חני בונה
חני בונה
דף בית אישי
נעים מאד, אני חני- מלווה זוגות בתהליכי שינוי,
מפתחת "כָּּל מִלָה" - כלים להרמוניה בשפה הזוגית - שיטה לשיפור ושינוי דפוסי תיקשורת זוגיים
מנחת סדנאות לזוגות ולנשים בזוגיות על פי השיטה.
"הבלוג שלי "
לדבר פשוט שפה זוגית דף שהגיע בעקבות מעגל שהנחיתי ביום עיון של קהילת באופן טבעי
מייל: haniemf
walla
.com
נייד: אפס חמש שתיים שש 134105
נעים מאד, אני חני- מלווה זוגות בתהליכי שינוי,
מפתחת "כָּּל מִלָה" - כלים להרמוניה בשפה הזוגית - שיטה לשיפור ושינוי דפוסי תיקשורת זוגיים
מנחת סדנאות לזוגות ולנשים בזוגיות על פי השיטה.
"הבלוג שלי "
לדבר פשוט שפה זוגית דף שהגיע בעקבות מעגל שהנחיתי ביום עיון של קהילת באופן טבעי
מייל: haniemf
walla
.com
נייד: אפס חמש שתיים שש 134105
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
- דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*
חני בונה
בדרך להגדרת החזון המקצועי.
חזון שפה זוגית 1
התחלתי לחשוב על חזון לאחר שהשתתפתי בראש השנה במעגל בנושא חזון בפסטיבל העברי ביער הפיות בבית אורן. את המעגל הנחתה מיכל מעיין דון.
דיברו שם על שלום עם עצמך ושלום אזורי ושלום עולמי, ועל זה שהכל בעצם אחד ושאין באמת הפרדה.
זה העלה לי את הרעיון שלרבים מאיתנו יש הזדמנות לעשות שלום ולכבד את הצד השני ממש בבית שלנו.
המסגרת הזוגית היא מרחב למידה. אפשר ללמוד בו איך להסתדר עם הצד השני שחושב אחרת ממך, שמתנהל אחרת ממך, שאוהב אחרת ממך. בשביל להיות אחד בזוגיות צריך קודם לקבל באהבה שיש 2 צדדים שונים. להכיל את עצמך ואת הצד השני,. להתבונן על העולם דרך עיני הצד השני ולהקרין אנרגיה של קלות, פשטות ואהבה.
השלום והאהבה מתחילים במרחב הזוגי
חזון שפה זוגית 1
התחלתי לחשוב על חזון לאחר שהשתתפתי בראש השנה במעגל בנושא חזון בפסטיבל העברי ביער הפיות בבית אורן. את המעגל הנחתה מיכל מעיין דון.
דיברו שם על שלום עם עצמך ושלום אזורי ושלום עולמי, ועל זה שהכל בעצם אחד ושאין באמת הפרדה.
זה העלה לי את הרעיון שלרבים מאיתנו יש הזדמנות לעשות שלום ולכבד את הצד השני ממש בבית שלנו.
המסגרת הזוגית היא מרחב למידה. אפשר ללמוד בו איך להסתדר עם הצד השני שחושב אחרת ממך, שמתנהל אחרת ממך, שאוהב אחרת ממך. בשביל להיות אחד בזוגיות צריך קודם לקבל באהבה שיש 2 צדדים שונים. להכיל את עצמך ואת הצד השני,. להתבונן על העולם דרך עיני הצד השני ולהקרין אנרגיה של קלות, פשטות ואהבה.
השלום והאהבה מתחילים במרחב הזוגי
-
חני בונה
חזון שפה זוגית 2- הרהורים על חזון וייעוד
מנסה לתאר את התמונה הגדולה:
אהבה זוגית שעם השנים מתפתחת, מעמיקה ומתחדשת.
המרחב הזוגי מטעין את בני הזוג באנרגיה של אהבה ומוטען על ידם באנרגיה זו.
מנסה לתאר את התמונה הגדולה:
אהבה זוגית שעם השנים מתפתחת, מעמיקה ומתחדשת.
המרחב הזוגי מטעין את בני הזוג באנרגיה של אהבה ומוטען על ידם באנרגיה זו.
-
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חני בונה
תודה חני. שנה טובה ומוצלחת
-
-
חני בונה
חזון שפה זוגית 3 -עולה גבוה כדי לראות את החזון
ענת קדם הינחתה אותי אתמול במדיטציה טלפונית במטרה שאראה את החזון שלי ממקום מאד מאד גבוה.
זו הייתה חוויה מדהימה ומלאת השראה.
אכתוב עליה בהמשך.
מצטטת את דברי ההסבר של ענת לאחר המדיטציה. (העתקתי מהפייסבוק)
התבוננות על חזון חייבת להיות ממקום גבוה כי כשאנחנו כאן בקרקע הראייה שלנו מוגבלת. אוסיף מוגבלת וטוב שכך כיוון שלראות את כל הגודל שלנו והיעוד הגבוה ביותר כל הזמן בהחלט מסחרר. ולכן יקרה נחתי לאט לאט ותני למידע להתעכל. שבת שלום.
תודה לענת
ענת קדם הינחתה אותי אתמול במדיטציה טלפונית במטרה שאראה את החזון שלי ממקום מאד מאד גבוה.
זו הייתה חוויה מדהימה ומלאת השראה.
אכתוב עליה בהמשך.
מצטטת את דברי ההסבר של ענת לאחר המדיטציה. (העתקתי מהפייסבוק)
התבוננות על חזון חייבת להיות ממקום גבוה כי כשאנחנו כאן בקרקע הראייה שלנו מוגבלת. אוסיף מוגבלת וטוב שכך כיוון שלראות את כל הגודל שלנו והיעוד הגבוה ביותר כל הזמן בהחלט מסחרר. ולכן יקרה נחתי לאט לאט ותני למידע להתעכל. שבת שלום.
תודה לענת
-
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
חני בונה
מקסים!
-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2006, 14:20
חני בונה
חני, הטור הזה הגיע בדיוק בזמן בשבילי, תודה רבה @}
-
-
חני בונה
"כדאי" ו"צריך בדיבור הזוגי
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
חני בונה
איך אני אוהבת שאת מוסיפה רשימות קטנות (-:
-
חני בונה
חן חן בשמת
-
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
חני בונה
אהבתי תודה
-
חני בונה
תודה עדינה
-
-
-
חני בונה
חיבוק מפה ועד לירח.
החדר הפנוי עדיין מחכה לך עם המחשב הנייד שלך (או בלוק הכתיבה) לחופשת עריכה סופית.
ואני מודה לך מקרב לב על התמיכה והעידוד. המילים שלך הן חלק ממני.
