דיונים על עריכות
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
דיונים על עריכות
משהו שמפריע לי לאחרונה באתר -
מישהו פותח דף או מתקיים דיון פורה באיזה דף, ואז פתאום הדיון סוטה לחלוטין בעיסוק בענייני עריכה.
לדעתי זה "מזהם" את הדף.
דוגמא מעכשיו: בדף פחד מחיידקים.
אני מציע את הדף הזה, כדף שדיונים על עריכות יתקיימו בו.
המתכון הוא שאם רוצים להתווכח על עריכת דף מסויים, אז בדף ההוא כותבים "נראה לי ש..." (את דעתך על הדף) ... "בואי נדבר על זה ב דיון על עריכות"
אני, אגב, מאוד מצדיק את אופק שבזמנו היה צריך כמה פעמים להעביר דיונים על עריכות בתוך דפים שפתח לדף החדש - הוויכוחים האלו פשוט הפריעו לדף.
מישהו פותח דף או מתקיים דיון פורה באיזה דף, ואז פתאום הדיון סוטה לחלוטין בעיסוק בענייני עריכה.
לדעתי זה "מזהם" את הדף.
דוגמא מעכשיו: בדף פחד מחיידקים.
אני מציע את הדף הזה, כדף שדיונים על עריכות יתקיימו בו.
המתכון הוא שאם רוצים להתווכח על עריכת דף מסויים, אז בדף ההוא כותבים "נראה לי ש..." (את דעתך על הדף) ... "בואי נדבר על זה ב דיון על עריכות"
אני, אגב, מאוד מצדיק את אופק שבזמנו היה צריך כמה פעמים להעביר דיונים על עריכות בתוך דפים שפתח לדף החדש - הוויכוחים האלו פשוט הפריעו לדף.
-
- הצטרפות: 08 יוני 2007, 02:34
- דף אישי: הדף האישי של עורכת_עם_ערכים*
דיונים על עריכות
הי, זה רעיון לא רע בכלל...
-
- הצטרפות: 02 מאי 2006, 22:45
- דף אישי: הדף האישי של ה_מערוך*
דיונים על עריכות
מוכנה לנסות...
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
דיונים על עריכות
מבורך בהחלט - זה נחמד איך בויקיפדיה יש לכל עמוד את הבמה הראשית ומאחורי הקלעים שם מתדיינים ומתווכחים ומה לא.
-
דיונים על עריכות
זה נחמד איך בויקיפדיה יש לכל עמוד את הבמה הראשית ומאחורי הקלעים שם מתדיינים ומתווכחים ומה לא.
סוג של הצעה לשיפור בצ'יק צ'ק?
סוג של הצעה לשיפור בצ'יק צ'ק?
-
דיונים על עריכות
לדעתי השיטה של ויקיפדיה -- שלכל דף יש דף שיחה -- לא מתאימה לאתר הזה. נדמה לי שהיה דיון על זה פעם... (הולכת לחפש)
-
דיונים על עריכות
לדעתי השיטה של ויקיפדיה – שלכל דף יש דף שיחה – לא מתאימה לאתר הזה
אורי לא דיבר על דף-שיחה-נפרד לכל דף, אלא על דף אחד כולל לשיחות על כל הדפים.
אורי לא דיבר על דף-שיחה-נפרד לכל דף, אלא על דף אחד כולל לשיחות על כל הדפים.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
דיונים על עריכות
לדעתי, מיותר.
כאשר יש שיחת עריכה בדף מסוים, היא חלק מהדיון. מתדיינים עליה, מגיעים להחלטות, ואז בסוף, אחרי שנופלת ההחלטה - הולכים ומוחקים את כל הדיון שנעשה מיותר.
אם הדיון ייעשה כל הזמן בדף נפרד, מתנתק ההקשר של הדיון הספציפי, ואחר כך אף אחד גם לא יזכור לנקות אחריו, כי את היישום יבצעו ע"י עריכה בדף אחר בכלל.
כאשר יש שיחת עריכה בדף מסוים, היא חלק מהדיון. מתדיינים עליה, מגיעים להחלטות, ואז בסוף, אחרי שנופלת ההחלטה - הולכים ומוחקים את כל הדיון שנעשה מיותר.
אם הדיון ייעשה כל הזמן בדף נפרד, מתנתק ההקשר של הדיון הספציפי, ואחר כך אף אחד גם לא יזכור לנקות אחריו, כי את היישום יבצעו ע"י עריכה בדף אחר בכלל.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
דיונים על עריכות
מה שבשמת אמרה.
-
דיונים על עריכות
טוב לא יודע איפה לכתוב את זה - אבל התעורר דיון מעניין בנושא חיים בכפר או בעיר - בדף משלו - למרות שהנושא קיים בדפים קיימים.
באה עורכת ואיחדה מיד לדף ארוך אחר בנושא... עכשיו צריך לטעון עמוד ארוך ולגלגל למטה כל פעם... אני חושב שכדאי להשאיר את הדיון "החי" בדף משלו - לתת לו תקופת של זוהר.. ואחרי שנרגע - אז לקבור אותו בעמוד אחד. ואפילו לסכם...
אותו דבר עם העמוד שפתחתי בנוגע לכרוב כבוש - איחדו אותו תוך זמן קצר עם עמוד אחר בנושא - ועכשיו אנשים באים ושואלים אותי איפה המתכון... אני לא מבין מה הלחץ לאחד - תמיד אפשר לאחד אחר כך - וזה לא מעמיס על מה חדש.
באה עורכת ואיחדה מיד לדף ארוך אחר בנושא... עכשיו צריך לטעון עמוד ארוך ולגלגל למטה כל פעם... אני חושב שכדאי להשאיר את הדיון "החי" בדף משלו - לתת לו תקופת של זוהר.. ואחרי שנרגע - אז לקבור אותו בעמוד אחד. ואפילו לסכם...
אותו דבר עם העמוד שפתחתי בנוגע לכרוב כבוש - איחדו אותו תוך זמן קצר עם עמוד אחר בנושא - ועכשיו אנשים באים ושואלים אותי איפה המתכון... אני לא מבין מה הלחץ לאחד - תמיד אפשר לאחד אחר כך - וזה לא מעמיס על מה חדש.
-
דיונים על עריכות
<כותבת בקיצור>
מסכימה שלא נכון להעביר כשהדיון אך זה נפתח.
הבעיה עם לחכות זה ששוכחים.
לכן מציעה תיוג חדש: דף להעברה / לאיחוד, או יותר כללי - דף לטיפול בהמשך (ניסוח איום, אני לא מאופסת)
@}
מסכימה שלא נכון להעביר כשהדיון אך זה נפתח.
הבעיה עם לחכות זה ששוכחים.
לכן מציעה תיוג חדש: דף להעברה / לאיחוד, או יותר כללי - דף לטיפול בהמשך (ניסוח איום, אני לא מאופסת)
@}
-
דיונים על עריכות
בעצם, על מה אני מדברת?! כבר יש תיוג כזה - דף לעריכה...
-
דיונים על עריכות
וליד התיוג אפשר להוסיף הערה: להעביר אח"כ לזה וזה. ממש לא חייבים תוך כדי. אבל התיוג הוא חשוב כדי שזה לא ישקע בתהומות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
דיונים על עריכות
תמיד אפשר לכתוב:
(הערת עריכה- דף לעריכה כשהדיון יסתיים)
כן, ככה בסוגריים, הערה קטנה, והדיון - בתקווה - ימשיך בלי לעבור לדיון על עריכה.
(הערת עריכה- דף לעריכה כשהדיון יסתיים)
כן, ככה בסוגריים, הערה קטנה, והדיון - בתקווה - ימשיך בלי לעבור לדיון על עריכה.
-
דיונים על עריכות
מסכימה שלא כדאי להעביר בזמן שהדיון חי ולוהט, אלא לאחר זמן.
אולי באמת כדאי תיוג ספציפי כמו דף לאיחוד.
כי דף לעריכה זה כללי מדי.
אולי באמת כדאי תיוג ספציפי כמו דף לאיחוד.
כי דף לעריכה זה כללי מדי.
-
דיונים על עריכות
התיוג הוא חשוב כדי שזה לא ישקע בתהומות.
וליד התיוג אפשר להוסיף הערה: להעביר אח"כ לזה וזה.
מסכימה.
וליד התיוג אפשר להוסיף הערה: להעביר אח"כ לזה וזה.
מסכימה.
-
דיונים על עריכות
אופק, יש לך איזו שהיא אפשרות לשחזר את הדיון על נחיצות המדור? הוא הועתק למקום אחר? אני לא מוצאת אותו בגרסאות.
(ומאוד מתבאסת שמחקת)
(ומאוד מתבאסת שמחקת)
-
דיונים על עריכות
אופק, מה שאתה עושה לא מקובל.
לא מקובל למחוק הודעות של מישהו אחר מדף כללי (להבדיל מבלוג או דף בית) -- בעיקר ביום שבו היא נכתבה, לפני שוידאת שאותו משתתף ראה את התשובה.
לא מקובל לערוך דף אישי של משתמש אחר (מה שעשית כשהעברת את ההודעה שלי לכאן).
לא מקובל למחוק הודעות של מישהו אחר מדף כללי (להבדיל מבלוג או דף בית) -- בעיקר ביום שבו היא נכתבה, לפני שוידאת שאותו משתתף ראה את התשובה.
לא מקובל לערוך דף אישי של משתמש אחר (מה שעשית כשהעברת את ההודעה שלי לכאן).
-
דיונים על עריכות
בכיף לנהל אותו ב-דיונים על עריכות.
השאלה היתה אם לפני שמחקת אותו מדף האופניים העתקת אותו לדף אחר (באתר או על המחשב שלך).
השאלה היתה אם לפני שמחקת אותו מדף האופניים העתקת אותו לדף אחר (באתר או על המחשב שלך).
-
דיונים על עריכות
בכיף לנהל אותו ב-דיונים על עריכות.
האמת, לא כל-כך בכיף, זו היתה צורת ביטוי שמביעה הסכמה. אבל למען האמת, זה ממש לא בכיף. מקומו הנכון של הדיון הוא ב{{}}פינת אופניים.
האמת, לא כל-כך בכיף, זו היתה צורת ביטוי שמביעה הסכמה. אבל למען האמת, זה ממש לא בכיף. מקומו הנכון של הדיון הוא ב{{}}פינת אופניים.
-
דיונים על עריכות
מקומו של הדיון ב- דיונים על עריכות
הדיון שלך שם על עריכות מפריע להדיין על אופניים.
(מה שכן, ראוי שיהיה שם מראה מקום שכתוב בו שמתקיים דיון על הנושא ב- דיונים על עריכות)
(מה שכן, ראוי שיהיה שם מראה מקום שכתוב בו שמתקיים דיון על הנושא ב- דיונים על עריכות)
-
דיונים על עריכות
_לדעתי, מיותר.
אם הדיון ייעשה כל הזמן בדף נפרד, מתנתק ההקשר של הדיון הספציפי, ואחר כך אף אחד גם לא יזכור לנקות אחריו, כי את היישום יבצעו ע"י עריכה בדף אחר בכלל._
אני היחיד שחושב שלהתדיין על לגיטימיות של עמוד, על מחיקתו או עריכתו, בזמן שהעמוד עצמו חי, זה מפריע?
{דיון שהתחיל בפינת אופניים והמשיך אצל עורכת עם ערכים
אם הדיון ייעשה כל הזמן בדף נפרד, מתנתק ההקשר של הדיון הספציפי, ואחר כך אף אחד גם לא יזכור לנקות אחריו, כי את היישום יבצעו ע"י עריכה בדף אחר בכלל._
אני היחיד שחושב שלהתדיין על לגיטימיות של עמוד, על מחיקתו או עריכתו, בזמן שהעמוד עצמו חי, זה מפריע?
{דיון שהתחיל בפינת אופניים והמשיך אצל עורכת עם ערכים
-
דיונים על עריכות
אופק חובב של גישת הדף דיונים על עריכות, ולא אוהב שמתחילים את הדיונים האלה בתוך דפים חיים.
-
דיונים על עריכות
אופק,
זה לא היה כזה דיון תוסס - היו מספר קולות שתמכו במדור ומספר קולות שהביעו ספקות
למיטב זכרוני, זה דווקא היה דיון תוסס למדי. אני עזבתי אותו בינתיים, כדי לראות מה יתפתח, מתוך הנחה שאפשר יהיה לחדש אותו אח"כ, כפי שנעשה תמיד. אני מניחה שאחרות(ים) שהתנגדו למדור אופניים עזבו את הדיון על נחיצותו משיקול דומה. לא ציפינו שהדיון ייעלם.
אורי, כפי שכתבתי לך אצלך, מאוד אעריך את זה אם כשאתה פונה אלי, תדבר בשם עצמך.
וואללה?! אני כנראה עיוורת, כי אני לא מצליחה לראות שם דיון על אופניים. חשבתי שכדי להתדיין על אופניים יש עמודים בנושא אופניים. חבל שאת המקום המיועד לדיון על תוכן וצורת המדור (כלומר הדף פינת אופניים) יתפסו דיונים על אופניים שאפשר לשבץ בדפים רלוונטיים יותר לנוחיות הגולשים.
אה, לא ידעת? כל דף אינדקס הוא המקום לדון בתוכן ובצורת עצמו ולהתלבט בסוגיות אינדוקס של דפים שייכים ומדורים קרובים. כך זה היה תמיד, אתה יכול להיכנס לדפי האינקדס השונים ולהיווכח בכך.
לכן מקומו הנכון של הדיון הוא ב מדור אופניים., ולא כאן.
זה לא היה כזה דיון תוסס - היו מספר קולות שתמכו במדור ומספר קולות שהביעו ספקות
למיטב זכרוני, זה דווקא היה דיון תוסס למדי. אני עזבתי אותו בינתיים, כדי לראות מה יתפתח, מתוך הנחה שאפשר יהיה לחדש אותו אח"כ, כפי שנעשה תמיד. אני מניחה שאחרות(ים) שהתנגדו למדור אופניים עזבו את הדיון על נחיצותו משיקול דומה. לא ציפינו שהדיון ייעלם.
אורי, כפי שכתבתי לך אצלך, מאוד אעריך את זה אם כשאתה פונה אלי, תדבר בשם עצמך.
וואללה?! אני כנראה עיוורת, כי אני לא מצליחה לראות שם דיון על אופניים. חשבתי שכדי להתדיין על אופניים יש עמודים בנושא אופניים. חבל שאת המקום המיועד לדיון על תוכן וצורת המדור (כלומר הדף פינת אופניים) יתפסו דיונים על אופניים שאפשר לשבץ בדפים רלוונטיים יותר לנוחיות הגולשים.
