הריון ראשון

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם בסקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה טוב לאולטרסאונד (לא סתם אחד) אפשר לזהות סימנים לתסמונת דאון, וזה לא פולשני ולא מסוכן כמו דיקור מי שפיר.

בדיקת חלבון עוברי נורא נורא נורא לא מדוייקת, ולא אומרת בעצם כלום.
כבר נולדו ילדים עם תסמונת דאון שבדיקת החלבון העוברי שלהם יצאה תקינה, והמון ילדים נורמליים לגמרי עם בדיקת חלבון עוברי חשודה, והנה נזכרתי שגם לבת דודי יצאה תוצאה לא טובה בהריון הראשון, כמובן - סתם.

בקיצור, הבדיקה הזאת לא עומדת בפני עצמה, והיא די גרועה.

בבדיקת מי שפיר אפשר לאבד את העובר, אם הרופא לא הטופ שבטופ (מאיזה איזור את בארץ? צפון? מרכז?).
באיזו קופ"ח את?
יש כמה רופאי נשים ממש נחמדים, שיחשבו איתך ולא יכניסו אותך ישר להיסטריה ולראיית שחורות על כל בדיקה טיפשית (טיפשית כי היא לא אמינה, וגם היא לא אומרת כלום לעצמה, בלי אישור מעוד בדיקות).
ויש מומחים לאולטרסאונד שיכולים לעזור (את המועד לשקיפות העורפית כבר הפסדתם, דומני, אבל אפשר סקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה), אם כי גם זה לא נותן תוצאה ב-100 אחוז).

כמו שסמדר כתבה, אין 100% בכל מקרה.
ואנחנו חרדות כל ההריון בכל מקרה P-: עד שהוא או היא יוצאים ורואים שהגיעו אלינו בשלום...
ס.*
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 17:09

הריון ראשון

שליחה על ידי ס.* »

אני מתחילת הדרך בשבוע ה-5 ו3 ימים הלכתי היום לעשות אולטרסאונד ראשון והרופא הראה לי את שק הרחם ואמר
שעדיין מוקדם לראות עובר . ושאני אחזור עליו עוד 3-4 שבועות . ושהבדיקות שלי תקינות .
האם יש מקום לדאגה בגלל שלא ראיתי אותו ???
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

הרופא שלך צודק.
לא רואים דופק לפני שבוע 8-9.
חיפושית*
הצטרפות: 16 מרץ 2004, 18:29

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

א.
אני מצטרפת לכל מה שנאמר לך למעלה , וממשיכה לחזק את ידך , ואכן חושבת שסופר חשוב להיות אצל רופא תומך, אני יודעת כמה זה חשבו משום , שלי לקח כמעט 3 חודשים להגיע לאחד כזה..אבל לבסוף מצאתי אותו,מעולה!

ס.
את מזכירה לי נשכחות.. :-) גם אצלי ראיתי "רק" שק הריון אפילו שבוע מאוחר יותר מהזמן שאת נבדקת, ואח"א ראינו את העוברון המתוק שלנו "רק" בחודש השלישי מבחירה, לא רצינו לחשוף אותו קודם), ואז היתה הפתעה נעימה מאוד כי ראינו אותו זז ובועט ושבוע אח"כ ביצעו סקירה מוקדמת והיה מאוד מאוד מרגש.
א.*
הצטרפות: 04 פברואר 2002, 01:02

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

תודה לכן בנות .
אני חייבת לשתף אתכן אז ככה היום אני מרגישה הרבה יותר טוב תודה לאל .
אתמול הלכתי עם אחותי למערת אליהו הנביא זכור לטוב וביקשנו והדלקנו נרות ושמנו פתק ובכינו והוצאנו את כל הפחד ויצאתי משם מחוזקת ומאמינה שהכל יהיה בסדר .
בלילה חלמתי חלום שאני מקבלת מתנה בלונים ופרחים ושוקולדים - זה נראה לי סימן טוב כאילו קיבלתי ברכה או משהו
ובבוקר קמתי עם הרגשה טובה וכנכנסתי לאוטו לנסוע לעבודה פתאום החלו יורדות טיפות גשם ואני כלכך התרגשתי ושמחתי בפעם הראשונה לראות שיורד גשם כי הרגשתי כאילו קיבלתי עוד סימן שהכל בסדר - כי גשם הוא ברכה.
אז אני מרגישה יותר טוב . בכל מקרה אתן מאוד נחמדות ודבריכם מחזקים ומחר יש לי פגישה עם יועץ גנטי שבעזרת ה' יגיד שלא צריך כלכך לדאוג . אני עוד לא יודעת אם אעשה מי שפיר או לא אבל נראה מחר מה אני ארגיש .
לגבי רופא הנשים אני הולכת לרופא שהוא מיילד אבל כלכך לא נחמד היה כלכך נוראי באיך שהוא סיפר לי בטלפון על תוצאות הבדיקה ההן ואמר לי לכי תעשי מי שפיר וכששאלתי מה זה אומר אז הוא התעצבן וענה לי מה את לא יודעת איזה בדיקות עשית לכי ליועץ גנטי שהוא יענה לך ממש בגועל הוא דיבר אליי
ובכלל תמיד שאני שואלת אותו שאלה הוא עונה בקצרה ולא בתשומת לב.
לכן עכשיו אני מחפשת רופא נשים טוב מישהי יכולה להמליץ על מישהו מחיפה???
תודה ושיהיה לכולנו הריון בריא ותינוקות בריאים אמן ואמן
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

אה עוד משהו בנות בקשר לגיל ההריון שלי אני לא בטוחה כי עד עכשיו הייתי כמעט בטוחה שהגיל שאמר לי הרופא הוא בסדר אבל אף פעם לא הסתדר לי כלכך בראש
כי הוסת האחרונה שלי היתה אומנם ב-23.9.04 אבל שמרתי מאז שבועיים לפחות והייתי במקווה ב-6.10.04 ונראה לי שמתאריך זה אמורים לספור את ההריון לא לפני שהרי לא שכבתי כלל לפני ה-6.לאוקטובר
מה דעתכן?
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

א.
שמחה מאוד לראות שאת מעודדת יותר (()) כל מה שמעודד אותך מצויין!!!!

כי הוסת האחרונה שלי היתה אומנם ב-23.9.04 אבל שמרתי מאז שבועיים לפחות והייתי במקווה ב-6.10.04

אם תפתחי יומן, אז אני יכולה לשתף אותך שאצלי מדבור באותם הזמנים כלומר גם אצלי זה תאריך מחזור אחרון (בדיוק ), והסתכלתי ביומן ואם הלכת למקווה ב- 6/10 והיית שותפה למגע מיניב- 6/10 אז את אולי "מאחרת" בהתעברות ביום אחד אחרי.. כי לפי חישוב שלי- אני יודעת שהתעברתי כפי הנראה ב- 5/10 ...
ובטוח לא לפני - אז הטעות אוליהיא בהבדל של אולי יום.... אלא אם כן ההתעברות כמו הביוץ שלך איחרו באות החודש ואז יכולה להיות סטייה של שבוע ...
אבל בשביל זה את יכולה ללכת למומחה א"ס אם זה חשוב לך מאוד ולקבל הערכה מדוייקת לגבי גיל ההריון..

