אל ווסת

גם_אמא*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 14:27

אל ווסת

שליחה על ידי גם_אמא* »

אני פותחת את הדף הזה כדי לעזור למישהי שיקרה לי ואכפת לי ממנה מאד!
אולי מכאן סופסוף ייצמח הפתרון...
הסיפור הוא כזה:
בחורה בת 25. לא מקבלת מחזור סדיר כבר שנתיים פלוס. בעצם, כבר לא מקבלת בכלל מחזור, אלא אם כן נוטלת גלולות למניעת הריון (מה שהיא לא רוצה). בעקבות מצב זה יש לה גם נפיחות בכל הגוף. שיורדת טיפה עם קבלת המחזור (כשנטלה גלולות) וממשיכה אח"כ כשהמחזור לא מגיע לבד.
ההשערה שלה וגם של מטפל גדול בתחום הרפואה המשלימה וגופנפש היא שזה כתוצאה מזוגיות ופרידה בעייתיות שחוותה לפני כ4 שנים.
היא ניסתה כבר הכל: הומאופטיה, צמחי מרפא, דיקור סיני, תזונה, ניסתה גם לעשות עבודה נפשית עם עצמה. חשיבה חיובית, דמיון, עשתה את כל הבדיקות שהמליצו לה רופאים קונבנציונאליים,(בדיקות דם, אולטראסאונד וכו'...הכל היה תקין), נטלה גם הורמונים שלא עזרו. היתה אצל הרבה גניקולוגים. הדבר היחיד שעזר הוא גלולות למניעת הריון. זה הדבר היחיד שהחזיר לה את המחזור אבל כשהפסיקה, המחזור לא הגיע בחודש שאחריו ללא הגלולות. בכל אופן, זה לא פתרון והיא גם לא רוצה ליטול גלולות.
בעייה נוספת היא ההתנפחות. כמו שהבטן קצת מתנפחת לפני מחזור, וכמו שבעקבות ההורמונים של ההריון אנחנו מתנפחות ברגליים, ידיים, פנים וכו'. מאז שהחלה הבעיה, הגוף שלה פשוט נפוח וזה נראה שהשמינה מאד!
היא אוכלת בריא ובכמויות קטנות, מתעמלת, שוחה לפעמים ועושה יוגה. בכל אופן, תמיד הייתה רזה. עד שהחלה הבעיה הזו.(אגב, גם תפקודי בלוטת התריס תקינים)
נראה שהבעיה היא נפשית...למרות שהסיפור עם אותו בחור הסתיים מזמן וביוזמתה. אני חושבת שיש לה קצת קושי לקבל. להיות אישה. עם רכות וכו'...או שזה פשוט השפיע עליה בצורה קשה מאד.
אשמח לשמוע רעיונות לטיפול!
תמר_מסיני*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

אל ווסת

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

היתה לי בעיה דומה וטיפול הומאופתי החזיר לי גם את המחזור. אם את רוצה אני אשמח להעביר לך את םפראטי ההומאופית שלי שהיא מעולה!!
יו_יו_בקנדה*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*

אל ווסת

שליחה על ידי יו_יו_בקנדה* »

גם לי הייתה בעיה דומה בגיל 25.
הבעיה נעלמה אחרי טיפול בתרופה אנטרופוסופית בשם מנהדורון. (טיפות שמוהלים במים)
אין לי מושג אם אפשר להשיג את זה בארץ אבל שווה לברר במרפאה בהרדוף.
דינ_ור*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2006, 14:36
דף אישי: הדף האישי של דינ_ור*

אל ווסת

שליחה על ידי דינ_ור* »

