חיסונים והנקה
-
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 13:33
- דף אישי: הדף האישי של איימי_שפירא*
חיסונים והנקה
הנקתי את איתמר במשך שבעה שבועות והפסקתי כי לא הצלחתי להתמודד עם הקשיים.
לפני שנולד, הייתי בהרצאה של ד"ר רוזנטל וקראתי את החוברת על החיסונים והחלטתי לא לחסן.
כעת אינני יודעת מה לעשות. האם בגלל שלא מקבל יותר חלב אם יש צורך לחסנו?
הרופאה מטיפה מן הטבע טוענת שאין קשר .
אך זה לא מספק אותי.
מעוניינת לשמוע דיעות נוספות....
לפני שנולד, הייתי בהרצאה של ד"ר רוזנטל וקראתי את החוברת על החיסונים והחלטתי לא לחסן.
כעת אינני יודעת מה לעשות. האם בגלל שלא מקבל יותר חלב אם יש צורך לחסנו?
הרופאה מטיפה מן הטבע טוענת שאין קשר .
אך זה לא מספק אותי.
מעוניינת לשמוע דיעות נוספות....
-
- הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
- דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*
חיסונים והנקה
גם אני חושבת שזה לא קשור. החיסונים נועדו לתת הגנה לגוף נגד מחלות קשות שנוגדני האם לא היו עוזרים במקרה של הדבקה.
רוב החיסונים (לא כולם) הם לכל החיים. הרי לא תכננת להניק אותו כל החיים, נכון?
בקיצור, ההחלטה לא לחסן או לחסן או לחסן חלקית היא החלטה עקרונית ללא קשר להנקה.
וגם לי יש איתמר מקסים
רוב החיסונים (לא כולם) הם לכל החיים. הרי לא תכננת להניק אותו כל החיים, נכון?
בקיצור, ההחלטה לא לחסן או לחסן או לחסן חלקית היא החלטה עקרונית ללא קשר להנקה.
וגם לי יש איתמר מקסים

-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
חיסונים והנקה
בכל מקרה, הנקה מספקת חיסון ר ק בחצי שנה הראשונה
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
חיסונים והנקה
דווקא לא. הנקה מספקת חיסון כל זמן שיונקים, אם כי לא מפני כל דבר (אם האמא המיניקה מעולם לא חלתה באדמת, התינוק היונק שלה לא מחוסן נגד אדמת. אבל יש לו סיכוי לעבור את המחלה יותר בקלות בזכות ההנקה).
ממחקרים על הרכב חלב האם בגילאים שונים התברר, שכשהילד גדל ויונק פחות, החלב נעשה הרבה יותר מרוכז ומועשר בנוגדנים ובשאר גורמים כאלה.
ממחקרים על הרכב חלב האם בגילאים שונים התברר, שכשהילד גדל ויונק פחות, החלב נעשה הרבה יותר מרוכז ומועשר בנוגדנים ובשאר גורמים כאלה.
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
חיסונים והנקה
תמיד לומדים 

-
חיסונים והנקה
כו, אבל אני מתכוונת לעובדה שמערכת החיסונית של תינוק יונק תהיה באופן כללי חזקה יותר מכיוון שהוא מקבל את הנוגדנים מאימו ואז האופן בו יחלה יהיה קל יותר. האם אני טועה??
-
חיסונים והנקה
איימי, את צודקת. אני זוכרת שאחת הסיבות שלי להמנע מחלק מהחיסונים (והתיכנון לא לחסן בכלל את הבא, כשיבוא) היא ההסתמכות על ההנקה. לתזונה מקום מרכזי במחלות ילדים. הואיל ואיתמר אינו יונק, כדאי לקבל ייעוץ לגבי התזונה שלו, למשל מד"ר רוזנטל או בעמותת "חסון" מקית אלכסנדר. מי זו הרופאה מטיפה מן הטבע? אולי היא זאת שאני מכירה. והאם היא ממליצה לחסן או לא?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
חיסונים והנקה
אין לי תשובה, אבל חשוב לזכור, שמבחינה סטטיסטית, אכן המערכת החיסונית של תינוק יונק חזקה יותר משל תינוק לא יונק, אבל ברמה האישית, זה לא אומר שום דבר - כלומר, אם התינוק שלך היה יונק, ככל הנראה המערכת החיסונית שלו היתה יותר חזקה מאשר כרגע, כשהוא לא יונק. יחד עם זאת, בהחלט יתכן, שהמערכת החיסונית של התינוק הלא-יונק שלך, חזקה יותר מהמערכת החיסונית של התינוק היונק של השכנה... מסובך? הכוונה היא שהנקה היא לא הגורם היחיד שמשפיע על חוזק המערכת החיסונית, ושסטטיסטיקה לא תמיד משליכה על המקרה הפרטי.
