חזון אקולוגי לישראל

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

השבוע חשבתי: אילו היה לי הון עתק - מהם החלומות הכי פרועים שלי?
וצנחה עלי ההבנה, שאני באמת רוצה לגור במדינה נקייה (האיש סיפר לי שבחדשות סיפרו שמייבשים את הכינרת, וקראתי כתבה עיתונאית סלפנית ושקרית על איכות המים בישראל).
אני לא רוצה רק בד' אמות שלי מיחזור מים אפורים לגינון ושירותי דלי עם ערימת קומפוסט בחצר וגן ירק ובוסתן עצי פרי וכל זה.
אני רוצה בכל הארץ.
ואז התחלתי לחשוב: בשביל זה לא מספיק הון עתק! בשביל זה לא מספיק אדם אחד (כי אני לא רואה את עצמי בקרוב ראש הממשלה).
אז מי כן יכול לבצע את זה?

בתור התחלה, כנסת ישראל!

אז התחלתי לחשוב איך משכנעים את 120 חברי הכנסת לחזון חדש של אהבת מולדת (אני בכוונה לא כותבת "חזון ציוני חדש" כי אני רוצה לכלול בו גם את מי שאינו ציוני וגם את מי שאינו יהודי, אלא את כל מי שחי בישראל ואוהב את ארצו).

מה אני רוצה?
  • אני רוצה שכל המפעלים שמייצרים חומרי הדברה במדינת ישראל יפסיקו תיכף ומייד את הייצור. מחר בבוקר (היום שבת). רשימה חלקית של בעיות לפיתרון: למה להסב אותם? איך לשמור על מקומות העבודה של העובדים? מי יממן את החוזים שלא כובדו?
  • אני רוצה שתיאסר הכנסת חומר הדברה לישראל תיכף ומייד. אם כבר נחתמו חוזים ונעשו הזמנות - הכסף ישולם לחו"ל, החומרים הרעילים לא ייכנסו לארץ. רשימה חלקית של בעיות לפיתרון: מי יממן את התשלום לחו"ל עבור סחורה שלא תסופק עקב האיסור? מניין יגיע הכסף?
  • אני רוצה שמדינת ישראל תאסור בחוק על כל חקלאות שאיננה "אורגנית". שבכל תחומי מדינת ישראל תתקיים חקלאות אורגנית בלבד, לא יהיה שימוש בחומרי הדברה מכל סוג שהוא קטגורית, בכל ענפי החקלאות ללא יוצא מן הכלל. בעיות לפיתרון (רשימה חלקית): מי יפצה את החקלאים על התשומות שלהם בחומרי הדברה ובשאר הוצאות על חקלאות לא אורגנית? מניין יגיע הכסף? לאן יאספו את כל חומרי ההדברה שיש במדינה? איך יעזרו לחקלאים ללמוד חקלאות אורגנית? איך תתקיים ההכשרה, כמה זמן, איך ישיגו במהירות כמות מספקת של פקחי חקלאות אורגנית כדי שיוכלו ללוות ליווי צמוד את כל חקלאי ישראל בכל הענפים בשלוש השנים שייקח להם להסב את הענפים שלהם ולקבל אישור אורגני מלא? וכו'.
פירוט:
  • אני רוצה לשלם לחקלאים תשלום מלא עבור כל חומרי ההדברה שברשותם לפי משקל, כאשר התשלום גם יהווה תמריץ לכל אחד למצוא חומרי הדברה זרוקים ברשות הרבים ולקבל תשלום עבור הבאתם למרכז האיסוף.
  • אני רוצה שייקבעו כמה מרכזי איסוף לחומרי ההדברה (צריך הערכה בטונות של כמויות חומרי ההדברה שיש בידי הציבור, ולפי נתון זה לחשב היכן לרכז את כולם. המפעלים לייצור החומרים יכולים להיות חלק מהפיתרון הזה: הם יעברו הסבה לאוספי החומרים ולמחסן שלהם).
  • אני רוצה שבשלב הראשון יהיה מבצע איסוף, שבו יישלחו משאיות לכל יישוב חקלאי ויאספו במרוכז מחקלאי היישוב את חומרי ההדברה שלהם. לשלב זה יוקצה זמן מוגבל שבו כולם יהיו חייבים על פי חוק למכור למדינה את כל חומרי ההדברה שברשותם (לא רק חקלאים, אגב, גם מדבירים ועוד). הדבר יאפשר גם נוחיות, גם חיסכון אקולוגי (לא כל אחד יסע ברכבו הפרטי עד לתחנת האיסוף) וגם ריכוז. מי יארגן? מניין יגיע הכסף למימון?
  • אני רוצה שבשלב השני, לאחר תאריך הגג שייקבע למבצע האיסוף מהציבור, כל מי שיימצא ברשותו חומר הדברה - ישלם קנס גדול. כלומר, לא רק שלא ישלמו לו על מה שיש אצלו, אלא הוא ישלם למדינה וגם יקחו ממנו את החומרים.
  • הפיקוח על החקלאות האורגנית יגייסו ויכשירו במהירות כמות גדולה של מפקחים כדי ללוות את כל חקלאי ישראל ליווי קרוב, תומך וצמוד בתהליך המעבר לחקלאות אורגנית מלאה.
  • מכון וולקני ומכוני מחקר ופיתוח אחרים שקשורים בחקלאות וכו' ימקדו את הפעילות שלהם בשיטות יעילות ואקולוגיות להבראה וריפוי של אדמות המדינה כולה מהרעלים שהצטברו בהם בעשרות השנים האחרונות (שימוש בקומפוסט, בתולעים, בחיידקים מסוגים שונים ועוד), ובניקוי מי התהום ומקורות המים במדינה כולה.
  • כל המפעלים המזהמים יידרשו להפסיק לאלתר כל פעילות מזהמת, והם ישלמו קנסות גבוהים על כל זיהום. כך, המחיר של המשך הזיהום אמור להיות גבוה יותר מהמחיר של הסבה לפעולה אקולוגית.
  • אני רוצה שיוצעו מלגות יפות לחוקרים שיציעו דרכים אקולוגיות ויעילות להיפטר מחומרי ההדברה. הצעה פרלימינארית: שימוש בקומפוסט תרמופילי כדרך לנטרל חומרי הדברה (מדובר במחקר שיכול להימשך שנתיים-שלוש ויותר).
  • אני רוצה שפע של מחקרים שמתעדים את החקלאות המסורתית בישראל, כגון חקלאות הטראסות הבלדית על שלל הפטנטים שלה, רגע לפני שכל האינפורמנטים עוברים מן העולם, כי היום גם בחקלאות הערבית כבר פשו חומרי ההדברה ונדחקו השיטות הטבעיות העתיקות.
  • אני רוצה חיוב של כל היישובים בארץ לעשות קומפוסט מהזבל האורגני: שיחולקו קומפוסטרים לכל הבתים המשותפים ויהיה קנס עירוני על איסוף אשפה אורגנית; שהעיריות והמועצות המקומיות יהיו אחראיות על הסברה לתושבים על חשיבות הקומפוסט ויהיה מיחזור מלא של זכוכית, פלסטיק, נייר, קרטון וכו'. שיהיה עידוד של הבתים הפרטיים שיש להם מקום בגינה לפינת קומפוסט לעשות ערימת קומפוסט בלי שימוש בקומפוסטר (יש מגוון שיטות אחרות, אקולוגיות יותר, שאינן דורשות ייצור של מיכלי פלסטיק שמזהם בעצמו את הסביבה).
  • אחרי שראיתי קישור לחברה שמציעה שירותי דלי בבית עם שירות איסוף בדף בלוג שירותיי קומפוסט - אני רוצה ששירות כזה יוצע לכל תושבי המדינה!!! שיוצעו שירותי דלי לכולם, שכל בית משותף וכל בית פרטי יקבלו עידוד ועזרה להסדיר צנרת למיחזור מים אפורים להשקיית הגינה.
  • אני רוצה שכל תושב במדינה יוכל לשתול עץ - עץ פרי, או עץ מקומי כמו אלון, אלה או אשל (רצוי עצים נותני צל).
  • אני רוצה שייפסקו לאלתר כל סלילות הכבישים החדשים במדינה, וכל המשאבים יופנו לפיתוח מסילות רכבת מדן ועד אילת (ספציפית רכבת לקריית שמונה ורכבת לאילת בהקדם האפשרי!), כאשר תחנות הרכבת והרכבות יתוכננו מלכתחילה לנוסעים עם אופניים, וכן יושקע מחקר ופיתוח בשימוש באנרגיה סולארית להסעת הרכבות. תישקל האפשרות של פסי רכבת עיליים מעל תוואי הכבישים הקיים, כדי לחסוך הרס נוסף של שטחים פתוחים לטובת תחבורה.
  • אני רוצה שהרכבות בישראל יפעלו שבעה ימים בשבוע, כמו בכל מדינות העולם המתוקנות, כדי לעודד תחבורה ציבורית על חשבון תחבורה פרטית.
מה עוד?
זו רשימה ראשונית.
יש הרבה נתונים שצריך לאסוף כדי להפוך את הרצונות האלה לתוכנית מסודרת, הרבה דברים שצריך לחשוב עליהם, אבל זה מה שהייתי רוצה.
איפה אם לא בבאופן טבעי אפשר לפתוח דף כזה, ולהזמין אנשים להצטרף ולתרום לפנטזיה.
אולי תצא מהדף הזה יוזמה מעשית בסופו של דבר:

מכתב קבוצתי לחברי הכנסת,
הקורא להפסקה מיידית של זיהום האדמה והמים במדינה על ידי ההפסקה המיידית של שפיכת רעלים לקרקע ולמקורות המים שלנו, ועל ידי הקטנה מיידית של הפסולת במטמנות שלנו לטובת 100% קומפוסט מכל השאריות האורגניות הביתיות והתעשייתיות.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

ואו! אז לצערנו 80 מיליון ש"ח וגם לא דולאר או יורו לא יוכלו לפתור את כל האתגרים האקולוגיים ברמת הכלל. עם סכום כזה תוכלי אולי לרכוש הרבה מאוד אדמה (או שאני טועה ולא הרבה. באמת שאין לי מושג) ועל חלק מהאדמה יהיו הבתים של אהובייך וחלק אחר יעובד באופן אורגני ותוכלו לאכול וגם למכור את תוצרתכם.

אבל זהו, שתוכנית כמו שלך עולה סכום שאני בכלל לא יכולה לשער ולא יודעת כנראה לבטא. אז כאן באמת צריך לשכנע אחרים. ואם נלך עוד יותר בגדול, צריך לשכנע את האו"ם ושאר ארגונים הפועלים ברמת המאקרו, הכלל גלובלית: גלובליזציה אורגנית. מוצא חן בעיניי המונח :-)

ואם נלך יותר בקטן: לשכנע את כל מדינות אסיה ויותר בקטן: מדינות המזרח התיכון. ויותר בקטן, כפי שאת כתבת: כנסת ישראל. כדי לממש צריך לחשוב גם בצורה פוליטית: מפלגה שתתמקד בנושאים הללו. אבל בעצם, במחשבה שנייה, עד שאפשר יהיה להקים מפלגה כזו ועד שהיא תזכה להרבה קולות ועד שהיא תיכנס לכנסת וכו' וכו'. הלוואי שאפשר היה לרתום את אחת מהמפלגות הגדולות מהסוג של המערך או הליכוד לעניין. והזכרתי את שתיהן בלי להיכנס לעניינים פוליטיים, התכוונתי אך ורק מבחינת גודלן והשפעתן, ומהבחינה הזו שכל אחת מהן פעם בכמה שנים מרכיבה ממשלה. בקיצור, אם רוב חברי הכנסת ומפלגה גדולה שמרכיבה את הממשלה יהיו בעלי מודעות אקולוגית ובעלי רצון לפעול בכיוון - אז אפשר יהיה להתחיל להגשים את החזון שהתווית.

