גידול עיזים

אלון*
הצטרפות: 11 יולי 2004, 10:09

גידול עיזים

שליחה על ידי אלון* »

למכירה מיכל חלב קירור ישיר במצב מצוין 650 ליטר 0522983894
15000 ש"ח
אלון
דני*
הצטרפות: 29 יוני 2003, 23:01

גידול עיזים

שליחה על ידי דני* »

ערב טוב! ח'ברה.
הבנתי שזהו פורום של אנשים שאוהבים את העיזים שלהם! ובכן, שאלה קשה לי אליכם, היות ואני חדש בתחום והתחילו אצלינו המלטות, הבעלים החליטו למכור גדיים סה"כ בני שבועיים שלושה, בכדי שיהיה להם חלב. לי אישית זה נראה די אכזרי, ומה גם שהגדיים לא הולכים לרעות בשדות זרים, או בעצם כן עד שיגדלו וישחטו. שאלה מוסרית קשה וכואבת עולה מן הזכות המפוקפקת שלנו לניצול בעלי החיים למטרותינו האישיות (והדי אגואיסטיות). אציין כי אני צמחוני אך בתור אחד שהיה זמן מה בצרפת, חולה גבינות!!!, אך כרגע כשאני קרוב לתחום מכרסמת בי השאלה: מאיפה לי הזכות להשתמש בבעלי החיים לתאוות החך שלי? יש לכם תשובות או פתרונות ראליים לגבי גורל הגדיים? אזכיר שאני עובד כרועה עיזים בחווה מבודדת בנגב. אודה לכם על המלצות תשובות,ושיתוף בתחושותיכם. דני
איש_בפינת_החי*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שליחה על ידי איש_בפינת_החי* »

דני ערב טוב,
תחושתי קשה מהמחשבה שעולה בי לגורלם של הגדיים,
אני מבין שמדובר במספר לא קטן של גדיים קטנטנים.
אין ספק שזו בעייה בעדר מסחרי , אך אני חושב שצריך מעט אנושיות , ומעט חמלה ולב , ולא הכל זה כסף.
צריך מעט אנושיות , ומעט חמלה ולב , לצערי אני חושב שדברים אלה לא קימים בזמננו , הם היו בעבר אך אינם כיום ,כיום הכל זה כסףבעבור כסף רוצחים אז על גדיים אנו מדברים.
לי בפינת החי יש כמות גדולה של תרנגולים צבעונים שבעבור כל אחד אני יכול לקבל 50 שקל ,אך אני לא מוכר מישום שאני יודע שהם ישחטו .
או ארנבות אני לא מוכר לחנויות משום שהם נמכרות כמזון לנחשים .
לדעתי אתה יכול לפרסם בדף זה את הגדיים ולמכור למגדלים אשר צרכים זכרים לרביה , או לפינת חי.
מה מכירו של גדי אצלכם בחווה וכמה שתימכור כך תציל.
אני היתחלתי לגדל עיזים מגדייה בת שבועיים שקיבלתי מתנה, זה לא קל אך זה אפשרי ויש לזה פיצוי היא חתומה עלי זה כף לא נורמלי והרבה סיפוק .
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

גידול עיזים

שליחה על ידי דינה* »

זה לא מחשבה ריאלית, אני מניחה שמדובר על עשרות עד מאות גדיים, תלוי בגודל הדיר.
המחשבה היחידה שמנחמת אותי שבדרך כלל החוות האלה מוכרות לבדואים, ובסך הכל אצל הבדואים יהיו להם 5 חודשים טובים של חיים... הם יסתובבו בחוץ לפחות...
האופציה היחידה היא להפוך לטבעוני.... אחרת כולנו חלק מהתעשייה הקשה הזו...
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

נכון שמדובר במאות אך המחשבה שזה נעשה וכיצד ,זו הבעיה.
לכן מחשבה במעשה היא לנסות להציל כמה שיותר כך ההרגשה אולי יותר קלה .
מיקי*
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

גם אני כל הזמן נאלצת לחשוב מה יהיה אם וכאשר יוולדו לנו גדיים זכרים.המחשבה על מכירה לשחיטה היא בלתי נסבלת ואני די אובדת עצות בעניין הזה.אני בקושי מצליחה לבנות כלוב מספיק חזק לתייש האחד שלי אז להחזיק עוד זכרים נראה לי בלתי ריאלי,למרות שהייתי מאמצת את כולם.הם מקסימים (כשהם לא נוגחים...).כמובן שגם אני צמחונית אדוקה ומקווה שיבוא יום ובע"ח כמו תיישים ועיזים יוכלו לחיות בטבע ולקיים חיי חופש מלאים...לגבי גבינות,כל עוד נייצר למטרות אישיות-משפחתיות-קיומיות ולא מסחריות בלבד,הרי שאנו חיים בסימביוזה נפלאה עם בע"ח שמקבלים טיפול,מזון ואהבה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי שלום
ידוע לך איזה חומר הוטירינר היזריק לעיזים שלך נגד הגרב?
האם העיזים בהריון בזמן שקיבלו את החיסון , וכמה זמן הן בהריון ?
האם ידוע לך שלאחר 14 יום מיום הטיפול יש לעשות טיפול נוסף.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

