חתולי הרחוב ואנחנו

אנונימי

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי אנונימי »

לא חייבים להיות אוהבי חתולים, אפשר אפילו לשנוא ולא לרצות לגדל אחד או להתקרב אליהם - אבל אפשר לעזור להם גם בלי כל זה.
המצב שלהם כל כך אומלל שכבר לא מדובר באהבה כי אם בחמלה.. יש הרבה מה לכתוב בנושא, לטוב ולרע אבל לפני הדיונים והענייניים לקראת חג הפסח הנה הזדמנות קלה ופשוטה, לעשות מעשה טוב -

1. אם אתם מעוניינים להיפטר מהחמץ זה הזמן למלא קיבה ריקה ומוקירת תודה - ניתן להרטיב את שאריות לחם ופיתות מתחת למים שיהיו רכים מעט - ולהניח לחתולי הרחוב למטה.
אם יש אורז, פסטה וקטניות - ניתן לבשל הכל בסיר אחד עם מעט מלח ושמן ( ללא תבלינים וללא בצל או שום שמזיקים לחתולים) - ולתת להם.
אם יש גם שאריות בשר או עור שצריך להיפטר מהם - אפשר לשפוך הכל לסיר, לבשל ולתת להם.

לעריכת ביעור חמץ, ניתן להשאיר חלק מהחמץ לביעור ואת רובו לתת לחתולים הרעבים.
  1. אם אתם פתוחים לאפשרות להציל חיים לאורך זמן בכמעט אפס מאמץ , זו ההזדמנות להזכיר שבקיץ הישראלי עם הבצורת ואיסור ההשקייה - אלפי חתולים מתים כל קיץ מהתייבשות.
אפשר להניח קערית פלסטיק עם מעט מים בפינת הבניין על הדרך, כשמורידים זבל, עם מים מהברז של חדר האשפה או מבקבוק שמורידים פעם בשבוע למטה ליד הפחאו ברכב וממלאים ממנו מים כל פעם. הפעולה הפשוטה הזו מצילה חיים בוודאות. בעוד שחתולים יכולים לשרוד עם מעט מזון, ללא מים נגישים הם מפתחים כשל כלייתי ומתים ביסורים רבים על פני ימים ושבועות ארוכים. זאת לפני התייבשות רגילה וממיתה, או הרעלות שתייה ממים עכורים.
  1. ולאלו שרוצים להעניק משאריות החג (ובכלל) לחתולים-
מה מותר:
אפשר לתת שאריות אורז, קניידעלאך, ירקות, פירות, תפוחי אדמה, עוף (ללא עצמות! אם יש עצמות עדיף לזרוק), לחם, קטניות, מצה, ביצים, בורגול, כוסמת קציצות והכל מכל וכל.

מה אסור:
  • אסור לתת עצמות מכל סוג שהוא. לא עצמות עוף ולא דגים - הם עלולים לגרום לחנק או לקריעת מעיים. גם אם נהוג לחשוב שמותר - זה מיתוס. חתולים רבים ניזוקים יותר מאשר מוצאים תועלת ממזון כזה. לכן שאריות גפילטע, קרפיון ושות' מסוכנות להם.
  • בצל, שום, אבוקדו או שוקולד - רעילים (ברמת סכנת חיים) ולכן אסורים.
  • כמו כן לא רצוי לתת מוצרי חלב - בניגוד למיתוס רוב החתולים רגישים למוצרי חלב וכדאי לוותר, מה גם שזה יכול הלתקלקל בחום וליצור יותר נזק מתועלת.
  • ואחרון חביב - כל המזון שלנו מתובל וכל התבלינים מלבד מלח ושמן - מזיקים לקיבה הרגישה שלהם, לכן כדאי לשטוף את ערימת השאריות מתחת לברז ורק אז לתת.
מזון חריף - לא לתת כלל.