החדר הפנוי עדיין מחכה לך עם המחשב הנייד שלך (או בלוק הכתיבה) לחופשת עריכה סופית.
ואני מודה לך מקרב לב על התמיכה והעידוד. המילים שלך הן חלק ממני.
-
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
חני בונה
עכשיו זה נשמע מעניין. את יכולה לתת כמה טעימות שנבין על מה מדובר?
-
חני בונה
יונת, זה קטע קצר מאוד שנפתח בקישור. קצרצר הייתי אפילו אומרת (-:
-
-
חני בונה
כן, מהספרים. סליחה שלא הייתי ברורה.
-
חני בונה
כתבתי לך גם אצלי. איזה שני ספרים? לא הבנתי על מה את שואלת אז אני לא בטוחה שעניתי לך לעניין.
-
חני בונה
ענית לי מאד לעניין. תודה רבה.
מדובר על "המוח הנשי" ו"המוח הגברי"
מדובר על "המוח הנשי" ו"המוח הגברי"
-
חני בונה
הבנתי! אני אשמח מאוד לקרוא את הגיגייך המפורטים ביחס לספרים האלה. מאוד מאוד.
-
-
-
חני בונה
להיות בת זוג בתוך האימהוּת
משוכתב ומדוייק יותר
משוכתב ומדוייק יותר
-
-
-
חני בונה
חני, אני ממש אשמח לקרוא אותך אבל אין לי פייסבוק.
האם תהיה דרך לקבל את התכתובת אחרי?
האם תהיה דרך לקבל את התכתובת אחרי?
-
חני בונה
או קי. תודה בכל אופן.
מאחלת לכם עניין והרבה מחשבה @}
מאחלת לכם עניין והרבה מחשבה @}
-
-
חני בונה
כתבת כל כך יפה חני, והתמונה ממש מקסימה. הכל כל כך אישי...
זה קסום לגמרי.
מגיבה על הדברים שלך בנוגע לבחירה המחודשת בבן הזוג.
המיקוד בבבחירה גוזר מתוכו עוד משהו - את האפשרות לשינוי תמידי.
הרבה יותר קל להשתנות כשיש יותר מאפשרות בחירה אחת, גם אם באופן קבוע בוחרים שלא לבחור בה
אבל בשביל שזה יקרה, האפשרות האחרת, גם כשלא בוחרים בה, חייבת להיות אמיתית.
כן, כן, יהיה לי מותר ולגיטימי לא לבחור בך מדי פעם או לא לבחור בך בכלל. ומתוך זה שמותר ולגיטימי - משם אני אבחר בך תמיד או רוב הזמן.
כך שבעיניי, כדי להפסיק להיות שורדת בזוגיות, אני לא חייבת לבחור בבן הזוג. אני חייבת לתת לגיטימציה שווה לאפשרויות האמיתיות שיש לי ולכבד את הבחירה שיוצאת מזה.
להרשות לעצמי להתמסר לצורך לא לבחור בך, על אף המשמעות האפשרית של זה, בלי שזה יבהיל אותי עד מוות.
להרשות לעצמי להתמסר לצורך כן לבחור בך, על אף הקשיים של הקשר, בלי שזה יהרוס אותי.
זה קסום לגמרי.
מגיבה על הדברים שלך בנוגע לבחירה המחודשת בבן הזוג.
המיקוד בבבחירה גוזר מתוכו עוד משהו - את האפשרות לשינוי תמידי.
הרבה יותר קל להשתנות כשיש יותר מאפשרות בחירה אחת, גם אם באופן קבוע בוחרים שלא לבחור בה
אבל בשביל שזה יקרה, האפשרות האחרת, גם כשלא בוחרים בה, חייבת להיות אמיתית.
כן, כן, יהיה לי מותר ולגיטימי לא לבחור בך מדי פעם או לא לבחור בך בכלל. ומתוך זה שמותר ולגיטימי - משם אני אבחר בך תמיד או רוב הזמן.
כך שבעיניי, כדי להפסיק להיות שורדת בזוגיות, אני לא חייבת לבחור בבן הזוג. אני חייבת לתת לגיטימציה שווה לאפשרויות האמיתיות שיש לי ולכבד את הבחירה שיוצאת מזה.
להרשות לעצמי להתמסר לצורך לא לבחור בך, על אף המשמעות האפשרית של זה, בלי שזה יבהיל אותי עד מוות.
להרשות לעצמי להתמסר לצורך כן לבחור בך, על אף הקשיים של הקשר, בלי שזה יהרוס אותי.
-
חני בונה
מסכימה לגמרי ותודה על החידוד. בתוך בחירה ישגם האפשרות לאי בחירה.
-
-
-
חני בונה
מסכימה איתך מאד מאד! גם אני עוקבת אחרי זה כבר שנים. ומשתמשת בזה.
(לא רק עם בנזוג, אגב. גם עם גברים אחרים וגם עם נשים היו לי את השיחות הכי נהדרות בנסיעות.)
(לא רק עם בנזוג, אגב. גם עם גברים אחרים וגם עם נשים היו לי את השיחות הכי נהדרות בנסיעות.)
-
חני בונה
תודה מצרה.
באופן אישי אני חוקרת כלים להבנה ושיחה בין בני זוג. אין ספק שזה כלי שיכול לעבוד לא רק עם בני זוג ולא רק עם גברים.
למרות שאני חושבת על זה כאשר אני נמצאת בשיחות עומק עם נשים. אני לא יכולה לעשות שום דבר אחר חוץ מהקשבה ודיבור.
אני ממש עוצרת עשייה, ומתפנה רק לזה ונמצאת בקשר עין ולב עם האישה מולי.
באופן אישי אני חוקרת כלים להבנה ושיחה בין בני זוג. אין ספק שזה כלי שיכול לעבוד לא רק עם בני זוג ולא רק עם גברים.
למרות שאני חושבת על זה כאשר אני נמצאת בשיחות עומק עם נשים. אני לא יכולה לעשות שום דבר אחר חוץ מהקשבה ודיבור.
אני ממש עוצרת עשייה, ומתפנה רק לזה ונמצאת בקשר עין ולב עם האישה מולי.
-
חני בונה
ועוד כמה הבדלים בין נשים וגברים על פי הספרים "המוח הנשי" ו"המוח הגברי" (במילים שלי לא תרגום אפילו על גבול הפרשנות )
וגם: (תוספת שלי) אם גבר שומע שיש בעייה על פי הטון של דברי האישה אבל לא מצליח להבין ממנה מהי הבעייה, זה יכול להוביל אותם לחוסר תיקשורת. היא משתפת אותו בתסכול שלה הוא עסוק בלנסות להבין מהי הבעייה כדי למצוא לה פיתרון... וככה נוצר דושיח של חרשים
ויש עוד. מקוה שעוררתי את סקרנותכם לקריאה.
