בחירת דומיין שם לאתר אינטרנט
נמחקו רוב הדיונים על שמות ספציפיים, ונשארו בעיקר רעיונות וכיווני מחשבה כלליים, שיכולים לסייע גם לאחרים שמעוניינים להקים אתר....~
עדי ל (2009-04-25T03:11:23):
אנחנו מבקשים להקים אתר לסטודיו שלנו (שם לדומיין) ומתקשים לקבל החלטה.
אנחנו מקיימים מזה שנים סדנאות יצירה בפורמטים שונים כשמה שמייחד את כולן הינו השימוש החוזר בחומרים. סדנאות ירוקות..
איכשהוא, אין לנו כל פירסום ממשי - לא פלאיירים או כרטיסי ביקור ולא אתר - שהיום זה ממש מתבקש, למי שמעוניין להצליח ולהתפרסם בתחומו. אז החלטנו ונעצרנו על עיניין טכני של דומיין.
שם הסטודיו הוא "ידיים" (שם שקיים כבר למעלה מעשור ולא נשנה אותו ).
רעיונות שהיו לנו מהמתבקשים יותר, אבל לא מבריקים
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
yadayim.co.il זו אפשרות, אבל נראה לנו שלא כדאי לשנות את האיות באנגלית, לאחר שבכתובת המייל כתוב yadaim.
שום דבר לא ממש מרגיש מתאים.
האם זה בכלל חשוב? האתר לא עולה בגלל שם.. אח"כ לא נוכל לשנות, אז מתלבטים , מתמהמהים ודוחים.
יש למישהי רעיון? תודה
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
אחת (2009-04-25T03:33:07):
האם זה בכלל חשוב?
לא, כי כמו שאמרת, האתר לא עולה בגלל שם..
בהצלחה @}
כמה מילים (2009-04-25T08:35:26):
שם העסק יכול להיות ידיים ושם האתר יכול להיות אחר לחלוטין.
מהן מלות המפתח שעל פיהן אתם מעוניינים שיגיעו אליכם? האם אתם מעוניינים באנשים שמחפשים את ????? או את ?????
אתם צריכים להגדיר את העיסוק המרכזי, יצירה, סדנאות יצירה, או סדנאות יצירה ירוקה, או סדנאות יצירה אקולוגית, או חינוך לאקולוגיה דרך חומרים ליצירה, או...
הגדרת העסק או המוצר היא החשובה.
בתוך האתר שיוקם, ניתן לייצר כותר - ידיים, או סטודיו ידיים.
אתם צריכים להחליט מה אתם מעוניינים להקים, אתר תדמיתי, שעשוי להיות בר תוכן, תמונות, קטעי וידאו וכל אשר עולה על דעתכם, או אתר מכירתי - האם יש לכם מוצרים למכירה מעבר לסדנאות.
חשבו האם תרצו להוסיף מוצרים אקולוגיים שקשורים לסדנאות שלכם או לחומרי יצירה אקולוגיים, וכן הלאה.
רצוי מאוד לקחת מעצב/ת שכבר ראיתם את תוצאות עבודתו/ה ולהשאיר בידיה את העיצוב, מעצב/ת מקצועי/ת לבנית האתר.
אינכם צריכים כרגע כתובת com אלא אם יש לכם מוצרים.
אם יש מוצרים בדקו את - חומרי יצירה אלטרנטיביים, או יצירה אלטרנטיבית, או היצר האלטרנטיבי, או יצירות ירוקות.
אם מדובר באתר תדימיתי בלבד שבצידו סדנאות בלבד השם: recycleworkshop.co.il - מתאים, מדויק וגם אם לא נראה מדליק - מדויק.
ואפשר גם alternativeworkshop.
הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות הוא ליצור בעזרת חומרים ממוחזרים את הגדרתכם.
דווקא פשטות היא מה שמתאים לשדר - פשטות, קלות, זרימה, הסכמה.
לא נדרש כאן כל תחכום - פשוט, קל, בהיר, מדויק.
אלו שני גרוש שלי.
פלוני אלמונית (2009-04-25T09:02:23):
בלי מקפים. סתם מסרבל.
תזמורת הים (2009-04-25T11:04:07):
שם הדומיין הוא באמת שולי.
אני בעד דומיין כמה שיותר קצר, כזה שקל להכתיב וקל להקליד. מעבר לזה זה באמת לא כזה חשוב.
לדעתי הכי טוב אם תוסיפו אות אחת או תשנו את הסיומת. אם לבחור שם אחר לגמרי, עדיף שיהיה מילה אחת ולא שתיים.
ההולכת בדרכים (2009-04-25T18:30:34):
ראשית כדאי לך להחליט על קונספט - האם חשוב לך לקדם את השם "ידיים" שייחרט בתודעת הציבור, או שחשוב לך יותר להבליט את המוצר שאת מציעה שהוא סדנאות המחזור. נראה לי שאני הייתי הולכת על קידום שם המותג, כדי לייחד אותו משאר המקומות שמציעים מוצר דומה, ולכן הייתי בוחרת בדומיין
studio-yadaim.co.il_ (דווקא עם מקף כדי שיהיה קליט לקריאה. גם ככה רוב האנשים מגיעים דרך גוגל או דרך קישור ולא ממש מקלידים שמות של אתרים במו ידיהם). אם בכל זאת חשוב לך יותר לקדם את המוצר עצמו הייתי בוחרת בדומיין שהציעה יונת _GreenArt כי הוא קליט יותר מ
recycleworkshop.co.il
מאוד מאוד חשוב לאחר בניית האתר לדאוג לקידום שלו במנועי החיפוש (כלומר בגוגל), כדי שלאנשים תהיה נגישות אליו כאשר הם מחפשים מילים כמו "סטודיו ידיים" "סדנאות מחזור" "עדי ל" וכו'. אני מכירה כמה אתרים מקסימים שאי אפשר להגיע אליהם דרך גוגל וחבל, כי באמת רוב האנשים לא ממש זוכרים את הדומיין או טורחים להקליד אותו. יותר קל למצוא בגוגל קישור ודרכו להכנס לאתר.
