הנקה לאחר כריתה או הקטנת שד
שלום,
בני הראשון עומד להיוולד בקרוב. אישתי כנראה לא תוכל להיניק (לא רלוונטי למה) מה כן מומלץ להאכיל את התינוק אם הפורמולות כל כך נוראיות?
בני הראשון עומד להיוולד בקרוב. אישתי כנראה לא תוכל להיניק (לא רלוונטי למה) מה כן מומלץ להאכיל את התינוק אם הפורמולות כל כך נוראיות?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
יש מי שיגידו שאפשר תחליפי חלב טבעיים, אבל כנראה שהכי טוב זה תמ"ל.
ובכל זאת, נראה שלי רלוונטי למה היא לא יכולה להניק. מעטות הנשים שלא יכולות להניק, אז אולי תשתף אותנו?
ובכל זאת, נראה שלי רלוונטי למה היא לא יכולה להניק. מעטות הנשים שלא יכולות להניק, אז אולי תשתף אותנו?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
בועז, מותר לשאול אם הגדלה או הקטנה?
הקטנה יותר בעייתית למרות שיש נשים שעברו הקטנה והניקו בלי בעיה.
שלא תחליט כלום לפני שהיא מנסה. יכול להיות שהיא תוכל להניק לפחות חלקי.
מי אמר לה שלא תוכל להניק? רופא? (תתפלא אולי לדעת שיש הרבה רופאים שלא ממש מבינים באנטומיה של השד, אלא אם כן זה המנתח שלה שאולי יודע).
הקטנה יותר בעייתית למרות שיש נשים שעברו הקטנה והניקו בלי בעיה.
שלא תחליט כלום לפני שהיא מנסה. יכול להיות שהיא תוכל להניק לפחות חלקי.
מי אמר לה שלא תוכל להניק? רופא? (תתפלא אולי לדעת שיש הרבה רופאים שלא ממש מבינים באנטומיה של השד, אלא אם כן זה המנתח שלה שאולי יודע).
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
ניתוחי חזה - צריך ממש לבדוק כל מקרה לגופו של עניין. בימים אלה נמצאת בטיפולי אשה שעברה ניתוח הקטנה, והרופא הבטיח לה שתוכל להניק, וזה דווקא לא הולך, כנראה עקב שינויים במבנה השד למרות שלא נחתכו הצינוריות.
אבל ראיתי בהחלט נשים שהניקו גם לאחר ניתוחי הקטנה וגם לאחר ניתוחי הגדלה. לכן בהחלט שווה לנסות, תוך מעקב צמוד מה קורה.
ולגבי מה לתת אם ההנקה לא מספיקה - תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) על בסיס חלבי היא הטובה ביותר, ולא משנה איזה סוג. בכל זאת משקיעים במחקר ופיתוח התמ"לים האלה מיליונים, והם בודאי עדיפים על כל מיני תערובות ביתיות למיניהן.
וחשוב גם לדעת שיש בהחלט תועלת בהנקה חלקית, יחד עם תוספת של תמ"ל. בהצלחה!
אבל ראיתי בהחלט נשים שהניקו גם לאחר ניתוחי הקטנה וגם לאחר ניתוחי הגדלה. לכן בהחלט שווה לנסות, תוך מעקב צמוד מה קורה.
ולגבי מה לתת אם ההנקה לא מספיקה - תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) על בסיס חלבי היא הטובה ביותר, ולא משנה איזה סוג. בכל זאת משקיעים במחקר ופיתוח התמ"לים האלה מיליונים, והם בודאי עדיפים על כל מיני תערובות ביתיות למיניהן.
וחשוב גם לדעת שיש בהחלט תועלת בהנקה חלקית, יחד עם תוספת של תמ"ל. בהצלחה!
הקטנה,
הרופא שלה, אמר שהיא לא תוכל, וגם אם כן ההנקה עלולה להרוס את השד.
הרופא שלה, אמר שהיא לא תוכל, וגם אם כן ההנקה עלולה להרוס את השד.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
כדאי בכל זאת להתייעץ עם יועצות הנקה מוסמכת (למשל, במרכז ההנקה באודים, בהנהלת ד"ר ליבוביץ שהיא גם רופאת משפחה מעבר להכשרתה כיועצת הנקה מוסמכת), כי כמו שנאמר הרבה רופאים לא יודעים מספיק על הנקה, והידע שלהם נע בין כלום לבין התבססות מזיקה על מיתוסים. חלקם כן יודעים, אבל אתה לא יודע במי נתקלת.
