אמא ל 5
-
- הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
- דף אישי: הדף האישי של מרב_א*
אמא ל 5
אהלן, אין לי מושג למה האימייל חוזר... את כותבת ל- [email protected] ויש גם avi a@bigfoot.com
יש לך אימייל משלך? אולי אם אני אשלח לך נצליח ליצור קשר?
יש לך אימייל משלך? אולי אם אני אשלח לך נצליח ליצור קשר?
אמא ל 5
אמא,
במה התמחית?
<אם שאלתי אותך פעם וענית לי, אז סליחה. המוח שלי כמו מסננת מזה זמן>
במה התמחית?
<אם שאלתי אותך פעם וענית לי, אז סליחה. המוח שלי כמו מסננת מזה זמן>
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אמא ל 5
יש לי בעיה טכנית במחשב. משום מה אני לא מצליחה להתחבר לשום אתר ברשת, מלבד האתר של באופן.
קונספירציה!!! אנחנו רוצים אותך רק כאן!
קונספירציה!!! אנחנו רוצים אותך רק כאן!
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אמא ל 5
ראיתי שכבר הודעת, כשסוף סוף ראיתי את הודעתך הבוקר.
אשתדל להתגייס, אבל לא מבטיחה.
אשתדל להתגייס, אבל לא מבטיחה.
-
אמא ל 5
נסיעה טובה!
אשתדל לעזור, כמו שאמרתי.
אשתדל לעזור, כמו שאמרתי.
-
- הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
- דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*
אמא ל 5
חלב שאוב לתרומה- בזמן האחרון יש המון שכזה בפורום שלנו בתפוז. הנה דוגמא אחרונה:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=32801456
גם לי יש כמה ליטרים (והירושלמית שהפנית אלי לא הגיעה...). יש לך רעיון איך להתארגן בעניין? חבל על כל החלב שישפך...
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=32801456
גם לי יש כמה ליטרים (והירושלמית שהפנית אלי לא הגיעה...). יש לך רעיון איך להתארגן בעניין? חבל על כל החלב שישפך...
אמא ל 5
שלום, רציתי לשאול מה גישתכם בעניין בעלי חיים ביחידה להשכרה. המייל שלי הוא: [email protected]
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אמא ל 5
שלחי לי אימייל (מופיע פה למעלה), ואתן לך את מספר הטלפון של קרן יער.
(יש לי ממנה מנדט לעשות כאלה דברים)
בכל מקרה, אם זה לא ילך - דרך הפורום של תפוז. יש שם גם luhot]לוח לתרומות חלב main[/po].asp?Id=317&catId=2677.
(יש לי ממנה מנדט לעשות כאלה דברים)
בכל מקרה, אם זה לא ילך - דרך הפורום של תפוז. יש שם גם luhot]לוח לתרומות חלב main[/po].asp?Id=317&catId=2677.
-
אמא ל 5
בתפוז - אפשר ליצור קשר עם המציעות תרומה בעזרת מסר תפוזי - מי שלא כתבה דואל או מספר טלפון, כתבה את שם המשתמש שלה.
-
אמא ל 5
אגב, אמא שצריכה חלב מוזמנת לכתוב שם מודעה (ולבקש שתוסר אחרי זמן כרצונה).
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
אמא ל 5
לפני כמה חודשים (שנה?), במפגש אצלך בבית, טענתי, שלמרות שאין לי התנגדות עקרונית, ולהיפך, כשאני מסתכלת על בני ה-4 שלי (אז), אלו שכמעט ולא ינקו בכלל, קשה לי לחשוב עליהם יונקים, מבחינת שלב התפתחותי.
הגמד שלי כבר/רק בן 14 ח', ואני חושבת שאני מתחילה להבין. כל מה שהכרתי זו רק הנקת תינוק. לא העליתי בדעתי, עד כמה הנקת פעוט היא שונה במהותה, כמה ההנקה "גדלה" עם הילד. להניק עד גיל 4 כמו תינוק (אפילו אם פחות פעמים ביום), זה באמת לא סביר (ואני, שוב, מתכוונת מבחינת העצמאות של הילד, ולא מתוך הגבלה של האם), אבל עכשיו אני קולטת שילד בן 4 הוא בן 4 גם כשהוא יונק (ואני מודעת לעד כמה המשפט הזה נשמע דבילי).
זהו. סתם רציתי לשתף בתובנה (וגם בהנאה המופלאה של להיניק פעוט, או כמו ש תבשיל קדרה הגדירה את זה: פעוט יונק (בניגוד להנקת תינוק)).
הגמד שלי כבר/רק בן 14 ח', ואני חושבת שאני מתחילה להבין. כל מה שהכרתי זו רק הנקת תינוק. לא העליתי בדעתי, עד כמה הנקת פעוט היא שונה במהותה, כמה ההנקה "גדלה" עם הילד. להניק עד גיל 4 כמו תינוק (אפילו אם פחות פעמים ביום), זה באמת לא סביר (ואני, שוב, מתכוונת מבחינת העצמאות של הילד, ולא מתוך הגבלה של האם), אבל עכשיו אני קולטת שילד בן 4 הוא בן 4 גם כשהוא יונק (ואני מודעת לעד כמה המשפט הזה נשמע דבילי).
זהו. סתם רציתי לשתף בתובנה (וגם בהנאה המופלאה של להיניק פעוט, או כמו ש תבשיל קדרה הגדירה את זה: פעוט יונק (בניגוד להנקת תינוק)).
