דובאי כתפיסה

אבו_עלי*
הצטרפות: 24 דצמבר 2020, 09:00

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי אבו_עלי* »

היי, אשמח לשתף דיעה שמעסיקה אותי בשמחה מאז חתימת נירמול היחסים עם האמירויות.
בתוך הנושא הגדול ו"הקדוש" הזה של שלום יש המון מרכבים, כלכלי, פוליטי, ביטחוני חברתי ועוד נושאים רבים.
-----כמובן הכללה גסה לצורך הדיון-----
אשמח מאוד להרחיב את הנושא החברתי שפחות מקודם בכל התקשורת (מהמעט שאני רואה), החידוש וההכרה שלנו הישראלים בכך שיש ערבים שהם חכמים מתקדמים עשירים ומפותחים לא פחות מאיתנו תחולל כאן שינוי תפיסתי.
כשנתחיל לראות את אותם אמירתים מסתובבים כאן בלבוד מסורתי ואחריהם יחזרו בעלי עסקים יהיה שינוי מרענן מהמבט החשוד שמלווה כל דובר ערבית.
ההבנה שאנחנו רוצים לעבוד איתם תתחדד כשנבין שאם אנחנו רוצים שת"פ איתם אנחנו לא בעלי הבית ואפילו להֶפך, הם יהיו המעסיקים שלנו.
לדעתי מידת הצניעות וההכרה בשיוויון תעלה את רמת הפתיחות והמעורבות שלנו עם שכנינו הקרובים מבית ויחד ניצר חברה מתוקנת וטובה יותר.
דורון*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2003, 07:43

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי דורון* »

נקודה מעניינת, לא רק שאנחנו נחזר ונתחנחן לתושבי האמיריות לדעתי השיח ושיתופי הפעולה עם ערביי ישראל יעלה מדרגה, בטוח שחברה או סטרטאפ שבשותפות של יהודי וערבי מישראל ו\או פלסטין יתקבל שם בברכה.
אין ספק שהשלום הזה יביא שפע של הזדמניות לתיקון.

כמובן שנדע איך להתנהג שם ואיתם.
אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אין ספק שהשלום מבורך וההישג אדיר, לצערי אני משוכנעת שנדע להרוס, להשחית ולהזנות גם את הקשר הזה.
מצטערת על הפסימיות קראתי כתבות על תעשיית הזנות שם והניצול של העובדים הזרים, להוסיף לזה את התייר הישראלי ושמו שמיים.
שירה_ב*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 14:23
דף אישי: הדף האישי של שירה_ב*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי שירה_ב* »

אבו עלי נקודה מעולה, רץ ברשת סרטון מצחיק מאוד של חבר'ה ערבים ישראלים שמגיעים לתל אביב עם רכבי יקרים מאוד ולבוש אמירתי מסורתי, אנשים ברחוב ביקשו להצטלם איתם והם נהיו אטרקציה בכל מקום בתל אביב.
מדהים באמת השינוי תפיסה שכבר קורה ההבנה שיש בני דודים שאנחנו ממש רוצים בקרבתם כבר לא חשודים בכל דובר ערבית או חובש כפייה כמחבל.
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי שקטה* »

מצטערת שאני חולקת על הלך הרוח הכללי. לצערי אני לא רואה הרבה סיבות לשמחה כאן, כיוון שממה שראיתי בארצות אחרות ברגע שיש להם ולארצות כמו קטאר דריסת רגל הם מתחילים לקנות כל מה שאפשר. תחשבו על ההשלכות של זה, שיקנו כאן דירות, מלונות, קבוצות כדורסל וכדורגל ועוד?
פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך אומרים?
הייסורים יגמרו מהר יותר
אבו_עלי*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי אבו_עלי* »

ההשלכות של זה, שיקנו כאן דירות, מלונות, קבוצות כדורסל וכדורגל ועוד?
שקטה, איזה השלכות אשמח אם תפרטי, ומה הבדל בנהם לבין אמריקאים, סינים או סתם משקיעים ארופאים?
שואל ברצינות בלי ציניות.
שקטה*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי שקטה* »

ההבדל הוא שמדובר במוסלמים עם תפיסת עולם אחרת מאירופאים, אמריקאים או אפילו סינים לגבי מעמד האישה, זכויות להטב"ים, חירות הפרט וכדומה. אתה באמת חושב שאין הבדל?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי פלונית* »

הטורטלים ( ולא הטרולים...) מדגימים במשהו ובחן... את ההלך הפוטנציאלי המתואר למעלה.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי יולי_קו »

לא לגמרי הבנתי את ההודעה האחרונה שלך, פלונית.
תוכלי להסביר?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי פלונית* »

התכוונתי למערכון בארץ נהדרת אם כי
ראיתי רק את חלקו
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי יולי_קו »

אם כך אולי תוכלי להעתיק לכאן קישור?
פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

8628524d27196710VgnVCM200000650a10acRCRD
אבו_עלי*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי אבו_עלי* »

שקטה, תפיסת עולם אחרת מאירופאים, אמריקאים או אפילו סינים לגבי מעמד האישה, זכויות להטב"ים קצת לא ברור לי איך את הכניסה את כול הרשימה שלמעלה באותה קטגוריה ביחס לכול הנושאים, ברור לי שלא בדקת את הסיני שבא להשקיע היחס שלו לגייז או את האמרקאי שבא עם מלא כסף אבל שונא יהודים והפלות, או ארופאי שעדיין מחזיק נכסים של סבא שלך. הכי קל לשנוא ולפחד מהמוסלמים, זה מה שהורגלנו ושודר לנו לשנוא מכל כיוון, אני מקווה שההסכם יפתח קצת את הראש של כולם ונתחיל לחשוב לבד בלי מתווכים.
פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

