ויטמינים ותוספי תזונה

אנונימי

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אנונימי »

התמקדות ודיון על וויטמינים ותוספי תזונה ,המלצות ,שאלות והשוואות בין החברות השונות.
בעולם חנויות הטבע והמטפלים הרבים קל להתבלבל וללכת לאיבוד,אני מקווה שהדף יעזור לעשות סדר בראש ואח"כ גם בגוף:-)
אתם מוזמנים לתרום מידיעותיכם.
שיר נ.

ראו גם:
האם לתת ויטמינים
אומגה 3 (כולל דיון על יצרנים שונים)
ויטמין Ad
ויטמין B12
ויטמין K
מדור תזונה טבעית
שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים
שאלות ותשובות בנושא תזונה
(אוחד עם תוספים תזונתיים)

קישורים:
|#| Library]יותר זה לפעמים פחות Article1[/po].asp?cat=55&a id=112 - על ויטמינים מינרלים ותוספי-תזונה באתר של מא צ'י
|#| מחקר: תוספי תזונה מקצרים חיים על מחקר דני וגם בהארץ
|#| מחקר ענק: ויטמינים לא מונעים סרטן ומחלות לב

שאלה על עודף אבץ

lexigali (2006-04-11T02:36:23):
האם יש סכנה בעודף אבץ? אם כן, מהי?

ויותר ספציפית: האם נטילת אבץ לזמן ממושך ללא בדיקות דם יכולה להיות בעייתית?

ניצן אמ (2006-04-11T10:31:35):
היי גלי,
הצצת בגוגל תחת "zinc overdose"? מצאתי שם דברים מעניינים מדובר בנטילה מופרזת לוקאלית ומה ההשלכות שלה.
חוצמיזה, עשיתי ניחוש מושכל וחיפשתי hyperzincemia מסתבר שיש דבר כזה, זו הבעיה הממושכת של רמות אבץ גבוהות. הייתי מתייעצת עם מישהו מלומד לפני קבלת החלטות, אבל אם אני מבינה נכון, יש קשר בין משק האבץ למשק הנחושת בגוף... אולי שם טמונה התשובה.
הצלחה.
ורד לב (2006-04-11T12:44:00):
ניצן, סאחה עלייך |Y|
אין לי כ"כ זמן כרגע, אבל כן ובהחלט! תתחילי מהמקומות שניצן נתנה לך.

תמי גלילי (2007-01-02T02:48:48):
למיטב ידיעתי ולניסיוני, קשה מאוד להגיע לעודף אבץ. להרבה מאוד מאיתנו (בעיקר נשים) יש חוסר באבץ ועודף בנחושת, שהיא רעילה בהרבה. הסימפטום הכי רציני שאני ראיתי במתן כמות גדולה של אבץ היה שילשול, וזה נפתר כשהמנה היומית חולקה לכמה מנות קטנות.

לאחר חיפוש יחסית ארוך בגוגל (יותר מדקה...) מצאתי סוף סוף התייחסות למינונים ספציפיים מסתבר שמינונים מסוכנים הם 150-450 מג ליום, לאורך זמן (לא צויין שם באיזה סוגים של אבץ מדובר, במקורות אחרים ראיתי התייחסות לאבץ משני סוגים שנמצאים בתרופות מסויימות). לנוכח זה, המינונים המומלצים ליום (RDA) נמוכים מאוד , לעניות דעתי.
לשם השוואה, אצלנו בפורום ניתנים לילדים בני שנתיים והלאה מינונים שמתחילים ב-25 מ"ג ומגיעים גם ל-50 מ"ג, בתוצאות מצויינות ומיידיות (לפעמים במידה שלא תיאמן), וללא אף אחת מתופעות הלוואי האיומות המתוארות פרט לשילשול (שכשלעצמו מפחית את כמות האבץ בגוף). המינונים נקבעו בפרוטוקול רפואי שהתבסס על ניסיון קליני מצטבר עם אלפי ילדים, ואינם שרירותיים. אמנם מדובר בילדים אוטיסטיים שסובלים ממחסור כרוני באבץ.

לשיקולכם.

הערה: אני לא רופאה ולא תזונאית.
האם לתת ויטמינים לילד בררן שלא אוכל ירקות
בתיה (2006-10-20T13:48:45):
הוא בן חמש, בן בכור לשני אחיו. חכם לגילו, עקשן לחלוטין ומלא שאיפות ורצונות.
ונמוך. מאד. משהו כמו 95 ס"מ. אחותו בת השלש כבר עולה עליו בגובהה.
במסגרת העקשנות והמלחמה על עצמאותו ובגרותו, הוא סרבן אוכל כפייתי, כלומר הוא רעב הרבה ואוהב לאכול אבל רק מגוון מצומצם של מאכלים שהולך ומתמעט מיום ליום. לאחרונה הוא הכריז שהוא כבר לא אוהב שניצלים. כבר ממזמן הוא לא אוהב עוף, ולא אוהב שום סוג של טבעול למעט שניצל תירס. גם נקניקיות הוא אוהב. ולגבי התוספת- רק פסטה או אורז, עם קטשופ. שום רוטב שהוכן ביד אמהית, שום ירק חלילה לא אפונה לא גזר לא קישואים לא שעועית לא כלום.
ממרחים- רק קוטג' או חלבה (אפילו לא שוקולד!!!)
פירות- רק ענבים. כבר כמעט אי אפשר להשיג.
וכו' וכו'. כמובן שבממתקים הוא לא בררן...

ואני מודאגת כי למרות שהנומך במשפחה הוא גנטי (גם אני הייתי נמוכה וגבהתי רק לקראת גיל 20) אני מאד מודאגת שאי אכילת ויטמינים מפירות וירקות עוצרת אותו.
ומאד מתלבטת האם לתת לו ויטמינים
שיקלו על מצפוני ויתנו לי הרגשה שהילד מקבל את מה שהוא צריך
או אולי שבאמת יתנו לו מה שהוא צריך...???
מה דעתכן? איך לגרום לו לאכול גם דברים בריאים בלי להעליב אותו? (אני זוכרת שתמיד נעלבתי עד עמקי נשמתי כשנתנו לי בצלחת משהו שלא אהבתי, והוא מגיב אותו הדבר... האם לתת לו ויטמינים ודי???

נאוה פרנס (2006-10-21T13:44:14):
האם לקחת אותו למרפאת התפתחות?
או לפחות בדקת עם רופא ילדים או עם אנדוקרינולוג שהכל תקין מבחינה התפתחותית?

יכול להיות שיש בעייה עם הורמון הגדילה....

עצות מעשיות מעבר לבירור רפואי:
V את יכולה לתת לו מולטי ויטמין - במיוחד אם הוא אוכל ממתקים.
V לעשות שינוי משמעותי של תזונת כל המשפחה.
להעיף מהבית ממתקים ושתייה מתוקה - גם אם הוא ייצרוך אותם בחוץ, הכמות תפחת באופן משמעותי
לשים על השולחן מזונות בריאים - שהוא ייבחר מתוכם.
הרבה סלט - נסי כל מיני, שחקי עם הצבעים
לחם ופיתות מחיטה מלאה - גם אם את מכינה פיצה זה מזון בריא יותר.
וכך הלאה.

לא מחליף בירור רפואי

בתיה (2006-10-21T22:10:11):
היי, תודה נאוה. כשאני הייתי ילדה לקחו אותי למרפאת התפתחות, זו אחת הטראומות הגדולות של ילדותי. מדדו אותי, מיששו אותי, אמרו מילים של גדולים בסבר פנים חמורות והבנתי שיש בי איזו בעייה... בסוף אמרו שאין מה לעשות כי אני פשוט נמוכה, ובסוף בסוף- גבהתי. בערך בגיל 20. (היום מטר שישים...)
אמא שלי אמרה- לקחנו אותך לכל הבדיקות האילו כי רצינו שתהיי מאושרת...
(ואני עניתי- אולי אם לא הייתם מגדירים נומך כבעייה אז הייתי מאושרת...)

את כותבת בטון של ידענית. למה לדעתך חשובות הבדיקות הרפואיות? אם יש בעייה עם ההורמון- אז מה אפשר לעשות? האם הוכחה יעילות לטיפולים?
ומה זה מולטי ויטמין? (אני אחפש בדף על תזונה..)
תודה ושבוע טוב!

מיכל צמות (2006-10-21T22:41:15):
בתיה , עוד משהו ששווה לעשות הוא בדיקת דם (לבקש מרופא המשפחה לעשות בדיקת דם מקיפה - הליך פשוט מאד) ולבדוק האם יש חוסר בויטמינים (לבקש באופן ברור שיפרטו את הויטמנים) וברזל וכו'. ואם אין חוסרים - אז זו עוד דרך להיות יותר שקטה.
למרפאת התפתחות, זו אחת הטראומות הגדולות של ילדותי. מדדו אותי, מיששו אותי, אמרו מילים של גדולים בסבר פנים חמורות והבנתי שיש בי איזו בעייה... עם הזיכרון הזה, את יכולה ללכת לברר מה הבדיקות שעושים היום במרפאות הגדילה - ולהיות שם בשביל הילד שלך, לדאוג להגיד לו שהוא ילד מקסים ונהדר ואת רוצה לוודא שכמו שאת היית נמוכה וגבהת אחר כך, שגם הוא כך, ושאם לא - אז אפשר לתת לו אולי עזרה. ובבדיקות עצמם להיות שם בשבילו - ולוודא (לשאול מה הולכים לבדוק, לבקש לבדוק בעדינות, להעיר באסרטיביות כשלא...) שהוא לא יחווה את הדברים כפולשנות, להבהיר במילים שיבין את דברי המבוגרים.
נראה לי חשוב לבדוק, כדי לדעת שהכל בסדר ואם יש קושי, אז לטפל. (וחוץ מזה, כערך מוסף, אולי היכולת שלך להגיע לשם היום ממקום אחר, שיעצים את הילד שלך בתהליך - יכול לעשות לך חוויה מתקנת
(-; ).

אדהמאמא (2010-02-09T21:09:50):
בתי בת שבעה וחצי חודשים, יונקת, לאחרונה החלה לטעום מעט ירקות ופירות.

לא נתתי לה את תוספי הויטמינים המומלצים על ידי משרד הבריאות, מתוך חשדנות
כללית בכל נושא הויטמינים המלאכותיים והחומרים הנוספים הקיימים בהם.

אנו טבעונים. אני ממתינה בימים אלו לתוצאות בדיקת דם שלי לודא שהכול תקין
ומודה ששאלתי עצמי לא אחת לגבי טיב ההחלטה לא לתת לה תוספים.

הייתי שמחה לשמוע דעות בנושא ואעריך מאוד כל מידע שיש בידי חברי
הקהילה בנושא ויטמינים בכלל ולתינוקות בפרט.

תודה!

סמדר נ (2010-02-10T08:35:14):
דעה אין לי.
כאן (קליפורניה) אין שום הנחיה למתן גורף של ויטמינים או ברזל לתינוקות. ויטמין די, למשל, מקבלים עם מרשם רופא בלבד, והוא לא ימליץ אם לא תהיה סיבה מיוחדת. בגיל 9 חודשים בודקים המוגלובין בלבד (לא ספירת דם מלאה ובטח לא ברזל/פריטין/טרנספרין וכו') ואם הוא תקין לא ממליצים על מתן תוסף ברזל (מצד שני אם תבטאי חשש -- יגידו לך שאם את חוששת את יכולה לתת).
צריך לקחת בחשבון שההמלצות השונות נובעות לפעמים ממצב תזונתי שונה באוכלוסייה, או מתחשיב כלכלי שונה. כלומר, זה שבמקום אחר ההמלצות שונות לא אומר בהכרח שאין היגיון בהמלצות הישראליות, או שלא כדאי ליישמן. בהתחלה פחדתי לא לעשות מה שאני יודעת מהארץ ש"צריך", אבל הפרספקטיבה של מקום אחר מאד עוזרת להפנים שההתוויות האלה אינן חוקי טבע.

קרוטונית מהמרק הגדול (2010-02-10T10:04:01):
מנצלת לשאלה בנושא דומה לזו שפתחה את הדף.
גם לי יש בן חמש בררן מאוד באוכל. למעשה הוא אוכל דברים יחסית בריאים אבל מועטים מאוד. לא נוגע בירקות למשל. טריקים וטיפים לאוכל בריא יותר אני כבר לא מנסה, הספיק לי... אחרי שנים של מאבקים הגענו לתזונה שהוא אוהב ונראית לי סבירה.
אני אפרט כאן מה הוא אוכל, הרשימה לא ארוכה :-P כדי לברר - איזה ויטמין כדאי לתת לו אם בכלל? אני נותנת כרגע רק אומגה 3 לילדים.

יום טיפוסי שלו נראה כך:

2 ביצים אורגניות מטוגנות + 2 פרוסות לחם (כלומר "ביצה בקן" בוקר וערב..)
כריך עם טחינה גולמית מלאה + סילאן (הלחם בד"כ טוב, שיפון / שאור וכולי, קנוי עם כמה שפחות תוספים. או מאפה בית)
תפוח מקולף - 1 או 2

חצי שניצל ביתי + כמה כפיות פחמימות (אורז / פסטה / צ'יפס)
5-6 כפיות טחינה גולמית מלאה מעורבבות בסילאן (זה גם כן יכול לככב, בוקר וערב)
1-2 כוסות חלב עזים
2-3 עוגיות - ביתיות מקמח מלא (או ביסקוויטים שסבתא מביאה לו)

דברים שאוכל מדי כמה ימים - חופן קשיו או פיסטוק טבעי / כמה כפיות גבינה לבנה / מיץ תפוזים סחוט טרי (אך מסונן... לצערי)

זהו בערך. אני אומרת לעצמי שמבחינת חלבונים וסידן הוא מכוסה אבל לא בטוחה בעניין ויטמינים.
מה דעתכם? האם יש משהו ספציפי שבולט בחסרונו? (ויטמין סי)?

