הסבה מהייטק

אמא_חיבוק*
הצטרפות: 11 פברואר 2010, 23:10

הסבה מהייטק

שליחה על ידי אמא_חיבוק* »

היי,

עבדתי 11 שנה בתחום ההייטק. לא מזמן ילדתי תאומים (9 חודשים) והנה הגיע הזמן שהמצב הכלכלי מחייב לצאת לעבוד. ואני לא יודעת מה לעשות. לא בא לי לעבוד שעות רבות ביום אלא משהו עד 14:00
גג 15:00
ולא יודעת אם בא להמשיך במסגרת כזו רובוטית, אולי משהו אחר. אני מחפשת כבר חודשיים מישרה חלקית בהייטק ונאדה.. אין מענה.
יש לי רעיונות יצירתיים, חשבתי לפתוח חוג יצירה לילדים בבית, בעלי אומר שאין בכלל פרנסה בזה... ומתרפד את העניין... לא יודעת מה לעשות... ממש מבולבלת.
מה עושים?

הראש מבולבל,
אמא חיבוק
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הסבה מהייטק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה בדיוק עשית בהיי-טק? אולי משהו שתוכלי לתת בו שיעורים פרטיים? זה כסף לא רע במעט זמן.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

אני כותבת פה בתור מישהי שלבעלה ממש נמאס לעבוד בהיי טק והוא החליט לשנות כיוון ולחפש משהו אחר.
דבר ראשון ירדנו משמעותית ברמת החיים שלנו (הכלכלית, אני לא יודעת אם בעל מאושר שנמצא הרבה בבית זו ירידה ברמת חיים) וזה משהו שהיינו מוכנים לו מראש. אני מציינת את זה כי חשוב שתדעי שמעבר מבן זוג שעובד משרה מלאה במשהו כמו הי טק לחצי משרה בעבודה אחרת יכול להיות משמעותי מבחינת תקציב. חשוב ששני בני הזוג יסכימו למעבר הזה ולהתהליך הזה. אפשר לעבור ל פשטות מרצון אם באמת רוצים אבל צריך לרצות ולהסכים, אחרת זה גורר מריבות על שטויות.

עכשיו קצת רעיונות:
שיעורים פרטיים בבית יכול באמת להיות טוב
הדרכת פסיכומטרי בקורסים
להעביר קורס במתנ"ס (תבררי עכשיו לשנה הבאה) אם את לא רוצה בבית (כי את לא רוצה סיכון כספי)
לשמור על תינוק יחד עם התאומות שלך

אם יעלו לי עוד רעיונות אני אכתוב אותם :-) .

בהצלחה
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הסבה מהייטק

שליחה על ידי סאלוש* »

welcome to the club

של אנשים שרוצים לעזוב או עוזבים את ההייטק :-)

קודם כל לחפש חודשיים משרה זה לא הרבה זמן.

יש פה שאלות מורכבות של עד כמה את רוצה להיות עצמאית לעומת שכירה.
כעצמאית יש קטע משמעותי מאוד של שווק.
למעשה אפשר לומר לפעמים שהעבודה העיקרית זה השווק.
העבודה עצמה היא הצ'ופר בד"כ, הכיף. והשווק, צריך למצוא דרך להפוך גם אותו לכיף, אחרת זה לא יעבוד.

השאלה היא גם עד כמה את יכולה לחיות עם אי ודאות. כעצמאית את לא יודעת כמה תרויחי החודש או השנה.
יש אנשים שזה הורג אותם, החששות, ויש אנשים שזה מאתגר אותם. וכמובן שגם כאן אפשר להתפתח.

לרוב העסקים לוקח זמן להמריא, לפעמים כמה שנים.
אם תפתחי חוג, בהתחלה יהיו לך מעט ילדים, והרבה עבודה כדי להביא כל ילד.
אם תתמידי מספר שנים, ותלמדי היטב, יתחילו להיות לך הרבה לקוחות.

יש גם שאלה של כמה כסף את יכולה או רוצה להשקיע. בהקמה, בפרסום, ביעוץ.
רוב האנשים זקוקים ללווי כלשהו בהקמת עסק.