אולי יעודד אותך לדעת, שהתינוקות שלי ינקו מעט מאד, ובכל זאת הם בריאים למדי (אם כי לעולם לא אוכל לדעת, אם חלק מהדברים שכן היו, היו נמנעים/קלים יתר לו הם היו יונקים יותר).
אולי יעודד אותך לדעת, שהתינוקות שלי ינקו מעט מאד, ובכל זאת הם בריאים למדי (אם כי לעולם לא אוכל לדעת, אם חלק מהדברים שכן היו, היו נמנעים/קלים יתר לו הם היו יונקים יותר).
-
חיסונים והנקה
הרופאה מטיפה מן הטבע היא ד"ר עירא קוקיה. היא אמרה שאין קשר בין השניים. כלומר בין ההנקה לבין החיסונים הניתנים באופן מלאכותי.
תודה על העידוד ועל האינפורמציה לכרמית ולבשמת
תודה על העידוד ועל האינפורמציה לכרמית ולבשמת
-
חיסונים והנקה
איימי, אני מכירה את עירא קוקיה, אבל לא מהזווית המקצועית. ד"ר מירה ליבוביץ היא גם רופאת משפחה (כולל ילדים) מדופלמת, מומחית ומנוסה, וגם יועצת הנקה (הקימה את מרפאת ההנקה של אודים). אני ממליצה מאוד מאוד להתייעץ גם איתה. בעיקרון, כרופאה היא תומכת בחיסונים. כמומחית להנקה היא תוכל להגיד לך בדיוק מה שידוע היום על הקשר בין חיסונים להנקה, ועל דבריה הייתי סומכת.
כרמית, את צודקת בהחלט. ההשוואה היא בין אותו התינוק כיונק וכלא-יונק, אם כי הממצאים מובהקים סטאטיסטית. בהחלט יש תינוקות לא-יונקים עם מערכת חיסונית מאוד חזקה, ולצדם תינוקות יונקים עם מערכת חיסונית חלשה.
כרמית, את צודקת בהחלט. ההשוואה היא בין אותו התינוק כיונק וכלא-יונק, אם כי הממצאים מובהקים סטאטיסטית. בהחלט יש תינוקות לא-יונקים עם מערכת חיסונית מאוד חזקה, ולצדם תינוקות יונקים עם מערכת חיסונית חלשה.
-
- הצטרפות: 13 מאי 2002, 23:44
חיסונים והנקה
האם יש יתרון במתן חיסון נגד פוליו בתקופת ההנקה (במקרה שלנו גיל 4 חודשים) על מתן החיסון בגיל מאוחר יותר (נאמר שנה) כשהתינוק כבר נגמל מהנקה?
חיסונים והנקה
כן - בגיל 4 חודשים אמא באה לטיפת חלב באופן די שוטף.
לגבי יתרון לילד הספציפי (לא לחברה כולה) - אני חושבת שלא. עדיף לחסן מאוחר יותר, כשמערכת החיסון בשלה יותר.
אני לא חושבת שיש קשר בין יעילות החיסון להנקה (זו השאלה שלכם, נכון?).
לגבי יתרון לילד הספציפי (לא לחברה כולה) - אני חושבת שלא. עדיף לחסן מאוחר יותר, כשמערכת החיסון בשלה יותר.
אני לא חושבת שיש קשר בין יעילות החיסון להנקה (זו השאלה שלכם, נכון?).
