התלבטות קשה על בן זוג

ה_המתלבטת*
הצטרפות: 19 מאי 2015, 00:38

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי ה_המתלבטת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,

אני והחבר שלי ביחד און אנד אוף מזה שנתיים, ברצף מהקיץ האחרון וגרים ביחד כ- 7-8 חודשים.
מתחילת הקשר היו לי התלבטויות מאוד קשות לגבי הבחור ומידת ההתאמה בינינו ולכן גם נפרדנו. בזמן שהיינו פרודים הוא מאוד התעקש על הזוגיות וביקש שננסה שוב. בקיץ האחרון במהלך צוק איתן הוא נכנס קצת לחרדות שייקרא לשירות מילואים (שירת ברצועה בשני המבצעים האחרונים והחזרה לשם די איימה עליו). רציתי להיות שם בשבילו ועל דרך התמיכה וההתקרבות חזרנו לזוגיות.
הקרבה בינינו הלכה והתעצמה וגם האהבה שלי כלפיו גברה, לא מעט מהדברים שהפריעו לי בהתחלה נראים לי פחות חשובים או שאני רואה אותם פחות.
למרות זאת, עדיין אני מתקשה להתחייב. אני מפחדת מהעובדה שעל אף שאני אוהבת אותו אני לא מאוהבת בו.
הוא איש מאוד חם ואוהב, הוא מביע את אהבתו והערכתו אליי מידי יום ביומו. אני חשובה לו וחשוב לו גם שאביע אהבה והערכה לעצמי. בסופו של דבר אני חושבת שהוא כן טוב לי.
לצד כל אלה, יש המון דברים שאני מאוד לא אוהבת וקשה לי להבין אם אלה קווים אדומים באמת או נושאים שבהם אני יכולה להתפשר.
כמה סוגיות עיקריות שמעיקות עליי:
  1. הוא לא הבחור הכי חכם שיצא לי להתקל בו ולפעמים זה מאוד מאכזב אותי. לא פעם אני מרגישה אשמה על כך שאני בכלל שופטת אותו על העניין אבל אני אכן עושה זאת. אני מנסה להגיד לעצמי שזה לא גורע מכל התכונות הטובות שיש בו אבל זה עדיין מפריע לי.
  2. הוא מאוד ביקורתי ודי שתלטן (ולדעתי זה נובע מחרדה ולא בהכרח מאיזו כוונה רעה) אני שומעת ממנו המון הערות על המון דברים ולאט לאט אני מוצאת עצמי משתנה, לרוב לטובה אבל בכל זאת משתנה. למשל, כשנפגשנו הייתי מעשנת סיגריות, משהו כמו פעם- פעמיים ביום. הוא הבהיר לי שזה מאוד מפריע לו. היו לנו המון וויכוחים על זה מהתחלה הסכמתי איתו שאני צריכה ורוצה להפסיק אבל הוספתי שאני צריכה לעשות את זה כשזה יבוא ממני ובכל זאת הוא שוב ושוב העלה את הנושא. לאט לאט הפסקתי והיום אני אפילו לא יודעת להגיד אם זה כי אני רציתי או כי הוא רצה. בזמנו אמרתי לו שלדעתי תמיד יהיה משהו שנתווכח עליו ואם אני אפסיק אז יהיה נושא חדש שדחוף לו שישתנה ואכן זה קורה. היום אנחנו מתווכחים שוב ושוב על נושא התזונה - כן מלח לא מלח, חמאה זה השטן ועוד כל מיני דברים. הוא מרשה לעצמו להגיד לי מה לאכול או שהוא מכין