גייד מאק
גייד מאק
לאט לאט בשקט בשקט הוא משתלט על המדינה.
והוא טוב במה שהוא עושה.
הוא בנה עיר למפוני ההפגזות מאזור הצפון.
הוא קנה את ביתר ירושלים
הוא קנה את "ביקור חולים" בירושלים.
למי שעוקב אחריו , ניתן שיעור בחינם: כיצד ניתן באמצעות הון להשתלט על מדינה שלמה.
הוא הופיע בפריים טיים, ביום שישי בחדשות בכתבה על חמש ורבע דקות שהוא היה בקבוץ.
מין כתבה אוהדת ונוסטאלגית כזו כדי שגם קיבוצניקים ירגישו שהוא "אמנם אוליגרך אבל גם קצת משלנו...."
הוא ממש הולך לפי תוכנית מאד שקופה וחכמה ומשתלט על מדינתינו.
מעניין מה יצא לו מזה?
לי ברור שהוא לא מאוהב אנושות במדינה ו/או ציוני נלהב....
האמת- זה די מטריד.
והוא טוב במה שהוא עושה.
הוא בנה עיר למפוני ההפגזות מאזור הצפון.
הוא קנה את ביתר ירושלים
הוא קנה את "ביקור חולים" בירושלים.
למי שעוקב אחריו , ניתן שיעור בחינם: כיצד ניתן באמצעות הון להשתלט על מדינה שלמה.
הוא הופיע בפריים טיים, ביום שישי בחדשות בכתבה על חמש ורבע דקות שהוא היה בקבוץ.
מין כתבה אוהדת ונוסטאלגית כזו כדי שגם קיבוצניקים ירגישו שהוא "אמנם אוליגרך אבל גם קצת משלנו...."
הוא ממש הולך לפי תוכנית מאד שקופה וחכמה ומשתלט על מדינתינו.
מעניין מה יצא לו מזה?
לי ברור שהוא לא מאוהב אנושות במדינה ו/או ציוני נלהב....
האמת- זה די מטריד.
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
גייד מאק
אני קצת חצויה בדעותי.. כי מצד אחד כל הכבוד לו על מה שהוא עוזר!
מצד שני כשאתמול בחדשות הראו איך שבכל מיני מקומות הוא ממנה מאנשיו לרוץ לראשות העיר (נדמה לי שזה מה שהיה) זה היה נראה כאילו באמת משהו קורה כאן... עם ששמים לב ומבלי שעושים דבר בנידון (ואולי פחד בגלל העבר היהודי שלנו (שואה))
אני קצת חוששת שיקרו דברים ויום אחד נתעורר ונגיד (או יותר גרוע ילדינו יגידו עלינו) "איך לא עשינו כלום... ... זה הרי היה ברור".
מצד שלישי מה כבר יכול להיות אם הוא יהיה בראשות כל עיר?
אני באמת שואלת אולי למישהו יש איזשהן רעיונות?
(ואולי הוא בכלל רוצה לחולל מהפכה אקולוגית ואז זה מצויין שהוא יהיה בכל חור... אהה יקרה!)
מצד שני כשאתמול בחדשות הראו איך שבכל מיני מקומות הוא ממנה מאנשיו לרוץ לראשות העיר (נדמה לי שזה מה שהיה) זה היה נראה כאילו באמת משהו קורה כאן... עם ששמים לב ומבלי שעושים דבר בנידון (ואולי פחד בגלל העבר היהודי שלנו (שואה))
אני קצת חוששת שיקרו דברים ויום אחד נתעורר ונגיד (או יותר גרוע ילדינו יגידו עלינו) "איך לא עשינו כלום... ... זה הרי היה ברור".
מצד שלישי מה כבר יכול להיות אם הוא יהיה בראשות כל עיר?
אני באמת שואלת אולי למישהו יש איזשהן רעיונות?
(ואולי הוא בכלל רוצה לחולל מהפכה אקולוגית ואז זה מצויין שהוא יהיה בכל חור... אהה יקרה!)
גייד מאק
נראה לי כמו דף בסגנון הוצאת דיבה,
אין לי שום אהדה מיוחדת אליו, אבל לא נראה לי נחמד לדבר בצורה כזו עליו,
זו הצעה ל דף למחיקה
אין לי שום אהדה מיוחדת אליו, אבל לא נראה לי נחמד לדבר בצורה כזו עליו,
זו הצעה ל דף למחיקה
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
גייד מאק
אולי אפשר לחכות קצת מעבר לשתי הודעות ואז להחליט? יש לחץ?
גייד מאק
זו הצעה ל דף למחיקה
מה זה אומר?
ותשובה לדאדא:
תארי לעצמך השנה 1933.
באתר אינטרנט מישהו כותב: שימו לב לאדולף. בדרכים דמוקרטיות הוא הולך ומשתלט על העם, הוא עוד יגיע רחוק...
ואז עונים לו: כאן לא אומרים דברים לא נחמדים על אנשים.
יכול להיות שהוא בעל כוונות טובות: בגלל זה בכלל העליתי את העניין.
משהו נראה לא ממש ממקום טהור וטוב .
בעצם לא ברור ממה באמת עשה את ההון שעומד מאחורי הכוח שלו ומממן את מסע ההשתלטות שלו על מדינתנו.
אני לא יודעת ממקור מוסמך. יותר ממה שקראתי באינטרנט.
מ"השמועות" שהונו לא הגיע בדרכים שמיטיבות עם כדור הארץ והאדם....
אני לא משמיצה, אני אשמח אם מישהו פשוט מתמצא יותר ממני ויכול להוסיף עובדות.
מה זה אומר?
ותשובה לדאדא:
תארי לעצמך השנה 1933.
באתר אינטרנט מישהו כותב: שימו לב לאדולף. בדרכים דמוקרטיות הוא הולך ומשתלט על העם, הוא עוד יגיע רחוק...
ואז עונים לו: כאן לא אומרים דברים לא נחמדים על אנשים.
יכול להיות שהוא בעל כוונות טובות: בגלל זה בכלל העליתי את העניין.
משהו נראה לא ממש ממקום טהור וטוב .
בעצם לא ברור ממה באמת עשה את ההון שעומד מאחורי הכוח שלו ומממן את מסע ההשתלטות שלו על מדינתנו.
אני לא יודעת ממקור מוסמך. יותר ממה שקראתי באינטרנט.
מ"השמועות" שהונו לא הגיע בדרכים שמיטיבות עם כדור הארץ והאדם....
אני לא משמיצה, אני אשמח אם מישהו פשוט מתמצא יותר ממני ויכול להוסיף עובדות.
גייד מאק
באתר אינטרנט מישהו כותב: שימו לב לאדולף אפשר להגיד כך גם לגבי רוטשילד ושאר האוליגרכים,
אולי אפשר לחכות קצת מעבר לשתי הודעות ואז להחליט?
אולי אפשר לחכות קצת מעבר לשתי הודעות ואז להחליט?

גייד מאק
אתמול היתה כתבה בתכנית "עובדה" על קובי אלכסנדר בנמיביה. מאד הזכיר את הסיפור של גאיידמק בישראל.
אנשים עשירים מאד הם בעלי אגו גדול מאד ורוצים להיות חשובים ובעלי השפעה חברתית. זה גם מועיל לעסקים ולהלבנת כספים (אם צריך) וגם, לעיתים קרובות, להתחמקות מהחוק.
להערכתי, גיידמאק הוא לא יוצא מהכלל. גם האחרים כאלו.