אה, לא ידעת? כל דף אינדקס הוא המקום לדון בתוכן ובצורת עצמו ולהתלבט בסוגיות אינדוקס של דפים שייכים ומדורים קרובים. כך זה היה תמיד, אתה יכול להיכנס לדפי האינקדס השונים ולהיווכח בכך.
לכן מקומו הנכון של הדיון הוא ב מדור אופניים., ולא כאן.
-
- הצטרפות: 14 ינואר 2008, 11:45
דיונים על עריכות
_מקומו של הדיון ב- דיונים על עריכות
הדיון שלך שם על עריכות מפריע להדיין על אופניים._
כן, כי יש שם דיון מה-זה סוער על אופניים!
אופק ואורי - כשמישהו אחר עורך דיון בזמן התרחשותו אתם קופצים, אבל כשמישהו מעיר הערה של נוחה לכם (שרון ס, עורכת עם ערכים) אתם מיד מוצאים סיבה טובה לערוך אותה החוצה מהמקום שבו היא הוערה בלי ליידע בכלל את הכותבת
אנא הביטו בהתנהלות הזו שלכם.
עצרו רגע.
האם אתם לא רואים בכך טעם לפגם?
הדיון שלך שם על עריכות מפריע להדיין על אופניים._
כן, כי יש שם דיון מה-זה סוער על אופניים!
אופק ואורי - כשמישהו אחר עורך דיון בזמן התרחשותו אתם קופצים, אבל כשמישהו מעיר הערה של נוחה לכם (שרון ס, עורכת עם ערכים) אתם מיד מוצאים סיבה טובה לערוך אותה החוצה מהמקום שבו היא הוערה בלי ליידע בכלל את הכותבת
אנא הביטו בהתנהלות הזו שלכם.
עצרו רגע.
האם אתם לא רואים בכך טעם לפגם?
-
דיונים על עריכות
פחחח יקר/ה,
שרון ס קיבלה הודעה על כך שההודעה שלה הועברה, עם התראה מראש, ואפילו שאלתי אותה בנימוס לאן היא מעדיפה שנעביר את ההודעה (אלי או אליה).
שימ/י לב גם ששרון קיבלה חלק מההערות ושינתה את התנסחותה, ועל כך מגיע לה פירגון - זה דבר נדיר מדי באתר הזה.
אני מקבל את טענתכם על כך שבדף לא התנהל דיון כלל, ולכן אני חוזר בי בחלק מהטענות.
אבל הדיון על נחיצותו של דף מפריע לו לצמוח, לפי דעתי. כל דף.
וכן, תודה על שהערת את תשומת לבי לעניין של דיונים על עריכות של מדור מקומם בדף האינדקס, זה בהחלט אחלה מקום.
שרון ס קיבלה הודעה על כך שההודעה שלה הועברה, עם התראה מראש, ואפילו שאלתי אותה בנימוס לאן היא מעדיפה שנעביר את ההודעה (אלי או אליה).
שימ/י לב גם ששרון קיבלה חלק מההערות ושינתה את התנסחותה, ועל כך מגיע לה פירגון - זה דבר נדיר מדי באתר הזה.
אני מקבל את טענתכם על כך שבדף לא התנהל דיון כלל, ולכן אני חוזר בי בחלק מהטענות.
אבל הדיון על נחיצותו של דף מפריע לו לצמוח, לפי דעתי. כל דף.
וכן, תודה על שהערת את תשומת לבי לעניין של דיונים על עריכות של מדור מקומם בדף האינדקס, זה בהחלט אחלה מקום.
-
דיונים על עריכות
זה דבר נדיר מדי באתר הזה
זה ממש לא דבר נדיר באתר הזה.
זו אפילו התנהלות אופיינית.
הנה מהדף של שרון ס (בהקשר של הדיון ההזוי על אופייה):
_אופס, לא ידעתי שזה מה שקורה בדף שלי..
מילא, ננקה אחר כך._
(ההדגשות שלי)
זה ממש לא דבר נדיר באתר הזה.
זו אפילו התנהלות אופיינית.
הנה מהדף של שרון ס (בהקשר של הדיון ההזוי על אופייה):
_אופס, לא ידעתי שזה מה שקורה בדף שלי..
מילא, ננקה אחר כך._
(ההדגשות שלי)
-
דיונים על עריכות
אבל הדיון על נחיצותו של דף מפריע לו לצמוח, לפי דעתי. כל דף
זו מדיניות של "שקט, יורים".
אם 2 אנשים חושבים שהדף לא נחוץ , ו-2 אנשים חושבים שהוא כן נחוץ, אין מקום לאפשר לדף לצמוח, אלא לדבר על כך, ורק כשהדיון יגיע לעמק השווה, להחליט).
בדיוק כפי שאם 2 אנשים חושבים שיש למחוק דף, ו-2 אנשים חושבים שאין למחוק אותו, אין מקום למחוק אותו (אלא לדבר על כך, ורק כשהדיון יגיע לעמק השווה, להחליט).
תמיד לשמור על הסטטוס קוו בזמן שמתנהל דיון, עד להגעה להחלטה.
זו מדיניות של "שקט, יורים".
אם 2 אנשים חושבים שהדף לא נחוץ , ו-2 אנשים חושבים שהוא כן נחוץ, אין מקום לאפשר לדף לצמוח, אלא לדבר על כך, ורק כשהדיון יגיע לעמק השווה, להחליט).
בדיוק כפי שאם 2 אנשים חושבים שיש למחוק דף, ו-2 אנשים חושבים שאין למחוק אותו, אין מקום למחוק אותו (אלא לדבר על כך, ורק כשהדיון יגיע לעמק השווה, להחליט).
תמיד לשמור על הסטטוס קוו בזמן שמתנהל דיון, עד להגעה להחלטה.
-
דיונים על עריכות
כנראה שכן.
כנראה שכן.
-
דיונים על עריכות
לדעתי השיטה של ויקיפדיה – שלכל דף יש דף שיחה – לא מתאימה לאתר הזה. נדמה לי שהיה דיון על זה פעם... (הולכת לחפש)
מצאתי! דיון בדף ערך
מצאתי! דיון בדף ערך
-
דיונים על עריכות
אופק, יש לך איזו שהיא אפשרות לשחזר את הדיון על נחיצות המדור? הוא הועתק למקום אחר? אני לא מוצאת אותו בגרסאות.
למה שאלתי מלכתחילה? כי זכרתי במעומעם שהוא אכן הועבר למקום אחר. אופק, מסתבר שפשוט לא זכרת.
הוא אכן הועבר למדור אחר - וסוף סוף מצאתי אותו! הנה, כאן: מדור תחבורה.
למען הסדר הטוב מציעה לדבר על נחיצות מדור אופניים או ב{{}}מדור תחבורה או ב{{}}פינת אופניים עצמו, וכאן להמשיך לדבר על סגנונות גיזום של דפים במהלך צמיחתם. אולי זה המקום לדון בנושאים שעלו בדף התמיכה של ניצן ללא תיוג כדף תמיכה, שהרי אכן עלתה דרישה כזאת ויש בה טעם...
<יא וואראדי, כמה אנרגיה אפשר להשקיע בלהסכים איפה מדברים>
למה שאלתי מלכתחילה? כי זכרתי במעומעם שהוא אכן הועבר למקום אחר. אופק, מסתבר שפשוט לא זכרת.
הוא אכן הועבר למדור אחר - וסוף סוף מצאתי אותו! הנה, כאן: מדור תחבורה.
למען הסדר הטוב מציעה לדבר על נחיצות מדור אופניים או ב{{}}מדור תחבורה או ב{{}}פינת אופניים עצמו, וכאן להמשיך לדבר על סגנונות גיזום של דפים במהלך צמיחתם. אולי זה המקום לדון בנושאים שעלו בדף התמיכה של ניצן ללא תיוג כדף תמיכה, שהרי אכן עלתה דרישה כזאת ויש בה טעם...
<יא וואראדי, כמה אנרגיה אפשר להשקיע בלהסכים איפה מדברים>
-
דיונים על עריכות
קרוטונית,
אוקיי, שניים חושבים שהוא לא נחוץ, שניים חושבים שהוא כן נחוץ, ועוד 3 סה"כ רוצים לדבר על נושא הדף (קשיו, אופניים, טיול, חיתולים).
את לא חושבת שזה יפריע להם (לאותם שלושה) ?
אוקיי, שניים חושבים שהוא לא נחוץ, שניים חושבים שהוא כן נחוץ, ועוד 3 סה"כ רוצים לדבר על נושא הדף (קשיו, אופניים, טיול, חיתולים).
את לא חושבת שזה יפריע להם (לאותם שלושה) ?
-
דיונים על עריכות
אולי קצת יפריע להם, נו שוין. חיכו אלפיים שנות? ימתינו עוד קצת - לשמוע את דעת הרוב.
זה בטח לא מפריע להם יותר מאשר מפריע לאנשים מסוימים שדפים גועליים מסוימים לא נמחקים. אבל הם לא מוחקים אותם שוב ושוב ושוב, אם יש לזה התנגדות.
זה בטח לא מפריע להם יותר מאשר מפריע לאנשים מסוימים שדפים גועליים מסוימים לא נמחקים. אבל הם לא מוחקים אותם שוב ושוב ושוב, אם יש לזה התנגדות.
-
דיונים על עריכות
עזבי דפים גועליים. שם אני מסכים איתך שהעניין "דחוף".
נניח, טיול לקטים מסויים. באים אנשים ורוצים לכתוב חוויות מהטיול.
-
דיונים על עריכות
ערב טוב!
שמח שמצאת את מה שחיפשת!
גם אני מבולבל - מדור תחבורה חופשית נוצר רק בגלל שהיו אנשים שרצו מדור שיעסוק בתחבורה בכלל ולא רק באופניים.. אני הרגשתי שזה גדול עליי לערוך מדור עם נושא כזה רחב ואף אחד אחר חוץ מלהציע שמות לא לקח את זה על עצמו.. אבל מדור אופניים זה משהו ממוקד יותר - משהו שאני לפחות מסוגל להרגיש חלק ממנו - manageable.
עם כל העומס על האתר בענייני עריכות ומקהלות אנשים משקיעים את מלוא האנרגייה שלהם בדיונים על תוכן במקום לכתוב תוכן. באופן טבעי הכותבים והעורכים במדור אופניים הם אנשים שהנושא קרוב יותר לליבם.
באופן טבעי אנשים שאופניים לא קרובות כל כך לליבם לא יכתבו\יקראו שם.. אבל למה להתנגד לקיום העמוד? כמה זמן צריך להשקיע בלהתווכח עם משתמשים אנונימיים שהנושא לא קרוב לליבם על הצדקת עמודים?
שמח שמצאת את מה שחיפשת!
גם אני מבולבל - מדור תחבורה חופשית נוצר רק בגלל שהיו אנשים שרצו מדור שיעסוק בתחבורה בכלל ולא רק באופניים.. אני הרגשתי שזה גדול עליי לערוך מדור עם נושא כזה רחב ואף אחד אחר חוץ מלהציע שמות לא לקח את זה על עצמו.. אבל מדור אופניים זה משהו ממוקד יותר - משהו שאני לפחות מסוגל להרגיש חלק ממנו - manageable.
עם כל העומס על האתר בענייני עריכות ומקהלות אנשים משקיעים את מלוא האנרגייה שלהם בדיונים על תוכן במקום לכתוב תוכן. באופן טבעי הכותבים והעורכים במדור אופניים הם אנשים שהנושא קרוב יותר לליבם.
באופן טבעי אנשים שאופניים לא קרובות כל כך לליבם לא יכתבו\יקראו שם.. אבל למה להתנגד לקיום העמוד? כמה זמן צריך להשקיע בלהתווכח עם משתמשים אנונימיים שהנושא לא קרוב לליבם על הצדקת עמודים?
-
דיונים על עריכות
_שרון ס קיבלה הודעה על כך שההודעה שלה הועברה, עם התראה מראש, ואפילו שאלתי אותה בנימוס לאן היא מעדיפה שנעביר את ההודעה (אלי או אליה).
שימ/י לב גם ששרון קיבלה חלק מההערות ושינתה את התנסחותה_
(אני לא פחחחח אבל:)
קראתי את דבריה של שרון ס בהתייחס למה שהיה.
התיאור שלך פשוט לא מתאים למציאות.
אורי יורמן, אתה באמת ובתמים נקרא כמו בחור ממש נחמד בעל הכוונות הכי טובות.
אני תולשת את שערות ראשי בניסיון להבין: איך, איך, איך לגרום לך לראות? האם יש לזה סיכוי? אני לא מבינה למה זה נראה כאילו אתה מנסה, ובכל זאת מצליח כל פעם מחדש לסלף את מה שקורה באמת. זו רק אני? רק אני רואה את הסילופים והעיוותים ואי ההבנות העמוקים? זה הטבעונאות עושה לכם למוח? זה בטוח לא משהו בהבדלי המינים, כי בדיוני העריכה השתתפו לפחות עוד שני גברים שראו דברים נכוחה (אבל הם באמת לא טבעונאים P-: אז אולי יש משהו בהיפותיזה הזאת (-; ).
אני קצת צוחקת, אבל אני גם קצת מיואשת מההרגשה ההזויה שאי אפשר לתקשר ואני לא יודעת איך לסדר את זה.
שימ/י לב גם ששרון קיבלה חלק מההערות ושינתה את התנסחותה_
(אני לא פחחחח אבל:)
אורי יורמן, אתה באמת ובתמים נקרא כמו בחור ממש נחמד בעל הכוונות הכי טובות.
אני תולשת את שערות ראשי בניסיון להבין: איך, איך, איך לגרום לך לראות? האם יש לזה סיכוי? אני לא מבינה למה זה נראה כאילו אתה מנסה, ובכל זאת מצליח כל פעם מחדש לסלף את מה שקורה באמת. זו רק אני? רק אני רואה את הסילופים והעיוותים ואי ההבנות העמוקים? זה הטבעונאות עושה לכם למוח? זה בטוח לא משהו בהבדלי המינים, כי בדיוני העריכה השתתפו לפחות עוד שני גברים שראו דברים נכוחה (אבל הם באמת לא טבעונאים P-: אז אולי יש משהו בהיפותיזה הזאת (-; ).
אני קצת צוחקת, אבל אני גם קצת מיואשת מההרגשה ההזויה שאי אפשר לתקשר ואני לא יודעת איך לסדר את זה.
