הימין בתקשורת הישראלית

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שורש העניין הוא שיש אנשים (לרוב מהשמאל הקיצוני) שלא מסוגלים לשאת את העובדה ההיסטורית שיש קשר רגשי,היסטורי,מדיני,תרבותי דתי בין עם ישראל לבין ארץ ישראל הגיאוגרפית(התנכ"ית נקרא לזה).
שורש העניין הוא שכולם יודעים שבסוף נאלץ להתפשר. אבל בינתיים, למה שלא נעצבן קצת את כל העולם? אנחנו הרי חייבים להוכיח שכולם אנטישמים, וכל העולם נגדנו.
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

שורש העניין הוא שבימין לא מסוגלים לשאת בעובדה שיש אנשים עם דיעות שונות משלהם. - אבל הרי ככה זה הימין בכל מקום. בכל מקום, כן גם שם, בגרמניה.
נו, באמת!

את (כמו חלק מהיממנים וחלק מהשמאלנים בכל מקום) לא מסוגלת לשאת את העובדה שיש אנשים עם דעות שונות משלך (ניכר היטב לאורך הדף הזה) - אז יוצא מזה שאת כמו הנאצים, ללא ספק.
שלא לדבר על העובדה שמן הסתם לחם הוא מרכיב משמעותי בתזונה שלך - ממש - אבל ממש - כמו הנאצים. ואת גם נושמת אוויר בדיוק כמו שהם נשמו.
כינור_לשירייך*

הימין בתקשורת הישראלית

ולכל מי שלא מסכים איתכם מטביעים תג של שמאל קיצוני, אפילו בלי לדעת מה זה
מביך לקרוא דברים כאלה מפי זו שהייתה בטוחה שברסלברים מגיעים להתפלל בקבר יוסף כדי להראות לערבושים האלה מי כאן בעל הבית , ושאוכלוסיית אריאל דתית.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

ושאוכלוסיית אריאל דתית.
את חושבת שתג של דתי זה גנאי? זה קיצוני?
אולי טעיתי ואת לא מגנה את השמאל? (סליחה השמאל הקיצוני)

מביך לקרוא דברים כאלה מפי זו
הובכתי. כנראה ששוב טעיתי. הברסלבים מקפידים לתאם את ביקוריהם עם הרשות הפלשתינית. הם מכירים מי כאן בעל הבית הרבי הורה להם לתאם עם הפלשתינים ורק להתעלם מצה"ל.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

כינור
את יודעת מה זה שמאל קיצוני? את יודעת מה העמדות שלהם?
את יודעת מה זה ימין קיצוני, ומה זה ימין לא קיצוני?
כיוון שאת מובכת בקלות כזו, נדמה לי שאת לא יודעת.
כינור_לשירייך*

הימין בתקשורת הישראלית

את חושבת שתג של דתי זה גנאי? זה קיצוני?
לא, זו פשוט טעות במקרה הזה.

הרבי הורה להם לתאם עם הפלשתינים
איזה רבי? ר' נחמן מברסלב? או שקם אדמו"ר חדש בשושלת ברסלב וטרם עודכנתי?

_את יודעת מה זה שמאל קיצוני? את יודעת מה העמדות שלהם?
את יודעת מה זה ימין קיצוני, ומה זה ימין לא קיצוני?_
פחות או יותר.

נדמה לי שאת לא יודעת
אני באמת לא יודעת המון דברים. ואני לא מביכה את עצמי בהעמדת פנים כאילו אני יודעת.

למה נכנסתי לדף הזה.
כינור_לשירייך*

הימין בתקשורת הישראלית

לתאם עם הפלשתינים
אגב, היה מקרה כזה לפני כמה חודשים. לא זוכרת בדיוק את הפרטים. משהו שגרם לכמה גבות בימין להתרומם בתמיהה. אולי שוחד לשוטרים הפלסטינים, משהו כזה.
בגדול כשמדברים על ברסלברים המטרה היא תפילה. התיאומים עם כל גורם שלא יהיה הם רק אמצעים. את מחפשת אג'נדה פוליטית במקום הלא נכון.
כינור_לשירייך*

הימין בתקשורת הישראלית

אולי טעיתי ואת לא מגנה את השמאל?
איך יכולת לטעות בזה? איך יכולת לצדוק בזה? איך יכולת להסיק איזו שהיא מסקנה על יחסי לשמאל? האם הבעתי כאן איזו שהיא עמדה לגבי השמאל?
לא נמאס לך מהדבקת התוויות האוטומטית הזאת?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אז יוצא מזה שאת כמו הנאצים, ללא ספק.שלא לדבר על העובדה שמן הסתם לחם הוא מרכיב משמעותי בתזונה שלך - ממש - אבל ממש - כמו הנאצים. ואת גם נושמת אוויר בדיוק כמו שהם נשמו.
OOPS ממש אין לחם.(רק פיתה לפעמים), אבל בכל השאר ממש כמו הנאצים, נושמת אויר ממש כמו הנאצים, שותה מים ממש כמו הנאצים, שוב OPS קטן, הנאצים שתו בירה ואני לא. הנאצים גם שרו שירים לאומנים ואני לא. הנאצים גם שנאו שמאלנים, ואני לא. הנאצים האמינו שהם גזע עליון, ואני לא. אז כנראה שטעית.
לא נמאס לך מהדבקת התוויות האוטומטית הזאת?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

משהו שגרם לכמה גבות בימין להתרומם בתמיהה
עכשיו מתרוממת גבה בשמאל. באמת?! היה מקרה כזה לפני כמה חודשים_ זה מקרה שאת _לא זוכרת בדיוק את הפרטים. אולי זה בגלל שבעצם לא היה תיאום עם פלשתינים, אלא עם רבנים? או אולי תיאום עם קציני צה"ל שכפופים למתנחלים? או אולי זה היה רק "התקשורת העויינת"?

איך יכולת להסיק איזו שהיא מסקנה על יחסי לשמאל?
איך יכולתי שלא להסיק מסקנה ברורה, לנוכח שפע הביטויים המאוד לא אוהדים שלך?
אבל מה? לזכותך, את קצת תמימה.
כינור_לשירייך*

הימין בתקשורת הישראלית

באמת?!
תוכלי להשביע את סקרנותך אם תיכנסי לערך 'קבר יוסף' בוויקיפדיה.

לנוכח שפע הביטויים המאוד לא אוהדים שלך
אנא, צטטי אחד מהם. אמירה אחת שלי על השמאל.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אנא, צטטי אחד מהם. אמירה אחת שלי על השמאל.
צודקת. לא על השמאל. רק על שמאלנית.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

סרטון חמוד, סטייל "סיפורם של דברים", תוצרת מועצת יש"ע, מסביר בצורה בהירה וחביבה 0OV]למי שייכים בשטחים 8HiO1HA[/po]
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

:-) טליה, בדיוק באתי לפרסם בעצמי ולשאול אם זה בתמצית מה שכתוב במסמך ששלחת לי בזמנו. אפילו אם מישהו חושב שיש "זכות משפטית" - האם כדאי לנו לנצל אותה ?
אגב, אני מתפלא שלא פרסמת על הצלחה של גורם ימין שפועל בתחום המשפט (אינני זוכר את השם). שפנה לסוכנות הביטוח לוידס ומנע את ביטוחה של המרמרה. זה כמעט לא דווח בתקשורת (שמעתי את זה אצל אברי גלעד).
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

קטעים :-) ואני רציתי לקרוא לך להנות מהתקציר למאמר!

