גבייה בכנרת דף עצבני

ענת_ג*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

נסענו לחוף החלוקים, שבע אמהות, אבא אחד והרבה תינוקות וילדים. שכרנו מיניבוס מחברת הסעות, זה יוצא הרבה יותר נוח ידידותי וזול מלנסוע כל אחת לבדה ברכב פרטי עם תינוקות צורחים במושב האחורי.
אנחנו יודעים שלפי החוק מותר ל"מנהלי" החוף לגבות כסף רק על הסדרי החנייה ולא על השימוש בחוף, והנחנו שלא יציקו לנו כי הסתיימה עונת הרחצה והרכב המסיע לא נשאר שם. אבל...
הגיע בחור, ודרש שנשלם למרות שאין לנו שם רכב, עשרים שקל לאדם. סירבנו בנימוס והסברנו למה. הוא התעקש, התעקשנו גם. הוא הלך וחזר עם בחור קצת יותר בריון שאחרי דיון קצר הודיע שאם אנחנו "לא רוצים לעשות את זה יפה אז זה יהיה מכוער" (מה נראה לכם שאין לנו כמוכם כל הזמן? מה, אתם רוצים שיפנו אתכם בכוח?), וחזר כעבור זמן עם בריון גדול יותר ועצבני במיוחד שהודיע: "זה החוף שלי ואני מחליט פה מה עושים"
העמדנו אותו על טעותו והוא התרגז מאד, בעיקר לשמע המילים "זה לא החוף שלך" וענה: "בגלל אנשים כמוכם המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית, אתם אוכלי חינם וכו' וכו', תצאו מפה החוף סגור לשיפוצים. אני בחוף שלי עושה מה שאני רוצה."
ולבחורים הורה: " תפתחו פה ממטרות שישפריצו להם על הכל"
הם התחילו לעבוד במרץ וגררו לשם זרנוקים של מכבי אש, מתחילים לחבר אותם לברזים שסביבנו.
החלטנו להזיז את הכל למקום מרוחק יותר על החוף , כי לכו תדעו אם הם מתכוונים ברצינות או לא, ויש לנו שם תינוקות ישנים, ים ציוד, מלא אוכל פזור... ופתאם התחיל מין מרוץ מטורף שלנו נגדם, אנחנו אוספים תיקים וכסאות בטיחות וקופסאות טונה פתוחות וילדים ותינוקות ומחצלות...בלחץ! צודקים צודקים אבל לא בא לנו שהכל יירטב.

התמקמנו רחוק משם, והם אחרינו, מחברים את הזרנוקים לברזים יותר קרובים תחת עידודו של הרב בריון.
התקשרנו למשטרה, לשאול מה החוק בקשר לזה, והשוטר אמר שזה מורכב וזה לא עניין למשטרה. הסברנו שמאיימים עלינו עם זרנוקים, והוא הציע בשעמום שנפנה עם זה למועצה.
אז לקחה את הטלפון אמא נוספת וצרחה עליו שישלח ניידת מייד.
הניידת הגיעה, לא מייד כמובן, והשוטרים, הלכו להתייעץ עם הבריונים! מבררים איתם את העניין וחוזרים אלינו עם תובנות מדי פעם. "תגידו חבר'ה, זה נראה לכם הגיוני להכנס למקום בלי לשלם?"
אנחנו מסבירים להם את דעתנו והם חוזרים אל הבריונים, מתייעצים, וחוזרים אלינו: "תראו זה חוף פרטי של הבנאדם..." וכולי.
כך זה המשיך ופתאם אמא אחת נעקצת מדבורה, עוזרים לה להוציא את העוקץ והיא שולפת שד ומשפריצה חלב על העקיצה. (עזר מאד, אגב, לא כאב לה אחר כך בכלל.)
השוטר אומר לה "לפחות תעשי את זה מסביב..." והיא, יצאה עליו בחמת זעם : "עכשיו אני צריכה להתחבא מהמשטרה כדי להוציא חלב???" והשוטר השני, מתמלא רכות פתאם, מתיישב איתנו לשולחן, מסתכל על הכנרת היפהפיה ואומר "וואללה אחלה מקום תפסתם לכם." ואומר לשוטר השני "דווקא חלב אם זה אחלה דבר. וגם טעים, טעמתי."
השוטר הראשון שואל את האמא החולבת לא מסביב כמה זמן היא בארץ. היא עונה לו שבעה דורות בארץ והמשפחה שלי לא ברחה מזרנוקים של בריונים לא בימי האנגלים ולא בימי הטורקים, ואני כאן, במדינה שלי!!! בכנרת שלי!!! צריכה לברוח משני טמבלים עם תינוקת על הידיים כשדברים נופלים לי מהתיק??!! כי תיכף ישפריצו עלינו??? על זה אתה שואל אותי, אדון שוטר???" היינו מאד גאים ובכוח לא מתפוצצים מצחוק במופע הדרמטי שהיא העלתה שם. אדם סופר שליו שאירגן לנו מול העיניים מופע טירוף כזה, שווה לקחת לכל פלישה לא חוקית לחוף פרטי.
השיחה איתם ממשיכה, ודי מהר מסתבר שאין להם מושג אם אנחנו צריכים לשלם או לא. אנחנו מדברים על הגשת תלונה על איום ובריונות, והם בחיוך של חברים שיושבים איתנו כבר לשולחן אומרים: "תשמעו לנו, אם לא היכו אתכם, חבל לכם על הזמן, זה ייסגר תוך חמש דקות מחוסר עניין לציבור" (!)
הם חוזרים אל הבריונים, מפייסים אותם,( כנראה גם מספרים להם שבא לנו להגיש תלונה על הפחדה ואיום) והרב בריון בא אלינו עם חיוך, סחבק, "יאללה חבר'ה תהנו. אתם רואים את הקיאק שם? תעשו סיבוב אם בא לכם..."
אחת האמהות אומרת לשוטר "זה מוזר, אתם אמורים לעודד אותנו להגיש תלונה על מה שקרה כאן, לא להפך" והוא אומר לה: "עזבי, הרגענו את הרוחות, למה לך להוסיף שמן למדורה?"
אנחנו שואלים ומה בפעם הבאה? שוב לקרוא למשטרה כשאנחנו באים עם מונית לים? והוא, ממתיק סוד, בחביבות כנה:
"שמעו לי, שיוריד אתכם שמה מחוץ לשער, לא יהיו לכם בעיות". (שמה מחוץ לשער זה איזה קילומטר, רק שתדעו, לא שזה מה שמשנה כאן...)
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

