דיון בנוגע לעריכות מדור טבעונאות
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
לגבי התהייה מה נחשב אפוי למחצה, אני חושבת שהתוצאה די דומה בין אם השתמשו בשמש לצורך חימום והגיעו לאפייה למחצה, או בתנור ב- 180 מעלות לרבע שעה והפסיקו באמצע האפייה, או בתנור ב- 42 מעלות לכמה שעות והתוצאה היא אפייה למחצה.
גם אני מסכימה.
<לא מסכימה להלחם ולא מסכימה לשימוש יתר לא מדוייק במילה.>
אולי יעזור במקרה הזה לסדר את המתכונים לפי סוגי מזונות ואופני עיבוד ולא לפי אסכולות אכילה
מסכימה מאד
<אגב, למי שאמרה שזה מה שמשותף, 42 מעלות זו האסכולה הכי מחמירה ברופוד, יש כאלה שעוברים את ה50 מעלות. אני מסכימה שיש חשיבות לטמפרטורה שבה עוברים חלבונים שינוי מבני, ולכן זו הטמפרטורה שאני הולכת איתה, אבל זה לא הגבול היחיד המוכר בתחום הזה.>
_הגם אם "טבעוני" או "צמחוני" ברורים יותר, הם מותירים את אוכלי הבשר החי/הנא והביצים החיות כלא שייכים למדור או לדפי המתכונים
אני לא ממש ראיתי התייחסות לתחום הזה בדפי ה"טבעונאות" או בכלל. אולי אני טועה, אבל אני מכירה רק דף אחד כזה (על בשר נא) וגם הוא דף דיון. לדעתי אפשר להתעלם מהעניין הזה בינתיים, לי נראה שה"לקוחות" העיקריים של מדור טבעונאות באתר הם אנשים שלא אוכלים מוצרים מן החי. כך שאני דבקה בהצעתי להכניס הכל למדור_
רשומון מעצבן ומקומם!!!!
זה לא כי לא היה דיון! זה כי הוא הוגלה בכוח ובעקביות לדפים מחוץ למדור!
אני דבקה באי הסכמתי להכניס את הכל למדור אחד.
גם אני מסכימה.
<לא מסכימה להלחם ולא מסכימה לשימוש יתר לא מדוייק במילה.>
אולי יעזור במקרה הזה לסדר את המתכונים לפי סוגי מזונות ואופני עיבוד ולא לפי אסכולות אכילה
מסכימה מאד
<אגב, למי שאמרה שזה מה שמשותף, 42 מעלות זו האסכולה הכי מחמירה ברופוד, יש כאלה שעוברים את ה50 מעלות. אני מסכימה שיש חשיבות לטמפרטורה שבה עוברים חלבונים שינוי מבני, ולכן זו הטמפרטורה שאני הולכת איתה, אבל זה לא הגבול היחיד המוכר בתחום הזה.>
_הגם אם "טבעוני" או "צמחוני" ברורים יותר, הם מותירים את אוכלי הבשר החי/הנא והביצים החיות כלא שייכים למדור או לדפי המתכונים
אני לא ממש ראיתי התייחסות לתחום הזה בדפי ה"טבעונאות" או בכלל. אולי אני טועה, אבל אני מכירה רק דף אחד כזה (על בשר נא) וגם הוא דף דיון. לדעתי אפשר להתעלם מהעניין הזה בינתיים, לי נראה שה"לקוחות" העיקריים של מדור טבעונאות באתר הם אנשים שלא אוכלים מוצרים מן החי. כך שאני דבקה בהצעתי להכניס הכל למדור_
רשומון מעצבן ומקומם!!!!
זה לא כי לא היה דיון! זה כי הוא הוגלה בכוח ובעקביות לדפים מחוץ למדור!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
_מעדיפה להשתמש בצמחוני או טבעוני על פני "מן הצומח". זה גם יותר ברור בעיני.
טרה, הגם אם "טבעוני" או "צמחוני" ברורים יותר, הם מותירים את אוכלי הבשר החי/הנא והביצים החיות כלא שייכים למדור או לדפי המתכונים._
התייחסתי רק לשמןת הדפים הספציפיים חמאה טבעונית, סושי צמחוני וכדומה, לאחר החלוקה שלך.
(עוגיות חיוניות טוב, קרקר שמש טוב, וכן הלאה).
טרה, הגם אם "טבעוני" או "צמחוני" ברורים יותר, הם מותירים את אוכלי הבשר החי/הנא והביצים החיות כלא שייכים למדור או לדפי המתכונים._
התייחסתי רק לשמןת הדפים הספציפיים חמאה טבעונית, סושי צמחוני וכדומה, לאחר החלוקה שלך.
(עוגיות חיוניות טוב, קרקר שמש טוב, וכן הלאה).
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
_רשומון מעצבן ומקומם!!!!
זה לא כי לא היה דיון! זה כי הוא הוגלה בכוח ובעקביות לדפים מחוץ למדור!_
וואו, סליחה. לא ידעתי... פשוט אף פעם לא ראיתי התייחסות לזה ולא חשבתי שבאמת יש כאן אנשים שאוכלים ביצים חיות או בשר חי במסגרת משנה תזונתית שכזאת. אם היה ניסיון שהושתק לדון בזה זה חמור גם בעיניי. חבל שאת צועקת עלי, אני לא נגדך.
זה לא כי לא היה דיון! זה כי הוא הוגלה בכוח ובעקביות לדפים מחוץ למדור!_
וואו, סליחה. לא ידעתי... פשוט אף פעם לא ראיתי התייחסות לזה ולא חשבתי שבאמת יש כאן אנשים שאוכלים ביצים חיות או בשר חי במסגרת משנה תזונתית שכזאת. אם היה ניסיון שהושתק לדון בזה זה חמור גם בעיניי. חבל שאת צועקת עלי, אני לא נגדך.
-
עניין של השקפה. אם יש הסכמה כללית שיש צורך במדור נפרד (במיוחד אם יש בו גם מתכונים למזון מן החי ללא בישול, זה בהחלט סימן שאכן יש כאן צורת אכילה שמתרחקת מטבעונות וזקוקה להגדרה נפרדת) אני כמובן לא אתנגד. פשוט נדמה היה לי שזה פתרון שלא מספיק נלקח בחשבון.
עניין של השקפה. אם יש הסכמה כללית שיש צורך במדור נפרד (במיוחד אם יש בו גם מתכונים למזון מן החי ללא בישול, זה בהחלט סימן שאכן יש כאן צורת אכילה שמתרחקת מטבעונות וזקוקה להגדרה נפרדת) אני כמובן לא אתנגד. פשוט נדמה היה לי שזה פתרון שלא מספיק נלקח בחשבון.
_עדיין לא תהיה כאן החיוּת שהיתה כאן קודם.
ההפסד הוא כולו של באי האתר._
לא מדובשו החיוני, ולא מעוקצו הגולמי
ההפסד הוא כולו של באי האתר._
לא מדובשו החיוני, ולא מעוקצו הגולמי
-
חבל שאת צועקת עלי, אני לא נגדך.
ממש לא עלייך, על הרשומון.
@}
ממש לא עלייך, על הרשומון.
@}
-
- הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
- דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*
_לדעתי כבר נפל דבר, ובישראל אוכלי raw food יתייחסו אל עצמם כאוכלי מזון נא.
כלל לא.
ראו את הכתבה הזאת שפורסמה אתמול ב-YNET, שהוא אתר מאוד פופולרי. הכתבה היא בדיוק על סוג התזונה שאנחנו מדברות עליה פה. המלה "נא" לא מוזכרת בה ולו פעם אחת. הכותרת שלה:
אל תבשלו להם את האוכל: דיאטת ה-Raw Food_
המילה "נא" לא מוזכרת בכתבה אך בהחלט מוזכרת בטוקבקים...סתם שמתי לב.או שאולי אין דבר כזה סתם
כלל לא.
ראו את הכתבה הזאת שפורסמה אתמול ב-YNET, שהוא אתר מאוד פופולרי. הכתבה היא בדיוק על סוג התזונה שאנחנו מדברות עליה פה. המלה "נא" לא מוזכרת בה ולו פעם אחת. הכותרת שלה:
אל תבשלו להם את האוכל: דיאטת ה-Raw Food_
המילה "נא" לא מוזכרת בכתבה אך בהחלט מוזכרת בטוקבקים...סתם שמתי לב.או שאולי אין דבר כזה סתם
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2008, 20:34
- דף אישי: הדף האישי של כדור_פרווה_ורוד_עם_קוצים*
אני מוצא את העריכות שהדף הזה עובר, אולי כאותו סוג של טרור שאתם נלחמים כנגדו. הפכתם להיות אותו אויב שממנו אתם חוששים.
Aquila Ka Hekate
Aquila Ka Hekate
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
כך שאני דבקה בהצעתי להכניס הכל למדור צמחונות טבעונות?.
טבעונות כפי שרווחת בישראל (ולא בהגדרה המילונית) היא תזונה מבושלת לכל דבר שכוללת שימוש בחומרי גלם תעשייתיים מעובדים ושימוש לא מועט בדגנים מעובדים, במוצרי מזון מעובדים (ואפילו ג'אנק פוד). זאת הכללה כמובן, אבל זו המציאות שאני מכירה בסביבתי. צמחונות אגב בהגדרתה המילונית נחשבת לתזונה מבושלת ללא אכילת בשר.
יש משמעות לרצון בשם מדור ייחודי שמשקף את אופי ורוח התזונה החיה, ויש משמעות לרצון בהפרדה של מתכונים חיים ממתכונים אחרים. אחת הסיבות לכך הוזכרה כאן בדיון כבר כמה פעמים ע"י משתתפות/ים שונות/ים - נוחות השימוש במדור הקיים עבור חלק מהקהילה.
המדור כבר קיים. אני לא רואה סיבה הגיונית לשנות אותו לחלוטין או להטמיע אותו במדור יחסית רדום ופחות מבוקש כמו מדור בשם צמחונות טבעונות.
אני חושבת שדרושה חשיבה מעמיקה ויצירתית כדי למצוא שם לקבוצת האנשים שמעדיפים לעבד את מזונם באופן מינימלי,
גם אני חושבת כך.
אם באמת יש צורך כזה
הצורך בהחלט קיים, גם אם קולו לא נשמע כאן המון בדיון; וכפי שאורי כבר כתב, קיים צורך אף במונח שניתן להטות אותו תחבירית.
טבעונות כפי שרווחת בישראל (ולא בהגדרה המילונית) היא תזונה מבושלת לכל דבר שכוללת שימוש בחומרי גלם תעשייתיים מעובדים ושימוש לא מועט בדגנים מעובדים, במוצרי מזון מעובדים (ואפילו ג'אנק פוד). זאת הכללה כמובן, אבל זו המציאות שאני מכירה בסביבתי. צמחונות אגב בהגדרתה המילונית נחשבת לתזונה מבושלת ללא אכילת בשר.