אניווי, מאחלת לך ולי שנרוויח המוווווון כסף להגשמת חלומות שונים :-)
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

מי יממן את התשלום לחו"ל עבור סחורה שלא תסופק עקב האיסור? מניין יגיע הכסף? ומה ייעשה בחומרים?
אני, כשאני מחליטה לעבור לחומר ניקוי או סבון אקולוגיים, קודם גומרת את המלאי הקודם. למה? - כי אחרת מה אני אעשה עם זה? אשפוך את זה? מה הועילו חכמים בתקנתם?
אז, אלא אם יש פתרון אחר לבעיה הזאת, אני מציעה כן להשתמש בכל החומרים שכבר יוצרו, ולהפסיק ייצור חדש.
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

וכמובן, זו פנטסיה נהדרת וכה לחי! (-:
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

רגע, קודם רציתי לכתוב ושכחתי: וכמובן, להפסיק מייד ייצור כל מה שמורעל ומרעיל, למשל חומרי טואלטיקה, קוסמטיקה, חומרי ניקוי וכו' שמכילים כימיקלים ותוצרי נפט ודטרגנטים ושאר רעלים, ולהפסיק לייבא אותם.
רויטל*
הצטרפות: 24 פברואר 2003, 13:10

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי רויטל* »

סתם לידיעה
בקובה, על פי חוק מדינה, החקלאות כולה אורגנית.
אמנם אין איסור על הנדסה גנטית, אבל זו כבר התחלה טובה
ובהזדמנות - אגיב עוד קצת
אהבתי את החלומות שלך בשמת
יש לנו מן המשותף
אבל...
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אז לצערנו 80 מיליון ש"ח וגם לא דולאר או יורו לא יוכלו לפתור את כל האתגרים האקולוגיים ברמת הכלל
זה היה הטריגר למחשבה "מהם החלומות הכי גדולים שלי".

משם עברתי להבנה שהחלום הוא לנקות את המדינה.

משם עברתי להבנה, שהדבר דורש לא רק כסף אלא קודם כל חוקים - לכן חשבתי על פנייה לחברי הכנסת.

בשביל פנייה כזאת יש להכין מסמך ובו:
א. תוכנית מפורטת של החוקים המוצעים.
ב. הסבר לחשיבותם.
ג. נתונים: כמה חומרי הדברה יש בישראל? כמה נשפכים לאדמה כל שנה? מה מצב הזיהום באדמות, במים ובאוויר? כמה חקלאים לא אורגניים יש בישראל? כמה אורגניים? כמה מדריכים יש? כמה מדריכים צריך? איך מכשירים מדריך לליווי ופיקוח אורגני? כמה זמן זה לוקח? מי יעשה את זה? וכן הלאה. את הנתונים האלה צריך לאסוף, כחלק מאותו מסמך.

לגבי הכסף:
לצד החשיבה על פנייה לחברי הכנסת, כדי לשכנע אותם לחוקק את החוקים, אפילו בעזרת תקנות לשעת חירום -
חשבתי גם על פנייה במקביל אל אילי ההון במשק כדי לגייס אותם למימון של הפרוייקט הזה.
כמו כן חשבתי גם על יוזמה של תרומות למלגות מחקר.
וגם על יוזמה של תחרות לילדים ובני נוער לגבי הצורך הבוער להתגייס להצלת הקרקע, המים והאוויר בארץ.

עד שאפשר יהיה להקים מפלגה כזו ועד שהיא תזכה להרבה קולות ועד שהיא תיכנס לכנסת
לא בעד להקים מפלגה. כן בעד לשכנע את הכנסת הקיימת, תהיה אשר תהיה, להבין שלא מדובר פה בהתייפייפות על "איכות הסביבה" ושאר מונחים אנמיים, אלא בהצלת המדינה פרופר.

ומה ייעשה בחומרים?
על זה כתבתי:
אני רוצה שיוצעו מלגות יפות לחוקרים שיציעו דרכים אקולוגיות ויעילות להיפטר מחומרי ההדברה. הצעה פרלימינארית: שימוש בקומפוסט תרמופילי כדרך לנטרל חומרי הדברה (מדובר במחקר שיכול להימשך שנתיים-שלוש ויותר).
בשלב ראשון - לאסוף אותם ולסלק אותם מהישג ידם של אלה שעלולים להמשיך להרעיל בהם את הארץ.
בשלב שני - לחפש שיטות לניטרולם. כאמור, במחקרים שכבר נעשו יש תוצאות, שחומרי הדברה נעלמים בכ-95 אחוז בתוך קומפוסט תרמופילי. צריך להמשיך לחקור: האם כל חומרי ההדברה? מה עם השאריות? האם יותר שנים בתוך הקומפוסט יפנו 100% מהרעלים? איזה עוד תהליכים ביולוגיים מפרקים את הרעלים האלה?
אני חושבת שישראל יכולה להיות "אור לגויים" בתחום הזה, אם רק נרצה.
כל העולם רוצה לדעת איך לפרק את פצצות הזמן המתקתקות האלה, ויפה שעה אחת קודם.

מציעה כן להשתמש בכל החומרים שכבר יוצרו
למה?
יש הבדל גדול אם הרעלים האלה נשארים בתוך מיכלים ונאספים מהציבור במטרה לפרק אותם בדרך בטוחה כאשר תתגלה דרך כזאת, או אם ממשיכים לשפוך הכל לתוך האדמה והמים והגידולים שאנחנו אוכלים - ואז איך תוציאי את זה?

להפסיק מייד ייצור כל מה שמורעל ומרעיל, למשל חומרי טואלטיקה, קוסמטיקה, חומרי ניקוי וכו' שמכילים כימיקלים ותוצרי נפט ודטרגנטים ושאר רעלים, ולהפסיק לייבא אותם
כן.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

_בקובה, על פי חוק מדינה, החקלאות כולה אורגנית.
אמנם אין איסור על הנדסה גנטית, אבל זו כבר התחלה טובה_
וואו...
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

לדעתי מאוד חשוב לייצר משוואה שתראה שההשקעה בשינוי היא לא בהכרח יותר יקרה ממה שזה עולה לנו ככה (בריאות וכו')..

וגם על יוזמה של תחרות לילדים ובני נוער לגבי הצורך הבוער להתגייס להצלת הקרקע, המים והאוויר בארץ.

יש בחורה מתוקה להפליא שהריצה בעצמה פרוייקט לניקוי חוף סידני עלי, עם ילדים והורים. היא פנתה גם לעיריית הרצליה וזכתה לשיתוף פעולה מצידם. פשוט לקחה יוזמה (היא מעבירה חוגי יוגה לילדים בהרצליה) ועשתה מעשה. עכשיו החוף נקי, או כמו שהיא כותבת במייל האחרון שקיבלתי ממנה:

"בזמן שהפירות האחרונים של הקיץ נקטפים מהשיחים והעצים
אני קטפתי היום חוף חולי נקי ורחב מימדים
אפשר להגיד שהתפילה ותשומת הלב שהשתדלנו להביא לאפולוניה
אכן מקבלים השקיה יומיומית וטיפולים שוטפים של העירייה
כמות גדולה של חול הועברה צפונה והחוף נראה כמו חלום
בדיוק כשמתחילה עונת הרחצה האמיתית - ים חלק בלי גלים
רק לבוא לשחות לצלול ולהתענג על הכחול (האמת כחול ירקרק אבל זה לא מתחרז)

מההתכתבויות ושיתוף-הפעולה עם ראש העיר והמשרד להגנה על הסביבה
אני רק יכולה להגיד שאמנם לא חסרות לנו בעיות... אבל גם לא חסרה לנו אנרגיה רק צריך לדעת לאן להפנות אותה...
אני מזכירה לכם שבשבת הקרובה בחמש אחה"צ מנקים את רכס הכורכר כהכנה לסתיו
יש צדיק תל-אביבי שמצטרף אליי ואנחנו נשמח לעוד כמה חברים
תודיעו לי במייל או בבית..."
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

היום הייתי בחוף סידני-עלי, אכן הוא הרבה יותר נקי. אבל מה לעשות שבאים לים כדי להכנס למים והם - מזוהמים

ובשמת - ישר כוח -

אני מאמינה שחלומות מתגשמים |Y|
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

פנטזיה נהדרת!

תקראי את הכתבה שהיתה בסוף השבוע במעריב, על השר להגנת הסביבה.
אם הוא נחשב בעד הסביבה, אני לא רוצה לדמיין מי נחשב נגדה.
עבודה קשה בפנינו. :-(
אף_חצוף*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

תקראי את הכתבה שהיתה בסוף השבוע במעריב, על השר להגנת הסביבה.

http://www.nrg.co.il/online/35/ART1/629/961.html

ותודה לפלוני.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

ערכתי קצת את הפתיחה...

אגב, שמי "בשמת" על משקל "ענת". אין שם ו"ו כי אין חולם.

לפני שאלך לקרוא את הכתבה (את השר ראיינו לא מזמן בתוכנית תחקירים, בולדוזר או משהו כזה, וכבר אז ראיתי ש
אם הוא נחשב בעד הסביבה, אני לא רוצה לדמיין מי נחשב נגדה ), חשבתי על ההצעה של לי אורה לגבי הקוסמטיקה:

אני חושבת שזה "שלב 2".
אני חושבת שהפנטזיה שלי מנסה גם להיות ריאלית.
יש דרגות. אין הרבה מפעלים מייצרי הדברה בישראל, לדעתי (גם זה נתון שצריך להשיג). יש המון קוסמטיקה, חומרי ניקוי וכו'. אין דומה סגירה של 1-3 מפעלים לסגירה בחוק של 3000. זה לא אותו סדר גודל, זה לא אותה רמה של שיכנוע נבחרי הציבור.
ירוק_עד*
הצטרפות: 11 דצמבר 2002, 18:27
דף אישי: הדף האישי של ירוק_עד*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי ירוק_עד* »

בשמת יקירה, נהנתי ואף התרגשתי לקרוא את חלומותייך- מי יתן ויתגשמו.
לעיתים נראה כי בעולמינו הכסף והכוח נמצאים בידיים הכי לא נכונות שייש...
אני כ"פריק" של איכות הסביבה מדוכא מהמצב העגום בו אנחנו נמצאים, אך מתעודד בכל פעם שאני מגלה עוד אתר/ בלוג/ כותרת ראשית/ כתבת תחקיר, שמטרתם להעיף סטירה למי שעדיין לא התעורר.
אני גם נוהג ל"שחק" בפנטסיות של "מה היתי עושה עם מיליארד דולר", אז הרשי לי לשתף גם כמה משלי:
  • היתי דואג שכל חברות הליסינג וכל מכוניות החברות בארץ יתעסקו רק עם רכבים ידידותיים לסביבה.
  • היתי מקים חברת פיקוח רצינית בעלת זכויות אכיפה של שוטרים על כל עניין זיהום החופים והטבע בארץ.
  • היתי מוודא שכל מועצה עירונית/ עירייה דואגת להצבה של מרכזי מיחזור שכונתיים, כולל תיגמול של ממחזרים וקנסות לאלה שלא (מה שלא עובר דרך הראש עובר דרך הכיס).
  • תעמולה אפקטיבית למען שמירה על הסביבה בכל ערוצי התקשורת ולכל הגילאים.
והרשימה עוד ארוכה...

מכיוון שהמציאות קצת יותר קשה, על אנשים כמותינו מוטלת המשימה להשפיע במעשים, בכתיבה ובדיבור בגבולות היכולת שלנו, אני יכול להעיד על עצמי שלמרות שאני נטול משאבים, אני פועל במרץ לשינוי התודעה ואף נחלתי הצלחה לא מבוטלת במודעות השכונתית לנושא המיחזור.

אז למרות שיש הרגשה לפעמים של "אני בורג קטן מחוץ למערכת" אבל כל בורג קטן שרוצה, יכול לחולל את השינוי גם אם הוא לא ארכדי גאידמק ושות'...

בהצלחה בהמשך דרכך, חיזקי ואימצי!
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בהרצאה של לסטר בראון בגוגל שאלו אותו מה הדבר שהכי חשוב לעשות, הדבר הראשון, הדבר שבו כדאי לרכז את המאמצים. התשובה שלו: שינוי מערכת המיסוי -- להוריד את המס על עבודה (מס הכנסה) ובמקום זה למסות משאבים (כולל שטח ואשפה). לדעתו השינוי הזה יגרום לדברים האקולוגיים להיות גם משתלמים יותר כלכלית, וככה אנשים יוכלו להיות יותר ידידותיים לסביבה גם בלי אידיאולגיה.

(וחוץ מזה כדאי לקרוא את ספרו (החופשי) Plan B
מתה_מורפוזה*
הצטרפות: 30 יולי 2007, 15:19
דף אישי: הדף האישי של מתה_מורפוזה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי מתה_מורפוזה* »

לא קראתי את כל הדף, רק את הפתיח.