"שמעו לי, שיוריד אתכם שמה מחוץ לשער, לא יהיו לכם בעיות"

לא תצטרכו, הם יזכרו אתכם מהביקור הזה, ולא ירצו להתעסק אתכם ;-)
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

ומה איתך, כשאת תבואי? ומה עם סבתא של אחותי הצולעת? כאילו, מה? אנחנו מסודרים? וכשנלך לחוף לבנון שלידו?
<אני לא מצליחה להרגע מזה. חוף ילדותי האהוב והטמבל הערס הזה עומד שם ואומר לי "תתביישי לך! זה החינוך שאת נותנת לילדים שלך? להתחמק מתשלום? גיברת פה אני מחליט מה עושים. זה חוף פרטי!"
בשעה שהוא יודע בדיוק כמוני שאסור לו! הרי מי האידיוט שיוותר על תשלום שמגיע לו רק בגלל שקצת נדנדו לו?
זו השתלטות שכולם נהנים ממנה. במו עיניי ראיתי לפני שנים מנהלי חוף מזמינים לקפה את נציג המועצה האיזורית גולן שבא לגבות קנס על העמדת מבנים על החוף או מה שזה לא יהיה. המועצה מרוויחה, המשתלטים מרוויחים. והנופש בחוף מרויח שקט כי הוא לא מתווכח.
זה מזכיר לי את גביית הקנסות ממסעדות בדיזנגוף שמוציאות שולחנות למדרכה. אסור לשים שולחנות כי זה סותם את כל המדרכה ומפריע לעוברים ושבים אבל אם מוציאים שטח המסעדה מכפיל את עצמו! אז הפקח בא יום יום, (הייתי מלצרית, ראיתי.) , אומר אהלן מקבל כסף והולך כדי לשוב מחר. כולם מבסוטים!.
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

זה מתוך מאמר מהארץ שמצאתי עכשיו באינטרנט:
  • איפה מותר לרחוץ (החדשות הרעות): אורך חופי הכנרת המותרים לרחצה הוא 1,500 מטר בלבד מתוך 60 ק"מ חוף. כל מי שנכנס למים ב-58.5 הק"מ האחרים ואינו דייג, שייט, או
הולך-על-מים מוכר, עושה זאת על אחריותו.

החדשות הטובות: לא צריך לשלם על כניסה (רגלית) לחניון ציבורי. למפעילי החניונים יש היתר גבייה בעבור חניית רכב בלבד. בקיצור, אם נכנסתם ברגל, אל תשלמו.*
טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אין לי ויכוח איתך, ענת. אני מסכימה שזה ממש לא בסדר.
בדף קמפינג על הים הבאתי קישורים למאמרים על הגבייה הלא חוקית בחופים בארץ.
טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מעתיקה משם:

תשובה לשאלה לגבי כניסה רגלית לחוף בכנרת:
"בימים אלו מקודם חוק החופים שיעסוק בבניה על החוף ובחופי רחצה. נכון להיום אסור לגבות תשלום בכניסה לחופי רחצה. הדבר הוא בבחינת עבירה על החוק. למעט מקרים שמוגדרים כאטרקציות תיירותיות על החוף וכן אם ברשות המקומית שבתחומה החוף הוצא חוק עזר עירוני שמאפשר גביית תשלום בכפוף לתנאים בחוק: אטרקציה תיירותית וכדומה." תשובה מהאתר של בולדוג.

כתבה בנושא גבייה לא חוקית מלפני שנתיים
כתבה על גבייה לא חוקית בחופי הכינרת מלפני שנה
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

אני יודעת שאין לך ויכוח (-: בדיוק כתבתי לך בדף שלך.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

מ ע צ ב ן.
דבר נוסף בקשר לגבייה לא חוקית קורה הרמון בת"א.
יש חניונים שמוגדרים חניונים עירוניים. כלומר שהכניסה בהם לתושבי העיר מוגבלת בתשלום, נמוך יחסית מאחד שאינו תושב, בכפוף לתעודת תושב/תעודת זהות.
הרבה פעמים קורה שאנשים לא יודעים שמדובר בחניון עירוני, למשל באזור נמל ת"א השוקק מקומות בילוי, ומשלמים מחירים מופקעים.
לפני כחודשיים, פגשנו בכניסה קופאי שדרש מחיר מופקע בעבור חנייה בחניון שכזה. הנהגת אמרה לו שזה חניון עירוני וכדומה, ותוך שניות מהלחץ שלו שהיא תתלונן, המחיר ירד פלאים.
בקיצור, ידע שווה כוח.
במקרה של הכינרת, מה שאני הייתי עושה בפעם באה, זה מרימה טלפון למועצה לצרכנות, מבקשת העתק של החוק הזה של החופים, ואיתו הולכת לחוף בו אני מעוניינת. לא כזה סיפור, ואולי ירתיע את הבריונים מעבירה על החוק.
לצערי לא פעם ולא פעמיים כשידעתי מה משמעות החוק בכל מיני סיטואציות שכלאה, ועמד מולי אדם אטום שסירב להקשיב לי, פלטתי את מילות הקסם : "טוב, לא רציתי לערב בזה עורכי דין, אבל כנראה שאתה לא משאיר לי ברירה." זה מעצבן אותם אבל פותר את הבעיה בצורה פלאית...
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ברונית_ב* »

מאוד מרגיז כל הבריונות הזאת. חראם על הילדים, שהרוויחו שיעור קולני בעשיית צדק (-:
פעם הבאה אל תיסעו לחוף החלוקים , אלא למשהו עם שם קצת יותר שיתופי והרמוני (-;

נשיקות!
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

סחתיין על משחק המילים, סחתן על הנאיביות, סחתיין על הכנות.
(החלוקים זה על שם האבנים היפות שם.אני יודעת שאת יודעת אבל מנצלת את הדף לכתוב את זה לפני שהוא יירד מחוסר עניין לציבור...)
(נאיביות כי בכל חוף זה ככה. באחת הכתבות כאן למעלה מספר הכותב איך הלך מכות עם "בעל" החוף על העניין הזה.)
(הכנות, כי זו האמת. כולם מעדיפים לשלם ולקבל שקט, ואת מעיזה לכתוב את זה...)
אולי בקרוב כשנכנס לואדי ראש פינה נצטרך לשלם כי מישהו יקבל שם זכיון על שמירת הואדי מפני, נגיד, מכוניות ארבע על ארבע שחורשות שם את הואדי למרות תמרור האין כניסה. בהתחלה תהיה התמרמרות, אחר כך יתרגלו...גם הולכי רגל מקלקלים את הואדי, יסבירו לנו, וצריך לשלם על התחזוקה, משהו כזה..)
חראם על הילדים זה כניעה להתבריינות. זה מה שזה. הקטנים לא היו ממש מודעים למה שקרה. הגדולים הבינו שאנחנו צדקנו, ולכן השוטרים אמרו ל"רעים" שיפסיקו.