• לא יאומן כמה קשה לחתולים כיום לאתר מקורות מזון ומים. פחי הזבל סגורים ואלו שפתוחים עמוסים בשקיות זבל סגורות ובחפצים רבים שמקשים הגעה למזון.
תרבות הבניינים הגבוהים, הנקיון, טיפוח השכונות ופינוי האשפה היסודי משאיר אותם לגווע ברעב ימים על גבי ימים.
לגבי זמינות מים - המצב כפי שתארתי למעלה - פשוט מכמיר לב.*

דבר נוסף - חתול רעב הוא חתול שלא מסוגל לישון הרבה, עצבני, צורח, מסתבך במריבות ובפציעות כתוצאה ממצוקה ואוכל ושותה מזונות רעילים/ מסוכנים לו.

חתול שבע ולא צמא יחפש רק פינה להתנמנם בה מתחת לשמש ויעשה לנו יותר טוב במרחב ובנשמה.

יש עוד יתרונות - מזון שעבר דרך ארוכה עד שהגיע לסיר שלנו - לא נזרק כך סתם אלא משביע בעל חיים שאין מי שידאג לו מלבדנו, וכמובן שחתולים קבועים באזור הבניין מרחיקים נחשים, חולדות ועכברושים.
(ישנם באזור שלי תחנת מוניות ופיצוצייה שעובדות בצמידות - וביחד הם אימצו חתול בית. הנהגים שם מפנקים אותו, לקחו אותו לסרוס ומטפחים אותו והכל התחיל מזה שמאז שהוא מסתובב שם הוא לכד כמה וכמה עכברים וחולדות - והצליח להרחיק אותם לצמיתות - הם ראו כי טוב והחליטו לאמץ אותו).

לסיום, אפשר להניח את המזון והמים במקום מרוחק מהכביש - ליד הגינה, פחי הזבל, או בגינה ציבורית באזור במקום מוצל. כדאי לשפוך הכל מהשקית על חתיכת נייר עיתון, או בקופסאת פלסטיק (אבל לא בקופסאת שימורים או בניילון שעלולים לסבך אותם ולגרום לחנק).

הם כבר יגיעו בהמשך ויחסלו הכל באהבה גדולה :-)
  • בתור כלי אוכל ומים לחתולת רחוב אני משתמשת בקופסאות ריקות של חומוס וגלידה, מאוד נוח.

תרמו ג'ינ ג'ית, ש חף
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי דנה* »

שלום לכולם
אני מאכילה באופן קבוע עשרות חתולי רחוב ומאוד קשורה עליהם
הבעיה היא שלעיתים אני נתקלת בחתולים חולים, כבר הוצאתי מכספי אלפי שקלים על טיפולים וכעת יש עוד חתול חולה שזקוק לטיפול רפואי ואני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי כבר להוציא כספים רבים
רציתי לדעת האם יש מישהו שיודע על וטרינרים אשר עושים הנחות כאשר מדובר בחתולי רחוב או עמותות אשר בהם יש וטרינרים בהתנדבות, או האם וטרינר עירוני גם יכול לעזור לי?
מדובר באזור ת"א והמרכז.
אני רוצה להדגיש שאני לא מחפשת צדקה מוטרינר אלא על מחפשת וטרינר שבאופן רגיל נותן הנחות על חתולי רחוב.
תודה
רורי_ב*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 11:32
דף אישי: הדף האישי של רורי_ב*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי רורי_ב* »

הי דנה,
גם אנחנו לפני שבננו נולד,האכלנו וטיפלנו בעשרות חתולי רחוב.
לפני הלידה עברנו דירה והעברנו את "שרביט" הטיפול בצורה מסודרת לאחרים.
(היום אנחנו מסתפקים בעשרה שיש לנו בבית :-) )
ולעניין שאלתך:
תנסי את הוטרינר בועז ארד (ברחוב ז'בוטינסקי בת"א), הוא עובד עם כמה עמותות, וסביר שלא יגבה מחיר גבוה לטיפול בחתולי רחוב.
הוטרינר שלנו הוא יורם אסא (בצפון אבן גבירול בת"א). הוא איש נפלא, קליבר בכל מה שנוגע לחתולים, וגם הוא מאוד מתחשב ב"מרובי" חתולים.
אם זה לא מסתדר, תשאירי לי בדף הבית שלי את כתובת המייל שלך, ואני אשלח לך מספר טלפון של בחור מקסים שעובד באחת העמותות, וסייע לנו במקרים דומים.
בכל מקרה, בהצלחה.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי עדי_ל* »