אבל לדעתי, כדאי להתחיל מלקרוא לזה 'חזון' ולא 'פנטזיה', כי פנטזיה זה משהו שבד"כ נשאר ברמת הדמיון ולא מאמינים באמת שהוא יכול להתגשם, ואם כן רוצים שזו תהיה תחילה של התגשמות - אז כדאי לקרוא לזה חזון.

אני הייתי משנה את השם ל-חזון אקולוגי לישראל. מה דעתך, בשמת?
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

כדאי לקרוא לזה חזון |Y| כמו: אם תרצו - אין זו אגדה!

ואתמול בלילה חשבתי לעצמי שלא ייתכן שחזון אקולוגי יתייחס אך ורק אלינו, אלא כדאי לזכור גם את שאר היצורים שחיים איתנו על אותה פלנטה. ולכן את ההודעה הזו אקדיש לבעלי החיים לסוגיהם ולמינהם (ובזה אני כוללת כמובן גם שוכני ים ואויר, כלומר דגים וציפורים לסוגיהם). ולכן אני מקווה שיחוקקו חוקים אלו במדינת ישראל ובשאר מדינות העולם:
  • חוק נגד ניסויים בבע"ח, ושיוטלו עונשים כבדים מאוד (עונשי מאסר ממושכים וגם קנסות ממש כבדים) על אלו שיעברו על החוק. וכמובן, שישקיעו כסף רב לשיקום בעלי החיים שכבר עונו...
  • חוק נגד ציד מכל הסוגים, ושיטילו עונשים כבדים על העוברים על החוק
  • כנ"ל שיחוקקו חוק נגד מכירה וקנייה של פרוות בע"ח וחלקי גוף אחרים (למשל חטי הפילים) וכו' ושיטילו עונשים כבדים וכו'
  • חוק נגד גני חיות, קרקסים ומופעים עם בע"ח, ושיטילו עונשים כבדים וכו'. וכמובן, שישקיעו כסף רב בשיקום בעה"ח ובניסיון ללמד אותם לחיות בטבע
  • חוק נגד ניצול בע"ח והשכנתם במקומות בלתי מתאימים, בצפיפות, האכלתם באווכל בלתי מתאים וכו'
  • שישקיעו ושיעודדו חקלאים לגדל גידולים שבאמצעותם אפשר לקבל חלבון מן הצומח, ו... שאעיז לכתוב? שיחוקקו חוק נגד הריגת בע"ח לצורך אכילתם... אבל אם זה נראה קשה מדי להשגה, אז לפחות הנקודות הקודמות.
מתה_מורפוזה*

חזון אקולוגי לישראל

בשמת, קודם לא היה לי זמן לקרוא הכול ולכתוב בפירוט. לכן אומר עכשיו שאני חושבת שזה חזון מדהים, ואני מתפעלת גם מרמת הפירוט שנכנסת אליו (שכנראה נובע מידע רחב בנושא). אני מקווה שהדף הזה ימשיך להתפתח, ויביא גם לפעולות מעשיות משמעותיות.
  • מה בעצם דרוש כדי להעלות הצעת חוק בכנסת?
  • בשמת, האם לדעתך יש משהו שקוראי הדף הזה כבר יכולים לעשות כדי לקדם את הרעיונות שהועלו כאן?
דבר נוסף, בעבר שמעתי על בנק בחו"ל שהוא בנק ירוק, והמטרה שלו היא לתמוך ביוזמות ירוקות. (הלוואות וכד'..)
  • מישהו יודע על איזה בנק אני מדברת ובאיזה צורה הוא פועל?
הייתי חושבת להוסיף להצעות החוק גם חוק שממזער שימוש באריזות (כגון קופסאות פלסטיק שנמכרים בהם סלטים), וכמובן בשקיות ניילון.

לי אורה: |Y| גם על הצעותייך. (ולוואי שיתגשמו בקרוב, גם הן וגם השאר - במהרה בימינו אמן !)

שאלה כללית: האם הדף הזה נועד לעסוק בעיקר בחזון האקולוגי בארץ דרך חקיקה, או בכל קידום אחר* של ההבט האקולוגי (למשל דרך יוזמות אישיות, כמו של הבחורה שיזמה את ניקוי סידני עלי)?

ודבר אחרון: (()) לבשמת שפתחה את הדף ולכל האחרים שאכפת להם.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

ראשית, לעריכה: אני בעצמי השתמשתי במלה "חזון" אז אני מקבלת את התיקון אם מישהו יכול להחליף את שם הדף.
התחלתי בפנטזיה מוחלטת, ולאט לאט אני חושבת שאפשר להפוך את זה למשהו ממשי.
זה מתקשר גם ל:
האם הדף הזה נועד לעסוק בעיקר בחזון האקולוגי בארץ דרך חקיקה, או בכל קידום אחר של ההבט האקולוגי
אני רציתי להתרכז ב:
הפסקה כלל ארצית מיידית של שימוש בחומרי הדברה
זה יעד שניתן להשיג אך ורק דרך חברי הכנסת או הממשלה, כי מדובר במדיניות של מדינת ישראל.

זה כבר נראה לי יעד גדול וענק.
ממנו מסתעפים יעדי משנה, כי מייד ברור ש:
  • אם אין חומרי הדברה אין חקלאות קונבנציונאלית לאלתר.
  • העברת כל חקלאי ישראל לאורגני דורשת תהליך הכשרה וכן ליווי ופיקוח (אגב, התהליך הזה מתחייב מעצם העובדה שעוד מעט לא נוכל לייצא לא אורגני).
  • אם אסור להשתמש בחומרי ההדברה זה אומר שצריך לאסוף אותם מהציבור, וגם לנטרל אותם.
  • הפסקת השימוש לא תהפוך מייד את הקרקע והמים לנקיים, ולכן גם פה נדרש ניקוי פעיל.
וכן הלאה.

הרעיון על העברת המיסוי מעבודה למשאבים לא חדש. הוא וריאציה על ההצעה של איין ראנד מלפני חמישים שנה או יותר, להעביר את המיסוי למס על עיסקאות. עיקרון דומה.
אני מסכימה לו, אבל בזה הסיכוי לשכנע את הממשלה או הכנסת נראה לי קטן בהרבה, במיוחד כשכמעט כולם שם בכיס הקטן של בעלי ההון, שיהיו כמובן המפסידים העיקריים ממיסוי כזה...

אז לשאלה:
אני הייתי רוצה חזון בר הגשמה, מעשי.
לחבר מסמך רציני עם הסעיפים המוצעים אבל עם נתונים והסברים שאין לי. כלומר, אני יודעת, אבל לא יודעת להסביר.

לדוגמא: פיסקה או יותר על הנזקים החמורים שגרמו וגורמים חומרי ההדברה לישראל.
עם דגש ספציפי על ישראל. כדי לדבר אל מי שאיכפת לו מישראל. או מאדמת ארץ הקודש. או מהמעיין של הכפר שלו בגליל.
מתה_מורפוזה*

חזון אקולוגי לישראל

ראשית, לעריכה: אני בעצמי השתמשתי במלה "חזון" אז אני מקבלת את התיקון אם מישהו יכול להחליף את שם הדף.

_אני רציתי להתרכז ב:
הפסקה כלל ארצית מיידית של שימוש בחומרי הדברה_

אם כך, הדף לא עוסק בחזון אקולוגי לישראל בכלל, אלא בחזון אקולוגי לחקלאות אורגנית דרך חקיקה.
אז גם שינוי שם הדף ל-חזון אקולוגי לישראל יתן שם דף לא מייצג.
לפי מה שאמרת אני הייתי מציעה משהו כמו:
חזון חקיקה לחקלאות אורגנית בישראל. זה הרבה יותר ממוקד.
(או חזון חקיקה נגד חומרי הדברה - אבל נראה לי ש'בעד' עדיף מ'נגד').

ואם בכל זאת רוצים שהדף יכיל הצעות לחקיקה בנושאים אקולוגיים כלליים ולא רק לחקלאות אורגנית, אז אפשר משהו כמו:
חזון חקיקה לישראל אקולוגית.

ורק אם רוצים שהדף יכיל את כל ההצעות לשיפור האקולוגיה בישראל: בתחום החקלאות ובשאר התחומים, דרך חקיקה ובשאר הדרכים, אז כדאי להישאר עם האפשרות המקורית:
חזון אקולוגי לישראל. (או חזון לישראל אקולוגית).

אבל בכל זאת, לי נראה שהיה מעניין לשמוע את כל הצעות החקיקה לשיפור המצב האקולוגי - לא רק בתחום חומרי ההדברה, ובכלל את כל ההצעות לשיפור המצב האקולוגי בישראל - לא רק בתחום החקיקה, כך שהדף הזה כן יכיל את כל הרעיונות בתוך התחום הרחב הזה. ולאחר מכן יהיה אפשר להפריד אותו לדפים שונים.

בסה"כ הצגתי 3 כיוונים שהדף יכול להתפתח בהם, אולי עם עדיפות בעיניי לאפשרות השלישית (דף כולל שיוכל אח"כ להתפצל.)
לפי מה שתחליטי/ו כדאי לשנות את שם הדף.

בשמת, מה דעתך?
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי with_passion* »

ממליץ לראות את הסרטון (כ-5 דקות) על יירוק מדבר באזור ים המלח (בצד הירדני):
http://youtube.com/watch?v=sohI6vnWZmk
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

זוכרת את החלום שלך על פארק הירדן? איל קראת לו? חלום ליל קיץ.?
או על הבלי חיתולים?
אז גם כאן.... אני בטוחה שזה יתגשם.
אז מה צריך לעשות להתחלה שלו....??
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

בשמת , למה שלא תרוצי לכנסת ? , אני מבטיחה שאני אצביע.

באופן כללי , אני חושבת שאחת מהבעיות האקולוגיות היא הפלסטיק.
השקיות והמיכלים והאריזות.
אני חושבת שכל אחד יכול להתחיל לחנך את עצמו ולשאול את עצמו : האם חסכתי היום שימוש בשקיות?
ברור שזה היה יותר אפקטיבי אם סוחרים לא היו מושיטים את היד לחבילת השקיות שליד הדלפק ברגע שניתן העודף.שמתי לב שהושטת היד הזו היא ממש רפלקסיבית.
ברגע שאני אומרת :"לא צריך שקית",הם כאילו מגלים שבזמן אכילה המזון יורד להם לקנה ולא לושת.

אמא שלי אמרה שבשנות החמישים נכנס מאוד חזק כל עינין הפלסטיק,ועכשיו כל העינין עם הדיוקסין (אלומיניום ושאר צרות בכלי האוכל)גם מאוד חזק ומשכנע.
יש אפילו סיפור משפחתי על סבתא שלי שהציעו לה לבחון את עמידותם של כלי הפלסטיק לחדר האוכל של הקיבוץ .היא שמטה כוס לרצפה ולמרות שאמרו לה שזה לא ישבר ,זה נשבר למאה חתיכות.
זה העינין.כל מה שקשור לפלסטיק נשבר למאה חתיכות , שלא מתקמפסטות ושיחנקו אותנו ואת הנינים שלנו.

יש המון חברות שמתעסקות עם יצור פלסטיק ,עם שיווקו.
חניות של שטיות בשני שקל שבהן הכל מפלסטיק ושכמובן הדברים שם הם לא איכותיים ברובם וישתמשו בהם זמן קצר .
יש כל הזמן פתיחה של חניות אבסורדיות לכלים חד פעמיים.ועכשיו לקראת ראש השנה : כלים יפים ומהודרים וכוסיות ליין , כדיי שלא תצטרכי לעמוד ולשטוף כלים אחרי הסעודה , שעמדת ובישלת יומיים.
לא יודעת מה הפיתרון לזה .
אולי לעורר את הבני נוער , שיקומו מהMP3 שלהם והסוני פליי סטישין וישטפו כלים ?..
מי מוכן להכנס לכל הפורומים של המתכונים לחג ולידע את הציבור שאל לו לקנות צלחות חד פעמיות ,אלא להגיש את כל האוכל החגיגי בכלים שלא יתרמו דיוקסין למזון ?
למי מוכן לשטוף כלים?
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

על דיוקסין
http://www.greenpeace.org/israel/103276/24374

ואפשר למצוא עוד מאמרים בנושא כשכותבים בגוגל: דיוקסין
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

שקיות פלסטיק: רק צריך לגבות עליהן סכום קטן, ותראו כמה מהר אנשים ימחזרו ואפילו יתחילו להשתמש בשקיות בד. אבל זה שינוי תודעתי, לא חוקתי - הרי כבר עכשיו שקיות פלסטיק הן לא בחינם, אלא בעצם מסובסדות ע"י חנויות בתור שירות ללקוח. כדי שתשלום על שקיות יתפס כצעד תדמיתי טוב לחנות צריך לבוא שינוי חברתי ביחס לפלסטיק, אבל לא נראה לי שזה פרוייקט גדול מידי. אם חושבים על ההצלחה של הקמפיין להגנה על פרחי בר זה בודאי לא נראה בלתי סביר.

