אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עדיין לא ברור לי, במה הכי טוב להרתיח מים? פלסטיק אנחנו לא משתמשים, שנים השתמשנו בקומקום אלומיניום מעולה אבל עכשיו מבינה שזה בעייתי, נירוסטה נאמר פה עלולה לדלוף ניקל, אמייל הוא בעייתי, מה עושים?
פלוני*
הודעות: 615
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני* »

אשמח לרעיונות לבקבוקי שתייה במיוחד לילדים
ניסינו לעבור לבקבוקי זכוכית אבל זה שביר וכבד...
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

אחרי שיטוט במדורי המתכונים השונים שנימשך שעות כי מצאתי המון רעיונות לבישולים לבייבי,החלטתי לפתוח דף לשאול בו את השאלה שלא מצאתי לה כתובת אחרת ואם יש אשמח עם תאירו את עיני-
בכל אופן יש לי מחבת מברזל כבר כמה שנים שאני משתמשת בה המון ואוהבת כמה שהיא נוחה-פרט למישקל, ומיתנקה בקלות והכל יוצא בה טעים ולא נידבק,קניתי סיר קטן לבשל בו את הדיסה והסיר הזה למרות שהוא ניראה אותו דבר מתנהג מוזר ופיתאום חשבתי שאולי יכול להיות שהוא אפילו מכיל מתכת לא כלכך ידידותית,קודם כל הוא מסרב להיאטם על ידי השמן מה שכן קרה תוך זמן קצר למחבת,שנית כל הוא מחליד אם אני לא מיד משמנת אותו וכשאני מנגבת אותו בניר אחרי השימון ולא חשוב כמה הוא נקי הניר יוצא שחור!
מה זה השחור הזה? ... אולי למישהו יש ניסיון כלשהו,בינתים הפסקתי להשתמש בו מהחשש שאולי זה לא ממש בריא.
חוץ מזה נראה לכם נכון שבישול בסיר ברזל מכניס ברזל למזון שגם זמין לגוף? שמעתי שפעם האימהות היו נועצות בערב מסמר לתוך תפוח ומוציאות אותו בבוקר לפני שהגישו לילד לאכול מאותה סיבה.
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

אולי לא שאלתי בצורה מספיק ברורה(עד שאני מגיעה למחשב בערב המוח כבר לא מתפקד בצלילות...)-

איך יודעים שסיר ברזל עשוי מברזל ולא ממתכת אחרת שעלולה להרעיל את האוכל?....
אנונימי

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אנונימי »

אולי אם קונים במקום "רציני"עם תעודות אפשר "לישון בשקט"
,בכל אופן ישים רק אם יש מישו מסוקס שירחוץ אותו אח''כ כי זה נורא נורא כבד
בתיאבון
פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

הבנתי שסירי ברזל, טיטניום, נירוסטה וכו' עדיפים על סירי אלומיניום פשוטים.
מה בדבר סירים מאלומיניום יצוק?
פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

קראתי את הדף ועדיין נשארתי עם השאלה,
היום בשוק מציעים וממליצים על סירים עשויים מאלומיניום יצוק. האם זהו
אותו אלומיניום מסוכן?
מה בדבר סירי scania עשויים מטיטניום וחרס?
אסף*
הודעות: 47
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אסף* »

אתמול במדורת לג בעומר ראיתי שהורים עטפו תפוחי אדמה בנייר כסף וזרקו לאש. כשאמרתי שזה לא בריא ואולי כדאי לשים ללא נייר אלומיניום הסתכלו עליי כאילו אני חוצן מהחלל החיצון. פשוט אין מודעות לנייר האלומיניום ולכך שהוא לא בריא.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

איך יודעים שסיר ברזל עשוי מברזל ולא ממתכת אחרת שעלולה להרעיל את האוכל?....
גם ברזל יכול להרעיל את האוכל. ברזל הוא מתכת כבדה לכל דבר ועניין, שכמויות עודפות ממנה רעילות לגוף. עודף ברזל גם עלול לעודד עומס חימצוני. לדעתי האישית, עדיף להימנע מכלי ברזל באוכל, או להשתמש לעתים נדירות. אם רוצים לתסף בברזל - לאכול בשר אדום, בעיקר אברים פנימיים, או לקחת תוספים תחת פיקוח רופא. אבל - לשיקולכם.
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הודעות: 199
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

מה עדיף - לגרד פירות/ירקות על מיכל מפלסטיק או המתכתי. בזמנו הבנתי שדווקא המתכתי לא טוב לפירות/ירקות (כמו שחיתוך בסכין פוגע ולכן עדיף למשל לחתוך חסה ביד) ולכן עברתי לפלסטיק. באם הוא לא פגום זה בסדר? (יש דברים שלא ניתן למעוך במזלג בשלב זה של הינוקא, אז את האופציה הזו בבקשה לא להכניס). מחכה לתשובותיכם.
ושאלה נוספת-
האם ניתן להקפיא צנצנות זכוכית של גרבר? או בכלל (אני פוחדת שיתנפצו כמו שיש צנצנות שבאות במגע עם מים רותחים והן מתנפצות)
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הודעות: 199
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

