ארומתרפיה ושמנים

שממון_צחיח*
הצטרפות: 05 ינואר 2006, 08:14

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי שממון_צחיח* »

האם אפשר להשתמש בשמנים האסורים בהריון - כגון: רוזמרין ומרווה - בתוך האמבט שאמור לעודד כניסה להריון?
תודה על התשובות.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שממון צחיח,אני אענה לך כאן(בגלל שאינלך דפבית) , יש לי דברים בנימה יותר אישית לומר לך ולכן אם תרצי, הרגישי חופשיה למחוק את דבריי לאחר שתקראי אותם.
איזה שמנים באמת מנקים את הכעס ומעודדים תחושת הרמוניה פנימית ושלום בית?
תבדקי איך את מגיבה לניחוחות של פטיט גריין,טנג'רין(שייכים למשפחת ההדרים),ביטר אורנג',נרולי(בדרך כלל מה שנמכר תחת השם נרולי הוא לא באמת נרולי),לבונה(אני אישית מאד מתחברת אליו)ו-הדס.
האם אפשר להשתמש בשמנים האסורים בהריון - כגון: רוזמרין ומרווה - בתוך האמבט שאמור לעודד כניסה להריון?
לדעתי לא. רוזמרין ממריץ ומעורר ויש לו השפעה מכווצת על הגוף. המטרה שלך היא להרפות ולהכין את הרחם לקליטת הריון. יש כאן סתירה. מרווה מרושתת מאזנת מאד את כל מערכת הרבייה הנשית אבל בזמן ההריון אינה מומלצת לשימוש. עם זאת,אני לא חושבת שיש פסול בלהשתמש בה לפחות כשלב ראשון של הכנה. מרווה רפואית-לא ולא.

ועכשיו לנאום שהכינותי מראש. תראי,בשאלה המקורית שלך את מחפשת משהו שיעזור לך להכנס להריון. אולי לא ניסחת נכון ולכן הבנתי לא נכון...
כניסה להריון מגיעה מתוך אמונה וידיעה של האישה שהיא יכולה להרות. כשאישה מחפשת שיטות לעזור לה להכנס להריון זה אומר שיש בה קול פנימי שלא מאמין ביכולתה להרות. אישה לא צריכה שמנים,עיסויים,הילינג וכ'ו כדי להכנס להריון. אישה בריאה בגופה ובנפשה יכולה להרות.נקודה. הריון הוא תהליך כל כך טבעי ואינסופי שמתרחש.
אני מזהה בך איזשהו מוטיב או קול כזה שלא כל כך מאמין ביכולתך להרות. או אולי קונפליקט פנימי שמתרחש אצלך לגבי הרצון שלך להרות(?). זכרי שככל שתרבי להתעסק בזה-ככה זה יתרחק ממך.
מנסיוני,ההכנה הטובה ביותר והמעשית ביותר שאישה יכולה לעשות עם עצמה לקראת התעברות היא הכנה נפשית פנימית עמוקה ביותר. דרך חשיבה חיובית ואמירות חיוביות. תציצי בדף לואיז היי ,אולי את כבר מכירה את הגישה הזו.
זה לא שהשמנים לא יכולים לעזור אבל זו תהיה טעות לתלות בשימוש בהם תקוות שווא,או לבנות על פתרון שהוא למעשה פיתרון קוסמטי ולא שורשי. הנה כמה רעיונות למשפטי פריון;
הרחם שלי רכה ומרופדת לקראת העובר
יש נשמה שרוצה לצמוח בתוך הרחם שלי
אני נקלטת בקלות ובשמחה
אני מוכנה להיות אמא בגופי ובנפשי
ועוד ועוד משפטים חיוביים ככל העולה על רוחך.

ועוד הצעה ברוח ידידותית ולא שיפוטית-מה דעתך על לשנות את הכינוי שלך(שבכל זאת מעיד על איוזשהי תפיסה שלך את עצמך) לכינוי יותר שופע ומלא פריון?

{@
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

האם למישהו יש נסיון עם אגר אגר? אם הבנתי נכון מכינים ממנו ג'ל ואפשר להוסיף לו שמנים שונים.
תודה.

המלצה חמה חמה על "עומר הגליל".
התקשרתי אליהם בשעה 20:30 ( לדעתי מאוחר לשעות עבודה ) וקיבלתי תשובה מאוד מאוד מפורטת על תמצית שיש ברשותי לטיפול בליחה ובעיות נשימה בשם "סינרג'י" ( בעבר קניתי אותה בהמלצת ובעזרת הדף הזה! )
אני רושמת פה את הדרך לטיפול כפי שקיבלתי מהם. לשימוש כולם.(שיהיה גם לי בשעת הצורך):
|| אז קודם כל 6 טיפות במפזר האדים הקרים*. ( אם הוא בחדר ממש גדול כמו הסלון אפשר 8 טיפות )
קראתי כאן למעלה, למה אי אפשר להוסיף שמנים למכשיר אדים קרים? וגם להבנתי זה לא היה מתאים אבל התעקשה איתי שכן !
|| עיסוי של בית החזה, הגב והשכמות* על כפית של שמן צמחי טוב - 4 טיפות של סינרגטיקה.
להשכיב כך שהטוסיק גבוה מהראש ובתנועות של הוצאת ליחה, כולל דפיקות עדינות בגב.
( אם תתרחש הקאה זה טוב!, כי תצא הרבה ליחה )
|| 3 טיפות על כל כף רגל, לשפשף אותה היטב עד שנהיית חמימה ולהלביש עליה גרב*
את הטיפול הזה יש לעשות כל רבע שעה, למשך 6 פעמים. ואפשר גם כמה פעמים ביום.

<הולכת לנסות :-)>

שמן רבנסרה. בדרך כלל לא נמצא בכל חנות. צריך להזמין או לחפש בחנות איכותית
זה של "עומר הגליל" אפשר להשיג ב"רידמן". נאמר לי שהוא המאסטר של הטיפול לדרכי הנשימה.
(כפי שכתבה בת ההרים מספר פעמים בדף זה)

בריאות לכולם @}
נועה_ברוך*

ארומתרפיה ושמנים

עדכון:
השמן במפזר אדים נהדר! בהחלט מורגש.
בכפות הרגליים זה ממש פרוייקט שלא מתאים ללילה... אז עשינו פעם אחת בלבד.
בבית החזה ובגב, לא הצלחתי יותר מדקה שתיים בכל צד, וכבר הספיק לה.
גם זה משהו. בטח עדיף על כלום, ובטח היא יודעת מה טוב לה.
לדעתי יש קצת הקלה בנשימה. ( גם אצלי :-) )
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה נועה {@
אני גם מורחת 2-3 טיפות מהסינרג'י (כשהקטנים ישנים חזק)על הסינוסים מעל הגבות ועל גשר האף.
אישית אני מעדיפה רבנסרה לעיסוי בית החזה והגב במצב של ליחה והתקררות.
אגב,ל"עומר הגליל" יש גם שמן להתקררות בשם "ווינטר אויל"-מומלץ בחום רב!
יהללוך_מלאכים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יהללוך_מלאכים* »

אפשר לשים טיפות אקליפטוס בתוך מפזר אדים קרים
אפשר לטפטף טיפות אקליפטוס על כרית / שמיכה
תינוקת בת 9 חודשים מאד מנוזלת ומשתעלת
(קראתי את כל ההמלצות מלמעלה)
כרגע יש בבית שמן אקליפטוס
נועה_ברוך*