כלים חד-פעמיים - כנ"ל - דרוש קמפיין רציני נגד השלכת פלסטיק

זיהום אויר - צריך להחמיר את התקנים, לא בטוחה אם זה לדלק או למנועים כי אני ממש לא מבינה במכוניות, אבל אני יכולה להעיד שכאן המכוניות פולטות הרבה פחות עשן. וגם, חייבים לסגור את מרכזי הערים למכוניות. זה ממש לא חלום רחוק, מדברים על זה כבר שנים, אבל צריך לדחוף את זה, ובעיקר חייבים לשפר את התחבורה הציבורית כדי לאפשר את זה. וגם, חייבים למצוא פתרון לשבתות: או להפעיל תחבורה ציבורית כל השבוע (עדיף לדעתי), או לפתוח את המרכזים למכוניות רק בשבתות (אם אין ברירה). באיזורים דתיים גם ככה סוגרים הרבה כבישים בשבתות לחלוטין, אז זו לא צריכה להיות בעיה. להפך, אולי זה יאפשר להגיע לפשרות שיהיו מקובלות על כולם: סגירת יותר כבישים בשבתות באיזורים מסויימים תמורת הפעלה של תחבורה ציבורית באיזורים אחרים, והסביבה מרוויחה גם מזה וגם מזה.

בסופו של דבר, הכל מתחיל ונגמר במודעות ציבורית. אם היה לי סכום גבוה וזו היתה המטרה שלי, הייתי משקיעה בהסברה, הסברה ועוד הסברה. אנשים לא רוצים לחיות עם אויר מורעל ומזון מורעל, אבל צריך להעלות את הנושא הזה גבוה יותר בסדר העדיפויות ולהבהיר עד כמה המצב חמור, ואז תהליכי החקיקה כבר יתחילו להתגלגל בעצמם.
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

מפלגה שתתמקד בנושאים הללו
כבר יש, אפילו שתיים, לא ממש מצליחות לעבור את אחוז החסימה כבר הרבה שנים.

מה שחסר לי בדף הזה זו התייחסות ל-

ייצור חשמל בר-קיימא

בניה אקולוגית מגורי אדם עם פחות נזק לסביבה (להגיד "תגורו בעיר" זה לא מספיק)

תעשיה שאינה פוגעת בסביבה לא רק בהתייחס לתעשיית הדשנים

התייחסות לנושא התחבורה. היום מכוניות עם מנוע בעירה פנימית הן המזהמות העיקריות (את האויר) באזורי הערים.

שטחים פתוחים והשמירה עליהם.

חקלאות אורגנית זה נדבך אחד קטן שלא ברור עד כמה הוא משמעותי בראיה כוללת. אני חושבת שיש דברים יותר דחופים.
אף_חצוף*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

רק צריך לגבות עליהן סכום קטן, ותראו כמה מהר אנשים ימחזרו ואפילו יתחילו להשתמש בשקיות בד
בכלל לא נכון. כבר מעל שנה גובים על כל בקבוק 25 אגורות, כמה מתוכם מתמחזרים? אחוז מזערי. אנשים זורקים את הבקבוקים בלי לחשוב פעמיים, ופשוט סופגים עלייה במחיר.
לאנשים בישראל אין מספיק מודעות צרכנית למהלך כזה.

אני אולי הולכת כאן על משהו קטן, אבל עוד כיוון שהיה טוב לפתח זה את נושא reduce, reuse, recycle . כלומר צמצום כמויות הזבל, בסגנון ללא ארעי"ות צריכה אקולוגית .
נראה לי שאני חושבת על זה כי זה שינוי שאפשר לתפוס בזמן הרבה יותר קצר ורואים תוצאות מהר. אנשים ישימו לב אם הם יזרקו פחות זבל. זה מתחבר גם לנושא שקיות הפלסטיק, אני מניחה.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם כך, הדף לא עוסק בחזון אקולוגי לישראל בכלל, אלא בחזון אקולוגי לחקלאות אורגנית דרך חקיקה
לא, זו רק ההתחלה, וגם לא מדובר רק בחקלאות אורגנית, אם תקראי טוב את הפירוט שלי.

נראה לי שאני חושבת על זה כי זה שינוי שאפשר לתפוס בזמן הרבה יותר קצר ורואים תוצאות מהר. אנשים ישימו לב אם הם יזרקו פחות זבל. זה מתחבר גם לנושא שקיות הפלסטיק, אני מניחה.
התייחסתי לזה מכיוון אחר.

אני רוצה לטעון כאן משהו:
לדעתי, יש דברים שצריכים להתחיל מלמעלה.
נעשתה תוכנית תחקיר על מיחזור בארץ. התברר שישראלים רוצים למחזר, אבל אין איפה.
צריך מי שיספק את ה"איפה".

עוד דבר אני רוצה:
לעזוב עכשיו את ה"בואו נחנך את הציבור". מסע הסברה וכל זה. יש כוחות שוק חזקים נגד זה, זה מוטבע בנורמות, תקשיבו למיינסטרים ותראו כמה חזק נכנס הנושא של החד פעמי בשביל ה"נוחיות". כל החיים שלנו בבאופן טבעי זוכים להתנגדות ברמות אטומיות בגלל שזה "לא נוח".

אני חשבתי להתחיל ממשהו גדול, אבל באותו זמן ממוקד : לסלק את כל חומרי ההדברה מהמדינה, ולנקות את הקרקע והמים.
החשיבה שלי התחילה מעניין המים: שאין לנו כבר מי שתייה לא מזוהמים בארץ, בעצם.
זה גם גדול, אבל גם ממוקד. זה ניתן לעשייה, מעשי, ניתן לשיכנוע של מי שיכול לעשות, אבל בהחלט דורש עבודה.
כמו כן, מים בישראל הם נושא פטריוטי. יש סיכוי לגרום לנבחרים להקשיב לזה. (נגיד...)

ללמד את הציבור להפסיק לקחת שקיות בסופרמרקט?
להפסיק לקנות פלסטיקים מכל סוג?
לגרום להם לוותר על קונצפציית ה"נוחיות"?
זה נראה לי גדול נורא. מצד שני, התחילו כבר לטפטף מספיק טיפות. עוד כתבה ועוד כתבה, זה כבר קורה, ויש לזה סיכוי. אבל זה נעשה דרך התקשורת. התקשורת עלתה על זה והיא נותנת לזה לגיטימציה ופתחון פה. זה בדרך. אבל זה לאו דווקא אנחנו. חינוך הציבור כולו יכול היום להיעשות רק דרך אמצעי התקשורת: טלביזיה, עיתונות, רדיו, אינטרנט.
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

חינוך הציבור כולו יכול היום להיעשות רק דרך אמצעי התקשורת: טלביזיה, עיתונות, רדיו, אינטרנט.
לגבי הפצת הרעיון באינטרנט, במה שנתון בידינו: בניתן לכתוב בלוגים בחינם בתפוזף בישרא-בלוג וכו' על נושאים אקולוגיים. וכמו "האורגניים" בהארץ וכמו הבלוג של אור-לי, ניתן לנסות לעניין את עיתוני נייר או אינטרנט או פורטלים שונים בטור\בלוג על אקולוגיה.

ונושאים אקולוגיים היום הם בחדשות. ואפילו במעמקי המיינסטרים: בווינט יש כבר מדור מיוחד ומודגש (אני מתכוונת שכל שאר הכפתורים כחולים ורק הכפתור של הנושא ירוק - גם בשל הקשר, אבל זה מדגיש את הנושא): ירוק
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-4872,00.html
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

זה לא מהיום למחר - נדרש תהליך של חינוך הציבור להחרמת מוצרים שמזיקים לסביבה. המפעלים יעשו בעצמם את ההסבות הנדרשות ברגע שיפסיקו לקנות את התוצרת שלהם. הפצת רעיונות באינטרנט היא חשובה, ולא פחות חשוב - להתחיל מבראשית: בגני הילדים ובתי הספר. ברגע שקמפיין ספציפי להחרמת מוצר אחד יצליח, יהיה הרבה יותר קל להגיע לשינויים (גם חקיקתיים) בכל מגזר המוצרים מאותו סוג.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

הנה קמפיין שאנחנו יכולים ליזום:
"הגידו לא לשקית"
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי - קראתי אי-שם בעיתון (ואנחנו קוראים רק עיתון הארץ ורק ביום שישי) איזו אמירה של פרס על כך שישראל תהיה ה... מה זה היה? מעצמה? האקולוגית הראשונה. נדמה לי שזה היה ציטוט שמסתלבט עליו. לא משנה מה בדיוק הוא אמר וכמה הסתלבטו עליו - אם הוא בעניין זה נראה כמו איש עם הרבה כוח (אמנם כבר לא בפוליטיקה, עאלק, אבל נראה לי שעם הרבה קשרים ומהלכים), שאפשר אולי דרכו לקדם יוזמות שאינן קטנות ומקומיות... אם אמצא אצטט יותר בדיוק וגם בקונטקסט.. לא זכור לי שקראתי עיתון אחר בימים האחרונים, אבל אולי כן (אה, כן, בגילמן איזה מוסף יומי של ידיעות שנשכח שם, אולי שם זה היה)
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

נעשתה תוכנית תחקיר על מיחזור בארץ. התברר שישראלים רוצים למחזר, אבל אין איפה.
אבל בשמת, זה סותר את מה שאת אומרת אח"כ על קונצפציית ה"נוחיות". מיחזור זה הרי לא "נוח".

מים בישראל הם נושא פטריוטי
צודקת. אולי באמת זה המפתח.

אף חצוף: אני חושבת שהסיבה שמחזור בקבוקים נכשל זה בגלל הניהול הגרוע והפרסומים על השחיתות הקשורה בזה. מצד אחד, מכל מיני סיבות אידיוטיות יוצא שלא משתלם לאחראים על המיחזור למחזר יותר מידי, ומצד שני, ברגע שהתחילו הפרסומים לאנשים לא נהיה משתלם לשתף פעולה רק בשביל העליה הקטנה במחיר, כי היא לא שווה כבר את תחושת הפראיריות (שאת מנוצלת ע"י ארגון פשע). אבל אני עדיין חושבת שניהול יעיל היה נותן תוצאות אחרות לגמרי.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

שלא משתלם לאחראים על המיחזור למחזר יותר מידי
לא ברור העניין הזה. למי לא משתלם. ראיינו את בעלי/מנהלי המפעל למיחזור פלסטיק, שעושים פלסטיק ממוחזר מבקבוקי הפלסטיק - הם אמרו שהם משוועים לעוד בקבוקים ופשוט מגיע אליהם אחוז קטן ממה שיש בארץ.

מיחזור זה הרי לא "נוח".
ישראלים מוכנים להשליך בקבוקים לתוך כלובים אם זה בסביבה שלהם או בדרך שלהם.
מתברר שביישובים רבים בארץ פשוט אין.
יש גם רבים שמוכנים להביא למכולת או לסופרמרקט - אבל מסתבר שרק הסופרמרקטים הגדולים מקבלים חזרה בקבוקי פיקדון, וגם שם יש כל מיני הגבלות (לא ביום שישי, לא ככה, לא ככה). אנשים שקונים במכולת ורוצים להחזיר שם את הבקבוקים - לא יכולים.
אם זה נמצא וזה בדרך שלך - זה נוח.
וגם זה, עניין של מודעות. המודעות כבר התחילה והיא גוברת - ואז מתברר שאין שיתוף פעולה מהגורמים האחראים.

