חוסר אהבה של התינוק את אימו
יש לי בעיה שאני פשוט לא ישנה בלילות בגללה, אין לי עם מי לדבר על זה מרוב בושה.
אני אתן קצת רקע, אנחנו זוג צעיר , אשר מתגורר ביחידת דיור בסמיכות להורים של בעלי.
יש לי ילדה בת 9 חודשים מקסימה ואהובה. היא האושר של חיי והאור בחיי.
אני מרגישה שהבת שלי לא אוהבת אותי, או לחלופין אוהבת יותר את חמתי ובזמן האחרון את בעלי יותר ממני.
כלומר, היא נרגעת רק אצלו וכשהיא על הידיים שלי היא רוצה ללכת לסבתא שלה...
האם יכול להיות מצב כזה שבו תינוק לא אוהב את אימו? או לחלופין מעדיף את הסבתא על פניי?
האם היא יודעת שאני אמא שלה ולא מישהו אחר?
לפני הלידה היחסים עם חמתי היו נפלאים, היא עוזרת לנו הרבה כלכלית ועזרה בשמירה על הילדה,
אמא שלי כל הזמן אומרת שזאת מתנה שיש לי כל כך הרבה עזרה ותמיכה.
אני לא רואה את זה ככה, האם הבעיה אצלי? למה יש לי את רגשי הנחיתות הללו???
אני אתן קצת רקע, אנחנו זוג צעיר , אשר מתגורר ביחידת דיור בסמיכות להורים של בעלי.
יש לי ילדה בת 9 חודשים מקסימה ואהובה. היא האושר של חיי והאור בחיי.
אני מרגישה שהבת שלי לא אוהבת אותי, או לחלופין אוהבת יותר את חמתי ובזמן האחרון את בעלי יותר ממני.
כלומר, היא נרגעת רק אצלו וכשהיא על הידיים שלי היא רוצה ללכת לסבתא שלה...
האם יכול להיות מצב כזה שבו תינוק לא אוהב את אימו? או לחלופין מעדיף את הסבתא על פניי?
האם היא יודעת שאני אמא שלה ולא מישהו אחר?
לפני הלידה היחסים עם חמתי היו נפלאים, היא עוזרת לנו הרבה כלכלית ועזרה בשמירה על הילדה,
אמא שלי כל הזמן אומרת שזאת מתנה שיש לי כל כך הרבה עזרה ותמיכה.
אני לא רואה את זה ככה, האם הבעיה אצלי? למה יש לי את רגשי הנחיתות הללו???
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2010, 20:32
יש מחקר ידוע בקרב אנתרופולוגים וסוציולוגיים שנערך בטיבט, בקרב שבט שחי בהרים הגדולים, ושם יש תופעה מוכרת שתנוקות לא אוהבים את אמא שלהם. אנחנו רגילים למקרים שמישהו לא אוהב נניח את השכנה או את הבוס שלו, ופחות רגילים למקרים כאלה, ולכן זה נראה לנו קצת מוזר, אבל בשבט הזה זו תופעה שכיחה לגמרי. על פי המחקר אמהות השבט נהגו במקרים כאלה להחליף את התנוקות בתנוקות אחרים שכן אהבו אותן ולא אהבו את האמהות המקוריות שלהם (כמו למשל במקרה של גירושים ונישואים שניים בחברה שלנו) וזה היה נראה להם דבר נורמלי. יש להם אפילו שם מיוחד לאמא-החילופית, וכמו שאצלנו אם-חורגת זה ביטוי לאמא רעה שם הביטוי לאמא-החילופית (שכחתי את הביטוי, אפשר לחפש בגוגל P-:) הוא דווקא ביטוי חיובי של אם אהובה במיוחד.
לא הבנתי מי הטרול פה, אבל שיהיה...
אני יודעת שזה נראה כאילו שאני קנאית ושהבעיה אצלי, אבל אני באמת שואלת, האם יתכן שילד לא אוהב את אמא שלו?
זה מצב שבכלל אפשרי? אולי אני מגזימה כשאני אומרת שהיא לא אוהבת, אבל מה שבטוח מעדיפה את אביה וחמתי על פניי.
כולם אומרים שאין כמו אמא...אני לא מבינה איפה טעיתי???
האם זה הגיוני שבגלל שלא הנקתי את ביתי? לפני הלידה הייתי בטוחה שאני יניק אבל לבסוף לא הצלחתי, ויש לי רגשות אשם עד היום...
אולי בגלל זה היא לא מתחברת אליי?
אני יודעת שזה נראה כאילו שאני קנאית ושהבעיה אצלי, אבל אני באמת שואלת, האם יתכן שילד לא אוהב את אמא שלו?
זה מצב שבכלל אפשרי? אולי אני מגזימה כשאני אומרת שהיא לא אוהבת, אבל מה שבטוח מעדיפה את אביה וחמתי על פניי.
