העצמת ההתמודדות מול מערכות ככלי לשיפור תפקודי האמהות
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2006, 11:27
- דף אישי: הדף האישי של ג'יימס_בונד*
זה קרה בשבת בערב חג ראש השנה. לקחו ממני את ילדי .לא נתנו לי להפרד מהם ולא ידעתי אם הם עוד יחזרו אלי...קיבלתי טלפון בסגנון את לא תראי אותם יותר לעולם... הילדים חזרו כעבור כמה ימים אך תחושת חוסר האונים של מה שיכול לקרות במדינת ישראל נשארה לעולמים. מאז הייתי אמא אחרת.
זה נשמע נורא. איך התמודדת מאז? למה החליטו לקחת אותם? מפחיד.
-
זה קרה בתהליך הגירושין. האבא של ילדי ועורכי הדין שלו הצליחו לבנות בראשם של הרבנים ברבנות הראשית בירושליים תמונה שונה מהמציאות כאילו הילדים חיים איתו למרות שכל התקופה הזאת הם היו איתי. לעורך דין שלי לקח זמן לעלות על זה ואז זה קרה בזכות משחקי מילים שהוגשו לעיון לרבנים האבא כמעט והשיג את מטרתויו. הוא אירגן לעצמו חטיפה חוקית. הוציא את הילדים ממערכות בהן היו באותה עת ולקח אותם אליו בלי להודיע לי כלום. הגעתי הביתה והבית היה ריק והבנתי שמשהוא קרה.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
מזעזע!!!
מחכה בסקרנות להמשך.
מחכה בסקרנות להמשך.
-
אני לא זוכרת איך שרדתי באותם הימים. בידי האב היה פסק דין שהילדים במשמורת שלו החתום על ידי הרבנות הראשית בירושליים.לא יכולתי לעשות דבר. רק לחכות למחר בחוסר ודאות מוחלטת.הייתי פגועה ומושפלת וחסרת אונים.ילדי נקרעו ממני.כל האהבה המסירות הדאגה לילדי פתאום אין להם ערך. משהוא עוד פעם מת בתוכי
-
אני לא יודעת אם שווה לספר את סיפורי. האם נשים אחרות יכולות ללמוד ממנו. האם הוא לא קשה מדי בשביל לקרוא אותו
-
סיפורי קשה מדי לא רק בשביל לקרוא אותו הוא קשה גם בשביל לכתוב אותו. לפעמים אני שואלת את עצמי אם זה טוב לספר את סיפורי החיים. והאם כל סיפור חייב להספר.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
שלום ידידתה של, אני מוסיפה לכאן (בשמך) את הקטע שכתבת אחרי שערכתי אותו מעט לבקשתך. אם זה לא מתאים לך כאן את יכולה למחוק אותו (יש לך אפשרות מחיקה משמאל לכל קטע בלחיצה על המילה "מחק") או להעביר אותו למקום אחר. (אם את לא יודעת איך בקשי עזרה ותקבלי)
אני ממליצה בחום שתמצאי לעצמך שם אחר מאשר ידידתה של מישהי. זה הופך אותך חסרת זהות בעיני הקורא ומקשה על החיבור אלייך.
לשאלתך אם כדאי שתכתבי את סיפורך, אני לא יכולה לדבר בשם אחרים אך כמי שעברה סיפור קשה בעצמה עם כוחות ה"רווחה" בישראל, ורמיסת זכויותי כאם וכאדם, וכאשה, אני חושבת שכל סיפור כזה צריך להישמע. אל תיבהלי מחוסר התגובות. אין לי ספק שהסיפור שלך נקרא בשקיקה על ידי רבים. ותמיד יש סיכוי שהוא יביא תועלת למי שתהיה בבעיה דומה, או שיגיע אל מי שכן יוכל להשפיע, אלוהים יודע איך.
אני ממליצה בחום שתמצאי לעצמך שם אחר מאשר ידידתה של מישהי. זה הופך אותך חסרת זהות בעיני הקורא ומקשה על החיבור אלייך.
לשאלתך אם כדאי שתכתבי את סיפורך, אני לא יכולה לדבר בשם אחרים אך כמי שעברה סיפור קשה בעצמה עם כוחות ה"רווחה" בישראל, ורמיסת זכויותי כאם וכאדם, וכאשה, אני חושבת שכל סיפור כזה צריך להישמע. אל תיבהלי מחוסר התגובות. אין לי ספק שהסיפור שלך נקרא בשקיקה על ידי רבים. ותמיד יש סיכוי שהוא יביא תועלת למי שתהיה בבעיה דומה, או שיגיע אל מי שכן יוכל להשפיע, אלוהים יודע איך.
אני קוראת בזעזוע ומחזקת את ידייך
ברוכה הבאה
ברוכה הבאה
ידידה יקרה,
בבקשה תמשיכי לכתוב, אם זה מקל עלייך.
בבקשה תמשיכי לכתוב, אם זה מקל עלייך.
-
אני זוכרת איך נהגתי באוטו ושאלתי את עצמי האם זה הזמן להתנגש באיזה עמוד. רציתי לחדול להתקיים.בבית רוב הזמן שכבתי במיטה ובהיתי בתקרה.
-
קודם חשבתי שטרגדיות קרו ביוון העתיקה או בספרים של שקספיר ופתאום הייתי בטרגדיה של עצמי
-
- הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*
אני חושבת שחבל שנמחקו דברייך כפי שנערכו על ידי ענת. הם חשובים. אולי תשקלי להחזיר?
-
כתבתי לענת מה הסיבה שבכל זאת החלטתי למחוק אותם. הקטע ההוא היה כמו צעקה נואשת היה בו הרבה בלבול חוסר אונים כעס. הרגשות האלה הם היו חלק מסוים במצב הקטסטרופלי ההוא אבל הם לא כלי להעצמת ההתמודדות. הם בדיוק הנקודה החלשה ששם קל למערכות לפגוע.אני בהמשך אחזור אליהם בצורה אחרת.
-
עורך הדין שלי קבע דיון דחוף ברבנות הראשית בירושליים. שם איכשהוא תוך כדי דיון התברר שהדיינים קיבלו תמונה שהילדים מזמן גרים עם אבא והם רק אשרו את המשך הסידור הזה.זה יכול היה גם לא להתברר ואז היינו הולכים סביב סביב בלי ממש להבין מה קרה. כל התמונה שהרבנים קיבלו נבנתה על ידי הניירות ומשחקי מילים. לא היה בה כאילו שקר אך בטח לא היתה בה אמת והיא היתה רחוקה מן המציאות. זו דוגמא איך אפשר לסלף את הדברים. הדיינים עצמם אמרו תוך כדי דיון שהם יודעים מה שעיניהם רואות. הילדים הוחזרו הצלקות נשארו הפצעים מדממים... עד היום.
-
השכל הישר שלי בתקופה ההיא עבד אחרת הוא אמר לי שאם אני כל כך אוהבת את ילדי והם כל כך מושקעים ומטופלים הסיפורים על לקיחת ילדים קורים אצל אמהות מזניחות אחרות שאינן אמהות טובות כמוני. זה קורה איפשהוא שם בארץ אחרת. הייתי באיזשהוא בטחון עצמי מדומה. הדבר נראה לי כל כך דמיוני שאם היו מדברים איתי עליו לא הייתי משקיעה זמן ואנרגיה בשביל לפתח את השיחה שלא שייכת לעולמי... החיים לימדו אותי אחרת. החיים הגישו לי שיעור.
-
כאן המלכודת. אני לא יכולתי להאמין שזה יקרה לי.נפשי צרחה מבפנים.. אני רוצה למות.. למות
-
כאן למדתי במרכאות מה זהטובת הילד. כאן התחילו לימודי המלחמה שלי. המציאות התגלתה לפני כפי שהיא בלי אשליות. איני מוצאת מילים לתאר את עוצמת הרגשות הבלבול הפחד.
-
הייתי קרובה לשגעון .הייתי קרובה למוות אבל איכשהוא נשארתי בחיים.לפעמים אני נזכרת בסיפור על שלושה רבנים. הראשון לכשהגיע לגיל 40 ראה את סודות הקבלה ומת. השני ראה והשתגע ואילו השלישי ראה והתגבר לפעמים נדמה לי שמשהוא דומה קרה גם לי למרות שעד היום אני לא מבינה איך נשארתי בחיים..
-
עם כל הכאב והצער והרגשה שהייתי מעדיפה לותר על התקופה ההיא עלי לציין שבתי המשפט בישראל היו בשבילי בית ספר הכי טוב להכרת ארץ ישראל לחיים וללימוד השפה העברית למתקדמים.כאן למדתי לחשוד בכולם ולא להאמין לאף אחד.בקהילה הוירטואלית אני מוצאת ארץ ישראל אחרת. היא כאילו נותנת דרור לעולם נשי יותר גם לגברים וגם לנשים .אני מאמינה שגברים מרויחים מזה לא פחות מנשים ואולי אפילו יותר. אבל שם במערכות בתי משפט גם כאשר לקחתי עורכות דין נשים המצב היה שונה.
נותנת דרור לעולם נשי יותר גם לגברים וגם לנשים אני שמחה שאת מרגישה פה טוב. מצד שני תמיד טוב לנקוט באמצעי זהירות שמבטיחים שמירה על פרטיות (אני מתכוונת לפרטיותך ופרטיות ילדייך).
מאד מעניין אותי לקרוא את דברייך, אשמח אם תמשיכי לכתוב @}.
מאד מעניין אותי לקרוא את דברייך, אשמח אם תמשיכי לכתוב @}.