גם לי יש חברה שלא קיבלה וסת שנים! לפעמים פעם באיזה 8 חודשים כשהיא לא הייתה על גלולות.
אני והיא היינו בטיפול מאד מיוחד שנקרא "איזופתיה הוליסטית" שהוא פיתוח של 2 הומיאופתים. זה בעצם לקיחת דגימה מהשדה האנרגטי שלך ואח" דילול מאד גבוה שלו.
היא התחילה לקבל וסת סדירה שנמשכת עד היום(כבר כחצי שנה) ואני נרפאתי מבטן כואבת ולא צפויה ופצעים על הפנים שפתאום הופיעו ולא עזבו אותי יותר משנה.
המטפל של שתינו הוא משה שמאי והוא איש...אח איזה איש..קשוב,עדין,חכם,מלא חמלה.מאד מאד מומלץ..תחפשי בגוגל "איזופתיה הוליסטית".
זה אולי נשמע אמורפי משהו אבל הטיפול הזה פשוט עובד. בהצלחה!!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אל ווסת

שליחה על ידי אילה_א* »

תמיד הייתה רזה.
כמה רזה ? אולי אין לה מספיק שומן בגוף? מתחת ל18 אחוזי שומן בגוף -אין וסת
אומה_לי*
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

אל ווסת

שליחה על ידי אומה_לי* »

ממליצה עלמטפלת מדהימה בפרדס חנה,
שעינייני וסת ובכלל פוריות זאת המומחיות שלה.
אני בדפבית.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אל ווסת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם אני הייתי שם. מחזור אחד, אולי שניים בשנה.חוסר יכולת לקבל ולהיות אישה נשמע לי מוכר. לי עזר דיקור סיני + צמחי מרפא. אשמח להמליץ על מטפלת אם את רוצה.
זה לקח הרבה זמן, כמעט שנה, אבל אז המחזור שלי הסתדר לגמרי. מאז גם נכנסתי להריון וילדתי. לפי הרפואה הסינית (אני מטפלת בעצמי, הייתי בטיפול אצל אחת המורות שלי) יש המון סיבות לאי קבלת מחזור. זה יכול להיות חוסר בדם עצמו או ביין (yin) (זה מסתדר עם חוסר היכולת לקבל, להיות אישה וכו') משהו שתוקע את המערכת (מסתדר עם הנפיחות). בכל מקרה שווה ללכת למטפל\ת רציני\ת ולהתמיד.
גלולות זה הסוואה, אין שם מחזור אמיתי כי אין שם ביוץ. גלולות גם יוצרות תקיעות שקשה מאוד להפטר ממנה אם גם ככה יש נטיה להתקע.
נשמע שהיא נסתה המון דברים בשנתיים. חשוב להבין שטיפולים הם סיפור ארוך, ללכת על דרך אחת ולהישאר שם ולא לבלבל את המערכת עם מליון דברים. בד"כ טיפולים הוליסטים כוללים גם שינויים בתזונה ועבודה נפשית אבל נראה לי חשוב שזה יבוא מאותו המקור.
מאיזה איזור היא בארץ?
גם_אמא*

אל ווסת

שליחה על ידי גם_אמא* »

תודה לכולן!
אילה א
היא תמיד הייתה רזה, כתבתי. התכוונתי שנראית טוב ולא צריכה להוריד במשקל. אבל ממש לא רזה עד כדי כך שלא תקבל ווסת.
פלוני אלמונית
היא מאיזור חיפה. הטיפול בצד הנפשי והרגשי נראה לי חשוב אצלה. לפי מה שהיא אומרת, הכי מפריע לה זו ההתנפחות בכל הגוף. היא אמרה שלגבי המחזור לא אכפת לה להמשיך עם הגלולות לתמיד.(למרות שלפי דעתי זה לא פתרון כי באמת אין ביוץ...וגם זה לא טבעי לגוף וככה הנפיחות לא תרד...) נמאס לה מאיך שהיא נראית, שהיא לא יכולה ללבוש מה שהיא רוצה, שצריכה כל הזמן להסתיר את הבטן. ושלא תטעו: אני מדברת על בחורה עם ביטחון עצמי גבוה שתמיד אהבה מאד איך שהיא נראית.
היא התמידה עם כל "שיטה" כמה חודשים. עד כמה שידוע לי. ובאמת אין לה כ"כ סבלנות. היא רוצה תוצאות ומהר. ואני מבינה אותה.
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אל ווסת

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

גלולות זה הסוואה, אין שם מחזור אמיתי כי אין שם ביוץ.
בדיוק.