דנה, נסי את דר. רובי תל-ארי
ריינס 37, ת"א
03-5225574
054450520
היו מקרים בהם עזר לי עם חתולי רחוב.
זקוקה לפעמים לשאריות? (מגני ילדים וכד', בכמות לא קטנה), באיזה אזור את מאכילה?
דנה*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי דנה* »

תודה על הטלפונים. שמעתי באמת המלצות על דר' אסא, אולי אני אנסה ללכת אליו (זה גם קרוב לבית:-) )
לעדי ל, תודה על הצעת השאריות, אך באילו שאריות מזון מדובר? אם זה מזון שניתן להאכיל חתולים, אני אשמח.
אני מאכילה באזור שד' נורדאו בת"א}
דנה*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי דנה* »

דרך אגב אתם יודעים אם ניתן ללכת גם לוטרינר העירוני לטיפולים מסובסדים?
(אני יודעת שאפשר להזמין את הוטרינר לעשות סירוס ועיקור בחינם לחתולי רחוב)
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

(אני יודעת שאפשר להזמין את הוטרינר לעשות סירוס ועיקור בחינם לחתולי רחוב)

את יודעת מניסיון או משמועות?
אני התקשרתי למשרדו של הוטרינר העירוני בתל אביב.
נאמר לי שכן צריך לשלם , ולשלוח פאקס ואז חוזרים אליי.
זה היה לפני חצי שנה.
אני עדיין מחכה.
החתולים לא כל כך...
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

החתולים לא כל כך...
:-D
עדי_ל*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי עדי_ל* »

דנה, אנחנו שכנות,
השאריות הן בהחלט מזון שניתן להאכיל חתולים. אני מאכילה לפעמים את אלו שבארלוזורוב, באזור הבנק שבפינת דיזינגוף, אבל יש שם אישה מבוגרת שמאכילה אותם והם בסדר. יש לי מידי פעם בשר ולא יודעת אם זה מתאים - אבל גם שאריות של תוספות כמו אורז ופסטה שאפשר לערבב עם הבשר... : זה טוב לחתולי רחוב? (אצלי, בלי פחמימות, זו לא ארוחה :-))
אם תרצי, אני "במייל"adi135#netvision.net.il
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אתן יכולות אולי להתארגן ולגשת לאיזו מסעדה או אולם ארועים ולבקש שאריות...
הכמויות שהם זורקים הן אדירות.
ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

לגבי השאריות שמותר לתת למייללים אז קראתי פעם בפורום חתולים וכאלה את הסייגים הבאים:

אסור לתת להם דגים עם קוצים, כי שלא כמו המיתוס, הם לא יודעים להתסדר עם קוצים ואין דבר יותר גרוע מחתול שנתקע לו קוץ בגרון...

מותר לתת כמעט כל שארית ממזון שבושל /טוגן וכו'. רצוי נטול תבלינים. בטח ובטח ללא חריף (חתוילים מסתבר הם פולנים ;-) ) . מה שאני עושה, זה פשוט שוטפת את השאריות שטיפה מאסיבית בתוך מסננת כך שרוב התבלינים יוצאים מהעסק.

דווקא מוצרי חלב וכו' לא בהכרח טובים להם. אם מדובר בתקופת הקיץ החמה רצוי להימנע מלתת להם מוצרי חלב, כי הם עלולים להגיע לקיבתם מקולקלים מהשמש. מה גם שרבים מהם אלרגים לחלב (זה מתבטא בשלשולים ובטח כאבי בטן).

חוץ מזה, לחם, פסטות, תפוחי אדמה, בשרים עופות ושאר ירקות יכולים להתערבב ולהגיע אליהם, רובם יאכלו ברעבתנות. (אפשר להוסיף טונה כל התערובת ואז בכלל...).

