דיון על אתר באופן טבעי שווה תשלום
-
- הצטרפות: 15 יוני 2001, 01:21
- דף אישי: הדף האישי של רני_כשר*
אתם מקבלים דולרים?
כן.
כן.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
אני נמנעת מלהגיד את כל מה שעולה לי בראש למקרא המשפט הזה.
למה? דברי - דברי!
את יודעת שאת גובה התשלום את קובעת.
העניין הוא עקרוני (לצערי), כמובן. המחיר שהוצע ע"י בעלי האתר בכלל לא גבוה (בשביל יכולותינו, בכל אופן).
למה? דברי - דברי!
את יודעת שאת גובה התשלום את קובעת.
העניין הוא עקרוני (לצערי), כמובן. המחיר שהוצע ע"י בעלי האתר בכלל לא גבוה (בשביל יכולותינו, בכל אופן).
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
למה? דברי - דברי!
חס וחלילה. אני אטבע בביצה טובענית של חוסר טקט ושיפוטיות, אוי לאותה בושה. שמישהו אחר יתנדב...
חס וחלילה. אני אטבע בביצה טובענית של חוסר טקט ושיפוטיות, אוי לאותה בושה. שמישהו אחר יתנדב...
-
- הצטרפות: 16 יולי 2005, 12:06
מכה על חטא. (טליה אלמתן),
אין לך מה להתעסק עם רגשות אשם על כך שאת לא משלמת. ממילא, אם את לא מרגישה נוח לשלם, או שאת לא יכולה "לשלם בשמחה", את גם לא מוזמנת לשלם. ראי בקשת מארחי האתר בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום:
_וכאמור, ניתן גם לא לשלם בכלל, אם לא מרגישים צורך או רצון. אנו מעוניינים ב"משלמים בשמחה" בלבד
<בניסיון ליצור מושג חדש שנראה פרדוקסלי בהגדרתו, אך אידיאלי במהותו>._
אין לך מה להתעסק עם רגשות אשם על כך שאת לא משלמת. ממילא, אם את לא מרגישה נוח לשלם, או שאת לא יכולה "לשלם בשמחה", את גם לא מוזמנת לשלם. ראי בקשת מארחי האתר בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום:
_וכאמור, ניתן גם לא לשלם בכלל, אם לא מרגישים צורך או רצון. אנו מעוניינים ב"משלמים בשמחה" בלבד
<בניסיון ליצור מושג חדש שנראה פרדוקסלי בהגדרתו, אך אידיאלי במהותו>._
-
המון תודה, משלם בשמחה באופן קבוע, על האדיבות, וגם למארחים, כמובן.
אני מקווה שבהקדם גם אני אוכל לשלם בשמחה, בלי לעשות "נאחס" , ואפילו קטן, ביני ובין בעלי (הסבר, אולי, לבשמת, אם הבנתי נכון את הענין, ואם לא אז באמת-שתרגישי-חופשי-או-שלא-חשוב-ודי).
(משהו בסגנון: "לא רק שאת היחידה שיכולה להרדים את התינוק, עכשיו אני גם צריך לשלם על זה?!"
)
אני מקווה שבהקדם גם אני אוכל לשלם בשמחה, בלי לעשות "נאחס" , ואפילו קטן, ביני ובין בעלי (הסבר, אולי, לבשמת, אם הבנתי נכון את הענין, ואם לא אז באמת-שתרגישי-חופשי-או-שלא-חשוב-ודי).
(משהו בסגנון: "לא רק שאת היחידה שיכולה להרדים את התינוק, עכשיו אני גם צריך לשלם על זה?!"
![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
-
ברגע שמתחילים לריב, הרוב המכריע של הגברים גם לא ישמע מה שאת אומרת, וגם יתייק את הנושא בתיק "משהו שלילי שעושה לי רע לחשוב עליו ואשתי היסטרית ולא הגיונית עם רעיונות קיצוניים מטורפים ואני לא יודע מה זה אבל אני נגד נגד נגד".
בשמת - ציטוט שלך, שמבהיר בדיוק את כוונתי בנושא "נאחס" ביני לבין בעלי בנושא תשלום לאתר שגורם לאשתו להביא ממנו "רעיונות קיצוניים מטורפים" שהוא נגד-נגד-נגדם![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
בשמת - ציטוט שלך, שמבהיר בדיוק את כוונתי בנושא "נאחס" ביני לבין בעלי בנושא תשלום לאתר שגורם לאשתו להביא ממנו "רעיונות קיצוניים מטורפים" שהוא נגד-נגד-נגדם
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*
מבטיחה מבטיחה כבר השבוע לשלוח צ'ק.
שוכחת כל פעם מחדש.
שוכחת כל פעם מחדש.
-
טליה, לא התכוונתי שצריך לריב. ותאמיני לי שאני מבינה היטב מה את אומרת. ואני גם מסכימה עם משלם בשמחה באופן קבוע, שתורידי את רגשי האשמה וההכאה על חטא, כי מראש נאמר פה שמותר לא לשלם מכל סיבה שהיא (-; אבל מה שאני לא אומרת הוא משהו לא טוב על היחסים בביתך.
-
אבל מה שאני לא אומרת הוא משהו לא טוב על היחסים בביתך.
זה לא שאני כזו "טבעית" והוא לא - לא הייתי עוברת מחר למיטה המשפחתית, או משהו...![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
אני פשוט מעדיפה להגיע להסכמה רחבה מתוך רצון, ולא לנקוט בצעדים חד צדדיים.
תודה על ההבנה ואורך הרוח!
זה לא שאני כזו "טבעית" והוא לא - לא הייתי עוברת מחר למיטה המשפחתית, או משהו...
אני פשוט מעדיפה להגיע להסכמה רחבה מתוך רצון, ולא לנקוט בצעדים חד צדדיים.
תודה על ההבנה ואורך הרוח!
-
מעדיפה להגיע להסכמה רחבה מתוך רצון
אבל לא זו הצורה שתיארת את זה פה.
-
אה - זה שוב חוש ההומור שלי שלא עובר טוב ברשת...![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
אה - זה שוב חוש ההומור שלי שלא עובר טוב ברשת...
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
רני וחדוה שלום!
שאלה לי. אנחנו (אני ו פיץ מציץ) שילמנו לכם דרך הדואר והזדהנו בשמותינו. לא ציינו את הניקים שלנו באתר.
נשמח לקבל הודעה מתי פג תוקף התשלום על מנת שנוכל לשלם שוב.
זה המקום להגיד ששנינו מאוד נהנים מהאתר והוא בהחלט שווה תשלום.
השאלה היא הכיצד תוכלו לקשר בין השם לניק ולהודיע לנו מתי לשלם?
תודה
שאלה לי. אנחנו (אני ו פיץ מציץ) שילמנו לכם דרך הדואר והזדהנו בשמותינו. לא ציינו את הניקים שלנו באתר.
נשמח לקבל הודעה מתי פג תוקף התשלום על מנת שנוכל לשלם שוב.
זה המקום להגיד ששנינו מאוד נהנים מהאתר והוא בהחלט שווה תשלום.
השאלה היא הכיצד תוכלו לקשר בין השם לניק ולהודיע לנו מתי לשלם?
תודה
-
פיצה ופיץ, פשוט תתקשרו ותשאלו אם עברה שנה מאז ש... ו... שילמו. אם תעשו זאת עוד כמה ימים, אפילו לא נזכור ששאלתם.
תודה מראש, ובדיעבד.
תודה מראש, ובדיעבד.
-
בשעה טובה האתר עובר (החל מתחילת ספטמבר) לשרת חדש. לבד. כלומר, מעתה האתר יהיה על מחשב נפרד, וזאת לא רק בשל גודלו, אלא בעיקר בשל העומס הגדול על המעבד שנגרם מהפעילות הרבה שיש באתר. בעקבות כך הוכפלה עלות אחזקת השרת יחסית לשנה שעברה (אז היא הוכפלה יחסית לשנה שקדמה לה).
אבל
כמות המשלמים דמי השתתפות ירדה באופן דרסטי, וזה כולל רבים ששילמו בשנה שעברה ולא חידשו את התשלום השנה.
שלחנו הודעות חידוש בדוא"ל, אולם התגובות מאד דלילות.
אנו זקוקים ליותר משלמים (אבל עדיין, בשמחה...).
אנא התייחסו, והוכיחו שהמודל העסקי שלנו (שמפורט בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום)בכל-זאת יכול לעבוד... יותר משנה אחת.
אבל
כמות המשלמים דמי השתתפות ירדה באופן דרסטי, וזה כולל רבים ששילמו בשנה שעברה ולא חידשו את התשלום השנה.
שלחנו הודעות חידוש בדוא"ל, אולם התגובות מאד דלילות.
אנו זקוקים ליותר משלמים (אבל עדיין, בשמחה...).
אנא התייחסו, והוכיחו שהמודל העסקי שלנו (שמפורט בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום)בכל-זאת יכול לעבוד... יותר משנה אחת.
-
רני שלום. קראתי את ידיעתך ואני מצטערת לדעת שאין מספיק משלמים.
התוכלו להגדיר במספרים כמה אנשים שילמו? שנה שעברה? השנה?
יותר קל להפנים את המידע הזה דרך מספרים.
אולי תפנו לכל מי שמנהל באתר דף בית אישי או דף בלוג ותציעו להם לשלם?
יתכן שאי התשלום נובע מחוסר מודעות?
התוכלו להגדיר במספרים כמה אנשים שילמו? שנה שעברה? השנה?
יותר קל להפנים את המידע הזה דרך מספרים.
-
_התוכלו להגדיר במספרים כמה אנשים שילמו? שנה שעברה? השנה?
יותר קל להפנים את המידע הזה דרך מספרים._
פיצה, תודה.
אנחנו מנסים כאן מודל בו התשלום תלוי במשלם ולא ביעד המשולם. כלומר, אלו שמשלמים (בשמחה) אמורים לעשות זאת משום שהם מרגישים שכך הם צריכים לעשות. אני לא חושב שיש משמעות, במקרה של מודל כזה, איך אנשים אחרים מתנהגים.
לדוגמא, אם יש מעט משלמים, יש אנשים שעשויים להרגיש "פריירים" אם ישלמו. מצד שני - אם יש הרבה משלמים, יש אנשים שיחשבו שלא צריך את התשלום שלהם. במקרים אלו ההחלטה לשלם תלויה בהתנהגות של המשלמים (או הלא-משלמים) האחרים.
אבל במודל שאנו מנסים ליישמו אין קשר בין התשלום שלי לתשלום של האחרים. זה במידה רבה דומה לתרומה, אבל אנחנו מגדירים זאת בפירוש כ"תשלום על השימוש באתר".
יכול להיות. אבל אנחנו נמנעים לפנות לאנשים באופן ישיר, וגם לא פונים כלל מעל גבי האתר, אלא בדוא"לים אישיים, לאלו שנתנו לנו את הדוא"ל בשנה שעברה לצורך הזה בדיוק (לתזכורת).
שוב, אנחנו מנסים לא לקחת על עצמנו את האחריות לכך, וגם לא לגרום לאנשים אי-נעימות כלשהי בפניה בנושא.
יותר קל להפנים את המידע הזה דרך מספרים._
פיצה, תודה.
אנחנו מנסים כאן מודל בו התשלום תלוי במשלם ולא ביעד המשולם. כלומר, אלו שמשלמים (בשמחה) אמורים לעשות זאת משום שהם מרגישים שכך הם צריכים לעשות. אני לא חושב שיש משמעות, במקרה של מודל כזה, איך אנשים אחרים מתנהגים.
לדוגמא, אם יש מעט משלמים, יש אנשים שעשויים להרגיש "פריירים" אם ישלמו. מצד שני - אם יש הרבה משלמים, יש אנשים שיחשבו שלא צריך את התשלום שלהם. במקרים אלו ההחלטה לשלם תלויה בהתנהגות של המשלמים (או הלא-משלמים) האחרים.