אנשים עשירים מאד הם בעלי אגו גדול מאד ורוצים להיות חשובים ובעלי השפעה חברתית. זה גם מועיל לעסקים ולהלבנת כספים (אם צריך) וגם, לעיתים קרובות, להתחמקות מהחוק.
להערכתי, גיידמאק הוא לא יוצא מהכלל. גם האחרים כאלו.
גייד מאק
_נראה לי כמו דף בסגנון הוצאת דיבה,
אין לי שום אהדה מיוחדת אליו, אבל לא נראה לי נחמד לדבר בצורה כזו עליו,_
יש הבדל תהומי בין לא נחמד לבין הוצאת דיבה.
לא נחמד מעוגן היטב בחופש הביטוי, וטוב שכך.
מותר להביע דעות על אנשים שפעילים בזירה בציבורית ובטח שמותר להביע ביקורת. לא רק מותר, ראוי וחובה.
לדעתי, לא נאמר כאן בדף שום דבר שחורג ממה שניתן לכתוב בטור פובליציסטי בעיתון. לדעתי.
אין לי שום אהדה מיוחדת אליו, אבל לא נראה לי נחמד לדבר בצורה כזו עליו,_
יש הבדל תהומי בין לא נחמד לבין הוצאת דיבה.
לא נחמד מעוגן היטב בחופש הביטוי, וטוב שכך.
מותר להביע דעות על אנשים שפעילים בזירה בציבורית ובטח שמותר להביע ביקורת. לא רק מותר, ראוי וחובה.
לדעתי, לא נאמר כאן בדף שום דבר שחורג ממה שניתן לכתוב בטור פובליציסטי בעיתון. לדעתי.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
- דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*
גייד מאק
_תארי לעצמך השנה 1933.
באתר אינטרנט מישהו כותב: שימו לב לאדולף. בדרכים דמוקרטיות הוא הולך ומשתלט על העם, הוא עוד יגיע רחוק..._
אני מזועזעת מהמשפט הזה ומההשוואה!
אדולף היטלר אמנם השתלט בצורה דמוקרטית על השלטון במדינתו אבל הוא וחבורת הבריונים שלו מעולם לא הסתירו את אכזריותם, גסותם ודעותיהם הגזעניות. העם ידע במי הוא בוחר!
עם כל חשדנותנו (המוצדקת) כלפיי אנשים בעלי הון ושררה המגיעים לתפקידים בכירים- יש צורך גם בקצת זהירות לגבי השמצות חמורות שכאלה.
באתר אינטרנט מישהו כותב: שימו לב לאדולף. בדרכים דמוקרטיות הוא הולך ומשתלט על העם, הוא עוד יגיע רחוק..._
אני מזועזעת מהמשפט הזה ומההשוואה!
אדולף היטלר אמנם השתלט בצורה דמוקרטית על השלטון במדינתו אבל הוא וחבורת הבריונים שלו מעולם לא הסתירו את אכזריותם, גסותם ודעותיהם הגזעניות. העם ידע במי הוא בוחר!
עם כל חשדנותנו (המוצדקת) כלפיי אנשים בעלי הון ושררה המגיעים לתפקידים בכירים- יש צורך גם בקצת זהירות לגבי השמצות חמורות שכאלה.
גייד מאק
אנשים עשירים מאד הם בעלי אגו גדול מאד ורוצים להיות חשובים ובעלי השפעה חברתית. זה גם מועיל לעסקים ולהלבנת כספים (אם צריך) וגם, לעיתים קרובות, להתחמקות מהחוק
זה משפט מרגיע מבחינתי.
אם הוא אכן "רק" רודף שררה כי רוצה לראות עצמו שליט גדול ו/או כדי לזכות בשליטה ללא הפרעה בהלבנת הון, במכרזים, וכד' אז הוא די דומה לכמה מנהיגים שכבר מוכרים ושכמה שאני לא אוהבת את זה- אני חיה כבר שנים במציאות כזו.
התחושה שלי - שהוא מביא רמה אחרת של אינטרסים רק שאני לא מבינה מה הם....
זה משפט מרגיע מבחינתי.
אם הוא אכן "רק" רודף שררה כי רוצה לראות עצמו שליט גדול ו/או כדי לזכות בשליטה ללא הפרעה בהלבנת הון, במכרזים, וכד' אז הוא די דומה לכמה מנהיגים שכבר מוכרים ושכמה שאני לא אוהבת את זה- אני חיה כבר שנים במציאות כזו.
התחושה שלי - שהוא מביא רמה אחרת של אינטרסים רק שאני לא מבינה מה הם....
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
גייד מאק
שהוא מביא רמה אחרת של אינטרסים
יש לו ללא ספק אינטרס ברור לשלוט בכמה שיותר עמדות כוח במדינה.
זה ברור.
הוא עושה את זה לאט אבל בטוח, שלב אחרי שלב, בצורה מתוכננת ומובנית.
עוד דבר אחד בטוח לגבי גאידמק: פרטץ' הוא לא. הוא מתכנן לטווח ארוך, הוא חושב מראש, הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, הוא יודע בדיוק איך להגיע לשם, הוא יודע בדיוק בדיוק איך לנצל את המערכת - את כל המערכות של מדינת ישראל, למעשה - כדי להגיע לאן שהוא רוצה, הוא יודע מה הוא עושה.
מה שמטריד אותי זה, שמה שהוא רוצה זה לשרת את גאידמק.
אני לא בטוחה שזה גם לשרת את המדינה, אף על פי שבהצהרות שלו הוא מדבר על טובת המדינה וטובת העם.
אני חושדת.
אבל במדינת הפרטץ', הטימטום והשחיתות אין כוח שיוודא וישמור וידאג. מי שיש לו מספיק כסף יכול לקנות את המדינה.
יש לו ללא ספק אינטרס ברור לשלוט בכמה שיותר עמדות כוח במדינה.
זה ברור.
הוא עושה את זה לאט אבל בטוח, שלב אחרי שלב, בצורה מתוכננת ומובנית.
עוד דבר אחד בטוח לגבי גאידמק: פרטץ' הוא לא. הוא מתכנן לטווח ארוך, הוא חושב מראש, הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, הוא יודע בדיוק איך להגיע לשם, הוא יודע בדיוק בדיוק איך לנצל את המערכת - את כל המערכות של מדינת ישראל, למעשה - כדי להגיע לאן שהוא רוצה, הוא יודע מה הוא עושה.
מה שמטריד אותי זה, שמה שהוא רוצה זה לשרת את גאידמק.
אני לא בטוחה שזה גם לשרת את המדינה, אף על פי שבהצהרות שלו הוא מדבר על טובת המדינה וטובת העם.
אני חושדת.
אבל במדינת הפרטץ', הטימטום והשחיתות אין כוח שיוודא וישמור וידאג. מי שיש לו מספיק כסף יכול לקנות את המדינה.
גייד מאק
_מה שמטריד אותי זה, שמה שהוא רוצה זה לשרת את גאידמק.
אני לא בטוחה שזה גם לשרת את המדינה, אף על פי שבהצהרות שלו הוא מדבר על טובת המדינה וטובת העם._
כן, אבל את זה את יכולה להגיד גם על "מלח הארץ" נוחי דנקנר.
וגם על אולמרט. וגם על דן חלוץ. וכו' וכו'.
אז למה דווקא גיידמאק מפחיד? כי הוא לא צבר? כי הוא לא מדבר עברית?