-
יסמין אינני יודעת מי את. תודה על הערתך. חשבתי על כך שסיפורי הוא אישי מאוד ואנו חיים בארץ קטנה מאוד. אני לא כותבת את שמי ואת שמות ילדי. נראה לי שיש המון סיפורים דומים שהם לא מסופרים. אם יש לך עוד רעיון איך לשמור על פרטיות אשמח לקבל אותו. אם אני רוצה להעביר את המסר עלי לשתף במידע האישי שלי את הקוראות והקוראים היקרים שלי.אם יש. מחכה לתגובתך.
אני חברה של יעל צ ועוד כמה א-נשים באתר.
אין לי כרגע עוד רעיונות. רק רציתי להסב את תשומת לבך לנושא (לא היה לי ברור אם את מודעת לכך או לא). גם לדעתי חשוב שתכתבי ותעבירי את המסר. אני מחכה להמשך סיפורך (מודה שאני במתח...)
אין לי כרגע עוד רעיונות. רק רציתי להסב את תשומת לבך לנושא (לא היה לי ברור אם את מודעת לכך או לא). גם לדעתי חשוב שתכתבי ותעבירי את המסר. אני מחכה להמשך סיפורך (מודה שאני במתח...)
-
אני מודעת לסיכון שיש בשיתוף מידע כל כך אישי. הייתי רוצה לפנות לבחורה שגרה בישוב שלי שיש לה גם אתר משלה באפן ולבקש ממנה לשמור על סודיות. חוץ ממנה לא נראה לי שמשהוא מכיר אותי או את הש
ם בו אני מופיעה באתר. אני אפנה אליה דרך אנטרנט. בישוב קטן כל פיסת מידע יכול להיות בעיתי. זו דלמה ואין לי תשובה של 100 אחוז. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות למרות שהייתי רוצה להמשיך לכתוב.מחכה לתגובתך
ם בו אני מופיעה באתר. אני אפנה אליה דרך אנטרנט. בישוב קטן כל פיסת מידע יכול להיות בעיתי. זו דלמה ואין לי תשובה של 100 אחוז. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות למרות שהייתי רוצה להמשיך לכתוב.מחכה לתגובתך
בישוב קטן כל פיסת מידע יכול להיות בעיתי
אני יודעת. גם אני גרה בישוב קטן. אולי לטשטש את פרטי המקרה כך שהמסר החשוב יועבר, אבל פרטים שעלולים להיות בעייתיים לא יופיעו?
אני יודעת. גם אני גרה בישוב קטן. אולי לטשטש את פרטי המקרה כך שהמסר החשוב יועבר, אבל פרטים שעלולים להיות בעייתיים לא יופיעו?
-
אני לוקחת את הסיכון. לא אכתוב פרטים מזהים. היום אנשים נוטים לשנוא אפילו כאשר לא עושים להם שום דבר. אך אמשיך לכתוב.
אני שמחה, ומחכה להמשך..
-
אני חוזרת אל סיפורי. הייתי תמימה ושלמתי מחיר. אני שואלת את עצמי אם התמימות הזאת היא בלתי נמנעת או חוסר אחריות. לפעמים אני מצדיקה את עצמי ומנחמת את עצמי בכך שאמא שכל כולה עסוקה בגידול ילדיה ובדאגה לצרכים הכל כך רבים שלהם כמעט ללא שעות שינה לא
יכולה לחשוב על אפשרות כזאת של הוצאת הילדים. אם כתבו על כך בעתון אז המקרה היה תמיד מוצדק על ידי סיבה כלשהיא כמו הזנחה התעללות ועוד ועוד.העיפות לפעמים בעבודות הבית וגידול ילדים כל כך גדולה שהיא לא משאירה זמן למחשבות.
מלאתי את תפקידי היום יומיים וחשבתי שזה מספיק. היום אני אומרת שלא. היום אני אומרת שיש בכך גם חוסר אחריות.חשבתי שאני יודעת אך למעשה לא ידעתי דבר.בצורה עוורת האמנתי לקטעי העתונות. אם הילדים נלקחו אז זה בטח מסיבה מוצדקת לא טרחתי לבדוק לא טרחתי לדעת יותר.הלכתי עם העדר. זה היה נוח וחיזק את הבטחון המדומה שלי וגם אוטומטית הצדיק את פעילות המערכות שכל כך רציתי להיות אתן בשלום. היתי תמימה ושלמתי מחיר. לא הגיע לי את מה שעברתי אך אני גם לוקחת אחריות על התמימות שלי. אלוהים רצה שאלמד בדרך הקשה ביותר.
יכולה לחשוב על אפשרות כזאת של הוצאת הילדים. אם כתבו על כך בעתון אז המקרה היה תמיד מוצדק על ידי סיבה כלשהיא כמו הזנחה התעללות ועוד ועוד.העיפות לפעמים בעבודות הבית וגידול ילדים כל כך גדולה שהיא לא משאירה זמן למחשבות.
מלאתי את תפקידי היום יומיים וחשבתי שזה מספיק. היום אני אומרת שלא. היום אני אומרת שיש בכך גם חוסר אחריות.חשבתי שאני יודעת אך למעשה לא ידעתי דבר.בצורה עוורת האמנתי לקטעי העתונות. אם הילדים נלקחו אז זה בטח מסיבה מוצדקת לא טרחתי לבדוק לא טרחתי לדעת יותר.הלכתי עם העדר. זה היה נוח וחיזק את הבטחון המדומה שלי וגם אוטומטית הצדיק את פעילות המערכות שכל כך רציתי להיות אתן בשלום. היתי תמימה ושלמתי מחיר. לא הגיע לי את מה שעברתי אך אני גם לוקחת אחריות על התמימות שלי. אלוהים רצה שאלמד בדרך הקשה ביותר.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
-
אני חוזרת שוב ושוב לשאלת התמימות. איך יכולתי לדעת אז את מה שאני יודעת היום.אלה דברים שאם לא הייתי עוברת אותם לעולם לא הייתי יודעת אותם ואם משהוא היה מספר לי ספק רב אם אני עצמי היתי מאמינה.זו מן מלכודת כפולה.הרי גם היום יש דברים שאני לא יודעת והם חלק מהמציאות.פשוט לא נתקלתי בהם והאם אפשר להבין ולדעת הכל. היום אני כל יום שואלת את עצמי מה חשוב ומה טפל. היכן כדי לי להתעמק יותר ואיפה אפשר לחפף קצת. ולא פעם אני טועה גם היום .בנושא ארוך טווח ורגיש כמו משפחה נישואין ילדים כדי להתעמק.גם כאשר הכל נראה מושלם זה לא פשע לדעת את החוקים לדעת איך הדברים נעשים בפועל. להבין את העבודה של עורכי דין עובדות סוציאליות בתי משפט והקשר ביניהם.לדעת למה לצפות ולשמור את הכוחות זה בסדר להבין מראש את העבודה בעינים שהרשיויות מבצעות אתיחס לזה בקטע הבא.
-
- הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
- דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*
גם אני קוראת.
ממשיכה לקרוא.
-
אנחנו האמהות שקועות בטיפול בילדינו ולפעמים באמת ובתמים מאמינות שגם מבחינת המערכות טובת הילד הייא במרכז .עובדות סוציאליות עלולות לתת לך להתבטא ואחר כך בלי שום אזהרה להוריד את המסכה ואת רואה את המפלצת שצוחקת לך בפנים על אהבת ילדייך.ולמרות זאת אני מאמינה שבין אנשי חינוך עורכי דין עובדות סוציאליות יש הורים לילדים בבתי ספר או בחינוך ביתי יש אנשים ונשים גרושים שבעצמם התנסו באטימותה של מערכת זו או אחרת והם אולי יכולים להסתכל על הדברים ממקום של חופש זכויות הבנה ורצון לעזור.הם מכירים את פעילותן של מערכות משני צידי המתרס והם יכולים לתת את העצה הנכונה בזמן נכון. את האנשים האמיצים הספציפיים האלה אני מחפשת בנרות.ואין לכם מושג כמה הם יכולים להאיר את המבט שלנו על המציאות בזמן אמת
הייתי רוצה ליצור או אולי לחזק את מה שבמידה מסויימת כבר קיים באופן אני רוצה לקרוא לזה בשם רשת קשרים
הייתי רוצה ליצור או אולי לחזק את מה שבמידה מסויימת כבר קיים באופן אני רוצה לקרוא לזה בשם רשת קשרים
-
אני מנסה גם ליצור משהו דומה בסביבה הפיזית שלי. זו עבודת נמלים . אני עושה את זה גם באופן עצמאי וגם דרך הממסד. אני מנסה להפוך את הממסד לשותף לאינטרסים שלי.זהו נסיון קטן וזהיר שלי.זה נסיון מענין ומאתגר. האם אוכל? האם אצליח?
-
עכשיו אחרי שכתבתי את זה לא בא לי לשון. אני רוצה לכתוב ולכתוב ולכתוב.לא היה לי זמן לחשוב על כך אך עכשיו גם נזכרתי שפנו אלי ורוצים שאני אקח חלק בניהול הקורס להעצמת הנשים.הפניה באה מהממסד. נראה לי שגם כאן יש בלוף לא קטן. כל מה שקשור לממסד מדליק אצלי מנורה אדומה.הקול הפנימי לוחש זהירות...זהירות.