כדאי גם להוריד קערת מים ולמלא אותה מדי פעם. עכשיו יש המון מים בחורף. בקיץ זה כבר ממש חיוני.
דנה*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי דנה* »

לעדי
מאיפה יש לך את כל השאריות האלה? אני כרגע מאכילה באוכל יבש מעורבב באוכל מקופסת שימורים לחתולים...
עדי_ל*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי עדי_ל* »

דנה, ממסגרת של כמה עשרות ילדים שמקבלים ארוחת צהרים מידי יום ועם השאריות אפשר להאכיל הרבה חתולים.
ככה שאם יש שאריות של אורז, לדוגמא, אפשר לערבב בתוכו את האוכל הרטוב (והיקר) מקופסת השימורים, ולהוזיל מעט עלויות.
רגינה*
הצטרפות: 22 אפריל 2005, 22:17

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי רגינה* »

עם יש כאלה אוהבי חתולים באזור בת-גלים-חיפה הקלעים 11 השמח להעזר מהסיבה הכי אנושית שיש חתולים מי קטוע רגל ולאחר קשה עם הרגל מהסיבה נפוחה. ואני לא יכולה לראות זאת קשה, אם הויטרינר מעיין וקורה ואוהב חתולים ככה יראה לחתולים את טוב ליבו. אני רוכשת אוכל יבש,ויש הרבה אוכל רק אין מי שיבריא אותם -רפואית .....
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

רגינה, תתקשרי ל אגודת חובבי החתולים בחיפה היה להם סניף בבת גלים ועכשיו הם עברו לכפר גלים.
יש להם שם מרכז ואולי יוכלו לעזור לך.
04-824-4724 זה הטלפון שלהם.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי שרון* »

בהצלחה בפניה אליהם. אם כי מניסיון הם לא ששים , בלשון המעטה לעזור מעבר לחתולים שאצלם. האמת שזכיתי ממש לצעקות כשהבאתי חתול שמצאתי והסברתי להם שאנחנו כבר מטופלים בכמה ואין לנו אפשרות לקחת את הקטן.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי שרה_ק* »

פעם זרקתי לחצר טשולנט מתובל חריף מדי. החתולים שבאו לאכול עשו כאלו פרצופים מצחיקים! :-D
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי ש_חף* »

אבוקדו באמת מזיק להם? כי פוצית שלי מתלהבת כל פעם שאני אוכלת ומלקקת את הקליפות..

כדאי שאנשים ידעו שמבחינה כלכלית יותר משתלם לעקר חתולת רחוב פעם אחת, מאשר להאכיל את מאה הגורים שהיא מייצרת בשנה. בכל עירייה כמעט יש מבצע לעיקור וסירוס של חתולי רחוב, אפשר לפנות ישירות לעירייה לפרטים נוספים.
ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

לגבי העיקורים - אני מאמינה שרוב האנשים יתקשו בתור התחלה, לגייס מוטיבציה להתעסק עם עיקורים למרות שהפרוצדורה פשוטה וכך ז ההולך:

כמה טלפונים לעירייה ותאום הגעה רק להראות את מיקום הגינה/ בניין. הם שולחים לוכד שלוקח ומחזיר את החתול לאחר עיקור ללא תשלום - מה שמבטיח שקט מצעקות של יחום וחשוב יותר - מונע לידה של עשרות גורים מכל נקבה שנידונו גם הם לחיים של סבל ומצוקה.

אני ארצה להרחיב בהמשך גם על עיקורים וכו' - אבל אני לא חושבת שלכל אחד מתאים לעשות הכל וגם כשמעקרים חשוב לכל הפחות להכיר את החתולים ולתת לאחר העיקור מזון ולוודא שהם בסדר (99% מהם חוזרים מצוין, כאילו כלום).

ואני בדיעה שכל אחד -- יעשה ככל יכולתו, החל מרק להשאיר קערית מים ועד להאכיל באופן קבוע או לעקר וכו'.
אוהת קערית מים נראית אולי טיפה בים, אבל כמו שאמר פעם וטרינר חביב - בשביל אותם חתולים זה עולם ומלואו.