ומה עם הסתימות הישנות אצלנו בפה?! אני זוכרת במעורפל שזה לא בריא והיום יש סתימות יותר יקרות לבנות, אבל מה אם כל הפה עם סתימות ישנות?
הרגע ציחצחתי והן מה זהנראות מבריקות..... מפחיד!
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מה עם סיליקון?
איך אפשר לדעת אם בכלי חרס יש עופרת?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי סיליקון - שאלה טובה. כבר שאלו אותי ולא ידעתי מה לענות. שאלתי גם את מרילי היועצת שלנו לענייני סביבה וגם היא לא ידעה.
בעיקרון סיליקון זה פשוט חול, כך שבתאוריה זה צריך להיות בטוח.
אני אישית נזהרת (לפחות נראה לי שחוץ מסיליקון יש שם גם חומרי צבע, שאני לא יודעת מה הם), אבל לילד שלי יש רגישויות גבוהות במיוחד.

לגבי כלי חרס - יש היום כלי חרס "עם תעודות" שנבדקו להיעדר עופרת, אבל אני לא מכירה כלי חרס שנבדקו להעדר מתכות רדיואקטיביות. כך שבהחלט אפשרי כלי חרס בלי עופרת אבל עם איכסים אחרים :-(.

אפשר גם לרכוש ערכת בדיקת עופרת - בארה"ב ומן הסתם גם בארץ בכל חנות לחומרי בניין, ודי בזול, ולבצע בדיקת עופרת בבית.

כל אחד שם את הגבול במקום שנראה לו, וזו גם שאלה של השקעה.
קשה ויקר להחליף את כל כלי הנירוסטה בכלי זכוכית VISION. (אני עשיתי את זה, רוב האנשים לא יטרחו ובצדק).
הרבה יותר קל, זול וזמין להחליף את כל ספלי החרס למשקאות חמים, בכוסות זכוכית (את זה כל אחד יכול לעשות).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי סתימות - יש דפים בנושא:
כספית בחומרים דנטלים
סתימות כסף וסתימות שורש
ניקוי מתכות מהגוף
הרעלת כספית (דף שאני פתחתי, דווקא על טונה)
בנוסף לכך, כתבתי על זה גם בדף הבית שלי ובדף טיפול בקנדידה .
חולצה_לקטית*
הודעות: 47
הצטרפות: 06 יוני 2006, 00:21
דף אישי: הדף האישי של חולצה_לקטית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חולצה_לקטית* »

אם זורקים כלי אלומיניום, אפשר גם להפסיק לצרוך פירות אורגניים (בעיקר אגסים ותפוחים). הם מרוססים בקאולין, שהוא מלח של אלומיניום. חומר, שמאושר כמובן לחקלאות אורגנית לריסוס ישיר על פרות וירקות.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אם זורקים כלי אלומיניום, אפשר גם להפסיק לצרוך פירות אורגניים (בעיקר אגסים ותפוחים). הם מרוססים בקאולין, שהוא מלח של אלומיניום
זה לא בהכרח נכון, שהקאולין רעיל כמו כלי האלומיניום. אני לא מכירה את המלח שבו מדובר, אבל עקרונית אותו יסוד כימי יכול להיות רעיל מאד בצורה מסוימת, ולגמרי לא רעיל בצורה אחרת. כלור, לדוגמה, הוא רעיל ביותר ואף מסרטן בצורת כלורופורם (לצערי אני לא זוכרת את הנוסחה שלו...) אך ניתן למאכל אדם בצורת נתרן כלורי (מלח שולחן).
גם האלומיניום שיש בדאודורנטים הוא לא אותו אלומיניום שיש למשל באבן הקריסטלית. קראתי על זה קצת וממה שהבנתי, המלח שנמצא באבן הקריסטלית (עכשיו פתאום נדמה לי שזה גם קאולין?) יכול לגרום לרגישות מקומית של העור (שניתן לזהות מייד, ואינה בלתי הפיכה), להבדיל מנזקים חרישיים ובלתי הפיכים לטווח ארוך שיכולים להגרם מהאלומיניום שיש בדאודורנט רגיל (אני חושבת שכתבתי על זה גם ב דאודורנט ללא אלומיניום).
והכי טוב כמובן לצרוך תוצרת אורגנית ביו-דינמית שגדלה בלי ריסוסים בכלל... (ולהיות עשיר וצעיר כל החיים :-P)
איריס_גזית*
הודעות: 2
הצטרפות: 30 אוגוסט 2006, 10:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי איריס_גזית* »

האם חלודה במגרות המדיח עלולה להזיק לבריאות?
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הודעות: 199
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

מה לגבי קומקום חשמלי מפלסטיק? (יש לו רק תחתית ממה אני לא יודעת (אפורה)) אני מתלבטת אם לקנות קומקום מנירוסטה. הבנתי שהוא לא מבודד ולכן בקלות ניתן להיכוות ממנו (לגבי בטיחות ילדים) וקראתי למעלה שפלסטיק קשיח זה בסדר. האמנם? להישאר עם הקומקום או עדיף מנירוסטה? די דחוף... יש לי תינוק שאני מרתיחה לו בזה את המים.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

על סמך המידע החלקי שקיים, לדעתי נירוסטה עדיף.
פלסטי קשיח זה בסדר לצעצועים. לא לאוכל ועוד פחות מזה לדברים חמים.
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הודעות: 199
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