יש משמעות לרצון בשם מדור ייחודי שמשקף את אופי ורוח התזונה החיה, ויש משמעות לרצון בהפרדה של מתכונים חיים ממתכונים אחרים. אחת הסיבות לכך הוזכרה כאן בדיון כבר כמה פעמים ע"י משתתפות/ים שונות/ים - נוחות השימוש במדור הקיים עבור חלק מהקהילה.
המדור כבר קיים. אני לא רואה סיבה הגיונית לשנות אותו לחלוטין או להטמיע אותו במדור יחסית רדום ופחות מבוקש כמו מדור בשם צמחונות טבעונות.
אני חושבת שדרושה חשיבה מעמיקה ויצירתית כדי למצוא שם לקבוצת האנשים שמעדיפים לעבד את מזונם באופן מינימלי,
גם אני חושבת כך.
אם באמת יש צורך כזה
הצורך בהחלט קיים, גם אם קולו לא נשמע כאן המון בדיון; וכפי שאורי כבר כתב, קיים צורך אף במונח שניתן להטות אותו תחבירית.
-
אוקיי, הבנתי.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
הלשונאי
גם זה שיבוש די מזעזע...
או סתם טעות תמימה
אני מוצא את העריכות שהדף הזה עובר, אולי כאותו סוג של טרור שאתם נלחמים כנגדו
מה? על מה מדובר? (אני לא מצליחה לעקוב אחרי עריכות)
גם זה שיבוש די מזעזע...
או סתם טעות תמימה
אני מוצא את העריכות שהדף הזה עובר, אולי כאותו סוג של טרור שאתם נלחמים כנגדו
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
למרות שאני מעדיפה שהדפים והמדור ישארו כמו שהם היו (זולת שינויים קלים של איחוד דפים כלשהם), אני בוחרת בהלך רוח כנוע בעניין זה. מצד שני חשוב לי כן להתיחס. אני רואה את נסיונות החשיבה שלכם ואני מעריכה את המאמצים.
מירב היטבת לנסח את הסיכום.
,אני מסכימה עם הדברים כפי שנסחת אותם בסיכום..
למתכונים שמזכירים מוצרי חלב, הועלתה ההצעה להשתמש בביטוי "מן הצומח" על פני "צמחי"- מעדיפה את האופציה הזו.
_אבל לא את השם "גולמי". זה ממש לא גולמי
גם אני חושבת שתזונה גולמית לא משקפת את אופי ורוח התזונה.- מצטרפת.
אמשיך לחשוב על שאר הדברים...
מירב היטבת לנסח את הסיכום.
,אני מסכימה עם הדברים כפי שנסחת אותם בסיכום..
למתכונים שמזכירים מוצרי חלב, הועלתה ההצעה להשתמש בביטוי "מן הצומח" על פני "צמחי"- מעדיפה את האופציה הזו.
_אבל לא את השם "גולמי". זה ממש לא גולמי
גם אני חושבת שתזונה גולמית לא משקפת את אופי ורוח התזונה.- מצטרפת.
אמשיך לחשוב על שאר הדברים...
-
הקוקוס החצילים והקשיו יכולים להישאר לבד, לדעתי.
בסדר גם מבחינתי.
התייחסתי רק לשמות הדפים הספציפיים חמאה טבעונית?, סושי צמחוני? וכדומה, לאחר החלוקה שלך.
אני יודעת. תשובתי הייתה בתגובה לפלונית שכתבה לפנייך, והציעה שמות אחידים לכל המתכונים.
בסדר גם מבחינתי.
התייחסתי רק לשמות הדפים הספציפיים חמאה טבעונית?, סושי צמחוני? וכדומה, לאחר החלוקה שלך.
אני יודעת. תשובתי הייתה בתגובה לפלונית שכתבה לפנייך, והציעה שמות אחידים לכל המתכונים.
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
מיכל שץ, סליחה, לא התכונתי לפגוע, אולי קצת נסחפתי בכך שניסיתי להגן על חברתנו גלי.
-
הקוקוס החצילים והקשיו יכולים להישאר לבד, לדעתי
למה?
להבנתי, מה שמייחד את הקוקוס והקשיו (ואולי עוד) זה שאלו הם אגוזים שמשתמשים בהם גם לייצור שומן.
אולי לייחד דף לנושא הזה?
"מקורות טובים לשומן צמחי"? (יש כזה?)
ולאוו דווקא דף לאגוז שמאחד יחד כמה דברים שלא בהכרח קשורים? (מקווה שאני מובנת)
למה?
להבנתי, מה שמייחד את הקוקוס והקשיו (ואולי עוד) זה שאלו הם אגוזים שמשתמשים בהם גם לייצור שומן.
אולי לייחד דף לנושא הזה?
"מקורות טובים לשומן צמחי"? (יש כזה?)
ולאוו דווקא דף לאגוז שמאחד יחד כמה דברים שלא בהכרח קשורים? (מקווה שאני מובנת)
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
_אני לא שותפה לדיוני העריכה ולא לעבודת העריכה אבל עוקבת בשמחה.
הרבה פעמים ראיתי מתכון מפתה וכשבאתי אחרי כמה ימים לקרוא אותו שוב (כדי לבצע) לא מצאתי אותו, כי לא זכרתי איפה לחפש.
תודה לכל העמלים על הנגשת המתכונים_
הרבה פעמים ראיתי מתכון מפתה וכשבאתי אחרי כמה ימים לקרוא אותו שוב (כדי לבצע) לא מצאתי אותו, כי לא זכרתי איפה לחפש.
תודה לכל העמלים על הנגשת המתכונים_
-
מקורות טובים לשומן צמחי
מצויין. (או דף שמוקדש לכל המתחלבים מן הצומח)
מצויין. (או דף שמוקדש לכל המתחלבים מן הצומח)
-
מקורות טובים לשומן צמחי"? (יש כזה?)
רעיון טוב.
אין דף כזה למיטב ידיעתי, אלא הודעות פזורות בדיונים שונים.
לגבי הדף "הכול על אגוזים", זה דיון אינפורמטיבי על אגוזים אורגניים, מגדלים, ליקוט, פיצוח אגוזים, אחסון אגוזים וכדומה.
אפשר לעורר את הנושא שהעלית שם או לפתוח דף חדש.
לגבי הקאשיו, הוא מוזכר גם בדף של האגוזים, לכן חשבתי לאחד את המידע.
רעיון טוב.
אין דף כזה למיטב ידיעתי, אלא הודעות פזורות בדיונים שונים.
לגבי הדף "הכול על אגוזים", זה דיון אינפורמטיבי על אגוזים אורגניים, מגדלים, ליקוט, פיצוח אגוזים, אחסון אגוזים וכדומה.
אפשר לעורר את הנושא שהעלית שם או לפתוח דף חדש.
לגבי הקאשיו, הוא מוזכר גם בדף של האגוזים, לכן חשבתי לאחד את המידע.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
אגב, אני אף פעם לא הבנתי את החלוקה המוזרה בין "צמחוני" ל"טבעוני". זה צריך היה להיות בדיוק הפוך.
"צמחוני" מהמילה "צמח" כלומר - אוכל רק מה שבא מהצומח. (אבל צמחונים אוכלים גם ביצים, ולפעמים דגים...)
"טבעוני" מהמילה "טבע" - כלומר אוכל מה שבא מהטבע (גם ביצים באות מהטבע, לא?)
זה קצת מזכיר לי את הטעות ההיסטורית שבגללה החליפו בין "תזמורת" (מהמילה "זמר" כלומר חבורת אנשים ששרים יחדיו) ל"מקהלה" (שבשורש שלה אין שום דבר שייחודי דוקא לשירה). זה היה אמור להיות בדיוק הפוך...
<עודד שמח לתרום תרומה חיונית לדיון. או שמא גולמית? או חיה? >
"צמחוני" מהמילה "צמח" כלומר - אוכל רק מה שבא מהצומח. (אבל צמחונים אוכלים גם ביצים, ולפעמים דגים...)
"טבעוני" מהמילה "טבע" - כלומר אוכל מה שבא מהטבע (גם ביצים באות מהטבע, לא?)
זה קצת מזכיר לי את הטעות ההיסטורית שבגללה החליפו בין "תזמורת" (מהמילה "זמר" כלומר חבורת אנשים ששרים יחדיו) ל"מקהלה" (שבשורש שלה אין שום דבר שייחודי דוקא לשירה). זה היה אמור להיות בדיוק הפוך...
<עודד שמח לתרום תרומה חיונית לדיון. או שמא גולמית? או חיה? >
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
עודד שמח לתרום תרומה חיונית לדיון. או שמא גולמית? או חיה?
תרומה נאה, כמובן.
תרומה נאה, כמובן.
-
אגב, אני אף פעם לא הבנתי את החלוקה המוזרה בין "צמחוני" ל"טבעוני". זה צריך היה להיות בדיוק הפוך.
נכון!! זה תמיד הפריע לי. אפילו חשבתי לכתוב את זה בעצמי אבל לא היה לי כוח: )
נכון!! זה תמיד הפריע לי. אפילו חשבתי לכתוב את זה בעצמי אבל לא היה לי כוח: )
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*
זה קצת מזכיר לי את הטעות ההיסטורית שבגללה החליפו בין "תזמורת" (מהמילה "זמר" כלומר חבורת אנשים ששרים יחדיו) ל"מקהלה"
בספר "סוכריות מהשמיים" של גיל חובב מתואר גלגול המאורעות בבית בן-יהודה שהביא להחלפה המצערת (נדמה לי שההתיחסות שם היא לתזמורת ומנגינה דוקא, שאכן, אם בוחנים את שרשיהם, אמורים להיות הפוכים, אבל לא בטוחה).
בספר "סוכריות מהשמיים" של גיל חובב מתואר גלגול המאורעות בבית בן-יהודה שהביא להחלפה המצערת (נדמה לי שההתיחסות שם היא לתזמורת ומנגינה דוקא, שאכן, אם בוחנים את שרשיהם, אמורים להיות הפוכים, אבל לא בטוחה).
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2008, 20:34
- דף אישי: הדף האישי של כדור_פרווה_ורוד_עם_קוצים*
מיכל, אני כתבתי את דעתי בנוגע להלחמי הלשון שלדעתי לגיטימיים, וציינתי מילים שנראו לי נקמניות של מישהי כאן.
ההודעה שלי ותגובותיה נמחקה.
מיכל, אני כתבתי את דעתי בנוגע להלחמי הלשון שלדעתי לגיטימיים, וציינתי מילים שנראו לי נקמניות של מישהי כאן.
ההודעה שלי ותגובותיה נמחקה.
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 18:50
- דף אישי: הדף האישי של עורכת_מתנדבת*
ב{{}}עוגיות בריאות יש מתכון למאקארונאים.