אני לא בטוחה שזה גם לשרת את המדינה, אף על פי שבהצהרות שלו הוא מדבר על טובת המדינה וטובת העם._
כן, אבל את זה את יכולה להגיד גם על "מלח הארץ" נוחי דנקנר.
וגם על אולמרט. וגם על דן חלוץ. וכו' וכו'.
אז למה דווקא גיידמאק מפחיד? כי הוא לא צבר? כי הוא לא מדבר עברית?
-
גייד מאק
נוחי דנקנר מריץ אנשים לראשות עיר? מדבר על להיכנס לפוליטיקה? מצהיר על "טובת העם והמדינה"? אם כן, גם הוא שווה דף.
לי נראה שהכיוון של גידאמק זה פוליטיקה. בתור פוליטיקאי חדש הוא שווה שיחה. אני לא יודעת מה המטרה בכניסה לפוליטיקה, וברור לי שלא היה לו שום סיכוי בדרך הישראלית המקובלת.
אני, כמו הרבה אחרים מרוצה מהתרומות שלו, אני בטוחה שזה עוזר להרבה אנשים. אבל אני לא יודעת אם יעזור להם שהוא יהיה בפוליטיקה, כי אין לי מושג מה הוא רוצה להשיג עם כוח פוליטי.
למישהו\י יש מושג?
לי נראה שהכיוון של גידאמק זה פוליטיקה. בתור פוליטיקאי חדש הוא שווה שיחה. אני לא יודעת מה המטרה בכניסה לפוליטיקה, וברור לי שלא היה לו שום סיכוי בדרך הישראלית המקובלת.
אני, כמו הרבה אחרים מרוצה מהתרומות שלו, אני בטוחה שזה עוזר להרבה אנשים. אבל אני לא יודעת אם יעזור להם שהוא יהיה בפוליטיקה, כי אין לי מושג מה הוא רוצה להשיג עם כוח פוליטי.
למישהו\י יש מושג?
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2007, 10:22
גייד מאק
אפשר לשנות את שם הדף לגיידמאק מפחיד למשל או משהו כזה?
_מה הוא רוצה להשיג עם כוח פוליטי.
למישהו\י יש מושג?_
עוד כסף
_מה הוא רוצה להשיג עם כוח פוליטי.
למישהו\י יש מושג?_
עוד כסף
-
גייד מאק
_כן, אבל את זה את יכולה להגיד גם על "מלח הארץ" נוחי דנקנר.
וגם על אולמרט. וגם על דן חלוץ. וכו' וכו'._
נוחי דנקנר מנסה להשתלט על הפוליטיקה? כי אם כן, אני מודאגת. האמת, גם ככה, הוא מהאנשים שמסובבים את הפוליטיקאים על האצבע ומגדילים כך את הונם. זה לא מרגיע אותי.
אולמרט לא מדאיג אותי? מי אמר שלא? אני לא כתבתי ש
במדינת הפרטץ', הטימטום והשחיתות אין כוח שיוודא וישמור וידאג
?
ומי ראש הממשלה של הפרטץ', הטימטום והשחיתות? לא אולמרט? זה נשמע כמו הצהרת תמיכה באולמרט?
לגבי דן חלוץ - לא רואה חדשות, לא יודעת עליו מספיק בשביל לחוות איזושהי דעה לגביו.
וגם על אולמרט. וגם על דן חלוץ. וכו' וכו'._
נוחי דנקנר מנסה להשתלט על הפוליטיקה? כי אם כן, אני מודאגת. האמת, גם ככה, הוא מהאנשים שמסובבים את הפוליטיקאים על האצבע ומגדילים כך את הונם. זה לא מרגיע אותי.
אולמרט לא מדאיג אותי? מי אמר שלא? אני לא כתבתי ש
במדינת הפרטץ', הטימטום והשחיתות אין כוח שיוודא וישמור וידאג
?
ומי ראש הממשלה של הפרטץ', הטימטום והשחיתות? לא אולמרט? זה נשמע כמו הצהרת תמיכה באולמרט?
לגבי דן חלוץ - לא רואה חדשות, לא יודעת עליו מספיק בשביל לחוות איזושהי דעה לגביו.
גייד מאק
נוחי דנקנר מעביר את כל משכורתו לקרן שהוא מנהל. הקרן הזאת מרימה תרומות לצפון הארץ
(לא שהרגשתי משהו בתור צפונית אבל אני מניחה שיש כאלו שכן מרגישים).
המשכורת שלו שווה כמה מיליונים. אבל את המיליארדים הוא עושה מהבעלות שלו על חברות ענק ולא
ממשכורת כמנהל בחלקן.
למה הוא עושה את זה?
למה מישהו הולך לפוליטיקה או להיות גנרל? כי הוא רוצה לשרת את המדינה????
כך הם מצהירים.
אבל בפועל האם הם שונים מגאיידמק? האם לא האגו מדבר מגרונם?
וזה אני מגיבה בהקשר למשפט שלך בשמת א :
(לא שהרגשתי משהו בתור צפונית אבל אני מניחה שיש כאלו שכן מרגישים).
המשכורת שלו שווה כמה מיליונים. אבל את המיליארדים הוא עושה מהבעלות שלו על חברות ענק ולא
ממשכורת כמנהל בחלקן.
למה הוא עושה את זה?
למה מישהו הולך לפוליטיקה או להיות גנרל? כי הוא רוצה לשרת את המדינה????
כך הם מצהירים.
וזה אני מגיבה בהקשר למשפט שלך בשמת א :
-
גייד מאק
אותו דבר.
אבל יכול להיות שלגאידמק יש הרבה הרבה יותר כוח, וצורה יותר מרוכזת וממוקדת של עבודה בתהליך ההשתלטות המאוד מכוון שלו. יותר דיוק. יותר תיכנון.
מעניין מה יהיה עם קהל הבוחרים. אולי יש לו מספיק כסף לקנות בוחרים - עוד דבר שהוא עשה בחוכמה, זה להריץ מועמדים במקומות יחסית קטנים, שגם קל יחסית לקנות בהם קולות. הוא יוצר תשתית.
אותו דבר.
אבל יכול להיות שלגאידמק יש הרבה הרבה יותר כוח, וצורה יותר מרוכזת וממוקדת של עבודה בתהליך ההשתלטות המאוד מכוון שלו. יותר דיוק. יותר תיכנון.
מעניין מה יהיה עם קהל הבוחרים. אולי יש לו מספיק כסף לקנות בוחרים - עוד דבר שהוא עשה בחוכמה, זה להריץ מועמדים במקומות יחסית קטנים, שגם קל יחסית לקנות בהם קולות. הוא יוצר תשתית.
גייד מאק
אני מבינה את החשש אבל בעצם, תחשבי על אהוד ברק.
גם הוא רוצה למשול, גם לו יש טקטיקות וגם לגביו אין לנו שום מושג מהו רוצה לטובת המדינה.
מהי בכלל טובת המדינה בעיניו? את יודעת?
כי אם לא- מה זה משנה אם הוא או גאיידמק או אולמרט או כל אחד אחר, כמעט, ימשול?
במה האחרים טובים ממנו? למה הם פחות מפחידים?
גם הוא רוצה למשול, גם לו יש טקטיקות וגם לגביו אין לנו שום מושג מהו רוצה לטובת המדינה.
מהי בכלל טובת המדינה בעיניו? את יודעת?
כי אם לא- מה זה משנה אם הוא או גאיידמק או אולמרט או כל אחד אחר, כמעט, ימשול?