-
נראה לי ששיתוף מידע וחויות מעצים ובונה תמונה ברורה יותר . אני רואה איך שירותי הרווחה פעלו עם אמהות אחרות.למשל אם אמא אחרת חושבת בצורה מאוד שונה משלי הם אמרו לה לפעול קרוב לפי דרכי ואילו כאשר אני שוחחתי אתם הם טענו שעלי לפעול לפי דרכה. כאשר האמת היא שאין שום דרך. המטרה היחידה היא תמרון ואחיזת עיניים תוך ניצול האמון שאנו האמהות נותנות להם.העיקר שהן המקצועיות י יכוונו אותנו לפעול בדרך הנוחה להן.נראה לי שמה ש.קורה זההתפוצצות מידע שאנו האמהות יכולות לנצל אותו לעצמינו. כל מידע. במיוחד שיתוף מידע יש לו כוח רב.הוא יכול להיות גם שלילי וגם חיובי.אם נדע לרכז ולנהל את המידע הרב נתחזק
-
זו הסיבה שאני למרות הסיכון בהחשפות משתפת אותכם קוראי היקרים באירועים הכל כך קשים של חיי.אני מאמינה שבאיזה שהוא מקום יש אמא שקוראת ופתאום נופל לה אסימון.יש אמא שנזכרת בדברים דומים שקרו לה ופתאום מבינה שזה קרה לא בגלל שיש בה פגם אלא שזו השיטה.יש אמא שמבינה טוב יותר את מה שקרה לה.יש אמא שתרצה עכשיו לדעת יותר. יש יותר מודעות לנושא הזה של להציב גבולות באמון במערכות. אמון במערכת לא בעיניים עצומות.
לפעמים מתוך יאוש ואכזבה אני אומרת לעצמי שאם ידעתי זאת קודם היתי אמא טובה יותר לילדי.כל כך הרבה אהבה היתה לי לתת להם כל כך רציתי בשבילם את הטוב ביותר שאפשר ובמקום זאת כוחותי בוזבזו על השרדות מול מערכות מול תחושת חוסר אונים ניצול פחד והשפלות של העובדים המקצויעים של מערכות. ישראל
לפעמים מתוך יאוש ואכזבה אני אומרת לעצמי שאם ידעתי זאת קודם היתי אמא טובה יותר לילדי.כל כך הרבה אהבה היתה לי לתת להם כל כך רציתי בשבילם את הטוב ביותר שאפשר ובמקום זאת כוחותי בוזבזו על השרדות מול מערכות מול תחושת חוסר אונים ניצול פחד והשפלות של העובדים המקצויעים של מערכות. ישראל
-
בדמיוני אני עומדת על דוכן העדים עם היד על ספר התנך ואומרת בקול רם אני מאשימה את מדינת ישראל*
-
דוכן העדים הזה הוא לא בבית משפט העליון וגם לא בבית משפט הגבוה לצדק. במקומות האלה השופטים לא יודעים יותר ממה שאומרים להם הניירות שכתבו עובדים סוציאליים או עורכי דין . אני פונה אל השופט האחד והיחיד שם בשמיים. אם הוא רואה הכל אני לא צריכה הוכחות ומכתבים.
בתקופה ההיא כאשר ראיתי שמבתי משפט אין מה לצפות וכבר הייתי בבית משפט העליון והגבוה לצדק לקחתי את ביתי אל הכותל בירושליים
הרגשתי שאני צריכה לפנות למשהוא שלא אצטרך להוכיח כלום.עד היום יש לי תחושה שזה מה שעזר לי בתקופה ההיא.
בתקופה ההיא כאשר ראיתי שמבתי משפט אין מה לצפות וכבר הייתי בבית משפט העליון והגבוה לצדק לקחתי את ביתי אל הכותל בירושליים
הרגשתי שאני צריכה לפנות למשהוא שלא אצטרך להוכיח כלום.עד היום יש לי תחושה שזה מה שעזר לי בתקופה ההיא.
-
אני נזכרת בתקופה ההיא וליבי כבד כבד.עד היום זה נראה לי כחלום בלהות. זה לא אגדה שהתנפצה לי מול העיניים. ארץ ישראל ו הדמוקרטיה הישראליתעמדו לפני במערומיהן וכל כך התבישתי כאשר ראיתי לאן הגיעה מדינת היהודים
-
- הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
- דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*
הייתי אזרחית טובה ונאמנה. שירתתי בצבא. האמנתי למערכות .עכשיו בעולם של תקשורת התפוצצות מידע מחשבים אנחנו יודעים רואים ושומעים דברים שאי אפשר היה לדעת קודם אם לא עוסקים בתחום זה או אחר.שיעורי האזרחות האמיתיים שלי התקימו בבתי המשפט. שם למדתי מהוא חוק מהןזכויות הילד
וכבוד הילד שם בצורה חדה וחד משמעית הבנתי את עוצמתו של מעמד הנשים בישראל. עורכי הדין השופטים העובדות הסוציאליות שחקו את המשחק ואילו אני כאבתי את המציאות הארץ ישראלית החדשה שמתגלה לפני עם כל מילה שלהם.
וכבוד הילד שם בצורה חדה וחד משמעית הבנתי את עוצמתו של מעמד הנשים בישראל. עורכי הדין השופטים העובדות הסוציאליות שחקו את המשחק ואילו אני כאבתי את המציאות הארץ ישראלית החדשה שמתגלה לפני עם כל מילה שלהם.
-
כנראה שרציתי מאוד להאמין בארץ ישראל היפה ארץ היהודים כפי שהיא הצטיירה בעיני שם בגלות בימי הילדות שלי..ואם לא ישאר אפילו טיפ טיפה מהחלום הזה איך אוכל להיות פה בכלל.אז בעליה השניה החלוצחם מרוסיה לא בנו את הארץ בשביל שישנאו כל כך את הבאים אחריהם מאותו המקום.מי את ארץ ישראל? האם את ראויה לכך שאגדל כאן את ילדי? וצעקת אם פורצת מלבי. אני לא רוצה ארץ ישראל הזאת אני רוצה את ארץ ישראל שהוכרזה ב14 במאי 1948
-
אני רוצה את ארץ ישראל שעליה חתם דוד בן גוריון ואחרים מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה תהא מושתתה על יסודות החירות צדק ושלום תקיים שיווין זכויות חברתי מדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת גזע ומין...ועכשיו הגיע הרגע ההסטורי שלי פרטי והוא להפרד לעולם ממדינה שעליה חתמו גדולי המדינאים. שלום לדמוקרטיה שלום לשויון זכויות שלום לשלום במזרח התיכון.האם זה סוג ההתבגרות שעליו חלמו לפני דורות דוד בן גוריון גולדה מאירסון ואחרים?
-
אז נפרדתי מהחלומות ומה עכשיו.? האם אפשר להיות ללא חלומות?האם לחפש חלומות חדשים?האם לענות על השאלה איך יכולתי להיות אמא טובה יותר אם לא הייתי כל כך מתאמצת להיותבסדר*
-
אני שואלת את עצמי עוד ועוד האם ניתן בכלל לתפוס את המציואות בשלמותה כפי שהיא . אני רואה שכל אחד טועה בתפיסתו במקום זה או אחר. בנוסף לכך היא משתנה כל הזמן. האם היא זו שמשפיעה עלינו מבחוץ? האם היא זו שאנו מציירים במוחינו וממציאים אותה כל פעם מחדש לפי התבנית הקבועה בראשינו?האם היא שילוב של שניהם?אם יש לכם הגדרות של מציאות אשמח לקרוא אותן. ניתוח נכון של מציאות בזמן אמת יכול לעזור בקביעת החלטות גורליות. נראה לי שכאן כדי לנו להקדיש קצת זמן ומחשבה.
-
עוד לא מצאתי את ההגדרות למילה מציאות אך גם ללא הגדרות היא מתגלה לפני בכל העוצמה שבה .קודם כתבתי שאני לא בטוחה עם היא ההתנהגות שלנו לפי התבנית הקבועה שחרוטה במוחינו או שהיא חיצונית או שהיא ההמצאה שלנו .את ההגדרות אני אחפש אבל היום אני במיוחד מתרגשת. אני לומדת אותה כל יום מחדש. אני כואבת את התגליות שאני מוצאת ואם כבר לדבר על מערכת החינוך אין לי מילים משהוא מכוער מזיק רחוק מלהיות מוסרי מתרחש שם .אני רואה את זה בעיניהם של צוותי החינוך אני שומעת אותה בחצאי מילים שלא נאמרו אני רואה את שפת הגוף אני שומעת את הטון. אלה דברים שלא ניתן להוכיח אותם והילדים שלנו נמצאים שם. זה מפחיד אותי.אני שוב מפחדת.ובכל זאת עדיף לדעת מאשר להיות באשליות.
אני חיה בעולם חדש. אני חיה בעולם אחר. אני מתפתחת . אני לומדת למרות הפחד האדיר. אני מעיזה ולוקחת אחריות יהיו לי הרבה הפתעות אך אני שוב מוצאת את עצמי בשדה הקרב
אולי הייתי צריכה להולד לוחם או אביר בחצרו של המלך. הייתי רוצה לותר על מלחמות זה לא שאני מחפשת אותן. משהוא תוקף ועלי להגיב. המציאות... המציאות...המערכות
אחד הכללים במלחמה הוא שכאשר מדובר בהשרדות ככלי המשחק משתנים.
טולסטוי כתב על מלחמה ושלום ואילו אני לא יודעת מה זה שלום אני כל הזמן במלחמה.
אני חיה בעולם חדש. אני חיה בעולם אחר. אני מתפתחת . אני לומדת למרות הפחד האדיר. אני מעיזה ולוקחת אחריות יהיו לי הרבה הפתעות אך אני שוב מוצאת את עצמי בשדה הקרב
אולי הייתי צריכה להולד לוחם או אביר בחצרו של המלך. הייתי רוצה לותר על מלחמות זה לא שאני מחפשת אותן. משהוא תוקף ועלי להגיב. המציאות... המציאות...המערכות
אחד הכללים במלחמה הוא שכאשר מדובר בהשרדות ככלי המשחק משתנים.
טולסטוי כתב על מלחמה ושלום ואילו אני לא יודעת מה זה שלום אני כל הזמן במלחמה.
