המלצות ספרים על צמחי מרפא
ממליצה בחום רב על:
ניחוחות מרפא - מדריך רב תועלת לשימוש יומיומי בשמנים נדיפים מאת ואלרי אן וורווד ובתרגומה לעברית של טליה שניידר.
ספר מופלא על רפואה מן האדמה שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות לנו ולבני משפחתנו. מקיף את כל תחומי החיים. כתוב בצורה שנעים וברור לקרוא. והכי כיף - להתחיל לרקוח כל מיני דברים בעלי ניחוחות מרפא.
הספר יצא בהוצאת "יער" - הוצאת ספרים אקולוגית, והוא מודפס על נייר ממוחזר.
אפשר לרכוש אותו אצל טליה שניידר: 02-5709536
ניחוחות מרפא - מדריך רב תועלת לשימוש יומיומי בשמנים נדיפים מאת ואלרי אן וורווד ובתרגומה לעברית של טליה שניידר.
ספר מופלא על רפואה מן האדמה שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות לנו ולבני משפחתנו. מקיף את כל תחומי החיים. כתוב בצורה שנעים וברור לקרוא. והכי כיף - להתחיל לרקוח כל מיני דברים בעלי ניחוחות מרפא.
הספר יצא בהוצאת "יער" - הוצאת ספרים אקולוגית, והוא מודפס על נייר ממוחזר.
אפשר לרכוש אותו אצל טליה שניידר: 02-5709536
-
- הצטרפות: 15 אפריל 2010, 10:55
מחפשת ספר רציני על צמחי מרפא שיכיל גם הרבה סוגי צמחים
וגם ידע נרחב על שימושים
לא חייבות להיות תמונות של הצמחים
אבל חשוב לי שיתוארו כמה שיותר דרכי שימוש ומצבי שימוש.
וגם ידע נרחב על שימושים
לא חייבות להיות תמונות של הצמחים
אבל חשוב לי שיתוארו כמה שיותר דרכי שימוש ומצבי שימוש.
בעברית:
צמחי מרפא-של פנלופי אודי-מכיל גם דרכים להכנת תרופות
באנגלית:
Woman's herbal- Annne Mcintyre ספר על צמחי מרפא ושימושם-מעולה!!
ספר נוסף שלה מכיל גם מתכונים לבעיות שונות
באנגלית:
Woman's herbal- Annne Mcintyre ספר על צמחי מרפא ושימושם-מעולה!!
ספר נוסף שלה מכיל גם מתכונים לבעיות שונות
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
יש את הספר המקסים של דרורה חבקין, ממש מעולה. יש גם את כל הספרים של ניסים קריספיל. כולם עם תמונות. אם את מחפשת משהו ברמה מקצועית- שווה ללמוד. יש קורסים מעולים של פעם בשבוע, למשך שנה או שנתיים. צמחי מרפא לא פשוט ללמוד לבד, ואני אומרת את זה כאוטודידקטית מושבעת (-:
בהצלחה.
בהצלחה.
-
איך קוראים לספר של דרורה חבקין, ומה כל כך מעולה בו?
מה ההבדל בין כל הספרים של ניסים קריסיפיל, ואיזה מהם ממולץ?
ענבל, אני מבינה מה שאת אומרת על לימודים של התחום הזה,אבל משום מה לימודים כאלה לא מושכים אותי,
כבר כמה שנים שאני פוגשת על הדרך אנשים עם המון ידע בנושא ומלקטת מידע, בינתיים אמשיך כך,
אני כבר מזהה המון צמחים ושימושים ופתאום מתחשק לי ספר...
מה ההבדל בין כל הספרים של ניסים קריסיפיל, ואיזה מהם ממולץ?
ענבל, אני מבינה מה שאת אומרת על לימודים של התחום הזה,אבל משום מה לימודים כאלה לא מושכים אותי,
כבר כמה שנים שאני פוגשת על הדרך אנשים עם המון ידע בנושא ומלקטת מידע, בינתיים אמשיך כך,
אני כבר מזהה המון צמחים ושימושים ופתאום מתחשק לי ספר...
-
שמעתי שזה ספר טוב
שמעתי שזה ספר טוב
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
אני לא זוכרת את שם הספר, את יכולה לעשות גוגל. לגבי יתר הספרים- הכי טוב ללכת לחנות ספרים או לספריה, לעיין בספרים ופשוט לראות למה את הכי מתחברת. מה הכי מושך אותך ומה נותן מענה למה שאת מחפשת בשלב הזה.
בהצלחה (-:
בהצלחה (-:
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
דרורה חבקין: "על תבלינים וצמחי מרפא". ספר מצוין לטעמי, אבל דווקא בוחר להתרכז במספר סביר של צמחי מרפא (50) שקל לגדל בגינה, להבדיל מהספרים האנציקלופדיים של קריספיל.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
גמני ממליצה על הספר של דרורה חבקין ז''ל.הכי יישומי
קריספיל עם כל הכבוד {ויש..}פחות
על דוד קאפח -לא
מינה פארן ברמה אקדמאית..מהסיורים שלה מאוד התרשמתי והיא בנאדם נעים ביותר
ויש עוד.באמת להכנס לספרייה כשיש קצת זמן פנוי ולבדוק מה מתאים לך.
.אני אישית אוהבת להשתמש בצמחים הכי נפוצים ,הכי 'פושטים' שממש 'מתחת לאף'
ושכולם מסכימים עליהם
קריספיל עם כל הכבוד {ויש..}פחות
על דוד קאפח -לא
מינה פארן ברמה אקדמאית..מהסיורים שלה מאוד התרשמתי והיא בנאדם נעים ביותר
ויש עוד.באמת להכנס לספרייה כשיש קצת זמן פנוי ולבדוק מה מתאים לך.
