על ידי בשמת_א* » 04 דצמבר 2004, 15:29
למה מעדן דיאט? מוצר עתיר כימיקלים, מיותר לגמרי.
בראש הדף הצהרת על מטרה: בלי קמח וסוכר לבן. אז למה בכל התפריטים שלך שניהם מככבים כל יום?
חסרים לך המון חלבונים. למה אין ביצים? מה זה "מנה בשרית"? את אוכלת בעיקר פחמימות מכל מיני סוגים.
הדגנים אינם הבסיס לתזונה האנושית, אבל הן ממלאים ומשביעים וככה באים על חשבון הכמויות שהיית אמורה לאכול בפירות וירקות. חבל.
המון פירות, המון ירקות - מכל מיני סוגים - וכן ביצים וסוגי בשר (לא מעובדים) רצויים קודם כל.
החלבונים בכמות מספקת וכן הפירות הטריים הם שעוזרים במלחמה נגד התאווה למתוק (התאווה שיוצרת בעיות באינסולין או כבר מעידה עליהן).
אחר כך תוסיפי קטניות וזרעונים, לא פחות ואפילו יותר מדגנים: עדשים, חומוס, שעועיות, פול, אפונה, למשל. וזרעונים: שומשום/טחינה מלאה, אגוזים וגרעינים לא קלויים למיניהם.
שמן: שמן זית, אבוקדו, ואפילו חמאה (שומן מן החי).
לא כדאי לגעת בשמנים סינתטיים כמו שמן קנולה או מיונז או מיונס או מרגרינה או כל מוצר מעובד שמכיל "שומן צמחי". במיוחד אם הוא גם "מוקשה". יכול להיות שהשמנים האלה מזיקים עוד יותר מלחם מקמח לבן (לחם שאור אורגני מקמח מלא - מומלץ, וגם אז תזונה שמבוססת על לחם היא גרועה ביותר).
- פסטה: שוב, קמח. מיותר לגמרי.
- פתיתים: שוב קמח לבן. מיותר לגמרי.
- אורז: אם אורז לבן - חבל על הזמן. עדיף תפוח אדמה, לפחות זה ירק.
- קוואקר: לא רע, אם זה מלא, במיוחד אם זה אורגני. אם זה האינסטנט - מיותר לגמרי. קינמון - מצויין. אבל למה סוכר? יותר טוב לאכול עם פירות יבשים (צימוקים, דבלים, תמרים - רצוי אורגניים, אחרת זה רעל כימי).
- ריבה: סוכר וחומרים משמרים? למה? כבר עדיף דבש טבעי. אלא אם כן את מתכוונת למעדני סן דלפור.
- קפה: למה? מגוחך למצוא את זה בתפריט של דיאטניות. זה נראה כמו הדיאטות הישנות שהייתי מוצאת במקורות מפוקפקים.
- תחליף צמחי : מה זה? למה "תחליף"? באמת נראה מועתק מהשפה של הדיאטות המיושנות. החשיבה התזונתית בהן מזעזעת ומזיקה. אם את מתכוונת לטבעולים למיניהם - אז מדובר במוצר סופר מעובד, הסויה לא בהכרח שווה שם משהו, בייחוד אחרי עיבוד ולאוכלוסייה שעלולה להיות אלרגית (עדיפות קטניות "שלנו"), יש שם סוכר ושמנים כימיים מוקשים בכמות שמבטלת כל ערך תזונתי, וכן הלאה. מיותר.
במקום "תחליף צמחי" תשימי קטניות במרק הירקות שלך, תבשלי קטניות כמו שעועית לבנה לעשות סלט איטלקי, או חומוס ופול לאכול כמו חטיף, חם עם מלח-פלפל בזוקים, נזיד עדשים טעים, שאפשר להכניס לתוכו גם עוף או גזר וסלרי לתוספת עניין. יש פה המון מתכונים באתר. מומלצים ביותר. למשל הדף
מתכוני קטניות .
בהצלחה.
