לפעמים חלומות מתגשמים...
ראיתם את הסרט "הסוד"?
שמעתם עליו? על כל הרעיון הזה שמחשבה יוצרת מציאות? שאנחנו בוראים את החיים שלנו בעזרת מחשבותינו?
אז אני רוצה לספר לכם על "הסוד" שלי... וזה מתחיל ככה:
יום אחד אני מחליטה להתקשר לאופיר- אולי הוא יעזור לי למצוא את המקום הזה שאני מחפשת כבר כ"כ הרבה זמן... הוא הרי מכיר את כל המקומות הנכונים בצפון. הוא עונה ואומר מצידו השני של הקו שבדיוק התכוון להתקשר ולבוא אלי- יש לו הצעה בשבילי. עוד באותו היום הוא מתייצב אצלנו על הדשא בעין-חרוד.
"תשמעי" הוא אומר, "מצאתי את המקום בשבילך. בשביל החזון שלך"... ומספר לי על ההרחבה בנווה-איתן שעומדת כבר שנתיים ריקה, על הקיבוץ שנותר עם קומץ חברים מעל גיל 50, על הבנים שלא חוזרים ועל הייאוש במקום שדועך לאיטו.
"טוב, תשמע" אני עונה "אין סיכוי שאני גוררת את הבעל לנווה-איתן. חם שם- גהנום! והוא הרי סובל נורא מהחום, אתה יודע..."
ואז אופיר מספר על ההחלטה להפוך את ההרחבה לשכונה אקולוגית, יותר שטחים ירוקים, הרבה נוי, גינות, בוסתנים... כל מה שחלמנו ביחד.
"מה אכפת לך?" הוא מבקש "תפרסמי קצת ותראי איך זה הולך..."
התשובה שלי- "אין מצב. אין לי זמן. אני חודש וחצי אחרי לידה, 3 ילדים בחינוך ביתי איתי כל היום בבית. אין לי חיים. בקושי יש לי זמן לישון ולאכול. אין סיכוי".
אנחנו נפרדים בסיכום שאחשוב על זה. אני מסכימה רק בשביל שיעזוב אותי בשקט.
- 8.07
חצי שנה מאז הפגישה עם אופיר.
30 משפחות ויחידים כבר חתמו על חוזה לקניית מגרש בהרחבה האקולוגית בנווה-איתן. כל יום מתקשרים עוד אנשים, עוד משפחות עם ילדים, עוד זוגות צעירים... חבר מביא חבר. כל יום שישי מגיעים לבריכה בנווה-איתן מתעניינים חדשים שבאים לראות את המקום. הפלפון לא מפסיק לצלצל. אין רגע דל.
והאנשים שמגיעים הם אנשים שיש להם מכנה משותף- יצירת קהילה ייחודית. קהילה שמתחשבת בסביבה. שחיה בהרמוניה עם האדם והאדמה. קהילה שמקבלת אנשים מכל הסוגים- רווקים ונשואים, דתיים וחילונים, בסגנונות שונים ומכל מיני זרמים. אנשים שמבקשים לבנות בתים חסכוניים מחומרים טבעיים. שרוצים לחנך את הילדים בבית, או בדרך קצת שונה מהמקובל. שרוצים לחיות ביחד.
בספטמבר הקרוב אנו מתכוונים כבר לעבור לנווה-איתן ולגור כאן בשכירות עד שנבנה את בתינו. עומד להיפתח גן-ב"ס שייתן מענה ייחודי לכל ילדי הקהילה מגיל 0 עד 18 ואילך וכמובן שמוזמנים גם ילדים מישובים שכנים. במקביל מתחילים לתכנן ולפתח מתחם יזמות משותף בשטח שהוקצה לכך ע"י הקיבוץ שבו תוקם חווה אקולוגית חינוכית, מתחם תיירותי עם מסעדה אורגנית, בתי מלאכה וסדנאות אמנות ומתחם לטיפולים ברפואה הוליסטית.
וכמובן שמחכים כבר לחגוג יחד עם חברי הקיבוץ את החגים והשמחות וליצור ביחד מקום מצליח ומשגשג.
אם תשאלו מה עשיתי בשביל שכל זה ייקרה אספר לכם שכמעט כלום. כמה טלפונים לחברים, מודעה אחת באתר באינטרנט... לא הרבה. אבל בעיקר האמנתי, חלמתי, חשבתי ותכננתי את המקום הזה עד לפרטיו הקטנים.
ואם תשאלו מה עוד מיוחד בנווה-איתן, אומר לכם שנווה-איתן זה המקום להגשים חלומות.
ואתם מוזמנים בעוד שנה-שנתיים לראות תוצאות.