תמי גלילי - תודות על מהירות התשובה... אני עוברת לנירוסטה. אגב, מעניין לעניין באותו עניין....... אני מכינה "גלידת בננה" על ידי כך שאני עוטפת בננות בנייר כסף ומקפיאה. האם בקור יש לזה חשיבות? (כלומר, זה לא תפו"א עטוף שנזרק למדורה וכו').
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הודעות: 199
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

לגבי תינוקות ופטמה של בקבוק - אפשר להתחיל עם כוסית מים כבר בגיל חצי שנה. בתחילה חלק יישפך אבל הינוקא לומד מהר. בני כמעט בן 7 חודשים ואינו לוקח בקבוק כלל (גם לא יודע איך) והוא שותה מהמכסה של הבקבוק כבר מגיל חצי שנה. אופס הוא כבר קורא לי....
נעמה*
הודעות: 589
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נעמה* »

לכבוד יום הולדתי ביקשתי במתנה להחליף את סט הסירים הישנים שלי בחדשים.
מרוב עצות פה בדף,התבלבלתי.
מישהוא יודע באמת מה הכי טוב/בריא ???
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הכי בריא: זכוכית.
הבעיה: לא מפזרת היטב חום ולכן לתבשילים יש נטייה גבוהה יותר להישרף בתחתית הסיר.

בעדיפות שנייה: נירוסטה. נסי למצוא נירוסה בלי ניקל - סדרת 400 18/0 (מכילה 18% כרומיום ו-0% ניקל).
בדיקה שאכן הכלי מכיל פחות ניקל, אם הוא נדבק למגנט-
http://www.finishing.com/125/89.shtml http://www.chenbros.com.tw/page13.htm

http://www.chenbros.com.tw/page14.htm

(הנתונים מתוך מסמך שכתבה מישהי מהפורום שלנו שחקרה את הנושא).

חשוב לי להדגיש, שלגבי נירוסטה אין ממש נתונים ברורים על פליטת ניקל - למיטב ידיעתי יש מחקר אחד, וזה רחוק מלהיות קונקלוסיבי. כך שבשלב זה מדובר בחשש לא מבוסס בלבד. אני אישית קניתי מערכת סירים ומחבתות מזכוכית של VISION ב-EBAY , אבל עדיין משתמשת בנירוסטה במקביל, רק פחות.

הנטייה לפלוט כל חומר שהוא עולה כשמבשלים בחום גבוה או מבשלים משהו חומצי. חום גבוה בזכוכית יהיה בעייתי בגלל בעיית פיזור החום (ובכלל, לדעתי האישית, עדיף לבשל בחום נמוך והרבה זמן מאשר בחום גבוה, שהורס יותר מרכיבים תזונתיים חיוניים). מאכלים חומציים אולי עדיף לבשל בכלי זכוכית.

מה לא לקנות, לדעתי: חרס, נחושת, ברזל, אלומיניום, טפלון (בשום פנים ואופן!), פלסטיק. לגבי סיליקון אני לא יודעת - בינתיים נזהרת מחוסר ידע מספיק (וברוב כלי האפייה מסיליקון יש גם צבע שלא ברור לי מה מקורו).

אני מקווה שעכשיו את מבולבלת פחות...

תמי
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אמא לשתיים ועוד אחד ,

אני לא משתמשת בכלל בנייר אלומיניום. ברור שכשמחממים אותו זה יותר בעייתי, אבל לדעתי עדיף להימנע בכלל. עיטפי את הבננות במשהו אחר - נייר אפייה טבעי (לא מולבן בכלור, ולא מצופה בתוצרי לוואי של נפט), בד, אולי כלי זכוכית?
תוהה_שנים*
הודעות: 6
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 19:30

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תוהה_שנים* »

[...] ומה עם מחבתות וסירי אמייל?

תודה מראש על המידע.
תוהה_שנים*
הודעות: 6
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 19:30

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תוהה_שנים* »

ומה עם מחבתות וסירי אמייל?
התכוונתי לשאול אם אמייל בטוח לפי המידע המצוי ברשותך, בעקבות מה שכתבת:
מה לא לקנות, לדעתי: חרס, נחושת, ברזל, אלומיניום, טפלון (בשום פנים ואופן!), פלסטיק. לגבי סיליקון אני לא יודעת - בינתיים נזהרת מחוסר ידע מספיק (וברוב כלי האפייה מסיליקון יש גם צבע שלא ברור לי מה מקורו).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

[...] לגבי אמייל - שאלה טובה. הנה משהו שכתבתי בפורום שלי:
"לגבי אמייל - כללית הוא נחשב לבטוח יותר מטפלון. אמייל הוא בעצם סוג של זכוכית. אמייל הכיל בעבר עופרת אבל כיום כבר לא. גם כיום יש להקפיד לקנות אך ורק אמייל מאיכות טובה, עדיף לבן, ולהפסיק את השימוש כשנשברת חתיכה (מתחת יש אלומיניום). לפי החיפוש הקצרצר שערכתי LE CRUESET נחשבת לחברה טובה. "
תוהה_שנים*
הודעות: 6
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 19:30

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תוהה_שנים* »

