הימין בתקשורת הישראלית

טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

בעיני ההטיה הימנית של הדף ברורה, וגם מכוונת מבחינה הסטורית. כלומר, לשם כך אוחד ונפתח הדף מלכתחילה - לתת משקל יתר לקול הימני.
את יכולה לפתוח דף אחר בנושאים שהצעת, אולי.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

את יכולה לפתוח דף אחר בנושאים שהצעת, אולי
תודה על ההצעה אבל אני דווקא התייחסתי למה שכן נמצא בדף הזה ולא למה שהייתי רוצה שיהיה. כדאי שתעברי שוב על כל השיחות שערכת לכאן ואז תביני למה אני חושבת שזו טעות.
אם את רוצה דף ימני שרק בעלי דעותייך יהיו בו- אני מציעה לך לפתוח דף בלוג (או דף תמיכה) ואז תוכלי להחליט מהי האוריינטציה של הדף. לחילופין, אני מציעה לך לפתוח פורום באחד מאתרי הפורומים שיש למכביר בישראל ולהזמין אליו את חברייך לדעות.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אבל כבר פתחתי דף - את זה.
וההצעה להפוך אותו לבלוג (שהיתה מקובלת עלי, אבל גם מקובל עלי כך) נדחתה ברוב קולות (זועם), כולל שלך (עד כמה שהצלחתי להבין, כך אני מקווה, סוף סוף).
אם יש בעיה באחוזי הימניות בדף - אני מקווה לשנות זאת במהרה ;-) (אם ז'ראר לא ימשיך להפריע לי, והוא דווקא מוזמן לעשות כן).
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

נכון, תפתחי בלוג חדש. זה לא בלוג ולא ימני ולא של טליה.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לתת משקל יתר לקול הימני.
אין דבר כזה בדף ציבורי.

זה נשמע כמו מילכוד 22, וזה אכן מילכוד בגלל שאת מה שאת רוצה לעשות פה, אי אפשר. זה לא עומד בשום כלל התנהגות כתוב או לא כתוב באתר הזה.
מה שאת רוצה לעשות זה לקחת טקסטים שאינם שלך (ציבוריים) ולסתום פיות בקשר לדעות עליהם מצד אחד של המתרס. מה שאת רוצה זה ליצור משקל נגד למה שאת חווה כקול שלא מייצג אותך באתר. למה שלא תיצרי משקל אמיתי במקום שיש בו עמדות דומות? אני חושבת שנסיון "לאזן" משהו שהוא פשוט עם איזון במקום אחר ממה שאת היית רוצה, הוא קצת מבצע דון קישוטי מול תחנות רוח... לשיקולך.

יש דרכים לעשות חלקים ממה שאת מעוניינת לעשות, אני מוכנה להציע לך כמה.
  1. את יכולה לפתוח לך בלוג פרטי באתר בלוגים. להשתמש בטקסטים של אנשים פרטיים אחרים. גם אז, תהיי חשופה לתביעות כי אין היום שום אתר בלוגים שלא עובד תחת חוקי זכויות יוצרים. אז לקחת טקסטים של אנשים בלי הסכמתם לניתוח (כלומר, לא משהו שפורסם בעיתון או במדיה כציבורי.) זה מפוקפק במקרה הטוב, ולא חוקי במקרה הרע.
  2. את יכולה לפתוח בלוג ולשטוח בו את עמדותייך הפוליטיות. יהא זה בבאופן או בפלטפורמה אחרת. כדי שזה יעמוד בהגדרה של בלוג את צריכה שקולך יהיה הקול המרכזי ואת תהיי יצרנית התוכן העיקרית. את יכולה כמובן להביא כתבות ממקורות אחרים ולהתייחס אליהן בקולך האישי. לא מבטיחה לך שתיצרי עניין... זה כבר עניין של איזו כותבת את.
  3. את יכולה להמשיך לדבר ולהשמיע קולך במקומות שבהם יש פוליטיקה באתר. להביא ציטוטון פה, ציטוטון שם מדברים שמהותיים בעינייך. <בעיניי זה חבל שבכלל מתעסקים בזה כל כך הרבה, וזה חבל שכל כך מעט אנשים עושים כל כך הרבה אבק. אבל אם זה מה שחשוב לך, לכי על זה.>
מצטערת שאין לי הרבה רעיונות טובים יותר. ככה אני רואה את הדברים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

למה את מרגישה שחברה בקהילה (נניח, טליה אלמתן), לא יכולה לפתוח דף שמאגד צרור ידיעות מהתקשורת, בעלי הטיה ימנית (נניח הימין בתקשורת הישראלית)? הרי ככה האתר עובד, לא? מישהו בקהילה מרגיש או מזהה צורך בדף בנושא מסויים, ופותח אותו.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אין דבר כזה בדף ציבורי.
את באמת רוצה שאני אביא לכאן רשימה של דפים בעלי הטיה שמאלנית ברורה? את באמת לא יכולה לחשוב בעצמך על כמה וכמה (וכמה וכמה) כאלה?
ולמה את מרגישה או חושבת שצריך להיות איזון בכל דף? האם בדפי הבלי חיתולים יש נסיון כלשהו לשמור על כבודם של החיתולים החד פעמיים? האם בדפי ההנקה נשמר האיזון מול בתחליפים? האם בדפי הברית (או הלא ברית) נשמר איזון? יש דיון, נשמעים קולות לכאן ולכאן, בהחלט. אני מקווה שגם כאן (ורוזמרין אפילו טרחה וספרה וראתה שאכן גם כאן בדף הימני שפתחתי נשמעים גם קולות שמאלנים, אולי אפילו יותר מהימנים. יופי! אני שמחה!).
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אז לקחת טקסטים של אנשים בלי הסכמתם לניתוח
לא לקחתי טקסטים. כמנהלת פורומים שונים בעבר ובהווה, אני מודעת היטב לחוק זכויות יוצרים. אין שום בעיה עם לקיחת ידיעה תקשורתית ושינוי מילה אחת או שתיים, תוך שמירה על רוח הדברים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

(אני עם הילדים סליחה על הבלגן)
אפשרות שלוש היא זו שבחרתי - פתחתי דף מתאים בבאופן. כרגע נראה שהרוב מעדיפים שזה לא יהיה בלוג, ואני מקבלת.
ניצן_אמ*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לא, לדעתי אין בהם הטייה שמאלנית ברורה. אולי ביחס לציבור הכללי, אבל פה זה דף מאוזן. וטוב שיש מקום כזה.
לא צריך להיות איזון בכל דף. יש איזון. הדפים מגיעים לאיזון. ככה זה. לפעמים האיזון לא מוצא חן בעינינו, אבל הם מאוזנים.
שוב, ההנקה מאוזנת לגמרי בשביל באופן. ממש לא מאוזנת בשביל תפוז. היא מאוזנת בשביל האנשים שפה. זה מה שחשוב.

פתחת דף בבאופן. נתת לו אוריינטציה לא מאוזנת, אין בעיה. אבל את צריכה להתמודד עם זה שתקבלי תגובות שיאזנו את הדף חזרה לאיזון של המקום הזה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אבל את צריכה להתמודד עם זה שתקבלי תגובות שיאזנו את הדף חזרה לאיזון של המקום הזה.
אני מאוד מקווה שאמשיך להתמודד עם האתגר בהצלחה @} זה חשוב לי.
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אפשרות שלוש היא זו שבחרתי - פתחתי דף מתאים בבאופן. כרגע נראה שהרוב מעדיפים שזה לא יהיה בלוג, ואני מקבלת
את מתכוונת שפתחת את הדף הזה? אז אני לא מסכימה לשם שלו. למה? תחזרי בחזרה להיום בשעה 15.24 ותתחילי לקרוא שוב. (לשוחח איתך בדף הזה זו בטח התחושה שהיתה לפו ולחזרזיר כשטעו ביער).
ניצן_אמ*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

<היתה פה מחמאה בין הסוגריים המשולשים, אני אעביר אותה לדף הבית אח"כ.>

אז זה עוד עניין. אם יש אי הסכמה, בוחרים יחד שם דף מתאים.
אכלת אותה, את בבאופן :-)
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