אפילו אם מישהו חושב שיש "זכות משפטית" - האם כדאי לנו לנצל אותה?
אותי פחות מעניינת הזכות המשפטית, אבל בהחלט טוב לדעת שגם החוק לצידנו. זה בהחלט מקל על העניין הזה של שמירה על נחלת אבותינו!

מנע את ביטוחה של המרמרה
אני משתדלת לא להכביד ולא לעייף את באי הדף (המעטים...). בשמחה כל אחד מוזמן להוסיף חדשות. הדף לא שייך לי :-) (ניתן לראות למעלה כל מיני קישורים לחדשות דווקא על השמאל, שגולשים אחרים הביאו, לפעמים בתגובה לחדשות שהבאתי על הימין, ולפעמים סתם).
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אותי פחות מעניינת הזכות המשפטית, אבל בהחלט טוב לדעת שגם החוק לצידנו. זה בהחלט מקל על העניין הזה של שמירה על נחלת אבותינו!
יותר חשוב שהכוח לצידנו.
(מאות מיליוני יהודים לעומת מיליונים בודדים של ערבים מבטיחים לנו את הכוח הזה לנצח).

אני משתדלת לא להכביד ולא לעייף את באי הדף (המעטים...). בשמחה כל אחד מוזמן להוסיף חדשות. הדף לא שייך לי
לא שייך, לא שייך, אבל
אני עורכת. דיר באלק מי שנוגע בגירסה שלי בלי לדבר איתי קודם. אני עובדת על זה קשה.
כאן ממש במעלה הדף.
טליה, כמו בזכות על הארץ, יש חופש, יש דמוקרטיה, אבל דיר באלק!
כבר נרצחו אצלנו אנשים על הדיר באלק הזה
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

סרטון חמוד, סטייל "סיפורם של דברים",
לא סתם סרטון חמוד, גם משכנע מאוד.
בעקבות הסרטון התקבלה אתמול החלטה במועצת החאמס להורות למאמינים לארוז מזוודות.
כל הערבים עוברים לערב. בשביל זה פתחו את מעבר רפיח
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

איזה רבי? ר' נחמן מברסלב? או שקם אדמו"ר חדש בשושלת ברסלב וטרם עודכנתי?
בין אלו שהעבירו את הלילה בתפילה ההמונית היו גם כמה רבנים מובילים ובהם המקובל רפאל אדרי והרב אליעזר ברלנד ראש קהילת שובו בנים ומי שרבים מייחסים לו את התגברות תופעת ההסתננות לקבר יוסף בתקופה האחרונה. ישראל היום
גבולות*
הצטרפות: 17 מאי 2011, 17:49

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי גבולות* »

בערך ושות -

הסיבה שהאמריקנים הפסידו כל כך הרבה חיילים בעיראק בהתחלה היא שהם לא השכילו להבין שלא ניתן לשמר יתרון אסטרטגי על ידי שימוש בכוח אווירי בלבד - שצריך אחיזה חזקה בקרקע בשביל זה. באותו הנושא - יכולות ירי בליסטיות, כאלו של החיזבאללה לדוגמה, הן נכס טקטי מצוין ודרך נהדרת לערער את מורל העורף אבל הן לא מכריעות מערכה ברמה האסטרטגית.

ציינתי את בעיות ההמראה מפלמחים כדוגמה למידת היצרות מרווח התמרון של ישראל בגבהולות החדשים לא כדי לראות בחיל האוויר חזות הכל. ההצלחה של ששת הימים היתה חד פעמית. כמה צבאות, כולל צה"ל ניסו לשחזר אותה מאז וגילו שזה לא עובד.

למה זה חשוב? כי המתניים הצרות של ישראל הופכים אותה לפגיעה מאד קרקעית. והנס של ששת הימים לא יחזור על עצמו. בפעם הבאה אנחנו נשלם ביוקר על הגבולות הלא-ברי-הגנה של הפסקת האש מארבעים ותשע.

אני לא חושבת שזה שליברמן או פייגלין ויתרו על רעיון הרנספר [מרצון או שלא] זו סיבה טובה מספיק לוותר על הרעיון. ראשית - תתפלא כמה אנשים היו מוכנים לקחת את הכסף ולברוח, בייחוד אם הרש"פ וחבר מרעיה יפסיקו לאיים להרוג אותם אם יעשו זאת. שנית, בשום מקום בעולם הסיפור הזה של ערבוב לאומים לא עובד, והוא בעיה יותר מכל במזרח התיכון. אולי באמת הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה. שלישית - כבר היו מקרים של טרנספר שלא מרצון בעקבות חלוקת קרקע - בכל המקרים, ללא יוצא מן הכלל, אף שההפרדה עצמה היתה אלימה ורוויית דם, לטווח הארוך, רמת האלימות ירדה באופן משמעותי עד כדי להצדיק דיון מוסרי בשאלה האם באמת הזכות להשאר לגור איפה שבא לך (שלא ברור מי המציא אותה ולמה היא תופסת רק לערבים בישראל עולה על הזכות לחיים של שכניך.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

ראשית - תתפלא כמה אנשים היו מוכנים לקחת את הכסף ולברוח,
בדקת כמה *ישראלים יהודים&, מוכנים לקחת את הכסף, ולברוח?
אולי באמת הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה.
אז למה את לא עושה את זה? את עצמך עדיין דבקה ברעיון של לחשוב בתוך הקופסא.
הנה דוגמאות לקופסאות שלך: "אני לא חושבת שזה שליברמן או פייגלין ויתרו על רעיון הרנספר [מרצון או שלא] זו סיבה טובה מספיק לוותר על הרעיון._" "_שצריך אחיזה חזקה בקרקע בשביל זה._" "_המתניים הצרות של ישראל_" "_הרש"פ וחבר מרעיה"
גבולות*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי גבולות* »

אני לא בדקתי, אבל מכירה סקר שכן [לא מוצאת לינק בגע זה] - ויש פחות יהודים שמוכנים ויותר יהודים להעברה באופן כללי מראש כך שזה לא יפתור את הבעיה ויעלה הרבה יותר. כמו כן לא ברור מי ישלם על זה ליהודים [לערבים תמיד אפשר למצוא מי שישלם, כולל מדינת ישראל שמחלקת לבדואים בנגב כסף ואדמה על לא עוול בכפם]

לא לגמרי מבינה למה הציטוטים שלך אותי מייצגים "קופסאות" - אנא הסבירי. אקדים ואומר שאת הרעיונות דומת "מתניים צרים" והסכנה שהם מייצגים ניסיתי להסביר בעוד שההתנגדות לטרנספר היא עקרונית, ללא הסברים "מיותרים".
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