אני מעדיפה לתת את ה-40-80 ש"ח.
אם משפחה בת חמש נפשות רוצה לעצור רגע לטבול ולהמשיך לנסוע, מה שפעם היה מאד מקובל בין הנוסעים בכבישים האלה, היא צריכה לשלם מאה שקל. זה הרבה כסף.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אולי בקרוב כשנכנס לואדי ראש פינה נצטרך לשלם.
אני כ"כ חצויה ביחסי לואדיות שננעלים.
הרי אילו כולם היו כמוני, לא היה צורך להגן עליו מפני כלום, כי "כמוני" לא מזיקים לנחל.
ומצד שני - אני נהנת מתוצאות התשלום (יש איזה דוד שאוסף חבילות ביסלי של אנשים שאני לא אוהבת), אז זה כאילו מס שהוא יחסי לשימוש.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

ענת, "איתך במאבקך הצודק".

עוד קצת מידע -
כתבה על חופי הכינרת

למקרה שתרצו להתלונן, הנה קטע מתוך הכתבה:

מי אחראי. חופי הכנרת נמצאים באחריות מוניציפלית של עיריית טבריה, שתי מועצות אזוריות (עמק הירדן וגולן) ושתי מועצות מקומיות (מגדל וכנרת). חלק מהרשויות מעניקות זיכיונות להפעלת חופים ליזמים פרטיים ואמורות לפקח על פעילותם.
גופים אחראיים נוספים. מינהלת הכנרת, ששייכת לנציבות המים, אחראית על איכות המים ומעורבת בפיתוח חופים ציבוריים. משרד הפנים אחראי על בטיחות חופי הרחצה ועל אכיפת חוקי הבנייה (בהתאם לתמ"א 35). מינהל מקרקעי ישראל מגן על אדמות המדינה מפולשים, המשרד לאיכות הסביבה מופקד על מניעת זיהום המים מכלים מוטוריים (ספינות, סירות, אופנועי ים), משטרת החופים מסייעת בהצלה ומשרד התחבורה מופקד על רישוי אופנועי הים (המשתוללים).

נדמה לי שחוף חלוקים באחריות מועצה אזורית גולן.
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

_אני כ"כ חצויה ביחסי לואדיות שננעלים.
הרי אילו כולם היו כמוני, לא היה צורך להגן עליו מפני כלום, כי "כמוני" לא מזיקים לנחל._
את צודקת גילה. הבעיה היא עם כל אלה שמזיקים ומלכלכים, והם רבים מידי.

ולגבי הכנרת - לא איכפת לי שיקחו תשלום אם אכן המפעילים שומרים על ניקיון של החוף ומתחזקים אותו,
אבל שישמרו על החוק, ולא ישחטו את האנשים. בחוף גופרה שילמנו 70 ש"ח ליממה (תשלום למכונית).
נראה לי בגדר הסביר.
אחיק*
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי אחיק* »

הרי אילו כולם היו כמוני, לא היה צורך להגן עליו מפני כלום, כי "כמוני" לא מזיקים לנחל.
גילה
הבעיות עם סגירת נחלים והצבת דוכן תשלום הן:
  1. במקביל לתשלום מתבצעות במקום עבודות פיתוח הפוגעות באתר/נחל יותר משקיות ביסלי של אנשים לא אהובים.
  2. הגוף האחראי על האתר (לרוב זה רשות הטבע והגנים) שומר על עצמו מפני תביעות משפטיות בגין נזקים שנגרמו למשלמים. חלק מההגנה של אותו גוף הוא מניעה של כל דבר חביב באתר - כניסה למים, טיול לא בשבילי הבטון, זחילה בסבך ועוד.
  3. ברגע שהמקום סגור בשער ובגדר רוב האנשים מדלגים עליו והולכים לאתר הסמוך שעדיין לא בתשלום. הלכלוך נודד מאתר אחד לשני ולא נעלם. כך קרה במג'רסה שנסגרה והיום יש לחץ על הזאכי הסמוך, אותו הדבר בעין עבדת ועין עקב.
יש לי תחושה שהמקומות היפים בארץ כבר לא שייכים לעם היושב בציון אלא משמשים כמקור לרווח כספי. ממש תוכנית התנתקות שקטה של העם מארצו.
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

יעל, תודה, ידוע שהויכוח הוא בעצם עם מועצה איזורית גולן ולא עם ה"מפעילים".
גילה, אני מאמינה שהסברה מאסיבית ואכפתיות של מי שכן מנקה אחריו (ולא אכפת לו לצאת עם שקית זבל גם של אחרים) יעילים וידידותיים יותר מסגירת אתרים בפני הציבור. (לא ממש עקבתי אבל שמעתי שקמפיין "זבל מי שמלכלך" מאד דיבר אל העם וחל שיפור בעקבותיו.)
הלכלוך מצוי ובשפע גם בחופים בתשלום. דווקא שם יש מין תחושה שהציבור יכול להשאיר זבל כי "יש מי שמנקה וחוץ מזה מה, שילמנו, ואנחנו לא פראיירים".
זה פשוט לא במודעות של הנופש בים, לקחת איתו את הזבל הביתה. ואנשים מסוגלים להשאיר כמויות של זבל ליד פחי אשפה מלאים, ונדמה להם שהם עשו את מה שצריך (אני מודה שגם לי זה קרה) , הרי השאירו ליד הפח! וזה נשאר שם עד שיבואו לנקות.
זה עניין של הסברה, לקחת איתך את הזבל. זה לא מובן מאליו ורוב האנשים בכלל לא מרגישים שהם עושים משהו לא בסדר. צריך הסברה ברוח שתתאים למלכלך המצוי. למשל שיר ראפ ברדיו חמש עשרה פעם ביום: "השארת זבל בחוף? חבל על הזמן. עכשיו כולם יודעים שיש'ך קטן. יש'ך קטן, יש'ך קטן, אחי, חבל על הזמן."
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

