בורסה אידיאולוגית

אוהב_מדבר*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 07:48
דף אישי: הדף האישי של אוהב_מדבר*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אוהב_מדבר* »

לכאורה זה נשמע פרדוקס, צמד המילים המוזר בורסה ואידאולוגיה. בורסה זה המקום הציני ביותר, המרים ומפיל, הדורס חברות בקשיים והדואג רק לדבר אחד והוא אחוז הרווח.
אבל למרות זאת ניתן להשקיע במניות שתורמות לאיכות הסביבה.
מי שעוקב אחרי התכנית בולדוג יכול לראות כיצד חברות שפוגעות באיכות הסביבה בעולם,נפגעות כלכלית בבורסות העולם המערבי.

גם האכסניה הזאת נראית לכאורה לא מתאימה לדיון בנושא בורסה אבל לדעתי זה המקום הנכון ביותר מסיבה אחת - מודעות.
מי שמודע למה שהוא שם בצלחת, פגיעות סביבתיות ובריאותיות חייב לדעתי להיות מחובר גם לתחום שמשפיע על כל אחד מאיתנו ומזרים כספים למוקדי כוח - הבורסה.

מה שהביא אותי לבורסה זה הפקיד בבנק שהסתכל אלי בחיוך מאולץ ואמר לי - מה אתה רוצה, חצי אחוז בשנה זה הרבה!! בעקבות זה התחלתי להשקיע לבד וגם להשקיע בחברות שאני מאמין בהן גם אידאולוגית.
אשמח להציג 2 חברות שלדעתי מתאימות להשקעה אידאולוגית.
חברת אורמת שנסחרת בבורסה בארץ, ועוסקת בפיתוח אנרגיה ירוקה. עלתה מתחילת השנה ב-28.2%.
מניה נוספת נקראת PBW נסחרת בנסד"ק - המניה היא תעודת סל של מניות אנרגיה חלופית ונקיה.
לדעתי מי שישים את כספו לטווך ארוך ירוויח יותר מחצי אחוז!! ויתרום גם להשקעה בחברות שתורמות לסביבה טובה יותר לכולנו.
וכמו שכתוב בעיתונים שמדובר רק בהמלצה ואין לראות בזה הצלחה בטוחה.
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

דף מעניין, מקפיצה ל מה חדש
תוהה האם ניתן לראות בבורסה כלי חיובי ברמה אידאולוגית - רוחנית (למימוש מטרות ירוקות נניח).
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

היה על זה דיון ב{{}}משבר הנפט ואנחנו.
אפשר אולי להעביר לשם.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אל_דנטה* »

איזה יופי של דף ורעיון! כדאי לחפש עוד חברות שכאלה ולבנות כאן ארכיון קטן, "המדריך למשקיע הירוק".
אמנם חיפוש הרווח הוא זה שמניע אנשים להכנס לבורסה אולם אפשר, וצריך אולי, להסתכל על זה אחרת - תמיכה והשקעה בחברות שאתה מאמין בהן.

בנתיים, הנה ראיון עם בעלי אורמת
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יש בארה"ב קרנות נאמנות שמתמחות בזה. אפשר למצוא אותן למשל ב קו אופ אמריקה .
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

יש חברות נוספות שכדאי להשקיע בהם?
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

יש עוד נושאים שמענינים אותי כמו שימור חברות עוזבים? יש משהו כזה בבורסה?
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי מי_מה* »

אז מה הוחלט? למחוק או לשתוק?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_היה על זה דיון במשבר הנפט ואנחנו.
אפשר אולי להעביר לשם_

לחלופין אפשר לנדנד ל אל דנטה לחפש עוד חברות שכאלה ולבנות כאן ארכיון קטן, "המדריך למשקיע הירוק".
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

נימניקס - אתר של מסחר בעמדות.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

נכנסתי לאתר ולא הבנתי מי נגד מי ומה רוצים מחיי.
אל_דנטה*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לצערי אין לי זמן לחפור בנושא. אבל משהו מעניין שגיליתי לאחרונה - שיתוף פעולה בין לימור אלוף (המצויינת) לחן אלטושלר מבית ההשקעות אלטושלר-שחם.
השניים הקימו קרו ירוקה שמעודדת השקעות בטכנולוגיה ירוקה (נדמה לי שכרגע יש בקרן 10 מיליון דולר).
alaperek]ראיון עם השתיים new[/po].php?ind=269
אל_דנטה*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אגב, אני ממש נגד מחיקת הדף הזה, הוא חשוב ודן בנושא שהוא במובהק נושא באופני.