להלן רשימת הדיונים:
"דיון אודות שם הדף ואופי עריכתו - ימשיך להתעדכן עד חתימת הגירסה" - לא שייך לנושא הדף, וממילא פג תוקפו ויימחק בעריכה הקרובה בהתאם למה שנקבע לדיון עם סגירתו
"אוחד מהדף כרם גפנים של יהודים" - דיון אודות השחתות חוזרות של כרם יהודית בידי ערבים (ימני)
"אוחד מהדף אפרטהייד ערבים זורקים אבנים בצומת המוביל?" - ערבים מנסים לרצוח יהודים (ימני)
"ויכוח על האם עמנואל מתאים לאתר או לא - בהמשך יימחק או יועבר (ל להציף את עמנואל באהבה? אולי?) או יושאר, לפי מה שעמנואל ירצה" - יימחק בעריכה הקרובה, בהתאם למה שנקבע לדיון עם סגירתו.
"למי שייכת הארץ והאם השמאלנים לוקים בנפשם?" - דיון בין ימנים לשמאלנים
"אבו-מאזן מכחיש שואה או מגמד שואה?" - ימני
"רבין מרגיע: "לא יפלו קטיושות על אשקלון"" - הימין בעל ראיה למרחוק והשמאל שקוע בהזיות שלום משיחיות מסממות מח (ימני)
"יואל מרשק נתפס מנסר עצי זית כדי להפליל מתנחלים" - שמאלנים תוקפים מתנחלים (ימני)
"ארגון "רופאים למען זכויות אדם" מצית מטע זיתים פלשתינאי כדי להפליל מתנחלים" - שמאלנים תוקפים מתנחלים (ימני)
"עבודה אקדמית: חיילי צהל אינם אונסים נשים פלשתינאיות משום שהם גזענים" - אנטישמיות תוצרת הארץ (ימני)
"האם ההתנתקות הועילה ובמה?" - הימין בעל ראיה למרחוק והשמאל שקוע בהזיות שלום משיחיות מסממות מח (ימני)
"מי הקורבן ומי האכזר? ומהם הפרמטרים להכרזתם?" - דיון בין שמאל וימין
"עמאר מסרב לשקר בשבועה עבור המנהל האזרחי" - השמאל לוחץ על הערבים לשקר בשבועה נגד המתנחלים (ימני)
"תפוחים ישראלים לסוריה" - שמאלני
"רשמים ממסע בארץ ישראל בשנת 1695" - מפריח את השקר לפיו היהודים גירשו את הערבים מהארץ (ימני)
"עוד עלילת דם מודרנית" - עלילת דם תוצרת הארץ, תרתי משמע (ימני)
"דיון בנושא מדיניות יד חזקה ככלי לדיכוי התקוממויות עממיות במזרח התיכון" - דיון ימין ושמאל
"הסכמי שלום מעולם לא היוו הצלחה בהיסטוריה" - הימין בעל ראיה למרחוק והשמאל שקוע בהזיות שלום משיחיות מסממות מח (ימני)
"מחקר: שלטון ימני לא מסוגל להוביל נסיגה" - פרווה (לא ימין ולא שמאל. עובדה נכונה ומצערת)
"פרופ' מרדכי קידר מעביר הדגמה בנושא הסברה ציונית בתחנת אל-ג'זירה" - שיעור קצר, מענג ומאלף בהסברה נכונה (ימני)
"שלום עכשיו - עמותת קש" - השמאל המושחת (ימני)
"פורטל ציוני חדש" - ימני
"לנטרל או לא לנטרל - זאת השאלה" - יש שחושבים שלא ראוי לירות במחבל חמוש שתוקף (שמאלני)
"של מי הארץ?" - דיון שמאל ימין
"יש גם טרור לא איסלמי" - ברוך השם (שמאלני)

ואלה תוצאות האמת. מבין 25 קיפולים (ויש עוד כמה ימניים אחריהם, נניח לכך בינתיים):
שניים נמחקים בעריכה הבאה
שלושה מבית השמאל
חמישה דיונים בין שמאל לימין (ועוד נושא בעל הטיה לא מובהקת שלא התפתח בו דיון)
15 ימנים טהורים

רוזמרין, האם ייתכן שנקלענו לוויכוח "ראש בראש", סתם ככה לשם ה"דווקא"?
ובכלל, אני מזכירה ששם הדף כרגע תואם את המטרה לשמה פתחתי אותו. גם אם הדף ישנה הטייתו כמו שניצן צופה, בהתאם להלך הרוח בבאופן (שאגב, ממה שראיתי דווקא הופך אט-אט יותר דתי ויותר ימני עם השנים), הרי שהוא נולד כדף שנועד לאגד ידיעות מהתקשורת הימנית. כמו שסוסת פרא לא משנה בימים אלה את שם הבלוג שלה, למרות שבחודשים האחרונים (וכנראה גם הבאים) היא ממש לא שועטת עם הרוח, וכמו שהדף "ביקורת על הורים שלא מבצעים ברית" לא משנה את שמו למרות ההטייה הברורה שבו נגד ביצוע הברית, גם דף זה ראוי שישמור על שמו המייצג את הגעתו לעולם ולבאופן.

אם יש אי הסכמה, בוחרים יחד שם דףמתאים.
(ולא מחפשים איך לעשות "דווקא" ולהרגיז. אני מתחילה להרגיש ממש לא בנח בוויכוח העקר הזה)
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

_ואלה תוצאות האמת. מבין 25 קיפולים (ויש עוד כמה ימניים אחריהם, נניח לכך בינתיים):
שניים נמחקים בעריכה הבאה
שלושה מבית השמאל
חמישה דיונים בין שמאל לימין (ועוד נושא בעל הטיה לא מובהקת שלא התפתח בו דיון)
15 ימנים טהורים
רוזמרין, האם ייתכן שנקלענו לוויכוח "ראש בראש", סתם ככה לשם ה"דווקא"?_

אני לא יודעת איך את קובעת את ההגדרה על כל שיחה אם היא ימנית או שמאלית.
אני בדקתי את הקיפולים אם זה קשור לכותרת הדף שבחרת ולכן מצאתי רק 10 קיפולים שהתייחסו לכתבה שהובאה מאתר הידוע כימני ובגלל זה אני חושבת שהכותרת לא מתאימה.

אם יש אי הסכמה, בוחרים יחד שם דף?מתאים.
(ולא מחפשים איך לעשות "דווקא" ולהרגיז. אני מתחילה להרגיש ממש לא בנח בוויכוח העקר הזה)_
נכון. האם שיניתי את שם הדף? לא, רק הצעתי שמות שמתאימים יותר בעיניי. מה הבעיה עם זה?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

רק הצעתי שמות שמתאימים יותר בעיניי
השמות שהצעת מתאימים לכל דף פוליטי, ולא מעידים בשום דבר על מטרת ואופי הדף.
אולי "ידיעות ימניות בתקשורת"? או "הימין בתקשורת הישראלית"?
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

או "הימין בתקשורת הישראלית"?
זה דווקא נראה לי.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

השבח לאל. אז אם אין התנגדות אחרת ב-48 השעות הקרובות אבצע את השינוי.
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

_או "הימין בתקשורת הישראלית"?
זה דווקא נראה לי._
תומך.

אני הייתי פחות מדקדק לגבי סוגיית המקור של הידיעות (תקשורת ימנית או שמאלית), אלא מתמקד בכך שדף זה נותן ביטוי לזווית הימנית, ומבטא את התחושה של כמה מבאי האתר שהם נמצאים כאן בעמדת מיעוט. כך שלגיטימי בעיני לקחת ידיעה מהארץ/ידיעות/מעריב/חינמונים ולעבד אותה מהזווית הימנית. כל עוד הרוב הסמולני כאן עומד בפרץ ;-).

וגם אני מצטרף לברכת בהצלחה עם העריכה המורכבת של הדף
|אפרוח|
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

בית השלום (בחברון): הישוב היהודי בחברון שלח קלטת שמע לבג"ץ המתעדת את המוכר הערבי מודה:
  1. שהוא מכר את בית השלום לאיוב ג'אבר וקיבל את מלוא תמורתו
  2. שהוא ביצע את השיפוצים במבנה עבור איוב ג'אבר, ששילם לו על כך
  3. ששיח' פרעון הוא שהביא לו את הכסף עבור השיפוצים
  4. שהוא נתון ללחצים מצד המודיעין הפלשתיני
להורדת התצהיר או צפיה בקלטת באתר היישוב היהודי בחברון
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

אה, טליה, תודה רבה עבור המאמץ, התחקיר וכל זה... אבל אף אחד כאן לא ממש עקב אחרי הפרשה הזו... אז מה זה אומר בסופו של דבר, שהבית שייך ליהודים ע"פ חוק? בסדר, שיהיה. שיהיה להם לבריאות עם המובלעת היהודית הזאת בלב חברון. אבל שיהיה ברור: אני לא מוכן להקריב את עצמי, את חברי ואת ילדי בשמירה על הרכישות המופרכות האלו של חבורת גואלי אדמות הקודש האלו. אולי תתחילו לקנות קרקעות גם בדמשק, בגדאד, טהרן... ולשלוח את צה"ל לשמור עליהן?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אה, ז'ראר, תודה על ההתעניינות וכל זה... ;)
לא הבאתי את הקישור בשביל להראות הבית שייך ליהודים ע"פ חוק_ כי ברור _שהבית שייך ליהודים ע"פ חוק - למה שמישהו יטרח להשתלט על בית שלא שלו בכזה רעש וצלצולים?!
המטרה של הבאת הקישורים היא כמטרת הדף - העלרה למודעות של מדיניות מפלה ודורסנית כלפי אנשי הימין והמתנחלים בארץ. כי ברור שהבית נקנה כחוק, ושההתנכלות המשפטית היא לצורך התנכלות בלבד.

ובואתה הרוח, שירות לציבור, הנה מסית ש"משום מה" לא ימוצה הדין איתו, וש"משום מה" לא נאמר בעקבות גידופיו ש"השמאל" קורא לרצוח את אהוד ברק...
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

בוקר טוב,
אפרופו חברון, כתבת מעניינת שפורסמה על חברון,לבעלי כל הדעות הפוליטיות -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3615387,00.html

אבל אף אחד כאן לא ממש עקב אחרי הפרשה הזו...

