דיוני עריכה הארכיון חלק ב
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
_מה דעתכם שאני אאחד אותם לדף שייקרא על שחלות והציסטות שלהן
אני לא בטוחה. בכל זאת, כל תוכן הדף מסתכם ב"תנסו שיטות אלטרנטיביות, לי זה עבד". מעט מידי תוכן, לא? מצד שני, אם הם בעיקר מרגיעים. אז זה גם תוכן. תוכן מסוג אחר, לא אינפורמטיבי אלא רגשי, אבל זה גם תוכן...
אשמח לדעה של מישהי נוספת. ואולי מישהי שמתמצאת קצת יותר ממני בכל הנושא הזה יודעת לאיפה אפשר לאחד את הדפים האלו?
בפעם הבאה שאני אמחק אם המחוללת אשים לב במיוחד אם הדף נמחק באמת, אולי הבאג במחוללת (שהיא בכלל בגרסאת בטא).
לעבוד ככה במקביל זה בנוגע לדף הציסטה? ראיתי שערכת והדף התקצר, אז חשבתי שכדאי לקצר אותו עוד יותר ולמחוק עוד כמה הודעות, ואז חשבתי שאולי נערוך במקביל וזה ייצור איזו בעיה, אז החלטתי לתת לך לערוך והפסקתי, וקיוויתי שלא נוצרה איזו התנגשות עריכות.
אני לא בטוחה. בכל זאת, כל תוכן הדף מסתכם ב"תנסו שיטות אלטרנטיביות, לי זה עבד". מעט מידי תוכן, לא? מצד שני, אם הם בעיקר מרגיעים. אז זה גם תוכן. תוכן מסוג אחר, לא אינפורמטיבי אלא רגשי, אבל זה גם תוכן...
אשמח לדעה של מישהי נוספת. ואולי מישהי שמתמצאת קצת יותר ממני בכל הנושא הזה יודעת לאיפה אפשר לאחד את הדפים האלו?
בפעם הבאה שאני אמחק אם המחוללת אשים לב במיוחד אם הדף נמחק באמת, אולי הבאג במחוללת (שהיא בכלל בגרסאת בטא).
לעבוד ככה במקביל זה בנוגע לדף הציסטה? ראיתי שערכת והדף התקצר, אז חשבתי שכדאי לקצר אותו עוד יותר ולמחוק עוד כמה הודעות, ואז חשבתי שאולי נערוך במקביל וזה ייצור איזו בעיה, אז החלטתי לתת לך לערוך והפסקתי, וקיוויתי שלא נוצרה איזו התנגשות עריכות.
-
יונת
ניסיתי להכינס לדפם דומים בדף הציסטה, וקיבלתי את ההודעה הזו:
Software error:
Invalid header value contains a newline not followed by whitespace: location="http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... ãôéí_ãåîéí&... at (eval 28) line 34.
For help, please send mail to the webmaster ([email protected]), giving this error message and the time and date of the error.
אז במקום לשלוח מייל...
ניסיתי להכינס לדפם דומים בדף הציסטה, וקיבלתי את ההודעה הזו:
Software error:
Invalid header value contains a newline not followed by whitespace: location="http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... ãôéí_ãåîéí&... at (eval 28) line 34.
For help, please send mail to the webmaster ([email protected]), giving this error message and the time and date of the error.
אז במקום לשלוח מייל...
בפעם הבאה שאני אמחק אם המחוללת אשים לב במיוחד אם הדף נמחק באמת, אולי הבאג במחוללת
כדי להבהיר ולהניח את הדעת - מחוללת העריכות לא מבצעת שינויים מערכתיים בעצמה. הכפתורים למעשה קוראים לפונקציות המובנות הרגילות של המערכת. זה ממש כמו לכתוב את "מילות הקסם" השונות בשורת ה URL, רק יותר קל ונוח, ופחות רגיש לשגיאות העתקה, הקלדה וקידוד.
כדי להבהיר ולהניח את הדעת - מחוללת העריכות לא מבצעת שינויים מערכתיים בעצמה. הכפתורים למעשה קוראים לפונקציות המובנות הרגילות של המערכת. זה ממש כמו לכתוב את "מילות הקסם" השונות בשורת ה URL, רק יותר קל ונוח, ופחות רגיש לשגיאות העתקה, הקלדה וקידוד.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אישה, על פניו זה נראה כאילו מה שהדפדפן שלך שולח לא תואם את מה שהשרת חושב שהוא צריך לקבל.
זה קורה לך רק בדף הציסטות, או בכל הדפים?
זה קורה לך רק בדף הציסטות, או בכל הדפים?
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
שחלות פוליציסטיות פשוט שייך לבעיות פוריות.
דווקא חשבתי שיש בו ערך כשגיליתי שיש לי שחלות פוליציסטיות, או שאולי זה היה דף אחר.
אחפש.
דווקא חשבתי שיש בו ערך כשגיליתי שיש לי שחלות פוליציסטיות, או שאולי זה היה דף אחר.
אחפש.
-
אישה, במבט שני זה נראו כאילו קוד ג׳אווהסקריפט השתרבב למקום לא מתאים...
באיזה דפדפן את משתמשת?
מה קורה בדפדפנים אחרים? מה קורה אם את משתיקה תוספים?
באיזה דפדפן את משתמשת?
מה קורה בדפדפנים אחרים? מה קורה אם את משתיקה תוספים?
-
זה קורה רק בדף הציסטות
בגלל זה הופתעתי. ונזכרתי בזה שטלי אמרה שההפניות לכאן לא עובד לה.
אני משתמשת בפיירפוקס, עבר נצח מאז שגלשתי בלי תוספים <גוסטרי ואדבלוקר. ויש גם גרייסמונקי ורצות עליו שתי מחוללות>. בדפדפנים אחרים אני לא משתמשת.
ניסיתי לשחזר את זה ולא היו לי שום בעיות (וגם הקישורים עבדו הרבה יותר מהר מאתמול). אני מנחשת שזה נובע מהעומס של אתמול - הרבה עריכה מצידי ומצד צילי.
מיכל, אם את אשכרה יודעת מה זה שחלות פוליציסטיות (בניגוד אלי) אשמח אם תגידי לאן לאחד את דף השחלות, וגם את הדף על הציסטה אם אפשר.
בגלל זה הופתעתי. ונזכרתי בזה שטלי אמרה שההפניות לכאן לא עובד לה.
אני משתמשת בפיירפוקס, עבר נצח מאז שגלשתי בלי תוספים <גוסטרי ואדבלוקר. ויש גם גרייסמונקי ורצות עליו שתי מחוללות>. בדפדפנים אחרים אני לא משתמשת.
ניסיתי לשחזר את זה ולא היו לי שום בעיות (וגם הקישורים עבדו הרבה יותר מהר מאתמול). אני מנחשת שזה נובע מהעומס של אתמול - הרבה עריכה מצידי ומצד צילי.
מיכל, אם את אשכרה יודעת מה זה שחלות פוליציסטיות (בניגוד אלי) אשמח אם תגידי לאן לאחד את דף השחלות, וגם את הדף על הציסטה אם אפשר.
היי עורכות אני נהר מהדף ציפיות בזוגיות האם הדף לא יעלה יותר במה חדש?
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
חבל )-: איך מגיעים לשם? ואיך יוכלו לראות שכתבתי משהו חדש?
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
- דף אישי: הדף האישי של קור_את*
לדעתי הדף ציפיות בזוגיות צריך לחזור לאתר הראשי. כתבו בו מיטב כותבי האתר וחברי הקהילה. הוא היה דף די קנוני.
-
לי אישית יותר מפריעה ההעברה של סימני התעללות, למרות שיש בה משהו מוצדק.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
- דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
סימני התעללות בזוגיות , בעיניי, הוא אחד הדפים הכי חשובים באתר מבחינת הטוב שהוא יכול להביא לעולם.
אבל קרו בו כמה דברים שפגעו בתועלת שהוא עשוי להביא. מתישהו הפך הדף ברובו להיות דף שיתוף ותמיכה לגבי גירושים , ומעין מועדון פרטי של שתים-שלוש נשים שדיווחו זו לזו יומיומית, ובצורה שלאו דווקא מזמינה לדיאלוג נשים/אנשים אחרים.
גירושים זה נושא חשוב ועצות פרקטיות לגבי גירושים, בוודאי ממתעללים, הן חשובות, אבל (1) זו לא היתה מטרת הדף המקורית (2) אפשר לנהל דיון בנפרד על הצורך לדון בגירושים דווקא בבאופן (לא מביעה דעה בעצמי בנושא).
הדף הפך לדף ארוך במידה כזו, שמי שבאמת זקוקה לו יכולה להתייאש רק מזה. אם היא לא מתייאשת, היא עלולה לבזבז את מעט משאביה בתקווה שהמשך הדף יהיה אינפורמטיבי כמו תחילתו, ובלי לקבל עוד הרבה מידע מועיל (אני לא אומרת שהדיון שם לא מוסיף שום מידע מועיל, כן אומרת שיש שם הרבה מאוד רעש שצריך לדלות אותו ממנו).
אני מכבדת מאוד את הנשים האלה ומצדי רוצה שיהיה להן מקום לשתף ולקבל תמיכה. לדעתי, החלק שהועבר היה קלאסי להעברה.
אבל קרו בו כמה דברים שפגעו בתועלת שהוא עשוי להביא. מתישהו הפך הדף ברובו להיות דף שיתוף ותמיכה לגבי גירושים , ומעין מועדון פרטי של שתים-שלוש נשים שדיווחו זו לזו יומיומית, ובצורה שלאו דווקא מזמינה לדיאלוג נשים/אנשים אחרים.
גירושים זה נושא חשוב ועצות פרקטיות לגבי גירושים, בוודאי ממתעללים, הן חשובות, אבל (1) זו לא היתה מטרת הדף המקורית (2) אפשר לנהל דיון בנפרד על הצורך לדון בגירושים דווקא בבאופן (לא מביעה דעה בעצמי בנושא).
הדף הפך לדף ארוך במידה כזו, שמי שבאמת זקוקה לו יכולה להתייאש רק מזה. אם היא לא מתייאשת, היא עלולה לבזבז את מעט משאביה בתקווה שהמשך הדף יהיה אינפורמטיבי כמו תחילתו, ובלי לקבל עוד הרבה מידע מועיל (אני לא אומרת שהדיון שם לא מוסיף שום מידע מועיל, כן אומרת שיש שם הרבה מאוד רעש שצריך לדלות אותו ממנו).
אני מכבדת מאוד את הנשים האלה ומצדי רוצה שיהיה להן מקום לשתף ולקבל תמיכה. לדעתי, החלק שהועבר היה קלאסי להעברה.
-
סימני התעללות
סימני התעללות עבר??? זה ממש לא מוצדק. אני ממש מבקשת להחזיר אותו. דף חשוב, שבשמת פתחה והשקיעה בו מאוד. זה דף רפלקטיבי מאוד ורציני.