-
- הצטרפות: 14 ינואר 2008, 23:25
דיונים על עריכות
הפעם הכול התחיל מזה -
פחחחח....:
הוי ניצן, היכן את?
הדף שלך כל-כך נחוץ עכשו.
אופק מנהל מלחמות עריכה? על הדפים של רום הראל. לדעתך זו מלחמה. בעיניי, הוא הביע דעה שם ולא יותר.
מעביר הערה של שרון ס מ-חפלקים טבעונאים בתל אביב לדף הבית שלה, בלי לומר לה, כי היא לא נעימה לו. טעית. אורי יורמן העביר.
מעביר הערות של עורכת עם ערכים מ-פינת אופניים לדף אחר בלי להודיע לה ובלי לכתוב על כך בדף שממנו הועברה ההערה. שוב מיהרת לשפוט. עורכת עם ערכים העבירה בעצמה, והתנצלה בפני אופק לבסוף שלא זכרה לאן.
כל דף הוא עץ אבל רק ל-with passion מותר לגזום את הענפים ולקבוע את הנוף (תוך כדי צמיחה).
אייך?
המשיך בזה -
אני עקבתי אחר העניין מתחילתו, ולמעט העברת הדיון לדף הבית האישי, שבהחלט לא מקובל לעשות באתר, התיאור של אורי בהחלט מתאים למציאות.
ונגמר בזה -
זה הטבעונאות עושה לכם למוח?
ממש לא מצחיק.
(אח"כ יהיו שיטענו שזה רק ענייני עריכה והתנהלות באתר, וממש לא רדיפה אישית).
פחחחח....:
הוי ניצן, היכן את?
הדף שלך כל-כך נחוץ עכשו.
אופק מנהל מלחמות עריכה? על הדפים של רום הראל. לדעתך זו מלחמה. בעיניי, הוא הביע דעה שם ולא יותר.
מעביר הערה של שרון ס מ-חפלקים טבעונאים בתל אביב לדף הבית שלה, בלי לומר לה, כי היא לא נעימה לו. טעית. אורי יורמן העביר.
מעביר הערות של עורכת עם ערכים מ-פינת אופניים לדף אחר בלי להודיע לה ובלי לכתוב על כך בדף שממנו הועברה ההערה. שוב מיהרת לשפוט. עורכת עם ערכים העבירה בעצמה, והתנצלה בפני אופק לבסוף שלא זכרה לאן.
כל דף הוא עץ אבל רק ל-with passion מותר לגזום את הענפים ולקבוע את הנוף (תוך כדי צמיחה).
אייך?
המשיך בזה -
אני עקבתי אחר העניין מתחילתו, ולמעט העברת הדיון לדף הבית האישי, שבהחלט לא מקובל לעשות באתר, התיאור של אורי בהחלט מתאים למציאות.
ונגמר בזה -
זה הטבעונאות עושה לכם למוח?
ממש לא מצחיק.
(אח"כ יהיו שיטענו שזה רק ענייני עריכה והתנהלות באתר, וממש לא רדיפה אישית).
-
דיונים על עריכות
עורכת עם ערכים העבירה בעצמה, והתנצלה בפני אופק לבסוף שלא זכרה לאן.
לא. דווקא היא הבינה ולא את.
את מבלבלת בין 2 דיונים. את הראשון אופק העביר ושנינו שכחנו.
את השני אכן אופק העביר אלי ואני העברתי הנה.
לא. דווקא היא הבינה ולא את.
את מבלבלת בין 2 דיונים. את הראשון אופק העביר ושנינו שכחנו.
את השני אכן אופק העביר אלי ואני העברתי הנה.
-
דיונים על עריכות
ערב טוב אופק, אני בגדול מסכימה עם הדברים האחרונים שכתבת.
(|יש|)
חזרתי הערב עם הרבה סבלנות ובהירות מחשבתית ואנסה לענות לך לעומקו של עניין.
אנשים משקיעים את מלוא האנרגייה שלהם בדיונים על תוכן
באתר הזה זה בלתי נפרד.
ללא יצירת תוכן = אין כלום.
יצירת תוכן בלבד = תוהו ובוהו מוחלט.
עריכת תוכן = תוכן בעל ערך. אגב, לפני שבחרתי בכינוי שלי ניסיתי לחפש משהו שמעביר את המסר של עריכה בעלת ערך, אבל רציתי "עורכת" ולא "עריכה"...
עריכת תכנים = אתר בעל ערך.
ואם כבר הזכרתי את הכינוי שלי, אשטח את משנתי עד הסוף... :
עשיית כל הנ"ל מתוך הסכמה על ערכים = אתר בעל ערך גבוה במיוחד, או במלים אחרות אתר מיוחד במינו. האתר הזה.
ב אתר חופשי הרבה אנשים יוצרים תכנים ועורכים אותם יחד, ולכן דיונים על זה הם בלתי נמנעים. זה חלק מהותי מהעניין. ואגב, לדעתי זו בדיוק הסיבה שהם כן צריכים להישאר בדפים שמהם נבטו, כחלק אורגני מהם -- זה כל עוד הם בצמיחה. אחרי שהבשילו, דהיינו הגיעו למיצוי ולקונצנזוס, אפשר לקטוף אותם משם ולהעביר.
יש לזה יוצאים מהכלל מעטים, בעיקר במקרים של אי-הבנות טכניות או עקרוניות בנוגע להתנהלות האתר, שאז לא תמיד טורחים לחכות לאישור קונצנזוס קיים.
למה להתנגד לקיום העמוד?
בוא נבדיל לצורך הדיון (ובכלל) בין דף (העמוד) ל-תוכן.
אני אשתמש ב{{}}פינת אופניים כדוגמה; אמנם הוא מה שהביא אותנו לדיון כאן ועכשיו, אבל הוא באמת יכול להיות דוגמה למה שאני רוצה לדבר עליו, שהוא הרבה יותר כללי.
אז יצרת תוכן בנושא אופניים (בדפים מזמינים לטיול אופניים, רשמים מטיולוני אופניים, לנהגים מרוכבי האופניים, דגמי אופניים, חנויות אופניים נחמדות). התוכן עצמו הוא נהדר ובעל פוטנציאל, ועוד יותר מזה, עצם קיומו באתר הוא נפלא וחשוב, ממש כמו רוב רובו של החומר שאתה יוצר ומביא לכאן. תודה לך מקרב לב.
יפה, אז יצרת תוכן, אין שום התנגדות, להפך.
<במאמר מוסגר: אתה יצרת את התוכן הזה, את דפי התוכן האלה, אבל לא כדפים אישיים. לא תייגת אותם ולא הצגת אותם כאישיים אלא כדפי תוכן כלליים של שיתוף הקהילה בנושא שקרוב ללבך ושיש לך בו ידע וניסיון. שים לב למלים שיתוף הקהילה (אתה דווקא מצטייר לי כחובב sharing, האין זאת? ). לכן הם פתוחים להוספה ולעריכה חופשית, בהתאם למטרה המשותפת של העלאת ערך התכנים --> ערך האתר. עד כאן מאמר מוסגר.>
אח"כ רצית שהתוכן שלך יהיה בעל ערך. אז ניגשת לערוך אותו, ובנית לו דף אינדקס -- פינת אופניים פעולה חיובית, יופי. אין שום התנגדות לזה כשלעצמו.
רק מה, במעבר בין עריכת תוכן
אז התחלנו לדון בזה יחד. והדיון %FA%E7%E1%E5%F8%E4[/u]%E7%E5%F4%F9%E9%FA.]הנה הוא לפנינו זה התחיל כמו אחלה דיון, אני מאוד נהניתי ממנו בהתחלה, אבל אחרי זמן לא רב הוא נתקע ולא הגיע לקונצנזוס.
מכיוון שעריכת התכנים באתר, עריכת האתר ושיפור ערכו, היא עבודה שנעשית על-ידי קבוצה של עורכים מתנדבים -- והעובדה שאפשר למנות אותנו בקלות היא לא מהותית לעצם העניין, כי מעצם אתר חופשי מדובר בקבוצה, ברבים -- זה צריך להיעשות באופן משותף. באופן קונצנזוסיאלי (דוגמה לדיון כזה, שחי כבר יותר משלושה שבועות עם הרבה דעות שונות ועם זאת עם הרבה מאוד הסכמות (קונצנזוסים), אתה יכול לראות בדף מדיניות פרסום באתר באופן טבעי). הדיון ההוא על פינת אופניים ננטש, להבנתי כדי לשוב אליו כשהתנאים לקונצנזוס יבשילו. רק מה, הוא הוזז והוחבא (לא ברור אם במתכוון או מרשלנות; מי שלקח על עצמו לערוך [לשפר את ערך] פינת אופניים לא שם בו קישור למדור הכה-קרוב לו מדור תחבורה, אשר מכיל את הדיון עליו-עצמו).
הקונצנזוס הוא ערך מרכזי בעריכת האתר.
כך שאם במעבר בין עריכת תוכן
בריינבו היית, לא?
טמון פה אתגר לכולנו -- לגשר על פער ההבנה הזה, עם כל התסכולים שזה מעלה (אני נמנית על אלו שמאמינים שכשדברים כאלה עולים זו הזדמנות לצמיחה).
לילה טוב.
(|יש|)
חזרתי הערב עם הרבה סבלנות ובהירות מחשבתית ואנסה לענות לך לעומקו של עניין.
אנשים משקיעים את מלוא האנרגייה שלהם בדיונים על תוכן
באתר הזה זה בלתי נפרד.
ללא יצירת תוכן = אין כלום.
יצירת תוכן בלבד = תוהו ובוהו מוחלט.
עריכת תוכן = תוכן בעל ערך. אגב, לפני שבחרתי בכינוי שלי ניסיתי לחפש משהו שמעביר את המסר של עריכה בעלת ערך, אבל רציתי "עורכת" ולא "עריכה"...
עריכת תכנים = אתר בעל ערך.
ואם כבר הזכרתי את הכינוי שלי, אשטח את משנתי עד הסוף... :
עשיית כל הנ"ל מתוך הסכמה על ערכים = אתר בעל ערך גבוה במיוחד, או במלים אחרות אתר מיוחד במינו. האתר הזה.
ב אתר חופשי הרבה אנשים יוצרים תכנים ועורכים אותם יחד, ולכן דיונים על זה הם בלתי נמנעים. זה חלק מהותי מהעניין. ואגב, לדעתי זו בדיוק הסיבה שהם כן צריכים להישאר בדפים שמהם נבטו, כחלק אורגני מהם -- זה כל עוד הם בצמיחה. אחרי שהבשילו, דהיינו הגיעו למיצוי ולקונצנזוס, אפשר לקטוף אותם משם ולהעביר.
יש לזה יוצאים מהכלל מעטים, בעיקר במקרים של אי-הבנות טכניות או עקרוניות בנוגע להתנהלות האתר, שאז לא תמיד טורחים לחכות לאישור קונצנזוס קיים.
למה להתנגד לקיום העמוד?
בוא נבדיל לצורך הדיון (ובכלל) בין דף (העמוד) ל-תוכן.
אני אשתמש ב{{}}פינת אופניים כדוגמה; אמנם הוא מה שהביא אותנו לדיון כאן ועכשיו, אבל הוא באמת יכול להיות דוגמה למה שאני רוצה לדבר עליו, שהוא הרבה יותר כללי.
אז יצרת תוכן בנושא אופניים (בדפים מזמינים לטיול אופניים, רשמים מטיולוני אופניים, לנהגים מרוכבי האופניים, דגמי אופניים, חנויות אופניים נחמדות). התוכן עצמו הוא נהדר ובעל פוטנציאל, ועוד יותר מזה, עצם קיומו באתר הוא נפלא וחשוב, ממש כמו רוב רובו של החומר שאתה יוצר ומביא לכאן. תודה לך מקרב לב.
יפה, אז יצרת תוכן, אין שום התנגדות, להפך.
<במאמר מוסגר: אתה יצרת את התוכן הזה, את דפי התוכן האלה, אבל לא כדפים אישיים. לא תייגת אותם ולא הצגת אותם כאישיים אלא כדפי תוכן כלליים של שיתוף הקהילה בנושא שקרוב ללבך ושיש לך בו ידע וניסיון. שים לב למלים שיתוף הקהילה (אתה דווקא מצטייר לי כחובב sharing, האין זאת? ). לכן הם פתוחים להוספה ולעריכה חופשית, בהתאם למטרה המשותפת של העלאת ערך התכנים --> ערך האתר. עד כאן מאמר מוסגר.>
אח"כ רצית שהתוכן שלך יהיה בעל ערך. אז ניגשת לערוך אותו, ובנית לו דף אינדקס -- פינת אופניים פעולה חיובית, יופי. אין שום התנגדות לזה כשלעצמו.
רק מה, במעבר בין עריכת תוכן
תוכן בעל ערך_ ל- _עריכת תכנים
אתר בעל ערך[/u] הסתבר שיש אי-הסכמה בינך לבין חלק מהעורכימות האחרימות, שלקחו על עצמן לשפר תכנים אלו ואחרים באתר ומתוך כך את האתר (אי הסכמה לגבי נחיצות המדור, שמו, האינטראקציה בינו לבין מדורים אחרים). קורה. חלק בלתי נמנע מ{{}}אתר חופשי ומהצורה המיוחדת של צ'יק צ'ק, שבו דף מקושר לדף מקושר לדף, משפיע על דף מתכתב עם דף וכולי.אז התחלנו לדון בזה יחד. והדיון %FA%E7%E1%E5%F8%E4[/u]%E7%E5%F4%F9%E9%FA.]הנה הוא לפנינו זה התחיל כמו אחלה דיון, אני מאוד נהניתי ממנו בהתחלה, אבל אחרי זמן לא רב הוא נתקע ולא הגיע לקונצנזוס.
מכיוון שעריכת התכנים באתר, עריכת האתר ושיפור ערכו, היא עבודה שנעשית על-ידי קבוצה של עורכים מתנדבים -- והעובדה שאפשר למנות אותנו בקלות היא לא מהותית לעצם העניין, כי מעצם אתר חופשי מדובר בקבוצה, ברבים -- זה צריך להיעשות באופן משותף. באופן קונצנזוסיאלי (דוגמה לדיון כזה, שחי כבר יותר משלושה שבועות עם הרבה דעות שונות ועם זאת עם הרבה מאוד הסכמות (קונצנזוסים), אתה יכול לראות בדף מדיניות פרסום באתר באופן טבעי). הדיון ההוא על פינת אופניים ננטש, להבנתי כדי לשוב אליו כשהתנאים לקונצנזוס יבשילו. רק מה, הוא הוזז והוחבא (לא ברור אם במתכוון או מרשלנות; מי שלקח על עצמו לערוך [לשפר את ערך] פינת אופניים לא שם בו קישור למדור הכה-קרוב לו מדור תחבורה, אשר מכיל את הדיון עליו-עצמו).
