האם יש דבר כזה סמים קלים

איכטלאן*
הצטרפות: 21 אפריל 2003, 00:58

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי איכטלאן* »

מצאתי העתק של מה שהיה פתיח של הדף המקורי:
בשבוע שעבר נתקלתי באחד המסבירים הלאומיים מדוע גראס זה רע ליהודים.
הסיבה הרשמית לטענתו היא שאנחנו מדינה שיש בה צבא שחייב לשמור על הגבולות, "הרי לא היית רוצה שחייל ישכב במארב כאשר הוא מסוממם מגראס ."
וזה אחד שעובר בבתי ספר ומציג הצגות בנושא ומשכנע כביכול את בני הנוער שגראס והרואין גדלים על אותו עץ.
אותו אחד ורבים כמוהו ברשות למלחמה בסמים מפספסים בגדול את המטרה. הם אינם חשים את המציאות האמיתית של בני הנוער.
מדוע בני נוער רבים משתמשים בסמים והיום אגב הסם הנפוץ בת"א הוא הקוקאין, לדעתי מהסברה קלוקלת . כאשר מראים בפרסומת שג'וינט הופך למזרק הרואין, ומזה מבינים שגראס ממכר כביכול אז ברור שישנה כאן בעיית אמינות, ואם מוכרים לנוער לוקשים בצורת סיסמאות לא נכונות עם גראס למה שהם יאמינו לטענה שקוקאין סם קשה?!
גם הפרסומת של "רוצה להשתתף בניסוי" המוכרת , בה רואים צעירים במסיבת טראנס ואחד מהם עולה על פסי רכבת מחוסר חיבור למציאות בגלל טריפ שלקח אינה עובדת כי היא לא אמינה. בחייכם, מאות אלפי אנשים רוקדים במסיבות ,כמה באמת הפכו לדולפין או עלו על פסי רכבת, הרי האחוזים כל כך זניחים, שזה פשוט לא עובד. הפחדה אף פעם לא עובדת, נדרשת הסברה רצינית ,ללא מניעים של הפחדה , אלא להשתמש בחברה צעירים בני 20+ שחזרו מטיול בעולם וניסו כל מיני סמים ,ולא נרקומן שעבר גמילה אחרי שמכר את אמא שלו בשביל סמים, החברה הצעירים האלה יודעים לפרוט בדיוק על המיתרים של הנוער, כי הם היו שם לפני מספר שנים, הם זוכרים איך הראש שלהם עובד ומה הגירויים שהם מחפשים.עליי זה עבד.
אחרי הכל גם אם הנער יחליט שהוא מנסה את הסם ,לפחות שידע לאן הוא נכנס ולא יגלה זאת בעצמו אחרי טריפ רע. הדבר דומה לאמא שתעדיף לדעת שבתה הצעירה מקיימת יחסי מין עם חבר בחדרה (למרות שקשה לה עם השמרנות ) אך לפחות תוכל לישון בשקט שהבת עושה זאת בחדר ולא במושב האחורי של המכונית בלי אמצעי מניעה.
וכמובן כמובן להוציא את הגראס מהמשחק ,כי זה פשוט לא מוכר ולא עובד. קראתי בשבוע שעבר על חטיבה שלמה בתיכון שיצאה לטיול שנתי וארגנה כמה ק"ג של גראס לעשן בטיול , פעם זה היה במבה וביסלי היום זה גראס. ולמה, כי הנוער בדק,עישן, נהנה ראה כי טוב (יותר מאלכוהול ) אז למה לא לסדר את הטיול עם כל החברה.
פעם גם מכרו בארץ דולרים שחורים, האבסורד הכי גדול היה שכתבו כל יום בעיתון את שערו של הדולר השחור , שכמובן לא היה חוקי. אבל כולם קנו דולרים שחורים כי זה היה טיפשי לקנות דולרים בבנק, או לא להחזיק דולרים בבית. עד שלבסוף המדינה נכנעה והבינה שעדיף לה להשתתף במשחק וגם לעשות מזה רווחים כי החוק לא תופס . כאשר שלושים עד חמישים אחוז מהאוכלוסיה רוצים כובע בצבע ירוק ואף חובשים אותו,בסתר , החוק האוסר חבישת כובעים ירוקים בביתם , מאבד מתוקפו.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

(רציתי שיהיו סימני שאלה בכותרת כי זאת שאלה, אבל לא יצא לי...)

לא יודעת אפילו מה לשאול מרוב שאני לא מבינה בזה כלום.
מישהו קרוב אלי וחשוב לי מאוד מעשן. (חוץ מסיגריות בכמויות אדירות) מריחואנה. הוא צעיר ואומר שכל החבר'ה שלו מעשנים. שזה שטויות, זה סמים קלים וכלום יחסית למה שהוא ניסה בהודו.
הוא אומר שממש אין מה לדאוג, כולם עושים את זה, לא מתמכרים לזה. ואני משתדלת לא לנג'ס אבל גם דואגת.
אני לא יודעת מה לעשות איתו, מה באמת ההשפעה של זה (רעה, די ברור :-() וכמה אני באמת יכולה להשפיע עליו.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

תמר, מצטערת שאין לי זמן לענות באריכות, אבל יש כאן דף-שניים על מריחואנה ודומותיה, עשי חיפוש.
התשובה הקצרה שלי היא א. הוא כנראה צודק וב. קשה לי להאמין שתוכלי להשפיע עליו. (מה שבטוח ומוכח, זה לא ממכר - סיגריות רגילות ממכרות ואישית הייתי הרבה יותר מודאגת מעישון טבק מאשר מריחואנה, וגם שם, אין הרבה שתוכלי לעשות).
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אני רק יודעת, שהרוצחים של אסף שטיירמן (הרצח המזעזע ללא מניע ברור, לפני כמה שנים) היו על מריחואנה.
אז כמובן שלא כל מי שמעשן מריחואנה הולך לרצוח, אבל זה רק מראה כמה זה משבש את כושר השיפוט.
שלא לדבר על כך שזו עברה על החוק, ולכן מכניס אותך לקשר מפחיד עם אנשי העולם התחתון (גם אם לא ישירות).

לגבי מידת ההשפעה שלך - צר לי, אך נראה לי שמועטה, אם בכלל. יש לי הרגשה שמי שהולך לכיוון הזה, אוטם את עצמו לביקורת ע"י הגנות של שלילת המבקרים ("הם חנונים" וכאלו). זאת כמובן - בלי להכיר לא אותו ולא את מערכת היחסים שלכם.
עדי_יותם*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אוי, אם פי 3, קראתי כתבות על הרוצחים האלה - גם בלי מריחואנה הם היו טיפוסים לא ממש יציבים. שלא לדבר על כל הרוצחים שלא עישנו מריחואנה - מספרם הרבה יותר גדול, אז אולי להפך, מריחואנה מונעת רציחות? (-; טוב, ברור שאני צוחקת, כן?

ולגבי קשרים עם אנשי העולם התחתון... מה אני אגיד לך, זו פעם ראשונה שאני שומעת על הטיעון הזה (טוב, לא שאני סמכות או מומחית בתחום). אבל זה מזכיר לי טיעון אחר: יש מקצועות שבהם אפשר לאבד את רשיון העיסוק אם יש לך תיק על סמים, או לא להתקבל לעבודה שם, ואם הקרוב שלך, תמר, באחד התחומים האלה, או רוצה לעבוד אי פעם בתחום כזה, כדאי להביא לו מידע על כך.
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

ובלי קשר לרצח (דוגמה קיצונית), מריחואנה לא משבשת את כושר השיפוט?
(נדמה לי שכן, אבל בתור "חנונית" שלא עישנה ולא מזהה מעשנים למרות שבטוח פוגשת (סטטיסטיקה...), אני לא יודעת).
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ברונית_ב* »

הנה וידאו מצחיק בנושא

> ברונית מחקה את עצמה משאר הדף, עם הקוראים הסליחה <
עדי_יותם*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לא מומלץ לנהוג תחת השפעת מריחואנה, או להתעסק בדברים עדינים (לנתח, נניח...), ואנשים שאלו להם ההתנסויות הראשונות - עדיף שיעשו זאת בחברת אנשים אחרים, שאינם תחת השפעה או שניסיונם מראה שהם בשליטה גם בזמן השימוש. זאת מאחר שיש מקרים של תחושת פרנויה או בהלה מן התחושה החדשה. ויש גם עניין של מינון, וביטחון באיכות של החומר ושאף אחד לא מערבב שם דברים לא רצויים. וכל הדברים האלה נכונים גם עם אלכוהול, למשל. לסמי הזיה יש תופעות מסוכנות באמת, ואובדן של כושר השיפוט, אבל הסמים הקלים זה סיפור אחר לגמרי.
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אני לא בטוחה לגבי דעתי על הלגליזציה של סמים קלים, אבל בכל אופן - כרגע מריחואנה היא לא חוקית. בשביל להשיג אותה, צריך קשרים עם אנשים שעושים דברים לא חוקיים, או לגדל בעצמך. לפעמים כל מה שהם עושים זה לגדל מריחואנה לחברה, לפעמים יחד עם המריחואנה הם עושים גם דברים אחרים לא חוקיים (ונדמה לי שהמצב הזה יותר נפוץ). בעיני, יכולות להיות לזה השלכות מפחידות (שלא קשורות ישירות לשימוש בסם).
עוד דבר, שלא רלוונטי לגבי נשוא הדף המקורי, אבל כן חשוב בדף בנושא הזה - נשים בהריון ומיניקות צריכות לחשוב מליון פעם אם להשתמש, כי ההשפעה על העובר / יונק היא גדולה מאד - ובהחלט מזיקה.