ג'ינ ג'ית (2010-02-10T14:15:25):
קרוטונית - לדעתי לא חסר לו מי יודע מה.

השאלה - הוא גם לא אוכל ג'אנק?
בן אחותי גדל על שוקולד, קורנפלקס (מאוד מסויים הכי מתוק ושוקואי שיש עלי אדמות), שוקו וחומוס.
מדי פעם אכל קציצות רק של דודה מסויימת ואף אחת שהכינה בדיוק את אותו המתכון לא זכתה להענות, בורקס רק של מעדנות.. שקשוקה במינון מאוד מסויים של רטיבות ומתיקות (כשאם המינון הוא לא מדוייק הוא לא מסוגל אפילו לגעת בציפורן)
בענף הצומחים - רק מלפפון מקולף וחתוך לעיגולים. שום פרי. שום ירק. את רובם עד היום הוא לא מכיר.

עם הזמן אגב "נפתח הטעם" והרבה מאכלים טובים לו.
הוא ספורטאי ונער חסון (טאצ' ווד) ולא חסר דבר.

מה שאני אומרת זה שאם יש לילד חיבה למשהו ג'אנקי שיבוא בנוסף לתזונה.. כל דבר שהוא מוכן להכניס לפה, אני בעד. זה יכול להתחיל משוקולד ועד לפיצה עם ירק בלי ירק. זה ברמה העקרונית טוב לילדים בררניים על מנת שככמה שפחות יתקבעו לתפריט מסויים. זה גם פותח את הטעם מהנסיון שלנו לנסות כל מיני בכלל בריאים .. (ומי שרוצה לסקול על ההצעה שייקח תור, יש רשימת המתנה).

אגב, קראתי שהרבה אנשים לא מסוגלים לאכול ירקות כי זה מר להם בפה. עניין מולד לגמרי. יש שירק מתוק להם ויש שזה מר.
אז אפשר לערבב ירק עם סוכר.. נגיד גזר מגורד עם סוכר, או שיש את הממתיק הזה הנוזלי שהוא נגזרת של סוכר וטבעי לחלוטין, ראיתי באחת מתוכניות הידאטה למיניהם מישהי מזליפה על גזר ואוכלת. במקרה שלך אפשר אפילו לטבול גזר בסילאן או בטחינה (הקטע הוא לצאת מהקונבנציה איתם, לחשוב אחרת על שילובי מזון).
שווה לנסות עם הירקות הנייטרלים יחסית בטעמם (על גזר, מלפפון, אנעארף).

ועוד אחד אחרון לפני פיזור - יופי שהפסקת עם הטריקים והעניינים. אצלנו זה גם לא עזר, סתם הכניס מתח ועצבים לכולם (בייחוד לאחותי שהיתה רצה עד הלוננלולו בשביל להכין קציצה מעאפנה או להביא עוד מהמשהו הקטן שהסכים להכניס באיזה מסעדה ונתקלה במפחי נפש. הבררניים האלה לא מוכנים לזוז מילימטר ממה שטעים להם, ומסוגלים לאכול בלופ אינסופי מה שכן טעים להם. שלא נשכח מי הבוס. לרגע).

אדהמאמא (2010-02-10T15:06:09):
תודה סמדר על התגובה וההתייחסות- ועל פרספקטיבה חוץ לארצית. אכן מידע מאזן.
חייתי בקליפורניה שבע שנים אם כי ללא ילדים ואין ספק שכמויות השמש ואיכות המזון אינן פחותות
בארץ.
אשמח לדעות נוספות וללמוד עוד על הנושא.

קרוטונית מהמרק הגדול (2010-02-10T19:27:44):
מה שאני אומרת זה שאם יש לילד חיבה למשהו ג'אנקי שיבוא בנוסף לתזונה.. כל דבר שהוא מוכן להכניס לפה, אני בעד.
חחחחחח :-) גם הוא בעד. בענייני ממתקים הוא ממש לא בררן, העיקר שיהיה מתוק. לפעמים זה ממש מעציב אותי כשהוא אומר שטעים לו, משהו שאני טעמתי ונזעקתי מכמה שזה מלאכותי ומגעיל (לחיכי).
אז מכאלה הוא מקבל כל מיני שוקולדים ומעדני חלב אצל הסבים (1-2 בשבוע), גלידה פעם בשבוע איתי ועכשיו התחיל גם עם סוכריות, 2-3 בשבוע. אבל אני לא אתן לו עוד מתוק רק כדי שיכניס לפה. גם לי יש גבולות...

הבררניים האלה לא מוכנים לזוז מילימטר ממה שטעים להם, ומסוגלים לאכול בלופ אינסופי מה שכן טעים להם.
כן, תראי, אם היה נופל לי האסימון הזה בגיל 2.5 נגיד, לא היה לי כ"כ קשה לספק לו לחם וחמאה, או חביתה, 3 פעמים ביום, ורק את זה. היום אני אומרת: לפחות זה לחם איכותי יחסית, ומן הסתם יימאס לו מתי שהוא.

מה שאני עדיין לא בטוחה לגביו זה ויטמינים, כמו ויטמין סי. למשל. האם הוא מקבל כרגע מספיק ויטמין סי? לא בטוחה.

אז אפשר לערבב ירק עם סוכר.. נגיד גזר מגורד עם סוכר
תגידי לי, השתכנזת? :-0

ג'ינ ג'ית (2010-02-10T22:25:51):
_אז אפשר לערבב ירק עם סוכר.. נגיד גזר מגורד עם סוכר
תגידי לי, השתכנזת?_

:-0 זו המצאה מרוקאית זה! עד היום אבא שלי מכין לנו את זה כקינוח!
אל תתחילי איתי, כמו המצרים/ לבנונים או מי שזה לא יהיה שיושבים לנו על הגבול - ובאים עלינו עכשיו עם החומוס.

והגריין - "טוב לבלוע צפרדע מפעם לפעם מאשר להיות חסידה". בחיי שנראה לי שהוא רומז לך משהו על הממתקים של הילד.

<אני, מותק תמיד בצד של הילד. ככה זה כשאת עדיין רק דודה>!

ג'ינ ג'ית (2010-02-10T22:35:04):
אה ועוד דבר, לגבי הטעם שלו.
בטח שאת נזעקת מזה שטעים לו ג'אנק. את במקום אחר, גיל אחר וגם הג'דננן לך השכל מהאתר.
הוא ילד פעוט, גם אם הוא יהלום ונסיך ומלך (:-)) חוש הטעם עדיין בוסרי (אני תוהה איפה חוש הטעם שלי נכנס בסקאלה הזו.. טרמיטית שכמותי).
במילים אחרות - תחשבי על ילדה בגילו שורוד בזוקה נראה לה שוס.

לגבי הויטמין סי.. אפשרי לתת לו פעם בשבוע כדור מציצה. זה לא שחסר לו לגמרי, אם חסר.
במידה ולא חסר - כדור אחד לא יגרום לעודפים היסטריים (של ילדים, אה?).

קרוטונית מהמרק הגדול (2010-02-11T09:30:57):
אם את רוצה, את יכולה לנסות להציע לו מולטיויטמין שנקרא "פלורויטל" של חברת גרמזה
אחלה , תודה.

_שנראה לי שהוא רומז לך משהו על הממתקים של הילד.
<אני, מותק תמיד בצד של הילד. ככה זה כשאת עדיין רק דודה>!_
בואי לצחצח לו ואחר כך נדבר :-P

לצערי, אני חושבת שהטעם שלו בכל הנוגע למתוקים כבר ממש לא בוסרי. התנסה מספיק.

אום אל קיצקיצ (2010-02-11T13:24:55):
אדהמאמא, אני לא נתתי ויטמינים לבנותי, וגם לא כל חברותי מסביבי. לא רואה את הצורך, במיוחד לא בויטמין D שההמלצה לתת אותו במדינה כמו ישראל נשמעת לי ממש מגוחכת. כשהגדולה נולדה זה עוד היה A+D. ואז פתאום מסתבר שאפשר לחיות טוב מאוד בלי ויטמין A כתוספת. מחר יגידו גם על ויטמין D אותו דבר. בקשר לברזל, תבדקי. בגיל 9 חודשים עושים בטיפת חלב ספירת דם ואז אם נמוך מידי את יכולה להחליט לתסף בכל דרך שתיראה לך (יש גם תוספי ברזל טבעיים, כמו זה שרוניתה פיתה מעליי דיברה עליו). אני לא הייתי נותנת בלי לבדוק קודם אם יש חסר. למה להניח שיש חסר? התינוקת על הנקה מלאה נכון? ז"א שהיא ניזונה מהמזון שייעד לה הטבע. בעיני זה מספיק כדי להניח שהטבע עושה את עבודתו כראוי ואין שום מחסור, עד שלא הוכח אחרת.

אדהמאמא (2010-02-11T18:50:05):
לפעמים פשוט מספיק לקרוא שעוד מישהו חושב ומרגיש כמוני. זה לא דבר של מה בכך, כשהעולם כולו נדמה דיגיטלי ואת מרגישה אנאלוגית. זה מספיק בשביל למלא מחדש את הריאות באוויר.
אז תודה לך קיצקיצ יקרה. חיזקת אותי בדרכי.

רוניתה פיתה (2010-02-12T01:45:30):
רגע רגע רגע
תיקון טעות: התכוונתי ל"קינדרויטל". זה המולטי-ויטמין. מה שכתבתי קודם הוא תוסף ברזל לילדים.

דניאלה (2010-02-12T13:18:17):
ואיך שהתחלנו - באמת התיאבון שלו נפתח עוד ועוד
אני התחלתי לפני כמה חודשים לתת לילדה (אז שנה ושלוש, בערך) דובוני ברזל של יומי. לא בדקתי אם חסר כי לא רציתי לדקור לשווא אבל חששתי מאנמיה וגם היה חוסר תיאבון ונתתי דובון ביום (היא מתה על זה, זה כמו ממתק).
בהתחלה לא ראיתי שינוי משמעותי, אבל היום, כמה חודשים אחרי, אני יכולה להגיד שהתיאבון שלה פשוט השתפר פלאים.
וזה, אגב, גם הוציא אותנו מלופים מסוימים של בררנות שלה-עקשנות שלי,
והיום באופן כללי היא אוכלת הרבה הרבה יותר טוב (טפו).

קרוטונית מהמרק הגדול (2010-02-12T19:50:48):
תיקון טעות: התכוונתי ל"קינדרויטל". זה המולטי-ויטמין. מה שכתבתי קודם הוא תוסף ברזל לילדים
|Y|

(אגב, ברזל הוא לא צריך - בדקנו לפני כמה שבועות, בהקשר רפואי אחר, ואין לו חוסר).
שיר_נ*
הצטרפות: 17 פברואר 2006, 12:35
דף אישי: הדף האישי של שיר_נ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי שיר_נ* »

שאלתי הראשונה היא לגבי מוצרי חברת bio care, מישהו שמע ויודע? החברה באורגניק אינדיה (החנות) נשבעים בהם גם בעדיפות על סולגאר.
האם יש דברים בגו? הם משמעותית יותר יקרים מסולגאר, בערך ב 100 שח למוצר. (כן כן מטורף) חברה אנגלית .אשמח אם תשתפו בנסיונכם.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אכן חברה מאד טובה ואיכותית.
לא סתם הם יקרים.
במיוחד לטיפולי קנדידה למיניהם.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני משתמשת בברזל שלהם (כלומר לא לי, לתינוק). הוא נראה לי מעולה: מגיע קומפלט עם ויטמין C, בטיפות, המינון המומלץ ע"י החברה מאוד נמוך (במ"ג ברזל) יחסית לפריפל עקב הספיגה המושלמת. לא מתוק-חלודה כמו האחרים אלא בטעם של תפוח חמוץ (הקטן מת על זה). הוא לוקח בקטע מניעתי ולא טיפולי ומעולם לא עשינו ס. דם, אז אין לי נתונים על יעילות, אבל כשיהיו מבטיחה לדווח.
שיר_נ*
הצטרפות: 17 פברואר 2006, 12:35
דף אישי: הדף האישי של שיר_נ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי שיר_נ* »

היי בנות:-) ,
ורד, כלומר חומצה קפרילית של סולגאר תעשה עבודה פחות טובה מהקפריליצין של ביו קר?
לפי הבדיקה שלי אתמול הקפריליצין וגריליצין (טיפות אורגנו וכל מיני) לטיפול בקנדידה של ביו קר ביחד שובי של 500 שח.
זה לפני שהוספתי לזה את האסידופיליס המומלץ שלהם, הברזל, כמוסות השום וכו..(כל אחד בערך 200 שח)
המוכרת בכלל המליצה על איזה תמצית לשתיה של ביו קר לשבוע בשובי 400 שח.
אולי בגלל שזו חברה אנגלית והכל בפאונדים:-) זה מרגיש לי מאוד יקר.
בנתיים קניתי את הf.o.s שלהם להבראת המעיים.
האם סולגאר בהשוואה אליהם זו התפשרות?
אם יש לך עצה איך מבריאים בלי להוריד עליהם 1000 שח אני אשמח מאוד:-) או מה הכי כדאי לקנות מהם והשאר מאחרים, גם טוב.
תודה גדולה:-)
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני לוקחת ברזל של ביו קר עוד מההריון והוא ממש מצוין. קשה לי מאד לספוג ברזל, ברזל רגיל של בית מרקחת עשה לי שמות בבטן וגם הפלורדיקס לא התקבל שם בברכה אבל ביו קר נספג מצוין. בהריון הוא העלה לי את ההמוגלובין ל 13, ואחרי הלידה אבדתי המון דם וההמוגלובין שלי צנח לשפל חסר תקדים אבל עם הביו קר הוא עלה במהירות מרשימה (מ 8.7 ל 10.8 תוך שבועיים וחצי, ומאז אין לי ספק שהמשיך לעלות, אבל עדיין לא עשיתי ספירת דם נוספת).
אמנם יקר בטירוף אבל שווה כל שקל.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה דעתכם על תוסף מולטי ויטמין לילדים, כאלו שלא בטוח שהם אוכלים כמו שצריך?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אצל הבן שלי
מה את נותנת לבן שלך? כלומר, הוא בולע כמוסות?
הילדים שלי לא בולעים כמוסות, אז אני לא יודעת איך לתת להם. וכן, ניסיתי את הפטנט לנקב חור בכמוסה ולתת להם ללעוס עד שכל החומר מבפנים יוצא לפה. אה, עסק לא כל כך סימפטי.
יש רעיונות?