עשתה את כל הבדיקות שהמליצו לה רופאים קונבנציונאליים,(בדיקות דם, אולטראסאונד וכו'...הכל היה תקין),
זה מעולה! סימן שהבעיה היא לא פיזית ויש מקום לעבודה נכונה שתביא פרי :-)

היא התמידה עם כל "שיטה" כמה חודשים. עד כמה שידוע לי. ובאמת אין לה כ"כ סבלנות. היא רוצה תוצאות ומהר. ואני מבינה אותה
זו כמובן בעיה. אמנם אפשר להבין אותה, והיא באמת לא מיוחדת בתכונה הנ"ל רובנו כך, אבל בתהליכים של הנפש/רגש ובעיקר אלו שיש בהם "עבודה מודעת" יש לתת זמן וגם אמון במטפל.
אולי היא לא מצאה מטפל שהתחברה אליו?
מעניין אותי שאת פונה בשמה... האם לדעתך היא עושה מספיק כדי לראות תוצאות?
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

אל ווסת

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

גם אני מכירה את התופעה מקרוב, גם לי המליצו גניקולוגים לי על תרופות הורמונליות ע"מ להביא את המחזור,
הוא באמת בא אבל זה לא היה מחזור טבעי ובריא שנובע ספונטנית מתוך גוף מאוזן אלא מחזור מלאכותי שהגוף אולץ לייצר באמצעות תרופה חזקה, על פי התחושה החזקה שלי ובהמשך קבלתי אישור והסבר לכך מרופא סיני- התרופה גרמה לגוף ליצור מחזור ולהשתמש לשם כך במשאבים חלשים שנחלשו עוד יותר עקב כך. הרפואה הסינית , לעומת זאת,(- דיקור וצמחים) עוזרת לי לאזן ולחזק את המערכת כך שתביא בעצמה לחידוש התהליכים מתוך בריאות.

האם לדעתך היא עושה מספיק כדי לראות תוצאות?
אני לא מסכימה. הרבה קולות בי שואלים שאלות כאלו ואחרות- שאלות אלו לא באות ממקום ולא מובילות למקום של נשיות, קבלה, שחרור (עצמות המחזור). אלא להיפך- אשמה, מאמץ, חסימה, כאב.
אני לא מכירה את האשה על כל מורכבותה הנפשית והגופנית אבל באינסטינקט ומתוך הסיפור שלי הייתי ממליצה לא להתפזר על פני תחומי טיפול רבים במעט זמן ולשים על כל טיפול מטען כבד של צורך בהוכחה, אלא לעשות ברור של הקשבה- מה מרגיש הכי מתאים ונכון, איזה טיפול הביא לתחושה הכי טובה ונוחה, לאיזה מטפל הכי מתחברים- ושם להכנס לעומק הדברים עם הרבה אמונה והרפיה.
מאחלת הרבה טוב, עם הרבה אהבה והזדהות.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

אל ווסת

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתחת ל18 אחוזי שומן בגוף -אין וסת
זה די חד משמעי. אני פחות ויש לי מחזור סדיר.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

אל ווסת

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

מעניין אותי שאת פונה בשמה... האם לדעתך היא עושה מספיק כדי לראות תוצאות?
משפט מפתח שהייתי מתייחסת אליו ברצינות.
היא צריכה לחפש ולרצות וכמובן - להתחבר למטפל ואז יש הרבה שיטות שיוכלו לעזור. השאלה - מה היא חושבת שנכון עבורה. הייתי מציעה לה לקרוא את הדף הזה.
(())
נועה_ברוך*

אל ווסת

בוחרת באהבה
הרבה קולות בי שואלים שאלות כאלו ואחרות- שאלות אלו לא באות ממקום ולא מובילות למקום של נשיות, קבלה, שחרור (עצמות המחזור). אלא להיפך- אשמה, מאמץ, חסימה, כאב.
אם היית פונה בשמך לא הייתי מעלה את השאלה, בטח ובטח שלא בצורה כזו ישירה!

