שיואו, הייתי בטוחה שכבר עניתי! מצטערת על ההתמהמהות אם כך!
כשאני אוכלת יותר סוכר אני נפוחה, כשאני לא אוכלת אותו הגוף שלי ממש מתכווץ. ככה. ולא משנה כמה תמרים או קשיו או סלט פירות (שכולם מתוקים מאד) אכלתי באותו יום....
זהו בדיוק.
יעלפו, את יודעת שאני בגישה של תזונה חיה רבה ככל האפשר, הרבה מאד סלטים וירוקים, פירות, אגוזים, וכן בשר ודגים.
מתנגדת מכל וכל למזון תעשייתי/מעובד (כולל סוכרים מזוקקים, מיצים מפוסטרים, קופסאות שימורים, וכל דבר שיוצר בתהליך תעשייתי ולא ביתי.)
מתנגדת קטגורית לכל מוצרי החלב (גם חלב של בע"ח אחר שלא מותאם למין האנושי, וגם מפוסטר ומעובד עד רעל ממש...)
חושבת שעדיף לא לצרוך הרבה ביצים, ואת אלה שכן - אורגניות בלבד, רכות מאד (לא מטוגנות אלא מבושלות) ולהתמקד בחלמון על פני החלבון.
מתנגדת קטגורית לכל סוגי הדגנים (אגב, כוסמת איננה דגן) ואם כבר לאכול מהם, אז מעט מאד, בבחירה סלקטיבית של אלה עם מיעוט גלוטן, ורצוי ללא עיבוד יתר (נניח, לחם איסיי מכוסמין אורגני
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
, או מכוסמת)
חושבת שצריך למעט בקטניות מיובשות , קטניות חיות בתרמיליהן (למשל אפונה ושעועית ירוקות חיות) בכיף כמה שרוצים.
מבחינתי האישית האופטימום זה לאכול המון ירקות מדי יום, לצרוך יחסית הרבה עוף, דגים ובשר מוזן היטב (מרעה, ואורגני.) לאכול הרבה טחינה. למצוא את הבסיס התזונתי שמתאים לי באותה תקופה. (בשנה האחרונה היו לי כמה תקופות מובחנות ממש - תקופת העוף בטחינה (כל יום עוף, כל יום הר טחינה) תקופת הפטרוזיליה (כל יום ירדתי על ראש פטרוזיליה, בלי להגזים.) תקופת החומוס (הכנתי המון מוצרים מחומוס אורגני, ממרחים, פלאפל חי, קרקרים ועוד) וכך הלאה. ממש נהדר בעיניי. נהיה לי קשב לצרכים, אני נענית להם בלי חשבון (בלי לספור קלוריות, בלי "לאזן" בכוח המחשבה והאידאלים התזונתיים המערביים המגוחכים אלא רק בכוח הגוף.)
לנשנש. בלי הכרה. בכל פעם שמרגישים צורך לאכול - לאכול.
בגדול ממעטת באגוזים (כנראה רגישה קלות) ובפירות יבשים (לא אוהבת מתוק במיוחד)
מחמיצה ירקות בהנאה וזוללת מהם בהנאה גדולה יותר.
לא מקל שדוף, אבל מרגישה מאד טוב בגוף, ככה בגדול בשנתיים האחרונות (פחות או יותר מאז שנסענו לארה"ב, מאז שבתי הגיעה לגיל שנה והמוצקים תפסו חלק יותר משמעותי מהתזונה שלה, מאז שההנקה פחות מרכזית בתזונה שלה.)
עשינו המון שינויים קטנים כגדולים במהלך 8-9 השנים האחרונות. כל אחד לקח את הזמן והמקום שלו. - הפסקנו עם מזון תעשייתי, עברנו לאורגני, הורדנו סוכר לבן וקמח לבן לגמרי, הורדנו מוצרי חלב לגמרי, הורדנו קיטניות משמעותית, עברנו לבשר ולעוף אורגניים והעלינו כמויות שלהם (בתקופות חיים שונות, כמו הריון זה ממש הענות לדחף פיזי מובהק) הפסקנו לטגן, והאחרון אצלי (בערך הראשון אצלו...) - הורדת דגנים כליל. אני עוד אוכלת מבושל (ירקות) ומלקטת יותר ויותר (עלים ירוקים בעיקר, אבל גם פירות פה ושם.)
החטאים הקטנים והאהובים שלי
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
-
אני מדי פעם מטגנת את הפלאפל הביתי האורגני שאני מכינה. אני מדי פעם אוכלת חומוס מוכן אורגני. אני מדי פעם אוכלת גבינת עזים אורגנית קשה, ממרעה. את תקופת הגמילה מדגנים עברתי בעזרת פריכיות כוסמת מלאות אורגניות (להרדוף יש מוצר
דקיק גזרה.) אכלתי 4-5 ביום בערך. שזה כ75 קלוריות (אבל מי סופר?
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
) אני לא אוכלת אותן כבר כשבוע, ומתאימה את עצמי לאט לאט לתחליפים (פרוסות קולורבי, פרוסות לפת, גלגול בחסה, קרקרי דלעת מיובשים, ואני צריכה לחזור לקרקרי הפשתן כי הם באמת הכי קלים להכנה והכי מהירים..)
אני מקווה בכל ליבי שאוכל לשמור על זה, בינתיים אני מרגישה מאד בנוח, לא מאותגרת במיוחד. וזה אפילו חורף.
אפשר, כמובן, להמשיך ולפרט ברמת "אילו מאכלים התקנתי היום"
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
אבל זה מאד אישי ומשתנה עם העונות ועם צרכי הגוף ועם המחזור החודשי ועוד ועוד...