-
אני לא עקבית בסיפור שלי וכנרא בגלל זה קצת משעממת.לפעמים העבר וההווה מתערבבים אצלי יחד. לא מזמן קראתי משפט שאהבתי והוא מי שחושב שכל יום הוא יכול לעשות דברים גדולים צריך שישפכו לו מיים על הראש אני אשנה את זה קצת ואכתוב מי שחושב שהוא כל יום יכול לכתוב דברים גדולים צריך שישפכו לו דלי מיים על הראשהיום אכתוב את מה שמענין אותי היום.
מאז שהתגרשתי פתאום ובלי לחשוב על כך הפכתי לאם חד הורית וחיי הפכו לסרט מתח אחד גדול. המציאות השתנתה. הסטטוס החברתי והמשפטי שלי השתנו. לקח לי זמן להבין את התגובות החברתיות השונות. היחס אלי אחר.פתאום הבנתי שאני משהו שהחברה אוהבת פחות. יש בסטטוס הזה גורם מעצבן חברה ונורמה. יש אין סוף דעות קדומות וקביעות שנקבעו לגבי נשים גרושות מלפני שנים ומסתובבות בחברה כמין מיתוסים חדשים.עלי לציין שלא קראתי על כך ספרות את הדברים האלה הבאיתי מבית הספר של חיים אולי עוד אקראה ספרים ואולי אכתוב בעצמי ספרים אך בשלב זה החיים כמעט כל יום נותנים לי הרצאה חדשה ובחינם כך שלא יחסר לי לעולם מה לכתוב. אני מקוה לא לזעזע אף אחד בכתיבה שלי ואם אהיה במשהו נועזת מדי אשמח לקבל הערות ולהפוך את כתיבתי לנוחה יותר.מי שכותב דברים נועזים צריך להיות מוכן גם לקבל תגובות בהתאם ואני מוכנה לכך
.
מאז שהתגרשתי פתאום ובלי לחשוב על כך הפכתי לאם חד הורית וחיי הפכו לסרט מתח אחד גדול. המציאות השתנתה. הסטטוס החברתי והמשפטי שלי השתנו. לקח לי זמן להבין את התגובות החברתיות השונות. היחס אלי אחר.פתאום הבנתי שאני משהו שהחברה אוהבת פחות. יש בסטטוס הזה גורם מעצבן חברה ונורמה. יש אין סוף דעות קדומות וקביעות שנקבעו לגבי נשים גרושות מלפני שנים ומסתובבות בחברה כמין מיתוסים חדשים.עלי לציין שלא קראתי על כך ספרות את הדברים האלה הבאיתי מבית הספר של חיים אולי עוד אקראה ספרים ואולי אכתוב בעצמי ספרים אך בשלב זה החיים כמעט כל יום נותנים לי הרצאה חדשה ובחינם כך שלא יחסר לי לעולם מה לכתוב. אני מקוה לא לזעזע אף אחד בכתיבה שלי ואם אהיה במשהו נועזת מדי אשמח לקבל הערות ולהפוך את כתיבתי לנוחה יותר.מי שכותב דברים נועזים צריך להיות מוכן גם לקבל תגובות בהתאם ואני מוכנה לכך
.
תודה על השיתוף
<אני המראה שלך>
<אני המראה שלך>
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ממשיכה לקרוא @}
יסמין
יסמין
-
אספר סיפור שהוא קצת דוגמה. אחרי שהתגרשתי הגעתי לעיר חדשה עם ילדי.כל המעבר היה באחריותי ומעייף מאוד.זה לא היה זמן לטיפוח הבריאות ויופי. עייפות... עליה במשקל... דאגות .
אחד הדברים שעשיתי בתום לב היה לומר שלום לשכן החדש. לו ראיתם את המבט של אשתו
היתם מבינים על מה אני מדברת. כמה פעמים התכווצתי ממבטה בלבד. הייתי צריכה לשקול אם להיות מנומסת או אולי
לותר על ברכת שלום. .
אחד הדברים שעשיתי בתום לב היה לומר שלום לשכן החדש. לו ראיתם את המבט של אשתו
היתם מבינים על מה אני מדברת. כמה פעמים התכווצתי ממבטה בלבד. הייתי צריכה לשקול אם להיות מנומסת או אולי
לותר על ברכת שלום. .
-
הנה עבר עוד יום .כל יום הוא מן קרב קטן על מקומי בחברה בקהילה בעסקים . כל יום הוא מבחן בשבילי .לא מבחן בהסטוריה או חשבון הוא מבחן החיים.לא מאמינה בשלווה ונחת. זה יפה בתור חלום. במציאות שלי כאן בארץ ישראל עם בעיות בטחון כלכלה פוליטיקה האם י יש מצב לדבר על רוגע ושלוה. רק כאשר אני חושבת על בית ספר כיתה א אני כבר קרובה לגהנום
העידן הזה של שינויים הוא קשה קשה אך מסקרן ומסעיר ומאוד מענין להיות בו אשה. אנחנו הולכות לקראת משהו ואני עוד לא יודעת לקראת מה.
העידן הזה של שינויים הוא קשה קשה אך מסקרן ומסעיר ומאוד מענין להיות בו אשה. אנחנו הולכות לקראת משהו ואני עוד לא יודעת לקראת מה.
-
החיים בתקופה של שנות 2000 גורמים לי כל פעם לשאול את עצמי שאלות ודוקא בנושאים או תחומים המוסכמים ביותר חברתית. האם באמת משפחה זו דרך חיים הנכונה ביותר והמתאימה ביותר גם למבוגרים וגם לילדים.דרך אגב המילה משפחה באה ממילה שפחה היא מאוד לא שויונית.אני עצמי מתבישת לבטא את המילה הזאת בגלל השפחה שבה
-
הפעם הגורל רצה שהמחשב לא יעבוד כמה ימים אז כאילו נעלמתי.תקנו אותי עם הנעלם זה עם א או עם ע.היום העולם לא כל כך יפה בעיני אפילו די שחור .אני מקווה שרק בגלל הוסת שאמורה להופיע. אבל מצד שני אני מרגישה צעירה.אכתוב את דברי החוכמה שלי אחרי וסת כאשר העולם שוב יראה כאילו דרך משקפיים ורודות. בינתיים אשמח לשמוע מכם איחולי בהצלחה בלעבור את הווסת בלי להרוג אף אחד.
-
בפעם האחרונה כתבתי ביום של תחילת המלחמה כאילו ידעתי שמשהו עומד לקרות. גם בדברי שלפני היום הזה ידעתי שמשהו הולך לקרות.אני מתחילה יותר ויותר לסמוך על האנטואיציה שלי. העסק שלי מתעורר שוב לפעילות אחרי המלחמה. הצפון ספג הרבה קטיושות גם הקניון הקטן בו החנות שלי ספג שתי קטיושות.עלי לדבר על מלחמה כמשהו שלילי ומיותר. אני מסכימה עם זה אך משהו בפנימיות שלי אומר לי שזה גם דבר טבעי שיש מלחמות. כל כך תמים לדבר היום על שלום .