בשום מקום בעולם הסיפור הזה של ערבוב לאומים לא עובד
כל ההיסטוריה רצופה במיעוטים שחיו בתוך רוב אחר, פעמים רבות, נטמעו עם השנים. היהודים מאוד מאוד מאוד חריגים בקטע הזה. פלא של ממש. אבל הנה דווקא בימינו המקום שבו אנו מאבדים הכי הרבה יהודים שבא מיליונים יוצאים לשמד ורבים מאלו שנותרים מחזיקים בזהות יהודית רופפת. אבל אם יהיה פה רוב ערבי או אפילו רק 40 אחוז כמו שהימין עצמו סופר, אז כמעט בוודאות, אין סיכוי שזה יעבוד. זה הלא מה שהימין אומר על אירופה. טרנספר זה פרקטי ? כסף אין, ומקום אליו הם ילכו - גם אין. גם אם זה פתרון אידיאלי (וזה אכן פתרון אידיאלי), הלא צריך להעריך את הסיכויים שזה יקרה (0 אם שואלים אותי) וללכת על פתרון קצת פחות טוב אבל יותר מעוגן במציאות. הפתרון הזה לא פרקטי לא רק מצד הערבים, אלא גם פה בארץ תתקשי למצוא שותפים שיהיו מוכנים אפילו לנסות את זה. ימניים רבים שינו את עמדתם שהגיעו לעמדת שליטה. אריק שרון, מאיר דגן ואפילו בילבי נתניהו טו ניים א פיו. מספיק חרא פה בארץ ואם מישהו היה יכול לעזוב היה עוזב (לא כולם, ברור), גם מהיהודים וגם מהערבים, אבל כנראה שזה לא כל כך פשוט.
כך או כך, העתיד פה לא זוהר. אני חוזה שהאנושות תרד לרמה של מיליארד או שניים עוד בימינו. ומלאך המוות לא יפסח על ישראל. אם יהיה שלום, אולי יהיה סיכוי שנפנה לטפל ביחד בבעיות האמיתיות והיותר בוערות ומאיימות. אם לא - מה יהא בסופנו ?
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

יום אחד סירה של דייגים הבחינו באדם טובע. כשהתקרבו ראו הושיטו לו יד למשותו מן המים. להפתעתם הוא לא הסכים. ניסו וניסו הפצירו בו - אך ללא הועיל. עמדו במבוכה אובדי עצות. פתאום לאחד מהם היה רעיון. ניגש אל הטובע אמר לו משהו וזה הצליח. שאר חבריו שאלו אותו - תגיד מה אמרת לו ? ראיתי שהוא יהודי - אז במקום להגיד לו תן לי יד, אמרתי לו קח את ידי.

יום אחד עשו תחרות בין סוכנויות ביון בעולם: מי ימצא טיגריס נדיר בג'ונגל. באו הרוסים הקגב הציבו מארבים ומלכודות ובסוף אחרי שבועים התמזל מזלם והצליחו. באו הCIA עם מצלמות אינפרא אדום ולווינים - תפסו אותו אחרי שבוע. אבל הכי הצליח השב"כ - יום אחד בלבד לקח להם. הם תפסו חזיר והוא כבר יודה בחקירה.
גבולות*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי גבולות* »

בערך - ההיסטוריה טרם העידן המודרני והמצאת הלאומיות לא רלוונטית לדיון שלנו לצערי. ורעיון ההטמעות פשוט לא רלוונטי למזרח התיכון. יש כאן עד היום "מדינות" (חלקן, לדוגמה סוריה, מתפרקות היום בגלל זה) המורכבות משבטים בעלי מכנה משותף (כולם ערבים) שאינם מוכנים להתערב זה בזה (ולא היו מוכנים עוד בימי העותמנים).

במנותק מההיסטוריה העתיקה, היום, תודות להמצאת הלאומיות, מיעוטים לא נעלמים, הם מתעדים את ההיסטוריה שלהם, נצמדים אל האתוס המכונן שלהם ורואים בזהות הנפרדת שלהם חזות הכל וסיבה לחיות. הם דורשים הכרה ועצמאות. במקרה שלנו, הם דורשים אותן על חשבון שלנו. אני מעדיפה שהם לא יקבלו אותן. טרנספר זה כן פרקטי. כסף יש, המון, לא תאמין עד כמה אפילו. מקום אליו ילכו גם יש, זה עניין של גישה, של מדינות ערב והמערב. פליטים בכל מקום אחר בעולם נטמעים בחברות אליהם הם הגיעו. אם ישראל תתחיל להתנהג כאילו היא באמת מאמינה שהפתרון לבעיה הפלסטינית הוא פשוט לא הבעיה שלה, העולם, בלית ברירה, יישר עם זה קו. הוא בלע כבר דברים הרבה יותר גרועים. הבעיה היא הגישה שלנו. וכן מנהיגים רבים של "הימין" הגיעו לשלטון וגילו שהתקשורת ובית המשפט הם השליטים האמיתיים כאן ובלית ברירה, מתוך רצון לשמור על כסאם, שינו את דעתם. זה לא עושה אותם צודקים.

שומדבר בכל הנוגע לניהול לאומי לא פשוט. זה אבל גם לא מסובך כמו שאתה מציג את זה. כפי שאמרתי קודם - זה עניין של גישה. אם יותר חשוב לך להנהיג ופחות לשמור על הכסא אתה עושה דברים כי הם חכמים (מגיד משאיר על כנו את החוק שאוסר מכירה של אדמות מדינה לגורמים פרטיים) ולא כי הם פופולריים. ההיסטוריה מלמדת אותנו שמנהיגים אמיתיים משנים עולמות. מחממים כיסאות לא מצליחים בדרך כלל אפילו במטרה הקטנה הזו של לשמור על הכיסא.

וקטנה לסיום - הדבר הכי טוב שמנהיג ישראלי יכול להעשות כדי להגן על ישראל הוא להפסיק להתעסק השכם והערב ב"סכסוך הישראלי ערבי" ולהתחיל לטפל בבעיות הפנימיות החשובות הרבה יותר שלנו (תשתיות, בריאות, חינוך, דברים כאלו). ככל שהמדינה תהיה חזקה יותר ומתרפסת פחות כך ההסכם הסופי יהיה טוב יותר לכולנו.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

לא לגמרי מבינה למה הציטוטים שלך אותי מייצגים "קופסאות" -
את כל כך בתוך הקופסה, שאינך מבחינה שהציטוטים האלה הן דוגמות חשיבה. או בשפת הקופסה: לחשוב בתוך הקופסה.

ליברמן לא ויתר על רעיון "הטרנספר" כלומר גירוש הערבים. אבל דווקא הוא, חושב לפעמים מחוץ לקופסה. במעריב השבת, בן כספית מראיין אותו וליברמן מגלה כמה פעמים שבהן ישראל החמיצה הזדמנויות להסדר טוב מבחינתה. בודאי טוב מכל מה שיוכל להיות לנו בעתיד, ואפילו בלי עראפת ואבו מאזן. לא שהתחלתי לאהוד את ליברמן, אבל מעניין לקרוא.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

וקטנה לסיום - הדבר הכי טוב שמנהיג ישראלי יכול להעשות כדי להגן על ישראל
אבל קודם אנחנו צריכים שיהיה לנו מנהיג. בינתיים אנחנו בהלוך הלכו העצים...
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

קבוצות ולאומים היו "מאז מגדל בבל". אין לי מושג מה את מכנה בשם העידן המודרני (יש לזה כמה פירושים).
טרנספר זה כן פרקטי. כסף יש, המון, לא תאמין עד כמה אפילו. מקום אליו ילכו גם יש, זה עניין של גישה, של מדינות ערב והמערב.
:-) אשמח להתפלא. בינתים מה שידוע לי, רוב העולם בפשיטת רגל והשפע שאת רואה הוא בעיקר חוב (שלא יפרע לעולם, אגב). אם יש לך איזה מצבור חבוי תודיעי לנו. לא עושה רושם שחשבת על הדברים ברמה הישומית. לא נגיע רחוק עם "ענין של גישה". דברי איתי קונקרטית - מאיפה הכסף ולאיפה הם ילכו. בלי סיסמאות ריקות בבקשה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אבל קודם אנחנו צריכים שיהיה לנו מנהיג.
רגע נדיר של הסכמה (())
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

טרנספר זה כן פרקטי. כסף יש, המון, לא תאמין עד כמה אפילו
עוד קופסה

פליטים בכל מקום אחר בעולם נטמעים בחברות אליהם הם הגיעו.
לפי ההתנהגות הטיפשית שלנו, אנחנו אכן כבר בתהליך של היטמעות במרחב.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני* »

מדינת ישראל היא שדוחה כל נסיון לפתרון.
השחתת המידות של הכיבוש.
כיבוש ואפרטהייד.
כיבוש והרעלת נפשם של בני 18, שמוצבים בשטחים להתעמר בבני אדם.
קופסאות, קופסאות, קופסאות...
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

בג"ץ דחה העתירה לפתיחת הרחוב האחד והיחיד בחברון הפתוח לתנועת יהודים – רח' דוד המלך - גם לתנועת פלסטינים.
חשוב לציין ש- 97% של העיר חברון סגור לחלוטין לתנועת יהודים, בעוד שבפני ערבים פתוחה כל העיר כולה, למעט 3% בהם חלות עליהם מגבלות שונות, בדר"כ לא טוטאליות.