במה האחרים טובים ממנו? למה הם פחות מפחידים?
-
גייד מאק
רוזמרין, אני רוצה לחשוב על גידמאק. יש לך מידע לגביו ? כי נדמה שדי חוף לך להסיט את השיחה לאחרים. למה? אולי גם עליהם שווה לתת את הדעת, אבל זה לא אומר שעל גידמאק לא.. לא?
יש לך מידע לגבי פעילותו ומטרותיו? כזה שיכול להרגיע שהוא לא מקרה מיוחד בקנה המידה של הדברים?
אהוד ברק הצטרף לפוליטיקה דרך מפלגה קיימת, זה קצת שונה. בכל מקרה, זה מרגיש שונה וזה הגיוני שזה ירגיש ככה! ומותר לדבר על זה, לדעתי.
נוחי, לא מופיע בטלוויזיה חמש פעמים בשבוע ולא תורם בקבלנות ופומביות כמו גידמאק.
את יודעת מה גידמאק רוצה? את מקורבת? יש לך אינטרס אישי?
אני לא חושבת שגידמאק זקוק להגנה מפני הדף הזה.
יש לך מידע לגבי פעילותו ומטרותיו? כזה שיכול להרגיע שהוא לא מקרה מיוחד בקנה המידה של הדברים?
אהוד ברק הצטרף לפוליטיקה דרך מפלגה קיימת, זה קצת שונה. בכל מקרה, זה מרגיש שונה וזה הגיוני שזה ירגיש ככה! ומותר לדבר על זה, לדעתי.
נוחי, לא מופיע בטלוויזיה חמש פעמים בשבוע ולא תורם בקבלנות ופומביות כמו גידמאק.
את יודעת מה גידמאק רוצה? את מקורבת? יש לך אינטרס אישי?
אני לא חושבת שגידמאק זקוק להגנה מפני הדף הזה.
-
גייד מאק
מויקיפדיה
skira20061201]דמרקר 795118[/po]
לגאידמק עסקי דלא-ניידי בצרפת ובישראל, חברת הפוספטים הגדולה בעולם - קאזפוספט, מכרה זהב ומפעל לעיבוד מתכות בקזחסטן, שליטה בשבועון הרוסי מוסקובסקיה נובוסטי, עסקי שיווק מזון ברוסיה, שדות נפט ואסמים באנגולה, בעלות על תחנת הרדיו האזורי בשרון (fm99) בישראל, שתי קבוצות ספורט, שליטה על חברת הנדל"ן "אוסיף" [1], היה בעל 15% ממניות חברת אפריקה ישראל.
יש עוד פוליטיקאים עם כאלו נכסים ועם כזו היסטוריה?
skira20061201]דמרקר 795118[/po]
לגאידמק עסקי דלא-ניידי בצרפת ובישראל, חברת הפוספטים הגדולה בעולם - קאזפוספט, מכרה זהב ומפעל לעיבוד מתכות בקזחסטן, שליטה בשבועון הרוסי מוסקובסקיה נובוסטי, עסקי שיווק מזון ברוסיה, שדות נפט ואסמים באנגולה, בעלות על תחנת הרדיו האזורי בשרון (fm99) בישראל, שתי קבוצות ספורט, שליטה על חברת הנדל"ן "אוסיף" [1], היה בעל 15% ממניות חברת אפריקה ישראל.
יש עוד פוליטיקאים עם כאלו נכסים ועם כזו היסטוריה?
גייד מאק
_את יודעת מה גידמאק רוצה? את מקורבת? יש לך אינטרס אישי?
אני לא חושבת שגידמאק זקוק להגנה מפני הדף הזה._
נראה לך שאני מגנה עליו?
אני מרחיבה את הנושא של הדף.
לדעתי, רוב האנשים הם כמו גאיידמק (הכוונה לאנשים שלהוטים לכח. ולא משנה אם זה כח הכסף
או הכבוד או השליטה). הוא פשוט שקוף יותר.
גאיידמק מחליא אותי אבל גם כל "העשירים על חשבון אחרים" (שזה בעצם כל העשירים), וגם רוב
הפוליטיקאים מחליאים אותי וגם רוב האנשים שעומדים בצמרת משהו (משפט, אוניברסיטה, צבא, משטרה).
לא מובן לי למה נפתח דף דווקא לכבודו?
אולי כי הוא לא מדבר בשפה שמרגיעה אותנו? שנשמעת מוכרת?
למה הוא מפחיד יותר מליברמן? מנתניהו? מפלאטו-שרון (שגם נבחר לכנסת בכח הכסף וכדי להיות חסין מהעמדה למשפט-זוכרת אותו?).
נ.ב. אהבתי את השאלה אם אני מקורבת. ועוד יותר את :
יש לך אינטרס אישי?
אני לא חושבת שגידמאק זקוק להגנה מפני הדף הזה._
נראה לך שאני מגנה עליו?
אני מרחיבה את הנושא של הדף.
לדעתי, רוב האנשים הם כמו גאיידמק (הכוונה לאנשים שלהוטים לכח. ולא משנה אם זה כח הכסף
או הכבוד או השליטה). הוא פשוט שקוף יותר.
גאיידמק מחליא אותי אבל גם כל "העשירים על חשבון אחרים" (שזה בעצם כל העשירים), וגם רוב
הפוליטיקאים מחליאים אותי וגם רוב האנשים שעומדים בצמרת משהו (משפט, אוניברסיטה, צבא, משטרה).
אולי כי הוא לא מדבר בשפה שמרגיעה אותנו? שנשמעת מוכרת?
למה הוא מפחיד יותר מליברמן? מנתניהו? מפלאטו-שרון (שגם נבחר לכנסת בכח הכסף וכדי להיות חסין מהעמדה למשפט-זוכרת אותו?).
נ.ב. אהבתי את השאלה אם אני מקורבת. ועוד יותר את :
יש לך אינטרס אישי?
-
- הצטרפות: 17 נובמבר 2007, 11:15
גייד מאק
ההבדל בין גיידאמק ושאר רודפי השררה והכוח שהוזכרו הוא שהאחרים הם ישראלים,
הם נולדו פה, אוהבים את ישראל התרבות העם,הם נאמנים למדינת ישראל, גיידאמק קונה מדינה קטנה שאין לו שום זיקה אמיתית אליה הוא בחר בה מפאת הקלות להשתלטות, והקלות שבה היא משרתת את האמצעים להשגת כוח בדרך ל...?
אין לו שום נאמנות לעם ולמדינה אנחנו רק כלי במשחק שלו, לא הייתי מוכרת לו שוקו במכולת אז בטח שלא את הנשמה.
הם נולדו פה, אוהבים את ישראל התרבות העם,הם נאמנים למדינת ישראל, גיידאמק קונה מדינה קטנה שאין לו שום זיקה אמיתית אליה הוא בחר בה מפאת הקלות להשתלטות, והקלות שבה היא משרתת את האמצעים להשגת כוח בדרך ל...?
אין לו שום נאמנות לעם ולמדינה אנחנו רק כלי במשחק שלו, לא הייתי מוכרת לו שוקו במכולת אז בטח שלא את הנשמה.
-
גייד מאק
_שהאחרים הם ישראלים,
הם נולדו פה, אוהבים את ישראל התרבות העם,הם נאמנים למדינת ישראל, גיידאמק קונה מדינה קטנה שאין לו שום זיקה אמיתית אליה_
בדיוק.