למה לא להעביר לשם את כל ה{{}}עוגיות נאות?
למה לא להעביר לשם את כל ה{{}}עוגיות נאות?
-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
-
למה לא להעביר לשם את כל העוגיות נאות?
הדף עוגיות בריאות מכיל מתכונים עם קמח, ביצים, מוצרי חלב, סוכר וכן מעורבת בו אפייה.
בעיניי הגיוני יותר להעביר את המתכון החי מאקארונאים לדף עוגיות נאות, ולהשאיר דף נפרד למתכונים חיים, שיוכל לשרת גם בעלי רגישויות וכדומה.
אפשר לתת קישורים מדף אחד לאחר ולהפך.
רוביק רוזנטל: מזון חי או מת
מעניין מאוד מה שרוביק רוזנטל כותב על השימוש הנרחב במילה "נא" בעברית.
הדף עוגיות בריאות מכיל מתכונים עם קמח, ביצים, מוצרי חלב, סוכר וכן מעורבת בו אפייה.
בעיניי הגיוני יותר להעביר את המתכון החי מאקארונאים לדף עוגיות נאות, ולהשאיר דף נפרד למתכונים חיים, שיוכל לשרת גם בעלי רגישויות וכדומה.
אפשר לתת קישורים מדף אחד לאחר ולהפך.
אני מאוד אוהבת את המדור של רוביק רוזנטל ב- NRG, עם זאת אני חושבת שהעומק אליו הגיע הדיון פה בדף מעמיק יותר.
יתכן משום שלחלק ניכר ממשתתפי הדיון יש יותר רקע בתזונה כזו ואחרת, ויתכן שמשום שהוא כותב טור בעיתון ולא באיזה מחקר, או לא אמור להשתמש בדברים כפי שאנו רוצים להשתמש בהם פה.
לדעתי תרומתו העיקרית לדיון היא "הורדת הלחץ" (היחס הטעון והחיוני (-; שיש פה באתר) מהמושג "נא".
כלומר, נתן היבטים לכאן ולכאן: את שורשיה בעברית לצד בעיות מבניות, ושם את המילה באותו גובה של חשיבות לצד המילים האחרות (עם הסתיגויותיו ממילים מסוימות).
אז אני חוזרת להצעותיה של מירב ב בתמצותה את הדיון, שכפי שכבר כתבו פה - עשתה עבודה מ-צ-ו-י-נ-ת!
אני מאוד אוהבת את המדור של רוביק רוזנטל ב- NRG, עם זאת אני חושבת שהעומק אליו הגיע הדיון פה בדף מעמיק יותר.
יתכן משום שלחלק ניכר ממשתתפי הדיון יש יותר רקע בתזונה כזו ואחרת, ויתכן שמשום שהוא כותב טור בעיתון ולא באיזה מחקר, או לא אמור להשתמש בדברים כפי שאנו רוצים להשתמש בהם פה.
לדעתי תרומתו העיקרית לדיון היא "הורדת הלחץ" (היחס הטעון והחיוני (-; שיש פה באתר) מהמושג "נא".
כלומר, נתן היבטים לכאן ולכאן: את שורשיה בעברית לצד בעיות מבניות, ושם את המילה באותו גובה של חשיבות לצד המילים האחרות (עם הסתיגויותיו ממילים מסוימות).
אז אני חוזרת להצעותיה של מירב ב בתמצותה את הדיון, שכפי שכבר כתבו פה - עשתה עבודה מ-צ-ו-י-נ-ת!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מירב, ההמלצה שלו היא להשתמש במלה "חי".
ההמלצה שלו היא להשתמש במלה "חי".
אבל המינוחים שהוא נותן כדוגמא הם לא מדויקים לענינינו.
"לחם חי", למשל, אינו raw food.
אני מסכימה שלא לוותר על המושג "חי", אבל באופן בו תואר לעיל - היכן שמתאים. למשל - ירקות חיים.
עדיין נראה לי ש עוגיות חיות פחות מוצלח מ עוגיות נאות, ועוד (הורחב רבות למעלה).
אבל המינוחים שהוא נותן כדוגמא הם לא מדויקים לענינינו.
"לחם חי", למשל, אינו raw food.
אני מסכימה שלא לוותר על המושג "חי", אבל באופן בו תואר לעיל - היכן שמתאים. למשל - ירקות חיים.
עדיין נראה לי ש עוגיות חיות פחות מוצלח מ עוגיות נאות, ועוד (הורחב רבות למעלה).
-
גם וגם וגם
רוביק אולי כתב את זה בהקשר אחר, אבל זה בהחלט רלוונטי לפה
לא צריך לוותר על אף אחד מהמינוחים ולהשתמש בהם כל אחד ע"פ ההתאמה שלו.
רוביק אולי כתב את זה בהקשר אחר, אבל זה בהחלט רלוונטי לפה
לא צריך לוותר על אף אחד מהמינוחים ולהשתמש בהם כל אחד ע"פ ההתאמה שלו.
-
גם אני ממליצה להשתמש במילה "חי" (-:
לא צריך לוותר על אף אחד מהמינוחים ולהשתמש בהם כל אחד עפ"י ההתאמה שלו.
מסכימה גם כן.
גם אני ממליצה להשתמש במילה "חי" (-:
לא צריך לוותר על אף אחד מהמינוחים ולהשתמש בהם כל אחד עפ"י ההתאמה שלו.
מסכימה גם כן.
-
ערכתי תמונות בכמה עמודים, לא ערכתי אותן החוצה אלא רק הסתרתי אותן באמצעות קישורים.
בדף מדור טבעונאות מישהו הפך את העריכה שלי, תחת השם שלי.
אני רוצה להדגיש שני דברים:
בדף מדור טבעונאות מישהו הפך את העריכה שלי, תחת השם שלי.
אני רוצה להדגיש שני דברים:
- עריכת התמונות באופן הזה היתה מקובלת על כל משתתפי כל הדיונים בנושא (כאן וגם בדפים על מדיניות הפירסום). זה נושא שיש עליו קונצנזוס. אם יש מישהו שחושב אחרת - שיכתוב את דעתו ויתדיין עליה, במקום לפעול במחשכים באחת בלילה.
- לכתוב ולערוך בשמו של מישהו אחר זה מעשה שאינו מקובל באתר. יש שמות רבים לבחור מהם (מברוק שו איסמו או איסמה) ואפשר לבחור שם אחר.
גם אני ממליצה להשתמש במילה "חי"
אז אפשר להחליף את "מדור טבעונאות" ב- מדור טבעונאות ?
מי בעד, מי נגד?
אז אפשר להחליף את "מדור טבעונאות" ב- מדור טבעונאות ?
מי בעד, מי נגד?
-
אני בעד להחליף את "מדור טבעונאות" ב- מדור-תזונה חיה?
גם אני.
גם אני.
-
מדור תזונה לא מבושלת. כי לחם חי הוא אפוי, אבל הוא חי. והוא בריא וגם מאוד טעים.
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*
לפני יומיים ראיתי בתכנית לילה בערוץ 2 התיחסות ל"מגזימי התזונה הבריאה" וכללו בתוך הגדרה זו בעיקר את אלו האוכלים מזון נא.
כך קראו לו בתכנית.
כשכתבו פה במעלה הדף שאבוד לנו ושהדיון פה הוא סרק, כיוון שהשם כבר נקבע - כפי שניתן לראות ברשת - חשבתי שזה משום שכל הבלגאנים פה מעלים את המילה הזו בגוגל.
כלומר, ברגע שנשנה את השם ונשתמש בו פחות זה ישתנה, ובדרך זו גם יש לנו השפעה על קביעת המילה בשפה.
אחרי תוכנית זו (שאינה מייצגת, אבל היתה) זה העלה לי שוב את המחשבה בנושא.
בכל מקרה נראה לי שאפשר להחליט כיצד משתמשים פה, בלי קשר ל"מה כולם" (מי זה כולם?)
אני אוהבת את המושג טבעונאות- וכבר ציינתי זאת ולא אלאה אתכם בצידוקיי.
אסתדר יפה גם עם מדור תזונה חיה
אני לא חושבת שאחד מהם הוא יותר נכון או פחות נכון, וכבר כתבו על זה גם אחרים - גם לפני וגם אחרי.
כך קראו לו בתכנית.
כשכתבו פה במעלה הדף שאבוד לנו ושהדיון פה הוא סרק, כיוון שהשם כבר נקבע - כפי שניתן לראות ברשת - חשבתי שזה משום שכל הבלגאנים פה מעלים את המילה הזו בגוגל.
כלומר, ברגע שנשנה את השם ונשתמש בו פחות זה ישתנה, ובדרך זו גם יש לנו השפעה על קביעת המילה בשפה.
אחרי תוכנית זו (שאינה מייצגת, אבל היתה) זה העלה לי שוב את המחשבה בנושא.
בכל מקרה נראה לי שאפשר להחליט כיצד משתמשים פה, בלי קשר ל"מה כולם" (מי זה כולם?)
אני אוהבת את המושג טבעונאות- וכבר ציינתי זאת ולא אלאה אתכם בצידוקיי.
אסתדר יפה גם עם מדור תזונה חיה
אני לא חושבת שאחד מהם הוא יותר נכון או פחות נכון, וכבר כתבו על זה גם אחרים - גם לפני וגם אחרי.
מדור תזונה לא מבושלת. כי לחם חי הוא אפוי, אבל הוא חי.
זה שנקרא למדור "תזונה חיה", עוד לא מחייב בהכרח לקרוא לכל דבר "חי". עדיין אפשר להישאר עם מושגים רלוונטיים אחרים כמו גרנולת שמש. בסה"כ הרעיון למצוא שם סביר מספיק למדור, כזה שיוכל להבהיר באיזה כיוון תזונתי מדובר, באופן ברור ופשוט, וגם - אם כבר - שלא יצמצם את אוכלי הבשר החי שגם הם קיימים.
המשיכו להביע דעתכם, אתם שם ביציע.
זה שנקרא למדור "תזונה חיה", עוד לא מחייב בהכרח לקרוא לכל דבר "חי". עדיין אפשר להישאר עם מושגים רלוונטיים אחרים כמו גרנולת שמש. בסה"כ הרעיון למצוא שם סביר מספיק למדור, כזה שיוכל להבהיר באיזה כיוון תזונתי מדובר, באופן ברור ופשוט, וגם - אם כבר - שלא יצמצם את אוכלי הבשר החי שגם הם קיימים.
המשיכו להביע דעתכם, אתם שם ביציע.