מעבר לכך, מצטרפת להמלצה, שבאין הנקה, או במצב של הנקה חלקית, תרכובות מזון מלאכותיות עדיפות על אפשרויות אחרות, כי הן לפחות מנסות להיות דומות לחלב אם, בעוד באפשרויות האחרות חסרים מרכיבים - וזה משמעותי כיוון שזהו מקור התזונה הבלעדי של תינוק קטן (שמעתי ששוקלים עכשיו, אחרי פרשת רמדיה, להמליץ על הצערת גיל החשיפה למוצקים, מסיבה זו). זו גם המלצת משרד הבריאות.
מעבר לכך, מצטרפת להמלצה, שבאין הנקה, או במצב של הנקה חלקית, תרכובות מזון מלאכותיות עדיפות על אפשרויות אחרות, כי הן לפחות מנסות להיות דומות לחלב אם, בעוד באפשרויות האחרות חסרים מרכיבים - וזה משמעותי כיוון שזהו מקור התזונה הבלעדי של תינוק קטן (שמעתי ששוקלים עכשיו, אחרי פרשת רמדיה, להמליץ על הצערת גיל החשיפה למוצקים, מסיבה זו). זו גם המלצת משרד הבריאות.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ההנקה עלולה להרוס את השד
למרבה הצער, מה שהורס את השד הוא ההריון. וגם הגיל.
למרבה הצער, מה שהורס את השד הוא ההריון. וגם הגיל.
מישהי יודעת על מקרה מעודד של הנקה לאחר ניתוח הקטנת חזה?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אני הכרתי מקרים שהצליחו להגיע להנקה חלקית. תלוי בסוג הניתוח ומה נחתך. האם נחתך העצב? האם נחתכו צינוריות חלב ? (לרוב כן, אבל לפעמים הן מצליחות להתאחות).
תודה לאביב חדש. אני מאד מקוה שאשתייך למקרים המעודדים ואוכל לדווח לאחרות.
אני בת 34 לפני שנתיים וחצי עברתי כריתה חלקית של השד. כיום אני בהריון ורציתי לשאול האם אוכל להניק מהשד הבריא למרות ההקרנות שעברתי ?
האם אין סכנה שצינוריות החלב פגועות?
האם אין סכנה שצינוריות החלב פגועות?
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
קודם כל, שיהיה בשעה טובה!
ייתכן שצינוריות נפגעו, ייתכן שלא. כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת, תוך שימוש בפירוט רפואי של הכריתה, איפה ומה.
אם הכריתה היתה רק בשד אחד, לא צריכה להיות בעיה עם השני.
מעבר להתייעצות לפני הלידה, ובמיוחד אם הניתוח היה בשני השדיים, צריך להיות במעקב יועצת גם אחרי הלידה, לוודא שאת מייצרת די חלב.
אני יכולה לחפש לך גם המלצות על ספרוּת, באנגלית, אם תרצי.
בהחלט שווה את המאמץ, במיוחד אם מדובר בתינוקת - ההנקה יכולה להגן גם עליה, בעתיד.
ייתכן שצינוריות נפגעו, ייתכן שלא. כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת, תוך שימוש בפירוט רפואי של הכריתה, איפה ומה.
אם הכריתה היתה רק בשד אחד, לא צריכה להיות בעיה עם השני.
מעבר להתייעצות לפני הלידה, ובמיוחד אם הניתוח היה בשני השדיים, צריך להיות במעקב יועצת גם אחרי הלידה, לוודא שאת מייצרת די חלב.
אני יכולה לחפש לך גם המלצות על ספרוּת, באנגלית, אם תרצי.
בהחלט שווה את המאמץ, במיוחד אם מדובר בתינוקת - ההנקה יכולה להגן גם עליה, בעתיד.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יש הבדל בין ניתוח הרמת חזה להקטנה? עברתי הרמה והרופאה אמרה שאוכל להניק, אבל לכי דעי. האם אאלץ לחכות עד רגע האמת או שאפשר קודם?
שמחה להעניק/להניק תקוה :
מניקה אחרי ניתוח חזה!
מניקה אחרי ניתוח חזה!
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
לפני עשר שנים עברתי ניתוח הקטנת חזה. את בתי הבכורה לא הנקתי כי נאמר לי שאין סיכוי. עם הבן השני הייתי אופטימית יותר, אספתי המון מידע, והנקתי בהצלחה חצי שנה ללא תוספות ועד כמעט שנתיים (גם, ללא תמ"ל, רק אוכל רגיל).