סימני התעללות עבר??? זה ממש לא מוצדק. אני ממש מבקשת להחזיר אותו. דף חשוב, שבשמת פתחה והשקיעה בו מאוד. זה דף רפלקטיבי מאוד ורציני.
-
תמי, אז אפשר לערוך אותו מתישהו. אבל זה דף ממש חשוב ![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
-
קוראת, לא כל הדף עבר, רק הסוף שלו.
-
אוי, סליחה שלא הבהרתי - אני מתייחסת לחלק שהועבר בלבד.
גם החלק שלא הועבר יפיק תועלת מעריכה רצינית, כדי שיהיה קל יותר להגיע למידע הכל כך חיוני ומציל חיים שבו.
אני מתנדבת לנסות לערוך אותו, בתקווה שזה לא גדול עליי. אעדכן אם אתייאש.
גם החלק שלא הועבר יפיק תועלת מעריכה רצינית, כדי שיהיה קל יותר להגיע למידע הכל כך חיוני ומציל חיים שבו.
אני מתנדבת לנסות לערוך אותו, בתקווה שזה לא גדול עליי. אעדכן אם אתייאש.
-
לדעתי יש טעם לפרק את הדף לשני חלקים אחרת, כך שיוותר החלק האינפורמטיבי בלבד בבאופן, ואז תהיה הפנייה לדף השיתוף של סימני התעללות.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
- דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*
אני חושבת שסימני התעללות הוא דוגמא לדף שאפשר להפיק ממנו תועלת עצומה מעצם היות החיים - החיים.
יש בו בהתחלה מידע, ואחר כך נקודת המפגש של נשים (וגם גבר אחד) עם המידע.
אחת הבעיות הגדולות בנושאים האלה, היא שמצפים למשהו "כמו ב" ספרים, סרטים, ספרות מקצועית.
ובמציאות זה לא בדיוק כך.
קשה לראות שמה שמתואר בסצינות בספר זה מה שקורה אצלי.
קל יותר מול דוגמאות חיות. שחווים איתן גם את תהליך הגילוי שלהן.
זה מלמד מאוד לראות אישה שמתארת דפוסים של התעללות ברורים אבל מהסוג שצריך עיניים בשביל לראות ולוקח זמן עד שהאסימון נופל, ופתאום כשהיא מתייסרת על הקושי שלה בפרידה כי היתה שם גם אהבה גדולה יוצאים קטעי סיפורים של התעללות על גבול הפיזית, הטחת אוכל ברצפה כי לא היה לטעמו, כאלה מן מהסרטים.
עצם לראות את התהליך של הגילוי מלמד המון.
אני לא חושבת שזה דף על גרושין.
זה דף על התעללויות. החיים הם רחבים אז כשאדם שם את שלו יכולים להיות לזה גם זנבות ושוליים, אבל אפשר לראות שהציר המארגן נשאר התעללויות.
אין לי בעייה עם זה שחלק מהדף עבר לשיתוף ותמיכה.
חל אכן איזשהו פיחות זוחל ומטבעם הנושאים האלה נושאים איתם אנרגיות לא משהו.
אין לי בעייה עם זה שחלק מהשיח יעבור מקום.
יש לי בעייה רצינית עם הרעיון של עריכה.
(תמי, סליחה..)
כאילו: נו באמת, אין מספיק ספרות מקצועית שאפשר לקרוא בנושא?
אי אפשר ללכת לסטימצקי ולקנות את מלים הורגות?
יש לכן בראש כיוון לסוג מידע חדש שעשוי להתווסף לדף? (שואלת ברצינות..)
ככותבת עבר בדף הזה - על התעללות ידעתי גם קודם ומה שידעתי הועיל לי מעט וקצת ובילבל מאוד.
יכולתי לשמוע ולהתחיל לעכל את המידע הזה רק במקום שמתקשר שפה שיש בה משהו מעבר.
מוגזם שאגיד מקום שמתקשר גם על תדר רוחני?
רק בסביבה כזאת המשהו שהוא אני יכול היה לקחת את המידע הזה ולעשות לו עיבוד שתאם את הצרכים שלי באותו זמן.
הערך של הדף בעיני הוא בכך שהוא מציג סיפורי חיים לא מעמדת המוזיאון.
וכן, כנראה שלא מעט סיפורי התעללות מגיעים לשאלת הגרושין.
אכן, באיזשהו שלב העומס של סיפורי החיים מביא לרוויה ולכן אין לי התנגדות לכך שהדף פוצל.
ובייחוד שמשהו באווירה שם באופן הדרגתי מאוד נהיה פחות... חייב להיות ולהתקיים דווקא כאן.
וגם דובר לא מזמן על כך שהוא נהיה ארוך וכבד וקשה לקריאה ואולי כדאי לפצל לשניים, עוד לפני שעלה הרעיון של העברת דפים לאזור אחר.
אז אני בעד עצם הפיצול לשניים באופן טכני כדי להקל על הקורא.
ולא מתנגדת להעברת המחצית השנייה למקום אחר. ויכולה לראות את ההיגיון בעניין. גם אם קצת התכווצתי לרגע.
עריכה להערכתי לא תעשה לדף הזה שירות טוב.
יש בו בהתחלה מידע, ואחר כך נקודת המפגש של נשים (וגם גבר אחד) עם המידע.
אחת הבעיות הגדולות בנושאים האלה, היא שמצפים למשהו "כמו ב" ספרים, סרטים, ספרות מקצועית.
ובמציאות זה לא בדיוק כך.
קשה לראות שמה שמתואר בסצינות בספר זה מה שקורה אצלי.
קל יותר מול דוגמאות חיות. שחווים איתן גם את תהליך הגילוי שלהן.
זה מלמד מאוד לראות אישה שמתארת דפוסים של התעללות ברורים אבל מהסוג שצריך עיניים בשביל לראות ולוקח זמן עד שהאסימון נופל, ופתאום כשהיא מתייסרת על הקושי שלה בפרידה כי היתה שם גם אהבה גדולה יוצאים קטעי סיפורים של התעללות על גבול הפיזית, הטחת אוכל ברצפה כי לא היה לטעמו, כאלה מן מהסרטים.
עצם לראות את התהליך של הגילוי מלמד המון.
אני לא חושבת שזה דף על גרושין.
זה דף על התעללויות. החיים הם רחבים אז כשאדם שם את שלו יכולים להיות לזה גם זנבות ושוליים, אבל אפשר לראות שהציר המארגן נשאר התעללויות.
אין לי בעייה עם זה שחלק מהדף עבר לשיתוף ותמיכה.
חל אכן איזשהו פיחות זוחל ומטבעם הנושאים האלה נושאים איתם אנרגיות לא משהו.
אין לי בעייה עם זה שחלק מהשיח יעבור מקום.
יש לי בעייה רצינית עם הרעיון של עריכה.
(תמי, סליחה..)
אי אפשר ללכת לסטימצקי ולקנות את מלים הורגות?
יש לכן בראש כיוון לסוג מידע חדש שעשוי להתווסף לדף? (שואלת ברצינות..)
ככותבת עבר בדף הזה - על התעללות ידעתי גם קודם ומה שידעתי הועיל לי מעט וקצת ובילבל מאוד.
יכולתי לשמוע ולהתחיל לעכל את המידע הזה רק במקום שמתקשר שפה שיש בה משהו מעבר.
מוגזם שאגיד מקום שמתקשר גם על תדר רוחני?
רק בסביבה כזאת המשהו שהוא אני יכול היה לקחת את המידע הזה ולעשות לו עיבוד שתאם את הצרכים שלי באותו זמן.
הערך של הדף בעיני הוא בכך שהוא מציג סיפורי חיים לא מעמדת המוזיאון.
וכן, כנראה שלא מעט סיפורי התעללות מגיעים לשאלת הגרושין.
אכן, באיזשהו שלב העומס של סיפורי החיים מביא לרוויה ולכן אין לי התנגדות לכך שהדף פוצל.
ובייחוד שמשהו באווירה שם באופן הדרגתי מאוד נהיה פחות... חייב להיות ולהתקיים דווקא כאן.
וגם דובר לא מזמן על כך שהוא נהיה ארוך וכבד וקשה לקריאה ואולי כדאי לפצל לשניים, עוד לפני שעלה הרעיון של העברת דפים לאזור אחר.
אז אני בעד עצם הפיצול לשניים באופן טכני כדי להקל על הקורא.
ולא מתנגדת להעברת המחצית השנייה למקום אחר. ויכולה לראות את ההיגיון בעניין. גם אם קצת התכווצתי לרגע.
עריכה להערכתי לא תעשה לדף הזה שירות טוב.
-
לא, אין. באמת שאין! אני מכירה רק ספר טוב אחד על הנושא. אחד!
הבעיה בדף היא שהוא חופר. אני חושבת שהייתי מוותרת באמצע, אילולא קראתי במקביל לכתיבה. את דפי החיוניות חילקו לפחות לחלקים, כדי שלא יהיה ארוך מידי...
אני בעד לפצל את החלק העקרוני מהחלק התמיכתי. כך אולי ישובו ויווצרו דיונים עקרוניים ולא תמיכתיים.
וגם אני יכולה לראות את ההגיון שבהעברה של החלק התמיכתי למקום אחר, וגם אני קצת התכווצתי לרגע.
בנוגע לעריכה עריכתית - אם יש עוד מידע שאפשר להוסיף לפתיחה - זה טוב, אבל אני נגד מחיקה של דברים מתוך הדף.
לא, אין. באמת שאין! אני מכירה רק ספר טוב אחד על הנושא. אחד!
הבעיה בדף היא שהוא חופר. אני חושבת שהייתי מוותרת באמצע, אילולא קראתי במקביל לכתיבה. את דפי החיוניות חילקו לפחות לחלקים, כדי שלא יהיה ארוך מידי...
אני בעד לפצל את החלק העקרוני מהחלק התמיכתי. כך אולי ישובו ויווצרו דיונים עקרוניים ולא תמיכתיים.
וגם אני יכולה לראות את ההגיון שבהעברה של החלק התמיכתי למקום אחר, וגם אני קצת התכווצתי לרגע.
בנוגע לעריכה עריכתית - אם יש עוד מידע שאפשר להוסיף לפתיחה - זה טוב, אבל אני נגד מחיקה של דברים מתוך הדף.
-
אני חושבת שחלק מהמידע שבדף הוא הסיפורים.
תסתכלו בחלק שהושאר - אפשר לאהוב או שלא לאהוב, כאמור זה לא נושא שמביא אליו אנרגיות טובות, אבל הכתיבה שם היא ברובה ממש לא שטוחה. אפשר ממש להכיר את האנשים דרך הכתיבה שלהם.
אם כבר, הייתי עושה ההיפך: משאירה את החלק שהושאר כמות שהוא ויוצרת דף מקביל שיכיל סיכום בלבד של התיאוריה וסוגי העצות של בשמת שניתנים למצבים שונים.
אפשר לשים את הסיכום בטקסט נפרש במעלה הדף.
