על ידי עפרה.ק* » 22 מרץ 2005, 21:58
רציתי לכתוב כבר לפני כמה ימים. יש לי שני זללנים בבית. עם הגדולה, היום בת שנתיים + 8, היינו די בהלם. היא היתה פיצית, הפסיקה לינוק ביוזמתה בגיל 7 חודשים ביום וכעבור חודש גם בלילה, ואז התחילה לטחון אוכל. היא שקלה בגיל 9 חודשים קצת יותר מ 7 ק"ג. בסביבות גיל שנה חבר בא לבקר אותנו לאורחת ערב וכמעט התעלף כשראה איך היא מורידה צלחת ענקית של פסטה קלאמרי (הם גם מאוד פתוחים אצלנו לטעמים) ומבקשת תוספת. שאלתי תזונאית וקיבלתי תשובה שעד גיל שנתיים אין מה להתערב בכמה אוכל, אלא במה אוכלים. ובמובן הזה הייתי רגועה - אנחנו מבשלים המון בבית, אנחנו אוכלים בעצמנו בריא וידעתי שכמה שהיא אוכלת, היא אוכלת אוכל מזין ובריא.
אח שלה, בן שנה, בהתחלה דווקא לא התלהב מאוכל. אבל בסביבות גיל 9 חודשים הוא גילה את זה, ומייד הוריד מסדר יומו את הנקות היום ונשאר עם הנקות בערב ובלילה. והתחיל לאכול כמויות מסחריות. איתו כבר היינו רגועים, בעיקר כשבמקביל אצל הגדולה התחילו סימנים של איזון ואפילו קצת בררנות. הוא דווקא גדול פיזית (ועדיין יונק ערב ולילה).
אני מאוד אוהבת את החשקנות הזאת. הגדולה ממש היתה שרה כשהיא היתה אוכלת. עד היום היא מבקשת לטעום מכל דבר. הם ממש נהנים מאוכל. לא מזמן קראתי מחקר שנעשה על עכברים. נתנו לשתי קבוצות אוכל בלי הגבלה. קבוצה אחת אכלה רק אורגני ושניה לא. זאת שאכלה אורגני לא השמינה בכלל, השניה כן. הייתי רוצה לכתוב שאנחנו מקפידים על אוכל אורגני, אבל לצערי זה לא ככה. בכל מקרה, אנחנו משתדלים כמה שיותר ובעיקר מבשלים לבד, אוכל מגוון ובריא.
חברה שלי מהעבודה שהיתה אצל תזונאית, כי אחד מהילדים שלה בקושי אוכל ואם כן אז ג'אנק, סיפרה לי משהו שמאוד מצא חן בעיניי. התזונאית הציעה לה לשים קערה עם ירקות ופירות בבית. מחוץ למקרר. שיהיה אסתטי ושיעשה חשק. שיהיה שם ברקע. פתאום קלטתי שאצלנו זה תמיד ככה: הרבה פירות וירקות בחוץ. אני חושבת שיש קשר בין איך שהאוכל "מוגש" ו"ארוז" לבין החשק לאכול אותו. החברה ספרה שמאז שהיא אימצה כמה מהמלצות של התזונאית יש ממש שינוי ביחס של הילדים לאוכל.
מה שתיארת שהבן שלך אוכל זה באמת לא רציני. טוב, אני מודה שאנחנו לא קריטריון:-P.
תהני מזה. אנחנו נמצאים בתקופה באמת נוראית מהבחינה הזאת. השמנת יתר של ילדים ומתבגרים. אני מרגישה ממש נורא בכל פעם שאני חושבת שאנחנו לא מקפידים על עוף אורגני. לדעתי שם נמצא הגרעין לכל הצרות. כל ההורמונים. עוד סיבה אולי שאנחנו רוצים עכשיו להקים גן קטן ואלטרנטיבי, לשלוט גם במובן הזה על מה נכנס לגוף של הילדים. טוב, גלשתי, אבל זה נושא די חם אצלי... ובנושא הזה אם את רוצה באמת להיכנס לדכאון (כמוני) או לעשות מעשה (כמו אחרים) כדאי לך לקרוא את "שנת הבשרים שלי".