(בשמת ממחשב אחר)
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אם זו בעיית טעם:

הטעם של השמן בכמוסות אכן דגי למדיי. משום מה, כשהשמן בתפזורת, הוא טעים הרבה יותר, למרות שבשתי הצורות השמן עובר אותו תהליך של דאודורציה.
Carlson, Nordic Naturals, Natural Factors - לכולן יש שמן בתפזורת עם תוספת טעם כלשהי, שהטעם שלו נייטרלי לגמרי. פשוט שמן. במקרה כזה קל יותר להוסיף את זה למאכלים שונים.

הבעיה עלולה להיות דווקא תוספת הטעם שמוסיפים (טבעית) - בדרך כלל של הדרים. הרבה ילדים אלרגיים לזה, או פשוט לא אוהבים את זה. לנורדיק נטורלס יש גירסה נטולת טעם של שמן כבד קוד, אבל למיטב ידיעתי ולצערי אין להם גירסה דומה לשמן הדגים שלהם. אני הייתי מנסה עם בקבוק קטן של שמן דגים מאחת החברות האלה (אני אישית ממליצה על Rx Omega 3 Factors של Natural Factos, שניתן להשיג ב-iherb.com) בטעם תפוז או לימון. זה עשוי לפתור את הבעיה.

אם אי אפשר לתת שמן בתפזורת אלא רק כמוסות, אז כמו כל תוסף שטעמו אינו טוב, אפשר לנסות להסוות אותן בתוך משהו קר (אוכל קר מקהה את תחושת הטעם), שומני או מתוק מאוד. הרבה הורים בפורום מצליחים להסוות טעמים של תוספים שונים בתוך כדורי "שוקולד" (חרובים), ריבה או גלידה תוצרת בית, שמוציאים ישר מהמקפיא.

לי יש מזל, לפחות לגבי אומגה 3, שהילד שלי אוהב את הטעם (אגב, יש לא מעט ילדים אחרים שאוהבים את זה). אני חותכת חתיכה קטנה בסכין חדה ויוצרת מעין "מכסה", פותחת ומוזגת לפה, והוא נהנה ללעוס אחר כך את הכמוסה.

אם זו בעיית פרוצדורה:

גם הילד שלי לא לוקח כמוסות עדיין. אנחנו עובדים על זה מדי פעם, אבל גם כשהוא ילמד לעשות את זה אומגה 3 תהייה האחרונה כי הכמוסות גדולות מאוד, ומתחילים מכמוסות או טבליות קטנות ככל האפשר.

יש הורים ששמים את הכמוסה באוכל רטוב בטמפרטורת הגוף, ופשוט מחכים שיקרה מה שקורה כשבולעים את הכמוסה - היא גדלה, מתמוססת, והחומר מתפזר באוכל.

יש גם שיטות ללמד ילדים לקחת כמוסות, שלמדתי מאנשי מקצוע. אצלנו זה עוד לא עבד, אבל אני יודעת שאצל אחרים זה פעל, אז אולי שווה לכם לנסות.

אחת מהן היא בעזרת שתייה אהובה, עם קש. מסתבר (למרות שזה נראה קאונטר אינטואיטיב) שכאשר מרכינים את הראש קדימה לשתות מקש, יש רפלקס בליעה שמעביר את המזון או השתייה לאחורי הגרון, בעזרת הלשון. נסי על עצמך ותראי. לפני שמנסים ללמד, יש כמובן לבדוק שהרפלקס הזה פועל כהלכה. כל קלינאית תקשורת יכולה לבדוק את זה, ומן הסתם גם רופאי ילדים התפתחותיים. שמים את הכמוסה או הטבלייה (כדאי להתחיל מכאלה שהן קטנות מאוד, אבל לא כאלה שהן טעימות, כי אז הילד יתפתה ללעוס) בערך בשליש האחורי של הלשון, באמצע. נותנים לו לשתות עם הקש, ואם זה עובד - יופי. אם לא - מנסים שוב מדי פעם.

אפשר גם לנסות עם אוכל במרקם דייסתי - למשל דייסה או רסק תפוחים: הופכים את זה למשחק. בעזרת האצבע, שמים מעט מהאוכל באותו מקום על הלשון של הילד כמו בשיטה הקודמת. עושים את זה כמה פעמים, ומדי פעם (נניח, בכל פעם שלישית), שמים את הכמוסה או הטבלייה. אם בולע - יופי, אם לא - מנסים שוב אחרי עוד כמה פעמים, או בפעם הבאה.

עוד רעיון: אבא שלי לקח במשך שנים תוספים בתוך בננה. הוא שם אותם בתוכה ופשוט אכל אותה, בלי לדעת בדיוק איפה זה היה. המרקם החלקלק והמתגלצ' של הבננה והעובדה שרובנו לא לועסים מספיק את האוכל שלנו עבדו בשבילו.

הילד שלי לא בולע עדיין כמוסות, מזהה טעם או ריח או מרקם רעים מקילומטרים ולא משנה במה אשים את התוסף, ואלרגי לבננה בצורה היסטרית. אז יש תוספים שאני פשוט לא מצליחה לתת לו, ויש תוספים שהוא מסכים לקחת בכפית עם קצת סטביה (אנזימים).

מקווה שעזרתי.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

הערה נוספת להודעה למעלה: מי שלא נותן לילדים שלו לאכול ולשתות מפלסטיק, כמוני, יכול לרכוש "קשים" מנירוסטה באינטרנט. הנה product]הכי זולים שאני מצאתי details[/po].cfm?PRRFNBR=13708
(כ-9$ לשישה קשים + משלוח. אני לא יודעת כמה יעלה משלוח לארץ)
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

תמי, מניסיונך, אומגה 3 + ויטמין E + מגנזיום או מולטיויטמין ( לכל המשפחה כמובן ) כל ההמלצות של הגב"ץ , זו לא הוצאה ענקית חודשית?
אני לא יודעת כמה עולה האומגה 3 של גיא - הטענה היא שהיא עולה פחות מאחרות, כי היא מרוכזת יותר (לגבי השוואות ועלויות, ראי את המאמר על אומגה 3 במאמרי הפורום שלנו).
אני לא גרה בארץ, כמה כל זה ביחד עולה בדיוק זו שאלה ששווה לשאול את הורי הפורום.

אצלי (ארה"ב) -
קופסה של אומגה 3 שאנחנו משתמשים בה, שמספיקה ל-40 יום, עולה 13$.
קופסה של ויטמין E מסויה שמספיקה ל-10 חודשים עולה 13$, של ויטמין E נטול סויה שאנחנו נותנים ליותם - 35$ וזה מספיק לשלושה חודשים.
אנחנו משתמשים במגנזיום נוזלי של E-LYTE שעולה 14$ ומספיק לשלושה חודשים לפחות.
סך הכול - פחות מ-30$ לחודש. לא בשמיים.
אני מניחה שבארץ המחיר יהיה דומה, יחסית כמובן.

אבל - כיוון שההמלצות של גיא הן רק חלק קטן ממשטר התוספים וההתערבויות שהורים בפורום מיישמים - אז ההוצאות ככלל ענקיות, בהחלט. יש גם תוספים מסויימים שהם יקרים בהרבה מאלה, אבל לפחות במקרה שלנו - הכרחיים. הם עושים את ההבדל בין ילד שמח, שטוב לו, ופתוח ללימוד ואינטראקציה, ושמצבו פחות או יותר יציב, ובין ילד שלא (נתתי דוגמאות פה ושם באתר על כמה גרוע זה יכול להיות). אין מה לעשות, ההוצאות הגדולות הן בדרך כלל חלק בלתי נפרד מלהיות משפחה עם ילד אוטיסט (אם רוצים שהוא יתקדם, וימצה את הפוטנציאל שלו).

לגבי מולטיויטמין - אני אישית לא חסידה שלהם, בעיקר כשמדובר באנשים שיש להם בעיות ספציפיות. במולטיויטמין יש רשימה ארוכה של מרכיבים, שנתפרה לפי דעתו של מישהו על מה ש"כולם" צריכים לקחת. לעתים קרובות הם מתבססים על ההמלצות של ה-FDA לגבי צריכה יומית, שלפחות חלקן אינן נכונות. הרבה פעמים מרכיבים שונים במולטי גם מפריעים זה לספיגה של זה - למשל, מכילים גם נחושת וגם אבץ ביחד.

בנוסף לכך, כשיש רשימה ארוכה של מרכיבים, רוב הסיכויים שלפחות אחד מהם אינו טוב למי שלוקח את המולטי. למשל, מרבית המולטיוויטמינים שבשוק מכילים נחושת. רוב הנשים אינן זקוקות לזה, בלשון המעטה (יחס לא טוב של נחושת-אבץ נפוץ מאוד. הרעלת נחושת נפוצה יותר ממה שחושבים, בעיקר בקרב נשים שנטלו אמצעי מניעה במשך תקופה ארוכה, והתסמינים שלה דומים לאלה של הרעלת כספית).

אצל ילדים אוטיסטיים ובכלל - אצל מי שהתוספים עוזרים אצלם להקל על בעיות ספציפיות, רצוי לנהל תיעוד של מתן כל תוסף, מינון ותוצאות. בדיוק כמו שרופאים עושים עם תרופות.

אז מה קורה כשנותנים מולטיוויטמין?

אם התגובה שלילית, לא יודעים לאיזה מרכיב.
אם התגובה חיובית, לא יודעים לאיזה מרכיב.
יותר מזה - לא יודעים אם הילד היה מגיב טוב יותר אם לא כל המרכיבים היו שם, אם יחסי הכמויות היו שונים, וכו'.

כאשר כל מרכיב ניתן לחוד, התוצאות מהימנות יותר, וקל יותר לשחק עם המינון.
הרבה פעמים ההבדל בין תוסף שעוזר לתוסף שלא עוזר הוא ההבדל בין חצי קפסולה לשלוש קפסולות, או ההבדל בין יצרן איכותי ליצרן שאינו כזה, או אפילו ההבדל בין משהו שמתאים ספציפית לילד למשהו שאינו מתאים, למשל מגנזיום טאורט או מגנזיום כלוריד.

גם אומגה 3 וגם פרוביוטיקה הן דוגמאות טובות למקום שבו המינון הגדול יחסית יכול להיות קריטי, ובוודאי שטיב היצרן. למשל, כמות של פרוביוטיקה שמתחילה רק לדגדג את המאזן במעיים, על פי ניסיון מצטבר, מתחילה בעשרות ביליוני חיידקים פעילים. מרבית הפרוביוטיקה שיש בשוק מכילה רק כמה מיליוני חיידקים, ואם היא אינה איכותית, או שלא נשמרה במקרר כיאות, הם כבר ממילא מתים כשהם מגיעים לצרכן...
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

ועוד הצעה-בקשה-המלצה - אולי הדבר הכי חשוב שיש לי לומר כשנותנים או לוקחים יותר מתוסף אחד:

כדאי להתחיל כל תוסף לחוד, בהפרש של שבוע לפחות מכל שינוי אחר בתזונה, בתיסוף ובאורח החיים.
כאשר משנים מינון של תוסף, יש להתייחס לכך כאל תוסף חדש, ולחכות שוב שבוע.
יש תוספים שהייתי נותנת להם אפילו יותר זמן, כי לוקח זמן לראות את מלוא התגובה.
כשנותנים אנזימים, למשל, יכולה להיות נסיגה במצב המעיים לפני שיהיה שיפור (בגלל אפקט DIE OFF של טפילי המעיים כגון קנדידה, המשחרר רעלנים).
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

האם שמעת על ד"ר אילן סלומון שמפרסם מאמרים על סכנות התרופות הפסיכיאטריות ומדבר על שילוב של מגנזיום וקלציום כפתרון לכל חולי או חוסר איזון?
ראיתי מאמר אחד של אילן סלומון. הוא אינו רופא אלא רוקח. למיטב הבנתי, הוא קשור לכנסייה הסיינטולוגית, שכידוע מתנגדת לתרופות פסיכיאטריות (יש התייחסות אליה בדף הפרת זכויות אדם בידי פסיכיאטרים ). הייתי לוקחת את מה שהוא אומר בערבון מוגבל. ראי את השירשור הזה בפורום אוטיזם בתפוז.

מגנזיום הוא אכן אלמנט חשוב חשוב, שפותר הרבה מאוד בעיות (ושמחסור בו יוצר הרבה בעיות), ושלרובנו אין מספיק. לגבי קלציום אני מסתייגת - יש הרבה בעיות לגבי תיסוף אוטומטי בקלציום, למשל לילדים עם בעיות של היפראקטיביות, או ילדים אוטיסטיים.

לתת קלציום ומגנזיום ביחד זה כנראה לא רעיון טוב בכל מקרה - הם מפריעים זה לזה בספיגה

יש סיבה למה המגנזיום בנוזל ? תוכלי לתת פירוט של מינונים מומלצים?
יש כמה סיבות:
  1. המגנזיום בנוזל אינו מכיל "פילרים" fillers בעייתיים, רק מגנזיום במים. הרבה תוספים מכילים עמילנים, סוכרים, ואפילו כימיקלים, שאינם מומלצים.
  2. הוא חסר טעם וקל לתת אותו בתוך שתייה (אני נותנת בתוך תה צמחים ממותק בסטביה, והילד שותה בלי בעיות). כל תוסף כזה הוא ברכה מבחינתי.
  3. מגנזיום בנוזל, ובכלל מינרלים בנוזל - נספגים כנראה טוב יותר, יחסית לאבקות - שוב, "תלוי".
מינונים - ראי בהודעה הזו של תלמה פינץ. אנחנו נותנים הרבה פחות... אולי שווה באמת להתחיל להעלות את המינון. (תודה ששאלת!)

