ג'יימס הריוט
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
- דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*
ג'יימס הריוט
בתיאור זה לא הוזכר, אבל שם הדף הוא הקאה בסילון. אני חלילה לא מדברת על יותם - לגביו זה בטח אחד הדברים שאמרו לכם.
אבל הסילון אבל זה הזכיר לי מקרה של כלב מהספרים של ג'יימס הריוט שהגיע לסף רעב ואפילו מוות בגלל הקאות חוזרות ונשנות בסילון. האבחנה היתה (למיטב זכרוני הפגום) סתימה של שוער הקיבה. שלא נדע.
אבל הסילון אבל זה הזכיר לי מקרה של כלב מהספרים של ג'יימס הריוט שהגיע לסף רעב ואפילו מוות בגלל הקאות חוזרות ונשנות בסילון. האבחנה היתה (למיטב זכרוני הפגום) סתימה של שוער הקיבה. שלא נדע.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
ג'יימס הריוט
הקאה בסילון/קשת היא מאפיין של ריפלוקס, שזה השם הלועזי של היצרות שוער הקיבה, וזה אכן מה שהיה גם לכלב מן הסיפור (ספרים נפלאים, נכון עירית?) וגם תופעה שדי נפוצה אצל תינוקות, בפרט בנים בכורים. ושאכן אין ליותם - כבר הייתם יודעים.
-
ג'יימס הריוט
הספרים הכי טובים. שעות של צחוק ודמע - כל פעם שקראתי בספרים האלה ההורים שלי היו עוצרים הכל, מקשיבים ומתמוגגים לשמוע אותי צוחקת בקול רם.
-
ג'יימס הריוט
כן, וכמויות הידע הרפואי ששאבנו משם - ויי, את לא תאמיני, עכשיו נפל לי האסימון לגבי משהו שתהיתי לגביו הרבה שנים, והוא כנראה טעות תרגום משעשעת ביותר. את זוכרת סיפור על קדחת חלב (דלקות שד?) אצל פרות? הריוט (אגב, זה לא היה שמו האמיתי) שואל את החוואי אם הוא זוכר איך פעם נהגו לנפח את העטינים של הפרות בעזרת משאבת אופניים. עכשיו אני קולטת שבמקור התכוונו pump כשאיבה, לא כניפוח, והכוונה לא למשאבת אופניים, אלא לצופר הישן של האופניים, זה שנראה כמו בלון כתום - נכון?!
-
ג'יימס הריוט
איזו טעות משעשעת.
התיאורים של ילוד הפרות (שקוע עד הכתף בתוך הפרה, מסובב איזה עגל שנתקע בקור אימים של שתיים בלילה) עשו עלי רושם כביר וכל כך התאימו לפנטזיות שלי להיות וטרינרית.
וגם הפרות עם המשקפים - מחסור בסידן, אם אני לא טועה. ועוד ועוד.
התיאורים של ילוד הפרות (שקוע עד הכתף בתוך הפרה, מסובב איזה עגל שנתקע בקור אימים של שתיים בלילה) עשו עלי רושם כביר וכל כך התאימו לפנטזיות שלי להיות וטרינרית.
וגם הפרות עם המשקפים - מחסור בסידן, אם אני לא טועה. ועוד ועוד.
ג'יימס הריוט
יווו מסעדה איזה אסימון הפלת לי... כמובן, כל כך הגיוני. קדחת החלב היא דלקת השד (או העטין במקרה זה...) הניפוח במשאבת אופניים היא בעצם שאיבה כדי לרוקן את החלב מהעטין. זוכרת את הסיפור הנוגע ללב על האיכר העני, שלא היה יכול להרשות לעצמו לאבד את פרתו היחידה בגלל קדחת החלב, שחלב אותה ועיסה לה את העטין כל הלילה? ובבוקר כשהוטרינר הגיע לרפת, וחלב את העטין המודלק, יצא חלב לבן ובריא... הוא חשב שמישהו החליף את הפרה בפרה אחרת. אחד הסיפורים הכי מרגשים שלו שאני זוכרת.
-
ג'יימס הריוט
כן, זוכרת היטב. בכלל, יש שם סיפורי הנקה ולידה שחבל על הזמן. ידעתן שג'יימס הריוט אינו שמו האמיתי, וגם דרובי - שם הכפר - הוא רק מסווה למקום מגוריו האמיתי? בטח יש ברשת איזה אתר טוב עם כל הפרטים. הוא מת לפני שנים ספורות, אגב.
ג'יימס הריוט
זה לא כל כך סודי - היה עליו לא מזמן סרט באחד מערוצי המדע עם שמו האמיתי. רק שאני לא זוכרת אותו... בשבילי הוא ג'יימס הריוט לנצח 

