חידוש המחזור בתקופת ההנקה

אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

שליחה על ידי אלמונית* »

אצלי: בראשון - אחרי חצי שנה, בשניה - אחרי 11 חודשים, ובשלישית - אחרי 9 חודשים
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה באנלית אבל מטרידה מאוד
עברו כבר כמעו שנה ו-10 מהלידה והמחזור לא נראה באופק.כבר חודשייםוחצי שאני לא מניקה בלילה בכלל.כבר בערך חודש אני מניקה פעם ביום בלבד(ב-6 בבוקר) בערך 20 דקות. מה קורה כאן? אני רוצה כבר מחזור!!
שי_רי*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2005, 10:31
דף אישי: הדף האישי של שי_רי*

שליחה על ידי שי_רי* »

אני הנקתי מלא נון סטופ לילה יום 25 שעות ביממה ולפי דרישה וחזר לי המחזור אחרי 4-5 חודשים (וזה היה מתיש אחו שרמ... :-) הרגשתי כמו סמרטוט סחוט). אני גם מכירה אישה שניכנסה להריון בהנקה מלאה לגמרי, 4 חודשים אחרי שילדה
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

נראה לי ש שי רי מנסה לומר לך פלוני, שזה ממש אינדיבידואלי. בתור אחת שנמצאת בקצה טווח הנורמה (לפחות כך הייתי אחרי בתי הבכורה) אני יכולה לומר לך שייתכן שאת פשוט מהנשים שצריכות לא להניק בכלל בכדי שתחזרי לדמם.
מאידך, הנה לך הזדמנות לבדוק האם שיפורים תזונתיים, תוספי מזון, טיפול עומק עבור עצמך (סיני או מה שאת מתחברת אליו) יכול להועיל.
פלוני_אלמונית*

ורד- על איזה טיפול היית ממליצה?אילו תוספח מזון למשל?שיפור תזונתי?
פלוני_אלמונית*

עדכון חשוב!!!היום כנראה קיבלתי מחזור- יש דימום מכתים, אבל בהחלט נוכח!!!זה מסביר את כאבי הביוץ לפני שבועיים...מזל טוב לי
פלוניתה*
הצטרפות: 01 מאי 2004, 23:31

שליחה על ידי פלוניתה* »

שאלונת- 3 חודשים לאחר לידה עדיין בלי מחזור- אפשר לקיים יחסים חופשיים בלי אמצעי מניעה ועדיין לא להיכנס להריון?
אמא_מיכל*
הצטרפות: 17 מרץ 2005, 13:26
דף אישי: הדף האישי של אמא_מיכל*

שליחה על ידי אמא_מיכל* »

פלוניתה,
לא כתבת אם את מניקה.
בכל אופן-אם את 3 חודשים אחרי לידה ומניקה מלא. כלומר כל שעתיים עד ארבע שעות הסיכוי שתיכנסי להריון הוא קטן אבל בהחלט קיים סיכוי כזה!
יש נשים שנכנסות להריון אחרי חודשיים ויש כאלו שגם אחרי כמעט שנתיים לא נכנסות להריון (עם הנקה, כמובן)
העניין הוא שאי אפשר לדעת מה יהיה ואיך הגוף שלך..אצל כל אחת זה שונה.
דבר שני-זה שאין מחזור לא אומר שלא יהיה ביוץ(הביוץ מגיע לפני המחזור..)
מומלץ להתשמש באמצעי מניעה אם לא רוצים הריון.
יש גם שיטות טבעיות-(המודעות לגוף הנשי) למניעת הריון, אבל את זה צריך קודם ללמוד אצל מישהי שמבינה בזה.
בהצלחה!
טלי_ופיצקה*
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

יש לי תאוריה.אני קוראת לה "תאוריית הרצף ההורמונלי".
אני חושבת שלא רק תכיפות הנקה היא הגורם המונע כניסה להריון(ז"א לאו דווקא השעות בין הנקה להנקה),
אלא גם כל שאר הדברים שגורמים לגוף שלך,לכל כולך, להיות מכווננת את התינוק שלך.מכווננת רגשית,ומכווננת הורמונלית.
דברים שגורמים לכך לדעתי:
@}הנקה לפי דרישה
@}ללא מוצץ
@}שינה משותפת
@}לא להיפרד מהתינוק (לזמן מסויים,משתנה מאחת לאחת,וללא קשר אם שאבת או לא)
@}תזונה טובה של האם(ז"א שהיא בריאה,והגוף שלה יחסית מאוזן)

אני יודעת שיש כאלו שעם כל התנאים לעיל,מקבלות. גם לפי מה שדיווחתן כאן,וגם מנשים שדיברתי איתן.(אני סוקרת את הנושא כבר כמה שנים,מאז הולדת פיצקה,שהיא כבר בת ארבע...)ובכל זאת,הרבה נשים שדיברתי איתן,אמרו לי:"הנקתי מלא,וקיבלתי" אחרי שחשבו על זה טוב,נזכרו שבאמת הן נפרדו מהתינוק לכמה שעות,יותר מהרגלן כמה ימים לפני הופעת המחזור.
אני,באופן אישי,לא קיבלתי עד שהגדולה היתה בת 1.8,ואני חושבת שלא בייצתי עד שהיתה בת2.
עם הקטנה,קיימתי את כל "התנאים" לעיל,ויום אחד היה לי משהו ממש חשוב,והשארתי אותה עם מישהי שהיא לא ממש מכירה,והיא קצת בכתה,(האמת,היא הרבה בכתה... s-: )ולמחרת קיבלתי. היא בת 1.4.
שאלתי היא:
@}האם יש חידושים אצל המסוקרות לאור הדיוקים שציינתי?או מסוקרות חדשות?
@}האם זה הגיוני שקיבלתי מחזור יום אחרי "שינוי הורמונלי"?(האם הרחם מלאה בדם שמשתחרר אחרי השינוי,או שמתרחש מחזור שלם בהכרח?)
@}הרופאה הסינית שלי ממש חולקת עלי,ואומרת שלא קיבלתי,בגלל שהייתי חלשה מדי,וכי יש לי "חוסר דם",ושהמחזור התחדש בעקבות הדיקור(כל כך התעצבנתי!)ושזה "טבעי" ונורמאלי לקבל אחרי 4 חודשים,ושלא מקבלים זה סימן לחולשה,ולא לבריאות.(אני התעקשתי שלא לקבל זה סימן טבעי,של בריאות)האם זו הגישה הרווחת ברפואה הסינית?
האם אני צריכה לחפש לי אחת אחרת,יותר ידידותית למניקות?(אגב,היא גם אמרה שלא אתחזק ממש,עד שלא אפסיק להניק,וששנה הנקה זה ממש מספיק.ושהנקה בלילה זה מיותר ומזיק לשנינו...)
האם אני הטועה?(מצאתי לי את הפורום להנחה הזו...)
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אני גם קיבלתי מחזור אחרי יום אחד עם הפסקת הנקה של 12 שעות. זה באמת מוזר, לא אמור להיות ביוץ ואז מחזור? אבל ככה זה היה.
לגבי הרופאה- נשמעת ממש לא מבינה בהנקה לטעמי. יכול להיות שלא תתחזקי ממש אבל ילדים יונקים אפילו עד גיל חמש אז כל האפריקאיות שמניקות ככה הן חלשות גם? לא נשמע לי.
אולי את צריכה חיזוקים נוספים שמתאימים לאישה שמניקה. כמו למשל להעלות במשקל אם הוא נמוך, או לאכול יותר טוב וכד'.
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

ווי, נשמעת ממש מדקרת לא ידידותית להנקה... :-S
קצת מבעס אותי לשמוע גישה שכזו. אולי בגלל שאני עוסקת בתחום הטיפולי (לא סיני, אבל יש לי גם הכשרה כזו) עם הריוניות וסביבתן ולא הייתי מצפה לאמירות שכאלה מרופאה סינית.
זה לא שהיא טועה לחלוטין. זה נכון שיש חסר דם ויש חולשה לעתים וישנם מצבים בהם דיקור עוזר לחדש ווסת וכו'.
במקרה ספציפי הפתרון- בעיניי- לא יהיה להפסיק להניק, אלא למצוא דרכים לחזק את האם ואת התינוק (כי מן הסתם אם הוא ניזון מאם "חלשה" הוא עשוי לפתח "חולשות" משל עצמו). דיקור, צמחים, תזונה מתאימה, מנוחות, פעילות גופנית תומכת, עבודה אנרגטית וכו'.