.
- המרכז הרגשי והמרכז המילולי אצל הנשים גדולים יותר מאשר אצל הגברים
- אצל הגברים בשונה מהנשים כאשר מובעת בפניהם מצוקה הם מזדהים איתה למשך זמן מסויים ואז מסלול המוח שלהם הולך למרכז פיתרון הבעיות.
וגם: (תוספת שלי) אם גבר שומע שיש בעייה על פי הטון של דברי האישה אבל לא מצליח להבין ממנה מהי הבעייה, זה יכול להוביל אותם לחוסר תיקשורת. היא משתפת אותו בתסכול שלה הוא עסוק בלנסות להבין מהי הבעייה כדי למצוא לה פיתרון... וככה נוצר דושיח של חרשים
- מרכז המין במוח אצל הגברים גדול באופן יחסי מאשר אצל הנשים (נדמה לי שההבדל הוא פי 2.5)
ויש עוד. מקוה שעוררתי את סקרנותכם לקריאה.
.
-
חני בונה
אצל הגברים בשונה מהנשים כאשר מובעת בפניהם מצוקה הם מזדהים איתה למשך זמן מסויים ואז מסלול המוח שלהם הולך למרכז פיתרון הבעיות
חחח אני גבר.
חחח אני גבר.
-
חני בונה
מתה על הסרטון הזה. אם כי אני הייתי קוראת לו ״לגבר עם פטיש...״
-
חני בונה
אני לא אוהבת את הסרטון הזה (שגם אני מכירה) כי לדעתי הוא מפספס את הנקודה.
כלומר, יש באמת בעיות שיש להן פיתרון ברור... דא....
אבל לא כל הבעיות הן כאלה.
ובהיותי לא רק גבר (הסוג הפרקטי המעשי המעצבן הזה שישר חושב על רעיונות לפתרון הבעיה שמועלית בפניו במקום להקשיב בשקט הקשבה פעילה עד הסוף ורק להגיד "אהה", "זה באמת היה קשה מאוד", "כן, אני מבינה אותך", וכל זה),
אלא גם אשה (הסוג המעצבן הפטפטני הזה שלא מסוגל להגיד ישר את הבעיה שהכי מטרידה אותה אלא חייבת להתחיל מהדבר הכי שולי ולהתקדם בהדרגה, תוך כדי איסוף אינרציה ואומץ, אל לב הספירלה שסוף סוף נוגעת בבעיה, כאשר האמת היא שהבעיה האמיתית היא מה שמסתתר בדיוק מתחת לבעיה שהצגתי, פשוט זה כל כך קשה שעל זה אני אפילו לא התחלתי לדבר, ורק דיאלוג עם נפש חכמה, איכפתית ומקשיבה יעזור לי ללדת בסופו של דבר את עצם העניין [לא זה עצם שלכלב]),
אז זה שוביניסטי ומרגיז אותי.
כי רוב הדיבורים של האשה הם לא על משהו ברור וגדול וראשון.
צריך להקשיב לה בצורה הנכונה כדי לאפשר לה להגיע למשהו הענק והעשירי במספר. שהוא הוא הבעיה.
כלומר, יש באמת בעיות שיש להן פיתרון ברור... דא....
אבל לא כל הבעיות הן כאלה.
ובהיותי לא רק גבר (הסוג הפרקטי המעשי המעצבן הזה שישר חושב על רעיונות לפתרון הבעיה שמועלית בפניו במקום להקשיב בשקט הקשבה פעילה עד הסוף ורק להגיד "אהה", "זה באמת היה קשה מאוד", "כן, אני מבינה אותך", וכל זה),
אלא גם אשה (הסוג המעצבן הפטפטני הזה שלא מסוגל להגיד ישר את הבעיה שהכי מטרידה אותה אלא חייבת להתחיל מהדבר הכי שולי ולהתקדם בהדרגה, תוך כדי איסוף אינרציה ואומץ, אל לב הספירלה שסוף סוף נוגעת בבעיה, כאשר האמת היא שהבעיה האמיתית היא מה שמסתתר בדיוק מתחת לבעיה שהצגתי, פשוט זה כל כך קשה שעל זה אני אפילו לא התחלתי לדבר, ורק דיאלוג עם נפש חכמה, איכפתית ומקשיבה יעזור לי ללדת בסופו של דבר את עצם העניין [לא זה עצם שלכלב]),
אז זה שוביניסטי ומרגיז אותי.
כי רוב הדיבורים של האשה הם לא על משהו ברור וגדול וראשון.
צריך להקשיב לה בצורה הנכונה כדי לאפשר לה להגיע למשהו הענק והעשירי במספר. שהוא הוא הבעיה.
חני בונה
תשמעי, בשמת, אלו פשוט שני דברים שונים.
זה לא פספוס, זה פשוט מתייחס לנקודה אחרת. והנקודה קיימת, גם אם זו שלך קיימת. ובבדיחה של שנייה וחצי אי אפשר להתייחס לכל הנקודות הנכונות שקיימות.
אני חושבת שהסרטון מגכיח במידה שווה את שני הצדדים ולכן הוא לא שוביניסטי.
ואגב מגדר, מה שתיארת לגבי עצמך (התהליך הארוך של הגעה לנקודה), זה משהו שאני מכירה בעיקר מגברים. מזל שילדת, בשמת, אחרת עוד היינו צריכות פה לשאול שאלות קשות
זה לא פספוס, זה פשוט מתייחס לנקודה אחרת. והנקודה קיימת, גם אם זו שלך קיימת. ובבדיחה של שנייה וחצי אי אפשר להתייחס לכל הנקודות הנכונות שקיימות.
אני חושבת שהסרטון מגכיח במידה שווה את שני הצדדים ולכן הוא לא שוביניסטי.
ואגב מגדר, מה שתיארת לגבי עצמך (התהליך הארוך של הגעה לנקודה), זה משהו שאני מכירה בעיקר מגברים. מזל שילדת, בשמת, אחרת עוד היינו צריכות פה לשאול שאלות קשות
-
חני בונה
מצחיק
היה לי קצת קשה עם המסמר .......
היה לי קצת קשה עם המסמר .......
-
חני בונה
זה לא פספוס, זה פשוט מתייחס לנקודה אחרת. והנקודה קיימת, גם אם זו שלך קיימת
נכון, אבל זה בדיוק מה שמרגיז אותי.
זה לא שזה לא קיים. זה לא שהוא לא צודק. אבל זה שהסרטון הזה קיים, אבל זה שהסרטון הנגדי לא קיים, הופך את המקרה השכיח לפיקציה ואת המקרה הנדיר לחזות הכל.
