אני בסופו של דבר שמתי התקן לפני כשנה, ואני רוצה לשתף:
ההתנסות שלי ממש חיובית.
בחודשים הראשונים באמת היו הכתמות במשך יותר ימים בחודש, ואיזשהו כאב עמום לא כ"כ נעים באיזור, אבל זה לאט לאט הסתדר.
ובאמת יש הרבה פחות דימום. כלכך מעט - שאני לא תמיד בטוחה אם אני במחזור.
לפני כן הייתי משתמשת במונקאפ.
עכשיו אני רק שמה תחבושת בד - ולפעמים היא נשארת נקייה.
אני רק שוטפת את הדם מהוואגינה עם הפיפי כשאני בשירותים. ומעבר לזה - כמעט לא יוצא החוצה.
יש כאלו שלא יחשבו שזה טוב. שרוצות להרגיש את המחזור.
אני דווקא ממש מעדיפה ככה.
אבל הדבר שהכי חיובי לי בזה - שאני כבר לא צריכה לסבול מהמתח הנורא שהייתי בו כשהייתי מקיימת יחסי מין.
להשתמש בקונדום (על כל חסרונותיו בסקס עצמו + הפחד שייקרע, או לזכור לצאת מהר אחרי השפיכה וכו') , או לעשות חישובים של ימים, או להיות בהיסטריה אחרי קיום יחסים אולי לא נזהרתי מספיק וכו'.
לפני כמה שנים השתמשתי בשיטת
תכנון הריון באופן טבעי - ויכול להיות שלא נזהרתי עד הסוף - ונכנסתי להריון.
גם שימוש בגלולות - הוא הרבה יותר גרוע (פירוט בהמשך). והיה חשד משמעותי שזה מה שגרם לעיבוי האבנים אצלי בכיס המרה, עד שבסוף נאלצתי לכרות אותו. כשהבנתי את זה כבר היה מאוחר מדי. אבל בכל מקרה רציתי להפסיק עם הגלולות, ולא מצאתי שום אלטרנטיבה טובה שלא תהיה 'גורם מתח' בשבילי.
אני מרגישה שההתקן ממש שיחרר אותי.
אני יכולה
ליהנות מיחסי מין.
תודה לאל !
גם המחיר לא אכפת לי. זה שווה לי את זה.
אני שמתי את ההתקן ההורמונלי - שעולה יותר, נדמה לי פי שניים. והעסק עלה לי קצת יותר מאלף ש"ח.
זה לחמש שנים.
אז זה משתלם.
(יוצא בחישוב הכללי פחות מגלולות, וגם משתלם מבחינת שקט נפשי).
עשיתי גם חשבון, שגם אם אני אוציא את ההתקן לפני תום החמש שנים, בגלל שארצה להיכנס להריון, ואפילו אם אוציא אחרי שנה - זה עדיין שווה לי את זה !
ברור שהיו לי התלבטויות.
בכל זאת, גוף זר בתוך הגוף + הורמונים.
אבל ממילא לקחתי גלולות במשך תקופה ארוכה אחרי ההפלה שהייתה לי - כי לא רציתי שוב לקחת סיכון.
והבנתי מהרופאה שההתקן זה בערך 7% מההורמונים שבגלולות,
וגם - שבגלולות ההורמונים משתחררים לכל הגוף, ובהתקן - זה נקודתי, רק לרחם.
ככה שאם כבר לבחור בין גלולות להתקן - כנראה שעדיף התקן.
ובקשר לגוף זר - ברור שלא אידיאלי, אבל מכל האופציות שעמדו לנגד עיניי - זה הרע במיעוטו כנראה.
החלק היותר קשה בזה היה ההכנסה של ההתקן עצמה.
זה היה כואב מאוד.
מאוד יכול להיות שזה בגלל שעדיין לא ילדתי.
רוב הנשים ששמות התקן זה כבר אחרי שילדו.
והרופאה אמרה שזה עלול להיות קצת יותר קשה בגלל זה.
ובכל זאת - זה היה כאב חזק רק לרגע, ובתמונה הכללית זה שווה את זה.