ארומתרפיה ושמנים

יהללוך, מצטטת מלמעלה:
_במקרה של צינון/רגישות בדרכי הנשימה, אצל תינוקות, רצוי להשתמש בשמן אקליפטוס לימוני או לחלופין שמן רבנסרה אמיתי. שניהם עדינים יותר ומתאימים לפעוטות.
שמן אקליפטוס 'רגיל'(גלובולוס) לא מומלץ לפעוטות וילדים.
העדיפי לבנדר, אורן או הדס במקומו (3 טיפות לחדר רגיל). כנ'ל לגבי עיסוי._

בת ההרים, האם ראית את השאלה שלי בנוגע ל אגר אגר? האם את מכירה?
יהללוך_מלאכים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יהללוך_מלאכים* »

תודה נועה
איך אני יודעת איזה אקליפטוס יש לי?
ואפשרי לטפטף במכשיר אדים קרים?
אנאמה_מילר*
הצטרפות: 09 פברואר 2006, 18:36
דף אישי: הדף האישי של אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אנאמה_מילר* »

אני מזמינה אתכם לקרוא קצת במדור ארומתרפיה חדש אותו אני מנהלת באתר חמשת האלמנטים

www.5-elements.co.il/anama

יש שם מאמרים מעניינים גם לגבי איכות שמנים והרבה מידע.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אך אני לא ממליצה על סינרג'י לטיפול בתינוקות ובילדים. הוא מאוד חזק!!! כמו כן הווינטר. הוא חזק מאוד ומכיל שמן אתרי שנקרא winter green שנחשב בכמה מדינות לרעיל ולא מומלץ לשימוש
אנמה,אני לחלוטין מסתייגת מההסתייגות שלך לגבי הסינרג'י והווינטר. כל יצרני השמנים האתרים המכובדים והאמינים בארץ ממליצים על שימוש בשמנים אילו גם עם ילדים ותינוקות(הווינטר אינו מתאים לתינוקות רכים,זה נכון).בשמן הווינטר שאני מדברת עליו אין בכלל את המרכיב שציינת. "עומר הגליל" היא יצרנית שמנים מעולה ואיכותית שעובדת עם בתי ספר מוכרים וטובים להכשרת ארומתרפיסטים.מקימי החברה הם אנשים מקסימים וישרים. ואני לא מכירה אותם אישית. אני מדברת כלקוחה מאד מרוצה שלהם.
זה שאת מוסרת כאן מספרי טלפון ועושה לעצמך,למעשה,פרסום טוב(ואני חושבת שזה נוגד את רוח האתר,בשביל זה יש את דף ככר השוק. הדף הנוכחי הוא כדי לקבל ידע בחינם ומתוך אהבת הנושא)-מילא. אבל אנא ממך,אל תכנסי לכאן ותעשי לעצמך פרסום בחינם על חשבון שמם הטוב של יצרני וספקי שמנים אחרים שישנם בשוק.שמתי לב שאת עסוקה מאד בלהגיד מה לא טוב ומה לא כדאיאבל לא ממש נותנת אלטרנטיבות אלא מבקשת שיפנו אלייך באופן פרטי.
אז בבקשה, מספיק.תודה {@
ערב_של_שושנים*
הצטרפות: 12 פברואר 2006, 23:59

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי ערב_של_שושנים* »

דף נפלא וריחני@}!!!
תודה לכל תורמות הידע|רעיון|

כמה שאלות, ברשותכן:
  1. דיאודורנט טבעי.
זמן רב אני מחפשת דאודורנט ממרכיבים טבעיים בלבד.

לאחר ניסויים וטעיות רבים, החלטתי פשוט להתיז 3-4 טיפות שמן לבנדר ישירות בבית השחי.
ומצאתי, כי טוב (עובד מבחינת הריח).

שאֵלוֹתַי
האם שימוש יומיומי כזה (שיכול להסתכם בכ-15-10 טיפות סה"כ על הגוף) עלול להזיק?
האם בכלל התזת לבנדר טהור בבית השחי עלולה לגרום לבעיה כלשהי? (לא נצפתה כל בעייה)
  1. ליחה
האם ואיך ניתן לטפל בבעיית ליחה מוגברת, אצל אישה,(אצלי P-:...) באמצעות שמנים ארומתרפיים?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

האם שימוש יומיומי כזה (שיכול להסתכם בכ-15-10 טיפות סה"כ על הגוף) עלול להזיק?
זו כמות גדולה לשימוש יומיומי.אין בעיה עם טיפה שתיים תחת כל בית שחי אבל יותר זה כבר מוגזם.יש לי רעיון בשביל-קחי בקבוק עם שפריצר בקיבולת של 100-200 סיסי. מלאי במים והוסיפי 10-12 טיפות שמן אתרי לפי ההעדפה שלך. מה שאת אוהבת. למשל,לבנדר,פטשולי,ילנג-ילנג,לימון וכ'ו. הכל לפי הטעם.ישנה שיטה להכנת תרסיסי גוף על בסיס וודקה מבושלת שאליה מוסיפים חומץ ומים. זה די "תיק" לפי דעתי.יש פירוט בספר "ניחוחות מרפא".
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שכחתי...ליחה.אם מדובר בבעיה כרונית(ז'א לא משהו זמני כתוצאה מהתקררות) אני ממליצה בחום רב ללכת לטיפול בדיקור סיני.
ערב_של_שושנים*

ארומתרפיה ושמנים

בת ההרים, תודה על התשובה.

ההצעה שלך לשפריצר עם מים+שמן אתרי, מיושמת אצלי זמן רב בהצלחה כ מבשם אוויר, אך לא כדיאודורנט. האם זה אפקטיבי?

(אגב, בעבר ניסיתי להכין את תרסיסי הגוף מהספר "ניחוחות מרפא", אך היה לו ריח דומיננטי מדי של חומץ, לדעתי.)

למה בעצם זו כמות גדולה לשימוש יומיומי?
האם עלול להיגרם נזק כלשהו מכך?

ו תודה על ההמלצה על דיקור סיני. נראה לי שאאמץ אותה @}

שוב, תודה(-:@}
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

_למה בעצם זו כמות גדולה לשימוש יומיומי?
האם עלול להיגרם נזק כלשהו מכך?_
בוודאי שעלול להווצר נזק משימוש יומיומי לטווח ארוך. שמנים אתרים הם לא "סתם" חומר מהטבע. הם בעלי תכונות תראפוטיות,מחטאות,מעוררות או מרגיעות. כל מערכות הגוף המרכזיות מושפעות מכל טיפה שאת שמה על עצמך. לבנדר(לצורך העניין) יכול לעורר את מערכת החיסון,למשל,ולגרום להחלשותה בסופו של דבר.זה קצת כמו לקחת כל יום 2 אקמול,רק בליתר בטחון. ואז כשבאמת תזדקקי לאקמול הוא לא ישפיע עלייך.משהו בסגנון.
לבנדר הוא אחד משלושה שמנים שמותר למרוח ישירות על הגוף אבל מדובר בכמות של מספר טיפות(גג) ורק במקרים של חבלה,כוויה וכ'ו.15 טיפות ביום זה המון .
אני לא יודעת מה אחוזי הלחות במקום שבו את מתגוררת ועד כמה את טיפוס שמזיע. תרסיס הגוף על בסיס מים בוודאי שאינו מנטרל הזעה אבל מנסיוני הוא כן מפיץ ריח נעים ונותן תחושה רעננה. לא בטוחה כמה הוא יהיה יעיל בקיץ בת'א p-:
ערב_של_שושנים*

ארומתרפיה ושמנים

בת ההרים , תודה על התשובה@}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קראתי שתי דעות סותרות לגבי שמן יסמין אבסולוט והנקה, יש שאומרים שמעודד הנקה ובמקום אחר נאמר שאסור להשתמש בתקופת הנקה, מה נכון?