השאלה היא איך כל זה יהיה בשבילך. כיף ומאתגר, או מלחיץ וגוזל אנרגיה.
בנצ_100*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 07:01
דף אישי: הדף האישי של בנצ_100*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי בנצ_100* »

אני גם הייטקיסטית, ומאז שנולדו הילדים הצלחתי לשכנע את המעסיקים שלי להוריד את כמות שעות העבודה שלי. תנסי לראות אם המעסיק הקודם שלך יסכים לצמצם את המשרה שלך. עוד משהו שעשיתי הוא "להוריד את עצמי בדרגה". פעם ניהלתי הרבה אנשים, היום אני מעדיפה עבודה מקצועית אישית ולא דרגה ניהולית. כך אני מנהלת את הזמן שלי טוב יותר, ויכולה גם לעבוד הרבה מהבית. אם תנסי לפנות למשרות שאת קצת overqualified להן, ותסבירי שזה כדי לעבוד במשרה חלקית אולי זה יתאים.

ואכן, חודשיים לחפש זה לא הרבה. תמשיכי לחפש. זה לוקח זמן. אני מצאתי שרישום לקבוצות של מחפשי עבודה ב-linkedIn עוזר מאוד. ומתישהו החלטתי גם לשלם לאתר AllJobs כדי לקבל יותר הצעות עבודה. זה הצליח. עוד שבוע אני מתחילה במקום עבודה חדש.

בהצלחה!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הסבה מהייטק

_אם תפתחי חוג, בהתחלה יהיו לך מעט ילדים, והרבה עבודה כדי להביא כל ילד.
אם תתמידי מספר שנים, ותלמדי היטב, יתחילו להיות לך הרבה לקוחות._
נראה לי שלא כל כך - חלק קטן מהילדים שמתמידים בחוג, נשארים בו גם לשנה שנייה ומעלה.
סאלוש*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי סאלוש* »

חלק קטן מהילדים שמתמידים בחוג, נשארים בו גם לשנה שנייה ומעלה.

כמובן, אבל בהתחלה הם יהיו מעטים.
לוקח זמן להתפרסם בסביבה.
אמא_חיבוק*

הסבה מהייטק

תודה רבה על כל התגובות והעצות הנהדרות, זה באמת עוזר לי לסדר את הראש, ואולי לחכות בסבלנות עוד. (לגבי alljobs אני רשומה, אני מחפשת רק ביקנעם או בחיפה מישרה חלקית... זה באמת לוקח זמן אני מאמינה). בהצלחה לך בנצ 100 בעבודה החדשה. נתת לי כמה רעיונות לחשוב עליהם, מה זה linkedIn?
האופציה של לקחת עוד תינוק, לא קל עבורי, אני כבר עכשיו מחכה כ"כ לצאת מהבית, להתלבש בבוקר, לשתות קפה בשקט ובכלל לפגוש אנשים.
לגבי היצירה עם ילדים... כן אני חולמת על זה, אבל מפחיד אותי מאוד.... במיוחד כשבעלי לא תומך בזה, אין לי כסף להשקיע, ואין לי תעודה כלשהיא, אני פשוט אוהבת את זה כ"כ כ"כ... למתנ"ס המקומי רצו להעסיק אותי כרכזת נוער לפני שנתיים, אבל דרשו המון שעות, מה שלא התאים ועדיין לא מתאים, וזה קצת נותן לי בטחון שאני מסוגלת להקים משהו, השאלה אם יהיה רווחי... אין לי מושג. אני חושבת בקול...
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

יש חברות שממוקמות במרכז, אבל עובדים בצפון (אצלי זה כך).
אני בהיי-טק, אבל הרבה שנים הייתי במשרה חלקית (בלי הגדרה פורמלית, כי זה מה שהתאים לי, אבל הייתי בבית בדיוק בשביל לקחת את הילדים מהגן - לפני 16:00 (אני יושבת אצל לקוחות, ולכן המיקום משתנה מזמן לזמן)). עכשיו הילדים גדולים יותר, אז חזרתי לעבודה מלאה, ועדיין עם גמישות (יש ימים שמסיימת מוקדם, ועל חשבונם אחרים שמאוחר).