אין לי ספק שכל מטפל שלנו צריל להיות מישהו שיש לנו איתו שפה משותפת ואפשר להיות פתוחים איתו ובדיאלוג ולא להרגיש לא נעים, כי הוא אמר עלינו כך וכך.

בהצלחה {@
טלי_ופיצקה*
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

תודה על התגובות!(שמחה לראות שהדף התעורר מתרדמתו)
אני באמת חלשה,ובאמת רזה.
השאלה-מה עושים?
להגיד "לאכול יותר טוב",לא עוזר. אם הייתי גרה אצל אמא שלי, הייתי אוכלת יותר טוב,אבל כשיש לך שני ילדים,יש סיבה למה את לא אוכלת כל כך טוב...וזו גם הסיבה למה את עייפה כל כך. אז בנוסף לכל המטלות,להוסיף גם את ה"לאכול יותר טוב" המיסתורי הזה?
(בשבילי לאכול טוב זה לאכול בריא בעיקר. ז"א-לא לאכול רעלים. שזה יותר מה לא לאכול.מה כן -יותר קשה לי...)
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

דווקא עם הילדה אני הצלחתי לאכול יותר טוב כי אכלתי איתה.
בבוקר ביצה ירקות לחם מלא טחינה. באמצע הבוקר פירות, ארוחת צהריים ביחד עם הילדה ארוחת ארבע ביחד עם הילדה. הרבה פירות יבשים אגוזים שקדים, אבוקדו וכאלה.
מרק עדשים מעדשים כתומים שמכיל גזר בצל סלרי, קינואה אפונה אורז מלא- דברים קלים להכנה ומזינים.
הילה_גביש*
הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*

שליחה על ידי הילה_גביש* »

אני קיבלתי כשהקטני היה בן 5 חודשים.הוא ישן איתנו במיטה,אני אוכלת טוב מאוד (מבנה גוף גדול+),יונק לפי דרישה,ללא מוצץ ואף פעם לא נפרדנו ליותר משעה וגם זה רק בחודשיים האחרונים (היום הוא בן 9 חודשים).
לגבי המרפאה הסינית- אין לי ידע בנושא חוץ מלהיות מטופלת.אבל,בכל מקרה לא הייתי רוצה ללכת לאחת שאומרת לי
ששנה הנקה זה ממש מספיק.ושהנקה בלילה זה מיותר ומזיק לשנינו
ובכלל אחת כזו שלא באותו כיוון מחשבה כמו שלי.
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

_הנקה לפי דרישה
ללא מוצץ
שינה משותפת
לא להיפרד מהתינוק (לזמן מסויים,משתנה מאחת לאחת,וללא קשר אם שאבת או לא)
תזונה טובה של האם(ז"א שהיא בריאה,והגוף שלה יחסית מאוזן)_

אפשר להרוס מהצד השני?
חזרתי לעבודה כשהוא היה בן 4 חודשים.
שאבתי רק עד שהיה בן 8 חודשים.
בסביבות גיל שנה התחלתי גמילת לילה (עם רגרסיות אז לא סופי) כיום הוא לרוב לא יונק לפני 4 בבוקר, אז לפחות 8-9 שעות בין הנקות בלילה.
מקבל מוצץ, ישן במיטה משלו מגיל חצי שנה בערך.

שיפרתי את התזונה שלי מאוד מאז שנולד, אבל בעקבות זה גם רזיתי מאוד. בחצי השנה האחרונה קצת עליתי, אבל אני לא במשקל הרגיל שלי.

הילד בן שנה ושמונה, ומחזור אין. מה זה אומר? לדעתי כלום.

אם יבוא מחר, זאת אשמתך, זה ברור. ;-)
אומניקי_בבית*
הצטרפות: 07 דצמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של אומניקי_בבית*

שליחה על ידי אומניקי_בבית* »

_רציתי לשאול אם את יודעת על דרך להחזיר את המחזור ללא הפסקת ההנקה?
להוריד את כמות ההנקות הליליות._
מדהים! זה בדיוק מה שקרה לי, אחרי כמעט שנתיים, כשהיא היתה בת 22 חודשים..
ולפני זה כבר היו מקרים של אי הנקה במשך 6-8 שעות, אבל לא בלילה...

ואני רוצה להעלות שאלה בנושא השני שעולה כאן: המחזורים שבאים אחרי הלידה שונים לגמרי מהמחזורים לפני. קשים יותר.
המערכת צריכה לחזור לעצמה לאט לאט - מה אפשר לעשות עם זה? אני ממש סובלת... כואב לי מאוד, אני מרגישה רעעעעעעע...
אני אוכלת כל הזמן למרות שאני לא רעבה, ומרגישה ממש מותשת. וכל זה מדימום?! אני לא לוקחת שום גלולות או תרופות כלשהן,
לא משתמשת באמצעי מניעה כלשהם (וגם לא רוצה להיכנס להריון!) ומחפשת איזשהו פתרון, אולי תזונתי...
מנה_מנה*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 18:32
דף אישי: הדף האישי של מנה_מנה*

שליחה על ידי מנה_מנה* »

חיכיתי חיכיתי.... ומי לא בא?
הקטנה בת שנה וחצי עוד מעט. יונקת 2-3 פעמים ביום. גמ"לה את עצמה כבר לפני כ 3-4 חודשים. עדיין אין מחזור או כל סימן לביוץ. אני רוצה עוד הריון ככה שפתאום מצאתי את עצמי מתגעגעת למחזור. מה עושים?
פלוני_אלמונית*

בני בן 7 חודשים. רוצה מחזור את מתכוונת לנסות.
הנקות לילה - מה הכוונה בדיוק?
לילה שלי? - 1 עד 6 בבוקר?
לילה שלו? - 7 בערב עד 6 בבוקר?
לילה שקיעה/זריחה - ע"פ החלטות הממשלה?
תודה!
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

שוב, כמו אחרי הלידה הקודמת, כמעט 3 חודשים אחרי הלידה חזר כבודו. מי ביקש?
אולי בגילי,45, הגוף רוצה להיפטר כמה שיותר מהר מהביציות הנותרות?
אולי מפני שהקטנה עסוקה כ"כ בהנבטת השיניים שלה שחוטפת ציץ בהרבה מנות קטנות של 5 דק' כל פעם?
אולי מפני שחזרתי לקחת ברזל של פרוגרד?
אין מנוחה לרשעים!
כוכב_נגה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