אם את כמוני אז לפי חישוב שלי אנחנו בשבוע 19 ובחישוב רפואי 18+4
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

הרופאים סופרים את ההריון מהווסת האחרונה ומניחים שהעיבור התרחש שבועיים אחריה. תאריך הלידה המשוער מחושב 40 שבועות מהווסת האחרונה, כלומר 38 שבועות מהעיבור המשוער (266 יום). הסיבה היא שאת תאריך הווסת האחרונה בדרך כלל יודעים, בעוד שאת תאריך העיבור קצת יותר קשה לדעת (הוא לא תמיד חופף לזמן קיום היחסים, מה גם שסביר שזוג המעוניין להרות יקיים יחסים סביב הביוץ יותר מפעם אחת). כלומר, יש נשים שאינטואיטיבית יודעות, אבל אינטואיציה אינה מדד תקף בסטנדרטים רפואיים.
רק מה? יש הרבה נשים שהביוץ שלהן לא נופל בדיוק באמצע המחזור, או שהמחזור שלהן לא סדיר, או קצר/ארוך מ 28 יום, ולכן גיל ההריון המחושב שלהן (שבעקרון נכון רק לאשה עם מחזורים סדירים של 28 יום המבייצת ביום ה-14) אינו זהה לגיל ההריון האמיתי. אם בא"ס בתחילת ההריון רואים עובר שלא מתאים לגיל המחושב -- מתקנים את החישוב.
זה רק לא אומר שלא טועים בחישוב, לפעמים.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הריון ראשון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

א' יקרה
קודם כל מיהו אותו רופא שלך? (כדי שנדע על מי לא להמליץ) ולאיזו קופה את שייכת (או שאת רוצה פרטי)
ובאשר לגיל ההריון הוא מחושב לפי תאריך הוסת האחרונה, למרות שזה ברור שלא היית בהריון בשבועיים הראשונים... הביוץ מתרחש מתישהו באמצע המחזור ורק אז נכנסת להריון בפועל, אבל מכיוון שאי אפשר לדעת מתי זה היה בדיוק (אפילו מי שכן יודעת, בדר"כ יודעת בטווח של כמה ימים).
מתייחסים לתאריך הכי ידוע, והכי מדוייק - היום הראשון של הוסת האחרונה.
לפי התאריך שלך את היום בשבוע 18 + ארבע ימים (18+4) שאת יכולה להסתכל על זה כ-19, אבל הרופאים לא מסתכלים ככה...
מתי בדיוק עשית את הבדיקה? (תאריך) והאם היה לך אולטראסאונד ש"מאשר" את גיל ההריון?
ויצא הסתברות של בין 1-320
תיקון קטן, ההסתברות היא אחת ל-320 לידות שיצא תינוק פגוע. סה"כ סיכוי די קטן. שימי לב שאשה בת 30 בריאה, שהכל בסדר אצלה, סטטיסטית הסיכון שיהיה לה עובר עם תסמונת דאון הוא 1 ל- 400 (1/400). כך שאת לא נמצאת בקבוצת סיכון גבוהה במיוחד.
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

בחיפה ד"ר ישראל שפירא מקסים (מומחה מהשורה הראשונה לאולטראסאונד, סקירות מערכות, דיקור מי שפיר וכו'), אבל אני לא יודעת באיזה קופ"ח הוא. הוא בד"כ עובד בביה"ח אלישע.
יש גם דף המלצות רופאי נשים שאולי יש בו המלצות לגבי חיפה.
גלגל_ענק*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 16:50

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

אני כל כך מתרגשת !!
חודש שני הסתיים.. יום שישי פגישה שנייה אצל הרופא. בתקווה שהפעם בעלי יוכל להכנס איתי ונוכל לראות קצת יותר מהעוברון/נית הקטן/נה.
בפעם הקודמת לא היה הרבה לראות והרופא לא רצה לדבר על זה יותר מדי , ואמר שאחרי שנעבור את החודש השני נוכל לדבר יותר על ההריון בבטחון כיוון שזה הזמן ה"מסוכן" שהרבה מפילות בחודש -חודשיים הראשונים . אז הנה חודשיים חלפו - נקווה שהכל יהיה טוב ביום שישי ונקבל קצת יותר מידע להמשך ההריון.
שאלה: האם הרופא בודק מבפנים או מבחוץ? תמיד אני רואה בסרטים שהם שמים ג'ל על הבטן ובודקים. למה אצלי בדקו מבפנים ? או שאולי זה רק ככה בבדיקה הראשונה כדי לוודא הריון ?
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

היי בנות אתמול היתי אצל יועץ גנטי בקשר להסתברות ההיא והוא מומחה שחבל על הזמן ממש בן אדם מקצועי - אני יודעת בדרך כלל לזהות רופא טוב איך הוא מסתכל ובוחן כל דבר הרי רופא גנטי טוב יכול לזהות בעיה חלילה גם על ידי הסתכלות והוא כבר מזהה אז הוא כלכך הרגיע אותי אמר לי מה את דואגת נכון שבהסתברות מצאו 1:320 אבל זה אחוז אחד לא בטוח לחלילה ילד חולה ו-99% בטוחים לילד בריא ואני לא רואה שום סיבה שלא יהיה לך ילד בריא מבחינת הקופה הוא נתן לי הפניה שאם אני ארצה לעשות בכל על חשבון הקופה אבל הוא אמר לי אני לא רואה אותך עושה כמובן שהוא לא אמר לי אם לעשות או לא אבל מתשובותיו הבנתי שאני לא צריכה להיות לחוצה כמו שהייתי מהתוצאה. והסביר לי המון פעמים וקלט עד כמה אני לחוצה וחזר שוב ושוב ואמר לי חשוב לי שתביני מה שאני מסביר לך אם יש לך שאלה תעצרי אותי ממש רופא חבל על הזמן גם מקצועי וגם אנושי פרופ' בורוכוביץ קוראים לו והוא מקופ"ח מכבי ועובד גם בבית חולים רוטשילד היתי אצלו גם לפני החתונה עם בעלי ועשינו בדיקות גנטיות והוא אפילו זכר את הפרטים.
לפני שנכנסתי אליו ישבתי קראתי ספר תהילים וכולי רעדתי והרגשתי שאני עומדת להתעלף ואם היו מודדים לי לחץ דם המדיד היה מתפוצץ מרוב שהיתי בלחץ כלכך קיוויתי לצאת ממנו רגועה יותר וזה אכן קרה וברוך ה' עכשיו אני כמעט בטוחה שאין סיבה לעשות ואין סיבה שלא יהיה לי ילד בריא אלא אם זה מה שה' ירצה ואין לשנות את רצונו אבל אני התפללתי וביקשתי כלכך הרבה ואני מאמינה שהכל יהיה בסדר ושתהיה לי ילדה בריאה בעזרת ה' (אני לא בחורה דתית אבל מאמינה מאוד).
אני לא מבינה בכלל את הבדיקות של החלבון העוברי כלכך מלחיצים וכלכך לא בטוח התוצאות אז למה להלחיץ ככה שזה הרבה יותר מסוכן לאם ולעובר ומה שהכי גרוע הם גם לא יודעים להסביר במעבדות זר כלום - ממש חוצפה לפחות שידעו לתת תשובות לא רק לקחת כסף..
אז ברוך ה' מצבי השתפר ותודה לכן בנות על החיזוקים והתשובות והעזרה .
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