עוד דרך לתת לילד מגנזיום היא להוסיף מלח אנגלי, מגנזיום סולפט (epsom salt) לאמבטיה חמה מאוד ולתת לו לשכשך לפחות 20 דקות. טוב גם לדיטוקס, להרגעה (לא מעט הורים דיווחו שהילד ישן טוב יותר אחר כך). החלק המשמעותי שם הוא הגופרית, אבל גם המגנזיום יכול לעזור. רק לא לתת לו לשתות את מי האמבטיה כי זה משלשל בטירוף.

בנוגע לויטמין E לא ביררתי עדיין מחירים.
הורים אצלנו בפורום משתמשים בוויטמין E של חיים שלוס, על פי המלצת הגב"ץ, והם בדרך כלל מרוצים. הוא עשוי מנבט חיטה ולא מסויה (אך אינו מכיל גלוטן), והבנתי שאינו יקר.

נועה, אם תתני לי יותר פרטים על האדם שמועמד לקבלת התוספים האלה, אולי יהיו לי עוד רעיונות.
נועה_בר*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

הוא אינו רופא אלא רוקח. למיטב הבנתי, הוא קשור לכנסייה הסיינטולוגית
כן, קראתי עליו במקום אחר. תודה על הקישור.
לעניין שאר ההתוספים, צריכה עוד זמן לקרוא הודעתך המושקעת כרגיל.
תודה על כל המידע החשוב שאת מביאה @}
פיוט*
הצטרפות: 30 נובמבר 2006, 18:49

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פיוט* »

האם תוספי תזונה נספקים היטב בדם?
אני זוכרת שפרנטל לא כדאי לקחת אחרי ארוחה חלבית, זה קשור לספיגה?
אני זוכרת גם שכדאי לקחת ברזל ביחד עם חומצה פולית.
מה לגבי אבץ, ויטמין C , פרוביוטיקה ואומגה 3 (זה מה שיש אצלי במקרר)- מה כדאי או לא כדאי לאכול לפני שבולעים אותם? איזה שילובים טובים ואילו לא מומלצים?
אנונימי

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אנונימי »

רציתי לקנות "תוסף תזונה" מסויים של חברת ויטה לייף.
מאד שעשע אותי שבתווית כתוב שהטבליות מכילות צמחים וחומרים לא פעילים. זה מה שמרגיז אותי בכל הדברים הטבעיים, שמתייחסים עליהם כלא מזיקים, כי הם טבעיים ולא פעילים. אם זה לא פעיל, למה להשתמש בזה? אם זה עושה משהו, זה פעיל וזה אומר שיש לזה גם תופעות לוואי, חשש במינון עודף וכו.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

על חומרים פעילים בצמחי מרפא (מתוך הודעה שלי בנושא בפורום אוטיזם - גישה ביו רפואית):

הבעייתיות שבלקיחת עשבי מרפא היא שאם אין סטנדרטיזציה, כמות החומר הפעיל עלולה להשתנות מכמוסה לכמוסה או להיות מועטה עד אפסית. כאשר יש סטנדרטיזציה פירושו של דבר שיש כמות בדוקה ושווה של החומר הפעיל בתוך כל מנה, ולאו דווקא כמות העשב, שלא אומרת הרבה (למשל, אם בעלים יש הרבה חומר פעיל, ובכמוסה יש הרבה פרחים דווקא, זו אחיזת עיניים). עדיין ייתכן בהחלט שיש חומרים פעילים שלא זוהו.
(והנה ההודעה כולה

על דירוג קוסמטי, מזון ופרמצבטי של תוספים: (שוב מתוך הודעה שלי בפורום הנ"ל)

תרגום חופשי של: cosmetic, food and pharmaceutical grade
הנה התשובה של ג'וש, הרוקח המעולה מבית המרקחת פוסט הייסט, בתרגום שלי:

"דירוג קוסמטי cosmetic grade לא עבר את הסטנדרטים הקפדניים של בטיחות וזמינות לגוף שדירוג מזון ודירוג פרמקולוגי עברו. יש לבדוק את רשימת המרכיבים, כיוון שרוב המוצרים המסומנים כבעלי דירוג קוסמטי מכילים מרכיבים שאינם מיועדים לשימוש פנימי.

דירוג מזון food grade – בלי להיכנס למונחים טכניים, דירוג מזון הוא הסטנדרט שאליו צריך להגיע כל מזון. למשל, בואו ניקח עוגיות שוקולד צ'יפס. אין שתיים שהן זהות. אין שתיים שגודלן זהה ויש בהן אותו מספר של שוקולד צ'יפס, וזה בסדר גמור כי זו רק עוגייה. אבל זה לא היה בסדר אם זה היה תוסף שלוקחים כדי למנוע סרטן!
99% מהתוספים מיוצרים על פי הסטנדרט הזה, כך שאין שתי טבליות זהות. כמו כן, בגלל הסטנדרט הנ"ל היצרן אינו חייב לערוב לכך שמה שכתוב על התווית נמצא בתוך כל טבליה. כך שהצרכן עלול לקבל כמויות בלתי מספיקות או גבוהות מדיי מכל מרכיב, וזה עלול אפילו להיות רעיל לגוף.

דירוג פרמצבטי pharmaceutical grade:
זה הסטנדרט שאליו צריכות להגיע כל התרופות. זה הסטנדרט הגבוה בעולם, והוא מבטיח שכל מוצר, בכל טבלייה, יהיו זהים, יעילים, טהורים, זמינים לגוף (bioavailable – שפירושו במצב שהגוף יכול לספוג אותו, כך שזה לא עובר ישר דרך הגוף החוצה). כך שאל תסתכלו אפילו על מוצר שאינו בדירוג פרמצבטי. המוצרים שאני משתמש בהם [כדי לרקוח] כל מה שנכנס לפה של הלקוח, מיוצרים על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר על פני כדור הארץ -
US Pharmacopaea and British Pharmacoea standards.
פירושו של דבר הוא גם שרופאים יכולים להשתמש בסוג התוסף הזה ולהמליץ עליו, כיוון שהוא עונה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר שהם מיישמים יום יום בפרקטיקה שלהם. למעשה, רופאים רבים ממליצים על המוצרים הספציפיים שאני משתמש בהם. לא תמצאו רופאים רבים שמשתמשים בתוספים בפועל וממליצים עליהם, והרופאים שעושים זאת משתמשים אך ורק במוצרים בדירוג פרמצבטי. זו הסיבה שבגללה עד לאחרונה, רוב הרופאים היו אחידים בדעה שתוספים הם ביזבוז זמן וכסף. ובכן, הם צדקו, רוב התוספים אכן כאלה, פרט ליוצא מן הכלל הבולט של מוצרים בדירוג פרמצבטי."

עד כאן תשובתו של ג'וש.

תוספת שלי: השאלה התעוררה בקשר לוויטמין E של חיים שלוס, ואם שנתנה לבנה בטעות את הסוג שמצויין עליו "לשימוש חיצוני בלבד", ונלחצה.

מה ש"לשימוש חיצוני" אומר הוא שהמוצר לא נבחן כעומד בסטנדרטים של דירוג מזון. זה לא אומר בהכרח שהוא לא עומד בפועל בסטנדרטים האלה. היות שמדובר בסך הכול בחברה אמינה וטובה, שהסטנדרטים בה גבוהים באופן כללי, והיות שלמיטב הבנתי המוצר לא כלל מרכיבים נוספים, לא הייתי נכנסת ללחץ מהעניין בדיעבד.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

מה לגבי אבץ, ויטמין C , פרוביוטיקה ואומגה 3 (זה מה שיש אצלי במקרר)- מה כדאי או לא כדאי לאכול לפני שבולעים אותם? איזה שילובים טובים ואילו לא מומלצים?

אבץ - ראי טבלת שילוב מינרלים יש אנשים שאבץ על קיבה ריקה גורם להם לבחילה. במינונים גבוהים של אבץ כדאי לחלק לכמה מנות ביום, כי הוא גורם לשילשול.

ויטמין C אפשר לקחת עם כל דבר. רצוי לקחת גירסה BUFFERED שבו החומציות מאוזנת על ידי משהו בסיסי, כי היא גורמת פחות לשילשול.

פרוביוטיקה - יש הטוענים שכאשר לוקחים אנזימים עדיף לא לקחת אותם עם פרוביוטיקה (ולכן נותנים אנזימים בתחילת הארוחה, ופרוביוטיקה בסופה).
אלה המצדדים במתן פרוביוטיקה גם כאשר לוקחים אנטיביוטיקה ולא רק אחרי, מציעים לקחת אותה במרחק שעתיים לפחות מלקיחת התרופה. (היה על זה דיון באחד מדפי שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים).

אומגה 3 - רצוי לקחת עם משהו שומני, ועם האוכל. כדאי לקחת במקביל ויטמין E, אבל לא חייבים לקחת אותם ביחד (גם ויטמין E כדאי לקחת עם משהו שומני).
נועה_בר*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

האם ויטמין E המדובר כאן הוא נוזלי? לוקחים אותו בכפית ?
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

ויטמין E הוא צמיג ומזכיר קצת דבש במירקם.
גיא בן צבי ממליץ לטפטף טיפה לכוס משקה ולשתות כדרך הקלה ביותר למנן מנות מדוייקות.
Winter*
הצטרפות: 02 ינואר 2007, 09:47

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי Winter* »

אני מחפשת איפה אפשר להשיג בארץ XYLITOL, רצוי בתוך מסטיק. חפשתי בחנות טבע ולא ידעו על מה אני מדברת. מישהי יודעת איך קוראים לחומר בעברית?
מיכלונת_פה*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

איזה קטע, בדיוק תהיתי אם יש כאן דף כזה (איך לא...?) ועכשיו ראיתי אותו ב מה חדש :-)
אז לשאלתי: חברת Florris, מכירות? מה דעתכן? יש לי תחושת בטן לא טובה לגביהם אבל בלי סיבה נראית לעין, אולי אני טועה... (מקווה, כי זה מה שיש בבית עכשיו...)
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

למיטב ידיעתי קסיליטול יש לקנות בחו"ל. אני ממליצה על גלובל סוויט שאינו עשוי מתירס אלא מקליפת עצים אורגנית, ובעל טעם בלי מתחרים. בדקתי אחרים ואין מה להשוות.

הודעה על סטביה לעומת קסיליטול

הערה: אני מניחה שאת מודעת לכך שקסיליטול, כסוכר אלכוהול, עלול לגרום לגזים ושילשול ויש להשתמש בו במתינות.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

לגבי פלוריס: יש להם אתר?
נעמה...*
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נעמה...* »

משתדלת להמנע ככל האפשר מתרופות, גם כימיות רגילות וגם "טבעיות" - הומיאופטיות וכאלו.
השבוע מצאתי עצמי נותנת לתינוקת שלי אסידופולוס (אחרי אשפוז בביה"ח, שם לא הסכמנו לתת לה כלום...)
הייתי שמחה לדעת, אם מישהו/מישהי יכולים להסביר מה כל כך טבעי בלתת חידקים בצורה מלאכותית, מבחוץ,
(אפילו שהם ב"חברה הטובים")
איך הכנסת גורם חיצוני עוזרת לגוף לרפא את עצמו? במה זה שונה ממתן חיסונים (שגם בהם יש חידקים מוחלשים (טוב, מהסוג הרע,לא?))
נועה_בר*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

אלו לא חיידקים מוחלשים אלא חיידקים "ידידותיים" החיים באופן רגיל במעי, אלא שכל התרופות והרעלים ממיתים אותם ומאפשרים לחיידקים אחרים ופטריות למינהן לגבור בגודל ( יחסי כוחות - כמו במלחמה ) על האוכלוסיה הטובה, וכך בעצם הוספת החיידקים מבחוץ עוזרת לטובים לגבור על הרעים :-).
החיידקים האלו הם דיירי קבע בגוף, הוספה שלהם היא תיגבור כוחות לשמירה על הבריאות.

אגב טבעי, הרבה מאוד רעלים יש בטבע, חלקם הגדול נמצא בתוך תרופות. "הטבעי" יכול להזיק מאוד, בעיקר אם נעשה בו שימוש לרעה - abuse.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

פלןרת המעיים שלנו מורכבת מהבקטריות הידידותיות (יש כל מיני סוגים. חלקם, אגב, ספציפיים לתינוקות). תפקידן של אלו לעזור למלאכת העיכול של הגוף, לסנטז חלק מהויטמינים והמינרלים ולתמוך במערכת החיסון, במניעת אלרגיות ממזון וכו' (יש המון חומר על פרוביוטיקה, חפשי ברשת).
במצבי לחץ, מחלה, נטילת אנטיביוטיקה (ההורגת את כל החיידקים טובים כרעים), נטילת תרופות באופן קבוע וכו' נחלשת אוכלוסיה חשובה זו של חיידקים ובכדי לעזור לגוף לשמור על תפקודיו האופטימליים ולתמוך בו בקושי שלו, מומלץ לקחת חיידקים אלו באופן מלאכותי.
דומה הדבר במעט לנטילת תוספי מזון של ויטמינים או מינרלים למיניהם. שהרי הם אמורים להימצא במזון, אבל מכל מיני סיבות הם לא מספיק שם.
בד"כ נטילת פרוביוטיקה אינה אמורה להיות לאורך זמן, רק ע"מ לעזור בשיקום המעיים עד לחזרתם לפעילות. מעין שתילת מצע מחודש לעבודת קודש זו.