אבל במודל שאנו מנסים ליישמו אין קשר בין התשלום שלי לתשלום של האחרים. זה במידה רבה דומה לתרומה, אבל אנחנו מגדירים זאת בפירוש כ"תשלום על השימוש באתר".
יכול להיות. אבל אנחנו נמנעים לפנות לאנשים באופן ישיר, וגם לא פונים כלל מעל גבי האתר, אלא בדוא"לים אישיים, לאלו שנתנו לנו את הדוא"ל בשנה שעברה לצורך הזה בדיוק (לתזכורת).
שוב, אנחנו מנסים לא לקחת על עצמנו את האחריות לכך, וגם לא לגרום לאנשים אי-נעימות כלשהי בפניה בנושא.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אפשר לעושת מבצע מנומס כזה בעצמינו.
אפשר לעושת מבצע מנומס כזה בעצמינו.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*
שילמתי מתישהו בדצמבר או ינואר.
אשמח לקבל תזכורת בדף בית שלי @}
אשמח לקבל תזכורת בדף בית שלי @}
-
- הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
- דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*
קצת מפספס את הפואנטה לטעמי.
אולי משהו דומה מהכיוון של הקוראים:
במיטב מסורת הסרטים הכתומים, הכחולים והבז' אוף-וויט
הקורא יוסיף בעצמו בראש דף הבית משהו בנוסח
אני שייך לקוראים ש-מחליפים אנרגיה עם צ'יק צ'ק
(או שם קולע אחר שכמובן יהייה דף תיוג.)
בתור התחלה זה כמו לשים סרט הזדהות. (שיסחוף אלפי אנשים וגו')
אחר כך אפשר לחבר לזה סקריפט חבוי שמקפיץ תזכורת לשנה הקרובה ועוד כהנה וכהנה.
החסרון: יש בזה קצת "שופוני" לטעמי.
קצת מפספס את הפואנטה לטעמי.
אולי משהו דומה מהכיוון של הקוראים:
במיטב מסורת הסרטים הכתומים, הכחולים והבז' אוף-וויט
הקורא יוסיף בעצמו בראש דף הבית משהו בנוסח
אני שייך לקוראים ש-מחליפים אנרגיה עם צ'יק צ'ק
(או שם קולע אחר שכמובן יהייה דף תיוג.)
בתור התחלה זה כמו לשים סרט הזדהות. (שיסחוף אלפי אנשים וגו')
אחר כך אפשר לחבר לזה סקריפט חבוי שמקפיץ תזכורת לשנה הקרובה ועוד כהנה וכהנה.
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
בתור התחלה זה כמו לשים סרט הזדהות.
יוחנן,![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
אצל Pלונית אחרת, בראש דף הבית שלה, כתוב כך:
משלמת עבור השימוש באתר - מציינת זאת לא כהצדקה של השימוש שלי אלא כדי שאנשים שקוראים את הדף ידעו שזה נושא שדנים בו, שיש אפשרות כזו (לשלם) שיש מי שמשקיעים ממונם (ומרצם) בקיום האתר הנהדר הזה ואולי ירצו לשלם גם הם.
אני בעד משהו בסגנון כזה שנכתוב כל אחד בדפו האישי, עם הפנייה לדף: אתר באופן טבעי שווה תשלום.
יוחנן,
![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
אצל Pלונית אחרת, בראש דף הבית שלה, כתוב כך:
משלמת עבור השימוש באתר - מציינת זאת לא כהצדקה של השימוש שלי אלא כדי שאנשים שקוראים את הדף ידעו שזה נושא שדנים בו, שיש אפשרות כזו (לשלם) שיש מי שמשקיעים ממונם (ומרצם) בקיום האתר הנהדר הזה ואולי ירצו לשלם גם הם.
אני בעד משהו בסגנון כזה שנכתוב כל אחד בדפו האישי, עם הפנייה לדף: אתר באופן טבעי שווה תשלום.
-
וגם - במחשבה שניה, אני חושבת שלא בא לי להיות זו שבאה לאנשים לדףביתישי שלהם ומזכירה לשלם. כלומר - לדעתי זה לא מתאים.
וגם - במחשבה שניה, אני חושבת שלא בא לי להיות זו שבאה לאנשים לדףביתישי שלהם ומזכירה לשלם. כלומר - לדעתי זה לא מתאים.
אולי תציינו מה הסכום, ובכל פעם שמצטבר תשלום נוסף ממשתתף תרד ה'יתרה' וכל אחד יוכל לדעת מתי, כמה ולמה עליו לשלם.
-
אולי תציינו מה הסכום
איזה סכום?
איזה סכום?
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
כל אחד יכול לציין לעצמו בדף בית מתי שילם וזהו:-)
נניח : שילמתי ב1 \\1\5 כי אני חושב ש אתר באופן טבעי שווה תשלום.
נניח : שילמתי ב1 \\1\5 כי אני חושב ש אתר באופן טבעי שווה תשלום.
עלות אחזקת השרת
-
- הצטרפות: 04 דצמבר 2004, 00:32
- דף אישי: הדף האישי של אחיטוהר_לנצח*
משלמת עבור השימוש באתר
כתבתי בעבר כי היה ניראה לי מוזר לא יודעת למה.
אבל אימצתי מחדש.
מציינת זאת לא כהצדקה של השימוש שלי אלא כדי שאנשים שקוראים את הדף ידעו שזה נושא שדנים בו, שיש אפשרות כזו (לשלם) שיש מי שמשקיעים ממונם (ומרצם) בקיום האתר הנהדר הזה ואולי ירצו לשלם גם הם.
ואני מסכימה מאוד!
כתבתי בעבר כי היה ניראה לי מוזר לא יודעת למה.
אבל אימצתי מחדש.
מציינת זאת לא כהצדקה של השימוש שלי אלא כדי שאנשים שקוראים את הדף ידעו שזה נושא שדנים בו, שיש אפשרות כזו (לשלם) שיש מי שמשקיעים ממונם (ומרצם) בקיום האתר הנהדר הזה ואולי ירצו לשלם גם הם.
ואני מסכימה מאוד!
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
בדחילו, את חוששת שמא רני וחדוה ירוויחו חס וחלילה? ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
נראה לי שהסיכון שזה יקרה הוא נמוך ביותר, אבל גם אם זה יקרה -- לא נורא.
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
נראה לי שהסיכון שזה יקרה הוא נמוך ביותר, אבל גם אם זה יקרה -- לא נורא.
-
אולי תציינו מה הסכום, ובכל פעם שמצטבר תשלום נוסף ממשתתף תרד ה'יתרה' וכל אחד יוכל לדעת מתי, כמה ולמה עליו לשלם.
בדחילו,
מודל התשלום כאן הוא שנשלם כל אחד כמה שזה שווה לנו, ולא כמה שזה עולה.
זו לא מגבית לכיסוי הוצאות. זו הצעה שבה כל אחד מוזמן לשלם (בשמחה
) בהתאם למה שהוא מרגיש שהוא מקבל מהאתר, ומתוך מחשבה שהוא רוצה לתת משהו בתמורה לכך.
לכן, אין רלוונטיות לעלויות. עלויות אשר בהן נושאים הכשרים כבר שנים, ועד לפני שנה ללא כל תשלום מצידנו.
בדחילו,
מודל התשלום כאן הוא שנשלם כל אחד כמה שזה שווה לנו, ולא כמה שזה עולה.
זו לא מגבית לכיסוי הוצאות. זו הצעה שבה כל אחד מוזמן לשלם (בשמחה
לכן, אין רלוונטיות לעלויות. עלויות אשר בהן נושאים הכשרים כבר שנים, ועד לפני שנה ללא כל תשלום מצידנו.
-
במחשבה שניה, אני חושבת שלא בא לי להיות זו שבאה לאנשים לדףביתישי שלהם ומזכירה לשלם. כלומר - לדעתי זה לא מתאים.
הבנתי אחרת לגמרי את יוחנן.
|טפיחה על המצח|
בקיצור, אני בעד מה שעושה Pלונית אחרת אצלה בדפבית, או מה שהציעה מונו נוקי. אם כל אחד יכתוב אצלו בדף בית, זה יהיה קמפיין לא רע לנושא.
הבנתי אחרת לגמרי את יוחנן.
![:/ :-/](./images/smilies/tilted.gif)
בקיצור, אני בעד מה שעושה Pלונית אחרת אצלה בדפבית, או מה שהציעה מונו נוקי. אם כל אחד יכתוב אצלו בדף בית, זה יהיה קמפיין לא רע לנושא.
-
הבנת טוב.
יוחנן היה בעד לעשות כמו Pלונית.
יוחנן היה בעד לעשות כמו Pלונית.
את חוששת שמא רני וחדוה ירוויחו חס וחלילה? חלילה וחס, אני בעד. במסגרת הקונבנציונליות שלי אני חושבת שעל שרות ועבודה צריך להרוויח. אבל לא כתבתי מהכיוון הזה, אלא מתוך מחשבה על פתרון בתחום העיצוב שיתן תזכורת לא אישית ופתוחה. הסכום אינו חייב להיות עלות השרת, הוא יכול לכלול רווח לפי גישתי, אבל זה כבר לא עניני ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
ואולי יש מי ששלמו שלא רוצים שידעו ששלמו?
-
-
-
אני בכל אופן הצטרפתי לקמפיין של Pלונית. מזמינה את מי שזה מתאים לו, להצטרף! ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
אני (עדיין) חושבת שאם התשלום מיועד לכסות את עלות האתר, יש לכתות כמה זה עולה וכמה מהסכום שולם.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
השאלה היא, האם יצירה של מעין לחץ חברתי כזה (כי זה, בעצם, מה שזה יוצר) שבעטיו כל מי שלא משלם יחוש צורך לשלם מתוך אי נעימות ואי רצון שידעו שהוא לא שילם או כל סיבה אחרת, לא חוטאת קצת לרעיון המי-שרוצה-משלם של משפ' כשר.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אילת, כשאת קונה מכונית את מבררת מה העלות שלה ליצרן? או בגד? או לחם? דיסק? מוצר אחר כלשהו? על סמך הנתונים, שהם עניינם הפרטי באופן מוחלט של בעלי האתר, הם ביקשו/הציעו שמי שהאתר תורם לו, ומעוניין בכך, ישתתף בתשלום. הם הציעו סכום של 70 ש"ח לשנה, אם זכרוני אינו מטעני. אף אחד לא מכריח אותך לשלם, או מונע ממך לשלם יותר או פחות מסכום זה. לגמרי לא ברור לי למה להמשיך ולדון בעלות התשלום.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
משום מה, בכל פעם מחדש מתעורר הדיון הזה. בכל פעם צץ מישהו שמוכרח לקבל דיווח עסקי על הוצאותיהם של רני וחדוה. סליחה?! מישהו התעניין גם כמה זה עלה להם לפני שהם בקשו תשלום, כששילמו הכל בעצמם? מישהו התעניין איך הם מימנו את ההוצאה? מישהו שאל פעם במה כרוך ארגון ימי העיון והמפגשים השנתיים? במה כרוך האירוח הקבוע בימי שני?
אף אחד לא ביקש דיווח ונימוקים ממי שלא רוצים לשלם. אף אחד לא שואל אותם מה הכנסתם ולא בודק אם היא מספיקה כדי לשלם עבור האתר.
רוצים - תשלמו. לא רוצים - אל תשלמו.
מה כל כך מסובך בזה?
אף אחד לא ביקש דיווח ונימוקים ממי שלא רוצים לשלם. אף אחד לא שואל אותם מה הכנסתם ולא בודק אם היא מספיקה כדי לשלם עבור האתר.
רוצים - תשלמו. לא רוצים - אל תשלמו.
מה כל כך מסובך בזה?
