חיתולים רב פעמיים

מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

צריכה עצה מה לעשות בנסיעה לח"ול לשבוע במקום די מרוחק מציבילזציה, אני מתלבטת אם לקחת ח"פ או ר"פ עם תוספת של טטרה לכשייגמרו החיתולים התפורים. לא בטוח שיהיו תנאים לכבס. מצד שני לא רוצה לייצר כמויות של פסולת וגם לא לסחוב כמויות של חיתולים במזוודה. למישהו יש ניסיון בתחום?
עיר_ואם*
הצטרפות: 12 פברואר 2006, 14:22

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי עיר_ואם* »

מכל המידע הרב שיש פה לא מצאתי הרבה התייחסות ל- pocket diaper של happy heintz . האם מישהו ניסה אותם? (כי לפי מה שקראתי נראה לי שאם אתחיל, אתחיל משם).
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

יהודית שפמן!
הצלחתי להכנס לאתר. האם את מתכוונת ל- bumkinz? כי פה: http://www.diaperpin.com/diapers/ItemDetail.asp?ID=141 הם קיבלו ביקורת קטלנית. לא נוחים, נזילות וכו'.
:-( מבולבלת, לא יודעת מה לעשות....
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

פיצה כן מתכוונת אליהם מוכנה להראות לך אותם אני ממש מרוצה מהם את מוזמנת לבוא לראות אותם.
?_?_?????*
הצטרפות: 07 יולי 2003, 00:00
דף אישי: הדף האישי של ?_?_?????*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי ?_?_?????* »

פיצה, יש לנו אחד הפי-הייניז והרבה באמיז. כתבתי את התרשמותי בדף הביקורת.
הפוקט (הפי הייניז) נוח מאוד לשימוש. ממלאים בכמה מילוי שרוצים ומשתמשים כמו חיתול רגיל. אנחנו משתמשים בו ללילה בגלל המגע היבש של הפליס. נוח מאוד ונעים.
חסרונות - לשימוש אחד (ואז כביסה. להבדיל מהבאמיז שאפשר להשתמש שוב אם זאת לא הצפה). וגם המחיר.

על יתרונות השימוש בכיסויים ממולאים כבר כתבתי. את מפחדת מהקושי בהרכבה ופירוק? אני מזכירה לך שיש לי ילדה קפצון. מסתדרים.
יש בבאמיז כיס קטן כך שהמילוי יושב טוב ואת כל זה מלבישים כיחידה אחת.
ממליצה לך לקנות כיסוי אחד מדליה ולהתרשם. זה משלוח בתוך הארץ, לא לוקח הרבה זמן (וכסף).

בהצלחה (ונשיקות למחותלת)
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

חיתולי כיס: הם הלהיט האחרון בארה"ב, כי הם מתפקדים כמו AIO, כלומר מלבישים אותם בפעם אחת, אבל מבחינת כביסה, מתייבשים יותר מהר. את המילוי מכניסים לכיס אחרי הכביסה, וככה הם מוכנים להחלפה. אפשר למלא בדברים שונים וכך לשנות את רמת הספיגה (נגיד ללילה) http://www.heinyking.com/catalog.php?category=3 יש מצד שמאל רשימה של עוד כמה סוגים של חיתולי כיס. ההפי הייניז הם עם סקוצ'ים ולכן יחסית נוחים ממה שהבנתי. יש גם ביקורת של העוגיה עליהם.

ואני קצת מתביישת להגיד שעוד לא התחלתי. בכוונה קניתי מידה SMALL ולא NB, כדי שיחזיק מעמד יותר זמן, אבל זה גם אומר שאני עוד לא יכולה להתחיל, אני מקווה ששבוע הבא הוא כבר יהיה מספיק גדול למידה הזו, ואני אוכל סוף סוף להתחיל.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מסתדרים.
מחתלים בעמידה, כמובן. נותנים לו להישען על משהו בזמן הזה, כך שלא משעמם לו - דלת ארון, דופן האמבט, עם צעצוע קטן ביד.
אם_הפנינה*
הצטרפות: 04 יולי 2005, 21:59
דף אישי: הדף האישי של אם_הפנינה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אם_הפנינה* »

מיכלי
בקיץ הייתי משתמשת בטטרה בגלל שהמדר איז נראו לי עבים מידי וחמים מידי.
אז הלבשתי כמו שחדוה הסבירה (אם יש איזו אמא\סבתא\דודה שאפשר לשאול זה הכי טוב- לי אמא שלי הראתה) והייתי שמה על זה כיסוי של מדר איז (נהדרים לדעתי), היא כבר זחלה אז אבל הכיסוי שמר על החיתול ב"מבנה" שלו.
לדעתי זה נוח וקל לכיבוס רק לא טוב להרבה פיפי (טוב, אז היא היתה קטנה ולא היתה עושה כל כך הרבה).
בהצלחה.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יש אפשרות להשתמש בחיתולים בלי כיסויים בחורף? הכיסויים שלנו עדיין מתעכבים מכל מיני סיבות מטופשות, ויש לי חיתולי פריפולד שאני לא משתמשת בהם בכלל. יש לי 6 פאזי באנז שהתחלתי להשתמש בהם, אבל זה נורא מעט, ולא מספיק אפילו ליום אחד. אפשר בכלל, או שזה סיכון ואני אצטער על זה? אם כן, איך עושים את זה ולמה לשים לב?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

חיתולים רב פעמיים

ברור שאפשר - הכיסויים נועדו להאריך את זמן השימוש בכל חיתול ולמנוע דליפות לבגדים. אבל אם אתם בבית מחומם, אפשר בהחלט לא להשתמש בכיסוי, ו"לקחת סיכון" (גם כן סיכון...) שהמכנסיים יירטבו, או בכלל לתת לתינוק להסתובב בלי מכנסיים - רק עם חיתול בלי כיסוי. כשרטוב, מחליפים.
כשיוצאים לזמן ארוך מחוץ לבית הייתי מעדיפה כיסוי.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יופי!
תודה, קומה ג' . עם מזג האוויר הנעים בימים הקרובים, בכלל נראה לי שלא בעיה לוותר על שכבה אחת, וככה להסתכן פחות בהרטבת כל הבגדים.
אני עדיין בשלבי הסתגלות, אז מחוץ לבית אני משתמשת בינתיים עם ח"פ, או עם הפאזי באנז.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

