בעיות כלכליות מלחיצות

פלונית_נ*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2006, 21:38

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי פלונית_נ* »

חייבת לשאול-
ראיתי בסטימצקי ספר- החיים או הכסף. הגישה שלו מאד מצאה חן בעיני, ואני חושבת להזמין אותו. אז מה הבעיה?? - השיטה שלו מורכבת מחלקים, ואחד מהם נראה לי קשה עד בלתי אפשרי עבורי. הוא עומד על כך שחייבים לבצע את כל השלבים כדי להפיק את מלוא התועלת מהספר. אולי יצא למישהי פה לקרוא את הספר?
ועוד שאלה- האם יש את הספרים שהמלצתן למעלה גם בעברית? ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי. אבל קורה שגם גוגל מפספס...

הדף הזה מאד מועיל ולי גם נתן מוטיבציה להתחיל. תודה לכולכן.
אשה_לומדת*
הצטרפות: 30 יוני 2006, 23:02
דף אישי: הדף האישי של אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אשה_לומדת* »

כבר לא פה, תודה על ההתייחסות

אחרי שעשיתם את התקציב, במקרה האופטימלי שאתם עומדים בו, האם אז נשאר לכם כסף עודף כל חודש כדי לכסות את המינוס? או שמראש התקציב חורג מההכנסות?
בתקציב שעשינה אנחנו לא חורגים מהכנסות, אך נשאר רק 100 ש"ח, כדי לכסות את המינוס.נראה לי שזה מעט מדי, מה דעתך?
האם אתם גרים בדירה גדולה יותר ממה שאתם צריכים?
אנחנו גרים בדירת 3 חדרים שנמצאת בשכונה יחסית חדשה עם ארנונה מאד גבוהה. אנחנו בשכירות. אני אישית הייתי מסתפקת בדירה של 2 או 2.5 חדרים, אך בעלי לא מוכן לזה, מכיוון שהוא ישן בחדר נפרד.(אני ישנה עם בני בחדר שינה).בעלי לא רוצה להתעורר בלילה, מכיוון שהבן שלנו מתעורר כמה פעמים בלילה.
אז אני לא יודעת מה לעשות בקשר לדירה.

בנוגע למכונית.
אנחנו משתמשים ברכב של הורים של בעלי ואנחנו משלמים רק חלק מהביטוחים והטיפולים. בקשר לנסיעות - נוסעים פעם בשבוע לסבים, שזה 25 דקות נסיעה מאיתנו בלי פקקים.

האם יש לכם חסכונות?
כן, יש לנו ואני כנראה אעשה מה שאת המלצת לעשות, שזה גם מאד הגיוני

תודה לכ מכל ה|L|
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

בקשר לנסיעות שכחתי להוסיף שבעלי נוסעה כל יום לעבודה 20 דקות לכל כיוון, יש גם הסעות חינם, אך לא מהאזור שלנו.:-(
כבר_לא_פה*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי כבר_לא_פה* »

פלונית נ, אני חושבת שאת הtotal money makeover אין עדיין בעברית, אבל זה בטח עניין של זמן עד שהוא יגיע כי הוא רב-מכר. אם הספר שמצאת מוצא חן בעיניך לכי על זה - במיוחד אם יש שם קטע שנראה לך בלתי אפשרי, כי בדרך-כלל מה שנראה בלתי אפשרי הוא סירת הצלה. אני חשבתי שזה בלתי אפשרי לעבור דירה כדי לחסוך כסף, בנזוגי התעקש והוא צדק במליון אחוז. גם חסכנו וגם עלינו באיכות החיים.

אשה לומדת, אולי בעלך יכול לסוע עם חבר מהאזור - יום בעלך מסיע ויום החבר. גם חוסך כסף וגם ידידותי לסביבה.
אם נשארים מאה שקלים זה מצוין! זו התחלה טובה מאוד. תשתדלו להוציא פחות מהתקציב ואז ישאר לכם יותר. האם בעלך מוכן לעשות שעות נוספות עד שתסגרו את המינוס?
שכירות זה טוב, זה כבר מקל על התהליך הכלכלי כי אתם לא כבולים לבית. אם בנך בן שנה ושלושה חודשים (מזל טוב, דרך אגב :-)) אז בקרוב הוא יתעורר פחות. תבדקי בדפים באתר בנושא, אולי יש שם עצות טובות להתעוררויות בלילה.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אשה לומדת , ברגע שמבינים שאין בהכרח קשר בין מיטה ושינה אז נפתחות הרבה אפשרויות.
אם ישנים על מזרונים על הרצפה ובבוקר עורמים הכל לערימה - זה גם משחרר לך עוד חדר בבית (כי מה לעשות, חדר השינה הוא חדר מבוזבז בשעות הערות) וגם מאפשר לך לבחור איפה לישון (פשוט גוררים לשם מזרון).
אם ישנים על הרצפה כדאי גם שהבית יהיה כזה שנכנסים אליו ללא נעלים (או - כזה שמנקים ממנו לעת ערב את כל ה"חוץ" שיש לו על הרצפה).

(זה לעניין שינה נפרדת וכמה חדרים צריך בשביל זה)
פלונית_נ*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי פלונית_נ* »

כבר לא פה שלום, ותודה על התשובה.
אני רוצה לספר לך על מה החלק הקשה - הוא מבקש למנות את כל הכנסותייך, אבל את כולן - מהיום בו התחלת להרוויח כסף, וכולל גם למשל שעורים פרטיים שנתת (ואני בכלל כבר שכחתי כמה לקחתי לשעה), או מענקים ומתנות שקיבלת... הוא מעודד גם לגשת לביטוח לאומי, נדמה לי, כדי להוציא משם הצהרת הכנסות.
אני עם שלושה ילדים ולחוצה מאד בזמן. אני חוששת שאקנה את הספר, וזו הוצאה נכבדה בשבילנו עכשיו, והוא סתם ישכב לו כי אני אתקע עם החלק הזה.
מה דעתך? עריכת חישוב כזה לא נראית מיותרת משהו?

אשה לומדת , אנחנו עם אותו נושא של שינה, ובעלי כבר תקופה ישן בסלון, או בחדר השינה איתנו, על מזרון נוסף שהצמדנו למיטה הזוגית (ממנה נוסרו הרגליים בשלב מאד מוקדם של עידן הילדים בחיינו ).
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

פלונית נ, זה נשמע מעניין. זה נשמע גם חשוב, ומועיל. אבל אולי בטווח הקרוב זה לא חיוני, ואפשר להסתפק במעקב הכנסות של התקופה האחרונה. מצד שני, יש לי תחושה שאם אני הייתי ניצבת מול המשימה הזאת בטח הייתי מרגישה כמוך, אבל אני יודעת ש"לחוצה בזמן" היה אולי תרוץ בשבילי לא להתמודד עם איזשהו אייטם בעברי. והרי המשימה הזאת כרוכה בהתמודדות עם העבר והסקת מסקנות. יש לי תחושה, ואת לא חייבת להסכים, שאם משימה כזאת תגרום לך לזנוח את הספר, אז חשוב שתעשי אותה. כי בקושי טמונה ההתקדמות.
אם את לא מעונינת, אולי יש אפשרות לדלג על המשימה ולקחת את שאר העצות, אם נראה לך שהספר מועיל, אין תוכנית אולטימטיבית בשום ספר שמועילה לכולם, קחי מה שמתאים לך. ניסית בדף החלפת ספרים פה באתר? נראה לי שיש קישור מהדף של כיכר השוק. אולי מישהו יכול להשאיל לך את הספר או לתת לך בתמורה לאחר.
פלונית_נ*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי פלונית_נ* »

ובקשר לספר- הוא רק יצא בעברית לפני כמה חודשים, ולא נראה לי שמישהו רק קנה וכבר סיים לבצע את כל השלבים שבו (בנוסף לשלב שציינתי, שנראה לי המכביד ביותר, יש את אח שלו- לבצע ספירת מלאי של כל הנכסים שיש לך, ממש ללכת עם רשימה בבית, לרשום חפצים ולשערך אותם. בררר....)

אני חושבת, בסך הכל, שמה שאמרת ממש נכון. אלא שיש בעיה שהיא מעבר לחוסר זמן: יש לי היסטוריה ארוכה בקניית ספרים לעזרה עצמית, ספרים שאני בטוחה- עד היום!! - שיכלו לקדם אותי בתחומים שחשובים עבורי. בכל ספר נתקעתי, ולא מצליחה להמשיך.

חשבתי עוד :-) ונראה לי שאקנה את הספר. למה? פשוט ככה. כי נמאס לי כנראה מכל המחשבות של לכאן או לשם ולמה וכמה. להבהיר לי את עברי, מבחינה כספית, נראה לי מטרה נהדרת.