תסתכלו בחלק שהושאר - אפשר לאהוב או שלא לאהוב, כאמור זה לא נושא שמביא אליו אנרגיות טובות, אבל הכתיבה שם היא ברובה ממש לא שטוחה. אפשר ממש להכיר את האנשים דרך הכתיבה שלהם.
אם כבר, הייתי עושה ההיפך: משאירה את החלק שהושאר כמות שהוא ויוצרת דף מקביל שיכיל סיכום בלבד של התיאוריה וסוגי העצות של בשמת שניתנים למצבים שונים.
אפשר לשים את הסיכום בטקסט נפרש במעלה הדף.
-
אני סקרנית מהו הספר הטוב האחד.
קשה לי להאמין שייווצרו דיונים עקרוניים.
וישנם במקומות אחרים: נדמה לי בדף על עזרה וסיוע יש דיון עקרוני שמאוד נוגע ומשיק לנושאים הללו.
וגם בחלק מדפי ההתלבטויות להיפרד או לא ישנם דיונים עקרוניים בנושאים משיקים.
קשה לי להאמין שייווצרו דיונים עקרוניים.
וישנם במקומות אחרים: נדמה לי בדף על עזרה וסיוע יש דיון עקרוני שמאוד נוגע ומשיק לנושאים הללו.
וגם בחלק מדפי ההתלבטויות להיפרד או לא ישנם דיונים עקרוניים בנושאים משיקים.
-
מסכימה מאוד עם -
נגד מחיקה של דברים מתוך הדף.
נגד מחיקה של דברים מתוך הדף.
-
וגם אני קצת התכווצתי לרגע.
אני התכווצתי ליותר מרגע. ממש כואב לי שחתכו את הדף ושהעבירו חלק ממנו. כמו שלב שומע אמרה, במקרה הזה המידע של בשמת גולם בסיפורי חיים. זה דף חשוב באתר.
אני התכווצתי ליותר מרגע. ממש כואב לי שחתכו את הדף ושהעבירו חלק ממנו. כמו שלב שומע אמרה, במקרה הזה המידע של בשמת גולם בסיפורי חיים. זה דף חשוב באתר.
-
(תמי, סליחה..)
אל תתנצלי, אני בהחלט פתוחה לשכנוע שאין טעם להשקיע כל כך הרבה עבודה
. גם אחרי ההעברה, יש שם 526 דפים.
ואני עוד לא יודעת אם זה לא גדול עליי. אני רוצה לעשות את זה כי חשוב בעיניי שאפשר יהיה להוציא את המקסימום מהדף.
הנה כמה רעיונות בינתיים:
(בשמת, מה את אומרת?)
אל תתנצלי, אני בהחלט פתוחה לשכנוע שאין טעם להשקיע כל כך הרבה עבודה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
ואני עוד לא יודעת אם זה לא גדול עליי. אני רוצה לעשות את זה כי חשוב בעיניי שאפשר יהיה להוציא את המקסימום מהדף.
הנה כמה רעיונות בינתיים:
- לכתוב בתחילת הדף מה מטרתו ומה אינה מטרתו. מוזמנות להציע נוסחים.
- לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו.
- לרכז את הדיונים העקרוניים בהתחלה.
- גם אני חושבת שחלק מהמידע שבדף הוא הסיפורים . לדעתי יש שם מקום לשיתופים ש (1) יש בהם רפלקטיביות (2) נגיעה ישירה לנושא, או (3) שעוררו דיונים איכותיים גם אם אין בהם רפלקטיביות כשלעצמם. אולי בטקסט נפרש לכל סיפור (ואז אלמד איך לעשות טקסט נפרש :-p ).
(בשמת, מה את אומרת?)
-
כתבתי ואז ראיתי שנוספו הודעות.
-
השלמתי קריאה.
ההצעות לעיל יוצאות כמובן מנקודת הנחה שיש מקום לעריכה. אני ממש לא מתעקשת שיש מקום לזה.
בעיניי התחושות שהבעתן, לב שומע ו קור את , הן שיקול חזק נגד עריכה.
וגם
. כשקראתי
_וגם אני קצת התכווצתי לרגע.
אני התכווצתי ליותר מרגע. ממש כואב לי שחתכו את הדף ושהעבירו חלק ממנו._
אז התכווצתי בעצמי לרגע יחד איתכן. לא יודעת איך להביע את התמיכה חוץ מ
.
ההצעות לעיל יוצאות כמובן מנקודת הנחה שיש מקום לעריכה. אני ממש לא מתעקשת שיש מקום לזה.
בעיניי התחושות שהבעתן, לב שומע ו קור את , הן שיקול חזק נגד עריכה.
וגם
![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)
_וגם אני קצת התכווצתי לרגע.
אני התכווצתי ליותר מרגע. ממש כואב לי שחתכו את הדף ושהעבירו חלק ממנו._
אז התכווצתי בעצמי לרגע יחד איתכן. לא יודעת איך להביע את התמיכה חוץ מ
![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)
-
לגבי ציפיות בזוגיות, גם אני חושבת שעדיף להשאיר כאן. זה דף דיון, לא דף שיתוף ותמיכה.
מבקרת באתר לעיתים רחוקות.
נכנסתי לכאן ובירכתי על שנפל דבר. (מיני אתר).
אבל לדעתי,
להעביר את סימני התעללות זה לגמרי לשפוך את התינוק עם המים.
מבצע העריכות וההעברה, דורש המון זמן ומאמץ,
וההתגייסות מעוררת התפעלות של ממש.
אבל לפעמים, אולי בגלל גודל העבודה,
עלולים לאבד את הפרספקטיבה.
בתמונה הרחבה-
הדף הזה מקומו כאן. כמות שהוא.
אולי טקסט נפרש לפי שנים אם כבד מדי.
בלי עריכות. בלי צנזורה.
כמות שהוא.
למען הסר ספק: אין לי עניין אישי בדף ואינני פעילה בו, כך שדעתי לא מושפעת ממעורבות רגשית.
נכנסתי לכאן ובירכתי על שנפל דבר. (מיני אתר).
אבל לדעתי,
להעביר את סימני התעללות זה לגמרי לשפוך את התינוק עם המים.
מבצע העריכות וההעברה, דורש המון זמן ומאמץ,
וההתגייסות מעוררת התפעלות של ממש.
אבל לפעמים, אולי בגלל גודל העבודה,
עלולים לאבד את הפרספקטיבה.
בתמונה הרחבה-
הדף הזה מקומו כאן. כמות שהוא.
אולי טקסט נפרש לפי שנים אם כבד מדי.
בלי עריכות. בלי צנזורה.
כמות שהוא.
למען הסר ספק: אין לי עניין אישי בדף ואינני פעילה בו, כך שדעתי לא מושפעת ממעורבות רגשית.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
דעתי יש טעם לפרק את הדף לשני חלקים אחרת, כך שיוותר החלק האינפורמטיבי בלבד בבאופן, ואז תהיה הפנייה לדף השיתוף של סימני התעללות.
אין בדיוק "חלק אינפורמטיבי בלבד".
אם נשאיר בבאופן אך ורק את המאמרים המתורגמים זה יהיה דף מת.
כרגע, החלק שהועבר הוא החלק שבבירור מתאים לאתר השיתוף והתמיכה.
החלק שנשאר בבאופן כולל גם חלק אינפורמטיבי עם דיונים ועם הבהרות, שאלות ותשובות וכדומה - וגם חלקים שצריכים גם הם לעבור לאתר השיתוף והתמיכה. תמי גלילי התנדבה לעשות את עבודת הנמלים הזאת על 550 העמודים שנשארו פה (בערך P-: ).
לגבי ציפיות בזוגיות - קראתי את כל התחלת הדף והאמת, גם אני חושבת שהדף צריך להישאר בבאופן.
כנראה צריך גם אותו לחלק לשני חלקים, כאשר החל מנקודה מסוימת הוא הופך להיות דף שיתוף לא באופני.
אין בדיוק "חלק אינפורמטיבי בלבד".
אם נשאיר בבאופן אך ורק את המאמרים המתורגמים זה יהיה דף מת.
כרגע, החלק שהועבר הוא החלק שבבירור מתאים לאתר השיתוף והתמיכה.
החלק שנשאר בבאופן כולל גם חלק אינפורמטיבי עם דיונים ועם הבהרות, שאלות ותשובות וכדומה - וגם חלקים שצריכים גם הם לעבור לאתר השיתוף והתמיכה. תמי גלילי התנדבה לעשות את עבודת הנמלים הזאת על 550 העמודים שנשארו פה (בערך P-: ).
לגבי ציפיות בזוגיות - קראתי את כל התחלת הדף והאמת, גם אני חושבת שהדף צריך להישאר בבאופן.
כנראה צריך גם אותו לחלק לשני חלקים, כאשר החל מנקודה מסוימת הוא הופך להיות דף שיתוף לא באופני.
לגבי ציפיות בזוגיות, גם אני חושבת שעדיף להשאיר כאן. זה דף דיון, לא דף שיתוף ותמיכה.
גם לדעתי.
גם לדעתי.
בשמת, נכון שאת מזמן לא פעילה שם,
אבל הגם את חושבת שצריך היה להעביר את סימני התעללות? (שואלת בהפתעה גמורה)
-
להעביר את ציפיות בזוגיות כבר כתבתי באיזה מקום, לא?
טעות גדולה שלי. לא מבינה איך פספסתי שהרוב המכריע של הדף הזה באופני למהדרין )-: ממש דיון קהילתי במיטבו.
להחזיר.
_לכתוב בתחילת הדף מה מטרתו ומה אינה מטרתו. מוזמנות להציע נוסחים.
לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו.
לרכז את הדיונים העקרוניים בהתחלה.
גם אני חושבת שחלק מהמידע שבדף הוא הסיפורים . לדעתי יש שם מקום לשיתופים ש (1) יש בהם רפלקטיביות (2) נגיעה ישירה לנושא, או (3) שעוררו דיונים איכותיים גם אם אין בהם רפלקטיביות כשלעצמם. אולי בטקסט נפרש לכל סיפור (ואז אלמד איך לעשות טקסט נפרש ).
שיתופים שאינם כאלה - אפשר להעביר לאתר השיתוף.
(בשמת, מה את אומרת?)_
חשבתי על זה.
מה אני אומרת:
אבל אם תקראי שוב את לב שומע, תביני שמי שחיה עם זה - היא הדגים שאינם יכולים לראות את המים.
היא צריכה המון המון המון המון הסברים ודוגמאות ועוד הסברים ועוד דוגמאות, והבהרה שזה לא זה ולא זה ולא זה ולא זה, עד שייפול האסימון והיא תבין איפה היא חיה.
זה לא "חופר".
זה מהותי לתהליכי הבנה חיים של בני אדם, כשמלווים אותם מהרגע שהם חיים באשליות עד הרגע של ההתפכחות וההבנה עם מה הם מתמודדים.