-
וגם זה:
נראה לי די חצוף לבקש מרני לשלוח תזכורת לתשלום.
כמו שכותבים ביומן לחדש את הביטוח, להזמין תור שנתי לרופא, ימי ההולדת של המשפחה - אפשר גם לרשום בו מתי לשלם שוב.
כמו שכותבים ביומן לחדש את הביטוח, להזמין תור שנתי לרופא, ימי ההולדת של המשפחה - אפשר גם לרשום בו מתי לשלם שוב.
-
נראה לי די חצוף לבקש מרני לשלוח תזכורת לתשלום
בעיני זה לא חצוף
דווקא מתקשרים אלי מהביטוח להזכיר לי לחדש וגם רופא השיניים וגם מהמנוי לעיתון ולתאטרון(אפילו שכבר אין כמה שנים...) ... בסך הכל מציעים את זה , רני לא חייב לקבל את ההצעה אם זה לא מתאים לו.
בעיני זה לא חצוף
דווקא מתקשרים אלי מהביטוח להזכיר לי לחדש וגם רופא השיניים וגם מהמנוי לעיתון ולתאטרון(אפילו שכבר אין כמה שנים...) ... בסך הכל מציעים את זה , רני לא חייב לקבל את ההצעה אם זה לא מתאים לו.
-
אני לא מרגיש שום חוצפה בכך. אם מישהו מעוניין בתזכורת - אני עושה זאת פעם אחת בכל חודש - שולח דוא"ל, לכל אלו ששילמו באותו חודש שנה קודם לכן (בעצם, חודש לפני). זה נראה לי בסדר גמור, אך לא אעשה זאת בדפי הבית בשל הפומביות שלהם.
אני לא מרגיש שום חוצפה בכך. אם מישהו מעוניין בתזכורת - אני עושה זאת פעם אחת בכל חודש - שולח דוא"ל, לכל אלו ששילמו באותו חודש שנה קודם לכן (בעצם, חודש לפני). זה נראה לי בסדר גמור, אך לא אעשה זאת בדפי הבית בשל הפומביות שלהם.
כן, אני חושבת שאם מבקשים כסף אפשר ליידע לטובת מה הוא. אני יכולה לקבל פירוט מכל ארגון שאליו אני תורמת למה משתמשים בכסף.
הכסף משמש לתחזוקת האתר. אם תשלומי חברי הקהילה היו שוים המון כסף אני חושבת שאפשר היה לכתוב- כך וכך שעות עבודה, כך וכך מחשב חדש.
כיוון שאני מניחה שהתשלומים (ההתנדבותיים) מכסים חלק מסוים מעלות תחזוקת האתר ולא יותר מכך אפשר לכתוב את זה.
אני מבינה שמה שמבקשים עבורו תשלום לא הולך לרווח אישי. אם זה היה מיועד לרווח אישי בהחלט הייתי מבינה את השושואיזם.
הכסף משמש לתחזוקת האתר. אם תשלומי חברי הקהילה היו שוים המון כסף אני חושבת שאפשר היה לכתוב- כך וכך שעות עבודה, כך וכך מחשב חדש.
כיוון שאני מניחה שהתשלומים (ההתנדבותיים) מכסים חלק מסוים מעלות תחזוקת האתר ולא יותר מכך אפשר לכתוב את זה.
אני מבינה שמה שמבקשים עבורו תשלום לא הולך לרווח אישי. אם זה היה מיועד לרווח אישי בהחלט הייתי מבינה את השושואיזם.
בכל פעם צץ מישהו שמוכרח לקבל דיווח עסקי על הוצאותיהם של רני וחדוה באותה מידה 'משום מה' בכל פעם שעולה דיון משהו חש צורך לגונן עליהם. לטעמי השיחה היתה ענינית וחברית. מן אתר מוזר שכזה, בו אתה מרגיש קירבה ואכפתיות לאנשים זרים ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
רני העלה בעיה - העלות הוכפלה והתשלום של החברים מתעכב. אחת האפשרויות היא תזכורת. אפשרות אחרת היא מצגת קבועה ב'מה חדש' עם סכום או בלעדיו. אולי יש עוד רעיונות, למה להשתיק את הדיון?
רני העלה בעיה - העלות הוכפלה והתשלום של החברים מתעכב. אחת האפשרויות היא תזכורת. אפשרות אחרת היא מצגת קבועה ב'מה חדש' עם סכום או בלעדיו. אולי יש עוד רעיונות, למה להשתיק את הדיון?
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
א ילת, נשמע שמאוד חשוב לך לדעת לאן ולמה הולך הכסף.
אני גם חושבת שזה חשוב לבדוק.
אבל למה במקרה הזה?
למה חשוב הפירוט?
אני גם חושבת שזה חשוב לבדוק.
אבל למה במקרה הזה?
למה חשוב הפירוט?
-
אני יכולה לקבל פירוט מכל ארגון שאליו אני תורמת למה משתמשים בכסף.
נראה לי שחל כאן בלבול: לא מדובר כאן בתרומה. מדובר כאן בתשלום עבור מוצר או שירות שבו מוצעות לך שתי אפשרויות: לשלם בשמחה כל סכום שתרצי (ויש סכום מומלץ) או לא לשלם.
במקום שרני יחליט שממחר הוא סוגר את האתר לשימוש חינמי, ומעתה כל אחד יצטרך לשלם 70 שקל בשנה כדי לגלוש כאן, החליטו הכשרים לנסות מודל עיסקי אחר, שבו את תחליטי כמה שווה לך לשלם עבור האתר, אם בכלל.
זה שהתשלום וולנטרי, עדיין לא עושה אותו לתרומה. זו פשוט כלכלה קצת אחרת ממה שאנחנו מכירים. שווה להתנסות בה.![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
נראה לי שחל כאן בלבול: לא מדובר כאן בתרומה. מדובר כאן בתשלום עבור מוצר או שירות שבו מוצעות לך שתי אפשרויות: לשלם בשמחה כל סכום שתרצי (ויש סכום מומלץ) או לא לשלם.
במקום שרני יחליט שממחר הוא סוגר את האתר לשימוש חינמי, ומעתה כל אחד יצטרך לשלם 70 שקל בשנה כדי לגלוש כאן, החליטו הכשרים לנסות מודל עיסקי אחר, שבו את תחליטי כמה שווה לך לשלם עבור האתר, אם בכלל.
זה שהתשלום וולנטרי, עדיין לא עושה אותו לתרומה. זו פשוט כלכלה קצת אחרת ממה שאנחנו מכירים. שווה להתנסות בה.
את צודקת. כנראה שלא הבנתי את המודל.
יש תשלום עבור מוצר או שירות
אבל אני לא יודעת כמה הוא עולה.
יש תשלום עבור מוצר או שירות
-
סיגל ב,
אפשר למנות אותך כדוברת שלנו? את עושה את זה מצויין! תודה.
א ילת,
אם זה היה מיועד לרווח אישי בהחלט הייתי מבינה את השושואיזם
אני מבין מכך שאת מניחה שיש לנו רווח אישי, ולכן איננו מוכנים למסור פרטים שכאלו. אבל בשל השושואיזם, לא אוכל לאשר או לשלול הנחה זו.
לעצם העניין, כפי ש סיגל ב כתבה למעלה, לא מדובר בתרומה אלא בדמי שימוש. אני מניח שאת יכולה לדעת בדיוק על מה את משלמת (שהרי את משתמשת באתר). אמנם הגדרנו סכום מומלץ, אבל היות שממילא מדובר בתשלום וולנטרי, את יכולה לראותו כהמלצה בלבד, ואם בא לך לשלם פחות או יותר זה בסדר גמור מבחינתו. גם אם לא היית משלמת, זה היה בסדר מצידנו, משום שההחלטה לשלם או לא, או כמה, היא שלך בלבד, ובכל מקרה לא שלנו, כך שאין לנו שום עניין לבקר אותך על החלטותיך האישיות (כפי שאיננו מבקרים/מביעים דעתנו הנחרצת על ההחלטות החינוכיות שלך לילדיך, ההחלטות הבריאותיות שלך וכד'). אמנם נראה כאילו החלטה כזו (לשלם או לא, או כמה) אמורה לנגוע לנו, אבל על-פי המודל הנ"ל, התשלום הוא על פי החלטתך, וכפי שאין לנו סמכות עליו, אין לנו גם אחריות עליו.
ולעניין הסכומים עצמם - אם עלות השרת היתה עולה לנו 700 ש"ח בשנה (כלומר מספיק ש-10 משתמשים ישלמו את הסכום המומלץ), והיינו אומרים לך מתישהו: "השרת עלה לנו 700 ש"ח ושילמו כבר 10 אנשים".
האם הדבר היה גורם לך לשלם? לא לשלם?
בכל מקרה, אם הנתונים הנ"ל היו גורמים לך להחליט כך או כך, הרי שאת לא משתמשת במודל העסקי הנ"ל, משום שתשלומך מותנה בתשלום של אחרים או בצורך של אלו שאת משלמת להם. אבל לא כך עובד המודל.
אותו דבר אם השרת עולה לנו 7,000 בשנה, או 70,000.
ובלי לצטט שוב את הדוברת שלנו (סיגל ב) אני לא יכול -
זה שהתשלום וולנטרי, עדיין לא עושה אותו לתרומה. זו פשוט כלכלה קצת אחרת ממה שאנחנו מכירים. שווה להתנסות בה.
)
אפשר למנות אותך כדוברת שלנו? את עושה את זה מצויין! תודה.
א ילת,
אם זה היה מיועד לרווח אישי בהחלט הייתי מבינה את השושואיזם
אני מבין מכך שאת מניחה שיש לנו רווח אישי, ולכן איננו מוכנים למסור פרטים שכאלו. אבל בשל השושואיזם, לא אוכל לאשר או לשלול הנחה זו.
לעצם העניין, כפי ש סיגל ב כתבה למעלה, לא מדובר בתרומה אלא בדמי שימוש. אני מניח שאת יכולה לדעת בדיוק על מה את משלמת (שהרי את משתמשת באתר). אמנם הגדרנו סכום מומלץ, אבל היות שממילא מדובר בתשלום וולנטרי, את יכולה לראותו כהמלצה בלבד, ואם בא לך לשלם פחות או יותר זה בסדר גמור מבחינתו. גם אם לא היית משלמת, זה היה בסדר מצידנו, משום שההחלטה לשלם או לא, או כמה, היא שלך בלבד, ובכל מקרה לא שלנו, כך שאין לנו שום עניין לבקר אותך על החלטותיך האישיות (כפי שאיננו מבקרים/מביעים דעתנו הנחרצת על ההחלטות החינוכיות שלך לילדיך, ההחלטות הבריאותיות שלך וכד'). אמנם נראה כאילו החלטה כזו (לשלם או לא, או כמה) אמורה לנגוע לנו, אבל על-פי המודל הנ"ל, התשלום הוא על פי החלטתך, וכפי שאין לנו סמכות עליו, אין לנו גם אחריות עליו.
ולעניין הסכומים עצמם - אם עלות השרת היתה עולה לנו 700 ש"ח בשנה (כלומר מספיק ש-10 משתמשים ישלמו את הסכום המומלץ), והיינו אומרים לך מתישהו: "השרת עלה לנו 700 ש"ח ושילמו כבר 10 אנשים".
האם הדבר היה גורם לך לשלם? לא לשלם?
בכל מקרה, אם הנתונים הנ"ל היו גורמים לך להחליט כך או כך, הרי שאת לא משתמשת במודל העסקי הנ"ל, משום שתשלומך מותנה בתשלום של אחרים או בצורך של אלו שאת משלמת להם. אבל לא כך עובד המודל.
אותו דבר אם השרת עולה לנו 7,000 בשנה, או 70,000.