הם נולדו פה, אוהבים את ישראל התרבות העם,הם נאמנים למדינת ישראל, גיידאמק קונה מדינה קטנה שאין לו שום זיקה אמיתית אליה_
בדיוק.
גייד מאק
ההבדל בין גיידאמק ושאר רודפי השררה והכוח שהוזכרו הוא שהאחרים הם ישראלים
כן...אז?
אמא שלי ילידת גרמניה.
כל העולים הרוסים, המרוקאים, הפולנים- מה זה אומר עליהם?
מה זה אומר על תשובה שלא נולד בארץ. או על לבייב?
וזה שנוחי נולד בארץ לא בהכרח עושה אותו יותר טוב ויותר נאמן למולדת. ואני עדיין חושבת שהעשירים נאמנים לעצמם, לפני ה כ ל.
בקיצור, לדעתי, גם זה לא יוצר את ההבדל.
כן...אז?
אמא שלי ילידת גרמניה.
כל העולים הרוסים, המרוקאים, הפולנים- מה זה אומר עליהם?
מה זה אומר על תשובה שלא נולד בארץ. או על לבייב?
וזה שנוחי נולד בארץ לא בהכרח עושה אותו יותר טוב ויותר נאמן למולדת. ואני עדיין חושבת שהעשירים נאמנים לעצמם, לפני ה כ ל.
בקיצור, לדעתי, גם זה לא יוצר את ההבדל.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
גייד מאק
מה שמחשיד את גיידמק יותר מהאחרים היא העובדה שהוא מנסה להשתלט על הדמוקרטיה דרך איתור מדויק של נקודות החולשה שלה, תוך ניצול שיטתי של החולשות האלה כדי להגיע אל מוקדי הכח .(עיריית ירושליים, הכנסת, עיירות הפיתוח וכד'.) הכלים של גיידמק הם פשיסטיים, בכך שהם מנסים לשמוט את הקרקע תחת הדמוקרטיה, ע"י הוכחה שהוא יכול לבצע את המשימות בצורה יעילה ממנה. בכלים אנליטיים ושיטתיים הוא מזהה נקודות חולשה (מיגון העורף, קניית לב ההמון בספקטקל בת"א, הרצת מועמדים ברשימות לרשויות מקומיות ועוד.) ומציע תשובות כוחניות שיספקו את ההמונים באופן המיידי. הוא אינו מחויב למנגנונים המקובלים של איזונים ובלמים במערכת הליברלית הנהוגה. מה שמטריד אותי, הוא שסיכוייו להצליח בתוכניתו הכוחנית הם גדולים, כי אין היום שום גוף מערכתי שיכול לחסום אותו באופן גורף - הוא יודע לנצל היטב את ריקבון המערכת הפוליטית ואת השחיתות השילטונית כדי לממש את תכניותיו. אותי הוא מפחיד מאד.
-
- הצטרפות: 17 נובמבר 2007, 11:15
גייד מאק
_כן...אז?
אמא שלי ילידת גרמניה.
כל העולים הרוסים, המרוקאים, הפולנים- מה זה אומר עליהם?_
אוקיי, אז אני מבינה שגיידאמק יהודי , ציוני ולכן הוא "עלה" לארץ?
אני שואלת ברצינות, האם הוא יהודי?
לפי ההשוואות שלך, לרודפי שררה אחרים ולעולים יהודים מרחבי תבל, גיידאמק רואה בישראל את הבית של הילדים שלו והבית העתידי לנכדים שלו.
ואם הוא לא, מה לו ולנו? אם עתיד מדינת ישראל לא חלק בשיקולים שלו, למה אנחנו מוכרים לו נתחים מהמדינה לאט, לאט?
אמא שלי ילידת גרמניה.
כל העולים הרוסים, המרוקאים, הפולנים- מה זה אומר עליהם?_
אוקיי, אז אני מבינה שגיידאמק יהודי , ציוני ולכן הוא "עלה" לארץ?
לפי ההשוואות שלך, לרודפי שררה אחרים ולעולים יהודים מרחבי תבל, גיידאמק רואה בישראל את הבית של הילדים שלו והבית העתידי לנכדים שלו.
ואם הוא לא, מה לו ולנו? אם עתיד מדינת ישראל לא חלק בשיקולים שלו, למה אנחנו מוכרים לו נתחים מהמדינה לאט, לאט?
גייד מאק
כן (לא בדקתי לו בציציות, אבל הביוגרפיה שלו אומרת כך).
על פניו נראה שהוא ציוני. אין לי סיבה לחשוב שהוא לא. וטכנית הוא אכן "עלה" לארץ.
הוא עושה הרבה דברים בשם אהבת ישראל - כך הוא מסביר בכל אופן (זה נשמע נפלא בתקשורת, נכון? ממש מחמם את הלב)
מצד שני זה לא אומר שהאינטרסים שלו הם ציוניים טהורים.
כן (לא בדקתי לו בציציות, אבל הביוגרפיה שלו אומרת כך).
על פניו נראה שהוא ציוני. אין לי סיבה לחשוב שהוא לא. וטכנית הוא אכן "עלה" לארץ.
הוא עושה הרבה דברים בשם אהבת ישראל - כך הוא מסביר בכל אופן (זה נשמע נפלא בתקשורת, נכון? ממש מחמם את הלב)
מצד שני זה לא אומר שהאינטרסים שלו הם ציוניים טהורים.
גייד מאק
גם למשפחת אריסון מכרו נתח רציני מ"המדינה". גם למשפחת עופר (שבילו רבים משנותיהם בחו"ל).
ההבדל ביני ובינך שאת חושדת רק בגאיידמק. אני חושדת בכולם.
אני לא בטוחה אם וכמה מבני העשירים שירתו בצבא. ואם כן- האם סיבנו את חייהם.
אני די בטוחה שרוב העשירים מנצלים פרצות כדי לא לשלם מס הכנסה כמונו. (להזכירך- מס הכנסה
נועד לשירות כלל האזרחים).
אני די בטוחה שרוב העשירים נעשו כאלו על חשבון "עבדים" ועל ידי רמאויות כאלו ואחרות וגם ע"י קשרים
ולא בהכרח כישורים. (ז"א יש להם כישרון לקשרים).
גאיידמק ניצל את הבלבול ברוסיה אחרי קריסת הקומוניזם.
משפחות אחרות ממש קיבלו על מגש של זהב ע"י פנחס ספיר ואחרים את ים המלח, את הבז"ן,את
המונופול לחיטה וכו'.
גם למשפחת אריסון מכרו נתח רציני מ"המדינה". גם למשפחת עופר (שבילו רבים משנותיהם בחו"ל).
ההבדל ביני ובינך שאת חושדת רק בגאיידמק. אני חושדת בכולם.
אני לא בטוחה אם וכמה מבני העשירים שירתו בצבא. ואם כן- האם סיבנו את חייהם.
אני די בטוחה שרוב העשירים מנצלים פרצות כדי לא לשלם מס הכנסה כמונו. (להזכירך- מס הכנסה
נועד לשירות כלל האזרחים).
אני די בטוחה שרוב העשירים נעשו כאלו על חשבון "עבדים" ועל ידי רמאויות כאלו ואחרות וגם ע"י קשרים
ולא בהכרח כישורים. (ז"א יש להם כישרון לקשרים).
גאיידמק ניצל את הבלבול ברוסיה אחרי קריסת הקומוניזם.
משפחות אחרות ממש קיבלו על מגש של זהב ע"י פנחס ספיר ואחרים את ים המלח, את הבז"ן,את
המונופול לחיטה וכו'.