איך אתה יודע?
פלוני_אלמ6*
הצטרפות: 01 נובמבר 2008, 18:57

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמ6* »

מה שמישהו יטרח להשתלט על בית שלא שלו בכזה רעש וצלצולים?!

את רצינית ?!
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

לאלמ שבהלם - אתה זוכר את החגיגות של הכניסה לבית? נראה לך שהם היו מנסים למשוך כל כך הרבה תשומת לב, אלמלא הבית היה שלהם כחוק?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

עוזרו של אבו מאזן עקר זיתים באדמות בבעלות יהודים.
יו"ר הקרן לאדמות ישראל הגיש תלונה במשטרה.
חאתם עבד אלקאדר, יועצו של אבו מאזן לענייני ירושלים, הצטלם והתגאה בפני כתב עיתון אלקודס בכך שעקר עצי זית יהודיים בשכונת ענתא הירושלמית מאדמות של יהודים אותם מייצג קינג. אלקדאר יישם בכך את האיום שהשמיע 3 חודשים קודם לכן באותו עיתון לפגוע ברכוש המתיישבים וש"אם המתיישבים ימשיכו להגיע לשטח זה יסכן את חייהם" - דברי הסתה שבגינם תלויה ועומדת כנגדו תלונה נוספת שמאז לא טופלה על ידי המשטרה, שבעקביות איננה אוכפת את החוק במזרח ירושלים.

"המאמר המלא ב"בשבע"" http://www.inn.co.il/News/News.aspx/181160
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

ועד מתיישבי השומרון יגיש ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז תלונה פלילית נגד העבריין המורשע השר חיים רמון והשר בן אליעזר על לשון הרע והסתה חמורה כנגד ציבור המתיישבים ביהודה ושומרון.
ההחלטה להגיש את התלונה התקבלה אמש בעקבות ההסתה חסרת התקדים בכלי התקשורת בניצוחו של ראש הממשלה אהוד אולמרט והשרים. השר פואד בן-אליעזר כינה את ציבור מתנחלי יו"ש אנשים בעלי "חשיבה שטנית", וביקש לפתוח כנגדם ב"בליץ" (אשר משמעותו בשפה הגרמנית, מלחמת בזק רצחנית)".
אי-פתיחה בחקירת השרים תהווה משוא פנים מובהק, שהרי מספר מילים כנגד חיילי צה"ל (שגם הם ציבור שאינו מוגדר בדיוק כמו במקרה דנן) שאמר שמואל בן-ישי על הריסות 'חוות פדרמן' הביאה למעצרו ולחקירתו באופן מהיר למדי.

"למאמר המלא ב"בשבע"" http://www.inn.co.il/News/News.aspx/181158
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

מתנחלים תקפו פלשתינאים בחברון
האמת, טליה, שלא רציתי להפריע לך אבל בזמן האחרון האלימות הגואה שם (מעבר להרי הקו הירוק) לא מאפשרת לי לשתוק. אני מקווה שאם אשים רק 10% מהידיעות האלו (אחת מכל עשר, כן?) נוכל להמשיך לשוחח עם תמונה מלאה קצת יותר על הימין.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

רוזמרין, את קו הביצורים האחרון של השמאל באתר :-)
טוב שאת ניצבת על החומות, לי אזלו השומרים...
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

תאמינו לי שאם המשטרה היתה עושה את העבודה שלה, האזרחים לא היו צריכים לקחת את החוק לידיים. זה באמת מצער שהדברים מגיעים לידי כך!
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

20061026]מתנחלים מונעים בגופם מסיק בנוכחות חיילים Olive harvest[/po].asp
12 פעילי ימין תקפו חיילים שאיבטחו מסיק
נדמה לי שסטטיסטית נוכל למצוא את המשטרה ואת החיילים בצד היהודים המתנחלים ואם את כותבת תאמינו לי שאם המשטרה היתה עושה את העבודה שלה, האזרחים לא היו צריכים לקחת את החוק לידיים ואת רוצה שנאמין אז תסבירי איזה עבודה המשטרה לא עושה ולמה זה אומר שה"אזרחים" צריכים לקחת את החוק לידיים (ובהקשר לשם הדף- לינקים לכתבה עליה את מבססת את זה).
פלוני_אלמ6*

הימין בתקשורת הישראלית

אלמלא הבית היה שלהם כחוק?

מה הקשר בין השמחה לחוק?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

איזה עבודה המשטרה לא עושה
להגן על רכוש המתיישבים, ולאחר שנכשלו בכך, לתקן ולמצוא את הרכוש הגנוב, ואם זה לא יותר מדי, אז גם להביא את הגנבים למשפט.
למרבה הצער הנסיון מראה שכל אלה לא קורים, ביותר מדי מקומות בישראל.
לינקים לכתבה עליה את מבססת את זה
קראתי בכתבה שאת קישרת אליה את תגובת המתנחלים. תשמעי לקרוא סיקור על ההתיישבות ב"וואלה" זה כבר לא משהו, אבל להגדיל ולעצור בכותרת - זה כבר בהחלט יותר מדי D-:
למה זה אומר שה"אזרחים" צריכים לקחת את החוק לידיים
בואי נעזוב את המקרה הזה ונעבור לדבר על שי דרומי. לא מתנחל - סתם אזרח מדינה שרכושו נגנב שוב ושוב, המשטרה לא עושה כלום (לא כדי למנוע, לא להחזיר, ולא להביא את הגנבים למשפט). אני, אישית, חושבת שהאשמה כאן רובצת לגמרי על המדינה והמשטרה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

מה הקשר בין השמחה לחוק?
"על ראש הגנב בוער הכובע" אבל הפוך.
מי שגונב בית נכנס אליו בשקט, ולא מכריז בראש חוצות כדי למשוך תשומת לב, מין הסתם.
פלוני_אלמ6*

הימין בתקשורת הישראלית

אני לא רוצה לאכזב אותך, אך גם כאן במדינת ישראל המדינה לא עושה דבר נגד הגנבים.
ואם מצאת את הרכוש הגנוב, למה המשטרה צריכה לתקן לך אותו ?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

מחקר שהמתפרסם בימים האחרונים (26 באוקטובר 2008) באתר האינטרנט של "המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה" (www.jcpa.org.il) חושף, כי הנתונים שמפרסם ארגון בצלם על מספר ההרוגים הפלסטינים אינו מדויק ומגמתי בדרך שמעצימה באופן מלאכותי את מספר ההרוגים האזרחים
כך דו"ח בצלם קובע למשל כי לפחות 131 מההרוגים הפלסטיניים במהלך 2007 (כ-35%) היו אזרחים אשר לא נטלו חלק בלחימה בעת שנהרגו".
רשימת בצלם נעדרת כמעט באופן מוחלט ציון ההשתייכות הארגונית של ההרוגים ותפקידם בארגוני הטרור השונים.
כך, לדוגמא, 6 פעילי צבא האסלאם (שלוחה של ארגון אל-קאעידה ברצועת עזה) שנהרגו בסיכול ממוקד הוגדרו ע"י ארגון בצלם כ"תושבי עזה" ש"נהרגו בעת נסעו ברכב במרכז העיר".
(אנדרסטייטמנט של השנה? ט א)
לעומת מסקנות דו"ח בצלם, מצא דחוח-הלוי על סמך המחקר שערך כי מספר "הפעילים הצבאיים" מכלל ההרוגים עומד על 311 (82.5% מכלל 377 ההרוגים הפלסטינים) ומספר ה"אזרחים הרוגים" מסתכם ב- 66 (17.5%).

יתירה מכך, מציין המחקר, דו"ח בצלם לא הכליל ברשימה זו 19 פעילי טרור פלסטינים שנהרגו ע"י ישראל בשנת 2007, מהם 7 פעילי הג'יהאד האסלאמי, 7 פעילי חללי אל-אקצה של פתח (2 משתייכים לקבוצות איימן ג'ודה), 3 פעילי חמאס, 1 פעיל גדודי המוג'אהידון ו- 1 פעיל החזית העממית. בזאת מספר הפלסטינים שנהרגו ע"י כוחות הביטחון הישראליים בשנת 2007 עומד על 396. מתוכם 330 "פעילים צבאיים" (83.3%) ו- 67 הרוגים אזרחים (16.7%).