בנצ 100 - בהצלחה!
סאלוש*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי סאלוש* »

במיוחד כשבעלי לא תומך בזה, אין לי כסף להשקיע, ואין לי תעודה כלשהיא, אני פשוט אוהבת את זה כ"כ כ"כ

זה לא משהו שצריך להשקיע בו בהכרח הרבה כסף. ולא צריך תעודה כלשהי. ולאהוב את זה זה מעולה.
רק שצריך להשקיע בזה הרבה. וקשה להבטיח מתי בדיוק תרויחי. אלא אם כן את מוצאת חוג במתנ"ס או משהו כזה, ששם את יודעת כמה תרויחי.
כעצמאית את בהתחלה לא יודעת כמה תרויחי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הסבה מהייטק

_חלק קטן מהילדים שמתמידים בחוג, נשארים בו גם לשנה שנייה ומעלה.
כמובן, אבל בהתחלה הם יהיו מעטים_
זה מה שהתכוונתי :-) רציתי לומר רק חלק קטן מהילדים נשארים שנה נוספת בחוג'.
כלומר כמעט שאין מה לבנות על התמדה בתחום הזה, כי כל הזמן צריך עוד ועוד שיווק, ילדים שמגיעים לגיל המתאים, ילדים שעוזבים וכולי.
סאלוש*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי סאלוש* »

אוקי, הבנתיך קרוטונית.
התכוונתי שיתחילו להיות הרבה לקוחות, כי מתפרסמים. לא כי הם נשארים רובם.
אם יש חוג טוב, בסוף השם שלו מתבסס. כמו כל עסק. ואז יש לקוחות.
זה נכון, אנשים מסיימים, לאנשים לא תמיד מתאים הזמן, אבל מגיע השלב שבו יש מספיק לקוחות לכל זה.
וזה לא תמיד בהתחלה.
וכן, יש הרבה עבודת שווק כל הזמן.
בנצ_100*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 07:01
דף אישי: הדף האישי של בנצ_100*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי בנצ_100* »

תודה!

מה זה LinkedIn? תכתבי בגוגל, ותגיעי לאתר. יש שם קורות חיים של מיליוני אנשים שהכניסו את כל המידע על עצמם לאינטרנט. והרבה מעסיקים כיום מחפשים מועמדים דרך האתר הזה. את גם מוזמנת חינם לגמרי להכניס את הפרופיל שלך. כיוון שגם זו מין רשת חברתית, את יכולה להתקשר שם עם כל מכריך ולהפוך אותם לרשת הקישורים שלך (ומכאן השם של האתר - מקושר).
אח"כ יש גם שירותים יותר מתקדמים, והחלק הרלוונטי נקרא "קבוצות" (Groups). יש קבוצות לכל נושא שהוא בעולם. לחיפוש עבודה בישראל כדאי להכניס למנוע החיפוש של הקבוצות את מילות המפתח "Jobs Israel" ולבחור את הקבוצות הרלוונטיות לתחום העיסוק שלך. אני למשל חיפשתי משרה של ניהול מוצר, אז גם הכנסתי את המילים "Product management" ומצאתי קבוצות בתחום.
תרשמי לקבוצות שמעניינות אותך ותתחילי לקבל כל שבוע מייל מידע. החלק הכי מעניין במייל הוא הצעות עבודה של חברות בישראל, בעיקר חברות הייטק שמגייסות דרך LinkedIn. והכל חינם לגמרי.

אני הייתי מאוד מרוצה מהשירות הזה. אם זה לא ברור תשאלי ואשמח לנסות להסביר יותר טוב.
אמא_חיבוק*

הסבה מהייטק

תודה רבה על כל ההסברים והטיפים, זה באמת עוזר לקבל את כל המידע הזה. הוספתי את עצמי ב-linkin
אמא_חיבוק*

הסבה מהייטק

היי,

כ"כ עוזר לקבל את המידע הזה, ובכלל לדבר על זה פה. אני חושבת שאתן צ'אנס להייטק מישרה חלקית, ובשאר הזמן אעשה דברים כייפים עם הקטנטנים ואולי אפתח משהו במקביל בהדרגה אחה"צ פעם בשבוע ואז נראה... ככה אני לא ישקיע את כל האנרגיה שלי רק בזה.. ואעשה את זה צעד צעד, כמו פעוט שמתחיל ללכת...
לגבי ה-linkin הוספתי את עצמי... אמ פי 3, איך היה לעבוד במישרה חלקית (עד איזה שעה? כל יום?) הרגשת שאת מצליחה להיות עם הילדים מספיק וגם שיהיה לך זמן עם עצמך?