-
אמא ל 5
עדיין מעוניינת לתרום, ואם את גרה בירושלים
עדיין מוכנה לתרום. יש לי הרבה סטוק קפוא. גרה בירושלים.
אבל...
מאחר ויש לה שבעה ילדים נוספים
תוך סיכון של הצגת דיעה קדומה... אני מניחה שהיא דתיה. לא רוצה להביך אותה ישירות אז אומרת לך כדי שתבדקי אם זה מבטל את הרלבנטיות שאני מאוד לא מקפידה על כשרות... מניחה שזה יכול ליצור בעיה. אם לא- אשמח לתרום לה (מחוסנת לצהבת B, בדיקת ה- HIV שלי כבר די ישנה... אבל לא הייתי בשום סיכון מאז למיטב ידיעתי)
עדיין מוכנה לתרום. יש לי הרבה סטוק קפוא. גרה בירושלים.
אבל...
מאחר ויש לה שבעה ילדים נוספים
תוך סיכון של הצגת דיעה קדומה... אני מניחה שהיא דתיה. לא רוצה להביך אותה ישירות אז אומרת לך כדי שתבדקי אם זה מבטל את הרלבנטיות שאני מאוד לא מקפידה על כשרות... מניחה שזה יכול ליצור בעיה. אם לא- אשמח לתרום לה (מחוסנת לצהבת B, בדיקת ה- HIV שלי כבר די ישנה... אבל לא הייתי בשום סיכון מאז למיטב ידיעתי)
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2004, 02:30
- דף אישי: הדף האישי של שרון_רב*
אמא ל 5
אפשר לקבל פרטים נוספים לגבי הבית ?
תודה.
תודה.
-
אמא ל 5
052-8336373
פרטים על הבית
פרטים על הבית
-
-
- הצטרפות: 24 יוני 2004, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של ענת_טבריה*
אמא ל 5
בעלי עובד באיזור שלכם כבר חצי שנה והמשפחה שלנו "נקרעת" ממש כי האבא נמצא בבית רק בשישי-שבת(בשאר הימים הוא נמצא אצל אחיו בכפר-יונה).תכננו לעבור ולגור איפה שהו באזורכם אבל המעבר נורא מפחיד אותי כוון שאין לי שום מושג על האזור...
אולי תוכלי לעזור לנו? אנחנו זוג עם בת-7,בן-5 ,תינוק בן-חודשיים וגם כלב פינצ'ר.
אולי תוכלי לעזור לנו? אנחנו זוג עם בת-7,בן-5 ,תינוק בן-חודשיים וגם כלב פינצ'ר.
-
- הצטרפות: 24 יוני 2004, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של ענת_טבריה*
אמא ל 5
אני נמצאת היום בכפר יונה . ננסה למצוא משהו... הייתי רוצה לדעת איך זה לגור בנתניה והאזור וגם מאוד אשמח אם תוכלי לבדוק בישבילנו בית להשכרה.
המון תודה.
המון תודה.
-
אמא ל 5
אולי לא שמת לב, אבל ל"נויה" אין כוונות טהורות, ואין לה ביקורת עניינית שאפשר ללמוד ממנה. אני מציעה לא להיכנס איתה לשום סוג של דיאלוג.
-
אמא ל 5
שקוף.
אמא ל 5
האם הבית שאתם משכירים עדיין פנוי? אם כן אנחנו זוג שמחפש בית באזור שלכם.
אשמח אם תצרי איתי קשר 051-369214, 04-6377787
תודה
אשמח אם תצרי איתי קשר 051-369214, 04-6377787
תודה
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
אמא ל 5
רחל - הבית כבר הושכר. מצטערת.
-
אמא ל 5
מקווה שזה בסדר לקבל יעוץ חפוז-
חברה מניקה בן 6 שבועות שנולד בשבוע 35. סובלת מכאבים. ראתה יועצת בתל השומר וגם התייעצה עם מדריכות הנקה ש"אנחנו סומכות עליהן". היום ראיתי אותה- היניקות נראות מאוד יעילות וגם התפיסה רוב הזמן. אבל- היא סובלת. הנקתי אני את הילד- הוא יונק יעיל, תופס חזק ופה גדול- תופס יפה. אבל באמת מכאיב. החניכיים כאילו פוגעות בפטמה. החניכיים שלו לא כמו של אף תינוק שראיתי- לא חלקים ועגלגלים אלא יש לו שפיצים (קצת נראה כאילו כבר יוצאות לו שיניים- ניבים) אבל גם בליטות כלפי חוץ (בפרונט של החניכיים). היא מוכנה לנסוע לאודים או לכל מקום שצריך, אם זו בעיית הנקה. אבל אני מתלבטת אם זו לא בעיה אחרת.
מותר לשאול מה דעתך? היא עם מוטיבציה גבוהה מאוד להניק, אבל באמת שהילד מכאיב...
חברה מניקה בן 6 שבועות שנולד בשבוע 35. סובלת מכאבים. ראתה יועצת בתל השומר וגם התייעצה עם מדריכות הנקה ש"אנחנו סומכות עליהן". היום ראיתי אותה- היניקות נראות מאוד יעילות וגם התפיסה רוב הזמן. אבל- היא סובלת. הנקתי אני את הילד- הוא יונק יעיל, תופס חזק ופה גדול- תופס יפה. אבל באמת מכאיב. החניכיים כאילו פוגעות בפטמה. החניכיים שלו לא כמו של אף תינוק שראיתי- לא חלקים ועגלגלים אלא יש לו שפיצים (קצת נראה כאילו כבר יוצאות לו שיניים- ניבים) אבל גם בליטות כלפי חוץ (בפרונט של החניכיים). היא מוכנה לנסוע לאודים או לכל מקום שצריך, אם זו בעיית הנקה. אבל אני מתלבטת אם זו לא בעיה אחרת.