ושאלה נוספת: חודש לאחר לידה, אילו שמנים מומלצים לסימני מתיחה שנוצרו (קראתי ואין דף של שמנים בהריון) ולצלקת של הקיסרי? תודה!
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

קראתי שתי דעות סותרות לגבי שמן יסמין אבסולוט והנקה
תלוי מאיזה חלק של הצמח הפיקו את השמן. אם זה מהפרחים/עלים(אבסולוט)-אין בעיה. אם המשן מופק מהשורשים של הצמח-עוצר חלב. מנסיוני אני יכולה לומר לך שמה משמעודד הנקה זו הנקה נכונה ותזונה נכונה של האם.
לגבי סימני מתיחה יש דף בשם שמנים ארומתרפיים בהריון. לא סגורה על כמה י' יש.
לצלקת הקיסרי-לבנדר! יום יום למרוח בוקר וערב טיפה אחת כל פעם,על הצלקת. וגם,משחת קלנדולה. אפשר לקחת קצת משחה ולהוסיף לה טיפת לבנדר ולמרוח. ככה במשך שלושה שבועות.החלמה והתאוששות מהירה!
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ועוד רעיון הוא לשאול גם את טל טיבי בעניין היסמין. רק כדי להיות בטוחות.היא ה-מומחית.
יהושוע_הפרוע*
הצטרפות: 22 מרץ 2006, 12:55

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יהושוע_הפרוע* »

אצל הספר שלי , הוא מוכר שמן לשיער יבש (ששמים מעט ממנו)
יש לכן אולי מושג איזה שמן עשוי לעזור לשיער יבש?
טל_טיבי*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי טל_טיבי* »

כן. יש לנו מושג........
שמן זית הוא שמן מעולה לטיפול בשיער ובקרקפת.
בתוכו כדאי ונעים לשים שמן לבנדר או גרניום.
לשיער יבש טוב שמן רוזווד, - כדאי ללכת לארומתרפיסט שיכין תרכובת שמתאימה אישית.
ובכל אופן - שמן זית לבד יהיה נפלא.
פשוט - מעסים מעט שמן זית לשיער ולקרקפת לפני השינה, (מניחים מגבת על הכרית שלא תוכתם), ובבוקר פשוט חופפים ושוטפים את השמן.
ד"א - קראתי על מחקר שנעשה בשמן זית שהראה שעיסוי יומיומי של שמן זית לקרקפת, הצמיח בחזרה שיער על קרחות........... המחקר נעשה למטרה אחרת, וזו היתה אחת מתוצאות הניסוי הלא צפויות........
טל_טיבי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי טל_טיבי* »

לגבי שמן יסמין.
יסמין אבסולוט שמופק מפרחים - טוב ואף מגביר זרימת חלב.
אני משערת שזה קשור להשפעה המאד מרגיעה ומלטפת שיש לשמן.
השמן מאד יקר ומאד מרוכז - מספיק טיפה אחת לעשות עבודה נפלאה.
ולכן - כדאי אולי לקנות שמן מהול כבר וכמובן - מותאם אישית, ולא לקנות בקבוק מאד יקר של שמן ארומטי למהילה......
אני לא מכירה שמן יסמין שמופק משורשי הצמח.
יהושוע_הפרוע*
הצטרפות: 22 מרץ 2006, 12:55

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יהושוע_הפרוע* »

תודה טל
הספר שם על הראש מעט שמן לפני הפן ולא שוטפים את השמן מהשיער
האם כדאי עדיין להשתמש במעט שמן זית?
איפה מוצאים ארומתרפיסט טוב שיכול להכין שמן?
טל_טיבי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי טל_טיבי* »

אני לא יודעת מה הספר שם על הראש.
לספרים יש כל מיני תכשירים שאינני בקיאה בהם.
בעיקרון אם משתמשים בשמן זית - אני לא רואה למה להשתמש בשמן של הספר....... D-:
אפשר גם לשים מעט שמן במשך היום - זה לא בעייתי, רק יש אנשים שאינם אוהבים תחושה שומנית בשיער במשך היום.

איפה מוצאים ארומתרפיסט טוב שיכול להכין שמן?
הם די נפוצים......
איפה אתה נמצא?
אנאמה*
הצטרפות: 13 ינואר 2006, 15:59

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אנאמה* »

בת ההרים היקרה
אמנם לקח לי איזה חודשיים טובים כדי לראות את תגובתך לאמירתי למעלה בנוגע לסינרג'י ולווינטר - ואת תקיפתך האישית המאוד לא נעימה ולא מזמינה אך מוטב מאוחר מאשר מעולם לא.
ואכן יש לי דברים רבים להגיד לך. זה ארוך- אז קחי נשימה.
קודם אענה לך ברמה האישית ולאחר מכן אפשר לפתוח דיון ברמה המקצועית. שכן אם אהבת הנושא היא מה שמחברת אותנו לדפים אלה אז יש מקום לדיון פורה נכון?

ראשית אגיב למילותייך הקשות הללו:
"אבל אנא ממך,אל תכנסי לכאן ותעשי לעצמך פרסום בחינם על חשבון שמם הטוב של יצרני וספקי שמנים אחרים שישנם בשוק.שמתי לב שאת עסוקה מאד בלהגיד מה לא טוב ומה לא כדאיאבל לא ממש נותנת אלטרנטיבות אלא מבקשת שיפנו אלייך באופן פרטי.
אז בבקשה, מספיק.תודה"

א. אני לא ספקית שמנים!!! ואין לי מניות בשום חברה. אין לי דבר ושמץ דבר נגד עומר הגליל ואין לי שום כוונה לעשות פרסום לעצמי על חשבונם שכן אני לא מתחרה בהם בשום צורה.
גם אני כמוך ארומתרפיסטית ולקוחה מרוצה של ספקים (אחרים מעומר הגליל במקרה), ולכן אשמח להמליץ עליהם.
הקהל הרחב רשאי לקבל מידע על כל מיני ספקים אחרים מלבד אלה שאת אישית ממליצה עליהם.
לא צירפתי את שמם בכדי להמנע מפרסום לא הולם של ספקים במדור הזה.
אני לא גובה כסף ושירותי הייעוץ אותם הצעתי למעלה הם חינם!!!
הן במדור ארומתרפיה אותו אני מנהלת, הן בפורום אותו אני מנהלת, הן במייל שלי האישי, או באתר שלי וגם טלפונית.
לכן אני מזמינה אנשים ליצור איתי קשר ואזמין גם בעתיד. לעיתים אין כמו שיחה ישירה לפתור תהיות!!
גם את שמות הספקים מהם אני מרוצה אני יכולה למסור טלפונית ולכן השארתי כאן את טלפוני ופרטי האישיים.

שוב אני מדגישה - אין אני מתפרנסת ממכירת שמנים - כך שאין לך מה לקפוץ.