יכול להיות שהן בהריון.את שם החומר אינני זוכרת,ולגבי הזריקה הנוספת,אשאל אותו מחר.תודה שהסבת את תשומת ליבי.מה קורה לגבי ההריון?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שאלותי נובעות מכך שגם לעיזים שלי יש גרב , ואני השתמשתי בריסוס שהוא היה לעיל ,אך הוא נגמר וקיבלתי חומר תמיסה להזרקה , נאמר לי שחומר זה יותר יעיל מהריסוס, והטיפול נעשה בשתי שלבים חיסון , ולאחר שבועיים חיסון שני אם אותו חומר, החומר הוא נורומקטין והוא גם מיועד לטיפול בתולעיי מעיים.
אך לא נאמר לי לגבי טיפול בעיזים בהריון , אם יש סיכון , ומה הסיכון ?.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם גידול העיזים למאכל ביתי ומשפחתי ולא מסחרי זה עדיין הרמוניה עם הטבע לדעתי.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

לאיש
אכן יש לחזור על החיסון לאחר שבועיים-חודש.לגבי שם החומר,אגיד לך היום בערב,לאחר הטיפול.הוטרינר אומר שאין סכנה להריון בכלל...מה שכן-זה חומר יקר.
לפלוני
אבל הריגת בע"ח שמגדלים ונקשרים אליו ואכילתו היא מעשה קשה לעשייה.אין כאן חמלה.אין אהבה וכבוד כלפי בע"ח חלש יותר הנשלט על-ידינו.לי באופן אישי קשה עם המחשבה הזאת מאוד.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

"פלוני" - מיקי תודה
תשובתך לגבי ההריון מרגיע , אפשר להתחיל בטיפול.
ידוע לי שחומר זה והמקבילים לו יקרים מאוד , לפני כ-15 שנה היה לי את מחלת הגרב ומגדל פרות נתן לי חומר ואמר שבקבוק של 50 nl עולה 500 ש"ח
איני יודע עד כמה באמת זה המחיר , החומר אז היה איבומק ,אם אני זוכר נכון את שמו , והוא היה יעיל.
לנושא השחיטה שגם את המילה הזו קשה לי לכתוב.
איך אדם אשר פוגש את בעל החיים שלו מספר פעמים ביום , ומביט לתוך עינייו , ורכוש את אמונו יכול ליטול סכין ולשסף את גרונו , או למכור בידיע שזה מה שיעשה
לדעתי 1) אדם זה שפל , 2)אדם זה רוצח , משום שכתוב בעשרת הדברות לא תירצח , ולא כתוב את מי , אדם תרנגולת עז או פרה,
אדם זה הוא חסר לב, חסר רגש ,וחסר מצפון.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

סליחה שלא הזדהתי.זו אני שכתבה את התגובה לגבי החיסון וכו'...
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי ערב טוב ,
האם ידוע לך שם החומר שבו טופלו העיזים שלך , פשוט מענין לדעת .
היום נודע לי שיש אפשרות לעשות טיפול דרך הפה , צריך לדלל את החומר , אך איני יודע מה היחס.
את הטיפול הזה עשה ד"ר אמנון לבוב (ששמו מופיע ברשימת המלצות על וטרינר בפורום) ,הוא טיפל בארנבות בפינת חי אצל חבר.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

שלום לכם.
עדיין אבותינו ואמותינו חיו בהרמוניה עם הטבע גידלו בעלי חיים למאכל ושחיטה. התורה בוודאי איננה קשורה כאן ואיזכורה תלוש מהמציאות וממנה עצמה. הגידולים המסחריים הם אכן בעיה וצריכת הבשר המוגזמת והשחיטה התעשייתית. דווקא גידול בהמה חיה או עוף לשימוש ומאכל עצמי ומשפחתי בקנה מידה קטן הוא אהבת הטבע והערכתו גם לצורך שימוש למאכל ושחיטה.
שפל? רוצח? נראה לי קצת תלוש ומוגזם.
קצת פוסטמודרני מדי.
חסר לב? מצפון? מאוד פוסטמודרני ותלוש.
נראה לי שלכנות כך אנשים שמגדלים בעלי חיים ואוכלים אותם זה קצת יותר חמור ומוביל למסקנות מסוכנות מאוד. הייתי מתנסח בזהירות.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שלום לפלוני.
איני מוצא קשר ואיני מבין כיצד יוצרים קשר בין חוסר לב , מצפון , וחוסר רגש למודרניזים.
ניראה לי שאתה מפליג למסקנות של הסתה לרצח עם , או איש חשוב , נכון שזה רק בעלי חיים אך גם הם בעלי נשמה רגש וחשים בפחד וכעב
ואני שוב אומר וחושב שאנשים אשר מגדלים בעלי חיים ומביטים להם בלבן שבעיניים ושוחטים אותם , הם חסרי רגש - לב - ומצפון .
אלה אנשים שללא שמץ של מחשבה , ובענד עפעף יעבדו על חבריהם בנושאים חומריים, מכיר זאת מקרוב , ולמזלי לא על גבי...
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