-
- הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
- דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*
גייד מאק
אני חושדת בכולם.
-
גייד מאק
רוזמרין, מסכימה איתך לגמרי, כולם מפחידים אותי, כולם מחליאים אותי.
גם לי לא, אבל אם יגיע הנה מידע מעניין, עליו או על אחרים, אז יופי לכולנו.
גם לי לא, אבל אם יגיע הנה מידע מעניין, עליו או על אחרים, אז יופי לכולנו.
גייד מאק
אפילו סטף ורטהיימר, "הציוני הגדול".
ראי כמה מס שילם על העיסקה הגדולה של מכירת ישקר.
היה אמור לשלם כמיליארד דולר. לא ישלם כלום.
אבל מענקים מהמדינה- אוהו, כמה שהוא קיבל.
ראי כמה מס שילם על העיסקה הגדולה של מכירת ישקר.
היה אמור לשלם כמיליארד דולר. לא ישלם כלום.
אבל מענקים מהמדינה- אוהו, כמה שהוא קיבל.
-
גייד מאק
הדף נכתב לכבודו, אני מניחה, לא כדי להצביע על הקשר המושחת בין הון לשלטון, קשר שגם הוא נהנה ממנו. הבעיה איתו היא הפחד מכך שהוא מנסה לצבור כח כדי לפרק את המנגנון הדמוקרטי ולהשיג לעצמו כח פוליטי שיחליף את הדמוקרטיה כפי שאנו מכירים אותה. בניגוד לשאר, יש רושם שהוא לא רק מנסה להתעשר מהכח, אלא גם לבסס עצמו כסוג של דיקטטור עתידי. זהו הבדל מהותי.
-
גייד מאק
לחדד דברים שנאמרו כבר: נוחי דנקנר וסטף ורטהיימר אנים מנסים להקים רשימות של מועמדים שיתחרו בבחירות למועצות מקומיות בכל רחבי הארץ, הם אנים מקימים רשימות שמנסות להיכנס לכנסת, אינם מבקשים להיבחר לראשות עיריית ירושליים וכו'. אני ממש מפחדת מהניסיון של האיש לנטוע שורשים במערכת הפוליטית שהאג'נדה שלהם היא להרוס את המערכת הקיימת, ולא סתם לבקר אותה בכלים דמוקרטיים. יש כאן נסיון לצבירת כח מסוכנת.
גייד מאק
סתם חשבתי לעצמי: יש בי מין פחד עמום לכתוב בדף כזה עם הניק הידוע שלי.
אם היינו פותחים כאן דף על סטף וורטהיימר או נוחי דנקנר- זה לא היה מעורר בי את אותה אי הנוחות
מסכימה עם פלונית בעניין שהוא מביא משהו שונה .
לחשוב ששילטון , גם במדינה דמוקרטית, מנוהל ע"י אנשים שטובת הציבור לעיניהם זו תמימות.
זה לא אומר שלא היו ויש מנהיגים שאכן בעלי רצון להוביל את ישראל למקום טוב ולא מונעים מאינטרסים אישיים או אינטרסים של מי שממן אותם.
התחושה עם כל השאר שאיכשהו הם מעוניינים לדאוג לעצמם במסגרת הצורה והנורמות הקיימות.
יכול להיות שהם גם יודעים שכפי שהשיטה פועלת- זה טוב להם.
איתו זה נראה ונשמע שונה.
אולי הוא ישלוט וטובתה של ישראל חזקה, הומאנית, יציבה- תהיה גם מטרתו .
אבל אולי באמת יהפוך את המדינה שלנו למקום שהשתנו בו נורמות החוק, השלטון חופש הדיבור.
איפה גרה משפחתו? ואפילו עברית הוא לא מדבר.
אם היינו פותחים כאן דף על סטף וורטהיימר או נוחי דנקנר- זה לא היה מעורר בי את אותה אי הנוחות
מסכימה עם פלונית בעניין שהוא מביא משהו שונה .
לחשוב ששילטון , גם במדינה דמוקרטית, מנוהל ע"י אנשים שטובת הציבור לעיניהם זו תמימות.
זה לא אומר שלא היו ויש מנהיגים שאכן בעלי רצון להוביל את ישראל למקום טוב ולא מונעים מאינטרסים אישיים או אינטרסים של מי שממן אותם.
התחושה עם כל השאר שאיכשהו הם מעוניינים לדאוג לעצמם במסגרת הצורה והנורמות הקיימות.
יכול להיות שהם גם יודעים שכפי שהשיטה פועלת- זה טוב להם.
איתו זה נראה ונשמע שונה.
אולי הוא ישלוט וטובתה של ישראל חזקה, הומאנית, יציבה- תהיה גם מטרתו .
אבל אולי באמת יהפוך את המדינה שלנו למקום שהשתנו בו נורמות החוק, השלטון חופש הדיבור.
איפה גרה משפחתו? ואפילו עברית הוא לא מדבר.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
גייד מאק
אינני מכיר את גיידמאק או ורטהיימר או דנקנר או את אריאל שרון - וגם אם הייתי מכיר אותם אישית - הייתי יכול רק לשפוט בחירות מסוימות שעשו כמשרתות אינטרסים אי אלו ואחרים.. אבל לא ממש לשפוט אותם. שיפוט אף פעם לא משרת אף אחד - במיוחד לא שיפוט כללי ולא מדויק... כמו רב השיפוטים בעמוד זה.
ריכוזיות של כוח משחיטה כל אדם. ברגע שאנחנו מאפשרים ריכוזיות של כוח אנו מאפשרים שחיטות. מבחינתי זה לא כל כך משנה מי עומד בראש.
אני לא מסכים עם האמדנים שמשתמשים כאן עליהם מבססים את החששות. יש כאן שימוש במילים ריקות.. או יותר נכון מילים שאינן חד משמעיות. "אוהב את העם", "ציוני".. גם נועם חומסקי מכנה את עצמו ציוני.. הימניים קוראים לו אנטי ציוני - והשמאליים קוראים לימניים אנטי-ציוני.. אין לזה סוף.
אני מבקש להתפקס - לדבר על דברים ספציפיים שמפריעים לכם ועם פחות תוויות מבלבלות.
האמת הייתי רוצה לקרוא איפשהו איזשהו "אני מאמין" שגיידמאק כתב בעצמו, הייתי רוצה לשאול אותו מה החזון שלו בשביל עצמו ובשביל העולם.. האם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה קישור? אחרי זה הייתי רוצה לראות איך הוא מגשים את החזון הזה עד עכשיו ומה התוכניות שלו, במעשים, לעתיד הקרוב והרחוק. ואז מחכה קצת ורואה אם הוא באמת מגשים את חזונו.
ריכוזיות של כוח משחיטה כל אדם. ברגע שאנחנו מאפשרים ריכוזיות של כוח אנו מאפשרים שחיטות. מבחינתי זה לא כל כך משנה מי עומד בראש.
אני לא מסכים עם האמדנים שמשתמשים כאן עליהם מבססים את החששות. יש כאן שימוש במילים ריקות.. או יותר נכון מילים שאינן חד משמעיות. "אוהב את העם", "ציוני".. גם נועם חומסקי מכנה את עצמו ציוני.. הימניים קוראים לו אנטי ציוני - והשמאליים קוראים לימניים אנטי-ציוני.. אין לזה סוף.