לילה טוב.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה, קיבלתי אתמול ספר מאביטל צ. שכחתי לציין שקנינו ספר "נוסחת הכסף" של גיל אורלי והתחלנו לקרוא. אני מרגישה שבעלי עובר שינוי מחשבתי גדול בזכות הספר.
אולי בעלך יכול לסוע עם חבר מהאזור - יום בעלך מסיע ויום החבר
גם אני הצעתי לו סידור כזה, אך הוא אומר שזה יהיה לא נוח, מכיוון שהם מסיימים בשעות שונות.
האם בעלך מוכן לעשות שעות נוספות עד שתסגרו את המינוס?
כן, הוא עושה שעות נוספות לפחות 3 פעמים בשבוע.
ה עוגיה
אנחנו גם ישנים על מזרונים על הרצפה, אך אי אפשר לגרור אותם לשום מקום, מכיוון שהם מאד כבדים :-(
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

פלונית נ, את לא לבד. גם מאחורי היתה רשימה ארוכה של ספרי עזרה עצמית שלא גמרתי לקרוא, או שגמרתי לקרוא והבטחתי שאני אעזור לעצמי וזה לא קרה. עד שיום אחד זה כן קרה. אולי לא יום אחד, אולי בהדרגה כל פעם שקראתי ספר מבלי משים יישמתי דבר או שניים ואז הגיע ספר שממש נכנסתי לעומקו. אולי זה היה בגללי, לא הייתי מוכנה, אולי זה היה בגלל שהרבה ספרים של עזרה עצמית מאוד תאורטיים, והיישום הוא מנטלי ולא מעשי, מה שהופך אותם לקצת מעצבנים וקצת מטיפנים.

זה מאוד אישי. אני בעד ספרים של תכלס, שנותנים תוכנית מעשית, למשל ספר שנקרא eat that frog ונותן שיטות לעשיית דברים שדוחים כרונית - ספר מאיר עיניים שאני חוזרת אליו הרבה, אבל לדוגמה אח של בנזוגי התחיל לשמוע, וזה עבר לו מעל הראש.
תסתכלי על הספרים של העבר ותראי איפה נתקעת, בשבילי ההתקעות היתה במקום שבו אני צריכה לקחת אחריות על עצמי - בזמן שאני הייתי בטוחה שהעולם כולו אשם במצבי. ;-) אצלך זה נשמע לי משהו אחר. תבדקי מה זה, בטח יש מכנה משותף בין הספרים.

יאללה לכי על זה, תקני את הספר ותספרי לנו מה כתוב כדי שנחכים גם כן, ואם את נתקעת נוכל לדרבן אותך.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אשה לומדת, זה קצת מרגש אותי שאת מחזיקה אצלך משהו שהיה שלי, כי אני מרגישה קרובה אליך וירטואלית. אני מקווה שתהני מהספר. ותספרי מה את קוראת ב"נוסחת הכסף", אם יש שם עצות מענינות.
תמר_לומדת*
הצטרפות: 16 מאי 2006, 02:44

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי תמר_לומדת* »

מודה לכולן על הדיון המרתק...
כשהגיע הקיץ פרח לנו שיח ורדים בגינה, ועשיתי שני קילו ריבת ורדים ונתתי מתנות. אנחנו גרים בירושלים ואספנו מעצי הזית זיתים והכנו זיתים כבושים, לא נתנו מתנה אבל זה גם אפשרי.
רעיון המתנות תוצרת הבית עובד לי יופי: שנה שעברה הכנתי לראש השנה עציצים עם בצלצלי בצל ירוק לכולם, וקיבלתי תגובות מאד אוהדות (שקית של עשרות בצלצלים עלתה 15 ש"ח, והספיקה לכולם ועוד כמות נכבדת לגינה שלי). אותו דבר עם עץ לימונים שמספק בסיס לריבה שמתקבלת בשמחה, שיח בזיליקום של חברים שיצא משליטה והפך לפסטו שנה טובה השנה,ועוד...
הלוואי שבמקום לקנות לי דיסק איזו חברה הייתה מסדרת לי את הארון.
רעיון מעולה! אני אשתמש בו... ושוב תודה
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

רעיון שלי אם את רוצה לתת לי מתנה עבורו את יודעת מה אני רוצה :-)
גימס_בונד*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2006, 08:29

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי גימס_בונד* »

גם סדרת ספרים אבא עשיר אבא עני מדבר הרבה על כסף. אני אוהבת את סגנון הכתיבה שלו. קצת כמו מורה וקצת כמו אבא מחנך. בלי רגשי אשם והרבה עידוד. כל הסדרה מאוד מעודדת. רעיון מקסים לחינוך ביתי הוא ללמד את ילדינו על כסף
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה

אני מרגישה קרובה אליך וירטואלית:-]גם אני
את עזרת לי מאד ובטוחה שלעוד אנשים דרך הדף הזה.
בספר "נוסחת הכסף" מציעים לחלק את התקציב החודשי ל4.3 וכך מתקבל תקציב שבועי ואז עובדים לפי שיטת "המעטפות".מושכים תקציב שבועי פעם בשבוע ביום קבוע ומחלקים את התקציב למעטפות לפי קטגוריות (ביגוד, מוצרי סופר ומכולת, דלק, וכו').אסור להעביר כסף ממעטפה למעטפה.
ובקשר למתנות - בעלי כבר התחיל להכין לוח שנה ליום הולדת של סבתא. אני בטוחה שהיא תשמח לקבל לוח שנה עם התמונות של הנין:-)
תודה לכם על הרעיון הנפלא!
אילה א תודה על הקישור!
גימס בונד

רעיון מקסים לחינוך ביתי הוא ללמד את ילדינו על כסף
הלוואי ומישהו היה מלמד אותי את זה בילדות. מקווה לעשות את זה עם בני.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

גיימס בונד, אנחנו אכן קוראות את אותם הספרים. קראת את הספר שלו על ילדים? קניתי לשמיעה את "אבא עשיר אבא עני" יחד עם ה total money makeover ובהתחלה היה נראה ששני הספרים לגמרי מנוגדים אחד לשני. אבל בעצם ממש לא - לשניהם יש אותה שורה תחתונה שאומרת (בעיני) שצריך לקחת אחריות על הכסף שלך, ושאף אחד אחר לא יעשה את זה במקומך.
באמת צריך ללמד כלכלת-בית בבית הספר. הרבה יותר חשוב מחשבון.

אשה לומדת, תקציב שבועי גם אנחנו עושים, בעיקר לגבי האוכל, הכוונה בספר היא אחרי שיורדים התשלומים הקבועים (ארנונה, שכר-דירה, קופת-חולים וכהנה)? ואת אמורה למשוך סכום גדול במזומן בתחילת החודש כדי להכניס למעטפות?

עוד משהו שחשבתי עליו - אם אתם מחוברים ללווין או לכבלים תחשבו על ניתוק. חיסכון בכסף שנותן זמן פנוי.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה, שיטת המעטפות מתייחסת רק להוצאות שאת משלמת אליהם במזומן . את מושכת את הסכום כל שבוע ביום קבוע, למשל יום שישי.
מחבר הספר ממליץ לחלק את כל ההוצאות לקבועות ומשתנות. הוצאות קבועות הן
ארנונה, שכר-דירה, קופת-חולים וכהנה והוצאות משתנות הן
ביגוד, מוצרי סופר ומכולת, דלק, וכו'.שיטת המעטפות מתייחסת רק להוצאות משתנות.

אם אתם מחוברים ללווין או לכבלים תחשבו על ניתוק
כן, ניתקנו את הכבלים לפני חצי שנה.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אשה לומדת, מה בנוגע להוצאות עונתיות כמו בגדים, ריהוט, ביטוח לאוטו, משקפיים וכאלה?
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

להוצאות שאת משלמת אליהם במזומן
לא אמורים לשלם על הכל במזומן ?
על מה לא ?
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

על מה לא ?
אצלנו: שכר לימוד, יורד בהוראת קבע, גם ארנונה, שכר דירה, חשמל, מים וטלפון. בעיקרון ממליצים לשלם הכל במזומן ולא דרך הוראות קבע (כלומר לקבל חשבון הביתה וללכת לשלם אותו במזומן ) אבל אצלנו זה לא אפשרי כרגע.
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

הדף הזה בא לי בדיוק בזמן!
לנו יש כבר הרבה זמן בעיות כלכליות מלחיצות ולא בגלל שאין לנו כסף, אלא בדיוק מהסיבה הזאת, שאנחנו לא יודעים לנהל אותו...
אז אמא שלי קנתה לנו את הספר שדובר עליו פה "נוסחת הכסף" נתחיל ממנו, אני מקווה שזה יספיק... (נקבל אותו היום)

כלומר לקבל חשבון הביתה וללכת לשלם אותו במזומן
זמן לא עולה כסף?
חוצמזה שיש דברים שאי אפשר לשלם במזומן גם אם רוצים - כמו ביטוח למשל.
חברות הסלולר לא מוכנות לשלוח חשבון לתשלום הביתה, אני תוהה למה... (זה בטח גם לא ממש חוקי אבל זה כבר מסיפור אחר)
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

זמן לא עולה כסף?
לא בהכרח. בפרט לא אם יש לך זמן ואין לך כסף.
כלומר - אילו במקום ללכת ולשלם את החשבון יכולת להרויח כסף (או אחרת - אם ההליכה לדואר לשלם גוזלת זמן וכח שאמורים להוקדש לעבודה), אפשר היה לדבר על "זמן שווה כסף".
בובה_זהבה*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2006, 13:47

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי בובה_זהבה* »

הלוואי והבעל היה משתף פעולה. הוא לא מכיר בכך שיש בעיה. כלומר, הוא מעדיף לטאטא אותה מתחת לשטיח. אבל אני חייבת שיתוף פעולה שלו. לא ייתכן שאני אחשוב 3 פעמים לפני שאני קונה משהו, והוא יביא הבייתה דוחות חניה...
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

בובה זהבה, זכור לי דיון מעניין בנושא בדף בעל מזניח... אולי יש שם עצה שיכולה לעזור לך?
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

תקני לו איזי פארק ויגמרו הדוחות חניה הדרך הכי זולה לחנות
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

בובה זהבה, עשית לי פלשבק לילדות. ויש לי גם חברה שיש לה עניין עם דוחות חניה ומהירות. בעלך כנראה צריך איזשהו שוק כדי להבין, כי לבד אי אפשר לעשות שינוי כזה מהותי.

