חיתולים רב פעמיים ארכיון
חיתולים רב פעמיים ביקורת (אביטל צ מסכמת חברות חיתולים שונות ותגובות עליהם)
טיפול בחיתולים רב פעמיים (כיבוס ייבוש וכו'...)
חיתולים רב פעמיים יד שניה (קניה ומכירה)
ראה גם: מדור חיתולים
להארות והערות: ליאת המאמינה
{למה לא חיתולים חד פעמיים
האם חשבתם פעם על החיתולים אותם לובשים ילדיכם כ-24 שעות?
@ בריאות התינוק - ממה וכיצד הם מיוצרים?
חיתולים חד פעמיים מכילים רעלים. האם חשבתם פעם אילו חומרים באים במגע עם עורו של תינוקכם?
חיתולים חד פעמיים מיוצרים מפלסטיק ומעיסת נייר שעברה הלבנה על ידי חשיפה למלבינים על בסיס כלורין (הדבר אינו נכון לגבי חיתולים חד-פעמיים אקולוגיים, המולבנים בחמצן). חלק מחומרי הלוואי בתהליך הייצור (לדוגמא דיוקסין) נשארים במידה קטנה בחיתול והם רעילים גם בכמות מזערית. איש לא יודע בוודאות איזו כמות של דיוקסין נחוצה להתפתחות מחלה, אך הוא מקושר לסרטן, פגמים גנטיים ופגמים בלידה. (דיוקסין נמצא גם בתחבושות הנקה חד פעמיות, תחבושות הגיייניות, ובטמפונים).
בשכבה האמצעית של החיתול החד פעמי נמצא החומר סודיום פוליאקרילט והוא שהופך את השתן של התינוק לג'ל. סודיום פוליאקרילט יכול לספוג פי 100 ממשקלו בנוזלים מה שגורם לא פעם לספיגת נוזלים אף מעורו ומריקמותיו של התינוק שתוצאותיה הם גירויים ואף דימומים עקשניים באזור המפשעה. חומר זה מקושר ל - Toxic shock syndrom. מחקרים מסויימים מראים שתינוקות שחותלו בטיטולים מנייר חשופים לתפרחת החיתול פי 5 מאלו המחותלים בחיתול בד.
@ פסולת ........ פסולת ........... פסולת ועוד המון פסולת
כל תינוק משתמש כממוצע ב 5500 עד 6000 חיתולים עד לגמילתו (שלוש שנים,5 ביום בממוצע). חיתולים חד פעמיים אינם מתפרקים והם שוכבים בחיריות כשהם שומרים על צורתם ונפחם יותר מ-500 שנים. טון אשפה זה אותו מייצר כל ילד ילווה אותו, את ילדיו, את נכדיו ועוד דורות רבים שיבואו אחריו.
@ עלות
עלות חיתולים חד פעמיים:
חיתול חד פעמי מתוצרת ישראלית עולה כ-50 אג', חיתול חד פעמי תוצרת חוץ עולה כשקל.
תינוק צורך כ 5500 - 6000 חיתולים בממוצע החתלה של שלוש שנים, 5 חיתולים ביום.
זה אומר הוצאה של כ - 2800 ש"ח עבור חיתולים ישראליים וכ - 5400 ש"ח עבור חיתולים מיובאים, לשלוש שנות החתלה.
(יש תינוקות שלא מסתדרים עם החיתולים הזולים, בגלל תפרחת או בגלל נזילות, ואז נאלצים לעבור לחיתולי תוצרת חוץ היקרים).
{סיכומון של מיצי החתולה על סוגי חיתולים, הועבר ל חיתולים רב פעמיים ביקורת
עלות חיתולי בד
אם קונים 15 חיתולים וחמישה כיסויים בשני גדלים (עד גיל שנה ומעל גיל שנה),
כלומר סה"כ 40 יחידות, משלמים כ 2000 ש"ח (עולה פחות אם זה חיתול מידה אחידה שאז קונים פחות, או יד שניה).
כביסה
כ 200 ש"ח בשנה. (כשתי הפעלות מכונת כביסה בשבוע, עלות כל מכונה - כ 2 ש"ח, כולל מים, חשמל וחומר כביסה),
צריך להוסיף לכך טיטולים מדי פעם (בנסיעות וכו')
לסיכום, למי החיסכון משמעותי?
למי שהשתמש בחיתולי נייר (היקרים יותר).