מחפש תמונה של מתקן חליבה של עזים (רמפה כזו) אני רוצה לבנות כזה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לאיש
החומר נקרא איברמקתין וניתן בשתי זריקות בהפרש של 2-4 שבועות.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

פלוני שמחפש תמונה, תשאיר כתובת מייל ואשלח לך
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

וחוץ מזה תכתוב בגוגל מכון חליבה...
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי ערב טוב,
עשיתי טיפול ריאשון בשבוע שעבר ,אם החומר נורמקטין , שלמעשה הוא אותו החומר (מקטין) אך של יצרן אחר , האם הויטרינר אמר לך שחומר זה הוא גם נגד תולעיים ?.
ובעוד שלושה שבועות טיפול שני .
העז הביבי שלי קיבלה שוק מהחיסון ,ותפסה פחד ומשבר אמון בי, לקח זמן להחזיר לה את אמונתה בי , חושש מהתגובה שלאחר החיסון השני.
מעיזה*
הצטרפות: 28 יוני 2008, 23:36

גידול עיזים

שליחה על ידי מעיזה* »

שלום לכל אוהבי העיזים!
היכן אפשר לקנות מזון במחיר טוב ואיכות טובה לשתי עיזים באזור השפלה/ירושלים? (חבילות חציר, כופתיות סויה, תערובת..)
תודה
יוסף_הגוזם*
הצטרפות: 02 פברואר 2011, 06:12

גידול עיזים

שליחה על ידי יוסף_הגוזם* »

אני שמחפש תתמונה הוא יוסף הגוזם המפורסם
ולא מצאתי בגוגל את מה שאני מחפש עוד פעם מה
שאני מחפש זה מתקן כזה שעז עולה עליו ואז אני יושב ליד
וחולב אותה בלי היכולת שלה לזוז אם למשהוא יש תמונה
נה לשלוח [email protected]
יוסף_הגוזם*
הצטרפות: 02 פברואר 2011, 06:12

גידול עיזים

שליחה על ידי יוסף_הגוזם* »

מצאתי בגוגול אחרי שכתבתי באנגלית
לעומת זאת שכתבתי בשפה הקדושה לא
הופיע שום דבר רלבנתי סוף שבוע אני הבנה הצלם יפרסם ואולי יופיע
בגוגל בשפה הקדושה
השמח אם משהוא יוסיף מתכונים לגבינות
לא לבנה
ולא יוגרט בזה אני כבר אלוף העולם
מחפש בעיקר מתכונים מסורתיים
השמח אם יענו לי פה ולא ישלחו אותי לחפש במקום אחר
אני יודע שיש מקומות אחרים
מעיזה*

גידול עיזים

שליחה על ידי מעיזה* »

בסוף מצאתי בעצמי במושב טל שחר כוספתות סויה ותערובת (אצל י.ח.ד מדיוני ),אני מפרסמת לטובת כאלו שיחפשו בעתיד.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מעיזה בוקר טוב,
שמח אני שמצאת את אשר חיפסת.
אך אני לא מבין מדוע את צריכה כופתיות סויה שהן יקרות ביחס לתערובות אחרות.
היום בתקופה זו של שדות ירוקים לדעתי אין צורך בתוספות של מזון יקר , מלבד תערובת בסיסית , או שעורה לחוצה .
מעיזה*

גידול עיזים

שליחה על ידי מעיזה* »

העז שקנינו רגילה לתוספת סויה ולא אכלה את התערובת הבסיסית
את הסויה היא אוכלת ושתיהן יוצאות למרעה
ההבדל היה עשרים שקלים (מקווה שאני מדייקת והכמות אותה כמות)
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שלום חגית,
אין לי ניסיון בגידול עז ננסית ,ואיני חושב שיש שוני בצורת הגידול בין הזנים , ופרט לגודל אין שום דבר שעושה אותם שונים.
תמיד אפשר לשאול , ותמיד שמח לענות.
N.R.G.7*
הצטרפות: 04 פברואר 2011, 09:46

גידול עיזים

שליחה על ידי N.R.G.7* »