תודה רבה!
נעמה*
הודעות: 589
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נעמה* »

תמי גלילי:

תודה על תשובתך. כתבת לי ש:

הכי בריא: זכוכית.
הבעיה: לא מפזרת היטב חום ולכן לתבשילים יש נטייה גבוהה יותר להישרף בתחתית הסיר.
בעדיפות שנייה: נירוסטה. נסי למצוא נירוסה בלי ניקל - סדרת 400 18/0 (מכילה 18% כרומיום ו-0% ניקל).
בדיקה שאכן הכלי מכיל פחות ניקל, אם הוא נדבק למגנט-

ובכן:אני מחפשת ומחפשת ולא מוצאת. אולי מישהו יודע איפה אפשר למצוא סירי נירוסט בלי ניקל?
רוב הסירים שבדקתי הם 18/10 ולא כפי שכתבת 18/0 , זו לא טעות?
ולגבי הזכוכית,האם הכוונה שכל הסיר מזכוכית ? ואז,מה? פשוט שמים סיר זכוכית על האש? מעולם לא ראיתי דבר כזה... איפה משיגים?
יום ההולדת שלי מתקרב ואמא רוצה לקנות לי מתנה,ואני לא יודעת מה להגיד לה...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

רוב הסירים שבדקתי הם 18/10 ולא כפי שכתבת 18/0 , זו לא טעות?
לא, זו פשוט סידרה אחרת שבה יש 10% ניקל.

ולגבי הזכוכית,האם הכוונה שכל הסיר מזכוכית ? ואז,מה? פשוט שמים סיר זכוכית על האש? מעולם לא ראיתי דבר כזה... איפה משיגים?
הנה, ב-ebay
(עושים חיפוש ב-EBAY על PYREX VISION). להיזהר ולא לקנות כלים כאלה שיש בהם גם טפלון.
ייתכן שיש להשיג גם בארץ - אני לא יודעת.
בכל אופן כלי אפייה מזכוכית אפשר להשיג בכל מקום.

עוד משהו: לקורנינג יש כלי בישול שתמיד נחשבו בטוחים מאוד. לאחרונה התגלה לי שהגלזורה על הכלי מכילה עופרת. זה עדיין לא אומר שהיא דולפת עופרת (זכוכית וקורנינג הם חומרים אינרטיים).
מיכלי*
הודעות: 182
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכלי* »

תמי גלילי,
תודה על כל המידע החשוב שהבאת לכאן.

טפלון (בשום פנים ואופן!),
גם אם הוא לא שרוט?
מיכלי*
הודעות: 182
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכלי* »

אשמח אם תסבירי מה הבעיה עם טפלון באופן כללי.
מיכלי*
הודעות: 182
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכלי* »

תודה!
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אגב, איך יודעים לפי הסימון על כלי הפלסטי אם הוא מותר לשימוש בהקפאה או בחימום?
תודה
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

בתחתית הכלים שמותר - יש הטבעה בפלסטיק עצמו..
מותר להקפיא מסומן בפתית שלג
מותר לשימוש במיקרוגל - מסומן בריבוע ועליו קו זיגזג אופקי (למיטב זכרוני)
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נעמה...* »

תגידו,עבור אחת ששורפת סירים סדרתית,יש מצב להקלות?
אם אשתמש בסירים עם טפלון שאינו שרוט,זה נראה לכם בסדר?
הבנתי שהכי טוב זה נירוסטה בלי ניקל,אבל: לא מצאתי כאלו (בכל מה שראיתי כתוב 18/10 ולא 18/0)
וחוץ מזה,אם ממילא קרוב לודאי שאשרוף בו משהו,אז די חבל,לא?
עם סירי הטפלון יותר קל למנוע שריפות .... (וכמובן גם לנקות אח"כ...)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

_תגידו,עבור אחת ששורפת סירים סדרתית,יש מצב להקלות?
אם אשתמש בסירים עם טפלון שאינו שרוט,זה נראה לכם בסדר?_
הקלה במה?
אנחנו ועדה שקובעת כמה רעל ייכנס לאוכל שלך?
הטפלון משחרר את הרעלים שבו במיוחד בטמפרטורות גבוהות. ככה שלשרוף כל חומר לא מומלץ גורם לך להגברת הרעילות.
מה דעתך להפסיק לבשל ולעבור למזון חי?
או להיעזר בשיטת פליי ליידי להישאר בפוקוס במטבח ולהפסיק לשרוף סירים טובים? לה יש כלל, שאם היא הדליקה אש היא לא יכולה לצאת מהמטבח... זה אומר שהיא נשארת קרוב לסיר...
כרמל_האורחת*
הודעות: 213
הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כרמל_האורחת* »

אנחנו לפני קניה של קומקום חשמלי, אישי לא מבין מה הבעיה בקומקום הפלסטיק הזול. (היה לנו כזה שהחזיק מעמד שמונה שנים)
יש את "הקומקוםהבריאותי" של קנדי. מישהי אולי יודעת מה כ"כ בריא בו?
האם יש מאמרים/מחקרים לגבי הבעייתיות שבקומקום פלסטיק?
אני צריכה תמיכה אקדמית כדי לשכנע... תודה!
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נעמה...* »