בילד שני כשיש כבר את חיתולי הבד.
אם קונים יד שניה.
אם קונים מידה אחידה.
רווח נקי
- בזמן שהיינו צריכים לעבוד בשביל לממן את החיתולים החדפעמיים
- ריקון הפח הביתי לעיתים רחוקות יותר (ואם עושים קומפוסט אז עוד יותר רחוקות!)
- מגבונים "חד פעמיים" מהסוג הזול יותר, לא דמוי בד, לא מתפרקים בכביסה ואפשר למחזר גם אותם.
- אביב חדש - אנחנו הוצאנו 1200 ש"ח על חיתולים + כיסויים + ליינרים. 200 ש"ח מתוך הסכום זה היה המשלוח.
- דליה - אני הוצאתי בערך $500 (אני קצת מתביישת להגיד את זה בקול רם).
היכן קונים בארץ חיתולים רב פעמיים
- [url=http://www.b-shvilenu.co.il,]בשבילנו[/url]
ועוד מוצרים שונים לתינוקות - מנשאים שונים וכו'
טלפון 077-6262360 או במייל [email protected]
- * עוד אתר שמוכר את החיתולים של Motherease גטגרין - בחנות הירוקה באתר
- [url=http://www.tali-tafra-li.co.il]ממושקה[/url] , חיתולים מעוטרים לילדים מאושרים, שירה משולם 08-6595504
- [url=http://www.chitulim.com]שיח טבע[/url] , יבואנית של חיתולי kushies ,החלוצה בארץ .
וגם חיתולי prefolds במידה שמתאימה לחודשים הראשונים, עזרי החתלה ומוצרים נילווים.
משלוחים לכל הארץ, יעוץ אישי מקצועי ,בטלפון או במייל. אפשר גם להגיע ליעוץ , מישוש ,ללא תשלום - בישוב עדי.
חגית 7723323 -057
מייל: [email protected]
- [url=http://www.robyna.co.il]רובינא[/url] חיתולי כיס מעוצבים מתוצרת מקומית -ר ו ב י נ א , 050-8372223, robynonet @ gmail. com
- שיינה רייברג, תופרת חיתולי בד בגזרה, צריך Snappie או סיכות ביטחון, החיתול מאפשר התאמה לגודל התינוק. הטלפון 050-8428747.
- [url=http://dahliasdiapers.com]Dahlias Diapers & More[/url]
כיסויים של באמיס (כיסוי נושם מפוליאסטר), כיסויי צמר של סטאכינטור, וחיתולים של חברת Tots Bots
אפשר ליצור קשר ב "מייל" [email protected], או בטלפון 052-2200505
- ]נולי מוצרים אקולוגיים לקטנטנים
ב"נולי" אפשר למצוא את רוב סוגי החיתולים הנמכרים היום בארץ (הפי הייניז, רובינא, Mother Ease, קושיז) לסוגיהם השונים, וכן אביזרים נלווים להחתלה (כיסויים, נייר אורז, רפידות ספיגה וכד').
משלוחים בדואר לכל חלקי הארץ.
ניתן גם להתייעץ טלפונית או להגיע לפגישת ייעוץ אישית, ללא תשלום, בת"א.
המוצרים נמכרים דרך האתר, ואפשר ליצור קשר במייל [email protected], בטלפון 054-5685188 או בדף הבית - אחת עשרה.
- *מרכז דארמה ליוגה ברחובות: ניתן להשיג חיתולי כיס מעולים, במידה אחידה עם תיקתקים להתאמה, מגיעים עם שתי רפידות, ללא צורך בכיסוי. 80 ש"ח לחיתול
www.darmayoga.co.il 08-94720763
- * האתר חיפושית מוכר Bumgenius ו- Lollipop וחיתולים חד פעמיים אקולוגיים של Weenees טלפון 0788180780 [email protected]
חיתולים אקולוגיים אפשר לקנות ב:
- "שיח הטבע" www.chitulim.com , חיתולי במבו, וחיתולים תוצרת ישראל סוג א' ועודפים .
- ]נולי מוצרים אקולוגיים לקטנטנים. חלק מהזמן יש גם חיתולים מעודפי ייצור במחירים מוזלים.