-
אני חושבת הרבה על מלחמה. המחשבות והרגשות שלי מעורבים. המלחמה הזאת כאילו חיזקה ואישרה את דעותי על המציאות שכל כך התלבטתי בה.במיוחד התנהלות המלחמה והתנהגות המנהיגים. בשש השנים האחרונות היו כ3 מערכות בחירות. כמה ילדים אפשר היה להאכיל בכסף הזה שהלך למערכות הבחירות. כמה ציוד לחיילים אפשר היה להכין בזמן ובכסף הזה וכמה אימונים לחיילי מילואים אפשר היה לבצע. הממשלות אחת אחרי שניה בגדו בעם שלהם. בסוף אין לנו צבא ואין לנו ממשלה ואין יותר ציונות ואין יותר ערכים ואין במה להאמין. וכאשר אין כלום נשאר רק האלוהים. המלחמה כאילו פקחה את עיני וגם לימדה אותי כל כך הרבה דברים.ונסרללה הוא לא איש פשוט הנחישות שלו ועמידות של מפתיעים ובטח לא רק אותי אלא גם את כל הנהגת ארץ ישראל
-
היום שבת.היום אכתוב על משהו מאוד מאוד יום יומי ושגרתי. אכתוב על חמין. ולמה. לא כי זה מאכל ואני אוהבת לאכול. כי הכנת החמין מאוד מרגיעה אותי ואם אני רוצה להרגיש שעשיתי משהו שנותן לי משמעות וזה לא דוקא דבר גדול כמו לזכות בפרס נובל אז אני עושה חמין. הוא מרגיע אותי מהרבה מאוד בחינות וגם משקיט את המצפון שלי.קודם כל כייון שהכנתו היא שלב אחרי שלב אז זה מארגן את הראש. כאילו יש סדר.החמין מתבשל לו בתנור על אש קטנטנה לאט לאט ומפיץ ריח נהדר של אוכל מבושל ונותן תחושה של מציאות למשהו בדמיון או בזכרון לבית של פעם שכאילו הכל היה ברור ותפקידי בני הבית היו מוגדרים מראש ולא שאלנו הרבה שאלות. והכל בסדר.דבר נוסף הוא שאפשר לשים בחמין גם ביצים גם תפןח אדמה גם אורז גם שעועית גם חומוס ועוד ירקות ותבלינים ואז אם אני שמה אותו בתנור בלילה אז כל היום מהבוקר למחרת אנו אוכלים סביב חמין. בבוקר אפשר להשתמש רק בביצה של חמין בצוהוריים בירקות ועוף למי שאוכל עוף ובערב קטניות ותפוחי אדמה ואז אני מרגישה אמא טובה שכל היום דואגת לאוכל מבושל לילדיה. כי משך השבוע אוכלים אוכל קנוי ומהיר הכנה. האם זה מה שילדים באמת צריכים זו כבר שאלה אחרת. אך הם לא מפסידים מכך שאני מוצאת זמן להכין משהו בלי לרוץ על אש קטנה. אני מרויחה כאן תראפיה בעשיה.ועכשיו אלך לשים את החמין בתנור
-
יש ימים שבהם אני יכולה לכתוב הרבה הרבה. לא צריך שיקרה משהו מיוחד ביום הזה. הנפש פנויה למילים ואז כל דבר פשוט הופך לסיפור מענין בפני עצמו. ואם לא סיפור מענין אז משהו ששווה לי לכתוב עליו.אתמןך היה יום שישי.בערב הבן אמר אמא משעמם ליהאם כל פעם שאני שומעת את המשפט הזה אני יכולה להפוך את החיים של בני למעניניםועוד עכשיו בימים אחרי המלחמה וגם בלי קשר למלחמה. לא תמיד יש חבר בסביבה. לא תמיד יש סרט מענין שאמא יכולה להזמין בכבלים. לא תמיד יש חשק לשחק במחשב.אנחנו האמהות רוצות כל כך לספק מהר את הצרכים של ילדינו שלפעמים המשפט הזה גורם הרבה הרבה רגשי אשם אך האם זה מציאותי שאוכל כל רגע בחיי ילדי להפוך למסעיר ומלא ענין. לקחתי עוגה שקניתי באותו יום והלכנו לשבת במרפסת ולהסתכל על הירח .שאלתי את בני אם הוא חשב פעם מה ירצה לעשות כשיגדל והוא אמר להפתעתי אמא אני רוצה להיות מרגל ואז דיברנו על מילים כמו מידע מעקב שרלוק הולמס מלחמה מודיעין ועוד ועוד והוא ביקש שאספר לו עוד ועוד סיפרתי על מצלמות ומכשירי האזנה והפעם בילינו ומצאנו ענין אךלא כל פעם אוכל לעשות זאת ובני ילמד גם משהו מאוד חשוב. אני עצמי שמעתי את זה ברדיו ברעיון של אש מאוד מיוחד ומשכיל וזה החיים הם די אפורים ומדי פעם יש נקודות אורלדעתי חשוב שילדים ידעו את האמת למרות שכל כך הייתי רוצה שחייהם של ילדי יהיו ורודים כל הזמן.להם יהיה יותר קל לקבל את החיים ואני לא אתיסר כל פעם מחדש כאשר בני יגיד לי אמא משעמם לי אז היום נוכל חמין ונדאג שיהיה לבני חבר ואולי בערב נזמין פיצה לבני וחבריו ונכין את התיק לבית ספר. וגם זה משהו אולי קצת אפור אבל שייך לחיים.
-
אחרי תקופה ארוכה שלא כתבתי פתאום שמתי לב איך האנשים והנושאים משתנים באתר. הדברים שנכתבו לפני המלחמה פתאום הפכו לעבר. איכשהו אין משהו שיקשר אותנו. כל דף נפתח ונסגר.אני לא רוצה להפסיק . זה עוד לא הזמן המתאים ואיכשהו למרות רמת המשכל שלי שמתחת לכל רמה של מבחני המשכל אני מאמינה שאני מענינת. במיוחד בכתיבה ובשיחות טלפון בדיוק כמו שאני משעממת בשיחות פרונטליות פנים מול פנים
-
יום אחרון לפני שנת לימודים. לקחתי את בני ונסענו לחוצות נהריה. קניתי לו משחק מונופול וספר הנסיך והפרח שיקרא בעצמו. אני עושה דברים ואחר כך מנתחת מה דברי מסמלים. למה דוקא מונופול לפני שנת לימודים ולמה ספר. קריאה ומשחק. לימוד והתנסות .תאוריה ומעשה. דמיון ומציאות. תאוריה ומציאות. מלחמה ושלום.בית ספר ציבורי כחולף עם הרוח.כמו שתמים היום לדבר על השלום כך נראה לי תמים לדבר על עתידה של מערכת החינוך הציבורית לפחות. קראתי בעיתון שאפילו את טיפות החלב רוצים להפריט.אני כבר לא כועסת על מערכת החינוך. נראה לי שתהליך החיים בעצמו יעשה את העבודה כאשר הזמן יהיה מתאים לכך. משום מה אני פוחדת פחות ולא לוקחת אותם ברצינות כל כך כמו קודם
.נראה לי שזה בזכות המלחמה. הדברים נראים אחרת פתאום. בני אכל קצת מן החמין בשבת והיה לו חבר ומצאתי זמן וכסף להשקיע בו . האם איזושיא מערכת חינוך היתה מסוגלת לעשות את הדברים האלה באהבה כזאת כמו שאני עושה. איכשהוא כולם יודעים שהיא לא צריכה להתקיים אך פוחדים לעלות את הרעיון הזה.גם אני חא חשבתי עליו עד שנתקלתי בו באתר האינטרנט. אבל מה התאהבתי בו התאהבות קשה וגם כאשר שלב ההתאהבות עבר עכשיו אני אוהבת אותו אהבת יום יום וגם בלי שאני יכולה לממש אותו הוא פותח לי כל פעם אפיקים חדשים,לא יודעת אם הייתי מצליחה את עקרון הרצף אך בטוח הייתי מצליחה את עקרון אהבת ילדי וחירות האהבה של אם. ללא לחצים ובקורות ואין סוף אנשי מקצוע שמתחלפים כל שנה ומבלבלים את המוח עם דברים חסרי ערך ומצפון
.נראה לי שזה בזכות המלחמה. הדברים נראים אחרת פתאום. בני אכל קצת מן החמין בשבת והיה לו חבר ומצאתי זמן וכסף להשקיע בו . האם איזושיא מערכת חינוך היתה מסוגלת לעשות את הדברים האלה באהבה כזאת כמו שאני עושה. איכשהוא כולם יודעים שהיא לא צריכה להתקיים אך פוחדים לעלות את הרעיון הזה.גם אני חא חשבתי עליו עד שנתקלתי בו באתר האינטרנט. אבל מה התאהבתי בו התאהבות קשה וגם כאשר שלב ההתאהבות עבר עכשיו אני אוהבת אותו אהבת יום יום וגם בלי שאני יכולה לממש אותו הוא פותח לי כל פעם אפיקים חדשים,לא יודעת אם הייתי מצליחה את עקרון הרצף אך בטוח הייתי מצליחה את עקרון אהבת ילדי וחירות האהבה של אם. ללא לחצים ובקורות ואין סוף אנשי מקצוע שמתחלפים כל שנה ומבלבלים את המוח עם דברים חסרי ערך ומצפון
-
קראתי לבני את הםפר הנסיך והפרחהוא בחר את הספר ואך כמה אהבתי את הרעיון שבתוך הספר.גם בספר ילדים ראיתי משפט שאני רוצה לזכור והוא כל כך פשותט אך כל כך אמיתי ומציאותי והוא הרבה פעמים קורה שכאשר אנו פוגשים במציאות דבר שחלמנו עליו הוא מנחיל לנו אכזבהועכשיו אני שואלת את עצמי אם זה כך אז האם בכלל לא להגשים חלומות. אני אומרת שלא. אך הספר מלמד להעריך את מה שיש במציאות ולא לצפות שדבר מה שחלמנו יהיה בדיוק אותו דבר כאשר נפגוש ואם נפגוש אותו במציאות ספר ילדים מדבר על מציאות ומבדיל בין מציאות לחלומות רגשות מחשבות.הנסיך היה כל כך שקוע בתוך החלום ועצוב שלא היה לו הפרח כמו שהוא חלם שלא ראה את הפרחים המדהימים שפרחו מסביבו..
-
התלבטתי הרבה עם מילהמציאותבני מלמד אותי עכשיו.אני שולחת אותו לבית ספר אבל הוא עושה לי חינוך ביתי..ברגע זה דמעה אחת זלגה מעיני. אולי המערכות חזקות אבל אנחנו ילדי ואני חזקים יותר.
-
ענתות ספרי לי קצת על עצמך. מה שאת יכולה. מענינים אותי האנשים שקוראים אותי.אנ יחייבת לספר מה קרה אתמול בבית ספר אך אני לא יודעת אם אמצעה את המילים הנכונות כי הסיפור הוא בשבילי הומוריסתי צבעוני מכיל תנועות ידיים ומאוד ארץ ישראלי. אםפר אותו בלי רקע ואחר כך בפרקים הבאים אנתח את הרקע שמאוד חשוב להבנת עומק הםיפו ר למרות שהוא מאוד שגרתי. אז ככה. הלכתי לקבל את הבן שלי מבית ספר. ברחבה של כיתות ב ליד ברז לשתיית המיים היתה שלולית ענקית ומלוכלכת.אני בדרך כלל נמנעת לעשות ביקורת ולא יודעת איך זה קרה לי אך כאשר נכנסתי למזכירות היו שם גם מזכירות גם יועצת ועוד אנשי בית ספר..עכשיו תארו לעצמכם אשה המקרינה בדרך כלל נחמדות ופחד ממערכות לוקחת את הטון הזה של דיבור שבא מלמטה ואומרת יועת שמה נשפכו המון מיים וזה מה זה מלוכלך הילדים יכולים לפול אם תברואה תראה את זה.... וכאן עשיתי את הנפנוף הזה עם ידיים שבדיוק משום מה שמתי עליהם לקה אדומה הנפנוף הזה אומנם אומר מה יקרה אם תברואה תראה את זה אבל זה גם הנפנוף שהיא משתמשת בו כאשר היא מאיימת על הורים בקשר לילדיהם. אני יודעת שהיא הכירה אותו היטב. אחת הנשים שעמדה שם בלי להבין ענין רצה לטפל בנושא .אני אמרתי יום נעים לקחתי את האשור ויצאתי משם. אבל הרגשתי מה זה טוב. ענתות וקוראים אחרים אני מקוה שהמסר ברור ואם יש לכם מה להוסיף וללמד אותי בשפת העברית הזאת אני זקוקה לה מאוד בימים אלה. עכשיו אני צריכה ללמוד עברית אמיצה.