-
- הצטרפות: 05 מאי 2006, 00:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_טבעי*
המדור קיים ומשגשג כבר כמה שנים, ואני חושבת שהחלפת שמו תיצור בלבול. כמו כן, עושה רושם שהאנשים הטבעונאים, מכירים את המושג ומשתמשים בו - "זכות להגדרה עצמית". יש אנשים צמחונים שלהם חשוב שהמדור ישאר טבעוני. היכולת להטות את המילה הובע במעלה הדף. אם למישהו חשוב לפתוח מדור טבעונאות (למה לא פשוט מדור נא ?) - אז שילך על זה - אבל זה לא צריך להיות במקום מדור טבעונאות. פתרונות פלורליסטים, שמכבדים את כולם בצורה מדויקת, עדיפים כאן על פתרון אחד שתמיד יפספס משהו.
שרון (וגם עוד כמה כאן), אם במודע או לא, אתן עושות שימוש במה שקרוי ויקיאליטי
A reality where, if enough people agree with a notion, it becomes the truth.
חן חן על שיפור עולמינו..
A reality where, if enough people agree with a notion, it becomes the truth.
חן חן על שיפור עולמינו..
-
הבעיה העיקרית שלי עם המילא "טבעונאות" היא כפי שרוביק רוזנטל ציין, בעצם זו לא מילה חדשה בעברית, ההלחם הזה יצר מילה במשקל קיים שזהה במשמעות שלה לטבעונות..
כמו עיתונות ועיתונאות, חצרנות וחצרונאות ועוד...
היום אני חושבת גם שרוב האנשים יתחייסו להוספה של הא' הזאת כסוג מסויים של עילגות, אם כי זו לא טעות (נדמה לי שיותר מקובל בשורשים של' הפועל היא ה' = בנאות)
כמו עיתונות ועיתונאות, חצרנות וחצרונאות ועוד...
היום אני חושבת גם שרוב האנשים יתחייסו להוספה של הא' הזאת כסוג מסויים של עילגות, אם כי זו לא טעות (נדמה לי שיותר מקובל בשורשים של' הפועל היא ה' = בנאות)
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*
אותיות א.ה.ו.י מתחלפות ביניהן בהטיות שונות של השורש, כשהן נמצאות ב- "ל" הפועל.
כמו בדוגמא הנ"ל.
לא, אני לא חושבת שטבעוני יתבלבל ויחשוב שטבעונאות מייצגת את מה שהוא אוכל.
כמו בדוגמא הנ"ל.
לא, אני לא חושבת שטבעוני יתבלבל ויחשוב שטבעונאות מייצגת את מה שהוא אוכל.
אני בעד להחליף את "מדור טבעונאות" ב- מדור-תזונה-חיה
-
השם טבעונאות וכל הקשור לכך הוכנס לאתר ע"י משתתף אחד לפני כשלוש שנים
נכון, אבל מאז חלפו שלוש שנים והמושג "טבעונאות" כבר הפך שגור בקרב מי שבוחר לחיות על פי דרך זו. אנשים צמחוניים וטבעוניים מכירים את המושג ומבינים היטב את ההבדל בין צמחוני, טבעוני וטבעונאי.
לאורך כל הדיון עולה שוב ושוב הצורך בהגדרה של דרך חיים תזונתית נאה וחיה מן הצומח. הצורך אמיתי ונחוץ, הן כהגדרה כללית ושימושית בחיי היומיום והן כמילה שניתן להטות אותה ("אני צמחוני"; "אני טבעונאי" וכדומה). המילה "טבעונאות" אפשרית בשפה העברית, ונכון להיום היא משרתת את מי שזקוק לה. באין הגדרה אחרת שקולעת לצרכים ולמטרות שהוזכרו לעיל, אני לא חושבת שצריך לנסות ולהכחיד אותה. כתבה רחל ברמן בראשית הדיון, ואני מסכימה עם דבריה ומצטטת: ...רוצים נא, שיהיה נא. אני בין כך וכך לא מחליטה, מה שמשנה זה מה יתפוס ויישאר עוד 10-15 שנים... אבל נראה שיש צורך אמיתי במושג כזה.
לגבי שם המדור, כמדומני, לא מעט אנשים שגולשים באתר כבר מכירים ומבינים את מהות המושג "טבעונאות", אבל אם קיים רצון כל כך עז לשם מדור ברור וקליט יותר, אז אפשר לשנות את השם ל"מדור-תזונה-חיה-ונאה-מן-הצומח".
חשוב לציין, כי בתכנים של הדיונים והדפים השונים (כולל שמות המתכונים), חופשי כל אדם לבחור ולהשתמש באיזו מילה או הגדרה שליבו חפץ (גם "טבעונאות").
וגם - אם כבר - שלא יצמצם את אוכלי הבשר החי שגם הם קיימים.
אני חושבת שאני מבינה את הצורך של אוכלי תזונה חיה ונאה מן החי, לקחת חלק בדיונים השונים מבלי להרגיש "לא שייכים", אבל הצורך הזה הוא הדדי. כלומר, אנשים, הן "אוכלי חי מן הצומח" והן "אוכלי חי מן החי", מעוניינים להביע דעותיהם בחופשיות, לחלוק מידע, להתייעץ ולשתף בחוויותיהם מבלי לחוש מאוימים, מבלי לסבול רגשית או מבלי לחוות שמישהו מנסה "להמיר את דתם".
מי שאוכל מן החי יכול לחוש בנוח עם מתכונים צמחוניים שמשותפים לכולם, אבל ההפך, לא תמיד מתקיים. יש לא מעט אנשים שמתחברים רק למזון מן הצומח, והם לא רוצים לערבב מתכונים צמחוניים עם בשריים (-;
יש אנשים צמחוניים וטבעוניים שרגשית לא מסוגלים לדון בענייני בשר (שלא לדבר על לראות אותו או לגעת בו...).
לכן, אני מציעה לפתוח מדור נוסף בשם מדור תזונה-חיה-מן-החי, ובתוכו לקבץ בדף אינדקס חדש את כל אותם דפים ודיונים משותפים (למשל דפי מתכונים צמחוניים, דפי מידע על פירות, דפי מידע על מזונות גולמיים, וכמובן מתכונים נאים מן החי, דיונים על בשר וכדומה). בנוסף, בדפים הרלוונטיים המשותפים לתת הפנייה לשני המדורים - "טבעונאות" ו"תזונה חיה מן החי".
נדמה לי כי בדרך זו יכולים כל הקוראים והכותבים לקחת חלק בדפים המשותפים לשתי הדרכים התזונתיות ולדרכים אחרות, מבלי לשייך את הדפים למדור מסוים,
תוך כבוד הדדי לכל איש ואישה, לצרכיהם ולבחירותיהם. @}
נכון, אבל מאז חלפו שלוש שנים והמושג "טבעונאות" כבר הפך שגור בקרב מי שבוחר לחיות על פי דרך זו. אנשים צמחוניים וטבעוניים מכירים את המושג ומבינים היטב את ההבדל בין צמחוני, טבעוני וטבעונאי.
לאורך כל הדיון עולה שוב ושוב הצורך בהגדרה של דרך חיים תזונתית נאה וחיה מן הצומח. הצורך אמיתי ונחוץ, הן כהגדרה כללית ושימושית בחיי היומיום והן כמילה שניתן להטות אותה ("אני צמחוני"; "אני טבעונאי" וכדומה). המילה "טבעונאות" אפשרית בשפה העברית, ונכון להיום היא משרתת את מי שזקוק לה. באין הגדרה אחרת שקולעת לצרכים ולמטרות שהוזכרו לעיל, אני לא חושבת שצריך לנסות ולהכחיד אותה. כתבה רחל ברמן בראשית הדיון, ואני מסכימה עם דבריה ומצטטת: ...רוצים נא, שיהיה נא. אני בין כך וכך לא מחליטה, מה שמשנה זה מה יתפוס ויישאר עוד 10-15 שנים... אבל נראה שיש צורך אמיתי במושג כזה.
לגבי שם המדור, כמדומני, לא מעט אנשים שגולשים באתר כבר מכירים ומבינים את מהות המושג "טבעונאות", אבל אם קיים רצון כל כך עז לשם מדור ברור וקליט יותר, אז אפשר לשנות את השם ל"מדור-תזונה-חיה-ונאה-מן-הצומח".
חשוב לציין, כי בתכנים של הדיונים והדפים השונים (כולל שמות המתכונים), חופשי כל אדם לבחור ולהשתמש באיזו מילה או הגדרה שליבו חפץ (גם "טבעונאות").
וגם - אם כבר - שלא יצמצם את אוכלי הבשר החי שגם הם קיימים.
אני חושבת שאני מבינה את הצורך של אוכלי תזונה חיה ונאה מן החי, לקחת חלק בדיונים השונים מבלי להרגיש "לא שייכים", אבל הצורך הזה הוא הדדי. כלומר, אנשים, הן "אוכלי חי מן הצומח" והן "אוכלי חי מן החי", מעוניינים להביע דעותיהם בחופשיות, לחלוק מידע, להתייעץ ולשתף בחוויותיהם מבלי לחוש מאוימים, מבלי לסבול רגשית או מבלי לחוות שמישהו מנסה "להמיר את דתם".
מי שאוכל מן החי יכול לחוש בנוח עם מתכונים צמחוניים שמשותפים לכולם, אבל ההפך, לא תמיד מתקיים. יש לא מעט אנשים שמתחברים רק למזון מן הצומח, והם לא רוצים לערבב מתכונים צמחוניים עם בשריים (-;
יש אנשים צמחוניים וטבעוניים שרגשית לא מסוגלים לדון בענייני בשר (שלא לדבר על לראות אותו או לגעת בו...).
לכן, אני מציעה לפתוח מדור נוסף בשם מדור תזונה-חיה-מן-החי, ובתוכו לקבץ בדף אינדקס חדש את כל אותם דפים ודיונים משותפים (למשל דפי מתכונים צמחוניים, דפי מידע על פירות, דפי מידע על מזונות גולמיים, וכמובן מתכונים נאים מן החי, דיונים על בשר וכדומה). בנוסף, בדפים הרלוונטיים המשותפים לתת הפנייה לשני המדורים - "טבעונאות" ו"תזונה חיה מן החי".
נדמה לי כי בדרך זו יכולים כל הקוראים והכותבים לקחת חלק בדפים המשותפים לשתי הדרכים התזונתיות ולדרכים אחרות, מבלי לשייך את הדפים למדור מסוים,
תוך כבוד הדדי לכל איש ואישה, לצרכיהם ולבחירותיהם. @}
לכן, אני מציעה לפתוח מדור נוסף בשם מדור תזונה-חיה-מן-החי?,
נראה לי מוגזם ומיותר.
אני חושבת שאפשר להסתפק במדור אחד לסוג התזונה החי. כפי שהצעתי, מדור טבעונאות.
אם רוצים להבדיל בין דפים חיים בשריים או טבעוני ניתן לכתוב תיוג שיופיע בכל דף - אם רלוונטי: דף מזון טבעוני חי או דף מזון בשרי חי (נגיד, לא מתעכבת על הניסוח).