אחרי הראשון לקחתי פמולן אחרי 4 ח' מהלידה, ההנקה לא היתה מלאה ולא רציתי הריון. אחרי עוד 4-5 ח' הפסקתי עם הפמולן והתעברתי מבלי לקבל מחזור, המשכתי להניק (חלקית ) עד שהגדול היה בן שנה וחודשיים (השלב שבו ההנקה דחתה אותי בגלל ההריון).
עם השני הייתי יותר "חכמה" אמנם התחלתי פמולן אחרי 9 ח' (עד אז סמכתי על הנס והשתדלנו להמעיט...) אבל צ'יק צ'ק עברתי להתקן הלא-הורמונלי.
הרגשתי חכמה.
תוך חודשיים וחצי כמעט שלושה, חשבתי לי פתאום שבעצם זה די מוזר שהדימום כל הזמן נמשך לי פחות או יותר. בדיקה מהירה אצל הרופא הבהירה לי שהרחם פלט את ההתקן.
ההתקן הלך לפח, ואני החלטתי - לא עוד!
לוויתי מחברה מכשיר לבדיקת ביוץ. חשבתי לנסות לבדוק כמה חודשים ואז להיכנס לאיזה סדר.
בוקר אחד נפל המכשיר על הרצפה ודמם.
תוך כמה שבועות הגיע ליל טבילה, קצת התלבטתי, אבל בפרץ של אהבה ואמונה החלטתי שה' יעשה הטוב בעיניו ובהכרח זה גם הטוב ביותר עבורי... קיויתי מאד שאני לא מבוייצת.
תשעה חודשים אחרי נולד הינוקא הנוכחי, שהוא גם כבר בן 8ח'.
אני בהנקה מלאה (כולל טעימות של מוצקים), ולקחתי סרזט עד לפני שבועיים במשך 4-5 ח'. בזכות שמירת מצוות, אין לי הרבה אופציות איך למנוע: כדורים, התקן או במקרים יוצאידופן דיאפרגמה. את הכדורים הפסקתי - הם תמיד כ"כ מגעילים אותי, התקן אני ממש לא רוצה לשים, נשארה די. ננסה אותה אי"ה.
הייתי כ"כ רוצה להיות מסוגלת אחרי הלידה פשוט לתת למחזור לחזור באופן טבעי. פשוט גם מעניין כמה זמן לוקח לגוף שלי.
די מתסכל (לשון המעטה) שההלכה לא מאפשרת אמצעי מניעה קצת פחות אלימים לגוף האישה. אולי פשוט אף אחד אף פעם לא ניסתה לקדם את העניין אצל הפוסקים הגדולים? זה אולי נשמע דמיוני, אבל נראה לי שאולי זה שאלה של הסברה ולחץ מצד הנשים (דבר שיהיה מאד קשה...) |אוף|
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

מה זה פמולן?
כוכב_נגה*

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

פמולן זה גלולות למניעת הריון שמכילות רק את ההורמון פרוגסטרון ולכן נחשבות מותרות עם הנקה
היום כבר לא מוכרים אותן ובמקומן יש את סרזט שאמורות להיות אותודבר
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אם יבוא מחר, זאת אשמתך, זה ברור.
אמנם לקח עוד שבועיים אחרי שכתבתי כאן, אבל הגיע. אוהו, הגיע, ולקח לו הרבה זמן להסתיים.
אפשר להכניס אותי עם שנה ושמונה לסטטיסטיקה. :-)
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

די מתסכל (לשון המעטה) שההלכה לא מאפשרת אמצעי מניעה קצת פחות אלימים לגוף האישה.
בכלל הפתעה לשמוע שההלכה מאפשרת אמצעי מניעה. מזתומרת?
כוכב_נגה*

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

מפתיע, אה? גם ההלכה אנושית...
סתאאאם
במקרה שהאשה מרגישה שזה טו מאצ' או בכל מקרה שמחייב הפסקה, פונים לרב (עדיף שמקורב קצת לזוג ומכיר את המצב) ומבקשים היתר (לא היתר מכירה) למנוע הריון. הרב מתיר לרוב לתקופה קצובה לפי הצורך ולאחר מכן אפשר לבוא שוב ולראות אם השתנה המצב.
בימינו שהדור חלש יותר מפעם והנשים נכנסות להיריון מהר יותר בגלל חלישות הגוף והלידות מאד צפופות, ממש נפוץ שרב מתיר לזוג לעשות הפסקה.
הבעיה שהאמצעים המותרים הם כנ"ל
מירי_ר*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*

שליחה על ידי מירי_ר* »

אילו אמצעים פחות אלימים לגוף האישה את מכירה?
נראה לי שההלכה אוסרת רק את אילו הקשורים איכשהו לפגימת הזרע כמו קונדום וקוטלי זרע למיניהם.
עדיין אפשר להשתמש בדיאפגרמה או ב cervix cup בשילוב עם מודעות גוף (מתי את מבייצת), כי בעצם יש רק שלושה- ארבעה ימים בחודש בהם האישה פורייה...
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

כתבתי על זה כבר קצת בדף של נידה וטבילה,
לפי הסקר שאני ערכתי גם ספוגית זה ממש בסדר גם לפי ההלכה
וזה מתאים מאד עם בשילוב עם מודעות גוף.
אום_אל_קיצקיצ*

מה קורה פה?
לפני הלידה המחזור היה תמיד סדיר.
מיניקה ילדה בת שנה ורבע. לפני כמעט חודשיים הופיע דימום ראשון ליומיים ולא חזר אחרי חודש. גם לא היה הריון. היום אחרי כמעט חודשיים שוב קיבלתי. מחזור של חודשיים? אז היה ביוץ באמצע? משהו אחר? למה לצפות בהמשך?
אשמח לכל רעיון.
אום_אל_קיצקיצ*

אה, שכחתי לציין שבמהלך החודשיים האלה היו שתי מחלות ארוכות, שבוע כ"א, של הנקה בלעדית ומאסיבית. יכול להיות שהיה ביוץ אחד שהסתיים בווסת, ואח"כ בגלל הנקה מאסיבית ורמות גבוהות של פרולקטין לא היה שוב ביוץ אלא רק לאחר חזרה לשגרה? במילים אחרות, יכול להיות שהמחזור חזר ואח"כ חזר בו על חזרתו ואח"כ שוב חזר בו על כך שחזר בו?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

שליחה על ידי קט_קטית* »

במילים אחרות, יכול להיות שהמחזור חזר ואח"כ חזר בו על חזרתו ואח"כ שוב חזר בו על כך שחזר בו?
נשמע הגיוני D-:
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

במילים אחרות, יכול להיות שהמחזור חזר ואח"כ חזר בו על חזרתו ואח"כ שוב חזר בו על כך שחזר בו?
:-D נראה לי שכן.
גם לי זה קרה. הגיע, לקח לו הרבה זמן לעזוב, ומאז לא שב, חלפו חודשיים בערך, אז כנראה שבאמת לוקח לגוף זמן להתאזן.
ער_אציל*
הצטרפות: 30 אפריל 2007, 20:14
דף אישי: הדף האישי של ער_אציל*

שליחה על ידי ער_אציל* »