-
ג'יימס הריוט
לא התכוונתי שזה סוד... אבל לי זו היתה הפתעה, וגיליתי את זה רק כשהוא מת.
אַלְף משהו.
אַלְף משהו.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ג'יימס הריוט
דיאנה, אין לך דף בית, אז אשאל פה, בהנחה שתיכנסי לדף הזה:
קיבלת את המייל שלי עם הלינק לתמונות שלנו באינטרנט?
קיבלת את המייל שלי עם הלינק לתמונות שלנו באינטרנט?
ג'יימס הריוט
- גלש מדף הקאה בסילון
- ראו גם המלצות ספרים.
ג'יימס הריוט (בשמו האמיתי - אלף (ג'יימס אלפרד) וייט) 1913-1995
ג'יימס הריוט
הספרים שכתב:
סדרת ארבעת הספרים המספרים באופן כרונולוגי את קורותיו מאז שהגיע לכפר דארובי ביורקשייר לעבוד כוטרינר כפרי, בשנות ה 30 של המאה ה 20:
כל היצורים גדולים כקטנים
(את הספר השני אין לי - אולי זה "כל הדברים מבהיקים כיפים")
כל הדברים נבונים כמופלאים
את כולם ברא אלהים
ויש גם את:
כל יצור חי - ממשיך פחות או יותר היכן שמסתיים הספר הרביעי, ומספר על חייו כוטרינר ותיק יותר עם אשתו ושני ילדיו.
ויש גם אוספים:
סיפורי כלבים
סיפורי חתולים
אוסף של סיפורים על כלבים ועל חתולים מהספרים האחרים שלו (ייתכן שיש גם סיפורים חדשים שלא מופיעים בספרים האחרים, אני כבר לא זוכרת).
הוא כותב עם המון הומור ואהבה לחיות הבית והמשק ולבעליהן, למרות שאינו חוסך בתאורים פחות מחמיאים על תושבי האיזור, החסכנים עד קמצנות, חלקם גם במילות תודה והערכה לוטרינר... כמו כן הוא לא חוסך בתאור התלאות של וטרינר כפרי, נסיעות ברכב מקרטע דרך שדות מושלגים כדי לכרוע חצי ערום באסם קפוא כדי ליילד פרה במצוקה.
סדרת ארבעת הספרים המספרים באופן כרונולוגי את קורותיו מאז שהגיע לכפר דארובי ביורקשייר לעבוד כוטרינר כפרי, בשנות ה 30 של המאה ה 20:
כל היצורים גדולים כקטנים
(את הספר השני אין לי - אולי זה "כל הדברים מבהיקים כיפים")
כל הדברים נבונים כמופלאים
את כולם ברא אלהים
ויש גם את:
כל יצור חי - ממשיך פחות או יותר היכן שמסתיים הספר הרביעי, ומספר על חייו כוטרינר ותיק יותר עם אשתו ושני ילדיו.
ויש גם אוספים:
סיפורי כלבים
סיפורי חתולים
אוסף של סיפורים על כלבים ועל חתולים מהספרים האחרים שלו (ייתכן שיש גם סיפורים חדשים שלא מופיעים בספרים האחרים, אני כבר לא זוכרת).
הוא כותב עם המון הומור ואהבה לחיות הבית והמשק ולבעליהן, למרות שאינו חוסך בתאורים פחות מחמיאים על תושבי האיזור, החסכנים עד קמצנות, חלקם גם במילות תודה והערכה לוטרינר... כמו כן הוא לא חוסך בתאור התלאות של וטרינר כפרי, נסיעות ברכב מקרטע דרך שדות מושלגים כדי לכרוע חצי ערום באסם קפוא כדי ליילד פרה במצוקה.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2001, 17:42
- דף אישי: הדף האישי של שיר_החופש*
ג'יימס הריוט
הספרים האלו פשוט מ ד ה י מ י ם!!!!!!!!!!!!!! (למרות שאני רק בספר האשון...
) כל פעם אני נדהמת מחדש ורוצה להיות כמוהו כמו ג'יימס שנוסע במכונית מקרטעת בהרים לחלץ איזו פרה מתוך נהר שיש לה קדחת החלב והיא גוססת.... או לטפל באיזו פרה שהולכת רק על שלוש צילינדרים (זוכרים??? מישהוא? זה מתחילת הספר הראשון... כשג'יימס עוד לא עבד אצל זיגפריד....!) ושמתעורר לפנות בוקר לצליל צלצול הטלפון ויוצא לאיזו קריאת חרום....! פשוט מ ד ה י ם !!!!!!!!!!!!!!!!
דרך אגב מישהוא יודע למה אלף לא השתמש בשמו האמיתי בספר? ודווקא בשם ג'יימס הריוט? ולמה גם המקום הוא בכלל שם של סתם מקום???
שיר החופש
עולם קטן של טבע