לגבי הרופא נשים שלי הוא פרופ' רון גונן ממכבי הוא רופא מצוין מיילד גם אבל לדעתי הוא לא מספיק אנושי ואני לא סומכת עליו בכלל ואולי זה סתם כי אין בנינו כימיה קורה שאין לרופא ומטופל כימיה אבל מתפקידו זה לתת לי תשובות והוא אף פעם לא נותן וכל שאלה שלי הוא מתעלם ואומר מה את רוצה את בהריון .
ואני לא רוצה להשאר אצלו יותר אני צריכה למצוא רופא מחיפה שעובד עם קופ"ח מכבי
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

גלגל ענק.
מזל טוב וברוכה הבאההההההההההההההה :-)
בדרך כלל בודקים בהתחלה פנימי ואחר כך בחודשים נדמה לי מ- שלישי בודקים מבחוץ
וסקירת מערכות ושקיפות עורפית גם זה פנימי אין לך מה לדאוג זה לא מגיע לרחם ולא לעובר ולא פוגע אבל בקרוב מאוד יעשו לך מבחוץ את האולטרה סאונד.
שיהיה לך הריון כיפי ותהני כל רגע וכמובן הריון בריא ומוצלח
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

אגב בנות שאלתי את היועץ גנטי פרופ' בורוכוביץ המעולה על גיל ההריון והוא אומר שמודדים מהיום הראשון של הוסת האחרונה בגלל שאז בעצם מתחיל הביוץ ומאז מודדים
אני לא יודעת נורא מבלבל לפי באמת התאריך של הוסת זה בדיוק גיל ההריון מחר בעזרת ה' שבוע 19
אבל זה מוזר כלכך שסופרים את זה מהתאריך של היום הראשון בוסת לא מצליחה להסתדר עם זה הרי נכון הביוץ ביום ההוא אבל ההתעברות היתה לפחות שבועיים אחר כך אז לפי ההתעברות אז זה שבוע 17 אני לא מבינה לפי האולטרה סאונד זה תואם בשקיפות אני זוכרת היה מתאים ל-5 ימים יותר אחר כך זה כן התאים ואמרו לי לא להתיחס כי כנראה הוא מדד יותר ועכשיו זה כן תואם לשבוע . טוב שטויות הכל העיקר הבריאות לנו ולתינוקות שלנו אמן
חיפושית איזה יופי סוף סוף מישהי בת גילי להריון חחחחח איזה כיףףףףףףףףףףףף :-)
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

גלגל ענק,
מזל"ט @} נפלא לשמוע חדשות טובות ובהצלחה המשך, הסיבה לבדיקת א"ס פנימית היא שההריון מאוד מאוד נמוך ועדיין לא יצא מהאגן מה שקורה ב"דר בסוף חודש שלישי..
וגם תלוי במבנה הגוף של האישה ו(סליחה בלי להעליב חלילה אף אחת) בריפוד שלה..

א.
חדשות טובות עבורך יישר כוח חיזקי ואימצי @}
סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ומה שהכי גרוע הם גם לא יודעים להסביר במעבדות זר כלום - ממש חוצפה לפחות שידעו לתת תשובות לא רק לקחת כסף..
דווקא דף המידע שלהם הוא מאד מאד ברור, ובהחלט נמנע מהלחצה מיותרת. אגב, א., האם עשית את התבחין המשולש, או את הסקר המשולב (זה שיש לו בדיקת דם יחד עם השקיפות העורפית, וצריך לצרף אליו גם תוצאות של סקירה כדי לקבל סיכון משוקלל)?

וגם תלוי במבנה הגוף של האישה ו(סליחה בלי להעליב חלילה אף אחת) בריפוד שלה..
וגם בסוג הבדיקה הנדרש. אצלי הא"ס בשבוע 8 לוידוא דופק היה בטני, וכן גם השקיפות העורפית בשבוע 13. לעומת זאת, הסקירה בשבוע 16 היתה ברובה וגינלית, אולי כי היה צורך להסתכל על איברים פנימיים באופן ברור.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

הריון ראשון

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

ומה שהכי גרוע הם גם לא יודעים להסביר במעבדות זר כלום - ממש חוצפה לפחות שידעו לתת תשובות לא רק לקחת כסף..

כתבנו על זה בדף על בדיקות מי שפיר - כי היה דיון בענין אולי תרצי לראות שם
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

הריון ראשון

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

שאלה למומחיות....
כבר כמה זמן יש לי סחרחורות
בהתחלה לא התיחסתי יותר מידי אבל הן הולכות ונהיות יותר תכופות ויותר ממושכות האם זה נורמאלי? מה לחפש?
(עברתי בראשי כבר על אפשרויות: יותר מידי שעות מחשב, התייבשות, רעלת הריון... סוכרת הריון, הרעלת חלבונים (-: כתוצאה משינוי התפריט) - כן מישהי קצת מוטרדת ....
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

וגם בסוג הבדיקה הנדרש. אצלי הא"ס בשבוע 8 לוידוא דופק היה בטני, וכן גם השקיפות העורפית בשבוע 13. לעומת זאת, הסקירה בשבוע 16 היתה ברובה וגינלית, אולי כי היה צורך להסתכל על איברים פנימיים באופן ברור.

נכון, אבל אצלי הסקירה בשבוע ה- 15המוקדמת היתה ברובה הכמעט מלא ביטני ורק כי הוא לא ראה כמו שצריך את הקיבה(!) אז עברתי לוגינלי לכמה דקות מתוך כל ה כ- 1/2 שעה....
לגבי א"ס מוקדמים יותר לא ממש עשיתי...... כלומר ביצענו אחד, שבוע לפני הסקירה סתם כדי לראות וזה היה ביטני..

אבל לדעתי האישית כמובן כל אישה לגופה או כל מקרה לגופו :-)
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

משהו לשתף קצת מציק..
אומנם רק חודש חמישי יענו שבוע 20 א-ב-ל ממש לא נוח לי , והלילה זה הכי זוועה פשוט כמו ליוייטן (לא יודעת אם כתבתי נכון..), ואני לא כ"כ גדולה, ממש ממש קשה לי, לזוז להתהפך הגו נעשה רגיש בעיקר בלילה,
ואני הולכת ליוגה וכשיוצא הולכת ברגל - התחלתי לא מזמן (סוף סוף חזרו אלי מעט כוחות.)

