כותבת שוב אחרי הרבה זמן שהדף הזה נהפך לדף מידע וסידורים... והרי הוא גם
חצי דף בלוג...
אני עדיין בעניני חזרה לארץ- מתי איך, בקרוב, לא בקרוב וכן הלאה... אבל בינתים קורים עוד דברים ועד ניסיונות עוברים עלי ועוד דברים להתמודדות, כך שממש לא משעמם וגם לומדת הרבה מאיה שלי ומהיומיום.
היום היה יום קצת קשה. השארתי את קטנתי אצל חברה שהציעה ברוב נדיבות שאלך לי לשעה לבדי.. ההצעה כ"כ קסמה לי שלא ממש חשבתי על עצם הענין. ובעצם אמרתי: ננסה, מה יכול להיות, היא תתקשר אם איה תבכה, אני לא אלך להרבה זמן ובכלל לא רחוק, היא מתקשרת- אני כבר באה וזהו..
וזה נשמע לי הגיוני. אז ניסיתי. באתי אליה עם איה ועוגה בתודה על נדיבותה.. ישבנו קצת עם הבן שלה ואיתה, איה היתה קצת לא הכי שקטה אבל לא יוצא מן הכלל.. כלומר נתנו לה דברים לשחק איתם והיא שמחה. היא אוהבת כל משחק חדש ודברים לא מוכרים וגם היו גם כמה צעצועים שלה.
בסופו של דבר הלכתי מהחדר ואז אחרי עוד כמה תוספות שלי והוראות קטנות הלכתי, בלב קצת כבד.
בסוף יצא שגם לא הכי נהניתי ללכת מהר מהר... כי החלטתי בהתאם לאינטואיציה לא ללכת להרבה זמן, ובכ"ז רציתי להספיק משהו, גם הרגשתי רע שאני משאירה אותה בלי שום הסבר (למרות שהיא בת 7 חודשים... אולי איכשהוא הכנה כלשהיא יכלה לעזור..) וגם ידעתי בתוכי שלא כדאי.
הלכתי לי ממהרת ברחוב, והיה לי מוזר ובדיוק כשאני מפסיקה להסיח את דעתי בדברים שאני רואה ועומדת לעשות אחורה פנה אחרי 10 דקות- החברה מתקשרת שאיה בוכה בלי להפסיק...

רצתי במהירות עם כפכפים בעודי קורעת יבלות ברגליים... כי הקפקפים היו קצת לא נוחים ולא הורדתי אותם, אולי מתוך אשמה מעורבת בקצת נקמה בעצמי על שהייתי אמא שלא מקשיבה לעצמה...בקיצור הרס עצמי נחרץ והמון כאב..הגעתי אליה חסרת נשימה כדי למצוא את איה שלי בהתקפת בכי היסטרי!שדי נרגע אחרי שראתה אותי והפך למשיכות אף חזקות שנשבר הלב... סך הכל נעדרתי 20 דקות.. והדמעות בעיניים האדומות... פשוט למות...
חברתי לא נבהלה... חייכה אלינו וסיפרה מה היה. הבן שלה מוריץ בן השנה צפה בנו בענין והקשיב לאיה כמין אח לצרה, בעיניים מבינות שאומרות, כן קשה להיות בייבי... אני כמובן אספתי אותה לזרועותי וניחמתי כמה שניתן היה, הצעתי ציצי ונתתי לה לבכות (אבלהיא עצרה את הבכי איכשהוא) בעודימסבירה לה בעיברית כמה אני מצטערת וכמה אני אוהבת אותה. חברתי העירה שזה טוב שאני מדברת אליה ואמרה שאל לי להרגיש רגשות אשם. ושחוץ מזה... עברית היא שפה יפה לניחומים....
אבל אני- הרגשתי ועוד איך! ולהבא אני מפרטת כדרכי מה עלי לעשות...:
- לדאוג שאיה תכיר היטב היטב את הבייבי סיטר שלה ותרגיש נוח בחברתה.
- לנסות לתת הסבר כלשהוא, לעשות ניסיונות עם יציאה מהחדר לראות מה התגובה. ולהרגיל בהדרגה.
- לא ללכת למקום רחוק, ופשוט להנות מההליכה גם, לא להיות לחוצה.
- לצאת רק עםהרגשה טובה. להקשיב לעצמי ולהרגיש את איה.
- לא ללכת עם כפכפים...
טוב, עד כאן השיעור: "20 דקות ראשונות עם בייבי סיטר.." למדתי מכך המון. גם למדתי שרגשות אשם הם דבר נוראי שמחלחל לכל הרגשה אחרת..
הלכתי ברחוב מרגישה קטנה, מסכנה ומעורפלת... בעודי משתמשת בעוברים והשבים כמראה עלובה (ולא נכונה) להרגשותי אל עצמי..
אין מה לעשות עם אותם רגשות אשמה, הם מיותרים. פשוט צריך ללמוד להבא וזהו. לדאוג להפנים את השיעור.
אז עכשיו לילה טוב ליום מעייף, שננוח היטב..