למשל שיר ראפ ברדיו חמש עשרה פעם ביום: "השארת זבל בחוף? חבל על הזמן. עכשיו כולם יודעים שיש'ך קטן. יש'ך קטן, יש'ך קטן, אחי, חבל על הזמן."
:-D
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

זה עניין של הסברה, לקחת איתך את הזבל. לדעתי זה עניין של חינוך (חינוך מהבית, אני מתכוונת...).
מטריף אותי שצריך להסביר לאנשים לא ללכלך. מה יש כאן להסביר? :-(
בשנה שעברה יצא לנו לטייל הרבה, ובגדול אני יכולה להגיד שהמקומות בתשלום היו יותר נקיים, לפעמים הרבה יותר נקיים.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

צריך הסברה ברוח שתתאים למלכלך המצוי. למשל שיר ראפ ברדיו חמש עשרה פעם ביום: "השארת זבל בחוף? חבל על הזמן. עכשיו כולם יודעים שיש'ך קטן. יש'ך קטן, יש'ך קטן, אחי, חבל על הזמן."

"חבל על הזמן, גריינתי ת'שוס הזה לא ממזמן, 'צחקת אותי, אחותי, חבל על הזמן... "
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

כדאי להשלים עם כך ש מה שפעם היה מאד מקובל בכנרת חלף עבר לו....
להשלים עם זה? למה בעצם? כי חבורת בריונים פורעי חוק השתלטה על כל החלק המזרחי של הכנרת?
איפה תמצאי שם מקום לעצור ולטבול? אני מדברת על הקטע בין עין גב לכפר נחום, נגיד. כל החצי המזרחי צפוני של הכנרת. אני מכירה רק נקודה אחת, שקשה מאד להגיע אליה ברכב. ולומר את האמת, גם קצת מלחיץ, כי זה מאד רחוק מהכביש ונורא מבודד. אז אם נוסעים בחבורה גדולה זה עוד בסדר, אבל שתי אמהות עם חמישה ילדים...קצת לא נוח להתבודד ככה. (אולי זה נשמע התפנקות אבל אני זוכרת טוב מדי עד כמה פשוט היה להגיע למים לאורך כל הרצועה הזאת בעצירה קטנה של האוטו, ועכשיו כל החופים עם גישה מגודרים!)
בשנים האחרונות בנו בצפון הכנרת טיילת, וכשניסינו להכנס (לא רחוק מאיזור הכנסיות) למה שנראה חוף פתוח ( לא היתה גדר ולא שום סימון אחר) הגיע מישהו משום מקום ואמר שאסור כי זה עכשיו שייך לכנסייה.
אגב גם החופים הותיקים מאד באיזור טבריה הם חופים "פרטיים" בהשתלטות. צנברי , חוף גיא, וכל אלה.אבל כשהם היו סגורים כל השאר היה פתוח.
נכון שסביר לשלם על אתר קמפינג ללילה שבעים שקל. (שמונים, אגב.) אבל תשלמי את אותו המחיר אם באת לחצי שעה. סביר?
מה בדיוק עושה את קיבוץ גינוסר הבעלים של החוף? וקיבוץ עין גב? והאון? אלה פשוט עובדות שהתרגלנו אליהן ולכי תזיזי קיבוץ. או מלון.
ההשתלטות החדשה על כל החלק המזרחי הפתוח מתרחשת עכשיו . על ידי מישהו שאפילו לא בנה קיבוץ ליד...סתם בא, מסמן חנייה עם בולדרים וגובה כסף, ומילא שאפילו לא מנקה את ערימות האשפה בתדירות גבוהה, גם מפעיל מוסיקה גועלית ומחרישת אזניים. אבל זה כבר עניין של טעם...
מי אנחנו שנגדיר מוסיקת ראפ רועשת באמצע הבוקר באמצע הטבע כ"רעש" ? (למה אני בטוחה שבמקום שפוי בעולם יש איסור על הרעשה כמו על כל לכלוך אחר? ואופנועי מים. ואופנועים בכלל.)
...כל עניין ה"ספורט הימי" עאלק, עתיר הדלק והרעש והסכנה שהפך לגיטימי בחופים המסודרים וודאי וודאי בלא מסודרים, בתוך האגם היחיד כאן.
מה לעשות...עכשיו היא בריכת השכשוך הגדולה של עמך-ישראל ....שאני לא אוהבת (?!) לא, היא היתה בריכת השכשוך של עמך ישראל. היא כבר לא. (לא הבנתי של מי הציטוט "שאני לא אוהבת". )
<אורית, באין עם מי להתווכח בלי שיפתח עלי זרנוקים אני מתווכחת איתך (-: >

לדעתי זה עניין של חינוך. הסברה זה גם חינוך. הרבה דברים אנשים לא מקבלים בבית, וזוכים בהם בכל זאת.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

שאני לא אוהבת אני אמרתי על המלכלכים והמשחיתים.
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

טראנס כמובן. (אומרת כמובן כאילו שאני מבדילה...(-: )
אבל כן, ההוא מהסוג הכי גרוע, דפיקות כאלה.
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

אבל כן, ההוא מהסוג הכי גרוע, דפיקות כאלה :-D
לפעמים אני תוהה אם זה שאני לא יכולה לסבול את המוסיקה הזאת זה רמז לגילי המתקדם, או
שזו באמת מוסיקה ש"אני לא מתחברת אליה". אני חושבת שהדבר השני, כי מוסיקת רוק טובה אני עדיין מסוגלת
בהחלט לשמוע, גם כשהיא דופקת במוח...