העניין עם מחלות שהן מגיעות לעיתים כדי להעלות עיניינים למודעות, או , הן "משרתות" צרכים לא מודעים שלנו...
לא נראה לי כרגע להרחיב בנושא, אבל בתחושה שלי, כפי שתואר המקרה בעינייה של גם אמא כך עלתה השאלה (אין לי רצון להרחיב מעבר).
עולם_קטן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

אל ווסת

שליחה על ידי עולם_קטן* »

אני אישית קיבלתי וסת לראשונה בגיל 16 ומאז רק פעם-פעמיים בשנה בערך, זה "הסתדר" לבד לאחר שהכרתי את החבר הראשון שלי סביב גיל 20, ואז היה פעם בחודשיים, אני אישית לא ראיתי סיבה לדאגה ולא הלכתי להבדק אצל רופאים, והיום ברוך השם, אני מצפה לילד שני...
שמעתי על בחורה שלא קיבלה וסת בכלל ולאחר הלידה השנייה שלה היא התחילה פתאום לקבל (אם את רוצה אני יכולה לנסות ולהשיג לך את הטלפון שלה).
כאן את מספרת על מישהי שהיתה לה וסת סדירה שהפסיקה פתאום, לפי תיאורייך רוב הסיכויים שהגורם לכך הוא נפשי, השאלה היא האם עניין הוסת עצמו (ולא הנפיחות) באמת מפריע/מטריד אותה? והאם יש לה רצון אמיתי וחשק לטפל בגורם האמיתי (לפני הטיפול בנפיחות-טיפול בווסת-ולפני כן טיפול בנפש...?)
נמאס לה מאיך שהיא נראית, שהיא לא יכולה ללבוש מה שהיא רוצה, שצריכה כל הזמן להסתיר את הבטן. ושלא תטעו: אני מדברת על בחורה עם ביטחון עצמי גבוה שתמיד אהבה מאד איך שהיא נראית - יתכן שגם השלמות עם המראה החיצוני והביטחון העצמי נפגעו כתוצאה מהמצב הנפשי...?
סתם השערה-יתכן והנפיחות כלל לא קשורה לוסת אלא למצב הנפשי בלבד? יתכן שהמצב הנפשי (שמושפע ללא ספק גם מהורמונים שתלויים גם בוסת) גרם לשינוי במטבוליזם, וזוהי לא נפיחות אלא השמנה?
האם היא לקחה גלולות זמן רב לפני כן (בזמן שהיתה עם החבר ואולי גם לפני?) משום שגם זה עלול להיות גורם לשיבוש הורמונלי.
אני אישית נגד גלולות הריון, שמעתי על מספיק מקרים של נשים וחברות שנטלו גלולות שנים מספר, ואח"כ לא הצליחו להשיב וסת סדירה או וסת בכלל, הדעה שלי - אם הגוף ידע פעם איך לתפקד, ואין בעיה רפואית אחרת (ובבעיה רפואית אני לא מדברת על וסת לא סדירה), לתת לו זמן ולבטוח בו והדברים יסתדרו... למה סתם לקחת גלולות שעלולות לגרום לגוף לשכוח עוד יותר איך לתפקד הורמונלית בעצמו?...

מצחיק שהמרגיעון כאן "הכל נכון – גם פרשנות לקויה"...
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אל ווסת

שליחה על ידי אילה_א* »

לפעמים אחוזי שומן נמוכים לא נראים כמו רזון חריג לכן כדאי למדוד אחוזי שומן
_מתחת ל18 אחוזי שומן בגוף -אין וסת
זה די חד משמעי. אני פחות ויש לי מחזור סדיר._
איה מין מדידה לאחוזי שומן עשו לך שקבעה שאת פחות ואם כך כמה פחות ?
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

אל ווסת

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

האם לדעתך היא עושה מספיק כדי לראות תוצאות?