מותר לשאול מה דעתך? היא עם מוטיבציה גבוהה מאוד להניק, אבל באמת שהילד מכאיב...
-
אמא ל 5
תודה רבה. זה בהחלט עוזר (היית צריכה לראות כמה רוגע התפשט בה שאמרתי לה שזה לא שהיא "דפוקה" אלא באמת הילד מכאיב).
לשלוח אותה לאודים? נשמע ששווה נסיון.
לשלוח אותה לאודים? נשמע ששווה נסיון.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
אמא ל 5
הפעוט היונק (2.5) עם הרפס בפה. רופא איבחן את זה. אחרי 3 ימים עם חום היתה פריחה קלה ואז יצאו פצעים בלשון, בהתחלה הוא חשד שזה פה וטלפיים, אחרי 3 ימים, היום בבוקר, הוא אמר שזה הרפס. חניכיים אדומות ונפוחות נורא, לשון עם פצעים, ריח נוראי של ריקבון.
הוא לא אוכל בכלל ושותה מעט. יונק למרות שכואב לו.
ורק היום בצהרים חשבתי שזה יכול לעבור גם אלי.
מה את אומרת? אתקשר אליך בכל מקרה מחר בבוקר למרפאה.
הוא לא אוכל בכלל ושותה מעט. יונק למרות שכואב לו.
ורק היום בצהרים חשבתי שזה יכול לעבור גם אלי.

מה את אומרת? אתקשר אליך בכל מקרה מחר בבוקר למרפאה.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
אמא ל 5
יו, אני לא מאמינה שאת אומרת את זה. זה מה שחשבנו שנינו (שלא מבינים כלום בוירוסים חוזרים). לי יש הרפס תמיד בזמן חום/מחלה/לחץ.
רק שחשבתי שאולי יש דבר כזה הדבקות מקומית, כלומר שאדבק בפטמה ואז בכל התפרצות זה יתפרץ גם בפטמה (ואז לא אוכל להניק תינוק בן יומו).
מזל שיש את מי לשאול.
רק שחשבתי שאולי יש דבר כזה הדבקות מקומית, כלומר שאדבק בפטמה ואז בכל התפרצות זה יתפרץ גם בפטמה (ואז לא אוכל להניק תינוק בן יומו).
מזל שיש את מי לשאול.
אמא ל 5
התחלתי בטעות לענות לך אצלי בדף (לכי ותראי) ושכחתי לשאול את הכי חשוב: צהבת ישירה או בלתי?
אמא ל 5
ורק שתדעי, שכשקראתי את מה שכתבת עלו לי שתי מחלות בראש - היפוטיירואידיזם וגלקטוזמיה/פרוקטוזמיה.
שיהיה לך במה לעיין באינטרנט עד שנדבר...
שיהיה לך במה לעיין באינטרנט עד שנדבר...
-
- הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
- דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*
אמא ל 5
רק רציתי להודות לך על תשובתך בדף לגדול על תחליפי חלב .
אני עוקבת אחרי תשובותייך כבר הרבה זמן כאן ובפורומים האחרים ותמיד נדהמת מההשקעה והגישה המיוחדת שלך וגם לומדת המון. תודה ושנה טובה.
אני עוקבת אחרי תשובותייך כבר הרבה זמן כאן ובפורומים האחרים ותמיד נדהמת מההשקעה והגישה המיוחדת שלך וגם לומדת המון. תודה ושנה טובה.

-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 20:24
- דף אישי: הדף האישי של סיוננ_דה*
אמא ל 5
שלום אמא.
רציתי לשאול אם עבדת כרופאה במשך השנה שהיית ביו זילנד.
ואם כן, אז האם את יודעת אילו פרוצדורות צריך לעבור על מנת לעבוד כרופא שם.
אני ואישתי חושבים לנסוע לשנה לעבוד ולראות קצת מקום אחר.
אני באמצע התמחות רפואת משפחה.
תודה.
רציתי לשאול אם עבדת כרופאה במשך השנה שהיית ביו זילנד.
ואם כן, אז האם את יודעת אילו פרוצדורות צריך לעבור על מנת לעבוד כרופא שם.
אני ואישתי חושבים לנסוע לשנה לעבוד ולראות קצת מקום אחר.
אני באמצע התמחות רפואת משפחה.
תודה.
אמא ל 5
אמא ל-5
תודה לך.
אני חושבת שחוסר המנוחה של הבת שלי נובע מהמתח שלי.
עזר לי מאד לכתוב את זה באתר ובעיקר תגובות עינייניות מאד כשלך. שחידדו את התחושה שהבעיה איננה פיסית.
(בדרך הפוך על הפוך...)
אני מתכונת לטפל בעצמי ואני מקווה שזה גם ישפיע עליה
ובשורה התחתונה- לא נראה לי שאזדקק לתרומת חלב
שנה טובה ושוב תודה
תודה לך.
אני חושבת שחוסר המנוחה של הבת שלי נובע מהמתח שלי.
עזר לי מאד לכתוב את זה באתר ובעיקר תגובות עינייניות מאד כשלך. שחידדו את התחושה שהבעיה איננה פיסית.
(בדרך הפוך על הפוך...)