אם את צריכה עזרה מעשית או רעיונית בבניית האתר, בעיצוב, בעריכת תוכן או קידום, אשמח לדבר איתך... רכשתי די הרבה ידע על הנושא בחודשים האחרונים, כשבניתי את האתר של שאקטי
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
בערך מוחלט (2009-04-25T21:07:38):
yadaim.net לא מוכרחים סיומת co.il למעשה, יותר קל להקליד סיומת קצרה יותר. חוץ מזה לא ברור לי ענין האימייל. אפשר להחליף אימיילים בנקל וגם אם זו כתובת מאוד פעילה ומוכרת, אפשר פשוט לעשות הפניה לאימייל החדש. שנית ברגע שיהיה לך דומיין, תוכלי להקים תיבות דואר חדשות עם סיומת הדומיין למשל [email protected]. בהצלחה בכל מקרה.
הרגע שלפני (2009-04-25T21:41:48):
אני בעד משהו שכולל את השם של המקום, כך יותר קל למשתמש לזכור את השם של האתר studioyadaim.co.il זה סבבה. אולי גם משהו עם hands
תזמורת הים (2009-04-25T22:12:31):
מאוד מאוד חשוב לאחר בניית האתר לדאוג לקידום שלו במנועי החיפוש (כלומר בגוגל), כדי שלאנשים תהיה נגישות אליו
![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
מוזמנת לדבר אתי, אם את רוצה ללמוד ממי שלמדה בדרך הקשה
פלונית (2009-04-25T22:51:41):
לא הייתי הולכת על recycleworkshop כי זה שם שקשה להקריא/לכתוב/לזכור אם את אומרת למישהו "תכנס לאתר שלי בכתובת ..." זה שם שקצת קשה לכתוב בלי שגיאות כתיב.
ההולכת בדרכים (2009-04-26T10:59:21):
אני דוקא כן ממליצה לרכוש סיומת co.il עבור אתר ישראלי.
למה? כי אז יש סיכוי יותר טוב שיזכרו את הכתובת?
עודד המחפש (2009-04-26T14:38:37):
yadaim.net לא מוכרחים סיומת co.il
אבל אז אנשים יתבלבלו. הם יקלידו באופן אינטואיטיבי .co.il ויגיעו לאתר הלא נכון ולא יזכרו מה לא בסדר.
וחוץ מזה שפעם .net אמור להיות שמור לנותני שירותי אינטרנט, אבל זה כבר לא כך
מה שיכול להיות מגניב זה yada.im למשל.
הסיומת im שייכת ל Isle of Man אבל אפשר לקבל סיומת כזו (לא יודע אם זה דורש פרוצדורות מיוחדות).
עשו את זה בכמה אתרים כמו del.icio.us
אמא של דגיגונת (2009-04-27T06:44:43):
למה? כי אז יש סיכוי יותר טוב שיזכרו את הכתובת?
כן. קל לזכירה, מפחית טעויות הקלדה וגם מעביר עוד מידע לגבי זהות האתר (ישראלי).
תזמורת הים (2009-04-27T22:49:21):
תזמורת, אם את כאן אשמח גם אני לקבל טיפים כיצד לבנות את האתר כך שיקודם טוב יותר במנועי החיפוש.
לקבוע סדר עדיפויות נכון בחלוקת התקציב לבנית האתר:
קודם קידום- להשקיע במישהו שהמקצוע שלו זה קידום אתרים
אחר כך תכנות- לבנות את האתר על פלטפורמה שידועה כידידותית לגוגל (איך יודעים? נעזרים במישהו שהמקצוע שלו זה קידום אתרים
ורק בסוף בסוף עיצוב גרפי- שזה החלק הכי פחות חשוב.
לוונדר סגול (2009-04-28T14:17:00):
היות והגעתי אחרי שנאמר כבר הכל... אני מצטתת את מה שנראה לי:
בלי מקפים. סתם מסרבל._ לדעתי - ממש ההפך, כפי שכבר נכתב: _דווקא עם מקף כדי שיהיה קליט לקריאה.
אם בכל זאת חשוב לך יותר לקדם את המוצר עצמו הייתי בוחרת בדומיין שהציעה יונת GreenArt שגם לדעתי זה שם קצר קליט ומאוד אסתטי.
אני בעצמי בונה אתרים, בפלאש, שזו תוכנה לא כל כך ידידותית לגוגל
עפרה שחר (2010-11-13T08:45:38):
נסי לכתוב ידיים- כמו בגוגל, שכותבים את האותיות בפונטים וצורות שונות- מחומרים שאת עובדת איתם. מניסיון- מי שבעניין ויראה את החומרים- כבר יתחשק לו מיד. המידע הוא שולי- את צריכה ליצור חשק לעיניין. בהצלחה.