כמה רציתי כבר להצטרף לדף זה...לשמחתי שנתיים בדיוק (!) מאז הביוץ האחרון שלי קיבלתי ווסת. כלומר אני חושבת שקיבלתי: אבל זה היה ממש קצר (יום). גם בעבר המחזור שלי היה קצר מאד. אבל לא עד כדי כך. אבל מקריאה של הדף אני לא מודאגת. אני רק מקוה שזה אכן זה.
ולגבי התהיות שעולות פה בהקשר להפסקת הנקה וחזרה של מחזר: אני עדיין מניקה בלילה ולעיתים ביום. ומה שקרה זה זה שהילדון חלה .במשך היום ממש לא אכל ובקושי ינק (חוסר תיאבון קיצוני כי לרוב יניקה מוגברת במזמן מחלה) ובלילה אפו היה סתום והוא ממש ולא ינק. בקיצור אחרי מספר ימים כאילו זה קרה....
מאחר וחזרנו עכשיו לנוהל הקודם של יניקה בלילה ומעט ביום האם זה ימשיך?
בכל מקרה הרגשתי הקלה גדולה כי באמת תהיתי מתי זה סוף סוף יקרה....
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שליחה על ידי יעל* »

אחרי שנה של הנקה חזרה הווסת. מאז היו לי שני מחזורים, בהפרש של 28 יום. אלא שעכשיו כבר 36 יום מאז תחילת הווסת האחרונה ולא קיבלתי עדיין ווסת. (היום בדקתי, אני לא בהריון)
האם זה נורמלי? שאחרי תקופה ארוכה של הנקה ללא מחזור ואחרי שהמחזור סוף סוף חזר, הוא יעלם שוב? או שזה עשוי להעיד על בעיה?
לונצ'י*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2007, 17:26

שליחה על ידי לונצ'י* »

קיבלתי עכשיו מחזור ואני משתדלת מאוד לא להלחץ. אז ככה: ילדתי לפני חודשיים וחצי אחות לגיא בן השנתיים. אני מניקה באופן מלא. וסת ראשונה קבלתי לאחר 5 שבועות, ומאז כל שבועיים אני מקבלת וסת, כלומר, זוהי כבר הפעם הרביעית (!!) מאז הלידה.
מעבר לעובדה שכל וסת מתמשכת לה כ- 5 ימים, עם דימומים יחסית רבים וזה מבאס לאללה, מה קורה פה? מה השתבש כאן? מה לעשות? נכון, אקבע תור אצל הגניקולוג שלי כבר מחר, כי כך סיכמנו אם זה ימשיך לחזור על עצמו, אבל אני צריכה להרגע ולשמוע מכאלה שזה גם קרה להן, ומה הן עשו ע"מ לייצב את הבאלגן. דיקור???????????אנא כתבו לי...
אל_פקה*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

חיפשתי ולא מצאתי תשובה... אולי כאן. אחרי שנה וחצי של הנקה ביום, בלילה ותחת כל עץ רענן, חזר המחזור למרבה השמחה, ומאז צץ עוד מספר פעמים.
שאלתי היא לגבי פוריות: האם רמת הפוריות זהה לרמת הפוריות ללא הנקה, בהנתן קיומו של מחזור (לא סדיר, אבל מעולם לא היה)?
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

המממ....
כנראה שלא אצל כולן...

יש נשים שבהנקה מקבלות מחזור אבל לא מבייצות.
ועוד כלמיני תופעות...
חדשה_ישנה*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 01:16
דף אישי: הדף האישי של חדשה_ישנה*

שליחה על ידי חדשה_ישנה* »

אם את לא רוצה להיכנס להריון- אל תקחי צ'אנסים בכלל (תתייחסי לעצמך כאל אשה פוריה לכל דבר).
אם את שואלת כי את רוצה להיכנס להריון, לא הייתי נכנסת לזה יותר מידי. בכלל, איך מכמתים פוריות? על איזה סולם? הרי אף אחד לא יודע יותר מידי על פוריות, אחרת לכל אחד שרוצה היה היום ילד (הלוואי, כן?)
אני יכולה לספר על עצמי שלקח לי כמעט שנה להיכנס להריון הראשון (יש לי בעיה מסויימת), ואחרי הלידה בהנקה לא קיבלתי עד שהילד היה בן שנה, ואחרי המחזור הראשון הזה נכנסתי להריון עם הילד השני... ובטעות (מבורכת ככל שתהיה אבל ממש נזהרנו... לא תכננו בכלל עוד ילד).
בקיצור- יש דברים שאין לנו וכנראה גם לא יהיו לנו שליטה וידע בהם...
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אין על זה תשובת בית ספר. זה משתנה מאשה לאשה, וגם בחיים של אותה אשה, משתנה בתקופות שונות.
יש נשים שנכנסות להריון עוד לפני שידעו שהמחזור חזר... ואז מיניקות שני תינוקות (-:
אהובה*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 12:37

שליחה על ידי אהובה* »

_אצל כל אחת זה תלוי במידת ההנקות, בצפיפותן, ובעיקר בהנקות בלילה.
כמו כן זה תלוי בתזונה - תזונה עשירה מסייעת למחזור לחזור מוקדם יותר. התזונה כנראה נמצאת באינטראקציה עם מצב הגוף מלכתחילה. המשתנים פה רבים, והרוב לא ידוע עדיין._
אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

אם את שואלת כי את רוצה להיכנס להריון, לא הייתי נכנסת לזה יותר מידי. בכלל, איך מכמתים פוריות? על איזה סולם?
אכן כן, ולמה לא להכנס לזה? בהחלט אפשר לכמת פוריות (או לפחות פוריות יחסית), מבחינת סיכויים, סטטיסטיקות וכדומה. אם אפשר לשפר סיכויים על ידי הפסקת חינגות הלילה, למשל, הייתי מעוניינת לדעת על זה.

ואחרי המחזור הראשון הזה נכנסתי להריון עם הילד השני... ובטעות
שיקרו רק טעויות כאלה :-)
אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

אין על זה תשובת בית ספר. זה משתנה מאשה לאשה, וגם בחיים של אותה אשה, משתנה בתקופות שונות.
ברור, אני לא מחפשת אבחון און-ליין, אבל אין משהו כללי שאפשר לומר, למשל, כמו שאפשר לומר שמהירות קבלת מחזור לאחר לידה תלויה במידת ההנקות, בצפיפותן, ובעיקר בהנקות בלילה?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

למשל, כמו שאפשר לומר שמהירות קבלת מחזור לאחר לידה תלויה במידת ההנקות, בצפיפותן, ובעיקר בהנקות בלילה?
כן ולא.
אחד הדברים הכי משפיעים, הוא מידת המקום שיש בלבה של האם להכיל תינוק חדש. כשאמא מרגישה שהתינוק הקיים עדיין זקוק לאמא, אז לא משנה כמה יירדו ההנקות וכמה היא כבר מקבלת וסת, לא בטוח שהיא תיכנס להריון. וכשלאמא יש מקום בלב לתינוק חדש, היא עשויה להניק 24 שעות ביממה ולהיכנס להריון לפני שקיבלה אפילו וסת אחת.