אני חושבת שעצם ההליכה לדואר לשלם את החשבון יוצרת מודעות כספית גדולה יותר. ב"אבא עשיר אבא עני" הוא ממליץ לשלם את החשבונות בזמן אבל "לשלם לעצמך קודם", זאת אומרת שאם יש חודשיים לשלם חשבון חשמל אז לשלם אותו כמה ימים לפני התאריך האחרון כי עדיף שהכסף יהיה אצלך ויקבל ריבית מאשר אצל חברת החשמל. מדיניות "לשלם לעצמך קודם" היא יותר מהרגל היא הלך מחשבתי, שאומר להשתמש בכסף שלך כדי לעזור לעצמך קודם.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

אשה לומדת, מה בנוגע להוצאות עונתיות כמו בגדים, ריהוט, ביטוח לאוטו, משקפיים וכאלה?
ביגוד והנהלה הסופר מחשיב כהוצאות משתנות ולכן ההוצאות האלה מתבצעות לפי שיטת "המעטפות", ביטוח רכב זה הוצאה קבועה אצלו.משקפיים כנראה ההוצאה משתנה, לכן גם לפי שיטת "המעטפות" וגם רהיטים. אמורים לחסוך עבור הפריטים האלה, אם אין מספיק כסף אז לא קונים.
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

משקפיים גם עלול להיות בהוצאות חירום
נגיד משקפי ראיה שנשברו
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

_משקפיים גם עלול להיות בהוצאות חירום
נגיד משקפי ראיה שנשברו_
נכון. באיזו צורה הוא ממליץ לחסוך להוצאות הקבועות? או למקרי חירום?
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

הוא מציעה שיהיה 5000 ש"ח קרן למקרה חרום. הוצאות קבועות כמו משכנתה הוא מציע למחזר, כדי שהתשלום החודשי יהיה יותר נמוך ולמשל להקפיא תשלומים של ביטוח חיים לשנה.
כבר לא פה, יש לך אולי טיפים שעוזרים לחסוך למטרה מסויימת?
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

באתר פעמונים יש דף ובו מאמרים וכלים לניהול משק הבית

וגם אתר מינוס מציע כלים לבקרה תקציבית על תקציב המשפחה. ("אתר זה יאפשר לכם: להבין את מצב חשבונכם היום ובעוד שנה מהיום , להשוות את הוצאותיכם בכל סעיף וסעיף למול גולשים אחרים ולזהות חריגות. והכי חשוב: האתר יעזור לכם לחסוך, יספק 'טיפים' לחסכון ויעזור להקטין את המינוס").

ניסיתי לחפש בגוגל קישורים רלוונטיים נוספים וגיליתי שיש המון. מכיוון שאין לי כלים לשפוט את איכותם, הבאתי כאן רק את שני הקישורים שלמעלה.

ועוד חומר קריאה שמאוד מדבר אלי, למרות ובגלל שאין בו עצות טכניות: מאמרים על [po]פשטות מרצון[/po] ותרבות הצריכה

בהצלחה לכולכן @}.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

בתחילת כל חודש אחרי כניסת המשכורת אנחנו משלמים את ההוצאות הקבועות, ואת כל הכסף של ה"מצטברים" אנחנו שמים בפיקדון נושא ריבית בבנק. עכשיו, למשל, החודש קנינו אוכל לבנות (החתולות) שזו מבחינתו הוצאה של אחת לשלושה חודשים. בגלל שאנחנו מפקידים כל חודש לפיקדון, יש לנו בפיקדון "אוכל לבנות" 300 שקלים, האוכל עלה 250 שקלים, אבל אני לא מוציאה את הכסף מהמזומן השוטף שלי - אני פשוט מפקידה בחודש הבא למצטברים את הסכום פחות 250 שקלים. זאת אומרת שכאילו משכתי מהמצטברים את הסכום שהייתי צריכה. אם לא היה לי את הסכום הזה בפיקדון אלא לדוגמה 150 שקלים, הייתי קונה להן פחות אוכל אות שולחת אותן לשכנים :-).

אני לא יודעת עדיין כמה יעילה השיטה, אנחנו מתרגלים אותה רק חצי שנה כמעט. זו שיטה שאנחנו בנינו ובינתיים היא עובדת. כמובן שכל התקציב נעשה לפי ההכנסות, זאת אומרת שההוצאות, כולל המצטברים, יוצאות פחות מההכנסות. ואנחנו מנסים לחסוך, וכל כסף עודף שמגיע כמו מתנות או שעות נוספות, הולך לקרן החירום. כשנגמור לצבור את קרן החירום, נטפל במחכים לטיפול.
מקווה שהסברתי טוב.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

כבר לא פה, דווקא מעניין להציץ לאחרים, אבל יצא ממש לא ברור. כמה יוצא לכם על אוכל? כמה אתם, הורים וילד ושני חתולים?
אני ממלאת טבלאות כאלו כבר כמעט שנה וחצי. המצחיק הוא שבכל פעם שאני שוכחת, ההוצאות עולות על ההכנסות. מפליא. אצלנו ההוצאות כמובן הרבה יותר גדולות (אם הבנתי נכון) כי מדובר בעצם בארבעה מבוגרים (שני מתבגרים רעבתנים) וילדה (ושני חתולים). אני מכניסה בטבלאות האלו גם מקום בצד ההכנסות לשונות - איכשהו הסעיף הזה מתמלא מדי פעם בכספים לא צפויים. מס הכנסה זיכה אותי החודש ב1500 ש"ח. לא מובן לי בכלל למה. אני עוד חייבת להם בעצמי... בספר של מונדיס וגם בגישה שלי - אם אני עושה את הפעולות הדרושות האמונה שלי שאלוהים ידאג לכל צרכיי. זה פשוט קורה. אני יודעת שזה נשמע בדיוני, אבל זה פשוט ככה. יש לי כבר המון הוכחות.
לגבי בעלים או שיתוף פעולה - זה מאד קשה לעשות שינוי לבד, אבל זה אפשרי!!! כשהתחלנו בדרך הזו לפני שנתיים, נקבע יום ממתק לילדים (יום שהולכים עם עשרה ש"ח למכולת וקונים ממתק), אף אחד כבר לא זוכר כאן את הימים שהיינו רושמים במכולת וקונים כל מה שהתחשק לנו. עכשיו מחכים בשמחה ליום רביעי (היום..)
לגבי שיטת המעטפות - לא עשיתי עדיין, יש לי מין אמונה תפלה או מחשבה שעדיף שבבנק ייראו את הכסף... אולי באמת כדאי להשתמש בזה לחסכונות למטרות מסויימות.
ולגבי משקפיים - נשברו לי באמצע הנסיעה לפני שבועיים. בלצ"פ רציני. בפעם הקודמת שקניתי עלו לי כמעט 1000 ש"ח. הפעם מצאתי חנות שאמרה שהיא זולה במיוחד, נסעתי בחרתי מסגרת ב150 ש"ח, הם התאימו את העדשות, תיקנתי כבר את משקפי השמש ויצאתי עם שני זוגות ב-500 ש"ח ועוד קבלתי כוס קפה בחינם.
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

נגה לא כל כך הבנתי ומרתק במיוחד יש לך כוח להסביר שוב יותר ברור .
נועה איפה זה אני גם רוצה שני זוגות ב500
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

נועה ברקת, על אוכל אנחנו מוציאים 1300 שקלים, בסביבות 41 שקלים ביום. לפעמים יותר, ואנחנו חצי אנשים, חצי חתולות - ביחד שישה. רוב המזון שאנחנו אוכלים אורגני, אנחנו לא אוכלים בשר וגם לא מוצרי חלב. לא שותים קולה קינלי ביסלי אבל חוטאים בקפה הפוך ועוגיות אצל השכנים. ההוצאות הכי מבאסות הן על חיתולים, אבל אנחנו עובדים על זה, זאת אומרת הפעוט עובד על זה, אנחנו מנגבים את הפספוסים.
גם לנו יש הכנסות משונות ומבורכות, כמו כסף מסבים, מלגות ואנשים שמחזירים הלוואות - הכל נכנס לתקציב, אבל אנחנו לא מתכננים מראש, אלא רק לפי המשכורת - היא נכנסת ויוצאת עד סוף החודש.
אם אני עושה את הפעולות הדרושות האמונה שלי שאלוהים ידאג לכל צרכיי. זה פשוט קורה. אני יודעת שזה נשמע בדיוני, אבל זה פשוט ככה. יש לי כבר המון הוכחות. מאוד מאוד נכון. אני מרגישה יותר שפע נכנס מאז שהתחלנו את השינוי הכלכלי.