דרך אגב מישהוא יודע למה אלף לא השתמש בשמו האמיתי בספר? ודווקא בשם ג'יימס הריוט? ולמה גם המקום הוא בכלל שם של סתם מקום???
שיר החופש
עולם קטן של טבע
-
ג'יימס הריוט
כנראה שהוא לא רצה שכל העולם יעלו אליו לרגל, לראות את הכפר ואותו.
-
- הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*
ג'יימס הריוט
למה דווקא ג'יימס הריוט קל לראות - ג'יימס הוא חלק מהשם שלו - שם שני או משהו כזה - והריוט נראה די דומה לוייט.
ג'יימס הריוט
מאפיין של ריפלוקס, שזה השם הלועזי של היצרות שוער הקיבה
הקאות בקשת מאפיינות את היצרות שוער הקיבה שאינה כלל וכלל רפלוקס.
שוער הקיבה (pylorus) נמצא במעבר בין הקיבה לתריסריון, והוא עלול להיות מוצר גם אצל ילודים. לבעיה קוראים pyloric stenosis.
ברפלוקס הבעיה היא בספינקטר התחתון של הושט (במעבר לקיבה) - lower esophageal sphincter, ויש לזה בטח של גם בעברית אבל לא עולה לי בראש כרגע.
הקאות בקשת מאפיינות את היצרות שוער הקיבה שאינה כלל וכלל רפלוקס.
שוער הקיבה (pylorus) נמצא במעבר בין הקיבה לתריסריון, והוא עלול להיות מוצר גם אצל ילודים. לבעיה קוראים pyloric stenosis.
ברפלוקס הבעיה היא בספינקטר התחתון של הושט (במעבר לקיבה) - lower esophageal sphincter, ויש לזה בטח של גם בעברית אבל לא עולה לי בראש כרגע.
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42
ג'יימס הריוט
lower esophageal sphincter, ויש לזה בטח של גם בעברית אבל לא עולה לי בראש כרגע.
שוער ושטי תחתון (באדיבות אינפומד
שוער ושטי תחתון (באדיבות אינפומד
ג'יימס הריוט
לא 
איך אומרים רפלוקס?
(לפי הקישור שנתת - "זרימה חוזרת". שלא נדע)

איך אומרים רפלוקס?
(לפי הקישור שנתת - "זרימה חוזרת". שלא נדע)
-
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 18:27
ג'יימס הריוט
הו, כמה נחמד למצוא דף על ג'יימס הריוט!
רק לספר שבביקור ארוך אחד באנגליה נקלעתי בהנאה למקומות בהם חי ועבד, הנושאים את שמו בגאוה ואף מניעים תיירות זוטרה סביבו. כמה נהנתי
רק לספר שבביקור ארוך אחד באנגליה נקלעתי בהנאה למקומות בהם חי ועבד, הנושאים את שמו בגאוה ואף מניעים תיירות זוטרה סביבו. כמה נהנתי

-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
ג'יימס הריוט
כשהייתי ילדה היה ילד בכיתה שסיפר איך אבא שלו קורא את הספרים שלו ומתגלגל מצחוק. אז לא הבנתי מה כל כך מצחיק, אבל כשגדלתי, כל כך נהניתי...
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
ג'יימס הריוט
מצטרפת.
הספרים האלה הנעימו את הנסיעות שלי מבית הספר הביתה. אני זוכרת משום מה בעיקר את הסיפור עם השערים - שבו הנהג בשדות יורקשייר היה צריך לעצור מדי כמה מטרים, לפתוח את השער, לנסוע כמה מטרים, לעצור שוב ולסגור את השער.
הספרים האלה הנעימו את הנסיעות שלי מבית הספר הביתה. אני זוכרת משום מה בעיקר את הסיפור עם השערים - שבו הנהג בשדות יורקשייר היה צריך לעצור מדי כמה מטרים, לפתוח את השער, לנסוע כמה מטרים, לעצור שוב ולסגור את השער.
ג'יימס הריוט
ואם תגיעו לסקוטלנד בשבוע השני של אוקטובר,
http://www.petnet.co.il/animalsoc/news/[po]article soc[/po].asp?id=715
כנס בהשתתפות בנו של ג'יימס הריוט שידבר על חייהם ביורקשייר.
http://www.petnet.co.il/animalsoc/news/[po]article soc[/po].asp?id=715
כנס בהשתתפות בנו של ג'יימס הריוט שידבר על חייהם ביורקשייר.
ג'יימס הריוט
כאשר מגיעים היום ליורקשר - האם אפשר למצוא את אותה האווירה שבספרים
[email protected]
[email protected]
-
- הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 17:34
ג'יימס הריוט
קראתי בעיתון במקרה את הידיעה על מותו של גיימס הנפלא לפני כמה שנים, הוא נרמס ע"י עדר של בהמות (לא זוכרת איזה בדיוק)... עם כל הטראגיות שבדבר- זה איכשהו נשמע כמו המשך ישיר לספרים..
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
ג'יימס הריוט
הוא נרמס ע"י עדר של בהמות
נשמע כמו אגדה אורבנית
עד כמה שידוע לי הוא היה בן 90 ומשהו ומת מזקנה

עד כמה שידוע לי הוא היה בן 90 ומשהו ומת מזקנה
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
ג'יימס הריוט
דרך אגב מישהוא יודע למה אלף לא השתמש בשמו האמיתי בספר? ודווקא בשם ג'יימס הריוט?
עד כמה שאני זוכרת מסרט שראיתי על חייו, הריוט היה שמו של כדורגלן שהוא העריץ.
עד כמה שאני זוכרת מסרט שראיתי על חייו, הריוט היה שמו של כדורגלן שהוא העריץ.