השאלה שלי- האם יש סיכוי שגם את הילדה הבאה (אני בשבוע 24)- אצליח להניק?
תודה רבה!
השאלה שלי- האם יש סיכוי שגם את הילדה הבאה (אני בשבוע 24)- אצליח להניק?
תודה רבה!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה, אם הצלחת בפעם הקודמת.
בהצלחה @}
בהצלחה @}
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
אני לא מכירה מישהי שמתמחה בדיוק בתחום הזה.
יועצת ההנקה החביבה סוזן נחמן סרברבניק מרעננה, מתמחה בהנקה לאחר הקטנת חזה: טלפון: 09-7718274
יועצת ההנקה החביבה סוזן נחמן סרברבניק מרעננה, מתמחה בהנקה לאחר הקטנת חזה: טלפון: 09-7718274
שלום...
כאן לראשונה. קראתי קצת את ההתכתבויות הקודמות.
עברתי הקטנת חזה לפני 4 וחצי שנים, ועכשיו אני בהריון ראשון. כמובן - המנתח המליץ לא להניק (גם אם אוכל), אבל הייתי שמחה לנסות בכ"ז. האם מישהי יודעת על סיבוכים מיוחדים שצפויים במצב של הנקה לאחר הקטנה? או שהסיבוכים הם אותם סיבוכים כמו עבור כל אם מניקה?
האם יש הצדקה להתייעץ ביועצת "מיוחדת"? או שניתן "להסתפק" בללצ'ה או מדריכות של חדר לידה? לצערי אני דלה מאד בתקציב ...
בנוסף - המקרה שלא אוכל להניק - מה עדיף לתת ליילוד בימים הראשונים? האם חלב אם מאם אחרת שצפויה ללדת שבועיים לפני (אחותי..), או את תחליף החלב שנותנים בבי"ח שאמור לדמות קולסטרום?
אשמח לשמוע מנסיונכן...
תודה
כאן לראשונה. קראתי קצת את ההתכתבויות הקודמות.
עברתי הקטנת חזה לפני 4 וחצי שנים, ועכשיו אני בהריון ראשון. כמובן - המנתח המליץ לא להניק (גם אם אוכל), אבל הייתי שמחה לנסות בכ"ז. האם מישהי יודעת על סיבוכים מיוחדים שצפויים במצב של הנקה לאחר הקטנה? או שהסיבוכים הם אותם סיבוכים כמו עבור כל אם מניקה?
האם יש הצדקה להתייעץ ביועצת "מיוחדת"? או שניתן "להסתפק" בללצ'ה או מדריכות של חדר לידה? לצערי אני דלה מאד בתקציב ...
בנוסף - המקרה שלא אוכל להניק - מה עדיף לתת ליילוד בימים הראשונים? האם חלב אם מאם אחרת שצפויה ללדת שבועיים לפני (אחותי..), או את תחליף החלב שנותנים בבי"ח שאמור לדמות קולסטרום?
אשמח לשמוע מנסיונכן...
תודה
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
שלום נורית
ראשית ברוכההבאה{@
עברתי הקטנת חזה לפני 17 שנים.
שמחה לספר לך שאני מניקה (גם ברגע זה ממש )את בתי בת השנה ותשעה חודשים.
אולי תמצאי עוד מידע אם תצי-צי בדף הקטנת ציצים
אשמח לעזור אם אוכל עם שאלות נוספות.
ראשית ברוכההבאה{@
עברתי הקטנת חזה לפני 17 שנים.
שמחה לספר לך שאני מניקה (גם ברגע זה ממש )את בתי בת השנה ותשעה חודשים.
אולי תמצאי עוד מידע אם תצי-צי בדף הקטנת ציצים
אשמח לעזור אם אוכל עם שאלות נוספות.
הי חוט השני, ותודה....
האם את יודעת לענות לי גם על מקצת השאלות ששאלתי?
האם את יודעת לענות לי גם על מקצת השאלות ששאלתי?
-
שלום נורית
אצל כל אישה זה אחרת ולא תדעי עד אחרי הלידה.
חשוב במיוחד לעקוב אחרי המשקל והיציאות כדי לוודא שהתינוק אוכל מספיק.
עוד חשוב אחד - זה לא שחור /לבן. אלא אם חתכו את כל צינוריות החלב תוכלי להניק לפחות חלקי וכל טיפה תורמת.