או רעיון אחר, אבל כפילות מדורים לתזונה חיה על הניואנסים שבה - נראה לי ממש מוגזם.
נראה לי מוגזם ומיותר.
אני חושבת שאפשר להסתפק במדור אחד לסוג התזונה החי. כפי שהצעתי, מדור טבעונאות.
אם רוצים להבדיל בין דפים חיים בשריים או טבעוני ניתן לכתוב תיוג שיופיע בכל דף - אם רלוונטי: דף מזון טבעוני חי או דף מזון בשרי חי (נגיד, לא מתעכבת על הניסוח).
או רעיון אחר, אבל כפילות מדורים לתזונה חיה על הניואנסים שבה - נראה לי ממש מוגזם.
-
אני לא חושבת שטבעוני יתבלבל ויחשוב שטבעונאות מייצגת את מה שהוא אוכל.
לטבעוני אין שום בעיה וזה לא ממש משנה אם הוא יתבלבל מהשם או לא, העיקר שלא יתבלבל באוכל.
הבעיה היא לאנשים שנחשפים בפעם הראשונה. אותי המילה הזאת מאוד מאוד בילבלה, אח"כ היא סתם עיצבנה אותי, כי אני עדיין צריכה לפענח אותה כל פעם מחדש.
כמו עוד הרבה המצאות כאלה שלא מתיישבות טוב עם השפה - זה מצריך פענוח כל פעם מחדש וזה מייגע, כמו שפה זרה שלא שולטים בה כ"כ טוב.
"טבעונאי? מה? אתה מתכוון לטבעוני נכון?"
לטבעוני אין שום בעיה וזה לא ממש משנה אם הוא יתבלבל מהשם או לא, העיקר שלא יתבלבל באוכל.
הבעיה היא לאנשים שנחשפים בפעם הראשונה. אותי המילה הזאת מאוד מאוד בילבלה, אח"כ היא סתם עיצבנה אותי, כי אני עדיין צריכה לפענח אותה כל פעם מחדש.
כמו עוד הרבה המצאות כאלה שלא מתיישבות טוב עם השפה - זה מצריך פענוח כל פעם מחדש וזה מייגע, כמו שפה זרה שלא שולטים בה כ"כ טוב.
"טבעונאי? מה? אתה מתכוון לטבעוני נכון?"
-
אבל כפילות מדורים לתזונה חיה על הניואנסים שבה - נראה לי ממש מוגזם
זה לא ממש לבנות מדור חדש, זה רק לאנדקס את הדפים המשותפים "הצמחוניים" תחת שם חדש, ולאנדקס דפים רלוונטיים כמו מתכונים מן החי ודיונים על בשר.
לכאלה שאוכלים מזון נא מן החי, כן מפריע התיוג של "דף מזון טבעוני חי", כיוון שהם חושבים (ובצדק) שהדפים הכללים הצמחוניים והמתכונים הצמחוניים שייכים לכולם באותה מידה. אבל בואי ניתן להם לדבר בשם עצמם (-:
זה לא ממש לבנות מדור חדש, זה רק לאנדקס את הדפים המשותפים "הצמחוניים" תחת שם חדש, ולאנדקס דפים רלוונטיים כמו מתכונים מן החי ודיונים על בשר.
לכאלה שאוכלים מזון נא מן החי, כן מפריע התיוג של "דף מזון טבעוני חי", כיוון שהם חושבים (ובצדק) שהדפים הכללים הצמחוניים והמתכונים הצמחוניים שייכים לכולם באותה מידה. אבל בואי ניתן להם לדבר בשם עצמם (-:
-
_השם טבעונאות וכל הקשור לכך הוכנס לאתר ע"י משתתף אחד לפני כשלוש שנים
נכון, אבל מאז חלפו שלוש שנים והמושג "טבעונאות" כבר הפך שגור בקרב מי שבוחר לחיות על פי דרך זו. אנשים צמחוניים וטבעוניים מכירים את המושג ומבינים היטב את ההבדל בין צמחוני, טבעוני וטבעונאי._
אני מסכימה עם מירב ב. לנסות ולהוציא את המילה טבעונאות מבאופן יהיה לדעתי מהלך גס ולא נכון. בתי ללי בת ה9 ורבים מחבריה וחברותיה, שלא לדבר על המבוגרים, משתמשים באופן קבוע ושגור במילה טבעונאות על שלל גווניה.
במקום להילחם במילה זו או אחרת , אולי עדיף לנו, קבועי אתר זה, להתחיל ולהיות גאים בכך שמילה שצמחה באתרינו פר אקסלנס הופכת אם נרצה או לא נרצה לחלק מתרבות השפה העברית, ואף בקרוב אינשאללה גם לגיטימציה סופית דרך האקדמיה.
נכון, אבל מאז חלפו שלוש שנים והמושג "טבעונאות" כבר הפך שגור בקרב מי שבוחר לחיות על פי דרך זו. אנשים צמחוניים וטבעוניים מכירים את המושג ומבינים היטב את ההבדל בין צמחוני, טבעוני וטבעונאי._
אני מסכימה עם מירב ב. לנסות ולהוציא את המילה טבעונאות מבאופן יהיה לדעתי מהלך גס ולא נכון. בתי ללי בת ה9 ורבים מחבריה וחברותיה, שלא לדבר על המבוגרים, משתמשים באופן קבוע ושגור במילה טבעונאות על שלל גווניה.
במקום להילחם במילה זו או אחרת , אולי עדיף לנו, קבועי אתר זה, להתחיל ולהיות גאים בכך שמילה שצמחה באתרינו פר אקסלנס הופכת אם נרצה או לא נרצה לחלק מתרבות השפה העברית, ואף בקרוב אינשאללה גם לגיטימציה סופית דרך האקדמיה.
-
בעיני המילה פשוט לא יפה ולא נעימה.
מעבר להיותה בלתי מובנת כפי שציינה מיכל שץ.
מדור-טבעונאות נראה לי שם יפה, קצר וקולע.
מעבר להיותה בלתי מובנת כפי שציינה מיכל שץ.
מדור-טבעונאות נראה לי שם יפה, קצר וקולע.
המלה הושתלה
כל דבר צריך להזרע או להשתל בשביל לצמוח. זה מה שהיה. עכשיו יש לנו עץ - ויש אנשים שנהנים לשבת בצילו ולטפס עליו ונהנים מפירותיו, הנאים.
שרון, עורכת, מיכל.. האם אתן אוכלות\שואפות לטבעונות נאה? כי אם לא, אז זוהי חוצפה לחשוב שיש לכן את הזכות לקבוע לאחרים, שכן חיים את זה, איך לקרוא לתזונתם ולעצמם.
זה לא יפה, לא נעים, ולא קולע.
כל דבר צריך להזרע או להשתל בשביל לצמוח. זה מה שהיה. עכשיו יש לנו עץ - ויש אנשים שנהנים לשבת בצילו ולטפס עליו ונהנים מפירותיו, הנאים.
שרון, עורכת, מיכל.. האם אתן אוכלות\שואפות לטבעונות נאה? כי אם לא, אז זוהי חוצפה לחשוב שיש לכן את הזכות לקבוע לאחרים, שכן חיים את זה, איך לקרוא לתזונתם ולעצמם.
זה לא יפה, לא נעים, ולא קולע.
-
נמאס לי מהשאלות האלה.
קראת את הדיון כאן?
קראת את כל שיחה היא צמח?
את נא להוציא את הנא מבאופן?
קראת דיונים בנושא?
או שאת סתם פה כדי להשתלח?
קראת את הדיון כאן?
קראת את כל שיחה היא צמח?
את נא להוציא את הנא מבאופן?
קראת דיונים בנושא?
או שאת סתם פה כדי להשתלח?
המלה הושתלה באתרנו ולא נכנסה לשימוש באופן טבעי בכלל, היא איננה מילה מתאימה וגם לא נכונה לשפה
עורכת - קראתי הכל. הדיון חוזר על עצמו שוב ושוב ואכן זה נמאס - במיוחד השליליות שלך וחוסר הכנות שלך עם עצמך.
הפתרון שמירב הציעה מכבד את כולם.
הפתרון שמירב הציעה מכבד את כולם.
-
במיוחד השליליות שלך וחוסר הכנות שלך עם עצמך
על מה את מדברת?
על מה את מדברת?
ממ - האם את מממשת אורח חיים טבעוני ונא? האם מותר לאנשים להגדיר את עצמם על ידי עצמם?
כפי שסוכם ודובר - אנחנו צריכים מילה ש:
כפי שסוכם ודובר - אנחנו צריכים מילה ש:
- תתאר מזון או אורח חיים טבעוני ונא.
- תהיה אפשרות להטות אותה (בדומה למילה טבעוני - טבעונות טבעונים)
- תהיה מתאימה לאלו שחיים את אורח החיים הזה.
-
אבל כרגע עושה רושם שאלו שחיים את אורח החיים מסתדרים איתה טוב, והמתנגדים העיקריים (אם לא כולם) הם אנשים שמתנגדים לא רק למילה, אלא גם לאורח החיים עצמו כאידיאל.
זה פשוט לא נכון.
כבר ממש נמאס להפריך את זה.
אתן רוצות לבדוק את המקרר של כל אחת כאן בתור כרטיס כניסה לדיון???????
או שאולי אפנה אליך בלשון זכר וזהו?
רוצה לבדוק מה הילדים שלי אוכלים?
אני לא מבינה.
כל הדף כל שיחה היא צמח הוא כזה.
זה פשוט לא נכון.
כבר ממש נמאס להפריך את זה.
אתן רוצות לבדוק את המקרר של כל אחת כאן בתור כרטיס כניסה לדיון???????
או שאולי אפנה אליך בלשון זכר וזהו?
רוצה לבדוק מה הילדים שלי אוכלים?
אני לא מבינה.
כל הדף כל שיחה היא צמח הוא כזה.
המתנגדים העיקריים (אם לא כולם) הם אנשים שמתנגדים לא רק למילה, אלא גם לאורח החיים עצמו
אמממ... אני מנסה למצוא מלה מוצלחת. או. קיי. זהו סילוף בוטה של העובדות.
סילוף זה מעיד על:
חוסר ידע והתמצאות הן באורחות התזונה של המשתתפות, הן בכתוב בדף זה, הן בכתוב בדפי המקור (נא להפריד את הנא וכל שיחה היא צמח), הן בהלכות אתר באופן, והן בהתפתחות של רעיונות, מושגים ושמות של אורחות חיים ותנועות בהיסטוריה של התרבות (דבר שאני במקרה די מומחית בו).
אני מציעה לשאר הכותבות והכותבים להתעלם מדברים מסוג זה (כלומר, מסילופי עובדות פרובוקטיביים).