ובלי לצטט שוב את הדוברת שלנו (סיגל ב) אני לא יכול -
-
השאלה היא כמה הוא שווה לך. זה החידוש שבמודל. במקום שרני ישים מדבקה עם תו מחיר עליה, הוא מציע לך לבדוק עם עצמך אם את רוצה לשלם, וכמה. וכדי שלא תהיי לגמרי בערפל, הוא גם נתן מחיר מומלץ.
ואם בשאלתך את מכוונת לכך שכדי להחליט אם וכמה לשלם, את מרגישה שאת צריכה לדעת כמה עולה לרני השרת, אז על זה אפשר לשאול:
האם כשאת רוצה לקנות דיסק, את מתקשרת לחברת התקליטים לשאול כמה עולה להפיק דיסק?
למה זה חשוב כמה עולה לרני האחסון בשרת? לפי המודל העסקי שהכשרים מציעים כאן, המוקד הוא בתרומה שנותן האתר לך, ובכך שאולי תרצי בתמורה לשלם על כך. המוקד הוא את (ואני וכל אחד מאיתנו) וכמה זה שווה לנו.
האם את מוטרדת מכך שאולי השתתפות החברים כאן תהיה מעל ומעבר ואז הכשרים גם ירוויחו?
ואם כן - אז מה? מה רע בלהתפרנס (רחמנא ליצלן)?
ולמי שתוהה בעניין הזה, אני בספק אם הם אכן יראו מכך רווח, וגם אם כן, אני מניחה שזה לא יהיה משהו דרמטי. או במילים אחרות: נראה לי שאף אחד לא הולך להתעשר כאן, אם זה מה שמדאיג מישהו... (נדמה לי שרני הבטיח בזמנו שמקסימום הוא יקנה בכסף שיישאר מכונית, אקולוגית כמובן - אבל לא יותר...
)
בואו לא נשכח שהאתר מומן עד כה חינם אין כסף במשך שנים מספר. אף אחד כאן לא ביקש החזרים על אותן שנים, וגם כעת מדובר בסה"כ בתשלום וולנטרי.
השאלה היא כמה הוא שווה לך. זה החידוש שבמודל. במקום שרני ישים מדבקה עם תו מחיר עליה, הוא מציע לך לבדוק עם עצמך אם את רוצה לשלם, וכמה. וכדי שלא תהיי לגמרי בערפל, הוא גם נתן מחיר מומלץ.
ואם בשאלתך את מכוונת לכך שכדי להחליט אם וכמה לשלם, את מרגישה שאת צריכה לדעת כמה עולה לרני השרת, אז על זה אפשר לשאול:
האם כשאת רוצה לקנות דיסק, את מתקשרת לחברת התקליטים לשאול כמה עולה להפיק דיסק?
למה זה חשוב כמה עולה לרני האחסון בשרת? לפי המודל העסקי שהכשרים מציעים כאן, המוקד הוא בתרומה שנותן האתר לך, ובכך שאולי תרצי בתמורה לשלם על כך. המוקד הוא את (ואני וכל אחד מאיתנו) וכמה זה שווה לנו.
האם את מוטרדת מכך שאולי השתתפות החברים כאן תהיה מעל ומעבר ואז הכשרים גם ירוויחו?
ואם כן - אז מה? מה רע בלהתפרנס (רחמנא ליצלן)?
ולמי שתוהה בעניין הזה, אני בספק אם הם אכן יראו מכך רווח, וגם אם כן, אני מניחה שזה לא יהיה משהו דרמטי. או במילים אחרות: נראה לי שאף אחד לא הולך להתעשר כאן, אם זה מה שמדאיג מישהו... (נדמה לי שרני הבטיח בזמנו שמקסימום הוא יקנה בכסף שיישאר מכונית, אקולוגית כמובן - אבל לא יותר...
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
בואו לא נשכח שהאתר מומן עד כה חינם אין כסף במשך שנים מספר. אף אחד כאן לא ביקש החזרים על אותן שנים, וגם כעת מדובר בסה"כ בתשלום וולנטרי.
-
אוי, לא ראיתי את התשובה של רני.
הולכת לקרוא.
הולכת לקרוא.
-
אפשר למנות אותך כדוברת שלנו?
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
למרות שהוסמקתי, מייד נזכרתי שאתה לא צריך דוברים.
אתה הרי מסתדר בעצמך מצוין...![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
למרות שהוסמקתי, מייד נזכרתי שאתה לא צריך דוברים.
אתה הרי מסתדר בעצמך מצוין...
-
_נראה לי די חצוף לבקש מרני לשלוח תזכורת לתשלום
בעיני זה לא חצוף_
את יודעת כמה פעמים אני מבקשת מאנשים שיזכירו לי דברים (ש-למשל-הבטחתי להם) כי אחרת אני אשכח?
_יש תשלום עבור מוצר או שירות
אבל אני לא יודעת כמה הוא עולה._
בואי נגיד ככה -
שווה לך לשלם שקל בשנה על המוצר שאת מקבלת? (המוצר אינו האתר, אלא השימוש שלך בו! וההנאה שאת מפיקה ממנו).
שווה לך לשלם 10,000 ש"ח בחודש? אני משערת שלא.
מחירו של המוצר הוא איפשהו באמצע, ונקבע לפי "בכמה כסף את כן היית קונה כזה מוצר?" (יודעת מה? תעשי לך 12% הנחת חבר
)
בעיני זה לא חצוף_
את יודעת כמה פעמים אני מבקשת מאנשים שיזכירו לי דברים (ש-למשל-הבטחתי להם) כי אחרת אני אשכח?
_יש תשלום עבור מוצר או שירות
אבל אני לא יודעת כמה הוא עולה._
בואי נגיד ככה -
שווה לך לשלם שקל בשנה על המוצר שאת מקבלת? (המוצר אינו האתר, אלא השימוש שלך בו! וההנאה שאת מפיקה ממנו).
שווה לך לשלם 10,000 ש"ח בחודש? אני משערת שלא.
מחירו של המוצר הוא איפשהו באמצע, ונקבע לפי "בכמה כסף את כן היית קונה כזה מוצר?" (יודעת מה? תעשי לך 12% הנחת חבר
-
- הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
- דף אישי: הדף האישי של יוני_א*
זה פשוט קצת משגע אנשים שהם משלם על דבר שאין להם מושג כמה הוא עולה.
ניתן לכם קצת אינפרומציה כללית ביותר - שרת לאינטנרט עולה ששת אלפים דולר - עם כמות די נכבדה של גישה.
אתר עם 150MB עולה 12$ לחודש זאת אומרת 144$ לשנה.
עד כאן המידע הידוע לי.
לפי זה 850MB עולה 68$ בחודש ולשנה 816$ נניח קצת הנחה בגלל שזה אתר גדול 700$ בחודש
בשקלים 3150 שקל בשנה.
רות. סוף
ניתן לכם קצת אינפרומציה כללית ביותר - שרת לאינטנרט עולה ששת אלפים דולר - עם כמות די נכבדה של גישה.
אתר עם 150MB עולה 12$ לחודש זאת אומרת 144$ לשנה.
עד כאן המידע הידוע לי.
לפי זה 850MB עולה 68$ בחודש ולשנה 816$ נניח קצת הנחה בגלל שזה אתר גדול 700$ בחודש
בשקלים 3150 שקל בשנה.
רות. סוף
-
זה פשוט קצת משגע אנשים שהם משלם על דבר שאין להם מושג כמה הוא עולה.
לא מבין למה. כל מוצר שאתה קונה אין לך מושג כמה עולה ליצר אותו, וזה לא משגע אותך.
וכשאתה מחליט לקנות אותו, אתה בודק את עצמך אם שווה לך המוצר בעלות שהוא עולה. וזהו.
לגבי החישוב - לא הבנתי את החשבון. ודרך אגב - כתבתי למעלה שמתחילת ספטמבר יש לנו שרת משלנו! רק שלנו! זה סימן שאנחנו גדולים (בנפח, ביכולת עיבוד, בצורך בזמינות מקסימלית וכד').
ועדיין אני לא מבין למה למישהו חשוב כמה עולה השרת. כל מה שביקשנו זה תשלום על השימוש באתר. מי שמשתמש - מוזמן לשלם. לא משלם - מוזמן להשתמש בכל זאת.
לא מבין למה. כל מוצר שאתה קונה אין לך מושג כמה עולה ליצר אותו, וזה לא משגע אותך.
וכשאתה מחליט לקנות אותו, אתה בודק את עצמך אם שווה לך המוצר בעלות שהוא עולה. וזהו.
לגבי החישוב - לא הבנתי את החשבון. ודרך אגב - כתבתי למעלה שמתחילת ספטמבר יש לנו שרת משלנו! רק שלנו! זה סימן שאנחנו גדולים (בנפח, ביכולת עיבוד, בצורך בזמינות מקסימלית וכד').
ועדיין אני לא מבין למה למישהו חשוב כמה עולה השרת. כל מה שביקשנו זה תשלום על השימוש באתר. מי שמשתמש - מוזמן לשלם. לא משלם - מוזמן להשתמש בכל זאת.
-
רוב הדברים יש לי מושג מה הסדר גודל שהם אמורים לעלות
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מישהו שאל פעם במה כרוך ארגון ימי העיון והמפגשים השנתיים?
האם לא נגבה על פעילויות אלה כסף באופן נפרד?
אני רוצה לגלות לכם סוד: בעבר שילמתי עבור השימוש באתר.
בינתיים, הנאתי ממנו ירדה מאד והחלטתי להפסיק לשלם.
אני חושבת שבמקרה שלי המודל הכלכלי הצליח.
האם לא נגבה על פעילויות אלה כסף באופן נפרד?
אני רוצה לגלות לכם סוד: בעבר שילמתי עבור השימוש באתר.
בינתיים, הנאתי ממנו ירדה מאד והחלטתי להפסיק לשלם.
אני חושבת שבמקרה שלי המודל הכלכלי הצליח.
-
רוב הדברים שאני קונה יש לי מושג מה הסדר גודל שהם עולים.
אבל למי פה יש מושג - אולי זה עולה 50 שקל לשנה ומשפחת כשר עושקים את הציבור?
לכן אנשים רוצים לדעת
לכן אנשים רוצים לדעת
ועדיין אני לא מבין למה למישהו חשוב כמה עולה השרת.
אז בוא אני יגיד לך למה זה חשוב.
אני רגיל שהכל באינטרנט בחינם. הגעתי לאתר הזה במקרה ונתקעתי. נהנתי לקרוא וגם לכתוב לפעמים. נעשתי משתמש מכור. אתר נחמד, אנשים נחמדים. למה לא?
פתאום מישהו בא ואומר לי שצריך לשלם. לא חייבים אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז אני רוצה לדעת אם אני משלם באמת על מה שאני אמור לשלם - תחזוקת האתר. ואם כל המשלמים האחרים שכבר שילמו מימנו את האתר - אני לא מרגיש שום צורך לשלם.
אני לא מכיר את משפרחת כשר ולא את רני כשר וזה לא משנה לי. אבל אני לא רוצה שהתשלום שלי יהיה על משהו אחר מהשרת של האתר.
לכן, אולי תואיל בטובך להגיד לי, וגם לאחרים כמוני שיש בטח הרבה והם שותקים, אם כבר מימנו את האתר או לא, כמה הוא עולה וכמה שילנמו. לא מעוניין לשלם אפילו שקל מעל הסכום שעולה האתר. ואם אתה לא אומר לי - אל תצפה ממני לשלם. תחפש פרייירים אחרים.
וגם כן אני מסכים עם יוני א
אולי זה עולה 50 שקל לשנה ומשפחת כשר עושקים את הציבור? לכן אנשים רוצים לדעת
וזה בלי שום כוונה להעליב או משהו. באמת כל הכבוד על האתר וההצעות למודל כלכלי אחר. לי זה לא מתאים.
אז בוא אני יגיד לך למה זה חשוב.