עכשיו יש משהו לשלוף נגדה ולסתום לה את הפה "את סתם קשקשנית ואני צודק כי אני רואה בבירור את המסמר שאת לא רואה".
זה מה שמרגיז אותי.
חוסר הפרופורציה והניצול של זה לרעת הנשים, עם המקרה השכיח הרבה יותר, והמציק הרבה יותר, שבו "הוא" קוטע אותה כל הזמן עם פתרונות בזמן ש"היא" זקוקה לתקשורת מסוג אחר לגמרי, קשוב ומכיל.
אני לא רואה שהסרטון עם המסמר מגחיך את הגברים.
הוא משחק למגרש שלהם ועוזר להם לבטל בעזרתו את הצורך הקיים והאמיתי של הנשים, שעליו לא ראיתי סרטון מקביל.
נכון, אבל זה בדיוק מה שמרגיז אותי.
זה לא שזה לא קיים. זה לא שהוא לא צודק. אבל זה שהסרטון הזה קיים, אבל זה שהסרטון הנגדי לא קיים, הופך את המקרה השכיח לפיקציה ואת המקרה הנדיר לחזות הכל.
עכשיו יש משהו לשלוף נגדה ולסתום לה את הפה "את סתם קשקשנית ואני צודק כי אני רואה בבירור את המסמר שאת לא רואה".
זה מה שמרגיז אותי.
חוסר הפרופורציה והניצול של זה לרעת הנשים, עם המקרה השכיח הרבה יותר, והמציק הרבה יותר, שבו "הוא" קוטע אותה כל הזמן עם פתרונות בזמן ש"היא" זקוקה לתקשורת מסוג אחר לגמרי, קשוב ומכיל.
אני לא רואה שהסרטון עם המסמר מגחיך את הגברים.
הוא משחק למגרש שלהם ועוזר להם לבטל בעזרתו את הצורך הקיים והאמיתי של הנשים, שעליו לא ראיתי סרטון מקביל.
-
חני בונה
אני לא ראיתי את זה ככה. בשבילי, הסרטון מאפשר לנשים לראות את הצד של הגברים.
חני בונה
אני לא ראיתי את זה ככה. בשבילי, הסרטון מאפשר לנשים לראות את הצד של הגברים.
גם בשבילי. ואפילו יותר מזה. כי בתחושה שלי, ברור שהגבר הזה הוא "מהטובים". הוא אוהב ואכפתי. אז זה נותן תזכורת שהקושי שלו לתת מה שהיא צריכה לא נובע מחוסר התחשבות או רוע.
ובעיניי הוא מגחיך גם את הגברים כי הגבר הזה, גם שנייה אחרי שהוא הבין מה היא צריכה, לא מסוגל להתאפק מלהיות מה שהוא.
אבל אני גם בהחלט מסכימה שלא יזיקו סרטים נוספים שמראים באופן קליל איך לקדם באמת תקשורת. כי הסרט הזה מצביע בעיקר על הבעיה (דרכי התקשורת השונות) אבל לא על הפתרון. וכן, בהחלט יש כאן משהו שרומז שהבעיה היא יותר אצל האשה מאשר אצל הגבר - היא זו שמתעקשת להתעלם ממשהו שכל הצופים רואים שהוא קיים, לטובת צורך שאי אפשר "לראות" בעיניים.
גם בשבילי. ואפילו יותר מזה. כי בתחושה שלי, ברור שהגבר הזה הוא "מהטובים". הוא אוהב ואכפתי. אז זה נותן תזכורת שהקושי שלו לתת מה שהיא צריכה לא נובע מחוסר התחשבות או רוע.
ובעיניי הוא מגחיך גם את הגברים כי הגבר הזה, גם שנייה אחרי שהוא הבין מה היא צריכה, לא מסוגל להתאפק מלהיות מה שהוא.
אבל אני גם בהחלט מסכימה שלא יזיקו סרטים נוספים שמראים באופן קליל איך לקדם באמת תקשורת. כי הסרט הזה מצביע בעיקר על הבעיה (דרכי התקשורת השונות) אבל לא על הפתרון. וכן, בהחלט יש כאן משהו שרומז שהבעיה היא יותר אצל האשה מאשר אצל הגבר - היא זו שמתעקשת להתעלם ממשהו שכל הצופים רואים שהוא קיים, לטובת צורך שאי אפשר "לראות" בעיניים.
-
חני בונה
בהחלט יש כאן משהו שרומז שהבעיה היא יותר אצל האשה מאשר אצל הגבר - היא זו שמתעקשת להתעלם ממשהו שכל הצופים רואים שהוא קיים, לטובת צורך שאי אפשר "לראות" בעיניים.
זהו, זה מה שהרגיז אותי.
בשבילי, הסרטון מאפשר לנשים לראות את הצד של הגברים
אה, נו, במקרה הספציפי הזה אני כל כך "הגברים" שלא הייתי זקוקה לזה P-:
זהו, זה מה שהרגיז אותי.
בשבילי, הסרטון מאפשר לנשים לראות את הצד של הגברים
אה, נו, במקרה הספציפי הזה אני כל כך "הגברים" שלא הייתי זקוקה לזה P-:
-
חני בונה
גברים נשים והקשבה......
שמה רגע בצד את האפיונים של הגברים לעומת נשים. והולכת לעיקר.....
אחד הגורמים המשמעותיים שיוצרים אי נוחות ומתחים בתקשורת זוגית הוא חוסר בסינכרון ביניהם. יש ביניהם פערים בקצב הפנימי ובזרימה. האחד משתף, מתאר ומאריך, ואילו השני מקצר, פותר ומסכם. קצר במצב כזה הוא בלתי נמנע.
מודעות לכך יכולה לעזור. בנוסף אפשר להחליט שכל פעם מתמקדים בצד אחד מבין השניים. זה שהעלה צורך או שיתף. להיות ממוקד משמעו לקחת בחשבון את הקצב שלו כדי להצליח באמת להיות איתו .
שמה רגע בצד את האפיונים של הגברים לעומת נשים. והולכת לעיקר.....
אחד הגורמים המשמעותיים שיוצרים אי נוחות ומתחים בתקשורת זוגית הוא חוסר בסינכרון ביניהם. יש ביניהם פערים בקצב הפנימי ובזרימה. האחד משתף, מתאר ומאריך, ואילו השני מקצר, פותר ומסכם. קצר במצב כזה הוא בלתי נמנע.
מודעות לכך יכולה לעזור. בנוסף אפשר להחליט שכל פעם מתמקדים בצד אחד מבין השניים. זה שהעלה צורך או שיתף. להיות ממוקד משמעו לקחת בחשבון את הקצב שלו כדי להצליח באמת להיות איתו .