לדעתי - מן ההגינות שאם אתן ממליצות על מקומות לימוד ועל ספקים שמוכרים שמנים למעלה בראש הדף, לפחות תעשו מחקר מקיף או תנו מקום לאחרים גם לפרסם שמות של ספקים מהם הם מרוצים או מורים בתחום וכדומה.
כדי שלא תהייה צביעות שכזו שהמדור חף מפרסום!!! ושוב - לי אין עניין אישי שכן אני לא ספקית שמנים!!! אומר זאת שוב כדי שזה יקלט!!

ב. סליחה על הפרסום הטוב שרכשתי לי כאן במדור לגבי קורסים בתחום שאני מלמדת. בזמנו לא הייתי מודעת לקיומו של ככר השוק ואכן מאז היותי מודעת לו אני מפרסמת את עצמי בפרסום טוב שם ותודה על הערתך "האוהבת". גם אם יש לך ביקורת יש צורה ודרך לומר אותה!!

ג. תאמיני לי שאם לא היית תוקפת אותי כך היינו יכולות לדבר בצורה הרבה יותר נעימה ומשתפת גם אם יש חילוקי דעות מקצועיות. זה רק הופך את הכל יותר מעניין לא?
הרי את זו שאמרת למעלה שיש המון דעות לגבי ארומתרפיה ושמנים אתריים ולעיתים הן אף סותרות נכון? אז איפה הפתיחות לקבל אותן? האם זה רק סיסמא?

וכעת לתגובה המקצועית
תערובת סינרג'י (לפחות המקורית וזו ששלוס מוכר) מורכבת משמונה שמנים אתריים מאוד אבל מאוד חזקים!!!
ואם נכתב למעלה שעץ התה חזק אנרגטית מדי לתינוקות - ואני מאוד מסכימה - אז סינרג'י על אחת כמה וכמה.
הוא מכיל שמנים כגון הל, תימוס, מנטה חריפה שהם מכילים מרכיבים כימיים מאוד חזקים כגון קטונים שאסורים בתכלית השימוש לתינוקות!!!
אני ארומתרפיסטית ואם לשניים ובחיים לא אשתמש בתערובת זו על תינוקות ועל ילדי לפחות עד גיל שנתיים!!!
ואם כן, רק במקרים אקוטיים ביותר כגון - דלקת ראות קשה וגם אז אעדיף טיפול בכפות הרגליים וכדומה.
כן, יתכן שיש ארומתרפיסטים אחרים שיחלקו עלי. אבל זה כל היופי נכון? שיש המון דרכים לשימוש בשמנים וכל אחד יכול למצוא את דרכו האישית הנכונה שמורכבת מידע ואינטואיציה גם יחד.

אז בבקשה ממך בת ההרים היקרה
יתכן כי דרכתי כאן בטריטוריה מסומנת היטב אישית שלך ואיתך הסליחה
אבל אני מבקשת תמיד לברר פרטים קודם לפני שמניחים הנחות ותוקפים
ואולי הדיון איתך נותן לי מוטיבציה לפתוח דף בית ושם לנהל איתך מלחמות אישיות אך כולי תקווה שלא יהיו יותר!!
בברכה
אנאמה מילר
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

אבקש את עזרתך בת ההרים או מישהו אחר שיודע, למה יש הבדל כזה מהותי בין שמן לבנדר של פיור אויל שריחו עדין והוא שקוף לבין שמן לבנדר של פרימוורה ששמו לבנדר פיין וריחו חזק ובלתי נסבל גם בתערובות עם שמנים נוספים? הרי שניהם אמורים להיות שמנים אתריים אמיתיים. וד"א מוכרת בחנות ל'אוקסיטן בחיפה אמרה לי שהשמנים האתריים של פיור אויל אצלה בחנות טובים עד 5 שנים מיום היצור - זה היה כשבדקתי שמן שיוצר ב2003. מה שכן, כל השמנים שם זולים יחסית, 47 ש"ח לכול שמן.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אנמה בהחלט ארוך (-:
אני מבינה שאת מרגישה מותקפת אבל חזרתי וקראתי את דבריי ועדיין איני מוצאת שם תקיפה או השתלחות. נכון שהערתי את תשומת ליבך.אני עדיין עומדת מאחורי הערותיי המקוריות.אני אשמח מאד לנהל דיונים מפרים ומעניינים בנושאי ארומתרפיה ועוד. העניין הוא שאת נוהגת להכנס לכאן לעיתים רחוקות,להשאיר "פצצות" ולהעלם. ובאמת שאני אומרת זאת ברוח טובה. תראי,איני מכירה אותך ולכן אין לי כל סיבה להסתייג ממך ברמה האישית.
את מוזמנת לערוך בדף ולהוסיף למעלה עוד קישורים לאתרים בנושאים רלוונטים,כולל המלצות ספקים.אני לא חושבת שיש כאן מונופול. פשוט יש כאן משתתפים קבועים שטרחו וערכו והוסיפו. אולי לכן זה נראה לך כך. אבל כולם ירוויחו מעוד מידע מהימן.
מברכת אותך בחג חירות שמח(מה שנותר ממנו בעצם) ואביב נפלא מלא ניחוחות {@
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

וד"א מוכרת בחנות ל'אוקסיטן בחיפה אמרה לי שהשמנים האתריים של פיור אויל אצלה בחנות טובים עד 5 שנים מיום היצור
למיטב ידיעתי שמן אתרי בדר'כ טוב לשימוש עד 3 שנים מן הייצור. 5 שנים זה המון
האמת היא שאני אישית לא מתלהבת לא מפיור-אויל ולא מפרימוורה. למילה "פיין" אין שום משמעות.מה שחשוב הוא מאיזה זן הפיקו את השמן ומתי.
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

אני התאכזבתי מעומר הגליל, הבטיחו שישלחו לי דף הסבר עם הסינרג'י ועכשיו יש לי אותו אבל לא ברור לי ממה מורכב למי לתת ובאיזה אופן וגם שלחו לי שמן (אחר) שכתוב עליו "תאריך תפוגה 2005."
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני התאכזבתי מעומר הגליל, הבטיחו שישלחו לי דף הסבר עם הסינרג'י ועכשיו יש לי אותו אבל לא ברור לי ממה מורכב למי לתת ובאיזה אופן וגם שלחו לי שמן (אחר) שכתוב עליו "תאריך תפוגה 2005."
דברי איתם.הם מקשיבים.
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

העניין הוא שאת נוהגת להכנס לכאן לעיתים רחוקות,להשאיר "פצצות" ולהעלם

מה שנכון נכון. למדתי ואכן הנה אני נכנסת שוב היום כדי לראות ולקרוא.
אני אשמח להוסיף מידע לגבי ספקים טובים ומהימנים ועוד קישורים ברגע שאבין איך עורכים ואיך מוסיפים וכו'...
אני מניחה שעם הזמן הכל יתבהר.
תודה על התגובה
אני שמחה שניקינו וטיהרנו את האווירה
מה שכן - כל הסיפור דחף אותי לפתוח דף בית קצר (עדיין לא מושקע ומאוד בסיסי) אבל לפחות זה עוד צעד להצטרף רשמית...
נשתמע בקרוב
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