אני מבקש להתפקס - לדבר על דברים ספציפיים שמפריעים לכם ועם פחות תוויות מבלבלות.
האמת הייתי רוצה לקרוא איפשהו איזשהו "אני מאמין" שגיידמאק כתב בעצמו, הייתי רוצה לשאול אותו מה החזון שלו בשביל עצמו ובשביל העולם.. האם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה קישור? אחרי זה הייתי רוצה לראות איך הוא מגשים את החזון הזה עד עכשיו ומה התוכניות שלו, במעשים, לעתיד הקרוב והרחוק. ואז מחכה קצת ורואה אם הוא באמת מגשים את חזונו.
גייד מאק
פלונית, ורטהיימר היה ח"כ מטעם ד"ש.
פלאטו-שרון הקים מפלגה ונבחר לכנסת כדי לא להשפט בצרפת.
עמרי שרון הלך לכנסת כדי לקבל חסינות.
אם ליברמן לא היה מקים מפלגה-הוא היה שקוע עד צוואר במשפטים. איך הוא התעשר?
למה כל מיני אברום בורג הולכים לעשות לביתם? ואיך הם מביאים לביתם מליונים? בגלל כישורים או
קשרים? ודן חלוץ? וגל הירש? ונתניהו? ואהוד ברק? ואריק שרון?
אני צריכה להאמין שהם התעשרו בגלל הציונות? את יודעת לאיזה חוקים דאג אריק שרון כדי שלכבשים שלו
יהיה יתרון?
שמעון פרס נשאר צנוע, נכון? אבל אחיו ובנו? איך הם התעשרו?
הפוליטיקאים דואגים לאלפיון העליון. לא לנו. ואחר-כך האלפיון העליון דואג להם.
פלאטו-שרון הקים מפלגה ונבחר לכנסת כדי לא להשפט בצרפת.
עמרי שרון הלך לכנסת כדי לקבל חסינות.
אם ליברמן לא היה מקים מפלגה-הוא היה שקוע עד צוואר במשפטים. איך הוא התעשר?
למה כל מיני אברום בורג הולכים לעשות לביתם? ואיך הם מביאים לביתם מליונים? בגלל כישורים או
קשרים? ודן חלוץ? וגל הירש? ונתניהו? ואהוד ברק? ואריק שרון?
אני צריכה להאמין שהם התעשרו בגלל הציונות? את יודעת לאיזה חוקים דאג אריק שרון כדי שלכבשים שלו
יהיה יתרון?
שמעון פרס נשאר צנוע, נכון? אבל אחיו ובנו? איך הם התעשרו?
הפוליטיקאים דואגים לאלפיון העליון. לא לנו. ואחר-כך האלפיון העליון דואג להם.
-
גייד מאק
רוזמרין, מסכימה איתך לגמרי שהאחרים מושחתים, שיש קשר בין הון לשלטון כאן בארץ. את צודקת לגמרי באבחנה לפיה הם "עושים לביתם" ואינם דואגים לטובת הכלל במדינה. לגבי גיידמק אני מנסה לחדד נקודה נוספת, שלתחושתי האישית מבחינה אותו מהשאר: הקשר שהוא יוצר בינו לבין המערכת הפוליטית אינו סתם שימוש בפוליטיקה כעוד קרדום לחפור בו, קרבה למוקד כח שיעשיר אותו באופן אישי ויחלץ אותו מצרות. לפי הפרשנות שלי, הוא נכנס לתוך המערכת כדי לשנות את כללי ההתנהלות שלה, לחתור תחת התשתית הדמוקרטית ולבסס תרבות אחרת, שאין לדעת מה יהיו אפיוניה. דיברתי קודם על כלים פשיסטיים, ואני חוזרת על כך: התנהלותו מעידה על תפיסה צינית, המנסה להרוס תשתיות קיימות ולרוקנן מתוכן. בחלל שיווצר הוא יוכל לבסס מעמד כוחני שאינו סר, ולו למראית עין, לכללים ליברליים בסיסיים.
אני אינני תומכת בליברליזם כפי שהוא מיוצג במדינתנו, בה תאבי הבצע מנהלים את העיניינים. הם שותפים הקודמים לגיידמק בהסתאבות ובאובדן הדרך שאנו חווים כאן. מה שאני מנסה להגיד, הוא שבכך שסיאבו את המערכת, הם מאפשרים פתח לאדם כמו גיידמק שיבוא ופשוט יחריב את התשתית שנותרה. בכך הוא שונה ומפחיד יותר.
אני אינני תומכת בליברליזם כפי שהוא מיוצג במדינתנו, בה תאבי הבצע מנהלים את העיניינים. הם שותפים הקודמים לגיידמק בהסתאבות ובאובדן הדרך שאנו חווים כאן. מה שאני מנסה להגיד, הוא שבכך שסיאבו את המערכת, הם מאפשרים פתח לאדם כמו גיידמק שיבוא ופשוט יחריב את התשתית שנותרה. בכך הוא שונה ומפחיד יותר.
גייד מאק
3,000 דולר שישלם גאידמק ליועץ תדמית מעולה, ותוכל לקרוא בדיוק את מה שיגרום לך להצביע עבורו בבחירות הבאות. אין מה לעשות "פוליטקאי לא מושחת", זה אוקסימורון.
3,000 דולר שישלם גאידמק ליועץ תדמית מעולה, ותוכל לקרוא בדיוק את מה שיגרום לך להצביע עבורו בבחירות הבאות. אין מה לעשות "פוליטקאי לא מושחת", זה אוקסימורון.
גייד מאק
פלונית, למה לו? כל מה שהוא רוצה זה להבחר לכנסת ולהיות חסין.
למה נראה לך שהוא רוצה להשתלט על המדינה? גם לליברמן יש יסוד לא דמוקרטי במפלגתו וכך גם
ל"קדימה" (הוקמה מפלגה ללא בוחרים, זוכרת?). ומה עם ש"ס? דמוקרטים?
למה נראה לך שהוא רוצה להשתלט על המדינה? גם לליברמן יש יסוד לא דמוקרטי במפלגתו וכך גם
ל"קדימה" (הוקמה מפלגה ללא בוחרים, זוכרת?). ומה עם ש"ס? דמוקרטים?
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
גייד מאק
אני מודה לגיידמאק על תרומתו לתושבי מדינת ישראל עד כה.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
גייד מאק
אותי מטרידה התעלומה איך הבחור, שהיה נהג מונית ועבד בקיבוץ עם הזיתים תוך עשור שנים או יותר נהיה מולטי מיליונר????!!!!! איך הוא עשה את זה ל@#$!%?
תעלומה!!!! גם אני רוצה!!!!!
ואני, בנאיביותי, חושבת שאולי הוא פשוט רוצה להיות השליט הטוב והמיטיב, כדי להיזכר כזה בהיסטוריה, מין דוד המלך או שלמה המלך.
ואולי הוא רוצה לקנות את ישראל ולקנות את ארצות ערב וכך להשכין שלום?
תעלומה!!!! גם אני רוצה!!!!!
ואני, בנאיביותי, חושבת שאולי הוא פשוט רוצה להיות השליט הטוב והמיטיב, כדי להיזכר כזה בהיסטוריה, מין דוד המלך או שלמה המלך.
ואולי הוא רוצה לקנות את ישראל ולקנות את ארצות ערב וכך להשכין שלום?