טעות גדולה שלי. לא מבינה איך פספסתי שהרוב המכריע של הדף הזה באופני למהדרין )-: ממש דיון קהילתי במיטבו.
להחזיר.
_לכתוב בתחילת הדף מה מטרתו ומה אינה מטרתו. מוזמנות להציע נוסחים.
לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו.
לרכז את הדיונים העקרוניים בהתחלה.
גם אני חושבת שחלק מהמידע שבדף הוא הסיפורים . לדעתי יש שם מקום לשיתופים ש (1) יש בהם רפלקטיביות (2) נגיעה ישירה לנושא, או (3) שעוררו דיונים איכותיים גם אם אין בהם רפלקטיביות כשלעצמם. אולי בטקסט נפרש לכל סיפור (ואז אלמד איך לעשות טקסט נפרש ).
שיתופים שאינם כאלה - אפשר להעביר לאתר השיתוף.
(בשמת, מה את אומרת?)_
חשבתי על זה.
מה אני אומרת:
- לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו - כן, ולדעתי גם עשיתי את זה (גם השארתי אחד מהם בשני המקומות, אם זכור לי - גם בהתחלה, וגם במקום שהדף היה כשתרגמתי אותו).
- לגבי שיתופים שיש בהם רפלקטיביות ונגיעה ישירה לנושא - ברור. לדעתי פשוט צריך למחוק פה ושם דברים שאינם תורמים ושלא התחיל מהם דיון, אם יש כאלה.
- חשבתי על זה. זה לא דף שמתאים לעשות בו טקסט נפרש לכל סיפור. הדף כולו דיון קהילתי אחד גדול. כמה סיפורים כל כך מובחנים יש שם שמתאימים להפרדה לטקסט נפרש? זה לא דף שאלות ותשובות קלאסי, שאפשר לחלק לפי נושאים או סיפורים.
אבל אם תקראי שוב את לב שומע, תביני שמי שחיה עם זה - היא הדגים שאינם יכולים לראות את המים.
היא צריכה המון המון המון המון הסברים ודוגמאות ועוד הסברים ועוד דוגמאות, והבהרה שזה לא זה ולא זה ולא זה ולא זה, עד שייפול האסימון והיא תבין איפה היא חיה.
זה לא "חופר".
זה מהותי לתהליכי הבנה חיים של בני אדם, כשמלווים אותם מהרגע שהם חיים באשליות עד הרגע של ההתפכחות וההבנה עם מה הם מתמודדים.
-
אולי לא הובן:
סימני התעללות בזוגיות לא הועבר.
הדף חולק לשני חלקים.
כל החלק הראשון נשאר בבאופן.
החל מרגע מסוים הדף הפך להיות בעיקר דף שיתוף ותמיכה בדומה לדף הבנות. החלק הזה, החדש יותר, אינו שייך לדיון הקהילתי העקרוני והוא בעיקרו דף שיתוף ותמיכה. רק חלק זה - הועבר.
אולי לא הובן:
סימני התעללות בזוגיות לא הועבר.
הדף חולק לשני חלקים.
כל החלק הראשון נשאר בבאופן.
החל מרגע מסוים הדף הפך להיות בעיקר דף שיתוף ותמיכה בדומה לדף הבנות. החלק הזה, החדש יותר, אינו שייך לדיון הקהילתי העקרוני והוא בעיקרו דף שיתוף ותמיכה. רק חלק זה - הועבר.
-
_מה אני אומרת:
לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו - כן, ולדעתי גם עשיתי את זה (גם השארתי אחד מהם בשני המקומות, אם זכור לי - גם בהתחלה, וגם במקום שהדף היה כשתרגמתי אותו).
לגבי שיתופים שיש בהם רפלקטיביות ונגיעה ישירה לנושא - ברור. לדעתי פשוט צריך למחוק פה ושם דברים שאינם תורמים ושלא התחיל מהם דיון, אם יש כאלה.
חשבתי על זה. זה לא דף שמתאים לעשות בו טקסט נפרש לכל סיפור. הדף כולו דיון קהילתי אחד גדול. כמה סיפורים כל כך מובחנים יש שם שמתאימים להפרדה לטקסט נפרש? זה לא דף שאלות ותשובות קלאסי, שאפשר לחלק לפי נושאים או סיפורים._
סבבה מבחינתי, כי זה גם הרבה פחות עבודה. אז אם אני עורכת, מה שנשאר לעשות עם חלק הדף שנותר כאן הוא
למחוק פה ושם דברים שאינם תורמים ושלא התחיל מהם דיון, אם יש כאלה וזהו.
לרכז את כל הטקסטים המתורגמים בתחילתו - כן, ולדעתי גם עשיתי את זה (גם השארתי אחד מהם בשני המקומות, אם זכור לי - גם בהתחלה, וגם במקום שהדף היה כשתרגמתי אותו).
לגבי שיתופים שיש בהם רפלקטיביות ונגיעה ישירה לנושא - ברור. לדעתי פשוט צריך למחוק פה ושם דברים שאינם תורמים ושלא התחיל מהם דיון, אם יש כאלה.
חשבתי על זה. זה לא דף שמתאים לעשות בו טקסט נפרש לכל סיפור. הדף כולו דיון קהילתי אחד גדול. כמה סיפורים כל כך מובחנים יש שם שמתאימים להפרדה לטקסט נפרש? זה לא דף שאלות ותשובות קלאסי, שאפשר לחלק לפי נושאים או סיפורים._
סבבה מבחינתי, כי זה גם הרבה פחות עבודה. אז אם אני עורכת, מה שנשאר לעשות עם חלק הדף שנותר כאן הוא
למחוק פה ושם דברים שאינם תורמים ושלא התחיל מהם דיון, אם יש כאלה וזהו.
סימני התעללות,
ללא הודעות השיתוף הוא דף מת.
אשה נכנסת מגוגל קוראת את ההתחלה. מתחילה לקרוא את ההודעות ורוצה סוף סוף
לשתף עם, "סוג של" עדים מוארים.
ועכשיו אין.
טעות בעיני.
ללא הודעות השיתוף הוא דף מת.
אשה נכנסת מגוגל קוראת את ההתחלה. מתחילה לקרוא את ההודעות ורוצה סוף סוף
לשתף עם, "סוג של" עדים מוארים.
ועכשיו אין.
טעות בעיני.
-
מיפ מיפ, אבל נשאר שם המון שיתוף, למה אין?
טלי, כי נפסק ב 2014.
נכון שהדף קיבל אופי של בית קפה שכונתי, אבל כל כמה זמן, הצטרפה אישה חדשה למעגל..
אשה שרוצה לכתוב לראשונה תחפש לוודא שהוא חי.
אולי ספציפית לדף הזה רצוי לרשום הערה ברוח : הדף פעיל!! בבקשה ללחוץ "כאן" לקישור להמשכו. (כדאי להשתדל שזו תהיה ההודעה האחרונה בדף).
אם כי אי הופעתו במה חדש המקורי- עלול להקשות עד מאד..
מצד שני תמיד אפשר לנסות ולחכות.
נראה אם הדף יגווע, או לא.
מצד שלישי, הלב מתכווץ על האשה האחת, (או יותר), שתאבד בדרך..
נכון שהדף קיבל אופי של בית קפה שכונתי, אבל כל כמה זמן, הצטרפה אישה חדשה למעגל..
אשה שרוצה לכתוב לראשונה תחפש לוודא שהוא חי.
אולי ספציפית לדף הזה רצוי לרשום הערה ברוח : הדף פעיל!! בבקשה ללחוץ "כאן" לקישור להמשכו. (כדאי להשתדל שזו תהיה ההודעה האחרונה בדף).
אם כי אי הופעתו במה חדש המקורי- עלול להקשות עד מאד..
מצד שני תמיד אפשר לנסות ולחכות.
נראה אם הדף יגווע, או לא.
מצד שלישי, הלב מתכווץ על האשה האחת, (או יותר), שתאבד בדרך..
-
מיפ מיפ , מסכימה לגמרי! אפשר לנסות ולחכות ולראות מה קורה.
אבל אפשר גם להגיד שהדף במשמעותו המקורית נכנס לשיתוק זה תקופה, ודווקא בגלל הדיון שעכשיו הועבר.
הלב מתכווץ על האשה האחת, (או יותר), שתאבד בדרך..
גם שלי
.
אבל יש גם כל הנשים שאולי הגיעו ויגיעו לדף ולא הצטרפו או יצטרפו לדיון בגלל הדברים שציינתי למעלה.
באמת, לכי דעי. אני לא יודעת.
כי נפסק ב 2014.
אבל מיפ מיפ, זה באופן טבעי וזה חלק מהקסם כאן, הדיונים לאורך זמן. יש בבאופן דפים שקיימים ארבע עשרה שנה ומדי פעם מתנמנמים ומתעוררים שוב, חלקם נמצאים ב מה חדש ברגעים אלה ממש
. 2014 זה ממש לא מזמן במונחי באופן.
אבל אפשר גם להגיד שהדף במשמעותו המקורית נכנס לשיתוק זה תקופה, ודווקא בגלל הדיון שעכשיו הועבר.
הלב מתכווץ על האשה האחת, (או יותר), שתאבד בדרך..
גם שלי
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
אבל יש גם כל הנשים שאולי הגיעו ויגיעו לדף ולא הצטרפו או יצטרפו לדיון בגלל הדברים שציינתי למעלה.
באמת, לכי דעי. אני לא יודעת.
כי נפסק ב 2014.
אבל מיפ מיפ, זה באופן טבעי וזה חלק מהקסם כאן, הדיונים לאורך זמן. יש בבאופן דפים שקיימים ארבע עשרה שנה ומדי פעם מתנמנמים ומתעוררים שוב, חלקם נמצאים ב מה חדש ברגעים אלה ממש
-
חברות יקרות, האם אתן מסכימות שדף ההתעללות יחזור להיות כמות שהיה, ללא החיתוך, שלם כשהיה, בדף המרכזי? הוא באמת לא כמו דף הבנות. שונה בתכלית השינוי. הדומי הוא רק לכאורה. זה דף עם דיון קהילתי עמוק, אפילו שיש שם כמה שכותבות רק שם, יש שם כותבות רבות מהאתר (כולל אני, דיסקליימר), שמשולבות שם היטב ובאופן מעמיק.
האם תסכמנה?
האם תסכמנה?
-
קוראת, ספרתי 94 הודעות שלך בחלק שנשאר. הן לא נעלמו.
-
אחזור לפה יותר מאוחר היום כדי לומר כמה דברים על דף ההתעללות.
-
לגבי ציפיות בזוגיות, גם אני חושבת שעדיף להשאיר כאן. זה דף דיון, לא דף שיתוף ותמיכה
-
קוראת, ספרתי 94 הודעות שלך בחלק שנשאר. הן לא נעלמו.
כן. אבל עכשיו גדעו את המשכו של הדף.
כן. אבל עכשיו גדעו את המשכו של הדף.
-
זה לא "חופר".