הקונצנזוס הוא ערך מרכזי בעריכת האתר.
כך שאם במעבר בין עריכת תוכן
תוכן בעל ערך לעריכת תכנים
אתר בעל ערך הסתבר שיש אי-הסכמה בינך לבין חלק מהעורכימות האחרימות_ , הרי שבמעבר מ _עריכת תכנים = אתר בעל ערך[/u] לשלב הבא, שלב ההסכמה, הסתבר שיש אי-הבנה בסיסית בינך לבין 90% (הערכה נמוכה) מהכותבימות והעורכימות האחרים באתר. אותם א/נשים נמצאו באתר לפניך, ואנשים אחרים לפניהם, וכבר היו פה הרבה דיונים, עם הסכמות, ובלי הסכמות, ועם הסכמות חרף אי ההסכמות הקודמות, ועם שבירת ההסכמות אחר-כך. וכבר נוצרו פה קונצנזוסים על-גבי קונצנזוסים, כולל כאלה שנולדו ביום היוולד האתר ולפניו. הרי כל קונצנזוס לא קורה בחלל ריק, אלא על-גבי קונצנזוסים קודמים, ומי שבא למקום מסוים מן הראוי שיכבד אותם.בריינבו היית, לא?
טמון פה אתגר לכולנו -- לגשר על פער ההבנה הזה, עם כל התסכולים שזה מעלה (אני נמנית על אלו שמאמינים שכשדברים כאלה עולים זו הזדמנות לצמיחה).
לילה טוב.
-
דיונים על עריכות
בסוף שכחתי לענות על השאלה...
למה להתנגד לקיום העמוד?
ההתנגדות היא לא לקיום העמוד דווקא. בכל אופן זו לא הבעיה.
הבעיה היא שאתה מבקש למנוע ממני להתנגד לו במקום שנועד לכך -- שם.
לזה אני מתנגדת.
למה להתנגד לקיום העמוד?
ההתנגדות היא לא לקיום העמוד דווקא. בכל אופן זו לא הבעיה.
הבעיה היא שאתה מבקש למנוע ממני להתנגד לו במקום שנועד לכך -- שם.
לזה אני מתנגדת.
-
דיונים על עריכות
עורכת שלום - תודה מעומק הלב על ההשקעה בסיכום הדברים בנוגע למדור אופניים ומדור תחבורה. אני בהחלט מסכים עם כמעט כל מה שכתבת.
הדיון שמצאת אכן קיים בעמוד הרלוונטי לו - מדור תחבורה - אני לא מתנגד להמשיך את הדיון שם. מבלי להכנס לחסרונות של "הרוב קובע" לעומת קונצנזוס - אני לא רואה 90% בדיון. זה לא שאני חוסם קונצנזוס.. אני רואה כל מיני דעות לגבי שם הדף.. אבל לא רואה רעיון ברור שמוביל לפעולה ברורה..
כפי שאת רואה בשלל המתכונים שלי ובמיוחד במתכון הבורשט הנא.. אני מכבד מסורת ובנוסף על כך סבור שצריך לבחון האם היא עדיין משרתת אותנו או לא ולהתאים אותה למודעות המתפתחת. מבחינתי המסורת הכי טובה היא המסורת שנותנת למשתתפים חדשים לתרום ולפתח אותה ולא רק לציית לה.. ביקרתי בכל כך הרבה קהילות (לא וירטואליות) עם אנרגיות תקועות בגלל מסורות שרירויות שלא דיברו אל לב הדורות הבאים.. כמו ב-twin oaks קהילה מבוגרת שם הוחלט לשמור על יחס של 5 מבוגרים לכל ילד... מה שהקשה על
ההורים והילדים הבודדים לענות על הצרכים שלהם בצורה מקומית.
לגבי מדור אופניים - אני הבנתי שמה "שנהוג" (וחשוב לבדוק כל נוהג מדי פעם..) - הוא שאם מישהו מציע למחוק עמוד ויש התנגדות - אז לא מוחקים - היו 4 אנשים לפחות שתמכו בקיום הדף. לכן, לאחר שהדיון נרגע - ומצאתי מידע חדשותי להוסיף למדור - בחרתי לנקות את הדיון הקצר לגבי מחיקת העמוד - הסבירי לי במה שגיתי..
הדיון שמצאת אכן קיים בעמוד הרלוונטי לו - מדור תחבורה - אני לא מתנגד להמשיך את הדיון שם. מבלי להכנס לחסרונות של "הרוב קובע" לעומת קונצנזוס - אני לא רואה 90% בדיון. זה לא שאני חוסם קונצנזוס.. אני רואה כל מיני דעות לגבי שם הדף.. אבל לא רואה רעיון ברור שמוביל לפעולה ברורה..
כפי שאת רואה בשלל המתכונים שלי ובמיוחד במתכון הבורשט הנא.. אני מכבד מסורת ובנוסף על כך סבור שצריך לבחון האם היא עדיין משרתת אותנו או לא ולהתאים אותה למודעות המתפתחת. מבחינתי המסורת הכי טובה היא המסורת שנותנת למשתתפים חדשים לתרום ולפתח אותה ולא רק לציית לה.. ביקרתי בכל כך הרבה קהילות (לא וירטואליות) עם אנרגיות תקועות בגלל מסורות שרירויות שלא דיברו אל לב הדורות הבאים.. כמו ב-twin oaks קהילה מבוגרת שם הוחלט לשמור על יחס של 5 מבוגרים לכל ילד... מה שהקשה על
ההורים והילדים הבודדים לענות על הצרכים שלהם בצורה מקומית.
לגבי מדור אופניים - אני הבנתי שמה "שנהוג" (וחשוב לבדוק כל נוהג מדי פעם..) - הוא שאם מישהו מציע למחוק עמוד ויש התנגדות - אז לא מוחקים - היו 4 אנשים לפחות שתמכו בקיום הדף. לכן, לאחר שהדיון נרגע - ומצאתי מידע חדשותי להוסיף למדור - בחרתי לנקות את הדיון הקצר לגבי מחיקת העמוד - הסבירי לי במה שגיתי..
-
דיונים על עריכות
מיואשת, הייתי בדרך לוותר על הניק (אורי העיר לי שהוא לא נעים ואני מכבדת את זה), אבל שניה לפני (כי פנית אלי).
ועוד משהו - ההערה הזאת שלי שניתחת היא הערה בדף תמיכה. הלכתי לשם כי היה לי נוח, חמים ונעים לבוא ולהתלונן קצת על חוסר הסדר ועל קשיי התמודדות שלי.
לא נעים לי ועצוב לי שלקחת אותה ושמת אותה תחת סכין המנתחים. כתבתי כאן מספיק דברים אחרים שאפשר להתייחס אליהם בלי להביא דוגמאות מדברי שם.
חוץ מזה אני מאוד מעריכה את דבריו האחרונים של אורי שם ולכן התכוונתי לוותר ממילא על הניק, אז מספיק.
- הפעם הכול התחיל מזה - לא נכון. ההערה שלי היתה בדף לתמיכה, הרבה אחרי שכמה מהדברים האלה קרו.
- לדעתך זו מלחמה. בעיניי, הוא הביע דעה שם ולא יותר. - לא. לדעתי זה מאבקי עריכה, אבל מה לעשות ששם הדף שמתאר את התופעה הוא מלחמות עריכה. ועוד - הוא לא רק הביע את הדעתו בדיון, אלא חזר ושיחזר אותו למרות שכמה משתתפים שונים מחקו אותו אחרי שרבים הביעו את דעתם שיש למחוק ושהדף לא נעים ומיותר. אלו מלחמות עריכה, כך קוראים לזה.
- שוב פרשנות אישית שלך. מספר אנשים הביעו דעתם, והעניין סוכם פחות או יותר. - נכון מספר אנשים הביעו את דעתם על כך שצריך לאחד את הדפים (לכי לקרוא שם). אופק ואורי כתבו שהם חושבים שלא צריך לאחד אותם אבל לא הוסיפו לענות ל-עורכת נוספת אחרי שהיא ניסתה להמשיך ולדון בכך (לכי לראות, יש שם שאלות שלה תלויות באוויר). בכך שהופסק הדיון למעשה כי מי המתנגד לשינוי לא מגיב, הרי שלא ניתן להגיע לכלל הבנה והסכמה ונותר הסטטוס-קוו על כנו.
- טעית. אורי יורמן העביר. וואלה. אבל מה שפספסת כנראה הוא ש-אין לי בעיה עם אופק. ממש לא. אין לי בעיה עם התכנים שהוא מביא ולדעתי הם ראוים ומעשירים את האתר. יש לי בעיה עם ההתנהלות הפוגענית והלא נעימה במסווה של התנהלות תקינה ומפסוודו-מכבדת בדפים האלה.
- שוב מיהרת לשפוט. טוב, זה כבר ברור שלא נכון.
- התיאור של אורי בהחלט מתאים למציאות._ שרון ס כבר כתבה שלא, היא כתבה שלא ידעה איפה השאלה שלה ולמה נמחקה בלי שענו לה. הנה מה שכתבה בדף שלה כשגילתה מה שהכל הועבר לשם:אופס, לא ידעתי שזה מה שקורה בדף שלי..
ועוד משהו - ההערה הזאת שלי שניתחת היא הערה בדף תמיכה. הלכתי לשם כי היה לי נוח, חמים ונעים לבוא ולהתלונן קצת על חוסר הסדר ועל קשיי התמודדות שלי.
לא נעים לי ועצוב לי שלקחת אותה ושמת אותה תחת סכין המנתחים. כתבתי כאן מספיק דברים אחרים שאפשר להתייחס אליהם בלי להביא דוגמאות מדברי שם.
חוץ מזה אני מאוד מעריכה את דבריו האחרונים של אורי שם ולכן התכוונתי לוותר ממילא על הניק, אז מספיק.
-
דיונים על עריכות
אופק, אין לי ממש בעיה עם איך שהדברים התגלגלו עם מדור אופניים / תחבורה חופשית, פרט לעובדה שהדיון טואטא. הייתי אולי פוטרת את זה כטעות תמימה, אבל זה ממש כל הבעיה בקליפת אגוז (כמו שאומרים בלעז).
הבעיה היא שכשאין קונצנזוס, לא רק שאתה פועל על דעת עצמך, אלא פעמים רבות גם "מעלים" את הדיונים שקדמו לכך או לפחות מזיז אותם. כלומר, לא רק שאתה פועל חרף התנגדות, אתה מבקש למנוע מההתנגדות להופיע לצד הפעולה שלך.
זאת תמצית הבעיה שלי עם ההתנהגות שלך, אני חושבת.
4 אנשים לפחות שתמכו בקיום הדף
כון, אבל היו עוד שלא, והיו כאלה שתמכו בו במתכונת אחרת, ובאופן כללי אני חושבת (אולי הבנת את זה אחרת) שהיה ניסיון למצוא מתכונת מוסכמת לדף. כבר כתבתי שלפחות אני נתתי לדיון להירגע פשוט כי ידעתי שנוכל לחזור אליו בכל זמן, כאשר יהיו תנאים בשלים יותר לקונצנזוס.
בחרתי לנקות את הדיון הקצר לגבי מחיקת העמוד
לא מקובל. לא, לא, פשוט לא. אם תפסיק לעשות דברים כאלה אני חושבת שהרבה (או לפחות חלק) מ"דיוני אופק" באתר הזה (כמו בדף של ניצן) יירגעו.
הבעיה היא שכשאין קונצנזוס, לא רק שאתה פועל על דעת עצמך, אלא פעמים רבות גם "מעלים" את הדיונים שקדמו לכך או לפחות מזיז אותם. כלומר, לא רק שאתה פועל חרף התנגדות, אתה מבקש למנוע מההתנגדות להופיע לצד הפעולה שלך.
זאת תמצית הבעיה שלי עם ההתנהגות שלך, אני חושבת.
4 אנשים לפחות שתמכו בקיום הדף
כון, אבל היו עוד שלא, והיו כאלה שתמכו בו במתכונת אחרת, ובאופן כללי אני חושבת (אולי הבנת את זה אחרת) שהיה ניסיון למצוא מתכונת מוסכמת לדף. כבר כתבתי שלפחות אני נתתי לדיון להירגע פשוט כי ידעתי שנוכל לחזור אליו בכל זמן, כאשר יהיו תנאים בשלים יותר לקונצנזוס.
בחרתי לנקות את הדיון הקצר לגבי מחיקת העמוד
לא מקובל. לא, לא, פשוט לא. אם תפסיק לעשות דברים כאלה אני חושבת שהרבה (או לפחות חלק) מ"דיוני אופק" באתר הזה (כמו בדף של ניצן) יירגעו.
-
דיונים על עריכות
אתה מבין, כל עוד זה לא דף אישי שלך, פשוט אין לך שום זכות להזיז דיונים מפה לשם ללא הסכמת המשתתפים, לא כל שכן בלי להודיע ובלי לשים קישור למקומם החדש (וגם ככה לא).
זה מקובל רק אם מדובר בדיון עריכה ישן, ש היתה בו הסכמה, וההחלטה המוסכמת כבר בוצעה. מה שנקרא past perfect... וגם אז לפעמים עדיף לשאול.
אם לא -- לא.
זה מקובל רק אם מדובר בדיון עריכה ישן, ש היתה בו הסכמה, וההחלטה המוסכמת כבר בוצעה. מה שנקרא past perfect... וגם אז לפעמים עדיף לשאול.
אם לא -- לא.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
דיונים על עריכות
הדיון שלך שם על עריכות מפריע להדיין על אופניים
<רושמת לעצמי בדף הפאנטזיות הלא ממוממשות לפחות פעם בחיים להדיין על אפניים>
<רושמת לעצמי בדף הפאנטזיות הלא ממוממשות לפחות פעם בחיים להדיין על אפניים>
-
דיונים על עריכות
רושמת לעצמי בדף הפאנטזיות הלא ממוממשות לפחות פעם בחיים להדיין על אפניים
D-:
כמעט גריינתי. כמעט...
D-:
כמעט גריינתי. כמעט...