ככה שאם מישהו פסיכי (כמו הרוצחים ההם, שהזכרת) אז אולי זה יגביר לו את הווליום של זה - נשמע לי מפחיד. יש הרבה אנשים קצת פסיכים, או במצב רוח רע ותוקפני לפעמים. קשה לי להאמין שהרבה אנשים מזהים את המצב הזה ונמנעים בו מהמריחואנה (או מאלכוהול, לצורך העניין).
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

הם עושים. הוא סיפר לי. לא דברים לא חוקיים אבל דברים שהם לא היו עושים אם לא היו בסוטול.
לומר שהוא מצטער על זה? לא נראה לי. לי זה נראה נורא כל האיבוד שליטה הזה.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי סמדר_נ* »

לא לקחתי בעצמי, אבל ממה ששמעתי מאנשים שכן לקחו -- ההשפעה היא אינדיווידואלית.
חבר שלי שלקח הרגיש שרמת התוקפנות שלו עולה (והיא זעירה עד בלתי קיימת בדרך כלל :-(), הוא התעצבן על חבר בגלל שטות, והחליט לא לנסות שוב, ניסה שוב אחרי פרק זמן -- אולי במינון אחר, או במצב רוח אחר, אני לא יודעת -- ודיווח על תחושות רגיעה בלבד. בוסיתי לשעבר ניסתה, עם אישהּ, ושניהם לא חשו בהשפעה כלשהי לשום כיוון. חברה אחרת שלי לוקחת מדי פעם (בתדירות של פעם בחודש, בערך) ואני יכולה להעיד שהתפקוד הכללי שלה מצויין, הרבה יותר מזה של כמה אנשים שלא לקחו ולא ייקחו אף פעם. קרוב משפחה שלי -- אז קצין זוטר בצבא -- דיווח לי בדאגה רבה שהוא מכור למריחואנה, ושאל מה אפשר לעשות בעניין. במקרה הזה יכול להיות שהוא היה מכור יותר לסיטואציית השימוש מאשר למריחואנה עצמה, אבל אני באמת לא יודעת מספיק כדי לקבוע.
כל הנ"ל, למיטב ידיעתי, לחלוטין לא קשורים לשום מעשה פלילי, מלבד עצם נטילת הסם (אבל אני יודעת שזו לא סטטיסטיקה).
בעניין לגליזציה, נראה לי צבוע למדי -- ומן הסתם נגוע באינטרסים זרים -- שסיגריות טבק הן חוקיות ומריחואנה לא. הן באמת יותר ממכרות וכנראה יותר מסוכנות לבריאות.
מצד שני, אני ממש לא אצטער אם סיגריות הטבק יוצאו אל מחוץ לחוק, ובמקרה הזה אי חוקיותה של המריחואנה תיראה לי סבירה (בלי להתייחס כרגע להשלכות הפרקטיות שלה, כמו מכירת מוצרים שאינם בפיקוח ואולי מעורבבים מי-יודע-במה).
תמר, אם אותו אדם חשוב לך אינו מודאג מהשימוש שלו עצמו במריחואנה, כנראה אין לך הרבה מה לעשות. אני מצטרפת למסעדה -- הטבק הרבה יותר מפחיד, ואם כבר לשכנע מישהו, הייתי ממקדת את המאמצים שלי שם. לרוב זה כנראה לא עוזר, אבל יש כמה מקרים שכן. בהצלחה!
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי דנה_ה* »

המונח "סם רך" מתייחס לסמים שההתמכרות אליהם היא "רק" נפשית (מריאוחאנה או ל.ס.ד. למשל). סמים "קשים" נחשבים לסמים שבהם ההתמכרות היא גם נפשית וגם פיזית (קוקאין, הרואין וגם אלכוהול..).
זה לא אומר כמובן שסמים רכים אינם מזיקים - טריפ חוזר של ל.ס.ד. שמופיע בהפתעה אחרי 25 שנה יכול להיות מסוכן מאוד (אם האדם בדיוק בנסיעה למשל).
גם למריחואנה יש השפעות מזיקות. מחקרים מראים שמריחואנה גורמת לסרטן ריאות פי 20 מסיגריות רגילות (כלומר, סיגריה אחת של מריחואנה שווה לקופסת סיגריות..) כך שגם אם מעשנים רק סיגריית מריחואנה אחת זה די הרבה.
לא נעשו הרבה מחקרים על תוצאות שימוש ממושך (במשך הרבה שנים), אבל ממה שכן נעשה יודעים שמריחואנה יכולה לגרום לפגיעה בזיכרון, בפוריות, במערכת החיסון, בהריון – כמו סיגריות (לידה מוקדמת, מוות של התינוק ברחם, מוות בעריסה), סיכונים להפלה בשליש הראשון, פגיעה בראייה של התינוק עד כדי עיוורון. בגברים- ירידה בספירת הזרע עד כדי עקרות, ירידה בטסטוסטרון והופעת סימני מין נקביים (למשל - חזה נשי) כמו כן החשיש חוסם את הביוץ, מפחית את החשק המיני ויכול לגרום לאימפוטנציה. ולקינוח - נזק מוחי, תלות נפשית, דיכאון או התפרצות של פסיכוזות.

אני לא מנסה לצאת למסע צלב נגד מריחואנה. אני חושבת ששתיית אלכוהול כבדה היא הרבה יותר גרועה (100,000 אלכוהוליסטים בארץ לעומת 30,000 נרקומנים), בין השאר משום שאלכוהול שותים גם לבד והוא מהווה גורם מרכזי לאלימות במשפחה, לאבטלה, לדיכאון והתאבדויות, למחלות שונות , לנזקים לעובר ומה לא. ואלכוהול הוא חוקי לגמרי - אולי כי די קשה לאכוף איסור על חומר שכל אחד יכול לייצר בקלות בבית אם יש לו קצת סוכר וענבים.

עם זאת, למרות שיש דברים יותר גרועים ממריחואנה (מקדונלד?) אני לא חושבת שזו סיבה מספיק טובה לעשן אותה. אני חושבת שמי שרוצה לעשן צריך לשאול את עצמו למה הוא עושה את זה והוא צריך להיות מודע לסיכונים הכרוכים בעישון . אני בהחלט יכולה להבין אנשים שאומרים שהשחרור הנפשי והשלווה שהם מקבלים מעישון סיגריה אחת עם חברים בסוף שבוע, חשובים להם יותר מן הפגיעה הבריאותית. (יכולה להבין אבל לא מסכימה באופן אישי).

תמר, אני לא חושבת שתצליחי לשכנע אותו, ואני גם לא בטוחה שאת צריכה, כי בסופו של דבר כל אדם אחראי על עצמו ובריאותו. ולגבי נזק לסביבה - בניגוד לאלכוהול שמחקרים מראים כי הוא מגביר אלימות, מריחואנה דווקא הוכחה כמפחיתת אלימות (בזמן העישון).
אז אם את מדברת איתו על זה - מריחואנה היא באמת סם קל (או רך), והתלות בו היא "רק" נפשית, אבל מסתבר שקל הרבה יותר להיגמל מן התלות הפיזית לעומת התלות הנפשית, ומי בכלל רוצה להיות תלוי בחומר כלשהו?
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

דנה ה :-(, איזה סיוט את מתארת. אוף.
ברור לי שזה משהו חברתי, ברור לי שגם שהוא יפסיק מתישהו כשיסתדרו לו קצת החיים.
תודה לכולכם על שעניתם. וקצת השתכנעתי שאין לי סיכוי לשכנע אותו במשהו. והשתכנעתי גם לחשוב איך אני עוזרת לו עם הסיגריות. יש לו נשמה של ילד בגוף של איש זקן, פשוט לא להאמין.
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

תודה, דנה.
מישהי_שכן_ניסתה*
הצטרפות: 14 אפריל 2004, 19:55

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי מישהי_שכן_ניסתה* »

אני דווקא בעד להפוך את העישון של חשיש לחוקי.
פגשתי המון אנשים ממש מכורים לחשיש ופגשתי אנשים שמכורים לאלכוהול.
ההבדל הוא תהומי . האלכוהול גורם להרבה יותר אלימות והחשיש פשוט ממסטל.
מכר שלי שמעשן חשיש קבוע , ברגע ששותה אלכוהול נהיה כמו אדם אחר.
הייתי כמה פעמים בהודו בלי לגעת בחשיש, למרות שהייתי מעשנת (סיגריות) די כבדה.
פשוט אני מכירה את נטיותיי להתמכרויות והייתי משוכנעת שאם אקח רק שאחטה אחת, מיד אסיים שרועה על מדרכה עם מזרק ביד וסרסור שבועט בי...
ותאמינו לי שבהודו זה קשה לסרב, בעיקר אם נמצאים שם הרבה זמן והרבה זמן במקום אחד.
כולם שם מעשנים. ובקרב אוכלוסיית המטיילים זה נורמה כמו לעשן סיגריות ולשתות בירה.
ובכלל במשך השהייה שם דברים נראים הרבה פחות חשובים וחמורים מאשר מכאן.
הייתי יושבת בחברת אנשים שהיה לי מאד כיף איתם וכל הזמן מישהו מגלגל ומעבירים מיד ליד סיגריה.
לקחת את הסיגריה ,לא לקחת שאחטה ולהעביר לשכן זו הייתה ממש אי נעימות.
זה כמו מין צדקנות כזו ולפעמים באמת שלא נעים לסרב.
באחת הפעמים בביקורי שם, התחברתי לגבר שהיה מעשן הרבה מאד.
ואז גם אני ניסיתי.
קודם כל בהתחלה באמת שלא מרגישים כלום. רק אחרי כמה פעמים.
התחושה נעימה מין ריחוף .ענייני החיים ומה שמעסיק את המח נראים הרבה פחות חשובים.
אגב זו תחושה שחוויתי גם לפני כן בסיטואציות מסויימות. לא משהו שלא היכרתי.
אז זהו . להפתעתי בכלל לא התמכרתי, בכלל לא בא לי להמשיך בזה .
אבל נראה לי חביב ביותר לקחת שאחטה אם אני נקלעת למקום ששם מעשנים.
ולגבי החוקיות: יש צורך אנושי מאד להשתמש לפעמים בעזר חיצוני על מנת קצת לברוח .
כן פשוט לברוח מהלחץ בחיים מדברים מעיקים מהיום יום.
זה לא גורם נזק אם עושים את זה במידה. ולגבי הבריאות... זה ויכוח כי אחד ה"רוצחים" הגדולים במערב זהו לחץ דם שנגרם מלחץ נפשי. כך שהקלה בלחץ נפשי יכולה גם לעזור לבריאות מנקודת מבט זו.
מילת המפתח זה כמובן המידה. וכאן כל אדם בהתאם למי שהוא ומה דרך חייו כאן.
יש כאלה שיקחו את זה לאובססייה כזו שתשבש להם את המח ואת יכולת השיפוט והרב כנראה רק ישתמש בזה כדי להירגע מדי פעם וכחלק מבילוי.
אגב- מי שנטייתו להתמכרות קשה והרסנית- יעשה זאת גם בתחומים אחרים (נהיגה פרועה למשל)
חוסר החוקיות של סמים קלים לא הופכת אותם לבלתי זמינים.
בכלל!
יש הטוענים שדווקא חוסר החוקיות גורם לסקרנות ולהתפרעות.
ובשום מקום בעולם לא הצליחו באמת לאכוף את האיסור הזה.
מה שקורה זה שממילא כל מי שרוצה לעשן-מעשן רק שכיום זה קשור לעבירה על החוק ולהרבה כסף
והשאלה האכזרית והמקוממת ביותר היא: מי מרוויח מהחוק הזה?
הרי מי שרוצה לעשן ממילא מעשן ואין יכולת אכיפה אמיתית.
ובכן: העבריינים, פורעי החוק, קרטלי הסמים.
הם המרוויחים העיקריים מחוסר החוקיות של סמים רכים וגם סמים קשים.
כל עוד זה לא חוקי מחיר הסמים הוא בשמים והם יוצאים מזה נשכרים.
ולפני שסוכלים אותי או חושדים שהתפרצתי לכאן ממפלגת הירוקים:
אלכוהול לא פחות מסוכן מכל הבחינות מסמים קלים. ובכל זאת הוא חוקי.
ומי מאיתנו או מהסובבים אותנו לא נהנה מדי פעם לשתות קצת אלכוהול?
וגבי התהליך של עישון מריחואנה שמוביל להתמכרויות קשות יותר...
זה יקרה למי שיש לו נטייה לכך. מישהו שממילא חייו אינם מאוזנים ובד"כ הוא פשוט נושא כאב שהוא לא יכול לשאת אותו ומאבד עצמו לדעת בסמים קשים.
כנראה שרב האנשים לא מגיעים לכך ולכן היה נחמד אם מדי פעם אפשר היה לברוח ולהירגע עם קצת חשיש...
ובלי חשש.
עלמה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 10:31