לי אוכל לעבודה שזה מאוד חמוד אבל אז מלווה את זה באמירה שחשוב לו שאני לא אוכל שטויות. מודה אכן ירדתי במשקל מאז שאנחנו גרים ביחד וכמה שאני אוהבת את זה אני גם די שונאת את זה. כשמחמיאים לי שירדתי או משהו כזה אני מרגישה רגשות מאוד מעורבים כי זה מרגיש שהשינוי בכלל לא שלי (אם זה נשמע הגיוני?) אני אומרת לו שהוא רוצה להרזות אותי, הוא מכחיש בתוקף וטוען שהתחיל איתי ונמשך אליי גם כשהייתי יותר ושהכל ממניעים של בריאות בלבד אבל אני לא תמיד מאמינה.
כיוון שהנושא די רגיש בעבורי אמרתי לו מספר פעמים שפשוט לא ידבר איתי על זה! ואכן התדירות ירדה אבל זה חוזר מידי פעם, בעיקר כשהוא כועס על החיים.
[פה גילוי נאות, נושא המשקל הדיאטות והתזונה הם חלק מאוד משמעותי מהחיים שלי. פעם הייתי די שמנה ובשנה-שנתיים לפני שנפגשנו ירדתי לא מעט במשקל (כ- 20 קילו). עשיתי את זה במקביל לתהליך של הרבה ספורט וחינוך לקבלה עצמית ולא דרך מותר/אסור. אני מבינה שהנושא הזה מדליק אצלי אותי וכמעט כל פעם שהוא מעלה את זה אנחנו ישר רבים, חלק מזה נובע מכך שאני מלבה ולא מפחיתה את הלהבות.]
  1. הנקודה הזו היא די המשך של הנקודה הקודמת אבל נראה לי חשוב לציין אותה. הוא די קמצן. שוב זה נובע מחרדה, הוא מאוד פוחד ממה יקרה אם לא יהיה לו את הרזרבות. אני לא בנאדם בזבזן ולכן בהתנהלות היום יומית לרוב זה לא מפריע לי, אני מאוד נהנית מסיבוב בפארק ולא מחפשת סמלי סטאטוס. בסופו של דבר אורח החיים החסכני שלנו די מתאים לי כי גם אני מעדיפה שלא להוציא כסף סתם. עדיין הנושא קצת מפחיד אותי. מה יקרה אם אני לא אעבוד לתקופה (פיטורין או אפילו אם סתם אאריך את חופשת הלידה), האם אז אמצא את עצמי מודרת מקבלת ההחלטות? כבר עכשיו הוא אמר כל מיני דברים, בצחוק, שעוררו בי חשש שהנושא הזה ירים את ראשו ובסוף זה יהיה עוד משהו שאני אצטרך להצדיק את עצמי בו.
בקיצור אני לא בטוחה למה אני בכלל פותחת את השרשור הזה כי לא שאלתי שום שאלה, מה שכן אני בטוחה שאני די מבולבלת והמקום הזה נראה לי כמו אי של שפיות. אני לפעמים חושבת שמרוב שאני חופרת בנושא אני כבר לא מצליחה לראות את התמונה הגדולה.
רוב הזמן כשאנחנו ביחד אני שמחה וטוב לי אבל יש המון רגעים מאוד קשים. פעם היו יותר ולאט לאט אנחנו מצליחים לשפר את התקשורת ואת הדרך שבה אנחנו ניגשים לנושאים מסויימים אבל הכל כל כך קשה. מה שעובר לי בראש זה שאם עכשיו זה כל כך קשה אז מה יקרה אחרי שיהיו ילדים? או כשיהיו לנו תקופות משבר?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי יעל* »