אמממ... אני מנסה למצוא מלה מוצלחת. או. קיי. זהו סילוף בוטה של העובדות.
סילוף זה מעיד על:
חוסר ידע והתמצאות הן באורחות התזונה של המשתתפות, הן בכתוב בדף זה, הן בכתוב בדפי המקור (נא להפריד את הנא וכל שיחה היא צמח), הן בהלכות אתר באופן, והן בהתפתחות של רעיונות, מושגים ושמות של אורחות חיים ותנועות בהיסטוריה של התרבות (דבר שאני במקרה די מומחית בו).
אני מציעה לשאר הכותבות והכותבים להתעלם מדברים מסוג זה (כלומר, מסילופי עובדות פרובוקטיביים).
-
גם אצלי נוצר הרושם שאותם האנשים שמתנגדים למילה הם אלה שהביעו את התנגדותם לאופק באופן אישי. תסלחו לי, אבל כל הדיון הזה נראה לי עקר , חסר תועלת וחסר משמעות. מי אנחנו, האקדמיה ללשון העברית? היה מי שפתח דפים בנושא האמור, והחליט לקרוא לכך טבעונאות. במקרה אותו מישהו זה אופק אבל זה לא משנה פה בכלל. זה צבר תאוצה והיום יש הרבה אנשים שמשתמשים בהנאה במילה הזאת. כמו שמישהי כתבה איפשהו למעלה (באמת שכבר נמאס לנבור בדף הלא נעים הזה), ימים ושנים יגידו אם המילה הזאת אכן תיכנס או שמא כבר נכנסה לפנתיאון של השפה העברית השימושית, או שלא. אפילו האקדמיה לא יכולה להחליט על דבר כזה, אלא רק באופן רשמי. אתם מכירים מישהו שמשתמש במילה שח-רחוק? זה טלפון, למי שלא יודעת אף אחד לא משתמש בזה. לעומת זאת טבעונאות זה משהו שצמח מלמטה, מתוך צורך ויש לא מעט אנשים שכבר משתמשים בזה. אז שמישהו יגיד לי מה זה משנה איך קוראים לזה פה באתר הזה? ואם כבר זה משנה למישהו באמת, זה לא קשור בכלל לשם הדף. לשם כך קיים הדף הותיק Raw Food בעברית . קיים שם כבר דיון בנושא, ולדעתי ישהעביר את הדיון בנוגע למילה טבעונאות לשם. מכיון שאני לא עוסקת בעריכה, אני אישית לא מתכוונת לעשות זאת.
אם מישהו רוצה להגיב ושאני גם אקרא, בבקשה בדף הבית שלי. אני לא מתכוונת להיכנס יותר לדף הזה. כבר הבטחתי לעצמי את זה מספר פעמים, ואכן עזבתי לתקופה, אבל משהו גירה אותי להיכנס ושוב נכנסתי. אני מרגישה פה כל פעם מחדש אנרגיות לא נעימות, עד כדי כך שגם אני פעם נגררתי להערה עוקצנית כלפי אחת מהכותבות. דרך אגב, התנצלותי ובקשת הסליחה שלי ממנה לא גררה שום תגובת קבלה ממנה, כך שאני מניחה שהיא לא סלחה לי עד היום... אולי מעודף התלהמות ואולי סתם מחוסר תשומת לב...לא נורא. בכל אופן, ימשיכו החברים כאן להתקוטט, או שמא לא, אני את שלי אמרתי.
להתראות במחנה קיץ לטבעונאים בקיץ הבא, והבא הבא, והבא הבא הבא, ובעוד 10 שנים. צ'או וביי, אור ואהבה לכולם, חווה ושואה ומעשים טובים.
אם מישהו רוצה להגיב ושאני גם אקרא, בבקשה בדף הבית שלי. אני לא מתכוונת להיכנס יותר לדף הזה. כבר הבטחתי לעצמי את זה מספר פעמים, ואכן עזבתי לתקופה, אבל משהו גירה אותי להיכנס ושוב נכנסתי. אני מרגישה פה כל פעם מחדש אנרגיות לא נעימות, עד כדי כך שגם אני פעם נגררתי להערה עוקצנית כלפי אחת מהכותבות. דרך אגב, התנצלותי ובקשת הסליחה שלי ממנה לא גררה שום תגובת קבלה ממנה, כך שאני מניחה שהיא לא סלחה לי עד היום... אולי מעודף התלהמות ואולי סתם מחוסר תשומת לב...לא נורא. בכל אופן, ימשיכו החברים כאן להתקוטט, או שמא לא, אני את שלי אמרתי.
להתראות במחנה קיץ לטבעונאים בקיץ הבא, והבא הבא, והבא הבא הבא, ובעוד 10 שנים. צ'או וביי, אור ואהבה לכולם, חווה ושואה ומעשים טובים.
-
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
האם מותר לאנשים להגדיר את עצמם על ידי עצמם?
דווקא לזה אני מסכימה. מותר לטבעונאים להגדיר איך יקראו לעצמם ויכונו ע"י אחרים, גם אם זה צורם או לא נכון או לא מדויק. גם אם יקראו לעצמם "עחשףשדךגעיףקרן".
דווקא לזה אני מסכימה. מותר לטבעונאים להגדיר איך יקראו לעצמם ויכונו ע"י אחרים, גם אם זה צורם או לא נכון או לא מדויק. גם אם יקראו לעצמם "עחשףשדךגעיףקרן".
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 16:06
עחשףש דךגעיףקרן זה דווקא קולע אבל קצת ארוך
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
אני מסכימה שהדיון לגבי השם "טבעונאות" אינו שייך לכאן.
אני חושבת שמשהתחיל הדיון כאן לעסוק בזה הוא הפך לענייני פחות ומשתלח יותר.
מסכימה עם שירי שכדאי להעביר את הדיון במילה ל{{}}דף הותיק Raw Food בעברית.
אני חושבת שמשהתחיל הדיון כאן לעסוק בזה הוא הפך לענייני פחות ומשתלח יותר.
מסכימה עם שירי שכדאי להעביר את הדיון במילה ל{{}}דף הותיק Raw Food בעברית.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
המילה "נא" אינה מתאימה לתיאור הנושא הנדון
אני הצעתי "מזון גולמי". לשיפוטכם.
-
_לגבי שם המדור, כמדומני, לא מעט אנשים שגולשים באתר כבר מכירים ומבינים את מהות המושג "טבעונאות", אבל אם קיים רצון כל כך עז לשם מדור ברור וקליט יותר, אז אפשר לשנות את השם ל"מדור-תזונה-חיה-ונאה-מן-הצומח".
חשוב לציין, כי בתכנים של הדיונים והדפים השונים (כולל שמות המתכונים), חופשי כל אדם לבחור ולהשתמש באיזו מילה או הגדרה שליבו חפץ (גם "טבעונאות")._
מצטטת את דבריי שוב ומחדדת, גם אם יוחלט ברוב קולות סוער לשנות את שם המדור, עדיין התכנים של הדפים והדיונים כבר קיימים ומכילים אינספור שימושים והטיות של המילה"טבעונאות". באתר חופשי, כל אחד ואחת רשאים להשתמש באיזו מילה שהם חפצים, הן בכותרת הדף, הן בשמות המתכונים והן בדיונים השוטפים. אי אפשר להכריח אנשים לא להשתמש יותר במילה "טבעונאות"; היא כבר קיימת ושגורה! אפשר לנסות ולהציע שמות אחרים חלופיים.
כך שאני שואלת באמת כדי להבין ולדעת, מהי התכלית ברצון לשנות את שם המדור, אם בתוך המדור יש התייחסות שוטפת ובלתי פוסקת למילה "טבעונאות"?
אני חושבת שההצעה להעביר את הדיון בנוגע למילה "טבעונאות" לדף הקיים Raw Food בעברית היא טובה, ויכולה לאפשר סיעור מוחות נקי שמתייחס לצורך האמיתי בהגדרת דרך חיים זו.
אמנם אפשר לנסות ולהפריד את הדיונים על שם המדור באתר מהדיונים על הצורך האמיתי של אוכלי המזון הנא והחי בהגדרת RAW FOOD ובתרגומו לעברית, אבל לדעתי, בשלב זה של הדיון קשה להפריד בין השניים. @}
חשוב לציין, כי בתכנים של הדיונים והדפים השונים (כולל שמות המתכונים), חופשי כל אדם לבחור ולהשתמש באיזו מילה או הגדרה שליבו חפץ (גם "טבעונאות")._
מצטטת את דבריי שוב ומחדדת, גם אם יוחלט ברוב קולות סוער לשנות את שם המדור, עדיין התכנים של הדפים והדיונים כבר קיימים ומכילים אינספור שימושים והטיות של המילה"טבעונאות". באתר חופשי, כל אחד ואחת רשאים להשתמש באיזו מילה שהם חפצים, הן בכותרת הדף, הן בשמות המתכונים והן בדיונים השוטפים. אי אפשר להכריח אנשים לא להשתמש יותר במילה "טבעונאות"; היא כבר קיימת ושגורה! אפשר לנסות ולהציע שמות אחרים חלופיים.
כך שאני שואלת באמת כדי להבין ולדעת, מהי התכלית ברצון לשנות את שם המדור, אם בתוך המדור יש התייחסות שוטפת ובלתי פוסקת למילה "טבעונאות"?
אני חושבת שההצעה להעביר את הדיון בנוגע למילה "טבעונאות" לדף הקיים Raw Food בעברית היא טובה, ויכולה לאפשר סיעור מוחות נקי שמתייחס לצורך האמיתי בהגדרת דרך חיים זו.
אמנם אפשר לנסות ולהפריד את הדיונים על שם המדור באתר מהדיונים על הצורך האמיתי של אוכלי המזון הנא והחי בהגדרת RAW FOOD ובתרגומו לעברית, אבל לדעתי, בשלב זה של הדיון קשה להפריד בין השניים. @}
-
דובר על המונח הזה רבות לאורך כל הדיון.
הוא אינו מיטיב לתאר את התזונה החיה והנאה, והוא אינו מונח שניתן להטותו לצרכים היומיומיים של אוכלי מזון חי ונא (לדוגמה, "אני צמחוני").
דובר על המונח הזה רבות לאורך כל הדיון.
הוא אינו מיטיב לתאר את התזונה החיה והנאה, והוא אינו מונח שניתן להטותו לצרכים היומיומיים של אוכלי מזון חי ונא (לדוגמה, "אני צמחוני").
-
_לכן, אני מציעה לפתוח מדור נוסף בשם מדור-תזונה-חיה-מן-החי??,
נראה לי מוגזם ומיותר._
גם לי. (שלא לומר מוציא מן הכלל ולא נעים.)
תזונה חיה זה בהחלט מדוייק. מה שלא מדוייק זה לקרוא ללחם חי "חי" כשהוא בעיקר מת.