_הרבה קולות בי שואלים שאלות כאלו ואחרות- שאלות אלו לא באות ממקום ולא מובילות למקום של נשיות, קבלה, שחרור (עצמות המחזור). אלא להיפך- אשמה, מאמץ, חסימה, כאב.
אם היית פונה בשמך לא הייתי מעלה את השאלה, בטח ובטח שלא בצורה כזו ישירה!_
תודה, ברור לי שהישירות נועדה לעורר ולבנות... אולי אסביר עצמי יותר טוב-

יש שני סוגי כוחות, שני סוגי קולות שמושכים לכיוונים שונים : האחד- אני לא עושה מספיק, אם אהיה כולי מכווננת ומותאמת ואפעל במלוא התשוקה והאמצעים למטרה- אוכל לה.
השני- אני עושה מה שביכולתי, הרצון עצמו חזק ופועם ומתרחשת פעילות תמידית מתחת לפני השטח, עצם ההתעסקות עם הדבר דווקא מסיטה את האנרגיה ומוסיפה עומס וכאב.
אני מאמינה שכולנו נדים בין הקטבים וברור שבשביל כל אחד עם הייחודיות של הצרכים והנסיבות פועל משהו אחר.
אני נוטה לכיוון השני, כפי שפירטתי, וזה נראה לי הכיוון הנכון יותר לתחום הזהשל מחזור ופוריות האשה שהוא כל כך רגשי ורגיש ומושפע מלחץ ומגיע דווקא בהיסח הדעת.
נועה_ברוך*

אל ווסת

ברור לי שהישירות נועדה לעורר ולבנות...
ממש לא.
הישירות היתה כי מדובר בחברה קרובה שמכירה אותה. כפי שהבחורה תוארה אין לה הרבה סיבות לרצות מחזור (מלבד להוריד נפיחות)
היא אמרה שלגבי המחזור לא אכפת לה להמשיך עם הגלולות לתמיד
גם_אמא*

אל ווסת

שליחה על ידי גם_אמא* »

שוב תודה על השיתוף.
אני פניתי לעזרה כדי לתת לה אולי רעיונות טיפול חדשים. היא בהחלט עושה הרבה ובהחלט אכפת לה מהמחזור ולא רק הנפיחות.
בכל אופן-נראה לי שהיא בדרך הנכונה. דברתי איתה והיא הגיעה למסקנה(לבד. פשוט עם עצמה) שכל הטיפולים לא עזרו והבעיה היא נפשית בלבד! הזוגיות שנגמרה היתה ארוכה והם חשבו אפילו שיתחתנו. הבחור שהיא נפרדה ממנו (היא התבגרה, ופשוט הבינה שהם ממש ממש לא מתאימים. גם לא הרגישה אליו כבר כלום!) היה ממש אובססיבי לגביה. אמר לה שלא תמצא בחיים מישהו שיאהב אותה כמוהו ועוד ועוד...היא בחורה חכמה ועם ביטחון כמו שכתבתי אבל כנראה שזה השפיע עליה. בסופו של דבר היא נפרדה ממנו והוא שיגע אותה המון המון זמן אחרי זה. מה שקרה זה שהיא לא מצאה בן זוג עד היום. יצאה די הרבה, אבל היא מחפשת מישהו לקשר רציני לחתונה ולא מצאה עדיין את האחד.
היה לה קשה מאד עם זה שאין לה זוגיות ושלא "קופצים" עליה מיד (כמו שקרה לפני הקשר עם הבחור) הנשיות שלה נפגעה(זה התיאור שלה) הביטחון העצמי ירד, וגם המחזור לא הגיע. כתוצאה מכך-הנפיחות בגוף(שיורדת קצת מידי פעם כשיא כן מקבלת מחזור, עם הגלולות) בעקבות הנפיחות-והשינוי הגופני-הרגישה עוד פחות מושכת, פחות נשית ושוב, הביטחון ירד...וחוזר חלילה. בקיצור-מעגל קסמים שכזה.
היה לה קשר אחד רציני יותר בתקופה מאז הפרידה הזו. שהרגישה אהובה, מוחמאת ומחוזרת. ובאמת בתקופה זו הנפיחות ירדה משמעותית.
בכל אופן יש לה מודעות, היא הבינה וסיפרה לי השבוע את כל זה. והיא בע"ה תהיה בסדר!
אני הייתי קצת בשוק, כי היא נראתה לי תמיד עם ביטחון גבוה כלפיי חוץ...ובכלל לא חשבתי שהעניין כ"כ הפריע לה.
אז תודה לכולן. ונקווה לטוב.
פלוני_אלמונית*