אני מתכונת לטפל בעצמי ואני מקווה שזה גם ישפיע עליה
ובשורה התחתונה- לא נראה לי שאזדקק לתרומת חלב
שנה טובה ושוב תודה
-
אמא ל 5
אז את מוצאת את עצמך הופכת לדוברת של החינוך הביתי? איזה קטע. כתבת יפה מאוד. 

-
אמא ל 5
גם אני נהנתי (-:
אין צורך/טעם לריב עם ליליה, למרות שאת עושה את זה מצוין!
אין צורך/טעם לריב עם ליליה, למרות שאת עושה את זה מצוין!
-
אמא ל 5
אני שמחה שיש מי שקורא את דברי....
אמא ל 5
היי,
נמצאת אצלי אמא לילדה בת שנה שמספרת שלאחרונה מעט מאד חלב חלב יוצא משד אחד, ובעיקר מניקה מהשד השני. מזה יומיים חשה בהמצאות גוש כואב בשד.
היא שאלה את עצתי, ואני לא ממש ידעתי מה לומר לה. יש לך עצות בשבילי (מעבר לעיסוי עם מים חמים באמבטיה)?
תודה
נמצאת אצלי אמא לילדה בת שנה שמספרת שלאחרונה מעט מאד חלב חלב יוצא משד אחד, ובעיקר מניקה מהשד השני. מזה יומיים חשה בהמצאות גוש כואב בשד.
היא שאלה את עצתי, ואני לא ממש ידעתי מה לומר לה. יש לך עצות בשבילי (מעבר לעיסוי עם מים חמים באמבטיה)?
תודה
אמא ל 5
תודה!
בגוש הופיע לאחר שמיעטה להניק והיה כואב מלכתחילה.
יש אינדיקציות להתחלת טיפול אנטיביוטי מעבר לחום סיסטמי או אודם וחום מקומיים?
צפורל הוא טיפול הגיוני? (כיסוי סטפילוקוקים או שיש עוד פתוגנים אופייניים?) ואם כן לכמה ימים?
ותגידי לי אם אני מגזימה בשאלות.
פשוט עברתי לעבוד במקום בעייתי עם אוכלוסיה שיולדת הרבה ומרוויחה מעט. אין צ'אנס שאני אוכל לשלוח אותה עד אלייך, ולדבריה כשהיא הולכת לגיניקולוג או לרופאים אחרים הם לא מבינים בכלל למה היא ממשיכה להניק ולא מתייחסים ברצינות לבעיותיה.
תארי לעצמך שהיא באה לשאול אותי אפילו שהיא יודעת שאני מטפלת בילדים בלבד!
בגוש הופיע לאחר שמיעטה להניק והיה כואב מלכתחילה.
יש אינדיקציות להתחלת טיפול אנטיביוטי מעבר לחום סיסטמי או אודם וחום מקומיים?
צפורל הוא טיפול הגיוני? (כיסוי סטפילוקוקים או שיש עוד פתוגנים אופייניים?) ואם כן לכמה ימים?
ותגידי לי אם אני מגזימה בשאלות.
פשוט עברתי לעבוד במקום בעייתי עם אוכלוסיה שיולדת הרבה ומרוויחה מעט. אין צ'אנס שאני אוכל לשלוח אותה עד אלייך, ולדבריה כשהיא הולכת לגיניקולוג או לרופאים אחרים הם לא מבינים בכלל למה היא ממשיכה להניק ולא מתייחסים ברצינות לבעיותיה.
תארי לעצמך שהיא באה לשאול אותי אפילו שהיא יודעת שאני מטפלת בילדים בלבד!
אמא ל 5
עזרת המון!
מחר בבוקר אני אתקשר אליה מהמרפאה (שכחתי את מספר הטלפון שלה על השולחן שלי...).
אספר לך מה ואיך נגמר!
מחר בבוקר אני אתקשר אליה מהמרפאה (שכחתי את מספר הטלפון שלה על השולחן שלי...).
אספר לך מה ואיך נגמר!
אמא ל 5
לפני כמה חודשים שאלתי אותך על צביעה של בית-עץ - החברה שהמצת עליה התחילה לעבוד אצלנו היום (קבלנו את שמם מחברת הצבעים). תודה רבה! @}
אמא ל 5
נאמר לי שכתבת בעניין החיסון לשעלת ואני לא מוצאת את התשובה. יש לי ילדה בת שלוש (ינקה עד גיל 2) לא מחוסנת לשעלת. אני מודאגת מהתפרצות המחלה ושוקלת האם לחסן. מה דעתך?
ועוד שאלה ברשותך. לילדה יש כבר כמה 3 ימים חום שמתחיל בשעות הערב ונעלם בבוקר. חוץ מזה היא מרגישה טוב ולא מתלוננת על כלום. מוכר?
ועוד שאלה ברשותך. לילדה יש כבר כמה 3 ימים חום שמתחיל בשעות הערב ונעלם בבוקר. חוץ מזה היא מרגישה טוב ולא מתלוננת על כלום. מוכר?
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
אמא ל 5
אמא ל 5 שלום!
תודה על התייחסותך אליי בדף הפסקת הריון רצוי.
עכשיו אני כבר אחרי כמה פרוצדורות ונאמר לי שאני בשבוע גבולי כך שאוכל כנראה לבחור בין גרידה לבין לידה מוקדמת.
אני כל-כך מתלבטת.
הגרידה היא בהרדמה מלאה (יש סיכונים?) אבל מסתיימת מהר (ומה עם ההחלמה של גרידה? ארוכה יותר מלידה?)
ולידה- כמו שכבר אמרת, היא ארוכה יותר, אבל איכשהו נראית לי באינטואיציה טבעית יותר. מה גם שבלידה אפשר אח"כ לנתח את העובר. אחרי הכל יש גם את תומר שיונק עדיין.