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עלמה* »

בסביבה החברתית שלי אנשים מעשנים מריחואנה וחשיש (ויש גם מי שעושים יותר מזה). אני ניסיתי כמעט הכל ואני חייבת להגיד שאמנם יש סיכון והרבה דברים איומים בהתנסות בסמים, אבל גם הרבה דברים טובים שאני (ועוד אנשים רבים שנולדו באלף הקודמת) זוקפים לזכות הסמים. בכל זאת, אם היית שואלת אותי לגבי ילדי, לא אשמח אם הם יהפכו למשתמשים קבועים בסמים קלים ולא בגלל אי החוקיות שלהם, אלה בגלל שמדובר בDOWNER. ומה זה אומר? אנשים שתפיסת החיים שלהם היא במהותה "הזרקות", הם בדרך כלל לא האנשים הפרודוקטיביים ביותר ואנשים שמעשנים סמים קלים הם בדרך כלל לא האנשים השמחים ביותר. מה שמושך למטה, מושך כל אחד רק באופן יחסי, אבל כל אחד באופן יחסי לעצמו, ימצא את עצמו יותר "נמוך" וזה חבל. אבל...כל אחד צריך להכיר את עצמו ולדעת מה הגבולות שלו. (אם אין לו - אז זו באמת בעיה). אם יש לך איזו אחריות על אותו צעיר והוא רואה בך דמות מחנכת מסוג כלשהו, לדעתי חשוב שהוא ידע את דעתך בעניין. גם אם כרגע הוא מתעלם ממנה, היא יכולה להשפיע עליו לטווח הארוך ולשמש לו סמן אם אין לו גבולות ברורים משלו. אני בהחלט יכולה להגיד שהדעה השמרנית של הורי בתחום הזה ובעניינים אחרים, הפכה אותי ליציבה יותר ולבנאדם עם גבולות גם בתחומים האסורים. בעיני זה מאד חשוב.
ועוד דבר אחד - (לכל אילו שנשמעות כאן מזועזעות עד עמקי נשמתן ונראה שלא רק לא ניסו אלה גם לא קראו כלום על הנושא (באופן טבעי או לא טיבעי הסמים נמצאים כאן בערך מאז שהאדם גילה את האש), הפרסומת ההיא שחיברה ג'וינט למזרק הייתה מגוחכת, אילו שטויות במיץ מריחואנה. זה בערך כמו להגיד שאם גנבת מסטיק במכולת בגיל שבע אתה פושע בדמך ולכן בגיל ארבעים כנראה תשחט את אשתך. לרגע היה נראה שהפרסומאי שכתב את הפרסומת לועג ללקוח שלו (ומצית לעצמו ג'וינט ארוך ועסיסי).
לא_מעשנת_אבל_צוחקת*
הצטרפות: 14 אפריל 2004, 23:26

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי לא_מעשנת_אבל_צוחקת* »

(לכל אילו שנשמעות כאן מזועזעות עד עמקי נשמתן ונראה שלא רק לא ניסו אלה גם לא קראו כלום על הנושא (באופן טבעי או לא טבעי הסמים נמצאים כאן בערך מאז שהאדם גילה את האש), הפרסומת ההיא שחיברה ג'וינט למזרק הייתה מגוחכת, אילו שטויות במיץ מריחואנה. זה בערך כמו להגיד שאם גנבת מסטיק במכולת בגיל שבע אתה פושע בדמך ולכן בגיל ארבעים כנראה תשחט את אשתך. לרגע היה נראה שהפרסומאי שכתב את הפרסומת לועג ללקוח שלו (ומצית לעצמו ג'וינט ארוך ועסיסי).

תודה שכתבת את זה. (לא אהבתי את ההשוואה לגניבת מסטיק בגיל שבע, כי גניבת מסטיק במכולת בגיל שבע נראה לי דבר לא טוב בכלל (אני לא צינית. זה חמור. ) אבל אני מבינה את הצורך באיזושהיא השוואה, ולו כדי להביע את התמיהה על מה שנכתב כאן.
חלקים בדף הזה ממש הצחיקו אותי, כך וכך אלכוהוליסטים ורק שלושים אלף נרקומנים בארץ. מה ההגדרה של נרקומן? (איש-סם? מכור לסמים? מעשן כל חנוכה ג'וינט? ואם כך, אפשר להרגע, יש בארץ פחות משלושים אלף מעשני מריחואנה!! :-D )
אני מודה שסיפור הרצח והמריחואנה קצת מוזר כי אכן, הסם הזה הוא דאונר. הוא "מוריד אגו" ולא מעלה אותו כמו האלכוהול. הוא משחרר במצבים חברתיים, קל יותר ליצור איתו, רגשי תוקפנות וכעס דווקא יורדים, ומחליפים אותם רכות, הגותיות, צחוק, שעשוע, שטות, וגם עצב, דכדוך וחוסר בטחון
הוא יכול לשמש כ תרופה טבעית נפלאה, לכאבי מחזור, כאבי שיניים, אולי כאבים בלידה? (המיילדת שלי שאלה אם יש לנו, לא היא לא מיילדת פרטית, ולא, אני לא אספר בדף המבוהל הזה מי היא. אבל היא לא התבדחה, והיא גם ממש לא מופרעת.)
נראה לי שעיקר הפחד, כאן ובמקומות אחרים, נובע בעיקר מכך שמדובר בדבר לא חוקי, ובדבר שלרבים אין היכרות אמיתית איתו ומסיבות שונות השומע עליו חש מאויים. לא מזכיר לכם משהו?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הוא יכול לשמש כ תרופה טבעית נפלאה
בחילות והקאות. משמש באופן חוקי בטיפול בחולי סרטן שעוברים טיפולי כימוטרפיה
איבי*
הצטרפות: 22 פברואר 2004, 00:24

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי איבי* »

האמת שהדף הזה הפתיע אותי, קשה לי לחשוב על רבים ממכרי שלא התנסו לפחות פעם אחת (אפילו בלי לשאוף לריאות ;-) ) בגראס או חשיש, ואני מדברת על אנשים בגילאים ומחוגים שונים ומשונים אף אחד מהם לא "בקשר מפחיד עם אנשי העולם התחתון" ובכלל החיבור בין סמים קלים לרצח הוא מגוחך. נראה לי שהיו שם בעיות הרבה יותר חמורות מעישון גראס. בעצם - וזה לעניין החוקיות, דוקא בשנים שחייתי באמסטרדם נתקלתי בהרבה יותר אנשים שלא נוגעים בסמים מאשר בישראל. כשזה חוקי, זמין ולא מעורר שום אסוציאציה של הרפתקנות זה כנראה נהיה פחות אטרקטיבי.
עוד_אחת_שהתנסתה*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 09:53

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עוד_אחת_שהתנסתה* »

אני לא מבינה מה הרעש סביב עישון מריחואנה. אולי זה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל כבר גילינו שלחם לבן, שוקולד ועוד מריעין בישין לא הכי בריאים. לדעתי בכל המקרים האלו (ובכלל בחיים) העיניין הוא מינונים. חוץ מזה כמובן שסיגריות ואלכוהול מזיקים הרבה יותר.
להתמכר אפשר להרבה דברים, אני למשל מכורה למה חדש "(וגם זה לא בריא ;-))
עד ההריון שלי עישנתי מריחואנה באופן די קבוע (וטבעי :-)) ובכלל לא היתה לי בעיה להפסיק. זה כמו בכל התמכרות צריך באמת לרצות להפסיק כדי להצליח.
עד היום לפעמים אני לוקחת שכטה בודדת וזה לא גורם לי להתנפל על הג'וינט או לקרייבינג לבאנג.
לגבי קשר עם העולם התחתון....טוב נו זה באמת מגוחך. אפשר לקנות מריחואנה בלי להסתבך בפללילים (מעבר לקנייה עצמה - כמובן). ויש באנשי "העולם התחתון" אנשים שהם באופן טבעי - כולל מנשאים ואוכל אורגני. עבירות על החוק כולנו עושים חלקנו מעשנים מידי פעם סיגריה ירוקה וחלקנו לא שולחים את הילדים למערכת החינוך - בלי אישור (ואני בטוחה שיש כאלה שגם וגם)
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

בחיי שלא עלה במוחי ולו לפעם אחת החיבור בין סמים לרצח. עד שזה עלה כאן.
איבי, תתפלאי, קשה לי לחשוב על רבים ממכרי שכן התנסו לפחות פעם אחת. כנראה שאני ממש תמימה. (ומי שמכיר אותי יודע שאני לא/-:).
וכשאני מסתכלת עליו אני ממש לא רואה בנאדם כמו שתואר כאן. זה דווקא מישהו שנלחם כדי שיעלו לו פרופיל כדי להיות קרבי, כזה שכולם סומכים עליו, הילד הטוב של אמא, לומד, מצליח, שנון.
פתחתי את הדף הזה כי אני כ"כ רחוקה מזה, אין לי מושג מה זה ומה ההשפעה של זה וידעתי שפה אקבל תשובה.
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