לילה טוב לכן (ד"א כולכן נשים??)
אמא חיבוקי
אם_פי_3*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

משך העבודה השתנה לפי המיקום (שהשתנה מזמן לזמן - אני יושבת אצל לקוחות מתחלפים) והמרחק מהבית, וגם לפי גילאי הילדים - כשעוד הנקתי בבוקר, יצאתי מאוחר יותר, אח"כ הקדמתי (לרוב אני ב- 6:45 - 7:00 כבר בעבודה, במרחק של כחצי שעה-שעה מהבית, ואבא שלהם איתם בבוקר), והייתי בבית בחזרה קצת לפני 16:00 - להוציא מהגן. שילמו לי לפי מה שעבדתי בפועל, כך שלא הרגשתי רע אם להתאים את השעות ליכולת שלי בכל יום בנפרד (אחד מהיתרונות בעבודה הזו, אלו השעות הגמישות. לאף אחד לא אכפת אם אני מגיעה מוקדם והולכת מוקדם או מגיעה מאוחר והולכת מאוחר).
כן, אני עם הילדים בשעות העירות שלהם כשהם בבית (היום כבר פחות, אבל הם גם לא תמיד בסביבה גם כשאני כן). זמן לעצמי זה דבר שמשתנה עם הגיל. היו שנים שלא היה דבר כזה, וזמנים שיש די והותר. גם הצורך שלי בכך משתנה.

יש מחיר מבחינת קידום - אבל אותי זה ממילא לא מעניין (אני לא מעוניינת "להתקדם" - אוהבת את מה שעושה). מבחינתי - פשרה מצוינת, שמאפשרת לי לשלב בין תחומי עניין ועיסוק שונים - משפחה ובעיקר ילדים, מקצוע, תחומים אחרים.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי שני_צו* »

אני בהיי-טק, אבל הרבה שנים הייתי במשרה חלקית

איך יכול להיות שמשרה מ-7 עד 16 זו משרה חלקית נוחה לאמהות לקטנטנים? זה יותר שעות מה9-17.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי שני_צו* »

ועוד צריך להתפשר על הקידום אם עובדים כל כך חלקית (רק 9 שעות ביום)? אמאלה!
אם_פי_3*

הסבה מהייטק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

א. לא עבודה עד 16:00, אלא להיות בבית ב-16:00 ובעצם קצת קודם. זה אומר עבודה בערך עד 15:00. כ-8 שעות.
ב. כשעובדים 5 ימים בשבוע, יום עבודה סטנדרטי זה 9 שעות. בלי שעות נוספות. פחות מזה זה חלקי. אני משערת שאפשר גם לעבוד פחות, לי זה התאים.
ג. אם הייתי רוצה להתקדם לכיוון ניהולי יותר (אפילו ברמה של ראש צוות או תפקיד דומה), אלו תפקידים שדורשים הרבה שעות, בלי חשבון, וגם יותר התאמה לשעות של אחרים -שהן לרוב מאוחרות יותר (כלומר - לעבוד מ-10:00 עד 18:00 יותר אפקטיבי מאשר 07:00 עד 15:00), ואלו שעות שלא מתאימות לי. אי אפשר לנהל פרויקט אם בשעה X העפרון נופל מהיד. אני משערת שמי שזה מאד חשוב לה, יכולה למצוא דרכים להתקדם בכל זאת, אבל אולי לא באותה מידה כמו שהיתה מתקדמת אילו היתה חסרת-מחויבויות. שוב - אני חושבת שגם לו הייתי חסרת מחויבויות לא הייתי "מתקדמת" הרבה יותר מאשר היום, פשוט כי אני מעדיפה את מה שאני עושה, ולא אכפת לי מסטטוסים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”