אגב תחושת הפראייריות: אם יש משהו שאני שונאת ביהודים, זה זה.
את הבעיה של אירגוני הפשע אפשר לפתור. אבל בגלל זה שאנשים יזרקו את הבקבוקים לפח הזבל???!
אגב, אני הבנתי שאירגוני הפשע עושים כסף מהבקבוקים שאוספים בשבילם "ברחוב". הווי אומר: מהבקבוקים שכל הלא מודעים זרקו ברשות הרבים במקום להביא לסופרמרקט שאוסף. זה אומר שוב: מי שזורק לפח במקום לדאוג למיחזור - מעשיר את עולם הפשע.
אם כך, מי שמביא לסופרמרקט, ששולח ישירות למיחזור, לא תורם לאירגוני הפשע.
אני טועה? אם כן, תקנו אותי.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, עיקר שכחתי: מה שלא נוח במיחזור אלה הדברים שעוד לא חדרו לתודעה. לתקן או לא לקנות במקום לזרוק ולקנות חדש, ועוד ועוד.

אגב, אנחנו עשינו מסיבת יומולדת צנועה לילדים ובסופה חילקנו שקיות הפתעה, כמו כולם. הילדים מצפים לזה, אין כבר יום הולדת בלי לקבל בסוף משהו קטן מבעלי השמחה (כמעט תמיד גם טובע בממתקים )-: ), אי אפשר לאכזב.
לא רוצה יותר לחלק בסוף השמחה שקיות ניילון עם צעצוע פלסטיק. מצד שני, אין לי רעיון למשהו נחמד, שהילדים יאהבו, והוא לא יגרום לפשיטת רגל.
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

לא רוצה יותר לחלק בסוף השמחה שקיות ניילון עם צעצוע פלסטיק
אפשר לחלק שקיות נייר צבעוניות (יש לקנות בחנויות של הכל בדולאר וחנויות זולות אחרות) ולחלק מתנות זולות שאינן עשויות מפלסטיק, למשל צבעים, מחברת צביעה, פאזלים, צעצועי עץ וכו' (כנ"ל ניתן למצוא - וממש בזול - בחנויות כאלה).

ואגב, לא חייבים בכלל לעטוף. אני תמיד נותנת את המתנות הזולות הללו כך כפי שהן, בלי ניילון או עטיפה אחרת.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי with_passion* »

למה להסתכל על זה כ"לאכזב" .. קודם כל באחריות אישית אין כזה דבר לאכזב מישהו אחר... לי אין שליטה על תחושת האכזבה אצל האחר - ומצד האחר - אפשר גם להתאמן באיך לאכזב.. כלומר איך לפצות על ה"חוסר". ובחשיבה חיובית - איך אני יכול להציע משהו אחר מהלב במלוא תאוות הנתינה שלא רק ש"לא יאכזב" לעומת שקית הפתעות מסין עם סוכר מכל העולם השלישי - אלא איך לתת משהו ששווה הרבה יותר..
אז ככה: להזמין מישהו ליום הולדת מישהו שיודע לקלוע (יש בשומרי הגן - גם אריקה יודעת) - היא תביא עלים של קנה או חומר אחר - ובחצי שעה - כל הילדים מכינים סלסלאות קטנות וחמודות.. אחר כך מופיעה ליצנית הטבע ומצחיקה את הילדים תוך שהיא מחלקת את תמרי המדג'ול הכי עסיסיים ומדהימים שיש (של זורגניקה למשל..) את החרובים הקפריסאים (הסוג עם הדבש שנמתח כמו קרמל) את כדורי התשוקלודה, את הדומים האדומים, חתיכה של קנה סוכר.. וצעצועים - משרוקית מדהימה משיבולת שועל, שעושה המון רעש (יש אחד מוסיקאי מתל אביב שנראה לי גם יסכים לבוא ולהראות איך להכין), חליל מבמבוק, אבן צור חדה ושימושית, וזכוכיות צבעוניות ועגלגלות וצדפות מחוף הים...
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

להזמין מישהו ליום הולדת
נתחיל מזה שגדול עלי להזמין מפעילים ליום הולדת...
אצלנו מדובר בלהזמין את בני הדודים והחברים הקרובים לגן שעשועים ציבורי בשכונה, לשחק, לשיר, להיות ביחד, עם כיבוד... זהו.

צדפות מחוף הים - עד כמה שידוע לי, אסור לקחת צדפים מחופי ישראל, כי זה נכס טבע. לפחות כך אמרו לנו כל המדריכים שלקחו אותנו לסיור טבע באיזורי החוף (בשפיים, בפלמחים ועוד).

צבעים, מחברת צביעה, פאזלים, צעצועי עץ
גם הצבעים הם בד"כ עם פלסטיקים, לא מכירה צעצועי עץ בשקלים בודדים - אם יש, זה משהו מקיסמים סיניים שמתפרק בשימוש הראשון.
אבל מחברת היא רעיון נחמד מאוד! אמנם, גם זה נייר, לא ממוחזר, אבל אתמול קנינו לבתי מחברת עבור שיעור תיאוריה בקונסרבטוריון, וראינו הרבה מחברות חמודות עם עטיפות מצויירות (לא, אני לא מדברת על אלה עם הברבי והדיסני... ). זו באמת מתנה נחמדה ושימושית, ולא יקרה יחסית. הקטנים יוכלו לצייר שם את היצירות שלהם, והגדולים יוכלו לכתוב. קניתי!

גם סלסלות מקש יכול להיות רעיון טוב. אבל אני די בטוחה שהסלסלות שמוכרים בשווקים כמו דליית אל כרמל הן בעצם תוצרת סין )-:

הייתי רוצה לחלק דברים כמו: צנצנות זכוכית קטנות עם דבש אורגני לראש השנה (ימי ההולדת של הילדים שלי סמוכים לראש השנה: בתי היום בת 10, לבני מלאו 5 לפני שבוע בדיוק). אחרי שגומרים את הדבש, הצנצנת נשארת לתבלינים. אבל אני בטוחה שצנצנת כזאת עולה סכום דו ספרתי...
או כוס קרמיקה מחימר טהור עבודת יד תוצרת הארץ.... (לא רוצה לדמיין כמה דבר כזה יעלה...).
זה יחכה לזמן שאהיה מיליונרית (-;
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

לא רוצה יותר לחלק בסוף השמחה שקיות ניילון עם צעצוע פלסטיק. מצד שני, אין לי רעיון למשהו נחמד, שהילדים יאהבו, והוא לא יגרום לפשיטת רגל.

אנחנו חילקנו שקיות עם זרעי תורמוס שאספנו בתום העונה - נשבעת שזה היה רעיון של הילדה! הכינה את זה כבר חודשיים מראש...
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

אה - ומזל טוב !

לגבי שקיות - אנחנו בדרך כלל לא מחלקים. ובגלל שכל היומולדת אצלנו היא "יצור אחר" עבור אלה שרגילים לימי הולדת "רגילים" (אנחנו עושים קומזיץ או משהו כזה, בלי מפעילים, פשוט יושבים ביחד גדולים וקטנים ונהנים.. אני מקווה שנמשיך במתכונת הזאת) אז נראה לי שהם אפילו שוכחים שזה חלק אינטגרלי מהיומולדת שהם רגילים אליה. או שלא. לא יודעת. בכל מקרה - השנה כאמור הילדה חילקה (כשהיא נזכרה בזה וכבר נשארו מעט ילדים) שקיות עם זרעי תורמוס.

עוד רעיון:

בשוק הפשפשים ראיתי דברים מדליקים - יש למשל אבני זכוכית, אנחנו קוראים להם אבני קסם (קנינו כאלה בכפר ברא בזול מאוד). הן מגיעות בצורה של כוכבים (מעוגלי פינות ולא שבירים בכלל) או כמו חלוקים. בכל מיני צבעים. אבן כזאת בתוך שקית בד תפורה קטנה או סתם בתוך בד קשור - זאת מתנה זולה מאוד (לדעתי אפשר לקנות בערך 20 כאלה ב 10 ש"ח) וגם כייפית ומדליקה.

אם יהיו לי עוד אכתוב
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

דף מעולה!
אני בעד...
ורוצה לתת לך השראה: בפורום "הורים לפגים" שאני נמצאת בו כבר המון זמן (בתפוז) היה אבא אחד שרצה לשנות את התנאים של הפגים בישראל.
זה התחיל מפטפוטים על זה בפורום ואיכשהו הוא סחף אחריו קבוצת הורים ויחד איתם הוא הקים עמותה, גייס כספים מחברות תמ"ל וכל מיני (המון כספים), יצר קשרים עם חברי כנסת והיום, 3 שנים אחרי הוא הצליח לשפץ חדרי הורים בפגיה, תרם משאבות חלב יקרות, הצליח להאריך את חופשת הלידה של אימהות לפגים, עובד במרץ על הקמת בנק חלב אם
בקיצור,מסתם דיאלוגים בפורום הוא הצליח לשנות , והרבה!
הכל אפשרי....
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי, נכון! אבנים! גם "קריסטלים"! הילדים אוהבים אותם מאוד. ולא צריך שקית בשבילם. יופי של מתנה.
מצד שני: זה אקולוגי? לפעמים עולים בי הרהורים על נזק גדול לטבע מאיסוף כל האבנים היפות האלה ברחבי העולם. וגם הרהורים על כך שמדובר באבנים שמגיעות מרחוק, כך שעולה זיהום ודלק להביא אותן לישראל. המממ.

ככל שחושבים על זה יותר, כך מגלים שכמעט כל דבר יומיומי ורגיל שאנחנו עושים - הוא לא אקולוגי. זה מדהים.

מה שכן, תשמעו סיפור:
האיש היה בסופרמרקט בשבוע שעבר. קנה סל נייר בשקל! חזר הביתה ואמר, שמעכשיו הוא יחזיק אותו תמיד במכונית, כשהוא לוקח אותה (הוא רוכב לעבודה באופניים, אבל ביום שהוא מתכנן לחזור דרך הסופרמרקט הוא לוקח את המכונית בשביל הסחיבות) הוא ישתמש בסלי הנייר.
זה אומר, שהידע הופץ מספיק בציבור בשביל להגביר את המודעות שלו.
וגם אני, גם אני רואה את המבט ההמום אצל כל הקופאים והזבנים שאני אומרת להם "לא צריך שקית". לכולם צריך להסביר.
פעם אחת היה קופאי אחד, לדעתי בסופרפארם, ששאל מייד בהבנה: "בגלל האקולוגיה?"
אני הולכת עם תיק גב גדול. יש בו מקום לסחוב. בתיק יש באופן קבוע סל מתקפל. גם בו יש מקום לסחוב. לרוב יש בו עוד כמה שקיות ניילון משומשות, כדי לסחוב וגם בשביל בקבוקי פיקדון שהילדים מוצאים (הם מרוויחים כמה שקלים כל שבוע ככה).
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

גם "קריסטלים"!

נכון, ביומולדת הקודם של הקטן עשינו "הרמת כוסית" (טוב, נו, הרמת עוגת שוקולד) עם השכנים. קניתי לכולם חרוזי קריסטל (חרוז אחד גדול לכל אחד) וחוט השחלה, וכל אחד יצא עם שרשרת עם קריסטל הביתה...

זה אקולוגי? לפעמים עולים בי הרהורים על נזק גדול לטבע מאיסוף כל האבנים היפות האלה ברחבי העולם

אבני הזכוכית האלה זה בטוח משהו לא טבעי, אלא משהו בית-חרושת למוצרי זכוכית (כמו נניח גולות). אז מצד אחד זה לא טבעי, מצד שני לא אספו את זה אי-שם בעולם. אקולוגי ? לא נראה לי, אבל אם היה מחשבון כזה אני בטוחה שזה היה מנצח את משחקוני הפלסטיק בסיבוב :-P

ככל שחושבים על זה יותר, כך מגלים שכמעט כל דבר יומיומי ורגיל שאנחנו עושים - הוא לא אקולוגי. זה מדהים.

זה נכון. זה מלחיץ..
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

עוד רעיון לשקית הפתעות, אבל שכרוך גם ב"הפעלה" (זה משהו שאני מתכננת לעשות ב"מסיבת בנות" שאנחנו מדברים עליה כבר מלא זמן...)

כל אחד מביא מהבית טי-שירט. מדפיסים מהאינטרנט סילואטה של חיה / פיה, גוזרים את הבפנוכו של הסילואה. עם המגזרת הזאת אפשר להדפיס על החולצה, וזה יוצא יפה מאוד (הכנתי לעצמי עם חד קרן ולבת עם פיה).קניתי צבע בד והדפסנו עם ספוג קטן. אפשר להכין הדפסה גם עם מיץ סלק (לא ניסיתי, אבל זה בתוכניות)...