טוב, השתכנעתי שמריחואנה זה נפלא. איפה אני קונה כזה?
(המשך יבוא אבל כרגע אין לי זמן)
איבי*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי איבי* »

תמר, זהו שזה לא נראה לי ענין של תמימות או לא, אולי פשוט לא עשית את זה, לא היה בסביבה, אף אחד מסביב זה לא ענין אותו. לא נראה לי שזו הגדרה חברתית או משהו כזה - יוסי מעשן גראס ולכן זה אומר עליו כך וכך וכך. זה סתם משהו שאנשים עושים או לא.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי רועי_שרון* »

יש מקצועות שבהם אפשר לאבד את רשיון העיסוק אם יש לך תיק על סמים, או לא להתקבל לעבודה שם. -- השיקול של הגבלת אפשרויות העבודה מוכר לי מניסיון אישי. החברה שבה אני עובד עוסקת בייעוץ לארגונים גדולים (הגדולים במדינה), ובין לקוחותיה נמנים הרבה גופים בטחוניים. בכל הגופים האלה עוברים כל העובדים תחקירים בטחוניים מקיפים מאד, שבוחנים באופן ספציפי את נושא השימוש בסמים. אינני יודע האם כל שימוש בסמים גורר אוטומטית אי-קבלת סיווג בטחוני, אבל מצד שני איני מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים וקיבל סיווג כזה. וכמובן שכולם נדרשים להתחייב שלא ישתמשו בסמים. אגב, זה תקף לא רק לגבי עובדי הארגונים האלה עצמם, אלא גם לגבי עובדי חברות חיצוניות שנותנים שירותים לארגונים הללו (כמו במקרה של החברה שבה אני עובד).

כמות העובדים בארגונים האלה עומדת על מאות אלפי אנשים, כלומר, חלק נכבד משוק העבודה בארץ. בתחומי עיסוק מסויימים הקבוצה הזו מהווה את עיקר שוק העבודה. השימוש בסמים -- קלים וקשים כאחד -- חוסמים באופן ברור וחד מאד את הכניסה לקבוצת העובדים הזו.
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

איני מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים וקיבל סיווג כזה
רועי, התכוונת לומר שאינך מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים, אמר את האמת לגבי זה בתחקיר וקיבל סיווג כזה. תאמין לי ששום תחקיר בטחוני, מקיף ככל שיהיה, לא ירוץ לחפש שרידי ג'וינט של סופשבוע במאפרה של אף עובד עתידי, אלא אם יש אינדיקציות מצטלבות לבעייתיות נוספת כלשהי.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז מה, רועי, כל אותם אנשים לא עישנו אפילו פעם אחת?
לאור הסטטיסטיקות של עישון בקרב סטודנטים, אני מתקשה להאמין.
(בעצם - הטכניון לעומת ת"א - גם בעישון גם באחוז עתודאים, גם במקצועות הנלמדים...)

> תמימה כמו תמר <
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

למען האיזון, במקצוע שבו אני עובד, אם יש לך שאכטה בכיס יש לך סיכוי לקריירה. )טלוויזיה קולנוע עריכה ניו מדיה(

רועי, האם זה קשור לאפשרות להפעיל סחיטה על אנשים שקשורים לפלילים? האם שואלים גם על הומוסקסואליות? אני רציני ולא ציני.
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מחכה לתשובה...
שרון_ברקת*

האם יש דבר כזה סמים קלים

אם פי 3, אם את משיגה במחיר טוב, תביאי שניים.

> שרון לא יזהה ג'וינט גם אם יכבו עליו אחד כזה, מה שלא אומר שאין לו דעה מוצקה בנושא, מה שלא אומר שהוא יכתוב אותה כאן ועכשיו כי אין לו זמן, הוא עסוק בלהיות מרובע <
זור*
הצטרפות: 28 מרץ 2004, 00:19

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי זור* »

ותאמינו לי שבהודו זה קשה לסרב.

לא נכון , כל אחד עושה את בחירתו ואין סיבה להאשים אחרים במעשיך.
הכובס*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 14:21

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי הכובס* »

אם פי 3- מחכה לתשובה...
נסי במעגל על חקלאות אורגנית.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אפשר להחליף "השתמש" ב"סחר"? כי אז יש את אלחנן טננבאום, ואני בטוחה שהוא לא היחיד.
עוד_אחת_שהתנסתה*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 09:53

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עוד_אחת_שהתנסתה* »

אם פי 3, את התשובה תקבלי לא באינטרנט ;-)
אני מכירה אישית חברה שלא התנסתה בעישון מריחואנה - ואפילו התנגדה עד שהתחילה לעבוד ביחידה לשמירת אישים (או שם דומה) של השב"כ ושם בצוות שלה פגשה בחור שאירגן לה והיא התחילה לעשן (מידי פעם)
כשאני חושבת על זה אולי זאת גם תשובה בשביל אם פי 3 :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ולי יש חבר שהתחיל לעשן (גם, אחרי ששנים התנגד כי גדל בשכונת מצוקה, הכיר מקרוב נגמלים מסמים וידע איזה חרא זה) ,כי היתה לו חברה שוטרת. גישה חופשית לחומר מוחרם וכל זה. אפילו חינם (-:
רועי_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

התכוונת לומר שאינך מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים, אמר את האמת לגבי זה בתחקיר וקיבל סיווג כזה -- יש הרבה אנשים שמתייחסים באופן שונה לשמירת החוק ולאמירת אמת. אדם יכול לבחור להשתמש בסם על אף אי-החוקיות של זה, וביחד עם זה לסרב לשקר לגבי זה בתחקיר. פרט לזה התחקיר לא מתמצה בשיחה עם המתוחקר -- יש שיחות עם ממליצים, שיחות עם אנשים שקשורים לממליצים, בדיקה של התיק האישי בצבא/במשטרה/בקופ"ח, ולעתים יש גם פוליגרף. מי שמאד משתדל להסתיר אולי יוכל לעשות את זה, אבל זה כבר הופך מעבירה של שימוש בסם לעבירה על חוק העונשין.

האם זה קשור לאפשרות להפעיל סחיטה על אנשים שקשורים לפלילים? האם שואלים גם על הומוסקסואליות? -- אני לא זוכר אם נשאלתי לגבי זה.
פלונית_לצורך_הענין*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 19:30

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי פלונית_לצורך_הענין* »

חברה שעברה תחקיר בטחוני לא מזמן ספרה שנאמר לה שעדיף לה לומר את האמת בקשר לשימוש בסמים קלים בעבר מאשר לשקר, ושאם היא השתמשה זה לא ימנע ממנה להתקבל לעבודה. מאחר והיא נבדקה גם בפוליגרף ברור שלא היה כדאי לה לקחת סיכון ולשקר.
מצד שני היא באמת אף פעם לא עישנה ולא ראתה שאכטה (פעם היא ובן זוגה נקלעו למסיבה בנמל תל אביב ולא הבינו מה זה הריח המוזר שאופף אותם- חשבו שאולי זה מהנמל ;-)). אז אני לא יודעת מה היה קורה אם היא היתה אומרת שהשתמשה. בכל מקרה, בהתחשב בכך שתחקיר כזה אורך חודשים, אני חושבת שלא פוסלים אוטומטית מישהו רק בגלל שהוא מודה שהוא עישן- זה בטח תלוי בעוד גורמים.
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

בדיוק לזה התכוונתי. ממש לא מתקשר לי לוקח פה ושם (או יותר מזה) עם רוצח, אלים או מתעלל. ממש לא.

<ואת אמא מתעללת בלי קשר. מניקה בלילה בגיל של התכשיט שלך. תתביישיP-:>
הכובס*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 14:21

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי הכובס* »

מריחואנה לא משבשת את כושר השיפוט?

ראי דוגמה את קלינטון שרצה לעשות שלום באזורינו.
עלמה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עלמה* »

חברים, בל נגזימה. יש בעולם כמה דברים יותר טובים מעישון גראס (אפילו שברגע זה קשה לי להעלות בקודקודי אחד כזה ולא - לא עישנתי) ויש גם נזקים בלתי הפיכים לטווח ארוך (בעקבות השיחה הזו שוחחתי היום ארוכות עם רופא שדווקא מצדד בעישון והוא אמר שפגיעה בלתי הפיכה בזכרון לטווח קצר קיימת בהחלט. יש מחקרים שמוכיחים זאת. ברור גם שאנשים עם נטיות לפראנויה, דיכאון תורשתי או פיצול אישיות עלולים למצא את עצמם במוסד סגור גם בעקבות ג'וינט אחד, אבל כמו שאמרנו, אילו מיקרים קשים ויחסית מעטים ומי שמחליט לעשן, שלא לומר להסניף, להזריק או לעבור את הכביש באור אדום, לוקח סיכון. כאילו הם חיינו, מלאי סיכונים והרפתקאות. וכמובן, תמיד קיימת האופציה לא להסתכן ולחיות בצלילות מוחלטת עד גיל 93 כמו שתי הסבתות שלי. אבל האם אנחנו מעוניינים בכך? לגבי עצמי, אני מסופקת.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

ברור גם שאנשים עם נטיות לפראנויה, דיכאון תורשתי או פיצול אישיות עלולים למצא את עצמם במוסד סגור גם בעקבות ג'וינט אחד, מאד לא סביר! אולי אחד למליון.
אני עלולה להתאשפז מהלהקשיב לחדשות, וידוע לי שיש הרבה אנשים מכורים קשה לחדשות, וזה אכן פוגע בכושר השיפוט שלהם, ובבריאות שלהם. אמ-מה - זה חוקי!
מצד שני עוד לא המציאו למשל פוליטיקאי שלא עבר על החוק. (כן המציאו אחד שעבר על החוק, הודה בטעותו, שילם עליה, ניסה לעשות שלום ונרצח, על ידי מישהו שעישן ג'וינטים? חלילה. אם אותו רוצח היה מעשן ג'וינטים, מין הסתם לא היה רוצח... אלא היה עושה איזה סיבוב לגואה בשביל להתפנן על איזה פול מון, אותו רוצח הסניף חומר מסוכן בהרבה מגראס).
מאיה_כ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 01:21
דף אישי: הדף האישי של מאיה_כ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי מאיה_כ* »