כשהתחלנו בדרך הזו לפני שנתיים, נקבע יום ממתק לילדים (יום שהולכים עם עשרה ש"ח למכולת וקונים ממתק) נשמע לי רעיון מעולה! נאמץ אותו, אבל לא לילדים, אלא לעצמנו. כשלכל דבר יש זמן ומועד, רגש האשמה על חטאים אקראים מתחלף בציפיה, וגם חוטאים פחות.
יש לי מין אמונה תפלה או מחשבה שעדיף שבבנק ייראו את הכסף... אולי באמת כדאי להשתמש בזה לחסכונות למטרות מסויימות. אפילו פיקדון יומי שנותן תשואה של אחוז (אחרי שיורד על זה מס) שווה. כי זה עדיין כסף. רק צריך לבדוק האם הבנק גובה על זה עמלת שורה, ועל המס שלוקחת המדינה - אצלנו כשנפתח פיקדון זו שורה, נכנסת הריבית זו שורה והמס שיורד זה עוד שורה, ואם היינו משלמים עמלות (וכרגע אנחנו בדיל של עמלות חינם) זה לא היה משתלם, רק מסכומים גבוהים. גם על זה אפשר לדון עם הבנק, שנותן ללקוחות מועדפים עמלות גבוהות יותר על פקדונות ותוכניות חסכון - צריך להתעקש.
סיפורי_פוגית*

בעיות כלכליות מלחיצות

אמא שלי קנתה לנו את הספר של גיל אורלי (נוסחת הכסף)
לא נפלתי מהכסא, אבל בהחלט נפלו כמה אסימונים.
מי שקרא את "אבא עשיר אבא עני" יכול לדלג בשמחה על החלק הראשון :-P.
לקח לי בערך 10 שעות לקרוא את כולו שזה טוב לספר עזרה - למחרת היום שקיבלתי אותו יכולתי ליישם.
הוא מלמד איך לתכנן תקציב ב'שיטה' שמאוד דומה לשיטה שנוגה מתארת. רק שאצלו התקציב הוא שבועי.
שיטת המעטפות היא הכינוי שלו לשיטה שבה עובדים במזומן אבל בסה"כ היא מאוד מזכירה את מה שנוגה עושה.
בעלי היקר טוען שהיום זה לא כדאי להוציא כל הזמן מזומן מהבנק כי זה יקר מדי (מטורפים! כמעט 5 ש"ח על כל משיכה!)
אני מסכימה איתו. החלטנו לנסות לעשות את "שיטת המעטפות" ע"י העברה של הכסף לפיקדון. השאלה היא האם אפשר לעשות הרבה פקדונות קטנים בבנק או שזה יקר מדי?
הרעיון הוא גם לנהל באקסל את הכל.

דבר חשוב שהבנתי מהספר הוא שהתהליך הזה יכול להיות מאוד קשה, גם נפשית. בעיקר למי שהמינוס שלו גדול, ויש חשיבות רבה לקבוצת תמיכה...
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אין לי מקום ברשת (נשמע עצוב). בנוגע לפקדונות, אנחנו שמים את הכל בפיקדון אחד, כל חודש יש לנו פיקדון חדש, אבל נראה לי כדאי להוסיף כל חודש את הכסף לפיקדון, לפיקדון אחד גדול שמצטבר. צריך לבדוק עם הבנק איך זה משתלם, בנוגע לעמלות השורה ובנוגע לאיזה פיקדון הכי טוב כדי לעשות את זה. בכל סניף יש יועץ השקעות שיכול לעזור צריך רק להתקשר ולשאול, ולהיות מעט סקפטים בנוגע לתשובה שלו, כי הוא עדיין עובד בשביל הבנק ותפקידו העיקרי הוא שהבנק ירוויח כסף, אתם מקום שני. (שזה גם טוב!)

אני חייבת להודות שיש לי גם פחד מזומן - שאם אני אחזיק כמות מזומנים גדולה יותר מחמישים שקלים יפרצו לי לבית או יגנבו לי את הארנק. זה סתם פחד שאני צריכה לעבוד עליו כי סטטיסטית הסיכוי שזה יקרה קטן, אבל עדיין..
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

אין לי מקום ברשת (נשמע עצוב).
את יכולה שיהיה לך מקום ברשת, בחינם, עם אתרים חינמיים למיניהם, למשל פלנט נענע-אתר אישי ולא תהיי יותר עצובה :-)
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

ניסתי להבין ואולי הצלחתי
חוץ מהכסף שברור לך שתצתרכי נגיד אוכל
את השאר את שמה בפקדון בבנק ואז לוקחת משם את מה שאת צריכה ? נגיד לקנות אוכל לחתולים ?
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

לוונדר סגול, את צודקת, אני אדאג לפנות לעצמי מקום ברשת.זו זכותי הדמוקרטית. אני חושבת שמה שמרתיע אותי זה תהליך ההרשמה - אני אמצא אתר עם מינימום התעלקות.

אילה א, הבנת בול. בצורה מעשית אני בתחילת כל חודש מוסיפה לפיקדון את ה מצטברים של החודש (לפי איך שהתקציב מרשה לי) ואם במהלך החודש אני קניתי משהו שאמור לרדת מתקציב ה מצטברים אני בחודש אחר-כך מורידה את הסכום הזה מהסכום שאני מפקידה ל מצטברים. כך שהסכום הזה לא יורד מהתקציב החודשי הרגיל, אלא מהמקום המיוחד לו. במהלך הזמן אני רואה איזה חלק מהמצטברים דורש שיפקידו לו כסף נוסף כל חודש, או שנוצר לי עודף. למשל כבר עכשיו אני יודעת שתקציב ה חתולים דורש תוספת כי יש לנו חתולה שהגיעה לפירקה ודורשת $%& אז אנחנו צריכים לעקר אותה. לכן 50 שקלים בחודש צריכים לעלות ל100 שקלים, כדי שעוד שלושה ארבעה חודשים נוכל לעקר אותה. בינתיים אנחנו בקומה שלישית מנסים למנוע ממנה מלברוח החוצה, אז היא מוציאה את תסכולה על שתי החתולות האחרות.
ממלאת_מקום*
הצטרפות: 13 אוקטובר 2006, 08:50

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי ממלאת_מקום* »

אני גם רוצה שני זוגות ב500
ב"הלפרין" בקרית מוצקין. ממש נחמדים (אבל קחי בחשבון שלא שילמתי על עדשות חדשות...).
אנחנו משלמים עמלות רק 25 ש"ח בחודש, לפי מסלול שמתאים לנו. אין הרבה תנועות בחשבון, כי אנחנו מוציאים כסף רק פעם בשבוע למה שצריך בשבוע הזה.

על אוכל אנחנו מוציאים 1300
אנחנו מוציאים כמעט 2500 ש"ח בחודש וכמעט לא קונים דברים מיותרים (בטח לא ממתקים, מעדני חלב ואוכל מוכן), כמעט רק חומרי גלם, בשר וירקות.
סיפורי_פוגית*

בעיות כלכליות מלחיצות

כך שהסכום הזה לא יורד מהתקציב החודשי הרגיל,
מה כולל התקציב הזה? רק הוצאות לאוכל?

זהו, תקצבנו את עצמנו למוות :-P
יש משהו נורא אופטימי בלשבת מול המסך ולדעת בדיוק מה הולך לקרות וש-הנה "לקחנו את עצמנו בידיים" סוף-סוף אחרי כ"כ הרבה שנים...

ואם במהלך החודש אני קניתי משהו שאמור לרדת מתקציב ה מצטברים
רגע, עוד שאלה.
בשביל הקניה הזאת - מאיפה את לוקחת את הכסף? לא מהפקדון הקיים? כי אם כן, למה בחודש שלאחריו את מפקידה פחות?
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

_ואם במהלך החודש אני קניתי משהו שאמור לרדת מתקציב ה מצטברים
רגע, עוד שאלה.
בשביל הקניה הזאת - מאיפה את לוקחת את הכסף? לא מהפקדון הקיים? כי אם כן, למה בחודש שלאחריו את מפקידה פחות?_
אני לא משחררת את הפיקדון הקיים, כי זה פיקדון אחד לכל המצטברים (כך שיש בו כמה אלפים) ולשבור אותו אומר לאבד את הריבית. כיוון שיש לנו כרטיס אשראי, אנחנו קונים את מה שצריך מהפיקדון ובתחילת החודש כשכרטיס האשראי יורד מהחשבון, לכאורה לא איבדנו כסף מההוצאות השוטפות כי פשוט הפקדנו פחות לפיקדון של החודש הבא, אז זה מתאזן.

נניח שבמהלך אוקטובר שילמתי חשבון חשמל ב500 שקלים. שילמתי אותו בכרטיס האשראי והסכום הזה ירד מהחשבון בתחילת נובמבר, אז בתחילת נובמבר אני לפיקדון את מה שאני מפקידה כל חודש - פחות 500 השקלים ששילמתי על חשבון החשמל. כך לכאורה הוצאתי את הסכום לחשמל מהמצטבר של החשמל.
מה כולל התקציב הזה? רק הוצאות לאוכל?
דלק, סופר, אוכל בעבודה ולא צפוי.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אלמונית* »