-
אני מרגישה נקודת אור בפנים ובא לי לבכות הפעם מאושר. אני לא יודעת מה יהיה בעתיד אך משהו בי השתנה. אני מכירה ילד בעיר שלנו הוא מחונן בתקופת בית ספר הוא יומיים בשבוע נסע להעשרה מיוחדת. הוא כל פעם מתקן לי את המחשב. סיכמתי אתו שיבוא היום לשעתיים וילמד את בני מחשב וחשבון באופן שידליק את בני לדעת דברים ... חוויות משחק קשר חברי.איך שאני מכירה את בני הוא סקרן מאוד וקל לגרות לו את הסקרנות.אני רוצה שהילד הזה יצליח.עכשיו כאשר אני מנהלת חנות משליי ואני צריכה להבין את התנועה של כסף אני יודעת שלחשבון יש צדדים מענינים מאוד. זה קצת מן החינוך הביתי שאני מנסה לעשות למרות בית ספר. אני עכשיו חושבת שאם לא מקבלים פטור מחינוך ביתי זה עדיין לא מבטל את החינוך הביתי. מה שחשוב זה מי מחזיק את המושכות ומכוון את התנועה. אתמול הייתי עם בני בקורס רכיבה על סוסים. בני רכב על הסוסה אך לפי העברית שלי נראה שגם אני קיבלתי שעור פנימי. תשמעו חינוך ביתי טופס גובה.
-
היום לא ישנתי בצוהוריים. הבאתי הביתה ילד מחונן שישחק עם בני וילמד אותו. כולנו שיחקנו מונופול והיה לי מה זה כיף. רק לדעת את העובדה שאני למרות העסק ושעות רבות בחנות והרבה הרבה התמודדויות יום יומיות מוצאת זמן וגם כסף להשקיע בילד המתוק מתוק שלי. לפעמים אני מרגישה גדולה גדולה ומתמודדת למרות הכל. דרך אגב היום קיבלתי סחורה ויש לי בחנות הרבה ויטמינים לילדים של יומי. אם משהו רוצה אני יכולה לעשות הנחות גדולות אפילו כ20 אחוז. חשוב לחזק את הילדים בתחילת שנת הלימודים במיוחד את ילדי הצפון. פנו אלי ואשלח לכם את הויטמינים בדואר.
-
אני אוהבת משפטים חזקים . הפעם אכתוב את מה שכולם יודעים הכל כתוב והרשות נתונה אני לא מכירה את הפירוש. אחפש אותו אחר כך אבל אני מרגישה את הפירוש בליבי.עוד משפט שאני אלמד אותו הוא כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר והעיקר לא לפחד כלל המשפטים האלה היו שם במוח שלי ושנים על גבי שנים לא חשבתי עליהם ופתאום עכשיו אני רוצה להתעמק וללמוד אותם ופתאום אני יודעת שהם מוכרים לי. לפעמים אני לא מבינה איך המוח שלי עובד אבל נראה לי שאלה משפטים של הרבה אופטימיות ולכן הם עלו עכשיו לתודעה שלי. האכזבה תבוא אחר כך אך בינתיים אהנה מהתחושה של כוח.
-
הסתכלתי באינטרנט. המשפט הזה הכל כתוב והרשות נתונה מדבר בדיוק על מה שאני רציתי לדעת יותר וללמוד והוא מה זה מציאות. הוא מדבר על שתי תפיסות של מציאות. איך הגעתי למשפט הזה לא ברור לי אבל עכשיו אני נזכרת במשפט מאוד יפה של איילה חסון בטלויזיה בזמן מלחמה היא אמרה לכל מציאות יש שתי גרסאות לפחות במקרה הטוב מאוד אהבתי את המשפט הזה. איך אנו בוחרים לנו את המציאות שלנו.בהקשר הזה גם קראתי היום משפט מאוד מענין בעיתון והוא מלחמה מבגרת אנשים אני חושבת שזה מה שקרה לי בין אזעקה לאזעקה היה לי זמן לחשוב ולנתח דברים והשתניתי.
-
אז הזמנתי לבני ילד מחונן.הוי הלכ תי להשתגע . הוא ניסה כמעט שעתיים להסביר משהוא שאחר כך אני עצמי הסברתי תוך שתי דקות. איזה התנסות. אז מה אני אעשה עכשיו. אני צריכה למצוא מורה מקצועית לעזור לבני. ניסיתי אך עד עכשיו לא מצאתי. הכל כתוב והרשות נתונה .מה אני אעשה עכשיו. נראה לי שאפרסם מודעה בעיתון וגם אכתוב מודעה ואשים בחנות שלי. ואתקדם עם בני לבד. עכשיו צריך ללמוד לקחים. לדעתי זה לא מקום לכעוס או להתאכזב למרות שאני עושה את זה הרבה אך במקרה קראתי עוד משפט שחשוב לדעת ליישם אותו והוא לא לבזבז זמן על נקיפות מצפון הנער עשה את מה שהוא יכול לעשות והוא סך הכל נער
הוא לימד את בני להשתמש בזכוכית מגדלת ולצור כמעט אש בעזרת שמש וזכוכית מגדלת. נגיד שגם זה משהו. הנער הזה הוא עצור כל כך ומפחיד אותי שהוא יכול לעצור גם אותנו. אנו אוהבים להתקדם ולזרום. לא אשקר יש בי קצת כעס ואכזבה. זה לא שלא חששתי מזה קודם אך רציתי לתת הזדמנות גם לנער וגם לבני.אם ידעתי זאת קודם אז למה עכשיו אני מאוכזבת.רציתי שהחיים יהיו קלים יותר אך זה לא קרה.אז עכשיו קצת אבכה הוי כמה קשים החיים שאני עצמי יצרתי זאת מציאות שאני בניתי ואני אוכל גם לשנות אותה. ומה עם אמו של הנער. אני מלאת חמלה וגם רחמים. חייה קשים לא פחות משלי וזו הסיבה שרציתי לתת לנער הזה סיכוי להרויח ןגם לעזור לבני. אני מתלבטת ומתלבטת ולא יודעת מה לעשות.
הוא לימד את בני להשתמש בזכוכית מגדלת ולצור כמעט אש בעזרת שמש וזכוכית מגדלת. נגיד שגם זה משהו. הנער הזה הוא עצור כל כך ומפחיד אותי שהוא יכול לעצור גם אותנו. אנו אוהבים להתקדם ולזרום. לא אשקר יש בי קצת כעס ואכזבה. זה לא שלא חששתי מזה קודם אך רציתי לתת הזדמנות גם לנער וגם לבני.אם ידעתי זאת קודם אז למה עכשיו אני מאוכזבת.רציתי שהחיים יהיו קלים יותר אך זה לא קרה.אז עכשיו קצת אבכה הוי כמה קשים החיים שאני עצמי יצרתי זאת מציאות שאני בניתי ואני אוכל גם לשנות אותה. ומה עם אמו של הנער. אני מלאת חמלה וגם רחמים. חייה קשים לא פחות משלי וזו הסיבה שרציתי לתת לנער הזה סיכוי להרויח ןגם לעזור לבני. אני מתלבטת ומתלבטת ולא יודעת מה לעשות.
-
והנה אני שוב כאן ויש לי מה לספר ולא תאמינו מה קרה. כבר ספרתי שהכשבתי בזמן המלחמה לפרשנויותרבות. בערב אחד דיברו על הצורך של צהל להגיב כי אם ישראל לא מגיבה זה נחשב כחולשה של ישראל. אני חושבת שזו הפרשנות שעודדה אותי לתקוף את היועצת ולנפנף לפני פרצופה עם ציפורניים צבועות לקה אדומה חזקה. עשיתי דברים די זולים נוספים למחנכת וגם למנהלת ולא תאמינו לאיזה יחס טוב אנו זוכים נכון לעכשיו. תארו לעצמכם שבשנה שעברה המחנכת לא חילקה לבני חוברת וכאשר הזכרתי לה אז הוא קיבל חוברת משומשת ישנה .רק אחרי שמספר פעמים ניגשתי למנהלת בני קיבל חוברת לימוד לפי מה שמגיע לו.השנה מחנכת מיוזמתה ביקשה ממני להביא לה את הפתק ששכר לימוד שולם על מנת שהיא תדאג לחלק לבני את הספרים וחומר לימודי אחר. אנו גם זוכים ללהתראות* כאשר אנו עוזבים את הכיתה. מה אני אגיד לכם.. מלחמה זה דבר שלילי אבל היא מזיזה את הוילון ומאפשרת לראות את המציאות בצורה ברורה יותר. ומ ציאות של מזרח התיכון זה נושא בפני עצמו.
-
מלחמה זה דבר שלילי אך מה הייתי עושה בלי חסן נסרללה. לעולם לעולם אף אחד גם לא המנוסים והמקצועניים ביותר לא היו י מיעצים לי על מנת לעזור לבני לעשות את מה שעשיתי בבית ספר. עם כל האפרוריות של החיים המקורות שמהם אנו לומדים דברים הם לפעמים מדהימים ולא כל כך צפויים. ארץ ישראל לא מצטיירת כארץ בעלת כבוד עצמי וחסן נסרללה הוא המורה לשנוי התנהגות ולהצלת נפשות. מפחיד אבל מציאותי עד מאוד.
