"גם אם אתה בדרך הנכונה... ידרסו אותך אם רק תשב שם!"

תשמע, אדון חן, כל שנה, באותה תקופה, במשך שלושת השנים האחרונות - אני מתחילה להזות על משכנתא.
רציתי לשאול אותך שאלה וחצי (טוב, אולי יותר).
אני יודעת שיש לך גישה לנושאים האלה. בעבר נדמה לי ששאלתי אותך משהו קטן על זה. כולופן, אני אודה לך אם תוכל לייעץ לי כרגע, כי אני שוקלת את זה מאוד מאוד ברצינות.
העובדות והתהיות:
- הנתונים הפיננסיים- אין לי יותר מפרוטה בחסכון (אלא אם 10,000 ש"ח נחשבים?!) .
- אני משלמת שכר דירה כ- 1,700 ש"ח לחודש בדירה מקסימה באזור מדהים, מרכז תל אביב, (אבל בשותפות- מה שכבר מיציתי, תודה ). השכר הולך לעלות, הוועד, הארנונה - הכל יקר בגלל האזור.
- אני מאוד רוצה לקנות דירת חדר בתל אביבי רבתי שלא תעלה יותר מ-65-70 אלף דולר. חישוב מהיר שלי העלה שבריבית של 5% ל-25 שנים - אני אשלם בדיוק כמו שכר הדירה הנוכחי שלי.מה גם שההוצאות מסביב (ארנונה, וכו' יהיו זולות יותר בגלל שהמיקום היה פחות יוקרתי).
- זה אומר לקנות דירה מעאפנה, קטנה, מרוחקת יחסית ממרכז תל אביב (גרה מעל כיכר רבין כרגע...). סביר שתהיה בעיר אחרת באזור- אבל- ש ל י, ול ב ד וכן הלאה.
התהייה היא- ראיתי הרבה פעמים שלא ממליצים לקחת משכנתא כשאין לך שקל... מצד שני- מדובר בדיוק באותה הוצאה על שכר הדירה שלי. נכון שיש מיסים ביטוחים ואולי שיפוצים אפשריים. אבל כששמים מנגד- הובלות, העלאה של שכ"ד ( מה שקורה לעיתים קרובות), הוצאות שוטפות יקרות בשל המיקום - מדובר פחות או יותר באותן הוצאות.
תהייה נוספת - אני רווקה, עוד לא בת 30, כך שנקודות הזכאות שלי שואפות לאפס. בכל זאת- מצב השוק כיום הוא כזה שהריבית נמוכה יחסית. להבנתי תוך שנה- שנתיים היא הולכת לטפס לגבהים מטורפים. מה שאומר שגם אם אחכה עד לנישואין ואחצה את גיל 30 הבא עלינו לטובה, נאמר בשנתיים הקרובות- נקודות הזכאות שאקבל תמורת שינוי הסטטוס שלי תתקזזנה עם הריבית הגבוהה שתהיה, מה שיחזיר אותי פחות או יותר לריבית הנוכחית. מה אתה חושב?
שנית, סתם שאלה. בכל המשכנתאות האלה אני עושה ביטוחי חיים. אם מחר חלילה אני הופכת נכה- הביטוח מכסה חלק מהמשכנתא? כי זה משהו שאני גם חושבת עליו (בדירה בשכירות, אף אחד לא יעזור לך לשלם את השכר אם תקרטעי בבית כל היום...).
אמנם כתבתי פה תקציר שטחי של העניין הזה, בעיקר כי אני רוצה להתייעץ עם כמה וכמה אנשים ולקבל קצת נקודות למחשבה... אבל אשמח לכל עיצה והבעת דיעה.
נחש איזה מרגיעון עלה לי? "אפשר להזמין הזדמנויות..."
תודה