שלום , היום לראשונה ראיתי את הדף הזה וקראתי אותו באדיקות. למדתי ממנו ואני אנסה ליישם את השיטות שנראות לי.. אולם נראה לי לפעמים כאילו לא רואים את הסוף!! ונראה כאילו כל מה שהמוסדות בארץ שלנו מנסים לעשות זה רק לשבור אותנו!! אני סטודנטית והגיע שובר תשלום ע"ס2650 ש"ח, כאשר הלכנו לבנק לשלם אותו התברר שניתן לחלק אותו לתשלומים רק בסניף שלי .. (שקצת מרוחק מאיפה שאני גרה- עיר אחרת) וכאשר הלכתי לקופה על מנת לשלם אותו בתשלום אחד נגבתה ממני עמלה על סך 5 ש"ח (למרות שהחשבון שלי פטור מעמלות) רק בגלל שהפעולה היא לא בסניף שלי. התעצבנתי על הפקיד על כך שאפילו לא נתן לי את זכות הבחירה- לבחור אם אני רוצה לגשת לסניף שלי ולא לשלם את העמלה או להמשיך בתהליך מולו! הדברים האלו כל כך מייאשים.. אני נמצאת בחודש ה- 7 להריוני הראשון, עובדת בחצי משרה, ונדמה כי ההוצאות רק גדלות והכל נראה הכי חשוב. איך מסננים??? רצינו להתנתק מהכבלים אך נאמר לנו כי אנחנו מחוייבים לעסקה ונאלץ לשלם קנס גדול שלא משתלם, לפתע הגיע תשלום לחידוש רשיון, ביטוח רכבוגם- אנחנו עובדים כ"כ קשה ורוצים לפעמים להנות ולהתפנק .. וזה עוד בלי להתחיל לחשוב על האוצר (התינוק) שעומד להיכנס לחיינו. אני מפחדת שהלחץ שלי משפיע על העובר... ואני ממש מנסה "לצאת מזה". מזל שלי שיש לי בעל מ-ד-ה-י-ם שתומך ומבין ועוזר! וואו ממש כיף לשחרר קיטור, מקווה שלא הלאתי אף אחד. אני אנסה את שיטת הלשלם במזומן, מקווה שיעבוד ויהיה טוב!
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אלמונית, אני מאוד שמחה שהדף עוזר לך, ואני מקווה ששיטת המעטפות של אשה לומדת תעזור לך גם כן. לפי מה שאת כותבת, ונראה כאילו כל מה שהמוסדות בארץ שלנו מנסים לעשות זה רק לשבור אותנו!! אני גם ממליצה לעשות עבודה פנימית ולבחון את המשפט הזה, האם הוא באמת נכון ומה האחריות שלך במצב הכלכלי שלך. ההריון (מזל טוב |L|) הוא זמן מצוין לקחת רגע זמן ולהסתכל בצורה ענינית על חייך בעבר ועל איך שאת רוצה שהם יראו בהווה ובעתיד. אני ממליצה על שבוע לבד במקום מבודד או ויפאסאנה (שאני מצטערת שלא עשיתי לפני שבני נולד) כדי לעשות חשבון נפש. בעיות כלכליות ולחץ כלכלי הם אינדיקציה לצורך בשינוי מנטלי. תחשבי על זה.

אשה לומדת, לא שכחתי ששאלת איך לחסוך למטרה מסוימת אי שם למעלה בדף, אני בודקת את זה. אני מניחה שהתכוונת למשהו גדול כמו דירה או מכונית או חתונה, לא "סתם" ביטוח לאוטו או סלון. אני מקווה להחזיר תשובה בקרוב.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהתכוונת למשהו גדול כמו דירה או מכונית או חתונה
אצלנו, הדרך היחידה לחסוך למשהו גדול היא לחסוך כל חודש במשך שנים את מה שנשאר. וזה מצטבר.

אני במקרה מאלה שגדלו בתוך מנטליות של ניהול משק בית נכון, ככה שאף פעם בחיים לא הייתי במינוס, אבל לא מצאתי דרך אחרת.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה, תודה על ההתייחסות לשאלה. התכוונתי לחסוך למטרת נסיעה להורים ולקרובים לחו"ל (מאד מתגעגת למקום בזמן אחרון) וגם לחסוך ללידת בית שתתרחש מתישהו בעתיד, גם מאד חשוב לבעלי לקנות דירה משלו.
בשמת א, תודה על התשובה, תיארתי לעצמי שכך זה אמור להיות
הדרך היחידה לחסוך למשהו גדול היא לחסוך כל חודש במשך שנים את מה שנשאר. וזה מצטבר
בשמת_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

וכמובן, שכחתי להוסיף את כל מה שלפני זה:
שכדי שיהיה מה שיצטבר, עוזר לחיות מתחת לאמצעים שלנו, לעבור לחשיבה לא-צרכנית (אם היינו בחשיבה צרכנית), ולחסוך בכל מיני דרכים.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אשה לומדת, אני מבינה לליבך. אנחנו רוצים לקחת שנה של חופש אחרי שהילד השני יוולד, כדי להיות ביחד. העניין הוא לא רק לחסוך, אלא גם איך למקסם את החיסכון, איזה אפיק השקעה ייתן את התשואה הגבוהה ביותר בסיכון מינימלי. כמו כן עם כל כך הרבה צרכי חיסכון, איזה אחוז מהכסף להפנות לכיוון? אני עובדת על זה, תשובה בקרוב.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה, רעיון מקסים
אנחנו רוצים לקחת שנה של חופש אחרי שהילד השני יוולד, כדי להיות ביחד זה נשמע כמו חלום (שלי, לא בטוחה שבעלי יתלהב מהרעיון, הוא אומר שבבית הוא בכלל לא נח :-()
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

התכוונתי לחסוך למטרת נסיעה להורים ולקרובים לחו"ל (מאד מתגעגת למקום בזמן אחרון) וגם לחסוך ללידת בית שתתרחש מתישהו בעתיד, גם מאד חשוב לבעלי לקנות דירה משלו.

תתחילו מלהציב תאריך יעד לכל מטרה - מה שאין לו תאריך יעד, קשה לחסוך אליו. תשבו ותתכננו כיצד אתם רואים את החיים שלכם ביחד, מתי תרצו עוד ילד, כמה ילדים? מתי אתם רוצים לסוע לחו"ל, מתי לקנות דירה ואיפה. זו נקודת התחלה, ככה גם תעזרו ליקום לעזור לכם.
(טוב שהזכרתי לעצמי דברים שאני צריכה לעשות בעצמי, כבר עשינו את זה אבל נראה לי שדרוש רענון אחת לכמה חודשים)
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

כבר לא פה אני אדבר עם בעלי על
להציב תאריך יעד לכל מטרה, תודה לך על כל הרעיונות שלך {@
אני לומדת המון ממך
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

קיבלתי הודעה בדפבית שלי:
אני צריכה לפתוח חשבון בנק נוסף, ומתלבטת איפה. את עדיין מרוצה מדיסקונט? הסקר שעשיתם כלל גם את הבנקים און ליין (הישיר הראשון וכו') - אשמח אם תפרטי, בדף ההוא או כאן

פלוני אלמונית, בנזוגי ואני החלטנו לפתוח חשבון משותף, ורצינו ללכת למקום הכי זול. יש איזה עניין עם בנק, שרוב האנשים מרגישים שזה קצת כמו משפחה, ויש מן מושג שנקרא "נאמנות בנק", אדם נאמן לבנק הראשון שנתן לו את האישור שהוא "מבוגר" ופתח לו חשבון. לנו היו חשבונות בבנקים שלהורים שלנו יש חשבונות, והם היו ערבים לחשבונות האלה, וההורים שלי לפחות התנגדו שנחליף בנק.
כשהתקשרנו לבנקים שלנו ואמרנו שאנחנו רוצים לעשות חשבון משותף, ואנחנו רוצים לדעת מה הם מציעים מבחינת עמלות מופחתות ותנאים משופרים, הם פחות או יותר הציעו לנו ללכת לחפש את עצמנו. לא עניינו אותם. זה היה לפני חצי שנה בערך, אז עלה הקמפיין של אפס עמלות בדיסקונט, אז התקשרנו לשאול ובאנו לפגישה בסניף. קיבלנו שנתיים פטור מעמלות (שזה יוצא חיסכון של כמה מאות שקלים לשנה), קיבלנו מסגרת אשראי עם ריבית נמוכה יותר מזו שהציעו לנו בבנקים האחרים, והציעו לנו הלוואה כדי שנכסה את המינוסים בבנקים האחרים, אבל אנחנו העדפנו לסגור את המינוס כמה שיותר מהר והרגשנו שלקחת הלוואה יגרום לנו "להירדם בשמירה" בגלל מראית העין של הכסף בחשבון.

התהליך היה קצת מיגע, אמנם בדיסקונט הבטיחו שחברה מסוימת תטפל לנו בהעברות הוראות הקבע, אבל בפועל החברה הזאת היתה עצלנית וגוררת תהליכים אז עשינו הכל לבד. זה כרוך בניירת, אבל בגדול סגירת החשבונות בבנקים האחרים שלנו היתה פחות בעיתית ממה שציפינו והיום יש לנו חשבון אחד, סגרנו את המינוס ואת כל הפעולות בחשבון אנחנו עושים באינטרנט שזה גם מאוד נוח.