"למאמר במלא ב"בשבע"" http://www.inn.co.il/News/News.aspx/180846
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אני לא רוצה לאכזב אותך, אך גם כאן במדינת ישראל המדינה לא עושה דבר נגד הגנבים.
סליחה תשאיר לי בבקשה את תפקיד הירידה על כוחות הביטחון, והמשטרה בראשם D-:

ואם מצאת את הרכוש הגנוב, למה המשטרה צריכה לתקן לך אותו ?
לא התנסחתי טוב - התכוונתי "לתקן" במשמעות של לתקן את הנעשה - כלומר, להחזיר את הרכוש הגנוב.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

מצאתי תשובה הולמת לחשיפה המזעזעת של תנועת האנרכיסטים הרצחניים:
הימין האמיתי של חיים בן פסח
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

סליחה, כאן זה דף על הימין בתקשורת, לא על השמאל.( זה לאנטי אנרכיסט).
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

וכמובן, אתם מוזמנים להשתתף ולתרום ל-ישראפדיה , אנציקלופדיה אמיתית ראשונה ברשת, ללא צנזורה פוליטית, מתוך ראייה יהודית אמונית הדבקה במסורת ובעקרונות יהודיים שורשיים, מתוך אהבה עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

רוזמרין, מבחינתי מי שמדבר על הוצאות להורג והעמדת אנשים אל הקיר, זה ימין מובהק. האנרכיסטים האלה יכולים להכריז על עצמם מה שהם רוצים, זו בעיני אידיאולוגיה פשיסטית לכל דבר.
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

מבחינתי מי שמדבר על הוצאות להורג והעמדת אנשים אל הקיר, זה ימין מובהק.
הו לא, ז'ראר. בהחלט יש שמאל מיליטנטי והוא לא ימין. אולי לא נוח לך להיות משוייך לאותה סקאלה אבל זה לא מתכבס ע"י העברתם לצד הנגדי. אגב, אנרכיזם זה בדיוק ההיפך מפאשיזם.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

יש שמאל מיליטנטי והוא לא ימין
אנרכיזם זה בדיוק ההיפך מפאשיזם

אני מרשה לעצמי לפרק את הטענות פרי יצירתם של "הוגים" שונים, ומנסה לרדת ללוגיקה הבסיסית של הדברים. כמו למשל בכלכלה, שכל המבנה המפואר של הכלכלה הניאו-קלאסית או "מרג'ינלית" מבוסס על טענה אחת בסיסית ופשוטה: תופעת המחסור. כך גם בשדה הפוליטי-אידיאולוגי - כאילו שהכלכלה מנותקת משדה זה, הרי על מה נאבקים אנשים אם לא על משאבים וסיפוק צרכים? לשם מה הם מקדשים את האדמה ומשקים אותה בנהרות של דם? כך שגרעין המאבק שמאל-ימין הוא מאבק בין שתי קבוצות אינטרסים, שמשתמעות ממנו גם מספר הנחות יסוד.

המאבק הוא הקרב הנצחי בין מי שיש לו לבין מי שאין. והסביבה ההיסטורית החביבה עלי להצגת העימות הזה היא תקופת הפיאודליזם, שהצמיחה את החברה הדמוקרטית המודרנית בה אנו חיים כיום. בפיאודליזם המציאות היתה חדה למדי: יש בעלי זכויות, ואת כל השאר. הניצול והדיכוי היו שם מוחלטים, ובעיקר, בחסות החוק שהוא עצמו היה בחסות האל, לכן גם הוא מוחלט. והמערכת הזו היתה כ"כ מהודקת ויעילה שלקח כאלף שנים לפרק אותה, או אם להשתמש במותג של פיאודל מודרני אחר "אימפריית אלף השנים".

הפער האדיר הזה בין המעמדות והדורסנות המוחלטת יצקו את היסודות לזעם ולשנאה האימתניים שהתפרצו במהפכה הצרפתית ושהובילו אלפים אל הגיליוטינה, כמעט ללא הבחנה. וכאן בדיוק הכשל לטעמי: אותם "משחררים" השתמשו באותו דיכוי ואותה אלימות כשל מעניהם. ובזה הם הפסיקו להיות אנשי "שמאל" בעיני: כי בשבילי, "שמאל" זו האלתרנטיבה לדיכוי ואלימות. זה הניסיון לקיים מנגנון שלטוני שנותן מרחב מיחייה לאנשים, ולא מרווה אחדים ע"י סחיטת דמם של אחרים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אני מעלה להצבעה חוק חדש לדף, שייקרא להלן "חוק ז'ראר".
החוק אוסר על כתיבת מילים בעלות 4 ומעלה הברות בדף הזה. |אוף|
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

מייל ששלח פעיל שמאל לאנשי הימין ב'מטות ערים':

"From: Adi Tidhar

To: נאמני ארץ ישראל

Sent: Friday, October 31, 2008 10:43 AM

Subject: RE: הודעת חירום

אתם חבורת הזבל של מדינת ישראל, חבורת פושעים וחורשי מזימות, וצריך לתלות את כולכם בראשי חוצות. אתם הבוגדים האמיתיים, תומכי רצח רבין ז"ל, תומכי מכי ערבים שמסיקים זיתים.

לכו מכאן, חזרו לגוש קטיף, והלוואי שהחמאס יחסל אתכם, כי מקרבינו הוקאתם כבר מזמן."
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

כי בשבילי, "שמאל" זו האלתרנטיבה לדיכוי ואלימות
ז'ראר, יש שמאלנים קיצונים המבצעים רומטיזציה לפיגועי טרור באנשים חפים מפשע.........
יש שמרגלים עבור מדינות ערב.............
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

רו-מ-טי-ז-ציה... לפי הספירה שלי זה 5 הברות. החוצה!
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אותם "משחררים" השתמשו באותו דיכוי ואותה אלימות כשל מעניהם. ובזה הם הפסיקו להיות אנשי "שמאל" בעיני: כי בשבילי, "שמאל" זו האלתרנטיבה לדיכוי ואלימות.
אבל אני בהחלט מוכנה להוציא כמה חמדנים אנטי-סוציאלים אל הגליוטינה (קראת על הצעתו החוצפנית של אדון תשובה?) אז מה זה אומר עליי? זה אומר שכדי לנקות את האורוות בשביל מיליארדי אנשים אני מוכנה להרוג כמה אלפים. טוב, בסדר, אני מסכימה לשלוח אותם למאסר במקום אבל בתנאי שזה ל-20 שנה.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

(הרמתי ידיים. תקראו לי כשתסיימו את הפלסף |-0 ZZZ)
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

(הרמתי ידיים. תקראו לי כשתסיימו את הפלסף )
ז'ראר, יש הזדמנות להשתלט לטליה על הדף!!!
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

הרמתי ידיים. תקראו לי כשתסיימו את הפלסף_ + _אני מעלה להצבעה חוק חדש לדף, שייקרא להלן "חוק ז'ראר": החוק אוסר על כתיבת מילים בעלות 4 ומעלה הברות בדף הזה.

ואני מציע הצעת פשרה: ניתן לטליה לנהל את הדף לפי הבנתה, היא תכתוב בו מה שהיא רוצה, ואנחנו לא נתערב ולא נגיב. מה אתם אומרים? :-D
תגידי, את באמת מצפה לכתוב באתר ציבורי, ועוד בעל צביון יחודי כ-"באופן טבעי" ולצפות שהשיחה תתנהל לפי הכללים שלך? אם זה מה שאת רוצה, תפתחי פורום באכסניה ימנית... אה, כבר עשית את זה. אז למה את מתעקשת ליישם את הכללים האלו גם כאן? כבר הסבירו לך לאורך, לרוחב וגם באלכסון שדרישותיך נוגדות את עקרונות האתר והקהילה. הייתכן שעמדתך זו קשורה גם לשאר עמדותיך הפוליטיות, הנותנות לגיטימציה לתפיסה בכח של אדמות עליהן חיים אנשים אחרים, ושלילת זכותם לנהל את חייהם?

ואם כבר אני בתנופה, זה הזמן והמקום להתייחס לטענותיך שמשטרה וכנראה גם המדינה מפלה את המתנחלים ומפקירה את בטחונם ורכושם של כלל אזרחי המדינה (לא כולל אלו הערבים, הם בכלל גייס חמישי):
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא הייתם בשלטון - בן גוריון לא היה מכניס אתכם לממשלה ובכך נותן לגיטימציה לסהרוריות משיחית.
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא היו התנחלויות.
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא היה עוני שמייצר כ"כ הרבה פשע שדורש כ"כ הרבה שיטור.
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, המשטרה ושאר מוסדות המדינה היו מקיימות את מחויבותן כלפי האזרחים כפי שהמדינה מחוייבת לפי האמנה החברתית העומדת בבסיס החברה הדמוקרטית.

אבל אני בהחלט מוכנה להוציא כמה חמדנים אנטי-סוציאלים אל הגליוטינה (קראת על הצעתו החוצפנית של אדון תשובה?)
לא קראתי, קצת הזנחתי את חרישת העיתונים בימים האחרונים. ואת הדיון הזה עדיף להמשיך בדפים הכלכליים היותר ממוקדים. וגם כדי להתחשב בטליה (בעלת הבית של הדף הזה, שמסתכנת בהתפרקות הלסת שלה מעצמת פיהוקי השעמום שאנו גורמים לה, עם ההתפלספויות הנפוחות, מיותרות, מציקות ומופרכות שלנו).
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

(ז'ראר אתה מוגלה מהדף עד שאתה מתחיל לצחוק מהבדיחות שלי - גם אם הם לא מצחיקות. אם רוזמרין יכולה - גם אתה יכול!)
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא הייתם בשלטון
הימין לא היה מעולם בשלטון (מוכנה להתפשר על בגין, אבל לא יותר מזה)
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא היו התנחלויות.
לא מסכימה בכלל על ההנחה שהתנחלויות=ימין. זה אולי נכון לשנים הספורות האחרונות.
לו המדינה היתה באמת מקיימת מדיניות שמאל, לא היה עוני שמייצר כ"כ הרבה פשע שדורש כ"כ הרבה שיטור.
האמנם מצבנו גרוע יותר מאשר במדינות בעלות מדיניות כלכלית דומה או ימנית יותר? (ובבקשה לשמור על חוק ז'ראר בתשובה!)
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

מתנצל טליה, אני בהחלט לוקה בחוסר הומור בוקי לעיתים. אבל לפעמים מרוב דאחקות, כבר אין תכלס'. לאור זאת אפשר לשאול, מהו התכלס' בעצם? והאם יש טעם בכל המלל שאנו עורמים כאן? ולאיזו מטרה את כותבת? לאור כל אלו אני לעיתים מרסן גם את הדחף שלי להתחכמויות רקורסיביות ורגרסיביות (אופס, מילים בנות יותר משתיים וחצי הברות :-]).