-
דיונים על עריכות
בדף פינת אופניים אופק כתב:
_בלוגייה חדשה - והנושא - אופניים עם עקבים גבוהים - נראה שהמטרה היא להפוך אופניים למשהו אופנתי - בקופנהגן:
http://copenhagengirlsonbikes.blogspot.com/_
אז קודם כל - למה הדיון על הדף לא יכול לחזור לאותו דף? זה מעצבן להגיב בדף אחר.
שנית - אם הדף הנ"ל אמור להיות _דף אינדקס, למה יש הוספת תוכן ששייכת יותר לאחד הדפים שמתעסקים באופניים, כמו רוכבים על אופניים נגיד?
ולעצם העניין - ההמלצה על הבלוג נחמדה.
לעומת זאת, להגיד "שהמטרה היא להפוך אופניים למשהו אופנתי - בקופנהגן" זה פשוט לא נכון. בקופנהאגן, האופניים הם כבר משהו "אופנתי". בכלל לא אופנתי - קיים וחלק בלתי נפרד מהחיים לא פחות מאמסטרדם ולדעתי עם פחות גניבות אופניים. וגם לא מיוחד לרכב שם עם עקבים ובגדים מהודרים אחרים. כולם רוכבים שם על אופניים, בכל הגילאים ולכל מקום.
_בלוגייה חדשה - והנושא - אופניים עם עקבים גבוהים - נראה שהמטרה היא להפוך אופניים למשהו אופנתי - בקופנהגן:
http://copenhagengirlsonbikes.blogspot.com/_
אז קודם כל - למה הדיון על הדף לא יכול לחזור לאותו דף? זה מעצבן להגיב בדף אחר.
שנית - אם הדף הנ"ל אמור להיות _דף אינדקס, למה יש הוספת תוכן ששייכת יותר לאחד הדפים שמתעסקים באופניים, כמו רוכבים על אופניים נגיד?
ולעצם העניין - ההמלצה על הבלוג נחמדה.
לעומת זאת, להגיד "שהמטרה היא להפוך אופניים למשהו אופנתי - בקופנהגן" זה פשוט לא נכון. בקופנהאגן, האופניים הם כבר משהו "אופנתי". בכלל לא אופנתי - קיים וחלק בלתי נפרד מהחיים לא פחות מאמסטרדם ולדעתי עם פחות גניבות אופניים. וגם לא מיוחד לרכב שם עם עקבים ובגדים מהודרים אחרים. כולם רוכבים שם על אופניים, בכל הגילאים ולכל מקום.
-
דיונים על עריכות
אורי, אני לא מבינה מה הבעיה בזה.
גם אם מתנהל דיון על נחיצות הדף, אף אחד לא מונע מאנשים לכתוב באותו דף גם חוויות מהטיול.
יש באתר המון דפים שמתנהלים בהם כמה דיונים במשולב (למשל ב-מעצבן לראות מסביב: דיון על משמעות המילה 'גיס' משולבת עם דיון על 'האם בסדר לאכול מה שכלב אכל ממנו' עם דיון על 'אנשים שלא אכפת להם לקלקל לך את האוכל של הילד וללכת'.)
עכשיו, אני לא טוענת שזה נוח, אבל זה גם לא נורא.
אפשר לנהל את הדיונים האלה במשולב, כי זה כמו שיחה בחיים הלא וירטואליים.
מתחילים שיחה בנושא אחד, ולפעמים מתערבבים עוד נושאים. אי אפשר למנוע מזה לקרות.
תמיד אח"כ אם הצטבר מספיק חומר בנושא אחד, אפשר להפריד אותו מהנושאים האחרים.
מה שאני אומרת זה, שאם מתנהל דיון על נחיצות הדף, ומישהו רוצה לכתוב תוכן שקשור לנושא הדף - אדרבה, שיכתוב.
אף אחד לא מונע ממנו.
ואפילו להפך - אני מתארת לעצמי שאם יהיו מספיק כותבים בנושא הדף - אז יתברר מתוך כך ממילא שהדף נחוץ, והשאלה תיפתר.
אני רוצה לומר שמול הדיונים הסוערים בזמן האחרון בנושאים הטעונים האלה, שמתי לב שאני מרגישה שני רגשות עיקריים במקביל.
זה מזכיר לי את מה שכתבה מתחדשת בדף שלה דף חדש לשנה חדשה:
זה קורה לי בזמן האחרון, שתוך כדי התמודדות עם רגש מורכב או מכביד, אני רואה את זה מהצד וצוחקת.
אני מרגישה מצד אחד: 'אוף, איזה מעצבן שאנשים לא מבינים אחד את השני' וחורה לי על כל מיני דברים שנכתבים, ובא לי קצת להתעצב על זה.
ומצד שני, אני מרגישה שיש בזה גם משהו מצחיק, וכמה אנחנו לוקחים ברצינות, ומשקיעים את כל כולנו בעניין...
לפעמים עוזר לי להיזכר שיום אחד כל הויכוח הזה יישכח, כמו הרבה שהיו פה, ושהחיים הם הרבה מעבר לזה, ובסופו של דבר מה שנראה לי מאוד עקרוני ברגע מסוים - יכול להיראות לי פחות חשוב ברגע הבא, אז חבל לי להשקיע את כל הרגש שלי בזה, ובטח שחבל לי להתבאס...
<אוהבת את האתר הזה>
אורי, אני לא מבינה מה הבעיה בזה.
גם אם מתנהל דיון על נחיצות הדף, אף אחד לא מונע מאנשים לכתוב באותו דף גם חוויות מהטיול.
יש באתר המון דפים שמתנהלים בהם כמה דיונים במשולב (למשל ב-מעצבן לראות מסביב: דיון על משמעות המילה 'גיס' משולבת עם דיון על 'האם בסדר לאכול מה שכלב אכל ממנו' עם דיון על 'אנשים שלא אכפת להם לקלקל לך את האוכל של הילד וללכת'.)
עכשיו, אני לא טוענת שזה נוח, אבל זה גם לא נורא.
אפשר לנהל את הדיונים האלה במשולב, כי זה כמו שיחה בחיים הלא וירטואליים.
מתחילים שיחה בנושא אחד, ולפעמים מתערבבים עוד נושאים. אי אפשר למנוע מזה לקרות.
תמיד אח"כ אם הצטבר מספיק חומר בנושא אחד, אפשר להפריד אותו מהנושאים האחרים.
מה שאני אומרת זה, שאם מתנהל דיון על נחיצות הדף, ומישהו רוצה לכתוב תוכן שקשור לנושא הדף - אדרבה, שיכתוב.
אף אחד לא מונע ממנו.
ואפילו להפך - אני מתארת לעצמי שאם יהיו מספיק כותבים בנושא הדף - אז יתברר מתוך כך ממילא שהדף נחוץ, והשאלה תיפתר.
אני רוצה לומר שמול הדיונים הסוערים בזמן האחרון בנושאים הטעונים האלה, שמתי לב שאני מרגישה שני רגשות עיקריים במקביל.
זה מזכיר לי את מה שכתבה מתחדשת בדף שלה דף חדש לשנה חדשה:
זה קורה לי בזמן האחרון, שתוך כדי התמודדות עם רגש מורכב או מכביד, אני רואה את זה מהצד וצוחקת.
אני מרגישה מצד אחד: 'אוף, איזה מעצבן שאנשים לא מבינים אחד את השני' וחורה לי על כל מיני דברים שנכתבים, ובא לי קצת להתעצב על זה.
ומצד שני, אני מרגישה שיש בזה גם משהו מצחיק, וכמה אנחנו לוקחים ברצינות, ומשקיעים את כל כולנו בעניין...
לפעמים עוזר לי להיזכר שיום אחד כל הויכוח הזה יישכח, כמו הרבה שהיו פה, ושהחיים הם הרבה מעבר לזה, ובסופו של דבר מה שנראה לי מאוד עקרוני ברגע מסוים - יכול להיראות לי פחות חשוב ברגע הבא, אז חבל לי להשקיע את כל הרגש שלי בזה, ובטח שחבל לי להתבאס...
<אוהבת את האתר הזה>
-
דיונים על עריכות
_אני מרגישה מצד אחד: 'אוף, איזה מעצבן שאנשים לא מבינים אחד את השני' וחורה לי על כל מיני דברים שנכתבים, ובא לי קצת להתעצב על זה.
ומצד שני, אני מרגישה שיש בזה גם משהו מצחיק, וכמה אנחנו לוקחים ברצינות, ומשקיעים את כל כולנו בעניין..._
יו, זה בדיוק מה שחשבתי אתמול... בזמן שחיכיתי שמה חדש ייטען וציפיתי לראות את שם הדף הזה ואת שם הדף של ניצן מתנוססים בו עם מלא תגובות, פתאום התחלתי לרעוד מצחוק בלתי נשלט... הרצינות הזאת יכולה להיראות נורא מגוחכת, ואני לא אומרת את זה כדבר רע, אבל זה נחמד לשים את הדברים בפרופורציות.
מעניין שהזכרת את מתחדשת, אתמול ראיתי במה חדש שהיא הגיבה כאן בדף, אבל לא הצלחתי למצוא את התגובה שלה אפילו בגרסאות. אני חוששת שאולי מחקתי אותה איכשהו תוך כדי תיקוני ההודעה הארוכה שלי. מתחדשת, אם מחקתי לך משהו, זה היה בטעות - סליחה.
ומצד שני, אני מרגישה שיש בזה גם משהו מצחיק, וכמה אנחנו לוקחים ברצינות, ומשקיעים את כל כולנו בעניין..._
יו, זה בדיוק מה שחשבתי אתמול... בזמן שחיכיתי שמה חדש ייטען וציפיתי לראות את שם הדף הזה ואת שם הדף של ניצן מתנוססים בו עם מלא תגובות, פתאום התחלתי לרעוד מצחוק בלתי נשלט... הרצינות הזאת יכולה להיראות נורא מגוחכת, ואני לא אומרת את זה כדבר רע, אבל זה נחמד לשים את הדברים בפרופורציות.
מעניין שהזכרת את מתחדשת, אתמול ראיתי במה חדש שהיא הגיבה כאן בדף, אבל לא הצלחתי למצוא את התגובה שלה אפילו בגרסאות. אני חוששת שאולי מחקתי אותה איכשהו תוך כדי תיקוני ההודעה הארוכה שלי. מתחדשת, אם מחקתי לך משהו, זה היה בטעות - סליחה.
-
דיונים על עריכות
אופק, דף ששמו "מדור משהו" הוא לא מקום להוסיף הודעות.
זה דף אינדקס לרכז את ההפניות כל הדפים בנושא.
אנא מצא את הדף המתאים בין דפי הטבעונאות להוסיף בו הפניות לסרטים על הנושא.
טבעונאות כהצהרה פעילה למען שלום וחיים
טבעונאות באקלים קר
או דף אחר.
לא יודעת למה הסרטים שהבאת מתאימים.
זה דף אינדקס לרכז את ההפניות כל הדפים בנושא.
אנא מצא את הדף המתאים בין דפי הטבעונאות להוסיף בו הפניות לסרטים על הנושא.
טבעונאות כהצהרה פעילה למען שלום וחיים
טבעונאות באקלים קר
או דף אחר.
לא יודעת למה הסרטים שהבאת מתאימים.
-
דיונים על עריכות
בשמת, את בטוחה?
(חשבתי שזה דוקא כן מקובל באתר. הסתכלתי עכשיו בדפי מדורים שונים באתר, ונראה שחלק מהם כן מכילים דיונים)
האלטרנטיבה היא לפתוח דף נפרד לדיון-כללי בנושא, ונראה לי ממש מיותר
(חשבתי שזה דוקא כן מקובל באתר. הסתכלתי עכשיו בדפי מדורים שונים באתר, ונראה שחלק מהם כן מכילים דיונים)
האלטרנטיבה היא לפתוח דף נפרד לדיון-כללי בנושא, ונראה לי ממש מיותר
-
דיונים על עריכות
צריך דף אחד עקרוני.
אולי במקום יותר מדי דפים על הצ'ופצ'יק של הקומקום תפתח דף אחד שרלבנטי לדיון כללי?
קודם כל "דיון כללי" זה לדף מה זה טבעונאות, לא?
גם סרטים וקישורים שמסבירים טבעונאות, צריכים להיכנס לדף הזה.
בקיצור - זו לא חוכמה להפוך את דף התוכן לדף כלבו. צריך להחליט למה כל דבר שייך.
וחלק מהדפים - לאחד לדף אחד כללי.
אולי במקום יותר מדי דפים על הצ'ופצ'יק של הקומקום תפתח דף אחד שרלבנטי לדיון כללי?
קודם כל "דיון כללי" זה לדף מה זה טבעונאות, לא?
גם סרטים וקישורים שמסבירים טבעונאות, צריכים להיכנס לדף הזה.
בקיצור - זו לא חוכמה להפוך את דף התוכן לדף כלבו. צריך להחליט למה כל דבר שייך.
וחלק מהדפים - לאחד לדף אחד כללי.
-
דיונים על עריכות
הוא לא מקום להוסיף הודעות
זוהי העדפה שלך.
לפי דעתי מדור זה קצת יותר מדף אינדקס (כי אם כל דף אינדקס זה מדור אז אין בעייה עם פינת אופניים), מדור זה שער לנושא עליו הוא מדבר - ולכן יש מקום לעדכונים קטנים - חדשות קישורים - אבל לא לגרום לזה להשתלט על הדף. כל חודש חודשיים מעבירים את מה שהצטבר ל-ארכיון מדור טבעונאות ואפשר גם בדרך לסדר את זה.
עד עכשיו מדור טבעונאות נוקה וסודר באופן קבוע - אין סיבה שזה לא ימשיך כך.
אני מבין שזאת שיטה אחרת ממה שאת רגילה - אבל היא לא עד כדי כך אחרת - ויש מקום ליותר משיטה אחת.
זוהי העדפה שלך.
לפי דעתי מדור זה קצת יותר מדף אינדקס (כי אם כל דף אינדקס זה מדור אז אין בעייה עם פינת אופניים), מדור זה שער לנושא עליו הוא מדבר - ולכן יש מקום לעדכונים קטנים - חדשות קישורים - אבל לא לגרום לזה להשתלט על הדף. כל חודש חודשיים מעבירים את מה שהצטבר ל-ארכיון מדור טבעונאות ואפשר גם בדרך לסדר את זה.
עד עכשיו מדור טבעונאות נוקה וסודר באופן קבוע - אין סיבה שזה לא ימשיך כך.
אני מבין שזאת שיטה אחרת ממה שאת רגילה - אבל היא לא עד כדי כך אחרת - ויש מקום ליותר משיטה אחת.