היום, בחדשות 10 היתה כתבה על רב פעמיים. כל הכבוד לאסתר, אסנת בן צבי ועוד כמה שאת שמן אני לא מכירה.
כמובן שניסו להוציא את החיתולים יקרים וכמעט רק על זה התמקדו, אבל זו היתה חשיפה טובה.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אף חצוף, אני לא משתמשת בכיסויים בבית. זה אומר החלפת מכנסיים על כל החלפת חיתול (או מקסימום 2 חיתולים), אבל זה כך גם מבחינים מיד כשיש פיפי ומחליפים, וזה עדיף בעיני. כשאנחנו יוצאים אנחנו מלבישים כיסוי, כי לקחת עוד מיליון זוגות מכנסיים בנוסף לחיתולים נראה לי מוגזם.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אז החלטתי לנסות, אבל לא הצלחתי לסגור את החיתול, אני כנראה צריכה עוד להתאמן על זה. ואז חשבתי על זה שהוא כמעט תמיד על הידיים, כלומר גם אני ארטב, אז זה אומר גם לפרוש על עצמי משהו. אני אמשיך לנסות.

<בוא נגיד שאני כבר לא אזמין חיתולים מהאתר הזה :-( >
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אף חצוף, את מדברת על פריפולד? לא חקרתי אותם לעומק אבל אני לא חושבת שאת אמורה להצליח לסגור אותם - רק עם כיסוי. זה לפחות מה שאני עשיתי. עוד אפשרות היא להתשמש בחיתול טטרה בתור כיסוי (יש לך סיכות ביטחון?)
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יש לי סנאפי, וכן , הם אמורים להיסגר גם עם סיכות או סנאפי בלי כיסוי. אולי באמת אני אקפל את זה בתוך חיתול טטרה או פלנל, וככה יהיה לי מספיק בד כך שזה ייסגר.

<אוף, בקצב הזה, עד שיגיעו הכיסויים, הוא כבר יהיה גדול מדי :-P >
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

חיתולים רב פעמיים

ואז חשבתי על זה שהוא כמעט תמיד על הידיים, כלומר גם אני ארטב, אז זה אומר גם לפרוש על עצמי משהו
הצעד הבא: מדור בלי חיתולים ! :-D
ר_ו_ב_י_נ_א*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי ר_ו_ב_י_נ_א* »

סתם רעיון:
את יכולה לתפור סקוטש על הפריפולד וכך הם יסגרו גם בלי סיכות או סנאפי.

גם לי היה סנאפי ולא כל כך הסתדרתי איתו, הוא כל הזמן התפרק ואז התפסנים שלו שורטים וזה לא נעים - אח"כ קראתי באתר שלהם שהם ממליצים להשתמש בסנאפי רק עם כיסוי מהסיבה הזאת.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אוקיי, הצלחתי קצת. תודה על העצות. זה לא תמיד מסתדר, אבל כשאני איתו לבד בבוקר זה עוד איכשהו אפשרי, אבל לא לאורך זמן.

הצעד הבא: מדור בלי חיתולים !
למרות שאני מתעניינת בזה, אין לי מושג איך עושים את זה כשיש עוד ילדים, או עוד דברים לעשות. מורידה את הכובע בפני מי שמצליח. :-)
מיה*
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מיה* »

חברה הביאה לי מברזיל חיתולים רב פעמיים. אני משתמשת בהם עם התינוקת שלי וזה מאוד נוח. זה בעצם כיסוי פלסטיק דק מצופה בבד נעים עם ציורים, ובפנים יש רשת להכניס בה חיתול בד (טטרה). נסגר בתיקתקים. היא מוכרת כאלה ב- 35 שח. הטלפון שלה 050-8851401 (לואיזה)
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי יעל* »

מיה,
יש לך תמונה או לינק שאפשר לראות למה הכוונה?
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

_מיה,
יש לך תמונה או לינק שאפשר לראות למה הכוונה?_
גם אני הייתי שמחה לראות. אני כבר מכוסה בתחום החיתולים, אבל יש לי חברה שעומדת לערוך קניה, וזה יכול בהחלט לעניין אותה.
מיה*
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מיה* »

מיצי ויעל, לא יודעת איך להעלות לפה תמונה, אז תשלחו לי מייל ואשלח לכן תמונות
maiayani ב zahav.net.il
הילה_ב*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי הילה_ב* »

יש לי חיתולים חדשים של קושיז שקנינו מזמן ואנחנו כבר בלי חיתולים יש לי 10 אולטרה ו5 קלאסי וכיסוי לגודל מעל 10 קילו יש לי גם גליל של נייר אורז ו6 כיסויי תחתון של גרבר אני רוצה על הכל 850 שח מצטערת שאיני יכולה לתת מחיר אטרקטיבי יותר אבל זה בטוח יותר זול מלקנות בחנויות... אפשר לפנות בדף הבית שלי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו יודע האם יש שירות של כביסת חיתולים רב פעמיים פה בארץ?
Dahlia*
הצטרפות: 08 מרץ 2006, 01:03

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי Dahlia* »

יש התעניינות לחיתולים שכולו מבד hemp? הוא בד שגודל בלי ריסוסים והבד סופג פי 3 מכותנה.
bet*
הצטרפות: 09 מרץ 2006, 10:22

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי bet* »

מישהו השתמש בחיתולים של חברה הסקוטית tots bots? מישהו אולי הזמין חיתולים דרך האתר שלהם? אני רוצה לבצע הזמנה, אך לא יודעת אם זה משתלם מבחינת המחיר ועלות המשלוח. help!
רוצה_להיות_אני*
הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי רוצה_להיות_אני* »

הי bet,
אנחנו קנינו לפני כשנה, בגדול מדובר בבד מגבת רב שכבתי, צריך להזהר עם המידות (בגיל שנה המידה הכי גדולה זמינה היתה 2, אחרי חודש כבר היה קטן מאוד).
ההזמנה היא טלפונית (באמצעות מוקדנית בעלת מבטא סקוטי |אוף|), חיתול בסיסי עולה כ65 ש"ח וכולל דמי משלוח יצא לנו כ80 ש"ח לחיתול (קנינו 2 יחידות של הדגם הקלאסי). יש להם חבילת התנסות שכוללת חיתול + כיסוי, שזה יותר משתלם אם את לא קונה כמות.
זמן המשלוח ארווווך מאוד - לקח כמה שבועות!