אל ווסת

זירעוני פישתן טחונים כל בוקר שני כפיות ביוגורט ויש לך מחזור
אדומה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2010, 00:54

אל ווסת

שליחה על ידי אדומה* »

הווסת מאחרת כמו שלא איחרה כבר שנים, אוכלת סביר, שוקלת מספיק, לא מבלבלת את הגוף בכדורים.
לא בהריון, בדקתי. כיצד מחזירים אותה ? אני בלחץ נפשי, ידוע, אבל מתגעגעת לה.
שביל_החלב*
הצטרפות: 23 נובמבר 2010, 06:25

אל ווסת

שליחה על ידי שביל_החלב* »

כל הטיפולים לא עזרו והבעיה היא נפשית בלבד!
ברור שיש קשר למצבה הנפשי אבל זה לא סותר את הבלאגן הפיזי, ההורמונלי שנוצר.
זה שיש בעיה ריגשית לא אומר שאי אפשר לטפל (גם במישור הפיזי).....
סימן שהבעיה היא לא פיזית ויש מקום לעבודה נכונה שתביא פרי למה, בבעיות פיזיות אי אפשר לטפל?

בטיפול, כמו במציאות- אי אפשר להפריד בין הרגשות שלה לבין הגוף שלה. שניהם הם רבדים שונים של אותו אדם ולא חלקים נפרדים, (ואני בטוחה שלא חידשתי כאן כלום). לכן חייבים לעבוד על המישור הריגשי והפיזי במקביל.
אין קסמים מידיים. בשום שיטה.
הטיפול אמור לעזור לגוף (והנפש כמובן) קודם כל בתהליך היתנקות וא'חכ לאזן מחדש את המצב ההורמונלי.
אני לא יודעת באיזה טיפול הומאופתי היא היתה, (יש המון בלבול עם איזופתיה, הומאופתיה לא קלאסית ועוד...)
אבל הומאופתיה (קלאסית!) מעולה במקרים כאלו.
היא עובדת גם על הסיפור הריגשי וגם על הפיסי במקביל- אך חיבים סבלנות והתמדה (בוודאי במקרה כמו שתיארת). לפעמים צריך לשנות רמדי, לשנות מינון...
אם תרצי אשמח להפנות אותה להומאופתים מעולים ומקצועיים!
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

אל ווסת

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

ל : אדומה

ראשית : זרעי הצמח שיח אברהם יעילים מאוד באל וסת (אמנוריאה). ניתן להשיג בחנויות טבע. אופן הכנת החליטה: לכתוש היטב את הזרעים, לשים 1-2 כפיות בכוס , למזוג מים רתוחים פנימה ולכסות. להמתין 10 דקות ולשתות 3 פעמים ביום.
שיח אברהם (vitex) מאוד מרגיע ,מעלה מצב רוח , מקדם מחזור , ואפילו נוגד תסמונות טרום מחזור.
שנית : תמצאי דרך לטפל בלחץ שאת נמצאת בו. פעילות גופנית יכולה ליהיות יעילה אף כן.(להזרים להזרים את הדם. משהו תקוע שם)
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

אל ווסת

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אפרופו שיח אברהם: יש לחברת ברא תמצית טובה של הצמח, אבל הביאי בחשבון שזה צמח שצריך לקחת אותו תקופה ארוכה, לפחות חודשיים, כדי לחוש את ההשפעה (המבורכת) שלו.
אופטימיות_זה_חובה*
הצטרפות: 19 אוקטובר 2015, 08:24