המאמר המלא בערוץ 7
פלוני_אלמוףנית*
הצטרפות: 22 מרץ 2011, 22:18

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמוףנית* »

חשוב לציין ש- 97% של העיר חברון סגור לחלוטין לתנועת יהודים
ובקרית ארבע?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

קופסאות, קופסאות, קופסאות...
וואלה צודק!
אנחנו כבר החזרנו לא רק 97% של העיר חברון אנחנו החזרנו 97% מכל השטחים, רק שהפלסטינים לא מכירים בהחזרת השטחים הזו. הם חושבים בתוך הקופסה. .
כיבוש ואפרטהייד.
באמת כשחושבים מחוץ לקופסה רואים שאפלייה וקיפוח של ערבים זה בכלל לא אפרטהייד. רק שיוויון זכויות מלא לערבים זה אפרטהייד.
כיבוש והרעלת נפשם של בני 18, שמוצבים בשטחים להתעמר בבני אדם.
באמת כשחושבים מחוץ לקופסה, רואים תורים ארוכים של ערבים שמחכים לחיילים בני 18 ומבקשים, מה זה מבקשים? מתחננים - תשפילו אותנו. אבל החיילים שהצבא נותן להם חסינות לרעל, עונים להם - חס וחלילה, אנחנו לא משפילים ערבים. אנחנו רוצים לכבד אותם באופן אישי אחד אחד, אפילו אם צריך לחכות 3 או 4 שעות בשמש בשביל הכבוד הזה. רק מתנחלים אנחנו רוצים להשפיל ונותנים להם לעבור.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

ובקרית ארבע?
ובג'נין?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

ובג'נין?
בודאי. את מוזמנת לקנות בשוק של ג'נין. או בשוק של קלקיליה. אבל אל תבואי בבגדים של מתנחלת.
כמו שאת לא יכולה לבוא בבגדים של חילונית לשכונת רמת ויז'ניץ בחיפה! - אין אחריות למצב הגוף אחרי ביקור בגינה הציבורית העירונית שבשכונה למי שאינו בבגדים חרדיים .
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

יום אחד עשו תחרות בין סוכנויות ביון בעולם: מי ימצא טיגריס נדיר בג'ונגל. באו הרוסים הקגב הציבו מארבים ומלכודות ובסוף אחרי שבועים התמזל מזלם והצליחו. באו הCIA עם מצלמות אינפרא אדום ולווינים - תפסו אותו אחרי שבוע. אבל הכי הצליח השב"כ - יום אחד בלבד לקח להם. הם תפסו חזיר והוא כבר יודה בחקירה.
יש להבהיר, לא היו עינויים, פשוט חוקרי השב"כ התייצבו בבית המשפט והעידו בשבועה שהחזיר הודה.

ויש עוד גירסה.
אפילו לא היתה חקירה. ביבי הופיע ונאם, ו"ישראל היום" יצא בכותרות ענק - ראש הממשלה נתניהו בנאום מבריק, חשף: הטיגריס הודה שהוא ניסה להתחפש לחזיר.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

הנה סיפור על התנכלות אנטישמית
שלא תקראו ב ערוץ 7 שהוא ערוץ של "חדשות ותוכן יהודי".
פלוני_אלמוףנית*
הצטרפות: 22 מרץ 2011, 22:18

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמוףנית* »

_נה סיפור על התנכלות אנטישמית
שלא תקראו ב ערוץ 7 שהוא ערוץ של "חדשות ותוכן יהודי"._

תג מחיר, זה לא מכבסת המילים של "נקמה" "פוגרום" ?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

לא
אלה כתמים שלא יורדים בכביסה. יהודים שעושים פוגרומים, זה הרבה יותר גרוע מאוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

מספיק שפעם אחת ארה"ב לא תטיל וטו על עיצומים עלינו ונראה איזה גיבורים אנחנו. בלי דלק למטוסים בלי אספקה של כלי נשק, עם אמברגו על יבוא סחורות.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

מספיק שפעם אחת ארה"ב לא תטיל וטו על עיצומים עלינו ונראה איזה גיבורים אנחנו. בלי דלק למטוסים בלי אספקה של כלי נשק, עם אמברגו על יבוא סחורות.
אל תדאג. זה לא יקרה. אלוהים איתנו. ראה בערוץ 7.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

בודאי. את מוזמנת לקנות בשוק של ג'נין. או בשוק של קלקיליה. אבל אל תבואי בבגדים של מתנחלת.
אז אולי בבגדים של שמאלני קיצוני שאבא שלו ערבי ורק אמא שלו יהודיה?
איך קראו לו - אדון ג'וליאנו? לא - מר ג'וליאנו? אה - נזכרתי! ג'וליאנו מר!
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

למה אני לא עוברת להתנחלויות? שם אין ולא היו אף פעם מעשי רצח
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

הסטנדרט הנידרש מהקורבנות גבוה יותר מהסטנדרט הנידרש מכל אחד אחר ???
כו!!
הלל הזקן אמר: דעלך סני לחברך לא תעבד זו כל התורה כולה. (צריך הסבר?)
בין אם אתה דתי ובין אם אתה לא דתי, כל המסורת היהודית בנוייה על התגבשות העם בעבדות במצרים, ויציאת מצרים. כל כך הרבה פעמים נכתבו בתורה המילים - עבדים הייתם לפרעה במצרים, או וזכרתם את אשר עשו לכם במצרים. כל כך הרבה ציווים בתורה בנויים על הדבר הזה. כל זה להטמעת ההבנה שהסבל שאדם אחד גורם לאדם אחר, הוא דבר פסול מעיקרו, ואסור לך לעשות לאחרים מעללים כאלה. דווקא משום שאתה אמור להבין את משמעות הסבל הזה, אסור לך לנצל את הכוח להתעמרות בחלש. וזה לא משנה אם הוא בן עירך או זר. ואפילו לא לאוייב. נכון ש"עבד כי ימלוך", זו חולשה אנושית, אבל אתה נדרש להתגבר על החולשה האנושית הזו. נכון, הקם להורגך השכם להורגו. (להורגו אם צריך, אבל רק אם צריך). בשום פנים לא להתעמר בו, לא להתעלל בו.
כי אחרת, אילו נימוקים יהיו לך, כאשר אתה תהיה החלש? כאשר יתעללו בך?