אבל יש להם צבעים מגיניבים :-)
רוצה_להיות_אני*
הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי רוצה_להיות_אני* »

Dahlia יש התעניינות.
Dahlia*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי Dahlia* »

בעוד בערך חודש יהיה לי חיתולים מ HEMP. זה ניסיון אז המלאי מוגבל. למי שמעונין א פשר ליצור קשר איתי ב[email protected].
אביטל_צ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביטל_צ* »

Dahlia - תתקני אותי אם אני טועה
אבל חיתולי hemp קצת מתקשים אחרי ייבוש באוויר. הם יוצאים נהדר אחרי מייבש כביסה.
זה משהו שצריך לשקול כשקונים אותם.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

הנה משהו שמצאתי באחד מאתרי האינטרנט לגבי כביסה של HEMP:
Hemp products contain lots of natural oils, so it will take several washings before they reach maximum absorbency. Washing them 3-5 times in hot water before use is usually sufficient. After that you can follow the General Washing Instructions for care. Hemp is very absorbent and will continue to get more absorbent with each washing. Hemp can get quite stiff if air dried. If this is a problem, you can put any hemp products in the dryer for a few minutes when they are dry/almost dry to soften them up. Remember to never use fabric softener

כך שאפשר כנראה לחסוך את החשמל של הפעלת המייבש לזמן המלא, אבל עדיין לצאת עם חיתולים נעימים.
תרגום: מוצרי Hemp מכילים הרבה שמנים טבעיים, לכן יעברו מספר כביסות לפני ההגעה לספיגה מקסימלית. כיבוס של החיתולים 3-5 פעמים במים חמים לפני השימוש הראשון לרוב מספיק. לאחר מכן אפשר לפעול על פי ההנחיות הכלליות לתחזוקה שוטפת. Hemp הוא חומר סופג מאד וימשיך וישפר את יכולת הספיגה שלו עם כל כביסה. Hemp יכול להפוך לנוקשה אם הוא מיובש באוויר. אם נוצרת בעיה כזו אפשר להכניס את החיתולים למייבש כאשר הם יבשים למחצה או אף יבשים לחלוטין למספר דקות. פעולה זו תרכך אותם. חשוב להזכיר לעולם לא להשתמש במרכך בכביסהת החיתולים.
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מרדיק* »

אמא שלי נוסעת ללונדון
יש מה לבקש משם (בענייני ר"פ כמובן...)?
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ברור, טוטס בוטס! :-D
אין לי מושג איך הם באמת, כי אני עוד לא משתמשת, אבל ממחקר מקיף שעשיתי בחרתי להזמין אותם.
http://www.totsbots.com
רב מה שקראתי עליהם היה מאד מאד חיובי, אקולוגיים ונראים נפלא.
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי מרדיק* »

יודעת איפה בלונדון אפשר להשיג אותם ומחירים? ואיזה דגם מומלץ? (עדיין לא השתמשתי בר"פ)
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

איפה בלונדון אפשר להשיג
רוב מכירת חיתולים נעשית און ליין, כך שאת יכולה להזמין אותם ולבקש שישלחו את זה לכתובת בה היא תהיה בלונדון, וזה יחסוך לך את המשלוח לארץ. לא מכירה את החיתולים האלה, אז אולי מישהי אחרת תוכל לעזור. גם תסתכלי ב חיתולים רב פעמיים ביקורת , לראות אם משהו נכתב עליהם שם.

ותודה לעורכת המתרגמת, שתרגמה את המידע על HEMP. :-)
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מרדיק, מה שאף חצוף אמרה.
תמר_מתחילה*
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

מה לגבי תחתוני גמילה רב פעמיים? האם הם סופגים כמו חיתולים, או פחות? אני שואלת כיוון שאנחנו מפשפשים באסלה כל היום, אבל לובשים חיתול חד פעמי - פול-אפ, אותו חיתול כל היום (ובלילה חיתול נוסף). אני חוששת שאם נתחיל להסתבך עם פתיחה וסגירה של חיתולים, תרד לנו מאד המוטיבציה ללכת לשרותים... יש המלצות על תחתוני גמילה?
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

שאלה נוספת, אני משרה את החיתולים הרב פעמיים בדלי מים עד הכביסה, האם כדאי להוסיף סבון לדלי? אם כן, איזה סבון מומלץ?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני משרה את החיתולים הרב פעמיים בדלי מים עד הכביסה, האם כדאי להוסיף סבון לדלי
לא צריך סבון. מים קרים ואז למכונה ואם נשארים כתמים השמש תוריד אותם.