דירוג הזנת התינוק הוא כזה: יניקה ישירה מהאם, שאוב של האם, שאוב של מניקה אחרת (כל גיל מתאים) ותמ"ל.
תשאלי את אמא ל 5 או בפורומים שונים של הנקה - יש כמה בתפוז, YNET, אמנות הלידה ובאתר של דר' מירה ליבוביץ.
אצל כל אישה זה אחרת ולא תדעי עד אחרי הלידה.
חשוב במיוחד לעקוב אחרי המשקל והיציאות כדי לוודא שהתינוק אוכל מספיק.
עוד חשוב אחד - זה לא שחור /לבן. אלא אם חתכו את כל צינוריות החלב תוכלי להניק לפחות חלקי וכל טיפה תורמת.
דירוג הזנת התינוק הוא כזה: יניקה ישירה מהאם, שאוב של האם, שאוב של מניקה אחרת (כל גיל מתאים) ותמ"ל.
תשאלי את אמא ל 5 או בפורומים שונים של הנקה - יש כמה בתפוז, YNET, אמנות הלידה ובאתר של דר' מירה ליבוביץ.
אני זקוקה לאינפורמציה לגבי תחליפי חלב-אם. האם קיים תחליף על בסיס חלב עיזים? לא אוכל להניק כיוון שעברתי כריתה מלאה של שני השדיים אחרי סרטן השד (לא נראה שמוותרים בפורום הזה על הסברים מפורטים...)
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
הי וי יו,
לפני 3 שנים כשלא היה לי ברור אם אוכל להניק (הקטנת שד לפני הרבה שנים) בררתי ומצאתי את האפשרות להזין את בתי בחלב נאקה.
דיברתי עם פרופסור ממכון וויצמן שהמליץ עליו בחום רב (איש מקסים, אני צריכה להזכר בשם). הוא תאר את ה חלב נאקות כאפשרות הטובה ביותר אחרי חלב אם.
אם תרצי פרטים נוספים את מוזמנת ליצור איתי קשר בדף בית.
בהצלחה{@
לפני 3 שנים כשלא היה לי ברור אם אוכל להניק (הקטנת שד לפני הרבה שנים) בררתי ומצאתי את האפשרות להזין את בתי בחלב נאקה.
דיברתי עם פרופסור ממכון וויצמן שהמליץ עליו בחום רב (איש מקסים, אני צריכה להזכר בשם). הוא תאר את ה חלב נאקות כאפשרות הטובה ביותר אחרי חלב אם.
אם תרצי פרטים נוספים את מוזמנת ליצור איתי קשר בדף בית.
בהצלחה{@
כל מה שצריך להנקה טובה לאחר ניתוחי הקטנת שדיים:
תזונה בריאה כשרה וטובה(עדיף לא מבושל וכמה שיותר ירוק יותר חלב!!!),שינה ומנוחה טובה,מעגלי תמיכה חיובית, ייעוץ מנחה חיובי בעל ידע נרחב בנושא, צמחים מעודדי חלב, שאיבה סבלנית(לא על חשבון הנקת יום!),תפילות ,שמירת שבת,נידה ומקוואות כשרים,הפרשת חלה ומעשרות,הדלקת נרות לצדיקים והליכה למקומות קדושים,הליכה בטבע והתבוננות,נשימה טובה ומלאה,רוגע ושלווה,אחווה שלום בית,התמדה,נחישות,אומץ,סבלנות עמוקה,שמחה ואהבה.
ומעל הכל אמונה ובטחון בשם יתברך.הכל בסופו של דבר בידיים שלו.גם אם זה לא בהיגיון שלנו להבין, זה הכל לטובה.
***יש להזמין ולקרוא את ספרה המדהים של "Diana west "Defining your own success - BreastFeeding After breastReduction surgeryהכל כתוב שם
; החיזוקים,הסיפורים האישיים,המידע שצריך. חזקי ואמצי אחותי - אין ייאוש בעולם כלל!!!!!!!!!!!!!!!!
תזונה בריאה כשרה וטובה(עדיף לא מבושל וכמה שיותר ירוק יותר חלב!!!),שינה ומנוחה טובה,מעגלי תמיכה חיובית, ייעוץ מנחה חיובי בעל ידע נרחב בנושא, צמחים מעודדי חלב, שאיבה סבלנית(לא על חשבון הנקת יום!),תפילות ,שמירת שבת,נידה ומקוואות כשרים,הפרשת חלה ומעשרות,הדלקת נרות לצדיקים והליכה למקומות קדושים,הליכה בטבע והתבוננות,נשימה טובה ומלאה,רוגע ושלווה,אחווה שלום בית,התמדה,נחישות,אומץ,סבלנות עמוקה,שמחה ואהבה.