זה רק אצלי ככה מעיק??- שכבר עכשיו אני מוכנה שייגמר (אל תקשבי לאמא סתם קשה אז היא מתלוננת -תישאר כמה שאתה צריך - ככה סתם למקרה, שאתה מקשיב.. :-) )

אוף זה קשה.. שווה שווה (אבל קשה) :-)
<צריכה קצת עידוד..>
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

(()) מתוקה שלי!
סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

זה רק אצלי ככה מעיק??-
ממש לא...
נראה לי שפיתחתי יופי של שרירי ידיים בחודשיים וחצי האחרונים, מההתהפכויות ומה"הגה-כח" שלי. אני אהיה אמא-שוורצנגר. אולי אפילו איבחר למושלות קליפורניה.
מ.שלווה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 10:15

הריון ראשון

שליחה על ידי מ.שלווה* »

זה רק אצלי ככה מעיק??-
רק השבוע הודעתי לבן זוגי כי הפכתי לטנק באופן רשמי :-)
מעיק אבל כנראה נורמלי ושווה .
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

איזה כיף אתיכן :-D

תיראו איך זה עובד כמו קסם , כבר אתמול אחרי שכתבתי את המילים התחלתי להרגיש טוב יותר, עדיין טנק :-)
הלילה ישנתי יותר טוב היום סיימתי את שבוע 19 אולי בגלל זה וקמתי עם הרגשה ממש אחרת יותר טובה בבטן ובגוף..
מקווה שימשיך

תודה לכן.
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

אני היום שבוע 19 מסיימת רביעי ונכנסת לחמישי (האמת שכל פעם מתבלגן לי השבועות עם החודשים מתי זה מה )
אני מרגישה טוב מאוד רק באמת קצת קשה בלילה להתאפך מצד לצד אני קשה לקום קשה לישון , כואב הראש יום יום עייפה אבל זה קטן וכיףףףףףףףףףף ומשתלם העיקר שהבונבונית שלי בריאה
אז שטויות הכל העיקר הבריאות וצריך להודות ולהנות מכל רגע .
@}
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

איזה כייף שכולנו עוברות את זה יחד , הריון ראשון במקביל ... לא יודעת מה הייתי עושה בלי זה , בייחוד שבשלב הזה עוד לא סיפרנו לאף אחד ואני מתפוצצת מבפנים ורוצה כבר לספר ולשתף ולשאול שאלות ועצות מהסביבה ..אם לא הייתן כאן עם מי הייתי מדברת על כל מה שעובר עלי ?!
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

אגב,שבוע 11, היום היינו בפגישה שנייה אצל הרופא , ונורא התאכזבתי כי רציתי לראות את העובר שוב אבל הרופא אמר שרק בפעם הבאה נעשה אולטרא סאונד (פעם הבאה זה יהיה בשבוע 15) ועד אז הוא רק הצמיד את המכשיר שתי שניות , שמענו את הדופק ,בדיקת דם ושתן, דיבר איתי שתי דקות לוודא שאני מרגישה טוב וזהו..
מתי עושים את כל שאר הבדיקות שכולן פה מדברות עליהן ? סקירת מערכות שקיפות עורפית מי שפיר וכו.. מה הבדיקות האלה אומרות ובאיזה שלב עושים אותם ?
אני מרגישה ממש בורה, חוץ מזה שאני בארה"ב ואין לי אפילו מושג איך אומרים את הדברים האלה באנגלית אז אני לא יודעת איך לשאול את הרופא על הבדיקות מתי איך מי ? מה עושים ?
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

ועוד שאלה .. (כמה שאלות יש לי היום ..:-)שבוע 11, מתי כבר תצא לי הבטן ? למה לא רואים כלום עדיין ולמה בכלל לא עליתי במשקל ? אני לא מקיאה אבל אני בדיוק באותו משקל כבר חודש .. זה נורמלי ? הרופא אמר שכל עוד אני לא מורידה במשקל זה בסדר הוא לא דואג שלא עליתי ..
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

הריון ראשון

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתי כבר תצא לי הבטן ? אין תשובה. אצל כל אחת זה אחרת. אצלי בראשון יצאה בערך ב-38, לא צוחקת. ובנוכחי ב-25. (וגם את זה רק אני רואה)
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הריון ראשון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מתי כבר תצא לי הבטן ? אין תשובה. אצל כל אחת זה אחרת. אצלי בראשון יצאה בערך ב-38, לא צוחקת. ובנוכחי ב-25. (וגם את זה רק אני רואה)
ואצלי בראשונה היא לא יצאה... (זה לא חוכמה ילדתי בשבוע 32) ובנוכחי לקראת שבוע 16 בערך כבר היה משהו שגם אנשים אחרים ראו, ועד אז גם לא עליתי במשקל.
וגם אני עכשיו כמו איזה צב שהפכו על הגב, בקושי זזה (כולה שבוע 25)...
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

גלגל ענק .
ישנם רופאים שלא בודקים בהתחלה גם הרופא שלי לא משהו אין לו סבלנות בכלל כל פעם אני באה הוא מסתכל ותיקתק מוריד אותי מהמיטה וזהו אבל למדתי לעצור ולבקש לראות אני מבקשת תמיד לראות את הדופק ולדעת שהכל 100% .
עכשיו האמת אני מחפשת רופא נשים חדש כי שלי מעצבן אותי כבר.
בקשר לבטן מתי רואים זה באמת אינדיבידואלי לכל אחת יוצא אחרת למשל אצלי מהתחלה משבוע ככה 10 כבר ראו בטן וכל פעם הלכה וגדלה יותר ועכשיו אני בשבוע 19 ויש לי בטן יחסית גדולה אבל אומרים לי שהיא קטנה פתאום ובהתחלה בהתחלה כל הזמן אמרו לי מוקדם יצאה לך הבטן (כלומר היא יצאה מהר בהתחלה ועכשיו נעצרה) אבל זה לא אומר כלום אם רואים או לא בטן בדרך כלל עד שבוע 20 לא יוצאת בטן .
אל תדאגי היא תצא והכי חשוב שאת מרגישה בבטן ושרואה אותה כי את יודעת יותר טוב מכולם איך הבטן גדלה .
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

בנות יש כאן מישהי מחיפה שמכירה אולי את הרופא נשים זמברג יחיאל?
או את לויתן זהר ?
או בכלל המלצה לגבי רופא נשים ממכבי חיפה ?????
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

הריון ראשון

שליחה על ידי ב_דרך* »

מכירה את זמברג. הוא הרופא שלי, ואני ממליצה עליו מאד. ראי בדף המלצות רופאי נשים
רעננית*
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 15:03

הריון ראשון

שליחה על ידי רעננית* »

בוקר טוב לכולן! מה שלומכן?
אתמול עשינו אולטראסאונד +הערכת משקל (שבוע 33), ותינוקי טפו טפו חמוד ושמנמן! הייתי מאוד מאושרת אחרי הבדיקה, למרות שהרופא שעשה לי אותה (לא הרופאה הרגילה שלי), היה מגעיל במיוחד. בעלי ניסה לשאול אותו שאלות והוא פשוט התעלם.!!! וגם אמרתי לו שלפי סקירת המערכות שלי יש צורך לעקוב אחרי התפתחות אגני כליה, אז הוא באמת בדק, ורק רשם את המספרים בלי להגיד לנו אם זה בסדר או לא..... ולקינוח, כשהוא אמר שהתינוק במצג ראש ואני חייכתי חיוך רחב, הוא מיהר להגיד שזה גם יכול להשתנות.... (חמסה חמסה שהכל יהיה בסדר). בקיצור נשמה טובה!
מאוד לא מומלץ- ראו הוזהרתם. אם מעניין מישהי אני גם אמסור את שמו- שתדעו ממי להזהר.
בכל מקרה אני מאושרת, שרתי המון שירים מפגרים לתינוק (אתם חושבים שזה ישפיע על ההתפתחות השכלית שלו? כלומר, זה שלאמא שלו יש כישורי חריזה עלובים?) והיה לי ערב נהדר.
שיהיה לכולם יום נעים וחם!! ממני {}
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