בדקנו בריפרוף גם בנקים כמו מרכנתיל והמזרחי, לא בדקנו את הישיר הראשון. אני חושבת שהיום לכל בנק כמעט גישה מאוד נוחה באינטרנט. זה היה לפני חצי שנה. ייתכן שהיום יש בנק שמציע דיל יותר טוב. אחרי שנפטרנו מהמחסום הפסיכולוגי של להחליף בנק אנחנו לא שוללים את האפשרות שבתום השנתיים נעבור לבנק אחר שוב. צריך לחפש את הדיל הטוב ביותר כי מדובר בסכומים שבמבט כולל הם משמעותיים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הרעיון הוא גם לנהל באקסל את הכל.
אפשר לנהל הכל באקסל, ולהחזיק בבנק פקדון אחד שהוא סך הפקדונות.
בשמת_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אחרי שנפטרנו מהמחסום הפסיכולוגי של להחליף בנק אנחנו לא שוללים את האפשרות שבתום השנתיים נעבור לבנק אחר שוב.
האם יש עלות לסגירת חשבון?
בזמנו, כשעשינו חשבון משותף, אני זוכרת שבסוף התברר שעלה לנו כסף וגם הפסדנו כסף מהעברה של ניירות ערך מבנק לבנק.
זה כמובן לא רלבנטי אם אין כל מיני נספחים כמו תוכניות חיסכון, קופות גמל, ניירות ערך ופקדונות (פק"מים אפשר פשוט לשחרר לחשבון העו"ש ואז להעביר).
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

בשמת א, גם אנחנו חשבנו שיש עלות לכל הדברים האלה. בפועל לא עולה כסף לסגור חשבון, זה בחינם, קופות גמל וקרנות השתלמות הפכו עצמאיות מהבנקים כך שאפשר לעזוב את הבנק ולהשאיר את קופת הגמל שתנוהל על-ידו אבל הכספים אליה יוזרמו מהחשבון החדש. תוכניות חיסכון שברנו כדי לכסות את המינוס במסגרת המהפך הכלכלי, וחלק פשוט נפתחו בול בזמן.
מאוד חשוב לבדוק את קופות הגמל, קרנות הנאמנות וההשתלמות, לראות אם התשואה שמקבלים היא טובה, ואם יש אפשרות לקבל תשואה טובה יותר במקום אחר.
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

הדף ההז הוא התזכורות היומית שלי לכך שאני מחלימה ממצב של צבירת חובות והתנהגות כלכלית מאד בעייתית במשך שנים. אני אומרת את זה לעצמי כאן כדי שתהיה לי יותר סבלנות לתהליכים של החלמה. הרבה עבודה קשה, נסים והתכוונות ובעיקר זמן. אני מקווה להיות במקום אחר לגמרי בעוד 5 שנים מהיום. אולי מאוחר יותר אכתוב למה אני מתכוונת, כך שזה יהיה מתועד וכוח עליון יוכל להתחיל בפעולות מכיוונו.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

איזה מזל ש אשה לומדת פתחה את הדף
כבר לא פה ואיזה מזל שאת וכותבות אחרות מתחלקות בידע שלכם איתנו.
תודה לכם מכל ה|L|
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אלמונית* »

נגה תודה, אכן שינוי מנטלי זה מה שאני זקוקה לו... בעודי כותבת שורות אלו מופיע מעל משפט " אני המראה שלך" , קל מאוד להשליך את הבעיות האישיות על אחרים, להתמודד איתם זו הגדולה שלנו... (אני בתחילתו של השינוי המנטלי), היום היינו בבנק על מנת לאחד חשבונות ( החשבונות שלנו היו מופרדים עד כה, סתם כי היה נוח ולא היה כוח או רצון להתעסק בזה), הבנק הוא אותו בנק, אך הסניפים שונים- כלומר היינו צריכים להעביר את החשבון לסניף הקרוב. בכל אופן התקשרה הפקידה שישבנו מולה לסניף שלי וביקשה אישור העברה ממנהלת המחלקה.. ואז ביקשה מנהלת המחלקה לדבר עימי על מנת לנסות לשכנע אותי לא לעזוב את הסניף - עד עכשיו מעניין אותי לדעת למה? מה זה משנה להם באיזה סניף אני? הרי זה אותו בנק (הפועלים)!! בכל אופן היא הצליחה לשכנע אותי להישאר בסניף שלי ולהעביר את בעלי לשם מכיוון שהיא אמרה לי שיכולתי לחלק את שכר הלימוד ללא עמלה בכל סניף של הבנק - ולפני מספר ימים כשהייתי מול הפקידה בסניף הקרוב לביתי( לא סניף האם) אז היא אמרה לי שאני יכולה לבצע חלוקת תשלומים רק בסניף שלי! חוסר המקצועיות כל כך הכעיס אותי עד שהשתכנעתי להשאר בסניף שלי.. האם ניתן להתלונן על חוסר המקצועיות וההטעיה הזו?? למי? האם זה יעזור במשהו בכלל??
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

יש לי איזה תרגיל מנטלי שיכול לעזור
ילה תביאי....
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אלמונית, תתלונני והרבה. אם לא תתלונני בכלל לא יהיה סיכוי לשינוי. לכל בנק יש משרדים ושם יש מי שאחראים על תלונות, תמצאי בדפי זהב ותכתבי להם מכתב או תתקשרי. את יכולה גם דרך העיתון, ב themarker יש מקום לשליחת תלונה, אם בבנק לא נותנים לך תשובה תנסי דרך העיתון. זה עובד וזה חשוב.
ובקשר לשכר הלימוד, תבדקי בקשר למלגה. יש המון מלגות שרצות, תחפשי ותתחילי להגיש בקשות. יש אנשים שאת כל הלימודים שלהם העבירו על מלגות בלי לעבוד, הם רק עבדו קשה בלכתוב מכתבי בקשה למלגות. גם אם את לא מאוכלוסיה נזקקת או משהו בדומה לזה.

ממלאת מקום, זה הולך ככה:

תעמדי מול המראה. עדיף מראה בגודל גוף. תסתכלי על עצמך טוב טוב.
עכשיו תחשבי על הדבר שהכי מפריע לך בחייך. מה שאת מרגישה שמונע ממך מלהגשים את הפוטנציאל המלא שלך.
תראי איך הדבר הזה משתקף בפניך, בגופך, בקמטי הדאגה והעמידה השפופה. במבט.
דמייני איך תראי עוד עשר שנים עם אותה בעיה.
מה את לובשת? איך את נראית? מי עומד לידך? מהי הבעת פניך?
עוד עשרים שנה.
עוד חמישים שנה.
תני לעצמך לבכות על הדמות שמשתקפת מולך.

עכשיו תדמייני את עצמך ללא הבעיה. המבט הישיר, הפנים הרכות, העמידה הזקופה.
דמייני איך תראי עוד עשר שנים ללא הבעיה.
מה את לובשת? איך את נראית? מי עומד לידך? מהי הבעת פניך?
עוד עשרים שנה.
עוד חמישים שנה.

בהצלחה.
קור_את*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
דף אישי: הדף האישי של קור_את*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי קור_את* »

כבר לא פה - את נהדרת! @}

את מדברת על כסף והכתיבה שלך שווה זהב.

תודה
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

עדיף מראה בגודל גוף
הה... אין לי כזו בבית עדיין. אבל אני מתכננת לעשות אותה מול מראה רגילה בינתיים. אספר חוויות בהמשך.
תודה
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

את מדברת על כסף והכתיבה שלך שווה זהב
גמני חושבת! |Y|
סיפורי_פוגית*

בעיות כלכליות מלחיצות

את מדברת על כסף והכתיבה שלך שווה זהב
גמני חושבת!
בזכותכן התחלנו את התהליך הזה, ועוד לא עובר חודש, וכבר אנחנו מרגישים בשינוי!
גילוי נאות - נכנסו לתהליך בלי מינוס בבנק ובלי חובות, אבל כבר ראינו את ה"אובר" הבא הולך ונבנה לו...
וזה מדהים, כי כבר מזמן קראנו את אבא עשיר אבא עני וכל השאר...
והנה בפעם הראשונה אנחנו לא נכנסים ללחץ מזה שהדייר בדירה שלנו הודיע שהוא עוזב ועכשיו צריך למצוא דייר חדש... כי גם אם הדירה תהיה ריקה חודש אחד, נעמוד בזה!
כי ישבנו וחשבנו מראש על מה נוציא ועל מה ותכננו את עצמנו לשלושת החודשים הבאים
זה ממש כיף.
תודה לפותחת הדף ותודה לכל הכותבות
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

תודה לפותחת הדף ותודה לכל הכותבות
מאד שמחה שהדף עוזר לעוד אנשים

התחלנו את התהליך הזה, ועוד לא עובר חודש, וכבר אנחנו מרגישים בשינוי!
זה מדהים ומאד מעצים לקרוא על הצלחות השיטה. סיפורי פוגית, תודה ששיתפת אותנו בחוויה.
כבר לא פה,

_את מדברת על כסף והכתיבה שלך שווה זהב
גמני חושבת!_
גימס_בונד*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2006, 08:29

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי גימס_בונד* »

בקשר לבנקים. חוץ מבנקים מסחריים שיש להם את הפונקציות משלהם במילוי צורכי הלקוחות קיים גם בנק הדואר שלא כולם שמעו עליו. נכון שכיוון שהוא לא מסחרי אז הוא נחשב ללא יוקרתי ושמעתי גם שיש מקומות שלא מכבדים את הצקים שלו.אבל בבנק הזה בכלל אין מינוס. מה שאתם מפקידים ומושכים זה מה שיש העמלות שלו עדיין זולות למרות שלאחרונה שמעתי שהוא עבר שינו ועכשיו נקרא דואר ישראל זא שהוא חברה ממשלתית ואז היום הוא לוקח מעמ על הפעולות לצערי. יש לו את היתרונות משלו.אני לא הייתי ממליצה שבנק מסחרי אחד יהיה בעל מידע על כל ההוצאות וההכנסות שלהם.המידע הרב והמדוייק עליכם מאפשר לו יותר מדי משחק ושליטה על המצב הפיננסי
.למשל אם אתם משתמשים בצק"קים בנק יודע לאיזה מטרות ולאיפה הולך הכסף אם אתם משתמשים בכץ אשראי בנק יודע כמה כסף הולך לדלק לבילויים למסעדות וכולי.יש לו מידע רב עלינו .הוא יודע מתי אנו לחוצים מבחינה כלכלית ולא יהסס להשתמש במידע זה ןלהציע את המוצרים בעלי הריבית שלו בדיוק בזמן שאנו כאילו צריכים את זה הוא יודע מתי אנו מושפעים יותר ועלולים להסכים לריבית גבוהה יותר ומשחקי כסף שלהם אחרים.לא פעם קורה שבודק שביעות הרצון של הבנק מתקשר שימו לב כאן לא מדובר בשביעות הרצון. כאן נעשת חקירה . בין כל השאלות השוליות תהיה תמיד לפחות שאלה אחת שבשבילה בעצם החוקר הטלפוני מתקשר.זאת יכולה להיות שאלה כמוהאם חשבת על הלואות לאחרונה? או האם יש לך חשבון עסקי בבנק אחר? האם יש לך בכלל חשבונות בבנקים אחרים? אם כן אולי תרצי לאחד אותם בבנק שלנו? וכולי.....
משהו שם בודק טוב טוב את תנועת הכסף שאנו מוציאים וחושב על דרך איך אפשר להרויח יותר מהחשבון שלנו. לכן היום מידע שווה כסף. ולא כדאי לנדב אותו חינם לאף אחד
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