אז כרגע הכאן והעכשיו לקראת פסח חשוב כי כמויות מזון נזרקות אז עם המזון והמים שיש לנו מתחת לידיים, כמו שאריות שבמילא הולכות לפח - ואיתם אפשר בהתעסקות של דקותיים לעזור מאוד לקטנטנים.

לגבי האבוקדו - אכן רעיל להם. גם שוקולד תמצאי חתולים שאוהבים אבל הוא רעיל (אגב שני אלה רעילים גם לציפורים).
רישגלית*
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 16:51

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי רישגלית* »

וואו, ביאס אותי האיסור על עצמות! הייתי בדרך להוריד לחתולים למטה את שאריות העוף, כמנהגנו בפעמים הנדירות שאוכלים פה עוף. תודה על כל המידע, לקחתי לתשומת לבי! @}
ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

בבקשה :-)
ויופי שאת מפסיקה עם העצמות! אפשר לתת להם את המסביב (עור חתוך לחתיכות ורוטב).
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

מצטרפת לאיסור העצמות.
אני מחזיקה עסק של (בין השאר) לכידות חתולים. לא פעם קוראים לי מאכילים לתפוס חתול שמתקשה מאוד לאכול.
הרבה פעמים בבדיקה וטרינרית מתברר שהבעייה היא חתיכת עצם שנתקעה בין השיניים, והופכת את האכילה לבלתי אפשרית.
אם מדובר בחתול שלא מטופל בצורה מסודרת - החתולים האלה פשוט מתים לאט לאט מרעב.
אז בבקשה, אם כבר העלתם את הנושא - אוכל ומים בשמחה, רק הקפידו על עניין העצמות!
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

איך זה יכול להיות שאסור להם עצמות?
הרי בטבע שלהם הם בעלי חיים טורפים. כשהם היו טורפים בעל חיים - לא היו לו עצמות?
אשמח להסבר...
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

עד כמה שידוע לי, הבעייה היא בבישול של העצמות (אותו הדבר גם עם כלבים).
כשהם אוכלים את העצמות בטבע, העצמות לא מבושלות. הבישול הופך אותן לרכות ושבירות. במיוחד עופות.
כשהן נשברות אחרי בישול הן הופכות לחדות, כמו סיכות.
אם לא נתקעות בשיניים (זה עוד המקרה הטוב), יכולות להתקע גם בקיבה ובמעיים ולחורר אותם.
נעים זה לא.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אה, זרח, תודה על ההסבר.
ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

ואני אוסיף - שחתולים בימינו כבר לא רגילים לאכול "טרף" כמו בימים עברו, הם לא חיים בהרים ומשחרים לטרף - אלא רגילים מינקות ללקט שאריות מזון או גרגירי אוכל יבש. בנוסף רבים סובלים מבעיות בשיניים, החלפת שיניים, חוסר שיניים, כאבים לכן - עדיף לתת להם מזון מרוסק, חתוך לחתיכות, או רטוב ורך.
גם עור מבושל או נא עלול לגרום לחנק ולכן כדאי לחתוך לחתיכות קטנות.
סחלב_הביצות*
הצטרפות: 26 מרץ 2010, 23:39
דף אישי: הדף האישי של סחלב_הביצות*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי סחלב_הביצות* »

חלק מבעיות השיניים שיש לחתולים קשורות בניוון הנוצר בעקבות תזונה קלוקלת שלא מתאימה להם.
למשל, דגנים (!) ומזון מבושל.
הנה קישור לאיזכור ממחקריו של ד"ר ווסטון פרייס בנושא: הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף (2003-11-26T19:00:00).
ג'ינ_ג'ית*

חתולי הרחוב ואנחנו

ראשית כל מדובר בדיעה, לא בעובדה.
גם אני האכלתי את החתולה שלי במזון נא עד שהבנתי שזה עושה לה לא טוב (בכמה מישורים, כולל טפילים) ואני לא פוסלת כלל האכלה בזה.
אבל מצד שני - לומר שמזון מבושל או דגנים- הם תזונה קלוקלת זו דמגוגיה. טריליוני חתולים חיים וחיו עד שיבה טובה ברחבי העולם כתוצאה מאכילת מזון מבושל ואפילו מאוד מעובד (מזון קנוי לחתולים) כך שדעות לחוד ומציאות לחוד. אני בעד לבדוק ולחקור ולנסות מה שנכון לך.