אני לא חושבת שארוך זה רע. אני חושבת שיש רבות וטובות שנכנעות מראש ולא מנסות אפילו לקרוא קטע טקסט ארוך כל כך, במיוחד אם הוא אינו מחולק לחלקים בצורה נוחה.
אני בעד חלוקה של הדף בכל מקרה - כי הוא כבר נהיה ארוך מידי.
<כשנכנסתי למה חדש ראיתי לרגע את הדף חג עריכות שמח
אז חג עריכות שמח לכולן! >
אני לא חושבת שארוך זה רע. אני חושבת שיש רבות וטובות שנכנעות מראש ולא מנסות אפילו לקרוא קטע טקסט ארוך כל כך, במיוחד אם הוא אינו מחולק לחלקים בצורה נוחה.
<כשנכנסתי למה חדש ראיתי לרגע את הדף חג עריכות שמח
-
אין בעיה שנחלק אותו (כמו שחילקו את דף החיוניות). אבל שני החלקים צריכים להישאר באתר המרכזי. הדף שנשאר ממש מוזר עכשיו וגם נותן הרגשה מאוד לא נעימה כלפי המשתתפות בו.
אין בעיה שנחלק אותו (כמו שחילקו את דף החיוניות). אבל שני החלקים צריכים להישאר באתר המרכזי. הדף שנשאר ממש מוזר עכשיו וגם נותן הרגשה מאוד לא נעימה כלפי המשתתפות בו.
-
חברות יקרות, האם אתן מסכימות שדף ההתעללות יחזור להיות כמות שהיה, ללא החיתוך, שלם כשהיה, בדף המרכזי?
לא.
ולדעתי יש שם הודעה מסודרת שהדף חולק ויש לינק ישר להמשך שלו. אפשר לשפר אותה כמובן, שתהיה עוד יותר ידידותית.
מצידי זה בסדר שיהיו שני המשכים. אחד בדף השיתוף והתמיכה,
והשני שנפתח אחר כך באתר הזה - דף דיון באופני. בכל מקרה אפילו הדף שנשאר כבד מאוד ואי אפשר להמשיך בקובץ הזה.
כל החלק שהועבר הוא חלק של "שיתוף ותמיכה" מהסוג שאנחנו לא מעוניינים לטפח כאן בבאופן.
אני אישית שייכת לאלה, שגם אינם מעוניינים שאנרגיות של חברי קהילה יישאבו פה לניצול. אנחנו לא מדור עזרה בחינם למתקשים. מי שממש אוהבת לכלות את כוחותיה בלהסביר אותו הדבר שוב ושוב ושוב לאנשים שמתקשים בהבנת הנקרא ושאין להם שמץ של מסוגלות למודעות עצמית, יכולה לכתוב גם באתר החדש.
אני לא רוצה שיקרה לבאופן מה שקרה ליבנאל או מה שקורה למושב אמירים.
לא.
ולדעתי יש שם הודעה מסודרת שהדף חולק ויש לינק ישר להמשך שלו. אפשר לשפר אותה כמובן, שתהיה עוד יותר ידידותית.
מצידי זה בסדר שיהיו שני המשכים. אחד בדף השיתוף והתמיכה,
והשני שנפתח אחר כך באתר הזה - דף דיון באופני. בכל מקרה אפילו הדף שנשאר כבד מאוד ואי אפשר להמשיך בקובץ הזה.
כל החלק שהועבר הוא חלק של "שיתוף ותמיכה" מהסוג שאנחנו לא מעוניינים לטפח כאן בבאופן.
אני אישית שייכת לאלה, שגם אינם מעוניינים שאנרגיות של חברי קהילה יישאבו פה לניצול. אנחנו לא מדור עזרה בחינם למתקשים. מי שממש אוהבת לכלות את כוחותיה בלהסביר אותו הדבר שוב ושוב ושוב לאנשים שמתקשים בהבנת הנקרא ושאין להם שמץ של מסוגלות למודעות עצמית, יכולה לכתוב גם באתר החדש.
אני לא רוצה שיקרה לבאופן מה שקרה ליבנאל או מה שקורה למושב אמירים.
-
והשני שנפתח אחר כך באתר הזה
שאולי ייפתח אחר כך. נראה. בינתיים כבר יותר משנה הוא דף שיתופים של כאלה שלדעתי לא משתתפות בשום דף אחר באתר.
שאולי ייפתח אחר כך. נראה. בינתיים כבר יותר משנה הוא דף שיתופים של כאלה שלדעתי לא משתתפות בשום דף אחר באתר.
-
יונת, מציעה שתהיה אפשרות להגיע לאתר השיתוף והתמיכה החדש גם מטור הצד.
-
אני לא חושבת שזה המקרה. יש בו משתתפות שחלק קבועות באתר. שאר המשתתפות עברו התפתחות מרשימה ובוודאי רפלקטיבית.
אני לחלוטין מסכימה איתך בשמת בנוגע לניצול,לחוסר הבנת הנקרא וכו'. זה לא המקרה.
בכל מקרה, הגדיעה שלו היא במקום מוקדם מדי. יש בחלק שהועבר דיון מאוד מעניין איתך ועם צוויליך ועוד.
אני לא חושבת שזה המקרה. יש בו משתתפות שחלק קבועות באתר. שאר המשתתפות עברו התפתחות מרשימה ובוודאי רפלקטיבית.
אני לחלוטין מסכימה איתך בשמת בנוגע לניצול,לחוסר הבנת הנקרא וכו'. זה לא המקרה.
בכל מקרה, הגדיעה שלו היא במקום מוקדם מדי. יש בחלק שהועבר דיון מאוד מעניין איתך ועם צוויליך ועוד.
-
וגם של לב שומע, כמובן
-
ראיתי את החלוקה החדשה של הדף שימני התעללות והיא מאוד יפה בעיניי. ואני מסכימה שהדף בזמן האחרון הדרדר ל"הוא אמר" ו"הוא עשה". עד כמה הוא בדרדר הבנתי רק כשראיתי את החלק של הדף שנשאר בבאופן ובאיזה תוכן איכותי הוא מלא. אני עם בשמת בנוגע לחלוקה של הדף - הנוכחית טובה בעיניי.
כמו כן, רוצה לשאול את העורכות בנוגע לדף כביסה מסריחה ולדף בקשת המלצת המיקרוסקופ
שמחקתי. לאחד לככר השוק? למחוק שוב? מה הוא בכלל עושה כאן?
כמו כן, רוצה לשאול את העורכות בנוגע לדף כביסה מסריחה ולדף בקשת המלצת המיקרוסקופ
![|אוף| |אוף|](./images/smilies/banghead.gif)
-
מיקרוסקופ - סתם למחוק.
-
מחקתי פעם שנייה. מקווה שלא תהיה פעם שלישית.
-
טוב.
רוצה להביע את עמדתי בנוגע לדף סימני התעללות בזוגיות:
מידע:
בדף יש מידע לענ"ד די ממצה בנוגע לסימני זיהוי.
מידע משלים בנושא של סימני זיהוי מופיע בדף מלים הורגות יומן קריאה. ואולי אפשר להוסיף הפנייה לדף ההוא בפתיח.
אם כי בשמת מזכירה את הדף מלים הורגות לעתים די קרובות.
הספר מלים הורגות מציע לטעמי גישה שיש בה חידוש בתחום הזיהוי כי הוא עוסק בניתוח תבניות לשוניות.
ומאוד מקל מהבחינה הזו לשים לב לדקויות שלא נכללות ברשימות הסימנים הקלאסיות.
מבחינה עריכתית - רוב רובו של המידע לזיהוי מופיע בתחילת הדף.
יש מעט מידע שמופיע קצת מאוחר יותר, בחלק של הדיון.
אין לי התנגדות שהמידע יאוחד.
כדאי לבדוק את ההקשר. ואם המידע הנוסף מופיע בתגובה לשאלה שהיא חלק מרצף, אולי להעתיק ולא להעביר.
בדף גם יש מידע בנושא של "מה לעשות".
פרקטיקות.
רוב רובו של המידע הזה הוא עצות של בשמת.
למשל: לצאת מהסיטואציה, ועוד רבות.
אם מישהי מוכנה ורוצה לאסוף את המידע הזה ולרכז אותו בפתיח, לאחר המידע על סימני הזיהוי, בלי לפגוע ברצף של הסיפורים שבתוכם המידע הזה משולב - כלומר, להעתיק ולא להעביר, אין לי התנגדות לעריכה כזו.
להיפך, נשמע לי רעיון מבורך.
לא בדקתי, אבל למיטב זכרוני יש בדף פה ושם תובנות של הכותבים. בתהליך השיתוף והסיפור לפעמים נוצרת תובנה.
אם מישהי חושבת שהתובנות הללו הן בעלות ערך וששווה לאסוף ולרכז אותן בתחילת הדף, לאחר המידע ולאחר ריכוז העצות, אין לי התנגדות ושוב אני חושבת שזה מבורך.
שוב, בתנאי שזה לא קוטע את רצף הסיפור, אלא מעתיקים ולא מעבירים.
לפחות בשלב ראשון.
זה המון עבודה.
קשה לי לדמיין שמישהי תעשה זאת..
שולחת בינתיים. תיכף אמשיך.
רוצה להביע את עמדתי בנוגע לדף סימני התעללות בזוגיות:
מידע:
בדף יש מידע לענ"ד די ממצה בנוגע לסימני זיהוי.
מידע משלים בנושא של סימני זיהוי מופיע בדף מלים הורגות יומן קריאה. ואולי אפשר להוסיף הפנייה לדף ההוא בפתיח.
אם כי בשמת מזכירה את הדף מלים הורגות לעתים די קרובות.
הספר מלים הורגות מציע לטעמי גישה שיש בה חידוש בתחום הזיהוי כי הוא עוסק בניתוח תבניות לשוניות.
ומאוד מקל מהבחינה הזו לשים לב לדקויות שלא נכללות ברשימות הסימנים הקלאסיות.
מבחינה עריכתית - רוב רובו של המידע לזיהוי מופיע בתחילת הדף.
יש מעט מידע שמופיע קצת מאוחר יותר, בחלק של הדיון.
אין לי התנגדות שהמידע יאוחד.
כדאי לבדוק את ההקשר. ואם המידע הנוסף מופיע בתגובה לשאלה שהיא חלק מרצף, אולי להעתיק ולא להעביר.
בדף גם יש מידע בנושא של "מה לעשות".
פרקטיקות.
רוב רובו של המידע הזה הוא עצות של בשמת.
למשל: לצאת מהסיטואציה, ועוד רבות.
אם מישהי מוכנה ורוצה לאסוף את המידע הזה ולרכז אותו בפתיח, לאחר המידע על סימני הזיהוי, בלי לפגוע ברצף של הסיפורים שבתוכם המידע הזה משולב - כלומר, להעתיק ולא להעביר, אין לי התנגדות לעריכה כזו.
להיפך, נשמע לי רעיון מבורך.
לא בדקתי, אבל למיטב זכרוני יש בדף פה ושם תובנות של הכותבים. בתהליך השיתוף והסיפור לפעמים נוצרת תובנה.