הריון ראשון

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

טוב,נראה לי שהגיע הזמן לצאת מהארון...כן,כן,אני גם בהריון :-)
שבוע 13+5...יותר כיף לי לקרוא לו שבוע 14...אני לא יודעת בדיוק למה,אבל עד עכשיו לא כל כך סיפרתי ליותר מדי
אנשים.יש איזה צורך לא צפוי לשמור על פרטיות...אבל כאן זה בסדר.אני מתאמנת לקראת החשיפה.:-D
בכל אופן,לאחרונה התעורר בי רצון עצום להפגש עם עוד נשים בהריון,ולאפשר לעצמי לגעת יותר לעומק ברגשות
שמלווים את התקופה הזו.חיפשתי לי מעגלי נשים בהריון,ולהפתעתי התברר שכרגע אין קבוצה פעילה (הייתי בטוחה
שאני אמצא).מנחה כלבבי כבר איתרתי,ועכשיו אני מחפשת שותפות לדרך.
קוראים לה שרית זלצר,ומה שהיא מציעה זה סדרת מפגשים חוויתיים לחיבור עם העובר וצרכינו המשתנים במהלך
ההריון,עבודה שהיא בעיקרה רגשית.משתמשת בתנועה,דמיון מודרך,ועוד כל מיני תרגילים שפיתחה בעצמה.
בהמשך היא גם מציעה הכנה ללידה.פגשתי אותה והיא מקסימה.
אם זה מעניין מישהי מכן,או אם אתן מכירות בנות שזה עשוי לעניין אותן,אשמח מאוד אם תיצרו איתי קשר.
אפשר בדף הבית שלי,או שאכתוב את הטלפון שלי.
זהו,כולי תקווה שעניין הקבוצה יצא לפועל.
ובכלל,כיף שיש את הדף הזה,אותו אני כמובן קוראת מתחילתו.שיהיה לכולנו בשמחה ובהצלחה.@} @} @}
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

ההולכת בדרכים,
מזל טוב , אני שבועיים אחרייך 11+5 וגם אני כמוך מעגלת שבועות :) ומעדיפה לקרוא לו שבוע 12
עוד לא סיפרתי לאף אחד (חוץ מהבעל כמובן..) אבל אולי עוד3,4 שבועות אספר שתצא הבטן וכבר לא תהיה ברירה אלא לספר
הייתי רוצה להצטרף..אבל אני בארה"ב ...דווקא נשמע מעניין ..בהצלחה ביצירת הקבוצה.
גלגל.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

הריון ראשון

שליחה על ידי תמר_ס* »

וגם אני כמוך מעגלת שבועות אבל זה לא נקרא לעגל! זה באמת נכון.
11+5 זה שבוע 12.
13+5 זה 14. לגמרי. ושאף אחד לא יגיד לנו אחרת!
(אני 33+5. ברור שזה 34)
ההולכת_בדרכים*

הריון ראשון

זה הרופא שלי התחיל עם ה"עיגול" הזה,וזה מצא חן בעיני אז אימצתי :-)
סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

_אבל זה לא נקרא לעגל! זה באמת נכון.
11+5 זה שבוע 12._
תמר צודקת. 11+5 משמעותו שעברו כבר 11 שבועות מלאים ואנחנו ביום ה-5 של השבוע ה-12 (מהווסת האחרונה, כמובן).
>מה שאומר, שאני ממחר בשבוע 36. אולי נחזור בכל זאת לספירה השגוייה ויישאר לי עוד זמן? ;-)<
רעננית*

הריון ראשון

שליחה על ידי רעננית* »

בנות בקשה חשובה: אני מתה לעסות עיסוי, כי כואב לי הגב בצורה מעיקה... אני שבוע 33 וחצי, וחשוב לי שהמעסה יהיה/ תהיה מישהו שמומחה לעיסוי נשים בהריון.... שרק לא יעשו איזה נזק.
מישהי מכירה/ יכולה להמליץ על מעסה טוב/ה מאיזור רעננה- כפר סבא, הכי טוב כזה שמגיע הביתה, אבל אפשר גם לא.
תודה רבה מראש.
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

אז אם המחזור האחרון היה ב18 בנובמבר ,היום אני ביום ה3 של שבוע 13 ?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

הריון ראשון

שליחה על ידי יעל* »

אני לא מרגישה שום דבר שונה
אני שבוע אחרי החזרת עוברים ושבוע הבא צריכה לעשות בדיקת הריון
מה אני צריכה להרגיש עצם התפקוד הנורמלי שלי ללא בחילה גם לא עייפה במיוחד מרגישה כרגיל האם מישהי חשה דומה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הריון ראשון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רעננית לדעתי תשאלי במרפאה טבעית .
למשל אני הולכת לעשות טיפול שיאצו במכבי טבעי - זה עולה 65 ש"ח לטיפול כי יש לי קרן מכבי זהב.

מישהי מכירה אולי מה זה בדיוק יוגה ואם זה עדיף בהריון על שיאצו - הומלץ לי שיאצו כי זה גם עוזר להרגע וגם לכאב ראש וגם כאבי גב אמרו לי שגם יוגה עוזר מישהי אולי ניסתה אחד מהם?
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

יעל, זה עוד מוקדם מכדי להרגיש משהו. כל אחת שונה, ולצד כאלה שטוענות שהרגישו "מייד" יש כאלה שהגיעו לחודש שלישי ויותר ורק אז גילו שהן בעצם בהריון... (מכירה אחת כזאת באופן אישי (-: - אם כי לא אני, הלוואי עלי!).
זה לא אומר אם נקלט או לא. גם ההשרשה ברחם לוקחת כמה ימים, אז את עוד באמצע, אי אפשר לדעת אם בסוף התהליך זה ייקלט או לא. את יכולה לשלוח אנרגיות חיוביות ולהתמלא במחשבות אוהבות וחיוביות, זה עוזר (())
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה עוזר
סליחה, שכחתי להבהיר: ידוע שזה עוזר, אבל רק במובן של "מעלה את הסיכויים", אין 100%. שיהיה בהצלחה!
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

הריון ראשון

שליחה על ידי חלי* »

זהו הריון שביעי שלי. למרות שייש לי רק 2 ילדים. את החשבון ניתן לעשות לבד, כן עברתי מספר הפלות וזה מאד הופך את ההריון הזה למרגש, ומלא פחדים כמו הריון ראשון. לכן ישר נכנסתי לדף והזדהתי עם הרבה מהרגשות והפחדים שייש כאן.
שמחתי לפגוש אותך פה - ההולכת בדרכים. מזל טוב ושהיה בהצלחה.
צריכה פתרונות מעשיים - איך נרגעים? יש טיפול אלטרנטיבי שעוזר? קשה לי מאד להעביר את הזמן בצורה שפויה בלי לשקוע למחשבות של: אם יתחיל דימום... אז... מנסה לחשב חיובי אבל זה לא קל.
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

תשדלי לחשוב רק חיובי ...
באיזה שבוע את חלי?