נו, אז מה עושים לגבי החופים? מה עם כל הארגונים כמו אדם טבע ודין , החברה להגנת הטבע,
אי אפשר להזיז שום דבר במדינה שלנו?
אולי זה יהיה גם דף לרעיונות מעשיים?
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מעניין מאד שדווקא אני כתבתי סמינריונית (שזכתה בפרס וציון 100 טוב אני חייבת להשוויץ קצת עבדתי קשה...) על מוסיקת הטראנס בכלל ובישראל בפרט. מה יש בסגנון המוסיקלי הזה שכובש את הישראלים?
בכל אופן ומאד בגדול כי זה נושא רחב...
"מוסיקת טראנס" היא מושג רחב מידי שמאגד בתוכו המון תת זרמים ואיכויות. מאד דומה לרוק,למעשה. גם במוסיקת רוק לא הכל איכותי ויש תת זרמים. יו 2 זה לא נירוונה ונירוונה הם לא הסקס פיסטולס וכן הלאה...
מוסיקת טראנס היא מוסיקה אלקטרונית וכדי למצוא בה את השנמה צריך להיות במצב "מיינד" מסויים שלא בהכרח דורש שימוש בסמים/אלכוהול. בואו נאמר שמוסיקת טראנס איכותית (ז'א בעלת איכויות מורכבויות מלודיות והרמוניות בד בבד עם עבודה איכותית על האינסטרומנטים האלקט'-אני יכולה לתת המלצות אם תרצו) לא מתאימה למצב נפשי/פיזי של עייפות,חוסר סובלנות,אחרי יום ארוך עם הילדים וכד'. זוהי מוסיקה אנרגטית וממריצה/נמרצת.
אני מסכימה שלהחשף למוסיקת טראנס לא איכותי (הווה אומר מונוטוני מידי,הפקה ירודה וסאונד עלוב) זה לא כיף. אבל מבחינתי זה נכון גם לגבי עוד סגנונות מוסיקלים.
באשר לתפיסת כלל האקדמיה את הזרם המוסיקלי הזה...נכון לשנת 1998 לא היתה שום התייחסות אליו והיתה סקרנות רבה ופתיחות רבה כלפי סגנון הטראנס הכולל. מבחינת האקדמיה מוסיקת הטראנס מייצגת הלך רוח תרבותי ושיקוף מוסיקלי של מהלך סוציולוגי. מכאן שלמוסיקלוגים מסויימים יש עניין בסגנון המוסיקלי הזה. יש עוד הרבה עבודה בשטח.
{@
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

_השוטר אומר לה "לפחות תעשי את זה מסביב..." והיא, יצאה עליו בחמת זעם : "עכשיו אני צריכה להתחבא מהמשטרה כדי להוציא חלב???" והשוטר השני, מתמלא רכות פתאם, מתיישב איתנו לשולחן, מסתכל על הכנרת היפהפיה ואומר "וואללה אחלה מקום תפסתם לכם." ואומר לשוטר השני "דווקא חלב אם זה אחלה דבר. וגם טעים, טעמתי."

השוטר הראשון שואל את האמא החולבת לא מסביב כמה זמן היא בארץ. היא עונה לו שבעה דורות בארץ והמשפחה שלי לא ברחה מזרנוקים של בריונים לא בימי האנגלים ולא בימי הטורקים, ואני כאן, במדינה שלי!!! בכנרת שלי!!! צריכה לברוח משני טמבלים עם תינוקת על הידיים כשדברים נופלים לי מהתיק??!! כי תיכף ישפריצו עלינו??? על זה אתה שואל אותי, אדון שוטר???" היינו מאד גאים ובכוח לא מתפוצצים מצחוק במופע הדרמטי שהיא העלתה שם. אדם סופר שליו שאירגן לנו מול העיניים מופע טירוף כזה, שווה לקחת לכל פלישה לא חוקית לחוף פרטי._

אמנם הנושא מכאיב ביותר, אבל איזה יצירת מופת הוא הניב...
הוי כנרת שלי, ההיית או חלמתי חלום? פתאום זה נהיה שיר נבואי משהו.

שמעתי על כמה משפחות שבמקום טיול לחו"ל התנחלו בחוף מעין-צבי לשבוע:
הביאו משאיות עם מקררים, גנרטורים, הקימו רשת צל ענקית, הביאו שף שיבשל, ׁ(טונות של בשר) הביאו קייאקים גלשנים ומה לא. (הפקה בסדר גודל של כמה וכמה עשרות אלפי שקלים).
מבחינה חוקית - זה אסור כמובן. אבל היה להם גיבוי של עורך-דין. מסתבר שהחוק אומר שאם מישהו מתנחל במקום שאסור, יש לו שבוע ארכה להתפנות... והם באו בדיוק לשבוע הזה. אז כל מי שבא ושאל מה הם עושים שם, הפנו אותו טלפונית לעו"ד וזהו.

בקיצור, העיקר לשמור על קור רוח. מה לעשות, העולם משתנה, דורש יותר תחכום ויותר יכולת תמרון.
כדאי אולי לברר מי ממונה ישירות על "בעלי החופים" אולי אפילו לברר את שם בעל החוף וליצור איתו קשר, לצ'פח אותו על רגישותו להסביר לו מה קרה, ולהגיע איתו למצב שהוא יציע חוף חופשי... או שבפעם הבאה תוכלי לשלוף את שמו של בעל החוף שיהיה השם הנכון (ססמי היפתח).
או למשל: :תגידו ל: ---- (שם "בעל" החוף) ש------ (ההוא מהמועצה האזורית הממונה) אמר שזה בסדר". ככה זה במאפיה.
אבל העיקר לא להתעצבן כלל, ואם כן - אז רק לאמהות מניקות שזה בא להן טבעי, שהעצבים מביאים להן מרגליות לפה, ושיודעות איך "לעשות את זה" לשוטרים.
מר_ורטיגו*
הצטרפות: 14 ספטמבר 2004, 15:08
דף אישי: הדף האישי של מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי מר_ורטיגו* »

בסופהשבוע האחרון - 23/10
בדרכנו חזרה מטיול ברמת הגולן, חשבנו לעצור בכנרת לטבילה וארוחת ערב מבושלת על ידנו.
ישר מינינו כאחראי על איתור חוף מתאים, את חברי הטוב, שבימים שהיה ילד, היה כל סופ"ש! עולה עם משפחתו לכנרת.

בין עין גב, לקיבוץ האון הייתה חלקת חוף נפלאה, קרובה מאוד לכביש עם גישה נוחה לרכב וחנייה חופשית ושם גם ראינו שני זוגות מבלים להם בכיף עם הזוחלים שלהם (לא אתפלא אם אחד מהנפשות מסתובבת פה באתר).

אז זוהי הצעה לחלקת חוף שלא נפגעה עדיין מבריונות.