אני רגיל שהכל באינטרנט בחינם. הגעתי לאתר הזה במקרה ונתקעתי. נהנתי לקרוא וגם לכתוב לפעמים. נעשתי משתמש מכור. אתר נחמד, אנשים נחמדים. למה לא?
פתאום מישהו בא ואומר לי שצריך לשלם. לא חייבים אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז אני רוצה לדעת אם אני משלם באמת על מה שאני אמור לשלם - תחזוקת האתר. ואם כל המשלמים האחרים שכבר שילמו מימנו את האתר - אני לא מרגיש שום צורך לשלם.
אני לא מכיר את משפרחת כשר ולא את רני כשר וזה לא משנה לי. אבל אני לא רוצה שהתשלום שלי יהיה על משהו אחר מהשרת של האתר.
לכן, אולי תואיל בטובך להגיד לי, וגם לאחרים כמוני שיש בטח הרבה והם שותקים, אם כבר מימנו את האתר או לא, כמה הוא עולה וכמה שילנמו. לא מעוניין לשלם אפילו שקל מעל הסכום שעולה האתר. ואם אתה לא אומר לי - אל תצפה ממני לשלם. תחפש פרייירים אחרים.
וגם כן אני מסכים עם יוני א
אולי זה עולה 50 שקל לשנה ומשפחת כשר עושקים את הציבור? לכן אנשים רוצים לדעת
וזה בלי שום כוונה להעליב או משהו. באמת כל הכבוד על האתר וההצעות למודל כלכלי אחר. לי זה לא מתאים.
-
האם יש לך מושג לגבי רוב הדברים כמה עולה לייצר אותם ? מסופקני. שלא לדבר על מושגים נוספים שקשורים במושג "עלות יצור" כגון "עלויות מימון ואשראי", "שעות עבודה ישירות ועקיפות", "עלות בעלות כוללת" ועוד (גם לי לא, האמת).
ומשפחת כשר עושקים את הציבור?
קראתי מה כתבת, זוהר. תודה. אני יכול להפעיל את הדוברת? סיגל ב !!
האם יש לך מושג לגבי רוב הדברים כמה עולה לייצר אותם ? מסופקני. שלא לדבר על מושגים נוספים שקשורים במושג "עלות יצור" כגון "עלויות מימון ואשראי", "שעות עבודה ישירות ועקיפות", "עלות בעלות כוללת" ועוד (גם לי לא, האמת).
קראתי מה כתבת, זוהר. תודה. אני יכול להפעיל את הדוברת? סיגל ב !!
-
כן, חוץ מדברי טכנלוגיה. יש לי מושג.
בסך הכל נתתי פה מידע שאנשים רוצים.
"האמת היא הדבר החשוב ביותר"
בסך הכל נתתי פה מידע שאנשים רוצים.
"האמת היא הדבר החשוב ביותר"
-
אני מרגישה קצת מסוחררת.
בעיקר כי את הדיון הזה בדיוק, אבל בדיוק, ניהלנו לפני שנה והוא מונח לו כאן אחר כבוד בראשית הדף.![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
זוהר,
אז אני רוצה לדעת אם אני משלם באמת על מה שאני אמור לשלם - תחזוקת האתר
לשאלתך, לא. אתה לא משלם על תחזוקת האתר. שוב, זו לא מגבית, לא מבצע התרמה, ולא אוספים כאן כסף למימון מטרה משותפת. זה לא מה שקורה כאן.
אם תרצה לשלם, התשלום יהיה על השימוש שלך באתר. זהו.
ולכן, אתה מוזמן גם לקבוע את המחיר - כמה זה שווה לך.
כל הכבוד על האתר וההצעות למודל כלכלי אחר. לי זה לא מתאים.
גם זה טוב!
מי שלא מתאים לו - יבורך.
מי שמתאים לו - יבורך.
מה שחשוב, זה שתפעל על פי מה שמתאים לך.
יוני, יצא לך לקנות למשל נעלי Nike ? אתה יודע כמה עולה לייצר אותם? יש לך מושג מה הרווח שיש לחברה על כל זוג נעליים שנמכר?
אולי זה עולה רק 5 דולר לייצר את הנעליים והנה שלמת 75 דולר? אז מישהו קם לומר שנייקי עושקת את הציבור?
אני אומר לך איך הראש שלי עובד.
נניח - רק לצורך הדיון - נניח שזה עולה 50 שקל לשנה (הלוואי שזה היה עולה 50 שקל בשנה, הא רני?
). ונניח שהכשרים עושים בוחטה. אז? מה'כפת לי?
מה, כשאני הולכת לסרט של סטיבן ספילברג אני מתבעסת על המיליונים שהוא הרוויח מהסרט? מה'כפת לי? הייתי בסרט, נהניתי, היה לי שווה לשלם את הכרטיס.
המוקד הוא: כמה זה שווה לנו להשתמש ולשלם דמי שימוש, בתמורה למה שאנו מקבלים מהאתר.
זה כל הרעיון.
![zzz ZZZ](./images/smilies/sleep.gif)
בעיקר כי את הדיון הזה בדיוק, אבל בדיוק, ניהלנו לפני שנה והוא מונח לו כאן אחר כבוד בראשית הדף.
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
זוהר,
אז אני רוצה לדעת אם אני משלם באמת על מה שאני אמור לשלם - תחזוקת האתר
לשאלתך, לא. אתה לא משלם על תחזוקת האתר. שוב, זו לא מגבית, לא מבצע התרמה, ולא אוספים כאן כסף למימון מטרה משותפת. זה לא מה שקורה כאן.
אם תרצה לשלם, התשלום יהיה על השימוש שלך באתר. זהו.
ולכן, אתה מוזמן גם לקבוע את המחיר - כמה זה שווה לך.
כל הכבוד על האתר וההצעות למודל כלכלי אחר. לי זה לא מתאים.
גם זה טוב!
מי שלא מתאים לו - יבורך.
מי שמתאים לו - יבורך.
מה שחשוב, זה שתפעל על פי מה שמתאים לך.
יוני, יצא לך לקנות למשל נעלי Nike ? אתה יודע כמה עולה לייצר אותם? יש לך מושג מה הרווח שיש לחברה על כל זוג נעליים שנמכר?
אולי זה עולה רק 5 דולר לייצר את הנעליים והנה שלמת 75 דולר? אז מישהו קם לומר שנייקי עושקת את הציבור?
אני אומר לך איך הראש שלי עובד.
נניח - רק לצורך הדיון - נניח שזה עולה 50 שקל לשנה (הלוואי שזה היה עולה 50 שקל בשנה, הא רני?
מה, כשאני הולכת לסרט של סטיבן ספילברג אני מתבעסת על המיליונים שהוא הרוויח מהסרט? מה'כפת לי? הייתי בסרט, נהניתי, היה לי שווה לשלם את הכרטיס.
המוקד הוא: כמה זה שווה לנו להשתמש ולשלם דמי שימוש, בתמורה למה שאנו מקבלים מהאתר.
זה כל הרעיון.
![zzz ZZZ](./images/smilies/sleep.gif)
-
סרט, יכול לעלות עשרות מיליוני דולרים.
וסרט הרבה פעמים לא מצליח.
אז אם נגיד סרט עלה ארבעים מיליון והרוויח מאתיים מיליון
אז זה הגיוני
אבל, מה היית אומרת אם מיקרוספט היו מוכרים לך דפדפן שעלה להם 20 שקל לעותק באלף?
צריך סדר גודל במחיר
<רק קראו לך, כבר הגעת
>
וסרט הרבה פעמים לא מצליח.
אז אם נגיד סרט עלה ארבעים מיליון והרוויח מאתיים מיליון
אז זה הגיוני
אבל, מה היית אומרת אם מיקרוספט היו מוכרים לך דפדפן שעלה להם 20 שקל לעותק באלף?
צריך סדר גודל במחיר
<רק קראו לך, כבר הגעת
-
אני חושבת שאפשר היה לכתוב- כך וכך שעות עבודה, כך וכך מחשב חדש.
עד היום איש לא קיבל ולא מקבל תשלום עבור שעות העבודה. התשלום מיועד רק לאחסון בשרת.
יש לך מושג כמה הם אמורים לעלות, לפי המחירים המקובלים בשוק. אני מניחה שאין לך מושג כמה עולה לייצר אותם.
עד היום איש לא קיבל ולא מקבל תשלום עבור שעות העבודה. התשלום מיועד רק לאחסון בשרת.
יש לך מושג כמה הם אמורים לעלות, לפי המחירים המקובלים בשוק. אני מניחה שאין לך מושג כמה עולה לייצר אותם.
-
לי יש. לרוב האנשים אין.
אבל הם חושבים שיש - וכפי ששוב אני אומר לפחות את הסדר גודל
אבל הם חושבים שיש - וכפי ששוב אני אומר לפחות את הסדר גודל
-
וכן, שאני קונה FIFA אני כועס על זה שהם לוקחים 200 ש"ח על דבר שעולה להם הרבה פחות
ולכן אני לא קונה (ועוד הרבה אנשים)
ולכן אני לא קונה (ועוד הרבה אנשים)
-
סרט, יכול לעלות עשרות מיליוני דולרים.
ויש גם סרטים דלי תקציב - ועדיין אני לא מבררת על כל סרט כמה עלה להפיק אותו. אני משלמת על כרטיס - כי לי זה נראה מחיר מתאים לתמורה שאני מצפה לקבל.
(ומתעצבנת אם לא קיבלתי את התמורה ונפלתי על סרט גרוע...
)
_אז אם נגיד סרט עלה ארבעים מיליון והרוויח מאתיים מיליון
אז זה הגיוני_
ומה אז?
נגיד יש סרט כזה מאוד מאוד מצליח. עלה 40 מיליון, הרוויח 200. החבר'ה כבר עשו את הבוחטה שלהם. רק מה לעשות, ואתה, עדיין לא ראית את הסרט.
אז מה תעשה?
תלך לקופת הקולונוע ותגיד לקופאי שאתה רוצה לראות את הסרט אבל לא מוכן לשלם כרטיס כי המפיקים כבר הרוויחו יותר מדי כסף?
ומחזירה אותך לזה:
_יוני, יצא לך לקנות למשל נעלי Nike ? אתה יודע כמה עולה לייצר אותם? יש לך מושג מה הרווח שיש לחברה על כל זוג נעליים שנמכר?
אולי זה עולה רק 5 דולר לייצר את הנעליים והנה שלמת 75 דולר? אז מישהו קם לומר שנייקי עושקת את הציבור?_
צריך סדר גודל במחיר
אנחנו חיים בכלכלת שוק חופשית. כל אחד מחליט איזה מחיר כדאי לו לשלם עבור מוצר מסוים. התשלום הוא אף פעם לא עומד ביחס לעלויות הייצור.
(אתה יודע איזה מתח רווחים גבוה יש במסעדה על המשקאות? האם אתה נמנע משתייה במסעדות?)
<רק קראו לך, כבר הגעת >
<משמרת לילה
>
ויש גם סרטים דלי תקציב - ועדיין אני לא מבררת על כל סרט כמה עלה להפיק אותו. אני משלמת על כרטיס - כי לי זה נראה מחיר מתאים לתמורה שאני מצפה לקבל.
(ומתעצבנת אם לא קיבלתי את התמורה ונפלתי על סרט גרוע...
_אז אם נגיד סרט עלה ארבעים מיליון והרוויח מאתיים מיליון
אז זה הגיוני_
ומה אז?
נגיד יש סרט כזה מאוד מאוד מצליח. עלה 40 מיליון, הרוויח 200. החבר'ה כבר עשו את הבוחטה שלהם. רק מה לעשות, ואתה, עדיין לא ראית את הסרט.
אז מה תעשה?
תלך לקופת הקולונוע ותגיד לקופאי שאתה רוצה לראות את הסרט אבל לא מוכן לשלם כרטיס כי המפיקים כבר הרוויחו יותר מדי כסף?