אני לא חושב שהיא נגדם דווקא, אלא נגד התהליך, והרחבתו
אבו_עלי*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי אבו_עלי* »

פלונית אלמונית לא מבין מה שרשמת, בכל מקרה אני מושכנע שאחדש לרובכם כאן, שקבוצה לאומים ששקטה רשמה, רצחו הרבה יותר מהאסלם, למרות שזה לא מציון או מפורסם בשום כלי תקשורת פופולרי.
דוגמאות מהארץ שלנו.
יו"ר הועדה לקידום האישה, בן (זכר) יחיד שמנהל את שאר הבנות בועדה. האישה בארץ עדיין סובלת מאי שויון הזדמניות, שכר וחופש תנועה.
הלהטבים שר גיי מצביע נגד נישואין אזרחים ומציין שכמוך שאין שום בעיה. ממש מגוחך.
יש כל כך הרבה דברים שחייבים לתקן בתפיסה ובדרך מחשבה תחילה בשלנו ואחכ של שכנינו.
חירות הפרט, כשדאי מאוד שתשאלי את מי שנחת ונוחת לאחרונה, מובילים אותם באוטובוסים למלונות, ללא הסכמה או אפשרות אחרת.
תמיד קל לנו לראות את החוץ ולא את הפנים זה לא אומר שזה נכון.
מיכאל*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 18:30

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי מיכאל* »

אבו עלי אני מאמין שיהיה שינוי מחשבתי והתנהגותי בייחס שלנו לחובשי הכפיות ודוברי הערבית, אין לי בעיה או חשש מעסקים או משיתופי פעולה איתם, להפך, לא ברורה לי הדעה של שקטה, אם לחשוש ממשקיעים זרים אז שווה לקרוא קצת על הסכנה הסינים, והתערבותם לא רק בספורט אלה בנמלים ורכבות (תשתיות חרום של המדינה). אני מאוד מברך על כל שלום ומאמין שהאנושות בזכות חופש המידע (אי אפשר לעצור לגמרי), יקדם אותנו לשלום והבנה בין בני אדם, מה שיוביל ויחייב את המנהיגים והארצות להוריד נשק ולדבר, כסילים ולא מפותחים מחשבתית יעלמו אבלוציונית מכול אותן מדינות.
פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

לדעתי מי שמתכוונת לבקר שם כדאי מאוד שזה יהיה בקרוב, עדיין יש התרגשות מהתייר הישראלי, לצערי עוד כמה טיסות שוקולד ועוד נזקקי ברזים ומגבות למינהן מהארץ, יהפכו במהרה את הישראלי בדובאי למאוס ולא רצוי.
משעשע שיש כאן עדיין שחצנות ואיזו עליונות מוסרית שלנו עליהם, פתטי!
שקטה*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי שקטה* »

אוקיי שיניתי את דעתי ואכן אני חוששת גם מהסינים.
מיכאל*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 18:30

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי מיכאל* »

שקטה, לצערי התכוונתי לשחרר אותך מהחרדות ולבטוח יותר באדם ולהתייחס ליחיד ולא למדינה או לפוליטיקה שמסביב.
מאוד מקווה שבאותה הקלות ששינית את דעתך לחשש תוכלי לשנות את דעתך לשיחרור מחששות.
דורון*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2003, 07:43

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי דורון* »

הלוואי שנסתדר איתם אני גם מהאופטימים של הקשר הזה.
מאמין שהם ידעו לשים גבולות גם לתייר הקולני והחצוף ביותר.
מבחינה עסקית ותרבותית אין ספק שזה צעד ענק לחברה ולאיזור.
פלוני_אלמונית2*
הצטרפות: 23 יוני 2008, 18:00
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית2*

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית2* »

הבעייתיות בהסכם זו ההתרפסות הפוליטית הלא ברורה, איך ולמה אישרו טיסות לדובאי גם שהייתה אדומה, ולמה מסתירים את הזוועות שבאמת יש בחצר האחורית שלהם, נעצרו כבר ישראלים שם והתקשורת כולה התגייסה להשתיק את הנושא.
למשהו חזק יש אינטרס מאוד ברור לטשטש את דובאי האמיתית.
נעם*
הצטרפות: 28 אפריל 2005, 20:45

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי נעם* »

התחילו הפרסומים לחוסרים ולגנבות שאנחנו משאירים שם, לא מצליח להבין מי אותם אנשים שרוצים להיות הראשונים שמחבנים על התדמית שלנו שם. מי מחנך אותם לגנוב, הם לא מבינים שזה אסור מה גם שהם הרושם הראשוני שלנו שם.
פשוט מבאס מאוד, מאחל לאותם אנשים לקבל את הענישה שלהם בכלא או במאסר במדינה ערבית אולי זו הדרך לחנך את שכמותם.
פלוני_אלמונית*

דובאי כתפיסה

מי שלא מעניין אותו אסור, יעניין אותו רושם ראשוני?

מאחל לאותם אנשים לקבל את הענישה שלהם בכלא או במאסר במדינה ערבית
לגמרי
לימור*
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

דובאי כתפיסה

שליחה על ידי לימור* »

מי שלא מעניין אותו אסור, יעניין אותו רושם ראשוני?
תכלס אנשים עלובים, כל מי שיצא בתקופה הזו לדובאי הם כאלה שהפרוטה מצויה בכיסם ועדיין בעליבותם הרבה בוחרים לגנוב, להשחיר ולתדלק את אותם מתנגדים להסכם בארצם, פשוט מבאס להיות חלק מאותם בני חזירים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”