זה ממש קשה לי להבין.
זו בדיוק הבעייה. הכוח מסנוור אותך. כשתבין שאתה סובל משכרון הכוח, תבין שהבעייה אננה אם אנחנו צודקים או הפלסטינים צודקים. הבעייה שלנו היא ההתנהגות שלנו. בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם. הכביש הוא רק משל למקום שבו צפויות לך סכנות. שתפסיק לחשוב - זה לא יקרה לי. אל תשכח! זה קרה, זה קורה, זה יקרה.
הצרה היא שהשיכור מתכחש לזה שהוא שיכור, עד שהוא נופל ונחבל. עד אז.....
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

סכסוכי שכנים, כידוע, קורים רק בחברון.
כל_כך_מבחוץ*
הצטרפות: 30 מאי 2011, 15:08

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי כל_כך_מבחוץ* »

הלל הזקן אמר: דעלך סני לחברך לא תעבד זו כל התורה כולה. (צריך הסבר?)
"ואידך פירושה - זיל גמור" (יש צורך בהסבר?)
כמו שהחלק הראשון של מאמר הלל מומלץ - כך מומלץ גם החלק השני (רק שהוא דורש הרבה יותר מאמץ).
המוסר היהודי דוקא איננו תומך בהגשת "הלחי השניה".
נועם*
הצטרפות: 31 ינואר 2003, 09:46

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

אלה כתמים שלא יורדים בכביסה. יהודים שעושים פוגרומים, זה הרבה יותר גרוע מאוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.

_באמת כשחושבים מחוץ לקופסה רואים שאפלייה וקיפוח של ערבים זה בכלל לא אפרטהייד. רק שיוויון זכויות מלא לערבים זה אפרטהייד.
כיבוש והרעלת נפשם של בני 18, שמוצבים בשטחים להתעמר בבני אדם._

יום אחד סירה של דייגים הבחינו באדם טובע. כשהתקרבו ראו הושיטו לו יד למשותו מן המים. להפתעתם הוא לא הסכים. ניסו וניסו הפצירו בו - אך ללא הועיל. עמדו במבוכה אובדי עצות. פתאום לאחד מהם היה רעיון. ניגש אל הטובע אמר לו משהו וזה הצליח. שאר חבריו שאלו אותו - תגיד מה אמרת לו ? ראיתי שהוא יהודי - אז במקום להגיד לו תן לי יד, אמרתי לו קח את ידי.

טליה אני מחזקת את ידייך.
כל פעם שאני נכנסת לדף הזה וקוראת אני רואה ממש אנשים שהם שונאי ישראל על גבול האנטישימיות העצמית.איזה שנאה לבני אדם יהודים שגרים מעבר לקו הירוק,כאילו שהם מונעים מהם משהו.
שנאה מעוורת את העיניים.
פשוט אנשים חדורי ומלאי שנאה,שייתכן ובדלת אמותיהם מכנים עצמם אנשי "שלום".
מישהו כתב "יהודים שעושים פוגרומים,זה הרבה יותר גרוע מאוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים"

וואוו איזה משפט מטורף!
מי שכתב את זה כנראה לא קורא או מפנים או מבין את מה שהוא כותב.
סוג של אוטו ויינינגר ששם קץ לחייו לאחר שהתנצר ושנא יהודים בכל ליבו ובכל מאודו(הוא נולד יהודי)
אך זה לא עזר לו שנאו אותו תמיד.בסוף הוא התאבד....
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

טליה אני מחזקת את ידייך.
וגם חאלד משעל מחזק את ידייך. וגם מחמוד אחמדינג'ד מחזק את ידיך.
וואוו איזה משפט מטורף! המשפט - וזכרתם כי עבדים הייתם לפרעה במצרים
פשוט אנשים חדורי ומלאי שנאה,שייתכן ובדלת אמותיהם מכנים עצמם אנשי "שלום".
את כמובן רק בדרכי נועם לא רק בדלת אמותיך. ואת גם לא מלאת שנאה.

שנאה מעוורת את העיניים.
דווקא האהבה היא שמעוורת את העינים. את כל כך "אוהבת" את עם ישראל ואת ארץ ישראל, שכל מילת ביקורת קטנה, היא בעיניך שנאה.
נועם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

את מי הסקת שאני שונאת לא הבנתי.
אני אוהבת את עם ישראל,את ארץ ישראל ועוד עמים וארצות רבים.אכן.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

שיפר מנע מאיתנו מידע בשעה שהמשיך להציג עצמו כעיתונאי. במילים אחרות שיפר שיקר לנו. לזאת יש להוסיף את יהירותו העצומה. הרי עצם העובדה שהיה מוכן להודות בפנינו ששיקר לנו מראה עד כמה הוא בז לציבור הישראלי. כמו פרס, לשיפר אין בושה בכלל. כדי לקדם את האידיאולוגיה הקיצונית שלו הוא הסתיר מאיתנו מידע חיוני לבריאות הדמוקרטיה וביטחון המדינה במשך 24 שנה ועכשיו, כשהחליט לפרסם את המידע, לא העלה בדעתו שיש איזשהו פגם בהתנהגות שלו.
שיפר היה מבין העיתונאים שאמרו כי על מרגלית הר-שפי לשבת בכלא. כזכור, מרגלית הר-שפי היתה סטודנטית צעירה שלא דיווחה למשטרה על דבריו של סטודנט פטפטן בשם יגאל עמיר. שיפר לעומתה היה עיתונאי בעיתון מוביל בישראל ולא דיווח לאף אחד על מעשיו של פרס שהיה שר החוץ.

מתוך הבלוג של קרולין גליק בלאטמה
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

"האם שמעתם על הכרם של תושבי אש-קודש שליד שילה, שנעקר ונהרס? סביר להניח שלא. באתרי החדשות המרכזיים הוא זכה לדיווח נסתר ולקוני בזו הלשון: "פלשתינים ומתנחלים התעמתו סמוך למאחז אש קודש בשומרון". סיפור המקרה הוצג כ"טענתם" של המתנחלים..."

אדם נשך כלב בלאטמה
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אני אוהבת את עם ישראל,את ארץ ישראל ועוד עמים וארצות רבים.אכן.
עם אוהבים כאלה, מי צריך שונאים?
על זה ממש נאמר: אלוהים, שמור עלי מאוהבי.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

את מי הסקת שאני שונאת לא הבנתי.
היא\הוא לא הסיק\ה שאת שונאת, אלא שכאשר מעבירים ביקורת על הציבור אליו את רואה עצמך כשייכת - את רואה זאת כשנאה.
נועם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

איך אפשר להגיב למשפט כזה שנכתב ע"י אדם סביר נניח?אם לא בביקורת גם אם היא חריפה?
הרי העיניים מתקשות לקרוא אותו מרוב שהוא מופרע וארסי.

היא\הוא לא הסיק\ה שאת שונאת, אלא שכאשר מעבירים ביקורת על הציבור אליו את רואה עצמך כשייכת - את רואה זאת כשנאה.

העברת ביקורת היא ממש לא שינאה.ואני דרך אגב רחוקה משנאה באופן כללי אם כל היותי ימנית וכו.(מפתיע)
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

_איך אפשר להגיב למשפט כזה שנכתב ע"י אדם סביר נניח?אם לא בביקורת גם אם היא חריפה?
הרי העיניים מתקשות לקרוא אותו מרוב שהוא מופרע וארסי._
אני לא רוצה לדבר בשם אף אחד, אבל אולי הכוונה היא שמי שעשו בו פוגרומים בכל הדורות (היהודים כמובן) אמור להיות יותר רגיש ולהזהר מלבצע פוגרומים.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

ואגב, חלק מהאנשים הכי רגישים שאני מכיר מצויים דווקא בהתנחלויות. ולא אתפלא אם גם בחמאס יש אנשים מאוד רגישים (אני לא צוחק).
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

:-) לא לגמרי שייך לדף אבל פעילי ימין קיצוניים עשו משהו כלבבי. אט אט בריכת גורדון התרוקנה משוחים
נועם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

אני לא רוצה לדבר בשם אף אחד, אבל אולי הכוונה היא שמי שעשו בו פוגרומים בכל הדורות (היהודים כמובן) אמור להיות יותר רגיש ולהזהר מלבצע פוגרומים.
אחלה,אז למה-
יהודים שעושים פוגרומים, זה הרבה יותר גרוע מאוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.