אני עדין מזועזעת מהמיילדת ששאלה האם יש להם מריחואנה .כמובן שאני לא מעשנת ולא צוחקת...אני גם נגד טישטוש בלידה- חברה שהיא עו"ס סיפרה שלקחה טישטוש כדי להרגיש את מה שהמטופלים שלה מרגישים,ואגב, היא עבדה בבית-סוהר...
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אתה מכיר. שהשתמש פעם אחת בלבד (בעבר הדי רחוק).
ג.ראס*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 16:43

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ג.ראס* »

הייתי רוצה לציין שאם הייתי יודעת בוודאות שעישון מריחואנה לא ישפיע על עוברי הייתי שמחה לעשן תוך כדי הריוני, מה שהיה בוודאות חוסך הרבה מצבי רוח הורמונליים לחצים על הבעל והסביבה והופך את תשעת החודשים הללו להרבה יותר קלים ומהנים!(עשנתי לפני ההריון, לפחות פעמיים בשבוע, ואני יודעת להעריך כמה טוב החומר הזה עושה לי!)
בנוגע לכמות המעשנים בארץ, בעלי מעשן מריחואנה מזה 15 שנה. למעט שנתיים של הפסקה מעשון בכלל, (כולל טבק).
לאורך כל אותן שנים, הוא למד באונברסיטה , עבד בעבודות שדורשות ריכוז אחריות והתמדה, (כשבכל הזמן הזה אף אחד לא ידע שהוא מעשן מריחואנה.
חוץ מאלה שעישנו יחד איתו. והיו רבים כאלה!!!!!
לכל המתנגדות- אני בטוחה שרוב גדול מהסובבים אתכן מעשן או עישן מריחואנה ואתן לא יודעות זאת, מאחר והם לא מתנהגים באופן שונה .
דרך אגב, אם הייתן פוגשות אותי ואת בעלי ברחוב, הייתן מדרגות אותנו בראש טבלת החנונים, ולא בין אלה החיים בתוך עשן תמידי של גראס!
והערה והארה לסיום: לאלו שבינכן שחושבות שגראס מדכא את החשק והתפקוד המיני, תנסו פעם לחוות אורזמה אחרי עישון של גראס!!!!!!!
אממ''פ*
הצטרפות: 12 מרץ 2003, 14:51

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אממ''פ* »

אצל המעשנים גראס נקרא: "תרופה". כי זו תרופה נגד בעיות ולחצים של היומיום.
"הגיע הזמן לקחת קצת תרופה".(:
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני כותבת את הדברים האלו, בתור אחת, שכל ימי נעוריה עשנו במרץ לידה ואפילו לא הציעו לה (ואני אפילו לא ידעתי)
בולטות כאן שתי גישות: האחת ההיסטרית משהו שטוענת שסמים קלים הם מסוכנים ושלא רק שהם לא חוקיים אלא גם בהכרח מובילים לסמים קשים וכו. השניה אומרת שסמים קלים הרבה פחות מסוכנים מחציית כביש, שתיית שוקו ונשימת ערפיח ושלהבדיל היא מעודדת מצב רוח טוב, אורגזמות מדהימות ולידות קלות.
במסגרת הלימודים שלי הוקדש חלק מסויים לעניין הסמים ובמגבלות הזיכרון ורישומי המחברת שלי, אני מצטטת: הסמים הקלים (מריחואנה, חשיש, גראס, וכו') פועלים כך שהם משחררים את הגוף האתרי (גוף החיים) מהגוף הפיזי (קלות, שחרור מלא פירושו מוות..) האדם חווה אז את עצמו דרך גופו האתרי ולכן חויות של אחדות, קוסמיות, חיבור וכו'.. הן טיפוסיות. החוויה מחקה חוויות רוחניות שמושגות בזמן ארוך ובתרגול ממושך ובעצם "מקצרת תהליכים" רוחניים בכך שהיא מספקת את התוצאות באופן כימי.
למדנו גם על סמים אחרים, ובכל מקרה, לכל סם יש פעולה אחרת על החיבורים בין הגופים ולכל סם יש את המקבילה שלו באימון הרוחני. מתוך כך נמשכים אל הסמים השונים טיפוסים שונים שמבקשים אחר החוויות הרוחניות שהם מציעים.
הבעיה היא שבדרך כלל נמשכים אל הסמים הקלים כאמור אנשים שמלכתחילה החיבור שלהם אל גופם הפיזי בעייתי משהו ולכן הרבה פעמים השימוש בסם עלול לשבש עוד יותר את הקשר שלהם לפיזיות, שאכן, ככזו, היא מכאיבה למשתמש...
במקרים האלו, תהיה החלשות של כוחות הרצון - אותם הכוחות שמוציאים אל הפועל את מה שאנחנו חושבים ורוצים. הכוחות שלנו לעבוד, לפעול, לעשות, לשנות ולהיות באופן כללי אקטיביים לגבי מה שקורה בחיינו ילכו וייחלשו, כל אחד לפי אופיו ונתוניו ההתחלתיים. כמובן שמה שילך ויתחזק יהיה הנטייה לקבל את הכל כמו שהוא, פסיביות והשלמה עם הגורל, שיש כאלו שגם קוראים לה "לחיות בסבבה" או "להיות מואר".
זהו, עד כאן בענייני הסמים הקלים, ממי שבאופן מסתורי הוסתה על ידי מלאכים בלתי נראים לא לדעת על קיומם ובכך כנראה הצליחה לכתוב דברים אלו בבגרותה.
יונת_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

נועה, מהתיאור שלך נשמע שמריחואנה זה סוג של תוכנית טלביזיה... :-)
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

ווי נועה, כאחת שהמלאכים הובילה אותה לסמים קלים מצעירותה... - תיאור מהמם.
כבר שנים שאני מגדירה את השימוש בסמים קלים כ"משכך כאבים סימפטומטי", כלומר לרגע לא כואב, אבל הבעיה נשארת, ויש תופעות מחלישות כמו לכל משכך כאבים...
ועדין אני חושבת, למרות חיפושי העומק הבלתי מתפשרים שלי, שבמצבים מסוימים עדיף לא להרגיש את הכאב.
לילי*
הצטרפות: 03 מרץ 2004, 23:44

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי לילי* »

היום, לאחר הרבה שנים שאני רחוקה מזה (נפשית), אני יכולה להעיד שהעישון הוא מזהם באשר הוא, הוא מלאכותי וממכר. כל עיסוק אחר (מלבד צפיה בטלוויזיה) עדיף, יצירתי יותר וממלא יותר. גם אם נדמה שיש אנשים שחיים עם העישון הזה בסבבא - בלעדיו הם היו מגיעים הרבה יותר רחוק (כמובן שלא מבחינה הישגית).
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

בשום מקום לא כתבתי, או חשבתי, שכל מי שמשתמש במריחואנה הופך להיות נרקומן ופושע, אם כי ברור שיש גם כאלו, כי אף אחד לא מתחיל פתאום להזריק לעצמו הרואין.... איך אתם יודעים מראש, אם אתם שייכים לאלו שישארו בעישון אקראי, חברתי, חביב, או דווקא לקבוצה שמוצאת את עצמה "פתאום" בתהליך הרסני (פשע, סמים קשים)? אישית, נראה לי שזה סיכון גדול לקחת, במיוחד, שזה לא תמיד תלוי בך.
כאמור, אני מניחה שרובם לא מגדלים לעצמם שיח אורגני קטן וחברותי, שהצילו מניסויים אכזריים, וצורכים מעט באירועים חברתיים, או עושים יבוא אישי מהולנד. השאלה איך אתם משיגים, התייחסה לזה. אין לי מושג (גם אני גדלתי באותו מקום כמו נועה, אם כי לא באותו זמן, ולמרות שאני בטוחה שהיו סמים (ברמת ההנחה) לא פגשתי אותם אישית (או שמעתי עובדות מוצקות על קיומם) איך משיגים סמים קלים, אבל מתארת לעצמי שצריך קשרים. מיהו האיש שממנו אתם קונים? האם אתם יכולים לסמוך עליו שלא ערבב שום חומר ממכר / רעל (והיו דברים מעולם) כדי להרוויח עליכם יותר?
ועל הנזקים בעת הריון והנקה כבר כתבו - זה כבר ממש חוסר אחריות בעיני.
עוד דבר שלא כתבתי זה שסמים קלים זה יותר או פחות גרוע מסיגריות או אלכוהול. בעיני הם באותה חפיסה, למעט העובדה (שאני לא מתייחסת לעובדה מה היה צריך להיות, אלא רק מה המצב כרגע) שאלו חוקיים ואלו לא. אבל כמו שבדף על הנקה, לא מדברים על כך שאפשר לממש אמהות טובה גם ע"י מנשא (ותמ"ל), למשל, אלא רק על כך שהנקה זה טוב יותר מתמ"ל, כך כאן אני מדברת על סמים קלים, לא על עישון ואלכוהול.
דוגמת הרצח, ממש לא באה להגיד שכל מי שלוקח מריחואנה הוא רוצח בפוטנציה (וגם כתבתי את זה) - אבל כן להגיד שהסם משפיע על שיקול הדעת.
ברור לחלוטין שיש הבדל בין מי שנהנה קצת בחברותא פעם באירוע, לבין מי שצורך על בסיס קבוע, יומי או שבועי, ויש הבדל בין מי שעושה את זה בהולנד, שם זה חוקי, לבין מי שעושה את זה בארץ, פה זוהי עברה על החוק, תרצו או לא תרצו.