(נגיד שקרטונית יושבת בחומוסיה ונכנסת שרי אריסון ומתחילה איתה שיחה על השקעות, מה כדאי וכו'. הלא תאמר קרטונית לשרי "חכי", תפתח הלפטופ, תכנס לדף הזה ותשלוף לה כמה חברות על המקום? ואם נניח ששרי נכנסת לחומוסייה ומתחילה לדבר על השקעות ואין בידנו את האינפורמציה להמליץ, אנא נוליך בושתנו?)
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

אוי אל דנטה אתה ממש בנאדם מגניב
{@
אורן_ש*
הצטרפות: 25 מאי 2005, 09:06

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אורן_ש* »

אני חושב שבהחלט זו אופציה, מהסיבה הפשוטה, שאם למי מאיתנו יש קצת כסף, איפה הוא ישים אותו? בבנק, ברוב המקרים (ולא נדבר כרגע על כמה אחוזים נרויח (או נפסיד)). אז מה הבנק עושה עם הכסף, יש לכם מושג? הוא מגלגל אותו למקומות שאולי לא היינו רוצים שהכסף ילך אליהם. כל מיני חברות ובעלי הון. עכשיו, נכון שאם אני משקיע בבורסה, הכסף לא הולך ישירות לחברה, אלא למשקיע שממנו קניתי את המניות, אבל, תחשבו שרק אחוז אחד מהכסף שנמצא בבנקים ילך למניות של חברות ירוקות.... זה הרבה כסף, ולדעתי זה בהחלט ישנה. המניות שלהן יעלו, ואיתן גם ההשקעה של בעלי הון, ופוליטיקאים וכולי...

אז אני בהחלט ממליץ לשקול להשקיע במניות ירוקות. בארץ כמעט ואין (חוץ מאורמת, אלספק ועוד כמה) אבל בארה"ב יש לא מעט, ונכון לתאריך הזה, שהבורסה יורדת, ויותר ויותר יש מודעות לסביבה ירוקה, זו הזדמנות לנסות משהו אחר. למי שרוצה משהו להתחיל איתו אני יכול לתת כמה שמות של חברות:
  • Vestas, החברה הגדולה בעולם לייצור טורבינות רוח, וחברה יותר קטנה בשם Gamesa.
  • חברות שמתעסקות באנרגיה סולרית:
first solar, evergreen solar, suntech, canadian solar, SunPower , biosolar
  • מיחזור של מוצרים אורגניים:
Organic Recycling Technologies
  • חברה שמשווקת מוצרים אורגניים:
Organic To Go Food Corporation

בקיצור, אני החלטתי, שעם כל הסיכון, וכמובן עם הסיכוי, יותר נוח לי שהכסף שלי במניות כאלה מאשר בבנק.
וכמובן, כמאמר כל הכתבים הכלכליים, זוהי אינה המלצה ישירה לרכוש מניות, בלה בלה בלה (או במשמעות באופנית - כל אחד יהיה אחראי על עצמו, ואם הוא יפסיד את כספו שלא יחפש אשמים חוץ מ...עצמו)
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי מיכל* »