- "עדן טבע מרקט"
- * האתר חיפושית wwww.beetle.co.il מוכר חיתולים חד פעמיים אקולוגיים של Weenees טלפון 0788180780 [email protected]
- לשים לב: חיתולים חד-פעמיים אקולוגיים מולבנים בחמצן ולא בכלור, אבל יש בהם את אות ג'ל שיש ברגילים, אם כי בכמות מופחתת.
הגיגים
- זה כמו ההבדל בין ארוחה מוכנה בקופסא לאוכל שטורחים ומכינים לבד
- ולענין אחר- מסתבר שהמון אמהות וגם בקיבוצים בעידן טרום-טיטולים נהגו לחתל עם חיתולי בד ללא כיסוי פלסטיק! תארו לכם .
וה"ניילונים" שהיו בשימוש היו אטומים לאיורור .(הכיסויים היום עשויים מחומרים "נושמים" ). (ענת גביש)
- לעיתים אני בכלל מעדיפה מכנסיים צמודות, בלי שום חיתול, כך פחות פיפי על הרצפה והרבה יותר קל לכבס ( ובעיקר לייבש) וגם זול יותר (נועה בר)
{השוואת איכות חיתולים מאתר הארץ (לשים לב לחלק שמדבר על פורמלדהיד שהינו מסרטן ונמצא ב כל החיתולים החד פעמיים במידה מסויימת)
{FAQ על חיתולי בד באנגלית
חיתולים רב פעמים השוואת מחירים לתאריך 1.9.2005
סוגי חיתולים רב פעמיים - מידע שימושי, השוואת מחירים, ביקורות והמלצות של אמהות
אספה וארגנה אביטל רביבו, יולי 2005
חלר מהמידע לקוח מאתר באופן טבעי
נקודות וטיפים שימושיים
מגבונים
הנזק במגבונים לחים חד פעמיים
- במגבונים יש חומרים שלא כל אחד רוצה על הטוסיק של הילד שלו (פורמלדהייד לדוגמא, "פורמלין" בעברית).
נמצא בעבר שברוב המגבונים הלחים יש פורמלין ועובש. פורמלין הוא תוצר לוואי שפירוק החומרים ולא משהו ששמים בכוונה.
כתבה שהופיעה במקור במעריב מגבונים ללא תקן
מעבר לכך, היו מקרים בהם מגבון (מההאגיס הכי רגילים) שהונח על גבי קקי בתוך חיתול ר"פ למשך יותר מכמה שניות, צבע את הקקי בלבן, והלבן הזה נספג היטב בבד החיתול.
במקום מגבונים לחים חד פעמיים
צמר גפן* טבול בשמן שומשום,או טבול בקערת מים חמימים.השומשום ממש נעים וטוב.
מגבונים חד פעמיים מכובסים*
- כשהם מכובסים, הם כבר לא מכילים את החומרים הרעילים.
- יש מיפעל בקיסריה שמייצר כאלה וזורק ה מ ו ן של הסוג ב' ועודפים. המגבונים יבשים וחסרים את הריח המבושם החזק.
- זורקים רק את המגבונים עם הקקי, ואת המפושפשים מכבסים. הם מחזיקים 3-4 כביסות לפני שהם מתחילים להתפורר.
- שמים את המגבונים בקופסה עם מים חמימים ולוונדר, שמן זית, או שמן שקדים. טובלים את המגבון וסוחטים קצת, ומנקים כך.
- אפשר גם לקפל מגבונים מכובסים ל-3 ולסדר אותם בתוך הקופסה מלאת המים, זה על גבי זה בדחיסות קלה, שיהיו מוכנים ב"שלוף" לשימוש הבא
- אפשר לחתוך ריבועים מבד פלאנל ולעשות להם אוברלוק. כשיש קקי עדיף פלנל מצד אחד, ובד מגבת בצד השני של המגבון, כי הפלנל רק מורח והמגבת מסיר טוב יותר.
- אפשר גם לקנות מגבונים אצל אביטל צ , ב detail]משוטף id[/po]=128867 או בחנות בשבילנו או בחברת "פרולוג'יק"www.totsbots.co.il.
- כדי שריבועי הפלנל יהיו לחים טובלים אותם בכלי עם מים מורתחים, כמה טיפות לוונדר, וקצת שמן שקדים. או סתם מים, או שמן.
- שומרים את המים בבקבוק קטן או שמים בכלי של סבון כלים (כזה עם תחתית מחוררת על קפיץ).
- פלאנל TA: כשיוצאים אפשר לשים אותם בשקית זיפלוק עם קצת מים.
