בלבול פטמות

אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

בלבול פטמות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

האכלה בכפית, כוסית (יש מיוחדות, גמישות ואפשר גם כוסית של תרופה), מזרק.
זה על רגל אחת ויד אחת...
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

בלבול פטמות

שליחה על ידי עדי_יותם* »

וגם: אם ההנקה הולכת יפה, סיכוי טוב שלא יהיו בעיות. אבל, כדי להקטין עוד יותר את הסיכון, ולטובת הדורות הבאים (-; אז האופנה היום אומרת שצריך להקפיד על אותם כללים כמו בהנקה יעילה:
מדגדגים עם פטמת הבקבוק את החלק שבין השפה העליונה לאף, ומחזיקים את הבקבוק באלכסון. ככה התינוק יצטרך לפתוח פה גדול ולקחת חלק גדול מהחלק התחתון של פטמת הבקבוק. פטמת הבקבוק תגיע בזווית אלכסונית לכיוון החך העליון. עדיף שהחלב לא ימלא את כל הפטמה, כך שהתינוק יצטרך להתאמץ קצת בשביל החלב, ולא שהחלב יטפטף לו אוטומטית. נכון שככה הוא גם בולע אוויר - לא נורא. ממילא הם בד"כ בולעים אוויר. לעשות הפסקות לגיהוק.
להחליף צדדים! לטובת פיתוח הראייה בשתי העיניים.
גם בקבוק אפשר לתת באהבה - עדיף להחזיק אותו בידיים, גם בגיל מאוחר יותר.
מפגשי ליגת לה לצ'ה.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

בלבול פטמות

שליחה על ידי הילה* »

תגידו, יכול להיות שהקטנה שלי, בת שנה וקצת, פיתחה בלבול פטמות? :-0
היא יונקת הנקה כמעט מלאה (טיפטיפונת מוצקים, טעימות במשך היום), וממש לאחרונה, בשבוע האחרון בערך, תפסה סו"ס את הפרינציפ של בקבוק והיא שותה ממנו מעט מים פה ושם. (היא גם שותה טיפונת מכוס, אבל לא מצליחה להגיע לכמויות סבירות אלא לסיסיאים בודדים :-). בבקבוק קצת יותר קל לה).
יחסית במקביל היניקה שלה הפכה להיות הרבה פחות יעילה (מוצצת די הרבה עד שבולעת, כאילו שמשהו בטכניקה של היניקה השתנה, למרות שהתפיסה נותרה טובה). היא יונקת אבל, להערכתי, כמויות נמוכות יותר והיא קצת "מתאמצת" לינוק.
ההשערה הראשונה שלי היתה סתם חוסר תיאבון בגלל בקיעה של טוחנות, אבל אולי זה בלבול פטמות? נראה לי תמוה לגילה ולפז"מה, אבל אנא עארף? ואם כן - יש מה לעשות? אני לא רוצה לוותר על הבקבוק כי אני עוזבת אותה כל יום לשלוש שעות, לעיתים קצת יותר, וחשוב לי שתהיה לה אופציה לקבל נוזלים (וכאמור - מכוס היא מצליחה לשתות אולי חמישה סיסי).
תודה מראש לעוזרות @}
מנסה_לעזור*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*

בלבול פטמות

שליחה על ידי מנסה_לעזור* »

יכול להיות. באיזה פטמה השתמשת? את יכולה לנסות כוס פטנט - יש סוגים שונים.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

בלבול פטמות

שליחה על ידי הילה* »

התחלנו בפטמה שתיים ועברנו לשלוש כשראיתי שהיא מוצצת אולי חצי דקה ומצליחה להוציא 5 סיסי.
במספר שלוש היא קצת יותר אפקטיבית.
ניסינו כוסות פלא למיניהן, ללא הצלחה. מצד שני זה כבר היה לפני חודשיים שלושה, אולי ננסה שוב.
נירית*
הצטרפות: 17 מאי 2004, 17:36

בלבול פטמות

שליחה על ידי נירית* »