-
חיסונים והנקה
הייתי אומרת להיפך:
בזכות ההנקה (ואני מניחה שזה אומר שהתינוק גם לא הולך לשום "מסגרת" בתקופה הזאת?) התינוק די מוגן, ולכן - למה להזדרז ולחסן? (ראו בכל הדפים על החיסונים את הסכנות, במיוחד ככל שגיל התינוק צעיר).
אחרי גיל שנה - נראה לי בכל מקרה עדיף.
ואגב, מי אמר שהתינוק ייגמל דווקא בגיל שנה... D-: (טוב, גם אני אמרתי שנה כשהייתי עוד בהריון. וכשהילדה הגיעה לגיל שנה - לא גמילה ולא יער...)
בזכות ההנקה (ואני מניחה שזה אומר שהתינוק גם לא הולך לשום "מסגרת" בתקופה הזאת?) התינוק די מוגן, ולכן - למה להזדרז ולחסן? (ראו בכל הדפים על החיסונים את הסכנות, במיוחד ככל שגיל התינוק צעיר).
אחרי גיל שנה - נראה לי בכל מקרה עדיף.
ואגב, מי אמר שהתינוק ייגמל דווקא בגיל שנה... D-: (טוב, גם אני אמרתי שנה כשהייתי עוד בהריון. וכשהילדה הגיעה לגיל שנה - לא גמילה ולא יער...)
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
חיסונים והנקה
אני חיסנתי נגד פוליו לקראת הכניסה של התינוק שלי לחוג פעילות מים לתינוקות. מאחר שהחיסון המוחלש, הניתן בטיפות, יכול להיות מופרש בצואה, ומאחר שכמעט כל התינוקות בבריכה מחוסנים. אילולא סכנת ההיחשפות הייתי דוחה את זה. אבל אני לא בטוחה שאני מבינה בכלל את ההשערה שעומדת מאחורי השאלה שלכם.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
חיסונים והנקה
מה באמת עושים הורים לתינוקות לא מחוסנים באיזורים כמו בריכה,עם הפרשות המחוסנים וכו'?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסונים והנקה
משום מה זה נראה לי די זניח הכמות שתופרש אולי במים, מה דעתכם? (אולי זו סתם אוטוסוגסטיה?)
-
חיסונים והנקה
בבריכות לתינוקות דורשים (אם כי לא מוודאים) שיכנסו רק תינוקות שחוסנו נגד פוליו, כך שלא בטוח שזה זניח... מצד שני, הנחיות משרד הבריאות, שבדקו את הנושא, לא מגבילות כניסה אחרי חיסון, כך שאולי זה בכל זאת זניח... בכל מקרה לא כדאי להכניס תינוקות מתחת לגיל חצי שנה-שנה (תלוי כמה מחמירים) לבריכה רגילה (כולל בריכות דשדוש ציבוריות) בגלל קור המים והרמה החיידקית.
-
חיסונים והנקה
כרמית, אצלנו לא שאלו ולא בדקו, אם כי זכור לי במעורפל שאמרו שמתחילים את הקורס אחרי שהתינוקות חוסנו נגד פוליו.
פ"א, הכמות יחסית לכל מי הבריכה - זניחה. אבל אם במקרה הילד הפרטי שלך בולע מים בדיוק אחרי שהילדון לידו הפריש?
ענת, אני לא רואה באי-חיסון דת. אין פה צו אלוהי שאוסר על אנשים לחסן גם אם נסיבות חייהם שמות אותם בסיכון מסוים. באופן אישי, ילד שמחוסן סלקטיבית, או לא מחוסן כלל, לא הייתי שולחת בגיל צעיר מדי לגן, למשל, או לוקחת למקומות המוניים שהסניטציה בהם לא משהו. יש מחלות שהן קטלניות לקטנטנים, ולא נוראיות לגדולים. אפשר לא לקחת לבריכה. בעצם, מאחר שאני מחסנת סלקטיבית, כנראה שאני לא האדם המתאים לענות על שאלה כזאת.
פ"א, הכמות יחסית לכל מי הבריכה - זניחה. אבל אם במקרה הילד הפרטי שלך בולע מים בדיוק אחרי שהילדון לידו הפריש?