והערה אישית: אפשר להתווכח, אפשר להפריך כל טיעון שלי. אבל בדף הזה יש כמה משתתפים (לא כולם!) שיצרו לי תחושה מאד לא נעימה (פעם ראשונה באתר, ואני מהותיקים ביותר פה!) של צליבה, של שלילת מי שאני, במקום ויכוח עניני עם דעותי (ועוד משובשות לגמרי). מעניין אם זה קשור למה שכתבתי עוד בתגובתי הראשונה לתמר, למעלה:
יש לי הרגשה שמי שהולך לכיוון הזה, אוטם את עצמו לביקורת ע"י הגנות של שלילת המבקרים ("הם חנונים" וכאלו) ותחשבו על זה.....
עלמה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עלמה* »

אם משהו בדברי הוא שפגע בך, אני מתנצלת. זו ממש לא הייתה הכוונה. אני לא יודעת לגבי שאר המתדיינים כאן, אבל אני ממש לא חושבת שעישון מריחואנה הופך אותך לCOOL, הוא פשוט הופך אותך למסטול. אבל צריך לזכור שהקשר בין סמים קלים הוא כמעט מיקרי בהחלט (גם מחקרית). זה כמו לא לאכול קובית שוקולד בגלל החשש שבעקבות ביס אחד את עשוייה לטרוף חלון קונדיטוריה שלם. זה יכול לקרות אם יש לך הפרעת אכילה קיצונית, אבל אדם נורמלי יכול פשוט לקנות חפיסת שוקולד בלי לפחד. בכל זאת, כשאנשים שלא עישנו שואלים אותי אם כדאי, אני אף פעם לא ממליצה ולפעמים גם אומרת (תלוי למי) שלא נראה לי שכדאי. אני חושבת שלהרבה אנשים זה ממש לא מתאים ובכלל, חוויה אקספרימנטלית מרהיבה בגיל שמונה עשרה שהופכת להרגל מעייף בגיל שלושים, עשוייה להיות דבר פאתטי למדי. זה בטוח. לגבי קיום רק מה שבמסגרת החוק, בלי להתייחס להגיון שעומד מאחוריו, זה ניראה לי ממש מסוכן לדמוקרטיה (במיוחד בערב יום השואה). אנחנו תמיד, אבל תמיד, צריכים לשאול את עצמנו האם החוק צודק או טועה והאם הוא מקדם אינטרסים לא כל כך חוקיים ולא כל כך הוגנים של מערכות גדולות יותר. (כפי שצויין כאן - בהולנד אין יותר בעיות סמים ופשע מבישראל, כמדומני שלהיפך דווקא). וזה הכל.
שרון_ברקת*

האם יש דבר כזה סמים קלים

טוב, השתכנעתי שמריחואנה זה נפלא. איפה אני קונה כזה?

אם פי 3, נסי את זה בטח יש בכלבו בקיבוץ (-;
אם_פי_3*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

האמת, בשבת, בעת סיבוב הליכה סביב הקיבוץ (עם התינוק, כדי לא להעיר את שאר הבית הישן) אפילו אני זיהיתי, לראשונה, כנראה בהשראת דף זה, צמח מריחואנה (קטן ולא נראה לי שימושי) שצומח לו - לא רחוק מהכלבו... (בהקשר שרון).
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

תראו, אני לא יודעת אם מריחואנה זה טוב או לא, אין לי ממש דעה, מה גם שמעולם לא עישנתי (השכטה היחידה שלקחתי בנפאל לא נראית לי נחשבת).
אבל אני יודעת את זה: מכר שלי, היום בן 47, עבר תהליך גמילה ממריחואנה. עישן 20 שנה. לא הצליח לתפקד בלי מריחואנה. על הבוקר, על אחרי הבוקר וכו'.
חבר לשעבר של מישהי עבר בעקבות עישון מריחואנה (עישן באופן די קבוע) התקף פסיכוטי שהסתיים באשפוז פסיכיאטרי.
עדי_יותם*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

חבר לשעבר של מישהי עבר בעקבות עישון מריחואנה (עישן באופן די קבוע) התקף פסיכוטי שהסתיים באשפוז פסיכיאטרי
מריחואנה? לא אקסטזי?
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

מריחואנה? לא אקסטזי?
מריחואנה. הרבה יותר נפוץ ממה שחושבים.
במהלך לימודי פגשתי במחלקות פסיכיאטריות כמה בני נוער שהגיעו במהלך התקף פסיכוטי בעקבות עישון מריחואנה, אצל חלקם התחיל מהלך של מחלה בלתי הפיך ובלתי תלוי בעישון מריחואנה בהמשך.

בנוסף, הייתי עדה להתקף פסיכוטי שחבר (ללא בעיות נפשיות בד"כ) נכנס אליו במהלך עישון מריחואנה. למזלו הוא יצא מזה ללא פגע ומאז לא עישן יותר, מחשש שהפעם הבאה תשאיר נזקים תמידיים.
הפעם_אלמונית*
הצטרפות: 17 אפריל 2003, 19:49

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי הפעם_אלמונית* »

בעקבות עישון מריחואנה (עישן באופן די קבוע) התקף פסיכוטי שהסתיים באשפוז פסיכיאטרי.
קרה לאחי. כן מריחואנה. זו לא הייתה הפעם הראשונה שעישן, אבל לפני ההתקף עישן הרבה מאוד. היה בן 27 כשזה קרה.
דנה_ה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי דנה_ה* »

מה זה התקף פסיכוטי??
זה התקף שנמשך בין שעות ועד חודשים (או שנים) שבו האדם סובל מהזיות / מחשבות שווא דימיוניות / התנהגות לא מאורגנת / מחשבות לא מאורגנות / שומע קולות וכו'. זה יכול להיות התחלה של מחלת נפש כגון סכיזופרניה אך לא בהכרח.

ישנם אנשים עם נטיה למחלות נפש (כלומר - יש להם גנים של מחלת נפש) שצריכת סמים יכולה לגרום להתפרצות מחלת הנפש, ואז זה כבר לכל החיים. זה לא אומר שזה לא היה מתפרץ בכל מקרה עקב גורם אחר, אבל אי אפשר לדעת.
ברוב המקרים לא תתפרץ מחלת נפש אצל מי שלא היתה לו נטיה לכך קודם לכן.
אגב, גם סמים אחרים כגון ל.ס.ד. או אקסטזי יכולים לגרום לכך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בלי קשר לבעד או נגד הסם, לא הצלחתי להבין איך קבעתם בכזאת נחרצות שמקרי ההתקף הפסיכוטי שנתקלתם בהם היו קשורים לעישון המריחואנה. בגלל שהם גם עישנו מריחואנה באותה תקופה?
דנה_ה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי דנה_ה* »

זווית מענייינת אחרת - הרבה אנשים לפני התפרצות מחלת נפש נמשכים לסמים (כמו גם לחיפוש בכלל - חזרה בתשובה, הצטרפות לכתות או סתם שינוי קיצוני באורח החיים). זה שייך לדיון אחר ואני ממש לא מתכוונת לומר כי רק חולי נפש נמשכים לסמים. פשוט זה יכול להסביר חלק מן הקשר בין צריכת סמים סמים להתפרצות מחלות נפש. כלומר - לא הסמים גורמים להתפרצות אלא דווקא ההתפרצות הקרובה גרמה לצריכת הסמים.
יונת_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

לפי ההגיון הזה, מי שרוצה לעשן מריחואנה, --עדיף לו להמנע מזה. ומי שזה לא מעניין אותו -- יכול לעשן בשקט. :-)
קרן_אור*
הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי קרן_אור* »

_איני מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים וקיבל סיווג כזה
רועי, התכוונת לומר שאינך מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים, אמר את האמת לגבי זה בתחקיר וקיבל סיווג כזה._
אני דווקא מכירה. את בעלי.שיש לו גם תיק במשטרת ישראל המקסימה על עישון מריחואנה.
נשאל לפני התחקיר הבטחוני, ענה את האמת, התנדנד - יעבוד שם או לא, אבל בסוף עבר את התחקיר . כמובן שבאותה תקופה הוא לא עישן כבר. והוא בטח היחיד שעובד שם למרות שאמר את האמת. אם כי אני יודעת בוודאות על כאלו שעובדים במקומות שלא אמורים לעבוד שם מעשנים, ומעשנים ללא הפסקה.
לא ידעתי אגב שישנם אנשים שמעולם לא נחשפו לעישון מריחואנה. בימינו זה כמו להגיד שמעולם לא שתיתי מים.
אני עישנתי די הרבה בסביבות גיל ה 20. ואני לא יכולה להגיד שזה עשה לי נזק. לעומת זאת אני גם לא יכולה לחשוב על אפשרות לחזור לעשן שוב. מאוד אינדיווידואלי הסיפור הזה.
עלמה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי עלמה* »

גראס הוא לא הלוצינטיבי ובכל זאת יש אנשים שמעישון נשרטו לכל החיים. בדרך כלל, עד כמה שידוע לי, קדמו לכך מחלות נפש תורשתיות או חוויות קשות עם סמים הילוצינטיביים. יש לי חברת ילדות שעברה חוויה לא נעימה עם LSD אבל הכל הסתדר אכשהו. ואז, אחרי שנים, היא עישנה ג'וינט ודווקא זה מה שהביא אותה לאישפוז של שנתיים בבית חולים לחולי נפש. אבל האמת שגם כילדה היא הייתה מטורללת (ומקסימה עד אימה). זה לא הפתיעה אף אחד רק היה מאד עצוב. האמת שאני מכירה כמה אנשים שמתו לא באופן ישיר אבל בעצם מסמים. הם היו עדיין אתנו אלמלא ההשפעה ההרסנית של מה שלקחו והדרך בה התנהלו החיים שלהם בגלל הסמים אבל נראה לי שגם אם לא היו סמים בעולם, הם היו מוצאים דרך אחרת לחורבן עצמי. צרכני סמים הם לא עם או קהילה. זא טעות לחשוב שיש איזה פרמטרים שיכולים להכיל את כולם.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מחלות נפש תורשתיות
נכון, אבל ייתכן שלא היו מתפרצות כלל ללא הסמים. הסמים עלולים להיות הטריגר הקטן שמפעיל את המחלה.
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

....הכוחות שלנו לעבוד, לפעול, לעשות, לשנות ולהיות באופן כללי אקטיביים לגבי מה שקורה בחיינו ילכו וייחלשו, כל אחד לפי אופיו ונתוניו ההתחלתיים. כמובן שמה שילך ויתחזק יהיה הנטייה לקבל את הכל כמו שהוא, פסיביות והשלמה עם הגורל, שיש כאלו שגם קוראים לה "לחיות בסבבה" או "להיות מואר".

נועה, האמת היא שקצת נחרדתי לשמוע על ההקשר הנחרץ בין החלשות כוחות הרצון לבין השאיפה, אולי היכולת "לחיות בסבבה". נשמע כאילו אמרת שרצון בריא לא הולך טוב יחד עם נחת רוח, שמחה, שלווה.
היתכן? או שלא הבנתי אותך נכון??
איבי*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי איבי* »

אם פי 3, אם משהו שכתבתי גרם לך לתחושה בלתי נעימה אני מתנצלת, לא התכוונתי בכלל.
פוץ_השדה*
הצטרפות: 20 אפריל 2004, 16:56

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי פוץ_השדה* »

זה עיניין של הגדרה.