מקווה שעניתי על שאלותייך {@
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פלונית* »

שלום תמי.
ראיתי שאת מסתייגת ממוצרים של סלוגאר.
אני מחפשת ברזל צמחי ומולטי ויטמין לעצמי (בהיריון).
איזה חברות יש בארץ שהן איכותיות לפי הידוע לך?

תודה מראש.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

פלונית,

מצטערת על העיכוב, רק עכשיו ראיתי את השאלה.

לגבי ברזל בהריון - אני מסתייגת. הנה הודעה של גיא בן צבי בנושא (אני ממליצה לקרוא את כל השירשור). אחד הדברים המעניינים שנכתבו פעם אחר פעם בפורום, הוא לגבי ילדים עם ברזל נמוך ואנמיה כרונית שנפתרה אך ורק באמצעות דייאטה נטולת גלוטן וקזאין, או GFCF. זאת לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים לתסף בברזל, שלא עזרו בכלל.

והנה עוד הודעה מעניין, לא? מסתבר שלא בכל העולם ממליצים על אותם דברים בהריון...ועדיין נולדים ילדים בלי בעיות.

לגבי מולטי ויטמינים - אני אישית לא חסידה שלהם. כתבתי על זה בדף ויטמינים ותוספי תזונה . אני מעדיפה לקחת כל תוסף לחוד, גם אם זה אומר שאני צריכה לקחת יותר מעשר כמוסות שונות ולוקח לי 10 דקות ל"הוריד" את כולן.

אני לא גרה בארץ ולכן איני מתמצאת כל כך בחברות הזמינות בארץ. אני מציעה שתציגי את השאלה:
בדף ויטמינים ותוספי מזון
ב פורום שלנו בתפוז (אפשר גם לעשות חיפוש מתקדם על "הריון" או "מולטי")
באחד הדפים האחרים באתר על תזונה או תזונה בהריון.

מזל טוב והריון קל ונעים, תמי
בהירה*
הצטרפות: 02 אפריל 2006, 17:18

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי בהירה* »

בני בן ה-4 התחיל לאכול מוצקים מאוחר, בגיל שנתיים.עד אז ינק .
היום יש מעט מאוד דברים שהוא אוהב לאכול,
בעיקר בצקים, גבינות ומתוקים.
לא ירקות ולא פירות. לא דגנים ולא קטניות.
לפעמים ביצים, לפעמים אורז לבן.
עוד לא לקחתי אותו לבדיקות, אולי נלך על IPEC
אני בטוחה שחסרים לו ויטמינים ומינרלים,
"יומי" מרגיש לי ריק , והוא גם לא מסכים לאכול את זה, מעניין למה, זו סוכריה.
מי יודע מי ידע, מה לתת לו לבחורצ"יק???
משהו נוזלי עדיף.
תודה רבה
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

בהירה,

דייאטה מוגבלת-מרצון מצביעה לפעמים על מחסור במינרלים, בעיקר אבץ. הכי פשוט להתחיל באבץ - אני ממליצה על האבץ של E-LYTE, המומס במים בלבד והוא חסר טעם בתוך משקה. נסי רק את זה למשך תקופה ותראי מה קורה. ניתן להשיג אותו רק בחו"ל, באתר של EMERSON ECOLOGICS. הוא אינו יקר - 10$ לבקבוק של 2 אונקיות (OZ) שמחזיק מעמד לא מעט זמן. אם מסובך לך נסי אבץ שניתן להשיג בארץ, רצוי עם כמה שפחות פילרים.

דייאטה המורכבת מבצקים וגבינות עלולה להעיד על רגישות דווקא למזונות האלה. למרות שבנך אינו אוטיסט, אני מציעה לקרוא את המאמר על דייאטה נטולת גלוטן וקזאין בפורום שלי בתפוז - ייתכן שחלקים בו רלוונטיים לכם.

ככלל, מולטי ויטמינים לילדים בצורת סוכריות אינם האופציה הכי טובה. עשיתי חיפוש לגבי דובוני יומי וראיתי שיש בהם סוכר (גלוקוז) וסוכר פירות מענבים (פרוקטוז). ניסיתי למצוא את הרשימה המלאה של המרכיבים ולא מצאתי - אני אחפש אצלנו בפורום, אבל למיטב זיכרוני יש בהם גם סויה (לציטין), אלרגן בעייתי.

אגב, איך נראית הצואה שלו?
בהירה*
הצטרפות: 02 אפריל 2006, 17:18

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי בהירה* »

איזה יוטמינים אפשר לתת לבן 4?
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

ר רימה לייבו על הקודקס אלימנטריוס
התעלמו משפת הגוף והאינטונציה המעצבנות, שמזכירות לי את טרומבול מהסרט "מתילדה". ההרצאה מרתקת והנושא חשוב - אולי אפילו ראוי לדף משלו.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

וואו. מישהו יודע מה המצב בארץ?
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

יונת, אני פותחת דף בנושא כי נראה לי שבדף הזה הוא מוצנע, ושאם יתפתח דיון הוא לא יהיה לגמרי מתאים לנושא הדף.
התזונה בעולם בסכנה
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי with_passion* »

מחקר שהתפרסם ב-16 במאי האחרון ב-Journal of the National Cancer Institute על כמעט 300,000 גברים הגיע למסקנה של"משתמשים" במולטיויטמינים יש 30% יותר סיכוי לקבל סרטן ערמונית מתקדם - וכמעט פי שתיים סיכוי למות מסרטן הערמונית לעומת גברים שלא לוקחים מולטיויטמינים. החוקרים לא מצאו קשר בין סרטן הערמונית ומולטיויטמינים מלכתחילה.
העלייה בסרטן ערמונית פטאלי ומתקדם נצפתה רק בגברים שלקחו מולטיויטמינים יותר מ7 פעמים בשבוע. גברים עם הסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית שלקחו סלניום, בטה-קרוטן, ואבץ הם בקבוצת סיכון הכי גבוהה.

מוקדם יותר השנה יצא ניתוח של 47 מחקרים בנושא תוספים אנטיאוקסידנטיים - ומצא עלייה קלה במקרי מוות אצל אנשים שלוקחים בטה קרוטן, ויטמין E ו A
קרסטיאן גולד MD שהשתתף בניתוח אמר שיש מעט הוכחות ליתרונות של תוספים אנטיאוקסידנטיים ויותר ויותר הוכחות לנזק פוטנציאלי.

אך יתכן שאין זה שאנטיאוקסידנטים לא עובדים - אלא שאנטיאוקסידנטים מלאכותיים לא עובדים. מחקר אירופאי שיצא באותו גו'רנל הראה שצריכה גבוהה של פירות וירקות מורידה באופן משמעותי סיכון לסרטן. Cancer Research UK מסכם ש

"המוצרים הללו של תוספי המזון כנראה לא נותנים לנו את אותם היתרונות שויטמינים שמופיעים באופן טבעי במזון נותנים. אנחנו מעודדים אנשים שרוצים להפחית את הסיכוי לסרטן לבחור בתזונה עשירה בסיבים, ירקות ופירות, ודלה בבשר אדום ומעובד"
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

אופק,

אני לא חסידה של מולטי ויטמינים, כפי שכתבתי במעלה הדף... ואני מסכימה עם זה שתוספים לא נותנים מה שנוטריינטים טבעיים נותנים. לפעמים הם נותנים יותר, ולפעמים פחות.
אבל, אבל, אבל:
  1. מחקרים בנושא תזונה הם מגמתיים מאוד. ספציפית בנושא תוספים, יש מאבק עם אינטרסים כלכליים עצומים משני הצדדים בין חברות התרופות וסוחרי ויצרני התוספים. לחברות התרופות יש תקציב אינסופי לייצר מחקרים וליצור לובי פוליטי (למשל כמו ב התזונה בעולם בסכנה ) והן אכן עושות את זה. אני לא יודעת אם שמת לב שיש בזמן האחרון המון מחקרים בנושא תוספים, וכמעט כולם בעלי מסקנה שלילית. זה לא מקרה. אגב, ניסית לחפש מחקרים על מזון אורגני? ( מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני ). לידיעתך, יש לא מעט מחקרים שמראים שהערך התזונתי של מזון אורגני שווה או פחות לעומת גידולים חקלאיים מהונדסים ומרוססים. האם המחקרים האלה משכנעים אותך?
עוד משהו: כמו כל דבר שמכניסים לגוף, צריך להקפיד שהתוספים יהיו איכותיים ומבית טוב ואמין. מרבית התוספים שיש בשוק, כמו מרבית המזונות, הם זבל. האם המחקר בדק זאת לגבי התוספים שנלקחו? אגב, מספר לא מבוטל של תוספים כלל אינו מכיל את המוצהר על האריזה. האם המחקר טרח לבדוק זאת לגבי כל תוסף ותוסף שנלקח?!
  1. סליחה, אבל יש לך ילד עם אוטיזם? ראית פעם מה תוספי מזון שניתנים כהלכה ולפי הצרכים הספציפיים מסוגלים לעשות? תן לי לספר לך: הם מצילים חיים.
יש ילדים שיצאו מהספקטרום בזכותם. את הילד שלי הם מצילים. ביניהם - זריקות MB12, גלוטתיון בקרם, פוספטידיל כולין בכמוסה. כן, כן, הנוגדי חימצון המלאכותיים האיומים האלה. אפשר לצלם וידאו של "לפני ואחרי".

תוספים מתאימים עוזרים גם לי בצורה ברורה. וגם לבעלי. ותאמין לי שהתזונה שלנו מצויינת, מכילה הרבה מאוד מזון אורגני, עלים ירוקים ובכלל מזון נא, ורק הולכת ומשתפרת עם השנים. לצערי, הבריאות שלנו לא השתפרה במידה מספקת במקביל לתזונה, כך שנראה שהיא כשלעצמה לא מספיקה.

אני חושבת שלאנשים פחות או יותר בריאים, תזונה נכונה משמרת את הבריאות. אני חושבת שיש אנשים עם בעיות ספציפיות, שתזונה נכונה זה כל מה שהם צריכים כדי להירפא ולהישאר בריאים. אבל לצערי, בני ביתי ואני לא נמנים עם שתי הקבוצות המאושרות האלה. ויש עוד כמונו. יש אנשים שהבעיות שלהם הן כאלה, ששום מזון לא מכיל את מה שהם צריכים בכמות מספקת או בצורה זמינה מספיק. לאנשים כאלה, תוספים יכולים להיות הצלה.
"המוצרים הללו של תוספי המזון כנראה לא נותנים לנו את אותם היתרונות שויטמינים שמופיעים באופן טבעי במזון נותנים. אנחנו מעודדים אנשים שרוצים להפחית את הסיכוי לסרטן לבחור בתזונה עשירה בסיבים, ירקות ופירות, ודלה בבשר אדום ומעובד"

איפה כאן ההמלצה לאכול את המזונות האלה בצורתם המלאה? או האורגנית? או הנאה? שלא מקופסה, משקית, מהפריזר, מקטשופ של היינץ, מסירופ תירס רב גלוקוז, או מיוגורט מפוסטר עם יותר פילרים וסוכר מפרוביוטיקה?
אין.
(אגב, פירה תפוחי אדמה ותירס מקופסה נכללים באמריקה במסגרת "מנת ירקות". מיץ ענבים בבקבוק נכלל ב"מנת פרי").

אז הנה תרגום להמלצה: לכו על פירמידת המזון האמריקנית - הרבה דגני בוקר ובצקים, מעט בשר אדום. (לפחות הם ממליצים לאכול הרבה ירקות ופירות. זו התקדמות).

אנחנו יודעים לאן הובילה פירמידת המזון הזו.
למצב שבו סרטן הוא המחלה הרווחית ביותר שהייתה אי פעם.
למצב שבו בחברות מתועשות, השמנה היא מגפה.
למצב שבו יותר ויותר אנשים סובלים מסכרת סוג 2, וגיל פרוץ המחלה הולך ויורד.
לגבי בשר אדום, לא מעובד: הנושא נדון רבות באתר במקומות אחרים, ולכן לא ארחיב כאן. אסתפק בהערה שיש הבדל בין בשר אדום אורגני, מפרות שאכלו עשב, ושנצרך בדייאטה פליאוליטית (נטולת עמילנים ומזונות מעובדים) ובין בשר מעובד.

(דבר אחד ניתן לומר: תוספים יעזרו הרבה פחות אם התזונה בנויה משומני טרנס שרופים, בשרים מעובדים ומלאים בעמילנים ניטרטים הורמונים ואנטיביוטיקות, גידולים מרוססים, סוכר, וארוחות טלוויזיה קפואות. נטילת תוספים צריכה לבוא עם תזונה מלאה ובריאה, ולא במקומה).
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

הנה כמה הערות מעניינות ברשת על המחקר ועל המוסד שפירסם אותו (סתם חומר למחשבה - גם את זה אין לקבל כתורה מסיני):

A peculiar study. The report begins by implying that over 300,000 men were followed for years, but then says:
we were unable to identify or quantify individual components responsible for the associations that we observed,” the authors write.
This raises the question of exactly how closely the men were monitored.
That medications, chemicals and vitamins are almost all dose dependent is well known.
A study that does not report the dosage is only speculative.
...
Naturally the study did not bother to track all the deaths that should be attributed, to the disease masking and toxic drugs among the supplement takers!
...
Could this have anything to do with longevity? Maybe the vitamin takers live longer, and that allows the advanced cancer to develop? People who take vitamins have a vested interest in their own health, as opposed to a passing interest. This was not a good study. Too many variables were not accounted for, just associations with the one variable.
...
The NCI is a federal agency funded by taxpayers while the ACS is a private, nonprofit "charity." However, despite their institutional independence, the NCI and ACS are joined at the hip. They are well dubbed the "cancer establishment."

The ACS powerfully and seemingly independently reinforces the NCI's strategies through well-orchestrated and aggressive public relations directed toward the public, the media, and Congress. This PR is underwritten by the multibillion-dollar cancer drug industry ("Big Pharma"), other industries that are major ACS donors, and public donations. In spite of its smaller size and budget, the ACS is the dominant partner in the cancer establishment--"the tail that wags the NCI dog."