-
אני כל כך אוהבת לכתוב. אני אוהבת את המחשבות שלי . והנה עוד סיפור מחשבות שלי. הילדה שלי בגיל ההתבגרות. היא מתבישת ממני. היא לא רוצה שיראו אותי בבית ספר.כאשר אני מדברת אתה היא אומרת לי את האמא הכי מוזרה בעולם נכון יש בזה מן הדחיה ואוי כואב כאשר הבת האהובה דוחה. אבל כאשר אני נזכרת איך כל חיי התאמצתי להיותנורמאלית זא להיות נשואה ללדת ילדים בתוך מסגרת משפחה , להתלבש ולהסתפר ולעשות דברים כמו כולם , וגם לשלוח ילדים לבית הספר אני חושבת כמה ההתאמצות הזאת פגעה באישיות שליי כמה זה הפריע לי להיות מה שאני. אז היום כאשר הבת שלי אומרת לי את אמא הכי מוזרה בעולם* אני עם ניצוץ התלהבות בעיני מקבלת את זה כמו מחמאה. האם בניתי מציאות. נראה לי שאני לומדת לשלוט גם פנימית וגם חיצונית על העולם הסובב אותי.
-
שקרים הפחדה איומים כל אלה שיטות של בית ספר לשלוט בילדים והורים. לקח לי זמן לדבר עם בית ספר באותה שפה. אני מתפלאה כמה מהר הם מבינים אותה שום שיחה אחרת לא עבדה אלא להיפך זכתה לזלזול והשפלה. ילדים בבית ספר..... מ ה באמת הם לומדים שם. ועכשיו אני יודעת שאסור להרדם ועכשיו אני מתכוננת למערכה הבאה. בדיוק כמו עם נסרללה. כך גם אני עם בית ספר צריכה להיות מוכנה למלחמה הבאה. מערכת החינוך היא מן חזבללה ז*א ארגון טרור שפועל באותן שיטות ומסוגל להרוג ללא כל מצפון ורגשי אשם כאשר הוא יודע בדיוק מה הוא עושה. אני יודעת שדברי נשמעים כאילו קשים .זה לא נכון כתבתי בצורה מאוד עדינה לעומת מה שקורה באמת בין כותלי בית י הספר ואני מאמינה שזה לא קורה בכל בית ספר אך זה קורה הרבה.
-
עצה שלי לאמהות שנלחמות בצורה מכובדת עם אנשי החינוך על הזכות של הילדים ללמוד באוירה מקבלת ומעודדת .תגדלו את הציפורניים כמה שיותר ושמו לקה אדומה חזקה ומבריקה.יש לבצע אימון מול מראה כדי להשיג הבעת פנים של פושעת סדרתית שזה עתה שוחררה מן המעצר עד המעצר הבא. חפשו בבית ספר לקויים גלוים לעין כמו נקיון ציוד שבור אלימות של מורים וכדומה אם אין אפשר להמציא אבל לרב לא צריך להתאמץ יש בשפע ליקויים שלא על פי הנוהל
של המפקחים. תעבדו על הקול שלכן שלא יהיה נשי דק ונחמד.רצוי אך לא הכרכי לברר את הרגישויות של בתי ספר .רצוי להכיר את הגורמים ששם צריך להתלונן.עכשיו את הפגם שמצאתם ואתו אתם רויצים לעבוד יש לנפח כמה שיותר. ויוצאים לפעולה. על פניכן הבעת תדהמה אחרי שגיליתם את הליקוי הנורא בבית ספר שבו לומד הילד שלכם ומרוב אחריות אתם גם דואגים לילדים אחרים שלומדים בבית הספר הזה ועם המטען הזה נכנסים למזכירות כאשר שם בנוח משוחחות מזכירות יועצת אולי מחנכת .כאן אתם בוחרים למי נוח לכם לפנות ובקול שכולם ישמעו מלא זעזוע מן הפגם שמצאתם בבית ספר מדברים על ההשלכות מה יקרה אם יוודע על הלקוי החמור ביותר הזה לרשויות. ואיזה נזק נגרם לאוכלוסיית התלמידים מהדבר הזה. שום הצדקה לא מתקבלת. דבר כזה אסור שיקרה בבית ספר ודורש טיפול מיידי.עלי לציין שנפנוף עם ציפורניים אדומות יכול להוסיף ויוצאים מזירת האירוע. למחרת יש לצפות לשינוי בגישת בית ספר לבדוק את השינוי ולפעול בהתאם.זאת שפה שבתי ספר מכירים היטב.
של המפקחים. תעבדו על הקול שלכן שלא יהיה נשי דק ונחמד.רצוי אך לא הכרכי לברר את הרגישויות של בתי ספר .רצוי להכיר את הגורמים ששם צריך להתלונן.עכשיו את הפגם שמצאתם ואתו אתם רויצים לעבוד יש לנפח כמה שיותר. ויוצאים לפעולה. על פניכן הבעת תדהמה אחרי שגיליתם את הליקוי הנורא בבית ספר שבו לומד הילד שלכם ומרוב אחריות אתם גם דואגים לילדים אחרים שלומדים בבית הספר הזה ועם המטען הזה נכנסים למזכירות כאשר שם בנוח משוחחות מזכירות יועצת אולי מחנכת .כאן אתם בוחרים למי נוח לכם לפנות ובקול שכולם ישמעו מלא זעזוע מן הפגם שמצאתם בבית ספר מדברים על ההשלכות מה יקרה אם יוודע על הלקוי החמור ביותר הזה לרשויות. ואיזה נזק נגרם לאוכלוסיית התלמידים מהדבר הזה. שום הצדקה לא מתקבלת. דבר כזה אסור שיקרה בבית ספר ודורש טיפול מיידי.עלי לציין שנפנוף עם ציפורניים אדומות יכול להוסיף ויוצאים מזירת האירוע. למחרת יש לצפות לשינוי בגישת בית ספר לבדוק את השינוי ולפעול בהתאם.זאת שפה שבתי ספר מכירים היטב.
-
היום שבת. ילדי עדיין ישנים ואני שוב מכינה חמין.החמין מארגן לי את המחשבות ואני רגועה יותר כאשר שלב אחרי שלב אני מכינה את המאכל הזה. אני לא יודעת אם לשים או לא לשים את העוף בפנים . הילדה שלי צמחונית והיא עלולה לא לאכול בכלל אם תדעה ששמתי עוף. הבן לעומת זאת אוהב לאכול חמין עם עוף ובלי העוף זה לא טעים לו ושוב קונפליקט ושוב בעיה .ואני כותבת וכותבת וכל פעם צצה מחשבה חדשה שמשך השבוע לא הספקתי להתיחס אליה... בצורה עקיפה המלחמה הזאת האחרונה העשירה אותי. אני חושבת שאם יש אנשים שקוראים אותי הם מספיק משכילים לא לשפוט אותי על ההתיחסות שלי למלחמה.
-
והנה אני שוב כאן. גם היום היו לי המון מחשבות.נראה ל י שאחרי שמצאתי את השיטה לחינוך בית ספר אני לא אזדקק בצורה נואשת כל כך למורה פרטית ואוכל ללמד את בני לבד. ברגע שהם מורידים מהילד את הלחץ הוא לומד בכייף ומהר לבד. אבל אתם יודעים לפעמים אני חושבת כמה יאוש וכעס מסתתר בלבם של הצוות החינוכי אם הם מסוגלים לעשות דברים כאלה לתלמידים ולגרום תסכול להורים ולילדים.
-
רציתי לכתוב אבל הבן שלי מבקש את המחשב וכיוון שעכשיו מאוחר ואני רוצה שעוד מעט ילך לשון הפעם אני מוותרת לו. עכשיו עשינו שעורי בית בחשבון ונראה לי שהוא שולט בחומר. אלוהים אני לא מבינה מה רוצים מילדים בבית ספר. עד מתי ימשך הסיפור העלוב הזה שנקרא מערכת חינוך.
-
משהוא קרה למחשב וקשה לי לפעמים להכנס לאתר .לפעמים אני לא מצליחה. הפעם משום מה זה הלך מהר. דוקא עכשיו שסוף סוף הצלחתי להכנס למחשב המחשבות שלי נעלמו.כנראה אני צריכה לנוח ולרוץ לעסק. אתם יודעים יש לי המון מה לכתוב על עסק. אם אצליח להכנס למחשב בערב כבר יש לי תוכנית על מה לכתוב.
-
הנה הערב הגיע. עד יום עבר. יום שגרתי לגמרי. חזרתי הביתה עייפה אך מרוצה. אני אוהבת מאוד את החנות שלי ומשתדלת להעשיר את מגוון המוצרים כל פעם יותר ולפי האפשרויות והלקוחות.למדתי לבד את אומנות המכירה . הייתי הרבה שנים אחות מוסמכת אך יש סוד והוא שבמכירות לפעמים דרושים הרבה יותר מהירות מחשבה נסיון וידע מקצועי ואני כמעט כל יום לומדת משהו חדש. ויחד עם זאת כמו כל דבר אחר יש לי המון ימים אפורים ואני מקבלת אותם בשלות נפש.
-
ראש השנה מגיע. ילדי ילכו לאבא שלהם ואני שוב אוכל לנוח ולחלום ולהתעמק במחשבות שלי ויהיה לי אולי קצת זמן להסתכל על התקרה ולא לעשות דבר ולפעמים נדמה לי שזה האושר הגדול ביותר בעולם .