הרעיון להשקיע בחברה כזו כמו אורמת מוצא חן בעיני. מסתבר ששווי המניה עלה ביותר מפי 5 בחמש השנים האחרונות . זה רווח טוב!
אל_דנטה*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אם כבר אזהרות: תמיד לשים כסף שאפשר להפסיד חלק ממנו ולא להגיע למצב שצריך לקפוץ מהגג.
גם "גוגל" נכנסה השנה לעסקי האנרגיה החלופית. הירוק הוא עכשיו יותר טרנד (וזה חיובי) אבל צריך להזהר מלהשקיע בבועות סטארט אפ ירוק עם רעיונות מופרכים. תמיד לקרוא דו"חות טוב לפני כל רכישה ולזהר מיועצי ההשקעות של הבנקים, הם תמיד מכוונים לאותן חברות.
פוגית*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2006, 00:18

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי פוגית* »

יש גם קרנות נאמנות ירוקות בארץ.
תחפשו
אורן_ש*
הצטרפות: 25 מאי 2005, 09:06

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי אורן_ש* »

כל האזהרות במקומן, אבל יש להבדיל בין חברות שעושות "פניה" לכיוון הירוק, לבין חברות ירוקות באמת.
אורמת זו חברה ששווה כ-5 מיליארד שקל. זו לא חברת סטרט-אפ. מי שרוצה סיכון נמוך יותר יכול גם לרכוש אגרות חוב במקום מניות. לא נהיים מזה עשירים, אבל זה נותן יותר מפק"מ, וזה גם עם ערך שונה לדעתי.

יש גם קרנות נאמנות ירוקות בארץ.
זה בטוח עדיף על קרנות רגילות (מבחינה אידיאולוגית) אבל אני עוד לא נתקלתי בקרן שמשקיעה רק בחברות ירוקות. למשל, הקרן הירוקה של אלטשולר שחם מבטיחה להשקיע את רוב נכסיה בחברות ירוקות, משמע קצת יותר מחמישים אחוז, ואת כל שאר הכסף היא משקיעה בחברות רגילות, אולי פרט לחברות שממש מזהמות כמו חברות נפט וכאלה.

ולהיזהר מיועצי ההשקעות של הבנקים, הם תמיד מכוונים לאותן חברות.
לא הייתי מכפיש את כולם כך. אם באים עם אג'נדה ברורה, אז אין להם מה להגיד. למשל, תבקשו הסבר מה החברה עושה, כך תדעו אם היא באמת ירוקה. תבדקו כמה שנים היא בתחום (רק תדעו שרוב החברות הסולאריות די חדשות). תשאלו אותו כמה היא הרויחה בשנה האחרונה, ואל תתבססו רק על רווחים עתידיים. למשל Vestas היא יצרנית טורבינות הרוח הגדולה בעולם, ורק בדצמבר היא קיבלה 7 הזמנות מכל העולם להקמת טורבינות, עם אחזקה ל-3 עד 5 שנים. הסיכוי שחברה כזאת תתמוטט היא קטנה, ולאורך זמן הסיכוי שערך המניה יעלה הוא גבוה (למרות שחייבים לזכור שבטווח הקצר המניה עולה ויורדת).

אפשר גם לקרוא כאן:
קרנות הנאמנות הירוקות לא הפליאו השנה בביצועים. זה לא אומר שאי אפשר להשקיע בערכים סביבתיים וגם להרוויח
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי צל_הימים* »

טוב, עם מה שקורה בבורסות בתקופה האחרונה, זה הזמן להעיר את הדף הרדום הזה (בורסה, רדומה??? ) :-0
אז כהשקמה, עברתי על הדף ושליתי את הפנינים האלו:

גם האכסניה הזאתי נראית לכאורה לא מתאימה לדיון בנושא בורסה אבל לדעתי זה המקום הנכון ביותר מסיבה אחת - מודעות.

תוהה האם ניתן לראות בבורסה כלי חיובי ברמה אידאולוגית - רוחנית (למימוש מטרות ירוקות נניח)

אגב, אני ממש נגד מחיקת הדף הזה, הוא חשוב ודן בנושא שהוא במובהק נושא באופני.

וזו סתם מחשבה שלי לבינתיים: על אידיאולוגיה וכסף - ומה אם הכסף הוא האידיאולוגיה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בורסה אידיאולוגית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש למשהו מושג מה קורה עם המניות האלה, או איך הם נקראות, קוד המסחר שלהם?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”