?
בתרגום חופשי של מי שכתב את זה -יהודים זה נתפס שעושים בהם פוגרום,אבל שיהודים יעשו את זה לאחרים?!?
בעיניי זו דעה חולנית.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

"ואידך פירושה - זיל גמור" (יש צורך בהסבר?)
כנראה שיש צורך בהסבר. ראשית, לך למקור ולא לדפים באינטרנט. לכן כנראה לא הבנת
ואידך, פירושא או ואידך זיל גמור.
מה שאמר הלל הזקן, זה שאת תורת ישראל, בהבנתו, אפשר ללמוד "על רגל אחת", כי יש בה דבר עיקרי וחשוב מרכזי אחד. והוא - ואהבת לרעך כמוך, או בנוסח שלו, מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך. כל השאר הם דברים משניים. דברים פשוטים יותר, שלא מוכרחים רבי שילמד אותך. שאפשר אפילו להשלים לבד. שאפשר להבין לבד. שהם כולם סביב הדבר המרכזי האחד הזה.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

לא לגמרי שייך לדף אבל פעילי ימין קיצוניים עשו משהו כלבבי.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

כל מילה בסלע
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

אני לא מכיר מאוד טוב את הלל הזקן (אבל מכיר את תשובתו הנ"ל שענה אחרי שלחצו עליו לתמצת את כל התורה למשפט אחד). הקונבנציה במשנה ובגמרא היא להביא רק חלק מהפסוק (הם הכירו את התורה בע"פ וזה הספיק להם לזהות באיזה פסוק מדובר). חלק הפסוק "ואהבת לרעך כמוך" המצוטט תדיר מפי ר' עקיבא - אצטטו עם המשכו: "ואהבת לרעך כמוך אני ה' ". וזה משנה לגמרי את התמונה - מהומניזם ליהדות. מהעמדת האדם כערך עליון, להעמדת עבודת אלוהים כערך עליון. על צד האמת אין סתירה בין השתיים אם אתה רואה את עבודת ה' כדבר הנשגב ביותר שהאדם יכול להשיג.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

בעיניי זו דעה חולנית.
אולי כדי שתביני את כוונתי
מי שהיה קרבן של התעללות מינית בילדותו, עלול להפוך בבגרותו למתעלל. זה יכול להיות הסבר. זה בשום פנים ואופן לא הצדקה!. זה לא צריך להיות קביל כטיעון לזכותו, ובטח לא כדי לזכות אותו מאשמתו.

איך את לא מבינה שבגישה שלך, את בעצם נותנת הכשר לכל הרדיפה האנטישמית נגד היהודים. כשאנחנו באים בטענות לאנטישמים, אנחנו חייבים לבוא בידיים נקיות. ולכן אם הידיים שלנו לא נקיות, זה חמור יותר מידיהם המלוכלכות של האנטישמים. כן, גם הכתמים שלהם לא יורדים בכביסה.

אבל הגישה שלך משמעותה: כל הזמן התעללו בי, אז עכשיו יש לי כח, ועכשיו זכותי להתעלל באחרים.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

שיפר לעומתה היה עיתונאי בעיתון מוביל בישראל ולא דיווח לאף אחד על מעשיו של פרס שהיה שר החוץ.
שיפר גם לא דיווח על מעשיו של פרס כשהיה שר בטחון וחביבם של המתנחלים ובאשמתו החטא הקדמון - חטא קדום

את מייצגת גישה בלתי מתפשרת שמוקיעה ולא מוכנה לוותר או לסלוח למי שהיה ימני והתפכח אפילו מעט. הרשימה ארוכה, לא רק פרס. שרון אולמרט עזר ויצמן וגם פנחס ולרשטיין. ויש עוד
אגב, הטענה ש מרגלית הר-שפי היתה סטודנטית צעירה שלא דיווחה לא רק מצניעה את מקומה במהלכים של יגאל עמיר, גם מצמקת ומגמדת את ערכה כאשה עצמאית משכילה ומוכשרת, ומעמידה אותה רק כבחורה צעירה ויפה עם צמה תמימה.
אבל זה משרת מגמה מסויימת מאוד
נועם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

אבל הגישה שלך משמעותה: כל הזמן התעללו בי, אז עכשיו יש לי כח, ועכשיו זכותי להתעלל באחרים.
לא מבינה איך את מגיעה לזה "שזכותי להתעלל" מהדברים שכתבתי.

מי מבצע פוגרומים?המילה "פוגרום" פה נזרקת לחלל כלאחר יד.פוגרום אין פה.פותחים פה בטנים של ערביות(לצורך עניין ההשוואה) ומכניסים לתוכן חתולים?(מתוך פוגרומים ברוסיה)שוחטים פה ילדים,זקנים נשים?(סליחה על התיאורים).
נימוק חלש ביותר בעיניי.

יהודים שעושים פוגרומים, זה הרבה יותר גרוע מאוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.

ההסבר שלך שנתת לא שופך אור אפילו במעט על המשפט לעיל.

אם כבר- יהודים שעושים פוגרומים באוקראינים וגרמנים זה גרוע כמו אוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.

זה כבר נשמע פחות מעוות.
כמובן שאם יהודים יכניסו לתאי גזים מיליון וחצי ילדים(אוקראינים,גרמנים,ערבים) אני אגזור על עצמי גזר דין מוות.
אך זה סוריאליסטי כמובן וזה לא יקרה.

את מייצגת גישה בלתי מתפשרת שמוקיעה ולא מוכנה לוותר או לסלוח למי שהיה ימני והתפכח אפילו מעט
מה עם שמאלנים שהתפכחו ,והרשימה ארוכה,להם ישנה הסליחה?(כולל בשמאל האמריקאי)
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

יהודים שעושים פוגרומים באוקראינים וגרמנים זה גרוע כמו אוקראינים וגרמנים שעושים פוגרומים ביהודים.
נועם במחילה מכבודך, בחיי שאינני מצליח להבין את ההגיון שלך.

לא נעשים פוגרומים, אבל כן נעשים מעשים ונאמרות מילים ומתקבל הרושם שהפוטנציאל קיים הקרקע פוריה וזרעי הפורענות כבר נזרעו.
אז לא זורקים ילדים לאש אבל מביאים את האש אליהם. כל האמירות האלה כמו "מוות לערבים" "ערבי טוב זה ערבי מת" וכן הלאה, ששומעים כל הזמן - הן לא היו מביישות שום תורת גזע והמסקנה מהן היא ברורה !
שאני חושב על האופי של חלק מהאנשים שיוצא לי להתקל בהם ושואל את עצמי איך הם היו מתנהגים בגרמניה הנאצית ובמקומות בהם נעשו פוגרומים - התשובה ברורה לי. חלקם היו עומדים בצד ולא עושים כלום. חלקם היו מצטרפים. אז אל תגידו לי שאין פה מנטליות מסריחה.
וכן, אני בכלל לא מבין מה מופרע בזה שאדם שעבר צרה יהיה יותר רגיש. יש אנשים שרגישים גם בלי לעבור צרה, אבל יש דברים שקשה להבין מבחוץ. בטוחני שאין עוד מדינה שהפליטים מדארפור, מעוררים בה אסוסיאציות של השואה. אמפתיה. בכל מקרה אין לי כוונה להכנס לתוך דיון על נסיבות מקילות לגויים או ליהודים. מעשה רע הוא מעשה רע וזהו. אני מעדיף להתמקד בעובדות ולא ברגשות, במניעים וכן הלאה. זה לא דברים שאפשר לדבר עליהם כי אנו לא בוחני לב וכליות.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