פשוט לשטוף את הטוסיק בכיור*
תרמו: אביב חדש , בשמת א , יעלי לה , לוטם מרווני , אסנת, ורד לב , קרוטונית מהמרק הגדול , הפלא ופלא , טרה רוסה , נעמי בן שיטרית
משחה לטוסיק
לדברי רופאת הילדים של בלה שנדמה לה כיון שגם כך הטוסיק מכוסה וכמעט אטום רוב שעות היממה, לא כדאי להוסיף ולאטום את העור עם משחה באופן קבוע.
בכל מקרה, לפני שימוש במשחה כדאי להשתמש בפתרונות טבעיים כמו חלב אם, שמן זית או משחת קלנדולה (כמו של וולדה)
בחו"ל ישנה משחה בשם Hypercal שעשויה מטינקטורות (מיצויים אלכוהוליים) של היפריקום (פרע בעברית) וקלנדולה (ציפורני חתול) - שני צמחי מרפא מעולים לעור, לגירויים ושיקום. אני רקחתי משחה דומה וראיתי שהיא מעולה למגוון גדול של בעיות עור, כולל פריחות חיתולים עיקשות. (שורשים עמוקים)
תרמו: עדי יותם , מיצי החתולה , בלה שנדמה לה , סיגל ב , טל אור
נייר על החיתול כדי להקל על שטיפת הקקי
נשטף בשירותים ופחות נמרח על החיתול (אם בכלל).
ניירות אורז כאלה אפשר להשיג באתר של motherease, ב ecobaby.com , אצל חגית ("שיח הטבע"), בחברת "פרולוג'יק"www.totsbots.co.il ובחנות "בייבי טבע" בתל אביב.
אפשר גם לכבס מגבונים חד פעמיים כדי להשתמש כמו בניירות אורז, ואיתם נזרק רוב הקקי. שאר הקקי יורד בקלות עם מברשת ייעודית, בכיור.
אופציה נוספת היא להוריד מהחיתול מה שאפשר באמצעות נייר טואלט, להוריד עליו מים בשירותים, לסחוט,ולמכונה. הכל יורד. ובשמש הכל מלבין בחזרה.
תרמו: טרה רוסה , מיצי החתולה
הרטבה מוגברת ופתרונות ללילה
"doubler" שכבה סופגת נוספת - רק ללילה או במשך כל היום?
תלוי בילד ובגילו. אצלנו, בחודשים הראשונים הקטנצ'יק היה עושה המון המון פיפי, אז הייתי שמה. את תראי אם הבגד רטוב בבוקר או לא, ולפי זה תוכלי להחליט... אגב, החל מגיל שנה בערך הוא לא עושה פיפי בלילה יותר (ע"ע לגדל ילדים בלי חיתולים).(עדי יותם)
פתרונות ללילה
- קניתי חיתולי פלנל וחתכתי לשניים. אני מקפלת חצי אחד כזה ל-4 לאורך כך שמתקבלת רצועה ארוכה, ואת זה מקפלת ל-3. נוצרת רצועה בערך בגודל של נייר אורז (קצת יותר צר וקצר) שיש לה 12 שכבות פלנל. אני מניחה את חיתול הפלנל המקופל בין החיתול הר"פ לנייר אורז. זה עוזר בספיגה, אבל לפעמים כשהתינוק עושה קקי כשהוא מתעורר בבוקר, הקקי דולף כי החיתול פחות צמוד.
הח"פ מכילים ג'ל שכולא את הרטיבות בפנים ולכן התינוק לא מרגיש רטוב! לא כך הר"פ.
לגבי הקקי - אנחנו לוקחים בבוקר מייד לכיור ולכן שום קקי לא בורח. הולך ישר אל הכיור. (פיצה והתוספות)
- אחד הפתרונות להרגשת הרטיבות בלילה היא ליינר מפליז.
התינוק עושה פיפי ישר על הליינר ובגלל זה הרטיבות עוברת לשכבות החיתול שמתחתיו, אבל התינוק נשאר במגע עם הליינר. (אביטל צ)
כל מיני טיפים
תגובות מהסביבה
אני שמחה לבשר שרוב התגובות על החיתולים הרב פעמיים הן חיוביות ומחמיאות.
הלוואי.