אני גם אחרי לידה קיסרית (לפני שנה וחודשיים) ואני פוחדת שיגרמו לי נזק בגרידה, יש לי הצדקה?
תודה לך על זמנך,
תות שדה
תודה על התייחסותך אליי בדף הפסקת הריון רצוי.
עכשיו אני כבר אחרי כמה פרוצדורות ונאמר לי שאני בשבוע גבולי כך שאוכל כנראה לבחור בין גרידה לבין לידה מוקדמת.
אני כל-כך מתלבטת.
הגרידה היא בהרדמה מלאה (יש סיכונים?) אבל מסתיימת מהר (ומה עם ההחלמה של גרידה? ארוכה יותר מלידה?)
ולידה- כמו שכבר אמרת, היא ארוכה יותר, אבל איכשהו נראית לי באינטואיציה טבעית יותר. מה גם שבלידה אפשר אח"כ לנתח את העובר. אחרי הכל יש גם את תומר שיונק עדיין.
אני גם אחרי לידה קיסרית (לפני שנה וחודשיים) ואני פוחדת שיגרמו לי נזק בגרידה, יש לי הצדקה?
תודה לך על זמנך,
תות שדה
אמא ל 5
אמא ל-5 שלום.
היום היתה אצלי אמא לילד בן שנה פלוס שנכנסה להריון לאחרונה. היא סיפרה לי שעדיין מיניקה מעט, אבל חוששת, כי ההריונות שלה בסיכון גבוה.
ציינתי שלדעתי אין מניעה שתמשיך להניק בהיותה בהריון, אך אין לי מושג האם הדבר נכון גם לגבי הריון בסיכון גבוה.
שלחתי אותה לרופא הנשים, תוך שהזהרתי אותה שלא תקבל תשובה כמו "די, כבר הנקת מספיק!" כלגיטימית, ותדרוש לדעת האם יש באפשרותה להמשיך ולהניק.
מה את אומרת?
היום היתה אצלי אמא לילד בן שנה פלוס שנכנסה להריון לאחרונה. היא סיפרה לי שעדיין מיניקה מעט, אבל חוששת, כי ההריונות שלה בסיכון גבוה.
ציינתי שלדעתי אין מניעה שתמשיך להניק בהיותה בהריון, אך אין לי מושג האם הדבר נכון גם לגבי הריון בסיכון גבוה.
שלחתי אותה לרופא הנשים, תוך שהזהרתי אותה שלא תקבל תשובה כמו "די, כבר הנקת מספיק!" כלגיטימית, ותדרוש לדעת האם יש באפשרותה להמשיך ולהניק.
מה את אומרת?
-
- הצטרפות: 30 ספטמבר 2004, 03:44
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אופטימית*
אמא ל 5
רציתי רק להודות לך באופן אישי על תרומך המאוד חשובה לדיון בדף אמא לא מיניקה מתוסכלת. בהזדמנות זו אשמח אם תוכלי לתת לי את פרטי הקליניקה שלך, שאוכל להפנות אליך חברות (זה כמובן אם את מקבלת פציינטים חדשים).
-
-
אמא ל 5
בינתיים כבר מצאתי (את השם)...
-
אמא ל 5
רציתי לשאול אותך, בעקבות שאלה שהופנתה אלי, אם יש לך מראה המקום של המחקר על 48,000 הנשים בדרום אמריקה?
נדמה לי שקלואי פישר היא זאת שסיפרה על זה, אם אני לא מבלבלת בין כמה ימי עיון בתה"ש. יש לה רשימת מקורות איפשהו?
נדמה לי שקלואי פישר היא זאת שסיפרה על זה, אם אני לא מבלבלת בין כמה ימי עיון בתה"ש. יש לה רשימת מקורות איפשהו?
-
אמא ל 5
איזה בעסה. מעניין איך אפשר למצוא את זה.
-
-
אמא ל 5
אני רוצה לדבר איתך באופן אישי. יש עוד דברים שאני רוצה להתייעץ איתך לגביהם בנוגע לס', ומעדיפה לא לחשוף קבל עם ואתר. אני אתקשר אליך מחר למרפאה.
תודה על הכל.
תודה על הכל.
אמא ל 5
בני בן חודש וכמעט מההתחלה אנחנו סובלים מפטריה (כנראה). זה התחיל בתחושת צריבה איומה בתחילת ההנקות, וכרגע זה מרגיש כמו קוצים שעוברים לי בתעלות החלב כשהשד מתמלא. תחושת השריפה נעלמה, ובזמן היניקה הכאב העיקרי הוא זה של מלתעותיו החזקות באופן חריג של בני המתוק ופיו הקטן. שילוב כואב מאוד. נכון להיום אני מניקה פעם או פעמיים ביום- תלוי במידת התאוששות הפטמות שלי מהיניקה הקודמת, והשאר מטרנה. עד עכשיו נעזרתי בשתי יועצות הנקה (אחת מהן גם חשבה שיש לי ספזם בפטמות), בדקטרין אורל ג'ל, בטיפול אלטרנטיבי לחיפוש שורש הבעיה, בfinger feeding לשבועיים ובמשחות למיניהן.
קיבלתי המלצה מרופא המשפחה לטיפול בtrican פעמיים ביום לשבועיים. האם שמעת על הטיפול והאם תוכלי לתת דעתך על מצבנו המשונה?