כך, על כל מאמר שהבאת יש אלפי מאמרים שטוענים מחקרית אחרת - למשל הבעיה העיקרית במזון נא היא שהוא מכיל טפילים קטלניים, בעיקר לחתול. טוקסופלזמה למשל נמצאה כמעט אצל כל חתול שתזונתו מבוססת גם חלקית, על מזון נא. המחלה יכולה להפוך לקטלנית ואכזרית די מהר בגורים, הריוניות ובקשישים.
לא מדובר בדיעה - מדובר בעובדה מדעית. יש טפיל , הטפיל מתיישב אצל חתולים בעקבות אכילת מזון נא ובחלק מהמקרים מתפתח לכדי מחלה קטלנית. כך שמי שמאכיל במזון נא לוקח את הסיכון הזה (לרוב, במודע). יש עוד טפילים וחיידקים (סלמונלה וכו').

חתולי הרחוב שבמילא מתקיימים על שאריות, שאינם מחוסנים ואינם נמצאים תחת השגחה צמודה - רצוי מאוד לא לחשוף אותם ליותר מזיקים ממה שבמילא יש להם.

לגבי הדגנים - הדיעה הרווחת טוענת שבקיבותיהם של ציפורים ושאר קורבנות טרף מצויים דגנים שגם אותם החתולים אוכלים כך שלא מדובר במזון זר להן.. ויש בהם חלבונים טובים (שעועית וחומוס).

אני בדיעה שמזון נא מדי פעם, חתוך וקצוץ היטב בלי עצמות הוא "סיכון מחושב" בעבור חתויליהרחוב. אבל לא מעבר, אחרת אפשר לפספס את אותם אלו שמקיאים מזה או מפתחים מחלה ולא מסוגלים כלל לאכול אותו. מזון מבושל, שאריות, כולל דגנים וכמובן שקי מזון יבש קנוי לחתולי רחוב מצוינים ויכולים להשביע ולהזין אותם בלי סיכונים.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי מיכל* »

אתמול היתה לי חוויה נוראה: לנגד עיני טייל על הכביש חתולצי'ק חמוד כמו שהם יודעים להיות בגיל חודשיים בערך. לפתע עברה מכונית וכמובן פגעה בו למוות. הגופה שלו עוד פרפרה כמה שניות אחרי הפגיעה. זה היה מחריד.
האם חתולצי'יקים כאלה לא יודעים להזהר כמו חתולים מבוגרים?
לצערי*
הצטרפות: 03 יולי 2011, 13:52

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי לצערי* »

גוריחתולים מסתבכים בהרבה סכנות איומות. חלקם נתקעים על עץ מיילים עד מוות בלי יכולת לרדת חזרה (הםיודעים לטפס אבל לרדת זה יותר קשה והפם פשוטמתים מהתייבשות ורעב).
אחרים מתים כשהם מנסים להתחמם בחורף ומטפסים למנוע של המכוניות. מישיקשיב יוכל לשמוע מדי פעםיללו בחורפים הקרירים של חתול שמנסה לצאת ולא יודע איך. הרבה מהם מתים כשרכב פשוט מתניע...
אחרים מתים בתאונות על הכביש ויותר גרוע ממוות כזה זה לגסוס ביסורים מפגיעת רכב שלא היתה קטלנית אבל גרמה לנכות, כך שהחתול הופך עיוור, או מדמם ויכול להלך ככה ימים שבועות חודשים, כולל פגיעות פנימיות עד שמת ביסורים.

יש חתולים שנתקעים במעבירם צרים,
גורים שנופלים לפתחי ביוב, אחרים שנופלים למעשי התעללות של ילדים ועוד.