-
דיונים על עריכות
_ולכן יש מקום לעדכונים קטנים - חדשות קישורים - אבל לא לגרום לזה להשתלט על הדף. כל חודש חודשיים מעבירים את מה שהצטבר ל-ארכיון מדור טבעונאות ואפשר גם בדרך לסדר את זה.
עד עכשיו מדור טבעונאות נוקה וסודר באופן קבוע - אין סיבה שזה לא ימשיך כך._
כבר הסבירו לך בדף אחר למה יש סיבה שזה לא ימשיך כך. לא זוכרת אם הקרוטונית או טרה רוסה או מי.
אנחנו מדברים ומדברים וזאת התשובה שלך?
"זה מה שאני רוצה וככה אני רוצה את זה וגמרנו"?
עד עכשיו מדור טבעונאות נוקה וסודר באופן קבוע - אין סיבה שזה לא ימשיך כך._
כבר הסבירו לך בדף אחר למה יש סיבה שזה לא ימשיך כך. לא זוכרת אם הקרוטונית או טרה רוסה או מי.
אנחנו מדברים ומדברים וזאת התשובה שלך?
-
דיונים על עריכות
התעייפתי, אני מרימה ידיים.
-
דיונים על עריכות
בשמת, עדיין לא הבנתי מה הטענה שלך.
עזבי "לא מקובל" (כי זה לא נכון, זה קורה בעוד דפי מדור). מה בתכל'ס מפריע בכתיבה של הודעות בף של המדור, כשמדובר בכמות הודעות קטנה, בנושאים שאין להם דף משלהם?
לדעתי זה עדיף על האלטרנטיבה שנתחיל לפתוח דף מיוחד לדיון על דברים שלא נופלים באף דף אחר.
עזבי "לא מקובל" (כי זה לא נכון, זה קורה בעוד דפי מדור). מה בתכל'ס מפריע בכתיבה של הודעות בף של המדור, כשמדובר בכמות הודעות קטנה, בנושאים שאין להם דף משלהם?
לדעתי זה עדיף על האלטרנטיבה שנתחיל לפתוח דף מיוחד לדיון על דברים שלא נופלים באף דף אחר.
-
דיונים על עריכות
התעייפתי, אני מרימה ידיים.
אם כך, אני מפנה את השאלה גם אליך.
בשמת, מהסתכלות על השיחה, נראה שדוקא מי שלא הקשיב זאת את.
אם כך, אני מפנה את השאלה גם אליך.
בשמת, מהסתכלות על השיחה, נראה שדוקא מי שלא הקשיב זאת את.
-
דיונים על עריכות
החשק להסתובב פה, ועוד יותר מזה החשק להשקיע פה בעריכה, הולך ומתפוגג לי.
זה שהאתר משתנה זה טבעי, אבל זה לא טבעי שבנאדם אחד ישנה אותו במידה כל כך גדולה.
כל פעם נדמה לי שאתה מבין, אבל אז אני מבינה שאתה בכלל לא מקשיב, יותר נכון אתה שומע רק מה שמסתדר לך לשמוע.
זה מעייף אותי.
זה מתסכל אותי ברמות.
מאוד אהבתי את האתר הזה פעם.
זה שהאתר משתנה זה טבעי, אבל זה לא טבעי שבנאדם אחד ישנה אותו במידה כל כך גדולה.
כל פעם נדמה לי שאתה מבין, אבל אז אני מבינה שאתה בכלל לא מקשיב, יותר נכון אתה שומע רק מה שמסתדר לך לשמוע.
זה מעייף אותי.
זה מתסכל אותי ברמות.
מאוד אהבתי את האתר הזה פעם.
-
דיונים על עריכות
אורי, לא הבנתי את השאלה, אני עייפה מכדי להיכנס לזה, בעיקר כי זה ממש לא קשור לנושא הספציפי של כן או לא הודעות בדפי מדור.
זו הגישה.
זו הגישה.
-
דיונים על עריכות
ולמה שוב אי אפשר להביע התנגדות למשהו במקום שבו הוא נעשה?
-
דיונים על עריכות
זו הגישה.
תעקבי אחרי הדיון ותראי מי לא מקשיב למי.
אם את לא מסכימה איתי, אני אנמק, אבל נראה לי שזה די בולט מהטקסט
תעקבי אחרי הדיון ותראי מי לא מקשיב למי.
אם את לא מסכימה איתי, אני אנמק, אבל נראה לי שזה די בולט מהטקסט
-
דיונים על עריכות
ולמה שוב אי אפשר להביע התנגדות למשהו במקום שבו הוא נעשה?
כי ההתנגדות לא קשורה לנושא הדף
כי ההתנגדות לא קשורה לנושא הדף
-
דיונים על עריכות
_ולמה שוב אי אפשר להביע התנגדות למשהו במקום שבו הוא נעשה?
כי ההתנגדות לא קשורה לנושא הדף_
וגם, זה פשוט מפריע לדף לדעתי. זה מבריח קוראים. זה מוסיף אנרגיות לא חיוביות במיוחד.
וגם, כי זאת בקשה אישית שלי. מסכימה לכבד אותה? (אם לא אז לא נורא, אבל בכל זאת אשמח אם תכבדי)
כי ההתנגדות לא קשורה לנושא הדף_
וגם, זה פשוט מפריע לדף לדעתי. זה מבריח קוראים. זה מוסיף אנרגיות לא חיוביות במיוחד.
וגם, כי זאת בקשה אישית שלי. מסכימה לכבד אותה? (אם לא אז לא נורא, אבל בכל זאת אשמח אם תכבדי)
-
דיונים על עריכות
_זה שהאתר משתנה זה טבעי, אבל זה לא טבעי שבנאדם אחד ישנה אותו במידה כל כך גדולה.
זה מעייף אותי._
זה מעייף אותי._
-
דיונים על עריכות
זה שבאים וטוענים על חוסר הקשבה, ובו בעת לא עונים על הנושא עצמו והטענות עצמן, זה ממש סוג של "הסנדלר הולך יחף".
-
דיונים על עריכות
_זה שהאתר משתנה זה טבעי, אבל זה לא טבעי שבנאדם אחד ישנה אותו במידה כל כך גדולה.
זה מעייף אותי.
זה מתסכל אותי ברמות.
מאוד אהבתי את האתר הזה פעם_
דברי פרידה עצובים כל כך.. ונכונים גם עבורי (לא כותבת את הניק המוכר כדי שלא להכנס שוב לויכוח עד כמה אני לא מוכנה לגיוון ולשינויים).
זה מעייף אותי.
זה מתסכל אותי ברמות.
מאוד אהבתי את האתר הזה פעם_
דברי פרידה עצובים כל כך.. ונכונים גם עבורי (לא כותבת את הניק המוכר כדי שלא להכנס שוב לויכוח עד כמה אני לא מוכנה לגיוון ולשינויים).
-
דיונים על עריכות
זה שבאים וטוענים על חוסר הקשבה, ובו בעת לא עונים על הנושא עצמו והטענות עצמן, זה ממש סוג של "הסנדלר הולך יחף".
זה אד הומינם במיטבו.. הנה גם לי יש הזדמנות לשלוף את המילה האופנתית הזו.. אבל גם להגיד "זה אד הומינם" ולא להשיב לעניין - גם זה "אד הומינם"..
כולם פה שומעים רק מה שמסתדר להם לשמוע! לכולם יש כוונות טובות.. אבל משום מה התקשורת לא עובדת - אנחנו צריכים סוג אחר של תקשורת.. אולי מגשרים מתנדבים - אולי בטלפון - אולי לעשות פגישה.. אבל לא נראה לי שהתסכול (של כולנו) הולך להפתר כל עוד אנחנו נמשיך ללכת סחור סחור וכל אחד יבין ויסביר באופן מלא את הצד שלו ולא שום צד אחר..
זה אד הומינם במיטבו.. הנה גם לי יש הזדמנות לשלוף את המילה האופנתית הזו.. אבל גם להגיד "זה אד הומינם" ולא להשיב לעניין - גם זה "אד הומינם"..
כולם פה שומעים רק מה שמסתדר להם לשמוע! לכולם יש כוונות טובות.. אבל משום מה התקשורת לא עובדת - אנחנו צריכים סוג אחר של תקשורת.. אולי מגשרים מתנדבים - אולי בטלפון - אולי לעשות פגישה.. אבל לא נראה לי שהתסכול (של כולנו) הולך להפתר כל עוד אנחנו נמשיך ללכת סחור סחור וכל אחד יבין ויסביר באופן מלא את הצד שלו ולא שום צד אחר..
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
דיונים על עריכות
כיוון שאני חושב שאין שום דרך לגשר על הפערים בין הצדדים (כלומר, לגרום לאופק להבין את הטענות נגד דרך ההתנהלות שלו, או לגרום לחלקנו לקבל את דרך ההתנהלות של אופק) אני חוזר להצעה להפריד אתרים.
ברור שיש באתר שתי קבוצות, שכל אחת מעוניינת באתר עם מראה אחר, אוירה אחרת, מטרות אחרות ואולי גם קהל יעד אחר. למה לא לפצל את האתר, וכך כל קבוצה תישאר באוירה ובסביבה שנעימה לה?
כמובן שכל אחד יוכל להכנס לשני האתרים ולכתוב בשניהם, אבל תחת הסכמה מהי האוירה ומהן דרכי הביטוי המקובלות בכל מקום. כך כולם ירוויחו, ואף אחד לא יחסר דבר.
ברור שיש באתר שתי קבוצות, שכל אחת מעוניינת באתר עם מראה אחר, אוירה אחרת, מטרות אחרות ואולי גם קהל יעד אחר. למה לא לפצל את האתר, וכך כל קבוצה תישאר באוירה ובסביבה שנעימה לה?
כמובן שכל אחד יוכל להכנס לשני האתרים ולכתוב בשניהם, אבל תחת הסכמה מהי האוירה ומהן דרכי הביטוי המקובלות בכל מקום. כך כולם ירוויחו, ואף אחד לא יחסר דבר.
-
דיונים על עריכות
כיוון שאני חושב שאין שום דרך לגשר על הפערים בין הצדדים (כלומר, לגרום לאופק להבין את הטענות נגד דרך ההתנהלות שלו, או לגרום לחלקנו לקבל את דרך ההתנהלות של אופק) אני חוזר להצעה להפריד אתרים
אם כי סיכוי קלוש שהצעה זו תתקבל ("שמעתי את ההצעה שלכם והחלטתי לא לקבל אותה. כל טוב").
אם כי סיכוי קלוש שהצעה זו תתקבל ("שמעתי את ההצעה שלכם והחלטתי לא לקבל אותה. כל טוב").
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
דיונים על עריכות
בר עדש, ההצעה נשמעת לא שונה מאוד מהאופציה שלא להיכנס לדפים מסוימים. אם הנושא או האופן לא מעניינים או נוחים למישהו, הוא יכול פשוט לא להקליק (בדומה ללא להכנס לאתר מופרד). אני חושבת שיש (הרבה? לפחות כמה) אנשים שמוצאים עניין במגוון תחומים שהאתר הזה נותן להם מענה, ואני בינהם. יכולה רק לומר, מעל ומתחת לדיונים בנוגע לעריכה, שאני הייתי שמחה להמשיך ולמצוא את כל התוכן הזה- ממש כאן.
-
דיונים על עריכות
אם הנושא או האופן לא מעניינים או נוחים למישהו, הוא יכול פשוט לא להקליק
בחלק הראשון של הדף כל שיחה היא צמח כבר כתבו למה (לדעת חלק מחברי הקהילה) זה לא כך, ולמה יש חשיבות לעריכה ולאינדוקס של כלל האתר. דרך אגב, רוב האנשים שניסו להתדיין עם אופק על הדפים שלו הם אנשים שמאד מעוניינים בנושא עצמו.
שאני הייתי שמחה להמשיך ולמצוא את כל התוכן הזה- ממש כאן.
התוכן יהיה כאן, רק בשני אתרים נפרדים. שום דבר לא ילך לאיבוד ולא ידרש שום מאמץ מיוחד לעבור מאתר אחד לשני, מעבר להקלקה עם העכבר. אפשר אפילו לקשר ממדורים באתר אחד לאתר השני ולהיפך.
בחלק הראשון של הדף כל שיחה היא צמח כבר כתבו למה (לדעת חלק מחברי הקהילה) זה לא כך, ולמה יש חשיבות לעריכה ולאינדוקס של כלל האתר. דרך אגב, רוב האנשים שניסו להתדיין עם אופק על הדפים שלו הם אנשים שמאד מעוניינים בנושא עצמו.
שאני הייתי שמחה להמשיך ולמצוא את כל התוכן הזה- ממש כאן.
התוכן יהיה כאן, רק בשני אתרים נפרדים. שום דבר לא ילך לאיבוד ולא ידרש שום מאמץ מיוחד לעבור מאתר אחד לשני, מעבר להקלקה עם העכבר. אפשר אפילו לקשר ממדורים באתר אחד לאתר השני ולהיפך.
-
דיונים על עריכות
אם ההצעה לא נראית לאופק, הייתי לשמוע ממנו למה. לדעתי הוא רק ירוויח מההפרדה. מצד אחד תהיה לו במה מעליה הוא יכול להעביר את המסרים שלו בדרך שהוא רוצה ובלי שיטרידו אותו בנושא. מצד שני, אנשים "מכאן" ימשיכו להכנס לאתר שלו בכל מקרה, כדי למצוא מתכונים טבעונאים, לתאם טיולי לקטות, וכדי לקרוא את המידע והדעות שהוא מביא.
אם ההצעה לא נראית לאופק, הייתי לשמוע ממנו למה. לדעתי הוא רק ירוויח מההפרדה. מצד אחד תהיה לו במה מעליה הוא יכול להעביר את המסרים שלו בדרך שהוא רוצה ובלי שיטרידו אותו בנושא. מצד שני, אנשים "מכאן" ימשיכו להכנס לאתר שלו בכל מקרה, כדי למצוא מתכונים טבעונאים, לתאם טיולי לקטות, וכדי לקרוא את המידע והדעות שהוא מביא.
-
דיונים על עריכות
בר עדש - שתי מדינות לשני עמים הא? הפתרון המקביל שאתה מציע מראה כמה יש כאן עניין של פוליטיקה..