יש לי תינוק מנוזל בן חודשיים. האם יועיל לעסות את אזור הסינוסים עם שמן? יש לי בבית שמן שקדים ושמן אקליפטוס לימוני. הבנתי שאפשר להוסיף טיפת אקליפטוס לכף שמן שקדים. כן? לא? עוד הצעות?
שמן אקליפטוס במבער שמנים- כבר משתמשת. לא נצפתה הקלה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אורית לדעתי גיל חודשיים הוא עדיין גיל מאד צעיר לכל שמן מלבד קמומיל רומי ולבנדר.הטיפול באמצעות מבער שמנים צריך להתבצע במזל שלושה לילות ברציפות ואז הספקה ליומיים וחוזר חלילה. הייתי מוסיפה למבער אך ורק לבנדר ו/או רבנסרה,סה'כ 3 טיפות.
מנסיוני טיפות מי מלח לאף מאד עוזרות. לפני הנקה להזליף רק לנחיר אחד ואפילו שזה נשמע קצת נאצי,לסגור לו בעדינות את הפה כדי שישאף דרך האף.לא להתעצל. להזליף לפני כל הנקה לנחיר אחד. זה מונע בליעת אוויר בהנקה(ואז תופעות לוואי של הקאות בגלל שהמעי מלא אוויר). נסי גם להניח ליד ראשו קערית עם קצת בצל קצוץ.
החלמה מהירה!
תזמורת_הים*

ארומתרפיה ושמנים

הבעיה עם מי מלח, שכבר נסיתי, היא שהוא כל הזמן מזיז את הראש ולא נותן לי לשים לו. ועוד לפני הנקה... כשהוא עצבני ורעב... וואי וואי, ישמעו את הצרחות שלו מקילומטרים :-|
הבצל נשמע יותר מעשי. תודה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

יש שיטה להחזיק אותם ככה שלא יוכלו לזוז(כבר אמרתי נאצי?)ומהר לשים בנחיר מי מלח. אבל לא משנה.... ספרי לי איך עבר הבצל.
תזמורת_הים*

ארומתרפיה ושמנים

אספר מחר... עכשיו אין בצל בבית (אין טעם לקנות, אני מבשלת עם תינוק במנשא אז מי יכול לחתוך בצל? :-P)
בכל זאת רוצה לשמוע את השיטה הנאצית.
אגב החמסין היום ממש שיפר את המצב, אולי זה כבר יסתדר לבד.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

קניתי שמן קמומיל רומן לטיפול בתינוק אבל יש לו ריח חזק ולא נעים לי, חשבתי שיריח כמו תה קמומיל. ככה צריך להיות? (הוא לא כחול אז הוא לא קמומיל גרמני והוא עלה הרבה אז סביר להניח שהוא אמיתי)
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

יש לי תינוק מנוזל בן חודשיים. האם יועיל לעסות את אזור הסינוסים עם שמן?

אהלן אורית. אני לתינוקי המנוזל מטפלת החל מגיל חודשים באקליפטוס רדיאטה לצינון. 1 טיפה מהולה בשמן בסיס בעיסוי על החזה והגב. עוזר פלאים למערכת החיסון ולנזלת. כמו כן במקביל טיפטפתי כל כמה שעות בלילה על המזרון (במקום מרוחק מהפנים) רבינסרה ורדיאטה ובמבער. כאשר המצב הוטב הפסקתי. בדרך כלל הוא הגיב מאוד מהר. מיידית כמעט ואחרי יום המצב השתפר. לפעמים הייתי צריכה לחזור יומיים על הטיפול.
אחרי כמה שבועות או ימים אם חזר מצב הצינון - חזרתי על הטיפול. זה מאוד עוזר לו. וברוך השם הוא במצב טוב כבר הרבה זמן אחרי תקופה ארוכה של צינונים ונזלות כל החורף. כרגע הוא כבר עוד שבוע בן 7 חודשים.
אז אני ממליצה על עיסוי חזה. גם עבודה בכפות הרגליים עם שמנים אלה יכולה לעזור מאוד מאוד. כדאי להתייעץ עם רפלקסולוג או אבי גרינברגאי או כאלה.
בהצלחה
ואולי זה כבר עבר ...
מוטרדת_סביבתית*
הצטרפות: 29 אפריל 2006, 16:28

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מוטרדת_סביבתית* »

לאחרונה יש אצלי בבית בעייה של קרציונים שהם טפילים שנמצאים על יונים!!! וזה נורא!
הם קטנים ביותר, נראים כמו ראש סיכה, וגורמים לעקצוצים וגירודים מטרידים ביותר.

הם אפילו עוברים לבגדים, ומהבגדים הם קופצים לאנשים סמוכים שמתחילים גם הם להתגרד!!!

ניסיתי לרסס במים מהולים בשמנים אתרים (לוונדר וציפורן) וכמובן כביסות בלי סוף, - יש למישהו מידע איך אפשר להדביר אותם, רצוי באמצעים טבעיים?

תודה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אויש...
נשמע לא סימפטי.
הייתי מנסה להוסיף למי שטיפת הרצפה שמנים אתרים,כ-12 טיפות לדלי מים. משנים שמרחיקים חרקים טפילים;לבנדר,ציטרונלה,מנטה,קינמון,עשב לימון...
בכלל,כדי למגר אותם מהבית,להכין תרכובת שמנים כנ'ל(עד שלושה וכדאי מאד לשלב קינמון)ולהוסיף לכל דבר שמנקים. למטליות המטבח,לסמרטוט הרצפה,לתרסיסי אוויר....
להוציא מהבית כל משטח שסופג כאילו חרקים;שטיחים,מחצלות...
נועה_ברוך*

ארומתרפיה ושמנים

מבקשת המלצה של מטפל/ת בארומתרפיה בת"א @}
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

לאחרונה יש אצלי בבית בעייה של קרציונים

אם ניסית את מה שבת ההרים אמרה ולא עזר אז:
אפשר לנסות את השמנים הבאים (להוסיף למי שטיפת הרצפה ולתרסיסים על שטיחים וכו'): טגטס, תימוס אדום, עץ התה כמובן, ואפילו אפשרי במקרה קיצוני ביותר להשתמש בפני רויאל - שהוא שמן רעיל לשימוש על הגוף אבל חיים שלוס מוכר אותו למטרות כאלה נוראיות ואיומות והוא כל כך קטלני שאפילו הקרציונים הנוראיים בטח לא ישרדו אותו. צריך לעבוד איתו כמובן עם כפפות. אם תרצי אדבר עם חיים שלוס לקבל הדרכה נוספת בנושא.
בהצלחה ושלא נדע
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

מבקשת המלצה של מטפל/ת בארומתרפיה בת"א

לא מכירה אותה בכלל אך ממליצים עליה ב"שלוס" ורדה גינת - 3922500 052 - אני מציעה לדבר איתה ולראות אם מתחברים אליה.
בהצלחה
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעלי_לה »

האם עיסוי ארומתרפי יכול לעזור לשחרר הידבקויות בבטן עקב ניתוח קיסרי, הגורמות לכאבים איומים בווסתות ובביוצים? אם כן, אילו שמנים מומלצים? אם לא, האם יש רעיון אחר לדרך טיפול?
מרגנית*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 21:55

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מרגנית* »

תנסי הומיאופט בתל אביב שנקרא מיכאל יניב
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

יעליל'ה מנסיוני הישיר באותו מצב,דיקור סיני.
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

יעלילה. שווה לנסות גם בשמנים במקביל. אני ממליצה על שמנים משחררי כיווצים שעוזרים גם בכאבי מחזור ללא כל קשר למצב שאת מתארת.
אניס, שומר, מרווה מרושתת, לבנדר, קמומיל וקימל. לא חייב גם את כולם.. אם יש את כולם זה סבבה אבל אם לא - לא להיכנס להוצאות. המרווה מאוד חשובה ואחד מ:או אניס או שומר או קימל. כמובן לבנדר גם כדאי.
אפשר גם לבקש מארומתרפיסטי תערובת מוכנה לעיתים זה יותר זול מלקנות את כל השמנים.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה רבה.
עכשיו_אני*
הצטרפות: 21 ינואר 2006, 21:22
דף אישי: הדף האישי של עכשיו_אני*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי עכשיו_אני* »