ומעל הכל אמונה ובטחון בשם יתברך.הכל בסופו של דבר בידיים שלו.גם אם זה לא בהיגיון שלנו להבין, זה הכל לטובה.
***יש להזמין ולקרוא את ספרה המדהים של "Diana west "Defining your own success - BreastFeeding After breastReduction surgeryהכל כתוב שם
; החיזוקים,הסיפורים האישיים,המידע שצריך. חזקי ואמצי אחותי - אין ייאוש בעולם כלל!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- הצטרפות: 15 יולי 2009, 19:46
- דף אישי: הדף האישי של כאן_אימשלו*
_תזונה בריאה כשרה וטובה(עדיף לא מבושל וכמה שיותר ירוק יותר חלב!!!),שינה ומנוחה טובה,מעגלי תמיכה חיובית, ייעוץ מנחה חיובי בעל ידע נרחב בנושא, צמחים מעודדי חלב, שאיבה סבלנית(לא על חשבון הנקת יום!),תפילות ,שמירת שבת,נידה ומקוואות כשרים,הפרשת חלה ומעשרות,הדלקת נרות לצדיקים והליכה למקומות קדושים,הליכה בטבע והתבוננות,נשימה טובה ומלאה,רוגע ושלווה,אחווה שלום בית,התמדה,נחישות,אומץ,סבלנות עמוקה,שמחה ואהבה.
ומעל הכל אמונה ובטחון בשם יתברך.הכל בסופו של דבר בידיים שלו.גם אם זה לא בהיגיון שלנו להבין, זה הכל לטובה_
בא לי!
ומעל הכל אמונה ובטחון בשם יתברך.הכל בסופו של דבר בידיים שלו.גם אם זה לא בהיגיון שלנו להבין, זה הכל לטובה_
בא לי!
-
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי, אני יכולה לתת תקווה - אני אחרי ניתוח הקטנה + השוואת א סימטריה (עברתי אותו בגיל 20) והנקתי 3 ילדים הנקה מלאה, כולל שניים מתוכם שהיו פגים... אני חושבת ששווה לנסות ולא לבוא בגישה של בטח לא אוכל להניק כי... אז לכל המתחבטות בזה : כל אחת והניתוח שלה ובטח יש מקרים לכאן ולכאן.
בהצלחה!
היי, אני יכולה לתת תקווה - אני אחרי ניתוח הקטנה + השוואת א סימטריה (עברתי אותו בגיל 20) והנקתי 3 ילדים הנקה מלאה, כולל שניים מתוכם שהיו פגים... אני חושבת ששווה לנסות ולא לבוא בגישה של בטח לא אוכל להניק כי... אז לכל המתחבטות בזה : כל אחת והניתוח שלה ובטח יש מקרים לכאן ולכאן.
בהצלחה!
שלום לכולם, אני בת 26 ועומדת לפני ניתוח להקטנת חזה. הבעיה היא שעד שאזרתי אומץ לביצוע הניתוח כבר התחתנתי ואני מתכנת הריון בעוד כשנתיים. קראתי את כל ההודעות בעמוד זה ואני אציין שממש התעודדתי! לי המנתח אמר שאין סיכוי להניק לאחר ניתוח כזה, האם מישהי מאלו שסיפרו כאן שכן הצליחו להניק אחרי ניתוח הקטנה גם נאמר לה אותו דבר? ככל שהניתוח מתקרב דילמת ההנקה הולכת ומתעצמת...
תודה מראש למשיבים.
תודה מראש למשיבים.
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
קחי בחשבון שעודדו כאן נשים אחרי כזה היה בלתי הפיך כבר
לא לכולן מובטח להצליח, ולא בטוח כמה מאמץ זה דורש, זה באמת שיקול רציני...
תלוי כמה חשוב לך להניק
בהצלחה עם כל החלטה
לא לכולן מובטח להצליח, ולא בטוח כמה מאמץ זה דורש, זה באמת שיקול רציני...
תלוי כמה חשוב לך להניק
בהצלחה עם כל החלטה
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
אפשר להניק, תלוי בצורת הניתוח, אבל לא תמיד יש מספיק חלב...