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
- דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*
חני בונה
אני יודעת על עצמי שכל פעם שאני שומעת הסבר שמנוסח בצורה של "גברים/מוח גברי הם כך... נשים/מוח נשי/הורמונים/גורם אחר הם כך..." אני מרגישה לא מתאימה ולא שייכת.
אני פשוט מזהה את עצמי אוטומטית בצד הגברי (זה שממוקד בפתרון בעיות...) ולא פנוייה בכלל להקשיב להמשך. רק עסוקה בהגנה על זהותי הנשית גם אם לא התאמתי למודל.
לעומת זאת מפתיע אותי כל פעם מחדש לגלות כמה טוב יכול לעשות לי אמירות שמנוסחות בשפה של אפשר, מותר, ייתכן, שפה מאוד רכה ומעגלית: אמירות כמו נגיד אם אישה מוצאת את עצמה מרגישה או מתנהגת ככה וככה, זה מאוד טבעי, זה תואם את הנשיות. לא כולנו כאלה כל הזמן אבל אם זה כך זה מאוד טבעי ומותר לזרום עם זה.
בסדנת מודעות ווסת של מירב שרמן למשל, שעשיתי לפני כמה שנים, היו אמירות יפהפיות שעשו לי הכי טוב על הלב בעולם.
אני מנסה להבין: הרי שמעתי דברים מאוד דומים עוד קודם, על זה שמחזור הוא זמן של התכנסות פנימה, ושהטבע הנשי הוא ככה וככה, גברים יותר ממוקדים החוצה ואישה פנימה, ועוד ועוד, מה שם היה כל כך מופלא כשאמירות עם תוכן דומה במקומות אחרים עושות לי רק רצון לתפוס מרחק?
אני חושבת שהנקודה היא שילוב בין "שפת המותר" מאוד מעגלית ורכה ובין ראייה רחבה שרואה את הטבע הנשי מול הגברי לא כשתי מהויות נפרדות שלכל אחת מהן מבנה משלה, אלא רואה את האנושות כשבני אדם שבכל אחד מהם יש מיקס ייחודי של תכונות שנחשבות נשיות עם תכונות שנחשבות גבריות, ועם זאת לעולם אישה היא אישה וגבר הוא גבר, ומותר, פשוט מותר...
נגיד: אם אישה מרגישה צורך בסוג מסויים של תקשורת מותר לה להיות צריכה את מה שהיא צריכה, זה מאוד טבעי, וטבעי שייתכן שתרגיש פער מון בן זוגה בסגנון התקשורת, ומותר לה להיות זקוקה למה שהיא זקוקה לו ומותר לה לזהות את ההבדל בסגנון אצל בן זוגה, ומותר לה לשדר את הצרכים שלה תוך הקשבה אוהבת ותקשורת אוהבת עם בן הזוג, וייתכנו גם "חילופי תפקידים" כי כולנו מעורבבים בתכונות, ובדרך כלל אין משהו חד מימדי...
כמו שאמרה חברה חכמה כשהיינו שתינו בגילאי העשרים: "השונות בתוך כל קבוצה (מגדרית) גדולה יותר מהשונות בין הקבוצות". היא אמרה את זה אז על בסיס מחקרים (מעולם לא קראתי, לא עניין אותי מספיק...) אבל היא רצתה להגיד - צאו לי מהווריד, אל תכריחו אותי להיות מה שבעיניכם נתפס כאישה.
ת'כלס, אני בטוחה שמול בן זוג אוהב תמיד אמצא את עצמי בצד שרוצה שיקשיבו לו ולא יחפשו בשבילו פתרון, ועדיין, בכל פעם שאפגוש אמירה מנוסחת חד משמעית - תמיד ארגיש שייכת לצד הגברי...
אני פשוט מזהה את עצמי אוטומטית בצד הגברי (זה שממוקד בפתרון בעיות...) ולא פנוייה בכלל להקשיב להמשך. רק עסוקה בהגנה על זהותי הנשית גם אם לא התאמתי למודל.
לעומת זאת מפתיע אותי כל פעם מחדש לגלות כמה טוב יכול לעשות לי אמירות שמנוסחות בשפה של אפשר, מותר, ייתכן, שפה מאוד רכה ומעגלית: אמירות כמו נגיד אם אישה מוצאת את עצמה מרגישה או מתנהגת ככה וככה, זה מאוד טבעי, זה תואם את הנשיות. לא כולנו כאלה כל הזמן אבל אם זה כך זה מאוד טבעי ומותר לזרום עם זה.
בסדנת מודעות ווסת של מירב שרמן למשל, שעשיתי לפני כמה שנים, היו אמירות יפהפיות שעשו לי הכי טוב על הלב בעולם.
אני מנסה להבין: הרי שמעתי דברים מאוד דומים עוד קודם, על זה שמחזור הוא זמן של התכנסות פנימה, ושהטבע הנשי הוא ככה וככה, גברים יותר ממוקדים החוצה ואישה פנימה, ועוד ועוד, מה שם היה כל כך מופלא כשאמירות עם תוכן דומה במקומות אחרים עושות לי רק רצון לתפוס מרחק?
אני חושבת שהנקודה היא שילוב בין "שפת המותר" מאוד מעגלית ורכה ובין ראייה רחבה שרואה את הטבע הנשי מול הגברי לא כשתי מהויות נפרדות שלכל אחת מהן מבנה משלה, אלא רואה את האנושות כשבני אדם שבכל אחד מהם יש מיקס ייחודי של תכונות שנחשבות נשיות עם תכונות שנחשבות גבריות, ועם זאת לעולם אישה היא אישה וגבר הוא גבר, ומותר, פשוט מותר...
נגיד: אם אישה מרגישה צורך בסוג מסויים של תקשורת מותר לה להיות צריכה את מה שהיא צריכה, זה מאוד טבעי, וטבעי שייתכן שתרגיש פער מון בן זוגה בסגנון התקשורת, ומותר לה להיות זקוקה למה שהיא זקוקה לו ומותר לה לזהות את ההבדל בסגנון אצל בן זוגה, ומותר לה לשדר את הצרכים שלה תוך הקשבה אוהבת ותקשורת אוהבת עם בן הזוג, וייתכנו גם "חילופי תפקידים" כי כולנו מעורבבים בתכונות, ובדרך כלל אין משהו חד מימדי...
כמו שאמרה חברה חכמה כשהיינו שתינו בגילאי העשרים: "השונות בתוך כל קבוצה (מגדרית) גדולה יותר מהשונות בין הקבוצות". היא אמרה את זה אז על בסיס מחקרים (מעולם לא קראתי, לא עניין אותי מספיק...) אבל היא רצתה להגיד - צאו לי מהווריד, אל תכריחו אותי להיות מה שבעיניכם נתפס כאישה.