מחפשת שמן למבער שיהיה לו ריח מתקתק. מבקשת שתכוונו אותי איזה שמנים כדאי להריח. כל אלה שהרחתי עד היום לא ממש היו בכיוון.
פאולה_גיב*
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

שלום לכולן
קראתי למעלה שאין למרוח שמנים אתריים ישירות על העור.
חזרתי לשנותיי בתיכון ומרחתי על עצמי שמן פצ'ולי מאחורי אזניי.
האם יכול לגרום לנזק משמעותי?
אם ברצוני להתבשם בפצ'ולי, האם ניתן לרכוש אותו בצורת בושם? אם כן, היכן?
תודה
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

באתי כי כתבת לי בדף
אני לא אשת מקצוע אבל על פניו נראה לי שאפשר להוסיף את השמן פצ'ולי לשמן בסיס כלשהו חסר ריח.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני לא אשת מקצוע אבל על פניו נראה לי שאפשר להוסיף את השמן פצ'ולי לשמן בסיס כלשהו חסר ריח
בהחלט. אפשר להוסיף 2 טיפות פטצ'ולי לכפית שמן זרעי ענבים ולמרוח כבושם.
יש חנויות שמוכרות תמציות ריחניות וניתן להשתמש בהן ע'י מריחת טיפה מאחורי האוזן.
פאולה,אני לא חושבת שיכול להגרם נזק משמעותי. אגלה לך משהו-גם אני עושה כך לפעמים(וגם עם נרולי).
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

מחפשת שמן למבער שיהיה לו ריח מתקתק. מבקשת שתכוונו אותי איזה שמנים כדאי להריח. כל אלה שהרחתי עד היום לא ממש היו בכיוון.

מה הרחת? האם הרחת את שמני ההדרים הפירות כגון: מנדרין ותפוז? זה הכיוון או לא? ילנג ילנג? כל אחד מגדיר מתקתק אחרת...
כמובן שמן וניל הוא מתוק מאוד אך מאוד מאוד יקר ואם לא יקר - לא להשתמש.
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי גלי* »

שלום - מה לשים ואיך לכלב עם פצע פתוח במפשעה (על-מנת למנוע זיהום)שנפתח עקב גידול סרטני שמתפשט כנראה לבלוטות הלימפה? רואים בשר חשוף, נוזלים יוצאים מן הפצע אך לא רואים מוגלה - תודה!
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

אוי!!! מסכנון !!!
עץ התה הוא אחד השמנים נוגדי הזיהומים החזק ביותר. יש בעיה איתו לגבי כלבים לפעמים שהוא מאוד חזק ומפריע להם מאוד בריח. אז אפשר לבנדר. גם לבנדר מחטא ומאחה רקמות. לבנדר גם ייבש את זה מעט. פשוט לנסות לטפטף את זה בזהירות פנימה... אפשרות נוספת היא להניח רטייה על המקום. גזה ספוגה בלבנדר ועליה פלסטרים - לחבוש את זה. להחליף פעמיים ביום את הסיפור ולהספיג שוב. אם אפשר לבנדר ועץ התה ביחד מה טוב.
אם יש דלקת במקום - אפשר להוסיף סנדל ווד, או ארז, או ילנג ילנג או אחד הקמומילים...
אבל באמת לא חובה. עץ התה והלבנדר אמורים לעשות עבודה מצויינת.
בהצלחה
הטבעית*
הצטרפות: 27 מאי 2006, 10:23

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי הטבעית* »

שלום.שנים אני סובלת מצפורניים נגועות בפטריה בכף הרגל.ושנים סרבתי להיעזר בכדורים שרופא עור המליץ ובסוף נשברתי לקחתי סידרה של כדורים שאכן ניקה את הציפורן מהפטריה.אבל כעבור שנה הפטריה חזרה. מחפשת פתרון במה שרק אפשר רק לא כימי.מה מומלץ?
יעל_ג*
הצטרפות: 16 ינואר 2002, 14:55
דף אישי: הדף האישי של יעל_ג*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעל_ג* »

אנו לפני מעבר לבית חדש צביעה ושיפוץ.
חשבתי להוסיף לצבעי הקיר שמן אתרי, חשבתי על לוונדר. מה דעתכן?
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

האם ואיך ניתן לזקק שמן באמצעים ביתיים?
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

יעל ג; למיטב ידיעתי אין כל תועלת תראפוטית בהוספת שמנים אתרים לצבע קיר. מכיוון שהם נדיפים וזקוקים לחום כדי להתפרק-את לא תשיגי כלום מהוספתם לצבע קירות סינטטי.
להוסיף שמן אתרי לצבעי אקריליק,יכול להיות נסיון מעניין.

פלוני אלמונית - ניתן.אבל את צריכה או ללמוד את זה באופן פרטי או לחפש ספר נקודתי ומפורט.דרך האינטרנט זה חפיף לאללה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

זו אני עניתי מעל.
שרון_רב*
הצטרפות: 02 אפריל 2004, 02:30
דף אישי: הדף האישי של שרון_רב*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי שרון_רב* »

בספר "ניחוחות מרפא" ישנם מתכונים להכנת סבון/שמפו, המבוססים על "פתיתי סבון טהור" / סבון קסטיליה / שורש בורית.
האם למישהי יש מושג היכן ניתן להשיג את החומרים הללו?
תודה.
אמא_של_אופק*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אמא_של_אופק* »

בספירולינה בבית לחם הגלילית בטח אפשר להשיג פתיתי סבון (יש להם גם אתר אינטרנט)
שרון_רב*
הצטרפות: 02 אפריל 2004, 02:30
דף אישי: הדף האישי של שרון_רב*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי שרון_רב* »

פתיתי הסבון שלהם, וגם במקומות אחרים שראיתי, עשויים מגליצרין. האם לזה הכוונה בסבון טהור?
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

פתיתי סבון אפשר גם אצל בילהה מארומה מור - 054-7720205
בהצלחה
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

האם ואיך ניתן לזקק שמן באמצעים ביתיים?

ניתן. מכשיר בשם קלבינג'ר. אפשר לרכוש אותו בחנויות מקצועיות בדרום תל אביב אך אין לי מושג איך מגיעים אליהם.
אפשר להתייעץ עם ספקי שמנים שמוכרים שמנים תוצרת הארץ ומפיקים כאן בארץ כגון: אשור שמנים ארומתיים. חפש/י בגוגל את האתר שלהם
בהצלחה
אלמונית_מבולבלת*
הצטרפות: 04 יולי 2006, 17:11

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אלמונית_מבולבלת* »

שלום :-)
קניתי את הספר "ניחוחות מרפא", אני קוראת ולומדת אבל לא ממהרת להשתמש..
באופן כללי קראתי המון אזהרות באינטרנט לגבי שימוש לא נכון וסכנות,
ואני בחורה פחדנית שאוהבת להיות בsafe side.
אבל בינתיים אני נהנית מאוד מפיזור שמנים במבער ובקופסאות אחסון. :-)
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