לגבי ענייננו - בריונות, דעתי היא נחרצת בצורה קיצונית. היום זה אתם מחר זה אני ומחרתיים אלו הם ילדינו.
חוף חלוקים מבחינתי מסומן, ואני חושב שחלק מכוחו של אתר זה הוא להשפיע ולהתריע.ממש חוכמה להטפל לכמה משפחות שמגיעות על מטלטליהן וילדיהן.

מי שראה "בולדוזר" לא מזמן, אז הראו כיצד אם אתה פולש לשטח,נראה שיש לך יותר זכויות מאשר לבעל השטח עצמו.
דווקא הסלחנות הזאת, וההשלמה יחד עם "נו, אז נשלם", היא האוייב הכי גדול של כולנו.
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

הסיפור של ענת ממש מרגיז ומכעיס אבל גם מפחיד אותי. אני הייתי פוחדת להתעמת איתם וחבל שזה כך.
גיסתי הייתה בחוף דוגית וגבו מהם 80 ש"ח לרכב ללילה, והשירותים והמקלחות היו מג'וייפים ומגעילים /-:
במחיר כזה הייתי מצפה לתנאים בסיסיים טובים. חוצפה!
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

חוף חלוקים מבחינתי מסומן,
למה אתה מתכוון?
חשבתי לספר על כך למיקי רוזנטל. אני לא יודעת בדיוק מיהו. הבנתי שהוא מנסה לקדם את העניין ועשה על זה תכנית בטלויזיה- בולדוזר שמר ורטיגו מזכיר.
מפחיד להתלונן אצל אנשים בטלויזיה על בריונים מהשכונה שלך, לא?
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

עסקים שדורשים תשלום ולא נותנים שירות נאות הם אינם רק חופי הכנרת, ובכך נלחמים על-ידי המלצות ואזהרות אחד לשני, ובסוף החוף שיתן שירות טוב,יזכה למבקרים, וכך נעודד תמורה מלאה לכספנו.

אך הנקודה כאן היא יותר חמורה. אנשים שפועלים כנגד החוק, וכתוצאה מכך שהם גדולים ו"חזקים", לא שמים פס!
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

עסקים שדורשים תשלום ולא נותנים שירות נאות
במקרה הזה, גם אם היו נותנים שירות נאות, זהו שרות נאות בכפייה.
כי לא באנו לקבל שירות. באנו לחוף. ואם פתאם היו מתחילים לעסות לנו את הכתפיים מובחריי המסג'יסטים?
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

_חוף חלוקים מבחינתי מסומן,
למה אתה מתכוון?_

רק עכשיו שמתי לב להודעה :-)

אני מאוד מאמין ביכולת של כל אחד מאיתנו להשפיע בצורה פאסיבית ו"זריעת זרעי תודעה" כמו שאיכשהוא יצא לי להגדיר את זה באחד הדפים -לא זוכר איזה.
אתן דוגמא:
מבחינתי השפעה פי ארבע ממה שיכולתי להשפיע זהו שינוי, הלא כן?
אני גר בשותפות אם עוד שלושה חבר'ה. אז אם אציע להם שאני אקנה עבורנו את השמפו (אנחנו בנים לא מעניין אותנו באיזה שמפו אנחנו משתמשים :-) ).
כשאקנה את השמפו אדאג לקנות שמפו מחברה שאינה מבצעת ניסויים בבעלי חיים. כי לצורך העניין זה מה שמעניין אותי שאני קונה שמפו.
ארבעה אנשים עכשיו משתמשים בשמפו שקצת פחות פוגע בסביבה.

עכשיו אסביר את ההקשר.
כל אחד מאיתנו מכיר יותר מאדם אחד. מתייעצים איתנו, משתפים אותנו וכך גם אנחנו עם חברינו.
אם עכשיו מישהו מספר לי שהוא נוסע לחוף בכנרת, לא אמליץ עליו על חוף חלוקים בלשון המעטה.
עכשיו נראה כאילו זו טיפה בים. אך במהלך חיי הקצרצרים גיליתי שארצנו הרבה הרבה יותר קטנה ממה שנראה, ודברים באמת משפיעים.
(כמובן שמס' ספרים, חינוך מהבית, חברים ש"באותו ראש" ותנועת נוער עזרו גם לגבש עמדה זו).
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

כי לא באנו לקבל שירות. באנו לחוף.

כן, אך צריך לתחזק אותו.
עכשיו, אם היה לחופי הכנרת צוותי ניהול הוגנים, ישרים והיית מרגיש שבאמת "יש תמורה בעד האגרה", והתשלום היה סימלי ושווה לכל נפש אז לא הייתה בעיה. הבעיה שלנו (מצטער אם עדיין אני לא קולע בדיוק ומכליל אותך איתי) היא עם התחושה שאין תחרות ויש פשוט מאפיה שלמה (אמיתית ממש!!) שהשתלטה על הכנרת.

<מר ורטיגו מרגיש חובה לעלות עם כמה מחבריו ולהשיב אש באש, עבריינות בעבריינות, אך נזכר שלא בחיים האלה בחר...>
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי רונית* »

סןף שבוע שעבר היינו בחוף צאלון.גבו מאיתנו 50 שקל לרכב , היינו עם 6 ילדים( שני רכבים), גם שרותים נקיים,פחים וכו' וגם הבחור לקח מאיתנו את הכסף רק ביציאה בבוקר.
משערת שאם היינו עוזבים קודם לא היינו משלמים. לדעתי שווה את הכסף גם בגלל מכונית הסיור שעוברת בלילה.
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

והנה חוף צאלון גם הוא סומן, אך לטובה!