נהוג לכנות בתואר 'קלים' חומרים נרקוטיים כגון מריחואנה ומשפחת הגראס כולה (צ'ארס, חשיש וכו')
אבל כאן מתחילה הטעיה ארוכת שנים כאשר חומרים נרקוטיים ממכרים הרבה יותר (ומסוכנים לבריאות הפרט והחברה)
אינם נכללים בהגדרתם כסמים כלל.
האלכוהול והניקוטין המוצעים למכירה לבוגרים (ולעיתים קרובות מידי גם לקטינים) בכל קרן רחוב הינם סמים לכל דבר ועיניין
הם יוצרים תלות פיזית ונפשית המתפתחת במהירות ובעוצמה רבה
הם פוגעים במערכות הגוף וגורמים למחלות סופניות קשות
הם משווקים ברשות באמצעי התקשורת ופרסום חוצות
והם בעצם סמים קשים של ממש - במסווה.

סמים קלים?
תלוי בהשוואה למה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נכון, אבל ייתכן שלא היו מתפרצות כלל ללא הסמים. הסמים עלולים להיות הטריגר הקטן שמפעיל את המחלה.
במקרה של החבר שלה, כנראה שה מריחואנה באמת היתה הטריגר. בנוסף, כל הסיפור המשפחתי גם העלה אחרי האישפוז או במהלכו אמא/אבא חולי נפש בצורה זו או אחרת.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי הילה* »

אם אתם רוצים לדעת פרטים על כל נושא שקשור לסמים , ודרך אגב אין דבר כזה "סמים קלים"
תוכלו להיעזר בקו החם לסמים ואלכוהול
ימים ראשון-חמישי
בין השעות 19:00-23:00

09-9577724 (הורים עונים)
09-9579373 (נוער עונה)

הפונה יכול לבחור במי רוצה הוא להסתייע-הורה ו/או נער ובהתאם לכך להתקשר לאחד משני המספרים המצוינים לעיל

מטרות הקו:
  • מתן ייעוץ ראשוני, אוזן קשבת ותמיכה נפשית למשתמשים, מתנסים ו/או מתלבטים ולקרוביהם בנושא חומרים פסיכואקטיביים( חומרים נדיפים, סמים ואלכוהול ) תוך אנונימיות מוחלטת.
  • מתן אפשרות לקבלת מידע אמין ומקורות סיוע למשפחות מתמכרים, לקרובים של מתמכרים ולמתמכרים עצמם תוך שמירה על אנונימיות.
  • הפניה לגורמי ייעוץ ו/או טיפול בהרצליה ובסביבתה במקרה הצורך.
המתנדבים עברו הכשרה אינטנסיבית ויוכלו בהחלט להפנות ולייעץ
בהצלחה
הילה
אל_דנטה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

למי שרוצה ייעוץ אלטרנטיבי בנושא סמים שונים מוזמן לפנות אלי בדף החם שלי.
מטרתי: למנוע בהלה
עברתי הכשרה אינטנסיבית בנושא במהלך חיי

בהצלחה
אל דנטה
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

הי אורית
נשמע כאילו אנחנו ממשיכות את שיחת הסחנה שלנו...
הפירוש שלי של "סבבה" זה לא שיש לך נחת או שקט, שהן דווקא דברים מאד מומלצים וראויים, אלא שאין לך כוחות לשנות או לפעול הן בחוץ והן בפנים על מה שקורה לך, גם כשאתה רוצה או יודע שצריך לפעול.
לא באמת חושבת שסבבה אז, בטח לא ביחסים עם אנשים. חושבת שבפנים זה די גיהנום בסופו של דבר.
מעשים נכונים שבאים מרצון בריא, לא רק שיוצאים מתוך שקט פנימי אלא גם מביאים אליו.
ולנסיה*
הצטרפות: 23 מרץ 2004, 16:07

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ולנסיה* »

_איני מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים וקיבל סיווג כזה
רועי, התכוונת לומר שאינך מכיר אפילו אדם אחד שהשתמש בסמים, אמר את האמת לגבי זה בתחקיר וקיבל סיווג כזה. תאמין לי ששום תחקיר בטחוני, מקיף ככל שיהיה, לא ירוץ לחפש שרידי ג'וינט של סופשבוע במאפרה של אף עובד עתידי, אלא אם יש אינדיקציות מצטלבות לבעייתיות נוספת כלשהי._
אני מכירה אישית מאוד מישהו שהתנסה בחשיש, הודה בזה בפוליגרף שעבר בפה מלא וללא התנצלות ויש לו סיווג ביטחוני הגבוה ביותר. הוא שירת בתפקיד רגיש מאוד ולאחר השחרור עבר לעבוד עבור משרד הבטחון, כנראה בדברים דומים (כאמור - השהש, שושואיסטים, אף מילה...אני לא יודעת מה בדיוק הוא עושה). אני גם יודעת שהוא לא היחיד במדור שלו בצבא שהשתמש, אבל אני לא יודעת אם האחרים הודו (אבל נראה לי סביר שכן, יש בעיה בשקר בבדיקת פוליגרף).

ועוד לצורך העניין - אני התנסתי (פעמיים - זה פשוט הרדים אותי מיד), הרבה ממכרי התנסו (תתפלאו אולי לגלות את זה גם על אנשים שאתם מכירים, רוב אלו שהתנסו אי פעם בחייהם לא מכריזים על כך בראש חוצות ולא הולכים עם שלט) ולא קרה לנו כלום. כולנו אקדמאים או בדרך, כולנו אנשים עצמאיים, אחראיים, רציניים ושומרי חוק (מי שמנסה בדר"כ משיג את החומר מ"חבר של חבר" או ממכר שמגדל, אני לא רואה אף אחד מהחברים ה"חנונים" שלי מסתובב באיזו סמטא אפילה עם מעיל גשם, LOL). ההשפעה, כמו שאני מכירה אותה, היא לרוב העצמה של התחושה באותו רגע, אבל בדר"כ יש הרגשות שחוזרות על עצמן - הרוגע, המאנצ'יס (צורך לנשנש). אני לא חוויתי אותן, ז"א - בערך רוגע, הייתי כ"כ רגוע שנרדמתי :-P.
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

נועה, :-) הבהרת את ה'סבבה' ושוב חידדת את סקרנותי להתבוננות הביוגרפית.
חשיש וגראס זמינים וקלים ככל שיהיו נתפסו מבחינתי (בפעמיים וחצי שניסיתי אותם בשנות העשרים היפות שלי) כ גונבי-חופש. תחת ההשפעה הממסטלת והאוירה החברתית האקזוטית סביב, היתה לי תחושה מוזרה ביותר שבאותם רגעים אני מפסיקה להיות 'בעלת הבית' פה. זה הספיק לי כדי להבין שזה לא בשבילי. גם בלשבת 'נקי' עם בן אדם מסטול יש משהו מבאס, בגלל התחושה שהוא בעצם לא ממש נוכח.

הכי כיף זה לגלות ולדעת שאפשר להמריא ולעוף לגובה רב גם בלי סמים קלים.
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

מכל מה שנכתב פה, אין לי ולו טיפת חשק לנסות את זה אי פעם.
אל_דנטה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אין טעם להמליץ. מי שנמשך - נמשך. אבל כן חשוב להבין שהאחריות היא על האדם וכל סם הוא סוג של כלי. לכל סם השפעות שונות ובשימוש נכון אף יכול לתרום לאדם. ראו סמים בחברות שיבטיות למשל.

אין הסמים ממכרים יש אנשים המתמכרים.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הפירוש שלי של "סבבה" זה לא שיש לך נחת או שקט, שהן דווקא דברים מאד מומלצים וראויים, אלא שאין לך כוחות לשנות או לפעול הן בחוץ והן בפנים על מה שקורה לך, גם כשאתה רוצה או יודע שצריך לפעול
לזה קוראים דיכאון קליני, וזה ממש לא סבבה. השתמשת בעבר במילה "מואר". אנשים מוארים באמת הם אנשים עם המון אנרגיה וכוח לפעול, הם רואים את מטרתם בחיים כעזרה לאנשים אחרים, הפסקת הסבל האנושי ועוד. אין הרבה כאלה שמסתובבים על פני האדמה בימינו, למיטב ידיעתי אף לא אחד מהם פה בארצנו הקטנטונת.
נכון_זה_סבל*
הצטרפות: 24 אפריל 2004, 12:12

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי נכון_זה_סבל* »

מיכל והאמת:

מה לא פגשת "מוארים" במדינת ישראל? יש בשפע, דווקא לדעתי זהו מקום אידיאלי לחוכמה וידע מן הסוג הזה
בין היתר בגלל היהדות והקבלה .
בקשר לשר המבריח זו פרשייה ממש מוזרה ותמוהה ,לא?
אל_דנטה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

הערה נוספת לריענון הדף: צמח לא חוקי באופן טבעי? צמח?!? מה יותר טבעי מצמח?
תמר_ס*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

גם לצמח טבע ככל שיהיה יכולול להיות השפעות לא רצויות.
קמומיל למשל שממנו מכינים משקה לתינוקות שסובלים מגזים (מישהו ניסה את זה פעם? זה עוזר בכלל?????) הוא צמח שמשמש בהומאופטיה להרגעה או להפך, תלוי בסיטואציה, תלוי בשאר התופעות שיש. אני למשל מתייחסת לזה ממש כתרופה ולא הייתי משתמשת בזה בלי להתייעץ עם בעל מקצוע.
אל_דנטה*

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

במרבית התרופות לתינוקות שנתקלתי בהם מופיע קמומיל. תה שומר עוזר יותר לכאבי בטן. חיבוקים יותר. ציצי הכי.

יש גם צמחים רעילים. רובם המכריע חוקיים אגב. עישנתי ללא בושה המון גראס בחיי ובמשך הזמן הזה לא ראיתי רופאים, אכלתי נהדר ישנתי כמו מלאך הייתי סובלני פי כמה וכמה מהיום. :-) ושוב, אין דבר מקולקל יותר מלהוציא צמח מחוץ לחוק.
לפני כ 15 שנה בערך פגשתי משפחה שטילטלה את עולמי, הם לא שלחו את הילדים לבית ספר, ישנו ביחד, ועישנו (ההורים) מבוקר ועד לילה גם בנוכחות הילדים כמובן. הילדים היו מ ד ה י מ י ם. הלוואי על כולם. הרבה ממקור הסובלנות שלהם הגיע מהצמח הזה.