כולם אומרים שאין כמו אמא...אני לא מבינה איפה טעיתי???
האם זה הגיוני שבגלל שלא הנקתי את ביתי? לפני הלידה הייתי בטוחה שאני יניק אבל לבסוף לא הצלחתי, ויש לי רגשות אשם עד היום...
אולי בגלל זה היא לא מתחברת אליי?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
יש על זה דף מעניין אני אחפש אותו אחר כך
אני שמה לב שכל הבעיות שאתן מעלות, הן בין אמא לבת , לא שמעתי על מקרה שבין אמא לבן...
אולי זה הסבר , בנות הן של האבא...ככה תמיד אומרים לי (במיוחד אצלי, הבת שלי קופי אבא שלה!!!)
אולי זה הסבר , בנות הן של האבא...ככה תמיד אומרים לי (במיוחד אצלי, הבת שלי קופי אבא שלה!!!)
למרות שהבעיות שהובאו הן דומות . בנות שמרוחקות המאם יש הבדל גדול בין שלושת המקרים שהובאו.
לאלמונית שהבת שלה בת תשעה חודשים: הייתי מחלקת את זה לשני חלקים.
א. תנסי לשמוח שיש לבת שלך קשר טוב עם בעלך וחמותך ותפרגני לקשר הזה. היא ואת רק מרויחות ממנו.
ב. תנסי לבדוק למה את מרגישה שהיא לא אוהבת אותך ולנסות לבנות את הקשר שלך איתה. מבלי להשוות עד כמה היא אוהבת את האחרים יותר.
תצרי יותר סיטואציות של להיות איתה לבד. לשחק לחבק לעשות כל מה שאמא ובת עושות ביחד מבלי להשוות לאיך היא מול אחרים . וכן גם אני זוכרת שהיה דף כזה בעבר לא זוכרת איזה.
לאלמונית שהבת שלה בת תשעה חודשים: הייתי מחלקת את זה לשני חלקים.
א. תנסי לשמוח שיש לבת שלך קשר טוב עם בעלך וחמותך ותפרגני לקשר הזה. היא ואת רק מרויחות ממנו.
ב. תנסי לבדוק למה את מרגישה שהיא לא אוהבת אותך ולנסות לבנות את הקשר שלך איתה. מבלי להשוות עד כמה היא אוהבת את האחרים יותר.
תצרי יותר סיטואציות של להיות איתה לבד. לשחק לחבק לעשות כל מה שאמא ובת עושות ביחד מבלי להשוות לאיך היא מול אחרים . וכן גם אני זוכרת שהיה דף כזה בעבר לא זוכרת איזה.
הבן הרביעי שלי מאוד מאוד אוהב את אבא שלו- לא אחת אני מרגישה, שאם הוא היה הראשון הייתי מפריעה לקשר הזה, לעומת זאת, בגלל שהוא הרביעי, ואני קצת יודעת, שהחיים גדולים, ומלאים, אני מפרגנת לשניהם- ולעיתים מצטרפת בתור הצלמת!!!
מיותר לציין שאני וכל בני הבית אתי מאוהבים בתינוק עד מעל הראש.
ב ה צ ל ח ה
מיותר לציין שאני וכל בני הבית אתי מאוהבים בתינוק עד מעל הראש.
ב ה צ ל ח ה
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
וכן גם אני זוכרת שהיה דף כזה בעבר לא זוכרת איזה.
תינוק לא רוצה להיות עם אמא
רוצה שאבא שלי
העדפת הסבתא על אמא
העדפת אחד ההורים
תינוק לא רוצה להיות עם אמא
רוצה שאבא שלי
העדפת הסבתא על אמא
העדפת אחד ההורים
מגיל 6 חודשיים גרתי אצל סבתא (עד גיל שנתיים בערך, אמא שלי היתה לומדת בעיר אחרת והוריי היו מגיעים רק לסופ"ש)
ברגשות שלי לאמא שלי חסר לי המון וגם לה כמובן! חשבתי כשיהיו לי ילדים, אבין אותה יותר וזה ישפר את היחסים שלנו...והינה אני אימא וזה עוד יותר הרחיק אותי ממנה...עלה הרבה זיכרונות ואיתם כעס...
אלמונית, דעתי, תורידי כמה שאפשר את ה"עזרה" מצד חמתך. היתי מצמידה תינוקת אליי כמה שאני רק יכולה, גם ביום וגם בלילה. בהצלחה.
ברגשות שלי לאמא שלי חסר לי המון וגם לה כמובן! חשבתי כשיהיו לי ילדים, אבין אותה יותר וזה ישפר את היחסים שלנו...והינה אני אימא וזה עוד יותר הרחיק אותי ממנה...עלה הרבה זיכרונות ואיתם כעס...