<מר ורטיגו צוהל עם מאגר הידע שנצבר כאן ויכול לשמש כלחץ ציבורי!>
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

אבל מר ורטיגו, כמעט כל החופים בכנרת הם ככה. החלוקים לא מיוחד בזה.
אז מה , נצטופף כולנו ברצועה ההיא בין האון לעין גב?
אני סתם מנדנדת לך כי הנקודה שלך ברורה, אבל חשוב להבדיל בין הגישה שאתה מציע לנקוט עם נותני שירות למינהם לבין מה שקורה כאן. (מזמינה אותך לבירה על החוף כשניפגש מול גדר על הרצועה ליד האון. כולה שמונים שקל. עלי (-: )
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

קראתי עכשיו את ההודעה של רונית.
מה יש להגיד? אם מתייחסים לזה כאל אתר קמפינג ששייך למישהו, על כל היתרונות של אתר קמפינג, אז זה נראה סביר לגמרי.
זה לא אתר קמפינג ששייך למישהו!! חוף צאלון "ניתן" לתושבי בני יהודה בגולן במתנה מהמועצה.
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

_אבל מר ורטיגו, כמעט כל החופים בכנרת הם ככה. החלוקים לא מיוחד בזה.
אז מה , נצטופף כולנו ברצועה ההיא בין האון לעין גב?_

והנה חוף צאלון בא עלינו לטובה, כחוף שנותן את שירותיו בנועם. ובמחיר סביר.
לא הבנתי, זו הייתה ציניות שהחוף ניתן במתנה לתושבי בני יהודה?
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

ענת, מצד אחד אני ממש מבינה אותך - הכנרת של כולם, למה שנשלם למישהו כדי להיות שם על החוף?
מצד שני, אני חוששת ממה שיקרה אם החופים יחזרו להיות פתוחים לגמרי לכולם. עם כמויות האנשים שיש בסופי שבוע ובחופשים, ועם תרבות הניקיון, ההתחשבות והסובלנות הישראלית, נראה לי שזה יביא לחורבן ולזוהמה.
אולי אני סתם פסימית. אולי צריך איזשהו פתרון ביניים, למשל שבימי חול התעריפים יהיו מאוד נמוכים?

ובכל מקרה - צריך להביא לזה שתהיה אכיפה נוקשה נגד כל הבריונים והעושקים למיניהם. איך? לא יודעת.
ואני גם תוהה איך מבררים מי "החליט" ובאיזו סמכות איזה חוף יימסר למי.
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

לא הבנתי, זו הייתה ציניות שהחוף ניתן במתנה לתושבי בני יהודה?
כן. נשמע ציניות. כי אי אפשר לתת חוף שהוא נחלת כולנו במתנה למישהו ולאפשר לו לבנות גדר ולגבות כסף. אבל מועצה איזורית גולן עושה את זה. חוף צאלון, לפני כמה שנים, "הפך" לחוף הרשמי של בני יהודה. חוף גולן הוא החוף "של" מושב כנף. חוף כינר שייך, נדמה לי, לאחד היישובים הדתיים. ועוד.
אולי אני טועה והיה איזהשהוא מכרז? אני אנסה לברר.

יעל, יש באמת בעייה עם תרבות הנופשים והנקיון. אבל ההשתלטות הזאת היא לא הפתרון לבעיה. היא פתרון לבעייה כלכלית של המשתלטים, אולי.
אם החוף היה נשאר לא נגוע, וכל מועצה שבתחום רשותה החוף, או מנהלת הכנרת, היתה מציבה פקח אחד שבסמכותו להטיל קנס של אלף שקל על כל מלכלך, החופים היו נשארים נקיים יופי.

ואני גם תוהה איך מבררים מי "החליט" ובאיזו סמכות איזה חוף יימסר למי.
במקרה אני מכירה את אחד המשתלטים הראשונים. איש רגיל עם אשה נחמדה וילדים מקסימים. התחיל מאפס. ירד לחוף ובנה שם קיוסק.
קצת נדנדו לו, מה זה ככה, וכאלה. התרגלו. פה קנסות, שם ויכוחים, נהייה בעל החוף.
בקשר לחלוקה ליישובים, אני אברר.

והנה חוף צאלון בא עלינו לטובה, כחוף שנותן את שירותיו בנועם. ובמחיר סביר. בסוף אני אחשוב שאתה מתגרה בכוונה (-:
מה זה חוף שנותן את שירותיו? הלו-או , חוף זה חוף. זה לא זונה.
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

ועוד תהייה: איך החליטו על שמורות בארץ שהן שמורות טבע?
איך זה שהכנרת לא מוגדרת ככזו, רק חלקים קטנטנים ממנה? ולמה דווקא הם? (אולי כי יש בהם אדמת סחף שנעה באופן קבוע ואי אפשר לבנות עליהם כלום, אז אף אחד לא רב עליהם? )
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

מה זה חוף שנותן את שירותיו?
אני דווקא מוכנה ואף שמחה לשלם כדי לקבל שירותים ומקלחות נקיים.
טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רגע, רגע,
למה צריך שהחוף יהיה של מישהו כדי שינקו אותו?
מה עם שירות לציבור?
אם חוף נמצא בשטח שיפוט של מועצה מסוימת, הם יכולים לנקות אותו ולתת שירותים אחרים, לטובת הציבור - שמשלם מיסים.

לדוגמה - עריית תל אביב אחראית על הניקיון ועל המצילים ועל המקלחות בחופים בתל אביב.
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

_והנה חוף צאלון בא עלינו לטובה, כחוף שנותן את שירותיו בנועם. ובמחיר סביר. בסוף אני אחשוב שאתה מתגרה בכוונה
מה זה חוף שנותן את שירותיו? הלו-או , חוף זה חוף. זה לא זונה._

גרמת לי לצחוק מאוזן לאוזן. D-:

נראה לי שפשוט העבריינות יותר מעצבנת אותי מה"בעלות על הטבע". שלא תביני אותי לא נכון, אני מסכים לחלוטין, והתלבטתי אם להוסיף לדיון את חברות המים המינרלים שלוקחות בעלות על מעיינות ולא נותנות לבקר בהם!!! שיקחו תשלום על ההובלה של המים אל הסופרים והאריזה וכו', אך מי נתן להם את הזכות למנוע ממני להגיע לנביעה ולהנות ממנה?!?

אבל ספציפית עכשיו רציתי להתרכז בעבריינות... מצטער. ;-)
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

גרמת לי לצחוק מאוזן לאוזן.
אה, מזל. חששתי שתיעלב לי פתאם (-:

_רגע, רגע,
למה צריך שהחוף יהיה של מישהו כדי שינקו אותו?
מה עם שירות לציבור?
אם חוף נמצא בשטח שיפוט של מועצה מסוימת, הם יכולים לנקות אותו ולתת שירותים אחרים, לטובת הציבור - שמשלם מיסים._
בדיוק.
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

יכול להיות שהמחשבה של המדינה הייתה :

אנחנו נעניק את זיכיון תחזוקת החוף לקיבוץ, הוא יהיה אחראי אך ורק לתיחזוקו ובתמורה ידרוש דמי כניסה וכך גם תיהיה פרנסה נוספת שתחזיק את הקיבוץ.
רעיון שנשמע לי סביר לחלוטין באידיליה שלו. אך אנו לא באידיליה, ואני מניח שזו לא הייתה המחשבה.