אני אמורה ללדת עוד בערך שבוע וחצי, החיתולים יגיעו אלי בעוד יומיים עם השליחים שלי מארה"ב, ובינתיים כל מי ששמע על זה חושב שאני משוגעת. האיש, ההורים, האחים, כל אחד מהחברים או החברות שבכלל טרחתי לספר להם. פשוט כולם. אחי (השליח) אמר שכל מי ששמע שזה מה שביקשתי שהוא יביא משם, גם חושב שאני משוגעת. חוסר פרגון משווע.
לפחות זה נעשה בקצת הומור, ובלי רוע לב, אבל זה עדיין מבאס.
אני מקווה מאוד שכשאני אתחיל, הם יראו שהשד לא כל כך נורא, ושהאיש ישתף פעולה (קניתי כמה חיתולים יקרים יותר, חיתולי כיס, שאמורים להיות יותר קלים לתפעול), כי כבר חודשים שהוא עושה פרצופים, כשאני בכלל מעלה את הנושא.
איך מתמודדים עם זה? לנסות בכלל, או להתעלם מראש? אני גם ככה בקושי מספרת, אבל ברגע שאני באמת אשתמש, אנשים יראו, ואז בוודאות תהיה להם תגובה. יש תשובות טובות שמשתיקות?
קרוטונית מהמרק הגדול (2006-01-24T22:53:07):
יש תשובות טובות שמשתיקות?
אפשר לדבר על הדיוקסין, ואפשר לומר שהמגע של טיטולים בעור לא נעים. אבל תשובות כאלה עלולות להוציא את התגובה המטומטמת "הילדים שלי גדלו עם טיטולים ושום דבר לא קרה להם".
אז אולי פשוט לנסות להבהיר שזה לא עניינם - למשל, לומר ש"אתה מתנדב להחליף לתינוק שלי יום יום? אם כן, אתה תוכל לבחור לו את החיתולים".
יעלי לה (2006-01-24T23:53:54):
איך מתמודדים עם זה?
אל תשימי קצוץ. זה מה שאני עשיתי. עד מהרה כולם מתרגלים (הם גם רואים שההערות שלהם לא מזיזות ובטח שלא משפיעות על ההחתלה אז למה לטרוח) ואח"כ תתחילי לשמוע דברים אחרים ("כל הכבוד לך, אני לא הייתי עומדת בזה" למשל)
מרב (2006-01-25T20:07:11):
אל תשימי קצוץ
מצטרפת להמלצה. הרבה אנשים מעקמים את הפרצוף כי אולי להם זה היה קשה מדי לעשות את זה, וזה גורם להם להרגיש אולי שהם לא השקיעו מספיק בשלהם...(כאילו שמישהו פה בתחרות בכלל, אבל רגשות אשם תמיד קיימים).
חוץ מזה, אני מציעה לך לעבור לבלי חיתולים ואז הם ישארו בכלל פעורי פה ולא יהיו להם מלים... (-;
יפעת ו (2006-01-26T19:40:38):
וזה גורם להם להרגיש שאולי הם לא השקיעו מספיק
מסכימה לחלוטין!
לגבי האיש, גם אישי היקר פיקפק בהתחלה אבל הסכים לתת צ'אנס. בסופו של דבר אני זו שמחתלת אותו רוב הפעמים ולכן ברגע שאני הייתי שלמה עם זה לא נותר לו אלא להצטרף לעניין. אחרי חודשיים של חיתולים רב פעמיים בשימוש יומיומי (אך לא לילי - אני עצלנית מאוד...) התרגלנו שנינו לר"פ. שנינו מסכימים שזה הדבר הנכון ביותר בשביל הילד וזה הקו המנחה.
נראה לי גם שככל שדיברנו על זה לפני שהתחלנו להישתמש זה היה נראה לנו יותר מסובך ממה שזה באמת. לכן כשדיברנו עם אנשים הספק עבר מאיתנו אליהם. היום אני מאוד גאה בר"פ ואף חוטאת בהטפה לחברים לעבור גם כן 9-:
חיזקי ואימצי
טרה רוסה (2006-01-26T19:49:23):
אני לא מבינה למה את בכלל מספרת על זה. בזה שאת עושה מזה אישו ומעלה את העניין לפני שבכלל התחלת עם זה, את נותנת להם לגיטימציה להעיר לך. מה זה בכלל עניינם, ולמה הדעה שלהם על הנושא בכלל צריכה לשנות לך ?