The institutional relationship between the NCI and the ACS is reinforced nationally at the rank-and-file level. About half of ACS board members are surgeons, radiologists, oncologists, and basic scientists. Most are interlocked with the NCI, particularly with regard to funding for treatment and related research. And with the February 2002 appointment of ACS President-elect von Eschenback as NCI director, the relationship between ACS and the NCI became further consolidated.
...
041606]מנהל NCI page[/po].html

(ויש עוד)
with_passion*

ויטמינים ותוספי תזונה

תמי אני מודע לכוחות בשטח - ויודע מה האינטרסים שלהם - למרות שלפי דעתי אין כאן תחרות בינהם אלא שיתוף פעולה מוצלח במיוחד - איך להשאיר את האוכלוסיה תלויה בתרופות תעשיתיות - ומנוכרת לתזונה אמיתית ובריאה. מבחינתי זה הכל תרופות - טבעיות פחות או טבעיות יותר. אל תביני אותי לא נכון - אני לא מפקפק באחוז הקטן שמצליח לתקן את הסימפטומים אותם הוא מתיימר לתקן.
אני מבין ושמח לשמוע שאנשים הקרובים ללבך מרגישים טוב יותר ושנסיונך הראה לך שתרופות מסוימות מהסוג הטבעי יותר גרמו לשינוי חיובי עד הצלת חיים.
וגם עצוב לי תמי - למה - כי כן, המציאות השולטת, מצליחה לרפא אחוז קטן של החולים בה - אבל בתמונה הגדולה - הניכור מתמשך - ואנשים שחסר להם משהו מאורח חיים לקוי - רצים לאינטרנט ולספרים ואז לחנויות וקונים תרופות ותוספי מזון... ולא עוצרים רגע - מפסיקים לעבוד כל כך קשה - ורואים שבחריץ של המדרכה צומחים צמחי מרפא שהם אוכל ולא תרופה. וגם את - אם כל התשוקה שלך וכוח הרצון - גילית אומגה 3 - והגעת לבקבוקים של שמן דגים מעובד אך איכותי - וכפי שאמרת: "לגבי רגילת הגינה ואצות כמקור מספיק לאומגה 3 - אין לי מספיק ידע בנושא".. אז זה למה עצוב לי - כי זה לא שחקרת והגעת לזה שעדיף את התעשייתי על הטבעי... אין לך מספיק ידע - כי הלכת על התעשייתי - ולכן מצאת פתרונות תעשייתיים... והתעלמת מהחלב-אם של הטבע - המזון המלא מהבר - .. את יודעת שרגילת הגינה זה צמח שמדורג מספר 8 מבחינת תפוצה עולמית? הוא צומח בכל מקום בכל אקלים וכל שנה והוא אחד המקורות העשירים ביותר של אומגה 3 מהעלים הירוקים (כמעט בכולם יש). ההצמדות שלנו לפתרונות מתרבות הצריכה (או תרבות הכליון \ consume) - זוהי המשרתת מוצרים ולא אנשים - מגבילה אותנו מאד ומונעת מאיתנו לראות מה צומח מתחת לאף.

את המחקר הבאתי לכאן - אם משפט הסיכום המודגש -
"אנחנו מעודדים אנשים שרוצים להפחית את הסיכוי לסרטן לבחור בתזונה עשירה בסיבים, ירקות ופירות, ודלה בבשר אדום ומעובד"
כי דרך המשקפיים שלי - ולא משנה לי כאן כל כך מי אומר את זה - אני מבין שהבוטום ליין זה עידוד לשינוי לאורח חיים שמתבסס על מזונות פשוטים ומלאים מן הצומח.

לבריאות ובאהבה.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

אני לא מפקפק באחוז הקטן שמצליח לתקן את הסימפטומים אותם הוא מתיימר לתקן.
איך אתה יודע שזה אחוז קטן? (לא בציניות).
לגבי ילדים אוטיסטיים, למשל, תזונה היא אחת ההתערבויות הכי חזקות. דייאטה נטולת גלוטן וקזאין, למשל, עוזרת לכ-60% מהילדים (וההמלצה במקביל היא תמיד להימנע מכימיקלים ולאכול כמה שיותר מלא). אבל תוספים ואפילו תרופות עוזרים לא פחות, לפעמים יותר (ובעיניי הם לא באותה קטגוריה).

לא שחקרת והגעת לזה שעדיף את התעשייתי על הטבעי... אין לך מספיק ידע - כי הלכת על התעשייתי - ולכן מצאת פתרונות תעשייתיים... והתעלמת מהחלב-אם של הטבע - המזון המלא מהבר
ביקשתי ממך בדף ההוא עוד נתונים על ריגלת הבר ובינתיים לא קיבלתי. אני תמיד שמחה ללמוד עוד, ואשמח מאוד ללמוד את הנושא. מה היחס של EPA ל-DHA שיש בה? כמה יש משניהם בכמות נתונה? אנא, הפנה אותי למידע אמין.

אופק, אני חושבת שלהגיד עליי שאני הולכת על התעשייתי זה לא תיאור נכון. אם קראת דברים שכתבתי כאן באתר, יש לי בפירוש העדפה לתזונה טבעית. זה נושא שרז ואני חוקרים כבר שנים, והמסקנות שלנו לגביו לא מאוד רחוקות משלך. על דייאטת האוכל הנא כתבתי (במאמר על דייאטה פליאוליטית) שהיא נראית לי הגיונית, עוד לפני שהיכרתי את האתר הזה ואת פועלך המבורך בו. אני ממליצה לילדים אוטיסטיים ובכלל לאנשים עם בעיות לעבור לתזונה טבעית יותר (כפי שהיא נתפסת בעיניי), ולאורח חיים טבעי יותר ונטול כימיקלים.

תרופות הן בעיניי מוצא אחרון. אבל מה, אני בעד מה שעובד... ולפעמים התזונה כשלעצמה לא עושה את העבודה (אני לא מתחייבת על מספרים, אבל לדעתי ומהתרשמותי, לא מדובר ב אחוז קטן ). המחקר והניסיון שלי הובילו אותי בין היתר לתחומים שונים מאלה שאתה חקרת, כנראה בגלל נסיבותיי השונות. לא בגלל אידאולוגיה של "ללכת על התעשייתי" או חוסר תשומת לב לאופציות אחרות.

אני חושבת שבסך הכול יש בינינו הרבה יותר הסכמה מאי הסכמה. אני מציעה שאת הדף הזה נשאיר מכאן ואילך לדיון בתוספים עצמם, ולא בשאלה האם הם טובים או רעים לבריאות (נושא חשוב, שאולי מגיע לו דף נפרד!).
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

אוקיי, אז הלכתי להסתכל במקורות לגבי ריג'לת הגינה. ביקשתי עזרה והסבר גם מגיא בן צבי, שאני מחזיקה ממנו מומחה בנושא.
with_passion*

ויטמינים ותוספי תזונה

ההסבר של גיא בן צבי והדיון המעניין שמתפתח נמאים ב-אוטיזם Pdd (אבל נראה לי צריך להעביר את זה לכאן או לעמוד אחר)
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

אני מציעה שלאחר שהדיון ימוצה נעביר אותו לדף אומגה 3 . (בינתיים נשאיר באותו דף כי גיא לא מבקר באתר לעתים קרובות ולא מתמצא בדפים).
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

_לגבי מולטי-ויטמינים בכלל, האמת שאני די חשדנית.
לא בטוח בכלל שהגוף מסוגל לקלוט מכדור את מה שהוא קולט מהמזון. כל החומרים האלה מצויים בטבע בצורה אחרת לגמרי מאשר בכדורים, נספגים אחרת, משפיעים אחרת._
אז זהו, הם אומרים שכל הויטמינים באים מהטבע- מצמחים, שורשים, וכו'- אורגאני לחלוטין, וזה ג'ל קאפס, כך שהספיגה יותר טובה מאשר כדור שבו האבקה דחוסה בדחיסות כזו שהגוף מפרק פחות מ50%.....
אבל אם את אומרת שאת לא מכירה, אצטרך לבדוק עליהם במקום אחר, לגבי ההשקעה באורגני וכו', אענה לך (מחר בלילה, הולכת לישון) ואמשיך הדיון בתזונה ללידה- כו'.
אבל תודה בכל מקרה.....
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הם אומרים שכל הויטמינים באים מהטבע
ברור, אבל לא לזה התכוונתי. אפילו לא התחלתי לדבר על הבדלים בין סוגים שונים של ויטמינים - אני מדברת על זה שמוציאים את הויטמין A מגזר, נגיד - אבל מתברר יותר ויותר שזה לא כמו לאכול גזר!
את אמורה לאכול גזר, חי (אם הוא מבושל, חלק מהרכיבים מתים), טרי (אם הוא לא טרי, עד 3 ימים מהקטיף, והכי טוב נשלף מהאדמה ברגע זה, אז חלק מהרכיבים שלו כבר מתו), נקי מרעלים (אם יש בו רעלים, אז ראשית את אוכלת נגיד K300 וזה לא ממש עושה טוב לגוף, ושנית יש בו פחות ויטמינים ומינרלים), כמו שהוא, עם הויטמין A ועם הסיבים ועם עוד ויטמינים ומינרלים שיש שם, וביחד הם נספגים כמו שצריך. להוציא מהגזר מרכיב אחד, לזקק אותו, להכניס אותו לכמוסה ולצפות שזה יעשה אותו אפקט לגוף - יש היום הרבה חוקרים שחושבים שזה פשוט לא עובד ככה.
אני מספיק זקנה בשביל לזכור, איך חלמו פעם, לפני יותר משלושים שנה, שבמקום אוכל יהיו לנו כמוסות, וכך לא נצטרך לבזבז זמן על אכילה, ניקוי, בישול וכו' - הכל יהיה בגלולות. קראו לזה "מזון לאסטרונאוטים" ומאוד התלהבו מהרעיון. ואז התברר, שגוף האדם לא בנוי לקבל את התזונה שלו ככה. הוא צריך אוכל אמיתי שיעבור במעי, בלי זה - כל הויטמינים לא מתעכלים. ככה למשל גילו את חשיבות הסיבים התזונתיים, ועוד.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

תודה על המענה, עכשיו ראיתי מה שכתבת (גם על הK300, שעשה לי צפדינה בכל הגוף...;-) )
כתבתי בפירוט כמה עניינים ב תזונה ללידת תינוק בריא ואני מאוד רוצה לעשות שינוי, ונראה לי שתביני למה אני לא יודעת איך להתחיל....
מקווה שתוכלי לעזור |*|
תודה @}
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אילה_א* »

בשמת רציתי להאיר את ידיעותייך שירקות כתומים למעשה מכילים יותר ויטמינים אחרי בישול מאשר לפניו
למה ? ככה
ולכן גזר כדאי לאכול גם מבושל וגם חי.
חוץ מזה שלחתי את מה שכתבת לגבי האושר והעושר לאחי בציון שמך חשבתי שזה יעניין אותו
שבת שלום
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שירקות כתומים למעשה מכילים יותר ויטמינים אחרי בישול מאשר לפניו
שמעתי על זה. אני עוד חושדת בטענה הזאת.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אילה_א* »

אני עוד חושדת בטענה הזאת
גם אני לכן כתבתי
ולכן גזר כדאי לאכול גם מבושל וגם חי.
לכסות את כל המקרים .
בטטה אני לא אוכלת חיה אבל יש בבית שלי מישהו שכן , נו הפרצוף הזה עם הלשון בחוץ.
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי גילית_ט* »

nutre'life איך החברה הזאת?
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

אני לא הייתי קונה את המוצר, דווקא מטעמים של היעדר מידע.
הנה תהליך החשיבה שלי:
  1. הסתכלתי באתר. הוא לא נראה לי רציני ומהימן; יש בו טענות מפליגות בלתי מבוססות, ולא מופיעות בו רשימות מרכיבים מלאות.
  1. חיפשתי בגוגל AGEL4ALL SCAM וקיבלתי עוד אתר ש ממליץ על המוצר בהתלהבות. זה כשלעצמו מדליק אצלי נורה אדומה. השיטה של שימוש במילים SCAM או FRAUD כדי להציף את הרשת באתרים שמהללים את המוצר היא משהו שאחרים עושים - למשל מפיצי הנוני - ושמשיגה לדעתי את התוצאה ההפוכה מאמינות.
  1. עכשיו חיפשתי בגוגל AGEL סתם, ומצאתי מספיק חומר כדי ללמוד שמדובר ב-MLM (שיווק פירמידה). גם אם זה ה-MLM האחד מרבבה שאינו הונאה ומסחטת כסף (שזו אפשרות), לי אישית זה מספיק כדי לא לקנות מוצר. במיוחד בנושא בריאות יש פריחה של MLMים של יזמים זריזים שעושים הרבה כסף מכלום. ולאור העובדה שיש אלטרנטיבות לגיטימיות, שמציגות מידע מלא ומגובה בהוכחות, לדעתי חבל"ז.
כרגיל, לשיקולך.

דגימה:
http://www.annsieg.com/[po]company 34[/po].html?gclid=CIalsa3ZrY8CFTaoGgodXA7gSA
http://www.agelessgel.com/
http://forums.dealofday.com/showthread.php?t=171755
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

תודה רבה תמי{@
רננה*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2003, 11:13

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי רננה* »

האם יש בסיס לטענה של משווקי סאן-ריידר שבכל תוספי ויטמין cיש יון מתכתי על מנת למנוע את ההתנדפות של הויטמין ?
לטענתם רק בתוסף שלהם אין את היון המתכתי.
ואם אכן, האם זה בעייתי?
נעמה...*
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נעמה...* »

באילו מקרים נותנים אסידופולוס?
אני מתכוונת מהם הסימפטומים שבעטיים מומלץ לתת את האסידופולוס כחיזוק לגוף? (חוץ מכאשר נותנים אנטיביוטיקה, ואז ברור שכדאי לאזן, אבל היות ואני ממילא לא נותנת אנטיביוטיקה, אז זה לא משנה...)
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

קודם כל, לא נותנים רק אסידופילוס אלא פרוביוטיקה, שאחד מסוגי החיידקים בה הוא אסידופילוס.