קיבלתי המלצה מרופא המשפחה לטיפול בtrican פעמיים ביום לשבועיים. האם שמעת על הטיפול והאם תוכלי לתת דעתך על מצבנו המשונה?
-
אמא ל 5
אביאבו
הטיפול בטריקאן בהחלט מוכר לי, אך אני לא בטוחה שזה הטיפול הנדרש. כאב כמו שאת מתארת, כמעט מההתחלה כמעט תמיד קשור לצורת התפיסה. מאחר וכרגע עיקר הכאב הוא בפטמות חשוב מאד גם טיפול מקומי נכון.
ואם את מעוניינת לעבור להנקה מלאה יותר כדאי מאד גם לשאוב כדי להעלות את ייצור החלב.
המינון המקובל של טריקאן הוא 200-400 מ"ג ביום הראשון ו- 100-200 מ"ג משך עשרה ימים עד שלושה שבועות לאחר מכן.
לצערי לא אוכל לחוות דעה לגבי הגורם לכאבים ודרך הטיפול המומלצת בלי לבדוק.
בהצלחה!
הטיפול בטריקאן בהחלט מוכר לי, אך אני לא בטוחה שזה הטיפול הנדרש. כאב כמו שאת מתארת, כמעט מההתחלה כמעט תמיד קשור לצורת התפיסה. מאחר וכרגע עיקר הכאב הוא בפטמות חשוב מאד גם טיפול מקומי נכון.
ואם את מעוניינת לעבור להנקה מלאה יותר כדאי מאד גם לשאוב כדי להעלות את ייצור החלב.
המינון המקובל של טריקאן הוא 200-400 מ"ג ביום הראשון ו- 100-200 מ"ג משך עשרה ימים עד שלושה שבועות לאחר מכן.
לצערי לא אוכל לחוות דעה לגבי הגורם לכאבים ודרך הטיפול המומלצת בלי לבדוק.
בהצלחה!
-
אמא ל 5
הי,
רציתי רק להגיד תודה רבה על תשומת הלב והעצות החכמות בשיחת הטלפון שלנו. @}
רציתי רק להגיד תודה רבה על תשומת הלב והעצות החכמות בשיחת הטלפון שלנו. @}
אמא ל 5
הי, שלחתי אלייך היום זוג חרדי מהמרפאה בה אני עובדת. אני אחפש את האימייל שלך כדי לומר לך את השמות.
התינוקת בת שבועיים וחצי, בת שישית. האמא לא הצליחה להניק אף אחד מהילדים. הלידה הנוכחית לאחר ניתוח בגלל סכרת הריונית וחשד לעובר גדול, אבל נולדה קצת יותר משלושה ק"ג.
היא ניסתה בעבר להיעזר ביועצות הנקה.
אמרתי לה שחבל, ואולי אפשר עוד להציל את ההנקה של הקטנה. וגם אמרתי שבמקרה כזה כדאי ללכת למי שהכי טוב בתחום. נתתי את הטלפון שלך (שרשום בדף של יועצות הנקה) ואת השם, והבטחתי שאשלח לך אימייל. אז זה במקום אימייל...ואם תרצי את השם המדוייק - אנא אמרי לי. אני מקווה שהם יגיעו אלייך. יש לאמא משפחה בנתניה, אז אולי הם יעשו זאת למרות המרחק.
ביי
שרון
התינוקת בת שבועיים וחצי, בת שישית. האמא לא הצליחה להניק אף אחד מהילדים. הלידה הנוכחית לאחר ניתוח בגלל סכרת הריונית וחשד לעובר גדול, אבל נולדה קצת יותר משלושה ק"ג.
היא ניסתה בעבר להיעזר ביועצות הנקה.
אמרתי לה שחבל, ואולי אפשר עוד להציל את ההנקה של הקטנה. וגם אמרתי שבמקרה כזה כדאי ללכת למי שהכי טוב בתחום. נתתי את הטלפון שלך (שרשום בדף של יועצות הנקה) ואת השם, והבטחתי שאשלח לך אימייל. אז זה במקום אימייל...ואם תרצי את השם המדוייק - אנא אמרי לי. אני מקווה שהם יגיעו אלייך. יש לאמא משפחה בנתניה, אז אולי הם יעשו זאת למרות המרחק.
ביי
שרון
-
-
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
-
אמא ל 5
מאה אחוז!
זכרת טוב - הנקתי חלקית - 3 בקבוקים ביממה, עברנו את גיל 4 כשאחת פחותויותר גמולה ואחד לא
זכרת טוב - הנקתי חלקית - 3 בקבוקים ביממה, עברנו את גיל 4 כשאחת פחותויותר גמולה ואחד לא

-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
אמא ל 5
קראתי אותך בדף ההוא של החינוך הביתי. רק להגיד שאני כל-כך מכירה את העקצוץ הזה בקצות האצבעות, התחושה הזאת שבא לך לנסות, לקפוץ למים, לבדוק אם את עוד מסוגלת ללמוד את תנועות השחיה ככה סתם, מעצמך. ואמא'לה, כמה שזה מפחיד ... אווווווווף.
אז רק
לתמיכה ומעבר לזה, קטונתי וגם "סייג לחוכמה שתיקה" - כל אחד עומד מול החלטותיו עם הנתנונים הייחודים והבלעדיים רק לו ולכן לא נוכל כולנו לקבל את אותן החלטות בדיוק ובבוודאי שלא באותו אופן.