אף חצוף (2006-01-27T10:16:59):
אל תשימי קצוץ
כן, זה מה שאני בד"כ עושה. מיותר להיכנס לשיח חירשים בנושא.
אני לא מבינה למה את בכלל מספרת על זה
לאיש אני בוודאי צריכה לספר , הייתי חייבת לספר גם לעוד כמה אנשים כי אליהם הגיעו החיתולים בחו"ל (החברים שאליהם זה נשלח, ואחי שהיה השליח) ומסתבר שהם סיפרו לעוד כמה. ולמה דעתם משנה? אני וההורים שלי סך הכל ביחסים מאוד טובים ואני מעריכה את דעתם בד"כ, זה עניינם כי הייתי שמחה אם הם היו משתתפים, כשנהיה אצלם לשבת או לביקורים. על האחרים אני בהחלט יכולה לשים קצוץ.
עדי יותם (2006-01-27T13:11:28):
אף חצוף, קודם כל שיהיה בשעה טובה!
אני חושבת שהיום, אחרי כל ההיסטריה עם בקבוקי הפלסטיק, אנשים יתחילו להיות יותר פתוחים לשמוע על החשש מחומרים בחיתולים. מעבר לזה, הנימוק ש"זה נעים לו/לה ולי", ושאלה לאמהות אם הן המשיכו להשתמש בתחתונים ח"פ אחרי הלידה, ולמה לא, או למה לא להשתמש בכלי פלסטיק ח"פ במקום להתעסק עם כל השטיפה המעצבנת הזאת, הכיור המלא והמפיק ניחוחות, יכולים לתת קצת פרופורציה. וגם, בשבוע וחצי שנותרו וקצת אח"כ, את יכולה לומר שאתם תנסו ותראו אם זה מתאים לכם, ותדווחו אח"כ - ועד אז הנושא לא לדיון
מיצי החתולה (2006-01-27T14:35:38):
יש תשובות טובות שמשתיקות?
"יש לו עור נורא רגיש."
"הוא אלרגי".
אצלנו במקרה זה היה נכון (כשהיה קטנקטן) - בחודשיים הראשונים לחייו בחיתולים ח"פ היתה לו פטריה כל 30 שניות בערך.
אף חצוף (2006-01-30T09:12:37):
ועד אז הנושא לא לדיון נשמע לי טוב. ולאחרי זה אני שומרת את רעיונות ההשתקה לתגובות, כי ברור לי שאני עוד אזדקק להם.
מיכלול ה (2006-01-31T18:49:34):
עוד תשובה למה להשתמש ברב פעמיים היא שאת אוהבת את העולם שלנו ורוצה לצמצם את כמויות הפסולת למען ילדיך ונכדיהם. החיתולים מהווים בערך 5% מנפח הפסולת בישראל. ומייד יענו שהשימוש בב פעמיים על ידי כל כך מאט משתמשים הוא זניח, ואני תמיד עונה שאם יש משהו שאני יכולה לעשות למען העולם אז אין סיבה שלא אעשה זאת.
תמיכה מבן הזוג
איך משכנעים את הבעל לנסות חיתולים רב פעמיים? הוא לא מוכן לשמוע, ואני כואב לי הלב עם כל חיתול ח"פ. אבל עדיין לא בטוחה שאני מוכנה להתמודד עם הבלגן (יותר החלפות, התעסקות בכביסה, בגדים נרטבים, להסביר את עצמי לכל העולם ואשתו....)
קרוטונית מהמרק הגדול (2006-02-15T11:06:47):
איך משכנעים את הבעל לנסות חיתולים רב פעמיים?
לא את הבעל את צריכה לשכנע, אלא את התינוק אבל אני מבינה שגם לך עצמך יש ספקות.
בעיקרון, לא חייבים לדבר על זה עם אף אחד מסביב. מי בכלל שם לב? בחורף ודאי יש מכנסיים מעל החיתול.
מה שנשאר לך הוא בעיית הלוגיסטיקה - אני הייתי ממליצה לנסות עם טטרה/פלנל מקופל כמה פעמים, רצוי בשעות אחה"צ כשיש פחות פיפי (טטרה סופג פחות...), ורצוי כשאתם בבית. לראות איך את מתמודדת, איך מתמרנים בהחתלה, כל כמה זמן מחליפים וכולי. לצורך זה תצטרכי לקנות רק 2-3 כיסויים שיהיו מעל הטטרה. אחרי שתראי שמתבזבזים פחות טיטולים, ומקסימום יש עוד מכונת כביסה אחת בשבוע, השד יהיה הרבה פחות נורא
אף חצוף (2006-02-15T12:00:11):
איך משכנעים את הבעל לנסות חיתולים רב פעמיים?
