על ידי פלוני_אלמונית* » 18 אפריל 2007, 19:47
הנה מה שאני עושה לגבי החסה, עפ"י מה שקראתי באתר של חב"ד (זהירות - תהליך מייגע...):
מפרידים את העלים שוטפים אחד אחד מהליכלוך הנראה לעין (חול, שבלולים - כן, כן! החסה האורגנית שלנו מגיעה ישר מהשדה ומביאה אלינו חברים הביתה...).
אח"כ אני משרה בכיור את העלים עם מים וסבון כלים (לא צריך הרבה). לפי מה שהבנתי, באמת פעם נהגו להשרות בחומץ ומלח, אבל זה רק הורג את החרקים ולא מוציא אותם, ואילו מי הסבון גורמים להם להיפרד בקלות מהעלים.
ואז אני שוטפת עלה עלה בזרם חזק של מים ובודקת כל עלה מול האור לוודא שנקי (אם יש קיפולים בעלים צריך לפתוח אותם).
אה, ובדר"כ העלים החיצוניים מביאים יותר חברים, ואותם אני ממילא מעדיפה לזרוק, כי הם פחות טעימים.
זה לוקח המון זמן!
האמת היא שמשום מה אני מקפידה מאוד בנושא הזה, למרות שאני לא מהדוסים הכבדים ... ואני סומכת על עצמי בזה פי אלף יותר מאשר על חסות שמגיעות כבר שטופות ואמורות להיות ללא חרקים.
עדיין, אחותי שהיא יותר דוסית ממני חושבת שזה לא מספיק וצריך לאכול רק חסלט - אני לא מבינה את זה...
הנה מה שאני עושה לגבי החסה, עפ"י מה שקראתי באתר של חב"ד (זהירות - תהליך מייגע...):
מפרידים את העלים שוטפים אחד אחד מהליכלוך הנראה לעין (חול, שבלולים - כן, כן! החסה האורגנית שלנו מגיעה ישר מהשדה ומביאה אלינו חברים הביתה...).
אח"כ אני משרה בכיור את העלים עם מים וסבון כלים (לא צריך הרבה). לפי מה שהבנתי, באמת פעם נהגו להשרות בחומץ ומלח, אבל זה רק הורג את החרקים ולא מוציא אותם, ואילו מי הסבון גורמים להם להיפרד בקלות מהעלים.
ואז אני שוטפת עלה עלה בזרם חזק של מים ובודקת כל עלה מול האור לוודא שנקי (אם יש קיפולים בעלים צריך לפתוח אותם).
אה, ובדר"כ העלים החיצוניים מביאים יותר חברים, ואותם אני ממילא מעדיפה לזרוק, כי הם פחות טעימים.
זה לוקח המון זמן!
האמת היא שמשום מה אני מקפידה מאוד בנושא הזה, למרות שאני לא מהדוסים הכבדים ... ואני סומכת על עצמי בזה פי אלף יותר מאשר על חסות שמגיעות כבר שטופות ואמורות להיות ללא חרקים.
עדיין, אחותי שהיא יותר דוסית ממני חושבת שזה לא מספיק וצריך לאכול רק חסלט - אני לא מבינה את זה...