לדעתי אם נצליח לפתור את הפער כאן - יש סיכוי שנצא עם משהו שיוביל לשלום בארץ הקודש! גם בארץ יש קבוצה יהודית שטוענת "וותק", ורוצה ארץ עם התנהלות יהודית בלבד.. למרות שהשטח מכיל לא יהודים מקיר לקיר... שהיו מאד פתוחים למדינה חילונית שמייצגת לאום כולל.. אבל הרעש של המסגדים "מפריע" ולכן הפתרון האוטומטי הוא לכפות על האחרים מדינה משל עצמם.. למרות שהם פזורים בכל מקום.. (מישהו ביקש כאן איפה שהוא פוליטיקה... אז הנה)
אין כאן "רק" שתי קבוצות. יש כאן קבוצה "שמפריע" לה כל מיני דברים.. והיא מסבירה בחריפות שזה מפריע לה - ומצפה להסכמה מיידית - ואם אין הסכמה - אז האשמה בחוסר הקשבה ואטימות - אז הפתרון האוטומטי זה אפרטהייד - כדי ליצור הסכמה מלאכותית - לזה קוראים groupthink.
ויש כאן קבוצה שלא מפריע לה (הכל חוץ מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה - זו "שמפריע לה") - רק בגלל שיש כאן כל כך הרבה דפים על חיתולים - היא לא בוחרת להתעסק בפוליטיקה ובמאזן הדמוגרפי.. היא רוצה לכתוב על הנושאים שמעניינים אותה בסגנון שתואם את אורח החיים הצבעוני והתוסס (ולא מתוך שום רצון להטפה), מתוך חופש בלי שהקבוצה השנייה תערוך "כלפי מטה" מטעמי צניעות מטעם הרבנות.. לי לא מפריע איך מתנהלים מדורים אחרים.. אני לא מנסה לכפות אחידות על כל המדורים באתר.. אני לא מתיימר לערוך נושאים בהם אני לא כותב. לקשט את מדור בלי חיתולים בתמונות - לשנות את השם ל{{}}פינת תקשורת פשפושית - לאחד את כל דפי הבלוגים השונים... הנה אני מציע - ואז אלה שאוהבים את המדור כפי שהוא - יתלוננו - ואני אקרא להם אטומים ושתלטנים - ואז אציע להם לפתוח אתר משלהם.. לדעתי צריך לשבור את התבנית ההתהלותית הזו כמה שיותר מוקדם - או שזה יחזור על עצמו..
אני חושב שקבוצות שמתנהלות על פי "עקרון המפריע לי" מתרכזות בשלילי - במקום להתרכז בחיובי .. והופכות להיות מקום לא נעים - הגישה השלילית היא זו שלא נעימה - והיא זו שתגרום לאנשים להפסיק להכנס לכאן. לא אנשים שמלקטים בכיף וכותבים על זה במילים ובתמונות!
לדעתי אם נצליח לפתור את הפער כאן - יש סיכוי שנצא עם משהו שיוביל לשלום בארץ הקודש! גם בארץ יש קבוצה יהודית שטוענת "וותק", ורוצה ארץ עם התנהלות יהודית בלבד.. למרות שהשטח מכיל לא יהודים מקיר לקיר... שהיו מאד פתוחים למדינה חילונית שמייצגת לאום כולל.. אבל הרעש של המסגדים "מפריע" ולכן הפתרון האוטומטי הוא לכפות על האחרים מדינה משל עצמם.. למרות שהם פזורים בכל מקום.. (מישהו ביקש כאן איפה שהוא פוליטיקה... אז הנה)
אין כאן "רק" שתי קבוצות. יש כאן קבוצה "שמפריע" לה כל מיני דברים.. והיא מסבירה בחריפות שזה מפריע לה - ומצפה להסכמה מיידית - ואם אין הסכמה - אז האשמה בחוסר הקשבה ואטימות - אז הפתרון האוטומטי זה אפרטהייד - כדי ליצור הסכמה מלאכותית - לזה קוראים groupthink.
ויש כאן קבוצה שלא מפריע לה (הכל חוץ מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה - זו "שמפריע לה") - רק בגלל שיש כאן כל כך הרבה דפים על חיתולים - היא לא בוחרת להתעסק בפוליטיקה ובמאזן הדמוגרפי.. היא רוצה לכתוב על הנושאים שמעניינים אותה בסגנון שתואם את אורח החיים הצבעוני והתוסס (ולא מתוך שום רצון להטפה), מתוך חופש בלי שהקבוצה השנייה תערוך "כלפי מטה" מטעמי צניעות מטעם הרבנות.. לי לא מפריע איך מתנהלים מדורים אחרים.. אני לא מנסה לכפות אחידות על כל המדורים באתר.. אני לא מתיימר לערוך נושאים בהם אני לא כותב. לקשט את מדור בלי חיתולים בתמונות - לשנות את השם ל{{}}פינת תקשורת פשפושית - לאחד את כל דפי הבלוגים השונים... הנה אני מציע - ואז אלה שאוהבים את המדור כפי שהוא - יתלוננו - ואני אקרא להם אטומים ושתלטנים - ואז אציע להם לפתוח אתר משלהם.. לדעתי צריך לשבור את התבנית ההתהלותית הזו כמה שיותר מוקדם - או שזה יחזור על עצמו..
אני חושב שקבוצות שמתנהלות על פי "עקרון המפריע לי" מתרכזות בשלילי - במקום להתרכז בחיובי .. והופכות להיות מקום לא נעים - הגישה השלילית היא זו שלא נעימה - והיא זו שתגרום לאנשים להפסיק להכנס לכאן. לא אנשים שמלקטים בכיף וכותבים על זה במילים ובתמונות!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
דיונים על עריכות
החשק להסתובב פה, ועוד יותר מזה החשק להשקיע פה בעריכה, הולך ומתפוגג לי.
אז בקשר לזה. אחרי שקראתי את התגובה של אופק בדף כל דף הוא עץ ובדף ארכיון מדור טבעונאות הגעתי למסקנה שאופק חושב ש"העורכות הוותיקות" מתנגדות אליו אישית או שיש לנו אנטי לנושאים שהוא מביא.
כפועל יוצא מזה, יחד עם סוג של היקשרות לטקסט, אין שום מצב להגיע להסכמה לגבי עריכות בדפים שהוא מחשיב לשלו, ואני לא אעשה שם עריכות מבלי שיש הסכמה.
המסקנה שלי היא שאני צריכה להתחיל להתעלם מהדפים "שלו" וממה שהוא עושה שם, ולעומת זאת, בדפים שאני לא מחשיבה לשלו, לבצע עריכות שקשורות לאופק גם בלי "לבקש רשות" קודם. ככה אני מתכננת לפעול.
ולאופק, אם אתה קורא בדף הזה, בעיני ממש חבל שאתה לא מבין שהרצון שלנו לערוך הוא לא אישי נגדך, אלא רצון לשפר דברים. מי שמתעניין בעריכה עושה את זה כי "דברים קופצים לו לעין" ומציקים ויש לו רפלקס של עריכה. כשאני קוראת דף ישן, למשל, אני מוחקת תוך כדי קריאה הודעות שכבר אינן רלוונטיות ומתקנת שגיאות כתיב. אני לא יודעת כמה מתוך הקוראים עושים את זה, אבל לא נראה לי שרוב הקוראים. זוהי תחזוקה שוטפת של האתר. וזה כמו שלכל סופר יש עורך, שמנפה ומזקק את הטקסט - המטרה היא לשפר את הכתוב ולהפוך אותו לנגיש יותר לקוראים.
אצלך אני מרגישה שיש התנגדות לכל הצעה לשינוי, והיקשרות לכל דבר שכבר נכתב או נעשה. אתה לא היחיד, יש רבים שנזעקים בצעקות שבר "למה למחוק? !" או הערה מהשבוע האחרון "אובססיית המחיקות גורמת לי בחילה!".
כמויות הטקסט שנכתבות באתר מדי יום הן אדירות, וארבע וחצי עורכות עם אובססיית מחיקה לעולם לא מתקרבות למחיקה של יותר מאחוז ממה שנכתב כאן מדי יום. אם לא הייתה מבוצעת עריכה באתר באופן שוטף מאז תחילת קיומו, האתר הזה היה נוראי-מבולגן, עמוס, וכלל לא נוח לקריאה.
אני חושבת שכמויות הטקסט שנכתבות בדפים "שלך" וקצב פתיחת הדפים, אדירה. ללא עריכה שוטפת, תוך שנה יהיה בלגן דיי גדול, ומי שמתעניין בנושאים הללו יתקשה למצוא את הידיים והרגליים. לא צריך לחכות עד שיש המון מידע כדי למחוק את המידע שאינו חשוב (אני מתייחסת עכשיו ל-ארכיון מדור טבעונאות, למשל, וההערה שלך שהדף ממילא קצר אז מה הבעייה- טקסט מיותר הוא מיותר ואין צורך לשמור אותו סתם "כי מדור טבעונאות עדיין קטן".
אז בקשר לזה. אחרי שקראתי את התגובה של אופק בדף כל דף הוא עץ ובדף ארכיון מדור טבעונאות הגעתי למסקנה שאופק חושב ש"העורכות הוותיקות" מתנגדות אליו אישית או שיש לנו אנטי לנושאים שהוא מביא.
כפועל יוצא מזה, יחד עם סוג של היקשרות לטקסט, אין שום מצב להגיע להסכמה לגבי עריכות בדפים שהוא מחשיב לשלו, ואני לא אעשה שם עריכות מבלי שיש הסכמה.
המסקנה שלי היא שאני צריכה להתחיל להתעלם מהדפים "שלו" וממה שהוא עושה שם, ולעומת זאת, בדפים שאני לא מחשיבה לשלו, לבצע עריכות שקשורות לאופק גם בלי "לבקש רשות" קודם. ככה אני מתכננת לפעול.
ולאופק, אם אתה קורא בדף הזה, בעיני ממש חבל שאתה לא מבין שהרצון שלנו לערוך הוא לא אישי נגדך, אלא רצון לשפר דברים. מי שמתעניין בעריכה עושה את זה כי "דברים קופצים לו לעין" ומציקים ויש לו רפלקס של עריכה. כשאני קוראת דף ישן, למשל, אני מוחקת תוך כדי קריאה הודעות שכבר אינן רלוונטיות ומתקנת שגיאות כתיב. אני לא יודעת כמה מתוך הקוראים עושים את זה, אבל לא נראה לי שרוב הקוראים. זוהי תחזוקה שוטפת של האתר. וזה כמו שלכל סופר יש עורך, שמנפה ומזקק את הטקסט - המטרה היא לשפר את הכתוב ולהפוך אותו לנגיש יותר לקוראים.
אצלך אני מרגישה שיש התנגדות לכל הצעה לשינוי, והיקשרות לכל דבר שכבר נכתב או נעשה. אתה לא היחיד, יש רבים שנזעקים בצעקות שבר "למה למחוק? !" או הערה מהשבוע האחרון "אובססיית המחיקות גורמת לי בחילה!".
כמויות הטקסט שנכתבות באתר מדי יום הן אדירות, וארבע וחצי עורכות עם אובססיית מחיקה לעולם לא מתקרבות למחיקה של יותר מאחוז ממה שנכתב כאן מדי יום. אם לא הייתה מבוצעת עריכה באתר באופן שוטף מאז תחילת קיומו, האתר הזה היה נוראי-מבולגן, עמוס, וכלל לא נוח לקריאה.
אני חושבת שכמויות הטקסט שנכתבות בדפים "שלך" וקצב פתיחת הדפים, אדירה. ללא עריכה שוטפת, תוך שנה יהיה בלגן דיי גדול, ומי שמתעניין בנושאים הללו יתקשה למצוא את הידיים והרגליים. לא צריך לחכות עד שיש המון מידע כדי למחוק את המידע שאינו חשוב (אני מתייחסת עכשיו ל-ארכיון מדור טבעונאות, למשל, וההערה שלך שהדף ממילא קצר אז מה הבעייה- טקסט מיותר הוא מיותר ואין צורך לשמור אותו סתם "כי מדור טבעונאות עדיין קטן".
-
דיונים על עריכות
לי לא מפריע איך מתנהלים מדורים אחרים.. אני לא מנסה לכפות אחידות על כל המדורים באתר.. אני לא מתיימר לערוך נושאים בהם אני לא כותב.
למשל.
למשל.
-
דיונים על עריכות
כשאני קוראת דף ישן, למשל, אני מוחקת תוך כדי קריאה הודעות שכבר אינן רלוונטיות ומתקנת שגיאות כתיב.
גם אני.
גם אני.
-
דיונים על עריכות
אין שום מצב להגיע להסכמה לגבי עריכות בדפים שהוא מחשיב לשלו
את מקבלת את זה שמישהו מפקיע רכוש ציבורי ומחשיב אותו כשלו?
-
דיונים על עריכות
מסכימה שיש מקום לעריכה גם בדפי טבעונאות, ומוסיפה שאלה לעורכת- האם אתן נוהגות לערוך בדפים שאתן לא קוראות? בנושאים שאתן "לא חלק" מהם? אני חושבת שבאופן עקרוני אין התנגדות לעריכה, אלא אולי לעריכה "חיצונית"? (מצטערת על המרכאות הכפולות, לא לגמרי הצלחתי לבטא את הרעיון, אבל אני מקווה שיצא מובן בכל מקרה)
-
דיונים על עריכות
אין כאן "רק" שתי קבוצות. יש כאן קבוצה "שמפריע" לה כל מיני דברים..
ויש כאן קבוצה שלא מפריע לה (הכל חוץ מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה - זו "שמפריע לה")
אני סופר כאן שתי קבוצות.
כל מה שהצעתי הוא לפתור את ה{{}}קבוצה שלא מפריע לה_ _מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה. מה רע בזה?
לא בכל ויכוח אפשר או צריך להגיע להסכמה. לפעמים אפשר ורצוי להגיע לפשרה. מה גם שכל הצדדים ירוויחו מהפשרה הזו. אני עדיין לא הבנתי למה מישהו יפסיד או יפגע אם תינתן לדפים שלך אוטונומיה.
ויש כאן קבוצה שלא מפריע לה (הכל חוץ מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה - זו "שמפריע לה")
אני סופר כאן שתי קבוצות.
כל מה שהצעתי הוא לפתור את ה{{}}קבוצה שלא מפריע לה_ _מההתנהלות התוקפנית של הקבוצה השנייה. מה רע בזה?
לא בכל ויכוח אפשר או צריך להגיע להסכמה. לפעמים אפשר ורצוי להגיע לפשרה. מה גם שכל הצדדים ירוויחו מהפשרה הזו. אני עדיין לא הבנתי למה מישהו יפסיד או יפגע אם תינתן לדפים שלך אוטונומיה.