קודם כל, כמו שאמרו, את צריכה לראות אם את מוכנה, וכמה. ההפי הייניז וחיתולי הכיס האחרים, הם הכי "HUSBAND FRIENDLY" והכי דומים לחיתול ח"פ.הם גם יחסית יקרים, אז כדאי לקנות אחד או שניים ולראות איך את מסתדרת איתם לפני שאת קונה הרבה.
גמילה אחרי חיתולים רב פעמיים
- האם לדעתך/מנסיונך באמת נגמלים מוקדם יותר לאחר שימוש ברב פעמיים ?
אורטופדיה
- האם הפיסוק הרחב שנגרם מחיתול רב פעמי אינו מפריעה להתפתחות תקינה ? (שרונה)
- האפרוח היה עם רב פעמיים מגיל ששה וחצי חודשים. כל "החבילה" - מאדראיז וואן סייז והכיסוי מעל. בהחלט בומבסטי, למרות שהילד עצמו הוא לא מהציפלונים. בשלב מסוים קבלתי את הרושם שהם מעכבים את ההתפתחות המוטורית שלו (מוטוריקה גסה). היה לו קשה להרים את הרגליים והאגן עם הרב פעמי, להתרומם על שש וכו'. בגיל שמונה חודשים וקצת חזרתי לחד פעמיים במשך היום ורב פעמיים בלילה, כדי לראות אם יש שיפור. ואכן, יש שיפור מוטורי ניכר. אולי זה מקרה, אבל חייבת לשאול - האם אצל עוד מישהו הרב פעמי השפיע על המוטוריקה? (אילנה)
פגשתי אורטופד שאפילו אהב את הרעיון של החיתולים העבים. הרי יש את הקטע שבודקים בגיל כמה שבועות שמפרק הירך נמצא במקום ולפעמים הרופאים אפילו ממליצים להורים לשים שני חיתולים כדי לדאוג לפיסוק הזה. בקיצור, מהמעט שהתרשמתי, נראה כי הפיסוק הזה טוב דווקא... אבל אני לא מומחית אז אולי כדאי להתייעץ עם אורטופד באופן אישי (סיגל ב)
יכולה לספר לך שאצלינו הר"פ היו בשימוש מגיל 3 חודשים. השתמשנו בחיתולים של "טלי תפרה לי" שהם הרבה יותר מאסיביים מאלו של מאדראיז ולא נצפו בעיות בכלל. מצד שני זה היה בשילוב עם שיטת ללא חיתולים אז אולי בכ"ז יש קשר כלשהו. שווה לבדוק עם רופא מומחה. (ניקי)
אצלנו - אם השפיע אז רק לטובה (-: אבל אני באמת לא יכולה לדעת. גם לא היינו כל הזמן עם החבילות של מאדר איז, שילבנו כמה וכמה סוגים. יכול להיות שבמקרה שלכם המבנה של הסוג הזה פחות התאים לו (כמו שבח"פ יש העדפות לגזרה זו או אחרת, מסיבות אלה ואחרות). החיתולים לא אמורים לשבת מעבר לקו המפרק, לדעתי, אז לא לגמרי ברור לי איך יכולים להפריע). (עדי יותם)
אילנה, גם אצלנו. לא חשבתי עד עכשיו אולי יש קשר. נראה לי שהתינוק שלנו (11 חודשים היום!) מין לוויתן כזה. הוא די סתלבטן. הוא זוחל קומנדו כמו שד כבר כמה חודשים. מצליח להתרומם לשש כבר כמה חודשים, אבל לא זוחל ככה.
היום לפני האמבטיה נתתי לו להסתובב קצת עירום, ו... הוא זחל על שש. בהיסוס, אבל התקדם כמה צעדים כאלה. קראתי כבר אתמול או שלשלום מה כתבת, אבל אמרתי לעצמי שאצלנו הוא פשוט מין כזה... לא אמבציוזי כל כך. אבל עכשיו אני חושבת שאולי באמת אצל תינוקות מסויימים, שמתקשים להעביר הילוך, יש קשר בין כל החבילה הזאת לעיכוב מוטורי.(עפרה.ק)