לא בטוח שניתוח קיסרי פחות טראומתי לאם - זה בכל זאת ניתוח בטן גדול עם סיבוכים קשים וקלים, עם איבוד דם משמעותי (למשל, אחת מאלף נשים תדממם כל כך הרבה שיכרתו לה את הרחם בניתוח, אחת מ- 10,000 תמות, לרבע מן הנשים יהיה זיהום, 3-4% יצטרכו לקבל מנות דם ועוד ועוד).
בכולאופן, הסיבה העיקרית(לטענתם) לשימוש במלקחיים היא מהירות חילוץ הילוד במקרה של חשד למצוקה עוברית. אם חושדים שלא טוב לעובר, אז אפילו אם רצים לניתוח קיסרי, זה לוקח 20 דקות במקרה הטוב עד שהתינוק בחוץ. במלקחיים, אם המשתמש מיומן, זה לוקח דקה וחצי. זה הבדל משמעותי.
כמובן שניתן לשאול הרבה על אמינות המוניטור כמדד למצוקה עוברית, כי עובדה שמאז שהתחילו להשתמש במוניטור אז יש באמת הרבה יותר קיסריים בלי שינוי במספר מקרי שיתוק המוחין בלידה. כלומר - הקיסריים נעשו סתם.
היום עושים הרבה פחות מלקחיים, כי זה גם גורם לנזקים איומים - שברים בגולגולת התינוק, נזק לרצפת האגן של האם, דימומים מסכני חיים באם ועוד - די נדירים כמובן כל הסיבוכים, אבל היום, בעידן הרפואה המתגוננת, כמעט אף אחד לא לוקח סיכון ומעדיפים ישר לנתח.
ותמרוש, נראה לי שאת צודקת לגבי המיקרוסקופ, רק ש רופאי נשים לנצח לא היו משתכנעים לשטוף ידיים בין יולדת ליולדת - זה עדיין לא קרה לצערי. לפני כמה ימים בביקור רופאים, הצעתי לרופאה לחטא את ידיה אחרי שנגעה בפצע ניתוח מזוהם של חולה והיא אמרה לי: "דנה, את באמת מציעה לי את הדבר הנכון, את ממש ממש צודקת. אבל חומר החיטוי הזה עושה לי פריחה אז עדיף שלא." הצעתי לה כפפות במקום אבל היא אמרה שלא צריך.
ככה זה. אני לא בטוחה שתיאוריית החיידקים של פסטר ממש חילחלה.