מאוד הזדהיתי עם העניין הזה של פרידה. באופן אישי.
ולכן אני מבינה למה את מתכוונת. אני תוהה אם אוכל לשכנע את אחותי לעשות את זה אחרת מולה.
אני אישית חיה את החיים מתוך 'ציפייה לפרידה' כפי שהגדרת אותה (שדי מחרבשת לי את החיים).
איך משנים את זה?
(נדמה לי שכבר עברתי מספיק אבל אמיתי וקבלה של נסיבות חיינו - ועדיין הציפיה לפרידה קיימת. ומה זה אומר 'מטפל טוב'? כי הייתי כבר אצל הרבה מטפלים...)
כמו כן, כתבתי לך:
_אני יודעת שלפי השיטה הזו יש איזו מערכת יחסים שיש לבנות בין ההורה לילד עוד אפילו לפני שמגיעים למצבים האלה.
ובכל זאת - כיוון שכרגע המצב הוא כזה, חשבתי אולי אפשר יהיה להתחיל משם_
ואת ענית:
לא זה לא נכון וזה גם מיותר. פעוט בן שנתיים מגלה את העולם, הוא מתהווה ומתחיל לצאת מן "הגולם" ולהפוך לפרפר. מן הסתם מעתה והלאה תהיה יותר אינטראקציה ואולי זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת ולהתכוונן אליו, בשמחה וציפיה.
לא הבנתי בכלל על מה כתבת שהוא לא נכון ומיותר. ולא הבנתי את הקשר בין התגובה שלך לבין הציטוט שלי.
(אני התכוונתי שאחרי ששאלתי על עניין הכעס עלה בדעתי שאולי זה לא כ"כ במקום לשאול על זה, כי אולי את ההיקשרות היה צריך להתחיל לבנות עוד הרבה קודם, ושאם זה לא נבנה עדיין אז אין מה להתחיל דווקא מהנושא של הכעס. (למרות שאני חושבת שאמא שלה דווקא עושה עבודה די יפה בכל אופן).
דבר אחרון, אני כתבתי לך:
_כפי שכתבתי לך גם בהודעה הקודמת, אני מרגישה שהיא מצפה לכעס. כאילו, למרות שזה לא עושה לה טוב - היא מחפשת אותו.
כשאני אומרת לה למשל שתיזהר לא למשוך לי את השרשרת שלא תיקרע היא שואלת אותי 'ואת תכעסי?'
נראה שהיא במידה מסוימת רוצה שיכעסו, זה מעורר בה אדרנלין מסוים._
ואת ענית:
נשמע בדיוק כאילו היא מצפה לפרידה. מתכוננת. רק להחליף את המילה כעס בפרידה והכל משתנה ובוודאי התגובה שלנו לסיטואציה.
אז כאמור, מאוד יכול להיות שזה העניין. שהיא חוששת מהפרידה, ולכן בודקת אם זה יקרה או לא. (וכאמור, אני די מתחברת להסתכלות הזאת).
אבל עדיין אני מנסה להבין - נראה שכשהיא יודעת שאני אכעס אז דווקא היא מרגישה צורך לעשות את הדבר הזה.
אם היא תדע שאני אכעס אם היא תקרע את השרשרת, או תרביץ לחתול - אז לפעמים זה דווקא מה שיגרום לה לעשות את זה.
כאילו היא רוצה לגרום לי לכעוס.
אם היא חוששת מהפרידה הייתי מצפה שזה יהיה להפך, לא? שהיא תיזהר לא לעשות משהו שמכעיס.
למה זה גורם לה דווקא כן לעשות? (איזו בדיקה? איזו תקווה שבכל זאת לא תהיה פרידה???