.אני אישית אוהבת להשתמש בצמחים הכי נפוצים ,הכי 'פושטים' שממש 'מתחת לאף'
ושכולם מסכימים עליהם
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אני דווקא אוהבת את הספר של קריספיל.
הרבה מהצמחים שאנחנו משתמשים בהם פשוט גדלים בר הסביבה שלנו. דווקא בגלל שיש המון צמחים ומבחר, כשמחפשים לפי בעיה, תמיד יש כמה צמחים שאין בסביבה שלנו בכלל ואחרים שגדלים בחצר או בסביבה.
הרבה מהצמחים שאנחנו משתמשים בהם פשוט גדלים בר הסביבה שלנו. דווקא בגלל שיש המון צמחים ומבחר, כשמחפשים לפי בעיה, תמיד יש כמה צמחים שאין בסביבה שלנו בכלל ואחרים שגדלים בחצר או בסביבה.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2009, 11:23
- דף אישי: הדף האישי של שדה_חיטה*
אני מאוד רוצה ללמוד על צמחי מרפא. מישהי מכירה לימודים כאלו באזור ירושלים?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2010, 03:44
למי שלא מפחד מאנגלית הייתי ממליץ על כמה ספרים מצויינים. הכי פשוט זה ללחוץ על הקישור המופיע למטה שיוביל אתכם לרשימה של ספרות מומלצת (בעיני) בתחום של צמחי מרפא.
למי שחדש בתחום אני מציע לדלג ישר לספרים שמתחת לכותרת Modern Western Texts, שם מומלצים מאד כל הספרים של מת'יו ווד (Matthew Wood) וכן הספר של דייויד הופמן (David Hoffman).
למי שמתעניין גם ברפואה סינית אבל מעוניין להשתמש בצמחים מערביים מומלץ גם לדלג אל הכותרת East-West Integrative Herbal Medicine Texts ושם מומלצים הספרים של פיטר הולמס (Peter Holmes) ושל ג'רמי רוס (Jeremy Ross).
למי שמעוניין בצמחי ארץ ישראל רדו לכותרת המתאימה.
פריקים של ממש יוכלו למצוא ברשימה גם המלצות על ספרים בהיסטוריה של רפואת הצמחים וכן קישורים לספרות מקצועית של זרמים בולטים ברפואת הצמחים הצפון אמרקאית מהמאה ה- 19 (רפואה פיזיומדיקלית ורפואה אקלקטית), ויש עוד המלצות לספרות מעט יותר רוחנית בהקשר של צמחי מרפא וגם קצת הומיאופתיה.
הנה הקישור: http://www.shalemherbs.com/site/shalems ... מומלצת.doc
בהצלחה,
איתי רפאל אורון
למי שחדש בתחום אני מציע לדלג ישר לספרים שמתחת לכותרת Modern Western Texts, שם מומלצים מאד כל הספרים של מת'יו ווד (Matthew Wood) וכן הספר של דייויד הופמן (David Hoffman).
למי שמתעניין גם ברפואה סינית אבל מעוניין להשתמש בצמחים מערביים מומלץ גם לדלג אל הכותרת East-West Integrative Herbal Medicine Texts ושם מומלצים הספרים של פיטר הולמס (Peter Holmes) ושל ג'רמי רוס (Jeremy Ross).
למי שמעוניין בצמחי ארץ ישראל רדו לכותרת המתאימה.
פריקים של ממש יוכלו למצוא ברשימה גם המלצות על ספרים בהיסטוריה של רפואת הצמחים וכן קישורים לספרות מקצועית של זרמים בולטים ברפואת הצמחים הצפון אמרקאית מהמאה ה- 19 (רפואה פיזיומדיקלית ורפואה אקלקטית), ויש עוד המלצות לספרות מעט יותר רוחנית בהקשר של צמחי מרפא וגם קצת הומיאופתיה.
הנה הקישור: http://www.shalemherbs.com/site/shalems ... מומלצת.doc
בהצלחה,
איתי רפאל אורון
יש שאת "ערוגות הבושם" שמבוסס על תורת הרמב"ם, מי שבאמת רוצה להיות בריא שיקרא את משנתו של הרמב"ם.
-
- הצטרפות: 16 יולי 2013, 21:04
היי יש בעברית את הספר של יתרו קלוס- יתרונות הריפוי הטבעי או משהו כזה ושם הוא כותב המון על צמחי מרפא רק שאין לי מושג מה השם שלהם בעברית ואם ניתן להשיג אותם בארץ.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
יש למישהו המלצה לספר שממש אפשר ללמוד בו ברמה ממש מקיפה על הצמחי המרפא; רצוי עם תמונות כדי שאדע לזהות בשטח ?
יש למישהו המלצה לספר שממש אפשר ללמוד בו ברמה ממש מקיפה על הצמחי המרפא; רצוי עם תמונות כדי שאדע לזהות בשטח ?
הספרים של קריספל.
-
תודה רבה !
תודה רבה !
-
נפתח אחרי פסח קורס של צמחי מרפא של בועז צור בגן הבוטני בת"א. נשמע לי בדיוק מה שרציתי. לא ארוך מדי ולא קצר מדי. עשר פגישות. נרשמתי. אפשר להגיע אליו אם רושמים את שמו בגוגל.
נפתח אחרי פסח קורס של צמחי מרפא של בועז צור בגן הבוטני בת"א. נשמע לי בדיוק מה שרציתי. לא ארוך מדי ולא קצר מדי. עשר פגישות. נרשמתי. אפשר להגיע אליו אם רושמים את שמו בגוגל.