מה שלא יהיה, עצם היכולת שלך, אחרי ארבעה גדולים שגידלת, לחשוב ולהתעניין בכלל במשהו אחר, זה כבר מדהים בפני עצמו
אז רק

מה שלא יהיה, עצם היכולת שלך, אחרי ארבעה גדולים שגידלת, לחשוב ולהתעניין בכלל במשהו אחר, זה כבר מדהים בפני עצמו

-
אמא ל 5
איזה יופי לגבי בןזוגך!
ולגבי בדיקת הדם - יצא 17. הופתעתי לטובה. אבל אוף כמה זמן זה לוקח...
ולגבי בדיקת הדם - יצא 17. הופתעתי לטובה. אבל אוף כמה זמן זה לוקח...
-
אמא ל 5
יצא 17. הופתעתי לטובה
מקווה שעכשיו הרופא שלך גם מרוצה - גם הבדיקה שלו וגם בדיקת הדם מוכיחות שהכל הסתדר מעצמו. מקווה שתתאוששי במהרה!
מקווה שעכשיו הרופא שלך גם מרוצה - גם הבדיקה שלו וגם בדיקת הדם מוכיחות שהכל הסתדר מעצמו. מקווה שתתאוששי במהרה!
-
- הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 21:02
- דף אישי: הדף האישי של אום_נגה*
אמא ל 5
איזה יופי הדף שלך על חינוך ביתי חופשי
המשיכי לכתוב
זה כל כך מעורר השראה
המשיכי לכתוב
זה כל כך מעורר השראה
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
אמא ל 5
רציתי לכתוב לך המון בדף ההוא והחלטתי שכאן יהיה יותר אינטימי:
- גם לגבי הקטע של בית ספר ואפשרויות. מרגישה על עצמי, כאחת שכל האפשרויות היו פתוחות עבורה, לגמרי לגמרי, כמה פספוס ואובדן היה בכל הסיפור הזה. איך הייתי אבודה לגמרי מול ים האפשרויות. שלא לדבר על התחושות הקשות שליוו כל החלטה שלי, בידיעה שיתרתי על אפשרויות אחרות. דווקא בקטע הזה, אני מקווה ומאמינה שילדים של חינוך ביתי, בשונה כל-כך ממני, ידעו מה הם רוצים ויותר מזה: יעיזו לרצות (משהו שאני מפחדת ממנו כבר המון שנים !).
- ולגבי הפניות של ילדים לאבחון - בתור קלינאית תקשורת, קראתי המון הפניות וראיתי המון ילדים. פתאם עכשו, אחרי שאני בתר, בחינוך ביתי וכו', אני מגלה שוב ושוב שאינני מסוגלת לחזור לעבוד. ואם כן, אז רק בילדים שבאמת זקוקים לי...
- טוב, לא מצליחה ממש להתנסח אז אולי אנסה בפעם אחרת ואולי פשוט אשתוק... שבוע טוב
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*
אמא ל 5
לא מצאתי קודם את דף הבית שלך. אמא גמדים, שהיא גם אחותי, שלחה אותי להתייעץ איתך. בכל מקרה גוללתי כבר את הסיפור בדף שפתחתי - שמירת הריון/ רופאה מאכזבת, ואני מאד אודה לך אם תקראי בו ואשמח לקבל עצתך.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
- דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*
אמא ל 5
אולי את יכולה בבקשה להכנס לדף שביתת יניקה, יש שם אישה שצריכה עזרה. תודה! @}
-
אמא ל 5
טוב, אני מתקנת את מה שכתבתי רק שלשום (או מתי): צדקת, כמובן, ועבר. היה מעייף (-;
אמא ל 5
רציתי לאמר לך שמאד יעניין אותי לשמוע מה דעתך על הספר בלמידה מתמדת. אותי הוא השאיר מלאת רשמים.
חוצמיזה, יש כאן מאמר חדש על דברים שדיברנו עליהם בעבר.
חוצמיזה, יש כאן מאמר חדש על דברים שדיברנו עליהם בעבר.
אמא ל 5
הייתי אצל כירורג שד והוא היה הכי נחמד ולא הזיז לו שאני מניקה ושבאתי אחרי העבודה (הנקתי לפנות בוקר פעם אחרונה וזה היה 12 שעות אח"כ). כנראה שהיה לי רושם מוטעה לגבי זה. תודה בכל מקרה. והכל בסדר:-)
עפרה (אמא של איתמר, התייעצתי איתך לגבי זה בטלפון, בין השאר)
עפרה (אמא של איתמר, התייעצתי איתך לגבי זה בטלפון, בין השאר)
-
אמא ל 5
א.א.
אני אשתדל להתקשר מחר.
אני אשתדל להתקשר מחר.
אמא ל 5
הייתי רוצה לדעת היכן המשרה, שמי אביבית, אני גרה בחיפה - 050-7242388
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
-
אמא ל 5
שלום , איפה המרפאת הנקה שאת מדברת עליה והאם זה עדיין אקטואלי?
תודה....מיכל 7562622-050 9830915-04
תודה....מיכל 7562622-050 9830915-04
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
אמא ל 5
אמא ל 5 שלום,
אין לי דף בית, אז תעני לי אצלך בבקשה (ותודה מראש
).
אני כנראה בהריון (איחור של שבוע, ותוצאות ברורות יהיו לי אחר הצהריים).
לאחר שבתי חלתה בשנית עשיתי משטח גרון וקיבתי עכשיו תשובה חיובית לסטרפטוקוקוס בטא.
אין לי סימפטומים, לא חום ולא כאב גרון, ובכל מקרה הרופאה שלי תהיה זמינה רק ביום ראשון.
כמובן שאני מעדיפה לא לקחת אנטיביוטיקה. האם יש סיכון כלשהו אם אין לי סימפטומים?