בס"ד
יש לי עיזה שהייתה לה רעלת הריון , המליטה ביום שבת בלילה גדי, יצא לה כל הרחם, בא וטרינר, החזיר לה את הרחם ותפר, מאז היא מקבלת אספסת לאכול, פנסולין פעמיים ביום, אך מאז היא עדיין לא עומדת על הרגליים , בהמלצת הוטרינר, להעמיד אותה כמה פעמים ביום ל- 5 דקות, עד היום זה לא עזר , ההיפך גם היד הימנית כרגע מקופלת והיא לא יכולה ליישר אותה , זה ממש כואב לה כשמנסים לעשות לה זאת, הוטרינר המליץ לעשות לה כעין נדנדה מתחת לגפיים לגובה שגפיים יגיעו לרצפה, מצבה קשה, או להתייאש ולשחוט אותה, אגב, הגדי מתפתח יפה, הוא בעיקר ניזון מתחליף חלב וקצת חולבים את העיזה כ- 200 מ"ל ביום ומאכילים את הגדי בבקבוק של תינוק, אשמח מאוד לשמוע ולקבל מידע ממישהו שנתקל בתופעה כזו ולקבל המלצות וחוות דעת מומחים, דחוף ביותר ותודה, הנייד שלי הוא 054-5858477 לא בשבת
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אצלי זה טאבו לא שוחטים את בעלי החיים.
NRG אין צורך להרים ידיים עם טיפול מסור והרבה אהבה יש תוצאות
בעבר הרחוק לפני שנים טיפלתי בעגלה שחלתה בסרמונלה ומצבה היה קשה מאוד וחרצו את גורלה למכירה לסוחר בקר אני לא נתתי לאיש לגעת בא וטיפלתי בא כמו בתינוק עשיתי לה נדנדה כמו שהוטרינר שלך המליץ, לאחר זמן די ממושך העגלה הלכה על רגליה , יש צורך לעשות פיזוטרפיה ומסא'ז לרגליים להגברת מחזור הדם , לתת רוגע ואהבה .
מוסטפה*
הצטרפות: 04 פברואר 2011, 17:02

גידול עיזים

שליחה על ידי מוסטפה* »

העצה שלי דבר ראשון תפסיקי אם האנטיביוטיקה במידה וכן תרצי לשחוט אותה
שתוכלי לנצל תבשר שלה
דבר שני עז היא חיה חזקה מאוד תבודדי אותה
סביר שהיא תתגבר אם לא כן האיתי מנצל תבשר שלה חבל היה
לזרוק סתם
מוסטפה*
הצטרפות: 04 פברואר 2011, 17:02

גידול עיזים

שליחה על ידי מוסטפה* »

איש בפינת חי גם באפריקה שלך שאתה כל כך אוהב האנשים שם אוהבים לא פחות ממך את החיות
שלהם הם כן חיים מהם חיים באמת לא בכאילו כשאתה ביקרתה שם קרתה גם להם רוצחים
אני מניח שאתה זוכר איך זה היה לבוא ממדינה מערבית אם כסף כמו שלהם לא היה במאה שנה
לא אחד כל הכפר ואז להסתכל עליהם בעין קצת עקומה ולעגיד רוצחים
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אפריקה היא יבשת גדולה , גדולה מאוד , ענקית.
ביבשת אפריקה יש -38 - מדינות , ובכל מדינה עשרות שבטים , ולכל שבט צורת חיים משלו , אנשי השבטים מגדלים צאן ובקר , ובזה נימדד עושרם ומעמדם החברתי ולכן אין הם שוחטים את הבקר והצאן שלהם ,ועוד משום שאין להם מקררים לשמור את הבשר , ואת מוצרי החלב , שהם חמאה , והם משתמשים במוצרים טריים יום יום.
המסאי לא שוחט את הבקר שלו אלה מקיז דם מצוואר הפרה וחובץ אותו עם חלב, וזאת בכדי לא להקטין את כמות ראשי הבקר.
בכל אפריקה אזרחי המדינות הם ברובם חקלאים לצרכים אישים ומגדלים את חיות המשק לצרכים הפרטיים
אנשי השבטים שוחטים את בעלי החיים שלהם רק במיקרים של אין בררה וזאת משום שמחיר הצאן והבקר עבור האפריקאי הוא יקר מאוד ולכן הוא לא יכל להרשות לעצמו להפסיד את מחירו והוא שומר עליו האפרקאי ישן עם חיות המשק שלו באותה חושה.
כאשר מצב הבקר והצאן לא טוב האפרקאי שוחט את הבקר או הצאן בגלל בצורת וחוסר בשטחי מרעה או מחלה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מוסטפה ימוסטפה,
לדעתי ואולי גם לשמחתי זאת תפיסת עולמי , כי כל לקיחת חיים זה רצח , ולא משנה של מי ומה כי אין אבדל בין נשמה לנשמה וכל אחד רוצה לחיות.
אתה כאדם יודע וברור לך שלא תעמוד במצב של להיות מזון מתוך החלטה של האחר , ואתה נזהר מאוד מהסובבים אותך שאותם אתה מקיר ,ולא מדובר רק בחיים או מוות אלה בכלל.
אך בעלי החיים אין את הפריבילגיה הזאת להזהר מאיתנו משום שהם טלואים בנו , ואין להם את כושר הצביעות של האדם לבגוד באמון שניתן להם.
ונותנים אמון מלא בבעליהם אשר מטפלים בהם ורוכשים את אמונם עד ליום המגעיל.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

בדיוק זה העינין תפיסת עולמך מקובלת גם אלי עד מאוד אני מאוד מכבד את זה
בכלל באופן כללי אני מכבד אנשים שחושבים מאחורי המעשים שלהם
מה שכן מפריע לי זה הביקורת הנקובת שלך כלפי אלו שתפיסת עולמם שונה משלך
אני באופן אישי חושב שזה הרבה יותר מכובד לגדל ולשחוט תחיות שלך לבד מאשר לקנות אותם ארוזים בשקית
ומה גם שלא לדעת מה איפה ומי
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