את רוצה מתכון, בשביל להיכנס להריון חדש?
ובשביל המתכון הזה, את תפגעי בהנקה של התינוק הקיים?
את תימנעי מלספק את הצרכים בהווה של תינוק חי שזקוק לך עכשיו, כדי להחזיר באופן מלאכותי את המחזור שלך כדי להיכנס מהר להריון עם עוד ילד? בשביל הספקולציה שאולי זה יקדם את הפוריות שלך?
אז אם ככה, הכי מהר פשוט לגמול מהנקה.
אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

_את רוצה מתכון, בשביל להיכנס להריון חדש?
ובשביל המתכון הזה, את תפגעי בהנקה של התינוק הקיים?
את תימנעי מלספק את הצרכים בהווה של תינוק חי שזקוק לך עכשיו, כדי להחזיר באופן מלאכותי את המחזור שלך כדי להיכנס מהר להריון עם עוד ילד? בשביל הספקולציה שאולי זה יקדם את הפוריות שלך?_
:-0
רציתי לדעת את הקשר בין הנקה ופוריות בהנתן קיומו של מחזור, כדי לדעת ולהחליט בעצמי מה לעשות. כל השאר זו ספקולציה .
גם אם הייתי מקבלת פה איזשהו סוג של מידע ומחליטה, נניח, להוריד הנקה-שתיים ביום לטובת העניין, לא הייתי חשה "אשמה" בסעיפים הנ"ל.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אז אם את מורידה בשביל הריון, עדיף בלילה.
הפרולקטין הכי גבוה בלילה.
עם זאת, אני שוב מזכירה: זאת ספקולציה. לפעמים זה עובד ולפעמים זה לא, ובכל מקרה אני בדעת חז"ל, שקודם כל חשוב להסתכל על התינוק הקיים ועל הצרכים שלו. כי זו הבעיה: הפרולקטין הכי גבוה בלילה, ולכן ככל שאת מיניקה יותר בלילה כך יש יותר הגנה מהריון. אבל, הצרכים של התינוק הקיים גבוהים יותר בלילה, וכל עוד התינוק מבקש לינוק בלילה - אז הוא זקוק לזה.
כלומר, יש לנו מבנה חזק שנוצר מהטבע (או מאלוהים, למי שמאמין), שבו יש התאמה מוחלטת בין הצרכים של התינוק לאמא ומידת ההזדקקות של התינוק - לבין הדחייה של תינוק חדש (שהרי יש תינוקות שבגיל שנה ומשהו כבר אינם מבקשים לינוק באמצע הלילה, אלא יונקים להרדמה ואחרי זה להתעוררות).
כלומר: תינוק שעדיין זקוק מאוד לאמא ויונק בלילה, הטבע דואג לכך שאמא תמשיך להיות זמינה לו ולדאוג להישרדותו.
וכשיש לנו ילד שכבר לא יונק בלילה, אז מבחינת ההישרדות והצרכים של התינוק הקיים, יש כבר אפשרות לשאת הריון חדש של אמא (כבר ההריון פוגע ביכולת האם לטפל בתינוק קיים, כולל ירידה צפויה בחלב ברוב האמהות), ואחר כך אפשרות לקבל אח חדש ונזקק.

מובן שכאשר אני כותבת "הישרדות" אני מתייחסת להישרדות ביולוגית, בסביבה הטבעית שהיינו אמורים לחיות בה. פחות רואים את זה בסביבה המודרנית שלנו במדינה שלנו (עדיין רלבנטי במדינות עולם שלישי), אם כי המחקר החדש-דנדש על מרכיבי החיסוניות בחלב האם ותפקידם בהתפתחות התינוק מבהיר לנו, שגם בימינו מדובר בהישרדות אמיתית.

אם את מוכנה להדרגתיות רבה, כלומר אכן להתחיל ביום ולא בלילה, אז הכי טוב להתחיל מהורדה הדרגתית (לא יותר מהנקה אחת ב-4-5 ימים וגם אז לבדוק ולהיות בתשומת לב אם השד מרגיש גדוש באותה שעה. אם כן, הקצב מהיר מדי, למשוך כל מדרגה לשבועיים או יותר). במקרה כזה, שאת רוצה לעשות את זה הדרגתי, אז נהוג להתחיל מההנקה שהכי פחות חשובה רגשית לתינוק. בדרך כלל: לא מתחילים מההנקות של ההתעוררות, ההרדמה, וכדומה.
עכשיו, לא מורידים הנקה סתם ככה אלא רצוי לעשות שינוי בסדר היום כדי לחפות על זה. באופן קבוע תתחילו לצאת לגינה כל אחר צהריים לשעתיים שבהן את תעסיקי אותו בכל מיני דברים כיפיים, תקבעו עם עוד ילדים (אקשן דוחה הנקה), ותציעי לו כל מיני נישנושים בריאים (כך שימצא את עצמו שבע). ככה את יוצרת באופן קבוע שעתיים קבועות שבהן הילד כל כך עסוק שהוא לא מבקש לינוק בשעה שהיה רגיל לינוק.
עוד עיקרון לגמילה הדרגתית:
don't offer don't refuse
שזה אומר: לא להציע לו לינוק אף פעם. אבל לא לסרב. כאשר התינוק מבקש ואנחנו מסרבות, זה דווקא יוצר התעקשות ותחושת חסך ונטישה. אנחנו לא רוצות להיכנס לריב על זה. אנחנו רוצות שזה "יחליק" כמעט מעצמו.
ושוב: להשתדל לעשות את זה קבוע (כי הגוף רגיל לייצר בשעה מסויימת ואנחנו רוצות להוריד בשעה הזאת, וכי הילד רגיל להזדקק בשעה מסוימת ואנחנו רוצות שהוא פשוט ייצא מההרגל לרצות לינוק בשעה הזאת, על ידי הסחת דעת נעימה וכיפית בשבילו, ועל ידי אוכל מוצק בריא וכיפי בשבילו).
ויש עוד טריקים. בדפים על הגמילה מהנקה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

רציתי לדעת את הקשר בין הנקה ופוריות בהנתן קיומו של מחזור, כדי לדעת ולהחליט בעצמי מה לעשות. כל השאר זו ספקולציה
אם את ממש ממש רוצה לדעת, ולא סטטיסטיקה מעורפלת אלא מה קורה אצלך בגוף, לכי למעקב זקיקים (אולטראסאונד ולעתים גם דם) בקופ"ח בימים שלפני הביוץ.
אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

בשמת, תודה @}
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

הרופאה הסינית שלי ממש חולקת עלי,ואומרת שלא קיבלתי,בגלל שהייתי חלשה מדי,וכי יש לי "חוסר דם",ושהמחזור התחדש בעקבות הדיקור(כל כך התעצבנתי!)ושזה "טבעי" ונורמאלי לקבל אחרי 4 חודשים,ושלא מקבלים זה סימן לחולשה,ולא לבריאות.(אני התעקשתי שלא לקבל זה סימן טבעי,של בריאות)האם זו הגישה הרווחת ברפואה הסינית?