אלמונית, דעתי, תורידי כמה שאפשר את ה"עזרה" מצד חמתך. היתי מצמידה תינוקת אליי כמה שאני רק יכולה, גם ביום וגם בלילה. בהצלחה.
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
מישהו מחק את התגובה שלי. אבקש מהיד הלא זהירה של העורכת האלמונית להימנע מכך.
בכל אופן, אני כתבתי שהבת שלי אוהבת את אביה הרבה יותר מאשר אותי. היא תמיד מעדיפה אותו. לא מפריע לי. אני שמחה שיש ביניהם קשר כל כך טוב.
ילדה של אבא
בכל אופן, אני כתבתי שהבת שלי אוהבת את אביה הרבה יותר מאשר אותי. היא תמיד מעדיפה אותו. לא מפריע לי. אני שמחה שיש ביניהם קשר כל כך טוב.
ילדה של אבא
תודה רבה לכולכן על התגובות! אני כל כך אוהבת את הבת שלי וכל כך מפחדת להגיע למצב שהיא תעדיף את הסבתא על פניי
לכן אני מוכנה לעשות הכל , רק שאינני יודעת מה לעשות. מבחינה גאוגרפית אנחנו גרות בסמיכות כך שהיא מבקרת בביתנו כל יום , כמה פעמים ביום
בנוסף היא שומרת על ביתי הרבה מאוד פעמים.
לגבי האהבה של האבא עם זה אין לי בעיה, אני מפרגנת לו...
האם עליי להרחיק בין ביתי מהסבתא או לקבל את זה באהבה ולעצום את העיניים???
לכן אני מוכנה לעשות הכל , רק שאינני יודעת מה לעשות. מבחינה גאוגרפית אנחנו גרות בסמיכות כך שהיא מבקרת בביתנו כל יום , כמה פעמים ביום
בנוסף היא שומרת על ביתי הרבה מאוד פעמים.
לגבי האהבה של האבא עם זה אין לי בעיה, אני מפרגנת לו...
האם עליי להרחיק בין ביתי מהסבתא או לקבל את זה באהבה ולעצום את העיניים???
לקבל באהבה מבלי לעצום עניים. לשמוח באהבה בין הסבתא לביתך אך יחד עם זאת לעשות יותר לקירוב בינה לבינך. זמני איכות ביחד , משחקים, חיבוקים, טיולים משותפים לגן השעשועים וכו. אם אפשר במנשא . להיות המון המון ביחד ולעשות דברים משותפים.
_בכל אופן, אני כתבתי שהבת שלי אוהבת את אביה הרבה יותר מאשר אותי. היא תמיד מעדיפה אותו. לא מפריע לי. אני שמחה שיש ביניהם קשר כל כך טוב.
ילדה של אבא :)_
זה המצב הכי נורמלי, וזה שאת מפרגנת ושמחה מעיד כי גם את נורמלית בהחלט.
ילדה של אבא :)_
זה המצב הכי נורמלי, וזה שאת מפרגנת ושמחה מעיד כי גם את נורמלית בהחלט.
-
- הצטרפות: 13 ינואר 2016, 20:15
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שאלה לי אילכם באותו ההקשר אני גרה ליד חמותי והיא לא מבקרת המון אני השלמתי עם העובדה שביתי הבכורה בת 4 חולה על סבתא לה אבל ביתי הקטנה בת שנה מוותרת עליי שאני כל היום איתה היא עושה לי לא עם הראש שהיא אצל סבתא שלה ואני יכולה לומר בוודאות שהבנות שלי מלכות בבית ! אז למה ? למה הן מעדיפות אותה על פניי ?
שאלה לי אילכם באותו ההקשר אני גרה ליד חמותי והיא לא מבקרת המון אני השלמתי עם העובדה שביתי הבכורה בת 4 חולה על סבתא לה אבל ביתי הקטנה בת שנה מוותרת עליי שאני כל היום איתה היא עושה לי לא עם הראש שהיא אצל סבתא שלה ואני יכולה לומר בוודאות שהבנות שלי מלכות בבית ! אז למה ? למה הן מעדיפות אותה על פניי ?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
זה נראה לי די ברור שסבתא היא דמות כאילו מעודפת
כמו שכולם מעדיפים 'כיף' על פני פשוט לחיות את השגרה. סבתא זה סוג ש 'כיף'. יותר קל לאהוב את סבתא כי היא פחות דורשת ומגבילה והיא בטח יותר מכייפת איתם ונותנת מתנות והפתעות (ואולי גם ממתקים?).