זו תפיסת עולמי והיא אינה יכולה להיות שונה משום שבא אני מאמין.
איני יכול לקבל את תפיסת עולמו של האחר בנושא נטילת חיים כי אז השקר לעצמי והחוש אי שקט בנפשי
מאחר ונושא השחיטה הוא לקיחת חיים ואין פו בררת ביניים זה חיים או מוות , כך גם תפיסתי בנושא והיא אינה יכולה להתפשר משום שזה עבור בעלי החיים להיות או לא להיות , שזה לחיות או למות...
איני רוצא להשמע צדיק בעבר אכלתי בשר ואף נתלתי חיים כיום יש בי הרבה צער עלכך שזה אפילו לא נותן לי מנוח.
כאחד שאכל בשר אני יכול לומר שאפשר לחיות ולא לאכול בשר ,זה פשוט כמה מתקונים פחות בחיים הקונילרים.
לא פעם אני רואה את השפיים המאוללים כמו הארוני או ניר צוק לוקחים נתח בשר משליחים על השולחן כמו גבר שאין פחד בנפשו וכל הסכנות , והמוות עוברות לצידו , תופח על הבשר כעל כתף חברו ולא די עוד מסביר מעין נילקח חלק זה בפרה או בטלה , ולא שוכח לומר את גילו , ואם זה עגל חלב כיצד גודל , וכל זאת אם חיוך של אושר ללא טיפה של רספקט לחייה שחייה נילכחו עבור שידור תוכנית בישול
צר לומר אך חייה זו לפני מספר ימים ואולי שעות עוד היתה חייה והולכת ואף שמחה וזה מצער כי בעיני לצורת גישה זו יש זילזול בחיה ובחייה.
N.R.G.7*
הצטרפות: 04 פברואר 2011, 09:46

גידול עיזים

שליחה על ידי N.R.G.7* »

קודם כל תודה לאיש מפינת החי, אתה אכן דוקטור עם נסיון, אמנם זה לא קל אך העיזה מעט התאוששה, היות ואני גר בשומרון, העובדים שלי הם פלסטינאים, עזרו לי הרבה, תודה להם, אך החדשות הטובות, היות ואני רוב היום בעבודה,לקחתי את העיזה לערבי שגר בשכנות אלי, הוא קיבל אותה בשמחה, מטפל בה, מעסה אותה, שם אותה בבידוד מכל העדר שיש לו ( כבשים ועיזים ), הוא אפילו הציע לי לחלוב את העיזה כל יום ושביא לי את החלב לגדי, כל זאת ללא תמורה, הוא לא מוכן לקבל ממני כסף כי בכפר כולם מכירים אותי היות ואני מעסיק הרבה מהכפר וכולם קוראים לי " אלמעלם " כמובן שאני לא מנצל את טוב ליבם ואני משלם גם ללא שדורשים ממני, לסיכום העיזה שלי נמצאת היום בבית חולים בנופש עד שתחלים סופית ואז תחזור לבנה אהובה.
בעניין הדיון, היות ואני איש דתי נאמר במקורות " סוף הבהמה לשחיטה וסוף האדם למיתה " , בזה אני מאמין ויודע, אך במקרה שלי היות ואני מגדל אותם , איני יכול לשחוט אותם , הם אצלי בני בית כמו הילדים שלי, גם אם ארעב ללחם חלילה, לא אוכל לשחוט אותם , אני נהנה מהם , הם מחזירים לי , לבני משפחתי ולעובדים שלי שמטפלים בהם אהבה חזקה ואמיתית, לא יכול לבגוד בהם , בנתיים תודה לכולם ולהתראות בהמשך.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

לעז החמודה שלנו יש בעיית עור משונה- גם נשירה של שיער באיזור האוזניים וחשיםה של עור ורוד ( ממש נראה כאילו משהו אוכל אותה) ובנוסף עור מתקלף וקשה ופצעים אדומים. מה זה יכול להיות?
יש למישהו המלצה לרופא באיזור באר שבע או מדרום לבאר שבע?
תודה!
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

פלוני לפי התאור נראה לי שזה גרב בשלב מתקדם ,
גם העיזים של חלו במחלה אני עשיתי תיפול שזה למעשה שתי זריקות בשתי שלבים , הפצעים מתיבשים והמחלה ניגמרת.
אין צורך בהמלצות גש לכל וטרינר והוא יחסן לך את העז, לא למשוך את הזמן ככול שזה מוקדם זה יותר קל.
בהצלחה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לפלוני - טלפון ללשכה הוטרינרית באיזור מגוריך,ותקבל הפניה לוטרינר מקומי...בהצלחה
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

ערב טוב מיקי
מה שלום העיזים לאחר החיסון האם יש עדין פצעונים,?
ואם כן האם הם יבשים , או שכולם נפלו.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

כל הפצעונים/קילופים החלימו עוד לפני מתן החיסון השני.עכשיו אני מחכה להמלטות...נקווה שיעבור בשלום.
בעניין אחר - מה אתה מאכיל את התיש כדי למנוע סתימה בדרכי השתן?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