אני מגיבה על זה באיחור משמעותי (אני מגיבה על הודעה שנכתבה לפני כשנה) אבל הרגשתי צורך לדיק בדברים.
גישה רווחת בודאי שלא, הגישות שאני למדתי עליהן אומרות שיש להניק 5 שנים ושהמחזור מתעקב בגלל שהגוף עסוק במשהו אחר.
ואני למדתי את זה מסינים. אבל כמו בכל רפואה, אני מניחה שיש דעות שונות ואולי הדעה הזאת קימת גם, רק שמעולם לא שמעתי אותה.
פלוני_אלמונית*

האם יש קשר בכך שהשבוע התחיל להמעט לי החלב, והיום קיבלתי מחזור בפעם הראשונה מאז שנכנסתי להריון?
בתי בת 5 חודשים וחצי, היא יונקת כ3 פעמים בלילה. במהלך היום אני בדרך כלל שואבת חלב. היא אוכלת הנקה מלאה, וממש מוזר ולא הגיוני שהתחיל להגמר לי החלב.
האם יש קשר לכך שקיבלתי את המחזור היום? האם עכשיו החלב פחות מזין?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, יש קשר.
יש נשים שמדווחות על תחושה של "פחות חלב" בימי הוסת.
אין דבר כזה "חלב פחות מזין". החלב בסדר גמור.
"חלב פחות מזין" קורה במצבים של תת תזונה חריפה. אפילו בתת תזונה מתונה (שנמדדה במדינות אפריקה וכדומה) עדיין החלב שומר על איכותו. זה לא מפליא: זהו מזון ההישרדות לתינוקות, ואמור לטפל במצבים קשים (המין האנושי התפתח בתוך תקופות רבות של רעב).

לתינוקת אין בעיה - בגיל הזה, כמעט כל החלב מיוצר "לפי דרישה", כך שכאשר היא יונקת, החלב מיוצר במעלה השד וזורם אליה. אם יש ירידה קטנה, היא פשוט תצטרך לינוק יותר, וכמובן חשוב לאפשר לה את זה. אם זה לא מוצא חן בעיניה (ייתכן שהזרם יהיה טיפה איטי מהרגיל ויצריך יותר עבודת יניקה מצדה) אפשר ללחוץ קצת על השד כדי להזרים עוד חלב (בעדינות, ולא להחליק על השד כדי לא לגרום נזק לרקמת השד) או פשוט להעביר מצד לצד.
עם זאת, בשאיבה קשה יותר וזה בוודאי מה שאת מרגישה.
החלב לא התחיל להיגמר לך, כי הוא לא נגמר מאליו - הכמויות שלו יורדות ככל שהיניקה מתמעטת. הוא לא נגמר מאליו. אחרי שתיגמר הוסת הוא יחזור לרמתו הקודמת.
מה שכן: האם כל הימים את שואבת? או רק בשעות העבודה? האם אין ימים שהיא יונקת הנקה מלאה? היא אוכלת מבקבוק שבעה ימים בשבוע, ויונקת רק שלוש פעמים בלילה?
בשאיבה, אכן יש התמעטות של ייצור החלב לאורך זמן, הואיל והשאיבה אינה יעילה כמו היניקה שלה.
החלב מיוצר לפי כמות ההתרוקנות. אם אין התרוקנות מקסימלית (כי המשאבה לא הצליחה לרוקן כמו התינוקת), הגוף חושב שלא צריך את כל החלב שהיה צריך אתמול ומתחיל להוריד (התרוקנות מלאה אין אף פעם. החלב מיוצר כל הזמן און ליין).
לכן, במקרה שיש שאיבה מרובה, חשוב לתת לה לינוק בכל השעות שאת איתה, ובמיוחד בשישי שבת. כך תוכלי לשמר את ייצור החלב. נוצר מין מחזור כזה: הייצור יורד יורד יורד במשך השבוע, וחוזר לרמה מקסימלית עד שבת.
מיום ראשון שוב יורד יורד יורד (זה ברמה קטנטנה), וחוזר שוב עד שבת.
אבל אם שואבים כל הזמן, לא מתרחש התיקון והירידה הקטנטנה הולכת ומצטברת במשך הזמן.
מוזר*
הצטרפות: 08 נובמבר 2008, 01:24

שליחה על ידי מוזר* »

רציתי לשאול חזר לי המחזוא אחרי כ 10 חודשים קיבלתי פעמיים ללא ביוץ ומאז המחזור נעלם?
חזרה לינוק יותר בלילה - אולי זו הסיבה?
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

בהחלט יכול להיות.
מה גם שזה באמת לא ודאי שברגע שחוזר הוא יחזור להיות סדיר. בכ"ז מדובר על תנודות הורמונליות. במיוחד אם את מתארת יותר הנקות ליליות...
אם_אוהבת*
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

גם אני באותה סירה ולא הבנתי מה קורה לגוף שלי.
הילדה שלי בת שנה ושלושה חודשים, יונקת רצוף ביום ובלילה פרט לנישנושי מזון מוצק בזמנים לא קבועים.
קיבלתי מחזור חודש שעבר לראשונה ומאז טרם חזר. לפי החישובים אמור היה לאגיע לפני כמה ימים ומוזר לי שעדיין לא קיבלתי.
ראיתי שאני לא היחידה שזה עדיין לא סדיר למרות שחזר וכנראה בגלל ההנקות התקופות כי הריון זה בטח לא, נזהרנו.
האם המצב הלא סדיר יכול להמשך כל עוד אני ממשיכה להניק?
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

שליחה על ידי אני* »

תודה על העמוד הזה, רציתי לשאול שאלה...
בני בן שנה וחודשיים ואני מניקה (התדירות משתנה) והוא גם אוכל מוצקים סבבה
אני בוסת השלישית שלי כרגע, כאשר המרחק בין וסת לוסת בערך חודשיים.
לפני הוסת הנוכחית, הרגשתי נפשית לחץ גדול מאד, כעס גדול מהרגיל, לא זוכרת כזה דבר בעבר.
היומיים הראשונים היו עם כאבים עזים וסחרחורת וממש מצב של לישון במיטה (ולהניק כמובן :-))
אחרי שבוע הדימום עשה כאילו הוא הולך, אבל בעצם התחיל להתגבר שוב וכרגע אני בעצם שבוע וחצי במחזור.
אף פעם לא הייה לי כזה דבר.
גם רגשית יש קושי מאד גדול, שיוצא בעיקר מול בן זוגי (וואו כמה כעס)
עד שאני מתחילה לחשוב אולי משהו לא תקין, אולי יש צורך לבדוק.
מה דעתכן ?
האם מישהי שמעה או חוותה כזה ?

תודה... מישהו התעורר להנקת לילה
לילה טוב !
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

די נפוץ שהמחזורים (והביוצים) הראשונים אחרי לידה כואבים יותר, משפיעים עלינו יותר, ובאופן כללי-משונים.

עוד יותר נורמלי אם ילדת בניתוח קיסרי (אבל שוב, גם אם לא).
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

שליחה על ידי אני* »

תודה. ילדתי בלידה רגילה. הכאב והעוצמה לא הפתיע/הדאיג אותי. אבל האורך... יש הרגשה כאילו זה לא הולך להיגמר. יש פה מישהי שחוותה או מכירה מחזור של 10 ימים ?
ביצה_עלומה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

לצערי ולשמחתי (רגשות מעורבים) חזרה הוסת, לראשונה מאז ינואר 2005. בינואר 2005 נכנסתי להריון, אח"כ ילדתי, הנקתי, נכנסתי להריון כשבכורי היה בן שנה וחצי, ככל הנראה בביוץ הראשון. הנקתי במשך כל ההריון, ילדתי, הנקתי צמד. עכשיו היא אוטוטו בת שנה וחצי.
יש לי שאלות על המחזורים הראשונים אחרי הלידה:
  • האם הדימום היה כבד/ קל? אולי התחיל קל ונגמר כבד או להיפך?
  • האם משך הדימום היה קצר/ ארוך ביחס לדימום טרום ההריון וההנקה?
  • האם המחזורים היו סדירים? אם כן, האם התדירות דמתה לתדירות טרום ההריון וההנקה?
ממש במקרה אנחנו נוסעים לחופשה שעיקרה בריכה וים בערך עוד חודש. תוהה מה יהיה...
חוצמזה אשמח לקבל המלצות על תחבושות רב פעמיות (יש דף כזה? הולכת לחפש)
תודה
חוקרת*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2006, 23:57