תודה בשמת
לגבי ה"הקלות"-זו היתה מעין התבדחות כזו.... (טוב,אני מודה,די מפגר...)
לגבי הסירים:עדיין נשארתי עם שאלה לא פתורה: איפה בארץ אפשר להשיג סירי נירוסטה 18/0-בלי ניקל?
ועוד שאלה:קראתי פה איפהשהוא בדף שלא טוב בכלל לאפסן בכלי פלסטיק פשוטים,אלא רק בקשיחים יותר. האם הכוונה גם לפירות או ירקות שאני חותכת ולוקחת עמי לאכול באותו יום?(כלומר,לא לשימור לטווח ארוך...)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

איפה בארץ אפשר להשיג סירי נירוסטה 18/0-בלי ניקל?
אני חושבת שהניקל לא נמצא בשיכבה שבאה במגע עם המזון, אלא בשיכבת הבידוד, לא? איפה שגם האלומיניום.
ניסית להתקשר לסולתם לשאול אותם אם יש אצלם? אפשר גם לנסות להתקשר לחנויות יוקרה, שמביאות סירים איכותיים מחו"ל, כמו טולמנ'ס או רשתות אחרות (אין לי מושג מי עוד), ולשאול אותן אם יש להן.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_האם יש מאמרים/מחקרים לגבי הבעייתיות שבקומקום פלסטיק?
אני צריכה תמיכה אקדמית כדי לשכנע... תודה!_

בדקתי ומסתבר שקומקומים חשמליים מפלסטיק עשויים מ-polypropylene, שאינו מכיל PBA'S (פירוט להלן). פוליפרופילן זה חומר ש נחשב עמיד בחום עד 160 מעלות צלסיוס. המים מגיעים רק ל-100 מעלות - ומבדיקה נוספת שערכתי מסתבר שגם האדים הם באותה דרגת חום, ולא חמים יותר כפי שחשבתי בעבר (אלה בעצם טיפות זעירות של מים, והסיבה שכווייה מהם מכאיבה יותר היא כי הם עמוסים באנרגיית חום שהם מעבירים לעור במהירות), ולכן אולי קומקום מפלסטיק הוא כן בטוח.

אממה, כשמי שמספק את המידע הוא צד מעוניין, שגם לא חייב לספק מידע מלא, אני אישית מעדיפה להיות זהירה מדיי (ראי נושא הטפלון, שם "התגלה לפתע" שדופונט שיקרו לגבי הרעילות וסף החום שבו היא משתחררת במשך שנים רבות; המידע היה בידה גם כשהיא טענה שהטפלון לגמרי בטוח).

והנה מחקרים בנושא ה-PBA'S, שגם הוא לא נחשב בעבר לבעיה - עד כדי כך שהשתמשו בו לבקבוקי תינוקות:

בבקשה:
"מאמרים של דר אנה סוטו בפאבמד על השפעות ביספנול-A

הודעה של לימור אלוף בפורום שלנו

המוטו שלי הוא כבדהו ובעיקר חשדהו, אבל זה לא המוטו של כולם ואולי בעלך לא ישתכנע מזה. ההבדל אולי הוא שלי כבר יש ילד עם בעיות בריאות ורגישויות לכימיקלים, ולכן אני נזהרת יותר מאחרים.

אגב, הערה - לא בטוח בכלל שקומקום מנירוסטה אינו משחרר רעלים בחום...כמפורט לעיל.

בכל אופן אני מציעה דבר אחד - אל תשתמשו במים מזוקקים בקומקום באופן סדיר. הם חומציים וחומציות, כמו חום, גורמת לפירוק מהיר יותר של החומר. לנקות פעם בכמה זמן בחומץ כדי להיפטר מהאבנית זה כנראה בסדר, אם לא עושים את זה לעתים קרובות מדיי.

HTH למרות הבילבול...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יש את "הקומקוםהבריאותי" של קנדי. מישהי אולי יודעת מה כ"כ בריא בו?

הנה, בחיפוש בגוגל נמצא השירשור הזה
מהשירשור הזה נראה שהיצרן טוען שלא מצטברת אבנית, וזה לא נכון.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לי שאלה
ברשותי מיקסר שקיבלתי בירושה מאמי, הוא נקנה לפני 35 שנים, עובד מצויין.
פעם אחת הכנסתי את החלקים שלו למדיח - מקצף ומערבל וראיתי שיורד מזה חומר אפור.
מאד נבהלתי וניקיתי ושפשפתי וייבשתי היטב והמשכתי להשתמש כרגיל כי לא ירד מזה חומר וכמובן שאני לא שוטפת יותר במדיח.
השבוע , שטפתי את המקצף כרגיל במי ברז וסבון, והכנסתי אותו למיקסר , מעט רטוב ממים , במהלך ההקצפה , ראיתי שהוא מתיז טיפות אפורות ...
השאלה שלי אם הוא בטוח לשימוש, אני לא בטוחה מאיזה חומר זה עשוי , זה קצת גמיש אז לא נראה לי שזה מברזל , בכל אופן, ראיתי שהחומר יורד מהחלק העליון שלו,הקשיח, זה שמחבר אותו למיקסר ולא מהטבעות שיוצרות את הבלון, הן נראות לי עשויות מחומר אח, גמיש יותר.
אז מה לעשות? לשמן את החלק הזה אחרי השטיפה?
תודה מראש !
גיתית*
הודעות: 18
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:40