האמנם מצבנו גרוע יותר מאשר במדינות בעלות מדיניות כלכלית דומה או ימנית יותר? (ובבקשה לשמור על חוק ז'ראר בתשובה!)
משהו בכיוון של סוציאל-דמוקראטיה (לא לבלבל עם נציונאל-סוציאליזם - או איך אומרים פאשיזם בגרמנית?)
אופס, שוב עברתי על החוק על שמי :-D.
אז נתרגם לעברית פשוטה וקצרה, כי קצר זה גם קולע: כן לאיכות חיים, לא לניצול!!! וברוח זו אפשר להוסיף גם "העם עם אדולן!!"
|גזר|
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

משהו בכיוון של סוציאל-דמוקראטיה
התכוונתי לשאול האם יחסית למדינות בעלות משטר ומדיניות כלכלית דומים לשלנו (סוציאל-דמוקרטיה?), יש יותר עניים או פחות, יותר פשיעה או פחות, וכן הלאה.

מהו התכלס' בעצם?
אין מצב שאני נכנסת לפלסף! לא כאן ולא בשום דף! התרגיל הזה לא יצליח לך! D-:
המטרה שלי היא להכיר דעות של אנשים אחרים, להבין מאיפה הם מגיעים, לתת הזדמנות לאנשים לדעת ש"מתנחלים" זה לא קבוצה של ארוכי פאות שבבוקר מקללים חיילים ובלילה כורתים עצי זית.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

מצאתי את ההוכחה שהשמאל הפנאטי והסהרורי שולט במדינה, ודוחק את רגליו של הימין באלימות בולשביקית:

_מכל עוולות הכיבוש והשרירות האלימה של מפעל ההתנחלות, אין תופעה מנוולת יותר מהקולוניאליזם הקלגסי בחברון: גטו משיחי של 800 מתנחלים בלב העיר הגדולה ביותר בדרום הגדה, ממרר את חייהם של 160 אלף תושביה הערבים, מוגן וממוגן ע"י רשת מפלצתית של מגדלי שמירה, מחסומים וחסימות דרכים ורחובות. יותר מ-1,800 חנויות פלסטיניות נסגרו, ואלפי פלסטינים הושלכו מבתיהם. קשה להאמין שרשעות והשתלחות קולוניאלית כזו היא מעשה ידיהם של יהודים, ועוד בעצימת עין, אם לא בעידוד ממשלות ישראל לדורותיהן.

מתוך טור הדעה של השמאלן הידוע שמואל חרל"פ, איש עסקים ישראלי בגלובס .
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

גטו
באמת עצוב. עיר יהודית שנמצאת במצב של גטו במדינה יהודית :(
ממרר את חייהם של תושביה הערבים
למה? "ככה"? מעט יושר עצמי לא יזיק.
איי_מי_שם*
הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 12:06
דף אישי: הדף האישי של איי_מי_שם*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי איי_מי_שם* »

לא ממש במדינה היהודית, שכחת שחברון היא מעבר לקו הירוק, כלומר בשטח כבוש.

מעט יושר עצמי לא יזיק.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

ההכללה הקובעת כי לאדם ישנה תכונת אופי מסוימת בגלל עמדתו האידיאולוגית, היא גזענות חדשה - גזענות אידיאולוגית.
הטענה הגזענית שהמתנחלים כולם אנשים אלימים הופכות במהרה לקריאות להתרת דמו של ה"אויב" המתנחל: מזכ"ל שלום עכשיו קורא "לצאת למבצע משטרתי וצבאי נרחב כדי למגר את טרור המתנחלים..." משום ש"המתנחלים לא מפספסים שום הזדמנות על מנת לפגוע בפלסטינים ואף לסכן חיי אדם".
בישראל התרחש בשנים האחרונות תהליך רב שלבי: תחילה סומנו המתנחלים כיחידה אחת, על ידי שימוש בתווית אחידה כלפי מגוון רחב של בני אדם (דתיים, חילונים, עולים...). לאחר מכן המתנחלים זכו להפשטה מתכונות אנושיות, על ידי ייצוג אחיד ולעגני לדמותם במרחב הציבורי: "דתיים הזויים".
שלישית, זכויות האזרח של המתנחלים טושטשו עד כדי הפרה בוטה שלהן: חופש הביטוי שלהם באמצעות עצירת אוטובוסים בדרך להפגנות (!!) וסגירת ערוצי תקשורת. הזכויות המשפטיות שלהם נרמסו על ידי הקמת בתי משפט מיוחדים וזכויות הקניין שלהם נפגעו כשטענו כי "יש פתרון לכל מתיישב".

למאמר המלא בוואינט
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

"הכי קל לקטלג את הביקורת של השמאל כלפי המתנחלים כגזענות ובכך לעשות דה לגיטימציה לבקורת זו.
השימוש במושג גזענות מצד מי שתומך בהתנחלויות יש בו מן האירוניה כי המציאות בשטחים היא מציאות שהכי קרובה לגזענות(היחס והזכויות הן על פי המוצא באופן הגס ביותר),אבל תמיד טוב לשחק אותה קורבן מסכן.
הביקורת מכוונת כלפי המציאות שיצרו ההתנחלויות ומציאות זו מתוחזקת על ידי מתנחלים אלימים שפועלים כפי שפועלים כי ישנם מתנחלים לא מעטים התומכים בהינד ראש,בהנהון במעשיהם של אותם "בחורים טובים ופטריוטים". הגינויים כלפי מעשי האלימות מצד המתנחלים נאמרים,אם בכלל, בקול רפה ועם הבנה סמויה למעשיהם.לא שמעתי שהאלימים הללו הוקעו ונודו על ידי קהילותיהם"

את זה כתבה טוקבקיסטית מס' 6 בשם טובה כתגובה למאמר שהבאת, טליה. אני פשוט מסכימה איתה.
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

קצת מדעותיי,

מכל עוולות הכיבוש והשרירות האלימה של מפעל ההתנחלות, אין תופעה מנוולת יותר מהקולוניאליזם הקלגסי בחברון:

אולי תמיהה דבילית אבל ממי חברון נכבשה? ומי הוא הקולוניאל הקלגסי?

לא ממש במדינה היהודית, שכחת שחברון היא מעבר לקו הירוק, כלומר בשטח כבוש.

שוב פעם תמהה בקול רם, מי שלט פעם ביו"ש שהשטח נכבש ממנו?

מילה כל כך אהובה ע"י כמה, ולא פורשה אף פעם עד הסוף. הרי מי ששלט בשטח והיה ריבון (הירדנים)הדבר האחרון שהם צריכים זה את השטח בחזרה.

השימוש במושג גזענות מצד מי שתומך בהתנחלויות יש בו מן האירוניה כי המציאות בשטחים היא מציאות שהכי קרובה לגזענות(היחס והזכויות הן על פי המוצא באופן הגס ביותר),אבל תמיד טוב לשחק אותה קורבן מסכן.

רוזמרין אני נוטה להסכים איתך אם כי בהסתייגות. פירוש המילה "גזענות" עפ"י המילון היא-
ההשקפה שעמי העולם נחלקים לגזע מיוחס("גזע האדונים") ולגזעים אחרים שהם נחותים. הגזענות היתה אחד מעיקריהם של הנאצים בגרמניה ושמשה יסוד לאנטישמיות פרועה.."(מתוך המילון העיברי המרוכז שלא.שושן)

מדוע אני נוטה להסכים עימך?
מפני שישנה אפלייה כלפי הערבים ביו"ש.
מדוע אני מסתייגת?
מפני שהיא לא על הרקע ה"גזעני" (מילה שממהרים להשתמש בה ,וחבל לדעתי) אם כי על רקע סכסוך מתמשך בין שני עמים שאוהבים ונאהבים ע"י אותה ארץ.
יש פה חתיכת סכסוך רציני וארוך ובלתי פתור ופתיר, ועיקרו הוא לא בגזענות.האלימות בין היהודים לערבים בחברון היא לא כי היהודים חושבים שהם "גזע עליון"(אולי יש כאלה שחושבים כך,אבל לא אליהם פנייתי). ולהפך ,האלימות בין היהודים לערבים בחברון היא לא כי המוסלמים בדתם(או הערבים בלאומם) חושבים שהם "גזע עליון"(אולי יש כאלה שחושבים כך,אבל לא אליהם פנייתי).