ת'כלס, אני בטוחה שמול בן זוג אוהב תמיד אמצא את עצמי בצד שרוצה שיקשיבו לו ולא יחפשו בשבילו פתרון, ועדיין, בכל פעם שאפגוש אמירה מנוסחת חד משמעית - תמיד ארגיש שייכת לצד הגברי...
-
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
- דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*
חני בונה
תודה (-:
-
חני בונה
_אני יודעת על עצמי שכל פעם שאני שומעת הסבר שמנוסח בצורה של "גברים/מוח גברי הם כך... נשים/מוח נשי/הורמונים/גורם אחר הם כך..." אני מרגישה לא מתאימה ולא שייכת.
לעומת זאת מפתיע אותי כל פעם מחדש לגלות כמה טוב יכול לעשות לי אמירות שמנוסחות בשפה של אפשר, מותר, ייתכן, שפה מאוד רכה ומעגלית: אמירות כמו נגיד אם אישה מוצאת את עצמה מרגישה או מתנהגת ככה וככה, זה מאוד טבעי, זה תואם את הנשיות. לא כולנו כאלה כל הזמן אבל אם זה כך זה מאוד טבעי ומותר לזרום עם זה._
מאוד מעניין מה שאת כותבת.
כמו חני, גם אני אשתמש בעצות החכמות שלך בכתיבה שלי (-:
אבל מעבר לזה, זה משך את תשומת לבי לעובדה - שאני מתרגמת אוטומטית.
כאשר אני שומעת "המוח הגברי הוא..." ו"המוח הנשי הוא..." אני ממש לא רואה את זה כחלוקה סופית וחד משמעית לקטגוריות.
מבחינתי, כבר נתון מראש שאלה נטיות כלליות סטאטיסטיות, ובעיקר מעניין אותי לזהות איזה אפשרויות של דפוסים יש.
כמו בדוגמא לעיל - שאני מאוד מאוד מהקופצים עם פתרונות (עוד לפני שגמרו להגיד את השאלה... P-: ) ולכן מזדהה עם הדפוס הגברי, אבל זה לא מפריע לי, לא מאיים עלי, לא נראה לי בעייתי או סותר שום דבר, פשוט משעשע ומרתק אותי, שבדפוס הזה אני ככה. ולכן מעשיר אותי לשים לב מהו הדפוס האחר באותה קטגוריה (הדפוס של "מקשיב עד הסוף, לא קופץ עם פיתרון, שואל שאלות הבהרה ודיבוב לצורך המשך הקשבה") או מהו הצורך של הצד שמולי (לדבר, לשפוך את הלב, בלי לקטוע אותו בפתרונות, כמו הגריין שמסתובב באתר מדברי יונת).
האמת שאני לא הייתי "אשה" במשך רוב חיי.
מקסימום הייתי מוכנה להרגיש לפעמים "נערה" או "בחורה" אבל "אשה" ו"נשיות" נראו לי כמו דברים שמנותקים ממני לחלוטין. הייתי בעיני עצמי מאוד TOM BOY, וגם לא האמנתי בכלל שיש דבר כזה, "נשיות" ו"גבריות". הכל נראה לי סטריאוטיפים שאבד עליהם הכלח (-: בעידן הפמיניסטי.
"כולנו בני אדם" ואין שום חשיבות למיגדר. אין תכונות "נשיות" באמת אלא תכונות שהתפתחו כדפוסים תרבותיים (יותר נכון סוציו-תרבותיים) ויוחסו לנשים, לעומת תכונות שיוחסו לגברים בהקשר סוציו-תרבותי מסוים. זה מה שאני חשבתי בעשרות השנים הראשונות לחיי.
אבל הממממ.
הסתבר לי שטעיתי.
לא לגמרי. אכן יש לא מעט איפיונים שאינם דפוסים ביולוגיים אלא דפוסים חברתיים, נלמדים, שבאמת שונים מחברה לחברה.
אבל יש להכיר גם בקיומם של הבדלים ביולוגיים עמוקים, בסיסיים ומהותיים, שנובעים מההבדלים הביולוגיים בין המינים, ואי אפשר לבטל אותם כך סתם.
כמו בהבדלים ביולוגיים, גם שם זה לא שחור לבן, שהרי יש תינוקות שנולדים עם אברי מין כפולים, של שני המינים; יש הבדלים ברמות ההורמונים בין נשים שונות לגברים שונים, למשל יש נשים עם יותר טסטוסטרון ופחות טסטוסטרון, יש גברים עם יותר אוקסיטוצין ופחות אוקסיטוצין, ואלה שולטים גם הם באופי ובהתנהגות.
וכו' (בקיצור, על רגל אחת ועל קצה המזלג).
לעומת זאת מפתיע אותי כל פעם מחדש לגלות כמה טוב יכול לעשות לי אמירות שמנוסחות בשפה של אפשר, מותר, ייתכן, שפה מאוד רכה ומעגלית: אמירות כמו נגיד אם אישה מוצאת את עצמה מרגישה או מתנהגת ככה וככה, זה מאוד טבעי, זה תואם את הנשיות. לא כולנו כאלה כל הזמן אבל אם זה כך זה מאוד טבעי ומותר לזרום עם זה._
מאוד מעניין מה שאת כותבת.
כמו חני, גם אני אשתמש בעצות החכמות שלך בכתיבה שלי (-:
אבל מעבר לזה, זה משך את תשומת לבי לעובדה - שאני מתרגמת אוטומטית.
כאשר אני שומעת "המוח הגברי הוא..." ו"המוח הנשי הוא..." אני ממש לא רואה את זה כחלוקה סופית וחד משמעית לקטגוריות.
מבחינתי, כבר נתון מראש שאלה נטיות כלליות סטאטיסטיות, ובעיקר מעניין אותי לזהות איזה אפשרויות של דפוסים יש.
כמו בדוגמא לעיל - שאני מאוד מאוד מהקופצים עם פתרונות (עוד לפני שגמרו להגיד את השאלה... P-: ) ולכן מזדהה עם הדפוס הגברי, אבל זה לא מפריע לי, לא מאיים עלי, לא נראה לי בעייתי או סותר שום דבר, פשוט משעשע ומרתק אותי, שבדפוס הזה אני ככה. ולכן מעשיר אותי לשים לב מהו הדפוס האחר באותה קטגוריה (הדפוס של "מקשיב עד הסוף, לא קופץ עם פיתרון, שואל שאלות הבהרה ודיבוב לצורך המשך הקשבה") או מהו הצורך של הצד שמולי (לדבר, לשפוך את הלב, בלי לקטוע אותו בפתרונות, כמו הגריין שמסתובב באתר מדברי יונת).