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גיתית* »

מה לגבי כלי Tupperware ?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

טפרווייר זה פלסטיק. כל מה שנאמר לגבי פלסטיק תקף לגביהם - לטוב ולרע.
עשיתי קצת חיפוש ונראה שהכלים עשויים מלקסן פוליקרבונט ומכילים או לפחות הכילו בעבר ביספנול A.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יש עכשיו קומקומי זכוכית חשמליים
(תודה ל שוכנת הצוק על המידע, מהדף התמודדות עם עבודות המטבח ).
זכוכית היא החומר הכי בטוח - טוב יותר מנירוסטה, וטוב יותר מפלסטיק.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

אבל אני כל הזמן תוהה מה הוסיפו לזכוכית כדי שתהיה כ"כ עמידה (היא דקה למדי).
האם בזכוכית של תבניות פיירקס אין תוספים מיוחדים?
גיתית*
הודעות: 18
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:40

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גיתית* »

הבנתי שגם בקבוקי Nalgene עשויים פוליקרבונט (מספר 7 בתוך החצים).
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

אגב, מה עדיף מבחינה בריאותית, שקיות חלב או קרטוני חלב? (ברור שמבחינה אקולוגית עדיפות השקיות)
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אם אני לא טועה, קרטוני החלב מצופים מבפנים בפלסטיק.
דנית*
הודעות: 34
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 15:53

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי דנית* »

מי יודע איך תבניות הסיליקון לאפיה? מסוכנות או לא?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

(ברור שמבחינה אקולוגית עדיפות השקיות)וואלה? ואני דווקא חשבתי שהקרטונים אקולוגיים יותר.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

זהו, שאם הקרטונים מצופים בפלסטיק (או במה בדיוק?), תופסים יותר נפח, ועשויים מנייר/סיבי עץ, הם פחות אקולוגיים.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

חבל שלא מוכרים יותר חלב בבקבוקי זכוכית לשימוש חוזר (כמו בירה).
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

כנ"ל לגבי יוגורט, שמנת וכו' וכו'.

התוודעתי לאחרונה למחלבת עזים אורגנית באזור ירושלים. שאלתי אם אוכל להביא צנצנות זכוכית ולקבל את היוגורט בתוכן. הם הסכימו, אבל הלוגיסטיקה קצת מסובכת: אני צריכה להגיע בדיוק בזמן מילוי הבקבוקי-יוגורט. נו טוב, זו לא דרישה בלתי הגיונית...
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אפרת* »

אני לא יודעת מה הדף המתאים.. מוזמנים להעביר.

גיליתי עכשיו ממש במקרה (אכלתי עגבניה ובשל שעמום קראתי את התויות) שהפפריקה של חברת מקורמיק מכילה סיליקון דיוקסיד (לזרימה חופשית של התבלין, כך כתוב על האריזה). אוף, אני כל כך עצבנית. אני מרגישה שהרעלתי את כל המשפחה. כמובן, שהפפריקה הושלכה אחר כבוד לאשפה.

בדקתי על שאר התויות של התבלינים שלהם, ולא כתוב כלום. מה זה אומר ? שיתר התבלינים שלהם לא מכילים סיליקון ? ושל חברות אחרות ? לזרוק הכל לפח (גם אם לא כתוב שזה מכיל סיליקון) ? גם תבלינים צריך לקנות רק אורגני, כדי להיות בטוחים, שלא מכניסים להם זבל מסוג זה או אחר ?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

קודם כול תירגעי. סיליקון דיאוקסיד אינו רעיל
תבניות סיליקון למשל, חשודות בעיניי לא בגלל הסיליקון אלא בגלל חומרים נוספים שעלולים להיות שם (למשל חומרי צבע).
ויקיפדיה על סיליצאה (=סיליקון דיאוקסיד) - הנזק היחיד שיכול להיגרם הוא אם תסניפו הרבה מאוד סיליקון דיאוקסיד...

שנית, לדעתי במיוחד תבלינים כדאי לקנות אורגניים, כדי להבטיח שהם אינם מכילים דברים שלא אומרים לך (כי מתחת לכמות מסויימת, לא צריך לציין את הרכיב על האריזה) כמו קמח וכו'. אפשרות נוספת היא לאגור תבלינים בתקופת פסח. מחברת מקורמיק אני נמנעת באופן כללי, כי הרבה מהתבלינים שלהם מכילים MSG בהסוואות שונות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הי,
אני לא מוצאת בארץ כלים מנירוסטה 18/0, רק 18/10...מה לעשות? :-)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני לא מוצאת בארץ כלים מנירוסטה 18/0, רק 18/10...מה לעשות?
כמה כסף את מוכנה להוציא בגלל חששות (שנכון להיום, לא ברור עד כמה הם מבוססים) על דליפת ניקל? אחרי שתעני, תראי אם הסכום מספיק להזמנה מחו"ל או קנייה דרך EBAY.
ההולכת_באתרים*
הודעות: 898
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

אני מרגישה שהרעלתי את כל המשפחה
אל תגזימי. זה חומר אינרטי. סופח לחות. זה הכל.
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