גייד מאק
הלוואי וכוונותיו טהורות
או לפחות לא יותר גרועות משל האחרים שהוזכרו כאן
בכל זאת (ותקראו לי תמימה) מה שהוא עשה
למרות מניעיו יש הרבה מאוד אנשים שזה הציל אותם
ולדעתי , ואני לא מבינה גדולה בנושא,
נקודה חשובה היא שרבים אחרים היו יכולים גם כן להשתמש בכספם לדברים הטובים שהוא עשה
אני טרם כניסתי לדף הזה לא חשבתי עליו שום דבר רע
אבל אני מתארת לעצמי שאת האני המאמין שלו יהיה קשה לדלות
רק את הזה שישיג לו את מטרותיו
ובכל זאת רגע לפני שאני עוצמת את עיניי ללילה
הייתי רוצה לחשוב שאולי איזשהו חלק קטנטן מהפחד שיש מפני גידמק
נובע מכך שאף אחד לפניו (לפחות לא ב-2 עשורים אחרונים)
לא עשה שום מחווה גרנדיוזית כ"כ טובה כלפי אזרחי המדינה כמוהו.
מתי בפעם אחרונה מישהו מהאלפיון העליון עשה משהו כזה?
ושוב כולי תקווה שמאחורי מעשיו אין מניעים קיצוניים ושפלים
יותר ממה שכבר מוכר לנו כ"כ טוב פה בארץ.
לא מכירה אותו אישית
אבל אני עליתי ארצה עם משפחתי ב-91 ,
וכל מה שהוריי חוו כשהגענו לפה זה היה אופוריה עצומה מכך שהם בחברת יהודים
שהם הרוב ולא המיעוט , שאין יותר צורך להחביא את המצות בפסח
שאפשר ללכת לבית הכנסת בלא חשש והסוואה למקרה הצורך
ואז התחלנו להבין את מה שאומרים לנו פה - רוסים . הייתכן ?!
אני יודעת שאיני מחדשת לכם כלום ,
אבל יש עדיין אנשים בנינו אשר מנשקים את האדמה הקדושה הזו
ללא מחשבה של האם היא באמת קדושה
אז אולי , אני מקווה שבהיסטוריה יכתב
שהשד - גאידמק - לא היה כ"כ נורא בסופו של דבר.
ולא יותר גרוע מקודמיו - זה החשוב ביותר !
הלוואי.. !!!!!!!!
או לפחות לא יותר גרועות משל האחרים שהוזכרו כאן
בכל זאת (ותקראו לי תמימה) מה שהוא עשה
למרות מניעיו יש הרבה מאוד אנשים שזה הציל אותם
ולדעתי , ואני לא מבינה גדולה בנושא,
נקודה חשובה היא שרבים אחרים היו יכולים גם כן להשתמש בכספם לדברים הטובים שהוא עשה
אני טרם כניסתי לדף הזה לא חשבתי עליו שום דבר רע
אבל אני מתארת לעצמי שאת האני המאמין שלו יהיה קשה לדלות
רק את הזה שישיג לו את מטרותיו
ובכל זאת רגע לפני שאני עוצמת את עיניי ללילה
הייתי רוצה לחשוב שאולי איזשהו חלק קטנטן מהפחד שיש מפני גידמק
נובע מכך שאף אחד לפניו (לפחות לא ב-2 עשורים אחרונים)
לא עשה שום מחווה גרנדיוזית כ"כ טובה כלפי אזרחי המדינה כמוהו.
מתי בפעם אחרונה מישהו מהאלפיון העליון עשה משהו כזה?
ושוב כולי תקווה שמאחורי מעשיו אין מניעים קיצוניים ושפלים
יותר ממה שכבר מוכר לנו כ"כ טוב פה בארץ.
לא מכירה אותו אישית
אבל אני עליתי ארצה עם משפחתי ב-91 ,
וכל מה שהוריי חוו כשהגענו לפה זה היה אופוריה עצומה מכך שהם בחברת יהודים
שהם הרוב ולא המיעוט , שאין יותר צורך להחביא את המצות בפסח
שאפשר ללכת לבית הכנסת בלא חשש והסוואה למקרה הצורך
ואז התחלנו להבין את מה שאומרים לנו פה - רוסים . הייתכן ?!
אני יודעת שאיני מחדשת לכם כלום ,
אבל יש עדיין אנשים בנינו אשר מנשקים את האדמה הקדושה הזו
ללא מחשבה של האם היא באמת קדושה
אז אולי , אני מקווה שבהיסטוריה יכתב
שהשד - גאידמק - לא היה כ"כ נורא בסופו של דבר.
ולא יותר גרוע מקודמיו - זה החשוב ביותר !
הלוואי.. !!!!!!!!
גייד מאק
הי ילנה.
כתבת מאד מרגש.
ואכן כשמעלים נושא כזה- הוא מאד לא חד משמעי.
גם לי לא ברור מה באמת מניעיו.
אני לא חושדת בו במיוחד כי הוא "רוסי".
הדרך שבה הופיע כאן משום מקום, הרקע הכלכלי המעורפל שלו והמכונה המשומנת היטב שבה הוא הולך ותופס כאן מעמד חזק כל כך- מעוררים חוסר נוחות.
ובינתיים לפי מה שקראתי כאן ממה שכתבו: אין הרבה מה לעשות. רק לקוות שמניעיו אולי כן טובים.
ושאולי ישראל דמוקרטית, חזקה, הומאנית תשרת גם אותו בצורה הכי טובה....
אני אישית מאמינה שצורת שלטון משקפת את מה שהעם מזמן.
כלומר- יש משהו בישראל שמזמן אדם כמו גיידמאק.
וכאן אני כן מאמינה שיש לי יכולת השפעה. כי עם, זה אוסף של בני אדם ואני בתוכם.
ואני יכולה לבדוק עם עצמי- למה במדינה שלי מגיע אדם כמו גיידמאק. מה בי מזמין שליט שכזה....
כתבת מאד מרגש.
ואכן כשמעלים נושא כזה- הוא מאד לא חד משמעי.
גם לי לא ברור מה באמת מניעיו.
אני לא חושדת בו במיוחד כי הוא "רוסי".
הדרך שבה הופיע כאן משום מקום, הרקע הכלכלי המעורפל שלו והמכונה המשומנת היטב שבה הוא הולך ותופס כאן מעמד חזק כל כך- מעוררים חוסר נוחות.
ובינתיים לפי מה שקראתי כאן ממה שכתבו: אין הרבה מה לעשות. רק לקוות שמניעיו אולי כן טובים.
ושאולי ישראל דמוקרטית, חזקה, הומאנית תשרת גם אותו בצורה הכי טובה....
אני אישית מאמינה שצורת שלטון משקפת את מה שהעם מזמן.
כלומר- יש משהו בישראל שמזמן אדם כמו גיידמאק.
וכאן אני כן מאמינה שיש לי יכולת השפעה. כי עם, זה אוסף של בני אדם ואני בתוכם.
ואני יכולה לבדוק עם עצמי- למה במדינה שלי מגיע אדם כמו גיידמאק. מה בי מזמין שליט שכזה....
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
- דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*
גייד מאק
הוא יודע לנצל היטב את ריקבון המערכת הפוליטית ואת השחיתות השילטונית
ואכן הוא לא הבעיה,אלא רקבון המערכת הפוליטית.
כמו שמגיף השפעת הוא לא הבעיה, אלא חולשת המערכת החיסונית.
ואכן הוא לא הבעיה,אלא רקבון המערכת הפוליטית.
כמו שמגיף השפעת הוא לא הבעיה, אלא חולשת המערכת החיסונית.