דרך אגב אני חושבת שגזענות טהורה,מה שנקרא, שנאת גזע אחר על היותו אחר,היא כלל לא מאפיינת את היהודים והמוסלמים. כל אחד משניהם מועד פה ושם ("העם הנבחר" "מס גולגולת" ועוד) אך זה בהחלט לא מאפיין.

דרך אגב אני קוראת עכשיו את נוטות החסד של ג'ונתן ליטל. ספר עב כרס בין 1000 עמודים שמסעיר את ליבי וטורף את נפשי. למי שליבו חזק וידיו תוכלנה להעביר ולקרוא בדפי הספר. אני מקבלת שיעור בגזענות.
עוד אכתוב פה על הספר הזה כשאסיים.

וזה כאמור היה רק קצת מדעותיי.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

ההכללה הקובעת כי לאדם ישנה תכונת אופי מסוימת בגלל עמדתו האידיאולוגית, היא גזענות חדשה - גזענות אידיאולוגית.
אכן השימוש הנרחב במילה "גזענות" שחק את משמעותה.
האם אמירה כגון "כל הערבים הם שונאי יהודים וטרוריסטים בפוטנציה" היא גזענית?
או "כל היהודים נוכלים ורמאים, אוהבי כסף שימכרו את האמא שלהם עבור בצע כסף"?
"מרוקאי סכין"?
"רומני גנב?"
"צרפתי חרמן?"
"אנגלי פלגמטי"?
"סיני צהוב מלוכסן עיניים"?

ולגבי הקשר בין עמדה אידיאולוגית לתכונות אופי:
בואו נאמר, רק לשם הדוגמה, באופן היפותטי לחלוטין, שיש לי עמדה "אידיאולוגית" לכפות יחסי מין על נערות קטינות תוך שימוש בסחיטה ואיומים. האם אין הפסיכולוגים הפליליים ישמחו לעשות מטעמים מניתוח האופי שלי? איפה עובר הקו בין "עמדה אידיאולוגית" לבין אה... איך נאמר, איזשהו "כשל" בתפקוד התודעה שלי?
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אין לי ויכוח לגבי גזענות, נהללית, וגם בציטוט שהבאתי כתוב "הכי קרוב לגזענות".
יש לי בעיה עם כמה הגדרות שטליה הביאה:
ההכללה הקובעת כי לאדם ישנה תכונת אופי מסוימת בגלל עמדתו האידיאולוגית, היא גזענות חדשה - גזענות אידיאולוגית
אם העמדה של אדם היא שזכותו וזכות עמו זה הדבר היחיד שמעניין אותו, ומבחינתו האחרים הם במקרה הטוב שקופים ולא חשובים- תכונת אופי מסויימת גורמת לו לחשוב כך. בדיוק כמו שלעשיר החזיר יש תכונת אופי הגורמת לו להתייחס כך לאנשים לא עשירים (העשירים הם בני עמו כמובן) ובדיוק כמו שלסוציאליסט יש תכונת אופי שבגללה בחר בדרך שלו.

לאחר מכן המתנחלים זכו להפשטה מתכונות אנושיות, על ידי ייצוג אחיד ולעגני לדמותם במרחב הציבורי: "דתיים הזויים".
טליה מתלוננת על הכללה בעודה מכלילה את ה"מכלילים לכאורה". מה זאת אומרת המתנחלים זכו להפשטה מתכונות אנושיות ? ע"י מי הם זכו? כולם? מי זה כולם? האם בכל מקום (נניח בתקשורת) מצויין ליד מתנחל התואר "דתי הזוי"? אפילו בשיחה סתם בין שמאלנים לא משתמשים בביטוי הזה.

שלישית, זכויות האזרח של המתנחלים טושטשו עד כדי הפרה בוטה שלהן
לא להאמין. זכויות אזרח הם מקבלים בחסד ולא בזכות. אמורה להיות להם אותה תעודת זהות ואזרחות בדיוק כמו לשכניהם אבל גם יושבים בשטח שאיננו מדינת ישראל, גם מקבלים, שלא לפי החוק, אזרחות ישראלית, גם לא אכפת להם שלשכנם אין אזרחות ובסוף להתלונן שזכויות האזרח שלהם טושטשו. אין גבול לחוצפה.

אגב, אני באמת לא קוראת לחברון שטח כבוש. זה בכלל לא מעניין. כל הארצות נכבשו הלוך ושוב במהלך ההיסטוריה.
מדינת ישראל קבעה, בעזרת האו"ם, את גבולותיה. חברון לא נמצאת במדינת ישראל. אם יוחלט שזו תהיה מדינת ירדן או פלשתין זה לא מענייני אלא עניינו של העם שגר שם. אם המתנחלים רוצים להיות אזרחים במדינה ההיא- בכיף.
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

_אגב, אני באמת לא קוראת לחברון שטח כבוש. זה בכלל לא מעניין. כל הארצות נכבשו הלוך ושוב במהלך ההיסטוריה.
מדינת ישראל קבעה, בעזרת האו"ם, את גבולותיה. חברון לא נמצאת במדינת ישראל_
זו תמצית הוויכוח שמאל-ימין: הימין הדתי-מסורתי טוען שחברון, שאר יהודה ושומרון, גוש קטיף, רמות גלעד, פרוורי בגדאד וטהרן שייכים לעמישראל בתוקף הכרזה זו ואחרת המתועדות שחור על גבי לבן באותיות קידוש לבנה בספר הספרים. לכי תתמודדי עם טיעון כזה... :-S . כאן אנו תמיד מגיעים למבוי סתום. למבוי ואבוי :-D.
אנטי_אנרכיסט*
הצטרפות: 04 נובמבר 2008, 16:50

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי אנטי_אנרכיסט* »

גם מקבלים, שלא לפי החוק, אזרחות ישראלית
לפי איזה חוק?

זכויות אזרח הם מקבלים בחסד ולא בזכות.
האם גם לערבים שגרים שם לא צריכות להיות זכויות אזרח לפי דעתך ?? ואם צריך להיות להם זה ב"זכות" או ב"חסד" ?
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

האם גם לערבים שגרים שם לא צריכות להיות זכויות אזרח לפי דעתך
לכולם מגיעה אזרחות של המדינה בה הם גרים. לערבים שגרים ביו"ש אין אזרחות כי הם יושבים במקום שאיננו מדינה כרגע. בעצם, הגדרתית, אני חושבת שהם שייכים לירדן שזו המדינה ממנה נכבשו השטחים ע"י ישראל. אם כך- גם המתנחלים יושבים בעצם בירדן. אבל ירדן ויתרה על השטחים והם אמורים לשמש את המדינה הפלשתינאית לכשתקום.
לכן צריך להיות דין אחד לכל הגרים שם. מדינת ישראל מצאה את עצמה בפלונטר בו היא איננה ישות שופטת בשטחים אלא רק לחלקים היהודים באוכלוסיה. ערבים אינם יכולים להשתמש במערכת המשפטית האזרחית של מדינת ישראל.

בקיצור- או שלכולם יש אזרחות או לאף אחד. זה הדבר הנכון והצודק. אתה חושב אחרת?
צל_הימים*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צל_הימים* »

או שלכולם יש אזרחות או לאף אחד. זה הדבר הנכון והצודק
ידידנו המאמינים לא מקבלים את החוק "האזרחי", לא של מדינת ישראל ולא הבינלאומי. הרי חברון שלנו, מאז ומתמיד.
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

מה שנקרא לאו דוקא.
באיזורים שבהם החוק הישראלי תקף, הוא תקף באופן שוה ליהודים וערבים.
ההבדל המרכזי (שאינני מזלזל בו) הוא זכות הבחירה לכנסת ישראל.
אם כבר אז מבחינה חוקית ליהודים יש יותר חובות (מס הכנסה, מילואים ועוד) מאשר לערבים באותו איזור שליטה ישראלית (איזורי A).
ולכן אם יש זכויות לערבים קיימות גם זכויות אזרח ליהודים.
אגב בהודעה הראשונה של טליה הוזכר שלילה של זכויות אזרח מיהודים תושבי הקו הירוק ובתחומי הקו הירוק (מניעת הפגנה על ידי עצירה של אוטובוסים....)
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

באיזורים שבהם החוק הישראלי תקף, הוא תקף באופן שוה ליהודים וערבים.
מעניין מה שאתה כותב. האם תוכל להביא מראי מקום וציטוטים לכך?
בינתיים אני אביא משהו:
"על פי הפרשנות הרווחת לכללי המשפט הבינלאומי הפומבי השטחים נמצאים בשליטת ישראל מכוח תפיסה לוחמתית....ישראל מסתייגת מהפרשנות הרואה בשטחי יש"ע שטחים כבושים, אם כי מבחינה משפטית היא מתייחסת אליהם כאל שטחים כבושים ....יש פער לא מבוטל בין מדיניותה המוצהרת של מדינת ישראל לגבי השטחים לבין מדיניותה בפועל... ישראל הקימה עשרות יישובים ביש"ע ("התנחלויות") שבהם התיישבו אזרחים ישראלים, ובהם הונהג החוק הישראלי באופן לא-רשמי." (מתוך ויקיפדיה בערך "יהודה ושומרון וחבל עזה")
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

