עירית לוי
_בגלל האמונה החזקה שלי שלא סתם קורים דברים, אני רוצה לעשות את הבירור הזה, לדעת שעשיתי כל מה שיכולתי והשאר כבר לא תלוי בי.
מה דעתך?
אני חושבת (ותבדקי ) שהמניע יכול להגיע משני מקומות: גם מתוך כמיהה לתחושה של שליטה, שהדברים שידיים שלך ולא ישמטו,
וגם מתוך כמיהה להתפתח, להקשיב לקריאה הפנימית הזאת, ולמנף אותה לכיוון של צמיחה. בזה הייתי מתמקדת. בכמיהה להתפתחות.
ואם את מזהה שקיים בך במקביל גם הצורך להרגיש שהדברים לא נשמטים לך מהידיים, זה ממש טבעי ונורמלי. הייתי רק מביטה על זה ונותנת לגיטימציה לצורך הכה נורמלי הזה _
בהחלט, אם כי היום אני מבינה שאין לי שום שליטה על מה שקורה ויקרה, כל העניין זה איך אני לוקחת את הדברים, האם אני נלחמת בזה או מקבלת וממנפת את מה שקורה.
בשנים האחרונות שבהן אני עוברת תהליך מודעות הבנתי את רוב הסיבות לקשיים שחוויתי, וההבנה של הדברים מקלה עליי.
מאמינה שבכל קושי שמגיע לחיי יש שיעור שבה ללמד אותי משהו, ואם לא למדתי את השיעור זה יחזור שוב ושוב.
אני יכולה לומר שהכמיהה שלי להבין את הסיבות למה שקורה לי לקחה אותי למקום גבוה יותר של למידה, שינוי, התפתחות והתחזקות.
טיפלתי בהרבה פצעים, פתרתי הרבה מהבעיות הלא פתורות שלי מהילדות.
נוכחתי לדעת עד המקרה האחרון שכל דבר שקורה בסופו של דבר זה לטובה, והיום אני מחפשת את המשמעות למה שקרה לאחרונה.
מאז שהחלמתי פיזית מהניתוח, התחלתי לנסות להבין מדוע קרה לי מה שקרה, ואני נחשפת ולומדת עוד דברים, ואני מקווה באמת להגיע להבנה ושינוי.
לאחרונה אני רואה שאני מתחילה לקצור את הפירות של העבודה הקשה שעשיתי במהלך השנים, עם המשפחה למרות שאני כבר מרגישה טוב מבחינה פיזית וחזרתי לעצמי יש הרבה דאגה, תמיכה, קבלה, חיבה, איכפתיות.
הקשר עם אחותי נעשה קרוב מאוד, רק עכשיו אני מתחילה להכיר אותה, יש בינינו תקשורת כנה ופתוחה ללא משקעים.
הנושא הבעייתי היחידי שנשאר פתוח זה העניין של לצאת מהשליטה של אימי ולהיות אדם חופשי.
חודש לפני שגיליתי את הגוש בכליה מצאתי את עצמי במין חוסר אונים ועצב וחשבתי בלב "מה אני לא אזכה להיות אדם חופשי כל עוד אימי חיה" "מה אני צריכה לרצות שהיא תמות כדי לצאת לחופשי" והתמלאתי במין יאוש והשלמה שאלה הם חיי, הרגשתי מובסת.
ומאז הניתוח אני עובדת באינטנסיביות על העניין שלצאת מהשליטה של אימי ולהיות אדם חופשי, ולמרות הרגשות הקשים שעולים לי פחד ואשמה בעיקר, ואפילו עלתה לי השבוע מחשבה "אני מעדיפה למות ולא להרגיש ככה", אני יוצאת לאן שאני רוצה וחוזרת מתי שאני רוצה, ואני פשוט לא מוותרת, בהתחלה זה היה קשה הייתי חוטפת ממנה פרצופים זועמים, היא הייתה מסובבת את הגב ונפגעת אבל היום יש מצידה יותר קבלה. גם אחותי תמכה וגיבתה אותי וניהלה איתה שיחות ולאט לאט האימא מרפה.
הבעיה בנושא הזה היא אצלי כי אני מרגישה מחויבת לה,מרגישה שאני בוגדת בה, מרגישה לא נוח להשאיר אותה לבד, מרחמת עליה, מרגישה חלשה מולה ואני לא מבינה למה.
מה דעתך?
אני חושבת שתאורטית קצב (וזה גם מחזיר אותנו לשאלה הראשונה ששאלת פה, שתי פיסקאות מעל ), תאורטית קצב וחשיבה רבה ועשייה רבה - יכולים להתפתח כמנגנון הגנה. הם יכולים לתת תחושה של שליטה על המצב, ולפעמים גם דרך להמנע מלהיות עם הרגשות. זה לא דבר שלילי לגמרי, אגב. מנגנוני הגנה הם חשובים ומשרתים אותנו היטב בהיבטים מסויימים. ובנוסף, לקצב מהיר ויכולת עשייה נמרצת יש גם יתרונות.
לא התכוונתי לעשיה מרובה, ממש לא אני נחה מלא. התכוונתי שכשאני עושה משהו אני עושה אותו בקצב מהיר מתקתקת דברים , לדוגמא מבשלת צ'יק צ'ק, אוכלת מהר, מסיימת מטלות מהר וכו'.
אני דיי מחוברת לרגשות שלי.
לגבייך אני לא יודעת לענות בוודאות כי אני מכירה אותך רק מרחוק . מה דעתך את על האבחנה הזאת שלו? זו שאלה שרק את יכולה לענות עליה, והיא גם תירגול טוב בלחזק את היכולת שלך להתחבר אליך ולהקשיב לעצמך ולקול הפנימי שלך. כי הוא יודע
הוא דיי צדק, אני על טורבו ולכן אני מפספסת הרבה דברים כי אני פחות שמה לב לדברים שמסביב.
אין לי מושג למה אני כזו, אני מסכימה שזה מנגנון הגנה וההערכה שלי שזה מפחד כדי שלא יפגעו בי בבית.
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
}