אמא בהריון ילדה לא מחוסנת

שלי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

שליחה על ידי שלי* »

אני בהריון ממש רק בהתחלה
הילדה שלי בת שנתיים קיבלה את החיסון הראשון של גיל חודשיים ומאז לא חיסנו אותה יותר,
עכשיו אני חושבת מה יקרה אם היא תדבק במהו ותדביק גם אותי? בזמנים רגילים אין בעיה אבל בהריון?
יש כאן מישהי שעברה הריונות עם ילדים לא מחוסנים?
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

בעקרון, המחלה הכי בעייתית להריון היא אדמת. והשאלה היא לא האם הילדה מחוסנת, אלא האם את חלית או התחסנת נגד אדמת.(בארץ מחסנים את כל הבנות בכיתה ה'). כי גם אם בתך מחוסנת נגד אדמת, את עדיין יכולה להיתקל בילדים או אנשים אחרים שחולים. לכן עלייך לבדוק האם חוסנת או חלית במחלה.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שליחה על ידי יעל* »

אם זה מדאיג אותך למה לא תחסני את בתך?
יש פה המון נשים שילדיהן מחוסנים.
ונשים שילדיהן אינם מחוסנים. ואיך זה משקיט את דאגותיך?
שלי*

שליחה על ידי שלי* »

אם זה מדאיג אותך למה לא תחסני את בתך?
זה לא מדאיג זה מעלה התלבטויות ושאלות כמו כל דבר אחר בחיים..
הילדה שלי רגישה לחיסונים, לחסן אותה זה מדאיג אותי...

_יש פה המון נשים שילדיהן מחוסנים.
ונשים שילדיהן אינם מחוסנים. ואיך זה משקיט את דאגותיך?_
זה לא, זה נותן לי עוד נקודת מבט, זה נותן לי לשמוע על ניסיונן של אחרות, מאיר נקודות שאולי לא חשבתי עליהן..

בעקרון, המחלה הכי בעייתית להריון היא אדמת. והשאלה היא לא האם הילדה מחוסנת, אלא האם את חלית או התחסנת נגד אדמת.
בהריון הקודם עשיתי והיו לי נוגדנים (לפני שנתיים) אני אבקש שוב בדיקה..

ומה אם מחלות אחרות אין איתן בעיה בהריון?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש בעייה עם כל מחלה ויראלית בהריון (חזרת, חצבת, אבעבועות רוח, דלקת ריאות ויראלית וכו'). עדכמה שאני יודעת, העובר עלול להיפגע מכל אחת מהן.
שלי*

שליחה על ידי שלי* »

יש בעייה עם כל מחלה ויראלית בהריון (חזרת, חצבת, אבעבועות רוח, דלקת ריאות ויראלית וכו'). עדכמה שאני יודעת, העובר עלול להיפגע מכל אחת מהן.
אז מה עושים במצבים כאלו? יש בכלל מה לעשות?
......*
הצטרפות: 17 מאי 2004, 15:44
דף אישי: הדף האישי של ......*

שליחה על ידי ......* »

ז מה עושים במצבים כאלו? יש בכלל מה לעשות?
תלוי במחלה.. תלוי בשלב ההריון.. תלוי בד"כ גם ברופא המטפל...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש בעיה בהריון גם עם דלקת גרון ויראלית של יומיים???

אושבלה*
הצטרפות: 02 מאי 2012, 08:12

שליחה על ידי אושבלה* »

לגבי אבעבועות בהריון - אין שום סכנה לעובר או לאם אם האם חלתה באבעבועות בילדות. מאתר אינפומד: "במידה ואישה הרה חלתה במחלת אבעבועות רוח בטרם נכנסה להיריון, היילוד יהיה מחוסן מפני המחלה במהלך חודשי חייו הראשונים, וזאת מכיוון שהמערכת החיסונית של האם מועברת אל העובר דרך השלייה במהלך ההיריון ובאמצעות חלב האם לאחריו."
לגבי חצבת ציטוט של תשובה של רופא מפורום אחר: "הרבה נשים חולות בשלב כלשהוא של ההריון במחלב נגיפית זו או אחרת. לחלקן, כמו אדמת, אבעבועות רוח, חזרת, CMV ועוד עלולה להיות השפעה שלילית על העובר. חצבת (RUBEOLA) בפירוש אינה נמנית על מחלות אלה." שימי לב שהתשובה כאן על בעייתיות של חלק מהמחלות זה אם לא חלית קודם ונדבקת במהלך ההריון
כנ"ל לגבי כל מחלות הילדים. אם חלית בהם כילדה (לא אם קיבלת חיסון כי אז יש סיכוי שהחיסון כבר לא רלוונטי) אזי אין סיכוי שתדבקי ואין חשש להדבקת העובר או לסיבוכים כתוצאה מכך.
כל מחלה ויראלית ובוודאי מחלה שנמשכת יומיים לא סביר בכלל שתגרום לנזק כלל. אנחנו חשופים לוירוסים שונים כל הזמן וזה חלק מהחיים ולא צריך להלחץ. סטרס הוא גורם הרבה יותר משמעותי בנזקים לגוף... :)
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”