אל ווסת

שליחה על ידי אופטימיות_זה_חובה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכל הבנות המקסימות.
יש לי סיפור ממש דומה לשלכן, אני בת 36 אם ל 4 הקטן שלי בן שנה ושמונה.
הסיפור שלי הוא כזה: אבי התעלל בי מינית כשהייתי ילדה קטנה, אולי אפילו בינקות, (שמעתי מסיפורים), ובגיל הנעורים
ווסת ראשון קבלתי בגיל 14 וחצי. בצבא בגיל 18 נאנסתי (זו הייתה החוויה המינית הראשונה שלי).
בגיל 20 התחלתי ליטול גלולות. למשך 4 שנים ברצף.
היום אני נשואה כ 12 שנה, אני בטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפולים עמוקים בעבר כדי לנקות את הנפש מהטראומה, מעולם לא חוויתי פורקן מיני, ובמשך שנים כל האגן שלי היה מכווץ, כל ההריונות שלי (הראשון תאומים שהתחיל כשלישיה באופן טבעי וספונטנטי) היו מקרה ניסי
אף פעם לא היה לי ווסת סדיר ואם כן היה מגיע באותו מועד, אז לא תמיד היו ביוצים.
לפני ההריון האחרון שלי, הייתי במצב מדכא ביותר, הפסקתי גלולות וחצי שנה מההפסקה לא הגיע המחזור, והתחילו להופיע גלי חום ונפיחות בבטן, מצבי רוח מוטרפים לגמרי,
ובעיקר דיכאון. פניתי למדקר סיני, ותוך חודש אחד שבו היו 4 טיפולים קיבלתי מחזור ווסת אחד ויחיד אשר בו נכנסתי להריון.
היום, אין לי ווסת כמעט שנתיים, יש לי גלי חום וכל התסמינים שתיארתי.
המדקר שלי טוען שהגוף שלי לא רוצה להביא את הווסת, הייתי אצל רופא נשים שרשם לי פרובירה ל 5 ימים, וגם לא הביא את הווסת, שיח אברהם שצרכתי בשילוב עם עוד צמחים לאותה המטרה
למשך חודש וחצי, לא הזיז כלום, כעת אני מטפלת אצל עוד מדקרת אחת שרשמה לי עוד תרופות צמחיות ושיטות סבתא כאלה, ואני פשוט עוד דקה נופלת ליאוש.
שום דבר לא עוזר! לפחות ככה זה מרגיש...
אני רוצה מחזור ווסת סדיר כי זה בריאות נקודה. ואם יבואו עוד ילדים, אז ילדים זה שמחה! :)
מה אתן מציעות? וסליחה על המגילה...
בת_14*
הצטרפות: 13 יולי 2016, 11:20

אל ווסת

שליחה על ידי בת_14* »

היי,אשמח שתעזרו לי כי אני מאוד דואגת
אני בת 14 הפעם הראשונה שקיבלתי מחזור הייתה לפני קצת יותר משנתיים,הפעם האחרונה שקיבלתי הייתה לפני יותר מחודשיים,בחצי שנה האחרונה התחלתי תהליך של שינוי בתזונה והתחלתי לעשות ספורט אני מטר 1.71 והמשקל שלי היה 65 כרגע הוא 53.7,היו לי פעמים שקצת הרעבתי את עצמי בגלל שכל כך רציתי להיראות רזה ולרדת במשקל,אני נורא מפחדת ורוצה שהמחזור יחזור אליי,אבל אני לא רוצה להיראות מלאה,מה לעשות כדי שהוא יחזור הכי מהר שאפשר??
תודה לכל מי שיעזור❤
סתם_עוד_אחת*
הצטרפות: 19 יוני 2016, 19:52

אל ווסת

שליחה על ידי סתם_עוד_אחת* »

את לא מקבלת וסת כי את בתת-משקל. בגובה שלך, גם 65 ק"ג זה משקל תקין לפי כל מדד! בכלל בכלל לא נחשב למלאוּת. כדי לצאת מהמצב הגופני המאוד-לא בריא של תת-משקל את צריכה לשקול לפחות, לפחות, לפחות 56-7 ק"ג. ואז כנראה גם תקבלי וסת. מעבר לזה, אני ממליצה לך בחום לנסות גם לצאת מהלך-החשיבה שגורם לך לראות את עצמך כשמנה או לא-יפה בדרך כלשהי. זה מסוכן כשלעצמו.
|L|
פלוני_אלמונית*