שנית, אכן פרוביוטיקה היא טבעית, אבל כשהיא מגיעה כתוסף היא לא בהכרח בצורה שבה הגוף יכול לנצל אותה בצורה מקסימלית. כמו כן, מדובר באוסף של חיידקים שמישהו בחר והרכיב בשבילך, ולא בהכרח החיידקים שאת הכי צריכה. לכן, עדיין עדיף לאכול מאכלים מותססים כדי לקבל פרוביוטיקה בצורה הזמינה לגוף, והטבעית יותר. יש כאן לא מעט דפים בנושא.

חשוב גם שהפרוביוטיקה תהיה איכותית - רובן אינן כאלה, ולקחת כמויות גדולות אחרי מחלה (מאות ביליונים). פרוביוטיקה כזו שניתן להשיג בארץ, גם במירשם, היא VSL 3 (לא מתאים לכולם כי יש בה תירס, שרבים אלרגיים אליו). פרוביוטיקה אינה מזיקה, מקסימום גורמת לעצירות.

יש מוצר מצויין ויקר יקר של פרוביוטקה עם חיידקים מהאדמה (soil organisms) שקרוב יותר למה שהיינו מקבלים אם היינו עדיין לקטים. הוא נקרא PRIMAL DEFENSE ואפשר לקנות אותו דרך האינטרנט. ואפשר כמובן גם ללקט את מזוננו ולאכול אותו בלי לשטוף, כמו שאופק עושה, אבל אז את מקבלת גם כל מיני איכסים שנמצאים היום באדמה כמו חומרי הדברה ומתכות כבדות ושאר כימיקלים רעילים.

אני נותנת פרימל דיפנס לילד שלי ולוקחת בעצמי. יש לו בעיית טפילים כרונית במעיים, ועד היום זה הדבר שהכי עזר לו. אני נותנת יותר אחרי שהוא אוכל שטויות :-) .
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אני רוצה להמליץ מאד על הפורמולות הסיניות של זן צמחים - ובמיוחד על האיסטיס שנועד לכאב גרון .
זה סירופ מאד מאד מאד מגעיל.
מאז שאני זוכרת את עצמי, כל שנה פעמיים אנגינה (דלקת גרון, שקדים נפוחים וכו') ועשרה ימים של מוקסיפן, עד שגילו לי על הפורמולה הזאת. מאז היא תמיד אצלי בארון. ברגע שאני מרגישה את הדגדוג המוכר בגרון אני לוקחת את הזוועה הזו, וכבר בערך 3-4 שנים שאני בלי אנטיביוטיקה (טפו טפו טפו).
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

הרחבה - אני רוצה להעיר כמה הערות כלליות (מצרפת הודעות מהאתר ומתפוז).

כתבתי בדף הבית שלי -

יש ים - לא, אוקיינוס - של תוספים ותרפיות, והמספקים אותם תמיד יטענו שזה הגילוי המדעי הסנסציוני של המאה, האלף, תולדות האנושות, הפלנטה והיקום. גם אם היה לנו כל הכסף וכל הזמן וכל הנכונות שבעולם להפוך את בננו לשפן נסיונות, לא הייו יכולים לנסות ה-כ-ו-ל. על כל תוסף וכל תרפיה אפשר גם למצוא עדויות של אנשים שטוענים שזה עזר להם. (למשל, יש מישהי שטוענת שהבת שלה נרפאה מאוטיזם בעזרת המוצרים של מנאטק ותפילות לישו).

עדויות של הורים אינן נטולות ערך כלל - נהפוך הוא. הרבה פעמים אנחנו צריכים להסתמך עליהן, מחסרונם של מחקרים מסודרים, לפחות בינתיים.

על זה אני רוצה להוסיף: תעשיית התוספים והבריאות היא תעשייה מסחרית שמגלגלת ביליונים, שנכון להיום היא שוק פרוץ, בעיקר מטעמים פוליטיים. אחד הדברים שקורים בה הוא שיזמים זריזים עולים על הגל ומייסדים פירמידות שמשווקות תוספים. קל לטעון טענות מפליגות ולהבטיח הבטחות, בעיקר כשקהל היעד פגיע כמו אנשים שסובלים מבעיות בריאות, או הורים לילדים כאלה, וכאשר אין כל צורך לעמוד בתנאים שוליים כמו הוכחות אמפיריות, קיומן של ההבטחות האלה, או מצפון.

כשאתם שומעים על מוצר שנראה מפתה ומבטיח הבטחות, אני מציעה קודם כול לקחת צעד אחורה ולזכור שיש לנו נטייה להתפתות למי שמפיח בנו תקוות, גם אם אלה תקוות שווא - בעיקר אם אנחנו במצוקה וסובלים. שנית, אני מציעה מאוד להפעיל את Chelation]הכללים של מוריה products[/po].html#how evaluate כדי לשפוט אם המוצר שווה את הכסף שלכם. ברוב המקרים, לצערי, התוספים המשווקים כתרופת הפלא פותרת הכול ללא תופעות לוואי הם סתם שמן נחשים במחיר מופקע. במיעוט מהמקרים, מדובר גם בחומרים מזיקים.

סיכום כמה מהכללים של מוריה:
  1. במחקרים - תוצאות מכמה שיותר משתמשים, שנבחרו באופן רנדומלי ככל האפשר - לא רק כאלה שחוו השפעות חיוביות.
אידאלית - גוף שלישי אובייקטיבי ידוע ומוכר פיקח על המחקר, האנשים השתמשו במוצר לאורך זמן, ולא בנוסף למוצרים אחרים. כל מחקר שאינו כזה - מוטל בספק במקרה הטוב.
  1. צריכה להיות שקיפות מוחלטת לגבי מרכיבי המוצר. לא מעט מהתוספים שנשאלתי לגביהם נכשלים כבר במבחן הפשוט הזה.
  2. תוצאות שליליות חשובות לא פחות. תוצאות שליליות חשובות לא פחות. אני אכתוב את זה שוב:

תוצאות שליליות חשובות לא פחות!!!

(ולדעתי עוד יותר - אם אתם מרגישים שאתם לא רוצים לדעת עליהן; זה סימן לכך שהמצוקה עלולה לפגוע בשיקול הדעת שלכם)
כדי לדעת אם המוצר (1) בטוח ו (2) יעיל, אי אפשר לספר רק על צד אחד של התמונה!

להיזהר במיוחד ממוצרים שמכילים הרבה מאוד מרכיבים.
תוספת שלי: להיזהר במיוחד ממוצרים המשווקים בפירמידה.

עוד רעיונות להערכת מוצרים: פעמים רבות, אתרים מביאים סיכום של אמת מדעית כלשהי, ואז קופצים באלגנטיות לטענה שהמוצר/הגישה שלהם ממלאים אחר התנאים האלה - טענה שאותה, כמובן, לא טורחים להוכיח. קל לבדוק את ההצהרות הכלליות ולראות שהן נכונות, ואז ניתן לטעות ולהסיק שגם הטענה שהמוצר עומד בתנאים נכונה, בעיקר כשהטענה מגובה בשלל סופרלטיבים של משתמשים ובעלי מקצוע, אמיתיים או פיקטיביים.

אחת השיטות שאני משתמשת בהן לאחרונה בהערכת תוספים היא חיפוש בגוגל של המוצר בצירוף המילה FRAUD או SCAM או REVIEWS.

לעתים אני מגיעה בעקבות החיפוש לטענות שנראות הגיוניות, לעתים לא. לפעמים קורה דבר מעניין: הצירוף מוביל לעוד אתרים מסחריים שמוכרים את המוצר, כמו למשל מה שקורה עם מיץ נוני. מסתבר שלעתים מפיצי המוצר מציפים את הרשת באתרים "שלהם" כדי למנוע מאנשים לקרוא ביקורות שליליות. האפקט לגביי, לפחות, הוא הפוך במקרה כזה.

התשובה ל חוט השני לגבי אג'ל היא דוגמה לתהליך החשיבה שהביא אותי לא להמליץ על המוצר.יש שם עוד שיקול שלא הזכרתי כאן - העובדה שיש אלטרנטיבות אמינות שמחירן סביר.

האתר של גיא בן צבי - www.omega3galil.com, לעומת זאת, היה מקבל ציון טוב מול הבדיקה הזו:
  1. המחיר סביר
  2. מובא הסבר רציני ומפורט, וניתן לבדיקה ולהפרכה, על איך המוצר עובד ולמה
  3. המוצר נבדק על ידי צד שלישי בלתי תלוי
  4. יש הפנייה למאמרים רבים לגבי מחקרים שעשו גורמים נפרדים ובלתי תלויים זה בזה על התועלת בלקיחת אומגה 3 בשמן דגים.
  5. אנחנו יודעים בדיוק מאין המוצר מגיע ואיזה תהליך הוא עובר.
  6. יש התייחסות מפורשת לתופעות לוואי שליליות (הייתי שמחה לראות יותר התייחסויות - למשל, לזה שיש ילדים אוטיסטיים שאינם מגיבים לזה טוב, וכמה שצריכים להוסיף אומגה 6)
  7. אין הבטחות מפליגות ומוגזמות
  8. הכי חשוב: אני מכירה את גיא מהפורום שלי כאדם אמין שיודע על מה הוא מדבר...
ועכשיו כמה מילים על אתרים שמזהירים מפני תרמיות. גם את דבריהם לא צריך לקחת כתורה מסיני.
QUACK WATCH, למשל, משתמש בטקטיקות של הפחדה ודמגוגיה - זהות לאלה שאותן הוא מוקיע - כדי לשכנע אנשים נגד כל דבר שאינו שיא המיינסטרים.

WORLD WIDE WARNING עושה רושם של אמין יותר, אבל עדיין מונע-אג'נדה.
אני מציעה שגם את מה שהם כותבים ניקח כחומר למחשבה ופתח לעיון נוסף, ובסופו של דבר נפעיל את שיקול הדעת שלנו.

ועוד הערה קטנה:
כמו שאני נזהרת בלקיחת תרופות חדשות שאין לגביהן נתונים על בסיס משתמשים לאורך זמן, כך אני נזהרת בלקיחת חומרים אחרים שהתגלו רק לאחרונה.

כמובן, משנה מי מציע לי אותם - ובכל זאת, עם השנים נעשינו זהירים יותר בכך אחרי שנכווינו כמה פעמים. היום, הגישה של ד"ר ברגר הזהיר, שמחכה תמיד לקבל נתונים של חצי שנה לפחות מרופאי דאן אחרים לפני שהוא מנסה טיפול חדש, מקובלת עליי יותר מהגישה של ד"ר ברדסטריט החלוץ, החדשן וההרפתקן (אם כי, אם מישהו מהם יהיה מועמד אי פעם לפרס נובל, זה יהיה ד"ר ברדסטריט).

זו כמובן הגישה שלי, ואחרים יכולים להחליט אחרת (ועובדה שרבים מחוליו של ברדסטריט מנסים בהצלחה את הלהיטים התורניים שלו....)

זה נכון על אחת כמה וכמה כשמי שמציע לי חומר חדש ונפלא שרק התגלה (או שהשימוש בו למטרה מסויימת הוא חדש) הוא איזה אלמוני באינטרנט (או, לחלופין, חברת התרופות שגרפה מליונים על וויוקס).
הללו_יה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 22:43
דף אישי: הדף האישי של הללו_יה*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי הללו_יה* »

משהו שמע על חומצה פומארית? ואיפה אפשר לקנות אותה בכדורים?
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי יעלי* »

האם מישהו יודע על תוסף תזונה בשם: DHEA? מומלץ? לא מומלץ? מתי כדאי לקחת? מתי עדיף לא לקחת? האם יש שם של חברה מומלצת?
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

DHEA - מכירה. פרי-קרסר להורמון קורטיזול. בארה"ב נחשב כתוסף וניתן לקנות מעבר לדלפק, אבל בארצות אחרות צריך בשבילו מירשם. אסור לנשים הרות ומיניקות כי מחקרים הראו פגיעה בעוברים. בהחלט יכול לעזור למי שיש לו בעיות באדרנל, אם ניתן בכמות מספקת. מי רוצה לקחת, ובשביל מה? האם נלקח בפיקוח?
בוויקיפדיה
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי יעלי* »

מי רוצה לקחת, ובשביל מה? האם נלקח בפיקוח?
מישהי שמתעמלת איתי סיפרה לי שהיא לוקחת ויטמין מופלא שעזר להמון אנשים, אבל אין אותו בארץ. אני נוסעת לארה"ב, ושאלתי אותה לפרטים יותר מדוייקים ואז היא אמרה לי שזה לא ויטמין אלא תוסף מזון, שזה DHEA. לדעתה הכי כדאי לקנות את של GNC או של רשת ויטמינס (?). היא אמרה שזה טוב נגד כולסטרול גבוה וסוכר גבוה (מה שיש לי). היא אמרה לי לקחת 25 מ"ג.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

יעלי,
25 מג זה הרבה. אני לא מכירה את התוסף של GNC אבל אני יכולה להגיד לך שהרבה מוצרים כלל לא מכילים את הכמות של DHEA שהם אמורים להכיל - או משהו שיש לו איזשהו אפקט אמיתי.
אם יש לך סוכר גבוה אני הייתי ממליצה על דברים אחרים כמו וונאדיל סולפט, כרומיום והכי חשוב - הימנעות קנאית מפחמימות פרט לירקות ירוקים. לא הייתי לוקחת DHEA בלי פיקוח רופא שמבין בעניין, וכאלה יש מעטים (גם בארה"ב).