תמונה
אף_חצוף*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

בימי ההולדת אפשר גם לעשות יצירה שהיא המתנה. עוגיות, עבודה עם חימר, שרשראות חרוזים (נראה לי שיש גם מעץ), כל מיני דברים כאלה.
ומזל טוב כמובן!

(חוץ מזה, נראה לי שזה דיון שראוי לדף משלו הפתעות יום הולדת אקולוגיות או משהו? )

ולגבי נגישות מחזור, אין ספק שזה משפיע. אני עובדת במקום שבו יש מיכלים למחזור סוללות, נייר ובקבוקים קטנים. ברדיוס של קילומטר מהבית שלי יש כלוב בקבוקים, מיכל נייר עיתון, וקרטוניה ליד המינימרקט. למרות זאת, ברור לי שרוב האנשים שעובדים או גרים בסביבתי לא משתמשים בהם. זה לא רק הנגישות.
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

למרות זאת, ברור לי שרוב האנשים שעובדים או גרים בסביבתי לא משתמשים בהם. זה לא רק הנגישות.

אני זוכרת שסבא שלי היה גר בגרמניה, ובשנות ה 80 (!!!) היה נוסע עם האוטו למקום מיוחד למחזר - זכוכית, נייר, פלסטיק... נסעתי איתו, זה היה משהו כמו 10 דקות נסיה ובתוך איזה יער. אני ממש זוכרת את זה. לדעתי המילה אקולוגיה בכלל לא היה מוכרת לו - זה פשוט היה ככה, כי ככה זה שם. הכל עניין של חינוך והרגלים. והנגישות - כמובן עוזרת, אבל לא מספיקה.
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

ובהמשך לזה - אני לומדת השנה במסלול של "מנהלים ובכירים", שכמובן שזה בדיחה כי אני לא מנהלת ולא בכירה (ההיפך הגמור), אבל יש הרבה אנשים שהם כאלה. זה מסלול של פילוסופיה (בהקשר של תרבות דיגיטלית). הביאו לנו הרצאת אורח של מישהו מהחוג לסביבה, שעשה קישור מעניין בין היעלמות המרחב הציבורי ל"קריאייטיב קומונס" באינטרנט. העניין הוא, שההרצאה היתה מאוד סולידית. כן, הוא דיבר על תחבורה ציבורית, על הפקעת המרחב הציבורי, על אופניים, על זיהום.. אבל הוא לא היה "אפוקליפטי", אלא ענייני. כשיצאנו מההרצאה הלכתי עם כמה אנשים והם דיברו שחבל שכל האנשים בתחומים האלה הזויים כל כך (הם אמרו לי "כמוך", אבל לקחתי את זה כמחמאה. ואני אקולוגית בגרוש, אבל לפחות מודעת וקצת עושה). ואני ממש התקוממתי - אמרתי להם (ובשביל זה כל הסיפור הארוך הזה):

תראו איזה קטע. יש עכשיו קמפיין של חברת חשמל (אני שמעתי ברדיו, בטח היה בעוד כמה מדיות) למען חיסכון בחשמל משני טעמים - חברת החשמל לא יכולה לעמוד בביקושים, וגם מחיר נמוך יותר בחשבון החשמל. הקמפיין כלל עצות פרקטיות יומיומיות, פשוטות, שכל אחד יכול בקלות ליישם בבית: לכוון על 25 מעלות, לסגור קודם חלונות וכו'. שאלתי אותם - נכון שזה לא נשמע לכם הזוי? את זה אתם מבינים? כי כשיש בעיה בלספק חשמל לכולם, אתם מוכנים להזיז את המחוג (כי זה באמת נורא קל), רק שלא ינתקו אתכם מהמזגן. אבל אם מישהו היה מכניס מלים כמו "אקולוגיה" או "התחממות גלובלית" הייתם אומרים שזה הזוי! הכל - הכל! - שיווק, חינוך ונורמות. בגלל זה צריך למצוא את המקום שבו אנשים לא נלחצים מיוזמות "הזויות", אלא מבצעים פעולות גם אם הם לא מבינים עד הסוף למה (כלומר, זה לא סותר - אפשר גם להבין וגם לעשות, אלא שהרבה אנשים כאמור חושבים שזה "הזוי").
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

רק כדי לא חהשאיר רושם מוטעה - אני לומדת עם אנשים פתוחים, חכמים, סקרנים וברובם לא "תקועים". פשוט בעניין הזה - ככה זה היה..
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

למרות זאת, ברור לי שרוב האנשים שעובדים או גרים בסביבתי לא משתמשים בהם. זה לא רק הנגישות.
מעניין. בשכונה שלי, רוב האנשים משתמשים בכלובי הבקבוקים ובמיכלי הנייר למיחזור. הכלובים והמיכלים מתמלאים כאן בשיא המהירות. השכנים כבר הפסיקו לדחוף דואר זבל לתיבות של אחרים: פשוט אוספים את דואר הזבל בדרך החוצה, ישר למיכל.
סוללות אנחנו אוספים, ומוסרים לאחד מבני המשפחה שעובד בבניין שבו מיכל לסוללות משומשות.

עוד דבר שהייתי רוצה לעשות:
לכתוב לכל אלה ששמים לנו פרסומות זבל בתיבות, שיפסיקו. די. מספיק עם הפרסומות האלה. כמויות אדירות של נייר כרומו רעיל מציפות את הארץ, הכל לזבל במקרה הרע, למיחזור נייר במקרה הפחות רע - איזה ביזבוז!!!!
אותו דבר: הקטלוג של פוקס, קטלוג המסעדות והמשלוחים בת"א (ממילא כולם פה מחפשים את המידע באינטרנט!) ועוד קטלוגים שמנים אחרים שמחולקים לבתים כפרסומות.
ואני כבר לא מדברת על פרסומות החוצות, שזה נושא משולב נוסף (לא אקולוגי, לא בטיחותי ולא מוסרי).
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אלא שהרבה אנשים כאמור חושבים שזה "הזוי").
נכון.
ובראשם כמובן 120 חברי הכנסת שדיברתי עליהם בפתיח. טוב, האמת שיש שם כמה אחרים: דב חנין, הרב מלכיאור, אופיר פינס ועוד כמה בודדים.
לא מבינה למה.
למה הם חושבים שזה הזוי?
למה זה לא נשמע להם תיכף ומייד הגיוני וברור?
מה כל כך קשה להבין פה?
מה כל כך הזוי באקולוגיה?
אף_חצוף*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

בשכונה שלי, רוב האנשים משתמשים בכלובי הבקבוקים ובמיכלי הנייר למיחזור.
בלי להרחיב על השכונה שלי, בואי נגיד שזו בעיה אחת מיני רבות. חסרה כאן מודעות להרבה דברים אחרים. :-(
במבי_ק*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי במבי_ק* »

_למה הם חושבים שזה הזוי?
למה זה לא נשמע להם תיכף ומייד הגיוני וברור?
מה כל כך קשה להבין פה?
מה כל כך הזוי באקולוגיה?_

אני יכולה להציע לך שלושה כיוונים של תשובות -
  1. הם ישר חושבים - מה הם רוצים ממני? הם רוצים שאני לא אסע באוטו? (למשל). הם לא מבינים שהתלונה היא לא אישית ואין מזימה לפגוע בהם אישית. הם לא מבינים שאם היתה תחבורה ציבורית נורמלית - הם בעצמם היו מצמצמים מרצון ונוחות (ובלי קשר לאקולוגיה אפילו) למינימום את הנסיעות ברכב.
  1. אח שלי עבד עם חקלאי שמגדל ירק מסויים ליצור זרעים. החלקאי הזה בעצמו מגדל גם גינה אורגנית והוא ובני משפחתו אוכלים ממנה, אבל הגידול ה"עסקי" מלא בחומרים שאת לא רוצה לדעת מה הם. מרוב שהאדמה מורעלת, צריך להחליף את שטחי הגידול פעם בכמה שנים (כמו שנת שמיטה, רק ממניעים של הרעלה). אז למה הוא לא יכול לעבור לגידול אורגני? כי הוא מעסיק עובדים בלמעלה ממאה אלף ש"ח בחודש, ואם היבול לא יעלה יפה - הוא מפסיד הון תועפות בעונה! הוא חייב להיצמד ל"שיטה" המדעית שעובדת, והשיטה הזאת מרעילה ומזיקה (ועובדת). אם המדינה היתה משנה תקנים ותומכת בחקלאים כאלה (הנה - יש לו מודעות! הוא בעצמו אוכל אורגני) היה להם יותר מקום לקחת סיכון ולעבור לגידול פחות רעיל.
  1. הם חושבים שזה הזוי, כמו שאני חושבת על דברים מסויימים שהם הזויים. בהתחלה קשה להתרגל לרעיונות חדשים והרבה פעמים הם נראים מופרכים. כאילו - כן, אני מתחברת לכיוון, אבל זה גדול עלי ליישם. אז איזשהו מנגנון מסווג את זה כ"הזוי". אני באופן אישי מאוד משנה דעות די בקלות, ככה שמה שהיה פעם הזוי היום נראה לי טריוויאלי. אבל אני מכירה את המקום הזה. אני לא מתייחסת אליו בביקורת או בשיפוטיות - זה קיים (גם בי) כתכונה. הבעיה היא שאפילו אני עדיין שייכת לשוליים... רוב האנשים לא מבינים לעומק את גודל הבעיה שאנחנו נמצאים בה. אגב, הטלוויזיה היא כלי מצוין (והם מתחילים להתענין הכיוונים האלה), וגם הסרט של אל גור לדעתי מצוין במובן הזה.
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

כוס קרמיקה מחימר טהור
עד כמה שאני יודעת קרמיקה וחימר מפרישים חומרים ולא בריא לשים בהם מזון ומשקה.

ומזל טוב!!! |עוגה| |עוגה|
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

לדעתי, עצם זה שבפורטל כמו ווינט יש חלק שמיוחד לעניינים אקולוגיים והכפתור המוביל אליו בולט לעומת הכפתורים האחרים (כפתורי החדשות, הקניות וכו') אומר שמשהו קרה, משהו זז. וכמובן, עצם זה שפורטל כמו ווינט מייחד חלק מודגש לנושא יקדם את הנושא עוד יותר.

ופתאום אני חושבת בקצת יותר גדול מבלוג או בלוגים בנושא. אולי כדאי להקים אתר שיוקדש לנושא? כלומר לא במקום הבלוגים והפעילות האחרת, אלא בנוסף. והצעה אחרת: אולי כדאי לחשוב איך אפשר להשתלב ב"ירוק" בווינט, וכמובן מסיבות של רייטינג לנושא, הפצת הנושא בין יותר ויותר קוראים\ות. בשמת, אולי תציעי להם שתכתבי שם בלוג בדומה למה שאור-לי כתבה על החינוך הביתי? וכל ההצעות שלי הן בבחינת "גם וגם" ולא "או או".
לי_אורה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי לי_אורה* »

בשישי שעבר התפרסמה בהארץ כתבה מאוד מאוד חשובה:
מנוילנים
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי מים_שקטים* »

בשמת,

יש לי רעיון בשבילך. בסגנון אייפק. שווה לך לנסות.
אני במשך כשלוש שנים ניסיתי להניע את הרשויות להפסיק את ריח השריפה שהיה אצלנו כל לילה. לא עזר. טרטרו אותי ממשרד למשרד. ואפילו כשמצאתי להם את מקור הריח הם פטרו אותי בכל מיני סיבות.
עזבתי את זה תקופה - לא היה לי פנאי לכך. אבל הריח המשיך. כשהרגשתי שאני פנויה חשבתי להתחיל שוב לדבר עם הרשויות בתקווה שהם התבגרו קצת. ואז אמא שלי אמרה לי - עזבי. פשוט תבקשי לפני שאת הולכת לישון. תספרי 21, 22 - תקחי 2 נשימות ותבקשי.
ביקשתי פעם אחת - כבר 5 חודשים שאין ריח של שריפה (חוץ מיום אחד שהיה אחרי תשעה באב). לא יודעת איך זה קרה אבל זה קרה.

האמת שהרבה ניסים קרו לי בדרך הזאת. ועדיין לא משתשמשת בזה כל הזמן.