הנה עוד משהו מעניין בנושא ההפליה המשפטית
וציטוט מתוך אותה ידיעה:
"ארגוני זכויות אדם עתרו לבג"ץ: התיקון לחוק, המונע מפלסטינים לתבוע פיצויים ממדינת ישראל בגין נזקים שגרמו להם כוחות הבטחון, גם כשנגרמו שלא במסגרת פעילות לחימה, מפר את עקרונות המשפט ההומניטרי ומשפט זכויות האדם הבינלאומי החלים בשטחים הכבושים ופוגע בזכויות יסוד...תכליתו של התיקון לחוק הנזיקים האזרחיים, שאושר בכנסת בסוף חודש יולי, היא לשלול מתושבי השטחים הכבושים, מנתיני "מדינות אויב" ומפעילי "ארגוני מחבלים" את הזכות לפיצויים בגין נזקים שנגרמו להם על ידי כוחות הבטחון, גם שלא במסגרת פעולה מלחמתית (למעט חריגים זניחים ביותר). החוק המתוקן מסמיך את שר הבטחון להכריז על כל אזור מחוץ לגבולות המדינה כ"אזור עימות", גם אם לא התקיימה בו לחימה כלשהי, הכרזה אשר שוללת מכל מי שניזוק באזור זה את הזכות לתבוע את נזקו בבית המשפט. החוק חל באופן רטרואקטיבי על נזקים, שנגרמו החל מיום 29.9.00, ועל תביעות התלויות ועומדות בפני בתי המשפט... לאחרונה קבע בג"ץ בפסק הדין בעניין חוק תוכנית ההתנתקות, כי חוק היסוד חל גם על מתנחלים...הארגונים העותרים מתייחסים גם לאחד מטיעוניהם המרכזיים של יוזמי החוק, לפיו על כל צד לשאת בנזקיו: מדינת ישראל תישא בנזקי אזרחיה, והצד הפלסטיני ישא בנזקיו. לא רק שאין אח ורע לעקרון גורף זה במשפט הבינלאומי, נאמר בעתירה, אלא שהוא מבוסס על ההנחה, כי יחסי הכוח והשליטה בין הישראלים לבין הפלסטינים הינם שווים, וכי מדובר בשתי מדינות עצמאיות, או לכל הפחות בשתי ישויות מדיניות, אשר אין ביניהן יחסי שליטה וכפיפות. הגיון זה מתעלם מהעובדה הברורה והידועה, שלפיה היחסים בין שתי הקבוצות הם יחסים של מדינה כובשת ותושבים נכבשים, וכי המדינה הכובשת מחויבת לכללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי ולהגנה על תושבי השטח הכבוש. "

המשפט המודגש מראה בעליל שמתנחלים כן זכאים לחוק הזה ופלשתינאים לא.
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

קיראי טוב טוב את מה שכתוב - לפי ההצעה של "אירגוני זכויות האדם" ערבים תושבי השטחים יוכלו לתבוע פיצויים ממדינת ישראל על נזקים שניגרמו להם.
באופן סימטרי גם ה"מתנחלים" יוכלו לתבוע פיצויים ממדינת ישראל על נזקים שצה"ל גורם להם!
הה? זה סימטריה ?
להזכירך מדינת ישראל זה את ואני.
למה שמתנחלים לא יוכלו לתבוע פיצויים מהרשות הפלשתינית על נזקים שניגרמים להם ?
למה שתושבי מדינת ישראל (למשל שדרות) לא יוכלו לתבוע פיצויים ממדינת החמאס (עזה)?
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

הערה נוספת
מתוך פסק הדין שבנידון http://elyon1.court.gov.il/Files/05/760 ... 60.a13.HTM
התוצאה היא, כי אנו דוחים את העתירות בכל הנוגע לחוקתיותו של סעיף 5ב לתיקון מס' 7. אנו מקבלים העתירה והופכים הצו-על-תנאי למוחלט, בכל הנוגע לחוקתיותו של סעיף 5ג לתיקון מס' 7. סעיף זה בטל.
כלומר התיקון הנ"ל של החוק נידחה על ידי בג"ץ.
מה ששוב מראה שכאשר בג"ץ רוצה הוא יודע להשתמש יפה בחוק יסוד זכויות אדם וחירותו עבור כל התושבים בשטחי יהודה ושומרון - יהודים כערבים. (רק שיותר עבור ערבים מאשר עבור יהודים).
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

"והנה ההמשך לאותו תיקון של בגbreaking]ץ. חשבת שבזה יגמר העניין? the news 37[/po].aspx
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

האם תוכל להביא מראי מקום וציטוטים לכך?
הפליה, למשל, בהריסה במקרים של בניה בלתי חוקית. הערבים יכולים לבנות כמעט באין מפריע בשטחים (ולמרבה הצער, גם במקומות רבים בתוך הקו הירוק...), לעומת הפיקוח והריסת מבנים במקרה של בניה בלתי חוקית של יהודים.
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אז תביאי לינקים למה שאת טוענת, בסדר?
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

חשבת שבזה יגמר העניין
ואכן התיקון לא עבר.
וגם אם יעבור בעוד כך וכך שנים - עדיין הההוכחה היא שכרגע (ולמשך עשרות שנים) יש זכויות שוות (ואף עודפות) לערבים על פני יהודים.

ומקורות לעזר טליה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/138502
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לבנות כמעט באין מפריע בשטחים

החוק הישראלי לא חל על השטחים. בתוך תחומי הקו הירוק כמעט ולא הורסים בתים של יהודים.כמעט ותמיד מדובר רק בערבים.

(רק שיותר עבור ערבים מאשר עבור יהודים). נכון, כי על הזכויות של היהודים כולם נורא שומרים אבל כשזה מגיע לזכויות של ערבים זה לא ברור מאליו (כי הם הרי רק ערבים...) אז צריך התערבותשל בגצ

_למה שמתנחלים לא יוכלו לתבוע פיצויים מהרשות הפלשתינית על נזקים שניגרמים להם ?
למה שתושבי מדינת ישראל (למשל שדרות) לא יוכלו לתבוע פיצויים ממדינת החמאס (עזה)?_ יכולים גם יכולים ויש כמה תביעות כאלה בבית הדין הבינלאומי בהאג. אבל יש כאן בעיה שבגללה אין הרבה תביעות כאלה...הרי אם אנחנו נכיר בבית המשפט הבינלאומי נצטרך גם להכיר בעובדה שהשטחים הם שטח כבוש לפי כל החוקים ולא חלק ממדינת ישראל וזה קצתבעייתי ,נכון אנריכיסט?
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

ישראל כמדינה חתמה על הסכם אוסלו שמאשר את הקמה של רשות פלסטינאית (כמעט מדינה) בשיטחי יהודה ושומרון
ברובם הגדול מאוד (כולל כל עזה וכולל כל הערים הגדולות ביו"ש).
ישראל גם הסכימה להשגת כל צבאה מכל שיטחי יו"ש (ראה הסכם אוסלו) למעט התנחלויות וירושלים.
כך שלומר שישראל לא מכירה בכך שהשטח כבוש זו הגזמה פראית !!!
הסיבה היחידה שההסכם אינו מבוצע הוא גל הטרור החריף שפקד את ישראל עם התחלת מימוש ההסכם (לפני רצח רבין!!!)
אם מדובר על תביעה בהאג - הערבים יכולים לתבוע בהאג.
כאן מדובר על תביעה של ישראל בבתי המשפט של ישראל.
באופן סימטרי אני מעונין שאזרחים ישראלים יוכלו לתבוע את הרשות הפלסטינית ואת החמאס בבתי המשפט של הרשות הפלסטינית ושל החמאס.
את רואה את זה קורה ?
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

החוק הישראלי לא חל על השטחים
אז למה מדובר על "התנחלויות לא חוקיות ?
תמר_מסיני*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

אז למה מדובר על "התנחלויות לא חוקיות ?
כי השטחים, מבחינת החוק הבינלאומי, אינם חלק ממדינת ישראל
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

כי השטחים, מבחינת החוק הבינלאומי, אינם חלק ממדינת ישראל
אם כך אז גם כל השכונות החדשות בירושלים הן "התנחלויות לא חוקיות" !
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אם כך אז גם כל השכונות החדשות בירושלים הן "התנחלויות לא חוקיות" !
אכן, וגם רמת הגולן.
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

אכן, וגם רמת הגולן.
אז את בעד לפנות מבתיהם למעלה מ200,000 בני אדם.
מענין מה היית חושבת על מבצע דומה במקומות אחרים בעולם.
ממליץ לכמה מהקוראים באתר זה לקרוא את "רקוויאם גרמני" של עמוס אילון (שאיננו חשוד בימניות יתר) ולגלות על מספר היהודים שהיו אוטו-אנטישמיים לפני מלחמת העולם השניה.
חלק מהם אף בחר בהתאבדות (כדי שיהיו פחות יהודים בעולם ?).
יש לי הרגשה דומה כאן.
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