האמת שאני לא הייתי "אשה" במשך רוב חיי.
מקסימום הייתי מוכנה להרגיש לפעמים "נערה" או "בחורה" אבל "אשה" ו"נשיות" נראו לי כמו דברים שמנותקים ממני לחלוטין. הייתי בעיני עצמי מאוד TOM BOY, וגם לא האמנתי בכלל שיש דבר כזה, "נשיות" ו"גבריות". הכל נראה לי סטריאוטיפים שאבד עליהם הכלח (-: בעידן הפמיניסטי.
"כולנו בני אדם" ואין שום חשיבות למיגדר. אין תכונות "נשיות" באמת אלא תכונות שהתפתחו כדפוסים תרבותיים (יותר נכון סוציו-תרבותיים) ויוחסו לנשים, לעומת תכונות שיוחסו לגברים בהקשר סוציו-תרבותי מסוים. זה מה שאני חשבתי בעשרות השנים הראשונות לחיי.
אבל הממממ.
הסתבר לי שטעיתי.
לא לגמרי. אכן יש לא מעט איפיונים שאינם דפוסים ביולוגיים אלא דפוסים חברתיים, נלמדים, שבאמת שונים מחברה לחברה.
אבל יש להכיר גם בקיומם של הבדלים ביולוגיים עמוקים, בסיסיים ומהותיים, שנובעים מההבדלים הביולוגיים בין המינים, ואי אפשר לבטל אותם כך סתם.
כמו בהבדלים ביולוגיים, גם שם זה לא שחור לבן, שהרי יש תינוקות שנולדים עם אברי מין כפולים, של שני המינים; יש הבדלים ברמות ההורמונים בין נשים שונות לגברים שונים, למשל יש נשים עם יותר טסטוסטרון ופחות טסטוסטרון, יש גברים עם יותר אוקסיטוצין ופחות אוקסיטוצין, ואלה שולטים גם הם באופי ובהתנהגות.
וכו' (בקיצור, על רגל אחת ועל קצה המזלג).
-
חני בונה
באותה קבוצה עם בן הזוג
משוב על תהליך ייעוץ טלפוני
משוב על תהליך ייעוץ טלפוני
-
-
חני בונה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
חני איזה דף נפלא על הדיוק האנרגטי של המילים!!!
בהתחלה התפלאתי שהוא חמק ממני עד כה, אח״כ הבנתי שנפגשנו בדיוק בזמן.
תהיתי מה זה כעס. מה העניין שלו, מה הוא מבקש ממני- לאן להפנות את המבט... כבר חשבתי אפילו להתייעץ בעניין.
כמה פניני- מילים שם ממך, מציל צול ובשמת משיבות לי
ממשיכה בקריאה
תודה!!!
חני איזה דף נפלא על הדיוק האנרגטי של המילים!!!
בהתחלה התפלאתי שהוא חמק ממני עד כה, אח״כ הבנתי שנפגשנו בדיוק בזמן.
תהיתי מה זה כעס. מה העניין שלו, מה הוא מבקש ממני- לאן להפנות את המבט... כבר חשבתי אפילו להתייעץ בעניין.
כמה פניני- מילים שם ממך, מציל צול ובשמת משיבות לי
ממשיכה בקריאה
תודה!!!
-
חני בונה
תודה רבה רקמה.
תענוג לפגוש אותך כאן
תענוג לפגוש אותך כאן
-
-
חני בונה
יקרה, איזה כיף לקרוא אותך. ועוד להיות מופתעת
עם כל מה שסיפרת לי על הנסיעה הזו את הסיפור הזה השמטת.
מזכיר לי כמה אני מתגעגעת. קובעת מראש דייט על הים בקיץ (מה, אין אייקון של יד אוחזת בכוס מיץ גזר? איזו תקלה משונה...)
עם כל מה שסיפרת לי על הנסיעה הזו את הסיפור הזה השמטת.
מזכיר לי כמה אני מתגעגעת. קובעת מראש דייט על הים בקיץ (מה, אין אייקון של יד אוחזת בכוס מיץ גזר? איזו תקלה משונה...)
-
-
חני בונה
מצב מאמץ בדיבור בין בני זוג
נכתב בהשראת המעגל שהנחתי ביום העיון "פשוט לדבר- שפה זוגית"
ובהקשר להנחיית המעגל ביום העיון רוצה לומר תודה:
תודה ל אורנה שפרון שהזמינה אותי להנחות.
תודה למשתתפות היקרות ו(כולל משתתף אחד ) ששיתפו והיפרו את הדיון במעגל
תודה על הזדמנות הפז להתמודד עם מצב שהוא לא נוח לי (בלשון המעטה) בעמידה מול קהל שהוא יותר משניים.
נכתב בהשראת המעגל שהנחתי ביום העיון "פשוט לדבר- שפה זוגית"
ובהקשר להנחיית המעגל ביום העיון רוצה לומר תודה:
תודה ל אורנה שפרון שהזמינה אותי להנחות.
תודה למשתתפות היקרות ו(כולל משתתף אחד ) ששיתפו והיפרו את הדיון במעגל
תודה על הזדמנות הפז להתמודד עם מצב שהוא לא נוח לי (בלשון המעטה) בעמידה מול קהל שהוא יותר משניים.
-
חני בונה
תודה על המעגל. היה מצויין והיה כיף להיפגש.
כמו שאמרתי לך - מאמצת את הרעיונות, והכי אהבתי את "להתחיל מחדש".
כמו שאמרתי לך - מאמצת את הרעיונות, והכי אהבתי את "להתחיל מחדש".
-
-
-
חני בונה
תודה בשמת
את מרגשת ונפלאה
את מרגשת ונפלאה
-
חני בונה
תתחדשי!
-
-
-
חני בונה
לוקחת ממה שדיברנו את הביטוי "מילים מפוצצות" כמה מטען יש בהם
חני בונה
אחותי היא אישה מאוד מדויקת, אין מה לומר
קראתי את הפוסט היפה שלך.
אני חושבת שיש טעם להרחיב עוד את כל הרעיון של שיפוט בהקשר של הכבדה.
ואולי אפילו של צורך להכריע בהקשר של הכבדה.
מהרהרת רגע מחשבה חצי אפויה - הדבר הזה מביא לשיחה את האנרגיה של הסוף. של קבלת משהו מוגמר וברור ביד. זה צודק או לא? זה נכון או לא? זה הוגן או לא?
מן חיפוש של תשובה במקום הנאה מעצם השאלה. אין סקרנות לדרך אלא רק להגיע לסופה.
ואנרגיה של סוף, של דילוג מעל הדרך המשותפת, היא דבר כבד מאוד לטעמי.