ענת, אני לא רואה באי-חיסון דת. אין פה צו אלוהי שאוסר על אנשים לחסן גם אם נסיבות חייהם שמות אותם בסיכון מסוים. באופן אישי, ילד שמחוסן סלקטיבית, או לא מחוסן כלל, לא הייתי שולחת בגיל צעיר מדי לגן, למשל, או לוקחת למקומות המוניים שהסניטציה בהם לא משהו. יש מחלות שהן קטלניות לקטנטנים, ולא נוראיות לגדולים. אפשר לא לקחת לבריכה. בעצם, מאחר שאני מחסנת סלקטיבית, כנראה שאני לא האדם המתאים לענות על שאלה כזאת.
חיסונים והנקה
האם זה מסוכן אם כך לתינוק בן חודשיים, לא מחוסן, ללכת לפעילויות עם תינוקות אחרים או שמדובר רק בבריכה?
-
חיסונים והנקה
לא קשור אם הוא מחוסן או לא, אבל בגיל חודשיים לא כל כך מומלץ להיות עם תינוק בנוכחות הרבה אחרים (תינוקות או מבוגרים, ובעיקר - ילדים גדולים יותר), במיוחד לא במקום סגור וצפוף.
בנוסף, אני לא ממש רואה איך "פעילויות" (=חוג) נותן משהו לתינוק בגיל הזה. אפילו בריכה (שאני ממליצה בחום רב) נראה לי מוקדם מדי בשביל להתחיל (אלא אם כן אתם משפחה שהמים היא כל עולמם, ואז טבעי שזה יהיה גם חלק מעולמו של התינוק).
בנוסף, אני לא ממש רואה איך "פעילויות" (=חוג) נותן משהו לתינוק בגיל הזה. אפילו בריכה (שאני ממליצה בחום רב) נראה לי מוקדם מדי בשביל להתחיל (אלא אם כן אתם משפחה שהמים היא כל עולמם, ואז טבעי שזה יהיה גם חלק מעולמו של התינוק).
-
חיסונים והנקה
אני הלכתי כל יום פעמיים לגן להביא ולהחזיר את בתי, עם תינוק לא מחוסן, שבהדרגה הפך למחוסן סלקטיווית. לא שהייתה לי ברירה. אבל שמרתי עליו בסלינג, לא נתתי לילדים לגעת בו עד כמה שיכולתי (ואם בכ"ז נגעו בידיים, רחצתי אותן אח"כ). מאחר שהוא יונק, דאגתי פחות. עשינו לנו קבוצת אמהות-תינוקות קטנה, וכמובן הייינו במפגשי ללל. לא בדיוק חיי בידוד (-:
לגבי הבריכה, התחלנו באמת אחרי החיסון. פעילות תינווקות במים מומלץ להתחיל בגיל 3-4 ח', כשהרפלקס ששומר מפני נשימה מתחת למים עדיין פעיל. אבל באופן עקרוני - מישהו זוכר באיזה גיל/גילים נותנים את הפוליו בטיפות? כי אם זה רק בחודשים הרכים, בבריכות הציבוריות יש סיכוי קטן מאוד שיהיו נגועות פוליו בגלל תינוק בן חודשיים שנכנס אליהן (מאחר שמעט מאוד תינוקות בגיל הזה מוכנסים לבריכות ציבוריות, ובצדק).
לגבי הבריכה, התחלנו באמת אחרי החיסון. פעילות תינווקות במים מומלץ להתחיל בגיל 3-4 ח', כשהרפלקס ששומר מפני נשימה מתחת למים עדיין פעיל. אבל באופן עקרוני - מישהו זוכר באיזה גיל/גילים נותנים את הפוליו בטיפות? כי אם זה רק בחודשים הרכים, בבריכות הציבוריות יש סיכוי קטן מאוד שיהיו נגועות פוליו בגלל תינוק בן חודשיים שנכנס אליהן (מאחר שמעט מאוד תינוקות בגיל הזה מוכנסים לבריכות ציבוריות, ובצדק).