במיוחד תבלינים כדאי לקנות אורגניים,
אפשר להצטרף ולהשיג דרך קואופ אורגני שדה ורבורג עלי תבלין אורגניים של חברת "על-עלים" :-)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הספוגית ניקוי שגם נקראת כרית לניקוי כלים ( כן נחשתם נכון אלומיניום ) וזה מתפורר בכלים במטבח ומגיע גם לאוכל
ואלו שכבר הפכו להיות רגישים לאלומיניום בגלל הדורדורנטים למנהם, ישר ירגישו בפיצעונים דמויי יבלות קטנות שצצות על האצבעות מרחיצת כלים.
זה מה שנקרא רעל באוכל ואין אפילו סימון על האריזות שמדובר באלומיניום. זה ברור גם למה. ממש מרעילים אותנו בכוח עם כול האלומיניום באוכל.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אז עם מה כדאי לשפשף?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בארה"ב יש תלתלי פלדה שעשויים מנירוסטה זה נוח מאוד, ואפשר להדיח ולעשות שימוש חוזר, פחות או יותר לנצח.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

כרית ניקוי עם אלומיניום - האם הכוונה לסקוצ'ברייט? זה שבא ביריעה ארוכה צרה ומגולגלת וגוזרים ממנו ריבועים?

מחלבת עזים אורגנית באזור ירושלים - נסי את החווה האורגנית הלא מוכרת ליד בית שמש - חוות היערן, לא רחוק ממערת הנטיפים (המהממת). אם הם עדיין קיימים (והמינהל לא מירר את חייהם עד שעזבו), הם מוכרים את היוגורט בזכוכית. ויש להם גם גבינות בשלות הכי טעימות שיש, במחירים יותר מסבירים. הם רועים בעצמם את העיזים על ההרים 6 שעות ביום, ויתר הזמן הן מסתובבות במכלאה מרווחת חצי-מוצלת, איפשבא להן. נראות מאושרות למדי.
ההולכת_באתרים*
הודעות: 898
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

כרית ניקוי עם אלומיניום - האם הכוונה לסקוצ'ברייט? זה שבא ביריעה ארוכה צרה ומגולגלת וגוזרים ממנו ריבועים?
זה עשוי מפלסטיק למיטב ידיעתי. לדעתי הכוונה לכריות ממש שזה ספוג שמצופה במין מתכת ארוגה כמו שיש לניקול או לסנו. תמיד חשבתי שזה נירוסטה בטוח שזה אלומיניום?
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל* »

לגבי חלב כדאי לקנות חלב של הרדוף שהוא אורגני והקופסת קרטון שלהם רק מקרטון אז אפשר ורצוי למחזר אותו.שקית חלב זה לא בריא בכלל זה הרי פלסטיק שאי אפשר למחזר.
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל* »

כרית ניקוי עם אלומיניום - האם הכוונה לסקוצ'ברייט? זה שבא ביריעה ארוכה צרה ומגולגלת וגוזרים ממנו ריבועים?
זה עשוי מפלסטיק למיטב ידיעתי. לדעתי הכוונה לכריות ממש שזה ספוג שמצופה במין מתכת ארוגה כמו שיש לניקול או לסנו

אז שאני יבין אמורים לשתןף כילים בציפוניים?
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

אז שאני אבין, אמורים לשטוף כלים בציפורניים?

אולי אפשר להשתמש במברשת קשה לקרצוף? האם יש בעיה עם זיפי מברשת מפלסטיק? כמו של מברשת שיניים, למשל?
...*
הודעות: 278
הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
דף אישי: הדף האישי של ...*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ...* »

אז שאני יבין אמורים לשתןף כילים בציפוניים?
יש ספוגיות לניקוי יקרות מעט יותר של חברת וולדה (לא אלה עם הקוסמטיקה הטבעית) והם עשויים מחומר לא מתכתי, והסקוצי'ם שלהם מעולים. זה בצבע ירוק (הסקוצ').
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל* »

יש ספוגיות לניקוי יקרות מעט יותר של חברת וולדה (לא אלה עם הקוסמטיקה הטבעית) והם עשויים מחומר לא מתכתי, והסקוצי'ם שלהם מעולים. זה בצבע ירוק (הסקוצ').
איפה ניתן לקנות ספוגית של וולדה?
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל* »

_יש ספוגיות לניקוי יקרות מעט יותר של חברת וולדה (לא אלה עם הקוסמטיקה הטבעית) והם עשויים מחומר לא מתכתי, והסקוצי'ם שלהם מעולים. ממה הם עשויום?אין בהם רעלים אחרים?
...*
הודעות: 278
הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
דף אישי: הדף האישי של ...*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ...* »

ממה הם עשויום?אין בהם רעלים אחרים?
אה, לא תמצאי אותי מתחייבת על זה.
זה נראה לי חומר פלסטי כלשהי. תוצר של נפט בקיצור.
יחד עם זאת, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי על המלצה לשוטף כלים עם ליפה. מישהו זוכר איפה זה היה? (ומזה בדיוק ליפה?)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עם זאת, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי על המלצה לשוטף כלים עם ליפה. מישהו זוכר איפה זה היה? (ומזה בדיוק ליפה?)
אני קניתי לא מזמן ליפה והיה לה ריח של... נפט. בהרטבה ראשונה היא הסריחה כמו חבית נפט. אין לי מושג מה יש בנפט שמכניסים אותו לכל מקום (משמר? ממצק?) אבל נדמה שכמעט שום דבר לא חף מזה.