כמה שיותר אנשים יבקשו יש סיכוי יותר גדול שזה יקרה. יש היום מספיק אנשים שיש להם כח פוליטי להרים שינוי כזה. לפנות אליהם בדרך הרגילה יש סיכוי סביר שזה יהיה קשה. אבל יכול להיות כשהם ישנים פתאום הם יראו את הבקשה הזאת מסתובבת לה בחלל והם יחליטו שזה מה שהם רוצים לעשות. מבחוץ זה יראה כאילו נכנס להם ג'וק בראש אבל זה הרבה יותר מורכב ופשוט מזה.

תנסי. זה יותר פשוט מלגדל ילדים בלי חיתולים (-:
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

קראתי את ההתחלה ולא את כל הדיון שהתפתח ואני רוצה להגיד כמה דברים שליליים דווקא. לא רוצה להיות הרעה אבל עלו לי כמה דברים שעלו לי כ"בלתי אפשרי" לא מפני שאני לא הייתי רוצה שככה היו הדברים אלא מפני שבעייני לחלק ממה שמתואר כאן אין שום קשר למציאות.
ראשית הרעיון שאם יהיו חוקים אז יהיה שינוי לא עובד בעייני מפני שהחקיקה בישראל לא רעה מהרבה בחינות והעובדה היא שאין יישום של החקיקה ואין אכיפה. אני באמת לא חושבת שהבעיה היא בחוקים כאלה או אחרים, אלא ביישום של דברים כאלה או אחרים.
עוד לפני שעלה העניין עם קובה מיד קראתי וחשבתי: ארה"ב בחיים לא תיתן לחוקים כאלה להתקיים בישראל וראשי המדינה שלנו לא עמדו מול ארה"ב על דברים הרבה פחות משמעותיים מזה. צריך לדעת שאחד התאגידים החזקים ביותר בארה"ב הוא תאגיד "מונסנטו", שבין השאר מה שהוא משווק ומפיץ זה חומרי הדברה. הקשר לקובה ברור וטריוויאלי בעייני, קובה משלמת מחיר כבד כבר הרבה שנים על כך שזו מדינה שלא נכנעת לתכתיבים מבחוץ, ישראל מהבחינה הזו מייצגת את ההיפך הגמור, מדינה שאפילו לא מנסה לזקוף ראש במקומות בהם יישור קו עם ארה"ב יגרום לבכיה לדורות, ויש לי דוגמאות מלפני כמה שנים כשהייתי בעניינים והיום אני פחות מתמצאת אבל יודעת שרוח הדברים נשמרה.

אז הפנטזיה היא פנטזיה נהדרת אבל כרגע נראה לי שאם היא מתיימרת לפעול בכלים של מציאות אז נעדרת ממנה הבנה של איך המציאות הכלכלית פועלת בעולמנו. מה שנשאר בעיני זה לפעול בדרך של ניסים כפי שהציעה מים שקטים ואולי להוסיף גם פעולות מעשיות שקשורות לנושאים של כלכלה ואכיפה, ככה נראה לי.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי, מים שקטים, רעיון טוב. אני אוסיף את זה לבקשות שלי לפני השינה (-:

מאז שפתחתי את הדף הזה אני רואה יותר ויותר חומר שמתפרסם על הדברים האלה, ועל דברים שזזים בשטח.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

צריך לדעת שאחד התאגידים החזקים ביותר בארה"ב הוא תאגיד "מונסנטו", שבין השאר מה שהוא משווק ומפיץ זה חומרי הדברה
אכן, את צודקת.
כשמגלים חלק מהדברים שעושה תאגיד "מונסנטו", אפילו רק בארצות הברית נגד אזרחי ארצות הברית, מקבלים ממש רושם של אחד הסרטים האלה עם הרעים המוחלטים. כוח רשע מוחלט עם עוצמה ללא גבולות דורס אנשים הגונים כחלק ממזימה גדולה וחתרנית להשיג עוד כוח ועוד כסף.
למשל, הדרך שלהם להשתלט לחלוטין על שוק הזרעים על ידי הפצת הזרעים המהונדסים גנטית, אבל יותר חמור מזה: הם תובעים לדין וגורמים לפשיטת רגל לחקלאים קטנים ששומרים זרעים שלהם, על ידי כך שהם עוברים לידם עם משאית של זרעים מהונדסים, ואחר כך באים לשדה שלהם ו"עושים בדיקות" וטוענים (בתביעה משפטית) שאותם חקלאים "גנבו זרעים ממונסנטו" וכך מכריחים אותם להשמיד את היבול שלהם שנעשה מזרעים שלהם, וגם מזהמים את הזרעים שלהם בזרעים מהונדסים גנטית, והתוצאה היא שהחקלאי הזה, שלא קונה ממונסנטו, נאלץ להפסיד את רכושו, את אוצר הזרעים ששיפר במשך עשרות שנים ולפעמים ירש מהוריו, ואחר כך לקנות זרעים ממונסנטו (מורכב, יש על זה חומר באינטרנט).
כמו כן, אותם חקלאים שמועלים לקורבן משמשים כמובן להפחדת כל החקלאים באיזור.
בחלק מהמקרים לא ברור אם באמת היה זיהום של השדות בזרעים מהונדסים, או שמהנדסי מונסנטו רק טענו כך (וגם אז, הם טוענים לגניבה, ותובעים תשלום על הגניבה! והשופטים, מכורים כולם, גם פוסקים לטובת מונסנטו ואכן מרשיעים את החקלאים האלה בגניבה!).
זה רק חלק ממה שהם עושים.

יש עוד פעולות חתרניות רבות, בכל התחומים, שבהן מונסנטו עושה הכל כדי שכולם יגדלו עם חומרי הדברה וגם שכולם יקנו זרעים אך ורק מהם.
זה כולל פעולות נגד החקלאות האורגנית, שהן חתרניות כי הן נראות כמו "בעד". כמו הצטרפות לאורגני. בפועל, מדובר בסחיטות ולחצים להוריד את הסטנדרט האורגני, למכור רמאות תחת התווית "אורגני" (וולמרט טובים בזה, במכירת אורגני מזויף מסין וכדומה) ועוד ועוד.
כמו תעשיית החיסונים - תאגיד חזק עם הרבה כסף, שקנה בכסף מספיק מדענים שמדקלמים וכותבים בשבילו בניגוד לאמת המדעית, מספיק שופטים שפוסקים בשבילו בניגוד לחוק, ומספיק נציגי ממשל שעובדים בשבילו (הוא שתל עובדים שלו ב-FDA וכך מעביר תקנות וחוקים שרעים לארצות הברית אבל טובים למונסנטו) ועוד ועוד - רק הולך ומתחזק כמו סרטן.

אבל אולי הגענו לשלב קריטי בתהליך, שלב שבו קבוצת המיעוט שלא קונה את האמונות שהתאגידים מוכרים נעשית יותר גדולה, והתחילה להפיץ את הרעיונות "השוליים וההזויים" שלה בציבור הרחב.
אולי.
זהו בקיע, שצריך להרחיב אותו.
צריך למצוא שיטות להגדיל אותו, להגיע לעוד אנשים.

רעיון אחד כזה היה הרעיון שלי לעשות שינוי דרך המנוף של הפטריוטיות בנושא המים.
שימו לב למבול ההתייחסות התקשורתית לאחרונה לנושאי סביבה, כולה בכיוון שלנו. התייחסות למיחזור, התייחסות לחשמל כמזהם ולייצור חשמל ממקורות לא מזהמים ולא מתכלים, התייחסות לרכב ועוד. אלה סנוניות ראשונות.
אני לא בעד חוסר תקווה.
אני בעד לעבוד עם מה שאפשר, לחשוב על מה שיש, וכמו בתעלומת הכלבים המעופפים, "לחשוב מחשבות מתקדמות" ב"ריחוף גבוה".
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני בעד לעבוד עם מה שאפשר, לחשוב על מה שיש, וכמו בתעלומת הכלבים המעופפים, "לחשוב מחשבות מתקדמות" ב"ריחוף גבוה".
גם אני, אבל כדאי להכיר את המציאות, בעייני, כדי לדעת להבדיל.
השבוע אמא שלי אמרה לי משהו על הפעולות החדשות של שרי אריסון בנושאים ירוקים. מצד אחד אמרתי הלואי, מצד שני הסברתי לאמא שלי מה זה "green wash"
המערכת*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2006, 09:48

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי המערכת* »

אבל בכל זאת, לי נראה שהיה מעניין לשמוע את כל הצעות החקיקה לשיפור המצב האקולוגי - לא רק בתחום חומרי ההדברה, ובכלל את כל ההצעות לשיפור המצב האקולוגי בישראל - לא רק בתחום החקיקה, כך שהדף הזה כן יכיל את כל הרעיונות בתוך התחום הרחב הזה. ולאחר מכן יהיה אפשר להפריד אותו לדפים שונים
בהמשך אולי בכלל יהיה מקום ל מדור עשייה אקולוגית או מדור הגשמת חזון אקולוגי שכל דף בו ידון בדרך פעולה כלשהי או בתחום ספציפי.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

ותודה למי שהחליפ/ה את שם הדף!
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

איזה קטע..מאז שנפתח הדף משהו התחיל לזוז באמת...
קראתי שבנק פועלים יעודד מתן הלוואות למפעלים ירוקים והפוך, שמעון פרס גם התחיל
לעבוד על הנושא, בכל מקום אני קוראת שמשהו קורה בעניין.
גדול!
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אז אולי זה מה שאנחנו עושים כאן?
מזיזים את האנרגיות דרך מחשבות מעשיות, ככה שהן מגיעות לאנשים שבכוחם לעשות?
אחלה.
נמשיך!!!!!!!!!
מאירה*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2003, 20:13

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי מאירה* »

אני לא מוצאת את המייל הזה שקיבלתי לא מזמן אבל אחפש בהזדמנות
נערה העלתה את כל הנושאים הללו בנאום יפהיפה באו"ם
היא עמדה מול נציגי כל המדינות בזכות הקיימת לכל אזרח ואמרה אולי אני צעירה אבל אתם צריכים לשמור על העולם
ואתם לא עושים מספיק
כששמעתי את הנאום שלה היתה בי תקווה שאולי מישהו יהיה חזק מספיק ליצור גל שנוכל להצטרף אליו
אני לא מאמינה במהפיכות, גדלתי פוסט המהפיכה הצרפתית האומללה והקומוניסטית האומללה עוד יותר
אני מרגישה שאני חלשה מידי לחנך וליצור שינוי משמעותי
אבל בשנים האחרונות אני מתבוננת בתרבות צריכת ג'אנק שצומחת כאן על חשבון האומללות והסבל של יצרני הג'אנק בעולם 3 והלב שלי צועק
אלוהים שיהיו מים נקיים לכל החיות והצמחים ולבני האדם
שיהיה די מזון לשבעה
שלא ישלוטו בנו הכסף והרצון לצבור אוצרות חומריים אלא אהבה ושמחה
אני יודעת שאין לי די כח להלחם בתרבות הצריכה ואשפה הנוכחית אבל אני יודעת שהקריסה בא תבוא
האדמה מבקשת איזון
ובכל זאת אני משתדלת מאוד לחיות "נכון" אבל אין לי יכולת לקנות מזון אמיתי, אם נשלם רק עבור אורגני לא יהיה לנו מספיק אוכל ואין לנו יכולת להשתמש בסבונים ומוצרי ניקוי כמו פעם כי היום אנחנו מתקלחים כל כך הרבה, ובריכות שחייה... לא שמים בהן כלור?
אני פשוט יודעת שהתשובות הן מעט וקולן רפה
יש כל כך הרבה אנשים, איפה הם יגורו? ואני בכל יום מתקלחת ושואלת את עצמי אם אצליח אי פעם להתנתק מהתרבות המוטנטית הזאת בה אנו חיים, אם יהיה לי הכח לקום ולעזוב אם אצטרך
אני אוהבת חתולים, אבל החתול שלי טרף זוג עלוויות שעפו לכאן מאירופה, והכלי שלו היה מלא אוכל
אז מה
חתולים הם לא לפי הטבע
אז אני אהרוג אותם? לא
אז אני אאפשר להכחיד את ציפורי השיר הנודדות?
כך המערכת האקולוגית
כבר הרסנו והכל לא באיזון
צריך לעשות קצת קצת, אין דרך אחרת
אבל כולנו יודעים שקצת לא יעזור, זה לא מספיק
כבר חודשיים אני מנדנדת לבעלי שנקנה גנרטור להתנתק מחברת חשמל
הוא לא מסכים
לטענתו זה פחות אקולוגי
אבל ככה אני אדע איזה סוג של זיהום ובאיזה כמות אני מייצרת
אני עוד לא רצתי לחוקק חוקים
רק הניסיון האישי הפרטי היומיומי על מה אני מוותרת
מטריף את הדעת
אני יודעת שבזמן שאנחנו משחקים כאן עם מיחזור קנקלים של שתייה ממותקת
יורים במהגרים מאפריקה על גבול הכניסה לארץ
יורים בהם כי הם באים לכאן (כי שם אין מה לאכול וגיהנום שולט בחייהם)
ולא היה לי מספיק כח למנוע גם את זה
כמו שאני רואה את זה העולם מתחלק לאותם שחיים בקושי ואין להם כח לשנות
ואלה שחיים בשלווה ואין להם מוטיווציה לשנות