א. אסור להשתמש בשמנים ישירות על העור, אלא מהולים בשמן נשא. באינטרנט קראתי שבלבנדר ועץ התה מותר (לעקיצות ופצעי בגרות), במינונים נמוכים, אבל בספר אין לזה התייחסות: רק מומלצת טיפה נקיה של לבנדר במקרה של עקיצה. עץ התה הוא מחוץ לתחום? ומה לגבי לבנדר לפצעי בגרות בודדים?
כיוון שבכל זאת הבנתי ששמן עץ התה מועיל לעקיצות יתושים- מה לגבי טיפת שמן עץ התה מהולה בשמן שקדים? מתקבל על הדעת?
ב. בספר ישנם כל מיני מתכונים בהתייחסות לעירוב שמנים עם שמני נשא מסוימים, אני בהחלט מתכוונת לדייק במתכונים ולא להכין על דעת עצמי משהו לשימוש על העור, אבל רציתי לדעת האם יש בעיה כלשהי עם ערבוב שמנים על דעת עצמי למבער או לתרסיס? לפעמים יש לי מחשבות על ריחות שנידמה לי שילכו נהדר לחדר מסוים, אבל אני חוששת להפגין יצירתיות (והרי קראתי שאם יש ספק, לא עושים :)) רק למטרות ריח. אני חוששת בגלל שאני לא מבינה בהליכים הכימיים של השמנים, ואולי יש עירובים שיכולים לגרום לנזק.
ג. טפטוף 3-5 טיפות שמן כלשהו באמבטיה נחשב למהילה? בכל מקום אני רואה התייחסות לאמבטיה עם כמה טיפות, אבל לא הבנתי עם שמנים אתריים חייבים להיות מהולים בשמן נשא, או שגם מים נחשב. ועל אותו עקרון- 3-4 טיפות של שמן בתרסיס מים- זה מהול? בטוח לרסס אותו בבית? והאם במצב כזה כדאי להגביל את כמות הריסוסים, כי כשעשיתי את זה הרגשתי שהריח מתנדף מאוד מהר (אולי הבחירה של השמן (נרולי) לא הייתה נכונה).
ד. המשך ישיר לשאלה של קודם: האם ריסוס כזה יכול לפגוע בבעלי חיים? מרססים לאוויר, ובסופו של דבר זה צונח על הרהיטים, שאח"כ הכלב והילדים יושבים עליהם. מצד אחד זאת נראית לי כמות מינורית, ומצד שני.. ומה לגבי טפטוף של כמה טיפות נקיות בארונות/מיטות? מסוכן?

אני מצטערת על ההתפרצות והעומס בשאלות,
(אני שוקלת לקחת קורס בנושא כדי להבין אותו לעומק, יש לי הרגשה ששימוש רק ע"פ ספר הוא קצת לא זהיר. :-))

תודה רבה לקוראים ולמשיבים!
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

אכן תמיד כדאי ללמוד מה עושים אם יש אפשרות וזמן אבל אין סיבה לחשוש כל כך!! אם עובדים עם שמנים איכותיים - לא ידועים לי עירובים בין השמנים שיכולים לעשות נזק. שמנים עובדים בעקרון סינרגטי - מעצימים זה את זה ומוסיפים זה לזה איכויות.
מים הם לא נשא של שמן אתרי לכן כאשר מוסיפים כמה טיפות באמבט חשוב למהול אותן קודם במלחים מינרליים לאמבט או בשמן נשא כדי שהשמנים יתפזרו על פני המים ולא יגרמו נזק לעור.
כנ"ל גם לגבי תרסיס - מהילה קודם של השמנים במלחים או באלכוהול ולאחר מכן הוספת מים. אין בזה שום סכנה לגבי ילדים וכלבים וחיות בית. יש צורך להקפיד על מינונים. המינונים שמצויינים בספר ניחוחות מרפא לטעמי האישי גבוהים מידי. הייתי מורידה כמה טיפות ממה שהיא כותבת.
הריח מתנדף מהר כי שמנים הם נדיפים. לא הייתי ממליצה על שמן נרולי אם את יכולה לאפשר לעצמך לקנות אותו. שמן נרולי איכותי הוא מאוד יקר!!! אם את קונה שמן נרולי זול מאוד - עדיף לא להשתמש בו זה מעיד על איכותו הירודה.
עץ התה ולבנדר אכן ניתן לשים ישירות על העור גם במקרי עקיצות לחיטוי וגם למקרים של פצעי אקנה.
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

האם פצ'ולי באמבט יכול להועיל לקנדידה בנרתיק?
או להזיק? משהו?..
זה פשוט כל מה שהיה לי, מחר אקנה לבנדר, בהן צדק, או עץ התה אם אמצא את זה כאן אצל מישהו.
פשוט בינתיים נורא נזקקתי ל-משהו- באמבטיה.. והפצ'ולי ככה קרץ לי בכיוון הנכון.
(האמת שהוספתי גם מיצוי של תה קמומיל. אני מאלתרת כרגע..)
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כל שמן אתרי הוא בעל תכונות אנטיספטיות/מחטאות. פטשולי פחות מתאים לטיפול בקנדידה. לכי על עץ התה.
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

תודה, כבר הלכתי... רק מהריחניות וכל ההתעסקות עם השמנים אני מרגישה יותר טוב...:-)
יעל_אחרי_שנתיים*
הצטרפות: 19 יולי 2006, 23:48

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעל_אחרי_שנתיים* »

חייבת להמליץ לערב של שושנים, אם את עדין בעניין.. על שמן גוף וילד-רוז של ולדה, אני חושבת שזה מה שאת מחפשת... (אבל לא יודעת אם קל להשיג בארץ)
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תמר* »

שמן אורגנו- האם ניתן לטפטף טיפה אחת מתחת ללשון לילדה מקוררת?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

למה דווקא אורגנו?
תמר*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תמר* »

כי קראתי שהוא עוזר במקרים של דלקת גרון סוג של אנטיביוטיקה טבעית.
האם מיצוי האורגנו זהו השמן האתרי של האורגנו?

קניתי את השמן האתרי, אבל, הריח כל כך חריף. אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי את הכוונה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תמר,
לא מטפלים בילדים בבליעת שמנים אתרים.
אורגנו הוא לא שמן שמתאים לילדים.בת כמה היא?
מיצוי הוא אמנם ריכוז גבוה של צמח אבל אין קשר לשמן אתרי.שמן אתרי הוא שמן בעל מרכיבים מאד נקודתיים שמופק מהצמח על חלקיו השונים.
בילדים לא מטפלים בבליעת שמנים אתרים.גם לא טיפה.ולמה מתחת ללשון?
בילדים מטפלים דרך הרחה(מבער שמנים),אולי אינהלציה(מכשיר אדים,הוספה לאמבטיה חמה),ועיסוי בית החזה והגב.
אפשר להכין חליטות של צמחי מרפא שיכולים לעזור.אני לא יודעת בת כמה היא וזה משנה. אבל להתקררות מתאימים בבונג,סמבוק שחור,מרווה,טימין.מאד תלוי הגיל.
אני יודעת כמה מתסכל שהילד מקורר אבל יש שיטות רבות ויעילות מאד להקלה וזירוז הריפוי.שילוב של טיפול להקלה בגודש וליחה משולב בתזונה מחזקת.
אני לא ממליצה להשתמש בשמן האורגנו.
תמר*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תמר* »