-
הילדים נסעו.מה קורה כאשר הילדים הולכים ופתאום יש לי זמן בו אף אחד לא אומר אמא אני צריך.... הרבה פעמים אני בלי להוריד את הבגדים עם הגינס המלוכלך ובלי לכבות את האורות ובלי לצחצח שניים ובלי לכבות טלויזיה נופלת איפה שמזדמן אולי על השפה בסלון ובמקרה יותר טוב יש לי כוח להגיע עד המיטה ונרדמת לכמה שעות כאשר המוח לא עובד אלא רק מנסה לנצל את הזמן למנוחה. ולהנות מן השקט המבורך. החיים נראים קשים קשים עם תשישות נפשית ופיזית אך בכל זאת אני לא מתלוננת.אלה החיים שבחרתי אלה החיים שאני רוצה בשלב זה.
-
ומי קבע שחיים זה אמור להיות קל. לפי הנסיון שלי והפעם זה משפט שלי קשיים מפתחים יצירתיות זה לא שכל פעם שאני נתקלת בקשיים אז אני ישר הופכת ל.. מה זה יצירתית. אבל הם גורמים לי לחפש פתרון במצבים שנדמה לי שאין להם פתרון. הם מכריחים אותי לשנות דעות תפיסות הסתכלות ולפעמים לפעול הפוך על הפוך גם נגד הדעות ההכי מקובעות שלי.היום בעידן של שינויים אין שום דבר קבוע .בעצם אולי שינוי הוא הדבר הקבוע ביותר.
מענין אם משהו באתר התיחס לפרשה של משה קצב. זו לא פעם ראשונה שהולכים להאשים איש ציבור בעבירות מין אך זו פעם ראשונה שעבירות מין חמורות מיוחסות לנשיא המדינה. בעיני זה שינוי גדול. זה משהו ראשוני שהולך להשפיע על הציבור בהמשך. אני שמחה בשביל 8 נשים שהיו אמיצות מספיק להתלונן.
מענין אם משהו באתר התיחס לפרשה של משה קצב. זו לא פעם ראשונה שהולכים להאשים איש ציבור בעבירות מין אך זו פעם ראשונה שעבירות מין חמורות מיוחסות לנשיא המדינה. בעיני זה שינוי גדול. זה משהו ראשוני שהולך להשפיע על הציבור בהמשך. אני שמחה בשביל 8 נשים שהיו אמיצות מספיק להתלונן.
-
אני רוצה לכתוב על החלומות שלי.אני עד לא יודעת מה מתוך החלומות שלי דמיוני ומה מציאותי ואפשרי. אבל זו הסיבה שהם חלומות הם לא חייבים להיות ממשיים בזה הרגע ואולי בכלל לא ואולי חלקית כן.ואולי כן יותר מחלקית ויותק מ100 אחוז. בחלומות הכל אפשרי אז אני חולמת. אני חולמת על בית קרקע ללא שכנים.אני רוצה שהוא יהיה קצת מרוחק במרחק מה מאנשים. מאוד מתחשק לי שיהיה גדר מסביב אפילו לא דוקא גדר חיה אך מקושטת עם עצים. כן זה מבטא את הצורך שלי במן התבודדות מאנשים או מקרבה שהיא גדולה מדי לאנשים. מפריע לי שהשכנים רואים מתי אני חוזרת ואת הכביסה של מתיבשת ואת הילדים שלי.הייתי רוצה שלא יהיה אפילו קיר אחד משותף. העיסוק שלי יהיה מהבית ולא אצטרך ללכת בבוקר לשום מקום. ההיתי עושה עד 2 או 3 ילדים שהם רק שלי ושלאבות אין משקל בהחלטות לגבי חינוך. לא הייתי מרחיקה את האבות אך אם אני לא מבקשת את המזונות ולא דורשת אבהות אז נראה לי שאין להם הרבה מה להגיד וזה מאוד עוזר כאשר רוצים חינוך ביתי ואיכותי. אני אזמין את האבות הביתה לימי הולדת ולעד מסבות שאעשה לילדי וכאשר השליטה תהיה בידי הכל יהיו מרוצים. היית מסדרת חדר ענקי עם מזרונים אורטופדיים על כל הרצפה ולומדת על שינה משפחתית בחדר אחר הייתי מסדרת גם ספריה גם פינת מחשב פינת טלויזיה. הייתי מעסיקה אשה שתדאג לנקוין ולבישולים ואילו אני כל היום הייתי מבלה עם ילדי.משחקים קריאת ספרים הייתי לומדת תאטרון בובות כותבת הצגות לילדים וממחישה את הסיפורים בתאטרון הפרטי שלהם.הייתי מזמינה הביתה מספרי סיפורים והעשרות אחרות.בחוץ הייתי דואגת למגרש משחקים עם חול ובריכה קטנה ועוד מתקנים שילדים אוהבים. הייתי מחזיקה מספר משרדי עורכי דין שישמרו עלינו מטמטום של מערכות שונות ותורמת לחברה
-
התעוררתי עכשיו. קראתי את החלום שלי ואני מחייכת.אכן חלום !!! ניחשתם נכון. הוא רחוק ממציאות שלי ושל ארץ ישראל. אך באו לא נפסול חלומות. בסך הכל גם יצירת חשמל וגם מכונה מעופפת כמו מטוס נולדו בהתחלה כמו רעיון במוחם של אנשים. המציאות לפעמים גם מאכזבת אך לא נראה לי שתפקידם של חלומות הם שליליים. אני מאמינה שאם יש חלום אז יש לו תפקיד להוביל אותי לנקודה מסוימת וזה לא תמיד דוקא להגשמת החלום כפי שהוא מופיע בראשו של החולם.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
שכחת פרנסה, בחלום הזה שלך.
את כותבת מאד מעניין.
גם אני הייתי רוצה חלק מהחלום שלך, רק שאצלי באמת יש אבא שלא משלם מזונות ולא מוכר, הוא עוזר לפעמים בקצת בייביסיטר. לפעמים זה עושה את המצב מורכב ובכל אופן אני חייבת לפרנס ואני יכולה רק לחלום על להביא עוד ילדים לעולם בלי שאני אכניס עוד כסף הביתה.
את כותבת מאד מעניין.
גם אני הייתי רוצה חלק מהחלום שלך, רק שאצלי באמת יש אבא שלא משלם מזונות ולא מוכר, הוא עוזר לפעמים בקצת בייביסיטר. לפעמים זה עושה את המצב מורכב ובכל אופן אני חייבת לפרנס ואני יכולה רק לחלום על להביא עוד ילדים לעולם בלי שאני אכניס עוד כסף הביתה.
-
רוקדת לאור ירח... קודם כל מענין אותי איך נראה הירח כאשר את רוקדת לאורו. אם את מצליחה לרקוד לאור ירח סימן שיש לך מספיק דמיון איך להכניס עד כסף. אני מאמינה שקודם צריך שיהיה רעיון.לאנשים צעירים יש היום הזדמנויות לעשות כסף.אני מאמינה שכסף היום זה דבר מאוד חשוב בחיינו ואנו צריכים ללמוד עליו וכל הזמן להתעדכן.זה לא משהו ברור מאליו. כסף צריך לנהל כסף צריך שיהיה בשליטה שלך ולא שהוא ישלוט עלייך. תחשבי על זה בזמן הריקוד לאור ירח.
-
ועכשיו לענין אחר. ושוב מלחמה. קראתי במבזקים שחסן נסרללה אמר אם תוקפים אותך צריכים להשיב מלחמה במלחמת המפרץ הטילים נפלו ולא השבנו מלחמה ואז זה היה מאוד נכון לדעתי אבל כאן אני מתחילה לשאול את השאלות שלי. מלחמת לבנון השניה גם לא הוכרזה מסיבות כלכליות כמלחמה .אז מה זה מלחמה? מה זה פעולות איבה ? מתי חייבים להגיב? באיזה דרך? כמה להגיב? ואולי יותר טוב להתעלם ולא להתיחס ? ואיך נעריך נכון את האויב? ומה חשיבות המודיעין? ואיך נגיע למודיעין מדויק? באיכות טובה. עכשיו אגיד לכם למה כל זה קשור. זה קשור לכך שאני הולכת סוף סוף לקרוא את הספר שקניתי מזמן והוא תורת המשחקים וזה קשור לכך שבתקופת השלום אנו בעצם מתעסקים באותן השאלות כמו במלחמה רק הנשק שלנו הוא אחר אך התוצאות עלולות להיות אפילו יותר חמורות מאשר במלחמה. זה קשור לכך שהנזק הכלכלי הנגרם לתובי הצפון כתוצאה ממלחמה הוא חמור יותר ממלחמה עצמה ושהחיבוק לתושבי הצפון נשמע כהכרזה שקרית ומזלזלת.ואחרי המלחמה מתחילה המלחמה האמיתית מהבית.
-
קראתי את הספר יותר נכון כמה דפים ממנו. הוי קשה קשה.. זו לא רק בעיה של שפה זה החומר וזה כנראה גם התרגום. אני לא קוראת מקור אני קוראת תרגום. אני צריכה את עזרת אללא בקטע הזה של הבנת תורת המשחקים. אוי אוי אוי אני כל כך רוצה להבין. כנראה אצטרך לקרוא כמה פעמים אך האם אמצא זמן לכך.איך אבין את הספר הזה. אני כל כך אוהבת משחקים וניתוחם וכאן אני נאלצת לקרוא ולא להבין מה רוצים להגיד. אני מרגישה באינטואיציה שתורת המשחקים חשובה לניתוח המציאות וניתוח המציאות חשוב להבנת החיים ואם אני מבינה את החיים יותר אז משחקי החיים שלי מובילים אותי לתוצאות טובות יותר. אני מתפללת לאללא שיפתח את מוחי גם לתרגום קשה זה. הטקסט מבלבל. זה לא שיר ולא רומן זה מבוסס על טאוריות מטמטיות. זה מפחיד.