יצא קצת מבולבל אבל אני סומכת עליך...
קראתי את הפוסט היפה שלך.
אני חושבת שיש טעם להרחיב עוד את כל הרעיון של שיפוט בהקשר של הכבדה.
ואולי אפילו של צורך להכריע בהקשר של הכבדה.
מהרהרת רגע מחשבה חצי אפויה - הדבר הזה מביא לשיחה את האנרגיה של הסוף. של קבלת משהו מוגמר וברור ביד. זה צודק או לא? זה נכון או לא? זה הוגן או לא?
מן חיפוש של תשובה במקום הנאה מעצם השאלה. אין סקרנות לדרך אלא רק להגיע לסופה.
ואנרגיה של סוף, של דילוג מעל הדרך המשותפת, היא דבר כבד מאוד לטעמי.
יצא קצת מבולבל אבל אני סומכת עליך...
-
חני בונה
הבנתי אותך לגמרי.
באמת מעניין להסתכל על המושגים של מי צודק , הכרעה, בהקשר של כובד.
(-:
באמת מעניין להסתכל על המושגים של מי צודק , הכרעה, בהקשר של כובד.
(-:
-
-
חני בונה
אוקיי, קראתי - אבל הייתי רוצה שתכתבי שם קצת פירוט:
מהי השפה שאת מציעה?
מה לא מבינים?
מדוע היא סינית?
האם תוכלי לתאר קצת את השפה שאת משתמשת בה בפגישות ככה שמי שרוצה לבוא אלייך יקבל איזה קדימון על מה שהוא הולך ללמוד ויוכל להתכונן ולדעת כמה מלים בסינית? (-:
מצאתי את עצמי קוראת ואומרת: אוקיי, אז? אולי תספרי לי קצת על מה שאת מדברת עליו? אם את כבר מספרת לי את זה, אולי תגידי על זה שתי מלים אחרת מה זה עוזר לי לדעת מראש שתדברי אלי סינית?
מהי השפה שאת מציעה?
מה לא מבינים?
מדוע היא סינית?
האם תוכלי לתאר קצת את השפה שאת משתמשת בה בפגישות ככה שמי שרוצה לבוא אלייך יקבל איזה קדימון על מה שהוא הולך ללמוד ויוכל להתכונן ולדעת כמה מלים בסינית? (-:
מצאתי את עצמי קוראת ואומרת: אוקיי, אז? אולי תספרי לי קצת על מה שאת מדברת עליו? אם את כבר מספרת לי את זה, אולי תגידי על זה שתי מלים אחרת מה זה עוזר לי לדעת מראש שתדברי אלי סינית?
-
חני בונה
הי בשמת,תודה על כך שקראת ושאת משקפת לי מה חסר.
שמה את הכתיבה הזו במקום גבוה בסדר העדיפויות
שמה את הכתיבה הזו במקום גבוה בסדר העדיפויות
-
חני בונה
בעקבות השאלות הכל כך חשובות של בשמת א (לפני שאני מרחיבה בבלוג או כותבת פוסט חדש)
מדוע היא סינית?
בני הזוג באים למפגש הייעוץ עם תדר של תיסכול, עייפות, ריחוק, ספק בבחירה האחד של השני ורצון גדול לשיפור.
כשהם פוגשים אותי אני מהווה עבורם השתקפות של אהבה על מי ומה שהם. בתחילה הם לא מזהים את ההשתקפות הזו. הם שכחו אותה. בחוויה שלהם זה מתורגם ל "אנחנו לא מבינים".
לאט לאט הם נזכרים. והם מצליחים לראות את עצמם כמו שאני רואה אותם.
דוגמה לסינית שהופכת לשפה זוגית מדוברת :
כשאני אומרת להם שהרגישות שלהם היא סימן לכך שהם מדייקים.
כשאני מבקשת מהם להקשיב למה שהלב אומר להם ואז לדבר
כשאני אומרת להם שהזוגיות שלהם נמצאת מעל הצדק. (במובן של לחפש מי צודק)
כל אלה בתחילה נחווים כלא מובנים ואחר כך הופכים להיות חלק מהשפה המשותפת ביניהם. בתחילה אצלי בחדר ולאט לאט (ללא שיעורי בית) גם במרחב הזוגי שלהם.
מה זה עוזר לי לדעת מראש שתדברי אלי סינית?
כדי להזכיר לעצמי כמי שמגיע לייעוץ שכמו בכל למידה גם כאן בשלב הראשון נחשפים למשהו חדש. רעיון חדש, שפה חדשה.
וההבנה ההפנמה ההטמעה - מתרחשות בהדרגה ובהתאמה לקצב של הלומדים - בני הזוג. ואם אני מבין שבאתי ללמוד אז אני מוצא בעצמי את הסבלנות לקצב למידה שלי וגם של הצד השני.
ואוו בשמת א. כל כך תודה
מדוע היא סינית?
בני הזוג באים למפגש הייעוץ עם תדר של תיסכול, עייפות, ריחוק, ספק בבחירה האחד של השני ורצון גדול לשיפור.
כשהם פוגשים אותי אני מהווה עבורם השתקפות של אהבה על מי ומה שהם. בתחילה הם לא מזהים את ההשתקפות הזו. הם שכחו אותה. בחוויה שלהם זה מתורגם ל "אנחנו לא מבינים".
לאט לאט הם נזכרים. והם מצליחים לראות את עצמם כמו שאני רואה אותם.
דוגמה לסינית שהופכת לשפה זוגית מדוברת :
כשאני אומרת להם שהרגישות שלהם היא סימן לכך שהם מדייקים.
כשאני מבקשת מהם להקשיב למה שהלב אומר להם ואז לדבר
כשאני אומרת להם שהזוגיות שלהם נמצאת מעל הצדק. (במובן של לחפש מי צודק)
כל אלה בתחילה נחווים כלא מובנים ואחר כך הופכים להיות חלק מהשפה המשותפת ביניהם. בתחילה אצלי בחדר ולאט לאט (ללא שיעורי בית) גם במרחב הזוגי שלהם.
מה זה עוזר לי לדעת מראש שתדברי אלי סינית?
כדי להזכיר לעצמי כמי שמגיע לייעוץ שכמו בכל למידה גם כאן בשלב הראשון נחשפים למשהו חדש. רעיון חדש, שפה חדשה.
וההבנה ההפנמה ההטמעה - מתרחשות בהדרגה ובהתאמה לקצב של הלומדים - בני הזוג. ואם אני מבין שבאתי ללמוד אז אני מוצא בעצמי את הסבלנות לקצב למידה שלי וגם של הצד השני.
ואוו בשמת א. כל כך תודה