לכן כל כך כל כך חשוב לפנות לעירייה - היום בכל עירייה כמעט כולל ערים נידחות ישנם שירותי עיקור וסירוס, לעקר ולסרס זומצווה. זה מונע ילודה של עוד אומללים לחיים בלי מטפל. חתולים עירוניים הן חיות מחמד עדינות, שלמרות שהן אתלטיות ונראות נמריות בסופו של דבר הן עדינות עדינות וחשופות לסכנות איומות ובלי מטפל ומשגיח החיים שלהם הם חיי סבל.

מי שרוצה לאמץ - שיאמץ רק מהרחוב, הגור הקטן שמת ככה יכל לגדול לחתול מקסים, בייחוד אם מגיל קטן הוא גדל בידי אנשים.
מי שיכול להוריד קערת מים פעם ביומיים - לעזור לאלו ששורדים לא למות בהתייבשות יבורך.
מי שיכול להאכיל קבוע - בכלל (שק אוכל יבש לחתולי רחוב - עולה מאה וקצת שקל ומספיק לשלושה חודשים ל-30 חתולים כל יום)

ומי שמעקר ומסרסר (טלפון לעירייה, מסירת כתובת וזהו, לעיתים מבקשים רק לקבוע עם הלוכד למטה בשעה מסויימת שמתאימה לכם על מנת שידע את מי ללכוד) עושה מצווה ענקית.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

לגבי האכלת חתולי רחוב, קחו בחשבון שאם מדובר בחתולים לא מעוקרים, האכלתם הקבועה עוזרת להם להגביר את הרביה מאחת לשנה ל6 פעמים בשנה. (כל חודשיים שגר).
אני מאוד אוהבת חתולים, אך נדמה לי שבהאכלת חתולי רחוב בשק אוכל בלי לעקר אותם קודם- מפירים איזון טבעי.
עצומה*
הצטרפות: 03 יולי 2011, 23:03

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי עצומה* »

חשוב לעקר במקביל להאכלה.

עצומה הקוראת לביבי להקצות משאבים לטיפול בחיות הרחוב ובנטושים - כלבים וחתולים, חשוב חשוב, עמותת תנו לחיות לחיות קורסת -
http://www.atzuma.co.il/save
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

יש חתולה שמסתובבת ליד הבית שלנו ואני מנסה להחליט האם היא חתולת בית שיוצאת החוצה או חתולת בית שהלכה לאיבוד-
פגשתי אותה פעמיים, בפעם הראשונה לפני כמה שבועות -
והיא נראתה ממש כמו חתולת בית, מטופחת, מבריקה, עם פרווה ארוכה ומסודרת (פרווה מהסוג שדורש סירוק). נראה לי מוזר שאין עליה קולר. היא הייתה חברותית וסקרנית ונראתה קצת מבולבלת.
בעודי תוהה אם היא הלכה לאיבוד, היא נעלמה
היום היא הופיעה שוב ליד הבית, נראית מטופחת ונקייה שוב, כלומר לא נראים עליה סימני הזנחה של חתולת רחוב.
אני לא יודעת מה לעשות - אם היא של מישהו וסתם יצאה לטייל, אני לא רוצה להכניס אותה לבית ואז היא לא תוכל לחזור,
אבל מצד שני נראה לי שהיא מבקשת עזרה... היא מייללת ומנסה להיכנס. וזה בכלל בעייתי להכניס אותה לדירה כרגע.
מה כדאי לעשות (במידה ואני אפגוש אותה שוב... בינתיים היא מסתובבת בחוץ) ?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב , אני מאכיל עשרות חתולים ,אוכל יבש ושימורים זה לא זול ,אבל לאחרונה "החזירות " חוגגת והמחירים עולים ועולם, לפני איך ניתן להכין כמויות אוכל לחתולים בבית בעלות סבירה??? בואי נניח שימורי טונה עם אורז ,או הצעה אחרת . תודה דוד
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

חתולי הרחוב ואנחנו

שליחה על ידי יולי_קו »

ממה שהבנתי שימורי טונה לבני אדם מכילים תבלינים ומלח בכמות שמזיקה לחתולים (מתיש את הכליות).
כל הכבוד לך על הרגישות והדאגה ליצורים חיים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”