יש תערובות מיוחדות שמיועדות לתיישים שזאת בדיוק המטרה שלהן..
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שמח לדעת שהטיפול עוזר ,אצלי עדיין יש פצעים אך הם יבשים.
אין אני מאכיל את התייש באוכל מיוחד ,ואין בעיות , פרט לשגעון ההרס שלו.
אני נותן בבוקר מנה של ירק ורק לאחר מיכן אני נותן 2\1 ק"ג שעורה לחוצה +פעם ביום מירעה לאחר המירעה אני נותן כ-10 פרוסות לחם יבש .
ובערב שוב ירק +2\1 ק"ג שעורה לחוצה.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

בשבוע האחרון אחת העזים לא מפסיקה לפעות
לא נראה שמשהו לא בסדר בזמן שאני נמצא קרוב
אליה הכול בסדר וגם במרעההכל בסדר
יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

ייחום? הן יכולות להיות די רעשניות בעונת הייחום... יש תיש בסביבה?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

חולדות, יש מצב שיש חולדות בדיר , כאשר אין איש בסביבה הן מופיעות .
חולדות לא מפחדות מעיזים אך כאשר האדם מגיע הן נעלמות .
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לא הבנתי.ועיזים כן מפחדות מחולדות??
לשרון - היכן יש תערובת לתיישים,ומה לגבי שעורה לחוצה לתיש?אני מוסיפה לו מעט מלח בישול כדי לעודד שתיית מים.האם שעורה גם מונעת סתימה,היות ואין בה את המינרלים שבתערובת?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

אם אני לא טועה לאמבר יש תערובת לתיישים, תחפשי בגוגל
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

כן עיזים מפחדות מחולדות ...
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

בקשר לחולדות יש שרקן אחד שמסתובב שם
ובקשר ליחום אין תיש יש לציין שכל ה4המליטו בחודשיים האחרונות
שתי שאלות
1 איך יודעים אם הם מיוחמות
2 ובהנחה שאם כן אז האם הבאת תיש תפתור תבעיה
של ה
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אם כל העיזים אחרי המלטה , אין מצב להיחום.
חולדות מלחיצות את העיזים .
ויש מצב שרק שרקן אחד מלחיץ את העיזים.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שרון תודה.את יודעת אם בריא לתיש ללקק אבן לקיקה של העזים,או שעדיף למנוע זאת ממנו מחשש לעודף מינרלים?באמבר נתנו לי עבור התיש שעורה לחוצה
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

למיטב ידיעתי אין בעיה עם אבן לקיקה, אבדוק יותר לעומק בהמשך...
הלן*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2005, 17:38

גידול עיזים

שליחה על ידי הלן* »

למכירה חלב עיזים משובח של עדר שיוצא למרעה.
0524-689674
@}
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

לא רוצה להיות חסר טקט אבל האם משהוא יכול לומר לי בכמה מוכרים ליטר חלב טרי של חלב עזים
פשוט יש לי קצת עודף ואני רוצה למכור קצת
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

15 לליטר בערך, ואני לא חושבת שזה חוסר טאקט...
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

מבקשת סיוע בטילוף העזים לפעם הראשונה.לא יודעת אם אני עושה נכון.יש מישהו שיודע ומוכן לסייע באיזור השפלה?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי בוקר טוב
יש מצב שאני יורד השבוע לשפלה לפ"ת לכן שלחי לי כתובת ומ"ס פ"ל לכתובת איימל [email protected]
פועז*
הצטרפות: 06 יולי 2010, 14:41

גידול עיזים

שליחה על ידי פועז* »

הי מיקי, אין בעיה, צרי קשר, 0547605196
דני*
הצטרפות: 29 יוני 2003, 23:01

גידול עיזים

שליחה על ידי דני* »

חבר'ה שבת שלום!
נולדה אצלי גדיה עם נכות קלה ברגל אחורית. היא כבר בת חודשיים יוצאת למרעה הולכת אוכלת הכל איתה בסדר. אבל בכדי להמנע ממכירתה לעתיד לוט בערפל. אני מחפש מישהו שיאמץ אותה ויתן לה בית חם. הגדייה נחמדה מאד וחברותית. חשבתי אולי עם מישהו מכיר אפילו מישהו שעוסק בתרפיה בעזרת בעלי חיים אולי היא תוכל להתאים למטרה. או כל אחד שאהבת בעלי חיים טהורה נטולת אינטרסים זורמת בעורקיו שיהיה מוכן לגדל אותה עד זקנה ושיבה. כל המעוניין יכול לפנות אליי בטלפון 0545272084 תודה רבה ושבוע טוב! דני
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

דני,למה אתה רוצה למסור אותה,ומה עם אמא שלה?מאיזה זן היא ואיפה אתה נמצא?
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

למכירה 2שאמיות יפיפיות אמא ובת ושני גדיות אים ישרדו 4000 שח איניני יודע את הטיפול 0542831427
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