אל ווסת

שלום אני בת 19, בגיל 14-15 הייתי בתת משקל, והפסיק לי המחזור לשנה, אחר כך חזרתי ועליתי במשקל, והייתי שותה הרבה מאוד חלב נשמע הזוי, אבל בכמיות מטורפות, וחזר לי המחזור, אחרי תקופה הבנתי שאני ממש לא אוכלת אוכל, ורק שותה חלב ומוצרי חלב, שינתי את התזונה והתחלתי לאכול מאוזן ובריא, ומאותו יום אין לי כבר מחזור שנתיים, לא ניסיתי שום הורמונים, עשיתי בדיקת אולטראסאונד הכל תקין, בדיקות דם גם ההורמונים תקינים, אני גם רקדנית, ומתעסקת עם הגוף..
הלכתי היום לרופא נשים, שנתן לי אסטרוגן לקחת 3 פעמיים ביום חמישה ימים בשבוע, ולחזור אליו תוך 10 ימים, אני נורא חוששת, לא רציתי להגיע למצב שאני לוקחת הורמונים, כי זה לא פותר את הבעיה האמיתית, לא כל כך עניין אותו הבדיקות דם או הרקע, הוא התעקש שאני צריכה לעשות את זה, אשמח לעזרא בנושא והמלצות
פלוני_אלמונית*

אל ווסת

הייי .בת 41..החודש קבלתי ליום אחד מחזור אך בצבענחום.וזהו.ואני נורא מודאגת..העם ישסיבה לדאגה..העם ישסיבה לחשוש שהמחזור נגמר ועם כן מה עושים שימשיך להיות?
בת_25*
הצטרפות: 20 אפריל 2018, 20:35

אל ווסת

שליחה על ידי בת_25* »

היי לכולם איזה כיף לדעת שאני לא לבד בזה!!
אז ככה הסיפור שלי מתחיל לפני שנתיים פתאום ביום בהיר אחד התקף פאניקה (אז לא ידעתי איך קוראים לו ) . סבלתי רבות לא הבנתי מה יש לי מפוחדת, מחשבות לא טובות ,חוסר שיווי משקל,ניתוקים הרגשה של חלום , לחצים בחזה , גלי חום, צמרמורת , תסכול,בכי לא הבנתי מה יש לי הייתי 4 פעמים במיון ושלחו אותי הבית בטענה שהכול תקין .
לא יכולה להנות באמת מהלב החיים שלי עוברים להם ככה אך לא באמת מרגישה אותם בנוסף להכול ניהיה לי טשטוש ראיה פלוס נקודות שחורות וגם המחסור הפסיק להופיע ונוצר בעקבות כך נפיחות רבה.
כול החיים שלי הייתי מידה 25/26 במכנסים חטובה מאוד בבת אחד הכול השתנה כני מנופחת מאוד !!! בגלל שאני לא מקבלת מחזור וזה מאוד מתסכל אותי לא אוהבת לראות את עצמי כך במראה .
בימיום מרגישה טשטוש ראיה פלוס נקודות ניתוקים ,עייפות, שיתוק שינה פתאום הופיע לי ,לחץ בגוף ,סטרס חוזר מחזור עוד מישהו מרגיש את הדברים האלה ביום יום ????
נאמר לי שזה משהו נפשי מחכה לתשובות של הרופא .
פלוני_אלמונית*

אל ווסת

היי,

קראתי את כל השתלשלות התגובות פה, וגם אני באותו הסיפור. לצערי.
מחזור ראשון קיבלתי בגיל 12, גיל 15 הפרעות אכילה ומאז (היום אני בת 25) אין לי מחזור נורמלי, ואף אפשר לומר, ללא מחזור.
ניסיתי דיקור אך לא עזר, הדבר היחיד שעוזר לי זה גלולות. אני יודעת שמדובר במחזור מלאכותי, השאלה שלי האם ניתן להיכנס להריון עם מחזור כזה?
אני מאוד מוטרדת ומפחדת.

תודה
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”