בריכת לידה עומס משקל על הרצפה
-
- הצטרפות: 20 ינואר 2007, 20:51
אני עומדת ללדת בבית בימים הקרובים. אנחנו גרים בבית חדש יחסית, קומה 6, ורצינו לבדוק את עניין עמידות הרצפה למשקל הגבוה של המים.
מסתבר שזה בכלל לא פשוט - הבריכה שוקלת בסביבות 500-600 ק"ג למ"ר, בעוד שהתקן עומד על 150 (עם מקדם שמגיע בערך ל-220) ק"ג למ"ר!
רציתי לדעת מאלה שהשתמשו בבריכת לידה האם בדקתם, או הייתם צריכים לנקוט באיזשהם אמצעים כדי למנוע חוויה של ביקור פתאומי אצל השכנה מלמטה...
(ניסינו לבדוק עם המהנדס שתיכנן, אבל הם ביקשו שכ"ט צנוע של 3000 ש"ח ע"מ לענות מהו המשקל שהרצפה מתוכננת לשאת!)
תודה מראש.
מסתבר שזה בכלל לא פשוט - הבריכה שוקלת בסביבות 500-600 ק"ג למ"ר, בעוד שהתקן עומד על 150 (עם מקדם שמגיע בערך ל-220) ק"ג למ"ר!
רציתי לדעת מאלה שהשתמשו בבריכת לידה האם בדקתם, או הייתם צריכים לנקוט באיזשהם אמצעים כדי למנוע חוויה של ביקור פתאומי אצל השכנה מלמטה...
(ניסינו לבדוק עם המהנדס שתיכנן, אבל הם ביקשו שכ"ט צנוע של 3000 ש"ח ע"מ לענות מהו המשקל שהרצפה מתוכננת לשאת!)
תודה מראש.
-
- הצטרפות: 20 ינואר 2007, 22:45
צודקת, זה אכן מסוכן וזו אחת הסיבות שלא עשינו זאת. אם יש לך חדר ביטחון בדירה, סביר להניח ששם מקדמי הביטחון גבוהים דים בכדי לשאת את העומס של בריכת הלידה. למרות שבתרבות החפיף בארצנו ישנם חדרי ביטחון שעשויים מבלוקים רגילים בעובי קיר בטון מזוין. כך שאי אפשר לדעת. עכשיו אני מעלה את השאלה- מה יותר מסוכן- ללדת בבית או בבית חולים? מצד שני אם את מסתפקת בדוש חם, עדיף בבית. מצד שלישי- אפשר מראש לתאם עם השכנה:-D מצד רביעי וברצינות לרגע- וותרי על הבריכה, יונקים יבשתיים (לא דולפינים וכאלו) לא ממליטות במים. חתולה-כלבה-נמרה-סוסה-לביאה וכו' הן יודעות ללדת, והן ממליטות לא במים. אז אם את חושבת שהדבר היחיד שיקל על כאביך זה בריכה והבריכה בוטלה- לכי קבלי אפידוראל. אבל אם את מאמינה ביכולת הגוף שלך ללדת, ללא תלות באביזרים- אז תלדי, את כולה ללדת גם ביבשה, בכל תנוחה שתמצאי לנכון. בהצלחה ובריאות!
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אלוהים, ממש הדילמה הזאת היתה עכשיו חסרה לי!!
די, נו, באמת. אי אפשר ככה.
די, נו, באמת. אי אפשר ככה.
-
- הצטרפות: 26 דצמבר 2006, 09:34
יש גם יונקים ימיים כמו כלבי ים שעולים במיוחד על סלע כדי להמליט.
מקוה שתמצאו פיתרון, שתהיה לידה קלה!
מקוה שתמצאו פיתרון, שתהיה לידה קלה!
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
ילדתי בבית
השתמשתי בבריכה
לא התיחסתי לעניין המשקל משום שנראה לי מיותר - מודה
לא מדובר בזמן רב של משקל גבוה
אני בטוחה שיש בתים שיש בהם רהיטים כבדים בהרבה שעומדים הרבה יותר זמן ולא מובילים לקריסה
מאיפה הנתונים על העומס המותר?!
השתמשתי בבריכה
לא התיחסתי לעניין המשקל משום שנראה לי מיותר - מודה
לא מדובר בזמן רב של משקל גבוה
אני בטוחה שיש בתים שיש בהם רהיטים כבדים בהרבה שעומדים הרבה יותר זמן ולא מובילים לקריסה
מאיפה הנתונים על העומס המותר?!
-
באופן לייט - הנתונים הם ממכון התקנים. באיזה קומה ילדת ובן כמה הבניין שלכם בערך?
מיכל - לא כ"כ הבנתי את התגובה שלך.
ולתהיות - מטרת הבריכה עבורי איננה הקלה על כאבים. לידה אחת עברתי בלי אפידורל ובלי מים. זו לא תהיה הסיבה ללדת בבי"ח. אני רק רוצה לוודא שלא יגרם נזק.