ומחזירה אותך לזה:
_יוני, יצא לך לקנות למשל נעלי Nike ? אתה יודע כמה עולה לייצר אותם? יש לך מושג מה הרווח שיש לחברה על כל זוג נעליים שנמכר?
אולי זה עולה רק 5 דולר לייצר את הנעליים והנה שלמת 75 דולר? אז מישהו קם לומר שנייקי עושקת את הציבור?_
צריך סדר גודל במחיר
אנחנו חיים בכלכלת שוק חופשית. כל אחד מחליט איזה מחיר כדאי לו לשלם עבור מוצר מסוים. התשלום הוא אף פעם לא עומד ביחס לעלויות הייצור.
(אתה יודע איזה מתח רווחים גבוה יש במסעדה על המשקאות? האם אתה נמנע משתייה במסעדות?)
<רק קראו לך, כבר הגעת >
<משמרת לילה
-
_וכן, שאני קונה FIFA אני כועס על זה שהם לוקחים 200 ש"ח על דבר שעולה להם הרבה פחות
ולכן אני לא קונה_
מה זה FIFA?
משחק מחשב?
ולכן אני לא קונה_
מה זה FIFA?
משחק מחשב?
-
יוני,
זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות כאן.
לא מתאים לך לשלם? אל תשלם. איש לא יבוא אליך בטענות.
בניגוד לסחורות אחרות, כאן אפילו לא מונעים ממך להמשיך להשתמש באתר בלי לשלם.
אני לא שאלתי את רני, אבל אני מניחה שהסכום שהוא הציע למי שרוצה לשלם (70 ש"ח לשנה) היה בנוי על תחשיב מסויים. אני מכירה אותו וסומכת עליו.
ואני חוזרת על משהו שנאמר כאן כבר כמה פעמים:
רני וחדוה שילמו מכיסם את מה שנדרש בלי לדבר על כך ובלי לבקש עזרה, כל עוד יכלו לעמוד בתשלומים.
למה? כי קיומו של האתר והתפקיד שהוא ממלא עבור קהילת החינוך הביתי חשובים בעיניהם.
הם ביקשו השתתפות כשהמחיר קפץ. השתתפות - רק ממי שרוצה להשתתף ומרגיש שזה חשוב לו.
מה כל כך מקפיץ בזה?
זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות כאן.
לא מתאים לך לשלם? אל תשלם. איש לא יבוא אליך בטענות.
בניגוד לסחורות אחרות, כאן אפילו לא מונעים ממך להמשיך להשתמש באתר בלי לשלם.
אני לא שאלתי את רני, אבל אני מניחה שהסכום שהוא הציע למי שרוצה לשלם (70 ש"ח לשנה) היה בנוי על תחשיב מסויים. אני מכירה אותו וסומכת עליו.
ואני חוזרת על משהו שנאמר כאן כבר כמה פעמים:
רני וחדוה שילמו מכיסם את מה שנדרש בלי לדבר על כך ובלי לבקש עזרה, כל עוד יכלו לעמוד בתשלומים.
למה? כי קיומו של האתר והתפקיד שהוא ממלא עבור קהילת החינוך הביתי חשובים בעיניהם.
הם ביקשו השתתפות כשהמחיר קפץ. השתתפות - רק ממי שרוצה להשתתף ומרגיש שזה חשוב לו.
מה כל כך מקפיץ בזה?
-
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20
אני רגיל שהכל באינטרנט בחינם
זוהר, צר לי לאכזב אותך, בעולמנו כמעט אין משהו שהוא בחינם (אפילו האוויר, שכביכול אפשר להשתמש בו בחינם כל כך מזוהם עד שצריכתו גוררת פעמים רבות הוצאות נילוות על משאפים, ניתוחים, הקרנות וכו'...). כל אתרי האינטרנט שאנחנו גולשים בהם "בלי לשלם" משולמים על ידי מישהו - בעיקר מפרסמים שעושים לנו רעש בעיניים ובאוזניים, ומאטים את הגלישה (שזה סוג נוסף של זיהום - זיהום אינטרנט). והנה יש לנו הזדמנות לחווית גלישה אחרת, נקיה יותר. (זה כמו לקנות מים מינרליים/מטהר מים... "למה שאני אקנה מים אם יש לי מים זורמים בברז?!?")
ולגבי עלויות, קצת הבהרה של אי ההבנה שיש פה בדיון -
רני אמר (23.08.2005 00:17) - כל מוצר שאתה קונה אין לך מושג כמה עולה ליצר אותו (ההדגשה שלי)
יוני א הגיב (23.08.2005 00:44) - רוב הדברים יש לי מושג מה הסדר גודל ש הם אמורים לעלות (גם זאת)
זוהר, צר לי לאכזב אותך, בעולמנו כמעט אין משהו שהוא בחינם (אפילו האוויר, שכביכול אפשר להשתמש בו בחינם כל כך מזוהם עד שצריכתו גוררת פעמים רבות הוצאות נילוות על משאפים, ניתוחים, הקרנות וכו'...). כל אתרי האינטרנט שאנחנו גולשים בהם "בלי לשלם" משולמים על ידי מישהו - בעיקר מפרסמים שעושים לנו רעש בעיניים ובאוזניים, ומאטים את הגלישה (שזה סוג נוסף של זיהום - זיהום אינטרנט). והנה יש לנו הזדמנות לחווית גלישה אחרת, נקיה יותר. (זה כמו לקנות מים מינרליים/מטהר מים... "למה שאני אקנה מים אם יש לי מים זורמים בברז?!?")
ולגבי עלויות, קצת הבהרה של אי ההבנה שיש פה בדיון -
רני אמר (23.08.2005 00:17) - כל מוצר שאתה קונה אין לך מושג כמה עולה ליצר אותו (ההדגשה שלי)
יוני א הגיב (23.08.2005 00:44) - רוב הדברים יש לי מושג מה הסדר גודל ש הם אמורים לעלות (גם זאת)
-
וגם כמה עולה לייצר אותו
-
יוני,
הדף היה פתוח אצלי הרבה זמן ולא ריפרשתי לפני שעניתי, כך שלא ראיתי את ההודעות האחרונות שלך. מתנצלת על אי-העדכון שלי...
והתנצלות נוספת - השתמשתי בך כשעיר לעזעזל - אתה לא היחיד שהתייחס ככה לעניין התשלום, פשוט אתה כתבת את זה בצורה בהירה...
הדף היה פתוח אצלי הרבה זמן ולא ריפרשתי לפני שעניתי, כך שלא ראיתי את ההודעות האחרונות שלך. מתנצלת על אי-העדכון שלי...
והתנצלות נוספת - השתמשתי בך כשעיר לעזעזל - אתה לא היחיד שהתייחס ככה לעניין התשלום, פשוט אתה כתבת את זה בצורה בהירה...
-
פניה לרני וחדוה- אולי כדאי לשנות את המודל?
כי מה שפועל לרעתו של המודל הנוכחי זה לחץ חברתי בתוספת לחוסר הודאות.
אולי עדיף לעשות את זה בצורה אחרת? עם ססמא וקוד? נגיד רק למי שרוצה לפתוח דף?
אני לא רואה רע בזה.
נקח לדוגמה את האלון של באופן.
הוא לא מופץ לכל בית ישראל ואח"כ אתם מציעים לשלם למי שזה שווה לו.
אתם שולחים רק למי ששילם.
אז למה האתר לא?
אפשר להשאיר את הקריאה והעיון חינם ומי שירצה לכתוב שישלם.
אני חוששת שהמודל שאותו אימצתם לא עובד (עובדה שלא משלמים) וגורם לתחושות בלתי נעימות אצל הקהל.
נראה לי שאם תגדירו באופן ברור מה בתשלום ומה לא, כולל סכום נקוב וסופי, לאנשים יהיה יותר קל לקבל את זה.
למשל הקריאה באתר חינם והכתיבה בתשלום.
כרגע יש מצב של חוסר ודאות- האתר בתשלום, אבל זה וולנטרי. יש סכום נקוב, אבל משלמים לפי כמה שזה שווה לך.
להערכתי חוסר הודאות בתוספת לחץ חברתי יוצרים רוחות רעות.
מה דעתכם?
כי מה שפועל לרעתו של המודל הנוכחי זה לחץ חברתי בתוספת לחוסר הודאות.
אולי עדיף לעשות את זה בצורה אחרת? עם ססמא וקוד? נגיד רק למי שרוצה לפתוח דף?
אני לא רואה רע בזה.
נקח לדוגמה את האלון של באופן.
הוא לא מופץ לכל בית ישראל ואח"כ אתם מציעים לשלם למי שזה שווה לו.
אתם שולחים רק למי ששילם.
אז למה האתר לא?
אפשר להשאיר את הקריאה והעיון חינם ומי שירצה לכתוב שישלם.
אני חוששת שהמודל שאותו אימצתם לא עובד (עובדה שלא משלמים) וגורם לתחושות בלתי נעימות אצל הקהל.
נראה לי שאם תגדירו באופן ברור מה בתשלום ומה לא, כולל סכום נקוב וסופי, לאנשים יהיה יותר קל לקבל את זה.
למשל הקריאה באתר חינם והכתיבה בתשלום.
כרגע יש מצב של חוסר ודאות- האתר בתשלום, אבל זה וולנטרי. יש סכום נקוב, אבל משלמים לפי כמה שזה שווה לך.
מה דעתכם?
בוקר טוב לכל המשכימים ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
הפניה של רני היתה תזכורת על כך שהשנה לא שולמה עלות התפעול הרעיונות השונים שעלו נועדו לקדם את הענין הזה בקרב מי שמעונין לשלם ומרגיש מספיק שותף (ומכור) לעשות זאת. אני עדין חושבת שכדאי לייעל את הדרך שבה זה נעשה, בלי שום קשר לסכום.
ודרך אגב, המודל אינו כל כך שונה ממצב הענינים בפועל בתחום זכויות היוצרים בארץ. לצערינו משחקי מחשב, סרטים ודיסקים מועתקים ומורדים מהרשת בלי כל תשלום. ואולי זה המקום להזכיר לכל מי שעושה זאת שגם כשהוא מחשב את עלויות הייצור של המפיקים ובטוח שהוא רובין הוד - הוא עובר על החוק וגונב במצח נחושה.
הפניה של רני היתה תזכורת על כך שהשנה לא שולמה עלות התפעול הרעיונות השונים שעלו נועדו לקדם את הענין הזה בקרב מי שמעונין לשלם ומרגיש מספיק שותף (ומכור) לעשות זאת. אני עדין חושבת שכדאי לייעל את הדרך שבה זה נעשה, בלי שום קשר לסכום.
ודרך אגב, המודל אינו כל כך שונה ממצב הענינים בפועל בתחום זכויות היוצרים בארץ. לצערינו משחקי מחשב, סרטים ודיסקים מועתקים ומורדים מהרשת בלי כל תשלום. ואולי זה המקום להזכיר לכל מי שעושה זאת שגם כשהוא מחשב את עלויות הייצור של המפיקים ובטוח שהוא רובין הוד - הוא עובר על החוק וגונב במצח נחושה.
-
איך ניתן לעשוק אדם שמשלם כמה שהוא רוצה?
אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא.
איך ניתן לעשוק אדם שמשלם כמה שהוא רוצה?
אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
פיצה, העניין הוא שמשפ' כשר לא מעוניינת לגבות תשלום מכל מי שרוצה לפתוח דף. רק ממי שמעוניין לשלם.
הקונספט הזה כנראה ממש קשה לעיכול במציאות הקפיטליסטית שלנו, אבל מבחינתם, מי שלא רוצה לשלם, וכן רוצה להמשיך לגלוש - סבבה. כל שיטה שתכפה תשלום תסתור את הרעיון שאומר, בפשטות: אתה רוצה לשלם? תחשוב כמה זה שווה לך, ותשלם.