אז את בעד לפנות מבתיהם למעלה מ200,000 בני אדם
אנא ממך, לא להכניס לי מילים למקלדת.
ההתנחלויות לא חוקיות לפי החוק הבינ"ל, גם ברמת הגולן.
יבוא יום וימצאו פתרון לחלוקת הארץ ואז חלקנו יצטרך לעבור להתיישב במקומות אחרים וחלקנו ישארו וימצאו את עצמם במדינה אחרת. מצידי אפשר להשאיר את חברון ולהעביר את תל-אביב. אפשר להשאיר את אריאל ולהעביר את אום אל פחם. העיקר שיהיה בהסכמה ולא חד צדדי, כמו שהיה בגוש קטיף.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

ז'ראר - נראה שאכן תאלץ למצוא כובע לאכול ;)
מתוך הכתבה שמסקרת את המשפט:
לפני כשבועיים הוצפו כל רשתות הטלויזיה ואתרי האינטרנט בכותרות מזעזעות, בדבר מתנחלים פורעי חוק שתקפו, כביכול, מוסקי זיתים ערבים ליד תל-רומידה בחברון. הכתבות הכילו, כמקובל, סרטים ותמונות בהם נראו התוקפים-המתנחלים, כשהם מפליאים את מכותיהם, לכאורה, בערבים המסכנים שרק ביקשו למסוק זיתים.
לא זו בלבד, שהמתנחלים לא תקפו את הפלסטינים, אדרבא, אלה, בסיוע צלמים ומשת"פים יהודים, הם אשר תקפו מתפללים יהודים, שכל חטאם היה שהגנו על עצמם בכוח הזרוע על תקיפה האלימה לה נפלו קרבן מצד הפלסטינים.
במהלך הדיונים המשפטיים הוצג באולמות בתי המשפט השונים הסרט המתעד את האירוע, ואשר צולם ע"י צלם ערבי בשם עבד אליפי חפיז. כן הוצגה לשופטים זרועו של אחד ה"חשודים" היהודים, אשר היתה "מקושטת" בחבורה ענקית – תוצאות נשיכת-שיניו של אותו עבד אליפי חפיז , נשיכה שקדמה לאירוע המצולם.
המסקנות העולות מהפרוטוקולים הן:
  1. הארוע לא היה מסיק, אלא הפנינג. המוסקים לא היו בעלי הקרקע או פועלים מטעמם, אלא פעילי שמאל.
  1. המתיישבים לא הגיעו למקום כדי להתעמת, אלא צעדו בשביל, בדרכם מביתם למערת המכפלה (נשאו כלי תפילה).
  1. התגרה האלימה התחילה בתקיפה אלימה של השמאלנים והערבים את המתיישבים.
  1. הצלמים הובאו למקום לצורך יצירת הפרובוקציה.
  1. הצלמים מטעם "בצלם" ערכו את הסרט לפני שהעבירו אותו למשטרה.
ועוד, ועוד, במאמר המקורי ב"בשבע"
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

והנה הטית דין בשביל רוזמרין:
"אנו (ב"בשבע") מקפידים לעקוב אחר הענישה על 'סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה'. בימי ההתנתקות השופט ג'ורג' קרא מבית המשפט המחוזי בתל אביב שלח את אליצור לוינשטיין לשלושים חודשי מאסר ואת אחיו מרדכי לוינשטיין לארבעים חודשי מאסר בפועל על כוונה לחסום את נתיבי איילון ע"י הצתת גרוטאות רכב. קדם להם השופט זכריה כספי ששלח את אברהם לבקוביץ לשנתיים מאסר בשל כוונה לסייע לאחים לוינשטיין. השופטים לא חסו על השלושה למרות עברם הנקי, המלצות שירות המבחן ותרומתם החיובית לחברה. רבים עברו באותו בית משפט מאז, לרובם עבר פלילי של ממש, והרשעה בסיכון חיי אדם ממש בפועל על פי אותו סעיף ממש.
השבוע הוכרע דינו של ראמזי נאצר, שנסע לפני מספר חודשים ללא רישיון נהיגה בכיכר המזרקה בטירה. משהבחין בניידת משטרה שנסעה אחריו, החל נאצר להימלט תוך שהוא מאיץ את מהירות רכבו, נוהג בפראות ומתעלם מכריזות השוטרים שקראו לו לעצור. נאצר נסע ברחובות העיר במהירות גבוהה תוך שהוא עולה על מדרכה ונוסע נגד כיוון התנועה, באופן שאילץ מספר הולכי רגל וכלי רכב לסטות מנתיב הדרך על מנת שלא להיפגע מרכבו.
בהמשך, כאשר חסמה ניידת משטרה את נתיב תנועת רכב היונדאי, המשיך נאצר בנהיגתו הפרועה תוך שהוא עוקף ופוגע בעוצמה בניידת המשטרתית. ניידת שלישית שהשתתפה באותו מרדף אחר הרכב הצליחה בסופו של דבר לגרום לעצירת הרכב. נצאר קפץ מהיונדאי והחל להימלט רגלית, ונעצר רק לאחר כמה מאות מטרים.
בבית המשפט התברר כי נאצר, שמעולם לא היה מורשה נהיגה, הורשע כבר בעבר בבית משפט לתעבורה בעבירות של נהיגה ללא רישיון בשתי הזדמנויות שונות. לחובתו גם הרשעה קודמת הכוללת רשימה ארוכה של עבירות רכוש. עם כל המסכת הזו לא הצליח השופט חאלד כבוב להוציא מתחת ידו גזר דין של יותר מעשרים ואחת חודשי מאסר - פחות משל לבקוביץ שתכנן לסייע לאלו שהתכוונו לחסום כביש, ומחצית מחודשי המאסר שנגזרו על מרדכי לוינשטיין. :-(
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

החיבור שעושה הכתבה בין מקרה זה למקרה ההפגנות על נתיבי אילון הוא חיבור מאולץ. שימי לב על מה הם נשפטו. "ציטוט מתוך בגצ :

"העוררים הורשעו ביום 28.11.07 בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (ת"פ 40145/05, כב' השופט ג' קרא) בעבירות של ניסיון לסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה; קשירת קשר לביצוע פשע; שיבוש מהלכי משפט; והדחה בעדות בנסיבות מחמירות. בנוסף, הורשע העורר 1 בעבירה של שינוי זהות רכב. על-פי הכרעת הדין, רקמו העוררים תוכנית להצתת כלי רכב בנתיבי איילון בתל אביב וזאת על רקע התנגדותם לתוכנית ההתנתקות. העוררים החלו בהכנות מעשיות לביצוע תוכניתם, העמיסו חפצים על כלי הרכב ושפכו חומרים דליקים על המטען, אך בשל תקלה טכנית בכלי הרכב לא הצליחו להוציא לפועל את תוכניתם."
  • נסיון סיכון חיי אדם במזיד .
  • קשירת קשר לביצוע פשע.
  • שיבוש מהלכי משפט.
  • הדחת עד.
  • שינוי זהות רכב.
ver]לעומת זאת, רמזי נאצר נשפט על משהו אחר לגמרי duss[/po].htm
כאן לא היה כוונת מזיד, קשירת קשר וכו'. כאן היתה נהיגה ללא רשיון וסיכון חיי אדם בכביש.
אמנם אני חושבת שהעונש קל מדי, אבל עונשים קלים מדי ניתנים גם ליהודים שרוצחים על הכביש (חצי שנה לעו"ד שרצח אם ובנה, זוכרת?). חלק מזה מגיע באמת מתוך אותה תחושה של שופטים שהפוגע לא התכוון לפגוע אל היה רשלן.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

גם בסעיפים אפשר לדחוף או להשמיט מה שרוצים. ברור שהעונש שהם קיבלו גבוה מדי, ברור שאף אחד שביצע עבירה דומה (למשל, עובדי תע"ש בהפגנותיהם) לא קיבל עונש דומה, וברור שכל זה בגלל שהם מהציבור הלא נכון, מהצד הלא נכון של הגירוש. כן, הכל "חוקי", כמובן. כשר אבל מסריח לאללה.
רוזמרין*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי רוזמרין* »

לא ברור לי על סמך מה ברור לך שדחפו או השמיטו סעיפים. לא ברור שהעונש גבוה מדי. לא ברור שעובדי תע"ש ביצעו או ניסו לבצע את אותן עבירות. לא ברור שזה בגלל היותם "הציבור הלא נכון".

זאת אומרת, ברור לי שזו דעתך אבל לא ברור לי על מה היא מתבססת. אני ברורה?
אנטי_אנרכיסט*

הימין בתקשורת הישראלית

מתוך ynet לפני כשבועיים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3613742,00.html
_הסטודנטים חסמו לסירוגין את כביש מספר 1 לכיוון ירושלים, אחרי מחלף גנות. כמה עשרות סטודנטים ושלושה נשיאי אוניברסיטאות - פרופ' משה קווה נשיא מבר אילן, פרופ' מנחם מגידור מהאוניברסיטה העברית ופרופ' צבי גליל מאוניברסיטת תל-אביב - איחדו כוחות ולראשונה יצאו בצהריים (יום ב') להפגנה משותפת למען החזרת תקציבים להשכלה הגבוהה.
הסטודנטים והנשיאים יצאו בשיירה מכיוון תל-אביב לירושלים. בשל ההפגנה, התנועה בכביש 1 איטית ונחסמה לסירוגין - בדיוק לקראת שעות השיא_
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”