שתי הנקודות האחרונות שתיארת בהחלט יכולות להיות בעייתיות מאוד.
תראי, אם היית כותבת שאת מאוהבת לגמרי בבנאדם והוא בך... לא בטוח שהייתי ממליצה לך לפסול לגמרי את הזוגיות ולגמור אותה בגלל הדברים האלה. (כן לטפל בזה. בטוח)
אבל בהינתן שאת לא מאוהבת בו - קחי את עצמך ולכי.
חד משמעית.
אנונימה*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2008, 23:21

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי אנונימה* »

שמתי לב שאת מצדיקה אותו ("זה בגלל חרדה"). מציעה לבחון את הדברים ללא הצדקות והאם הם מקובלים עליך.
ובהתאם לכך, ללא האשמות של עצמך (מלבה את האש). אם עשית תהלך של קבלה עצמית, שהוא חשוב מאד, את ראויה לכך שהוא יכבד אותו.
נ*
הצטרפות: 02 יולי 2002, 14:44

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי נ* »

שלום למתלבטת. מציע לך להחליף שאלה. במקום לשאול את עצמך אם את אוהבת אותו, תשאלי אם את אוהבת את עצמך איתו. גם כשאת קונה ג'ינס בחנות השאלה היא לא אם הג'ינס יפה על הקולב אלא איך את איתו. במקום שאת לא אוהבת את עצמך- בדרך כלל יהיה לך פחות טוב ולהפך. את אותה שאלה אפשר לשאול בבחירת עבודה, מקצוע, לימודים, חברות וכו'.
מקווה שעזרתי.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

שלום לך מתלבטת.
אהבתי את התשובה של נ' לגבי איך את אוהבת או לא את עצמך כשאת איתו - וזו בהחלט נקודה להתבוננות.
כמה שאלות נוספות:
קפץ לי ממש לעניים - שאת לא מעריכה אותו. את חושבת שהוא לא חכם במיוחד. האם מגיע לו להיות עם בחורה שרואה אותו כך? האם מגיע לו להיות עם מישהי שחושבת שהוא פחות חכם ממנה ומבקרת אותו על כך?
את מרגישה שהוא לא אוהב אותך כמו שאת ולא מקבל אותך כמו שאת. אני חשובה לו וחשוב לו גם שאביע אהבה והערכה לעצמי_ ועדיין _תמיד יהיה משהו שנתווכח עליו ואם אני אפסיק אז יהיה נושא חדש שדחוף לו שישתנה ואכן זה קורה האם לך מגיע להיות עם מישהו שכל הזמן רוצה לשנות אותך?
כמו שאני רואה את זה: כשיש שאלה - אין שאלה. במיוחד בתחילת הדרך, כשעוד אין ילדים, כשעוד אין התחייבויות משותפות. ואם בכל זאת מחליטים להמשיך ביחד - אז ממליצה לפתוח את כל הדברים האלו בפניו, לתת לו לפתוח את שלו בפנייך. כולל החששות שלך לעתיד.
הרבה פעמים מגיעים אלי זוגות לפני נישואין למפגשים. חלקם ממשיכים יחד וחלקם לא. אבל הפתיחה של הדברים מאפשרת להבין איפה עומדים והאם באמת מי שנמצאים איתו הוא מי שרוצים לחיות איתו ולהקים איתו משפחה. (שיהיה "הבאושר ועושר" שלי). אם את לא יכולה לעשות את זה איתו - או שתעשי את זה ביחד עם צד שלישי או שתלכי. כי להשאר כך - לא יעשה טוב לאף אחד מכם.
מקווה שעזרתי ולו בקצת.
ה_המתלבטת*

התלבטות קשה על בן זוג

שלום כולן. תודה רבה על התגובות.
הסופ"ש האחרון היה עמוס חוויות ועכשיו אני מאוד מאוד מאוד מבולבלת וקשה לי מאוד להכיל את הכל.
נסענו לסופ"ש עם האחיות שלי. הוא הציע לי נישואים!! הייתי בהלם ולא ידעתי מה לעשות. כל החששות שלי צפו ועדיין אמרתי כן.
הוא נראה כל כך מתרגש ומתלהב ורצה ישר להגיד לכולם ואתמול עשינו סבב טלפונים. אני עכשיו עומדת לצאת לעבודה ואני פשוט פוחדת לשים את הטבעת! ואתמול כשהגענו הביתה הוא חיבק אותי ובכה ואמר לי כמה הוא אוהב אותי ואיך שיניתי את החיים שלו לטובה. ואני בצד השני, פוחדת מאוד ולא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני הולכת לפרק את זה ולפגוע בו מאוד ואני מרגישה אשמה נוראית.
מרגישה שאני גם לא יכולה להגיד את כל זה לאף אחד, מה עושים??
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

לי זה נשמע שהצעד הזה כרגע ממש לא נכון עבורך, ושאולי רצוי שתאמרי לו שאת בהתלבטות ורוצה בכל זאת עוד זמן לעכל ולחשוב.