לגבי צמר גפן- נסיתי וזה נורא, משאיר סיבים גועליים ורטובים על העור שלו שאי אפשר להוריד בשום פנים ואופן אלא מתחת לזרם מים.
אני שוטפת אותו בכיור, חוץ מההחתלה הלילית שאז אני משתמשת במגבון אחד רגיל כדי לקצר תהליכים ולא להעיר אותו ואותי לגמרי (לא מנקה יסודי, רק מורידה את הלכלוך העיקרי ובבוקר שוטפת שטיפה יסודית בכיור).
אביטל_צ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביטל_צ* »

מישהי מכירה את ה top]רפידות יבשות - Stay Dry liners cat[/po]=1&cat id=601&id=89 שיש באתר בשבילנו ?
האם זה רב פעמי לחלוטין ?
כלומר, בניגוד לנייר אורז, זה לא מתבלה ונשחק אחרי כמה כביסות.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני לא מכירה את אלה, אבל שמעתי שאפשר גם לקנות פליז דק (כמו שיש בבטנה של חיתולי כיס, microfleece) ופשוט לחתוך אותו, ולהניח בחיתול. שווה לבדוק אם זה יוצא יותר זול.
אביטל_צ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביטל_צ* »

אני לא מכירה את אלה, אבל שמעתי שאפשר גם לקנות פליז דק (כמו שיש בבטנה של חיתולי כיס, microfleece) ופשוט לחתוך אותו, ולהניח בחיתול. שווה לבדוק אם זה יוצא יותר זול
יש לנו ליינרים מפליז
אני לא כל כך אוהבת את הרעיון של פליז בתור שכבה פנימית בחיתול. זה הרי פלסטיק.
מצד שני הרפידות האלה הן פוליאסטר. ההבדל לא גדול...
ר_ו_ב_י_נ_א*

חיתולים רב פעמיים

גם אני התלבטתי בנושא הפליז כשכבה פנימית. אני עדיין לא בטוחה ב100% שכן הקטנציק לא מתלנונן כך וגם כך, אבל נראה שחיתול רטוב מפלנל נעים הרבה פחות על העור מחיתול רטוב עם פליז - הפליז נשאר יבש, וגם העור נשאר יבש ולא מגורה מדקות של מגע עם בד רטוב.
עוד יתרון של פליז הוא שמאד קל לנקות ממנו קקי - אבל זה לא ממש משנה לעור של הטוסיקים הקטנים אז זה כבר עניין לדיון אחר...
נעמי_בן_שיטרית*

חיתולים רב פעמיים

מישהו יודע האם והיכן ניתן לרכוש חיתולי PREFOLD בארץ?
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

מישהו יודע האם והיכן ניתן לרכוש חיתולי PREFOLD בארץ?
מעתיקה לך תשובה של חגית משיח הטבע מלמעלה:
אחרי החגים יהיו לי prefolds של kushies הם עדיין לא מופיעים באתר שלנו. תוכלי לראותם באתרwww,kushies.com
כדאי לבדוק איתה.
אביטל_צ*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביטל_צ* »

התשובה של חגית נכתבה ב 10.10.2005
באתר שלה לא מופיעים חיתולי prefold.
אבל שווה להתקשר אליה ולבדוק.
אם אין לה אז אני קניתי דרך האתר babies in the sun
המשלוח עולה כסף בגלל משקל החיתולים, ובכל זאת שווה לבדוק.
חגית_שיח_הטבע*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 23:43

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי חגית_שיח_הטבע* »

כן, יש לנו prefold של קושיז (בשעה טובה) הם מגיעים בחבילות של 6 ומחירם 92 ש'ח. ועדיין לא מופיעים באתר /-:
ניתן להשיג אותי ב-04-9504131 057-7723323. באהבה |l|
Dahlia*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי Dahlia* »

למי שמעונין קבלתי משלוח של BUMMIS ORIGINAL כיסויים וגם חיתולים מבד hemp.
דליה [email protected]
חדשה_פה*
הצטרפות: 11 נובמבר 2004, 20:43

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי חדשה_פה* »

רכשתי לאחרונה ר"פ ומסיפורי אמא צריך להרתיח חיתולים אבל על הר"פ רשום עד 60 מעלות.
איך אתן\ם מכבסות\ים???
כביסה צבעונית או לבנה ועל כמה מעלות? מה לעשות עם כנגד כתמים עקשניים?
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

חדשה, תציצי בדף טיפול בחיתולים רב פעמיים .
שם מרוכז כל המידע על כביסה.
בעקרון, אני מכבסת בששים מעלות, וכתמים עקשניים בד"כ יורדים בעזרת השמש.
חדשה_פה*
הצטרפות: 11 נובמבר 2004, 20:43

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי חדשה_פה* »

תודה
אביב*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2004, 14:35

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביב* »

הי, אנחנו עוד לא בהריון, אבל חושבים על זה. אני לא בטוח איך לשכנע את בת-זוגי להשתמש ב ר"פ. אני משתדל להיות סביבתי ככל האפשר, אבל אני לא יודע אם יותר טוב חד פעמי בלי כביסות או רב פעמי. מישהי/מישהו יודעים?
וחוץ מזה, אני מאד לא מבין בהחתלה אבל אני צריך לענות לזוגתי על מה עושים אחרי שיש קקי בחיתול רב פעמי, ומה קורה כשנמצאים מחוץ לבית וצריך להחליף?
תודה מראש :)
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי רוני* »

היי
לאחרונה קיבלתי קושיז במתנה.
אומנם אנחנו כבר בנות 1.5 אבל ה-10-20 אומנם נסגרים סבבה בבטן אבל כל פעם שהיא יושבת נפער רווח ענק, מישהו נתקל בבעיה ומצא פתרון??
נעמי_בן_שיטרית*

חיתולים רב פעמיים

בספר "מדריך מפה לחיים ירוקים" של ענבל רשף, מצאתי את זה:
"אין צורך לחזור אל חיתול הבד כדי להושיע את העולם. חיתול בד מכובס בהרתחה ולכן צורך הרבה חשמל וחומרי ניקוי.
חיתול חד פעמי מורכב מ 90% תאית שמתפרקת בקלות. הנזק לסביבה שנוצר בגלל שאריות הפלסטיק של החיתול החד פעמי נמוך מנהנזק המצטבר של כביסת חיתול בד.