זאת מכיוון שהצידוק (למשל) לאכילת מאכלים כבושים (שזה, תרצו או לא, עיבוד די רציני) זה שזה מעלה את ה"חיות" שלהם. יש בהם יותר חיידקים, ולכן זה עובר כraw food למרות שזה ממש לא raw. ולכן, גם באנגלית, הרבה עוברים למונח המדוייק יותר live food.
התזונה האישית והמשפחתית שלנו ממש לא עובדת לפי כללי "עשה ואל תעשה" אלא לפי בדיקה אישית וכמה עקרונות מפתח. לכן הדיון לגבי "נא" או לא "נא" ובכמה מעלות זה בדיוק קורה (:-P), נראה לי אישית לא ענייני. (אז למה הדיון בכל זאת רלבנטי גם לי? כי בסופו של יום אנחנו אוכלים את אותם דברים, אבל ככל הנראה מסיבות שונות מהותית.)
נראה לי מוגזם ומיותר._
גם לי. (שלא לומר מוציא מן הכלל ולא נעים.)
תזונה חיה זה בהחלט מדוייק. מה שלא מדוייק זה לקרוא ללחם חי "חי" כשהוא בעיקר מת.
זאת מכיוון שהצידוק (למשל) לאכילת מאכלים כבושים (שזה, תרצו או לא, עיבוד די רציני) זה שזה מעלה את ה"חיות" שלהם. יש בהם יותר חיידקים, ולכן זה עובר כraw food למרות שזה ממש לא raw. ולכן, גם באנגלית, הרבה עוברים למונח המדוייק יותר live food.
התזונה האישית והמשפחתית שלנו ממש לא עובדת לפי כללי "עשה ואל תעשה" אלא לפי בדיקה אישית וכמה עקרונות מפתח. לכן הדיון לגבי "נא" או לא "נא" ובכמה מעלות זה בדיוק קורה (:-P), נראה לי אישית לא ענייני. (אז למה הדיון בכל זאת רלבנטי גם לי? כי בסופו של יום אנחנו אוכלים את אותם דברים, אבל ככל הנראה מסיבות שונות מהותית.)
גם אני טבעונאית, מרוצה מהמושג, מרוצה מהמדור. ההלך רוח והטון בדיונים בדף הזה (וגם בדפים שהפנו.. נא להפריד, כל שיחה..) הוא כל כך שלילי ולא מכבד, שכמו שירי - אני נוטה פשוט לא להכנס אליהם - ממש לא מתחבר לאורח החיים החיובי שבחרתי. מה שמפריע לי הוא - שהאנשים האחרונים להתווכח כאן - הלו הם המתנגדים - שכנראה רגילים לשליליות בחייהם ולכן זה לא מפריע להם כל כך - הם אלו שיחליטו איך יראה ואיך אני צריכה לקרוא ולכתוב במדור? האם מותר לי להשתמש במילה נא או לא? האם מותר לי לשים תמונה עם המתכון? האם מותר לי לפתוח עמוד ולראות אם יתפתח דיון? דיייי!
אני מציע לפתוח מדור נא (או מדור תזונא) - כולם כאן כבר יודעים במה מדובר כשרואים את המילה נא\תזונא ואפילו "מומחה לשוני" "נתן אישור". במדור זה, בנוסף לדפים הקיימים באתר שקשורים לתזונה נאה וכרגע מאונדקסים רק במדור טבעונאות, יופיעו גם דפים שכוללים מזון נא שאינו טבעוני. חיפוש גוגל על "אוכל נא" מראה שהמושג מושרש בהקשרו כמו כאן. אנא חברים - אפשר לזרום קצת..
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 19:51
שכנראה רגילים לשליליות בחייהם ולכן זה לא מפריע להם כל כך
אתם פשוט כל-כך סקס נגטיב.
תכניסו קצת סקס פוזיטיב לחיים העגמומיים שלכם.
אתם פשוט כל-כך סקס נגטיב.
תכניסו קצת סקס פוזיטיב לחיים העגמומיים שלכם.
-
שינוי שם המדור באנונימיות ובלא הסכמה כאן בדיון הוא צעד פשוט בזוי ומבזה בעיניי.
בהחלט שמחה שהאתר יוצא לחופשה מחר.
בהחלט שמחה שהאתר יוצא לחופשה מחר.
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
-
שרון, עורכת, מיכל.. האם אתן אוכלות\שואפות לטבעונות נאה?
מה הקשר? מה זה פה? משטרת התזונה?
אתם האנשים ששואפים לקבלה וחופש וחיוביות? איך יוצאים לכם מהמקלדת משפטים כמו
הלו הם המתנגדים - שכנראה רגילים לשליליות בחייהם ולכן זה לא מפריע להם כל כך
אני בשוק!
מה הקשר בין הרצון לשמור על העברית לבין הבחירות התזונתיות שלי? מישהו יכול להסביר?
מה הקשר? מה זה פה? משטרת התזונה?
אתם האנשים ששואפים לקבלה וחופש וחיוביות? איך יוצאים לכם מהמקלדת משפטים כמו
הלו הם המתנגדים - שכנראה רגילים לשליליות בחייהם ולכן זה לא מפריע להם כל כך
אני בשוק!
מה הקשר בין הרצון לשמור על העברית לבין הבחירות התזונתיות שלי? מישהו יכול להסביר?
-
לא רק הרצון לשמור על העברית.
עצם הטיעון הזה מבקש ממך להדיר את רגלייך מדיונים על בלי חיתולים אם את לא מבצעת בעצמך, למנוע ממך את זכות הדיבור בדיונים על אקולוגיה אם את לא מינימום ממחזרת את האשפה והמים האפורים בביתך, לעשות לך דה-לגיטימציה בדיונים על לינה באויר הפתוח אם את רק פותחת חלון בקיץ, ולבטל אותך לחלוטין בדיונים על הנקה אם אתרע מזלך ונתת סימילאק. אם את לא מבצעת את הדיברות הלא את מתנגדת ולכן את לא רלבנטית.
אם את לא מרגישה לא רלבנטית ושיש לך עמדה ומה לתרום, אז כך היא. אפילו אם מישהו אחר חושב אחרת.
לא רק הרצון לשמור על העברית.
עצם הטיעון הזה מבקש ממך להדיר את רגלייך מדיונים על בלי חיתולים אם את לא מבצעת בעצמך, למנוע ממך את זכות הדיבור בדיונים על אקולוגיה אם את לא מינימום ממחזרת את האשפה והמים האפורים בביתך, לעשות לך דה-לגיטימציה בדיונים על לינה באויר הפתוח אם את רק פותחת חלון בקיץ, ולבטל אותך לחלוטין בדיונים על הנקה אם אתרע מזלך ונתת סימילאק. אם את לא מבצעת את הדיברות הלא את מתנגדת ולכן את לא רלבנטית.
אם את לא מרגישה לא רלבנטית ושיש לך עמדה ומה לתרום, אז כך היא. אפילו אם מישהו אחר חושב אחרת.
-
אם את לא מרגישה לא רלבנטית ושיש לך עמדה ומה לתרום, אז כך היא. אפילו אם מישהו אחר חושב אחרת
זה ברור לי.
ההסבר שביקשתי הוא ממי שמבקש להדיר את רגלי, ל-איך הוא הגיע למסקנה הזאת שזה לגיטימי?
סוף סוף פתחתי מילון ואכן טבעונות מגדירה במדוייק את דרך האכילה הנדונה
אא"ש
טבעונות נ'
ההשקפה כי האדם צריך להיזון רק ממזונות של צמחים כפי שניתנו בטבע, בלא לבשל אותם (להבדיל מצמחונות שהיא הנזרות ממאכלי בשר בלבד, אך לא מאכילת ירקות מבושלים, ביצים וכדומה)
[טבעוני, -ניים -ניות]
למה להמציא מילה חדשה?
אם לי הייתה כ"כ חשובה ההגדרה העצמית שלי בתחום התזונה הייתי מחזירה את המילה הזאת לשימוש המקורי שלה, "מנכסת" אותה בחזרה ולא מנסה להמציא משהוא חדש שהוא בעצם מיותר. הרי היום מי שמגדירים עצמם כטבעונים הם בעצם תת-קבוצה של צמחונים שלא רק שלא אוכלים בשר אלא גם מתנזרים מביצים וחלב.
ולגבי ההגדרה העצמית - קשה לי להבין את הצורך הזה, מה? אנשים? אתם מגדירים את עצמכם דרך התזונה שלכם? זה לא נורא צר? זה לא קצת "דתי" מדי?
גם אני אוכלת שונה מרוב הסביבה שלי, אבל אני מגדירה את עצמי כמיכל, זה בהחלט מספיק לי... (לא "אורגנית" ולא "אטקינסאית")
זה ברור לי.
ההסבר שביקשתי הוא ממי שמבקש להדיר את רגלי, ל-איך הוא הגיע למסקנה הזאת שזה לגיטימי?
סוף סוף פתחתי מילון ואכן טבעונות מגדירה במדוייק את דרך האכילה הנדונה
אא"ש
טבעונות נ'
ההשקפה כי האדם צריך להיזון רק ממזונות של צמחים כפי שניתנו בטבע, בלא לבשל אותם (להבדיל מצמחונות שהיא הנזרות ממאכלי בשר בלבד, אך לא מאכילת ירקות מבושלים, ביצים וכדומה)
[טבעוני, -ניים -ניות]
למה להמציא מילה חדשה?
אם לי הייתה כ"כ חשובה ההגדרה העצמית שלי בתחום התזונה הייתי מחזירה את המילה הזאת לשימוש המקורי שלה, "מנכסת" אותה בחזרה ולא מנסה להמציא משהוא חדש שהוא בעצם מיותר. הרי היום מי שמגדירים עצמם כטבעונים הם בעצם תת-קבוצה של צמחונים שלא רק שלא אוכלים בשר אלא גם מתנזרים מביצים וחלב.
ולגבי ההגדרה העצמית - קשה לי להבין את הצורך הזה, מה? אנשים? אתם מגדירים את עצמכם דרך התזונה שלכם? זה לא נורא צר? זה לא קצת "דתי" מדי?
גם אני אוכלת שונה מרוב הסביבה שלי, אבל אני מגדירה את עצמי כמיכל, זה בהחלט מספיק לי... (לא "אורגנית" ולא "אטקינסאית")
_ולגבי ההגדרה העצמית - קשה לי להבין את הצורך הזה, מה? אנשים? אתם מגדירים את עצמכם דרך התזונה שלכם? זה לא נורא צר? זה לא קצת "דתי" מדי?
גם אני אוכלת שונה מרוב הסביבה שלי, אבל אני מגדירה את עצמי כמיכל, זה בהחלט מספיק לי... (לא "אורגנית" ולא "אטקינסאית")_
עלית כאן על משהו. תובנה נאה .