אשמח לשמוע ממי שכן ילדה עם בריכה בבנין קומות, מה עשו, באיזה קומה מדובר ובן כמה הבניין.
תודה.
ולתהיות - מטרת הבריכה עבורי איננה הקלה על כאבים. לידה אחת עברתי בלי אפידורל ובלי מים. זו לא תהיה הסיבה ללדת בבי"ח. אני רק רוצה לוודא שלא יגרם נזק.
אשמח לשמוע ממי שכן ילדה עם בריכה בבנין קומות, מה עשו, באיזה קומה מדובר ובן כמה הבניין.
תודה.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
פשוט, אני צפויה ללדת כל יום, והרבה חששות מעסיקים אותי. הבריכה היתה עד עכשיו מקור להרגעה, והנה, גם פה מתעוררת בעיה מפחידה...
פשוט, אני צפויה ללדת כל יום, והרבה חששות מעסיקים אותי. הבריכה היתה עד עכשיו מקור להרגעה, והנה, גם פה מתעוררת בעיה מפחידה...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אנו גרים בבנין מתחילת שונות ה 60.
הקירות עשויים מחול, אי אפשר לקדוח בהם כי הכל מתפורר.
לפני ארבעה חודשים ילדנו בבית, הבאיכה היתה מלאה במיים כ 12 שעות ולא נגרם כל נזק לבית, השכנים מהקומה התחתונה לא התלוננו ואנו עדין גרים באותו הבית, אז מבלי לקחת מכם 3000 ש"ח, לכו על זה ואל תחששו.
לידה נעימה
הקירות עשויים מחול, אי אפשר לקדוח בהם כי הכל מתפורר.
לפני ארבעה חודשים ילדנו בבית, הבאיכה היתה מלאה במיים כ 12 שעות ולא נגרם כל נזק לבית, השכנים מהקומה התחתונה לא התלוננו ואנו עדין גרים באותו הבית, אז מבלי לקחת מכם 3000 ש"ח, לכו על זה ואל תחששו.
לידה נעימה
-
תודה על התגובה פלונית
ומיכל - מצטערת, אנחנו פשוט בסיפור הזה בלי תשובה כבר הרבה זמן. מאד מבינה את החששות.
ומיכל - מצטערת, אנחנו פשוט בסיפור הזה בלי תשובה כבר הרבה זמן. מאד מבינה את החששות.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
אנחנו בקומה שעל העמודים הבנין משנות ה 70 - לא חדש.
ואני מודה שהמחשבה חלפה במוחי ובלי לבדוק החלטתי שזו לא סיבה לדאגה - מדובר בכ"Z בעומס לזמן קצר.
אולי תרימי טל' למכון התקנים ותשאלי ?! נראה לי שתשובתם תהיה מרגיעה
ואני מודה שהמחשבה חלפה במוחי ובלי לבדוק החלטתי שזו לא סיבה לדאגה - מדובר בכ"Z בעומס לזמן קצר.
אולי תרימי טל' למכון התקנים ותשאלי ?! נראה לי שתשובתם תהיה מרגיעה
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הי יקירתי
היולדת דיברה עם מכון התקנים. אני ילדתי הבית איתך והרצפה עדיין שם.
לגבי מה שכתבו לך על לידת בית חולים, אני מרגישה שהרבה פעמים שמישהו מעלה כאן חששות שונים ומגוונים מלידת בית יש כאלו שסוברים שהפחד האמיתי הוא מלידת הבית.
אולי שווה לשאול גם באתר הזה
www.archifind.co.il
לידה קלה ומעצימה:-)
היולדת דיברה עם מכון התקנים. אני ילדתי הבית איתך והרצפה עדיין שם.
לגבי מה שכתבו לך על לידת בית חולים, אני מרגישה שהרבה פעמים שמישהו מעלה כאן חששות שונים ומגוונים מלידת בית יש כאלו שסוברים שהפחד האמיתי הוא מלידת הבית.
אולי שווה לשאול גם באתר הזה
www.archifind.co.il
לידה קלה ומעצימה:-)
-
מונו - תודה על התשובה. אכן יש לי חששות, אך זה ממקום טבעי. כפי שכתבתי, זו לא תהיה סיבה לוותר על לידת בית - מקסימום נוותר על הבריכה. נראה לי שבאמת כולם פשוט השתמשו בבריכה ולא חשבו על זה, ורק אני מעלה את התהיות - אולי גם בגלל שאני לא סומכת על הבניה החדשה כ"כ (פעם הכל היה בטון נדמה לי).
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
גם בראשי חלפה המחשבה, אך העדפתי להדוף אותה. לטמון ת'ראש במים.
טוב שנפתח הדף.
טוב שנפתח הדף.
-
טוב, אז נפגשנו עם מהנדס שהתבונן בתוכניות ואמר לנו שהכי כדאי לשים בממ"ד.. לא הפתעה גדולה. הממד אצלנו נורא קטן ועמוס, אבל זה כנראה מה שנעשה.