אני בכלל מתייחסת בחשדנות רבה לבנקים ומשתדלת לנהל את כל עסקיי במזומן, תוך מינמום חיכוך איתם. כל הקטע איך הם מתמודדים עכשיו עם הגבלת המינוס מטריף אותי. כמה כרטיסי אשראי חדשים הומצאו עכשיו בשביל שאיכשהו נמשיך לצרוך והם ירוויחו.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

יש אנשים שמסתדרים מצויין בלי בנק בכלל. חיים על מזומן וממה שיש.
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

אבל איך הם פודים את המשכורת או צקים שהם מקבלים מלקוחות ?
אי ניסתילא הצלחתי יום אחד אולי תסבירי איך אפשר.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

מצאתי טיפים נחמדים על חיסול חובות:
_
  1. הבדל בין רצון ל צורך.
  2. דמיין את החוב כסרטן - קודם צריך לעצור את התפשטותו על-ידי תכנון תקציב, ואז לחסלו.
  3. שיטת כדור השלג:
  • זהה את החוב הקטן ביותר (חוב מס 1)
  • שים כל שקל עודף מהמשכורת לכיסוי החוב, שלם את המינימום הדרוש על החובות האחרים.
  • אחרי שהחוב חוסל, זהה את החוב הכי קטן הבא (חוב מס 2)
  • הוסף את הסכום ששילמת כל חודש לכיסוי חוב מס 1 למינימום שאתה משלם על חוב מס 2 וכסה את החוב.
  • הגדל את כדור השלג המתגלגל עם כל חוב שאתה מכסה.
עם הזמן ההתקדמות בכיסוי החובות מואצת.
_

בכל מקום שקראתי, היה דגש על נתינה לקהילה. בצורת כסף. זה מאוד מדבר אלי, אני מאמינה גם כן שכדי לקבל צריך קודם כל לתת, אבל אני חייבת להודות שאנחנו אישית לא נותנים כסף (חוץ מהפעמים שהבחורה מתנו לחיות לחיות תופסת אותי לשיחה ומוציאה ממני כמה שקלים), אנחנו נותנים חפצים. יש לנו ארגון שעוזר לאנשים וכל פעם שבגד מתבלה או שאנחנו מגלים שאנחנו לא צריכים איזה מכשיר, אנחנו שמים שם. הכל - כל הבגדים של הילד מהיום שנולד, כל הבובות וכל המתנות שצוברות אבק. אני מאמינה שלחפצים יש תפקיד מסוים ואם הם שוכבים אצלי בארון בהמתנה לילד הבא, הם לא ממלאים את יעודם, ובשנים שחולפות הם היו יכולים לשרת ילד אחר. אני גם מאמינה שאגירת חפצים ליתר ביטחון משדרת ליקום שאני לא סומכת עליו שיספק לי את מה שאני צריכה בעתיד. אז אנחנו זרקנים כפייתיים, זה מסתדר עם זה שאנחנו גרים בדירה קטנה ובינכה אין מקום לאגור.

בפנג שוואי אגירת חפצים מסמנת פחד, אני ממליצה כחלק מהמהפך הכלכלי לשחרר מצבורים תקועים בבית, אני מאמינה שזה יזרים שפע חדש לחיים.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

אילה א, אין לי מושג. הכרתי מישהו שלא היה לו חשבון בנק ועבד רק במזומן כי הוא לא רצה לשלם מזונות. אז הקונוטציה שלי היא די שלילית. אני מניחה שאנשים כאלה הולכים לחלפני כספים, אנשים שנותנים מזומן עבור צ'קים. אבל אז זה כמו בנק - כי גם שם אצל החלפנים משלמים עמלה.

אני חושבת שכדאי לדעת שהבנק הוא חברה מסחרית והמטרה שלו היא קודם כל להרוויח בשביל עצמו. זה כמו ש"סימילק" תגיד שהיא רוצה לגדל לך ילדים בריאים אבל כדאי תמיד לזכור שסימילק רוצה בעיקר לפרנס את בעלי החברה ובעלי המניות.
אז זה בבחינת כבדהו וחשדהו. אין לי ספק שאנשי הבנק בטוחים שהם עושים לך טובה, אבל אני לא בטוחה שהם יודעים באמת מה טוב בשבילך.
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

אני אוהבת את רעיון כדור השלג, אני צריכה רגע להפנים, כלומר אם אני חייבת כסף לכמה גופים, אני מזהה את החוב הכי קטן ומתחילה לשלם אותו, אבל בינתיים גם משלמת מינמום לבעלי החוב האחרים, כדי בכל זאת ליצור מומנטום. ז"א, אם יש לי בחודש 1000 ש"ח לחובות, אני נניח מקצה 500 ש"ח לחוב הכי קטן ועוד 500 לאחרים? (נניח 150 ש"ח לכל אחד?), הבעייה היא כמובן באלו שלא מוכנים והולכים איתך ראש בראש (מס הכנסה למשל, או ביטוח לאומי, או גופים/אנשים אחרים שלוחצים), אז זה יכול לעלות יותר, אם הולכים לבית המשפט... אבל בכל אופן אני אוהבת את קו המחשבה הזה. (הולכת לבדוק מה החוב הכי קטן...)
וחוץ מזה, זה עתה סיימתי לרוקן את הארון שלי ואת הארון של הילדים - ויש לי 5 שקיות אשפה בסלון, מחכות ליום שישי, שאז יש כאן באזר החלפות יישובי. איזה כיף זה לזרוק!!!!
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

ממלאת מקום, אם יש לך כמה חובות, דברי עם מי שאת.. סליחה, בואי נדבר על אדם אלמוני. למישהו יש חובות לביטוח לאומי, מס הכנסה ואמא שלו. הוא מגיע אתם להסדר, ומשלם כל חודש את המינימום שהם מאפשרים לו לשלם על כל חוב, כדי שהם ירגישו שמחזירים להם, והוא ירגיש שהוא יכול להחזיר.
אחרי שהוא מגיע להסדרים עם כל בעלי החוב הוא מסתכל על החוב הכי קטן שלו (לא התשלום הכי קטן, החוב הכי קטן) ועושה כל מה שהוא יכול כדי לכסות את החוב. מעבר למה שהוא כבר משלם כל חודש. טוחן שעות נוספות, מוכר את הדי וי די (כי הוא באופן טבעי) ומחלק עיתונים בזמן הפנוי, חי לפי תקציב ומזרים כמה שהוא יכול לכיסוי החוב. ואז עובר לחוב הבא הכי קטן. את התשלום שהיה משלם עד עכשיו לכיסוי החוב הקודם הוא מוסיף לחוב השני כל חודש, וחוזר חלילה.

הבעייה היא כמובן באלו שלא מוכנים והולכים איתך ראש בראש (מס הכנסה למשל, או ביטוח לאומי, או גופים/אנשים אחרים שלוחצים), אז זה יכול לעלות יותר, אם הולכים לבית המשפט... אבל בכל אופן אני אוהבת את קו המחשבה הזה. (הולכת לבדוק מה החוב הכי קטן...) אם המישהו האלמוני שלנו יבוא למישהו שהוא חייב לו כסף ויגיד לו "אני רוצה לעשות הכל כדי לכסות את חובי, בוא נדבר על זה ונגיע להסכם שיתאים לשנינו", הסיכוי שבעל החוב ילך אתו ראש בראש יצטמצם. אני ממליצה על ספר שקוראים לו "איך להגיד לא בלי להרגיש אשם" ולהשתמש בשיטה שיש שם לפתרון קונפליקטים. עובד מצוין. אם תרצי אני אשלח לך את הספר (אחרי שאקח אותו חזרה מהגננת, יש לי תחושה חזקה שהיא לא נגעה בו).