למה מעדן דיאט? מוצר עתיר כימיקלים, מיותר לגמרי.
בראש הדף הצהרת על מטרה: בלי קמח וסוכר לבן. אז למה בכל התפריטים שלך שניהם מככבים כל יום?
חסרים לך המון חלבונים. למה אין ביצים? מה זה "מנה בשרית"? את אוכלת בעיקר פחמימות מכל מיני סוגים.
הדגנים אינם הבסיס לתזונה האנושית, אבל הן ממלאים ומשביעים וככה באים על חשבון הכמויות שהיית אמורה לאכול בפירות וירקות. חבל.
המון פירות, המון ירקות - מכל מיני סוגים - וכן ביצים וסוגי בשר (לא מעובדים) רצויים קודם כל.
החלבונים בכמות מספקת וכן הפירות הטריים הם שעוזרים במלחמה נגד התאווה למתוק (התאווה שיוצרת בעיות באינסולין או כבר מעידה עליהן).
אחר כך תוסיפי קטניות וזרעונים, לא פחות ואפילו יותר מדגנים: עדשים, חומוס, שעועיות, פול, אפונה, למשל. וזרעונים: שומשום/טחינה מלאה, אגוזים וגרעינים לא קלויים למיניהם.
שמן: שמן זית, אבוקדו, ואפילו חמאה (שומן מן החי).
לא כדאי לגעת בשמנים סינתטיים כמו שמן קנולה או מיונז או מיונס או מרגרינה או כל מוצר מעובד שמכיל "שומן צמחי". במיוחד אם הוא גם "מוקשה". יכול להיות שהשמנים האלה מזיקים עוד יותר מלחם מקמח לבן (לחם שאור אורגני מקמח מלא - מומלץ, וגם אז תזונה שמבוססת על לחם היא גרועה ביותר).
[list]
[*] פסטה: שוב, קמח. מיותר לגמרי.
[*] פתיתים: שוב קמח לבן. מיותר לגמרי.
[*] אורז: אם אורז לבן - חבל על הזמן. עדיף תפוח אדמה, לפחות זה ירק.
[*] קוואקר: לא רע, אם זה מלא, במיוחד אם זה אורגני. אם זה האינסטנט - מיותר לגמרי. קינמון - מצויין. אבל למה סוכר? יותר טוב לאכול עם פירות יבשים (צימוקים, דבלים, תמרים - רצוי אורגניים, אחרת זה רעל כימי).
[*] ריבה: סוכר וחומרים משמרים? למה? כבר עדיף דבש טבעי. אלא אם כן את מתכוונת למעדני סן דלפור.
[*] קפה: למה? מגוחך למצוא את זה בתפריט של דיאטניות. זה נראה כמו הדיאטות הישנות שהייתי מוצאת במקורות מפוקפקים.
[*] [u]תחליף צמחי[/u] : מה זה? למה "תחליף"? באמת נראה מועתק מהשפה של הדיאטות המיושנות. החשיבה התזונתית בהן מזעזעת ומזיקה. אם את מתכוונת לטבעולים למיניהם - אז מדובר במוצר סופר מעובד, הסויה לא בהכרח שווה שם משהו, בייחוד אחרי עיבוד ולאוכלוסייה שעלולה להיות אלרגית (עדיפות קטניות "שלנו"), יש שם סוכר ושמנים כימיים מוקשים בכמות שמבטלת כל ערך תזונתי, וכן הלאה. מיותר.
[/list]
במקום "תחליף צמחי" תשימי קטניות במרק הירקות שלך, תבשלי קטניות כמו שעועית לבנה לעשות סלט איטלקי, או חומוס ופול לאכול כמו חטיף, חם עם מלח-פלפל בזוקים, נזיד עדשים טעים, שאפשר להכניס לתוכו גם עוף או גזר וסלרי לתוספת עניין. יש פה המון מתכונים באתר. מומלצים ביותר. למשל הדף [po]מתכוני קטניות[/po] .
בהצלחה.