אם מישהי חושבת שהתובנות הללו הן בעלות ערך וששווה לאסוף ולרכז אותן בתחילת הדף, לאחר המידע ולאחר ריכוז העצות, אין לי התנגדות ושוב אני חושבת שזה מבורך.
שוב, בתנאי שזה לא קוטע את רצף הסיפור, אלא מעתיקים ולא מעבירים.
לפחות בשלב ראשון.
זה המון עבודה.
קשה לי לדמיין שמישהי תעשה זאת..
שולחת בינתיים. תיכף אמשיך.
-
בתחום המידע, ישנם נושאים שבהם הדף אינו מטפל:
למשל:
ההתעללות כחלק מסיפור חיים: היכולת, אחרי שלבים של זיהוי וניקוי ועוד, להיות מסוגלים לראות את זה כחלק מהביוגרפיה הפרטית, חלק מהשלם של סיפור החיים ושל החיים בכלל.
זה נושא שמעסיק אותי מאוד ולא ראיתי מידע עליו בדף.
אני חושבת שהוא מתאים יותר לדף נפרד מאשר לדף הזה.
כי יש הבדל עצום בטיימינג בתוך רצף החיים של הבנאדם בין שלב של זיהוי שמחדד את הספציפיות ובין שלב של השלמה והליכה הלאה שמחדד את היות גם זה חלק ממכלול התופעות של עולמנו מרובה הפנים..
הנושא של חוויית הגילוי, הטלטלה, ההשפעה של הגילוי על תחושת הזהות והרציפות העצמית ועל הדימוי העצמי בא לידי ביטוי בדף דרך סיפורים אישיים, אבל לא כגוף מידע.
גם נושא של ניתוקים רגשיים, דיסוציאציות, והדרך שבה זה מקשה על הזיהוי בא לידי ביטוי להבנתי ברובו דרך סיפורים ולא כגוף מידע.
אני לא חושבת שזה כי הדף לא טוב.
הוא מצויין. ביותר.
יעיד העניין הרב שהוא מעורר.
אלא כי ישנם נושאים שזקוקים לדף אחר.
והדף הזה מציג זווית מסויימת.
אם מישהי חושבת שהנושאים הללו חשובים וראויים (מטבעם הם בדרך כלל פחות "מצילי חיים", ויותר מסייעים לאיך ייראו החיים של מי שכבר לא שם) אז אפשר לפתוח דף חדש.
או להוסיף מידע חדש בדף הקיים.
עריכה לא תוסיף מידע שאין.
וקשה לי להאמין בהכירי את האתר שלדף ערוך יתווסף מידע חדש.
מקסימום יתווספו דיונים.
לרוב יתווספו סיפורים ובקשות תמיכה חדשות.
למה זה חשוב לי להגיד?
כי מידע על סימני זיהוי הוא מידע ראשוני, חשוב, שבלעדיו אי אפשר להתחיל דיון רציני.
אבל מטבעו הוא מושך סוג מאוד מסויים של דיונים: איך לעזור לחברה שלא רואה שהיא בזוגיות מתעללת (דיון שהתפתח שם), דיונים אנקדוטליים, ושיתופים של נשים שנמצאות בתהליכי זיהוי.
אם רוצים דיון מסוג אחר, אז לדעתי צריך להתחיל אותו ממקום אחר.
אם יש עניין בנושא אני מוכנה לפתוח דף עם הודעת פתיחה שמציגה את הנושאים שחשובים לי.
אין לי רקע תיאורטי אלא רק עניין.
שוב, שולחת, ותיכף אמשיך.
למשל:
ההתעללות כחלק מסיפור חיים: היכולת, אחרי שלבים של זיהוי וניקוי ועוד, להיות מסוגלים לראות את זה כחלק מהביוגרפיה הפרטית, חלק מהשלם של סיפור החיים ושל החיים בכלל.
אני חושבת שהוא מתאים יותר לדף נפרד מאשר לדף הזה.
כי יש הבדל עצום בטיימינג בתוך רצף החיים של הבנאדם בין שלב של זיהוי שמחדד את הספציפיות ובין שלב של השלמה והליכה הלאה שמחדד את היות גם זה חלק ממכלול התופעות של עולמנו מרובה הפנים..
הנושא של חוויית הגילוי, הטלטלה, ההשפעה של הגילוי על תחושת הזהות והרציפות העצמית ועל הדימוי העצמי בא לידי ביטוי בדף דרך סיפורים אישיים, אבל לא כגוף מידע.
גם נושא של ניתוקים רגשיים, דיסוציאציות, והדרך שבה זה מקשה על הזיהוי בא לידי ביטוי להבנתי ברובו דרך סיפורים ולא כגוף מידע.
אני לא חושבת שזה כי הדף לא טוב.
הוא מצויין. ביותר.
יעיד העניין הרב שהוא מעורר.
אלא כי ישנם נושאים שזקוקים לדף אחר.
והדף הזה מציג זווית מסויימת.
אם מישהי חושבת שהנושאים הללו חשובים וראויים (מטבעם הם בדרך כלל פחות "מצילי חיים", ויותר מסייעים לאיך ייראו החיים של מי שכבר לא שם) אז אפשר לפתוח דף חדש.
או להוסיף מידע חדש בדף הקיים.
עריכה לא תוסיף מידע שאין.
וקשה לי להאמין בהכירי את האתר שלדף ערוך יתווסף מידע חדש.
מקסימום יתווספו דיונים.
לרוב יתווספו סיפורים ובקשות תמיכה חדשות.
למה זה חשוב לי להגיד?
כי מידע על סימני זיהוי הוא מידע ראשוני, חשוב, שבלעדיו אי אפשר להתחיל דיון רציני.
אבל מטבעו הוא מושך סוג מאוד מסויים של דיונים: איך לעזור לחברה שלא רואה שהיא בזוגיות מתעללת (דיון שהתפתח שם), דיונים אנקדוטליים, ושיתופים של נשים שנמצאות בתהליכי זיהוי.
אם רוצים דיון מסוג אחר, אז לדעתי צריך להתחיל אותו ממקום אחר.
אם יש עניין בנושא אני מוכנה לפתוח דף עם הודעת פתיחה שמציגה את הנושאים שחשובים לי.
אין לי רקע תיאורטי אלא רק עניין.
שוב, שולחת, ותיכף אמשיך.
-
_וקשה לי להאמין בהכירי את האתר שלדף ערוך יתווסף מידע חדש.
מקסימום יתווספו דיונים._
דיונים הם מידע. סיפורים אישיים הם מידע. מישהי שבמשך כמה שבועות מספרת על איך שבן זוגה מתנהג בצורה גרועה, וזהו, לא עושה עם זה כלום, לא מנסה להציב גבולות, כלום - זה לא מידע.
אם תצטרף עוד מישהי שתרצה תמיכה אינטיליגנטית, שתקח את התמיכה הזו ותשנה את החיים שלה, ותחשוב, ותתבונן, ותבין - אני אשמח. זה שונה מהמצב בדף כיום.
ואני שיניתי את דעתי על הדף במקרה - אחרי העריכה השנייה נתקלתי באחד הדיונים שאת השתתפת בהם. וראיתי כמה הדיון היה עמוק ומכיל תובנות (שלדעתי אי אפשר לנתק מההקשר ולשים אותן בקישור. ההקשר חלק חשוב מידי מהתובנות), וכמה הוא שונה ממה שקורה עכשיו. הבדל של שמיים וארץ.
ואז החלטתי שההפרה נחוצה, ושמקומו של דף התמיכה באתר התמיכה - הוא שונה מהותית ממה שהיה. ועכשיו זה זמן מצויין להחזיר עטרה ליושנה!
מקסימום יתווספו דיונים._
דיונים הם מידע. סיפורים אישיים הם מידע. מישהי שבמשך כמה שבועות מספרת על איך שבן זוגה מתנהג בצורה גרועה, וזהו, לא עושה עם זה כלום, לא מנסה להציב גבולות, כלום - זה לא מידע.
אם תצטרף עוד מישהי שתרצה תמיכה אינטיליגנטית, שתקח את התמיכה הזו ותשנה את החיים שלה, ותחשוב, ותתבונן, ותבין - אני אשמח. זה שונה מהמצב בדף כיום.
ואני שיניתי את דעתי על הדף במקרה - אחרי העריכה השנייה נתקלתי באחד הדיונים שאת השתתפת בהם. וראיתי כמה הדיון היה עמוק ומכיל תובנות (שלדעתי אי אפשר לנתק מההקשר ולשים אותן בקישור. ההקשר חלק חשוב מידי מהתובנות), וכמה הוא שונה ממה שקורה עכשיו. הבדל של שמיים וארץ.
ואז החלטתי שההפרה נחוצה, ושמקומו של דף התמיכה באתר התמיכה - הוא שונה מהותית ממה שהיה. ועכשיו זה זמן מצויין להחזיר עטרה ליושנה!
-
מה הדף תחרויות בעד ונגד עושה פה? כלומר, מעניין אותי לשמוע את דעות חברות הקהילה, אבל במקרה הטוב הייתי מאחדת אותו לאיזה דף אחר, ובמקרה הרע פשוט מוחקת.
-
אם יש עניין בנושא
כן! כן!
רוצה גם להוסיף, שלמרות שאני חושבת שנכון היה לפצל את הדף על סימני התעללות (לא נכנסת לאיפה בדיוק, לא התעמקתי מספיק בשביל זה), אני חושבת שזה ממש חשוב וטוב שדף התמיכה קיים, ואני ממש מקווה שהוא ימשיך להתקיים, גם בשביל אחרות ולא רק בשביל מי שנמצאת שם עכשיו. כי אני בטוחה שכל הפרטים הטכניים על התנהלות כלכלית ומשפטית וכו' עוזרים לראות שהחיים ממשיכים, באופן ריאלי שלא מעלים את הקשיים אבל גם מראה בבירור שזה אפשרי להתגרש ולשרוד.
מה שמביא אותי לאמירה הכללית, שאני לא מעבירה דפים לאתר השני מתוך איזה רצון להיפטר מהם ולא משנה לאן. היה לי חשוב גם להספיק להעביר כמות מינימלית של דפים לשם, כי אני באמת רוצה שתהיה שם פעילות של שיתוף ותמיכה.
מרגישה קצת שאני כותבת את הברור מאליו, אבל בכל זאת חשוב לי שזה יהיה כתוב.
כן! כן!
רוצה גם להוסיף, שלמרות שאני חושבת שנכון היה לפצל את הדף על סימני התעללות (לא נכנסת לאיפה בדיוק, לא התעמקתי מספיק בשביל זה), אני חושבת שזה ממש חשוב וטוב שדף התמיכה קיים, ואני ממש מקווה שהוא ימשיך להתקיים, גם בשביל אחרות ולא רק בשביל מי שנמצאת שם עכשיו. כי אני בטוחה שכל הפרטים הטכניים על התנהלות כלכלית ומשפטית וכו' עוזרים לראות שהחיים ממשיכים, באופן ריאלי שלא מעלים את הקשיים אבל גם מראה בבירור שזה אפשרי להתגרש ולשרוד.