תודה על המידע.
עכשיו יש לי שמן ארגנו בבית שבטח לא יעשה בו שימוש בזמן הקרוב :-(
במקור שקראתי כתבו פעם אחת מיצוי ופעם אחת שמן- אז לא ממש הבנתי מה הכוונה. בכל מקרה אני לא מתכוונת לעשות בו שימוש.
איפה אפשר לקנות מיצוי? גם בחנויות טבע? לא נתקלתי בזה עד היום.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אם שתינו מדברות על אותו מיצוי אז הכוונה היא לטינקטורה.שזה מיצוי של הצמח באלכוהול.אפשר להזמין דרך ברא צמחי מרפא של שרון קוצר, למשל. או דרך נטורופתים. מנסיוני ילדים לא אוהבים מיצויים וזו המון התעסקות לנסות "להחביא" את המיצוי בתוך מיצים וכ'ו.
אם עדיין לא פתחת את השמן אולי תוכלי להחליפו בשמן אחר?
לאורגנו יש תכונות מיטיבות עם בעיות נשימה כרוניות ולא נקודתיות כמו התקררות נפוצה. הוא נחשב כדוחה כינים. אולי לשמור לשעת מצוקה שכזו? שעדיף שלא תהיה.... :-P
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אני* »

שלום רב!
תחלתי להתעניין בארומתרפיה לא מזמן, והתחום מושך אותי עוד ועוד :-)
יש לי שאלה - הנני בת 24 ומזה 4 שנים יש לי אקנה, שלפעמים מופיעה ולפעמים נעלם...מתחזק כמובן בתקופות של סטרס נפשי...ייתי אצל מספר רופאי עור, כאשר אחד רשם לי רואקיוטן (שמעתי שהוא עושה נפלאות,אך שתופעות לוואי נוראיות), אחרים נתנו משחות שונות ואנטיביוטיקה..תאמת אף פעם לא הקפדתי עם אנטיביוטיקה, לא הצלחתי לבלוע כדור פעמיים ביום במשך חודשים...לא מזמן המליצו לי על עץ התה...אני מורחת על הפנים מדי ערב,ויש לי קצת הקלה (חשוב לציין שהפנים שלי לא מלאי פצעונים, אך יש לא מעט באיזור הסנטר שמשאירים אחריהם גם צלקות קטנות)...רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות כדי להיפטר מבעיה זו? ולאורך איזו תקופה אפשר למרוח את עץ התה?
תודה רבה! :-)
גליה*
הצטרפות: 16 יוני 2004, 23:06

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי גליה* »

שלום לאני
קודם כל דעי שפצעים באיזור הסנטר קשורים לחוסר איזון הורמונלי או בעיות בואגינה (דלקת/פטריה). מריחת שמן עץ התה נקי על הפנים זה לא רעיון טוב בכלל. הוא אכן מחטא ומחסל בקטריות אבל הוא חזק מאוד. אפשר לשים אותו נקודתית על הפצע. כאשר לי יש תקופות של פצעונים (אצלי זה מופיע באיזור הלחיים, פה ושם פצע אבל אני יודעת כמה זה מציק ומתסכל) אני משתמשת הרבה במסיכות של אדמת חוואר, מינרלים של ים המלח ועוד..(אני רוקחת אותן לפי מתכון שקיבלתי בלימודי הארומתרפיה). חשוב להקפיד לשטוף את הפנים פעמיים ביום בסבון טבעי כמו מיצוי סלק סוכר. אפשר למרוח תערובת שמנים אתריים ברוש ולימון בריכוז 10% בשמן נושא נבט חיטה. אם זה פצע ללא פתח יציאה ניתן למרוח אגוז מוסקט וציפורן בריכוז 10%. כשהפצע בתהליך החלמה אני מורחת ויטמין E בלילה להזנת העור ולמניעת היצטלקות.בכל אופן בדקי את מצב ההורמונים שלך בבדיקות דם. וכמובן הכי חשוב- תזונה!! בלי מתוקים, בלי מטוגנים.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעל* »

מבקשת לדעת איזה שמנים טובים לטיפול בצלקת כתוצאה מניתוח בעור של תינוק (שנה וחצי), שהשיטות הקונבנציונליות-סיליקון וכו לא עזרו.

למי שיש מרשמים למשחות או קרמים .אשמח מאוד לשמוע.

תודה
יעל
גליה*
הצטרפות: 16 יוני 2004, 23:06

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי גליה* »

לשלוס יש משחה מצוינת לצלקות, שווה לבדוק איתם. חשוב לוודא שניתן לשים את המשחה לתינוק בגיל הזה.
פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

איזה שמן מומלץ לטיפול בנפיחות מקומית אצל תינוק כתוצאה מחיסון שעלת?
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

מבקשת לדעת איזה שמנים טובים לטיפול בצלקת כתוצאה מניתוח בעור של תינוק (שנה וחצי), שהשיטות הקונבנציונליות-סיליקון וכו לא עזרו.
דבר ראשון חשוב לדעת שגם בשמנים אין פלאים. יש מקרים בהם הצלקות עודנו בצורה מאוד משמעותית ויש כאלה שבהם השמנים לא השפיעו. זה מאוד אינדיבידואלי. ככל שמורחים קרוב יותר לזמן הניתוח - כך יותר טוב.
אחד מהשמנים ביותר הטובים נגד צלקות הוא הליקריסיום. הוא שמן עדין ואפשר בהחלט להשתמש בו לילד בן שנה וחצי. הוא מאוד יקר אך שווה!! אותו כדאי לערבב עם לבנדר וניתן להוסיף שמן אתרי ניאולי שגם בו אפשר להשתמש בגיל כזה.
אני בטוחה שבתערובת שלעיל צוינה של שלוס יש את השמנים האלה. יש לשים לב שהוא לא מוסיף שמנים נוספים שהם חזקים מדי ולכן לא מתאימים לתינוקות.
אפשר גם לבקש תערובת מוכנה מארומתרפיסטים עם השמנים הנ"ל.
בהצלחה
אנאמה_מילר*

ארומתרפיה ושמנים

איזה שמן מומלץ לטיפול בנפיחות מקומית אצל תינוק כתוצאה מחיסון שעלת?

אני אישית לא הייתי משתמשת במקרה זה בשמנים אתריים. בייחוד אצל תינוק שהוא מפתח רגישות מקומית לחומרים!!
לא ממליצה. יכולה להיוצר בקלות גם רגישות לשמנים. אני ממליצה על הומאופטיה קלאסית שנותנת מענה מצויין לתגובות לחיסונים. אולי תיכנסי לדף על החיסונים?
תמר*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תמר* »

השתמשתי בשמן שקדים לעיסוי הגוף, עיסוי שהתפתח למשחק אהבה :-) האם השמן בטיחותי גם בתוך הנרתיק?
טל_טיבי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי טל_טיבי* »

האם השמן בטיחותי גם בתוך הנרתיק

אין בזה שום בעיה. לא הייתי "שופכת" שמן פנימה, אבל במקרה המתואר - אין מקום לדאגה.
רק להנאה......

|Y|
מיה*
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מיה* »

שלום האם מישהו יכול לכתוב לי מתכון להכנת בושם טבעי?
תודה רבה.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי תמי* »

כל הזמן יבש לי בגרון,
לעיתים זה הופך לדלקת.
יש רעיון מה יכול לרכך שם?
צופה_מכוכב*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2004, 09:47
דף אישי: הדף האישי של צופה_מכוכב*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי צופה_מכוכב* »

האם אפשר להעזר בשמן עץ התה (בטיפה על כרית) כדי להקל על נזלת אצל תינוק?
שליחת תגובה

חזור אל “הריון - כללי”