יש תגובות ?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני לא יודעת אם המשפט הנזק לסביבה שנוצר בגלל שאריות הפלסטיק של החיתול החד פעמי נמוך מנהנזק המצטבר של כביסת חיתול בד הוא נכון. אני חושדת שלא. ענבל רשף שכחה כמה דברים: בנוסף לפלסטיק, יש בחיתול כימיקלים שמחלחלים מהמזבלה לאדמה. תהליך הייצור של החיתולים מאוד מזהם. חיתולי הבד המפושפשים מכובסים ב-40 מעלות והקקי ב-60 (ולא בהרתחה, אבל גם אילו כן, לא נראה לי שזה משנה כל-כך כל-כך הרבה). ויש עוד דברים ששכחתי - יש על זה כבר דיון איפה שהוא באתר (בטח תיכף תיכנס מישהי עם זיכרון יותר טוב משלי).
וחוץ מזה, אני לא יודעת עד כמה זה נכון שאותם 90% תאית מתפרקים כל-כך בקלות. פעם, הרבה הרבה לפני שהפכתי לאמא, התארחתי אצל משפחה בדואית בנגב. הסתובבתי בשטח שליד המאהל ופתאום ראיתי על גבעה ערימה ע-נ-ק-י-ת, בגובה של כ-5 מטרים ובקוטר של כ-15 מטרים, של חיתולים חד-פעמיים משומשים. בשולי הערימה היו שאריות של חיתולים שרופים. היה ברור שלכאן זורקים כל הבדואים בסביבה הקרובה את החיתולים המשומשים של התינוקות שלהם במשך חודשים או שנים, ובכל פעם שורפים חלק. הריח היה בלתי נסבל - לא של קקי אלא של נייר ופלסטיק שרופים וכימיקלים שרופים. על רקע המדבר זה יצר רושם פשוט מזעזע. אני בחיים לא אשכח את זה. זה בעצם מה שגרם לי להישבע בו-במקום לא להשתמש בחיתולים ח"פ, הרבה לפני שידעתי מה הם עושים לעור של התינוק.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי יעלי_לה »

למעלה בדף מצאתי את המשפט הבא:
חיתולים חד פעמיים אינם מתפרקים והם שוכבים בחיריות כשהם שומרים על צורתם ונפחם יותר מ-500 שנים
ממה שראיתי אז במדבר, אני מאמינה לזה לחלוטין.
תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

חיתול חד פעמי מורכב מ 90% תאית שמתפרקת בקלות
נשמע לי מופרך. האם היא מביאה סימוכין?

היה איזה מחקר שמישהו ציטט פה פעם, שהראה שחיתולי בד פחות אקולוגיים רק אם משתמשים בשירותי כביסה כמו שיש בארה"ב, שאז החיתולים כנראה באמת מורתחים והכביסה שלהם גוזלת כמויות גדולות מאד של מים וחשמל וחומרי ניקוי.
אם קונים חיתולים יד שניה ומכבסים בבית, עם חומרי ניקוי אקולוגיים, בששים מעלות, ומייבשים בשמש, ועושים שימוש חוזר בחיתולים מפושפשים בלבד, הנזק קטן בהרבה.
צריך לזכור גם שחיתולי בד יכולים לשמש יותר מילד אחד; 30 חיתולים יכולים לשמש, לדעתי, לפחות 3-4 ילדים, כלומר צריך ליצר פחות מעשרה חיתולים פר ילד (לעומת כמה אלפי חד פעמיים :-P). תהליכי הייצור מהווים חלק גדול מאד מהנזק האקולוגי (מפעלים מזהמים, חומרי גלם וכדומה).
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שחיתולי בד פחות אקולוגיים רק אם משתמשים בשירותי כביסה כמו שיש בארה"ב,
כשמשתמשים בשירותי הכביסה הללו, גם לא חוסכים את ההובלה של החיתולים מ ואל המכבסה, בדיוק כמו שירותי ההסעה של החיתולים הח"פ מהמפעל לחנויות.

צריך לזכור גם שחיתולי בד יכולים לשמש יותר מילד אחד; 30 חיתולים יכולים לשמש, לדעתי, לפחות 3-4 ילדים
אכן! אנחנו השתמשנו בחיתולים 3 ילדים, וחלקם הגיעו אליי אחרי ילד במשפחה אחת ואפילו נקנו ביד שניה בקנדה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_צריך לזכור גם שחיתולי בד יכולים לשמש יותר מילד אחד; 30 חיתולים יכולים לשמש, לדעתי, לפחות 3-4 ילדים
אכן! אנחנו השתמשנו בחיתולים 3 ילדים, וחלקם הגיעו אליי אחרי ילד במשפחה אחת ואפילו נקנו ביד שניה בקנדה._

גם אצלנו. הקושיז (23 במספר) עכשיו מתחילים סבב אצל ילד מספר 5. יש קצת חורים בפלסטיק וגם בפלנל, אבל הם עדיין עושים את העבודה.
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי רונית* »

יש מישהו שמשתמש ב Happy Heiny's?
יש כמה דברים שלא ברורים לי ואני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי עם תשובות-
  • באתר שלהם מופיע שעדיף לכבס באבקת כביסה רגילה- למישהו יש ניסיון עם אקוור? מותר/ אסור לשימוש?
  • הביטנה מפליס לא חמה בקיץ?
תודה
Dahlia*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי Dahlia* »

רונית-
אסור לכבס עם אקוור וכל סבון טבעי אחרץ השמנים בסבון טבעי יפגע בספיגה של הפליס.
הפליס לא חמה מדי בקיץ אבל כן לפעמים מזיעים בקיץ כמו בכל חיתול .
אם יש לך עוד שאלות את יכולה לשלוחמייל : [email protected]
בהצלחה, דליה
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני משתמשת בהפי הייניז. כמו שדליה אמרה, אבקת כביסה מסבון טבעי משאירה שכבה שפוגעת בספיגה, כי בעקרון הנוזלים אמורים לחלחל דרך הפליס לשכבה הסופגת שנמצאת בפנים. זה גם יכול לקרות עם אבקת כביסה רגילה, אבל הרבה פחות. לכן גם צריך לכבס עם כמות קטנה של אבקת כביסה.
לגבי החום, אני לא רואה בעיה של הזעה יותר מאשר בכל חיתול אחר. הרבה מהזמן אני משאירה אותו רק עם חולצה וחיתול אז יש שכבה אחת פחות, וזו גם הזדמנות להראות את הצבעים הנחמדים של החיתולים ;-)
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי רונית* »