<מר ורטיגו חוזר לרעיון המקורי, ומציע "לשרוף את המועדון" ( קריצה לגשש ;-) ). ענת את באה? אחרי הבירה... >
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי אל_דנטה* »

רעיון אופרטיבי: לערוך מפגש של באופן-טבעי בחוף שענת גביש מדווחת עליו. כל מפגש במקום אחר בארץ שהערסים השתלטו עליו.
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

לערוך מפגש של באופן-טבעי בחוף שענת גביש? מדווחת עליו אני אבוא. (אתחפש ל"באופנית" לצורך העניין).
מר_ורטיגו*

גבייה בכנרת דף עצבני

אני אדאג לגב "עברייני" משלנו...
ענת_ג*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת_ג* »

דיווח מפלישה נוספת לחוף פרטי:
חוף דוגית שהיה פעם חוף יפה, הוא עכשיו מטונף, מוקף גדרות מכוערות מכל הכיוונים, קוראים לו עכשיו המקום של שלומי.
החוף רמוס ודרוס, דשא נבול ומלוכלך וסככות רעועות מכפות דקלים קרועות ונפולות.
מהדקלים נושרות כמויות אדירות של תמרים שנרקבים שם בערימות והכל מלא זבובים. חלקי ברזל וגרוטאות פזורים בשטח, בעיקר מתחת לסככות. איחסה.
<לא ממליצה לפלוש לשם>
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ב_דחילו* »

מחר, יום רביעי, בשעה- 21:00 תכנית תחקירים ('זה הזמן') עם עמנואל רוזן בערוץ 10 בנושא ההשתלטות על חופים בכנרת.
טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מתנה לענת לכבוד הקיץ, מתוך העיתון של אתמול:

"משרד הפנים פתח החל לפעול עברייני בנייה שחסמו את חופי הכינרת. ביום הראשון למבצע נפתחו תיקים נגד 11 עבריינים. במבצע שיימשך כמה ימים יסרקו צוותים של היחידה לפיקוח בנייה במשרד הפנים את החופים סביב הכינרת. מטרת המבצע לפתוח לציבור את חופי הכינרת, שהיו חסומים עקב חוסר אכיפה של הרשויות המקומיות. שר הפנים אופיר פינס אחראי על כל המהלך. הוא אמר שהוא רואה בחומרה את המצב שם ונותן לנושא עדיפות, ויפעל נגד הקמת גדרות ומחסומים סביב הכינרת".

אולי נשלח לו כמה מיילים תודה?
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

אולי נשלח לו כמה מיילים תודה? אני אכתוב! (טרה - מטילה עלייך למצוא לי את המייל של אופיר פינס).
טרה_רוסה*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

המייל של הנהלת משרד שר הפנים :
[email protected]
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

תודה טרה.
כתבתי לו עכשיו. (עוד לא ענה..... :-) )
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

היום הוא ענה. (בעצם העוזרת האישית שלו).
מסתבר שהשר מאוד התרגש מדברי העידוד שלי...
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

גם אני כתבתי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי סיגל_ב* »

גם אני כתבתי.
יעל_צ*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי יעל_צ* »

אושרה הקמת שביל סובב כנרת

נו, אולי עוד צעד קטן בכיוון.
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ירח_לבן* »

מצ"ב לינק לעצומה נגד מכירת חופי הכנרת הציבוריים לכרישי נדלן פרטיים
חיתמו בהמוניכם
http://www.green-party.co.il/lists/?p=subscribe&id=8
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

גבייה בכנרת דף עצבני

שליחה על ידי ענת* »

יתכן שבכתבה ראייה קצרת טווח.
ברור שכששטח פתוח, או גוף של אדם, למשל, מקבלים פיתוח או טיפוח אינטנסיביים באמצעים מלאכותיים שמושתלים אל תוך השטח או הגוף ומופעלים עליו ובתוכו , והטיפוח הזה מתוחזק במשך שנים רבות באופן אסתטי ומוקפד ביותר (כמו בחוף המדובר: מדשאות ענק מטופחות, שטחים ציבוריים בנויים, מרוצפים, מושקים, מגוננים ונרחצים תדיר, מסעדות, כלי שיט ופעלולים ימיים מכל הסוגים, פתיחת אפשרות גישה וחניה להמון עצום ובעיקר תחזוקת נקיון בהתאם לאותה מאסה עצומה שהתאפשרה לה הכניסה- שלא התאפשרה טרם פיתוח החוף- ) ברור, אם כן, שברגע שיוסרו כל האמצעים המלאכותיים תתחולל קריסה, וזה מה שראה התיירן הכתב המאוכזב.
אבל אולי זה שלב בדרך להשתקמות? כך אני מקווה. מי שישקם, אולי, זה הטבע עצמו. בחוף אחר לא רחוק משם הוכרזה שמורת טבע, חסמו במרחק רב מהחוף גישה לרכב, לא באים יותר אופנועי ים, והשמחה גדולה והשקט נפלא! (הליכה לא ארוכה מדי מהחניה כשבאים קלים, ולא קצרה מספיק כשרוצים לבוא עם כל האופנוע והמטבח. )
לא זכור לי שחוף לבנון הצנוע ( זה מהכתבה) לפני שלושים שנה בכלל זכה למטיילים. בקושי הייתה גישה והוא היה מלא אבנים. עבודות הפיתוח בו שהתחילו להערכתי לפני יותר מעשרים שנה הן שהפכו אותו נגיש ופופולרי, כך שהטענה שעכשיו הוא מטונף והרוס כי "החזירו אותו עשרים שנה אחורה" היא מצחיקה.
רוב חופי צפון מזרח הכנרת היו בעלי גישה גרועה ולכן פשוט (כמעט) לא לכלכו אותם. (דגלי נייר טואלט מרוח בקקי תמיד היו. מה לעשות. עדיף קצת קקי ישיר מהרבה קקי עקיף.)

בקיצור, לעניין שם הכתבה: הרסו, מר כתב המאוכזב, אבל זה לא קרה עכשיו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”