בעקבות
מפגש החלפת זרעים אצל
רוני חרובים (תודה! היה כיף) יש כמה עדכונים.
ראשית, קניתי 10 שתילי תותים מ{{}}
טרה רוסה. שתלתי אותם אתמול במקומות שונים בגינה, אבל החום הרב ממש לא עשה להם טוב והם ממש מזועזעים. בעצתה של טרה, כיסיתי אותם היום כדי לעשות להם צל, כך שיקבלו שמש רק לזמן קצר, וכמובן דאגתי להשקותם. מקווה שהם יתאוששו. תותים זה מגניב, אף פעם לא היה לי ודוקא נורא שמחתי שיהיו.
ויש גם 10 שתילים בשטח B, שאני עוד לא יודע מה עלה בגורלם (זה לא אני, זו גברת B אחראית שם).
אגב, זה גם גרם לי להכשיר שטח חדש (קטן למדי) שבו היו פעם בורות קומפוסט. זה שטח שיש עליו דווקא די הרבה שמש יחסית, וזה הרבה יותר מתאים לירקות מאשר לקומפוסט. טוב שהעברתי את הקומפוסט מתחת לעצים. זה גם מנצל שטח שלא הייתי מנצל אותו אחרת, וגם הקומפוסט לא יתייבש לי, וגם מפנה לי את השטח ההוא לגידולים. אז ההכשרה לא היתה מי יודע מה, רק מילאתי את הבורות הריקים (יש עוד אחד שיש בו עוד קומפוסט מוכן אז אותו בינתיים לא הכשרתי לגידול, אבל כשיתרוקן מהקומפוסט אני אשתול גם שם כנראה).
ויש לי כמובן הרבה זרעים חדשים של הרבה דברים. הכנתי שוב תערובת זריעה (אדמה+קומפוסט+אפר לבן) ועשיתי לי משתלה בתוך מגש כזה של משתלות. נראה לי שזה עדיף כשכמות האדמה לכל שתיל קטנה, כי אז אפשר להעביר את השתילים לאדמה די מהר ובקלות, ולא לחכות שהשורשים יתפסו כמות גדולה יותר של אדמה.
אז זרעתי (אם אני זוכר הכל) סלק, מנגולד, תרד ערבי (סבאנח), גזר, סלרי, ברוקולי, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, שומר, ציפורן חתול, כרישה, אופנה ריחנית.
מה שעוד יש לי לזרוע: תורמוס (מהר, מהר), פרש כחול (פרח מקסים שקיבלתי מ{{}}
ארני ש), פרג (תודה לדודו, אני ממש שמח שיהיו לי פרגים בגינה) ובמחלקת הירקות: רוקט, חסות (באמת זה מזכיר לי לשים במקרר ליום אחד לפני הזריעה), שום (שכבר שוכב במקרר כמה שבועות לפי עצת מתן הגנו במייל העונתי שלו), חרדל אוסקה, ובטח עוד שאני לא זוכר (הזרעים לא לידי כרגע).
אה, נזכרתי שגם שתלתי שלושה שתילים נוספים שקניתי מ{{}}
טרה רוסה, שני מיזונה (עלי בייבי כאלה) ואחד חרדל. דווקא הם לא התרגשו כל כך מהחום. אולי בגלל שהם לא היו חשופי שורש אלא עם אדמה.
כמובן ששמתי קומפוסט וחיפוי לכל השתילים ששתלתי באדמה.
ולסיום, שאלה: יש לי שקית קנויה של זרעי תירס, וכתוב שם שזה לזריעה באביב-קיץ-סתיו. באמת אפשר לזרוע בסתיו ולקבל יבול בחורף? יש בעלי נסיון שיכולים להעיד?