הטיפול פשוט , לתת להם לינוק מהאם ועם זה לא מספיק לתת תוספת של תחליף חלב לעיזים בבקבוק , או בשתיה מדלי.
דוד*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 20:46

גידול עיזים

שליחה על ידי דוד* »

שלום לכולם! אני צריך להעביר 2 עיזים מישו יודע אך עושים את זה בצורה מסודרת ואם יש לי עגלה אני יכול לסדר אישורים כדי להעביר אותם עצמאית???
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

דוד שלום.
אם העברה היא חד פעמית ואינה לצורכי מיסחר אין לך בעייה להעביר אותם עצמאית ללא אישור , מישום שוב אני מציין אין זו העברה מיסחרית.
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

מה עושים אים הטינים מיתמלאים בגושים טין אחד מוצי מים האים זה עובר
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

בשעה טובה נולדו לאצלי 2 גדיים.מישהו יודע אם אני אמורה לראות 2 שיליות או רק אחת?ועוד שאלה:הגדיים לא יונקים מיד אלא העדיפו,אחרי כמה סיבובי הכרות,ללכת לישון.נורמלי?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

לפלוני לא זה לא עובר זו דלקת עטין קשה , ואני תקוה שלא נוצר נזק אשר לא ניתן לתיקון.
הטיפול הוא חליבת הגבן וניקוי העטין והזרקת אנטיביוטיקה לעטין , האנטיביוטיקה הינה ספציפית לטיפול בדלקות העטין.
פנה בהקדם לוטרינר ובדוק עם הוא מתמחה בצאן.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

מיקי- בדר"כ שני שקים ושלייה אחת. את השקים עצמם בדר"כ לא רואים... הם נפקעים עוד בבטן..
הם אמורים לינוק תוך 4 שעות מההמלטה. במידה ולא ינקו מומלץ לחלוב את העז ולתת להם בבקבוק תינוקות עום חור גדול (בהנחה שאין לך בקבוק לגדיים).
זאת המלטה ראשונה? במידה וכן רוב הסיכויים שיהיה מעט מאוד קוסטרום (חלב סמיך לפעמים צהבהב), חשוב לחלוב אותה כמה פעמים ביום (מינימום פעמיים) לתת להם בבקבוק עד שיתחזקו וינקו לבד.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שרון,תודה על התשובה המהירה.זו המלטה ראשונה.ראיתי שקית אדמדמה-לבנבנה אל האדמה.זו בטח השליה,נכון?הרחקתי אותה מהדיר לשדה הסמוך.אח"כ המשיכה הפרשה דמית.כמה זמן אמורה להימשך?האם אלה השקים שנקרעו?עכשיו הם כבר באים לעטינים ומוצצים אך לא רואים אם יוצא חלב.
אם חולבים לבקבוק,כמה זמן ניתן לשמור הקולוסטרום והאם מומלץ לחמם?
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

תיקון- על האדמה כמובן.כנראה שזה מהתרגשות...
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

השקית זאת השלייה, הדימום יכול להימשך כמה ימים.
כמה זמן הם נישארים על העטין? האם בדקת אם יש לה חלב?
לחלוב לבקבוק רק אם חייבים, אם הם יונקים אין שום צורך.
את הקולסטרום אפשר לשמור במקרר שבוע ובמקפיא אפילו חצי שנה.
לפני שנותנים להם כדאי לחמם- כמו לתינוק, טמפרטורה נעימה, אפשר בתוך סיר עם מים חמים.
אפשר גם לעשות לו פיסוטר ביתי, כדי למנוע מחלות.
אם יש כלבים באיזור, לא לתת להם להתקרב אל העז, הריח של הדם יכול לשגע אותם והם יכלים לפצוע אותה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

למיקי מזל טוב.|בלונים|
לא תמיד יש שתי שיליות , ולא תמיד אפשר לראות עם היו שתיים משום שהן יוצאות לא שלמות , בחלקים.
עם יצאה שיליה אחת שלמה ולאחר כשעה לא יצאה שיליה שניה כמעט בטוח שהיתה רק שיליה אחת
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

נ,ב את השליה אפשר לזהות ע"י הכפתורים שהם סימנים כמו של כוסות רוח
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי שבוע טוב
מספר שאלות לי ?
1) האם ההמלטה היתה רגילה וללא בעיות .
2)האם היית נוחכת בזמן ההמלטה.
3)האם התאומים הם שניהם זכרים.
4)האם מצאת את כל השליה , ולאחר כמה זמן..
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לאיש,תודה על ההתעניינות.ההמלטה התרחשה מעצמה ולא הייתי נוכחת בה.באתי לדיר כמה דקות אחריה,ומצאתי את האם מלקקת את הגדיים.מיד הם החלו בנסיונות העמידה.מצאתי שליה אחת והרחקתי אותה.היות ונולדו זכר ונקבה היו אמורות להיות שתי שליות.כנראה היא אכלה אחת.
עכשיו הגדיים כבר מתרוצצים יותר אך עדיין ישנים הרבה.יונקים בעיקר מעטין אחד.את השני אני חולבת קצת כדי שלא יהיה כבד מדי.מקווה שיגדלו וינקו יותר.הם רזים אבל נראה לי שבריאים לפי האנרגיה שלהם,השתן,היציאות.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