מה שמביא אותי לאמירה הכללית, שאני לא מעבירה דפים לאתר השני מתוך איזה רצון להיפטר מהם ולא משנה לאן. היה לי חשוב גם להספיק להעביר כמות מינימלית של דפים לשם, כי אני באמת רוצה שתהיה שם פעילות של שיתוף ותמיכה.
מרגישה קצת שאני כותבת את הברור מאליו, אבל בכל זאת חשוב לי שזה יהיה כתוב.
-
מה הדף תחרויות בעד ונגד עושה פה?
לדעתי הוא מתאים לפה, או לפחות יש לו פוטנציאל. עולים בו כמה נושאים קשורים, כמו מדידה של ביצועים ומוטיבציה פנימית/חיצונית.
אם יש לאן לאחד, אני תמיד בעד, אבל בגלל הרצון ליותר דפים נושאיים ופחות אישיים, לא כי זה לא קשור.
לדעתי הוא מתאים לפה, או לפחות יש לו פוטנציאל. עולים בו כמה נושאים קשורים, כמו מדידה של ביצועים ומוטיבציה פנימית/חיצונית.
אם יש לאן לאחד, אני תמיד בעד, אבל בגלל הרצון ליותר דפים נושאיים ופחות אישיים, לא כי זה לא קשור.
מה הדף תחרויות בעד ונגד עושה פה? כלומר, מעניין אותי לשמוע את דעות חברות הקהילה, אבל במקרה הטוב הייתי מאחדת אותו לאיזה דף אחר, ובמקרה הרע פשוט מוחקת.
דווקא חשבתי שהנושא מעניין וקשור בעיני לנושאים אחרים שעלו פה, לגבי מוטיבציה "טבעית" לעומת מוטיבציה חיצונית, לימודים ללא כפייה וכדומה. אני מבינה את הרצון בסדר וניקיון ואת מבצע העריכות שמתנהל כרגע ותומכת בהם, אבל לדעתי צריך לתת צ'אנס גם לדפים חדשים ולראות איך הם מתפתחים לפני שמוחקים או מעבירים.
דווקא חשבתי שהנושא מעניין וקשור בעיני לנושאים אחרים שעלו פה, לגבי מוטיבציה "טבעית" לעומת מוטיבציה חיצונית, לימודים ללא כפייה וכדומה. אני מבינה את הרצון בסדר וניקיון ואת מבצע העריכות שמתנהל כרגע ותומכת בהם, אבל לדעתי צריך לתת צ'אנס גם לדפים חדשים ולראות איך הם מתפתחים לפני שמוחקים או מעבירים.
-
_ההתעללות כחלק מסיפור חיים: היכולת, אחרי שלבים של זיהוי וניקוי ועוד, להיות מסוגלים לראות את זה כחלק מהביוגרפיה הפרטית, חלק מהשלם של סיפור החיים ושל החיים בכלל.
אני חושבת שהוא מתאים יותר לדף נפרד מאשר לדף הזה._
וואו. פתחת נושא ענק. יש לי המון מה להגיד עליו.... ומסכימה איתך שהוא מתאים לדף נפרד.
הדף תחרויות בעד ונגד
דווקא חשבתי שהנושא מעניין וקשור בעיני לנושאים אחרים שעלו פה, לגבי מוטיבציה "טבעית" לעומת מוטיבציה חיצונית, לימודים ללא כפייה וכדומה
אני חושבת שהוא מתאים יותר לדף נפרד מאשר לדף הזה._
וואו. פתחת נושא ענק. יש לי המון מה להגיד עליו.... ומסכימה איתך שהוא מתאים לדף נפרד.
הדף תחרויות בעד ונגד
דווקא חשבתי שהנושא מעניין וקשור בעיני לנושאים אחרים שעלו פה, לגבי מוטיבציה "טבעית" לעומת מוטיבציה חיצונית, לימודים ללא כפייה וכדומה
-
אגב הדף סימני התעללות בזוגיות, יש איזה סיפור של מישהי ששובר לי את הלב בדף אחר. כרוניקה של כישלון ידוע מראש בזוגיות.
האם לשלוח אותה לדף סימני התעללות בזוגיות?
האם מותר בכלל לפוצץ את הבועה שלה ולהגיד לה שכל מה שהיא רואה עכשיו, לא ישתפר אלא יחמיר עוד ועוד לאחר הנישואין, וכשיהיה להם תינוק היא תמצא את עצמה במצב נורא? אמא לתינוק, זקוקה לעזרה, במצב שהיא תלויה ולא עצמאית - עם בן זוג שלא רואה אותה ממטר ולא יהיה מסוגל להיות שותף, ועל תמיכה או אהבה אין מה לדבר בכלל?
היא לא רואה את הסימנים.
אנחנו שכבר קראנו את סימני התעללות בזוגיות ואת מלים הורגות יומן קריאה ואת איך לזהות גבר אוהב (או שכתבנו אותם), רואים את הסימנים )-: באותיות קידוש לבנה על הקיר.
מה נכון לעשות?
האם לשלוח אותה לדף סימני התעללות בזוגיות?
האם מותר בכלל לפוצץ את הבועה שלה ולהגיד לה שכל מה שהיא רואה עכשיו, לא ישתפר אלא יחמיר עוד ועוד לאחר הנישואין, וכשיהיה להם תינוק היא תמצא את עצמה במצב נורא? אמא לתינוק, זקוקה לעזרה, במצב שהיא תלויה ולא עצמאית - עם בן זוג שלא רואה אותה ממטר ולא יהיה מסוגל להיות שותף, ועל תמיכה או אהבה אין מה לדבר בכלל?
היא לא רואה את הסימנים.
אנחנו שכבר קראנו את סימני התעללות בזוגיות ואת מלים הורגות יומן קריאה ואת איך לזהות גבר אוהב (או שכתבנו אותם), רואים את הסימנים )-: באותיות קידוש לבנה על הקיר.
מה נכון לעשות?
-
אה, כבר שאלתי את השאלות האלה איך לזהות גבר אוהב (2011-02-14T21:05:07)
-
לדעתי לנושא התחרותיות יש פוטנציאל, אבל לשם הדף יש אנטי פוטנציאל. הוא קוטלג מלכתחילה כ"בעד ונגד". חייבים להיות בעד? או נגד? זה אפילו לא היתרונות והחסרונות (המעצבנים! כי כפי שאומר המרגיעון - החסרונות הם היתרונות).
כשאני מדמיינת אחת מאמהות באופן פותחת את הדף, אני מגלה שהיא נותנת לו את השם "הרהורים על תחרותיות" למשל. ולא שם תחרותי מלכתחילה, שמתחיל בלחלק הכל לשניים.
<כבר קוטלגתי בדף אחד בעקשנות לא מזמן, ואף על פי שאני אשמח אם מישהי תאחד את הדף הזה למקום אחר, לא בא לי להיכנס לדף שמתחיל בבעד ונגד. מעדיפה להרהר לי בנחת>
כשאני מדמיינת אחת מאמהות באופן פותחת את הדף, אני מגלה שהיא נותנת לו את השם "הרהורים על תחרותיות" למשל. ולא שם תחרותי מלכתחילה, שמתחיל בלחלק הכל לשניים.
<כבר קוטלגתי בדף אחד בעקשנות לא מזמן, ואף על פי שאני אשמח אם מישהי תאחד את הדף הזה למקום אחר, לא בא לי להיכנס לדף שמתחיל בבעד ונגד. מעדיפה להרהר לי בנחת>
-
מה נכון לעשות?
לשלוח אותה. ברור שלשלוח אותה. אבל בעדינות. להציע שאולי כדאי לה להסתכל בדף... כי קראת שם מקרים דומים. ואז היא תבחר אם ללכת לקרוא, או להתעלם. בלאו הכי אם היא תחליט להתעלם, אנחנו לא נוכל לשנות זאת...
לשלוח אותה. ברור שלשלוח אותה. אבל בעדינות. להציע שאולי כדאי לה להסתכל בדף... כי קראת שם מקרים דומים. ואז היא תבחר אם ללכת לקרוא, או להתעלם. בלאו הכי אם היא תחליט להתעלם, אנחנו לא נוכל לשנות זאת...
_הדף תחרויות בעד ונגד
problem solved
אוחד לדף מתאים ואז שם הדף המתאים שונה ונהיה עוד יותר מתאים.
ותודה לנוודית, שוב, שהפכה את העריכה לכל כך קלה עד שכל זה נעשה בשנייה וחצי של עבודה.
problem solved
אוחד לדף מתאים ואז שם הדף המתאים שונה ונהיה עוד יותר מתאים.
ותודה לנוודית, שוב, שהפכה את העריכה לכל כך קלה עד שכל זה נעשה בשנייה וחצי של עבודה.
-
מה נכון לעשות?
(נראה לי שאני יודעת לאיזה דף את מתכוונת)
אני חושבת שאם להפנות אותה לדף, אז בלי להיכנס לדיון על זה ובלי ליזום אח"כ התייחסות נוספת לנושא.
אני לא חושבת שבאמת אפשר באמת באמת לדעת. אפשר לשער ברמה כזו או אחרת של ביטחון.
בל מקרה טוב להראות שיש פוטנציאל לעדה מוארת אם וכאשר יעלה צורך ורצון.
(נראה לי שאני יודעת לאיזה דף את מתכוונת)
אני חושבת שאם להפנות אותה לדף, אז בלי להיכנס לדיון על זה ובלי ליזום אח"כ התייחסות נוספת לנושא.
אני לא חושבת שבאמת אפשר באמת באמת לדעת. אפשר לשער ברמה כזו או אחרת של ביטחון.
בל מקרה טוב להראות שיש פוטנציאל לעדה מוארת אם וכאשר יעלה צורך ורצון.
חשבתן פעם על הביטוי עדה מוארת? בבאופן זה לא רק עדה כצורת הנקבה של עד, אלא עדה במובן של ריבוי אנשים.
כל העדה מקשיבה.
פתאום קלטתי כמה זה יפה. ותודה לאליס מילר על הביטוי הזה ועל האופן שבו הוא מעביר בצורה מדויקת כל כך את הכוונה.
כל העדה מקשיבה.
פתאום קלטתי כמה זה יפה. ותודה לאליס מילר על הביטוי הזה ועל האופן שבו הוא מעביר בצורה מדויקת כל כך את הכוונה.
-
אז פה, קבל עם ועדה מוארת, מקשיבים לנשים? ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
_חשבתן פעם על הביטוי עדה מוארת? בבאופן זה לא רק עדה כצורת הנקבה של עד, אלא עדה במובן של ריבוי אנשים.
כל העדה מקשיבה.
פתאום קלטתי כמה זה יפה._
מקסים. אהבתי מאוד.
כל העדה מקשיבה.