הכי קשה להיות אמא ובאמת לגדל את הילדים עם כל ההגבלות והיומיום האפור. הם צריכים אותך בתפקיד הזה, אין מי שיעשה את זה. סבתא היא בתפקיד סבתא
כמו שכולם מעדיפים 'כיף' על פני פשוט לחיות את השגרה. סבתא זה סוג ש 'כיף'. יותר קל לאהוב את סבתא כי היא פחות דורשת ומגבילה והיא בטח יותר מכייפת איתם ונותנת מתנות והפתעות (ואולי גם ממתקים?).
הכי קשה להיות אמא ובאמת לגדל את הילדים עם כל ההגבלות והיומיום האפור. הם צריכים אותך בתפקיד הזה, אין מי שיעשה את זה. סבתא היא בתפקיד סבתא
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לצערי גם אצלי הקטן מאוהב בטרוף באמא שלי כשאני לידה אין לי סיכוי. הוא בוכה להיות איתה , בחיים לא בכה כדי להיות איתי. אני יחידנית וזה עוד יותר קשה. ההריון היה לי קשה וכשהגיע גם לא היה פשוט ואימי לא באמת הקלה מה שהרחיק אותי ממנה, אבל הייתי חייבת עזרה כך שמה שיש לקחתי . אני נותנת למהמם שלי את כולי ועושה דברים למענו שבחיים לא דמיינתי שהעשה . ואם מביאים ילד מה שממתיק את כל הקשה זה האהבה. וכשאני רואה אותו משוגע על אמא שלי שאותה הוא רואה פחות ממני ואני גם מודעת לצדדים המאוד קשים שלה זה אוכל אותי . אני ממש בוכה . מרגישה כאילו נטשו אותי. ההריון פגע לי בגוף ולקח ממני הרבה ופתאום אין את הפרס . אין את התינוק שאוהב את אמא הכי הרבה. לא יודעת מה לעשות. כי רוצה הכי טוב בשבילו , רוצה שירגיש משפחה גדולה ומצד שני בחיים לא דמיינתי שהקטן שלי יאהב אותי כברורה מאליה ויהיה מטורף על משהי אחרת כאילו היא ילדה אותו. כל כך מתסכל. ממש מפחדת שזה ימשיך כך גם שיגדל.
לצערי גם אצלי הקטן מאוהב בטרוף באמא שלי כשאני לידה אין לי סיכוי. הוא בוכה להיות איתה , בחיים לא בכה כדי להיות איתי. אני יחידנית וזה עוד יותר קשה. ההריון היה לי קשה וכשהגיע גם לא היה פשוט ואימי לא באמת הקלה מה שהרחיק אותי ממנה, אבל הייתי חייבת עזרה כך שמה שיש לקחתי . אני נותנת למהמם שלי את כולי ועושה דברים למענו שבחיים לא דמיינתי שהעשה . ואם מביאים ילד מה שממתיק את כל הקשה זה האהבה. וכשאני רואה אותו משוגע על אמא שלי שאותה הוא רואה פחות ממני ואני גם מודעת לצדדים המאוד קשים שלה זה אוכל אותי . אני ממש בוכה . מרגישה כאילו נטשו אותי. ההריון פגע לי בגוף ולקח ממני הרבה ופתאום אין את הפרס . אין את התינוק שאוהב את אמא הכי הרבה. לא יודעת מה לעשות. כי רוצה הכי טוב בשבילו , רוצה שירגיש משפחה גדולה ומצד שני בחיים לא דמיינתי שהקטן שלי יאהב אותי כברורה מאליה ויהיה מטורף על משהי אחרת כאילו היא ילדה אותו. כל כך מתסכל. ממש מפחדת שזה ימשיך כך גם שיגדל.
ולמה לא ליהנות מזמן לעצמך כשסבתא איתו? פשוט תתנתקי מהסיטואציה, תעשי משהו בשביל עצמך ותשמחי שהוא מוכן להישאר איתה בשמחה. אני תמיד רציתי שזה יקרה אבל לא מניחים לי...
פלונית
הקטן מאוד אוהב אותה אבל אותך יותר
את פשוט איתו כל הזמן והיא - החריגה
זכית והוא זכה במישהי נוספת לאהוב ולהתפנק עליה, מישהי שהוא מרגיש שייך אליה
זה לא מובן מאליו בטח כשאת יחידנית
זה גם מובן שאת מקנאה, אבל באמת אין סיכוי בעולם שהוא אוהב אותה יותר ממך. את כל עולמו והיא - תוספת מתוקה ומנחמת.
הקטן מאוד אוהב אותה אבל אותך יותר
את פשוט איתו כל הזמן והיא - החריגה
זכית והוא זכה במישהי נוספת לאהוב ולהתפנק עליה, מישהי שהוא מרגיש שייך אליה
זה לא מובן מאליו בטח כשאת יחידנית
זה גם מובן שאת מקנאה, אבל באמת אין סיכוי בעולם שהוא אוהב אותה יותר ממך. את כל עולמו והיא - תוספת מתוקה ומנחמת.