ג'ינ ג'ית
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

אני לא מוצאת בחנויות כלים מנירוסטה 18/0, אלא רק 18/10. מה עושים? מישהו ראה איפשהו? קנייה דרך אינטרנט לא מתאימה...
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל* »

בקיצור אין שום תכשיר שאיתו אפשר לשפשף סירים לפי הבנתי...לכולם יש איזשהם רעלים בתוכם.
...*
הודעות: 278
הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
דף אישי: הדף האישי של ...*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ...* »

בקיצור אין שום תכשיר שאיתו אפשר לשפשף סירים לפי הבנתי...לכולם יש איזשהם רעלים בתוכם.
לא בטוח שזו המסקנה הכללית. אולי זה רק המידע שיש כרגע.
בכל מקרה,
עדיין לרעלים יש דירוג:
אולי מפחיד אלומיניום באוכל, הרבה יותר מתוצרי נפט... אבל אולי אני טועה בדירוג הרעלים.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

המלצה לשוטף כלים עם ליפה

אולי אצל with passion ? נדמה לי שגם אני קראתי את זה. רעיון. איפה משיגים ליפה טבעית? היא הרי צריכה להיות כזו שמיועדת לשטיפת כלים ולא לרחצה, למשל, כי לא רצוי שיהיו בה שמנים וכו'.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תירגעו... הרי בסך הכול מדובר במשהו שנשטף אחר כך מהסיר, נכון? דאגו לשטוף היטב, וזה צריך להספיק לדעתי. אם אפשר להשיג את התלתלים מנירוסטה, נסו. זה מחזיק מעמד לנצח ועובד היטב. בעדיפות שנייה פלסטיק. הרי מדובר בפלסטיק קשה ולא פלסטיק רך, שהוא היותר בעייתי. אחר כך נחושת ואלומיניום. אגב, ניסיתי ליפה לפני כמה שנים, אבל לצערי זה לא משיג אותן תוצאות. זה טוב אולי כתחליף לסקוצ', אבל לא לצמר פלדה.
מיה*
הודעות: 246
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיה* »

הי,
קראתי בשקיקה ואני מוכנה לריענון כולל של המטבח שלי.. :) אך לפני כן, שאלה:
אני מעוניינת להחליף את הסירים שלנו לסירי פיירקס. המלצתם כאן על vision, וראיתי שהמחירים בכלל לא נוראיים.
השאלה היא האם אפשר לבשל איתם על כיריים, ועל איזה כיריים? מעולם לא נתקלתי בבישול בפיירקס לפני כן, אלא רק באפייה, מכאן התמיהה.
תודה גדולה,
מיה
מיה*
הודעות: 246
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיה* »

ושאלה נוספת..
האם אתם ממליצים על סירים של חברת corningware, שעשויים מ - pyroceram?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בכלים מסוג וויז'ן אפשר לבשל על כל כיריים. מומלצים? מבחינת בטיחות, לא מבחינת יעילות הכלי (לא מפזרים את החום היטב).
לגבי פיירוקרים, פעם ראשונה ששמעתי על זה. הסתכלתי וראיתי שזה שילוב של זכוכית עם חרס. ייתכן שבגלל השילוב הזה יש פחות בעיה של דליפת חומרים מהחרס, אבל אם לא - ראי מה נאמר על חרס למעלה. קורנינג ככלל היא חברה טובה. בגלזורה שלה יש עופרת, אבל זה לא אומר בהכרח שיש דליפת עופרת.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

בקשר לליפה - אפשר להשיג אחת בחנויות לכלי בית בשוק (במקרה שלי - במחנה יהודה אשר בעיר הקודש, או בעיר העתיקה). צריך להשרות את הליפה לפני השימוש.

בקשר לסירים מזכוכית - על הפרוספקט המצורף כתוב אם הם מתאימים לבישול. לי יש סירים, לא יודעת מאיזו תוצרת, הם מתאימים לבישול אבל לא על אש גדולה. (בינונית - כן).
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

מצטערת שלא מסוגלת כרגע לקרוא את כל הדף, ובכל זאת - זקוקה בדחיפות למחבת.
מה המחבת המומלץ ? תודה
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סלט_פירות* »

מצטרפת לשאלה של נועה ברוך ושואלת לגבי מחבתות מברזל. כן או לא?
אני קוראת דעות סותרות ולא הגעתי למסקנה אחת ברורה...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לדעתי - לא, לדעת אחרים (כולל מרקולה, שלרוב אני מסכימה איתו) דווקא כן. לא תמצאי תשובה חד משמעית.
נועה, אני הייתי הולכת על מחבת איכותית מנירוסטה. בעיקר אם את זקוקה לה בדחיפות - למחבת של וויז'ן ייקח זמן להגיע.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

תמי, אבל בישראל לא ראיתי בחנויות כלים מנירוסטה 18/01. מה עושים?
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”