תודה רבה @}
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

טוב, התחלנו היום להשתמש ברב פעמיים (מידה אחידה של מאזריז) ויש לי שאלה:
כשהיא עושה פיפי החיתול ספוג לגמרי.
הטוסיק שלה מאוד רטוב וזה מאוד לא נעים לה.
אז ככה:
  1. יש משהו לעשות נגד זה? השיטה של המגבנים מונעת את רטיבות היתר הזאת?
  2. מה הטעם בדיוק לשים את הראנר בפנים אם בכל מקרה הוא נרטב ככה שצריך להחליף אחרי פיפי אחד? אם זה המצב אז אני יכולה כבר להחליף חיתול וזהו.
אשמח לפתרונות.
תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

את יכולה לשים בפנים ליינר מפליז. זה בד מחלחל והוא ישאיר את הטוסיק שלה מעט יותר יבש. מעבר לכך אין מה לעשות חוץ מלהחליף לעתים קרובות.
לא נעים לה- הכוונה שהיא מתעצבנת, או שאת רואה סימני פריחה, אדמומיות וכדומה? כל עוד אין פגיעה ממש בעור שלה זה דווקא טוב שהיא תתעצבן מזה שהיא רטובה, כי משמר את המודעות לצרכים שלה (תלוי כמובן עד כמה היא מתעצבנת- אם זה מגיע לבכי הסטרי זה לא כל כך טוב...).
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

תודה אורית.
עוד כמה שאלות:
לא קצת חם מדי בשביל פליז בקיץ הישראלי?

אני חוזרת על השאלה הקודמת:
מה הטעם בדיוק לשים את הראנר בפנים אם בכל מקרה הוא נרטב ככה שצריך להחליף אחרי פיפי אחד? אם זה המצב אז אני יכולה כבר להחליף חיתול וזהו.
כלומר, מבחינת עבודה קל יותר להחליף חיתול מאשר להחליף את הליינר. והרטיבות מעצבנת אותה עוד לפני שהפיפי מגיע לחיתול, אז לא יותר פשוט להסתדר בלי וזהו?
אני סתם תוהה בקול. נראה לי שכבר עניתי לעצמי.

ועוד שאלה אחרונה-
אני מההורים (בבאופן זה לא כ"כ נדיר) שמאפשרי לילדים להסתובב בחוץ בחיתול בלבד.
הבד של החיתולים נראה לי קצת רגיש ואני לא בטוחה שהייתי רוצה לתת לה להשתולל איתו בגן שעשועים, למשל.
מצד שני, גם הבד של הכיסוי נראה לי רגיש למדי...
מה, אתם תמיד מלבישים בגד מעל כשיוצאים החוצה?
(או שבחוץ אתם בכלל בלי חיתולים ?)

קניתי בתור התחלה 12 חיתולים. (יסכה בת שנה ורבע)
אני כבר רואה שזה הרבה מעט מדי.
כנראה בשלב זה נמשיך בשילוב עם ח"פ.
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

ועוד שאלה:
איך מכבסים את הכיסויים?
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

ועוד משהו (אני מלאת שאלות היום):
איפה מוצאים ליינר מפליז?
כאופציה ראשונה חשבתי ללכת לקנות מטר פליז ולגזור בעצמי, אבל במחשבה שניה לא נראה לי שאפשר למצוא פליז בקיץ...

"מכלל הן אתה שומע לאו"
אני מבינה שהפטנט עם המגבונים לא מרחיק את הרטיבות מהטוסיק?

(אין לי בעיה עם קצת רטיבות, אבל אתמול היא פשוט הייתה קצת היסטרית ולקח לי זמן לעלות על הסיבה כי בדקתי את החיתול שהיה יבש לגמרי-כל הרטיבות נשארה בליינר)
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

ועוד משהו...
(מקווה שאחרון)
יכול להיות שהיא עושה פיפי כל חצי שעה?
זה ממש נשמע לי לא נורמלי, אבל זה המצב.
אני נותנת לה לפעמים להסתובב בלי חיתול, ואני לא רואה שהיא עושה כ"כ הרבה פיפי, אבל עכשיו אני רואה שאני צריכה להחליף חיתול כל חצי-שעה-שעה.
יכול להיות שהיא נבהלת מהרטיבות ומפסיקה באמצע ולכן זה יוצא לעיתים יותר קרובות?
ר_ו_ב_י_נ_א*

חיתולים רב פעמיים

אני אנסה לענות על כמה מהשאלות שלך.
\גם לנו יש מאדראיז שקניתי לפני שעידו נולד, ואנחנו משתמשים בהם כגיבוי וללילה היתרון שלהם הוא שהם נושמים ונעימים, אבל אם את משתמשת בלי כיסוי אז הם באמת טובים רק לפיפי אחד ואז צריך להחליף. הליינר לא מיועד לשמור על החיתול יבש אלא פשוט להגביר את יכולת הספיגה שלו. אם את משתמשת בכיסוי, הוא מכיל את הפיפים הבאים אבל החיתול בפנים בהחלט ספוג.

כביסה: אני מכבסת את החיתולים עם כל יתר הכביסה ב50 או 60 מעלות. אם יש קקי, אז כדאי להשרות קודם במים קרים כדי שלא יכתים ולתלות ליבוש בשמש.
כיסויים אני מכבסת ביד.

הבד של החיתולים נראה לי קצת רגיש ואני לא בטוחה שהייתי רוצה לתת לה להשתולל איתו בגן שעשועים, למשל
לא ממש הבנתי. אני נותנת לעידו להסתובב עם החיתול בכל מקום, מקסימום, הכל יורד בכביסה. על הכיסויים הייתי יותר שומרת כי אם יהיה בהם חור הם כבר לא יכילו את הרטיבות.