הקונספט הזה כנראה ממש קשה לעיכול במציאות הקפיטליסטית שלנו, אבל מבחינתם, מי שלא רוצה לשלם, וכן רוצה להמשיך לגלוש - סבבה. כל שיטה שתכפה תשלום תסתור את הרעיון שאומר, בפשטות: אתה רוצה לשלם? תחשוב כמה זה שווה לך, ותשלם.
-
פיצה תודה על התגובות.
אבל, כאמור, אנחנו לא רוצים להגביל בצורה כלשהי את השימוש באתר, כולל כל האפשרויות שבו.
מה שלא ברור לי זה היכן חוסר הודאות? התשלום המומלץ הוא 7 ש"ח בחודש, או 70 ש"ח בשנה. הלחץ החברתי לא קיים משום שאנחנו לא מפרסמים מי משלם ומי לא משלם, כך שהעניין נמצא בינינו ובין כל משלם. היות שיש כאלו שמשלמים בעילום שם, אין לנו אפשרות לדעת בסופו של דבר מי לא משלם, כך שאפילו אם היה לחץ חברתי מסויים שלנו (ואנחנו מדגישים שעל-פי המודל האחריות אינה שלנו) - גם הוא לא אפשרי.
גם רוחות רעות אני לא רואה. יש מי שהמודל לא מתאים מסיבותיו הוא, ושוב, אין זו אחריותנו. הכל כאן בחירה אישית של כל אחד משום שהגלישה היא רשות, הכתיבה היא רשות, התשלום הוא רשות. ההזדהות בשם אמיתי היא רשות. בקיצור - הרשות נתונה מכל הכיוונים.
היות שהמודל הוא על השימוש, אין אנו מפרסמים את העלות של השרת בשל העקרון של המודל, האומר שהתשלום הינו על השימוש ולא כיסוי הוצאות השרת.
ולמרות זאת, כל אחד יכול להתקשר לכל ספק אינטרנט ולבקש פרטים על עלות משוערת ש אחזקת שרת, כדי שיהיה לו סדר גודל כמה זה עולה.
הנתונים מאד פשוטים - שרת נפרד, כלומר מחשב שמיועד לאתר זה בלבד, כולל נפח דיסק סטנדרטי, מעבד סטנדרטי, אחזקה ותפעול שנתיים, גיבויים כשצריך, אל-פסק כדי שיהיה זמין כל הזמן, תקשורת בונה עם יונת לגבי הצרכים הטכניים. זהו!
לגבי השאלה אם אנו עושקים את הציבור או עשויים לעשות כסף על גבי המשתמשים - גם זה עניין של השקפה.
כן, נשמח אם נרוויח מהפעלת האתר.
לא, לא נפסיק את הפעלתו גם אם לא נכסה את עלותו (כרגע יש לי מצב-רוח של "יש כסף" אז אני יכול להרשות לעצמי לומר זאת).
לא, לא נפרסם נתונים מספריים של העסק שלנו (כולל גם העלויות של שאר "עסקי באופן טבעי" האחרים כגון הפקת עלון למנויים, ארגון מפגשים, הפקת חומר תעמולה וכד'). כמובן שאם מישהו רוצה לדעת באופן אישי לגבי פרטים כאלו מוזמן להתקשר ונמסור לו פרטים, כולל מסגרות אשראי, פקדונות, הלוואות, ערבויות, מחזורים עסקיים חודשיים ושנתיים וכד'.
פיצה תודה על התגובות.
אבל, כאמור, אנחנו לא רוצים להגביל בצורה כלשהי את השימוש באתר, כולל כל האפשרויות שבו.
מה שלא ברור לי זה היכן חוסר הודאות? התשלום המומלץ הוא 7 ש"ח בחודש, או 70 ש"ח בשנה. הלחץ החברתי לא קיים משום שאנחנו לא מפרסמים מי משלם ומי לא משלם, כך שהעניין נמצא בינינו ובין כל משלם. היות שיש כאלו שמשלמים בעילום שם, אין לנו אפשרות לדעת בסופו של דבר מי לא משלם, כך שאפילו אם היה לחץ חברתי מסויים שלנו (ואנחנו מדגישים שעל-פי המודל האחריות אינה שלנו) - גם הוא לא אפשרי.
גם רוחות רעות אני לא רואה. יש מי שהמודל לא מתאים מסיבותיו הוא, ושוב, אין זו אחריותנו. הכל כאן בחירה אישית של כל אחד משום שהגלישה היא רשות, הכתיבה היא רשות, התשלום הוא רשות. ההזדהות בשם אמיתי היא רשות. בקיצור - הרשות נתונה מכל הכיוונים.
היות שהמודל הוא על השימוש, אין אנו מפרסמים את העלות של השרת בשל העקרון של המודל, האומר שהתשלום הינו על השימוש ולא כיסוי הוצאות השרת.
ולמרות זאת, כל אחד יכול להתקשר לכל ספק אינטרנט ולבקש פרטים על עלות משוערת ש אחזקת שרת, כדי שיהיה לו סדר גודל כמה זה עולה.
הנתונים מאד פשוטים - שרת נפרד, כלומר מחשב שמיועד לאתר זה בלבד, כולל נפח דיסק סטנדרטי, מעבד סטנדרטי, אחזקה ותפעול שנתיים, גיבויים כשצריך, אל-פסק כדי שיהיה זמין כל הזמן, תקשורת בונה עם יונת לגבי הצרכים הטכניים. זהו!
לגבי השאלה אם אנו עושקים את הציבור או עשויים לעשות כסף על גבי המשתמשים - גם זה עניין של השקפה.
כן, נשמח אם נרוויח מהפעלת האתר.
לא, לא נפסיק את הפעלתו גם אם לא נכסה את עלותו (כרגע יש לי מצב-רוח של "יש כסף" אז אני יכול להרשות לעצמי לומר זאת).
לא, לא נפרסם נתונים מספריים של העסק שלנו (כולל גם העלויות של שאר "עסקי באופן טבעי" האחרים כגון הפקת עלון למנויים, ארגון מפגשים, הפקת חומר תעמולה וכד'). כמובן שאם מישהו רוצה לדעת באופן אישי לגבי פרטים כאלו מוזמן להתקשר ונמסור לו פרטים, כולל מסגרות אשראי, פקדונות, הלוואות, ערבויות, מחזורים עסקיים חודשיים ושנתיים וכד'.
-
נראה לי שאם תגדירו באופן ברור מה בתשלום ומה לא, כולל סכום נקוב וסופי, לאנשים יהיה יותר קל לקבל את זה
האמת, המשפט הזה קצת הצחיק אותי.
יש משהו באתר הזה שלאנשים קל לקבל אותו?
התוכן, החופש לערוך כל דבר שכל אחד כתב, הנושאים?
מי אלה ה"אנשים"? כל מיני ניקים שאני אפילו לא מכירה, שכותבים דברים מצחיקים כמו הרעיון שיש פה "עושק" או ההתרסה "אני רוצה לכתוב ולקרוא כאן ודווקא לא לשלם!" (שוין, כתוב בראש הדף שרק מי שרוצה משלם - מה הבעיה שלך?).
בקיצור, קשה לאנשים שאומרים להם:
"הגיע מועד התשלום השנתי על השימוש שלך באתר הזה.
הסכום המומלץ הוא 7 ש"ח בחודש, 70 ש"ח בשנה.
נשמח מאוד אם תשלמ/י את הסכום המומלץ, או פחות ממנו (נגיד שקל בחודש ולא 7 ש"ח בחודש), או יותר ממנו (השמים הם הגבול), באמצעים שפורטו בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום.
אם את/ה לא רוצה לשלם, גם זה בסדר גמור מצדנו."
הקטע הזה, אם אתה לא רוצה לשלם - אין בעיה, אל תשלם, זה לא מפחית את זכויותיך כאן.
זה קשה לאנשים שבאו מתרבות רגשי האשמה והמודל הכלכלי הקפיטליסטי.
זו בעיה שלהם.
האתר הזה אף פעם לא התחייב להיות מיינסטרים ולעשות חיים קלים לאנשים.
האמת, המשפט הזה קצת הצחיק אותי.
יש משהו באתר הזה שלאנשים קל לקבל אותו?
התוכן, החופש לערוך כל דבר שכל אחד כתב, הנושאים?
מי אלה ה"אנשים"? כל מיני ניקים שאני אפילו לא מכירה, שכותבים דברים מצחיקים כמו הרעיון שיש פה "עושק" או ההתרסה "אני רוצה לכתוב ולקרוא כאן ודווקא לא לשלם!" (שוין, כתוב בראש הדף שרק מי שרוצה משלם - מה הבעיה שלך?).
בקיצור, קשה לאנשים שאומרים להם:
"הגיע מועד התשלום השנתי על השימוש שלך באתר הזה.
הסכום המומלץ הוא 7 ש"ח בחודש, 70 ש"ח בשנה.
נשמח מאוד אם תשלמ/י את הסכום המומלץ, או פחות ממנו (נגיד שקל בחודש ולא 7 ש"ח בחודש), או יותר ממנו (השמים הם הגבול), באמצעים שפורטו בדף אתר באופן טבעי שווה תשלום.
אם את/ה לא רוצה לשלם, גם זה בסדר גמור מצדנו."
הקטע הזה, אם אתה לא רוצה לשלם - אין בעיה, אל תשלם, זה לא מפחית את זכויותיך כאן.
זה קשה לאנשים שבאו מתרבות רגשי האשמה והמודל הכלכלי הקפיטליסטי.
זו בעיה שלהם.
-
אני חוששת שהמודל שאותו אימצתם לא עובד
ואני התרשמתי מדבריו של רני למעלה שהמודל דווקא עבד בשנה הראשונה.
כעת יש בסה"כ חבלי קליטה למודל לשנה השניה.
לא היית ממהרת להספיד את המודל.![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
ואני התרשמתי מדבריו של רני למעלה שהמודל דווקא עבד בשנה הראשונה.
כעת יש בסה"כ חבלי קליטה למודל לשנה השניה.
לא היית ממהרת להספיד את המודל.
-
הי רני, אני לא זוכרת מתי שילמתי בשנה שעברה, האם יש תאריך קלנדרי ממנו משלמים או שזה שונה עבור כל אחד.?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
מה שיפה הוא שאם רני כן יחליט להגביל את הזכויות של מי שלא משלם, או לחסום את האתר למי שלא משלם, אף אחד לא יבוא בטענות, כי זה יהיה נורמלי לחלוטין, כמו בהרבה אתרים בתשלום. אבל כיוון שהוא מאפשר למי שלא משלם להמשיך לגלוש בחופשיות- זה לא בסדר!!!
רציתי להעיר שמודל דומה קיים במוסד מאד מיינסטרימי- במוזיאונים באנגליה. כמעט בכל המוזיאונים הכניסה חופשית, אבל ברחבי המוזיאון מפוזרות מעין קופות שאפשר לשים בהן כסף, עם שלטים מאירי עיניים שמציינים שהכסף מיועד לשימור ואחזקת היצירות (כמובן בלי לציין באיזה סדר גודל של עלות מדובר). הרעיון הוא שכל אחד ישלם רק אם הוא רוצה, לפי כיסו ולפי מידת ההנאה שלו מהמוזיאון. אף אחד לא יכול לדעת אם הסכום שהוא שילם הוא מתחת או מעל העלות הדרושה, או מה יקרה אם הסכום שיאסף יעבור את העלות הדרושה. בכל זאת קשה לי להאמין שאנשים שולחים מכתבים נזעמים להנהלת המוזיאון ודורשים להפסיק את העושק של המבקרים התמימים.
מודל דומה קיים בניו יורק- שם צריך אמנם לעבור בקופה ולקנות כרטיס, אבל המחיר הוא מחיר מומלץ בלבד ואפשר לשלם כמה שרוצים.
