הי
לאמא של נוקי
אני לא עובדת ובעלי סטודנט על מלגה של 3000 ש"ח ואני סיימתי את העבודה במעבדה שלי ודי גררתי את הכתיבה בזמן ההריון וכפי שסיכמתי עוד מתחילת הלימודים שלי היה עלי לסיים את התואר ולכן נגמרה לי המלגה שהיתה גם היא 3000 ש"ח. אין לי בעיה לחיות בפשטות, כל חיי חיתי באופן מאוד צנוע אבל לחיות שני מבוגרים וילדה בבית שכור על 3000 ש"ח זה בלתי אפשרי ולכן נגשתי למנחה וממש בקשתי את עזרתו ואמרתי שלא אוכל לכתוב ללא עזרה ושאני מבקשת שיתן לי עוד כמה חודשים מלגה והוא הסכים לתת לי עוד שלושה חודשים ובזמן זה עלי לסיים לכתוב. מצאתי גן צמוד לאוניברסיטה והתרשמתי ממנו לטובה, כשהגעתי התינוקות (אלו שכבר זוחלים וגם אלו שעדין לא זוחלים) היו בחדר נעים ומאורר עם שלוש מטפלות שנראו לי מאוד רגועות ונעימות והפעילו אותם עם מוסיקה ושרו להם וזה מצא חן בעיני. המקום היה מטופח ונעים וגם מבחוץ שמעתי כיצד מדברים אל הילדים בצורה חיובית ונעימה.
אני לא ילדה קטנה ואני אחראית לעתיד של הבת שלי (והילדים הבאים). אני חייבת לסיים את שלב הלימודים כדי לסיים עם כל זה ולהתחיל לבנות את החיים שלנו כמו שאני רוצה: בית באיזור כפרי שקט עם חיות... חשבתי להתחיל ללמוד להכין גבינות ואולי להקים לי דיר עזים חביב וככה החיים שלי יהיו כמו שאני רוצה.
אני לא מתכוונת לפנטז עד סוף ימי חיי כיצד היתי רוצה לחיות, כיצד אמורים הילדים שלי לחיות. אני רוצה שהפנטזיה תהיה המציאות. אני לא מוכנה בגלל חשש או פחד או סתם קיבעון לחיות את חיי בצורה הבנאלית המקובלת ביר בדירה מרובעת בלי חצר ולחזור כל ערב לבית, אני לא רוצה לעבוד במשרד או במעבדה ולשאוף לריאות חומרים רעילים, אני לא רוצה להיות בתחרות עם אנשים שחשובה להם הקריירה והם רוצים להתקדם (גם על חשבון אנשים אחרים).
בשביל החלום הזה אני חייבת לצאת מהמצב התקוע בו אני נמצאת ולהתקדם קדימה.
קשה לי לרשום כשהבת שלי איתי כי את יודעת איך זה

היא רוצה פיפי וקקי וחיבוק ומשחק ושיר ונדנוד וציצי ולהרדים וגרפס ועוד קצת תשומת לב ואני כולי שם בשבילה, בשביל לתת לה את כולי ואז לא נשאר מספיק ממני בשביל להתרכז מול מאמרים שלא בא לי לקרוא ולארגן את הכתיבה שלא בא לי לחשוב עליה אפילו...
הבת שלי נהדרת, כל כך טובה, ילדה נוחה וחכמה ונעימה ומתוקה. אני יודעת שיאהבו אותה בגן.
אני לא דואגת שיהיה לה רע, בכמה ימים ראשונים זה יהיה לה קשה אבל אם המטפלות נחמדות כמו שנדמה לי אז אין סיבה שיהיה לה טראומה מזה. ועדיין אין חתולה שעוזבת את הגורים שלה כל כך מוקדם, אין כלבה שעוזבת כל כך מוקדם. גם לא פרה וכבשה ולמה לבת שלי מגיע פחות? למה לי מגיע פחות?
ומי אחראי למצב הזה אם לא אני בעצמי? מצד שני אני כבר בת 31 ולא רציתי לדחות עוד את הבאת ילד לעולם, מגיל 5 אני רוצה להיות אמא, זה החלום שלי ואני נהנת מכל רגע. בגיל 5 קיבלתי מאבא שלי ביצה של אפרוח ודגרתי עליה ימים ולילות, ישנתי עליה בלילה מבלי למעוך אותה, הלכתי איתה בתוך החולצה לבית הספר עד שהביצה בקעה ומתוכו יצא הילד הראשון שלי: אפרוח קטן בצבע אדום עם פסים והוא הלך אחרי לכל מקום.
אני יודעת שעד שנה הבאה אצליח לכוון את החיים שלנו לכיוון שמתאים לכולנו ואז הכל יראה אחרת.
YES WE CAN!!!
להתראות לבינתיים סמדר