לגבי פליז: מנסיוני, חיתולים זה דבר חם ומזיע בכל מקרה (אלא אם משתמשים בחיתול כותנה בלי כיסוי ובלי שכבה נגד מים). ובאופן יחסי, דווקא עם פליז לא היתה לנו בעיה של הזעה בחיתול, והוא באמת שומר על התוסיק יבש כשהחיתול רטוב.
לדעתי תוכלי להשיג פליז בכמה חנויות בנחלת בנימין (צריך לשאול את המוכר כי לפעמים יש בדים שלא נמצאים בתצוגה אבל יש אותם בחנות) ואם לא תמצאי, את יכולה לקבל קצת ממני, יש לי סטוק.
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

_הבד של החיתולים נראה לי קצת רגיש ואני לא בטוחה שהייתי רוצה לתת לה להשתולל איתו בגן שעשועים, למשל
לא ממש הבנתי. אני נותנת לעידו להסתובב עם החיתול בכל מקום, מקסימום, הכל יורד בכביסה. על הכיסויים הייתי יותר שומרת כי אם יהיה בהם חור הם כבר לא יכילו את הרטיבות._

דווקא הבנת מצויין.
אני מפחדת שהבד יקרע.
יש אצלנו בחוץ המוווון אבנים והיא נהנית לשחק בהן ולהערים אותן על המגלשה לפני שהיא גולשת למטה וכו'.
אני מפחדת שהחיתול יקרע.
תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

נסי לתת לה להסתובב בלי כיסוי ותראי מה יקרה. לי המדראיז לא נראים כאלה רגישים. מקסימום אם יקרע חיתול אחד בטח אפשר יהיה לתקן אבח אז תדעי שבאמת צריך להזהר.
אני התחלתי ממש עכשיו לחתל בלילה עם מדראיז ואני מתרשמת שהם מחזיקים יפה גם 2 פיפי. החיתול נרטב אבל למרות שהוא ישן בלי כיסוי כלי המיטה לא ספוגים (מקסימום לחים מעט).
לגבי הליינר, הרעיון הוא שהחיתול יספוג יותר מפיפי אחד ולא תצטרכי להחליף כל פיפי, אבל אם בכל מקרה את מחליפה אחרי כל פיפי באמת לא צריך ליינר.
cellar_door*
הצטרפות: 29 יולי 2006, 22:14

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי cellar_door* »

_אני מההורים (בבאופן זה לא כ"כ נדיר) שמאפשרי לילדים להסתובב בחוץ בחיתול בלבד.
הבד של החיתולים נראה לי קצת רגיש ואני לא בטוחה שהייתי רוצה לתת לה להשתולל איתו בגן שעשועים, למשל.
מצד שני, גם הבד של הכיסוי נראה לי רגיש למדי...
מה, אתם תמיד מלבישים בגד מעל כשיוצאים החוצה?_
אני משתמשת כבר מעל 3 שנים עם חיתולים רב פעמים. הבנות שלי מסתובבות בכל מקום - עם אבנים, חצץ, גזם ומה שלא יהיה. אף פעם, אבל אף פעם חיתול לא נקרע או נפגע. חיתולים נארסים מהכביסות הרבות וחומרי ניקוי. לא צריך לשמור אליהם.

אין לי בעיה עם קצת רטיבות, אבל אתמול היא פשוט הייתה קצת היסטרית
אולי היא צריכה זמן להסתגל לרעיון שפיפי רטוב. אם עד עכשיו היא הייתה רק עם חד פעמיים, העניין של הרטיבות חדש לה. אולי את פשוט צריכה לדבר איתה ולהסביר לה מה קורה במקום להרחיק את הרטיבות.

איך מכבסים את הכיסויים?
אני מכבסת עם החיתולים במכונה.

יכול להיות שהיא נבהלת מהרטיבות ומפסיקה באמצע ולכן זה יוצא לעיתים יותר קרובות?
שוב, אני לא מכירה את בתך אבל נראה שאת צריכה לדבר איתה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

חיתולים רב פעמיים

אולי את פשוט צריכה לדבר איתה ולהסביר לה מה קורה במקום להרחיק את הרטיבות.
נראה לי שראוי להרחיק את הרטיבות כשאפשר לעשות כך.
בת כמה הילדה?
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

cellar door וקומה ג תודה.

יסכה בת שנה ושלושה.
כנראה באמת העניין היה שהיא נבהלה מההרגשה הרטובה.
היום (אחרי ארבעה ימים בלבד של שימוש ברב פעמיים) היא מרטיבה חיתולים לעיתים רחוקות יותר, אבל כמויות הפיפי גדולות יותר בכל פעם, כך שכנראה ההשערה שלי היתה נכונה.

היא מאוד אוהבת את החיתולים האלה.
באמצע השבת נגמרו לנו החיתולים (כבר כתבתי שלא קנינו מספיק. כנראה נקנה עוד), אז החצי שלף חיתול ח"פ והיא ממש דחתה אותו, והלכה למכונת הכביסה והוציאה משם אחד מהר"פ מלוכלך...
אין ספק. היא צודקת. המגע שלהם הרבה יותר נעים.
פלוני_אלמונית*

חיתולים רב פעמיים

כשהיא עושה פיפי החיתול ספוג לגמרי
אנחנו רכשנו גם mother eas וגם קושיז ונוכחנו שהספיגה של הקושיז קלאסי נהדרת ולוקח יותר זמן עד שנרטב וצריך להחליף(כשעתיים),ממליצה לך לשלב.
גם המגע של פלנל (בקושיז)לעומת מגבת(mother eas) יותר רך ונעים אחרי כביסות.
?_?_?????*

חיתולים רב פעמיים

נוכחנו שהספיגה של הקושיז קלאסי נהדרת ולוקח יותר זמן עד שנרטב וצריך להחליף(כשעתיים),
בתוך הקושיז קלאסיק יש שכבת פלסטיק. בגלל זה לוקח לפיפי יותר זמן להגיע החוצה.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אם כבר פלסטיק, אמא בגובה דשא , אם לא מפריע לך בדים סינטטיים, אז יש גם חיתולי כיס עם פליס ושכבה חיצונית של משהו דמוי פוליאסטר בשם PUL. נכון, זה לא בדיוק טבעי, אבל זה עדיין עדיף בהרבה על ח"פ. כנראה שנאלץ להיפגש כדי שאני אראה לך את החיתולים שיש לי. :-)
דובשניתוש*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2006, 11:37