חיסונים והנקה
בפעילויות אני מתכוונת לקורס עיסוי תינוקות או קבוצת מפגש לאמהות צעירות . מאיזה גיל אם כך אפשר להתחיל לצאת איתו ? מה לגבי מסעדות למשל?
-
חיסונים והנקה
אם אני לא טועה, פוליו בטיפות זה בגיל 4 ח', חצי שנה ושנה (אחרי שבחודשיים נותנים פוליו מומת).
רפלקס הצלילה נשאר בערך עד גיל 9 ח' (אנחנו התחלנו בגיל 8-9 ח' וזה היה די גבולי מבחינת הגיל, אם כי לא הרגשנו את זה). לבריכות ציבוריות ממש ממש לא מומלץ להכניס תינוקות קטנים, בעיקר בגלל חום המים (הם לא מראים סימני קור לפני שמאוחר מדי).
תמר - אפשר לצאת בכל גיל, אבל כדאי לצמצם למינימום מקומות הומים/צפופים (ואם יש רעש חזק או סיגריות אז בכלל). ככל שהתינוק קטן יותר (במיוחד מתחת לשלושה ק"ג) כדאי להזהר יותר, אבל אין איסור מוחלט. אני לא חושבת שיש מניעה לצאת לאחד המקומות שציינת, במיוחד אם את מניקה.
רפלקס הצלילה נשאר בערך עד גיל 9 ח' (אנחנו התחלנו בגיל 8-9 ח' וזה היה די גבולי מבחינת הגיל, אם כי לא הרגשנו את זה). לבריכות ציבוריות ממש ממש לא מומלץ להכניס תינוקות קטנים, בעיקר בגלל חום המים (הם לא מראים סימני קור לפני שמאוחר מדי).
תמר - אפשר לצאת בכל גיל, אבל כדאי לצמצם למינימום מקומות הומים/צפופים (ואם יש רעש חזק או סיגריות אז בכלל). ככל שהתינוק קטן יותר (במיוחד מתחת לשלושה ק"ג) כדאי להזהר יותר, אבל אין איסור מוחלט. אני לא חושבת שיש מניעה לצאת לאחד המקומות שציינת, במיוחד אם את מניקה.
חיסונים והנקה
לנו יש תאומים בני שנה ושלושה חודשים שלא חוסנו בכלל.אנחנו רוצים לחסן נגד פוליו כדי להיות רגועים לקחת אותםלבריכה.השאלה: יש סוג אחד של חיסון? או שיש משהו פרטי יותר מומלץ ממה שנותנים בטיפת חלב?
חיסונים והנקה
שלום מיניקות (-:
אני מחפשת לינק למאמר שעוסק בחיסונים והנקה- עבור חברה שעומדת ללדת ומתעניינת(היא מעוניינת לדחות את מתן החיסונים ומחפשת מאמר מחקרי שמוכיח.....). אני יודעת מספרים שקראתי בנושא שהנקה מחסנת מפני פוליו כשלושה חודשים, מפני דלקת קרום המוח וכל מה שהאמא מחוסנת/חולה. אשמח אם למישהי יש לינק בהישג יד למאמר רלוונטי.
תודה!
אני מחפשת לינק למאמר שעוסק בחיסונים והנקה- עבור חברה שעומדת ללדת ומתעניינת(היא מעוניינת לדחות את מתן החיסונים ומחפשת מאמר מחקרי שמוכיח.....). אני יודעת מספרים שקראתי בנושא שהנקה מחסנת מפני פוליו כשלושה חודשים, מפני דלקת קרום המוח וכל מה שהאמא מחוסנת/חולה. אשמח אם למישהי יש לינק בהישג יד למאמר רלוונטי.
תודה!
-
- הצטרפות: 05 דצמבר 2004, 21:17
חיסונים והנקה
בני, נוהר, הוא בן 5 וחצי חודשים. הוא ינק רק חלקית מההתחלה והוא עדיין יונק כל יום, אך מעט מאוד וניזון בעיקר מתרכובות מזון. עד כמה ההנקה החלקית (מאוד) שלי, מספקת לו הגנה חיסונית? האם אפשר להסתמך על מעט החלב שהוא מקבל ולא לחסן בשלב זה?
עריכת כל הדף
עריכת כל הדף