אני לא דרשתי זאת (וגם לא חושב שזה מה שאמר המשפט שניסיתי לבאר). הערך שלי הוא עבודת אלוהים.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אולם מופרעות היא לדרוש ממנו להיות יותר רגיש מאשר מי שלא עבר צרה.
אם כך יש לך בעייה עם תורת ישראל. עם ספר התורה המוצף בדרישות להיות רגיש יותר למצוקות של אחרים. ולספרי הנביאים המציכים דרישות מוסריות
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אופס טעיתי
כתוב לא תרצח. אבל הכוונה לא תרצח יהודי
כתוב לא תגנוב אבל הכוונה לא תגנוב מיהודי.
כתוב ואהבת את הגר, אבל הכוונה לאהוב את הגר שתומך בהתנחלויות ובגירוש הערבים. (בפרט אם הוא גר באמריקה ותורם כסף לעמותות ימניות)
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

תקרא שוב את המישפטים שכתבה אלמונית ומפיך כ"פירוש" אפשרי של אלמונית
נו אתה עונה לעצמך. אני רק פירשתי (ולא ברור לי למה שמת את המילה 'פירוש' במרכאות). וגם הפירוש שלי, לא דיבר על דרישה אלא על תמיהה. אני לא אדרוש ממישהו להיות בעל ערך מסוים כפי שלא אדרוש ממישהו לאהוב תפוח או אגס.
צריך להחליט האם הבסיס לשיחה זו הוא המוסר האוניברסלי או מוסר התורה והנביאים?
יפה מאוד. דרישה נבונה. אני בכל מקרה כמובן מחזיק במוסר התורה והנביאים שהוא למעשה הדרישה לעבוד את אלוהים ולא שום דבר אחר !!!!!!!!!!!!!!!. (לכן המילה 'מוסר' עלולה להטעות, כי בד"כ הכוונה היא להומניזם). אבל בשביל לעבוד את ה' צריך לחיות, ועוד כמה דרישות המשותפות לעובד ה' ולהומניסט כאחד.
כתוב לא תרצח. אבל הכוונה לא תרצח יהודי
זו נק' ממש כואבת ולפי דעתי הרבה שומרי מצוות, חושבים שחיי גוי הם הפקר ברגע שהוא מסכן חיי יהודי. גם אם אותו גוי הוא חף מפשע. אני חושב שבענין הזה לא צריך להיות הבדל בין גוי חף מפשע ובין יהודי. אינני יודע לנמק זאת הלכתית (ואינני אומר זאת מתוך בקיאות בהלכה כי אני ממש חלש בזה בעוונותיי) אך הדבר נראה לי ברור מאליו (ויש דברים כאלה בהלכה שהם ברורים מאליהם).
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

אגב, אם מגדירה פוגרום כפגיעה ברכוש, אז דווקא כן נעשים פוגרומים וכן יש גם אלימות כלפי בני אדם לעיתים רחוקות. הגזענות שיש כאן היא לא פחות גרועה מפוגרום ועוני ורדיפות זה לא פחות מזיק ממכות. שנית, אני לא רואה במשפט ההוא דרישה. ושלישית, יש הבדל בין לפרש ובין לאמר.
נועם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נועם* »

אני לא מבינה בכלל למה המילה פוגרום עולה כאן בהקשר של הסכסוך ערבי-יהודי.
בוא לא נעשה זילות למשמעות המילה.פוגרום זה דבר איום ונורא,שוחטים בו אנשים על בסיס גזע כי הם כאלו.
האחרון שמוגדר כ"פוגרום"- כמדומני היה בחברון.(עד כמה שידוע לי)

רובנו קראנו את ביאליק ב"על השחיטה".

(ומשם המשפט-"נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן".משום מה אצל כולם זה קשור לשואה)

השיר נכתב בעקבות פוגרום קישינב ברוסיה, 1903.
לידע כללי....
אם מגדירה פוגרום כפגיעה ברכוש
נראהלי שפוגרום זה בעיקר פגיעה בנפש.
ופגיעות ברכוש יש גם כלפי יהודים כך שזה לא פוגרום.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

פרעות קישינב 49 הרוגים. העולם כולו הזדעזע. ועד היום אנו זוכרים זאת. חברון 59 הרוגים + 8 שמתו מפצעיהם. אני בספק אם המספרים הללו היו מזיזים למישהו היום. ויש לי על מה להסתמך - מי היום יודע כמה הרוגים יש בסכסוך הזה ? סדר גודל ? כמה מהם חפים מפשע ? האם יש יותר הרוגים לוחמים או חפים מפשע ? האם בכלל מדווחים על הרוגים בחדשות ואם כן מישהו שם לב ? אז תשובה חלקית להשכלת מי שלא יודע: הרוגים יש שם באלפים ומספר החפים מפשע עולה על מספר הלוחמים בהרבה.
ופגיעות ברכוש יש גם כלפי יהודים כך שזה לא פוגרום.
שוב פעם נועם, אני לא מצליח להבין את ההגיון שלך.
נב
מספר ההרוגים בקונגו 6 מיליון והמלחמה עוד נמשכת. מספר הנאנסות ביום 1000. ביום.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

אני לא מבינה בכלל למה המילה פוגרום עולה כאן בהקשר של הסכסוך ערבי-יהודי.
את לא מבינה, וזה סלע המחלוקת.
אני בכל מקרה כמובן מחזיק במוסר התורה והנביאים שהוא למעשה הדרישה לעבוד את אלוהים ולא שום דבר אחר !!!!!!!!!!!!!!!.
ואני בכל מקרה לא רואה הבדל בין עקרונות מוסר התורה והנביאים ובין עקרונות המוסר ההומני הכללי. התורה והנביאים זה לא רק שבת ציצית וקורבנות. זה גם ובעיני בעיקר היחס לאחר, לחלש, לזר, אפילו לבעלי חיים. לעצים. לאדמה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

חפרתם... העלתי שני נושאים חדשים ואין יחס :-(
(פלוני אלמונית היחידה @} שלא תחשבי שפספסתי, חלילה!)
אני מניחה שאי אפשר להצליח כל הזמן!
(אבל חפרררררררתםםםםםם!!!)
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