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי דובשניתוש* »

שלום. אני אמורה ללדת בע"ה בעוד כמה חודשים את ילדי הרביעי. עד עכשיו השתמשתי בח"פ, ואני רוצה לעבור לר"פ. הבעיה - מרוב כל החומר והדפים שיש בנושא, די הלכתי לאיבוד. אז בבקשה - כמה שאלות:
א. איך מתחילים? כלומר, אני קונה 6, ויש לי המון חיתולי טטרה, למקרה ש.. אבל מה המבנה בעצם? יש נייר אורז, יש מגבונים, יש כיסוי.. כל כך הרבה דברים שאני ממש לא מבינה איך זה בנוי:-S
ב. יש המון סוגים. מה הכי מומלץ לתינוק אבל גם לכיס? והאם יד שניה מחזיק מעמד מספיק זמן? כלומר, אני מתכננת להשתמש בו לכמה ילדים ולא רק לילד הזה..
ג. כמה זמן מראש צריך להזמין את החיתולים כדי שיגיעו בזמן?
ד. האם יש כאן מישהי מאזור הדרום שמשתמשת בר"פ, אשמח להפגש איתה ולהבין קצת יותר מה הולך כאן. אני גרה בב"ש, אשמח לקצת עזרה בנושא.
ה. האם צריך להחליף אחרי כל פעם שהתינוק עושה פיפי? ולשם מה הכיסוי?
תודה רבה רבה
תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

שלום דובשניתוש,
ראשית- אני לא מהדרום לצערי, אבל ממליצה לך מאד למצוא אמא מנוסה שתפגש אתך ותסביר לך פנים אל פנים, זה יכול לעזור מאד.
לשאלותייך:

איך מתחילים- הכי טוב לקרוא את חיתולים רב פעמיים ביקורת ולראות איזה סוג חיתולים הכי נראה לך.
צריך, מנסיוני, בערך 18 חיתולים כדי להיות מכוסים היטב, בלי לחץ. בגדול, ככל שיש פחות חיתולים, צריך לכבס לעתים יותר קרובות- אם זה ילד רביעי אולי באמת את יכולה להסתפק בפחות חיתולים ולכבס יום יום. לי היו 19 חיתולים וכבסתי פעם ביומיים.
כיסויים צריך כדי להגן על הבגדים מדליפות (בקיץ אין צורך, אם לא מלבישים מכנסיים).
נייר אורז/מגבונים צריך רק לתינוק שכבר אוכל מוצקים כדי לאסוף את הקקי, שלא יגיע ישירות לחיתול. קקי של תינוק יונק מתכבס בקלות.
יד שנייה מחזיק מעמד לפחות 3-4 ילדים.
דובשניתוש*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2006, 11:37

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי דובשניתוש* »

אורית - תודה
אז אם הבנתי נכון, מספיק לקנות להתחלה רק חיתולים - בלי נייר אורז, מגבונים וכו', נכון? וכיסוי צריך אבל בעיקר בחורף.
תודה רבה רבה!
תזמורת_הים*

חיתולים רב פעמיים

לא, כיסויים צריך גם בקיץ, ללילה (אבל לא יותר משניים).
אמא_בגובה_דשא*

חיתולים רב פעמיים

אף חצוף
תמיד שמחה לפגוש אותך :-)

לא נעים להגיד, אבל קניתי דווקא מזריז משיקולים כלכליים בעיקר...
לא מצאתי אף חיתול אחר ONSIZE.
בינתיים, כמו שכתבתי, היא מרטיבה פחות חיתולים, (אבל כל אחד מהם רטוב באמת) וממש לא אכפת לי להחליף לה אחרי כל פיפי-שניים.

אני מרוצה, היא מרוצה, למה לשנות?

ושאלה:
נכון לעכשיו אני משתמשת בלי נייר אורז/מגבונים.
(היא אוכלת מוצקים כבר המון זמן ויש לה קקי של גדולים)
הכל יורד בכביסה בלי בעיה.
האם יש נזק מצטבר בעניין הזה?
כלומר,
האם כדאי לי בכל זאת לנסות עם מגבונים?
ר_ו_ב_י_נ_א*

חיתולים רב פעמיים

האם יש נזק מצטבר בעניין הזה?
לא.

הנייר אורז/מגבונים מכובסים זה רק לנוחות שלך בניקוי הקקי מהחיתול. אם אין בעיה כזאת אין סיבה להשתמש בהם.
?_?_?????*

חיתולים רב פעמיים

נזק בגלל אי שימוש בנייר אורז? לא נראה לי.
נייר אורז אמור להקל עליך בהפרדת מוצקים מהחיתול. לא משהו שזרם מים חזק לא יכול לעשות.
תעשי מה שמתאים לך.
פלוני_אלמונית*

חיתולים רב פעמיים

לא מצאתי אף חיתול אחר ONSIZE
אם תתענייני בחיתולי כיס, יש כמה סוגים של חיתולים OS, לי יש אחד, שאני אשמח להראות לך, אבל יש גם אחרים. לי יש בערך חצי OS, וחצי מדיום. כרגע זה טוב לי, ואני מקווה שהחסכון יהיה קצת יותר גדול בעזרת ה OS.
אף_חצוף*

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

זו הייתי אני, כמובן. ;-)
עיר_ואם*
הצטרפות: 12 פברואר 2006, 14:22

חיתולים רב פעמיים

שליחה על ידי עיר_ואם* »

אמא בגובה דשא
בקשר לכל חצי שעה - אנחנו התחלנו להשתמש בר"פ בגיל חצי שנה, וגם לי נראה בהתחלה שהוא כל הזמן עושה פיפי, פשוט כל הזמן. יכול להיות שזה באמת בגלל הח"פ ואי הרגשת הרטיבות. עכשיו הוא עושה הרבה פחות פעמים (בן 11 חודש). נראה לי שפשוט צריך לתת לזה זמן.
שליחת תגובה

חזור אל “חיתולים”