טיילתי בנחל מכמש באביב האחרון
הנחל היה מזוהם ומצאתי בעל כנף ענק פגוע מזיהום
נחל אדיר ואי אפשר לשתות טיפה כי הכל מזוהם
למי אפשר להתלונן?
הרשות שמורות טבע אמרו זה לא בתחום השמורה
המשרד לאיכות הסביבה לא מטפל באיזור הזה כי הוא לא בתחום הקו הירוק והוא בשליטת המינהל הצבאי
לאף אחד אין כח לריב עם היישובים והכפרים המזרימים שפכים לנחל
(מעניין שלצרכים אחרים כגון שפיכת פסולת בנייה האזור שלנו כן בתחום

וכך בושה מן הנחל עדיין לא עשיתי כלום מלבד תפילה כנה שיהיה שינוי
חשיבה חיובית שבעוד כמה שנים אני אטייל כאן והנחל יהיה נקי ומטוהר
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם אני ראיתי את הנערה בת ה-12 שדיברה באו"ם. אני חושבת שזה היה ב- you tube
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי יעל_צ* »

דברים זזים.....
שלחתי קודם את הבן הגדול לקנות עיתונים. אמרתי לו שייקח את התיק שמשמש אותי לקניות בסופר,
ושיגיד לבעלת החנות שהוא לא רוצה שקית. כשהוא חזר הוא סיפר שבעלת החנות התרשמה מאוד
וסיפרה לו שהזמינה תיקים מבד, עם לוגו של החנות, שעליהם כתוב גם "אני לא מניילון", ושהיא מתכוונת לחלק אותם
חינם ללקוחות. @}

<ואם יורשה לי לעשות קצת פרסומת לחנות: "שיק שק" בכיכר דניה, בית הכרם>
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

כותבת כאן בתקווה לקבל עצה חברית או מקצועית-

אני מתגוררת בשכונה המנוהלת ע"י אגודה שיתופית מזה 50 שנה (מעוז אביב בת"א, למי שמכיר).
השכונה מונה כ-500 בתי אב. בנוייה מ-14 בנייני בלוק בעלי 4-6 כניסות ו-3 קומות כ"א.
הרבה דשא וירוק בין הבניינים. מרחב ציבורי מאד נדיב ומאפשר.
בשכונה יש כיום פעילויות קהילתיות שונות, אך הפוטנציאל הקהילתי רחוק מלהיות ממומש במלואו.
אנחנו כמה אנשים טובים מהשכונה שמנסים כרגע לקדם בה שני נושאים שונים אך קרובים-
  1. הקמת גינה קהילתית.
  2. הכנסת קומפוסטרים ברמה השכונתית.
בנושא הגינה אנחנו אמנם קצת בדיליי לזריעות של העונה, אבל אולי אם יקרה נס נצליח להרים את זה תוך מס' שבועות. נראה כרגע שברגע שנעבור את מחסומי המיקום ומקור המים- נוכל לצאת לדרך.
בנושא הקומפוסט זה יותר מורכב.....

תוך נסיונות ללמוד את הנושא נתקלנו בכל קשת ההמלצות - ערמות כן/לא, קומפוסטרים כן/לא, תולעים אדומות כן/לא וכו'.
נראה לנו שזה צריך להיות פרוייקט ברמה השכונתית שיתחיל בקטן ליד בניינים בהם גרים אנשים שזה בנפשם, וימשיך הלאה לפי תכנית אב כלשהיא עד לכיסוי כל הבניינים בשכונה.

אנחנו שואפים שזה יהיה במימון האגודה השיתופית המנהלת את השכונה, מעיזות לחשוב שאולי אף נצליח לקבל את ברכת העירייה וסבסוד כלשהו בעזרתה(מאחר ונחסוך להם נפח אשפה לא מבוטל).

ברור לנו שאנחנו זקוקים לליווי מקצועי כלשהו לצורך החלטה על השיטה המועדפת, מיקום המיכלים, וכו'.
אנחנו כרגע מחפשים את האדם המתאים לליווי כזה. זה צריך להיות מישהו מאד מקצועי ובעל נסיון ויכולת לראייה כוללת בקנה מידה שכונתי (לא מישהו בעל עניין שלמשל מוכר משהו בתחום).
מצאנו חברה אחת שנותנת שירותי ייעוץ ותכנון שכאלה אך המחיר שהם מבקשים (10,000 ש"ח) לא יוכל לאפשר את מימוש התכנית בטווח זמן סביר, ויאלץ אותנו לחכות שהאגודה (בהנחה שנצליח לשכנעה שזו אכן השקעה ראויה) תכניס את ההוצאה לתקציב של השנה הבאה וכו'.
(דרך אגב, אני בטוחה שהחברה הנ"ל עושה עבודה מצויינת וראוייה לשכר זה, אך לצערנו לנו אין יכולת מימון כפי שיש לעיריות או גופים גדולים אחרים.)

אם יש מישהו מהקוראים כאן שמכיר/שמע על חברה או אדם המתאים לתאור שנתתי, ושמוכן לקבל שכר צנוע יותר (ואולי לאחר שאנחנו נהיה פרוייקט דגל בת"א יוכל להשתמש בנו כמקפצה הלאה לשרותי ייעוץ נוספים...) אשמח לשמוע עליו בדפבית שלי או בטלפון 054-4697571
תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה לכולנו@}
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

נערה בת ה-12 שדיברה באו"ם
הנה
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

טוב בשמת, איזה דף פתחת לנו פה.
כמובן שאני אקרא את כולו אבל לפני כן רוצה לספר שאחרי הזיהום הגדול במים,שהיה במפרץ בעקבות שפיכת הנפט במלחמת המפרץ,(היה הרי מן כתם שמן ענק, מעניין מה קרה איתו ),גילו שיש בתוך המים איזה יצור קטן (נדמה לי מיקרוסקופי) שאוכל את השמן ומנקה את המיים והיצורים האלה עושים את זה מהר. קראתי את זה בחוברת "טבע הדברים" ואולי ממש שווה לחפש את זה, בכל אופן זה ממש מרגש עד דמעות לחשוב שישנה אפשרות כזו כי זו מעין ישועה לעולם. לא??
בטח אכתוב פה עוד...
יוזמה ברוכה מאוד! כל הכבוד.
נקודות_ורודות_אגדיות*

חזון אקולוגי לישראל

אה ועוד משהו, לפני שאני פונה להמשיך לקרוא את הדף:
כדאי להפוך את הנתונים הנאספים לנתונים כספיים ולחשוב איך לעשות את זה כלכלי, רוצה לאמר שבמדינת היהודים אם תוכיחי שיש פה כדאיות כלכלית , כבר יסתכלו עלייך אחרת
נקודות_ורודות_אגדיות*

חזון אקולוגי לישראל

אני חושבת בקול רם: אולי צריך להציא איזה סלוגן או איזה אמירה קצרה וקליטה וכמובן משכנעת שניתן יהיה להוציא ממנה פליירים ולהפיץ בכל מקום שאפשר למשל משהו שקשור באוכל שלנו, אתה לא רוצה לאכול אוכל נקי מרעלים? או : באמת לא אכפת לך שאתה אוכל עגבניה מורעלת לחלוטין? או: מלפפון=רעל או: אני לא ממש קופירייטרית טובה אבל בטוחה שמישהו כבר ירים פה את הכפפה וייתן את השפט המנצח.
אפשר להמשיך את זה בהדפסה או כתיבה ידנית על חולצות, כתיבה בגיר במקומות ציבוריים, כמובן הכנסת הסלוגן בכל מקום אפשרי באינטרנט וכו' כשהמטרה היא להחדיר בצורה מהירה וקצרה את המסר ולגרום לאנשים לחשוב.
כי הכל הכל מתחיל במודעות. יש כבר ממנה אבל עדיין אנשים מדחיקים את מה שצריך לעשות בשביל זה וככל שזה יופיע להם מול הפרצוף יותר כך זה יביא בסוף לשינוי הנכסף.
באמת לא ברור איך כולנו מוכנים להמשיך לאכול את הרעל שמאכילים אותנו ולשתוק.
יש איזה תחושה של חוסר אונים ואי יכולת לשנות אבל תארו לכם שמחר מחליטים כל תושבי ישראל לא לקנות ירקות ופירות למשך שבוע שבועיים או יותר נכון שביתת ירקות ופירות מורעלים...
מהר מאוד השינוי היה קורה כי פה כבר מדובר בהפסדים כספיים כבדים.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם יש מישהו מהקוראים כאן שמכיר/שמע על חברה או אדם המתאים לתאור שנתתי
http://www.dmoz.org/World/Hebrew/%d7%97 ... %91%d7%94/
ובמיוחד את יכולה להיכנס לאתר עץ בעיר
ולחפש גם שם.
בשמת_א*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי בשמת_א* »

כדאי להפוך את הנתונים הנאספים לנתונים כספיים ולחשוב איך לעשות את זה כלכלי
אחת המטרות שלי בפתיחת הדף היא שמי שיש לו נתונים כספיים ייתן אותם פה ונחבר מזה משהו.
לדעתי, ללימור אלוף יש נתונים כאלה.
היא פונה לחברות הגדולות.
בינתיים, יכול להיות שלדף הזה יש השפעה אנרגטית D-:
תמשיכו להפיץ את מחשבות החזון. גם זה משפיע! לפחות עלינו ... (-;
נקודות_ורודות_אגדיות*

חזון אקולוגי לישראל

נראה לי שכדי לחשב נתונים כלכליים יש צורך בכמה אנשים מתחומים שונים לא?
קודם כל איסוף נתונים אפילו בהערכה גסה של כל המגדלים, שטחים, כמויות של חומרים שמשתמשים וכו'. אבל עכשיו יש צורך גם לבדוק כמה עולים התחליפים או שאנחנו מדברים על גידולים בלאדי?? ואח"כ יש צורך להתחיל לחשב את אורך המדף, בעיות בגידולים אורגאניים.אני יודעת??
אולי זה שהוציא את הספר על אוכל אורגאני בישראל (לא מזמן) יכול להירתם ולו בשביל להגיד מאיפה להתחיל? נראה לי שהוא מספיק רציני ובעניין (ראיתי אותו כמה פעמים בטלוויזיה. בטח יש את כתובת האינטרנט שלו על הספר), הוא גם נדמה לי מדבר על כדאיות הגידול האורגאני. ממנו כמדומני שמעתי שאנחנו יצואני גידולים אורגאניים מס' 1 בעולם (!!!!?????), הוא מדבר על מחירי האוכל האורגאני, כיצד לעבור לצריכה שלו וכו'. בקיצור מישהו קרא את הספר שלו? יש רשמים? האם הוא האיש הנכון לתחילת הדרך?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עכשיו הייתה בטלוויזיה בערוץ 2 (נדמה לי שידור חוזר מאתמול בערב) תוכנית שלמה שהוקדשה לאקולוגיה
ולמה שכל אחד מאיתנו יכול לעשות.
ובמעריב של ערב יום כיפור הוקדש מוסף עסקים כולו לאקולוגיה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

חזון אקולוגי לישראל

כניראה שמהפכות לא מתחילות באתרי אינטרנט..
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חזון אקולוגי לישראל

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בתנועה מתמדת,
במשגב מוכרים קומפוסטרים לתושבים בהנחה.
אולי שווה לדבר איתם, לשמוע איך הכל התחיל, ומה טוב בזה למועצה (למשל - חיסכון בפינוי זבל, הזבל בפחים הירוקים יבש יחסית).
שליחת תגובה

חזור אל “חיתולים והחלפת חיתולים”