<אורי זוכר בצורה ברורה איך פעם הוא ישב ודיבר עם האבא ולפתע הילד הקטן הופיע, בן 5 בערך, וביקש שאבא יצייר לו משהו והאבא אמר בקול שקט "רגע, עוד מספר דקות, אני מדבר עם אורי, בסדר?" והילד חייך ישב בשקט עד שסיימנו ואז התיישב על רגלי האבא שצייר לו לו ציור. מעולם לא ראיתי ילד בגיל כזה נוהג ככה.<
משתמשת_במריחואנה*
הצטרפות: 15 יוני 2004, 10:38

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי משתמשת_במריחואנה* »

לי הסם שינה את החיים (לטובה). אציין שאני בעלת תואר שני, מורה, ועכשיו גם אם, והסם לא רק שלא עיכב את התפתחותי האישית - קידם אותה. אני מודעת לפחדים (בעיקר של הלא-מעשנים, כמו אמא שלי) מהעישון אבל באופן מוזר, דווקא הג'וינטים תרמו לאיזון הנפשי שלי.
אוהבת_סמים_קלים*
הצטרפות: 15 יוני 2004, 10:40

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי אוהבת_סמים_קלים* »

אני מעשנת כבר 8 שנים והסם שינה את חיי לטובה, תרם לאיזון הנפשי שלי, והפך אותי נעימה יותר לעצמי ולאחרים. אני מודעת לפחדים (בעיקר של אלה הלא-מעשנים) מ"סמים" אבל הסמים הללו שינו לי כאמור את החיים. (אני בעלת תואר שני, במקצוע חופשי ועכשיו גם אם, והם לא עיכבו את התפתחות השכל שלי, ורק תרמו לעוד אינטילגנציה רגשית). מה תגידו?
ים*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 14:06

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ים* »

אני גם-כן מעשנת כבר בערך 8 שנים וגם אותי זה מאוד שינה,אני חושבת שעל כל אחד הסם משפיע בצורה שונה,יש אנשים שזה תורם להם ויש אנשים
שזה מזיק להם...ומה שעוד חשוב בעיני זה המינונים,כלומר לעשן בפרופורציה. אני דווקא כרגע מנסה להפסיק כי אני רוצה להיכנס להריון ולהתנקות,
אבל באופן כללי למי שזה עושה טוב אז בהחלט אפשר לנהל אורח-חיים רגיל:לימודים,עבודה,משפחה...המשך סטלות נעימות...
ז_י_ו*
הצטרפות: 25 יוני 2004, 20:15

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ז_י_ו* »

קודם כל, אני חושב שמי שלא ניסה סמים (כלשהם) לפחות פעם אחת, אין לו פה בכלל מה להביע דעה על אם זה טוב או רע, כי סמים הם דבר שצריך לחוות אותם כדי להבין מה זה בכלל.

אני מעשן כבר למעלה מעשר שנים, בערך מגיל שמונה-עשרה, יש לי חברים חברים שמעשנים, יש להם ילדים ועבודות כאלה או אחרות, כולל כאלה שדורשות ריכוז ותשומת לב לפרטים, והם מעשנים בערב וזה לא משפיע בגרוש על מה שקורה למחרת, ואין להם סטיות בחיים (לפחות לא יותר מלאחרים) והם אנשים יפים ושמחים ומועילים ותורמים לחברה, וזה מנקודת המבט של המעשן אחד ההבלויות הגדולות ביותר שהחברה שלנו שרויה בהן.

אפשר לומר שגם אני שרוי בהרבה מהתפיסות האלה, וכל פעם שאני מנסה סם חדש (ויש הרבה שעוד לא ניסיתי) אני מתמלא בפחד ש"אולי 'הם' בכל זאת צדקו" (הכוונה ב'הם' היא לכל המפחידים והמצמררים שאין להם מושג למיניהם) ואולי הסם הזה יוביל אותי הפעם לתהומות השאול והשכחה.

אז זהו, שלא.

סמים, טבעיים בעיקר (צמחיים) הם שערים שאמא אדמה השאירה לנו אל מעבר לשגרתי, הידוע, המקובע והמובן מאליו, הם מקור ידע קוסמי קסום ורב עוצמה, הם מופלאים כל כך שהם יותר מופלאים מכל מה שאתם יכולים לדמיין לעצמכם, ורבי עוצמה יותר ממה שהמדע מסוגל לאפסן בתוך משוואות.

עדיין

הסמים אינם עניין פשוט כלל ועיקר, הדוגמאות (ולצערי ישנן רבות) שניתנו כאן בהודעות על אנשים ש'נשרטו', 'איבדו את זה', 'ניתקו קשר עם המציאות' ועוד תיאורים כואבים, הם דוגמא טובה לשימוש גרוע בסמים, אם בכך שמי שלקח אותם לא עשה עם עצמו חשבון ששאר התחומים בחייו אינם פצועים או מדממים (עייפות, מחלת נפש רדומה, דכאון, כעסים מודחקים וכד') ולא עשה עם חבריו מכריו או מי שזה לא יהיה דיון מעמיק אודות החוויה הכל-כך כל-כך שונה שהוא עומד לעבור.
ולא, לא כל אחד מתאים לזה.

חלקנו אנשים חזקים יותר, ויועילו יותר בעבודות שדורשות כח פיזי
חלקנו אנשים בעלי זכרון טוב יותר, וייטב אם יעסקו במדעים המדוייקים
חלקנו אנשים בעלי נטיות חקרניות, וייטב אם יעסקו במחקר
וחלקנו אנשים שפשוט מסוגלים להתמודד עם שינויים קיצוניים הרבה יותר טוב מאחרים. בחלק מהמקומות הם נקראים ' ניורוטיים' והחברה המערבית מסמנת אותם כבלתי כשרים להשתתף בחוויית השיממון הרגשי שהיא מספקת כמצע גידול, ובצדק. בתרבויות אחרות, שאנחנו מעדיפים עדיין לכנות 'פרימיטיביות' (להלן 'חברות מתקדמות') ואשר חיות במבנה שבטי ומקיימות אורח חיים מסורתי אמיתי, האנשים האלה היו מוצאים אל מחוץ לכלל, ומצורפים לחברת ה'שאמאנים', חברה מצומצמת ורמת מעלה של אמיצי לב ובעלי קיבה חזקה.

עיקר מהות החוויה הפסיכדלית היא עמעום\המסת\עירוב גבולות. בחלק מהסמים זוהי המערבבות קלט חושי, בחלקם הערבוב הור רגשי שכלי או גופני, אבל החשוב הוא שאנחנו גולשים אל מחוץ למה שידוע ומוכר, קפיצת ראש אל הלא-נודע, בכל פעם מחדש, ולכך דרושים אנשים בעלי עצבים של ברזל.

כאשר נבין את זה לא יהיה יותר צורך בחוקים שיגדירו את הגבולות, כי לא יהיו יותר גבולות, צריך רק לאפשר לאנשים הנכונים לצלול אל ים התודעה, ולהעלות ממנו את מה שימצאו, ולבחון אותו כמו שבוחנים אוצרות מספינה טבועה, בתשומת לב ומתוך יראת כבוד.

למתעניינים יש סדרות ארוכות של הרצאות של טרנס מק'קנה (Terence McKenna) באינטרנט, לדעתי האישית מגדולי הנביאים שקמו לאנושות לאחרונה, שמסביר את משנתו האקולוגית-ביולוגית-פסיכולוגית-היסטורית-פסיכדלית. ממליץ בחום לקרוא, להקשיב (יש המון mp3 עם הרצאות שלו ברשת), ולנסות להבין עד כמה המסר שלו מדוייק מעמיק ומעניין.
רועי_שרון*

האם יש דבר כזה סמים קלים

קודם כל, אני חושב שמי שלא ניסה סמים (כלשהם) לפחות פעם אחת, אין לו פה בכלל מה להביע דעה על אם זה טוב או רע, כי סמים הם דבר שצריך לחוות אותם כדי להבין מה זה בכלל. -- טוב, אני כמובן לא מסכים לזה. אני בטוח שיש הרבה דברים בחיים שאתה לא ניסית ובכל זאת יש לך דעה האם זה טוב או רע (לאכול נחש, להיות שפחת מין, לעבור אונס, להרוג מישהו בעבור בצע כסף, וכיו"ב). לא צריך לנסות כל דבר בשביל לפתח שיפוט לגביו. יכול להיות שבשיפוט הזה חסרה ההתנסות האישית, אבל זה לא הופך אותה ללא רלוונטית. סתם לדוגמא, אדם יכול לבחור להאמין שלעבור על החוק זה רע, בלי קשר למהות העברה. הבחירה הזו אינה פגומה או לוקה. היא אולי שונה משלך, אבל בחירה לגיטימית לא פחות.
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ב_דחילו* »

_שמי שלקח אותם לא עשה עם עצמו חשבון ששאר התחומים בחייו אינם פצועים או מדממים (עייפות, מחלת נפש רדומה, דכאון, כעסים מודחקים וכד') ולא עשה עם חבריו מכריו או מי שזה לא יהיה דיון מעמיק אודות החוויה הכל-כך כל-כך שונה שהוא עומד לעבור.
ולא, לא כל אחד מתאים לזה._
יכול להיות שדווקא אנשים פגועים יחפשו מלכתחילה את החוויה שאתה מנתח בצורה אינטלקטואלית - מעמעמת גבולות, קפיצת ראש אל הלא נודע, ולאחרים היא מהווה בריחה ומפלט מהחיים. אתה ממליץ על מבחני אישיות לפני השימוש?
שימוש בסמים בתרבויות פשוטות כחלק מתהליך טקסי מעניק לחוויה הקשר, מגונן, מרפא, בעוד שההקשר שלה אצלנו הוא, מה לעשות, בתרבות עברינית.

אותם אנשים חזקים ומלאי השראה שאתה מיחל אליהם יקדמו את האנושות על ידי שימוש בסמי הזיה לצורך המסת גבולות?
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

האם יש דבר כזה סמים קלים

שליחה על ידי ב_דחילו* »

והבריחה אל העולם הוירטואלי, שאלה בעצמם סוג של סמים
לא יודעת אם בריחה, אבל בהחלט התמכרות לאתרים מסוימים...
לא כל התמכרות או אינטנסיביות היא בהכרח שלילית או מגונה, אפילו אם היא יכולה להיות לא מאוזנת (סבתא שלי טענה שקצת רעל זה בריא).
בהקשר של סמים - ניצול הוא שלילי, מחיקת האישיות היא שלילית, חיסול כל היבטי החיים והתמכרות להרס עצמי הם שליליים. מי שבוחר להתבדר מסמים קלים - לבריאות, המחלוקת שלי איתו מתחילה ברגע שהוא מציע את זה כפתרון או מזור לבעיות האנושות.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”