גלגל
ההולכת_בדרכים*

הריון ראשון

הי חלי,טוב לראות אותך פה @}
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

היי שלום,
כיף לחזור,
היינו בטיול בחו"ל והיה נהדר ה- לא להיות פה..-
היה טעים, (לי הבעייתית.. :-) ).. היה מעייף להיות על הרגליים בערך 8 שעות ביום הליכה אמיתי לא כאילו.. :-), לא עשיתי את זה איזה 5 חודשים נראה לי..
כיף לחזור ולקרא , בהמשך לספירה למעלה, שבוע 21.... שבוע הבא מסיימים חמישי :-)
אני פשוט לא מאמינה.. מרגישים כבר תנועות כ"כ ברורות שזה מדהים , גם אישי מרגיש חופשי, ואפילו ניתן כבר היה לראות את הבטן קופצת באחת מהפעמים פשוט מרגש, אני כבר כ"כ רוצה שיהיה בחוץ... (ברור ברור מתי שהוא רוצה)
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

היי בנות מה שלומכן.
אז ככה אני כבר בשבוע 21+4 אתמול הייתי אצל הרופא והפשושית כזו חמודונת זזה לה שם ונהנית .
כיף זה ממש כיף ההרגשה הזו שיש ממש תינוק/ת בבטן זה הרגשה מדהימה .
אז יש עוד 4 חודשים לחכות לה העיקר שיעברו בשלום בעזרת ה' ושהיא תגיעה בזמנה בשלום בריאה ושלמה.
אני ואישי מאוד מאוד נהנים מההריון כיף לנו מאוד צוחקים המון נהנים מכל רגע זה ממש כיף ואני כולי מוצפת רגשות אהבה כלפיה וכלפיו . שישאר ככה תמיד אמן
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הריון ראשון

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

נכנסתי לכאן לאחל אושר לכל המבכירות@} (ככה קוראים לזה בספרים:-D)
ולעניין אתכן ב
הכנת המשפחה להנקה
סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

כבר התעניינתי, תודה :-).
מתי היוזמה הזו זזה צפונה?
מפגש לה לצ'ה הקרוב יהיה ככל הנראה האחרון שלי בהריון הזה, ואחר כך -- מי יודע.
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

תגידו בנות מישהי התעניינה בקורס הכנה ללידה כבר???
מה דעתכן כדאי לעשות או שלא ?
בכל מקרה אני לוקחת יועצת הנקה עוד לפני הלידה כדי שתהיה לי זמינה בלידה עצמה בעזרת ה' ותלמד אותי איך להניק .
מה דעתכן על קורס הכנה ללידה
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

שלום א.

אכן אני כבר התעיניינתי בקרוסי הכנה ללידה , בעיקר מחירים- פחות מידע על מה יש שם,
כמו כן, הבטחתי כרגע את מקומי בקורס של דיאדה שייפתח באפריל- אני חושבת שהם נותנים שם מידע הכי מקיף על ה-כ-ל
דוגמאות:
נשימות תנוחות עיסויים אפידורל קיסרי
הכנה להנקה
מיכשור בבתי חוליםפ
לידה טיבעית
לידת בית
אינפורמציה כל כ-ל בתי החולים
ומקום לדינמיקה קבוצתית- שאלות וכו'
כמו כן קיבלתי את הנייד של מעבירת הקורס שרון לקבל ממנה מידע אם אני מעוניינת בנוסף,
ציינו כי מודעים שהקורס יקר יחסית 690ש"ח-
אבל מוסרים כי אין קורס רגע יותר נרחב ומקיף ממה שהם נותנים..
אני אמשיך במחקר הקטן שלי כשאוכל ואם יהיה מה לעדכן אז אכתוב.
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

שלום חיפושית מאיפה את? אני מכירה מישהי מחיפה שמעבירה קורס הכנה ללידה כולל הדרכת הנקה מרגע הלידה עד לרגע שהאם מרגישה שהיא יודעת ומסתדרת עם ההנקה . ועלותו 750 ש"ח
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

אני מאזור המרכז....
ואני גם לוקחת את שיעורי היוגה לנשים הריוניות במרכז שלהם והם יצאו הכי שווים והכי זולים,
שיעורי היוגה למשל נערכים ע"י אירית שגם כתבה ב"טיבעי ללדת"..
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

חייפושית ואת ממליצה על יוגה בכלל בהריון ?
את חושבת שזה מועיל וטוב ?
אם כן למה ?
סמדר_נ*

הריון ראשון

שליחה על ידי סמדר_נ* »

_את חושבת שזה מועיל וטוב?
אם כן למה?_
א., אם יש לך אפשרות -- לכי לשיעור אחד לניסיון. אחריו יהיו לך תשובות לשאלות האלה -- מתוך הגוף שלך.
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

א., אם יש לך אפשרות – לכי לשיעור אחד לניסיון. אחריו יהיו לך תשובות לשאלות האלה – מתוך הגוף שלך.
מסכימה - הומלץ לי מאוד אחרי שהיה לי קשה כל מיני דברים לנשום ללכת לעמוד נכון ובכלל עוזר מאוד בלידה שזה לי מאוד חשוב - ממליצה בחום.- <כמובן כל אחת ורמת החיבור שלה.>

שאלה:
התכוציות ברגלים מפחיד וכואב, למה? איך מונעים? מה עושים כשזה כבר קורה...?
מישהי עברה את זה?, הבנתי שיכול להיות שמשהוא חסר בתזונה שלי, אמרו לי שזה המשקל..
אני באמת לא יודעת מה לעשות , עבר עלי לילה מאוד קשה...
אוריה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 13:35

הריון ראשון

שליחה על ידי אוריה* »

שמועה מבוססת אומרת שזה נובע מחוסר במגנזיום, ושתוספת של כדורי מגנזיום עוזרת פלאים.
כשזה קורה- להניח מיד את הרגל על רצפה קרה, תוך רגעים בודדים זה חולף.
שיבואו להם לילות לים ושקטים יותר
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

תודה אוריה,
אני אבדוק את עיניין המגנזיום, בכל אופן עצה נוספת היא מיד לעמוד על רגל אחת זו שבסדר נשענת עם ידיים על קיר/ארון,והבטחה שזה אמור לעבור מייד...
בנתיים אתמול בלילה מה שעזר היה עיסוי מקומי ... ואוו איך שזה כואאב..