וחוץ מזה, זה עתה סיימתי לרוקן את הארון שלי ואת הארון של הילדים - ויש לי 5 שקיות אשפה בסלון, מחכות ליום שישי, שאז יש כאן באזר החלפות יישובי. איזה כיף זה לזרוק!!!!_ הכי כיף. אנחנו מכורים.
בשמת_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

מס הכנסה למשל, או ביטוח לאומי, או גופים/אנשים אחרים שלוחצים
אולי אני אפתיע אותך.
מס הכנסה וגופים דומים ישמחו לתת לך הזדמנות אם את באה אליהם ומסבירה שאת מודעת לחוב של כך וכך שקלים שיש לך כלפיהם, ואת עכשיו בתוכנית חדשה של הבראה מהמינוס, שבה מסדרים את החובות מהקטן לגדול וגומרים אותם אחד אחד. שבי איתם ותסכמי איתם על תוכנית ריאלית איך את מחזירה את הכסף, והם ישמחו לשתף פעולה.
אזרחים שמתעלמים ולא עונים להם ונעלמים ולא משלמים - הם רודפים.
מי שמכיר בחוב ורוצה לבנות איתם תוכנית לשלם אותו, שהוא יכול לעמוד בה - הם עשויים אפילו לדחות את התחלת פריסת החוב לעוד כמה חודשים, כדי לספק לך מרווח נשימה לגמור את החובות הקטנים ואז להכניס את כל מה שאת יכולה להקציב לתשלום חובות, לחוב שלהם.
גיימס_בונד*
הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי גיימס_בונד* »

אני לא נגד הלואות. לפעמים הן דוקא עוזרות לי להרויח כסף. אך דרוש כאן נסיון רב . אם אני מחליטה לקחת הלואה אני דואגת שהפרעון המוקדם יהיה ללא כנס.אני דואגת שהריבית תהיה נמוכה ואם הריבית עולה וזה לא משתלם לי אז אני תמיד יכולה לפרוע את ההלואה... בכל נקודת זמן. אני יודעת לשחק בהלואות מול בנקים שונים. אך דרושה כאן זהירות רבה.לא כדאי להתעסק בזה ללא נסיון.הכי בריא להסתדר ללא ההלואות .
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

הגדולות?
רק הטרנינג של הגדול ממלא איזה חצי שקית. אנחנו 5 אנשים גדולים (גם בשנים).
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

הולכים לחלפני כספים,
הם לוקחים 10% על פדיית צ'ק זה הרבה יותר ממה שבנק לוקח
נראהלי שרק מי שעוסק בדברים לא חוקיים יכול לעבוד ולחיות כך.
לגבי ביטוח לאומי הם גם מוותרים על הקנסות וגם פורסים תשלומים הם לא הכי גרועים ועם מס הכנס הלמזלי לא זכיתי להתנסות .
נאי גם רוצה להצליח להוציא 4 שקיות ולא 4 פריטים
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

מה שמאוד חשוב בזמן הפריסה לתשלומים קטנים זה שתהיה אופציית יציאה - שתהיה אפשרות לכסות את ההלוואה או החוב בפעם אחת בלי קנס גדול מדי שיגרום לי לא לרצות לכסות את החוב - לחברה המלווה, בנק למשל, יש אינטרס שאדם יהיה חייב להם כסף כמה שיותר זמן, כי אז הוא משלם ריבית גבוהה יותר ולאורך זמן. לכן הוא מטיל קנסות על נסיונות לסגור את ההלוואה מוקדם יותר, כי אז הבנק הפסיד כסף. פה זה גם עניין למיקוח עם הבנק או עם מי שחייבים לו כסף כי המטרה של הלקוח היא לא להיות חייב יותר, והמטרה של הלווה היא שהלקוח יהיה חייב לו כמה יותר ולתקופה ארוכה.
לנו לדוגמה היו תשלומים בכרטיס אשראי על ספה, וכשרצינו לשלם אותם בפעם אחת אמרו לנו שזה יעלה 15-20 שקלים. למה? ככה. כי זה העונש על נסיון לקחת מחברת האשראי את הפרנסה שלה. לגיטימי מבחינתם, מעצבן מבחינתנו. אבל שילמנו. בחובות קטנים זה לא נורא, אבל במשכנתאות הבנקים הופכים את זה למאוד לא משתלם לכסות את החוב.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

נאי גם רוצה להצליח להוציא 4 שקיות ולא 4 פריטים
אילה א, אם יש לך ילדים בגיל המתאים תתני לכל אחד שקית ותשלחי אותו למשימה.. אולי תופתעי ממה שהם ימצאו, אולי הם יראו דברים שאת לא רואה.
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

אין ילדים בבית הזה רק כלבה
ממלאת_מקום*

בעיות כלכליות מלחיצות

רק לספר על עוד "נס" של התנהלות כלכלית נכונה. אנחנו משלמים המון כסף על רכיבה טיפולית לבת שלנו. ידעתי שיש חוות שנמצאות בהסדר עם קופת חולים, דרך בטוח משלים, שזה יותר זול בהרבה, אבל זהמצריך נסיעה וכאן זה ממש ליד הבית וזה גם שיקול. שלשום בשיחה מקרית עם אחת המדריכות הסתבר שאפשר לקבל החזר. היא הסבירה לי איך וציינה שזה לא יהיה פשוט לקבל הסבר פשוט דרך הקופה לגבי מה שצריך לעשות. ניסיתי וזה היה מ-א-ד פשוט. אני אמורה לקבל החזר ממש יפה.
איזה כיף! פעם אחת לקבל כסף מ"הממסד".
יש לי חוויות כל כך כואבות עם מס הכנסה וביטוח לאומי, מהשנים של העסק שהיה לנו. אני מרגישה שאני צריכה לעשות עבודת סליחה רצינית שם.
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

לי יש כלל בנוגע לזריקה (ואני מנסה לעמוד בו) - אם אני לובשת משהו ואני לא מרגישה טוב עם איך שאני נראית אני זורקת. והכלל תקף גם לחפצים - אם יש לי משהו בבית שאני מרגישה שהוא לא משקף אותי - אני זורקת. בנוגע להיפטרות מחפצים בהקשר של הכנסת שפע לחיים, כל חפץ שמסמל עוני או נזקקות - לתת. גם אם זה אומר להישאר לעשות כלים בשמלת החתונה או לשבת על כורסה אחת פחות, או שצריך לעשות יותר כביסה כי כמעט לא נשארו לי תחתונים. (בשביל מה צריך תחתונים?).

עוד עצות פנג שוואי מאמא שלי - כדי שהכסף לא יברח להשאיר את דלת השירותים סגורה, ולהשאיר את מכסה האסלה סגור. לתקן כל ברז דולף, ולהרחיק את התנור מהכיור או המקרר. לשים קערה עם אבנים כבדות על הניאגרה.
הראל*
הצטרפות: 06 מרץ 2003, 12:02

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי הראל* »

וואו, אז כנראה בגלל זה השפע בורח ממני. אצלי דלת השירותים כל הזמן פתוחה, קשה לי לזרוק דברים והתנור/כיור/מקרר ממש סמוכים.
גיימס_בונד*

בעיות כלכליות מלחיצות

היום נתתי תרומה לבית ספר בסתר. שילמתי טיול לבני 45 שח ונתתי עד 45 שח לילד שלהוריו קשה לשלם עבור הטיול. הם כבר יבחרו את הילד.
אילה_א*

בעיות כלכליות מלחיצות

שליחה על ידי אילה_א* »

ואני לא מרגישה טוב עם איך שאני נראית אני זורקת
אצלי זה לא היה יכול לעבוד יש ימים שאני קמה בבוקר עם הרגשה של שמנה וכלום לא נראה עלי טוב ואני לא מרגישהטוב אפילו עם בלי בגדים :-)

לשים קערה עם אבנים כבדות על הניאגרה
אז איפה שמים את הנייר טואלט הרזרבי ?
אני אעשה ניסיון
לגבי סגירת הדלת אני מעדיפה שיברח הכסף משיברח לי הבחור (הוא לא סוגר אותה גם כשהוא בפנים עסוק)
כבר_לא_פה*

בעיות כלכליות מלחיצות

היום נתתי תרומה לבית ספר בסתר. שילמתי טיול לבני 45 שח ונתתי עד 45 שח לילד שלהוריו קשה לשלם עבור הטיול. הם כבר יבחרו את הילד.
כל הכבוד! לא ידעתי שבתי ספר עושים את זה! אני רוצה גם. בדיוק עכשיו אנחנו מתחילים לחשוב על העתיד ועל איפה נרצה לגור שיהיה ליד בי"ס מתאים לילד. אצלי בבי"ס היו מקריאים בקול רם את שמם של הילדים שלא שילמו :-/

לגבי סגירת הדלת אני מעדיפה שיברח הכסף משיברח לי הבחור (הוא לא סוגר אותה גם כשהוא בפנים עסוק) אני מקווה שאתם גרים בבית שמאפשר לך אוורור :-) אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל כל בחור שהכרתי (כמעט) היתה לו יכולת מופלאה להוציא ישר את מה שהוא הכניס, במספר פעמים בלתי מוגבל במשך יממה.
גיימס_בונד*

בעיות כלכליות מלחיצות

יש בארץ המון המון כסף. החברות הגדולות מגלגלות מליונים. תפקידינו לדאוג שהכסף הזה יגיע אלינו.
אשה_לומדת*

בעיות כלכליות מלחיצות

יש בארץ המון המון כסף. החברות הגדולות מגלגלות מליונים. תפקידינו לדאוג שהכסף הזה יגיע אלינו
גיימס בונד את יכולה לפרט? איך נדאג שהכסף יגיע אלינו?

_יום נתתי תרומה לבית ספר בסתר. שילמתי טיול לבני 45 שח ונתתי עד 45 שח לילד שלהוריו קשה לשלם עבור הטיול. הם כבר יבחרו את הילד.
כל הכבוד!_
מצטרפת לנגה נגה
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”