ויטמין מופלא שעזר להמון אנשים
סטרואידים עוזרים להמון אנשים. DHEA זה סטרואיד - לא "ויטמין" . בשימוש נכון הוא יכול להציל חיים, בשימוש לא נכון הוא יכול להרוס אותם.
הרבה עדיין לא ידוע על DHEA, הוא לא נחקר מספיק. אני הייתי נזהרת.
לפרטים נוספים את מוזמנת ליצור קשר באופן פרטי בדוא"ל או בטלפון.

הנה מאמר שנראה מאוזן
פלוני_אלמונית*

ויטמינים ותוספי תזונה

לתמי,
תודה רבה. קראתי בתשומת לב והשתכנעתי לא לקחת את זה. אני לא במצב כ"כ גרוע, ובהחלט יש דברים אחרים שעדיף לי לעשות (ולקחת) עכשיו. אני מודה לך שטרחת לחפש, לנסח, ולכתוב לי.
יעלי
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נורית_מ* »

תמי שלום,
נתקלתי במאמר הזה בווינט ותגובה מס' 18 מאוד מסקרנת אותי.
האם ידוע לך משהו לגבי הטענה שלו שהגוף מסתגל למינונים גבוהים של ויטמינים ואם מפסיקים אותם (את המינונים הגבוהים) הגוף מגלה סימנים של מחסור (מחלה שאופיינית לחוסר בויטמין)?
חיפשתי באינטרנט אבל לא העלתי בחכתי שום דבר.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

נורית, ריפרפתי על המאמר בשטחיות. באופן כללי, אני מסכימה עם מה שכתוב בו, בכמה הסתייגויות קלות. למשל, לגבי המחקר עם ויטמין E ראי במעלה הדף - זה לא היה מחקר טוב. כמו כן, ההמלצות של ה-FDA לגבי ה-RDA (הכמות היומית המומלצת) בנויות מלכתחילה כך שהן משקפות מינון לא אפקטיבי. וחלק מהוויטמינים שנוטלים בעודף פשוט יוצאים בשתן (למשל ויטמין C).

האם ידוע לך משהו לגבי הטענה שלו שהגוף מסתגל למינונים גבוהים של ויטמינים ואם מפסיקים אותם (את המינונים הגבוהים) הגוף מגלה סימנים של מחסור (מחלה שאופיינית לחוסר בויטמין)?
שמעתי את הטענה בעבר, אבל לא מצאתי אותה במאמר - את יכולה להפנות אותי למקום שבו הוא כותב את זה?
כטענה כוללנית, היא נראית לי חסרת בסיס הגיוני.
נורית_מ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נורית_מ* »

תמי,
מדובר בתגובה מס' 18 (טוקבקים).
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

נכון, סליחה (טוב, העירו אותי הבוקר לפני חמש...). לגבי ויטמין C אני לא יודעת על איזה מחקר הוא מתבסס, אבל אני מכירה מספיק ראיות אנקדוטליות הפוכות כדי לסתור את ההכללה. אני מכירה הרבה אנשים שלוקחים כמויות גדולות של ויטמין C. עוד לא שמעתי שהם קיבלו צפדינה כשהם הפסיקו, ולמיטב ידיעתי אין מגפת צפדינה מודרנית למרות שרבבות אנשים לוקחים כמויות של אלפי מיליגרמים, לפעמים למשך שבועות וחודשים, ומפסיקים.... כמויות עודפות של ויטמין C, כאמור, פשוט יוצאות בשתן. כך שאולי זה קורה לאחדים - אני באמת לא יודעת - אבל "סכנה חמורה" זו הגזמה פראית. 60-90 מג של ויטמין C זו כמות זעירה. לידיעתך, אני אישית קיבלתי בעירוי כמה עשרות גרמים (עשרות אלפי מג) של ויטמין C כמה פעמים וזה עשה לי רק טוב. הטענה שבמאמר עצמו שעודפים של ויטמין C בעייתיים לאנשים מסויימים (למשל כאלה עם נטייה לאבנים בכליות), נראית לי הגיונית. אני מסכימה בהחלט שלא צריך לקחת תוספים סתם כי כולם לוקחים וגם אם אין שום בעיה ידועה.

לגבי ויטמין B6 - עשיתי חיפוש ומצאתי את ob=ArticleURL&_udi=B6WF2-4FS7K2K-1D&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&[/u]userid=10&md5=df1f45b82c9f99583d8002cd51bd163a.]זה זה לא ממש מחקר אלא CASE STUDY (דהיינו מקרה יחיד), והכותבים עצמם מודים שהם אינם יודעים בוודאות שהתרפיה גרמה להתקפים. הסתכלתי ב פאבמד - גם שם מזכירים אותו מקרה, והוא האסמכתא היחידה שמצאתי למקרה כזה (אולי פיספסתי משהו, במצב העייפות שלי זה בהחלט ייתכן ואת מוזמנת לבדוק ולהגיד לי). יתר המחקרים שמזכירים שם מדברים על ההפך: התקפים שוויטמין B6 מרפא אותם.
אז שוב, יש כאן ניפוח מוגזם של נתונים על סמך ספקולציות ומקרים חריגים. מי שכתב את הטוקבק לא נראה לי רציני.
נורית_מ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי נורית_מ* »

טוב, בחיפוש מחודש באינטרנט מצאתי ביטוי שנקרא "rebound scurvy" ו- rebound effect.
לא קראתי עדיין לעומק ולכן לא יכולה להביע דעה.
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

תודה על ההפנייה. שוב, לא קראתי לעומק אלא רק ריפרפתי - אבל הם מדברים על כמויות של 6 גרם ליום במשך חודשים ארוכים. 6 גרם ליום זה משהו שאנשים לוקחים לפעמים בזמן שפעת. בדרך כלל אנשים לוקחים כמויות יותר קטנות, בין היתר כי בכמויות כאלה ויטמין C גורם בדרך כלל לשילשול (למשל, בזמן מחלה ממליצים לאנשים לקחת חצי גרם - 500 מג - של BUFFERED כל חצי שעה- שעה).

עוד משהו שהספקתי לקרוא - שקל מאוד להימנע מהתופעה פשוט אם מפחיתים את הכמות הנצרכת בהדרגה ולא בבת אחת. כאילו, דא! במקום להגיד לאנשים לא לקחת כמויות כאלה, לא יותר פשוט להגיד להם לא להפסיק בבת אחת...? תמהני.
(תודה, למדתי משהו חדש!)

לישון....!!!!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כמה זמן אמורים להמשיך לקחת ברזל אחרי לידה?
(אני לוקחת גם פרנטאל בנוסף לזה).
חזקה*
הצטרפות: 14 יוני 2009, 19:03

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי חזקה* »

שלום, מישהו יכול להמליץ על תוסף טוב של B12 וברזל (אני טבעונית טרייה אבל מרגישה חסרת אנרגיה יחסית כבר המון זמן בלי קשר) ?
וגם בן זוגי סובל מברזל נמוך ומחסור ב-B12 ורמה נמוכה של חומצה פולית ואולי כתוצאה מכך - חוסר אנרגיה ומצב רוח ירוד...
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

B12 טוב- של סולגאר או ניוטרילייף.
ברזל טוב- של ביוקר או נוזלי של פלורידקס.

ממליצה לך בחום לפנות לנטורופת/ית או תזונאי/ת כי המצב נובע מתזונה חסרה בד"כ. יכול להיות שהיה לך חסר והוא החמיר לאחרונה בגלל שעברת לטבעונות. ברוב המקרים אפשר להתאים תפריט טבעוני שיכיל מספיק ברזל ו- B12( (B-12 מהטבע יש באצות נורי).

בהצלחה
חזקה*
הצטרפות: 14 יוני 2009, 19:03

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי חזקה* »

תודה על ההמלצות!
הנטורופתית זה בתכנון... :)
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אני גם ממליצה על B12 של סולגאר. זה מעביר לי סחרחורות שנובעות ממחסור ב- B12 וממש עובד כמו קסם.
שובי_דובי*
הצטרפות: 02 דצמבר 2006, 22:30

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי שובי_דובי* »

מחפשת המלצות/אי המלצות על מולטי ויטמין 7/24 של מרוולס,
רואה הרבה התנגדויות בשל המחיר היקר
אך גם שמעתי תוצאות טובות ומהירות למגוון רחב של בעיות
אשמח לשמוע ממי שהתנסה או בעלי מקצוע ולא ממפיצים
תודה
תמי_גלילי*

ויטמינים ותוספי תזונה

מרוולס = שיווק רשתי. לי זה מספיק כדי לפסול את המוצר - כתבתי על זה בפירוט במעלה הדף.
שמעתי תוצאות טובות ומהירות למגוון רחב של בעיות
גם לתפילות לישו יש מוניטין דומה :-) . לכל מוצר או גישה יהיו גם תוצאות טובות - לפרטים עשי חיפוש על פלצבו והתפלגות סטטיסטית.
אישית, אני גם לא חסידה של מולטי ויטמינים - נדמה לי שגם את זה הסברתי פעם פה.
שובי_דובי*
הצטרפות: 02 דצמבר 2006, 22:30

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי שובי_דובי* »

תמי,תודה שהתייחסת
אני מבינה מדוע את פוסלת כך מוצר על סמך שיווק רשתי,זו נטיה שיש לרבים מאיתנו,
ואולי ההגדרה שלי תוצאות טובות ומהירות למגוון רחב של בעיות
לא היתה מדויקת וקל להתייחס אליה כפי שהתייחסת
ובכל זאת,לאחר שמקלפים קליפה או שניים,
הייתי רוצה לשמוע על המוצר הספציפי הזה-מולטי ויטמין 7/24 של מרוולס
מתוך הכרות או התנסות כלשהי עם המוצר
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי תמר* »

אולי מישהו יודע משהו על תוספי תזונה מומלצים לילדה בעלת רגישות גבוהה למגע ולקול (קושי בוויסות חושי)? האם משהו עשוי לסייע? קראתי על כך שתוספי תזונה מסייעים לאוטיזם ולמיטב ידיעתי גם קושי בוויסות חושי הוא על הספקטרום (תודה לאל, בסך הכול הילדה מפותחת ומתפקדת מצוין, אבל מאוד קשה לה בהקשרים של מגע, וזה גורם לחרדות,הצפה של גירויים שמובילה לעייפות רבה, קשיים חברתיים וכדומה).
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אור* »

מחפשת ויטמין Cשהוא רק ממקור טבעי, מישהו מכיר תוסף כזה?
עונה*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 12:15

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי עונה* »

לאור - למיטב ידיעתי אין דברים כאלה בישראל.

בחו"ל מוכרים ויטמין C טבעי - לפעמים מפירות שידועים כמכילים כמות גבוהה של הויטמין הזה. דוגמאות-

http://www.iherb.com/Now-Foods-Tru-C-Bi ... /7260?at=0
http://www.iherb.com/Madre-Labs-Madre-C ... 17628?at=0
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אפרת_מ* »

מולטי ויטמין 7/24 של מרוולס
מישהו בעבודה לוקח את זה ומאוד מרוצה.
טעמתי. הטעם של זה סינתטי ומזעזע בעיני (זו אבקה שמערבבים עם מים לכמעיין "זיפ"), ולכן לא טרחתי לנסות שוב.
בינתייםאלמונית*
הצטרפות: 25 פברואר 2011, 00:33

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי בינתייםאלמונית* »

אשמח להמלצה על מוצר פרוביוטיקה לילדים עדיף ללא סוכר וללא כל מיני תוספות מיותרות..
מישהו מכיר את חברת סופהרב ואת הביוטיקיד שלהם (פרוביוטיקה לילדים), האם נראה שאפשר לסמוך עליהם?
אני פשוט לא מכירה את החברה הזו..
תודה!
אילנית*
הצטרפות: 04 נובמבר 2002, 00:25

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי אילנית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה פעמים אני צריכה לקחת ויטמין B12
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

כמה פעמים אני צריכה לקחת ויטמין B12

B12 נמס במים, כך שאין הגבלה על הכמויות. אם יהיו עודפים - הם יצאו בשתן.

באופן רגיל, אפשר פשוט לקחת מולטי ויטמין (רצוי של סולגאר) פעם ביום או פעם בכמה ימים. כמות ה- B12 שיש בו מספיקה לגמרי. אבל אם יש עייפות או סחרחורות כאשר עוברים משכיבה לישיבה, צריך לקחת את ה- B12 המרוכז של סולגאר, פעם ביום או יותר, עד שהסחרחורות עוברות. (כמה ימים בדרך כלל).
פלוני_אלמונית*

ויטמינים ותוספי תזונה

שלום :)

שאלה: המדקרת שלי המליצה לי לקחת תוסף של ויטמין C. ראיתי שיש ויטמינים כאלה של סולגאר, אבל מפחידה אותי הכמות - 500 מ"ג ליום? זה לא מוגזם?
האם עדיף לחצות את הכדור לחצי?

האם יש חברה אחרת, מומלצת?
תודה רבה רבה,

חיפאית
מישי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 23:50

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי מישי* »

היי,
אני משתמשת בויטמין סי של סופהרב ( חברת בת של סולגאר) ומאוד מרוצה.
500 מ''ג זה לא הרבה, לדעתי. יש גם את ה1000 אבל עדיף ה500.
את יכולה לנסות לקחת חודש ולראות איך זה או לקחת כמוסה אחת ליומיים, לסירוגן.
בהצלחה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי פלונית* »

500 זה לא הרבה בכלל ליום
פלוני_אלמונית*

ויטמינים ותוספי תזונה

אוקיי, תודה מישי ופלונית :)
  • מישי - מה ההבדל בין האיכות של סופהרב לסולגאר? קיים הבדל?
תודה:)
מישי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 23:50

ויטמינים ותוספי תזונה

שליחה על ידי מישי* »

לא יודעת להגיד, זה יותר עניין של תחושה, לא משהו שכלי : )
מציעה לך לנסות ולהחליט בעצמך.
שליחת תגובה

חזור אל “מה כדאי לדעת לפני שעורכים”