שליחה על ידי חוקרת* »

יש לי שאלה-
כחודשיים לאחר לידת ביתי קיבלתי מחזור (ממש מבאס,או שאולי לא ולא הבנתי נכון את הגוף שלי)
הנקתי כשנה מרגע הלידה, התזונה שלי היתה טובה והכל הלך טוב
אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה הסיבה שקיבלתי כ"כ מהר,
אני בטוחה שיש עוד כמוני אבל מאמינה שיש לכך סיבה כלשהיא
יש מישהו שמבין ויכול להסביר לי???
פלוני_אלמונית*

גם לי יש שאלה למבינות:
ההגנה של ההנקה מפני סרטן השד היא רק בכך שאין וסת?
כלומר - כשהווסת חוזרת ההנקה מאבדת משמעות בהקשר הזה?
אום_אל_קיצקיצ*

כבר שנתיים ללא מחזור, אבל בשבוע באחרון כל מיני תופעות לא מוכרות שגורמות לי לחשוב שהחגיגה עומדת להיגמר: הפרשה לבנה ודביקה בכמות גדולה שיצאה ממש בשטף. הבוקר טיפונת של דם בתוך הפרשה שקופה. חשבתי שיתפתח לווסת אבל בינתיים זה לא קרה. יכול להיות שאלו סימנים שקשורים לביוץ? אם יש דף יותר מתאים לשאלה הזאת אשמח לרעיונות.
אום_אל_קיצקיצ*

אה, שכחתי להוסיף גם מחלת חום יוצאת דופן עם כאבים מהמתניים ומטה, כאב ראש שזה ממש לא קורה אצלי, צורך מוגבר בשתייה, והיום תאבון אדיר.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

שליחה על ידי דניאלה* »

אה, שכחתי להוסיף גם מחלת חום יוצאת דופן עם כאבים מהמתניים ומטה, כאב ראש שזה ממש לא קורה אצלי, צורך מוגבר בשתייה, והיום תאבון אדיר.
הי (-:
ב"סיבוב הקודם" כשחזר לי המחזור (רק לאחר גמילת הבכורה מהנקה)
הוא היה מלווה במעין וירוס גועלי במיוחד שכלל חום, כאבי ראש וכאבי בטן
פלוני_אלמונית*

אם כבר הדף חזר לפעילות...
_ההגנה של ההנקה מפני סרטן השד היא רק בכך שאין וסת?
כלומר - כשהווסת חוזרת ההנקה מאבדת משמעות בהקשר הזה?_
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

_ההגנה של ההנקה מפני סרטן השד היא רק בכך שאין וסת?
כלומר - כשהווסת חוזרת ההנקה מאבדת משמעות בהקשר הזה?_
זה לא ידוע. כל מה שידוע הוא, שנמצא מתאם שלילי בין הנקה לבין סרטן השד. אף אחד לא יודע להסביר אם זה בגלל שאין וסת או בגלל גורם אחר שקשור להנקה (ובכלל יש מיניקות שהווסת חוזרת להן די מהר).

אבל, יותר חשוב מזה: זה לא שבמשך הזמן שאת מיניקה את "מחוסנת" מסרטן השד.
אלא שככל שאת מיניקה יותר זמן, הסיכון שלך לחלות במחלה קטן (גם לאחר שתקופת ההנקה הסתיימה).
פלוני_אלמונית*

אלא שככל שאת מיניקה יותר זמן, הסיכון שלך לחלות במחלה קטן (גם לאחר שתקופת ההנקה הסתיימה).
זהו בדיוק! זה מה שמפליאותי!
כי קראתי בכל מיני טקסטים על סיכון שקטן ככל שצוברים יותר שנות הנקה, ואם העניין הוא הווסת, אז מוזר לספור שנות הנקה. כי לרוב המוחלט של המיניקות חוזרת הווסת תוך פחות משנה, לא? אז מכאן והלאה זה כבר לא משנה מי היניקה שנתיים ומי היניקה שלוש. לכן חשבתי שמוכרח להיות כאן עוד משהו חוץ מהעדר הווסת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

לכן חשבתי שמוכרח להיות כאן עוד משהו חוץ מהעדר הווסת
או שזה בכלל לא קשור לווסת... להנקה יש עוד הרבה השפעות הורמונליות ואחרות.
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

שליחה על ידי אמא_ללי* »

כן, גם אני מכירה שסופרים שנות הנקה, ולכן לא נראה לי שהיעדר הווסת הוא בהכרח העניין (מהגיון, לא מידע שיש לי). הרי גם כשלוקחים גלולות אין באמת וסת....

יכול להיות שאלו סימנים שקשורים לביוץ?
בהחלט בהחלט יכול להיות. וגם יכול להיות שהביוץ והמחזור עכשיו יהיו שונים מאיך שהכרת אותם בעבר. אצלי זה השתנה אחרי כל אחת מהלידות. בכל מקרה בעוד שבועיים בערך תדעי :-)
אום_אל_קיצקיצ*

כי לרוב המוחלט של המיניקות חוזרת הווסת תוך פחות משנה, לא?
לא נראה לי נכון ממדגם קטן ולא מייצג של חברות סביבי. מי שהניקה הנקה מלאה ולפי דרישה לרוב לקח למחזור יותר משנה. לי ב4.3 שנים האחרונות היו 3 מחזורים (2 הריונות ושתי הנקות, המחזור עוד לא חזר כאמור). 4 שנים ללא מחזור. זה שקול לחמישה הריונות.

וגם יכול להיות שהביוץ והמחזור עכשיו יהיו שונים מאיך שהכרת אותם בעבר.
נקווה מאוד שלא (-;
פלוני_אלמונית*

מי שהניקה הנקה מלאה
אבל כמה תינוקות כבר יונקים הנקה מלאה בגיל שנה?
שלי אתי בבית ויונק מתי שבא לו, אבל זו ממש לא עיקר הכלכלה שלו.
חזרתי לקבל בגיל תשעה חודשים, והבנתי שזה בערך הממוצע.
אום_אל_קיצקיצ*

אז אם זה מעניין מישהי באמת קיבלתי היום
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

גדול!
איזה כיף זה להיות ככה קשובה לגוף, בהכרות אינטימית עם הסימנים והתנודות שלו {@
אמ.*
הצטרפות: 25 פברואר 2010, 13:37

שליחה על ידי אמ.* »

הי, שאלה למבינות.
12 שבועות לאחר הלידה.
קיבלתי מחזור לפני 4 שבועות. לא ראיתי סימני ביוץ. הייתי עם בעלי. האם יתכן שאני בהריון?
מנטרה*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 20:07

שליחה על ידי מנטרה* »

קודם כל מזל טוב!
לי היה כחודשיים אחרי הלידה דימום שחשבתי לווסתי (חודש אחרי שפסק הדימום של הלידה). אבל הסתבר שזה היה דימום רגיל של אחרי לידה...
מאז לא התחדשה לי הפוריות, כך שכנראה שזה אכן לא היה המקרה.
אם אכן מדובר בווסת, השאלה הנשאלת היא האם לאחר הווסת היית עם בעלך...
לדעתי הסבירות להריון נמוכה מאד, תחכי לזמן המתאים ותעשי בדיקת עם סטיק...
שיהיה בהצלחה!
מנטרה
מנטרה*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 20:07