אין לי דף בית, אז תעני לי אצלך בבקשה (ותודה מראש

אני כנראה בהריון (איחור של שבוע, ותוצאות ברורות יהיו לי אחר הצהריים).
לאחר שבתי חלתה בשנית עשיתי משטח גרון וקיבתי עכשיו תשובה חיובית לסטרפטוקוקוס בטא.
אין לי סימפטומים, לא חום ולא כאב גרון, ובכל מקרה הרופאה שלי תהיה זמינה רק ביום ראשון.
כמובן שאני מעדיפה לא לקחת אנטיביוטיקה. האם יש סיכון כלשהו אם אין לי סימפטומים?
אמא ל 5
יש לי סל קל כזה- 50 ש"ח אם את מעוניינת.
צרי איתי קשר דרך האתר שלי: http://www.yadyad.co.il
צרי איתי קשר דרך האתר שלי: http://www.yadyad.co.il
-
אמא ל 5
נעה,
אין דחיפות לטפל אם אין לך שום סימנים. כללית אם כבר יש משטח חיובי וילדה חולה - כדאי לטפל, כי את כנראה נשאית. אבל זה כבר לשיקולךע ם הרופאה שלך.
תרגישו טוב!
אין דחיפות לטפל אם אין לך שום סימנים. כללית אם כבר יש משטח חיובי וילדה חולה - כדאי לטפל, כי את כנראה נשאית. אבל זה כבר לשיקולךע ם הרופאה שלך.
תרגישו טוב!
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
אמא ל 5
תודה שוב!
את המאמר של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים כבר מצאנו (באתר שלהם), וקראתי עכשיו את שני התקצירים האחרים.
הבעיה שלי עם השימוש במוניטור ביתי כלשהו היא השלכותיו לגבי שינה משותפת. אבל הזוג קצת חושש מלא להשתמש בו, ואני צריכה אסמכתאות מדעיות.
בכלל אין לי חשק להכניס משהו כזה הביתה.
אגב, האם קיימים מחקרים לגבי דום נשימה בשינה ושינה משותפת?
את המאמר של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים כבר מצאנו (באתר שלהם), וקראתי עכשיו את שני התקצירים האחרים.
הבעיה שלי עם השימוש במוניטור ביתי כלשהו היא השלכותיו לגבי שינה משותפת. אבל הזוג קצת חושש מלא להשתמש בו, ואני צריכה אסמכתאות מדעיות.
בכלל אין לי חשק להכניס משהו כזה הביתה.
אגב, האם קיימים מחקרים לגבי דום נשימה בשינה ושינה משותפת?
-
-
- הצטרפות: 20 מאי 2002, 11:23
- דף אישי: הדף האישי של שולמית_ש*
אמא ל 5
כסא בטיחות - אתם מוזמנים לקחת את שלנו. בדיוק רציתי לתרום אותו. נראה לי שיאהב לתפקד ככסא בובות. עבר שני ילדים, במצב טוב.
אנחנו באיזור טבעון. אתם מזדמנים לאזור?
[email protected]
אנחנו באיזור טבעון. אתם מזדמנים לאזור?
[email protected]
-
- הצטרפות: 17 יוני 2002, 23:43
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אוהבת*
אמא ל 5
לאחר קיסרי חירום נאמר לי שבוצע לי ברחם חתך בצורת T ולפיכך כל הלידות הבאות יהיו קיסריות (בגלל החולשה של נקודת החיבור בין החתכים).
מישהי/ ו שמע על זה משהו?
האם יש הגבלה למספר הלידות שאפשר ללדת בניתוחים קיסריים?
אם יש לך מידע על הנושא אשמח אם תעני.
תודה.
מישהי/ ו שמע על זה משהו?
האם יש הגבלה למספר הלידות שאפשר ללדת בניתוחים קיסריים?
אם יש לך מידע על הנושא אשמח אם תעני.
תודה.
-
- הצטרפות: 17 יוני 2002, 23:43
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אוהבת*
אמא ל 5
תודה על התגובה.
לפחות מבחינה פסיכולוגית נחמד לדעת שיש נשים שיולדות הרבה ילדים גם כשההתוויה הרפואית ההכרחית היא קיסרי.
התינוק שנולד בניתוח זה הוא הראשון שלי ואני מקווה לעוד הרבה.....
יום טוב.
לפחות מבחינה פסיכולוגית נחמד לדעת שיש נשים שיולדות הרבה ילדים גם כשההתוויה הרפואית ההכרחית היא קיסרי.
התינוק שנולד בניתוח זה הוא הראשון שלי ואני מקווה לעוד הרבה.....
יום טוב.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
- דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*
אמא ל 5
שבת שלום לאמא ולכל ה - 5, (וכמובן גם לאביהם),
יש לי כסא בטיחותי ענתיקה של פישר פרייס(כבר לא בטיחותי) אם את רוצה אשמח להעביר לך.
הוא שוהה זמן רב במחסן-חניה, ואני משערת שיש להרביץ בו ניקוי טוב. את הריפוד אפשר לכבס. מתאים לך?
יש לי כסא בטיחותי ענתיקה של פישר פרייס(כבר לא בטיחותי) אם את רוצה אשמח להעביר לך.
הוא שוהה זמן רב במחסן-חניה, ואני משערת שיש להרביץ בו ניקוי טוב. את הריפוד אפשר לכבס. מתאים לך?
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
- דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*
אמא ל 5
אני גרה בישוב שקד, ומגיעה גם למרכז.