ואני בכל מקרה לא רואה הבדל בין עקרונות מוסר התורה והנביאים ובין עקרונות המוסר ההומני הכללי. התורה והנביאים זה לא רק שבת ציצית וקורבנות. זה גם ובעיני בעיקר היחס לאחר, לחלש, לזר, אפילו לבעלי חיים. לעצים. לאדמה.
מוסר התורה, כפי שאמרתי, זהו בעיניי ביטוי מאוד לא מוצלח (חביב פוליטיקאים) כיון שלמוסר יש אסויאציה חזקה להומניזם. בתורה ישנה הדרישה לעבוד את אלוהים ורק כלפיו יש לנו חובה. אם אדם מתיחס לזולת מתוך כך שהוא רואה בזולת ערך כשלעצמו - מבחינה הלכתית אין לזה ערך ואם מחמירים ומעמיקים - זהו גם חטא. לעומת זאת, אם הוא עושה זאת כיון שהוא מצווה, אז הוא מקיים את התורה. אם התורה הייתה נסובה על הומניזם אז היא לא הייתה מוצלחת במיוחד כיון שרוב המצוות המפורטות שם - לא רק שאינן עולות בקנה אחד עם הומניזם אלא גם מפריעות להומניזם (את חלקן מנית פה). לצערי רבים רואים כך את הדת וזאת כנראה בזיהוי הדת עם הנצרות שבה הסמל הוא יש"ו הנתפס ע"י הנוצרים המטומטים כאלוהים ואילו ביהדות הסמל הוא אברהם המקריב את בנו ויחד עימו את כל ההבטחות האלוהיות למען עבודת השי"ת.
בכל מקום שיש דחף לאדם לנטות אחרי ערכים אחרים - באה היהדות ודורשת ממנו לבחור אחרת (ע"י בחירה בקיום מצוה). והאידיאל שכך יהיה בכל אחד ואחד מתחומי החיים. גם בהומניזם.
גם הדברים שנראים כהומניזם אינם למעשה כאלה. לדוגמה מצוות לקט פאה ושכחה אינם מצוות סוציאליות, אלא נועדו להלחם ביצר הקנין והרכושנות שבאדם (והן תקפות גם בזמנים שאין עוני בעולם). צער בעלי חיים נועד לרסן את האלימות שבאדם. עובדה שהותר להרוג בעלי חיים (הותר אך לא רצוי). וכן הלאה. זה לא פירוש שלי אלא לקחתי זאת מחז"ל.
הומניזם זה אחד הדברים המאיימים ביותר על היהדות ולא רק מבחינה זו שיש נטייה לבלבלו עם היהדות, אלא גם מבחינת נטייתם של אנשים רבים כלפי הומניזם.
צריך לקיים משטר תקין ודאגה לזולת וכיו"ב רק במקומות שזה משרת את הדת, שזה לשם שמיים. וגם בעת קיימנו זאת, תמיד יש לזכור את הסיבה. "שיויתי ה' לנגדי תמיד".
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

העלתי שני נושאים חדשים ואין יחס
חדשים?
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

(ומשם המשפט-"נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן".משום מה אצל כולם זה קשור לשואה)
אצל חלקנו זה קשור, בין היתר, לשטחים. אבל העיקר שזה לא ב"פוגרום".
(אבל חפרררררררתםםםםםם!!!)
ואני תמה, על מה נדבר שסוף סוף נצליח להרוג את כל הערבים ותהיה לנו מדינה יהודית למהדרין ? אם על יהדות לא נדבר במדינת היהודים מה ישאר ? מה יאחד אותנו חוץ מהרבצה לערבים בערב שבת (ומנגד המסנגדים לה) ?
באמת נראה שיש צורך בקצת ארגון וסדר פה בדף. אבל לשיטת הימנים הכל בסדר כל עוד שאר הנושאים תחת כיבוש.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

איפה אם תרצו?
באוניברסיטת בן גוריון השמאלנית מקפחים את הימין
כתבה במהדורה המרכזית ערוץ 2 14.6.11
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

חשוב שכל אדם ידע: זכותו של אדם לסרב להגיע לחקירה נגדו במשטרה
אחת מהחירויות הבסיסיות של כל אדם היא הזכות שלא להעיד נגד עצמך כחלק מזכות האדם כנגד הפללה עצמית. חקירה במשטרה היא, בהגדרתה ובמהותה, עדות של אדם כנגד עצמו העלולה להפליל אותו, ועל כן לא ניתן להכריח אדם להופיע במשטרה, להיחקר ולהעיד נגד עצמו.
ישראל חתומה על "האמנה הבינלאומית לזכויות פוליטיות ואזרחיות" שעליה חתמו ואשררו כמעט כל מדינות העולם (למעט סין, קובה וכמה מדינות מוסלמיות כמו סעודיה, עומאן, קאטאר ולמלזיה). זוהי אמנת זכויות האדם הבסיסית ביותר, ומפוקחת ישירות על-ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם שמושבה בז'נבה. מדינת ישראל אינה רוצה "להסתבך" עם האו"ם ולהיות מוכרזת (ומוקעת) כמפרה סדרתית של זכויות אדם, ועל כן לא ניתן להעביר חוק המחייב אדם להיחקר במשטרה ולהעיד נגד עצמו, הסותר חזיתית את ה-ICCPR....
הרבנים דב ליאור ויעקב יוסף לא רק שלא הפרו כל חוק כשלא התייצבו במשטרה, אלא פעלו בדיוק על-פי החוק ועל-פי זכותם לסרב להעיד נגד עצמם, ומתוקף זכותם לחופש הדת. זכויות אלה מעוגנות בחוקי היסוד של מדינת ישראל, הפסיקה והדין הבינלאומי, ומעמדם עדיף על כל חוק הסותר אותם, אף אם היה כזה (ואין הדבר כך).

מאמר מעניין מאוד של עו"ד אביעד ויסולי ב-News1
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

הרבנים דב ליאור ויעקב יוסף לא רק שלא הפרו כל חוק כשלא התייצבו במשטרה, אלא פעלו בדיוק על-פי החוק ועל-פי זכותם לסרב להעיד נגד עצמם, ומתוקף זכותם לחופש הדת.
זכותם לא להתייצב לבתי משפט של עכו"ם, וגם לא להיחקר על ידי משטרה של עכו"ם.
הם פעלו בדיוק על-פי החוק החוק של עצמם. הרי הם פוסקי הלכה
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

מענין טליה איך היית מגדירה חקירה בשב"כ. אולי זה חוקי בגלל שמותר להשתמש בכוח פיזי מתון (באישור בית המשפט הנאור) ואז זה לא הפללה עצמית ?
בכל מקרה אני נגד לחקור אנשים בגלל התבטאויות כאלה או אחרות. עם זאת, קיימת לאדם זכות השתיקה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

המתח בין שמירה על ביטחון אזרחים ומדינה ובין שמירה על זכויות אדם הוא נושא כבד ביותר, שגם נידון בכמה סרטים טובים :)
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

מענין טליה איך היית מגדירה חקירה בשב"כ. אולי זה חוקי בגלל שמותר להשתמש בכוח פיזי מתון (באישור בית המשפט הנאור) ואז זה לא הפללה עצמית ?
איך אתה משווה, בין ערבים, לבין רבנים שאוהבים את ארץ ישראל? ופוסקים הלכות היתר להריגת גויים? אתה לא יודע ששב"כ צריך להיות רק נגד ערבים?
לערבים אסור לסרב לחקירה!. תברר בערוץ 7 (וגם ב-News1 שזה סוג של סניף של ערוץ 7)
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

המתח בין שמירה על ביטחון אזרחים ומדינה ובין שמירה על זכויות אדם הוא נושא כבד ביותר, שגם נידון בכמה סרטים טובים
סרטים של שמאלנים? (איזה סרטים כבר רצים לי בראש עכשו)
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

זכותם לא להתייצב לבתי משפט של עכו"ם, וגם לא להיחקר על ידי משטרה של עכו"ם.
אבל מענין שאת הכסף של עכו"ם הם מקבלים בחפץ לב וכל שאר טובות ההנאה. משהו כאן עקום.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

המתח בין שמירה על ביטחון אזרחים ומדינה ובין שמירה על זכויות אדם הוא נושא כבד ביותר, שגם נידון בכמה סרטים טובים :)
רק חסר פופקורן. אגב את הרופאים שנוכחים בחקירות הללו כינה ל' בשם מנגלה רופאים.
בערך_מוחלט*

הימין בתקשורת הישראלית

האם מסיבה זו הם לא חוקרים את הערבים לפני שהם עושים להם תג מחיר ?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”