שליחה על ידי מנטרה* »

רגע, עכשיו לי יש שאלה...
האם בחידוש הפוריות, תוך הנקה, הדפוסים הישנים מייד חוזרים? למשל אורך המחזור? מס' ימי דימום וכד'...
או שלוקח זמןעד שזב מסתדר?
תודה מראש.
מנטרה.
פסקיטה*
הצטרפות: 28 נובמבר 2010, 11:04

שליחה על ידי פסקיטה* »

הפסקתי להניק לפני כ-3 שבועות .הנקתי במשך שנה וארבעה חודשים ובכל הזמן הזה לא קיבלתי מחזור.
תוך כמה זמן אמור לחזור המחזור?
פלוני_אלמונית*

מניקה ילד בן שנתיים לא מעט פעמים ביום ובלילה. לפני יותר כמעט 8 חודשים חזר המחזור. בהתחלה היו כמה פעמים עם רווחים של 5-6-7 שבועות, אח"כ שתי פעמים עם רווח שלך 4 שבועות ועכשיו כבר פעם שנייה שהוסת מגיעה אחרי 3 שבועות.
זה נשמע הגיוני? יכול להיות שזה עדיין קשור להנקה?
תולילוש*
הצטרפות: 13 נובמבר 2011, 11:33

שליחה על ידי תולילוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

את האמת שעד היום הייתי בבטוחה שאני מקרה נדיר מאוד בכך שאני מניקה מלא את בני בן ה10 חודשים ושעוד לא קיבלתי מחזור ובחודש האחרון בני התחיל לאכול גם אוכל רגיל אבל זה מאוד תלוי ברצון שלו אם הוא רוצה אוכל או מעדיף הנקה נגיד ככה שהוא יונק כל היום ואולי מסכים פעם ב....לאכול אוכל רגיל בלילה הוא יונק פעמיים או שלושה פעמים ואת האמת שהפורום הזה קצת הרגיע אותי בכך שראיתי שאני לא מוזרה
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

את האמת שעד היום הייתי בבטוחה שאני מקרה נדיר מאוד בכך שאני מניקה מלא את בני בן ה10 חודשים ושעוד לא קיבלתי מחזור

כשהנקתי לא קיבלתי מחזור שנתיים וחצי (הנקתי עד גיל 3, כמעט רק בלילה. ביום היא אכלה רוב הזמן אוכל רגיל). זה נורמאלי לגמרי. ככה הטבע מונע לידות תכופות מידי...
מרינה_מאוהבת_בים*
הצטרפות: 19 מרץ 2010, 16:31
דף אישי: הדף האישי של מרינה_מאוהבת_בים*

שליחה על ידי מרינה_מאוהבת_בים* »

כשהנקתי לא קיבלתי מחזור שנתיים וחצי (הנקתי עד גיל 3
גם אני. 2.3 אחרי לידה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
ניבה שקד, אני מבינה שחזר לך המחזור עוד בתקופה שהמשכת להניק. האם עשית משהו מיוחד לקראת זה? תודה.
תולילוש*
הצטרפות: 13 נובמבר 2011, 11:33

שליחה על ידי תולילוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה רבה על התשובה נחמד שיש עם מי להתייעץ כי לא תמיד האנשים הקרובים אלינו מבינים או חווים אותו הדבר
אמא_מא*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 22:43
דף אישי: הדף האישי של אמא_מא*

שליחה על ידי אמא_מא* »

קיבלתי הבוקר אחרי 4 שנים + 5 חודשים ללא מחזור...
אבל אל לכם להתבלבל, אני לא השיאנית... היה לי הריון ולידה באמצע מבלי לקבל מחזור ביניהם.
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אני מבינה שחזר לך המחזור עוד בתקופה שהמשכת להניק. האם עשית משהו מיוחד לקראת זה? תודה

כן, לקראת גיל שנתיים צמצמתי את ההנקה ל- 3 פעמים ביממה: לפני השינה, עוד אחת באמצע הלילה, אם היא התעוררה, ואחת בבוקר. במשך היום הפסקתי לגמרי, כי היא כבר היתה גדולה. ועדיין, עברו כמה חודשים מהפחתת ההנקה ועד לקבלת המחזור...
מרינה_מאוהבת_בים*

אנחנו בסבב שני להפסקת הנקה בלילה (חזרתי להניק בלילה כשהיה מצונן...).
אני עובדת מחוץ לבית כך שיוצא שכבר הרבה זמן יש הפסקה בין הנקות של 9-11 שעות במהלך היום וזה כאמור לא מספיק לגוף שלי...
יתכן שאצלנו מדובר בשילוב קטלני של הנקות עם משקל נגוף נמוך, 46 ק"ג, שלי לא של הילד :-)
לירי יער*
הצטרפות: 10 דצמבר 2011, 13:52
דף אישי: הדף האישי של לירי יער*

שליחה על ידי לירי יער* »

היונקת כבר בת תשעה חודשים ומחזור אין...
סיבוב רביעי אצלי
אני_רק_שאלה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 10:48

שליחה על ידי אני_רק_שאלה* »

מה דעתכן
בהנקה מלאה המחזור לא מתחדש מפאת חולשה בגוף או חוזק הגוף?
מרינה_מאוהבת_בים*

_מה דעתכן
בהנקה מלאה המחזור לא מתחדש מפאת חולשה בגוף או חוזק הגוף?_
אני מאמינה שזה מתוך חוזק הגוף!
דניאלה*

שליחה על ידי דניאלה* »

זה כל כך אבולוציוני, כל עוד ל"נקבה" יש"גור" הגוף לא נכנס להריון.
אני_רק_שאלה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 10:48

שליחה על ידי אני_רק_שאלה* »

דניאלה אני מצטערת חמודה אבל את מדברת שטויות.
אני אחרי לידה שלישית
אחרי הראשון לא קיבלתי שנה וחמישה
אחרי השני 8 חודשים ללא מחזור
ועכשיו כבר 11 חודשים בלי מחזור
מעניין אותי לדעת האם הגוף שלי חלש או חזק.
סתם לידיעה כללית אני מניקה כל גור בין שנתיים וחצי לשלוש
דניאלה*

שליחה על ידי דניאלה* »

דניאלה אני מצטערת חמודה אבל את מדברת שטויות.
אז למה זה שטויות? הגוף מזהה עד מדי הגור צריך הנקה בלעדית ובזמן הזה לא נכנס להריון.זה שאנחנו הרסנו את זה בדרכים מלאכותיות זה לא אומר שזה לא נכון.
שיהיה לך בכיף
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

למה שטויות? זה עניין הורמונלי לחלוטין ולא קשור לחוזק וחולשה.
המחזור חוזר אחרי האיתות הראשון של הגוף שאת כבר לא מיניקה באופן בלעדי
כלומר מבחינתו - שתינוקך מספיק גדול כדי שתוכלי להיות שוב בהריון
לפעמים מספיקה הנקה אחת שנדחתה לגמרי במקרה לתינוק שהוא בכלל קטן, כדי שההרומונים יודיעו לגוף שהגיע הזמן לחדש את הוסת.
לכן מצב כמו שתיארת, שכולם אצלך יונקים שנתיים-שלוש אבל עם כל אחד חזרה לך הוסת בזמן אחר הוא הגיוני, מוכר ונפוץ לגמרי.
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”