אגב אמרו לי גם משהו על ויטמין E....
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני גם שמעתי/קראתי שזה קשור למחסור במגנזיום (או חוסר איזון במגנזיום שנגרם מעודף בזוגי שלו - שכחתי איזה מינרל צריך להיות באיזון ספציפי עם המגנזיום... אבץ אולי?).
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

מזל טוב לכולכן :-)
אני חייבת להגיד (לכתוב) שאני קוראת וכולי קינאה (השתגעתי??? אני רק 3.5 חודשים אחרי לידה!!!),
הצטערתי לשמוע על הנסיונות הכושלים עם רופאי הנשים, גם לי זה קרה (אומנם עוד לפני ההריון- כולל נסיון כושל עם ד"ר בר, שטעות שלו כמעט ועלתה לי בשחלה בגיל 21...),
בכל אופן, למזלי ולשמחתי הרבה מצאתי לי רופא מקסים, הוא עובד רק באופן פרטי (שונא את קופה"ח), אבל שווה כל פרוטה- אנושי חם, אוהב, ומאוד מאוד מקצועי.
הרופא הוא ד"ר אוסוולדו רבינוביץ, הוא רופא בתה"ש ויש לו קליניקה בר"ג- מומלץ בחום@}
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

תודה ל אם...

ספירה..
חודש שישי..... מתחילים יום חמישי שבוע 24.....
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

הריון ראשון

שליחה על ידי נגה* »

נראה לי שאני בהריון... זה לא מופרע להרגיש כבר יום אחרי ההתעברות, נכון?
הייתי בהריון לפני שלושה חודשים, והוא נפל בשבוע שביעי. עכשיו כשהתחושה מוכרת של ההריון פתאום הופיעה שוב (ומוקדם מדי בשביל לבדוק את זה מעבר לתחושות שלי) אז אני פוחדת. נורא...
אני אפילו מרגישה אשמה שספרתי לבעלי שנראה לי שאני שוב בהריון, כי הוא כל כך רוצה ומה אם סתם נדמה לי...
כל מיני מחשבות לא לוגיות שאני בעצמי מיד סותרת אבל בכל זאת הן שם...
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

שיתוף..
פגישה שלישית את אצל הרופא ..כל כך ציפית וחיכיתי לפגישה כי הייתי בטוחה שנעשה אולטראסאונד וסוף סוף נוכל לראות את העוברון שלנו..אבל התאכזבנו לשמוע שרק עוד שבועיים שלושה נוכל לראות אותו/אותה . אני שבוע 15 + יום , האם גם לכם אמרו שזה מוקדם מדי לעשות סקירה של העובר בשלב זה?
לפחות אישי נכנס איתי לפגישה וזכינו לשבוע את הדופק המתקתק של עוברנו ... אישי התרגש כל כך ... עכשיו זה סוף סוף אמיתי בשבילו :) היום בערב אנחנו מתכוונים לספר להורים שהם עומדים להיות סבא וסבתא סוף סוף (זה נכד/ה ראשונים שלהם ) איזה יום יש לי היום ! אנחנו לא עומדים בהתרגשות .. :)
גלגל
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

נגה.
מקווה מאוד שההרגשה שלך נכונה אם זה מה שאת רוצה.. זה לא מופרע להרגיש את זהכבר יום אחרי ההתעברות - גם אצלי זה היה ככה... בהצלחה כך או כך
Keep us updated
גלגל
רק_טוב*

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

אני מקווה שזה בסדר שאני משתתפת, למרות שאני כבר לא בהריון (לצערי אני לא זכיתי להכיר את האתר הזה כשהייתי :-P ),
גלגל ענק
אני שבוע 15 + יום , האם גם לכם אמרו שזה מוקדם מדי לעשות סקירה של העובר בשלב זה?
אני עשיתי סקירת מערכות בשבוע 13+6, וראינו את העובר(ית) בברור ומאוד מאוד התרגשנו (תביאו קלטת וידאו חובה!!!) :-)
בהצלחה לכולן בהמשך הדרך ותהנו @}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הריון ראשון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הטיפ שלי: למתוח מייד את כף הרגל לתנוחת "רקדנית בלט על קצות האצבעות". עובר תוך כמה שניות.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

הריון ראשון

שליחה על ידי נגה* »

זה באמת קשור לתזונה כנראה, קשור למאזן מלחים בגוף, ובעיקר מגנזיום. אפשר לאכול בננות למשל ועוד מזונות שעשירים במגנזיום, ואם זה כבר קורה אז עושה לעשות תנועה של "פלקס" בכף רגל , או פשוט לעמוד לרגע על הרצפה הקרה וזה משתחרר. בתקופה שזה היה קורה לי באמצע הלילה בעלי היה מתוך שינה תופס לי את הרגל משחרר אותה, זה היה די הזוי... וכואב!
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

תודה לכל העצות לגבי רגליים נתפסות.. :-)
בינתיים אני על בננות וויטמינים כמובן, בינתיים האירוע לא חזר על עצמו מקווה שימשיך ככה,

לבגי סקירה - אנחנו עשינו בשבוע ה- 15 והיה מרגש מאוד,
מחר עושים את השנייה - שבוע 24.. :-)
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

חיפושית, אני בתור לראות את הקלטת!
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) איזה כיף!
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

עידכון לאחר סקירה:
היה כיף לא נורמלי לראות אותו ממש "גדול" 850 גר' +- ,
מה שכן הרופא אמר (טפו טפו) שהוא יפה מאוד והסקירה מוצלחת- ואפילו לקח תמונה שלו לאלבום של המרפאה - (ההורים הגאים התנפחו מגאווה- נו פולניים או לא ? :-) )
מה שכן כבר הפסיק להלחיץ אותי כי אמר שהוא גדול בשבוע...
והיום קלטתי שזה ממש הלחיץ אותי - אז קודם כל בדקתי את הסקירה לפרטי פרטים והסתבר שזה בעיקר קוטר הראש לו - שכנראה כמו אבא שלו :-)
וחוץ מזה מסבר שזו סטיית תקן נורמלית- ואחרון חביב מסתבר שאצל עוד כמה הריוניות יש סטיית תקן אפילו גדולה יותר כמו קטן בשבועיים - ואצל אחרת שכבר ילדה- אמרו שהעוברית שלה גדולה בחודש!!!!!! ובסוף נולדה רגיל עם משקל תקין-
אז זה הוריד לי את הלחץ מאוד מאוד
וחוץ מזה אם יצא בתחילת 9 אני הרווחתי - זה אגב גם מה שהרופא אמר שמקסימום אלד לפני
:-)
רווח שלי..
זהו בנתיים
רק_טוב*

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

חיפושית @}
ראיתי הודעה שלך בדף מתנות ליולדת.
יש לי הרבה בגדי תינוקות למסירה, אשמח להעבירם אליך :-)
אם את מעוניינת-צרי איתי קשר דרך ה דף בית שלי
רק_טוב*

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

חיפושית @}
אני ניכנסת מידי יום (מאז שיחתנו) לדף זה כדי לברר מה שלומך, את לא מעדכנת ואני מקווה שזה אומר שהכל בסדר ואת מרגישה טוב :-)
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