כל הכבוד אני ממש שמח לקרוא שהכל עבר באופן טבעי וללא סיבוכים.
העז החמודה שלי צריכה להמליט בימים הקרובים , אני חושש משום שזו המלטה ראשונה שלה ,
לצערי נוחכתי בהמלטות מסובכות של כבשים ופרות ולא של עיזים , אין לי ניסיון מעשי אם עיזים ולמרות שידוע לי שעיזים הרבה יותר קל לגדל משום שהן יותר חזקות , ופחות רגישות למחלות אך בכל זאת החשש שלי גדול .
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

ממה אתה חושש?
הייתי במאות המלטות של עיזים, לעיתים מאוד רחוקות יש בעיות, לעיתים עוד יותר רחוקות צריך להתערב, להפך...
עדיף כמה שפחות להתקרב, להרעיש, להפריע. אם ההמלטה בלילה לא להדליק אורות או פנסים בדיר. לזכור שהן חיות, ולתת להן להמליט בשקט.
אם אתה חושש, אתה יכול להחזיק מספר של וטרינר בהשיג יד, ולהתייעץ איתו בטלפון במקרה הצורך. הן גם ממליטות יחסית מהר בדרך כלל, יש עיזים שלא מוציאות הגה בזמן ההמלטה, יש כאלה שצורחות.
בהצלחה!
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שרון,האם יש לך נסיון איך לגרום לגדיים לינוק מהעטין המלא יותר.יש הבדל עצום בגדלים של העטינים ובכל זאת הם יונקים רק מהקטן,אפילו שמהגדול יוצא חלב בקלות והוא מתוק וטעים לא פחות (אני חולבת ושותה מידי פעם כדי להקל עליה)
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

בהזדמנות זו אני גם מציעה למכירה את הגדי הזכר,לבן שובב ויפה.לבית טוב כמובן שמתכנן לגדלו באהבה.האבא הוא זאנן רגוע ואוהב ליטופים והאמא היא אלפינית יפה ורגועת מזג,אמא למופת.העניין הוא שאין לי מקום לגדל שני זכרים.הלוואי והיה לי.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

את החלב שאת חולבת את יכולה לתת להם בבקבוק.
העטין הגדול גם נמוך יותר? זאת אומרת מגיע יותר קרוב לקרקע? יכול להיות שפשוט פחות נוח להם להגיע אליו.
כשאת חולבת את העטין הגדול, איך היא מגיבה? יכול להיות שכואב לה? אם כואב לה, והם מנסים לינוק ומכאיבים, יכול להיות שהיא פשוט מרחיקה אותם משם.
(אני חולבת ושותה מידי פעם כדי להקל עליה)
כמה זה מידי פעם?
צריך לפחות פעם ביום כדי שלא תהיה דלקת. אם עד עכשיו לא נהיה גודש, יכול להיות שהם כן יונקים משם ופשוט לא ראית?
נראה לי שבזכותך מצאתי את יעודי בחיים "מדריכת הנקה לעיזים" (-:
בהצלחה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

תודה שרון על התשובות המהירות.מדריכת הנקה לעיזים-בהחלט סטארט-אפ...בהצלחה :) אני חולבת כחצי ליטר ביום מהגדול/נמוך יותר,פעם אחת ביום.חוששת לחלוב יותר שמא לא אשאיר לגדיים.לא כואב לה והיא רגועה.מהבקבוק הם לא ממש רוצים.הם יונקים ממנה כמה שניות ועוזבים,מתרוצצים ומשחקים כל הזמן.דווקא בעטין הריק יותר שממנו יונקים נהיו מן גושים שאפשר למשש,אבל החלב יוצא בקלות והוא מתוק.האם כדאי לעסות את הגושים או לא?הדעות כנראה חלוקות.אולי בעיסוי הם ישתחררו?
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

שלום אנשים טובים יש למי שהוא מושג עם זה חוקי לגדל כבשים ועזים בהרים
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

שאלה טובה, אני לא יכולה לדעת מה פשר הגושים? האם היו שם קודם?
אם זה לא נראה כאילו זה מפריעה לה לא הייתי נוגעת, אולי הייתי מתייעצת עם וטרינר...
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

וטרינר אמר לא לדאוג ואין צורך לעסות...אמר,אמר. אתמול הייתה אצלי עוד המלטה של תאומות לבנות ומתוקות.זהו.עכשיו נראה איך שורדים עם עדר.משלושה הפכו לשבעה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי מזל טוב |עוגה| זה לך, |גזר| זה ליולדות
יפה בקרוב תעשי גבינות 9-: ימי ימי.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

לפלוני.
אסור לרעות צאן או בקר על אדמות מדינה אשר לא קיבלו אישור למירעה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

מחפשים בית חם ואוהב: גדי בן שבועיים וגדייה בת שבוע לבנים ומתוקים.עדיין יונקים.ניתנים למסירה בתום תקופת ההנקה.
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”