לא הייתי הולכת על זה.
הייתי מוותרת על הבריכה, ולו בגלל שהספק יכול להעיק בזמן הלידה.
הכי טוב ללדת מתי שממש בטוחים בצדקת הדבר.
בהצלחה.
הייתי מוותרת על הבריכה, ולו בגלל שהספק יכול להעיק בזמן הלידה.
הכי טוב ללדת מתי שממש בטוחים בצדקת הדבר.
בהצלחה.
-
דווקא קיבלנו אוקיי לממ"ד, כך שמהבחינה הזו זה בסדר. חוצמזה, עשינו אתמול חזרה גנרלית (צריך לכסות שם המון פיצ'פקס וגם בניילונים כי יש פרקט) וזה דווקא נראה ומרגיש cozy, כמו מערה. אני בכלל מקווה שלא יהיה מספיק זמן להכין את הבריכה 

-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
הייתה לנו דילמה דומה, מאד התלבטנו ואז אמרנו ככה:
כשמזמינים 25 חבר'ה למסיבה, העומס על הרצפה הרבה יותר גבוה מאיזו בריכונת בפינה ובכל זאת אנחנו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.
בפינות של הבניין החוזק אדיר פי כמה (אם אין ממ"ד)
עוד לא שמעתי על בריכה אחת שפרצה את תקרת השכנים מלמטה בעודה נושאת יולדת מצווחת.
מאותו השיקול, לא הייתי ממלאת ג'קוזי במים ונכנסת אליו (טוב, אלא אם הבניין מחוזק שם, אין לדעת..)
אם את רוצה לפחד ממשהו, את כבר תמצאי ממה. לא חייבים בריכה בשביל זה.
אז החלטנו לשים את הבריכה בפינה של הבניין ולא על ההגבהה של פינת האוכל ששם יש עומס מראש, מעצם ההגבהה. כלומר, איזור שיש בו הגבהה של שלושים סנטימטר של עוד ריצוף, ועוד חול ועוד שמייח...
כשהגיע הרגע (שחשבנו שהוא) הרלבנטי, הרגיש לי טוב על ההגבהה. אז שמנו את הבריכה שם, מילאנו אותה ו... (איזה מתח!)
וואלה, לא נפלה.
לא נורא, ננסה שוב בפעם הבאה
בקיצור, אם את שוקלת כמו ההגבהה שלנו, הייתי נזהרת
אם את רוצה לפחד, הכנסי לממ"ד... נשמע מקום מקסים ללדת בו. כמו מערה. לא,
כמו המערה החשמלית!
כשמזמינים 25 חבר'ה למסיבה, העומס על הרצפה הרבה יותר גבוה מאיזו בריכונת בפינה ובכל זאת אנחנו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.
בפינות של הבניין החוזק אדיר פי כמה (אם אין ממ"ד)
עוד לא שמעתי על בריכה אחת שפרצה את תקרת השכנים מלמטה בעודה נושאת יולדת מצווחת.
מאותו השיקול, לא הייתי ממלאת ג'קוזי במים ונכנסת אליו (טוב, אלא אם הבניין מחוזק שם, אין לדעת..)
אם את רוצה לפחד ממשהו, את כבר תמצאי ממה. לא חייבים בריכה בשביל זה.
אז החלטנו לשים את הבריכה בפינה של הבניין ולא על ההגבהה של פינת האוכל ששם יש עומס מראש, מעצם ההגבהה. כלומר, איזור שיש בו הגבהה של שלושים סנטימטר של עוד ריצוף, ועוד חול ועוד שמייח...
כשהגיע הרגע (שחשבנו שהוא) הרלבנטי, הרגיש לי טוב על ההגבהה. אז שמנו את הבריכה שם, מילאנו אותה ו... (איזה מתח!)
וואלה, לא נפלה.
לא נורא, ננסה שוב בפעם הבאה

בקיצור, אם את שוקלת כמו ההגבהה שלנו, הייתי נזהרת

אם את רוצה לפחד, הכנסי לממ"ד... נשמע מקום מקסים ללדת בו. כמו מערה. לא,
כמו המערה החשמלית!

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לא מצאתי דף יותר מתאים אבל אפשר להעביר:
איך מנקים בריכה לקראת לידה? היא שמשה את הבת הקטנה שלי לטבילה מספר פעמים, ועכשיו אני רוצה ללדת בה אז שיהיה כמה שיותר נקי אבל לא ישאיר לי שאריות של חומרים לא ראויים ללידה.
תודה!
איך מנקים בריכה לקראת לידה? היא שמשה את הבת הקטנה שלי לטבילה מספר פעמים, ועכשיו אני רוצה ללדת בה אז שיהיה כמה שיותר נקי אבל לא ישאיר לי שאריות של חומרים לא ראויים ללידה.
תודה!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תקני שני בקבוקים של אלכוהול באזור השתייה החריפה ותנקי איתה את הבריכה.