היי בנות מה שלומכן.
כרגע אני בשבוע 25+5
  • גם לי נתפס בלילה ברגל בשריר התאומים - אבל זה משתחרר תוך דקות וזה לא קשור הבנתי לתזונה אלא סתם לשריר שלפעמים נחלש ואין מה להתרגש זה משתחרר אחרי כמה שניות פחות מדקה אומנם כואב מאוד אבל אם רגועים ולא מתיחסים כמה שניות זה עובר מהר.
  • עשיתי סקירת מערכות בשבוע 24+5 החמודה שלי היתה במשקל 800 גרם - השובבה הזו השתוללה לה שם לא נתנה לצלם אותה בכלל - ובסוף התחילה לפאק לנו שמה אצבע בפה הסתבובה על הצד (זה מדהים פשוט לראות את זה) ואז נרדמה הרופא התחיל לצחוק עליה התחיל להזיז אותה עד שהתעוררה שוב והסתובבה אלינו ואז סוף סוף הצליח לצלם אותה בהתחלה היא שמה יד על הפנים הרופא אמר שהיא כאילו מסתנברת מהאור ומסתירה אותו ולא נתנה לצלם אותה המון זמן הרופא התעקש ובסוף הצליח להוציא לי תמונה- עד היום אף אחד לא הצליח היא כל הזמן משתוללת או שנכנסה בסקירה הקודמת מאחורי השליה והציצה כל הזמן - אבל הפעם הצלחנו חמודונת לא רוצה תמונות כנראה - העיקר שהכל ברוך ה' טפו טפו טפו תקין ובסדר גמור איתה.
א.*

הריון ראשון

שליחה על ידי א.* »

היי בנות - רק רשמתי לכן שזה לא כלכך כואב כשנתפס השריר ברגל וזה החמיר זה אומנם כואב לדקה ועובר אבל הכאב התחזק - זה כלכך כואב שאני קמה ולא יכולה להזיז את הרגל ממש ניסיתי לשים את הרגל על הרצפה הקרה אבל אי אפשר בכלל להזיז את הרגל מרוב כאב אי אפשר לזוז עד שזה משתחרר
גלגל_ענק*

הריון ראשון

שליחה על ידי גלגל_ענק* »

שבוע 19 מתחיל ...עוד מס ימים האולטרסאונד ..ובתקווה לגלות עם זאת בת או בן
איך מספרים לבוס על ההריון ? למישהו יש רעיונות מקוריים?
גלגל
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

היי רק טוב,
היה לי שבוע לא משהוא אחרי שיחתנו- באותו הלילה כבר בלילינו (שוב) במיון והפעם ליותר זמן איזה 5 שעות של צירים :-(
הנחיות מנוחה מנוחה מנוחה- ואם זה קורה שוב ונחליט להגיע אני אשאר לאישפוז לבירור - לא רוצה להגיע למצב הזה אז אני בבית נחה מקסימום באים ולוקחים אותי לחברה שגרה לא רחוק ממני...........

אז אני משערת שנהיה בקשר.... פשוט מאוחר יותר..

מתחילה היום שבוע 27 .... חודש שביעי... עוד חודשיים למנייק.. :-)

אני באמת לא ממש כותבת סתם אין לי סבלנות כרגע..
רעננית*

הריון ראשון

שליחה על ידי רעננית* »

הי בנות מה נשמע?
מתחילה שבוע 40, וכבר מרגישים את הסוף. אני כל כך מתרגשת! הכל כבר מוכן (אבל אצל ההורים מטעמי עין רעה), ואנחנו נרגשים מאוד. ישנה המממוווןןן!!!!! בערך 12 שעות ביום (זה כולל שנת צהרים). מתה כבר להופיע בדף "נולדו במזל טוב".... נו? מתי כבר הסוף???? מחר יש לי יומולדת, וממש מתאים לי מתנונת קטנה בצורת תינוק (בריא וחמוד). תחזיקו לי אצבעות!!!
רק_טוב*

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

חיפושית@}
אני שמחה לקרוא שאת בסדר (קצת דאגתי).
באמת חשוב מאוד שתנוחי ואל תדאגי יותר מידי (אמרתי לך שאני התחלתי גם כן מאוד מוקדם עם צירים ובסוף ילדתי בשבוע 37).
הבגדים יחכו לך, תרגישי טוב ושיהיה חג שמח :-)
חיפושית*

הריון ראשון

שליחה על ידי חיפושית* »

רענניצת- ואו מתרגשת מאוד בשבילך :-)

רק טוב, המון תודה, אני באמת נחה יותר- מזמינה לידה בשבוע ה- 37 :-)

אהיה עימך בקשר לגבי הבגדים בשלב מאוחר יותר, תודה המון בנתיים .
ירוקה*
הצטרפות: 18 מאי 2004, 12:31

הריון ראשון

שליחה על ידי ירוקה* »

זה מדהים לקרוא את כל אורך הדף ולעקוב אחרי התפתחות הריון אצל כמה מכן, כבר ממש התקדמתן! זה מרגש ומשמח, ומצד אחד מעודד אותי כי זה עובדה שאצלכן זה מתקדם לאנשהו, וגם אצלי זה בסוף יקרה.אבל אני מבינה גם שאני כככללל כככך בהתחלה עדיין - שזה מעט מתסכל.... שבוע 6 בערך, סניף סניף...
אני שוקלת לפתוח דף חדש לטרימסטר ראשון, ולא רק הריון ראשון כדי להרגיש יותר טוב עם מצבי ...
הירוקה (מחוסר ניסיון, ומבחילה!)
בשמת_א*

הריון ראשון

שליחה על ידי בשמת_א* »

מחוסר ניסיון, ומבחילה!)
ראי גם בחילות בהריון .
קארין*
הצטרפות: 28 יוני 2003, 09:01

הריון ראשון

שליחה על ידי קארין* »

היי בנות!!
אני בשבוע ה-29 והתחלנו להתעניין בריהוט, עגלה וכל הדרוש לתינוק. רציתי לשמוע את דעתכן, האם אתן מכירות וממליצות על חנות מסויימת בעלת מחירים סבירים והוגנים (מלבד "שילב"!!!!!!!!!!). אשמח לשמוע עצות בנושא... תודה והמשך הריון קל לכולן.
קארין*
הצטרפות: 28 יוני 2003, 09:01

הריון ראשון

שליחה על ידי קארין* »

זו שוב אני. שכחתי לציין שאני מאזור המרכז (רמת גן) ועל כן כל החנויות באזור כולל ראשל"צ זה מצויין מבחינתי. תודה.
רק_טוב*

הריון ראשון

שליחה על ידי רק_טוב* »

קארין
אני ממליצה קודם כל לבדוק מה את יכולה לקבל מאחרים (משפחה, חברים), במערב ראשון יש חנות בשם "מוצצים" ניתן למצוא שם ציוד במחירים סבירים.
עוד ממליצה בחום לא לקנות מיטת תינוק לפני הלידה, ניתן להשכיר עריסה ב-20 ש" לחודש, ומי יודע אולי ביכלל הפיצפון/ת יישן אתכם במיטה???
בכל אופן שיהיה במזל @}
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

הריון ראשון

שליחה על ידי חלי* »

מאיזה שבוע אפשר להרגיש תנועות?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”