גם אני אוכלת שונה מרוב הסביבה שלי, אבל אני מגדירה את עצמי כמיכל, זה בהחלט מספיק לי... (לא "אורגנית" ולא "אטקינסאית")_
עלית כאן על משהו. תובנה נאה .
-
אני יותר מהדיאטה שלי, זה בעצם מה שרציתי להגיד
-
- הצטרפות: 13 ספטמבר 2008, 09:45
בעלי עבר לאחרונה לטבעונאות, והוא זה שהפנה אותי לאתרכם הנעים והיפה. הוא הפנה אותי למתכונים כדי שאכין לו, אבל אני במקרה עליתי על הדף המעניין הזה. אני חושבת שמבחינה תרבותית יש הרבה מה ללמוד ממכם, חבר'ה. למרות שלפעמים אנשים כאן מתנגדים אחד לשני,יש כבוד, וכבוד הוא דבר חשוב מאוד לפי דעתי. אצלנו בבית למשל, ההתקוטטויות הן הרבה יותר מהותיות.טבעוני, טבעונאי? הצחקתם אותי. בעלי מנסה להכריח את הילדים לעבור לטבעונאות. הוא ממש לוקח את הבשר שאני נותנת להם , מוציא אותו מהצלחת וזורק לחתולים, וחתולים אצלינו... ברוך השם לא חסר. כשהוא עשה את זה בפעם הראשונה הוא חשב שאני לא רואה. הוא הבטיח לא לעשות את זה יותר. אבל הילדים שלנו החמודים הכל הם מספרים לי. אני ממש מתנגדת לענין. בשר זה דבר מזין וטוב. לי לא אכפת אם קוראים לזה טבעונאות או טבעונות. מצידי שהכל יטבע, אחול בלוע. העיקר שיחזרו השלום השקט והשלווה למשפחה שלי.
ושתמשיכו להיות כאלה מקסימים, חבריה! שנה טובה לכולם!!!
ושתמשיכו להיות כאלה מקסימים, חבריה! שנה טובה לכולם!!!
-
- הצטרפות: 13 ספטמבר 2008, 10:01
לחובבת, תאפשרי לו להבין בדרכיך שהם דרכי נועם, שזו לא הדרך. לא לאלימות. כן לסובלנות.חיבוק!
אבל זה לא הנושא שלנו בדף. ובכן , מהו הנושא, כבר שכחתי,מרב בילבול, ומרב נושאים שמשתנים. אה נזכרתי, אבל יש לי הצעת ייעול. אולי נשנה את שם הדף ל הגיגים של מתוסכלים חסרי מעש שבמקום להעשיר את חייהם בוחרים שוב ושוב לעסוק בתפל במקום בעיקר
אבל זה לא הנושא שלנו בדף. ובכן , מהו הנושא, כבר שכחתי,מרב בילבול, ומרב נושאים שמשתנים. אה נזכרתי, אבל יש לי הצעת ייעול. אולי נשנה את שם הדף ל הגיגים של מתוסכלים חסרי מעש שבמקום להעשיר את חייהם בוחרים שוב ושוב לעסוק בתפל במקום בעיקר
-
מירב,
אין ספק שאת צודקת.
ועם זאת - what goes around - comes around
מי שגר בבית זכוכית - שלא יידה אבנים (או מה שזה לא יהיה).
אין ספק שאת צודקת.
ועם זאת - what goes around - comes around
מי שגר בבית זכוכית - שלא יידה אבנים (או מה שזה לא יהיה).
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
לא לאלימות. כן לסובלנות.חיבוק!
לא לאלימות - כן לסטייק!
לא לאלימות - כן לסטייק!
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הזעיקו אותי לכאן היום - קטעים אתכם.. באמת אין לכם משהו יותר טוב לעשות?
הגיגים של מתוסכלים חסרי מעש שבמקום להעשיר את חייהם בוחרים שוב ושוב לעסוק בתפל במקום בעיקר
בהחלט שם ראוי יותר.
בהחלט מעריך את מאמציה של מירב ב - רק חבל לי שבגלל הדיון כאן - אין השקעה בתוכן. בכלל תמוה העיסוק האובססיבי בשמות ואיחודים תוך התעלמות מוחלטת מהתוכן הקיים ומכתיבת תוכן חדש.
כפי שביקשו ב איפה כאן מדברים עם העורכים - משתמשים אנונימיים שימנעו נא מעריכות מאסיביות.
לא בדקתי וגם אין לי זמן לבדוק כל שינוי קטן - במיוחד כשהוא מתבצע בניגוד מוחלט לדיון פה, לדעותיהם של הכותבים בכל עמוד גם הקוראים כנראה - כי העריכות שמתבצעות עושה רושם שפשוט לא קוראים את הדף לפני שמשנים את יעודו.. למשל חלב-מהצומח?? זהו גם חלב סויה - ושם הדף הוא בפירוש חלב-נא-מהצומח - תהליך שונה לגמרי מחלב סויה.
כמו כן הטרולים רעולי הפנים.. מסתובבים ומשנים דברים קטנים - כמו בדף המיטפח-הטבעונאי - מוסיפים "חבל היה מוצלח" על הט.ב.ח. שבמטבח.. ואי אילו..
צר לי - אך העריכות הפחדניות האלה לא עולות על הדעת.
אני משחזר את כל ההשחטות תוך נסיון כנה לא לפספס משהו - אבל מתנצל מראש.
צר לי שהדברים הם כך. מי שרוצה לדבר איתי באופן אישי מוזמן לפגוש אותי בפארק הירדן - יש כוונה להגיע לביקור.
כל טוב וחג שמח.
הגיגים של מתוסכלים חסרי מעש שבמקום להעשיר את חייהם בוחרים שוב ושוב לעסוק בתפל במקום בעיקר
בהחלט שם ראוי יותר.
בהחלט מעריך את מאמציה של מירב ב - רק חבל לי שבגלל הדיון כאן - אין השקעה בתוכן. בכלל תמוה העיסוק האובססיבי בשמות ואיחודים תוך התעלמות מוחלטת מהתוכן הקיים ומכתיבת תוכן חדש.
כפי שביקשו ב איפה כאן מדברים עם העורכים - משתמשים אנונימיים שימנעו נא מעריכות מאסיביות.
לא בדקתי וגם אין לי זמן לבדוק כל שינוי קטן - במיוחד כשהוא מתבצע בניגוד מוחלט לדיון פה, לדעותיהם של הכותבים בכל עמוד גם הקוראים כנראה - כי העריכות שמתבצעות עושה רושם שפשוט לא קוראים את הדף לפני שמשנים את יעודו.. למשל חלב-מהצומח?? זהו גם חלב סויה - ושם הדף הוא בפירוש חלב-נא-מהצומח - תהליך שונה לגמרי מחלב סויה.
כמו כן הטרולים רעולי הפנים.. מסתובבים ומשנים דברים קטנים - כמו בדף המיטפח-הטבעונאי - מוסיפים "חבל היה מוצלח" על הט.ב.ח. שבמטבח.. ואי אילו..
צר לי - אך העריכות הפחדניות האלה לא עולות על הדעת.
אני משחזר את כל ההשחטות תוך נסיון כנה לא לפספס משהו - אבל מתנצל מראש.
צר לי שהדברים הם כך. מי שרוצה לדבר איתי באופן אישי מוזמן לפגוש אותי בפארק הירדן - יש כוונה להגיע לביקור.
כל טוב וחג שמח.
-
אופק, תתעורר. זמנך עבר, אתה כבר לא מחליט פה מה ישתנה, איך יקראו לדפים, מה יהיה התוכן. האתר חזר להיות פתוח לכולם.
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 20:59
אופק, ההתנהגות שלך אלימה ולא תעלה על הדעת.
הדפים האלה לא שייכים לך. כבר חודש שלם מתקיים פה דיון ולא טרחת להגיב בו. הוסבר שהרוב תומך בשם תזונה חיה וכן שאנחנו מתחילות לקחת אחריות על העריכות, כי העמודים האלה גם שלנו.
ההתנהגות שלך בלתי נסבלת.
הדפים האלה לא שייכים לך. כבר חודש שלם מתקיים פה דיון ולא טרחת להגיב בו. הוסבר שהרוב תומך בשם תזונה חיה וכן שאנחנו מתחילות לקחת אחריות על העריכות, כי העמודים האלה גם שלנו.
ההתנהגות שלך בלתי נסבלת.
-
- הצטרפות: 29 מאי 2008, 09:20
אופק הוא חתיכת בריון מקלדת, ואין טעם להתייחס אליו בכפפות משי, כשהוא זורק בוץ בכולנו.
-
שהרוב תומך בשם תזונה חיה
לא מדויק.
הרוב לא תומך בשם "תזונה חיה".
מעבר לכך, גם שינוי גורף ומאסיבי של המילה "טבעונאות" בכל דפי המדור ל"תזונה חיה" ללא הסכמה כאן בדיון ע"י אלמונית בשם גחלילילית נחשב בעיניי כמעשה אלים!
לא מדויק.
הרוב לא תומך בשם "תזונה חיה".
מעבר לכך, גם שינוי גורף ומאסיבי של המילה "טבעונאות" בכל דפי המדור ל"תזונה חיה" ללא הסכמה כאן בדיון ע"י אלמונית בשם גחלילילית נחשב בעיניי כמעשה אלים!
-
האתר תמיד פתוח.
אין כאן שום אלימות מצידי.
יש כוח תוקף ויש כוח מגונן. אני לא מתקיף אף אחד. ההתקפות הם של אלו שעושים שינויים גורפים ללא הסכמה.
אין כאן שום אלימות מצידי.
יש כוח תוקף ויש כוח מגונן. אני לא מתקיף אף אחד. ההתקפות הם של אלו שעושים שינויים גורפים ללא הסכמה.
-
ההתקפות הם של אלו שעושים שינויים גורפים ללא הסכמה.
טוב, זה אתה.
טול קורה עבה מבין עינייך חביבי!
טוב, זה אתה.
טול קורה עבה מבין עינייך חביבי!
-
_האתר תמיד פתוח.
אין כאן שום אלימות מצידי_
מלחמה היא שלום וגו'...
אין כאן שום אלימות מצידי_
מלחמה היא שלום וגו'...
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 20:59
_אופק, השינויים נעשו בהסכמה. לא שלך, אבל בהסכמה.
השינויים שלך נעשו בלי שהזמנת את האנשים לדיון בנושא בכלל, ובלי הסכמת אף אחד.
_
השינויים שלך נעשו בלי שהזמנת את האנשים לדיון בנושא בכלל, ובלי הסכמת אף אחד.
_
-
בדיונים כנים ומכבדים - תמיד השתתפתי. וגם בלי שאשתתף כאן - בפרוש לא הייתה הסכמה על הוצאת המילה נא\תזונא\טבעונאות משמות הדפים.