-
דיונים על עריכות
מה אפשר לעשות?
חבל על האנרגיה. דנו ודנו ואני לא רואה שיצא מזה כלום, ההיפך, עכשיו אופק חושב שאנחנו רוצות לערוך את הדפים שלו כדי להקטין את הנוכחות שלו באתר או משהו כזה. עדיף להשקיע את אנרגיות העריכה במקומות אחרים - הרי לא חסר מה לערוך באתר - ובנוסף, יש לי עכשיו פחות צורך להתייעץ לפני שאני עורכת דברים שקשורים לאופק בדפים שאינם "של אופק", כי הבנתי שבאמת אין מה לדבר על זה, הוא לא יסכים ממילא. לדוגמה, אם במדור אקולוגיה מדור קרינה מאונדקס 3 פעמים, ועד עכשיו לא עשיתי כלום בנדון כי אני מנסה לכבד החלטות של אחרים ובעצם "מה זה משנה, זה לא נורא", עכשיו אני אמחק את מה שמיותר בעיני, לטובת הסדר וההגיון באתר (ואני מדגישה שזה לא מעשה של דווקא, אלא איך שאני פועלת בדרך כלל בענייני עריכה בכל האתר - אם אני מתלבטת - אז אני מתייעצת, אבל אם ברור לי מה צריך לעשות, אני עושה).
מה אפשר לעשות?
חבל על האנרגיה. דנו ודנו ואני לא רואה שיצא מזה כלום, ההיפך, עכשיו אופק חושב שאנחנו רוצות לערוך את הדפים שלו כדי להקטין את הנוכחות שלו באתר או משהו כזה. עדיף להשקיע את אנרגיות העריכה במקומות אחרים - הרי לא חסר מה לערוך באתר - ובנוסף, יש לי עכשיו פחות צורך להתייעץ לפני שאני עורכת דברים שקשורים לאופק בדפים שאינם "של אופק", כי הבנתי שבאמת אין מה לדבר על זה, הוא לא יסכים ממילא. לדוגמה, אם במדור אקולוגיה מדור קרינה מאונדקס 3 פעמים, ועד עכשיו לא עשיתי כלום בנדון כי אני מנסה לכבד החלטות של אחרים ובעצם "מה זה משנה, זה לא נורא", עכשיו אני אמחק את מה שמיותר בעיני, לטובת הסדר וההגיון באתר (ואני מדגישה שזה לא מעשה של דווקא, אלא איך שאני פועלת בדרך כלל בענייני עריכה בכל האתר - אם אני מתלבטת - אז אני מתייעצת, אבל אם ברור לי מה צריך לעשות, אני עושה).
-
דיונים על עריכות
ואני לא מבינה את הרצון או הצורך לכנות את הדפים "שלך". הדפים אינם של אופק בדיוק כמו שהעריכה אינה של אופק. האתר הזה הוא של עוד שניים שלושה אנשים לבד אופק והעורכות/עורכים.
אנשים שהם חלק מהאתר הזה רוצים להשאיר את הטבעונאות כחלק מהאתר הזה. כי זה האתר שלהם, בדיוק כמו שהוא של כל השאר.
אנשים שהם חלק מהאתר הזה רוצים להשאיר את הטבעונאות כחלק מהאתר הזה. כי זה האתר שלהם, בדיוק כמו שהוא של כל השאר.
-
דיונים על עריכות
אני לא הצעתי להוציא את נושא הטבעונאות מהאתר, אלא רק את הדפים שאופק מחשיב כ"שלו", יצר אותם בפורמט שלו, ולא מסכים שאחרים יערכו\ישנו\יאחדו אותם.
עם הדפים שאינם "של אופק" (כולל דפים שהוא פתח, כמו הדף על NDD) בכל מקרה אין לאף אחד בעיה.
האם אתן נוהגות לערוך בדפים שאתן לא קוראות?
ברור שאם אני עורך דף, זה לאחר שקראתי וראיתי צורך בעריכה. אבל בהחלט יצא לי לערוך דפים שלא כתבתי בהם (מבחינות מסוימות, אני חושב שרצוי שהעורך לא יהיה אחד מהיוצרים המרכזיים של תוכן הדף).
אני לא הצעתי להוציא את נושא הטבעונאות מהאתר, אלא רק את הדפים שאופק מחשיב כ"שלו", יצר אותם בפורמט שלו, ולא מסכים שאחרים יערכו\ישנו\יאחדו אותם.
עם הדפים שאינם "של אופק" (כולל דפים שהוא פתח, כמו הדף על NDD) בכל מקרה אין לאף אחד בעיה.
האם אתן נוהגות לערוך בדפים שאתן לא קוראות?
ברור שאם אני עורך דף, זה לאחר שקראתי וראיתי צורך בעריכה. אבל בהחלט יצא לי לערוך דפים שלא כתבתי בהם (מבחינות מסוימות, אני חושב שרצוי שהעורך לא יהיה אחד מהיוצרים המרכזיים של תוכן הדף).
-
דיונים על עריכות
בכנות, אני לא מבינה, מהם הדפים שאופק מחשיב כ"שלו"? יש מספר מסויים (מצומצם?) של דפים כאלו? אפשר לציין שמות ספציפים ולהפוך את הדיון ליישומי יותר?
-
דיונים על עריכות
מספר העמודים שאני מחשיב כשלי הוא 0. גם דף הבית הפך לנחלת הכלל...
במודע או לא - יש כאן נסיון ליצור סטיגמה על מנת לאפשר עריכה ללא הסכמה.. כמו שכתבתי ב{{}}מעבר-מנטרות-הרגילות-על-חומצה-אוקסאלית - אנחנו יוצרים "קונצנזוס" על ידי רפריזה.. אז למרות שלעולם לא החשבתי שום דף כשלי... נחזור ונאמר "הדפים שלו" "הדפים שלו" - למרות שפעמים רבות קיבלתי ביקורת ושיניתי דברים בעקבותיה - בפעמים שאני לא מסכים (וגם זה עוד דעה בסלט הפירות של כולם) - התגובה האוטומטית היא "אלו לא הדפים שלך".. כאילו אי הסכמה משמעה בעלות. אני בפרוש לא מתנסח כך וברוב העמודים שאני פותח ישנה הזמנה מפורשת לעוד אנשים להשתתף.
טרה - אני לא חושב שקפיצה למסקנות מסוג זה תעזור לאף אחד. יום לפני הדיון ב-ארכיון מדור טבעונאות בשמת הצהירה שהיא רוצה שאני אקח את "כל הדפים שלי" לאתר אחר - את מבינה מדוע אהיה חשדן לגבי כוונותיה כשהיא באה לערוך את מדור טבעונאות? לכן הבעתי העדפה "לעורכת" יותר נייטרלית. כמו כן - כפי שסיפרתי לך - אני מזה זמן חווה אנרגיה התנגדותית עקבית ממך - אם את מעונינת בהבנה הדדית - אשמח אם תזמיני אותי לכוס מיץ או בננה.
תוך שנה יהיה בלגן דיי גדול
ובכן המדור קיים כבר שנה והוא בין המסודרים באתר.
כל טוב ותודה וסליחה..
במודע או לא - יש כאן נסיון ליצור סטיגמה על מנת לאפשר עריכה ללא הסכמה.. כמו שכתבתי ב{{}}מעבר-מנטרות-הרגילות-על-חומצה-אוקסאלית - אנחנו יוצרים "קונצנזוס" על ידי רפריזה.. אז למרות שלעולם לא החשבתי שום דף כשלי... נחזור ונאמר "הדפים שלו" "הדפים שלו" - למרות שפעמים רבות קיבלתי ביקורת ושיניתי דברים בעקבותיה - בפעמים שאני לא מסכים (וגם זה עוד דעה בסלט הפירות של כולם) - התגובה האוטומטית היא "אלו לא הדפים שלך".. כאילו אי הסכמה משמעה בעלות. אני בפרוש לא מתנסח כך וברוב העמודים שאני פותח ישנה הזמנה מפורשת לעוד אנשים להשתתף.
טרה - אני לא חושב שקפיצה למסקנות מסוג זה תעזור לאף אחד. יום לפני הדיון ב-ארכיון מדור טבעונאות בשמת הצהירה שהיא רוצה שאני אקח את "כל הדפים שלי" לאתר אחר - את מבינה מדוע אהיה חשדן לגבי כוונותיה כשהיא באה לערוך את מדור טבעונאות? לכן הבעתי העדפה "לעורכת" יותר נייטרלית. כמו כן - כפי שסיפרתי לך - אני מזה זמן חווה אנרגיה התנגדותית עקבית ממך - אם את מעונינת בהבנה הדדית - אשמח אם תזמיני אותי לכוס מיץ או בננה.
תוך שנה יהיה בלגן דיי גדול
ובכן המדור קיים כבר שנה והוא בין המסודרים באתר.
כל טוב ותודה וסליחה..
-
דיונים על עריכות
האם אתן נוהגות לערוך בדפים שאתן לא קוראות? בנושאים שאתן "לא חלק" מהם?
אני לא יודעת לאיזו עורכת את מתייחסת, אבל אני בהחלט קוראת בדפים של אופק, ואני בהחלט חלק מהם, ומושפעת מהם, ומתעניינת בהם ואני ואחרות כתבנו את זה בכל הדפים שעוסקים בנושא
למשל, אני רוכבת על אופניים ומתעניינת באופניים, ולכן יש לי קשר אישי ואיכפתי ל פינת אופניים ואני רוצה שהוא יהיה מסודר והגיוני, בלי שטויות.
אני נהנית לקרוא על לקטות ומעוניינת בטיולי ליקוט, ולכן חשוב לי איך הדפים נראים, איך הם נערכים, איך למצוא שם את מה שאני מחפשת, שיהיה ברור, קריא, נעים ומכבד.
וכן הלאה.
מי שלא איכפת לה מהאתר לא עורכת כאן.
בשמת הצהירה שהיא רוצה שאני אקח את "כל הדפים שלי" לאתר אחר
תקרא יותר טוב.
אני לא מבינה למה אתה לא יכול לקרוא בדיוק מה שכתוב. כל הזמן אתה מסלף את דברי.
אני שאלתי, העליתי אפשרות, חיכיתי לאינפוט שלך, וכבר אמרתי שאני לא חושבת שהדפים שלך. זה אתה שמתנהג כאילו יש דפים שהם רכוש פרטי שלך ורוצה שהם יהיו שונים מכל האתר, אז זה אתה שרוצה אתר בתוך אתר.
אני לא יודעת לאיזו עורכת את מתייחסת, אבל אני בהחלט קוראת בדפים של אופק, ואני בהחלט חלק מהם, ומושפעת מהם, ומתעניינת בהם ואני ואחרות כתבנו את זה בכל הדפים שעוסקים בנושא
כבר מיליון פעם
ולכן אני לא מבינה מה כל כך קשה לתפוס כאן!למשל, אני רוכבת על אופניים ומתעניינת באופניים, ולכן יש לי קשר אישי ואיכפתי ל פינת אופניים ואני רוצה שהוא יהיה מסודר והגיוני, בלי שטויות.
אני נהנית לקרוא על לקטות ומעוניינת בטיולי ליקוט, ולכן חשוב לי איך הדפים נראים, איך הם נערכים, איך למצוא שם את מה שאני מחפשת, שיהיה ברור, קריא, נעים ומכבד.
וכן הלאה.
מי שלא איכפת לה מהאתר לא עורכת כאן.
בשמת הצהירה שהיא רוצה שאני אקח את "כל הדפים שלי" לאתר אחר
תקרא יותר טוב.
אני לא מבינה למה אתה לא יכול לקרוא בדיוק מה שכתוב. כל הזמן אתה מסלף את דברי.
אני שאלתי, העליתי אפשרות, חיכיתי לאינפוט שלך, וכבר אמרתי שאני לא חושבת שהדפים שלך. זה אתה שמתנהג כאילו יש דפים שהם רכוש פרטי שלך ורוצה שהם יהיו שונים מכל האתר, אז זה אתה שרוצה אתר בתוך אתר.
-
דיונים על עריכות
אם אין דפים שהם "של אופק", אז זה אומר שאני יכולה לערוך את ארכיון מדור טבעונאות בדיוק כמו שאני עמלה עכשיו על בניית דפים שקשורים לאלרגיות.
-
דיונים על עריכות
מבהיל, לא חושבת שיש צורך לצעוק. בסדר, יש לך עניין בדפים, אף אחד לא התכוון להציק לך שוב ושוב אלא רק להציע, שאולי כדאי שאת הדפים הטבעונאים יערכו אנשים שמעניין אותם התוכן יותר משמעניינת הצורה, זה הכל.
-
דיונים על עריכות
אני בכנות חושבת שלא תהיה איזו שהיא התנגדות מסיבית לעריכת דפי הטבעונאות, כל עוד העריכה תהיה לטובת אלו שרוצים להכיר, לחפש ולמצוא. נראה לי שזה אינטרס שמשותף לכולם בדיון הזה.
-
דיונים על עריכות
יערכו אנשים שמעניין אותם התוכן יותר משמעניינת הצורה, זה הכל.
אבל הרי מה שנכתב כבר אלף פעמים היה, שאנחנו רוצים תוכן ולא צורה!
ויש כל כך הרבה הערות מפורטות וענייניות של כל כך הרבה משתתפים לענין הזה!
למשל, איחוד של דפי מתכונים.
למשל, שיהיה שם דף ברור ושקוף, במקום שמות דפים מתחכמים שלא מעידים על מה שיש בתוך הדף.
למשל, שייבדקו הצרכים של מדור טבעונאות, וייפתחו דפים ייעודיים לנושא שכותבים עליו הרבה אבל מפוזר בכל מיני מקומות לא רלבנטיים - ולעומת זאת יצומצמו דפים מיותרים.
ועוד.
אבל הרי מה שנכתב כבר אלף פעמים היה, שאנחנו רוצים תוכן ולא צורה!
ויש כל כך הרבה הערות מפורטות וענייניות של כל כך הרבה משתתפים לענין הזה!
למשל, איחוד של דפי מתכונים.
למשל, שיהיה שם דף ברור ושקוף, במקום שמות דפים מתחכמים שלא מעידים על מה שיש בתוך הדף.
למשל, שייבדקו הצרכים של מדור טבעונאות, וייפתחו דפים ייעודיים לנושא שכותבים עליו הרבה אבל מפוזר בכל מיני מקומות לא רלבנטיים - ולעומת זאת יצומצמו דפים מיותרים.
ועוד.