זה ההיה הנאום שלי, מקווה שיש לך מה לקחת ממנו (לפחות במובן של ליהנות מהחשקנות של הילד), עפרה
רציתי לכתוב כבר לפני כמה ימים. יש לי שני זללנים בבית. עם הגדולה, היום בת שנתיים + 8, היינו די בהלם. היא היתה פיצית, הפסיקה לינוק ביוזמתה בגיל 7 חודשים ביום וכעבור חודש גם בלילה, ואז התחילה לטחון אוכל. היא שקלה בגיל 9 חודשים קצת יותר מ 7 ק"ג. בסביבות גיל שנה חבר בא לבקר אותנו לאורחת ערב וכמעט התעלף כשראה איך היא מורידה צלחת ענקית של פסטה קלאמרי (הם גם מאוד פתוחים אצלנו לטעמים) ומבקשת תוספת. שאלתי תזונאית וקיבלתי תשובה שעד גיל שנתיים אין מה להתערב בכמה אוכל, אלא במה אוכלים. ובמובן הזה הייתי רגועה - אנחנו מבשלים המון בבית, אנחנו אוכלים בעצמנו בריא וידעתי שכמה שהיא אוכלת, היא אוכלת אוכל מזין ובריא.
אח שלה, בן שנה, בהתחלה דווקא לא התלהב מאוכל. אבל בסביבות גיל 9 חודשים הוא גילה את זה, ומייד הוריד מסדר יומו את הנקות היום ונשאר עם הנקות בערב ובלילה. והתחיל לאכול כמויות מסחריות. איתו כבר היינו רגועים, בעיקר כשבמקביל אצל הגדולה התחילו סימנים של איזון ואפילו קצת בררנות. הוא דווקא גדול פיזית (ועדיין יונק ערב ולילה).
אני מאוד אוהבת את החשקנות הזאת. הגדולה ממש היתה שרה כשהיא היתה אוכלת. עד היום היא מבקשת לטעום מכל דבר. הם ממש נהנים מאוכל. לא מזמן קראתי מחקר שנעשה על עכברים. נתנו לשתי קבוצות אוכל בלי הגבלה. קבוצה אחת אכלה רק אורגני ושניה לא. זאת שאכלה אורגני לא השמינה בכלל, השניה כן. הייתי רוצה לכתוב שאנחנו מקפידים על אוכל אורגני, אבל לצערי זה לא ככה. בכל מקרה, אנחנו משתדלים כמה שיותר ובעיקר מבשלים לבד, אוכל מגוון ובריא.
חברה שלי מהעבודה שהיתה אצל תזונאית, כי אחד מהילדים שלה בקושי אוכל ואם כן אז ג'אנק, סיפרה לי משהו שמאוד מצא חן בעיניי. התזונאית הציעה לה לשים קערה עם ירקות ופירות בבית. מחוץ למקרר. שיהיה אסתטי ושיעשה חשק. שיהיה שם ברקע. פתאום קלטתי שאצלנו זה תמיד ככה: הרבה פירות וירקות בחוץ. אני חושבת שיש קשר בין איך שהאוכל "מוגש" ו"ארוז" לבין החשק לאכול אותו. החברה ספרה שמאז שהיא אימצה כמה מהמלצות של התזונאית יש ממש שינוי ביחס של הילדים לאוכל.
מה שתיארת שהבן שלך אוכל זה באמת לא רציני. טוב, אני מודה שאנחנו לא קריטריון:-P.
תהני מזה. אנחנו נמצאים בתקופה באמת נוראית מהבחינה הזאת. השמנת יתר של ילדים ומתבגרים. אני מרגישה ממש נורא בכל פעם שאני חושבת שאנחנו לא מקפידים על עוף אורגני. לדעתי שם נמצא הגרעין לכל הצרות. כל ההורמונים. עוד סיבה אולי שאנחנו רוצים עכשיו להקים גן קטן ואלטרנטיבי, לשלוט גם במובן הזה על מה נכנס לגוף של הילדים. טוב, גלשתי, אבל זה נושא די חם אצלי... ובנושא הזה אם את רוצה באמת להיכנס לדכאון (כמוני) או לעשות מעשה (כמו אחרים) כדאי לך לקרוא את "שנת הבשרים שלי".
זה ההיה הנאום שלי, מקווה שיש לך מה לקחת ממנו (לפחות במובן של ליהנות מהחשקנות של הילד), עפרה