רציתי להעיר שמודל דומה קיים במוסד מאד מיינסטרימי- במוזיאונים באנגליה. כמעט בכל המוזיאונים הכניסה חופשית, אבל ברחבי המוזיאון מפוזרות מעין קופות שאפשר לשים בהן כסף, עם שלטים מאירי עיניים שמציינים שהכסף מיועד לשימור ואחזקת היצירות (כמובן בלי לציין באיזה סדר גודל של עלות מדובר). הרעיון הוא שכל אחד ישלם רק אם הוא רוצה, לפי כיסו ולפי מידת ההנאה שלו מהמוזיאון. אף אחד לא יכול לדעת אם הסכום שהוא שילם הוא מתחת או מעל העלות הדרושה, או מה יקרה אם הסכום שיאסף יעבור את העלות הדרושה. בכל זאת קשה לי להאמין שאנשים שולחים מכתבים נזעמים להנהלת המוזיאון ודורשים להפסיק את העושק של המבקרים התמימים.
מודל דומה קיים בניו יורק- שם צריך אמנם לעבור בקופה ולקנות כרטיס, אבל המחיר הוא מחיר מומלץ בלבד ואפשר לשלם כמה שרוצים.
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
זוהר
אבל אומרים לך שאפשר לשלם ולא שצריך - הבדל מאוד גדול! ואתה לא אמור להרגיש שאתה לא בסדר אם אתה לא משלם - כל אחד מחליט אם וכמה הוא רוצה לשלם - ואחרי שמתרגלים לרעיון זה בעצם מאוד הגיוני.
מיצי
השאלה היא, האם יצירה של מעין לחץ חברתי כזה (כי זה, בעצם, מה שזה יוצר) שבעטיו כל מי שלא משלם יחוש צורך לשלם מתוך אי נעימות ואי רצון שידעו שהוא לא שילם או כל סיבה אחרת, לא חוטאת קצת לרעיון המי-שרוצה-משלם של משפ' כשר.
אני רואה שהיה דיון במה שכתבתי בראש הדף שלי - לא עלה בדעתי שזו אמירה שיוצרת לחץ חברתי וכפי שכתבתי גם לא כתבתי אותה כדי להצדיק את השימוש שאני עושה באתר. אני משלמת כמה שמרגיש לי נכון כמה שזה שווה לי שוב אםמצליחים להבין שמותר להשתמש גם בלי לשלם הרי שלא אמורים להרגיש אשמים
מתי נראה לי שמישהו ירגיש אשמה? אולי אם את מרגישה שאת לא משלמת למרות שזה שווה תשלום בעינייך ? <Pלונית תוהה, לא קובעת>
ואפרסקים ?! עשית לי כבוד [-:
אבל אומרים לך שאפשר לשלם ולא שצריך - הבדל מאוד גדול! ואתה לא אמור להרגיש שאתה לא בסדר אם אתה לא משלם - כל אחד מחליט אם וכמה הוא רוצה לשלם - ואחרי שמתרגלים לרעיון זה בעצם מאוד הגיוני.
מיצי
אני רואה שהיה דיון במה שכתבתי בראש הדף שלי - לא עלה בדעתי שזו אמירה שיוצרת לחץ חברתי וכפי שכתבתי גם לא כתבתי אותה כדי להצדיק את השימוש שאני עושה באתר. אני משלמת כמה שמרגיש לי נכון כמה שזה שווה לי שוב אםמצליחים להבין שמותר להשתמש גם בלי לשלם הרי שלא אמורים להרגיש אשמים
מתי נראה לי שמישהו ירגיש אשמה? אולי אם את מרגישה שאת לא משלמת למרות שזה שווה תשלום בעינייך ? <Pלונית תוהה, לא קובעת>
ואפרסקים ?! עשית לי כבוד [-:
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
ועוד דבר:
הלוואי שרני וחדוה ויונת ורועי "יעשו קופה"
-
א.![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
ב. אני הבנתי איפשהו שיונת ורועי לא מסכימים לקבל כרגע תשלום. אני מניחה שרק אם משפ' כשר תעשה "קופה" רצינית באופן עקבי, גם משפ' שרון תתרצה לקבל תשלום עבור שירותיהם המדהימים בהיקפם, באיכותם ובהשקעתם.
א.
ב. אני הבנתי איפשהו שיונת ורועי לא מסכימים לקבל כרגע תשלום. אני מניחה שרק אם משפ' כשר תעשה "קופה" רצינית באופן עקבי, גם משפ' שרון תתרצה לקבל תשלום עבור שירותיהם המדהימים בהיקפם, באיכותם ובהשקעתם.
-
הי רני, אני לא זוכרת מתי שילמתי בשנה שעברה, האם יש תאריך קלנדרי ממנו משלמים או שזה שונה עבור כל אחד.?
מונו, זה שונה עבור כל אחד, אבל אם היית פה בשנה שעברה כשהעלו את הנושא, אז זה היה בערך בתקופה זו של השנה ובטח אז שילמת (-:
אני מציעה שתתקשרי אליהם. אם שילמת בשמך המלא אז בטח יש רישום.
מונו, זה שונה עבור כל אחד, אבל אם היית פה בשנה שעברה כשהעלו את הנושא, אז זה היה בערך בתקופה זו של השנה ובטח אז שילמת (-:
אני מציעה שתתקשרי אליהם. אם שילמת בשמך המלא אז בטח יש רישום.
-
רני,
מה שלא ברור לי זה היכן חוסר הודאות?
חוסר הודאות היא בהגדרת הסכום והתשלום כאופציונאלים ולא מחייבים. כלומר, צריך לשלם על השימוש באתר, אבל לא חייבים. יש סכום מוגדר, אבל תשלמו כמה שזה שווה לכם. זה משאיר דברים לא סגורים ולא מוגדרים.
הלחץ החברתי לא קיים משום שאנחנו לא מפרסמים מי משלם ומי לא משלם
לא מסכימה איתך. הנה ציטוט אחד להדגמת הלחץ:
_אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא._(תבשיל קדרה)
לא חייבים להזדהות על מנת להרגיש את הלחץ.
אגב אשמח אם תסבירו לי למה בחרתם במודל הזה (אתם או הדוברת
)
אני באמת ובתמים לא מבינה מה טוב בו.
בשמת,
הזילזול משתמע מדבריך?
האם את חושבת שאופן התשלום על האתר בא כעיסקת חבילה יחד עם מיטה משפחתית והנקה עד גיל מופלג. ואם כן למה? מה הקשר?
מה שלא ברור לי זה היכן חוסר הודאות?
חוסר הודאות היא בהגדרת הסכום והתשלום כאופציונאלים ולא מחייבים. כלומר, צריך לשלם על השימוש באתר, אבל לא חייבים. יש סכום מוגדר, אבל תשלמו כמה שזה שווה לכם. זה משאיר דברים לא סגורים ולא מוגדרים.
הלחץ החברתי לא קיים משום שאנחנו לא מפרסמים מי משלם ומי לא משלם
לא מסכימה איתך. הנה ציטוט אחד להדגמת הלחץ:
_אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא._(תבשיל קדרה)
לא חייבים להזדהות על מנת להרגיש את הלחץ.
אגב אשמח אם תסבירו לי למה בחרתם במודל הזה (אתם או הדוברת
אני באמת ובתמים לא מבינה מה טוב בו.
בשמת,
הזילזול משתמע מדבריך?
האם את חושבת שאופן התשלום על האתר בא כעיסקת חבילה יחד עם מיטה משפחתית והנקה עד גיל מופלג. ואם כן למה? מה הקשר?
-
זה משאיר דברים לא סגורים ולא מוגדרים.
ברוכים הבאים לאתר באופן טבעי !
זה משאיר דברים לא סגורים ולא מוגדרים.
ברוכים הבאים לאתר באופן טבעי !
-
פיצה, איך הציטוט הזה מדגים את הלחץ החברתי?
( _אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא_ )
האם את חושבת שאופן התשלום על האתר בא כעיסקת חבילה יחד עם מיטה משפחתית והנקה עד גיל מופלג. ואם כן למה? מה הקשר? הקשר הוא בפתיחות מחשבתית, ואי קבלת "מה שכולם עושים" כמובן מאליו.
ודרך אגב - המודל הכלכלי ה"חדשני" הזה הוא פשוט מודל קפיטליסטי משוכלל - כשאני הולכת לקנות חולצה, למשל, אני נכנסת לחנות, מודדת, בודקת כמה רוצים עבורה ו מחליטה כמה היא שווה בשבילי . אם מחירה שווה לסכום שהיא שווה לי או נמוך ממנו, אני אקנה אותה. אם לא אני אמדוד חולצה אחרת או אלך לחנות אחרת.
השכלול פה הוא שמאפשרים לנו לקחת את החולצה בכל מקרה, אבל עדיין נדרשת מאיתנו החלטה כמה היא שווה לנו... אם בכלל..
( _אבל אם לא משלמים אני אמור להרגיש שאני לא בסדר.
אז זהו, שלא_ )
האם את חושבת שאופן התשלום על האתר בא כעיסקת חבילה יחד עם מיטה משפחתית והנקה עד גיל מופלג. ואם כן למה? מה הקשר? הקשר הוא בפתיחות מחשבתית, ואי קבלת "מה שכולם עושים" כמובן מאליו.
ודרך אגב - המודל הכלכלי ה"חדשני" הזה הוא פשוט מודל קפיטליסטי משוכלל - כשאני הולכת לקנות חולצה, למשל, אני נכנסת לחנות, מודדת, בודקת כמה רוצים עבורה ו מחליטה כמה היא שווה בשבילי . אם מחירה שווה לסכום שהיא שווה לי או נמוך ממנו, אני אקנה אותה. אם לא אני אמדוד חולצה אחרת או אלך לחנות אחרת.
השכלול פה הוא שמאפשרים לנו לקחת את החולצה בכל מקרה, אבל עדיין נדרשת מאיתנו החלטה כמה היא שווה לנו... אם בכלל..
-
אבל אם החולצה הזאת היא החולצה היחידה שאני רוצה, והחולצה שווה לי 2000 שקל.
אבל אם היית מוכר אותה בצורה נורמלית היא היתה עולה 50, אז מה?
<זה לא קשור לתשלום על האתר אלא למודל באופן כללי
אבל אם היית מוכר אותה בצורה נורמלית היא היתה עולה 50, אז מה?
<זה לא קשור לתשלום על האתר אלא למודל באופן כללי
-
זה אכן עובד ככה - לפעמים שווה לך לשלם על מוצר הרבה יותר מערכו הריאלי (למשל בגלל שמודפסת עליו מילה כלשהי..) וזו החלטה של הקונה אם לשלם את הסכום או לא...
[אמא שלי ודודה שלי הלכו לאותה חנות לקנות מגהץ לי ולבת דודה שלי. אמא שלי קנתה מגהץ של חברה לא מוכרת, ושילמה כמה שהיה שווה לה, דודה שלי קנתה מגהץ של חברה מוכרת ושילמה כמה שהיה שווה לה (הרבה יותר). בת דודתי ואני קיבלנו מגהץ זהה (טוב, מודה, הפלסטיק של מיכל המים אצלי כחול ואצלה ירקרק, והכיתוב שונה)]
[אמא שלי ודודה שלי הלכו לאותה חנות לקנות מגהץ לי ולבת דודה שלי. אמא שלי קנתה מגהץ של חברה לא מוכרת, ושילמה כמה שהיה שווה לה, דודה שלי קנתה מגהץ של חברה מוכרת ושילמה כמה שהיה שווה לה (הרבה יותר). בת דודתי ואני קיבלנו מגהץ זהה (טוב, מודה, הפלסטיק של מיכל המים אצלי כחול ואצלה ירקרק, והכיתוב שונה)]