שלום לכולם, התינוק שלי בן שבוע ויונק לפחות ארבע פעמים בלילה. ההנקה לוקחת לי בין חצי שעה לשעה כולל גרעפס והחלפת חיתול. אני עייפה מאוד וחשבתי לשאוב ולתת לבעלי להאכיל בלילה מבקבוק. החשש שלי הוא שהמתוק שלי יתרגל לבקבוק ולא ירצה ציצי או שיתקשה למצוץ מהציצי בבוקר. האם החשש מוצדק? אשמח לשמוע עוד מנסיונכם.
מנסה_לעזור*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*

בלבול פטמות

שליחה על ידי מנסה_לעזור* »

החשש מוצדק ואם ההנקה חשובה לך - לא כדאי להמר. אימהות זה עם עייף. ברמות כאלה או אחרות לפי האופי וצרכי השינה המופרים של האם, מס' הילדים, גילאיהם וכו' אבל בבסיס, לצד כל האושר ושאר הדברים הטובים שהיא מביאה איתה, האימהוּת מעייפת. את עייפה כי את אישה אחרי לידה ו'מותר' לך להזכיר לאנשים סביב שתפקידך כרגע הוא להתאושש מהלידה (גם אם היתה קלה), לטפל בתינוק ולנוח בכל דקה שהוא נח. להשאיר לאחרים את כל עבודות הבית, ללמוד לעצום עיניים כשיש כלים בכיור (לדוגמה) ולא לארח את כל העולם ואישתו.
תינוק צריך לינוק בין 8 ל-12 פעמים ביממה כך שהגיוני שיתעורר בלילה. את יכולה לנסות להניק יותר בערב ולקוות שאח"כ יישן קצת יותר. שתפי את זוגך ובקשי ממנו שאת כל ה'מסביב' יעשה הוא - גרעפס, חיתול וכו'.
בהצלחה
שם_אחר*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2006, 21:54

בלבול פטמות

שליחה על ידי שם_אחר* »

אני עייפה מאוד וחשבתי לשאוב ולתת לבעלי להאכיל בלילה מבקבוק
בדיוק כך זה התחיל אצלי והסתיים במתן תמ"ל תוך חודשיים.מצטערת על זה עד היום.
נירית אם ההנקה חשובה לך, אל תתני בקבוק לפחות 6 שבועות או עד שההנקה מתבססת היטב.
מצטרפת לכל ההמלצות של מנסה לעזור. אל תעשי שום דבר מלבד לישון, לאכול טוב ולהניק. אל תהססי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת עם כל בעיה הכי קטנה.
תאמיני לי זה שווה את ההנקה.
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

בלבול פטמות

שליחה על ידי אילת* »

האם פטמת סיליקון ע"ג הפטמה שלי יכולה לגרום לבלבול פטמות?
היניקה של בתי המשיכה להכאיב לי גם שלושה שבועות לאחר הלידה, בעיקר בלילה. ביום כבר השתפר מאוד. האחות בטיפת חלב אמרה שהקטנה תופסת טוב אלא שהפטמה שלי לא מספיק בולטת וצריכה עוד לצאת. המליצה על פטמת סיליקון באופן זמני. זה בהחלט שיפר את איכות חיי מאוד. הרבה פחות כואב והפטמות הדואבות מחלימות. על אף שבהתחלה התכוונתי להיעזר בהן רק בלילה, החלטתי להשתמש בהן גם ביום עד שהפטמות יחלימו. האם עלול לגרום לבלבול פטמות? במקרה הגרוע, כמובן, אפשר להמשיך איתן באופן קבוע.
אשה_לומדת*
הצטרפות: 30 יוני 2006, 23:02
דף אישי: הדף האישי של אשה_לומדת*

בלבול פטמות

שליחה על ידי אשה_לומדת* »

אילת, לדעתי פיטמת סיליקון יכולה לגרום לבלבול פטמות. ממליצה לך להתייעץ עם ד"ר לייבוביץ' בפורום שלה באתר http://www.merkaz-hanaka.com
שיר_ה*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2006, 13:50
דף אישי: הדף האישי של שיר_ה*

בלבול פטמות

שליחה על ידי שיר_ה* »

אצל תינוקות קטנים, כדאי לנסות צינורית על האצבע במקום בקבוק אם זה לזמן קצר. קבלתי צינורית מיוחדת מיועצת הנקה שאמרה שזה פחות מועד לבלבול כיוון שבכל זאת התינוק צריך לעשות פעולת יניקה מלאה.
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”