פתאום קלטתי כמה זה יפה._
מקסים. אהבתי מאוד.
-
שאלה: מה אם חברת אתר ותיקה יחסית זקוקה לתמיכה ועצות בנושא מורכב ורוצה לעשות את זה כפלונית, איך היא יכולה לוודא שהדף ישאר פה מבלי שתחשוף עצמה כי הרי היא רוצה תמיכה מחברות וירטואליות חכמות שמעדיפות לכתוב בבאופן המקורי?
-
איך את מציעה?
-
אין לי מושג, בגלל זה שואלת.
-
באופן כללי בחיים, איך אפשר לקבל יחס אישי וגם לשמור על פרטיות?
מיכל בז
אפשר לבחור ניק אנונימי שמסביר את הזהות לדוגמא: ותיקה חסויה / מתביישת להיחשף/ משתתפת ותיקה/ עזרה לותיקה וכד'.. (מילים זה התחום שלך..)
אפשר לבחור ניק אנונימי שמסביר את הזהות לדוגמא: ותיקה חסויה / מתביישת להיחשף/ משתתפת ותיקה/ עזרה לותיקה וכד'.. (מילים זה התחום שלך..)
-
משתחלת לרגע: מעולה!! אפתח דף.
<אורח כבוד נחת אצלי לפתע - הבן שלי.>
<מתבגרים זה עניין לא צפוי..>
אמשיך אח"כ.
תודה, טלי ובשמת.
<אורח כבוד נחת אצלי לפתע - הבן שלי.>
<מתבגרים זה עניין לא צפוי..>
אמשיך אח"כ.
תודה, טלי ובשמת.
<מיפמיפ מהנהנת לפעמים לתגובות ואז קולטת שאלה התגובות של עצמה בניק אחר>
<מיפמיפ, כי לא רוצה להישאב חזרה לאופן...>
<מיפמיפ, כי לא רוצה להישאב חזרה לאופן...>
מיכל בז
דף התמיכה לא חייב להישאר פה. פשוט לבקש עזרה בככר עם הפניה לדף המתאים.. (תוך ציון שאת ותיקה שמבקשת לא להיחשף ומאד מבקשת את עזרת חכמות/אושיות השבט)
דף התמיכה לא חייב להישאר פה. פשוט לבקש עזרה בככר עם הפניה לדף המתאים.. (תוך ציון שאת ותיקה שמבקשת לא להיחשף ומאד מבקשת את עזרת חכמות/אושיות השבט)
-
מיפ מיפ תודה. כך אעשה.
-
_הדף תחרויות בעד ונגד
problem solved_
זה שפתח את הדף יידע למצוא את השאלה שלו? כי פתאום זה עובר לדף אחר, להתחלה שלו, וזה יכול לבלבל מאוד.
_חשבתן פעם על הביטוי עדה מוארת? בבאופן זה לא רק עדה כצורת הנקבה של עד, אלא עדה במובן של ריבוי אנשים.
כל העדה מקשיבה._
כמה יפה.![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
problem solved_
זה שפתח את הדף יידע למצוא את השאלה שלו? כי פתאום זה עובר לדף אחר, להתחלה שלו, וזה יכול לבלבל מאוד.
כל העדה מקשיבה._
כמה יפה.
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
-
יונת, אל תבהילי את הציבור
לא כתבת בשום מקום שאת מחלקת את סימני התעללות בזוגיות כדי להקל על תמי את העריכה...
תמי, ערכתי את אחד החלקים קלות
(קלטתי שאני בכתיבתי מסרגת כל הזמן בין דוגמאות שבהן המתעלל הוא גבר והקורבן אשה, לדוגמאות שבהן המתעלל אשה והקורבן גבר. אבל הרבה אנשים, במיוחד גברים, מפספסים באופן עקבי את העניין הזה וכל הזמן קוראים כאילו אני מדברת רק על נשים כקורבנות ורק על גברים כמתעללים, אז הכנסתי בכמה מקומות הערה מפורשת שמדגישה מי הקורבן ומי המתעלל בדוגמאות).
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
תמי, ערכתי את אחד החלקים קלות
(קלטתי שאני בכתיבתי מסרגת כל הזמן בין דוגמאות שבהן המתעלל הוא גבר והקורבן אשה, לדוגמאות שבהן המתעלל אשה והקורבן גבר. אבל הרבה אנשים, במיוחד גברים, מפספסים באופן עקבי את העניין הזה וכל הזמן קוראים כאילו אני מדברת רק על נשים כקורבנות ורק על גברים כמתעללים, אז הכנסתי בכמה מקומות הערה מפורשת שמדגישה מי הקורבן ומי המתעלל בדוגמאות).
-
בזמן האחרון לעיתים קרובות התחילו לכתוב בדף הצילו פצעונים על הישבן מפרסמים למיניהם. למישהי יש רעיון איך למנוע מהם להפציע, ואיך להחזיר לדף את הרוח המעמיקה והתומכת בתפרונות טבעיים שאיתה הוא התחיל?
-
אז אולי אני צריכה להודות שכבר התחלתי לערוך את הדף הזה, הגעתי בערך עד האמצע.
בסיום העריכה אכתוב בו פתיח (את מוזמנת להקדים אותי אם יש לך כוח וזמן. פתיח בסגנון - דף קהילתי שבו משתפים חברי הקהילה במצוקה וגם מתלבטים בפתרונות. אין כאן ייעוץ מקצועי או רפואי משום סוג, ופרסומות יימחקו לאלתר).
אני לא חושבת שאפשר למנוע מהמפרסמים להפציע כמו שאי אפשר למנוע מכל ה&&^%%$# לכתוב קשקוש כלשהו בדפים שכתוב בסופם בפירוש שאין לכתוב שם הודעות.
פשוט למחוק בלי רחמים.
בסיום העריכה אכתוב בו פתיח (את מוזמנת להקדים אותי אם יש לך כוח וזמן. פתיח בסגנון - דף קהילתי שבו משתפים חברי הקהילה במצוקה וגם מתלבטים בפתרונות. אין כאן ייעוץ מקצועי או רפואי משום סוג, ופרסומות יימחקו לאלתר).
אני לא חושבת שאפשר למנוע מהמפרסמים להפציע כמו שאי אפשר למנוע מכל ה&&^%%$# לכתוב קשקוש כלשהו בדפים שכתוב בסופם בפירוש שאין לכתוב שם הודעות.
פשוט למחוק בלי רחמים.
-
בפתיח, אם אכתוב, הדגש יהיה לא על מה שרשמת _למרות שכדאי שיופיע) אלא על האמצעים הטבעיים ועל הדיון בהם - כלומר, לא לזרוק שאלה וללכת, אלא אשכרה לדון.
אני לא חושבת שאפשר למנוע ממפרסים להפציע, אבל יש דפים שמושכים אותם יותר, וכדאי לדאוג לכך שנוכחות מפרסם בדף תצרום, ולא שדף יכיל הודעות רבות שלא שונות מהותית ב(העדר) תוכנן מהמפרסמים.
אני לא חושבת שאפשר למנוע ממפרסים להפציע, אבל יש דפים שמושכים אותם יותר, וכדאי לדאוג לכך שנוכחות מפרסם בדף תצרום, ולא שדף יכיל הודעות רבות שלא שונות מהותית ב(העדר) תוכנן מהמפרסמים.
-
תכתבי איזה פתיח שנראה לך. מקסימום אוסיף לו.
תראי, המפרסמים עצמם אינם טורחים לבדוק לפני שהם שופכים שם את הטקסט השיווקי שלהם. לא קשור מה כתוב בדף. זה פשוט הג'וב שלנו לנקות מייד.
תראי, המפרסמים עצמם אינם טורחים לבדוק לפני שהם שופכים שם את הטקסט השיווקי שלהם. לא קשור מה כתוב בדף. זה פשוט הג'וב שלנו לנקות מייד.
-
פשוט הג'וב שלנו לנקות מייד.
כשיש בהירות הג'וב מתבצע מעצמו, כמו בסיור מודרך באתר ושאר דפים ברורים. אולם כאשר אין הבדל ברור בין הדף לפרסומות הבהירות נעלמת, והגולשות מרגישות פחות בנוח פשוט למחוק. אופי הדף קובע עד כמה זרה הפרשמות לאופי הדף, ולכן עד כמה קל יהיה למחוקה.
<אני לא אתעסק בזה לא היום וכנראה לא מחר, אם אני אשכח ואם לא תעשי זאת לפני את מוזמנת להזכיר לי>
כשיש בהירות הג'וב מתבצע מעצמו, כמו בסיור מודרך באתר ושאר דפים ברורים. אולם כאשר אין הבדל ברור בין הדף לפרסומות הבהירות נעלמת, והגולשות מרגישות פחות בנוח פשוט למחוק. אופי הדף קובע עד כמה זרה הפרשמות לאופי הדף, ולכן עד כמה קל יהיה למחוקה.
<אני לא אתעסק בזה לא היום וכנראה לא מחר, אם אני אשכח ואם לא תעשי זאת לפני את מוזמנת להזכיר לי>
-
הדף אבולוציה של אמהות בנות ארבע עשרה מדבר בעיקר על החיים לפני המהפכה החקלאית, על מה הם התנאים המתאימים לבני אדם, ועל איך חיים בשבי משפיעים על אנשים. המקום המוצלח ביותר לתייג בו אותו שחשבתי עליו הוא מדור עקרון הרצף אבל גיליתי שיש דפים דומים ברוחם, ומסיבה לא ברורה כלשהי (שנראתה לי שגויה עוד בפעמים הקודמות שנקלעתי במקרה למדור זה) הן נמצאים ב מדור מדינה וחברה תחת הכותרת אנתרופולגיה. כאילו שלשבטים יש מדינה
מה דעתכן על להעביר את כל תת הנושא הזה ל{{}}מדור עקרון הרצף ולהשאיר הפנייה למדור מדינה וחברה (או לא להשאיר הפנייה. היא די מיותרת לדעתי)?
למישהי יש רעיון למקום יותר מתאים לכל קבוצת הדפים הזו? הדפים הנמצאים כרגע תחת תת כותרת אנתרפולוגיה במדור מדינה וחברה:
הלידה בתרבויות שונות
משמעויות שונות בתרבויות שונות
עירום בתרבויות שונות
תרבות לא מקולקלת
מילדות לבגרות בגינאה החדשה
שבט הסאן ילידי הקלהרי
![|אוף| |אוף|](./images/smilies/banghead.gif)
למישהי יש רעיון למקום יותר מתאים לכל קבוצת הדפים הזו? הדפים הנמצאים כרגע תחת תת כותרת אנתרפולוגיה במדור מדינה וחברה:
הלידה בתרבויות שונות
משמעויות שונות בתרבויות שונות
עירום בתרבויות שונות
תרבות לא מקולקלת
מילדות לבגרות בגינאה החדשה
שבט הסאן ילידי הקלהרי
-
מסכימה שמתאים למדור עקרון הרצף. זה הקשר שלהם לאתר הזה...