בדיוק עולה המרגיעון:
ההבדל בין עבדות לחירות הוא היכולת לעמוד מאחורי מעשייך, בעבר, בהווה ובעתיד.

חישבי אם את מרגישה,(ואת די יודעת) אם הבחירה הזו היא משהו שתעמדי מאחוריו לאורך שנים. מאיזו סיבה מטופשת, אחרי שאנחנו נישאים קשה לנו יותר לפרק מערכות יחסים, גם כאלה שממש לא נכונות עבורינו.
לפעמים אנחנו נגררים למשהו שאנחנו לא לגמרי רוצים בו, או לא רוצים בו בכלל, ולצאת ממנו קשה מאד.
טדליק_נהנאנע*

התלבטות קשה על בן זוג

וסליחה שאני כזו נחרצת, מאד לא אופייני לי. את פשוט נשמעת בעיקר מבוהלת מההחלטה, ולא שמחה כפי אולי צפוי שיקרה כשאהוב לבך מציע לך נישואין. 8 חודשים זה לא הרבה מאד זמן, את יכולה לקחת עוד זמן לחשוב על זה, ולהגיד לו את האמת. שאת מתלבטת ורוצה לבדוק אם זה הדבר הנכון.
ואני יודעת שזה לא פשוט בכלל.
אבל עליך לדאוג קודם כל לעצמך, ושהוא ידאג לעצמו אל תכנסי למשהו שאת לא בטוחה בו בגלל רגשות אשמה. האשמה מנהלת אותנו למקומות הכי לא בריאים עבורנו.
ה_המתלבטת*

התלבטות קשה על בן זוג

טדליק נהנאנע תודה רבה על התגובה אני באמת די מבוהלת. בעיקר אתמול בבוקר שזו הפעם הראשונה שהייתי באמת לבד ורק אז התחלתי לעכל את המשמעות. בערב, אמרתי לו שאני די פוחדת וחוששת אך עוד לא פתחתי לגמרי את הנושא מולו. הסכמנו שניקח שבוע-שבועיים לעכל ורק אחרי זה נתחיל לחשוב על דברים מעשיים כך שיש לי זמן לחשוב.
הרמתי טלפון לפסיכולוג שבעבר הייתי מטופלת שלו, קצת דיברנו והוא די אמר את מה שאת אמרת - לנסות ולהפריד בין התחושות שלי על הנישואים לבין האשמה שלי כלפי בן הזוג ולחשוב רק על עצמי כרגע.
קשה לי מאוד לעשות את ההפרדה הזו אבל מנסה.
טדליק_נהנאנע*

התלבטות קשה על בן זוג

לאחרונה גיליתי שההפרדה היא השיעור החשוב ביותר בחיים שלי. היא דורשת תרגול, זו בעצם התבוננות, אבל לאט לאט כשלומדים לעשות אותה היא הופכת לחלק מאיתנו. החלק החכם יותר. לא חכם שכלתני, אלא חכם קשוב למי שאנחנו ולמה שאנחנו זקוקים לו בכל רגע ורגע.
שמחה שפנית לייעוץ. נראה לי שהוא יחזק את האמון שלך במה שאת באמת מרגישה. ובעצם זה הדבר החשוב.
אנונימה*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2008, 23:21

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי אנונימה* »

אני רוצה להוסיף ולומר, שבהחלט ייתכן שהוא מרגיש את הקושי שאת חווה בתקופה האחרונה לגבי הקשר, ולכן ממהר להציע נישואין, הצעה שהרי "אי אפשר לסרב לה"....
אפילו אם זה לא לגמרי במודע, יש כאן אמצעי כבילה.
לאור הבהלה והחששות בהחלט חשוב לקחת פסק זמן ולחשוב זה ממש לא דבר לקלות דעת.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

התלבטות קשה על בן זוג

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

נראה שלמעשה אין לך התלבטות לגבי בן הזוג אלא ידיעה שזה לא מתאים לך ואת לא רוצה יחד עם אשמה וחששות שגורמים לך לעשות דברים שאת לא רוצה.

את הרי מרגישה את זה עמוק בבטן, וצריך ללכת במקרה הזה עם הבטן.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”